PDA

View Full Version : kremalı mantarlı makarna

hira
12-05-2013, 01:05
1 paket burgu veya kelebek makarna,
1/2 kg.mantar,
2 kaşık tereyağ,
1adet
tavuk bulyon,
1küçük paket çiğ krema,
karabiber.
YAPILIŞI>
makarnayı haşlayıp süzüyoruz.mantarları boydan ince doğrayıp yağda kavuruyoruz
üzerine tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz,ardından 1/2 çay bardağı
kaynar suda eritilmiş tavuk bulyonu ve kremayı ekliyoruz bir kaç dakika fokurdatıp üzerine makarnayı boca ediyor ve karıştırıyoruz.kısık ateşte
makarna sosu çekene kadar bekliyoruz (bu aşamada kesinlikle gidip
içerde oturmuyoruz:D) dehşet makarnamız hazır..
bir tarifte benden olsun
dedim,çorbada tuz misali..
afiyet olsun.

mandalinleerik
12-05-2013, 01:11
1 paket burgu veya kelebek makarna,1/2 kg.mantar,2 kaşık tereyağ, 1adet tavuk bulyon, 1küçük paket çiğ krema,karabiber. YAPILIŞI> makarnayı haşlayıp süzüyoruz.mantarları boydan ince doğrayıp yağda kavuruyoruz üzerine tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz,ardından 1/2 çay bardağı kaynar suda eritilmiş tavul bolyonu ve kremayı ekliyoruz bir kaç dakika fokurdatıp üzerine makarnayı boca ediyor ve karıştırıyoruz.kısık ateşte makarna sosu çekene kadar bekliyoruz (bu aşamada kesinlikle gidip içerde oturmuyoruz:D) dehşet makarnamız hazır..bir tarifte benden olsun dedim,çorbada tuz misali..afiyet olsun.

Hira eline sağlıkta keşke malzemeleri alt alta yazsaydın yapacak olanlara kolaylık olurdu. :)

hira
12-05-2013, 01:12
yapmak isteyene zor diye birşey yoktur:)

mandalinleerik
12-05-2013, 01:14
yapmak isteyene zor diye birşey yoktur:)

Yazması benden uğraşması sizden yani :)

hira
12-05-2013, 01:17
izmir'den istanbul'a sırf makarna yemek için üşenmeyip gelecekseniz misafir ederiz efendim:)

mandalinleerik
12-05-2013, 01:20
Tarifler çoğalsın sadece makarna çok az. :)

hira
12-05-2013, 01:22
işte öyle bir makarna bu:) tek başına götürüyor işi

hira
12-05-2013, 01:33
ayrıca ne istersenizde yaparım:) cimri,pinti veya tembel biri değilim çok şükür:) yolunuz düşerse eşinizle beraber misafir ederiz sizi:) ayrıca gelmek isteyen herkesi:)

mandalinleerik
12-05-2013, 23:48
ayrıca ne istersenizde yaparım:) cimri,pinti veya tembel biri değilim çok şükür:) yolunuz düşerse eşinizle beraber misafir ederiz sizi:) ayrıca gelmek isteyen herkesi:)

Bu güzel davet için çok teşekkür ederim. Yolumuz düşerse seve seve geliriz.