hira
12-05-2013, 01:05
1 paket burgu veya kelebek makarna,
1/2 kg.mantar,
2 kaşık tereyağ,
1adet
tavuk bulyon,
1küçük paket çiğ krema,
karabiber.
YAPILIŞI>
makarnayı haşlayıp süzüyoruz.mantarları boydan ince doğrayıp yağda kavuruyoruz
üzerine tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz,ardından 1/2 çay bardağı
kaynar suda eritilmiş tavuk bulyonu ve kremayı ekliyoruz bir kaç dakika fokurdatıp üzerine makarnayı boca ediyor ve karıştırıyoruz.kısık ateşte
makarna sosu çekene kadar bekliyoruz (bu aşamada kesinlikle gidip
içerde oturmuyoruz:D) dehşet makarnamız hazır..
bir tarifte benden olsun
dedim,çorbada tuz misali..
afiyet olsun.
1/2 kg.mantar,
2 kaşık tereyağ,
1adet
tavuk bulyon,
1küçük paket çiğ krema,
karabiber.
YAPILIŞI>
makarnayı haşlayıp süzüyoruz.mantarları boydan ince doğrayıp yağda kavuruyoruz
üzerine tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz,ardından 1/2 çay bardağı
kaynar suda eritilmiş tavuk bulyonu ve kremayı ekliyoruz bir kaç dakika fokurdatıp üzerine makarnayı boca ediyor ve karıştırıyoruz.kısık ateşte
makarna sosu çekene kadar bekliyoruz (bu aşamada kesinlikle gidip
içerde oturmuyoruz:D) dehşet makarnamız hazır..
bir tarifte benden olsun
dedim,çorbada tuz misali..
afiyet olsun.