Bağlan

View Full Version : doztayfundil / Bahçe

doztayfundil
28-04-2013, 00:05
Merhabalar,
Geçen yaz nihayet bizimde bahçeli bir evimiz oldu. Sorun şuydu ki ne bahçe düzeni, ne çiçek ekimi, ne de inşaat işlerinden anlayan biri yoktu aramızda. İş araştırmaya ve deneyimlemeye kaldı. Öğrendiklerimizin % 90 ı netten 10 u deneyimlerden( yap boz ile) oldu. Belki bizim çalışmalar da birilerinin işine yarar diye fotoları da paylaşıyor olacağım. Geçen yazı boya ve tadilat işleri ile geçirdik. Bu yaz inşallah bahçe düzeni ile geçecek.
Yorumlarınızı ve değerli katkılarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

bu sooruların hepsini cevaplayabileceğimden emin değilim ama deneyeceğim

Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir

Bahçenin büyüklüğü 3 katlı bayağı büyük

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : güneşi çok bol

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: sanırım izmir in havasına soğuk denmez

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : taş gibi toprak ve tamamen yabani orlarla kaplı

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 3-5 diyebiliriz.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? yardım almadık ama hala tasarlamaya çalışıyoruz

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz - yok

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? henüz birşeyler yok ama umarım olacak

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? evet. havuz, ocak, çardak ve her daim çiçeklerle dolu

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) hımm bu zor bir soru. birkaç meyve ağacı, yasemin, gül ve isimlerini öğrendikçe yazacağım çiçeklerim

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? geçen sene aldığım ve üstünde çiçekleri olan begonvilim ama bu sene hala kupkuru üzerinde 1 yaprak bile yok :(

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? henüz değil

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? çeşme

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? henüz birşey yapmıyorum

Toprak özellikleri bilmiyorum

Kompost yapıyor musunuz?henüz değil

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? nar ağacını söküp başka bir yere diktim ama tekrar canlanmadı

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? henüz bir ilaç kullanmadım

Bahçeniz organik mi? %100

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? henüz kullanmadım

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? bilmiyorum

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? -

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? izmir evka 2 de. bahçeler arasında

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? henüz yok

Tetanoz aşısı oldunuz mu? hayır

Fagus Sylvatica
28-04-2013, 17:01
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sayın doztayfundil. Bahçenizin güzelliklerinin fotoğraflarını görmeyi heyecanla bekliyorum. Kolay gelsin!

doztayfundil
29-04-2013, 21:19
Teşekkürler Fagus. İlk olarak bahçenin grafiğini çizeyim dedim ama sanırım önce sayfaya foto eklemeyi öğrenmeliyim. :)

doztayfundil
29-04-2013, 21:20
Evet olmuş

doztayfundil
29-04-2013, 21:32
Bahçe fotolarını bu sitede paylaşacağımı hiç düşünmemiştim. Bu yüzden çekimler genellikle facelik ama sanırım geçen seneki ilk halinden fikir verecektir. Öncelikle otları temizledik. Ortaya ağaçlarımız ve gülümüz çıktı. Anlamadığımızdan kazara mevcut birçok çiçeği de köklemişizdir tabii. Sonra zamin katı yani evin oldupu bölümleri boyadık. İlk olarak en sevdiğim begonvil çiçeğini aldık geçen sene aldığımda çok güzeldi ama bu sene üzerinde bir yaprak bile yok. Ne sever bu
çiçek ? güneş, su gölge ? dalları kırdığımda hala yumuşak ve içleri yeşil sanki ölmemiş gibi

Fagus Sylvatica
30-04-2013, 00:16
Ah o begonvil! Çok şanslısınız, burada soğuktan yetişmiyor, hayal o benim için. Halbuki o kadar güzel ki!

doztayfundil
05-05-2013, 21:59
sormayın bu çiçek bir hastalık. geçen hafta bir tane daha aldım. umarım her yaz bir tane almak zorunda kalmam.

doztayfundil
05-05-2013, 22:34
geçen yazdan resimlere devam edelim. zemin kattaki toprak alanın üzerini önce karolarla doldurduk sonra bir branda ile basitçe örttük. havuz başı keyfini epeyce bir sürdük. gece görüntü hoştu ama gündüz çok kötü idi.

doztayfundil
05-05-2013, 22:39
neden resim yükleyemiyorum ki

doztayfundil
05-05-2013, 22:46
1 deneme daha...

doztayfundil
06-05-2013, 19:53
Hımm, boyutu ayarlamak gerekiyormuş :)

doztayfundil
06-05-2013, 20:11
Elimize geçen herşeyi boyadık. Sanırım biz bu boya işini çok sevdik.

doztayfundil
06-05-2013, 20:14
Oğlumla grafitti denemesi

nurcanaybay
06-05-2013, 20:17
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm

Merhaba ;
begonvil ile ilgili sorun yaşadığınızı okudum.Yukarıda ki lingte işinize yarayacak bilgiler var.
Aslında İzmir için ideal bir sarılıcıdır , bol güneş gelişmesi için yeterlidir , kuraklığa dayanıklıdır .

