View Full Version : glcn06 / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir Ankara- İncek- Tulumtaş
Bahçenin büyüklüğü -200m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları -güney doğu cephe, sabah güneşi alıyor , etrafı kapalı olduğu için çok rüzgar almıyor
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri- bilmiyorum
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)- konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?-sanırım evden önce tarla idi.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 3 ay kadar kısa bir süre
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? evin tadilatı henüz bitmedi o yüzden behçe tam olarak tamamlanmadı.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz - yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)- kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? - çok fazla karışık olmayan insan huzur veren bir bahçe olmasını istiyorum
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
şu an için diktiklerimiz;
bodur şeftali ağacı
bodur kirazbodur erik
2 adet mavi ladin
leylak
japon elması
japon ayvası
birde ufak bir sebze bahçesi yaptım. domates, biber, salatalık, roka ve dereotu ve fasulye ektim.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? henüz yok
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?-
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? hayır
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? kuyu suyu var, otomatik sulama sistemi yapılacak.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri -killi
Kompost yapıyor musunuz? hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? henüz olmadı
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? hayır
Bahçeniz organik mi?-
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? yanmış hayvan gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? sanırım yok
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? şimdilik vahşi sulama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? iki tarafıda kapalı
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? henüz pek bir şey yapmadığımı düşünüyorum. ama iyi ki böyle bir ev almaya cesaret etmişiz.
Tetanoz aşısı oldunuz mu? evet
Adalet Yağcı
25-04-2013, 13:38
Sevgili glnc06, eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun, güle güle oturun.
Bu başlıkta yaptığımız yanlışları konuşuyoruz, bahçe tanzimleri için peyzaj başlıklarımız var, o başlıklarda daha doyurucu bilgilere ulaşa bilirsiniz.
Tavsiyem, önce bir Bahçe başlığı açın kendinize, orada yapmak istediklerinizi yazın, arkadaşlarımız fikirler verecektir.
Bu konudaki benim tavsiyem ise;
İkliminize uygun bitkileri seçin öncelikle, güneş ve gölge sevenleri uygun yerlere dikin, bir kaç yıl sonrasını düşünerek bitkileriniz arasında gerekli mesafeyi bırakmaya dikkat edin.
Boşluklar hoşunuza gitmeye bilir, oraları da mevsimliklerle doldurursunuz.
Kolay gelsin.
teşekkürler adalet hanım cevabınız için.
Evin ince isleri henuz bitmedigi icin bahceyle pek ilgilenemedik. Öncelikle otomatik sulama hatları cekilecek. Bahce citleri yapilcak. Balkonuma bircok cicek fidesi ektim onlar bahceye tasayacagim.
bunlar bahçeden bir kaç görüntü
bu da sebze ekktiğim kısım
Bu alanlara roka dereotu salatalık ve maydonoz ektim.
hala bahçemizi tam olarak toparlayamadık ama birkaç çeşit daha bitki diktik. geçen baharda diktiğimiz konik ladin
bahçe duvarlarının önlerine 5 adet hanımeli ve evde köklendirdiğimiz asmaları diktik.
geçen sene diktiğimiz bodur şeftali. bir kaç tane meyvesi var :D
20 gün önce diktiğimiz kartopu ve leylak
sitenin etrafında otlayan koyunlar ve kuzuları :D
bu hafta havaların iyice ısınmasıyla fidelerimizi diktik.
dolmalık biber, cin biber ve tatlı biber
pembe ve ayaş domatesi fideleri diktik.
geçen sene diktiğimiz domateslerimiz çok güzel olmuştu fakat bahçeye dadanan saksağanlardan domatesleri kurtaramadık. bu sene korkuluk yapmayı düşünüyorum belki korkarlar.
evde yeşeren patates ve soğanları bahçenin bir köşesine dikmiştim özellikle patatesler kocaman oldular.
glayöllerim ve yıldız çiçeklerim
tarla kuşu
18-05-2014, 21:03
Bahçeniz hayırlı, ürününüz bol olsun... Sağlıkla yiyin sayın glcn06... Koyunlar ve kuzuları çok şirinler...
Cok teşekkur ederim sayin tarla kuşu. Sayfamin ilk konugusunuz.
Selehattin 67
18-05-2014, 21:27
bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun sayın glcn06 güzel çalışmalar olacak
bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun sayın glcn06 güzel çalışmalar olacak
Sagolun selehattin bey. Henuz yolun cok basindayiz. Inşallah hersey guzel olur.
Bahçeniz hayırlı olsun..Bol ürünlü ve bol çicekli günler..Kolay gelsin..
Bahçeniz hayırlı olsun..Bol ürünlü ve bol çicekli günler..Kolay gelsin..
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın sonkez.
resimsel
20-05-2014, 08:29
Toprak, ne kadar bereketli daha dün diktikleriniz yarın meyve ve sebzeye dönüşüyor, bereketi bol olsun ellerinize sağlık.
Yıldız çiçeklerinin altındaki toprak çatlamıi hafif çapalayıp malç yapmak gerekebilir.
Toprak, ne kadar bereketli daha dün diktikleriniz yarın meyve ve sebzeye dönüşüyor, bereketi bol olsun ellerinize sağlık.
Yıldız çiçeklerinin altındaki toprak çatlamıi hafif çapalayıp malç yapmak gerekebilir.
sağolun sayın resimsel. hafta sonu gittiğimizde dediğiniz gibi çiçeklerin dibini çapalarım. bahçeyi henüz düzenleyemedik o yüzden biraz karışık bahçemiz eşimde bende bahçe konusunda çok acemiyiz sizlerin yorumları ile birşeyler yapmaya çalışacağız. ;)
Ankara'da bir kaç gündür çok yağmur yağıyor. bahçemize ancak bu sabah gelebildik. hava güneşli idi ama birden dolu yağmaya baladı. bir kaç dakika yağdı ama heryeri bembeyaz etti.
eğimli yağdığı için fideleri kırmadı ama tek tük açan çiçeklerini dökmüş.:(
eşimin iş yerinde tohumdan yetiştirdiği domatesler. yağmurdan bahçeye dikmeye fırsat olmadı. bu hafta sonu bahçeye dikilecekler inşallah. tohumları uşak'tan getirmiş arkadaşlar.;)
sardunya en sevdiğim çiçek hiç sıkıntısız büyüyorlar maşallah.
çelikten yetiştirdiğim sardunya :p
birazdan evden. ilk kez açan menekşem. yapraktan yetiştirdim. neredeyse 2 senede bu hale geldi. adı nazlı :rolleyes:
o kadar çok yağmur yağdı ki bu hafta ankara'ya ektiğimiz bütün fideler resmen suyun içinde duruyordu eve geldiğimizde. bir daha ki seneye karıkların içine değil kenarlarına ekmemiz gerektiğini anladık . buda bize ders oldu.:(
babamın kendi bahçesineki güllerden budayıp bizim bahçeye diktiği çeliklerin bir kısmı tutmuş. yapraklanmış. inşallah çiçeklerinide görürüz bu yaz.:D çok çamur olduğu için resim çekemedim.
geçen sene diktiğimiz mavi ladin. yaklaşık 11 yaşında. geçen sene çok güzel gelişmişti ama bu sene bir tarafı kurumuş ama diğer taraf yeşil tepesinde de kuruma yok. acaba neden böyle oldu? :(
yağan yağmurdan ve doludan fidelerin yaprakları hep zedelenmiş kararmalar olmuş 3. resimdeki gibi. ama yinede bir kaç domates ve biber büyümeye başlamış.
çelikten diktiğimiz güller tutumuş.:D
sitenin kaldırımları arasından çıkan kır çiçekleri
Sebzelerde mildiyö olmuş gibi. İlaçlama yapmanız lazım.
