View Full Version : Kılıçh ev-balkon
Merhaba arkadaşlar bende sizin sayfalarınızı kıskanıp kendiminkini açtım.:D
Bende burada çiçeklerimle ilgili olayları paylaşacağım.Umarım hoşunuza giderler.:o
bay tömürcek
03-05-2013, 16:22
Hadi ilk hayırlı olsuna ben geleyim kılıçcım ;) Sayfan hayırlı olsun çiçeklerini merakla bekliyorum fotoğrafları kısa zamanda görmek isterim ;)
Sayfanız hayırlı olsun :)
Çiçeklerinizi bekliyoruz..
Sayfanız hayırlı olsun sayın Kılıçh, çiçeklerinizi bekliyoruz. Kolay gelsin, saygılar...
bay tömütcek asilem ve yaylacı hepinizin ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim.:D
çiçek beslemeye başlayalı yaklaşık 3 ay oldu 3 ay öncesine kadar hiçbir alakam yoktu fakat şimdi onları bu kadar sevebileceğim kimin aklına gelirdi...:D
ben önce resimlerini koymadan önce ne tür çiçeklere sahibim onu paylaşmak istiyorum;
*kolyoz
*zambak
*afrika menekşesi
*sardunya
*paşa kılıcı
*bodur paşa kılıcı
*açelya
*ortanca
*kohleria
*yeni gine
*aloe vera
*şeker-çilli-yumrulu-rex-katmerli çiçek açan begonya
*barış çiçeği
*yılbaşı çiçeği
*onbiray çiçeği
*mum çiçeği
*leş kaktüsü
*uyku çiçeği
*süs yoncası
*sarmaşık
*kalanchoe
*küpe çiçeği
*atatürk çiçeği
*arapsaçı
*fil kulağı çiçeği
*glayöl
*reyhan
*kurdela çiçeği
*schefflera
*pıtpıt
ve ismini bilmediğim 6 tane daha
bunların çoğunu çelik aldım veya soğanıyla ektim yani bunların neredeyse hepsi daha çok küçük...:D
loveforlife
04-05-2013, 15:53
çiçek beslemeye başlayalı yaklaşık 3 ay oldu 3 ay öncesine kadar hiçbir alakam yoktu fakat şimdi onları bu kadar sevebileceğim kimin aklına gelirdi...:D
ben önce resimlerini koymadan önce ne tür çiçeklere sahibim onu paylaşmak istiyorum;
*kolyoz
*zambak
*afrika menekşesi
*sardunya
*paşa kılıcı
*bodur paşa kılıcı
*açelya
*ortanca
*kohleria
*yeni gine
*aloe vera
*barış çiçeği
*yılbaşı çiçeği
*onbiray çiçeği
*mum çiçeği
*leş kaktüsü
*uyku çiçeği
*süs yoncası
*sarmaşık
*kalanchoe
*küpe çiçeği
*atatürk çiçeği
*arapsaçı
*fil kulağı çiçeği
*glayöl
*reyhan
*kurdela çiçeği
*schefflera
*pıtpıt
ve ismini bilmediğim 6 tane daha
bunların çoğunu çelik aldım veya soğanıyla ektim yani bunların neredeyse hepsi daha çok küçük...:D
3 Ayda bu kadar çeşit mi? Aman yarabbim, hemen yeni çeşitler edinmem lazım!!! Sizin 3. yılınızı görme şansım da olur umarım... Ama o zaman kesin kıskançlıktan çatlarım...:o;)
Sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun...
çok teşekkür ederim sn loveforlife daha iyileri sizlere nasip olur inşallah..:D
Sayfanız hayırlı olsun. 3 ayda bu kadar çeşit sizi tebrik ediyorum.
399399
399400
normalde 7 çiçekliymiş ama üstünde 2 tomurcuk kalmış hemen aldım
almamda bir ayrı garipti 50-60 yaşındaki bi teyze ile bu zambağı almak için savaşıyordum bunu yazarken bile hala gülüyorum teyze çekiyo ben çekiyorum teyze çekiyo ben çekiyorum ..................................sonuç: ben aldım teyze pes etti oleyyy:D
teşekkür ederim sn elifnaz ama dediğim gibi çoğu çok küçük:D
399440
399443
Atatürk çiçeğinin yaprak dökme mevsimi.Benimkinde tık yok sizce bu iyi bir şey mi?
399444
mor-toz pembe-çingene pembesi-beyaz-beyaz mor karışımı-beyaz pembe karışımı:o
dağçiçeği
04-05-2013, 19:13
Sayın Kılıçh , sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Zambağınızın bir kardeşi de bende. :) bakalım ne renk açacaklar.
Atatürk çiçeğiniz için bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü bu zamana kadar yaprak dökmeden kalması benim açımdan mucize :) iki yıldır iki saksı Atatürk çiçeği telef oldu elimde maalesef. :(
Cymbelina
04-05-2013, 19:14
Sayın Kılıch, sayfanız hayırlı olsun. O teyzeyle gerçekten mücadele ettiniz mi?;) Bir de listeyi önden almamız iyi oldu, pıtpıtı çok merak ettim ayrıca;)
bay tömürcek
04-05-2013, 19:41
3 ayda bukadar çeşit maşallah yavv ( bu çocuk okur diyesim geldi yaşlılar gibi hahaha ) :D Nezaman istersen, bir ara özelden bana ulaş kılıçcım takviye yapalım biraz benimkilerden :D Cymbelina ablama katıldığımı belirterek pıtpıtı çok merak ettiğimi söylemeliyim en kısa zamanda görmek isteriz :p
Afrika menekşelerinin görüntüsünü çok beğendim bayılıyorum yuvarlak sehpa üzerine koyulan menekşelere ;) Malesef benim öyle bir imkanım yok oyüzden sen bol bol menekşeleri resimle seninkilerle avunayım :p
dağçiçeği
04-05-2013, 19:52
Aaaa tömürcek kardeşim neden öyle söylüyorsun? Neden senin imkanın yokmuş senin menekşeler sehpa üstü manzara mı sevmiyor ? Yoksa dantel örtün ya da sehpan mı yok ? Bak biz gelirken hatırlat ta patpata bir sehpa ve bir dantel örtü atıp senin odaya yerleştirelim. :D
Cymbelina
04-05-2013, 20:00
:D
Ben şahsen 13 nolu mesajdaki fiskos sehpa üzerindeki görüntüyü beğendim ancak Tömürceğinki gibi upuzun bir sıra şeklinde dizilmiş görüntüyü de beğenmiştim, ikisi de güzel bence:) Ya ben ne yapayım? Ben her iki şekilde de bir görüntü yakalayamıyorum evde.
bay tömürcek
04-05-2013, 20:09
Dağçiçeği ablacım öyle yuvarlak sehpam yok olsa odamda pencere önümün bir kısmı boş oraya koymak isterdim aslında :p Hadi sehpayı bulduk dantel yok ama babannemin sandık el dokuması el işlemesi bez dolu görmeden onlardan sereriz benim sehpam yok yardımınıza ihtiyacım var ablalarım :D
Cymbelina ablacım o görüntümden hiç şikayetçi değilim aksine harika görünüyor ama diğer yuvarlak sehpa görüntüsüne de hayranım ;) Sen neden iki görüntüyü de yakalayamıyosun ablacım menekşe yetiştir(e)miyo musun? Yaprak takviyesi lazımsa elimden gelenin fazlasını yapmak isterim cymbelina ablacım haberin olsun ;)
sn cymblelina,dağçiçeği ve bay tömürcek hoşunuza gitmesine çok sevindim.pıtpıt ise küçük sarı çiçekli yonca yapraklı bir çiçek
çiçek solunca tohum kesesi büyüp kuruyunca o keseye dokunduğun an tüm tohumöar etrafa fırlıyor o yüzden adı pıtpıt yarın resmini koyarım:D herkese ii geceler
sn cymbelina hemde ne kavga teyze göya geçmiş olsuna götürecekmiş bide ben bakamazmışım normalde saygıda kusur etmem ama konu zambaktı...YAPMAK ZORUNDAYDIM...:D
dağçiçeği
04-05-2013, 23:01
Bizim buralarda mavi renkli çiçek açar bahsettiğiniz bitki. Tarlalarda olur. Acaba aynı tür mü ? Şimdi iyice meraklandım. :)
Teyze kimle savaştığını bilmeden niyetlenmiş. Bilse karşısında gözü kara bir bitki delisi var hiç cesaret edebilirmiydi. :D aramıza hoş geldiniz. :D
Cymbelina
05-05-2013, 00:18
Yalnız Sn Kılıç evladım biz de o teyzelerdeniz, onu hatırlatayım, ayrıca forumda o teyzelerden çok var, bizden hariç. O bakımdan teyzelerle ilgili yorumlarda çok açılmayın derim ben:dilli::D Şaka şaka:) Ama toplumda yazılı olmayan kurallar vardır, geçmiş olsuna götürülecek çiçek seçen bir teyzeye asla yaklaşılmamalıdır:D Siz şanslıymışsınız.
Ancak bu zambak mücadeleniz bana ister istemez Street Fighter, Mortal Combat türü oyunları hatırlattı:D gerçekten, önce oyuncu seçersin ya, Kılıch vs Teyze:) Siz bilmezsiniz, şimdi pleysteyşında oynanıyor galiba ama bunlar eskiden atari oyunuydu. Ama ben de bunu yazmak zorundaydım, ne yapayım:)
Pıtpıtınızı daha görmeden sevdim isminden ötürü, daha da merak eder oldum. Dağçiçeğicimin de dediği gibi o şekilde tohum saçan başka çiçekler de vardı sanırım, sanki hayal meyal hatırlıyor gibiyim.
sn dağ çiçeği ben onun mavi çiçeklisini görmedim kimbilir belkide aynıdır:D
sn clmbelina o oyunlardan bende az oynamadım.:D
teyze konusuna gelirsek konu geçmiş olsuna gitmek olsun olmasın ben bunu az yapmadım kırşehirin ilçesinde yaşadığımdan buraya çiçek az geliyor çiçekçilerdeki fiyatlar ise dudak uçuklatıyo
kapış kapış yaparken olur böle şeylar canımmm.......:D
Cymbelina
05-05-2013, 07:55
Biz o zaman bir çiçek alıp asıl o teyzeye mi geçmiş olsuna gitsek acaba?;) Yani 3 ayda Street fighter kıvamına geldiğinize göre, yakın zamanda da o küçük ilçenin sokaklarında sizden bir GTA'daki adamın performansını göreceğiz demektir, hani kaldırımda gidenleri dövebilme, parasını, arabasını alabilme şansı var onun, siz de o hesap teyzelere ve çiçekçilere saldırma - demeyelim de nazikçe çiçekleri gasp etme...neyse daha fazlasını söylemeye dilim varmıyor:dilli::D Bu seviyeye erişebilirsiniz bir bitki delisi olarak, var o potansiyel sizde.
O halde şu aralar durgun da olsa, bir ara şu başlığa uğrarsınız:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-176.htm
diyerekten bu bahsi de burada kapatayım ben:)
arkadaşlar özür dilerim pıtpıtın resmini bugünde koyamıyacağım :( sizden çoook özür diliyorum ama inşallah yarın koyacam:D
bay tömürcek
05-05-2013, 12:37
Kılıçcım iznin olursa ben yüklemek isterim pıtpıtın resmini ;) Yani tarifine göre bunun pıtpıt olduğunu düşünüyorum bak bakalım bu mu :p Değilse kaldırırım :)
399763
399764
399765
399766
399767
Evett evet ta kendisi sizdedemi var bundan?
normalde dışarı çiçeği ama ben tohumlarını fırlatmasını sevdiğim iççin ufacık bişede evde var:D
bay tömürcek
05-05-2013, 12:48
Evett evet ta kendisi sizdedemi var bundan?
Benim bahçe bunlarla dolu okadar arsız ki heryeri kaplıyor yosun gibi kazmayla kesiyorum baş olmuyor saksıların diplerinde de var ;) Ama itiraf edeyim içinde gezmeyi çok seviyorum ayaklarım çarpınca pıtır pıtır patlıyor tohumlar ;)
399779
399780
çok yalvardım verdi çok güzel kırmızı çiçeği vardı var mı adını bilen bu çiçeğin?
