View Full Version : Siyam Kedileri
Sayın Arkadaşlar,
En kısa sürede resimlerini ve yaşadıkları ortamın resimini sizlerle paylaşacağım.
Bu arada Sayın Nautilius, ne zaman isterseniz ziyarete gelebilirsiniz.
Kediler çok çabuk alıştı. Bahçenin her tarafını eberlediler. Evde girmedik yer bırakmadılar. İyice etraflarını tanıdıktan sonra oynamaya yaramazlık yapmaya başladılar. Ço ktatlılar.
Diğer kedilerle oyanarken ellerimin her tarafı yara çizik oluyor.Şu anda da öyle. ancak bu yaramazlar bir defa bile oynarken tırnaklarını açmadılar. Bu sanırım özellikleri imiş.
Diğer bir konuda yavaş yavaş köpeğimiz Atom'a alışmaya başladılar. Atom 4 yaşında ve kedilerle arası iyidir. Daha önceki tüm kedilerimizle oynar onları diğer kedilerden ve köpeklerden korurdu. herhangi bir sorun olduğunda kediler doğruca koşup Atom'un yanına giderlerdi. Siyamların da o şekilde alışması için yavaş yavaş uyğraşacağım.
Komşumuz ile beraber baktığımız 7 aylık Pamuk (kedimiz) öncelikle bu durumdan biraz rahatsız oldu. siyamlara biraz hırladı. Dün eve hiçgelmedi.Komşuda kaldı sanırım.Bu gün sabah bir uğradı, gitti. Bir de Pamuk ve siyamları uzlaştıracağız. Henüz kavga yapmadılar. Sadece hafiften hırladılar ve birbirlerinden belli birmesafe uzak durdular. Siyamlar daha uyumlu. Ancak Pamuk için biraz zaman lacak alışması.
Bu arada yeri gelmişken, Atom "sokak köpeği". 2 aylıkken yolda ezmek üzere idik. O şekide tanıştık. O gün bu gündür evimizin en değerli üyesi. Resmini yüklerim.
Kızımın çektiği facbook'tan paylaştığı resim.
Yenilerini daha sonra ekleyeceğim.
Kedilerin kelebek kovalarken havaya zıpladıkları çok hoş bir resim var idi. Onu bulunca yükleyeyim. Çok güzel görünüyorlar.
Bu resimde kızım içeriden seslendiğinde kediler cama çıktılar. :)
Atom ve daha önceki kedimiz Minnoş. Brilikte oynamaya, koşturmaya, boğuşmaya bayılııyorlardı. Minnoş biraz yaramazlık yapar gider Atom'un kuyruğu ile oynar, ona tokat atar, "kalk oyna benimle" derdi. Bu resimde de Minnoş atoma bir sağ kroşe atarken görünüyor. ;))))
İkinci resimde siyamlar. :)
Siyamlara eve ilk geldiklerinde su ve süt servisi yapıldı. dinlendiler. sonra bahçeye ihtiyaç için çıktılar.
Nautilus Cycad
01-06-2013, 22:02
Wisdom inan şimdi çok mutlu oldum. Gönderirken biraz ister istemez tedirgin olmuştum. İnsanların niyetini önceden bilemiyoruz. Ziyaret olayı buradan çıktı yani...
Bana hak vermenizi umuyorum. Ancak bu anlattıklarınız ve resimlerde sonra söylenecek pek birşey kalmıyor. Mutluluklar diliyorum.
Ayrıca Minnoş ve eşi köpekler ile iyi geçinirler. Erkek daha uysaldır. Minnoş ise biraz daha mesafeli davranır köpeklere. Asla tırmalama huyları yoktur. İnanın sizin gibi bir aileye gittikleri için çok mutlu oldum. Kalın sağlıcakla...
Merhabalar tekrar,
Uzun süredir rahatsızlığım nedeni ile bilgisayardan uzak kaldım. bu nedenle yeni bir şeyler yazamadım. kusura bakmayın.
Minnoş ve Siyami'nin keyfi yerinde. Bahçede çok mutlu koşturuyorlar. Minnoş hamile. Bir iki haftaya kadar doğum yapar sanıım. Şimdiden yavrularına talip olanlar sıraya girdi.
Huyları aynen anlattığınız gibi. Minnoş biraz daha uzak köpeklere, ama doğumdan sonra alışırlar. Atom (köpeğimiz) zaten tanıdık kedilerle oynayarak büyüdü.
Siyami (erkek olan) çok hoş bir şekilde Atom'la anlaştı. Şu hastalık ve doğum olayı geçince daha sık birbirleri ile oynama fırsatları olacak.
Şimdilik bu kadar. Mutlu kalın.