Sebzelerde mildiyö olmuş gibi. İlaçlama yapmanız lazım.
Yaa. :( Mildiyö nedir bilmiyorum. Uyardiginiz icin cok sagolun. Zirai ilac satan yerlerden sorarim en kisa zamanda.
hafta sonu evdeydik . insanın bahçeli evi olunca sürekli misafir geliyor:D şaka bir yana allah eksik etmesin. gelip gidenden hiç fotoğraf çekemedim ama domateslerim sanırım kefeni yırtmışlar. toparlanmaya başlamışlar.
evde yeşeren patatesleri öylesine duvar kenarlarına dikmiştim çiçek açmışlar. nasıl olacak çok merak ediyorum.:D seneye bir sürü patates ekmek istiyorum bahçe inşallah.
babamın çelik alarak köklendirdiği asma. hızlı bir şekilde büyüyor.
bulunduğumuz yer ankara'dan 3-4 derece daha soğuk zor bir iklim yıldız çiçeklerimiz daha yeni tomurcuklandı.
glayöllerimin ise 7. yapraklarını bekliyorum bakalım çiçeklenecekler mi?
ne tohumu olduklarını bilmediğim arkadaşımın hollanda'da ki bahçesinde getirdiği iki çeşit tohum ekmiştim 15 gün kadar önce. çimlenmeye başlamışlar.
bu da yumrulu bir çiçek erengül olduğunu düşünüyorum. yine hollanda'dan geldi
bal kabağı, salatalık ve patlıcan
petunyamın ve küpemin keyfi yerinde
15 günlük bir tatilden sonra yeniden merhaba. biz yokken bahçemizde baya değişiklik olmuş sebzelerimiz büyümüşler. biber ve domateslerimiz olmuş ama kızaran domatesleri kargalar yemiş o yüzden domatesten hiç sağlam domates toplayamadık.
sitede kuyu suyu kullanılıyordu. şebeke suyu yok. kuyular kurumuş.:( tankerle su getirttik ama o şekilde ne kadar idare edebiliriz hiç bilmiyorum.
biz yokken yıldızlarım ve glayöllerim açmış.
eşim şeftali ağacını dikerken ankara'da şeftali mi olur demişti.:p
bunlarda patateslerim. biraz erken toplamışız ama iftarda misafirlere patates salatası yaptım. afiyetle yedik:D
biraz gittiğim yerlerden fotoğraf ekleyeyim. küçük bir kasabanın pazar yerinden
salatalıklarım baya büyümüşler. görünce çok şaşırdım. en son bıraktığımızda çiçek bile yoktu.
bahçedeki tüm kırmızı yıldızlar bir aynı yumrudan çoğaldı ama bazen içinde böyle alacalı açanlar oluyor.
bahçemizde otomatik sulama yapıldı ve çim ekildi. o yüzden tüm sebzelerimi sökmüşler.:mad: aslında sebzelerin olduğu kısım sebze bahçesi olarak kalacaktı, ben yokken herşeyi sökmüşler. zaten bu sene pek bir şey olmamıştı ama genede üzüldüm :(
resimsel
11-08-2014, 09:40
Sn.glcn06, Üzülmeyin,bahçe kendini yeniler eskisinden daha canlı ve görkemli olur.
Sn.glcn06, Üzülmeyin,bahçe kendini yeniler eskisinden daha canlı ve görkemli olur.
sağolun sayın resimsel gerçekten bahçe çok karışık görünüyordu her taraf yabani ot olmuştu şimdi daha düzenli görülüyor. inşallah seneye sizin yaptığınız gibi yükseltilmiş adacıklar yapmayı düşünüyorum.
çimler için bu hafta önemli düzgün sulanması gerek dediler daha ilk günden hidrofor bozuldu:(
sökülmekten kurtulan yıldız çiçeği
küpem çok kötü olmuştu. evin ve bahçenin her köşesini dolaştıktan sonra fazla güneş almayan kuzey bir yere koydum burayı sevdi galiba yeniden tomurcuklandı.
yaklaşık 1 haftalık çimlerimiz. yavaş yavaş çıkmaya başladılar.
resimsel
18-08-2014, 08:42
Günaydın Sn glcn, Kısa sürede çimler çıkmış aslında 9 günde çıkar ama sizin 6 -7 günde çıkmış maşallah, çok tertipli bir bahçe olacağa benzer.
Günaydın Sn glcn, Kısa sürede çimler çıkmış aslında 9 günde çıkar ama sizin 6 -7 günde çıkmış maşallah, çok tertipli bir bahçe olacağa benzer.
teşekkür ederim sayın resimsel. cuma günü akşam minik minik dikkatlice bakınca gözüküyorlardı sabah bir kalktık bu haldeydi. bizde şaşırdık.
çimlerimizin 17 günlük hali bu sabah çekildi.
YeniGine
27-08-2014, 23:30
Alt bahçe, ön bahçe; seneye daha güzel olur bu bahçe... Rastgelsin inşallah, emeklerinize sağlık.
Alt bahçe, ön bahçe; seneye daha güzel olur bu bahçe... Rastgelsin inşallah, emeklerinize sağlık.
teşekkür ederim sayın Yenigine iyi dilekleriniz için
küçücük boyuna bakmadan çiçek açmış :p
güllerim bana sürpriz yaptı.
Emeklerinize sağlık bahçeniz gün geçtikçe güzelleşip renkleniyor...
Emeklerinize sağlık bahçeniz gün geçtikçe güzelleşip renkleniyor...
çok teşekkür ederim sayın sonkez. ilkbaharı dört gözle bekliyorum.
çim tohumu ve gübre aldığımız sera sahibi elinde kalan ve kurumak üzere olan bir kaç bitki hediye etmişti bize. nerdeyse hepsi tuttu ve gül çiçek bile açtı. :D
tohumlarını biraz geç ektiğim için daha yeni çiçek açan kadifelerim ve ismini yeni öğrendiğim kına çiçekleri. sanırım araya domates ve kavun tohumuda karışmış:rolleyes:
hava hissedilir derecede soğudu. akşamları ısıtıcı yakmaya bile başladık. bahçede kalan birkaç çiçek sanki bahar gibi tomurcuklandılar çiçek açmaya başladılar. yazın hiç çiçek açmayan çileğin üstü resmen çiçek dolu. bitkilerde mevsimi şaşırdı. :(
yıldızlarımın hepsinde bir sürü çiçek var.
Sn. glcn06, çimleriniz çok güzel olmuş ben bayıldım... Bu yıl bizde çimlendirme yapacağız belli bir yerde, umarım bu kadar başarılı olur diye düşünüyorum... Herşey gönlünüzce olsun...
Sn. glcn06, çimleriniz çok güzel olmuş ben bayıldım... Bu yıl bizde çimlendirme yapacağız belli bir yerde, umarım bu kadar başarılı olur diye düşünüyorum... Herşey gönlünüzce olsun...
teşekkür ederim emel hanım. çimlerimiz komşuların çimine göre daha güzel oldu. çim maalesef çok su istiyor. biz ilk ekildiğinden beri çok sık suladık daha çabuk çıktı ve daha yeşil oldu. yaz sonuna doğru ekilince daha iyi oluyor dediler bize bilmiyorum ne kadar doğru.
seneye inşallah her yere dahlia dikeceğim.
bizim buralar çok karlı. uzun yıllardır bu kadar çok kar görmemiştim ankara'da.
evimizin olduğu yer gerçi merkeze göre biraz yüksek o yüzden daha soğuk ve karlı. geçen hafta 2 gün işe gidemedik kardan.
pazar gününü çektiğim resimler
bizim buralar hala karlı :p ağaçlarda böyle. umarım dondan etkilenmezler.
