PDA

View Full Version : Yeni Bir Hayat

femete
27-05-2013, 19:41
2012 yılında aldığımız 1800 metrekarelik bir alanda geçen yıl yeni hayata başladık. Bu alanı üçe böldük. Eğimli bir arazi olduğu için dereye sınır olan 800 metrekarelik kısma 30 meyve ağacı diktik.

femete
27-05-2013, 19:50
Orta alanın önüne beton tuğlalarla perde yaptık ve eğimi düzelttik. Bu kısma bir kamelya yaptırdım. Biraz erken oldu ve hoşuma gitmedi ama neyse...

İleride bu alanı çimlendirmeyi düşünüyorum. Kenarlara ve kamelya çevresine güller, sarmaşık güller, sarmaşıklar, kartopu, kamelyanın bir yönüne lale, nergis ve sümbül diktim, baharda çok güzeldiler..

femete
27-05-2013, 19:53
Arazinin en üst kısmını ev için ayırdık. Ve bu ay işe başladık. Önce Kamelyalı bahçe ile ev arasında yine perde beton kullanmak gerekiyordu.

Desenli kalıplarla bir perde beton yaptık...

femete
27-05-2013, 19:59
Üst kısım da ciddi bir eğim vardı. Evin önünü düz bırakmak, arka kısma 2.75 m. girmek zorunda kaldık. Gün boyu kepçe ile çalışıldı.. Çıkan toprağı koyacak yer bulamadık. Bir kısmını dolgu malzemesi olarak kullandık, yollara serdik..

femete
27-05-2013, 20:01
Zemini düzeltip eve başladık.

Bismillah...

femete
27-05-2013, 20:04
Zemin (bodrum) perde betonuna kalıp tahtamız az olduğu için desenli kalıplardan kullanmaya karar verdik. Kalıplar iki kez kuruldu. Bakalım nasıl olmuş?

Sonrasında duvar işi de bir günde bitti.

mbb23
27-05-2013, 23:05
Gerçekten çok güzel görünüyor..

prıtt
28-05-2013, 08:30
Çok güzel olacağa benziyor. Kolay gelsin. Kalan kısımla ilgili resimleri merakla bekliyorum.

Saygılar.

attar
28-05-2013, 09:40
güzel bir uğraş, herşey çok güzel gidiyor, evin taban kurulumunu kaç m2 olarak planladınız, kolay gelsin.

antebi
28-05-2013, 10:28
Allah yardımcınız olsun,zevkli bir uğraş

femete
29-05-2013, 21:25
Yapının çevre dolgusunu pekiştirdik.
Tabla için kalıplar hazırlanıyor..

kadir_26
29-05-2013, 22:53
Sn. Femete,
Öncelikle tercihinizi doğa iç içe olmak yönünde kullandığınız için kutlar, kolaylıklar dilerim. Anlatımınız ve fotoğraflardan yanlış görmüş olabilirim, temel ve toprak altında kalan bölümlerde izolasyon malzemesi kullanmadığınızı anlıyorum, bu tercihinizin bir sebebi var mı?

Evinize Bir an önce yerleşmeniz ve keyfini çıkarmanız dileğiyle.

ardacan2000
29-05-2013, 23:40
Hayırlı olsun.

hosseda
30-05-2013, 10:07
Eviniz hayırlı uğurlu olsun. Allah yardımcınız olsun.

Toprak kesimle ev arasındaki açıklığı muhafaza etmeliydiniz diye düşünüyorum. Kışın toprağın emeceği tüm nem ve rutubet evi etkileyecektir. Yol yakınken bu konuyu mutlaka bir bilenle konuşmalısınız.

femete
10-06-2013, 10:12
Yorumlarınız için teşekkürler.. Bodrum için yalıtım konusunu baştan düşündük. Aslında karar verilmemişti ama, öyle oldu işte...
Yanımdaki diğer evimizde rutubet olayı pek yaşanmıyor, biz de burada öyle ümit ediyoruz.

Tabla çakıldı.
Yalıtım malzemesi serdik..
Elektrik kabloları döşendi.
Beton atıldı.

