Sim u Zer
24-05-2013, 16:33
Merhaba bu bölümde paylaştıgınız guzel ve değişik tatları görünce ( özellikle malak tatlısı ve süt helvası) ben de süt reçelini paylaşmak istedim sizlerle. Daha cok arapların yaptıgı bir tatmış.Arjantin'de ve Meksika'da ise "dulce de leche" adıyla yapılıyormuş. Fakat sakın kutu sütten yapmayın olmuyor, şişe süt ya da en iyisi bulursanız normal sokak sütüyle yapın. Karamel gibi bir tadı, kokusu ve dokusu var. İnternette bayağı bir sitede de tarifi var.( Resim ve tarif için SÜT REÇELİ - Senem'in Yemekleri (http://www.seneminyemekleri.com/2013/02/sut-receli.html) ) Ben resim ekleyemiyorum çünkü hepsini yedik:)
Malzemeler
1 lt süt
1 bardak şeker ( ben 2 parmak eksiik koydum)
1 silme çay kaşığı karbonat
Evet sadece bu kadar malzeme gerekli..
Sütle şekeri derin bir tencerede kaynama noktasına gelene dek pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca karbonatı ekliyoruz aman dikkat bu asamada altını biraz daha kısabilirsiniz çünkü kabaracak. Şimdi gide gele karıştıra karıştıra bir iki saat
pişireceksiniz. Gözünüz korkmasın sürekli başinda durmak daha iyidir kuşkusuz ama ben küçük kızımla oynarken arada gidip gelip karıştırdım gayet de güzel oldu. Olduğunu nasıl mı anlayacaksınız? Boza ya da muhallebi kıvamında olunca tamamdır soğuyunca daha da katılaşacak. İlk denemenizden sonra sevdiğiniz kıvamı kendiniz bulursunuz nasılsa.
Kaşık kaşık yiyebilir ya da kurabiyelerin üstüne sürebilirsiniz ama kaşığınız küçük olsun bence :)
Afiyet olsun
Malzemeler
1 lt süt
1 bardak şeker ( ben 2 parmak eksiik koydum)
1 silme çay kaşığı karbonat
Evet sadece bu kadar malzeme gerekli..
Sütle şekeri derin bir tencerede kaynama noktasına gelene dek pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca karbonatı ekliyoruz aman dikkat bu asamada altını biraz daha kısabilirsiniz çünkü kabaracak. Şimdi gide gele karıştıra karıştıra bir iki saat
pişireceksiniz. Gözünüz korkmasın sürekli başinda durmak daha iyidir kuşkusuz ama ben küçük kızımla oynarken arada gidip gelip karıştırdım gayet de güzel oldu. Olduğunu nasıl mı anlayacaksınız? Boza ya da muhallebi kıvamında olunca tamamdır soğuyunca daha da katılaşacak. İlk denemenizden sonra sevdiğiniz kıvamı kendiniz bulursunuz nasılsa.
Kaşık kaşık yiyebilir ya da kurabiyelerin üstüne sürebilirsiniz ama kaşığınız küçük olsun bence :)
Afiyet olsun