399784
399785
399786
399787
399788
bunlarda
yeniginem
aynı saksıda yaşayan ortanca-bodur paşa kılıcı-paşa kılıcı
uyku çiçeğim
fil kulağı sarmaşığı
ve aynı saksıda sarı-turuncu-kırmızı-pembe-beyaz kalanşom(seneye hepsi aynı anda çiçek açtığında güzel görünür diye düşündüm):cool:
Angels Sour
05-05-2013, 14:07
Sn Kılıçh, sayfanız hayırlı olsun. Üç aydır bitkilerle uğraşan biri için, bu liste fazla değil mi? Aman dikkat bitkiler zayi olmasın;)
399779
399780
çok yalvardım verdi çok güzel kırmızı çiçeği vardı var mı adını bilen bu çiçeğin?
Yaprakları ve çok güzel çiçek tarifi "ruj Çiçeği" ne uyuyor?
sn tatuha evet bende ona benzettim fakat çiçekleri ruj çiçeğinin çiçeğiyle uyuşmuyor.:D
teşekkürler sn angels sour
bay tömürcek
05-05-2013, 16:48
Çiçekler harika ;) Ama kurdele çiçeği bambaşka maşallah benimki sarılı olandan ama cılız cılız kaldı garibim :( Kohleran sanki gölgede kalmış gibi uzun uzun ve şimdi tomurcuk dolu olması lazım sabah güneşi gören pencere önüne koy sopayla da bağla tomurcuklanır heralde :p
dağçiçeği
05-05-2013, 17:02
Şimdiiii bu pıt pıtmıydı çıt çıt mı ? Pıt pıttı galiba. Benim bahsettiğim bu resimdeki bitki değil. Resmini çekebilirsem ya da bulabilirsem eklerim. Ama buna benzer de var bizim buralarda. Merak ettim tohumlarını incelerim artık bundan sonra. :)
Sayın Kılıçh , aloe vera ile begonya yı aynı saksıya ekmişsiniz ama bu ikisinin su ihtiyacı aynı değil diye biliyorum ben. Aloe inizi kaybetmenizi istemem. Çünkü çok az su ister kendileri. ;)
Zamanla öğreniyoruz işte. Mesela ben de bay tömürcek ten öğreniyorum şu an itibari ile ki kohleram güneş görmediği için çiçek açmıyormuş meğer. Hemen cam önüne alınacak . Teşekkürler bay tömürcek.
bay tömürcek
05-05-2013, 17:11
Şimdiiii bu pıt pıtmıydı çıt çıt mı ? Pıt pıttı galiba. Benim bahsettiğim bu resimdeki bitki değil. Resmini çekebilirsem **** bulabilirsem eklerim. Ama buna benzer de var bizim buralarda. Merak ettim tohumlarını incelerim artık bundan sonra. :)
Sayın Kılıçh , aloe vera ile begonya yı aynı saksıya ekmişsiniz ama bu ikisinin su ihtiyacı aynı değil diye biliyorum ben. Aloe inizi kaybetmenizi istemem. Çünkü çok az su ister kendileri. ;)
Zamanla öğreniyoruz işte. Mesela ben de bay tömürcek ten öğreniyorum şu an itibari ile ki kohleram güneş görmediği için çiçek açmıyormuş meğer. Hemen cam önüne alınacak . Teşekkürler bay tömürcek.
Dağçiçeği ablacım o dediğin çiçeği de biliyorum ama onun tohumları hafif uzun gibi oluyor ve tarlalarda yine değince pıtır pıtır heryere patlıyor ;)
Kohlera güneş görmeyince çok cılız oluyor sbah güneşini alan pencere önünü seviyor ;) Ama çok güneş alırsa da yani aşırı güneşte yaprakları büzüşük büzüşük olup küçük çıkıyor geriye kıvrılıyor, çok gölge çok güneş yaramıyor buna ;)
sn dağ çiçeği begonya ve aloeyi sularken çok gikkat ediyorum zaten...:D
kohleriayıda sabah güneşi alan yere koyamam çünki benim 2008 model erkek kardeşim hemen koparıyor sn tömürcek.....:D
dağçiçeği
05-05-2013, 18:31
Bahsettiğim bitki buydu işte.
http://1.bp.blogspot.com/_Ry3a3RhaOdE/S_JDUiV6m8I/AAAAAAAAGN4/-U4eeQMBqGs/s1600/Veronica+persicaCRW_7675.JPG
Adı veronica persica imiş. Kalp şeklindeki minicik tohum keseleri olgunlaşınca pıtır pıtır patlıyor. :)
bence sizinki daha hoşmuş :D
bay tömürcek
05-05-2013, 19:27
Hahahaa 2008 model erkek kardeş terimini sevdim :D Ozaman daha aydınlık bir yere koy ki çiçek açsın mesela güneş vuran bir masaya koy ;)
Aa dağçiçeği ablacım bu da mı patlıyormuş bak bilmiyordum benim patlayan ot dediğim bundan değil ama daha başka onun tohumları nasıl diyeyim uzun uzun 1 1.5 uzunluğunda ve nane sapı kalınlığında :p Valla düşüne düşüne nane sapını uygun gördüm aklıma daha açıklayıcı bişey gelmedi aa kibrit çöpünün daha incesini ve yarısını düşünün işte o boyutta tohumlar ;)
öğle güneşi alan yerdeler sn tömürcek büyümesinde sorun yok ama tomurcuk az ve küçük...:O
bay tömürcek
05-05-2013, 19:36
öğle güneşi alan yerdeler sn tömürcek büyümesinde sorun yok ama tomurcuk az ve küçük...:O
Ozaman acele etme ya tomurcuk varsa yavaş yavaş büyütür onları ama o tomurcuk dediklerin yeni yavru da olabilir baştan benziyorlar çünkü karıştırabilirsin yavru ya da tomurcuğu ;) Benim ilk tomurcuk dediklerim yavruymuş büyüyorlar şimdi, tomurcuklar daha sonra belirginleşince anlaşıldı neyin ne olduğu :p
Bu arada kudelene nasıl bakıyorsun? Yani nerde duruyor ben büyümeyince dışarı yarı gölgeli bir yere aldım bir şey fark etmedi hala cılız cılız üzülüyorum kurdelemin durumuna okadar seviyorum bide kurdeleyi :(
perde arkasından öğle güneşi alıyor
açelyayla aynı günde suluyorum suyu seviyoru bana bunu ingilizce öğretmenim hediye etti zaten
derse sınıf test çözerken ben hemen bitirip hocanın yanına gelip çiçek konuşuyoruz....8. sınıf öğrencisinin yaptığı işe bak diyo..:D:D:D
yok onlar kesin tomurcuk eminim:D
ben çiçek beklerken o bana dipten 2 yavru veriyor:(
bay tömürcek
05-05-2013, 19:45
perde arkasından öğle güneşi alıyor
açelyayla aynı günde suluyorum suyu seviyoru bana bunu ingilizce öğretmenim hediye etti zaten
derse sınıf test çözerken ben hemen bitirip hocanın yanına gelip çiçek konuşuyoruz....8. sınıf öğrencisinin yaptığı işe bak diyo..:D:D:D
Ozaman ben onu odama alıyım benim odamda öğlen güneşi alıyor tülün arkasına masanın üstüne koyarım inşallah seninki gibi saçıda uzar adını da rapunzel koyarım :D Hiç öyle öğretmenim olmadı ya ne güzel bişey çok şanslısın ;)
ona şanslı diyorsan geçen bir öğretmenimden çiçek istedim bunada ballı dersin herhalde:D
Angels Sour
06-05-2013, 20:47
Sn Kılıçh, Dağçiçeçiğinin de belirttiği gibi aloe ve begonyanın su ihtiyaçları aynı değil. Aloe bitkisinin yaprakları başka cisimlerle temas etmemeli, şeker begonya için daha küçük saksı tercih etmelisiniz. Toprak çok olunca gövde yerine, kökler gelişiyor maalesef. Fil kulağını nasıl diktiniz? Bende 15 gündür köklenmeyi bekleyen fil kulağı var. Hala köklenmedi:(
çelik aldığım gün direkt toprağa diktim (torf)
inanmıyacaksınız belki ama 5 günde 5-6-cm kökler oluştu
daha onlarıda yeni çelik aldım köklensinler ayırcam
bay tömürcek
08-05-2013, 19:43
Maşallah kılıçcım güle güle büyüt anlaşılan bugün ballı günündeymişsin ;) Difenbahya beni derinden vurdu en kısa zamanda bir difenbahya almam lazım olmucak böyle gece rüyalarıma giriyor :D
Kaktüsün büyük ihtimal klasik yılan kaktüsü :p Bak 35. mesajda bir çiçek dikmişsin ya adını bilmediğini yazmışsın şimdi aklıma geldi japon balığı çiçeği olabilir ben ona benzettim bak resmi de bu dediğin çiçeğin çiçekleri böyle miydi? ;)
401282
bay tömürcek
09-05-2013, 20:21
evet aynen böyleydi...:D
Çok şanslısın bu çiçeği çok seviyorum ;) Güle güle büyüt :p
dağçiçeği
09-05-2013, 20:57
Zambağınız turuncu galiba. Bendeki kardeşi sarı açıyor. Her geçen gün bitki sayısı artıyor. Bol çiçeklerini görmenizi dilerim.
çok teşekkür ederim bay tömürcek inşallah tuttururum...:d
sizde çok sağolun sn dağ çiçeği evet turuncu açıyor:D
bu arada bugün pazardan petunya-aşk merdiveni-horozibiği ve ateş çiçeği aldım arkadaşlar...bilginize...:D
en yakın zamanda foto koyacağım
bay tömürcek
09-05-2013, 21:33
bu arada bugün pazardan petunya-aşk merdiveni-horozibiği ve ateş çiçeği aldım arkadaşlar...bilginize...:D
en yakın zamanda foto koyacağım
En kısa zamanda bekliyorum merak ettim şimdi :p Petunyaları güneşe koy güneşi çok seviyorlar suyunu da çok verme ayrıyetten yapraklarına da su değdirmemeye çalış :p Çok konuştum yine hadi kolay gelsin :D
estafurullah ne konuşması ben sizin sayenizde buralara geldim..;D
402392
402393
402394
:dilli:
bay tömürcek
10-05-2013, 19:37
Aşk merdiveni negüzelmiş ya maşallah ama daha merdiven olamamış o basamak desek daha doğru olur aşk basamağı :D
Açelyayla ilgili birkaç deneyimimi aktarayım (of yine başladı bu diyosun duydum :D) Kuzeye bakan pencere veya balkonun varsa dış tarafa kuzeye koy. 15 20 günde bir limon tuzlu su ver bayılıyor. Oranını şöyle ayarla dilini değdirdiğinde hafif ekşi tadını aldın mı tamamdır. Aradan bir 15 20 gün daha geçince bu sefer elma sirkeli su ver oran yine aynı üzüm sirkesi de olur heralde ben elma sirkesi duymuştum öyle veriyorum kendiminkine ;)
evet daha çok küçük aşk basamağım....:D
açelya için limon ve sirkeyi uygulayacağım ama dışarı koymam çünkü en son seferde rüzgar çok esip (resimdede görüldüğü gibi) arka dallarını kırdı...:(
bu arada ben senden bir kere daha BEN ÇOK KONUŞTUM cumlesini duymuycam haaaaa...
(şaka şaka bana kızma ama haklıyım ) eminim gerçek hayatta benim kadar çok konuşmuyosundur..tömürcek abicim:D:D;D....(kı<madın dimiii)
bay tömürcek
10-05-2013, 20:12
evet daha çok küçük aşk basamağım....:D
açelya için limon ve sirkeyi uygulayacağım ama dışarı koymam çünkü en son seferde rüzgar çok esip (resimdede görüldüğü gibi) arka dallarını kırdı...:(
bu arada ben senden bir kere daha BEN ÇOK KONUŞTUM cumlesini duymuycam haaaaa...
(şaka şaka bana kızma ama haklıyım ) eminim gerçek hayatta benim kadar çok konuşmuyosundur..tömürcek abicim:D:D;D....(kı<madın dimiii)
Ama çabuk büyür o, aşk basamağından bahsediyorum :D Arada yapraklarına su püskürt toprağını da çok fazla kurutma.