1. aşamamız tamamlandı...

mbb23
11-06-2013, 17:31
Hayırlı olsun çok güzel görünüyor gerçekten..

femete
18-06-2013, 20:18
Havuz tamamlandı..

kiziltan
18-06-2013, 20:25
Cok ayip oluyor Sn femete

Utanmadan uzun zamandir gordugum ruyayi calmissiniz.

Bittiginde cagirmayacaksaniz, yardim icin cagirin bari.

300 m2 de olsa topraksiz sera icin yer ayirmayi dusunur musunuz?

Saygilarimla
Engin Kiziltan

kiziltan
19-06-2013, 16:48
Bittiginde cagirirmi acaba deyip yazdim, nefesi kesildi femete`nin. Tamam gelmem gelmem.

Femete kamelyayi kurmus sehpalar falan yerinde, coktan mangal alinmistir, Samsun`dan gelen balik temizlenmis tuzlanmis dolapta mutlaka, aman dikkat donmasin ha! Daha isi cok, el yapimi mini jenerator youyube dan bakilip yapilacak dereden akip giden su led ampullerle bahceyi ve kamelyayi aydinlatir bedava! Seradan toplanmis domates, salatalik, marul, nane, dereotu, semizotu, tere, taze soyesil sogan falan temizlenmis yikanmis, nemli tulbent altida bekliyordur. Seradaki patlican, biber bunlar mangalda kozlenecek meraketmeyin. Su havuza konmus alabaliklarin suyunu dereden ceken pompa gunes enerjili, hersey beles, havuzun tasan suyu kanallardan asagidaki agaclara gidiyor, al sana bedava gubre. Bahcede dolasan tavuklar ve ordekler kene mene birakmaz hem de organic tavuk, yumurtasi guzel olur ama hamsi kafasi vermemek lazim yumurtalar balik kokar sonra. Corum`da Trabzon ekmegi ve misir ekmegi bulunurmu dersiniz, yoksa bahcenin bir kosesinde kuzine hazirdir zaten. Kameriyede ufak, otel tipi buzdolabi milli ickiler icin, su, buz icin.

Simdi bakin Femete elektrik, pompasi, gubre, kuzinede misir ekmegi falan hepsini ucuza veya bedavaya getirip, organic sebze, tavuk, yumurta bunlari ayarlamis simdi kimseyi cagirmaz arkadas, heveslenmeyin. Tersi olsa adres falan verirdi degil mi? Begenmegen ve kiskananin gozu cikar. Galiba Allah verdikce veriyor.

femete
20-06-2013, 10:04
Sayın kızıltan, kapımız, gönlümüz herkese her zaman açık... Ben hayallerinizin bu kadar geniş, zengin ve detaylı olduğunu tahmin etmemiştim. Ama çoğu isabetli... Kamelya, mangal, Samsun'dan balık (eşim Samsun'lu), Trabzon ekmeği bulunur, tavuklar, kuzine evet, dolap içecekler..

Allah isteyene veriyor. Ama bu işler isteyince oluyor.

kiziltan
20-06-2013, 11:15
Sayin femete merhaba, kolay gelsin.

Rize nufusuna kayitli, Samsun dogumluyum. Karadenizliyim, biliriz bu isleri ovunmek gibi olmasin.

Alt tarafta dere var galiba, su ufak jeneratoru dusunun isterseniz, oyle hes falan gibi zararli degil, bahceyi falan rahat aydinlatir, isterseniz youtube ve digger internet kaynaklarindan bilgi vereyim, kendiniz Corum`da yatirabilirsiniz.

Ruzgar varsa ruzgar gullu su pompasi, yoksa gunes enerjili su pompasi cok pahali degil. Ruzgar gulunu kendiniz yapabilirsiniz.

Oralar biraz serin olur, bahcedeki out, yapragi, odun parcalarini atmazsaniz, talas sobasi kurabilirsiniz, hem isitir, hem cay yapar, hem sinekleri kovar.

Cocuklara salincak, hamak falan ?