Kurudu sanıp köklememenizi önereceğim , aylar geçsede beklemediğiniz bir anda kök kısmından yeni filizler çıkarıverir :)

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

doztayfundil
06-05-2013, 20:54
Öneriniz için teşekkürler. İyiki bahçeye dikmemişim çünkü güneş sever su sevmezmiş. Saksıyı bol güneşli bir alana aldım. Yeni begonvilim ile yanyana duruyorlar. Eğer halüsinasyon görmüyorsam 1 kaç gün içinde sanki çok küçükte olsa birşeylar çıkmaya başladı gibi :)

nurcanaybay
06-05-2013, 20:59
Neden bahçeye dikmediniz ?
Saksıda gelişimi yavaş olur , sarılabileceği bir yer seçip dikerseniz hızla gelişir.

doztayfundil
06-05-2013, 21:20
Nereyi seveceğini bilemedim. Aslında zemine dikip evi sarsın istedim ama sanırım çok gölge olduğu için sevmedi. Saksı elimde 15 te 1 yer değiştiriyorum nereyi severse, hiç itiraz etmeden dikeceğim

doztayfundil
06-05-2013, 21:39
23 Nisan, 1 Mayıs tatillerini birleştirip elbirliği birçok çalışmayı tamamladık. Öncelik mobilyalardan başladık :) Malzemeler; Tahtaları kesme aleti (adını unuttum) zımpara, boya ( ben yağlı boya kullandım pişman oldum. Sonradan öğrendim ki altına önce plastik boya sürmek gerekiyormuş sonra istiyorsak yağlı boya geçecekmişiz.

doztayfundil
06-05-2013, 21:42
Masa da tamamlanınca yemek molası verebildik

doztayfundil
06-05-2013, 21:51
Tam gaz devam ama bu sefer kayınpeder deneyimi ile bize eşlik ederek yol gösteriyor

doztayfundil
06-05-2013, 21:55
En sonunda konu komşu da dayanamadı. Ne oluyor diye gelen kaldı ve aldı eline malayı. Şansımıza hepsi de deneyimli idi.

doztayfundil
06-05-2013, 22:02
Önce havuz şiltesi ile yapalım dedik ama çok kötü göründü bir de şilteyi nasıl sereceğimizi bilemedik, duvar çok girintili çıkıntılı. Biz de fayans döşemeye karar verdik. Kalekimden su sızdırmaz dediler deneyeceğiz bakalım göreceğiz. Şimdi sırada şelale var.

doztayfundil
06-05-2013, 22:17
Yalnız motoru ve filitreyi nasıl yapacağımızı hiç tasarlayamadık. Umarım kırıp yıkmak zorunda kalmayız çünkü kablolar ve borular görünsün istemiyorum. Bu kötü oldu. Öneriniz varsa sevinirim.

kamelyavadisi
06-05-2013, 22:29
Merhaba;
Bahçe düzenlemesini takip edeceğim. İnanıyorum çok güzel bir eser meydana çıkacaktır. emeklerinize sağlık.

mandalinleerik
06-05-2013, 22:35
Yalnız motoru ve filitreyi nasıl yapacağımızı hiç tasarlayamadık. Umarım kırıp yıkmak zorunda kalmayız çünkü kablolar ve borular görünsün istemiyorum. Bu kötü oldu. Öneriniz varsa sevinirim.

Sayfanız hayırlı olsun. Emek veriyorsunuz emeğinizin karşılığını çok daha fazla alacağınıza eminim.

Motor ve filtre derken. Havuz için kafa motoru mu? Fotoğraf ekler misiniz?

doztayfundil
06-05-2013, 22:45
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Henüz motoru almadık. Suyu devirdaim etmesi için uygun birşeyler bakıyoruz. Bir tanıdıkta varmış. İlk olarak onu deneyeceğiz. Nasıl bişey gerektiğini deneyerek daha iyi anlayabiliriz. Şu anda hayal edemiyorum.

doztayfundil
06-05-2013, 22:49
Kamelya vadinize bayıldım. Güzel dileklerinizden dolayı teşekkürler.
Şu çelikleme işini hızlıca öğrenmeliyim. Ama resimlerden anlayabilmem çok zor oluyor. Çiçeğe verdiğim paranın haddi hesabı yok. Bir de aldığım günkü gibi kalsalar içim yanmayacak.
Rizeye selamlar, umarım birgün o cennet toprakları gezme fırsatımız olur.

mandalinleerik
06-05-2013, 22:50
Konuyu anlamadığım için soruyorum. Havuza sadece fıskiye gibi bir şey mi istiyorsunuz? Balık falan olacak mı? Hem oksijen hem de fıskiye için ortalama bir kafa motoru yeterli. Ayrıca bu motorların özelliklerini ve fiyatını önce internetten araştırın derim. Bunlar için uygun siteler mevcut.