Açelyanı dışarıya koyamıyosun madem serin bir yerde tutmaya çalış sıcakta hep yaprak döküyor toparlaması da zor oluyor yıllardır açelya katletmiş bir fert olarak bunu iyi biliyorum :D
Tamam bidaha çok konuştum demek yok kılıçcım ayrıca neden kızıyım kızmadım haha :p
kızmamana çoook sevindim..:D
bay tömürcek
10-05-2013, 20:27
Bir şey sorcam senin bütüüün bu çiçeklerin hep evde mi duruyor zambağın, glayölün efendime söyliyim petunyan horoz ibiğin falan bunlar dışarısını ister de hani içerde olmazlar ondan dedim :p
hepsi evde ama gelişmeleri çok iyi dışarımı çıkarmalıyım...:D
bay tömürcek
10-05-2013, 20:34
hepsi evde ama gelişmeleri çok iyi dışarımı çıkarmalıyım...:D
Aaa olmaz hemen dışarı çıkar onları. Şimdilik gelişiyor olabilirler ama ilerde çiçek açmaları durur cılız cılız olup boyları uzar. Menekşeler, kurdele, aşk merdiveni, açelya hariç diğerlerini dışarı koy sabah güneşini gören yer varsa çok iyi olur aşırı güneş yakar. On bir ayın vardı onu güneş almayan bir yere koy güneşi hiç sevmez yanar hemen.
tamam hemen yapcam ama onbirayıda mı dışarı çıkarayım?
bay tömürcek
10-05-2013, 20:43
Kesinlikle! Onbir ay içerde olmuyor saksı değişimi yap bu yeni aldıklarına da çok küçük tabletteler onları kalıcı saksılarına al ve balkona veya camlara yerleştir artık çünkü evde olmazlar :)
onları çıkardım başka çıkarılması gereken varmı?
bay tömürcek
11-05-2013, 20:24
Bir göz atayım sayfanın hepsine söylicem ;)
bay tömürcek
11-05-2013, 20:30
*kolyoz
*zambak
*afrika menekşesi
*sardunya
*paşa kılıcı
*bodur paşa kılıcı
*açelya
*ortanca
*kohleria
*yeni gine
*aloe vera
*barış çiçeği
*yılbaşı çiçeği
*onbiray çiçeği
*mum çiçeği
*leş kaktüsü
*uyku çiçeği
*süs yoncası
*sarmaşık
*kalanchoe
*küpe çiçeği
*atatürk çiçeği
*arapsaçı
*fil kulağı çiçeği
*glayöl
*reyhan
*kurdela çiçeği
*schefflera
*pıtpıt
Kılıçcım bu kırmızıyla olanların hepsi balkona alınacak olanlar tamam mı? ;) Ama ortanca ve onbir ay hatta açelya bunlar aynı yerde dursun yani güneşe kesinlikle tahammülü olmayan çiçek bu üçü de :p Diğerleri sabah güneşi alan bir yerde dururlarsa çok güzel gelişirler :p
voooov bu kadak çokmu? yarın saksı değişimi yapcam
anaaaa bunu yazarken aklıma geldi yarın sınav var....:(
bay tömürcek
11-05-2013, 20:38
voooov bu kadak çokmu? yarın saksı değişimi yapcam
anaaaa bunu yazarken aklıma geldi yarın sınav var....:(
Yani bunların hepsi balkon çiçeği ;) Saksı değişimi yap ama sınavın varsa sonra yaparsın önce sınavı hallet saksı herzaman değişir :p Ayrıca sadece torf kullanma yani imkanın varsa yanmış hayvan gübresi, azcık ta bahçe toprağı karıştır ben torfu hiç sevmiyorum suyunu ayarlaması baya bi zor oluyor.
sınav dediğin neki biz haftada yaklaşık 10 deneme oluyoz beni tam inek yaptılar
sadece yarın olandan haberim yoktu...:D
tömürcek abi sınav stresini atmaya yönelik neler yapıyorsun?
serkan_istanbul
11-05-2013, 20:58
Balkona aldıklarından bazılarını yine kış aylarında koruma altına almayı unutma sakın birini ben söyleyeyim mesela kalaşolar kışı dışarda atlatamıyor donup kalıyolar. sevgiler kolay gelsin.
zaten hepsi kışın içerde buranın kışı çok çetin...:(
bay tömürcek
11-05-2013, 22:50
tömürcek abi sınav stresini atmaya yönelik neler yapıyorsun?
Kesinlikle bir posta hayvanlarımın yanına gidiyorum tavuklarım, ördeklerim, hindilerim, kedim, civcivlerim bunlar en iyi stres attığım şeyler ;) Bunların ihtiyaçlarını giderirken stresimi atıyorum zaten. Daha da mı olmadı çiçeklerimin yanında alıyorum soluğu o güellikler ruhumu dinlendiriyor.
Sonra dersten çok sıkılınca balkona kuruyorum masamı orda test çözüyorum bu iyi geliyor bana bazen bahçeye inip orda test çözüyorum, gülme ama ben hala çizgi film izlerim de stresliyken bikaç bölüm johnny bravo, tom ve jerry izlerim :D yani sevdiğin şeyleri yaparak stresini azaltabilirsin ;)
tavuklarım ördeklerim vardı geçen yaz 65 tanesini (hepsini) gelincik boğdu
bahçemiz yok apartmanda oturuyoruz o yüzden fırsat bulduğumda bağlı-bahçeli babannemgile gidiyorum
en iyisi çizgi film ve dizi fineas ve förb - austin ve ally - shake it up - jessie benim favorilerim...:D
bay tömürcek
12-05-2013, 14:56
tavuklarım ördeklerim vardı geçen yaz 65 tanesini (hepsini) gelincik boğdu
bahçemiz yok apartmanda oturuyoruz o yüzden fırsat bulduğumda bağlı-bahçeli babannemgile gidiyorum
en iyisi çizgi film ve dizi fineas ve förb - austin ve ally - shake it up - jessie benim favorilerim...:D
Yazık olmuş benim de bu kışın btün tavuklar hindiler hastalıktan öldü ama yeniden edindim bir sürü oldular gene onlarsız hayat düşünemiyorum ;) Demek sende çizgifilm izliyosun benim gibi :p
Sardunyaların ne durumda merak etdim açmıyorlar diyordun ya? Bir ara şu eklemediğin çiçeklerini de görsek olmaz mı? ;)
en kısa zamanda yüklerim..:D
Angels Sour
13-05-2013, 14:09
Fil kulağı hakkında sorduğum soruya, "alıntı" yapmadan cevaplamışşın. Bu yüzden, geç fark farkettim.
Teşekkürler.
Sn angels sour rica ederim yardım edebildiysem ne mutlu bana...;)
alıntı yapmaktan üşeniyorum açıkçası...:D
Angels Sour
13-05-2013, 15:57
:rolleyes:Sorulara verilen yanıtlarda, soruyu soranın ismiyle hitap yoksa; alıntı da yapılmamışsa, maalesef metinler arasında kaybolup gidiyor cevaplar.
evet haklısınız o sıra yanıt yazarken sn angel sour yazmalıydım..;)
bay tömürcek
16-05-2013, 16:48
Ooo maşallah maşallah ;) Bu yeni aldıklarını pazardan mı aldın birisinden mi? Bardaktalar da ondan sordum :p Kalanchoen seni şımrtıyor beni de kıskandırıyor çatlatıyor haha :D Benimkiler daha bebek bakalım nasıl açıcaklar merakla beklicem büyüyüp açmalarını :p
Menekşelerinde çok fazla gereksiz yaprak var onları kopart ki çiçeklerini daha bir iştahla açsınlar. En alt ypraklarını mutlaka koparmalısın. Son resimdeki menekşenden bile bir kaç tane en alttan yaprak kopartabilirsin.
difenbahya ve japon gülü çelik öbürleri köklü....
saksı olmayınca...:D
Cymbelina
16-05-2013, 19:59
Sevgili Kılıch, listene yeni çiçekler ekliyorsun, ne güzel:) Peki bu çiçekler üzerindeki hakimiyet tam olarak sende mi? Annen arada sahiplenmeye çalışıyor mu?;)
annem çiçek düşmanı...:(
sbsde fen lisesini kazancam sözü verdim başka türli izin vermez..:)
hakimiyet bende..:D
bay tömürcek
16-05-2013, 21:06
O çok kötü işte ya. Yani evde birilerinin çiçek sevmemesi. Hele de anneyse bu kişi temizlik yaparken az söylenmiyordur sana ;) Allah'tan bu konuda olsun serbestim. Babam bile birşey demiyor hayret ediyorum çünkü kızar pislikten başka bişey değil bunlar der bazı zaman, ama odama girince bişey demiyor :p Annemlerin yatak odasının balkonunu doldurdum ona da birşey demiyorlar ;) Bence kılıçcım fazla toz toprak dökmemeye çalış, ya da annene temizlik yaparken yardım et aksi taktirde bigün okuldan gelince evin içi buram buram çamaşır suyu kokabilir :D Zannetme temizlik yapmışlar evde diye çiçeklerini sulamıştır annen çamaşır suyuyla :D Yani fazla göze batmasın çiçeklerin :D
peki sn cymbelina sizinkileri sahiplenmeye çalışan varmı...:D
Cymbelina
16-05-2013, 21:27
Var gibi:) Daha doğrusu ben evdeki başka çiçekleri sahiplendim:D. En azından ben öyle zannediyorum da arada tabi çiçeklerden ötürü tartışma çıkabiliyor evde:) Çok sulandı, az sulandı, bu çiçek kimin yüzünden kurudu, bu kadar çok sulanır mı gibisinden:) Bazen hepimiz arka arkaya sulamaya filan da kalkıyoruz:) Gerçi bu yıl artık balkonu tamamen ele geçirmeyi başardım:D. Zaten küçük bir balkon ve bir sürü başka problemleri var ama ne yapayım.
dediğin konuda hiç iyideğilim..:d
tömürcek abi bugün onları dikerken toprak yere dökülmesinmi...
her yer toz zannedersin evde inşaat var....:D
annem evi amazon ormanlarına benzetiyo o yüzden bizimkiler çook kızıyo
bay tömürcek
16-05-2013, 21:31
difenbahya ve japon gülü çelik öbürleri köklü....
saksı olmayınca...:D
Kılıçcım o japon gülünü çelik dikmişsin ama bana sorarsan onu suda köklendir. Öyle direk toprağa dikerek gayet zor kökleniyor hatta köklenmiyor. O çelik olan difenbahyayı da suda köklendirsen çok iyi olur ;)
sn cymbelina işte çiçek beslemedeki en büyük sorun sahiplenme duygusu...;)
tömürcek abim diktim ya......yapmaya çalışırım...:D
bay tömürcek
16-05-2013, 21:35
dediğin konuda hiç iyideğilim..:d
tömürcek abi bugün onları dikerken toprak yere dökülmesinmi...
her yer toz zannedersin evde inşaat var....:D
annem evi amazon ormanlarına benzetiyo o yüzden bizimkiler çook kızıyo
Saksı toprak işlerini balkonda hallet, eğer o imkanın yok evde yapıyorsan sofra bezi gibi birşey ser gazete deneme bile üst üste seriyosun onları sonra bi bakmışsın gazeteler dağılmış sen uğraşırken, yine heryer toz toprak :D En iyisi sofra bezi ben ancak öyle rahat ve temiz iş yapabliyorum :p Cidden bizimkilerde eve amazon ormanı diyorlar bi ayıyla maymun eksikmiş evde :D:D
bizimkilere göre kaplan ve geyik..:D
çok saçma benzetmeler bunlar demi..?...:D
bay tömürcek
16-05-2013, 21:41
bizimkilere göre kaplan ve geyik..:D
çok saçma benzetmeler bunlar demi..?...:D
Eee nasıl desem ormana benzeyince ev mecbur ev halkı da isim şehir oynar gibi orman hayvanlarını saydırıyor :D Çiçeksiz ev mi olurmuş yahu :D İnsnın ruhu daralır psikolojisi bozulur. Ben şöyle kafamı nereye çevirsem bir yeşillik bir açmış çiçek görmek istiyorum :p O yüzden müsait olan her herde çiçeklerim var ve gayet mutluyum ;)
Cymbelina
16-05-2013, 21:41
Gençler, evet evin orta yerinde gazete serip saksı değişimi filan yapmak pek hoş olmuyor, ben yapıyorum ama ev halkının tepkilerini göze alarak;). Bir de gazete kaç kat sersem de eninde sonunda yırtılıyor, ya kalın gazete ya da tekrar yeni gazete sermek lazım.
bu arada cymbelina ablacım senin üyeleri balkon teras sayfanı aradım bulamadım..:(
yokmu?