Neyse, kolay gelsin, tum aile birlikte tadini cikarmanizi dilerim.
Saygilarimla
Engin Kiziltan

femete
20-06-2013, 23:41
Bahçe düzenleme, kümes ve bizim çocuklar..

kiziltan
21-06-2013, 20:23
Allah bagislasin, bu cocuklar adam olacak belli, cim bom dan belli!

femete
28-06-2013, 22:47
İkinci aşamaya geçtik.
Bu aşamada duvarları öreceğiz.
Katın tabla betonunu dökeceğiz.

Yol kenarındaki perde beton üzerine 5 sıra tuğla öreceğiz.

Ramazanda ara vereceğiz.
Ramazan sonrası çatı, sıva ile devam edeceğiz inşallah..

dağçiçeği
29-06-2013, 02:37
Hayırlı olsun sağlıkla sefasını sürmenizi dilerim.

serkan_istanbul
29-06-2013, 13:15
Allah güle güle oturmak nasip etsin. çok güzel. sevgiler

femete
01-07-2013, 22:42
Yığma tuğla örme işi tamamlandı.
Yol kenarındaki perde betonun üzerine 6 sıra yığma tuğla örüldü.
Bahçeden evin bir görüntüsü....
Ve salondan bahçenin görüntüsü...

Yarın çatı için tabla kalıpları çakılacak.
Muhtemelen 2 veya 3 gün içinde beton dökme işlemi sona erer...

Ramazan dolayısıyla bir ay ara vereceğiz..

Bayramdan sonra, çatı ve sıva işleri olacak...

Kısmetse devam edeceğiz...

ardacan2000
02-07-2013, 21:58
Çok güzel olmuş.

femete
03-07-2013, 21:30
Kalıplar tamam.
Yarın demirler döşenecek ve kalıplar kapatılacak.

Çatı altından bir oda çıkarmayı düşünüyoruz.
O odanın yan tarafa bir teras açılması gibi planımız var, bakalım nasıl olacak?...

femete
06-07-2013, 23:34
Dün beton döküldü.
Bugün sökmeye başladık.
Ramazan boyunca ara vereceğiz.
Görüşmek üzere...

femete
04-09-2013, 20:00
Uzun bir aradan sonra devam ediyoruz.

Bu süre zarfında bodrumda 2 oda, banyo tuvalet, orta katta salon, mutfak ve genişçe balkon, çatı altında da 2 oda ve bir tuvalet yapıldı.
Hafta sonuna dek çatı bitecek.

Elektrik ve su tesisatı sonrası sıvaya başlayacağız.

femete
04-09-2013, 20:04
Bugün itibariyle son durum...

cennetkusum
04-10-2013, 11:24
Eviniz çok güzel olmuş sayın femete güzel günlerde oturmanız dileğiyle..

Serbes
05-11-2013, 16:15
Eviniz çok güzel olmuş , arazi çorumda galiba.

dagsa reklam
05-11-2013, 17:19
sayın femete
ellerinize sağlık çok güzel olmuş. size ve ailenize mutlu bir yaşam diliyorum.lütfen bizi bilgilendirmeye devam edin.merakla bekliyorum.saygılarımla

femete
08-11-2013, 19:55
Sıva bitmek üzere, haftaya pencereler takılıyor.

femete
27-11-2013, 14:04
Pencereler 10 gün gecikti.
Rotüşlar yapıldı.
Balkon mermerleri konuldu.
İç alçı sıva işleri bitti.

Hafta sonu itibariyle dış cepheyi boyayıp, sezonu kapatacağız.

Bahara kısmetse kalan işler:
Merdiven mermerleri,
İç seramik yer döşemeleri,
su ve elektirik tesisatının tamamlanması..

kiziltan
27-11-2013, 14:37
Merhaba

Kolay gelsin. Sizin fotograflara bakmak orucluyken soguk su icene bakmak gibi benim icin. Ellerinize saglik.

"Topraksiz koylu kahvesi " ve "Damda 12 m2 topraksiz sera yapimi " basliklarina bekleriz Sn Femate.
Saygilarimla
Engin KIZILTAN

femete
05-12-2013, 15:26
Balkonlara mermer koydurduk.
Boya işine başladık Şu an tamamlandı.
Süreci sizlere göstermek istedim.