Nautilus Cycad
10-06-2013, 19:39
Hamilemiiiiiii...... aman tanrim ;) güzel haber. ...
mandalinleerik
27-06-2013, 14:23
Hamile kalması için küçük değil mi?
Doğum geçen pazar sabahı (23 Haziran) saat 7-8 arası oldu. 6 yavru doğdu ancak 3'ü ölü doğdu.Diğer üçü sağlıklı. Bugün itibari ile 6 günlükler.
Siyam kedileri 4-5 aylık iken olgunlaşmaya başlarmış. Ben de araştırınca öğrendim.
loveforlife
28-06-2013, 20:14
Ne kadar sevimlidir onlar şimdi! Fotoğraflarını da paylaşırsanız çok memnun oluruz. Ev kedileri iyi bakıldığı için daha erken olgunlaşıyor demişti veterinerimiz. Benim Fincan Hanım da 5-6 aylıkken olgunlaşma belirtilerini göstermeye başlamıştı...
İyi günlerde büyüsünler inşallah...
Bunlar yavruların bu gün çekilen resimleri.
Bu resimlerde yavrunun gülen yüzüne dikkatinizi çekmek isterim.
mandalinleerik
28-06-2013, 22:59
Oo maşallah. Fotoğraflar net değil. Siyam yavruları ilk doğduklarında bu renk mi oluyor?
Ben de ilk defa gördüm. Net de biraz araştırınca bu benzer renkler var.
Ortam biraz karanlık olunca bu kadar oldu. Flash da çalıştırmak istemedim.
:)
Bu gün biraz yerli ve yabanc kaynakları araştırdım siyam yavrularının renkleri konusunda.
Pek çok yer yavruların doğruğunda açık renkte ve beyaz olduğunu yazıyor. Bir iki yabancı kaynakta sadece koyu da olabileceğini yazıyor.
Kafam karıştı.
Her durumda da keratalar çok tatlı.
mandalinleerik
29-06-2013, 14:57
Bu gün biraz yerli ve yabanc kaynakları araştırdım siyam yavrularının renkleri konusunda.
Pek çok yer yavruların doğruğunda açık renkte ve beyaz olduğunu yazıyor. Bir iki yabancı kaynakta sadece koyu da olabileceğini yazıyor.
Kafam karıştı.
Her durumda da keratalar çok tatlı.
Siyam ya da değil hiç fark etmez. Önemli olan onların mutlu bir şekilde yaşamaları. Bu yavruları ne yapacaksınız peki?
sayın mandelinleerk,
yavruları isteyen 5-6 kişi var. onlara vereceğim. daha fazla yavru olsa idi bir tanesini de kendime ayracaktım. yavru kedi köpeğe bayılıyorum. onlarla oynaması, onların büyümesini seyretmek çok büyük bir zevk.
yavruların cinsi hiç farketmez dediğiniz gibi.
Sayın Wisdom , kedicikleriniz çok şirin. Cinsleri tekir gibi gözüküyor..Bir kaç hafta sonra yaramazlık yapmaya başlarlar . Merakla yeni fotoğraflar bekliyorum..
Nautilus Cycad
29-06-2013, 20:23
Dede olduk :)
Ben uzak dede siz yakın dede Sn. Wisdom :) Hayırlı olsun.
Ya o kedicikler daha kendileri yavru nasıl yavru yapar hala aklım ermiyor.
Şubat ayında aldım onları. Avucum kadarlardı. 6-7 aylıklar ama doğurmuşlar hala inanamıyorum.
Dede olduk :)
Ben uzak dede siz yakın dede Sn. Wisdom :) Hayırlı olsun.
Ya o kedicikler daha kendileri yavru nasıl yavru yapar hala aklım ermiyor.
Şubat ayında aldım onları. Avucum kadarlardı. 6-7 aylıklar ama doğurmuşlar hala inanamıyorum.
Tebrikler genc dede :)
Turunçgil
29-06-2013, 23:14
Benimde van kedim yavruladı 5 yavrumuz var 1 aylıklar :)
Sayın Lalem,
Anneleri uzun süre seyretmeye izin vermiyor, bir iki dakika sonra "hadi yeter artık" der gibilerden miyavlıyor. Çok tatlılar. Sanırım 10 gün civarında gözler açılıyormuş. 3 hafta civarında da yürümeye başlıyorlarmış. Her dönemlerini seyretmek ayrı bir zevk.
Sayın Nautilus Cycad.
Dedenin uzağı yakını olmaz. Dede dededir. :).
Kerata hayata erken atılmış anlaşılan. Ama çok tatlı. Minnoş doğum yaptıktan sonra oldukça hareketlendi. Siyami ve Pamuk ile bahçede köşe kapmaca oynuyor.
Bu arada Pamuk da hamile sanırım. Bir ay kadar sonra da o doğum yapacak.