Angels Sour
16-05-2013, 21:44
Çiçek sevgini hayranlıkla izliyorum Kılıç. Senin yaşlarında kızım var, küçükken çiçeklerimin yapraklarını koparırdı. Şimdi zarar vermiyor çok şükür. Ama sıcakta bakmıyor. Bir de 3.5 yaşında kızım var; çiçeklerimi suluyor onlarla konuşup öpüyor. Dünya böyle işte!
İnşallah Fen Lisesini kazanırsın.
Annen de çiçeklerine bakarken yardım etsin sana. Fen lisesi okumak kolay değil.
Sevgiler..
Gençler, evet evin orta yerinde gazete serip saksı değişimi filan yapmak pek hoş olmuyor, ben yapıyorum ama ev halkının tepkilerini göze alarak;). Bir de gazete kaç kat sersem de eninde sonunda yırtılıyor, ya kalın gazete ya da tekrar yeni gazete sermek lazım.
sofrabezi veya açık alanda yapmak en iyisi..;)
Çiçek sevgini hayranlıkla izliyorum Kılıç. Senin yaşlarında kızım var, küçükken çiçeklerimin yapraklarını koparırdı. Şimdi zarar vermiyor çok şükür. Ama sıcakta bakmıyor. Bir de 3.5 yaşında kızım var; çiçeklerimi suluyor onlarla konuşup öpüyor. Dünya böyle işte!
İnşallah Fen Lisesini kazanırsın.
Annen de çiçeklerine bakarken yardım etsin sana. Fen lisesi okumak kolay değil.
Sevgiler..
çok sağolun çocuklarınızı allah bağışlasın
küçükken bende az yaprak koparmadım...:D
Cymbelina
16-05-2013, 21:48
Hayır, yok benim sayfam malesef:(. Biz fasfakiriz zaten:dilli::D Yok yok şaka, ondan değil. Aslında biz çok zenginiz, zepzengin:dilli: Para havuzumuz var, orada yüzerim her gün:dilli: Şimdi bunca zenginken ben, bir sayfa açarsam diğer sayfalar sönük kalacak ve herkes "Ben ezik miyim?" gibisinden moralleri bozulacak diye açmıyorum:dilli:.
Yok yok, latife hepsi bunların. Şimdilik sayfa açamayacağım, ileride belki.
açarsanız görsel şölen olacak...:D
dağçiçeği
17-05-2013, 10:32
Cymbelina sessiz ve derinden ilerlemeyi seviyor. Ne kirli çıkı ooooo :) :D
Aynı ben gibi :P
görünce isteyeceğimizi biliyosunuzda o yüzden...:p
siz ne fenasınız...:D
405517
405518
arka taraf (balkon)'a bakmayın çook dağınık...:p
405519
405520
405521
405522
dağçiçeği
17-05-2013, 12:33
görünce isteyeceğimizi biliyosunuzda o yüzden...:p
siz ne fenasınız...:D
Alakası yok ;) benim bilgisayar kullanma özürüm var maalesef. Yeni yeni çözüyorum bakalım. :D Cymbelina ise asla paylaşmaktan korkmaz. Buna adım kadar eminim. Onunda teknik engelleri var diye biliyorum. İlerleyen günlerde bizim güzellerde görücüye çıkar nasipse. Hele şu bitlerinden bir kurtaralım. Bu haliyle dağıtsak ta kimse almak istemez zaten.
Angels Sour
17-05-2013, 12:49
Çürüme belirtisi olabilir. Aloe ve begonya bir saksıda olmaz. Hala ayırmamışsın. Yanlarındaki diğer bitki ne? Sukulent türü mü?
Aloevera sarısabır başlığına bir bak istersen
bay tömürcek
17-05-2013, 13:32
Kılıçcım begonyanın yapraklarının kızarması çok normal çünkü zaten o kırmızı yapaklı bir begonya türü yeşili de var ama seninki kırmızı yapraklı ve dışarıya aldığın için de güneşten yaprakları kızarmış sorun yok yani bak bakalım sertler mi sağlıklılar mı? ;) Aloe vera cidden suyu sevmiyor benimki çürüdü kesip yeniden diktim anca tuttu da ortasından bitane yaprak çıkardı bence ayır sen o aloe verayı begonyanın yanından :p
Balkonun da büyüğe benziyor şanslısın orayı bir düzenle bu yazın da annenin de çiçek sevgisi kabarsın vay be bizim balkon bukadar güzel miydi desin ;) Ayrıca çok gereksiz ayrıntıları merak ediyorum ben ya şu arkadaki ayakkabı kutusundaki şeyler ne kumrular için yuva aparatı mı? ;) Yoksa başka bir şey mi inan çok merak ettim :D
Alakası yok ;) benim bilgisayar kullanma özürüm var maalesef. Yeni yeni çözüyorum bakalım. :D Cymbelina ise asla paylaşmaktan korkmaz. Buna adım kadar eminim. Onunda teknik engelleri var diye biliyorum. İlerleyen günlerde bizim güzellerde görücüye çıkar nasipse. Hele şu bitlerinden bir kurtaralım. Bu haliyle dağıtsak ta kimse almak istemez zaten.
ben zati şakasına demiştim...:o
Çürüme belirtisi olabilir. Aloe ve begonya bir saksıda olmaz. Hala ayırmamışsın. Yanlarındaki diğer bitki ne? Sukulent türü mü?
Aloevera sarısabır başlığına bir bak istersen
saksım olsa ayırcam...;D...yok :(
bitki ya yılbaşı kaktüsü ya da başka birşey emin değilim fikri olan varmı?
Kılıçcım begonyanın yapraklarının kızarması çok normal çünkü zaten o kırmızı yapaklı bir begonya türü yeşili de var ama seninki kırmızı yapraklı ve dışarıya aldığın için de güneşten yaprakları kızarmış sorun yok yani bak bakalım sertler mi sağlıklılar mı? ;) Aloe vera cidden suyu sevmiyor benimki çürüdü kesip yeniden diktim anca tuttu da ortasından bitane yaprak çıkardı bence ayır sen o aloe verayı begonyanın yanından :p
Balkonun da büyüğe benziyor şanslısın orayı bir düzenle bu yazın da annenin de çiçek sevgisi kabarsın vay be bizim balkon bukadar güzel miydi desin ;) Ayrıca çok gereksiz ayrıntıları merak ediyorum ben ya şu arkadaki ayakkabı kutusundaki şeyler ne kumrular için yuva aparatı mı? ;) Yoksa başka bir şey mi inan çok merak ettim :D
begonya ve aloe sağlıklı benim aloe suyu seviyo sanırım..;)
kutudaki sarımsak
kumru değil ama geçen zambağımın saksısına yavru kumru düşmüş(ölü)...:(
Angels Sour
17-05-2013, 17:44
Saksım yok dedin, bütün sayfalarını gezdim; 58 Nolu resimdeki kaktüsü, aloenin yanına al. Boşalan saksıyı begonyaya kullanabilirsin. Küçük saksıda daha hızlı büyüyecek, göreceksin..Aloeler su sevmez; bir gün, bir bakmışsın çürümüş.
Çok mu karıştım?
bay tömürcek
17-05-2013, 18:29
begonya ve aloe sağlıklı benim aloe suyu seviyo sanırım..;)
kutudaki sarımsak
kumru değil ama geçen zambağımın saksısına yavru kumru düşmüş(ölü)...:(
Yok aloe vera suyu sevmez şimdi öye gözükür ama bir bakmışsın çürümüş. Saksı olması şart değil ki!!! Ben pet bardak alıyorum onlara diiyorum çoğu şeyi bimde beyaz plastik bardaklar var çok sağlamlar tanesi de 10 kuruş Ben genelde herşeyimi onlara dikiyorum bütün kaktüslerim o bardaklarda mesela sana da şiddetle tavsiye ederim ;)
Kumru da yuvadan düşmüştür ya da karga kapmıştır balkona düşürmüştür :p Begonyanın dibindeki diğer çiçek te yılbaşı çiçeği, onu da o bardaklara dikersen ve az sularsan iyi olur ;)
Saksım yok dedin, bütün sayfalarını gezdim; 58 Nolu resimdeki kaktüsü, aloenin yanına al. Boşalan saksıyı begonyaya kullanabilirsin. Küçük saksıda daha hızlı büyüyecek, göreceksin..Aloeler su sevmez; bir gün, bir bakmışsın çürümüş.
Çok mu karıştım?
öle olmazda ben en iyisi pet bardağa dikeyim...:D
çok karışmakmı bakın bunu ayıp ettiniz işte...:o bilgileriniz önemli benim için..:D
Yok aloe vera suyu sevmez şimdi öye gözükür ama bir bakmışsın çürümüş. Saksı olması şart değil ki!!! Ben pet bardak alıyorum onlara diiyorum çoğu şeyi bimde beyaz plastik bardaklar var çok sağlamlar tanesi de 10 kuruş Ben genelde herşeyimi onlara dikiyorum bütün kaktüslerim o bardaklarda mesela sana da şiddetle tavsiye ederim ;)
Kumru da yuvadan düşmüştür ya da karga kapmıştır balkona düşürmüştür :p Begonyanın dibindeki diğer çiçek te yılbaşı çiçeği, onu da o bardaklara dikersen ve az sularsan iyi olur ;)
o zaman yarın bime yolculuk var desenize.....;)
Cymbelina
18-05-2013, 23:41
Cymbelina sessiz ve derinden ilerlemeyi seviyor. Ne kirli çıkı ooooo :) :D
Aynı ben gibi :P
Aaa, üstüme iyilik sağlık, kuru iftira:dilli: Hepi topu 3-5 tohumum var, her sene döndür döndür aynı çiçekleri ekiyorum:D Tamam, tamam var işte biraz daha ama ağırlıklı olarak mevsimlikler var, kışın sardunyalarla idare ediyorum. O yüzden mevsimlik türleri kışın içeri alıp zorla yaşatma şeklinde denişik şeyler deniyorum:) Çiçeksiz bitkilere birazcık uzağım şimdilik.
Ve evet, teknik bazı sebeplerden;) istediğim sayıda çiçeğe ulaşamadım henüz ve istediğim balkona. Dağçiçeği ablanıza lütfen baskı yapın, benim dilimde tüy bitti, bir türlü açmıyor sayfa, halbuki hem balkonu hem de çiçekleri gayet güzel. Lütfen el birliğiyle bu konu için kendisine düzenli olarak mesaj filan atıp taciz edelim:D. Ranamiraç, bu mesajı okursan bir gün, bu senin için de geçerli.
Sevgili Kılıch, yavru kumruna üzüldüm. Belki tekrar gelirler. Ama kalan yuvayı çok da bekletme, forumda okumuştum onların da (ya da güvercinlerin) bitleri oluyormuş, dikkat edin.
Evde tükettiğiniz salça kutusu, her tür boy peynir ve yoğurt kaplarını, pet su şişelerini biriktirirsen kısa sürede saksı sorununa çözüm bulabilirsin. Altlarını delip kullanırsın. Küçük boyları tohum çimlendirmek için, büyükleri de büyüyen filizleri şaşırtmak (aktarmak) için veya dikeceğin diğer çiçekler için kullanırsın. Annen izin verir sanırım. Saksıya bütçe ayırana kadar bunu deneyebilirsin. Ben hep böyle yapıyorum.