Dün Oğuzlar ilçesine gittik.
Meşhur ceviz fidanlarını görmeye...
Benim inşaattan sorumlu eniştem 5 dönümlük yanımızdaki alana cevizlik düşünüyor. 80 adet ceviz fidanı aldık.
Yolda vurulmuş bir domuzla da böyle bir görüntü verdim..

femete
05-12-2013, 15:29
Boya işlemi kısmen tamamlandı.
Alt kısımlara koyu kurşuni düşünüyorum.
Bazı yerleri beğenmedim. Temizleyip yeniden boyayacağım.
Son resimde pencere altını boyamayın dememe rağmen mermeri bile boyamışlar..
Pencere altını kazıyacağım..

Dün kapılar gelmişti. Seçtiğim desen güzel olmuş bence... Sizce?

yağmur
05-12-2013, 22:05
Sayın femete,
Acaba pencere altına koydurduğunuz mermerler tek parça mı? O şekilde ise aşırı ısı kaybına neden oluyor o nedenle sordum.

femete
05-12-2013, 22:10
Pencereler mermer dahil sıva altında..

prıtt
21-12-2013, 11:13
Abi süpersin ya. Allah güle güle tadını çıkartarak oturmak nasip etsin...

femete
22-01-2014, 18:49
Baharı bekliyoruz...

Atum
23-01-2014, 08:39
Baharı bekliyoruz...

Ne güzel! işte hayat bu!

Sevdiklerinizle beraber güle güle oturun.

Orhank
23-01-2014, 12:24
Hayırlı olsun
tecrübelerime dayanarak temelin membran ile topraktan izolasyonunu yapmadığınız için üzülebilirsiniz.
Hazır inşaat halinde iken ısı izolasyonu yaptınız mı göremedim. yerinizde olsam ihmal etmezdim.
Eviniz ve bahçeniz çok güzel güle güle oturun

agactoprak
24-01-2014, 08:07
Çok güzel olmuş, mutlu ve sağlıcakla oturun inşallah. Bu yaptıklarınız benim için hayal olur herhalde. Bu kadar olmasa da 60 metrekarelik iki odalı trapez sac çatılı. Yaylada bir ev yapmayı planlıyorum. Tarlayı borç harç aldık. Bakalım ne olacak.

tcevizci
24-01-2014, 21:16
Aileniz ile sağlıkla oturmak nasip olur inşallah, emeklerinize sağlık çok güzel oluyor..

canan bsr
25-01-2014, 00:10
güle güle oturunuz...

Atum
27-01-2014, 13:02
Bence çok güzel olmuş, güle güle oturun.

Narinkhn
27-01-2014, 13:16
Güle güle oturun.Bizleri cesaretlendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler...

femete
02-07-2014, 09:40
Ev hemen hemen bitti. Birkaç iş var. Sonra çevre düzenlemesi ile nihayete erecek inşallah. Bu arada bahçe ile ilgilendim.

femete
02-07-2014, 09:45
Güller hariç (20 civarında gül var) hepsini tohumdan çoğalttım. Vanilla ice, sonbahar güzeli, zinnia, top kadifeler..

femete
02-07-2014, 09:49
Düğün çiçeği, ortanca, dev papatyalar, krizantemler... vs.

femete
02-07-2014, 09:55
Karanfiller, menekşeler..

femete
02-07-2014, 10:00
Çimleri farklı zamanlarda ektiğim için görüntü henüz istediğim gibi değil. Zamanla düzeleceğini umuyorum..

femete
02-07-2014, 10:06
Bayram sonrası daha iyi resimlerle görüşmek dileğiyle...

Cumhur Tonba
02-07-2014, 10:26
Aktif konularda gördüm sayfanızı. 5 dakika önce mesaj yazdım fakat göndermedim. Aynısını yazıyorum tekrar. İlk sayfayı okurken bir de buralar ağçlandırıp, çevre düzüenlemesi yapılırsa ne güzel olur diyordum. İkinci sayfada düşündüğümün gerçekleştiğini gördüm.
Elinize sağlık. Kolay gelsin. 3-4 sene sonra daha da harika bir yer olacak.

gulsenmerkez
30-05-2015, 20:47
Iyi aksamlar Femete,

Son fotograflari 2013'de yuklemissiniz. Simdiki durumunuz nedir merak ettim. Herhalde hersey daha bir oturmustur. Size cok imreniyorum. Nazar degmesin.