Sevgili glcn06 sizinle aynı iklim kuşağındayız .Bende güllerimin donmasından korktuğum için biraz araştırmıştım .En dayanıklı elma ağacı -30 ve -40 , şeftali -18 ve -20 genelde pek çok ağaç -20 le re dayana biliyormuş .Genç dallarda donma olsa da ,gövde daha dayanıklı olabiliyor. Bahçeniz hayırlı ,bol çiçekli olsun ..
Sevgili glcn06 sizinle aynı iklim kuşağındayız .Bende güllerimin donmasından korktuğum için biraz araştırmıştım .En dayanıklı elma ağacı -30 ve -40 , şeftali -18 ve -20 genelde pek çok ağaç -20 le re dayana biliyormuş .Genç dallarda donma olsa da ,gövde daha dayanıklı olabiliyor. Bahçeniz hayırlı ,bol çiçekli olsun ..
tesekkür ederim sayın aleydi. geçen sene dikmiştik ağaçları o kış hiç kar yağmamıştı. bu sene çok soğuk oldu. umarım sizin bitkilerinizde sağ salim bahara kavuşur.
Heryerde cigdemler cikmis.
menekşelerimin çoğu diğer evimizde kaldı. hala tam taşınmadığımız için çiçeklerimi getirmedik. arada gidip suluyoruz ama çoğu kötü oldu. bu menekşemi donmak üzereyken getirmiştim. birsürü çiçek açıp bana sürpriz yaptı.
Bu pembiş katmerli çok güzel.Soğuğu hiç sevmiyorlar .Çok mutlu olmuş kurtulunca , ne güzel açmış çiçeklerini .
Taşınmak çok zor . Yine de bir süre sonra unutup keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz . Sevgili glcn06 güle güle oturun yeni evinizde . Kolay gelsin .
Bu pembiş katmerli çok güzel.Soğuğu hiç sevmiyorlar .Çok mutlu olmuş kurtulunca , ne güzel açmış çiçeklerini .
Taşınmak çok zor . Yine de bir süre sonra unutup keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz . Sevgili glcn06 güle güle oturun yeni evinizde . Kolay gelsin .
teşekkür ederim sayın aleydi. şimdi oturduğumuz ev biraz şehir dışında kışın işe gidip gelmek sıkıntı olur diye tam olarak taşınmadık ama havalar düzelir düzelmez tamamen taşınacağız. eşyaların bir kısmı orda bir kısmı burda biraz zor geçti bu kış. en çokta çiçeklerime üzüldüm. 40 saksıya yakın çiçek vardı çoğu kötü oldu düzenli bakılmadığı için :(
Bu yıl çok sıcak iklimdeki arkadaşlar bile soğuklarda çok kayıp verdi . Bizim iklim şartlarımız daha zor sayın Glcn06 . Bazende doğa kendini koruyor . Bahçede 70 cm karın altında -18 derece de soğanlı çiçekler , yeniden yeşerdi . Eve aldığım lale , sardunya ,begonya vs . Bir çok çiçeği kaybettim .
Şimdi soğuklara dayanıklı ,ertesi yıl dökülen tohumdan yeniden yetişecek türlere bakıyorum .Gönül hepsini yetiştirmek istiyor . İklim şartları izin vermiyor .Yine de bahar geliyor diye çok mutluyum . Etraf yeşermeye başladı .Çok fazla iş bizi bekliyor ,hepimize kolay gelsin :) .
soğuktan kötü olan menekşem çok güzel çiçek açtı :D bazen sarsmak gerek galiba
bahceniz ve eviniz hayırlı olsun *** saglıkla yaşarsınız
bahceniz ve eviniz hayırlı olsun *** saglıkla yaşarsınız
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın hasretim5861.
bizim buralarda hala ısınmadı hatta cuma günü baya kar yağdı. hava soğuk olduğu için pek bahçeye bakma fırsatım olmamıştı ama dün küçük bir sürprizle karşılaştım. geçen sene çim ekilince altında kalan sümbül nergis ve lale soğanları yeşermişler hatta çiçek tomurcukları bile var. tüm kışı toprak altında geçirmelerine rağmen donmamışlar. :p bir tane sümbül soğanı sanırım çim ekilirken toprakla birlikte alt bahçeye düşmüş oda orada çiçek açmaya başlamış.
sayfanız hayırlı olsun cumartesi bende gittim bahceye erik kayısı ve şeftalilerim cicek acmıştı heralde soguk vurmuş kar yoktu ama mütüş soguk vartı dışarıda su bidonum vardı 5 cm buz tutmuş
bizim ağaçlarda henüz çiçek yok. daha yeni yeni uyanıyorlar. aslında olmaması da iyi oldu aslında en azından bu soğuklardan etkilenmediler.
hafta sonu hava çok güzeldi. geçen seneden kalan ve çimlerin içinden yeniden çıkan çileklerimin diplerini temizledim. o kadar kara ve dona rağmen yeniden yeşermişler çok sevindim.
bahçemin son durumundan bir kaç fotoğraf.
şefatali ağacım
547687
547688
kiraz ağacım
547690
çimlerimizi eşim biçti. yer yer sararmalar olmuş bazı yerlerde de açılmalar olmuş
bu da şirin misafirim sam. sık sık evden kaçıp soluğu bizim bahçede alıyor. :D
Sn glcn06 nihayet bize de bahar geldi :). Sam çok şirin gerçekten .
Çilekleri bende yere ekmiştim . Meyveleri yere değince çürüdü . O yüzden bu yıl Sn Kasap.94 bahçesinde gördüğüm . Borulara ekmeye çalışıcağım . İnşallah vakit bulabilirim . Çilek kendiliğinden çoğalabilen bir bitki , bu yönü de çok iyi .
Çimler de bizde de sararma çok . Dondu mu bazı yerler diye bile düşünüyoruz. Bu hafta yağmurlardan sonra durumları belli olacak . Umarım yeşerirler .
Sn glcn06 nihayet bize de bahar geldi :). Sam çok şirin gerçekten .
Çilekleri bende yere ekmiştim . Meyveleri yere değince çürüdü . O yüzden bu yıl Sn Kasap.94 bahçesinde gördüğüm . Borulara ekmeye çalışıcağım . İnşallah vakit bulabilirim . Çilek kendiliğinden çoğalabilen bir bitki , bu yönü de çok iyi .
Çimler de bizde de sararma çok . Dondu mu bazı yerler diye bile düşünüyoruz. Bu hafta yağmurlardan sonra durumları belli olacak . Umarım yeşerirler .
bizim burda da çok fazla saksağan var. tüm meyveleri ve çilekleri yiyorlar. üzerlerini kapatmaya çalışsakta hepsini gagaları ile zedeliyorlar. boru için ekimi bilmiyorum. bende inceleyeyim.
bizim yeşermeyen yer sanki hiç ekilmemiş gibi kuru toprak gözüküyor.
her yerde çoktan açtı bizim buraların ikliminden ancak yeni açmaya başladı çiçekler.
549264 549265
Dün akşam iş çıkışı seraya uğradık. Çok güzel çiçekler vardı. Bir kaç saksı çiçek aldık
. Birde 5er tane domates, salatalık ve biber fidesi aldik.
Aldığımız papatya, karanfil, yıldız ve guaralar
Sn glnc06 güle güle büyüt çiçeklerini . Bodrum papatyaları soğuklara dayanıklı bir türmüş . Sn Heyyamolanın bahçesinde gördüm kayseri de karın altında , hiç bir şey olmadan yaşıyorlar . Ben saksıyla eve alınca ölmüşlerdi . Yalnız saksıya düşen tohumlar kendiliğinden çimlenmişler . Bahçede yer bulabilirsem :) .Bende alıp ekeceğim .
