PDA

View Full Version : eylül / Elma

eylül
10-05-2013, 15:55
Yıllar önce tohumdan çıkan ( bilinçli ekilen değil) elma olduğu düşündüğüm ağacım ;

402345

402346

402347

badrobot
10-05-2013, 17:17
Sn.eylül.
Bu meyve ağaçlarında ne varsa hepsi dimdik. Şöyle eğri-büğrü bir dut,elma daha göremedim.
Ağacınızın boyunu yine biraz uzun buldum. Dikkat etiyseniz ağacınız özellikle üst bölümlerden sürgün vermesine karşın aşağılardan göz patlatmamış. Bu durum başınızı çok ağrıtır. İşaretlediğim yerden keserseniz hem ideal bir boya sahip olursunuz hemde alttanda güçlü sürgünler elde edersiniz.
Kolay gelsin.

eylül
10-05-2013, 17:24
Sn. badrobot , bu ağacın gövde kalınlığı 3,5 boyuda 21 cm. sürgünlerin uçlarını aldım aşağıya enerji versin fikriyle ama. Zamanla göreceğim. Sürgün vermez ise aşı yapmayı
bu ağacımla öğrenmeyi planlıyorum. Teşekkürler ,

Sakaki
10-05-2013, 21:25
Sn. badrobot , bu ağacın gövde kalınlığı 3,5 boyuda 21 cm. sürgünlerin uçlarını aldım aşağıya enerji versin fikriyle ama. Zamanla göreceğim. Sürgün vermez ise aşı yapmayı
bu ağacımla öğrenmeyi planlıyorum. Teşekkürler ,

Aşı en son düşünmeniz gereken bir çare ve acele etmenize de gerek yok bence sn eylül. Gelişmiş gövdeli ve enerjisi sürekli kontrol altında tutulan bir ağaç (özellikle de yaprak döken bir tür ise), değişik yerlerden illaki sürgün verecektir ilerleyen senelerde.
Bendeki alıç, erik, kayısı gibi türler her sene gövde üzerinde değişik noktalardan yeni sürgünler veriyor mesela.

Başarılar dilerim.

sagol
11-05-2013, 06:16
Sayın Eylül,

Elmanız hayırlı olsun, özellikle ilkbaharda çiçek açınca doyum olmuyor elmaya. Biraz ilaçlaması fazla ama o kadar olacak artık.

İyi çalışmalar dilerim...