Bakalm ne olacak. Ev curcuna oldu zaten şimdiden. On kedi ile ne olur bilmiyorum.
Bu da Pamuğun resmi.
Sayın Turunçgil,
Yavrularınız hayırlı olsun, sağlıklı ve mutlu büyüsünler.
:)
Turunçgil
30-06-2013, 17:48
Çok teşekkürler sn wisdom :)
Sayın wistom , Pamuk çok tatlı gözüküyor .Çok şanslısınız , kedilerinize bakabilecek bahçeniz var . Ben ve çocuklarımda evde kedi beslemeyi çok çok istiyoruz ama evimiz hiç müsait değil. Çocuklarımla sizin kedilerinizi takipteyiz.....
Sayın Lalem,
Haklısınız, bahçe olması gerekiyor hayvan beslemek için. Üç yıl kadar önce biz de apartmanda oturuyorduk. Bir kedimiz de vardı o zaman. Ancak kızım köpek de istedi. Şans, denk geldi bahçeli eve çıktık. Şanlıyız. Umarım siz de en kısa sürede gönlünüze göre kedi-köpek yetiştirebilecepiniz ve çocukların mutlulukla oynayıp büyüyeceği bahçeli bir eve geçersiniz.
Çok fırsatım olmuyor ancak resim ve videolarını fırsat buldukça buraya yükleyeyim.
Bir kaç resim yükleyeyim.
Çok şaşırdım Sayın Wistom , erkek kedi yavru kedilere zarar vermiyor mu ? Bizde daha önceden dişi kedi beslemiştik , erkek kediler bir fırsatını bulup kedimizin yavrularını öldürmüştü, çok üzülmüştük.
Sayın Lalem,
Çok haklısınız, ben de önce çok korktum. ancak en az anne kadar onlarla ilgilendiğini onlara baktığını görünce rahatladım. Belki de bu cinslerin özelliği, Bilemiyorum.
Ya da bizim Siyami "baba" kedi.
Bizim siyam yavrularının son halleri.
Bu gün ilk defa açık havaya çıktılar. Yarım saat kadar kutunun içinde debelendiler.
Siyam (!) yavruları hava alırken.
loveforlife
13-07-2013, 09:46
Siz bu şekerlerin babasının Siyami olduğuna emin misiniz Sayın Wisdom?:p Şaka bir yana, veterinerinize danıştınız mı neden tekir görünümlü SİYAM:eek: olduklarını?
mmanager
13-07-2013, 11:50
Siz bu şekerlerin babasının Siyami olduğuna emin misiniz Sayın Wisdom?:p Şaka bir yana, veterinerinize danıştınız mı neden tekir görünümlü SİYAM:eek::eek olduklarını?
İyi günler sayın wisdom sanırım kediniz başka bir erkekle kaçamak yapmış gibi görünüyor veya ikisinden birinin kırma cins olması olasılığı var.Ama çok tatlılar güle güle büyütün...
Sayın arkadaşlar,
Babası büyük ihtimalle siyam değil. Kediler bana bir buçuk ay kadar önce geldi. Geldiklerlerinde hamile idi. Babası kim bilmiyorum :). Kedileri bana gönderen Nautilus Cycad arkadaşımız biliyor olabilir. Gerçi o da gönderdiğinde hamile oldukarını bilmediğini söylemişti. Kediler küçük olduğu için hamile olmaları zor demişti. O zamanlar 5-6 aylık imişler. Aşılarını yaptırdıktan sonra (!?) bir-iki gün içinde sahiplendirmeyi düşünüp ağaçlar netde ilan vermişti. Şans eseri bana göndermeye karar kıldı sağolsun.
Her durumda keratalar çok sevimli. Bir iki haftaya kadar yürümeye, gezinmeye başlarlar.
Yavruları siyam olduklarını düşünerek isteyen çok idi ancak şimdi sadece bir kişi kaldı. diğer ikisine yuva bulacağız.
Bulamasak da bizimle beraber kalacaklar.
mmanager,
Çok teşekkür ederim.
Bu arada Pamuk (beyaz kedi) de doğum yapmış dün. 4 yavru da orada var.
Site kedi çiftliğine dönecek.
Pamuk ve yavrularını merak ettim , Sayın Wisdom. Fotoğraf bekliyorum..
Sayın Lalem,
Pamuğa komşu ile birlikte bakıyoruz. Oraya yavruladı. Bir kaç gün içinde resimlerini çekerim. 4 yavrudan 3'ü beyaz biri sarılı beyazlı imiş. Ben henüz görmedim.
Pamuk siyamlardan biraz farklı. O nedenle biraz daha zaman geçince bakmaya gideceğim.