Çiçekleri saksılara dikdim. Fidelere yer bulamadım. Onlar bekliyor maalesef
Saksılara eksiğim laleri söktüm. Belki seneye açarlar. Bahçede kalanlar açtı.
üç kök çileğimden sadece birisi çiçek açmış.
bahar dalı yaklaşık 2 yıldır bahçemizde. ilk aldığımızda üzerinde bir sürü çiçek vardı. diktiğimizden beri bir daha hiç açmadı. her yerde çoktan açtı. bizimkinde hiç tomurcuk bile yok :confused: yerini mi sevmedi özel bir bakım mı istiyor anlamadım.
YeniGine
13-05-2015, 23:39
Sevgili glcn, bahar dalları özel bir yer (ama tabi yine güneş ister), özel bir bakım gerektirmiyor. Ve dediğin gibi şimdiye kadar da açması gerekiyordu. Budama yapmış mıydınız?..
Sevgili glcn, bahar dalları özel bir yer (ama tabi yine güneş ister), özel bir bakım gerektirmiyor. Ve dediğin gibi şimdiye kadar da açması gerekiyordu. Budama yapmış mıydınız?..
budama yapmadık sayın yeni gine. sanırım geç kaldık budamak için:(
YeniGine
14-05-2015, 22:52
Yok yok sevgili glcn ben iki leylak, iki vangelya çalılarımı şubat ayında budamış idim, bu sene 4'ü de çiçek açmadı da, :o onun için sordum.
bizim bahçede de 2 tane leylak var. aynı zamanda ve aynı boyutta dikmiştik. bu leylak kocaman oldu. diğeri bunu yarısı kadar ancak büyüdü. tek tük çiçek var üstünde .
yeni diktiğimiz güllerimiz. hepsi çok güzeller :D
geçen sene çelikten diktiğimiz ama otomatik sulama yapılırken sökülen gül bu sene sürpriz yapmış çimlerin arasından yeşermiş:rolleyes:
fideden diktiğimiz petunya ve menekşe
553680
553681
geçen sene ki tohumlardan ekdiğim ama ne olduğunu bilemediğim çiçeklerim.
Güllerin çok güzel açmışlar Sn glcn06 . Bazen süpriz olması çok güzel oluyor. Benimde hiç ekmediğim halde menekşemin yanından çıkan mülteciyi bahçeye taşıdım yakında çiçek açacak .fideciklerin çiçeklendiğinide görürsün umarım . sevgiler
teşekkür ederi sayın aleydi. biraz biraz ne oldukları belli olmaya başladı.
bir kaç gündür yağmur hafif hafif yağıyor gök gürlüyor geçip gidiyordu. şu an iş yerindeyim acayip dolu yağdı :( bahçede ki bitkiler ne oldu çok merak ediyorum.
geçen hafta ki şiddetli yağmurlardan tüm güller döküldü ya da kırıldı. bazıları yeni yeni açmaya başladılar.
558085
bu sene sadece şeftali ağacımızda meyve var . hemde o kadar çok ki:D
558086
guaralarım henüz çiçek açmadı.
558089
yıldızlar yeni yeni çıkmaya başladılar.
558091
glayöllerim geçen sene topraktan çıkarmamıştım. bu sene yeniden çıkmaya başladılar
558092
5 er tane domates biber ve salatalık fidesi dikmiştik. domatesler ve salatalıklar pek iyi değiller ama biberler çiçeklenmiş.
558093
tohumdan ektiğim karışık çiçekler. yerleri gölge olduğu için büyümeleri bira yavaş
558096
Sayın glcn06 tohumdan ektikleriniz, akşam sefası ve kadife çiçeğine benzettim ben. Tabi fotoğraftan çok net belli olmuyor.
kadife çiçeği, gündüz sefası ve sanırım bide kozmos var içlerinde.
bu ara yağmurdan gözümüzü açamadık. :( bahçenin hiç keyfi yok.
evin balkonundan
558851
iş yerinden
558852
Geçmiş olsun, umarım selden etkilenmediniz.
Geçmiş olsun, umarım selden etkilenmediniz.
sağ olun sayın aleydi. bizim evin olduğu yer yüksek baya selden etkilenmedik ama iş yerinden bir kaç arkadaşın evini su bastı maalesef hemde 2 kez üst üste. plansız yapılaşma ve altyapı eksikliği devam ettikçe bu tip olaylar ne yazık ki devam edecek:(
geçen sene diktiğimiz gülümüz nihayet açtı
temmuzun ortası oldu ama hala hava tam olarak ısınmadı sanki. daha hiç akşam balkonda oturamadık. bizim olduğumuz yer merkeze göre daha yüksek daha serin oluyor. Ektiğim hiç bir tohum henüz çiçek açmadı. yıldızlarım da tomurcuk bile yok. :(
ben de evde ki çiçeklerimle teselli oluyorum.
dün site içerisinde kocaman bir yılan gördüm. eşim de geçen gün bizim bahçede görmüş o yılanı. iki yanımızda ki evler boş bahçeleri yabani ot kaplı. onların arasından bizim bahçeye gelmiş eşimin ayaklarının önünden geçip yan bahçeye geçmiş. o da bana korkarım diye söylememiş. zaten kaç gündür eşim kapıları camları açtırmıyordu sinek giriyor diye :eek: pazar günü bende bunlardan habersiz evin etrafına kükürt dökmüştüm böcekler için ama tam duvar kenarlarına. yılanlar kükürt kokusuna gelmiyormuş diye okudum. bahçenin etrafında döksem çimler sulanırken kükürt erir mi bilmiyorum ama gene de akşam dökeceğim. :( görünce pek korkmadım ama eve falan girerse diye korkuyorum.
Evinizin ve bahçenizin etrafına su almayan bir bölgeye kükürt koyun bir daha yılanı göremiceksiniz ^_^ ve ayrıca yılandan çok şikayetciyseniz size yılanın sonu olabilicek tuzak önere bilirim.
nihayet bazı çiçeklerim açmaya başladı.
ben glayöllerimi yerlerinden sökmemişdim. soğanlardan ikişer üçer kök çıktı bu sene. o kadar soğuya rağmen de donmadılar.
567383
guaralarım çok fazla çiçeklenmediler ama bir kaç ayda epeyce büyüdüler.
567384
fide olarak aldığım karanfiller sürekli çiçekli
567385
meyve ağaçlarımızdan sadece şeftalide meyve var ama onuda kargalar rahat bırakmıyor.:D
567390
tohumdan yetiştirdiğim çiçekler. yerlerini pek sevmediler pek keyfleri yok gibi.
YeniGine
22-07-2015, 23:35
Sevgili glcn06 geçmiş olsun, site yönetimine söyleyin komşu bahçelerdeki otları biçtirsinler.
bahçeden son durumlar böyle
yıldızlar nihayet tomurcuklandı.
568361
menekşem ilk kez bu kadar çok çiçeklendi
568362
resimsel
27-07-2015, 14:36
Sn.glcn, konu Ankara olduğunda sorunlar çok benzer.
Ya çok sıcak veya serin ortası yok malesef.
Çiçek ve sebze diplerindeki topraklar çatlamış,
bu durumda toprakla güneşin kardeşliğini
her hangi bir maddeyle (yaprak,kuru çim,saman vs.)
ayırırsanız su kaybı daha az olur, bitkiler daha verimli olur düşüncesindeyim.
Sn.glcn, konu Ankara olduğunda sorunlar çok benzer.
Ya çok sıcak veya serin ortası yok malesef.
