PDA

View Full Version : Yoğurt Mayalama (Harnup-keçiboynuzu ile)




mumunal
05-05-2013, 23:02
401529
Son denemeyi olgunlaşmamış harnupla tamamladım. Bir bardak ılık süt içine 3-4 adet olgunlaşmamış harnup bıraktım.


401530
Bu defa ısı kaynağı olarak buzdolabını kullandım, dikkat edilirse eğer buzdolabının duvardan taraf olan arka kısmı oda sıcaklığına nispeten biraz daha sıcaktır. Buzdolabının üstüne duvar tarafına yaslayıp örttüm üstünü bu defa.

401539
Harnupla olan mayalanma birbuçuk gün sürdü. Bundan mayalık almak hiç zor olmadı. Bir başka kapta tekrar mayaladım. Sonuç, jöle kıvamında bir yoğurt.




SAHIRE
22-12-2014, 20:25
Çok güzel bir deneme, lezzeti nasıl oldu acaba, tavsiye eder misiniz?

mumunal
11-01-2015, 11:55
Çok güzel bir deneme, lezzeti nasıl oldu acaba, tavsiye eder misiniz?

Sayın SAHIRE, harnup kullanarak yaptığım yoğurdun lezzeti maalesef beklentimin çok altında kaldı. En lezzetlisi karıncaların yuvalarından çıkardığı toprak ile yaptığım yoğurt oldu, bu yöntem biraz daha şans işi çünkü ilk denememde olmuştu. Sonraki 3-4 denemem başarısızdı.
Bu konuyla ilgili daha fazla detay aşağıdaki linkte mevcut;
http://www.agaclar.net/forum/kiler/21849-2.htm