Cymbelina
18-05-2013, 23:45
Balkonunuz da dağınık filan değil, gayet güzel. Hem de uzun görünüyor, halı yıkanmasa bile yolluk yıkanır orada:D. Biz onu bile yapamıyoruz. Hiç dert etme öyle şeyleri. Hem bak, hepimiz çok sevdik seni:)
dağçiçeği
19-05-2013, 00:03
Ahhh Cymbelina Allah gönlüne göre versin canım. İçinde çiçek sevgisi olupta yetiştirecek yer sorunu olması çok kötü bir durum. Balkonum için söylediğin güzel sözler için çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyorum balkon sayfası açmayı. Olunca düzgün bir şey olsun diye hep erteledim. Ama bakarsın bodoslama dalıveririm. :D
Aaa, üstüme iyilik sağlık, kuru iftira:dilli: Hepi topu 3-5 tohumum var, her sene döndür döndür aynı çiçekleri ekiyorum:D Tamam, tamam var işte biraz daha ama ağırlıklı olarak mevsimlikler var, kışın sardunyalarla idare ediyorum. O yüzden mevsimlik türleri kışın içeri alıp zorla yaşatma şeklinde denişik şeyler deniyorum:) Çiçeksiz bitkilere birazcık uzağım şimdilik.
Ve evet, teknik bazı sebeplerden;) istediğim sayıda çiçeğe ulaşamadım henüz ve istediğim balkona. Dağçiçeği ablanıza lütfen baskı yapın, benim dilimde tüy bitti, bir türlü açmıyor sayfa, halbuki hem balkonu hem de çiçekleri gayet güzel. Lütfen el birliğiyle bu konu için kendisine düzenli olarak mesaj filan atıp taciz edelim:D. Ranamiraç, bu mesajı okursan bir gün, bu senin için de geçerli.
Sevgili Kılıch, yavru kumruna üzüldüm. Belki tekrar gelirler. Ama kalan yuvayı çok da bekletme, forumda okumuştum onların da (ya da güvercinlerin) bitleri oluyormuş, dikkat edin.
Evde tükettiğiniz salça kutusu, her tür boy peynir ve yoğurt kaplarını, pet su şişelerini biriktirirsen kısa sürede saksı sorununa çözüm bulabilirsin. Altlarını delip kullanırsın. Küçük boyları tohum çimlendirmek için, büyükleri de büyüyen filizleri şaşırtmak (aktarmak) için veya dikeceğin diğer çiçekler için kullanırsın. Annen izin verir sanırım. Saksıya bütçe ayırana kadar bunu deneyebilirsin. Ben hep böyle yapıyorum.
cymbelina ablacım çiçekleriniz azdır belki ama onlarda ustalaşmışsındır bizde çeşit varda noluyo sanki...
kumru yuvam yok çatıdan bi yavru (herhalde) yumurtadan çıkınca saksıma düşüp öldüğünü düşünüyorum...:(
zati çiçeklerimin yarısı yoğurt kabında....;)
Balkonunuz da dağınık filan değil, gayet güzel. Hem de uzun görünüyor, halı yıkanmasa bile yolluk yıkanır orada:D. Biz onu bile yapamıyoruz. Hiç dert etme öyle şeyleri. Hem bak, hepimiz çok sevdik seni:)
balkonlarımız çok büyük öbüründe hayı bile yıkıyo annem...:D
bende sizi çok sevdim;);)
Ahhh Cymbelina Allah gönlüne göre versin canım. İçinde çiçek sevgisi olupta yetiştirecek yer sorunu olması çok kötü bir durum. Balkonum için söylediğin güzel sözler için çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyorum balkon sayfası açmayı. Olunca düzgün bir şey olsun diye hep erteledim. Ama bakarsın bodoslama dalıveririm. :D
dağçiçeği ablam ne kadar erken o kadar iii ama tabi bu sizin tasavutunuza kalmış sayfayı açmak...;)
bama ben cymbelinayı destekliyorum daha erken açmanızdan yanayım:D
bay tömürcek
19-05-2013, 11:44
Ben ben bende destekliyooom kii :D İnan dağçiçeği ablacım sayfanı merkla bekliyorum lütfen daha da bekletme bizi cymbelina ablamınkini de merak ediyorum çok fazla :p Hem bak ablacım bende zamansız açtım kışa girerken ama mutlaka paylaşılacak birşeyler bulunuyor liitfeeennnnn... ;);)
petunya aldım..:D
407248
407249
407250
bi de begonya aldımda resmini çekmeyi unutmuşum..;)
saksı bulma derdi yine başladı....:(
bay tömürcek
20-05-2013, 18:48
Bardak menekşe :eek: Maşallah çok güzel ya benim istediğim renkten ;) Fiyatı ne?
gürcan_keskin
20-05-2013, 19:14
Sayın kılıçh sayfanız hayırlı olsun.Çiçek çeşitlerinizin maşallahı var.Üstelik kısa zamanda :)
emeklerinize sağlık.Bu arada bendeki Drasena kökleninceye kadar bu gidişle sen dayanamaz çeşitlerin arasına hemen ekler gibisin :))
Bardak menekşe :eek: Maşallah çok güzel ya benim istediğim renkten ;) Fiyatı ne?
7,5 tlydi...:D
Sayın kılıçh sayfanız hayırlı olsun.Çiçek çeşitlerinizin maşallahı var.Üstelik kısa zamanda :)
emeklerinize sağlık.Bu arada bendeki Drasena kökleninceye kadar bu gidişle sen dayanamaz çeşitlerin arasına hemen ekler gibisin :))
çok teşekkür ederim gürcan bey ....:D..... inşallah inşallah bu sayfada drasenayıda görürüz
bay tömürcek
20-05-2013, 20:01
7,5 tlydi...:D
Azcıcık tuzlu mu ne :p Galiba ben çok fakirim :o Cymbelina ablanın dediği gibi fasfakirim ;)
buranın çiçek fiyatları dudak uçuklatıyo begonya hariç bugün aldıklarım 17 tl bu parayı 2 haftada biriktirdim bizimkiler çiçeklere ayrıyeten bağışta bulunmuyolar anlıycan bende fakirim....:D
dağçiçeği
20-05-2013, 20:06
Kılıçh kardeş yeni eklenen çiçeklerin çok güzeller. Güzel günlerde bol çiçeklerini görmeni diliyorum.
Sıklemen genelde sonbaharda satışa sunulurdu şaşırdım. Bu mevsimde yavru olarak almak ortama alışması açısından daha iyi aslında. Çünkü sonbaharda aldığımızda ortam değişikliğinden kayıplar çok oluyor. Bardak menekşe de benimkinin renginden. Benim menekşe uykucu çıktı biraz. Daha yeni uyanıyor. Topraktan yeni çıkartıyor yapraklarını. :)
Kılıçh kardeş yeni eklenen çiçeklerin çok güzeller. Güzel günlerde bol çiçeklerini görmeni diliyorum.
Sıklemen genelde sonbaharda satışa sunulurdu şaşırdım. Bu mevsimde yavru olarak almak ortama alışması açısından daha iyi aslında. Çünkü sonbaharda aldığımızda ortam değişikliğinden kayıplar çok oluyor. Bardak menekşe de benimkinin renginden. Benim menekşe uykucu çıktı biraz. Daha yeni uyanıyor. Topraktan yeni çıkartıyor yapraklarını. :)
çok sağolun sn dağçiçeği sıklamen bizim burda her mevsim satılır..;)
407385
407386
407387
407388
407389
tömürcek abi koparılcak yapraklar var demiştin kendime güvenemeyip soruyum dedim hangilerini koparcam..;)
bay tömürcek
20-05-2013, 20:32
Ya kılıcçım neden bana sürekli sürekli abbaaoovvv dedirtiyosun kendimi iyice dilber hala gibi hissetmeye başladım osmaaangg guzuum falan da dicem yakında :D Maşallah ya çiçeklerin çok güzel kısa zamanda bukadar çiçeğinin olması daha güzel para konusunda ailenin destek çıkmayıp uzun vadede o biriktirdiğin harçlıklarla çiçek alma kaderinin bana benzemesi daha da güzel :D Bizimkiler de para vermez çiçeğe hatta kızarlar e napıcaksın mecbur harçlıklarından fedakarlık yapıcaksın tebrik ettim seni biravo :D
Aldığın çiçeklerinde ayrıyetten söyleyeyim balkon çiçeği onların saksılarını değiştirip biran önce balkondaki yerlerine koy :p
Ya kılıcçım neden bana sürekli sürekli abbaaoovvv dedirtiyosun kendimi iyice dilber hala gibi hissetmeye başladım osmaaangg guzuum falan da dicem yakında :D Maşallah ya çiçeklerin çok güzel kısa zamanda bukadar çiçeğinin olması daha güzel para konusunda ailenin destek çıkmayıp uzun vadede o biriktirdiğin harçlıklarla çiçek alma kaderinin bana benzemesi daha da güzel :D Bizimkiler de para vermez çiçeğe hatta kızarlar e napıcaksın mecbur harçlıklarından fedakarlık yapıcaksın tebrik ettim seni biravo :D
Aldığın çiçeklerinde ayrıyetten söyleyeyim balkon çiçeği onların saksılarını değiştirip biran önce balkondaki yerlerine koy :p
bi soru daha mine ve bardsk menekşe balkondamı besleniyo
bay tömürcek
20-05-2013, 20:51
Kılıçcım bak resimleri düzenleyip tekrar yüklüyorum o kırmızıyla çizdiklerim hep yolunacak çoook fazla gereksiz ve menekşenin gücünü kuvvetini alacak yaprak var menekşelerinde. Bu işaretlediklerimin hepsini zedelemeden kökünden kopart. Çekme ya da bastırma köke yakın yerden tut bi sağ sol yap çıt çıt kopar zaten onlar.
Deme sakın tömürcek abi vur dedik öldürdün diye, menekşelerimi kuşa çevirdin deme budadıktan sonra daha güzel gelişecekler ama birazck hafif güneş almaları lazım seninkiler gölgede kalmış gibi uzun uzun sapları falan. Bu yaprakların güzellerini ayırıp dikebilirsin 1 ya da 1 buçuk aya yeni yavruların olur.
407434
407435
407436
407437
407438
bay tömürcek
20-05-2013, 20:53
bi soru daha mine ve bardsk menekşe balkondamı besleniyo
Bardak menekşeni diğer menekşelerinin yanına koy çokta fazla sulama yumrusu çürür. Ama mineyi balkona bolca güneş gören bir yere koy mineler güneşi çok sever :)
cevaplar için çok sağol bu arada ağaçlar.net mine çiçeği başlığı varmı?
Giderek genişleyen bir dünya daha hoş geldin aramıza.
Bu siteye gelişimde senin yaşlarındaydı tabi bizim zamanlar ismi farklıydı sınavın içerik aynıydı. :)
Ailem desteklemese bilmiyorum şimdi bu kadar tür ve çeşit olur muydu elimde. Hiç hayal etmediğim kadar bitkim ve bir o kadarda türüm var.
Hep okuduğum bir saksı sorunu gidiyor. Hiç mi hiç sorun edilmeyecek tek şey şu saksı konusu. Çünkü bir bitkiseverin gözünde her şey bir saksıdır aslında. İİlginç saksı tasarımlarına bak istersen. Hayal etmediğin bütün şeyler bir saksı olmuştur belki.
Bütün çiçeklerin yavaş yavaş iyi olacak çiçek bile açacak.Ek olarakta o saksılar menekşenin boyuna göre fazlasıyla büyük( iki kahve rengi saksı). Yaprak aralamayada Tömürceğin dediği gibi dikkat et. :)
Umarım ailen bir gün sana direnmeyi bırakırlar. Ben bir yere giderken emanet ediyorum benden iyi bakıyorlar resmen. :)
Giderek genişleyen bir dünya daha hoş geldin aramıza.
Bu siteye gelişimde senin yaşlarındaydı tabi bizim zamanlar ismi farklıydı sınavın içerik aynıydı. :)
Ailem desteklemese bilmiyorum şimdi bu kadar tür ve çeşit olur muydu elimde. Hiç hayal etmediğim kadar bitkim ve bir o kadarda türüm var.
Hep okuduğum bir saksı sorunu gidiyor. Hiç mi hiç sorun edilmeyecek tek şey şu saksı konusu. Çünkü bir bitkiseverin gözünde her şey bir saksıdır aslında. İİlginç saksı tasarımlarına bak istersen. Hayal etmediğin bütün şeyler bir saksı olmuştur belki.