Çiçek ve sebze diplerindeki topraklar çatlamış,
bu durumda toprakla güneşin kardeşliğini
her hangi bir maddeyle (yaprak,kuru çim,saman vs.)
ayırırsanız su kaybı daha az olur, bitkiler daha verimli olur düşüncesindeyim.
teşekkürler sayın resimsel, günde iki kez suluyor eşim bitkileri. iki kezde otomatik sulama ile sulanıyor. dediğinizi eşime söyleyeyim biçilen çimlerle kapatsın sebze diplerini. bu sene pek büyümediler sebzeler.
bahçemizin öncesi ve şimdi ki hali. tam iki sene geçmiş
YeniGine
28-07-2015, 23:56
:) Maşallah ne kadar güzel olmuş; daha da güzelleşsin inşallah sevgili glcn06.
melis inanc
29-07-2015, 00:46
çok güzel gerçekten bence o bahçede yaz aksamlari çok keyifli olur
çok güzel gerçekten bence o bahçede yaz aksamlari çok keyifli olur
gerçekten öyle akşamları çok güzel oluyor bahçede oturmak. dün akşam arkadaşlar vardı her yerin çok sıcak olduğu bu günlerde hırkasız oturamadılar. herkese şal hırka verdim. daha sonra tamamen içeri girdik üşüdüğümüz için. :D
:) Maşallah ne kadar güzel olmuş; daha da güzelleşsin inşallah sevgili glcn06.
teşekkür ederim sayın YeniGine. zaman o kadar hızlı geçmiş ki 1-2 yılda bile ne kadar çok değişiklik olmuş. daha yapacak çok iş var. tam anlamıyla eve yerleşemediğimiz için eksikler bitmiyor. umarım burada gördüğümüz bahçeler gibi yemyeşil bir bahçe olur ilerde.
aldığımızda sarı olan gülümüz her açtığında dahada pembeleşiyor.
569048
glayöllerim yavaş yavaş açmaya başladı. bir tek beyaz kaldı açmayan. geçen sene soğanları yerlerinden sökmemiştik. donmadıkları gibi bu sene her soğandan ikişer kök çiçek açtı.
569049 569050
gülümün ilk halinin resmini buldum. yaz başında aldığımızda tamamen sarı olan gül şimdi pembe açıyor. güllerde böyle renk değişimi olduğunu bilmiyordum. bahçede geçen sene babamın çelikten diktiği küçücük bir gülümüz var o da pembe açmıştı. babam ısrarla getirdiğim çeliklerde pembe yoktu diyordu.
sarı gülüm tekrar açtı bu seferde rengi geçen sefere göre değişik :D
nihayet evimize tam anlamıyla taşındık. taşınmanın ne kadar zor olduğunu unutmuşum. bu sefer çok zor oldu yerleşmek. öbür evdeki sağlam kalan çiçeklerimin topraklarını ve saksılarını değiştirdim. bir kısmını zaten kaybetmiştim.:( bir kısmında taşınırken zarar gördü malesef
579156
yıldızlar bu sene biraz geç çiçek açtı.
579157
guaralar yerini çok sevdiler çok güzel çiçeklendiler.
havalar yavaş yavaş soğurken bahçede ki güllerde bir hareketlenme oldu. hepsi yeniden tomurcuklandı açmaya başladı. yazın bile bu kadar çiçek açmamışlardı.
kapalı yerde kaldığı için kötü olan sardunyalarım yavaş yavaş toparlanmaya başladılar.
yıldızlar bu sene geç açtı ama o kadar çok çiçek var ki üzerlerinde :p
Güle güle oturun evinizde. Yıldızlar, guaralar, güller hepsi çok olmuş. Artık daha çok ilgilenme şansnız olur bahçenizle. Keyifli günler dilerim.
Güle güle oturun evinizde. Yıldızlar, guaralar, güller hepsi çok olmuş. Artık daha çok ilgilenme şansnız olur bahçenizle. Keyifli günler dilerim.
teşekkür ederim sayın aleydi. bir oraya bir buraya zor oluyordu artık tamamen burada olunca bahçeye daha çok zaman ayırabileceğiz.
papatyalarım yeniden çiçek açtılar.
581620
boyuna bakmadan çiçek açmış. ben de gül kopup dibine düşmüş sanmıştım.
581622
581623
581621
bu sene fidelediğimiz domates salatalık ve biberden pek verim alamadık. zaten çok az dikmiştik. eşim kargalarla inatlaşmaktan tüm domatesleri yeşil yeşil topladı mutfak camının önünde kızardılar domatesler. :p
bahçemize bodur elma, armut ve kayısı ağacı diktik. ayrıca sitenin ortak alanlarında söğüt ve iğde ağacı diktik.
" kim bir fidan dikerse, Allah o ağaçta yetişen meyve sayısınca amel defterine sevap yazar" bu da günün hadisi olsun.
585651
585652
kasımpatımda yavaş yavaş açmaya başladı.
585653
evde olduğu kadar iş yerinde de dolu çiçeğim var.
bu minik kaktüsü arkadaşım magnet olarak minicik bir kap içerisinde barcelona'dan getirmişti. diğer arkadaşlar plastik zanettikleri için hiç su vermemişler kurutmuşlar. ben ki kocaman oldu kupa bardağa taşındı.
585681
ismini tam bilmiyorum ama sanırım süt ağacı. birilerinin çöpe atığı bir ağaçtan koparmıştım geçen sen şimdi kocaman oldu
585682
ismini bilmediğim ne ölen ne dirilen yine bir yerlerden aşırdığım
fide
585683
oda arkadaşımın eşinden gelen sonra kurudu diye atmak istediği gala soğanlarını dikmiştim. filizlenmeye başladılar.
585684
bizim buralar uzun zamandır çok soğuk ve herşey donmuş durumda. sisten göz gözü görmüyordu daha bu hafta sonu kalktı sis.
donmasın diye eve aldığım kasımpatı o kadar güzel ki bakmalara doyamıyorum :D
Sayın glcn06 sorduğunuz bitki galiba fil kulağı.
evimizin yeni üyesi tarçın. bir kaç gün önce bulduk, bizim bahçedeki sandalyelerde yatıyordu. sorduk soruşturduk yakındaki sitelere haber bıraktık sahibi çıkmadı. bizim evin olduğu yer çok tenha bir yer kedi için dışarıda kalmak çok zor. bizde dayanamadık eve aldık. :D çok uslu çok akıllı
evimizin yeni üyesi tarçın. bir kaç gün önce bulduk, bizim bahçedeki sandalyelerde yatıyordu. sorduk soruşturduk yakındaki sitelere haber bıraktık sahibi çıkmadı. bizim evin olduğu yer çok tenha bir yer kedi için dışarıda kalmak çok zor. bizde dayanamadık eve aldık. :D çok uslu çok akıllı
Evinizde huzur bulmuş gibi ne güzel de yatıyor :) Sorumluluğu bir kere almışsınız umarım tekrar sokağa dönmez. Kedişinizle güzel günler :)
sevgihoca
15-01-2016, 17:05
Çok iyi etmişsiniz glcn06,güle güle büyütün kedinizi.Adını ne koydunuz?Maşallah rahatı pek iyi görünüyor.Ben hayvanları ancak uzaktan sevebiliyorum.Dokunamıyorum,ama çok tatlı görünüyorlar.