Kolay gelsin
Gulsen

babacanefe
27-01-2016, 12:15
Eviniz güzel olmuş muhtemelen şehir konforunu aratmaz :)

david72
27-01-2016, 13:56
Ev ve bahçe çok güzel olmuş ancak izolasyon meselesini ben de merak ettim doğrusu.

Resulgur
27-01-2016, 15:21
Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş. Eviniz de bir o kadar da harika .. Ev yapmak isteyenlere de bir ışık tutacaktır eminim.. saygılar

kavil
01-02-2016, 21:05
imrenerek okudum tüm konuyu. Ellerinize sağlık. Nacizane bir iki sorum var. arsanızın konumu neresidir acaba? hangi il hangi ilçe. Birde imara açıkmı acaba 1800m2 bi alandan söz etmişsiniz sanıyorum. Belediye bu konuda ne diyor. bir kaç başka konuda kamelya için dahi çok başını ağrıtmışlar bazı üyelerin o sebeple merak ediyorum.
Saygılar

prıtt
28-10-2016, 15:23
Sn. femete,

Konuya yazmaz oldunuz. Müstakil ev de yaşam nasıl, siz nasılsınız? ;)

Saygılar.

doğa07
26-11-2016, 22:59
Bayram sonrası daha iyi resimlerle görüşmek dileğiyle...
Çok güzel olmuş
Güle güle oturun

kiziltan
27-11-2016, 11:51
Sn Femete eve girip oturunca bizleri unuttu herhalde, ve ya ev guzel olunca satti pesinden yapsata basladi, ne dersiniz ?

TCM
27-11-2016, 17:44
Foruma bakınca çoğu arkadaş ev yapınca forumu bırakıp gidiyor :)

bahcedenn
27-11-2016, 17:52
Foruma bakınca çoğu arkadaş ev yapınca forumu bırakıp gidiyor :)

Ben o yüzden ev yapamıyorum. :) Bırakıp giymeyeyim diye.

bahtiyar02
27-11-2016, 19:30
Baştan sona gidince göz açıp kapanana kadar misali bitti. Herşey çok güzel güle güle oturmanız dileğiyle.

TCM
27-11-2016, 21:57
Ben o yüzden ev yapamıyorum. :) Bırakıp giymeyeyim diye.

Ömürler görün e mi. :)

Ben size ev değil de 10 dönüm bahçe yakıştırıyorum, en verimlisinde. ;) İçinde Heidi nin alplerdeki evi gibi kütüklerden minik bir ev de olur gerçi.

2.000 nci. mesajım bu oldu.

bahcedenn
27-11-2016, 22:45
Ömürler görün e mi. :)

Ben size ev değil de 10 dönüm bahçe yakıştırıyorum, en verimlisinde. ;) İçinde Heidi nin alplerdeki evi gibi kütüklerden minik bir ev de olur gerçi.

2.000 nci. mesajım bu oldu.

Ağaçlar.Net hayatım boyunca sizin 2.000'inci mesajınızın ne olduğunu hiç unutmayacağım. Güzel temenniniz için teşekkür ederim. Hatta bu 10 dönüm meselesi bana bir işaret olabilir. :)

Geçtiğimiz yazı komple Kırklareli'de geçirdim. Hakkımdaki güzel düşüncenize benzer bir şey için çok çabaladım ama bazı yerlerde ailevi sebeplerden dolayı oldukça tıkandım. Yol alabiliyoruz ama istediğimiz hızda ilerlemiyor maalesef.

Hatta bir başlık açsam mı diye de düşündüm ama iki lafı bir araya getirip bir türlü fırsat bulamadım.

kerkenez
28-11-2016, 07:53
Ağaçlar.Net hayatım boyunca sizin 2.000'inci mesajınızın ne olduğunu hiç unutmayacağım. Güzel temenniniz için teşekkür ederim. Hatta bu 10 dönüm meselesi bana bir işaret olabilir. :)

Geçtiğimiz yazı komple Kırklareli'de geçirdim. Hakkımdaki güzel düşüncenize benzer bir şey için çok çabaladım ama bazı yerlerde ailevi sebeplerden dolayı oldukça tıkandım. Yol alabiliyoruz ama istediğimiz hızda ilerlemiyor maalesef.