Bütün çiçeklerin yavaş yavaş iyi olacak çiçek bile açacak.Ek olarakta o saksılar menekşenin boyuna göre fazlasıyla büyük( iki kahve rengi saksı). Yaprak aralamayada Tömürceğin dediği gibi dikkat et. :)
Umarım ailen bir gün sana direnmeyi bırakırlar. Ben bir yere giderken emanet ediyorum benden iyi bakıyorlar resmen. :)
çok teşekkür ederim fatih abim dediklerini yapcam ama ailem dediğim gibi çiçek düşmanı beni vazgeçirmek işin ellerinden geleni yapıyolar..;)
ama unutmasınlarki karşılarındaki benim :cool:
bay tömürcek
20-05-2013, 22:13
Mine başlığı vardır valla link vermeyi bilsem veririm ama bilmiyorum ki :( Fatihin dediğine kesinlikle katılıyorum saksı sorun olacak en son şey çiçek yetiştirmede çünkü herşey yani içinde toprak durup suda bozulmayacak herşey saksıdır ;) Mesela 2 3 sene önce evdeki bütün patlak topların üstünü açıp içine çiçek dikmiştim herkes bayılmıştı renk renk topların içinde çiçeklerim vardı düşün yani nelerin saksı olabileceğini :p;)
Cymbelina
21-05-2013, 00:07
Azcıcık tuzlu mu ne :p Galiba ben çok fakirim :o Cymbelina ablanın dediği gibi fasfakirim ;)
Fasfakir mi? Biri beni mi andı, ne?:dilli::D Alın, benden de o kadar. 7,5 TLyi duyunca ben de biraz pahalı buldum. Bu fakirlik laflarınızdan sonra da, şunu hatırladım (http://www.dailymotion.com/video/xkln2y_kemal-sunal-mavi-boncuk-dilenci-sahnesi-mu-o_fun#.UZqW4RRrPIV)(tıklayın), gece gece güldürdünüz ikiniz de beni, biz de çiçek uğruna bunlar gibi yaparmışız (ben Zeki Alasya gibi çarşaf giyip para vermeyenleri bebekle döverim:dilli:).
Sevgili Kılıch, menekşelerin saksısı biraz daha farklı oluyor sanırım, Tömürcek ve menekşeci arkadaşlar daha iyi bilir, derinliği daha az olan saksıları öneriyorlar menekşe için. Ama ben o işaretli dalları koparmaya kıyamazdım, maaşallah hepsine.
Bir de sana önerim arada vaktin olduğunda elindeki çiçeklerle ilgili forumdaki bilgi başlıklarına göz at, daha önce yazılmış mesajlara bir göz gezdir. Bazılarında - örneğin menekşe- sayfa sayısı çok ama işte ara ara vakit buldukça bakarsın.
Küpe çiçeğim yok benim ama forumdaki arkadaşların bazı mesajlarında küpenin hassas bir çiçek olduğundan bahsediliyordu. Güneş ne kadar ister, rüzgarlı bir yere konabilir mi, vb gibi şeyler için o başlıktaki mesajları da oku istersen:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1545.htm
Yavaş yavaş öğrendikçe daha da ustalaşacağına inanıyorum ben.
Ben bir önceki sayfanı atlamışım bu arada, şimdi farkettim, ben de diyorum ne sıklameni, niye görmedim diye. Dur bir inceleyeyim ben de.
Şimdi alttaki mesajları tekrar okuyorum, siz mine çiçeği demişsiniz ben Küpenin linkini vermişim. Sadece fasfakir değil aynı zamanda yapyaşlı ve de yopyorgunum anlaşılan. O kadar ki gülen surat ifadelerim bile tükendi, ekleyemiyorum.
Neyse, ben en güzeli 2 bağlantı daha vereyim ana başlık olarak, altlarındaki alt başlıklardaki çiçekleri incelemen için:
Bahçe Süs Bitkileri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
Cymbelina
21-05-2013, 00:16
Allah'ım sen aklıma mukayyet ol! Ya siz mine yazmışsınız, ben de mine yazdım hatta ama aklıma gelen, beynimde oluşan görüntü niyeyse müge çiçeğiydi. Yani bir önceki mesajımda mine derken mügeyi kastettim ben, düşünüyorum bir yandan da mine (aslında müge) nereden çıktı deyu:dilli:;)
Neyse, mine = yer minesi denen çiçek sanırım, verbena. Belki başka türleri de vardır da ben bir tek bunu biliyorum. Dayanıklı bir çiçek, geçen yıl açmadı zaten ben ilk kez deniyordum vs ama kışı balkonda geçirdi (çiçeksizdi). Şu an yapraksız aynı zamanda çünkü ben geçenlerde budadım, kel bıraktım tamamen, dipten minik yapraklar veriyor. Neyse işte, bu da böyle bir anımdır:dilli:.
Mine başlığı vardır valla link vermeyi bilsem veririm ama bilmiyorum ki :( Fatihin dediğine kesinlikle katılıyorum saksı sorun olacak en son şey çiçek yetiştirmede çünkü herşey yani içinde toprak durup suda bozulmayacak herşey saksıdır ;) Mesela 2 3 sene önce evdeki bütün patlak topların üstünü açıp içine çiçek dikmiştim herkes bayılmıştı renk renk topların içinde çiçeklerim vardı düşün yani nelerin saksı olabileceğini :p;)
ben çiçeklerin çoğunu evde besliyorum
evde top değilde peynir-yoğurt kutusu yapıyorum oda çirkin duruyor..:D
mine çiçeği hangi başlık altında?
Fasfakir mi? Biri beni mi andı, ne?:dilli::D Alın, benden de o kadar. 7,5 TLyi duyunca ben de biraz pahalı buldum. Bu fakirlik laflarınızdan sonra da, şunu hatırladım (http://www.dailymotion.com/video/xkln2y_kemal-sunal-mavi-boncuk-dilenci-sahnesi-mu-o_fun#.UZqW4RRrPIV)(tıklayın), gece gece güldürdünüz ikiniz de beni, biz de çiçek uğruna bunlar gibi yaparmışız (ben Zeki Alasya gibi çarşaf giyip para vermeyenleri bebekle döverim:dilli:).
Sevgili Kılıch, menekşelerin saksısı biraz daha farklı oluyor sanırım, Tömürcek ve menekşeci arkadaşlar daha iyi bilir, derinliği daha az olan saksıları öneriyorlar menekşe için. Ama ben o işaretli dalları koparmaya kıyamazdım, maaşallah hepsine.
Bir de sana önerim arada vaktin olduğunda elindeki çiçeklerle ilgili forumdaki bilgi başlıklarına göz at, daha önce yazılmış mesajlara bir göz gezdir. Bazılarında - örneğin menekşe- sayfa sayısı çok ama işte ara ara vakit buldukça bakarsın.
Küpe çiçeğim yok benim ama forumdaki arkadaşların bazı mesajlarında küpenin hassas bir çiçek olduğundan bahsediliyordu. Güneş ne kadar ister, rüzgarlı bir yere konabilir mi, vb gibi şeyler için o başlıktaki mesajları da oku istersen:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1545.htm
Yavaş yavaş öğrendikçe daha da ustalaşacağına inanıyorum ben.
Ben bir önceki sayfanı atlamışım bu arada, şimdi farkettim, ben de diyorum ne sıklameni, niye görmedim diye. Dur bir inceleyeyim ben de.
Şimdi alttaki mesajları tekrar okuyorum, siz mine çiçeği demişsiniz ben Küpenin linkini vermişim. Sadece fasfakir değil aynı zamanda yapyaşlı ve de yopyorgunum anlaşılan. O kadar ki gülen surat ifadelerim bile tükendi, ekleyemiyorum.
Neyse, ben en güzeli 2 bağlantı daha vereyim ana başlık olarak, altlarındaki alt başlıklardaki çiçekleri incelemen için:
Bahçe Süs Bitkileri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
Allah'ım sen aklıma mukayyet ol! Ya siz mine yazmışsınız, ben de mine yazdım hatta ama aklıma gelen, beynimde oluşan görüntü niyeyse müge çiçeğiydi. Yani bir önceki mesajımda mine derken mügeyi kastettim ben, düşünüyorum bir yandan da mine (aslında müge) nereden çıktı deyu:dilli:;)
Neyse, mine = yer minesi denen çiçek sanırım, verbena. Belki başka türleri de vardır da ben bir tek bunu biliyorum. Dayanıklı bir çiçek, geçen yıl açmadı zaten ben ilk kez deniyordum vs ama kışı balkonda geçirdi (çiçeksizdi). Şu an yapraksız aynı zamanda çünkü ben geçenlerde budadım, kel bıraktım tamamen, dipten minik yapraklar veriyor. Neyse işte, bu da böyle bir anımdır:dilli:.
mavi boncuğun o sahnesini az izlemedim...
(bende kemal sunal gibi kör olurdum)
tavsiyeleriniz için çok sağolun dediğiniz sayfalara hergün giriyom zaten
çok sağolun;)
ama orda yaşlıyım kelimesini kabul etmiyorum sadece yorgunsunuz.
dün kırşehir'de bir handa yukka gördüm ve istedim ,adam vermedi bende adamın bakmadığı bi sıra küçük bir dalını (ç)aldım direkt toprağamı dikeyim yoksa suda mı köklendireyim?
izinsiz almak istemezdim ama yapmak zorundaydım....;)
bay tömürcek
21-05-2013, 12:56
Cymbelina abla sen neden biz uyuyunca geliyosun gece çok gülüp uykumuz kaçar diye mi?:D Sahne müthiş nerden de aklına gelir ablacım böyle şeyler :D Menekşelerin yapraklarına kıyması lazım cymbelina abla ozaman güzel açmazlar alttaki yaprakların zarardanbaşka bir işlevi yok ben her çiçek bitiminde budarım menekşelerimi ;)
Mine çok dayanıklı bir çiçek yazın çok sıcağa kışın kara, dona dayanıklı ve tohumdan da rahatlıkla yetişiyor artı olarak çeliği arsız olup çabuk tutuyor :p
Yoğurt kovalarına istersen ince alüminyum folyo kapla görüntü konusunda sıkıntı çekiyorsan ama içindeki çiçek güzel olunca saksısı hiç te göze batmıyor ;) Menekşeleririn saksısı büyük evet küçük saksıda olsalar daha iyi ama zaten saksı problemi yaşıyorsun hiç elleme gayet güzel menekşelerin sadece dediğim gibi budamayı yap ;)
Adam haketmiş sanki bi dal verse çiçeği aşıncak cimri şey! Yukkayı direk toprağa diksen de olur suda çimlendirsen de. Garanti olsun dersen suya koy çimlenince dikersin saksıya. Medeni cesaretini sevdim bende gençken yapardım ama yaşadığım çok fazla olumsuzluktan sonra ne kapı çalıp çiçek isteyebiliyorum ne yanına yanaşıp bir dal kırabiliyorum bu insanlar çok yıprattı beni :D
Cymbelina
21-05-2013, 16:36
Kılıchcığım, sendeki mine bu çiçekten sanırım, bir bak istersen:
http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/9756.htm
Cymbelina abla sen neden biz uyuyunca geliyosun gece çok gülüp uykumuz kaçar diye mi?:D Sahne müthiş nerden de aklına gelir ablacım böyle şeyler . Menekşelerin yapraklarına kıyması lazım cymbelina abla ozaman güzel açmazlar alttaki yaprakların zarardanbaşka bir işlevi yok ben her çiçek bitiminde budarım menekşelerimi
Mine çok dayanıklı bir çiçek yazın çok sıcağa kışın kara, dona dayanıklı ve tohumdan da rahatlıkla yetişiyor artı olarak çeliği arsız olup çabuk tutuyor :p
Yoğurt kovalarına istersen ince alüminyum folyo kapla görüntü konusunda sıkıntı çekiyorsan ama içindeki çiçek güzel olunca saksısı hiç te göze batmıyor ;) Menekşeleririn saksısı büyük evet küçük saksıda olsalar daha iyi ama zaten saksı problemi yaşıyorsun hiç elleme gayet güzel menekşelerin sadece dediğim gibi budamayı yap ;)
Adam haketmiş sanki bi dal verse çiçeği aşıncak cimri şey! Yukkayı direk toprağa diksen de olur suda çimlendirsen de. Garanti olsun dersen suya koy çimlenince dikersin saksıya. Medeni cesaretini sevdim bende gençken yapardım ama yaşadığım çok fazla olumsuzluktan sonra ne kapı çalıp çiçek isteyebiliyorum ne yanına yanaşıp bir dal kırabiliyorum bu insanlar çok yıprattı beni :D
ben o yapraklara nasıl kıyarımmm....:(
biraz öyle kalsın...