Çok iyi etmişsiniz glcn06,güle güle büyütün kedinizi.Adını ne koydunuz?Maşallah rahatı pek iyi görünüyor.Ben hayvanları ancak uzaktan sevebiliyorum.Dokunamıyorum,ama çok tatlı görünüyorlar.
ismini tarçın koyduk sayın sevgi hoca . acayip özgüveni yüksek bir kedi kendi istemezse kendimizi yırtsak bile dönüp bakmıyor. hiç ilgilenmiyor bizimle:D
küçükken kedimiz vardı evde ama kendi evimizde ilk kez bakıyoruz. inanırmısınız hafta sonu bile sabahın köründe kalktım acıkmıştır hayvan diye. kuru mama yemiyor diye internette araştırdım mama bile yaptım onun için. :p
sevgihoca
18-01-2016, 20:11
Şanslı kediymiş,aşılarını filan ihmal etmeyin.Evinize de şenlik olmuş.
loveforlife
19-01-2016, 09:46
Bu güzel can evinizin bereketini,mutluluk ve huzuru arttırsın. Ne iyi yapmışsınız ona yuvanızı açarak. Kediler bambaşka canlar. Onları tanıdıkça, mucizelerini gördükçe dediklerimi daha da iyi anlayacaksınız. Veterinere götürmüşsünüzdür muhakkak ama ben yine de ihmal etmemenizi hatırlatmak isterim. Erkek ve kısır ise mutlaka kısır kedi maması kullanın. İlerde idrar yolu sorunları yaşayabilirsiniz. Bir de kuru mamaya alıştırmaya çalışın. Farklı mamalar deneyin, mutlaka birini sevecektir.
Sevgiler, selamlar...
Sevgili loveforlife'a katılıyorum. Benim de siyam kedim vardı. 8 sene benimleydi, 2 ay önce 10 yaşında vefat etti. Evimize şans getirmişti. Kısır değilse kesinlikle kısırlaştırmanızı öneririm. Kısırlaştırılmayan ve çiftleştirilmeyen kedilerde kist oluşumu çok sık rastlanıyor. Ben kedimi bu kistler yüzünden kaybettim.
Bu güzel can evinizin bereketini,mutluluk ve huzuru arttırsın. Ne iyi yapmışsınız ona yuvanızı açarak. Kediler bambaşka canlar. Onları tanıdıkça, mucizelerini gördükçe dediklerimi daha da iyi anlayacaksınız. Veterinere götürmüşsünüzdür muhakkak ama ben yine de ihmal etmemenizi hatırlatmak isterim. Erkek ve kısır ise mutlaka kısır kedi maması kullanın. İlerde idrar yolu sorunları yaşayabilirsiniz. Bir de kuru mamaya alıştırmaya çalışın. Farklı mamalar deneyin, mutlaka birini sevecektir.
Sevgiler, selamlar...
teşekkür ederim sayın loveforlife, veterinere götürdük. aşıları yapıldı ama arabadan o kadar çok korktu ki asıl götüreceğimiz veterinere götürmedik en yakın veterinere zar zor gidebildik. taşıma kutusuna koymamıza rağmen kapağını kırıp çıktı az daha kaza yapacaktık:( veteriner takip edin erkek kediler sağa sola işeyerek izlerini bırakmaya çalışır öyle yaparsa kısırlaştıralım dedi.bir öğün kuru mama veriyorum bir öğünde yabancı sitelerden tarifini alıp yaptığım mama veriyorum. benim yaptığıma bayılıyor:D birazda obur galiba sürekli yemek istiyor
Sevgili loveforlife'a katılıyorum. Benim de siyam kedim vardı. 8 sene benimleydi, 2 ay önce 10 yaşında vefat etti. Evimize şans getirmişti. Kısır değilse kesinlikle kısırlaştırmanızı öneririm. Kısırlaştırılmayan ve çiftleştirilmeyen kedilerde kist oluşumu çok sık rastlanıyor. Ben kedimi bu kistler yüzünden kaybettim.
çok üzüldüm kediniz için. şimdiden eve bir hareket getirdi.
biziz evimiz bahçeli havalar ısınınca ve eve tam alışınca yavaş yavaş dışarı çıkmasına izin vereyim diyorum. komşunun kedisi var o sürekli geziyor etrafta. belki o zaman çiftleşebilir diye düşünüyorum. şimdilik en büyük sorun çiş kokusu bizim için. ona en alt kattaki banyoyu tahsis ettik :D her sabah işe gitmeden önce ve akşam işten gelir gelmez kumunu temizliyorum. ne yaparsam yapayım çok koku oluyor. onu nasıl çözeceğiz bilmiyorum.:(
buda tarçının yeni fotosu. biraz daha mama istiyor
loveforlife
20-01-2016, 18:04
buda tarçının yeni fotosu. biraz daha mama istiyor
Çok yakışıklı bir çocuk! O mamanın tarifini bizimle de paylaşır mısınız?
Çok yakışıklı bir çocuk! O mamanın tarifini bizimle de paylaşır mısınız?
kuru mamasını yemiyor sadece benim pişirdiğim mamadan yemek istiyor bu ara. tarifini yabancı bir siteden almıştım.
1 tane kabak
1 tane havuç
2 yk pirinç
bazen tavuk ciğeri, bazen tavuk eti ya da dana eti .
havuç ve kabakları rendeliyorum. etleri küçük küçük doğruyorum. sebzeleri pirinç ve etlerle birlikte azcık su ile pişiriyorum. 2-3 günlük pişiriyorum. hafif ısıtıp veriyorum. çok seviyor.
geçen hafta yağan kar hala kalkmadı. her yer bembeyaz :D
tarçında bu ara sürekli dışarı çıkmak istiyor. çıkıp merdivende oturuyor uzun uzun.
593762 593763
yenikentli123
29-01-2016, 09:18
ankara gercekten hic bu kadar soguk olmamisti...
Tarçın malesef çok hastalandı. Şimdi klinikte veteriner aradı durumu iyi değil dedi. Sokak kedilerinde sık görülen ve genellikle ölümcül olan genç kedi hastalığı varmış. Çok üzgünüm sabahtan beri ağlıyorum resmen. 15 gün önce aşıları yapılmıştı.
sevgihoca
30-01-2016, 17:53
Çok üzüldüm,glcn06.Geçmiş olsun,düzelme durumu olmuyor muymuş?Tedavisi,ilacı yok mu acaba?Allahtan ümit kesilmez inşallah iyileşir.Belki veteriner doğru teşhis koymamıştır.Arkadaşım buradaki veterinerden hiç memnun değildi.
loveforlife
30-01-2016, 20:18
Tarçın malesef çok hastalandı. Şimdi klinikte veteriner aradı durumu iyi değil dedi. Sokak kedilerinde sık görülen ve genellikle ölümcül olan genç kedi hastalığı varmış. Çok üzgünüm sabahtan beri ağlıyorum resmen. 15 gün önce aşıları yapılmıştı.
Geçmiş olsun. Gençlik hastalığı daha erken görülür. Başka bir rahatsızlığı olabilir ama gençlik hastalığı olmadığını düşünüyorum. Sorun neydi? Başka bir viral hastalık olabilir.
Hastalığa daha çok 2 - 6 ay arasındaki kedilerde rastlanmaktadır. Virüs vücuda girdikten yaklaşık 8 - 10 gün sonra ilk belirtilerini gösterir. Hasta gergin mutsuz iştahsızdır ve kedilerin ayaklarını karın altına toplar vaziyette oturuşları vardır. Kürek kemikleri göğüs kafesi üzerinde çıkıntı yapmış haldedir ki bu hemen hemen her hastada görülen bir semptomdur. 8 - 10 günlük dönemden sonra hasta birden klinik olarak kötüye gider. 40-41 derece ateş, kusma, ishal, deri ve tüylerde dağınıklık, dehidrasyon (sıvı kaybı) bu belirtiler bir gün kadar devam eder ki bunu hasta sahibi daha dün bir şeyi yoktu birden oldu diye tanımlar hatta dışarıda beslenen kedilerde bir günlük ortadan kaybolduktan sonra ertesi gün bu belirtilerle bulduklarını söylerler. Hastalarda iştah tamamen gitmiştir. Kedi su kabına başını sokmuş şekilde bulunur ama yemek yemiyordur.
sardunya18
30-01-2016, 22:57
Geçmiş olsun çok üzüldüm. Inşallah iyileşir kısa zamanda sevgiler
Çok üzüldüm umarım en ksıa zamanda iyileşir sizide mutlu eder ^^
Sevgili glcn06, umarım tarçın bu hastalığı atlatır en kısa sürede... Çok üzüldüm gerçekten. Tosuncuğa acil şifalar...