Hatta bir başlık açsam mı diye de düşündüm ama iki lafı bir araya getirip bir türlü fırsat bulamadım.

Maalesef hayata, geleceğe karşı kaygılarımız bir çok şeyi dizginliyor. Bunu yapabilecek kadar cesur olanlar -bence sanal- bu hayattan kopup başka bir hayata göçüyorlar.

Bu saatten sonra benim kaçmam imkansız gibi bir şey. Allah ömür, sağlık, huzur verirse ancak emeklilikte olacak herhalde. :(

TCM
28-11-2016, 10:08
Geçen nette gördüm; ortaokulda 'teog geçsin rahatlarsın'...Lisede 'LGS geçsin rahatlarsın'...Üniversitede 'okul bitsin rahatlarsın'... E okul bitti 'iş bulursan rahatlarsın'...İş de tamam, evlen...evlendik çocuklar büyüsün... E çocuklar da büyüdü, onlar evlensinler... En sonunda emekli ol rahatlarsın da... "E öldük anasını satayım..."

Üstteki paragraf maalesef doğru, her dönemde hafiften kendine zaman ayırıp az da olsa kendisi için yaşamalı insan. Tamamen kendim dersek bencilliğe kaçar ve toplum olarak yapımız, gelenek-göreneklerimiz gereği bunu yapamayız, yapmamalıyız ve yaptırmazlar zaten :)

Kaçıp gidelim buralardan tarzı faaliyette, yani İstanbul u işi gücü bıraktım (veya uygunsa işi bırakmadan) diyebilmeniz için tarzan vari bekar olmanız veya eşiniz- yaşça ergenlik seviyesine geldilerse çocuklarınızla hem fikir, tek vücut olmanız lazım. Yoksa elektrik var, su yok, internet var, kalorifer yok, su soğuk, güneş sıcak, tuvalet kağıdı neden üç katlı değil, domuz izi mi bunlar, örümcek ağımı şunlar tarzı muhabbetlerle bu iş yürümez veya bir sezon zorla yürür.

Kaçıp gitmeden yapılanlarda; bencileyin az ötede, yaylada, kirada, anne-babanın köyünde, dedenin çiftliğinde, sezonluk, geçici uğraşlarda da hem fikir / yek vücut olunamasa da, gerekte yoktur ancak minimum konularda payda sağlanmalıdır yine.

Çevremden örnekler vereyim; 10-12 yaşlarında iki kız, hafiften onlara benzeyen anneleri börtü böcekten korkarsa koca yaz yayladaki evinize anca bir kaç kez gidebilirsiniz, yapacak bir şey yok.

Hanım temizlik hastasıysa, yolun tozudur, gelen misafirin izidir, komşunun kazının tüyüdür, tavuğunun bokudur, ineğin kokusudur diyorsa karı kocanın aynı evde kalmasının toprakla uğraşmasının imkanı yoktur.

Çocukları ergenliğe az kalaya kadar yanınızda götürebilirsiniz, en güzel ve rahat döneminiz 5-15 yaş arasıdır, laftan anlarlar, fazla hasta olmazlar, kendilerine bakabilirler vs.vs. Daha küçük hele bebek oldu mu yandınız :) 15 i geçince de size uymazlar, sizin onlara uymanız lazım. Gittiğiniz yerde internet (en az 24 mbit ve kesintisiz) kendisiyle aynı dili konuşan arkadaşları oldu mu takılırlar size onun harici çok zor.

Anahtar kilit modeli eşleşme nerede oluyor ki eşler arasında olsun. Ancak şu da var ki eşler zamanla birbirine benzer ancak dediğim gibi minimum paydalar mutlaka sağlanmalı. Bizim hanım da sever sağolsun temizliği, geçen eve hırsız girdi bahsetmiştim sayfamda, be şerefsiz ayakkabıyla içeride dolaşılır mı, bari ayakkabılarını çıkar öyle dolaş di mi :D Bir de her tarafı dolaşmış saygısız, boş oda ortada açık renk halı var belli niye dolaşıyorsun ki. Şimdi yaylaya çıktığımızda ohal var evde, havalar biraz ısınınca eve 'gusül abdesti' aldırtılacak mecbur :eek:

hosseda
28-11-2016, 11:23
Bu konuda beslenme kadar güzel ama doğru yeri bulup sürdürsek güzel olacak... Sn. femente gelirse, kızsa hakkıdır.