artık bende kapı çalmıyorum mucurda (kırşehirin ilçesi) bende olmayan çiçek kolay kolay başkasında bulunmaz...:D
dağçiçeği
22-05-2013, 08:54
Aman Allah ' ım nasıl yani :confused: :(
Sevgili Kılıçh sakın benim balkona gelme . Bak ne istersen ben sana yollarım. :D
Şaka bir yana sendeki bitki sevgisi hırsa dönüşmüş. Aile baskısı gördükçe güzel ve değişik bitkileri olan kişilerden alıyorsun hırsını. :dilli: :D
Bak neler konuşuyorum bende bilmiş bilmiş. :D
Şaka yapıyorum sevgili Kılıçh umarım tüm istediğin güzellikler seninle olsun.
bay tömürcek
22-05-2013, 12:57
ben o yapraklara nasıl kıyarımmm....:(
biraz öyle kalsın...
artık bende kapı çalmıyorum mucurda (kırşehirin ilçesi) bende olmayan çiçek kolay kolay başkasında bulunmaz...:D
Sen bilirsin kılıçcım ben işin aslını söyledim o yaprakların alınması lazım tabi takdir senin ;) Sende daha olmayan neler neler var telafi etcez gari onları da dert etme :D
Sen bilirsin kılıçcım ben işin aslını söyledim o yaprakların alınması lazım tabi takdir senin ;) Sende daha olmayan neler neler var telafi etcez gari onları da dert etme :D
evet onları da şehir dışından alcaz gariiii...:D
mucurda çeşit az...:D
Aman Allah ' ım nasıl yani :confused: :(
Sevgili Kılıçh sakın benim balkona gelme . Bak ne istersen ben sana yollarım. :D
Şaka bir yana sendeki bitki sevgisi hırsa dönüşmüş. Aile baskısı gördükçe güzel ve değişik bitkileri olan kişilerden alıyorsun hırsını. :dilli: :D
Bak neler konuşuyorum bende bilmiş bilmiş. :D
Şaka yapıyorum sevgili Kılıçh umarım tüm istediğin güzellikler seninle olsun.
Şaka bir yana....dan sonrasını okuyuncaya kadar kendimi gaddar zalim pis bi tefeci gibi hissettim....:D
dağçiçeği
22-05-2013, 18:31
Yüreğine iniyordu di mi ? :D
Hepimizin içinde var bu bitki sevgisi. En çok istediğimiz bitki bizim olana kadar uykumuz kaçıyor , gözümüz seğirtiyor, neye baksak o bitki o çiçek gibi görüyoruz. İtiraf ettim gitti işte En azından bende böyle oluyor. :D Sen de böyle hissetmemek için kısa yoldan çözmüşsün olayı. Bu kadar basit. :D
Yüreğine iniyordu di mi ? :D
Hepimizin içinde var bu bitki sevgisi. En çok istediğimiz bitki bizim olana kadar uykumuz kaçıyor , gözümüz seğirtiyor, neye baksak o bitki o çiçek gibi görüyoruz. İtiraf ettim gitti işte En azından bende böyle oluyor. :D Sen de böyle hissetmemek için kısa yoldan çözmüşsün olayı. Bu kadar basit. :D
bendede o olay olmuyo değil...:D
çok kötü bi duygu ve şu an yaşıyorummm.....:(
dağçiçeği
22-05-2013, 21:37
Şu an mı ? Amanın ne yapsak ki bilemedim ben şimdi. Balkona kepenk te yaptırmadım :( ne yapsak ki ? :(
:D şaka yapıyorum diye söylememe gerek var mı bilmiyorum : D
Cymbelina
25-05-2013, 22:00
Sevgili Kılıch, tahmin ediyorum ders çalışıyorsun, sene sonuna az kaldı:) Sana bir kaç öneride bulunmak istiyorum: Farklı bitkilerin olmasını istiyorsun, o zaman değişik birşeyler de deneyebilirsin. Zaman zaman önerdiğim birkaç şeyi seninle de paylaşayım:
- Artık yaz geldi, bir sürü meyve var. Bunların çekirdeklerini atmayıp saksılara dikebilirsin. Çıkan çıkar, çıkmayanlar da önemli değil. Eve alınan meyvelerden deneme yaparsın. Malta eriği çekirdeğini tavsiye ederim, ne zaman saksıya gömsem hiç nazlanmadan çimlenmiştir. Son 2 yıldır filan ekmedim ancak daha önce ekmiştim ve epey büyümüştü, üstelik kışın da balkonda kalmıştı - gerçi üstünü örtmüştüm ama. Bunu denemelisin:)
- Gene bir başka örnek limon çekirdeği. Evdeki limonun çekirdeklerini küçük bir pet şişeye, bardağa hemen gömüver, ilk denemen de çıkmazsa tekrar tekrar dene. Bunu da kesinlikle dene derim:) Yemyeşil, çok güzel oluyorlar.
- Bir başka önerim de ceviz. Markete gittiğinizde annenlerden rica et, 4-5 tane kuru kabuklu ceviz alsınlar. Gene bunu da bir saksıya hemen gömüver. Bunu da denedim, 6-7 taneden 3 taneydi yanlış hatırlamıyorsam çimlenmişti, o da epey büyüdü. Onun da yaprakları çok güzel.
- Şu an için olmaz belki ama önümüzdeki kış için kestaneyi de aklında bulundur. Ben bu kış ilk kez denedim, üstelik kendiliğinden filizlenmemişti henüz, epey bekledim ama çıktılar. Aynı anda ekmeme rağmen biri büyüdü, biri minik kaldı. Çok sevdim tırtıklı yapraklarını:)
- Arzu edersen mesela mısırı da deneyebilirsin, evde çekmecelerde filan kalmış varsa:) Ama meyve verecek kadar büyürse meyvesi konusunda bir şey diyemiyorum, tüketmek açısından diyorum, gerçi eve aldıklarımız ve tohum olarak ektiğimiz taneler de GDO'lu, hiç kaçarı yok:(
- Şimdi mutfağa gidip baharat kavanozlarınızı bir yokla bakalım;) Çörekotunu bul, onu direkt gene minik birşeye şöyle bir tutam gibi serp ve üstünü az bir toprakla kapat, sulamayı unutma. Evde tükettiğimiz çörekotu forumdaki nigella'nın bir alt türü, buradakinden daha küçük oluyor çiçekleri. Beyaz şirin çiçekleri var. Çok yıllık değil ama mevsimlik çiçek gibi düşünebilirsin. Bunu da denediğim için rahatlıkla tavsiye ediyorum.
- Gene farklı bir şey deneyeyim hem tecrübe kazanayım dersen, kabuklu yer fıstığını da gene öylece gömebilirsin. Ancak bunu denemedim, saksıda nasıl olur bilemiyorum, araştırdığımda çiçeklerinin biraz ufak olduğunu görünce vazgeçmiştim.
Şimdiden kolay gelsin.
Sevgili Kılıch, tahmin ediyorum ders çalışıyorsun, sene sonuna az kaldı:) Sana bir kaç öneride bulunmak istiyorum: Farklı bitkilerin olmasını istiyorsun, o zaman değişik birşeyler de deneyebilirsin. Zaman zaman önerdiğim birkaç şeyi seninle de paylaşayım:
- Artık yaz geldi, bir sürü meyve var. Bunların çekirdeklerini atmayıp saksılara dikebilirsin. Çıkan çıkar, çıkmayanlar da önemli değil. Eve alınan meyvelerden deneme yaparsın. Malta eriği çekirdeğini tavsiye ederim, ne zaman saksıya gömsem hiç nazlanmadan çimlenmiştir. Son 2 yıldır filan ekmedim ancak daha önce ekmiştim ve epey büyümüştü, üstelik kışın da balkonda kalmıştı - gerçi üstünü örtmüştüm ama. Bunu denemelisin
- Gene bir başka örnek limon çekirdeği. Evdeki limonun çekirdeklerini küçük bir pet şişeye, bardağa hemen gömüver, ilk denemen de çıkmazsa tekrar tekrar dene. Bunu da kesinlikle dene derim Yemyeşil, çok güzel oluyorlar.
- Bir başka önerim de ceviz. Markete gittiğinizde annenlerden rica et, 4-5 tane kuru kabuklu ceviz alsınlar. Gene bunu da bir saksıya hemen gömüver. Bunu da denedim, 6-7 taneden 3 taneydi yanlış hatırlamıyorsam çimlenmişti, o da epey büyüdü. Onun da yaprakları çok güzel.
- Şu an için olmaz belki ama önümüzdeki kış için kestaneyi de aklında bulundur. Ben bu kış ilk kez denedim, üstelik kendiliğinden filizlenmemişti henüz, epey bekledim ama çıktılar. Aynı anda ekmeme rağmen biri büyüdü, biri minik kaldı. Çok sevdim tırtıklı yapraklarını:)
- Arzu edersen mesela mısırı da deneyebilirsin, evde çekmecelerde filan kalmış varsa:) Ama meyve verecek kadar büyürse meyvesi konusunda bir şey diyemiyorum, tüketmek açısından diyorum, gerçi eve aldıklarımız ve tohum olarak ektiğimiz taneler de GDO'lu, hiç kaçarı yok:(
- Şimdi mutfağa gidip baharat kavanozlarınızı bir yokla bakalım;) Çörekotunu bul, onu direkt gene minik birşeye şöyle bir tutam gibi serp ve üstünü az bir toprakla kapat, sulamayı unutma. Evde tükettiğimiz çörekotu forumdaki nigella'nın bir alt türü, buradakinden daha küçük oluyor çiçekleri. Beyaz şirin çiçekleri var. Çok yıllık değil ama mevsimlik çiçek gibi düşünebilirsin. Bunu da denediğim için rahatlıkla tavsiye ediyorum.
- Gene farklı bir şey deneyeyim hem tecrübe kazanayım dersen, kabuklu yer fıstığını da gene öylece gömebilirsin. Ancak bunu denemedim, saksıda nasıl olur bilemiyorum, araştırdığımda çiçeklerinin biraz ufak olduğunu görünce vazgeçmiştim.
Şimdiden kolay gelsin.
sn cymbelina ablacım evet haklısın sınava az kaldı o yüzden çok uğrayamıyorum dediğin fikirler çok hoş ama bunların nerdeyse hepsine sahibim....
(çorekotunu ilk defa duydum onu deniycem)
cevizi marketten almaya gerek yok neden mi?
ben bu mesajı sabah okudum ve hemen ardından evimize çok yakın olan canım sıkıldığında uğradığım canımdan çok sevdiğim babannemgile uğradım
hepsinin fotoğrafını çektim....;)
hadi ii seyirler
411174
411175
411176
411177
411178
arkadaşlar daha bu ve bunun gibi birsürü ağaç bahçe bağ var hepsininde fotoğrafını çektim normalde hepsini şimdi yüklüycektim ama farkettimki dershanemin başlamasına az kalmış artık başka zaman devam ederiz...;) umarım kusura bakmamışsınızdır...:o
bay tömürcek
28-05-2013, 14:34
Bende diyorum kılıca bişey oldu öcüler mi götürdü ne :D Dedim koymuş sarımsakları balkona gece de görmedi besmelesiz üstlerine bastı aha dedim gitti çocuk :D
Şaka bir yana ağaçların çok güzel ve doğa, ortam hepsi harika valla Allah kimsecikleri apartmanlara hapsetmesin ben şehirde olsaydım sararıp solardım heralde daracık evlerde küçücük balkonlarda beton sokaklarda ;)
dağçiçeği
28-05-2013, 19:29
Tömürceğe katılıyorum .Harika ağaçların var.Maşallah sana da ağaçlarına da .Cymbelina sana da hayranım hep güzel fikirler veriyorsun.