Geçmiş olsun. Gençlik hastalığı daha erken görülür. Başka bir rahatsızlığı olabilir ama gençlik hastalığı olmadığını düşünüyorum. Sorun neydi? Başka bir viral hastalık olabilir.
Hastalığa daha çok 2 - 6 ay arasındaki kedilerde rastlanmaktadır. Virüs vücuda girdikten yaklaşık 8 - 10 gün sonra ilk belirtilerini gösterir. Hasta gergin mutsuz iştahsızdır ve kedilerin ayaklarını karın altına toplar vaziyette oturuşları vardır. Kürek kemikleri göğüs kafesi üzerinde çıkıntı yapmış haldedir ki bu hemen hemen her hastada görülen bir semptomdur. 8 - 10 günlük dönemden sonra hasta birden klinik olarak kötüye gider. 40-41 derece ateş, kusma, ishal, deri ve tüylerde dağınıklık, dehidrasyon (sıvı kaybı) bu belirtiler bir gün kadar devam eder ki bunu hasta sahibi daha dün bir şeyi yoktu birden oldu diye tanımlar hatta dışarıda beslenen kedilerde bir günlük ortadan kaybolduktan sonra ertesi gün bu belirtilerle bulduklarını söylerler. Hastalarda iştah tamamen gitmiştir. Kedi su kabına başını sokmuş şekilde bulunur ama yemek yemiyordur..
Malesef bu belitilerin hepsi var. Perşembe günü çok iyiydi cuma günü işten geldim kusmuş birsürü . Sonra gece baktım kanlı ishal olmuş çok halsiz sürekli su içiyor. Kımıldamaya bile gücü yok. Sabaha kadar yanında oturdum. Başını okşadım. Bende cuma günü işe giderken ayağım kaydı sırt üstü çok kötü düşmüştüm. Bazen yanından kalktım miyavlayarak beni çağırdı. Sabah hemen vererinere götürdük. O kadar bitkin olmasına rağmen çok zor götürdük gene. Taşıma çantasından çıkıp sağa sola atlıyor çıkmak için. Kan tahlilinde çıkmış veterinerin dediğine göre.
Başka bir veteriner arkadaş bu hastalık sokak kedilerinde çok sık görülür dedi. Belkide siz eve aldığınızda kanında bu hastalığı taşıyodu aşı yaptırınca ortaya çıktı dedi. Aşı olalı 3hafta oluyor süresi tutuyor dedi. Bilmiyorum çok kendimi suçladım acaba sokakta kalsaydı böyle olurmuydu diye. Sürekli evde olan bi hayvan bu virüsü nerden alır.
Biz 8 yıl önce oğlumuzu kaybettik. Sanki dün oğlumu yeniden kaybettim. O kadar etkiledi beni bu olay
Çok üzüldüm,glcn06.Geçmiş olsun,düzelme durumu olmuyor muymuş?Tedavisi,ilacı yok mu acaba?Allahtan ümit kesilmez inşallah iyileşir.Belki veteriner doğru teşhis koymamıştır.Arkadaşım buradaki veterinerden hiç memnun değildi.
Sağolun sayın sevgi hoca. Ama belirtileri tam tutuyor. Bende veterinerden hiç memnun değilim. Ama eve en yakın o var ve kedi arabadan çok korkuyor. Geçen sefer yoldan çıktık arabayla kedi yüzünden . Bu sefer çantasıyla bagaja koyduk ordada çıkmış hatcback arabamız üsteki kapağı açtı resmen. O yüzden uzak bir yere götüremiyoruz. Bugün tv de izledim sokaktan alınan hayvanların geçmişi bilinmediği için önce kan tahlili ile herhangi bir hastalığı varmı bakılmalı varsa tedavi edilmeli yoksa aşı yapılmalı dediler. Bu hemen yaptı aşıları. Tedavisi çok zor bir hastalıkmış ölüm oranı çok yüksek.
Sevgi Durul
31-01-2016, 17:37
Biz 8 yıl önce oğlumuzu kaybettik. Sanki dün oğlumu yeniden kaybettim. O kadar etkiledi beni bu olay
Sevgili glcn06,
Sözün bittiği yer, sabır diliyorum.
Tarçın da inşallah iyi olur, sizi ve bizleri sevindirir.:)
loveforlife
31-01-2016, 19:07
İnşallah bu savaşı kazanan Tarçın olur ve size umut olur, mutluluk olur. Tüm kalbimle diliyorum bunu. Benim çocuklara söylüyorum, şifa güçlerini göndersinler Tarçın kardeşlerine...
594114
sevgihoca
31-01-2016, 19:11
Çok üzüldüm Glcn06,size Allahtan sabır,Tarçın'a acil şifa diliyorum.Ben de ne oldu acaba diye merak içindeydim.Birbirimizi her ne kadar tanımasak da,yaşanan olumsuzluklara insan üzülüyor.Bizi de habersiz bırakmayın.İnşallah her şey olumlu yönde gelişir.
YeniGine
01-02-2016, 00:01
Sevgili glcn :( çok üzüldüm geçmiş olsun. İnşallah Tarçın'ın güzel haberlerini bekliyoruz...
herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. 1 ay gibi kısa bir sürede nasıl alışmışız anlatamam. sürekli bir yerden çıkacakmış gibi geliyor.
dün bütün evi çamaşır suyuyla yıkadım resmen mama kaplarını, tuvaletini yattığı örtüleri. bu virüs uzun süre yaşıyormuş bulaştığı yerlerde ama çamaşır suyu ile temizleniyormuş. iyileşip gelirse diye temizlemediğim yer kalmadı ev terliklerine kadar yıkadım.
bugün sabah veterinerle görüştüm kusması ve ishali durdurduk serum ve antibiyotik tedavisine devam ediyoruz dedi. çok umutsuz konuşmadı. internette okuduklarımı iyileşse bile tam olarak iyileşemediklerini sordum nete okuduğunuz şeylere itibar etmeyin dedi. tanıdığımız bir veteriner var o hiç ümitli konuşmuyor bu hastalıkla ile ilgili ama bugün forumlardan okuduğum kadarı ile tamamen iyileşen kediler var. sonuçta tarçın 6-7 yaşlarında yavru kedilerden daha güçlüdür diye umuyorum. eşim akşam gelirken uğrayacak ben dayanamam diye gitmek istemiyorum.
Kedinize geçmiş olmuş. İçimden bir his atlatacağını söylüyor. Umarım güzel haberlerini, evde çekilmiş mutluluk dolu fotograflarını paylaşırsınız en kısa zamanda.
sevgihoca
01-02-2016, 21:16
Evet,atlatacak inşallah.Bana da öyle geliyor.
Sn glcn06 kediniz umarım iyileşir.
evett tarçın iyileşti ve cuma günü eve döndü. internette okuduklarım ve başka veterinerlerin söyledikleri kötü şeylere rağmen iyileşti tarçın. :D çok mutlu olduk eve tekrar gelince. o da bizi özlemiş galiba hiç yanımızdan ayrılmadı
YeniGine
08-02-2016, 23:48
:) Oooo maşallaah, çok sevindim sevgili glcn06, çok şükür. Tarçın'a da, size de büyük geçmişler olsun...
tarla kuşu
09-02-2016, 09:51
Kuzuuummm.... Geçmiş olsun sevgili glcn06. Can bunlar can. ....