Charlaux
16-07-2013, 20:05
Siz bu şekerlerin babasının Siyami olduğuna emin misiniz Sayın Wisdom?:p Şaka bir yana, veterinerinize danıştınız mı neden tekir görünümlü SİYAM:eek: olduklarını?
Merhaba,
Benim bildigim daha dogrusu fen dersinde bize ogretilen Siyam kedilerinde cekinik gen oldugunu ve neredeyse cogu zaman diger kedinin cinsinin kopyalandigini,tek tuk siyam cikabilecegini cikarsa da diger tarafa hic benzemeyecegidir."Siamese cat recessive gene" diye google'da arattigimizda siyah bir kedideyle siyamin ciftlesmesinden dogan kedi her ne kadar baskin olarak siyah kedi gorunumunde olacak olsa da cogu zaman bir ihtimal onun cocugunun siyam olmasi yuksek,cunku hic benzemese de ozellik bakimindan da benzerlikler tasidiklari yazilmis.
My Calico cat had a Siamese kitten? - Yahoo! Answers (http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071006120129AAjv4sy) - Ortada annesi purebred Sealpoint Siamese olan Calico kedisi var ve kedinin de Siamese kedi yavrusu var.Bu kedi yavrusunun tam olarak karsiligi da Siamese Mix oluyor,ki aman Mix olsun da diyebiliriz,dert etmemek lazim bence ama tabi bilinen ismi bu :p
Sayın Caharlaux,
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Yavruların cinsi siyam olmuş olmamış çok dert etmedik. Hepsi bir birinden güzel keratalar. Veteriner bu karışımın çok daha iyi özellklere sahip olabileceğini söyledi. Her iki türün de özelliklerini alacağını, hem akıllı, hem avcı vb...
Şu anda sadece bir yavruya yuva bulmaya çalışıyorum. Olmaz ise kedi nüfusumuz artarak devam edecek.
:))
Sayın Wistom , kediciklerden ne haber , yeni hallerini merak ediyorum.
Sayın Lalem,
Yoğunluk nedeni ile pek ağaçlar.net 'e uğramaya zamanım olmadı. Ancak en kısa sürede resimlerini çekip buraya yükleyeceğim.
Üç yavru da canavar gibi. Çok sağlıklı ve hareketli. Önümüzdeki haftadan ititbaren yeni evlerine göndereceğiz. Biri komşuya diğer ikisi kardeşime gidecek. Ancak kardeşime göndereceğim kedileri başka isteyen olursa onlara vereceğim. Kardeşim biraz da "zorunluluktan" alıyor. Zorunluluk derken iyi bakmayacağı anlamı çıkmasın lütfen. Benden daha iyi bakıyor.
Diğer yandan Pamuk'un da 4 yavrusu olmuştu. İki hafta kadar önce üçü bir kaç gün ara ile aramızdan ayrıldılar. Bir tane kaldı. İki aylık şimdi. Onun da resmini buraya yükleyeceğim.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
semracan
18-09-2013, 09:21
Merhabalar öncelikle ben sizin kedileri biraz takip ettim resimlerden yani sayfanızdan ben gördüğüm gün bunlar tekir yavru demiştim ama size söylemeye çekindim ne yapıyor sizin tekirler :)
Sayın Semracan,
Bizim siyamların (!) keyfi yerinde. Bahçede koşturup duruyorlar. Bu arada doğruyu söylemekte çekinmeye ne gerek var. :)
Bu bence bir sorun değil. Yani yavruların tekir olması. Hepsi birbirinden tatlılar. Oynamalarını saatlerce seyrediyorum. Bazen ben de katılıyorum oyunlarına.
İlginiz için teşekkür ederim.
Yeni resimlerini bir kaç gün içinde yüklerim diye düşünüyorum.
semracan
18-09-2013, 09:57
Sayın Semracan,
Bizim siyamların (!) keyfi yerinde. Bahçede koşturup duruyorlar. Bu arada doğruyu söylemekte çekinmeye ne gerek var. :)
Bu bence bir sorun değil. Yani yavruların tekir olması. Hepsi birbirinden tatlılar. Oynamalarını saatlerce seyrediyorum. Bazen ben de katılıyorum oyunlarına.
İlginiz için teşekkür ederim.
Yeni resimlerini bir kaç gün içinde yüklerim diye düşünüyorum.
Yeni resimleri hevesle bekliyorum benim çekindiğim nokta siz siyam yavrular demiştiniz bende tekir diyemedim neyse benim de bir tane siyam kedim vardı çok mazlım hanımefendi idi şimdi ise sokakta bulduğum bir yavru kedim var artık oda büyüdü ama kedileri çok seviyorum işte böyle neyse çok yazdım galiba:)
sedakalan
20-09-2013, 14:49
Kediler çok şeker :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.