çok teşekkür ederim dağçiçeğiv ablam ve tömürcek abim evde kalmakyan çok sıkılırım ama o büyük olan ağaçlar benim değil dedemgilin ben 60-70 yıl önce nası ağaç dikeyim....;)
armut ağacımız ve onunla mücadele eden mor üzüm asması
411484
411485
bu ararda resimler net değil kusura bakmayın o gün güneşle aram ii değildi ve telefonla çektim
411486
411487
411488
411489
411490
asmalar yere yatmış asılmamış gibi duruyor olabilir ama onların hepsi yaklaşık 1.5 metre yukarıda
son mesajdaki ilk resimde elma ağacımız (aşılanmış)
411551
411552
411553
411554
411555
bunlarda inimizden kareler normalde bu ini biz yapmadık bu in çooook ama çok önce yaptırılmış mucur bu inlerle-yeraltı şehriyle-bilinir buralarda mağra olmadığından eskiden insanlar mucur çevresinde bu inlerde yaşarlarmış 2. resimdeki kapı taaa o zamanlardan kalma bizim in 4 yıl önce çökmüş bizde tadilat yaptırdık eskiden orda ineklerimize bakardık....
411557
411558
411559
bu arada fotoğraflar net olmadığı için bir defa daha özür diliyorum...:(
dağçiçeği
29-05-2013, 11:07
çok teşekkür ederim dağçiçeğiv ablam ve tömürcek abim evde kalmakyan çok sıkılırım ama o büyük olan ağaçlar benim değil dedemgilin ben 60-70 yıl önce nası ağaç dikeyim....;)
Bak bıcırık ,
Bit kadar çocuğun ektiği ağaçlar ancak ağaçcık olur bunun farkındayız. Biz sadece sen sahip çıkıyorsun diye " ağaçların" diye bahsettik. Ne diyorsak o :dilli: :D
Valla taktir ettim senin ektiğin ağaççıkların da diğerleri de çok güzel. :D bak üstüne basa basa söylüyorum. :D
Neyse hepsi harika. Ellerine sağlık.
411568
411569
411570
411571
411572
Bak bıcırık ,
Bit kadar çocuğun ektiği ağaçlar ancak ağaçcık olur bunun farkındayız. Biz sadece sen sahip çıkıyorsun diye " ağaçların" diye bahsettik. Ne diyorsak o :dilli: :D
Valla taktir ettim senin ektiğin ağaççıkların da diğerleri de çok güzel. :D bak üstüne basa basa söylüyorum. :D
Neyse hepsi harika. Ellerine sağlık.
bit kadar çocuk terimi yine çıktı ortaya...:D
411573
411574
411575
411576
411577
411580
411581
411582
411583
411584
411585
411586
411587
411588
bu vesileyle babannemin çiçeklerini bitirmiş oldum ama hepinizden fotoğrafların kalitesinden dolayı çoook özür diliyorum
dağçiçeği
29-05-2013, 15:40
bit kadar çocuk terimi yine çıktı ortaya...:D
Ben zaten daha önce bu terim kullanıldığı için kullandım. İstersen hap kadarda diyebilirim . :D
Takılıyorum sana kızıyorsan bir daha söylemem. ;)
Bu arada babaannenin çiçekleri de çok güzeller. Ama o misafir bitkiyi tanıyamadım.
bay tömürcek
29-05-2013, 21:17
Kılıçcım resimler çok güzel eline sağlık :p Sanırım bu çiçekleri evde yetiştirme sizin sülalenin en büyük hobisi ;) Babanneninkilerde hep evde :p Kılıcın dibinde (senin değil :D) çıkan çiçek mügeye benziyor ama emin olamadım ;)
Ben zaten daha önce bu terim kullanıldığı için kullandım. İstersen hap kadarda diyebilirim . :D
Takılıyorum sana kızıyorsan bir daha söylemem. ;)
Bu arada babaannenin çiçekleri de çok güzeller. Ama o misafir bitkiyi tanıyamadım.
yok hap kadardan daha iyidir...:D
Kılıçcım resimler çok güzel eline sağlık :p Sanırım bu çiçekleri evde yetiştirme sizin sülalenin en büyük hobisi ;) Babanneninkilerde hep evde :p Kılıcın dibinde (senin değil :D) çıkan çiçek mügeye benziyor ama emin olamadım
resimleri sevmene sevindim kötüler sanıyodum...:D
bizim sülale değil bi benle babannem (zaten banada çiçek sevgisini o aşıladı)
yoo hepsi evde değil dışardada çok var
çiçek mügeyse iidir yabancı ot sandık...:D:p
bay tömürcek
31-05-2013, 18:14
resimleri sevmene sevindim kötüler sanıyodum...:D
bizim sülale değil bi benle babannem (zaten banada çiçek sevgisini o aşıladı)
yoo hepsi evde değil dışardada çok var
çiçek mügeyse iidir yabancı ot sandık...:D:p
Çekim nekadar kötü olursa olsun çiçekler güzel ;) Bana da babannemden geçti zaten çiçek merakı şimdi kızıyor doymadın hala evin içi dışı çiçek diyor bana ne kızıyorsun dimi kendi eserin işte :D Bence müge yaprakları öyle diyor :p
Çekim nekadar kötü olursa olsun çiçekler güzel ;) Bana da babannemden geçti zaten çiçek merakı şimdi kızıyor doymadın hala evin içi dışı çiçek diyor bana ne kızıyorsun dimi kendi eserin işte :D Bence müge yaprakları öyle diyor :p
aymı durum bende de var ...:D
kendi eserin diyincede;aman sös Allahını seversen, diyor
yeni aldığım bardak menekşeler
412826
412827
412835
412836
ve yapraklarından anladığım kadarıyla ilk olarak mor çiçek açan hoya ( ismin bilmiyorum..:D)ilk yapraklarını patlattı hemdeee iki yerden çook mutluyum sn yeşilime burdan çok teşekkür ediyorum umarım bu mesajımı görür...:D
aaaa yeni gördüm mum çiçeğiimin iknci resmi ters çıkmış herkesden özür diliyorum..:(
412838
412839
412840
412841
412842
2. resimdeki yeni aldım begonyamı balkona koydum ve çiçeklerinin etrafındak kurumuş bir çerçeve oluştu ve çiçeklerini döktü sizce sebepi nedir* 3,4,5. resimredi sukulentin adını sorcaktım bide ....:D
Angels Sour
01-06-2013, 15:06
Sevgili Kılıçh, senin de babaannenin de ellerine sağlık.
Telgrafın çiçek açmış maşallah.
Babaaannenin kolyozu süper...
Sorduğun bitkinin adı: Sedum spurium olmalı.
bay tömürcek
01-06-2013, 16:29
Allah pis gözden saklasın yahu ne güzel çiçekler almışsın gene :p Bardak menekşelerinde diğer menekşende çok güzel ;) Allahım 230. mesajdaki görüntü beni hasetimden çatlatıyor ya ne yapıp edip yuvarlak masa sehpa bişeyler bulmam lazım acilen :D Sen bana yap bakalım menekşelerle nispeti benimkiler açmaya başladı görcen sen hodri meydan diyom sana :D
Balkona çıkardığın begonyan güneşten yanmıştır pek güneş sevmez begonyalar ona göre muamele yap :p
Mor çiçek açan hoyanın yapraklarına benzetemedim kılıch :) Acıkçası sadece Hoya carnosa gördüm ben orda. :)
Sevgili Kılıçh, senin de babaannenin de ellerine sağlık.
Telgrafın çiçek açmış maşallah.
Babaaannenin kolyozu süper...
Sorduğun bitkinin adı: Sedum spurium olmalı.
evet oymuş cevapınız için çok sağolun..:D
Allah pis gözden saklasın yahu ne güzel çiçekler almışsın gene :p Bardak menekşelerinde diğer menekşende çok güzel ;) Allahım 230. mesajdaki görüntü beni hasetimden çatlatıyor ya ne yapıp edip yuvarlak masa sehpa bişeyler bulmam lazım acilen :D Sen bana yap bakalım menekşelerle nispeti benimkiler açmaya başladı görcen sen hodri meydan diyom sana :D
Balkona çıkardığın begonyan güneşten yanmıştır pek güneş sevmez begonyalar ona göre muamele yap :p
ben yenileceğimi bildiğimden bu hodri meydana girmiyecem sen beni çook farkla yenersin...:D
seninkinin yanındai benimki neki....:p
Mor çiçek açan hoyanın yapraklarına benzetemedim kılıch :) Acıkçası sadece Hoya carnosa gördüm ben orda. :)
fatih abicim...;
evet büyük olan hoya carnosa
yeni yaprak çıkaran büyük yapraklı olan hoya lobii (ismini yeni öğrendim umarım doğru yazmışımdır....:D)
bide sarı yapraklı olan var acaba onun adı ne :D
bu arada tömürcek abim begonyam güneş görmüyor acaba başka sebepi olabilirmi..?
bay tömürcek
02-06-2013, 14:44
ben yenileceğimi bildiğimden bu hodri meydana girmiyecem sen beni çook farkla yenersin...:D
seninkinin yanındai benimki neki....:p
Estağfurullah ya ben öle demek istemedim yanlış anlama lütfen ben benimkiler harika seninkiler değil demedim şakasına takıldım sadece kılıçcım seninkiler zaten çok güzel bayılıyorum o yuvrlak masada oluşturduğun görüntüye :)
bay tömürcek
02-06-2013, 14:45
bu arada tömürcek abim begonyam güneş görmüyor acaba başka sebepi olabilirmi..?
Okdar takılma bu duruma ya begonyanın çiçeği zaten ömürsüz oluyor çabuk kurur ardından da diğerlerini açar çiçeksiz kalmaz yani kuruyanları toplayıver ;)
Nerden başlasam bilemedim hoyalar konusunda. Dost acı söyleri abi acı söyler mi yapsak ne. :)
Öncelikle o saksıdakilerin hepsi carnosa. Hoya lobbii yeşil bir dala sahip ve yaprakları büyük yeşil ve beneksiz. :) Benim hoyaların olduğu sayfada olması gerek yaprak detayı bulursam atarım tekrar. H. lobbii'nin gövdesi odunsu olmuyor otsu kalıyor. Her daim yeşil bir gövdeye geniş ince uzun yapraklara sahip.
Hoya carnosa'nın yapraklarındaki değişikliklere aldanma. Deformasyona uğrayan yapraklar seni tur konusunda şaşırtmış olmalı. :) Benim o fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla hepsi Hoya carnosa ve pcye geçtiğimde bir link atayım orada da bir carnosa yaprağını gör :)
tüh bende sevinmiştim
farklı renkte açarlarmı peki...?:(
Nerden başlasam bilemedim hoyalar konusunda. Dost acı söyleri abi acı söyler mi yapsak ne. :)
Öncelikle o saksıdakilerin hepsi carnosa. Hoya lobbii yeşil bir dala sahip ve yaprakları büyük yeşil ve beneksiz. :) Benim hoyaların olduğu sayfada olması gerek yaprak detayı bulursam atarım tekrar. H. lobbii'nin gövdesi odunsu olmuyor otsu kalıyor. Her daim yeşil bir gövdeye geniş ince uzun yapraklara sahip.
Hoya carnosa'nın yapraklarındaki değişikliklere aldanma. Deformasyona uğrayan yapraklar seni tur konusunda şaşırtmış olmalı. :) Benim o fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla hepsi Hoya carnosa ve pcye geçtiğimde bir link atayım orada da bir carnosa yaprağını gör :)
bu arada sen benim hem abimsin hemde dostum...:D
Anaç hoyalar farklıysa çiçek renklerinde bir ihtimal farklı olabilir düşüncesindeyim. :)
Beni hem dostun hemde bir abin olarak gördüğün için teşekkür ederim. Bu sayede küçük bir kardeş ve bir arkadaş kazanmış oldum. :) :)
Anaç hoyalar farklıysa çiçek renklerinde bir ihtimal farklı olabilir düşüncesindeyim. :)
Beni hem dostun hemde bir abin olarak gördüğün için teşekkür ederim. Bu sayede küçük bir kardeş ve bir arkadaş kazanmış oldum. :) :)
ne demek ben daha çok sevindim...;)
Estağfurullah ya ben öle demek istemedim yanlış anlama lütfen ben benimkiler harika seninkiler değil demedim şakasına takıldım sadece kılıçcım seninkiler zaten çok güzel bayılıyorum o yuvrlak masada oluşturduğun görüntüye :)
bende zaten şakasına demiştim...:(
dediklerinin hiçbiri aklımın ucundan bile geçmedi...;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.