Tarçının iyileşip aranıza dönmenize çok sevindim. Bol bol özlem giderirsiniz (karşılıklı :).
sevgihoca
09-02-2016, 18:33
Gözünüz aydın Glcn06.Çok sevindim.Mutlu günler ailecek.
:) Oooo maşallaah, çok sevindim sevgili glcn06, çok şükür. Tarçın'a da, size de büyük geçmişler olsun...
teşekkür ederim sayın yeni gine çok sevindik tarçının iyileşmesine :D
Kuzuuummm.... Geçmiş olsun sevgili glcn06. Can bunlar can. ....
çok doğru söylüyorsunuz sayın tarla kuşu tarçın hastalanınca ben iyi bakamadım mı diye vicdan azabından ölüyordum resmen. sonuçta onlarda bize emanet edilmiş canlar.
Tarçının iyileşip aranıza dönmenize çok sevindim. Bol bol özlem giderirsiniz (karşılıklı :).
sağolun sayın salaeri iyi dilekleriniz için.
Çok sevindim, gözünüz aydın.. :)
Gözünüz aydın Glcn06.Çok sevindim.Mutlu günler ailecek.
teşekkür ederim sayın sevgi hoca ;)
Yaşasın :) Çok sevindim ben de :)
Özlemiştir tabi sizleri, birkaç gün yanınızdan ayrılmaz şimdi :)
bahar dalı ve kartopu tomurcuklanmaya başlamış. elma ağacında tomurcuklar çıkmaya başlamış. biraz erken tomurcuklandılar sanki bu sene
paskalyalarım açmaya başladılar. taşınırken baya zarar görmüşlerdi ama sanırım yerlerini seviler.
599232
eşim bahçede ki ağaçları budamaya çalışırken bende evdeki çiçeklerime bakım yaptım.
599233
Baharın geldiğine hala inanamıyorum. :cool: bitkilerdeki kıpırdanmaları görünce çok seviniyorum. 5 mart cumartesi günü bizim burada baya bir kar yağdı. ama akşama kadar eridi. yeni yeni açmaya başlayan çiçeklere zarar verecek diye korktum ama allahtan birşey olmadı ama don tehlikesi hala geçmedi.
599422
kasım ayında diktiğimiz elma fidanımız boyuna bakmadan çiçeklerle dolmuş.:D
599421
loveforlife
09-03-2016, 18:16
Tarçın'ın mutlu haberini yeni fark ettim ve uçtum sevinçten. Bütün canlar iyi olsun! Uzun ömrü olsun sizinle beraber Tarçın'ın da.
Tarçın'ın mutlu haberini yeni fark ettim ve uçtum sevinçten. Bütün canlar iyi olsun! Uzun ömrü olsun sizinle beraber Tarçın'ın da.
teşekkürler sayın loveforlife. beyimizi şimdide sokaktan eve sokamıyoruz :p her akşam iş dönüşü tüm siteyi gezip bulup getiriyorum.
bir adet yerlerde debelenip her yerini ota çöpe bulayan tarçın resmi koyayım. :D
599592
tarla kuşu
10-03-2016, 16:10
Tarçın tam mıncırmalık :))
loveforlife
11-03-2016, 06:29
Tarçın tam mıncırmalık :))
Benden çok yaşayacaksınız Sıkıştırıp o göbeğe yumulacaksın...
teraryum denemem
601787 601788
öğle arası Ankara- mamakta bulunan bir seraya gittik. teraryum malzemesi almak için. hiç o kadar büyük bir seraya gitmemiştim. nereye bakacağımı şaşırdım.:D zamanımız kısıtlı olduğu için ancak alacağımız şeylere odaklandık. bir hafta sonu gidip her köşesini gezmek istiyorum.
Tarçına bak sen yastık gibi :) göbişinde uyur insan :) Aman sağlıklı olsun da varsın ota çöpe bulansın değil mi :)
Tarcin harika. :)
Serada bol bol fotograf cekin. Biz de sizinle birlikte gezmiş gibi olalım.
henüz bahçede ki çiçeklerde bir hareketlenme yok ama evdeki çiçeklerim açmaya doyamadılar. paskalyalarım ilk kez bu kadar çok açtı.
japon elmasının çiçekleri çok güzel bahçeye farklı bir renk katıyor.
Japon elması gerçekten çok güzelmiş. Ne kadar çiçekli kalıyor?
Japon elması gerçekten çok güzelmiş. Ne kadar çiçekli kalıyor?
çok uzun süre kalmıyor sayın abk, aynı elma gibi. bizde çiçeklerinin rengini beğenip dikmiştik. 2-3 hafta çiçekli kalıp sonra minik minik meyvesi oluyor. meyvesinden reçel falan yapıyorlarmış ama ben denemedim. çok ekşi olduğu için yenmiyor elmaları.
Merhabalar terasımda bulunan cennet çiçeğimle ilgili bir sıkıntım var, ilaçlama yaptım, fakat yaprakların bir kısmı kurudu ve çiçekleri sararıp biraz onlarda kurudu, bunun sebebi nedir? 3 günde bir sulamaktayım,
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160420/d0ed4a28d7e8f6c52106efa5172162e4.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160420/ec6787d70097eb485bea91df7bc25f49.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
sardunya, lavanta ve ektiğim cosmoslar
güllerim çok güzel açtı.
619082 619083
619084 619085
güller devam
619086 619087
az da olsa meyve ağaçlarımızda meyve var .
619088 619089
bütün kirazları kargalar kızarmadan yedi. ne yaptıksa engelleyemedik. hiç kiraz kalmadı.:( bu sene ilk kez meyve vermişti ağaç .
619090
domateslerim ve patateslerim. gerçi kargalar domatesleride yiyorlar :(
bu sene şeftali ve erik ağacımız harika meyve verdi.
yan bahçeye fidelediğimiz domateslerimiz. biber ve salatalıkları soğuk vurduğu için olmadı ama baya domates yetiştirdik.
627126 627127
627128
bizim bahçede son durum
648195 648196
648197 648198648199
648213648214 ortancalarım
YeniGine
16-05-2017, 23:15
Sevgili glcn06 uzun bir aradan sonra bahçenin güzellikleriyle hoşgelmişsiniz. Leylak maşallah çok güzel çiçeklenmiş. Ortancaları yeni mi aldınız?
Sevgili glcn06 uzun bir aradan sonra bahçenin güzellikleriyle hoşgelmişsiniz. Leylak maşallah çok güzel çiçeklenmiş. Ortancaları yeni mi aldınız?
Teşekkür ederim sayım yeni gine . leylak çok güzel çiçek açtı ama diğer leylaklardan farklı kokuyor . maalesef çok kötü kokuyor:( cinsinden mi öyle anlamadım.
ortancaları yeni aldım. pembe olanı bauhaustan maviyi migrostan aldım. büyük saksılara diktim. Ankara'nın havasına çok uygun değil çiçekleri hep soldu. umarım toparlanırlar.
zengardendan aldığım canan sardunyam ve küpelim. kargoyu teslim alamamamdan dolayı fideler çok kötüydüler ama toparlandılar. baharlık soğan da almıştım bazıları yeşerdi bazıları kurdu kargoda çok bekledikleri için maalesef
güllerim coştular bu sene
birgecelikgelin
15-06-2017, 23:41
Sayın glcn 06 bahçeniz çok güzel huzur veriyor insana güle güle oturun tüm ailenizle Saygılarımla
Sayın glcn 06 bahçeniz çok güzel huzur veriyor insana güle güle oturun tüm ailenizle Saygılarımla
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.