Mücevher Çalısı
28-11-2016, 12:00
Sayın femete buraya uğrayacaktır yakında, güzel bi tebessümle okuyacaktır eminim mesajları. Paylaşımlar ilk sayfadan beri güzel, güncel muhabbet ile çok ayrık gelmedi bana ki şu an ben de katkıda bulunuyorum:)

"Uzun zamandan beridir hayatin -gerçek hayatin- başlamak üzere olduğu izlenimine kapılmıştım. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel, öncelikle erişilmesi gereken bir şey, bitmemiş bir iş, hizmet edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat başlayacaktı. Sonunda anladım ki bu engeller benim hayatımdı." Alfred D. Souza

TCM
28-11-2016, 12:20
... kapımız, gönlümüz herkese her zaman açık... Kamelya, mangal, Samsun'dan balık (eşim Samsun'lu), Trabzon ekmeği bulunur, tavuklar, kuzine evet, dolap içecekler...

Bu konuda beslenme kadar güzel ama doğru yeri bulup sürdürsek güzel olacak... Sn. femente gelirse, kızsa hakkıdır.

Doğru yeri bulursanız haber verin, yazacaklarım var daha, hanım duymadan çekiştireceyim :rolleyes:

Hem adam bırakmış gitmiş buraları, 2,5 yıl olmuş gideli. Yazısına bakarsak eli gönlü açık biri, ayakkabılarımızı çıkardık oturuyoruz kenarda, sahip çıkmışız evine niye kızsın, bizim ona kızmamız lazım daha. :confused:

doğa07
28-11-2016, 15:57
Çimleri farklı zamanlarda ektiğim için görüntü henüz istediğim gibi değil. Zamanla düzeleceğini umuyorum..
çok güzel olmuş güle güle oturun

Murat Durak
22-04-2019, 20:13
Mükemmel olmuş emeğinize sağlık sevdikleriniz uzun mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum size yeni evinizde eskimiştir biraz ama harika olmuş :)

femete
05-05-2019, 00:06
Merhabalar. Uzun zaman oldu uğramayalı. 6 yıl önce başladığımız yazlık ev, bahçe maceramız bir şekilde bugünlere dek geldi.
İş yoğunluğu, biraz da sağlık sorunları derken koca bir zaman geçivermiş..
Her şey tam istediğimiz gibi olmasa da güzel bir ortamımız oldu.
Eş-dost güzel vakitler geçiriyoruz.. Allah isteyene gönlüne göre versin.
Son halini merak edenler için sezonun ilk fotoğraflarını yüklüyorum.

femete
05-05-2019, 09:25
Tabi henüz renkli bir bahçe değil.. İnşallah Haziran'da güzelliklerini gösterecek..

femete
05-05-2019, 09:29
İklim şartları gereği kimi bölgelerimize göre bizim bahçe geç yeşilleniyor. Güller ve çiçeklerle harika bir görünüm arz ediyor.

domata
14-05-2019, 12:28
Gerçekten çok güzel olmuş, geçtiği aşamaları fotoğraflamanız güzelliği pekiştirmiş. Aileniz ve sevdiklerinizle mutlu huzurlu bir hayat sürmenizi dilerim :)

Asya'm
17-05-2019, 07:13
İklim şartları gereği kimi bölgelerimize göre bizim bahçe geç yeşilleniyor. Güller ve çiçeklerle harika bir görünüm arz ediyor.

evinizin son hali çok güzel olmuş tekrar hayırlı olsun yüce Rabbim güle güle oturmayı nasip etsin inşallah. sorması ayıp olmazsa son hali itibari ile sadece yapı kaça mal oldu tahmini bugünün fiyatları ile

ahmeter
17-05-2019, 10:06
Yuvanız neşe , bahçeniz güllerle dolsun iyi günler