doztayfundil
06-05-2013, 22:57
Havuzun köşesine kayalardan şelale yapalım istiyoruz. Koyacağımız devirdaim motoru suyu oraya taşıması için olacak. Aslına bakarsanız havuza herşey yapmak istiyorum ama sanırım biraz zaman alacak. Şimdilik edineceğimiz motor ile idare edeceğiz. Sonrasında zamanla fıskiye ve balık ve özellikle nilüferlerim olsun istiyorum. Şimdiden heyecanlandım :)

mandalinleerik
06-05-2013, 23:03
Çok güzel bir fikir. Sucul bitkiler,kaya dekorlu bir şelale, balıklar muhteşem bence. Bunlarla ilgili sitede çok güzel örnekler var oradan yararlanabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/3206.htm

doztayfundil
06-05-2013, 23:06
İzmir de bu bitkiler nereden alınır ? biliyor musunuz? netten almak istemiyorum. Tohumları büyütemiyorum

kamelyavadisi
06-05-2013, 23:06
Kamelya vadinize bayıldım. Güzel dileklerinizden dolayı teşekkürler.
Şu çelikleme işini hızlıca öğrenmeliyim. Ama resimlerden anlayabilmem çok zor oluyor. Çiçeğe verdiğim paranın haddi hesabı yok. Bir de aldığım günkü gibi kalsalar içim yanmayacak.
Rizeye selamlar, umarım birgün o cennet toprakları gezme fırsatımız olur.

kamelyavadisi'nde temmuz ortalarından itibaren çelikleme çalışması yapacağım. Takip ederseniz bilgi sahibi olursunuz. Bu arada Rize'yede bekleriz.
Sağlıcakla kalınız.
Her Eve Bir Kamelya

mandalinleerik
06-05-2013, 23:08
İzmir de bu bitkiler nereden alınır ? biliyor musunuz? netten almak istemiyorum. Tohumları büyütemiyorum

Havuz için bahsediyorsanız zaten hazır alacaksınız tohumdan hiç duymadım. Ama akvaryum bitkileri satan bir arkadaşım var ondan öğrenebiliriz. Bir de bir kaç sene önce Ünal kaktüs'te çok güzel havuz için bitkiler vardı. Güzelbahçe tarafında seralarda olabilir.

doztayfundil
06-05-2013, 23:14
Güzelbahçe uzak ama karşıyaka tarafında bulamazsak gideceğiz artık. Siz de arkadaşınıza sorun bakalım birşeyler çıkacak mı ..Özellikle hangi bitkiler daha kalıcı ve bakımı kolaysa onların isimlerini alabilirsek süper olur

Teşekkürler

doztayfundil
06-05-2013, 23:16
Kamelya vadisi sizi dikkatlice izliyor olacağım ama keserken de nasıl kestiğinizi ve toprağa nasıl diktiğinizi görüntüleyebilirseniz çok iyi olur. Benim gibi hiçbir fikri olmayan bir kişi için çok aydınlatıcı olacaktır.
Teşekkürler

mandalinleerik
06-05-2013, 23:22
Güzelbahçe uzak ama karşıyaka tarafında bulamazsak gideceğiz artık. Siz de arkadaşınıza sorun bakalım birşeyler çıkacak mı ..Özellikle hangi bitkiler daha kalıcı ve bakımı kolaysa onların isimlerini alabilirsek süper olur

Teşekkürler

Size telefonunu veririm siz daha güzel anlatırsınız. Ama önce bir araştırın derim. Çünkü suyun ısısı, kalitesi, değerleri bu konuda önemli. En azından suyun değerlerine göre bitki ve balıkları seçersiniz. Araştırmadan bu işe kalkışırsanız sonuç mutlu edici olmayabilir.

doztayfundil
10-05-2013, 21:20
Bahçemizden son görüntüler...çiçekliği de yeni yaptık. Harç karmasını öğrenince gerisi kolaymış.

neslihan0602
11-05-2013, 12:36
Merhaba sayın Doztayfundil,hoşgeldiniz bahçe sayfanızı gezerken havuz dikkatimi çekti;geçen yıl 2.3m yarıçaplı bir süs havuzu yaptım ama sizin de öngördüğünüz gibi havuz şiltesi berbat göründü ve bu yıl beton şap atıldı ,üzerine de havuz yalıtım malzemesi sürüldü..Kalekimle olur mu bilmiyorum yalıtım iyi olmazsa sızdırabilir.
Havuz şiltesi birkaç yerinden yırtıldı,çünkü havuzu temizlemek için ister istemez içinde gezeceksiniz ve çok dayanıksız bir malzeme ...o nedenle şilte yerine beton iyi bir karar

serkan_istanbul
11-05-2013, 13:46
Bahçe sayfanız hayırlı olsun inşallah herşey gönlünüzce olur. Sevgiyle kalınız.

Fatoş
11-05-2013, 14:22
Bir izmirden bir bahçe, yeni heyecanlar, yeni güzellikler. Aramıza hoş geldiniz.
Çok güzel uğraşlar veriyorsunuz. Kolay gelsin.

doztayfundil
11-05-2013, 20:40
Bir izmirden bir bahçe, yeni heyecanlar, yeni güzellikler. Aramıza hoş geldiniz.
Çok güzel uğraşlar veriyorsunuz. Kolay gelsin.

Çok teşekkürler Fatoş hanım. Biz acemilerin sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var. Umarım birgün bizimde sizinkiler gibi bahçemiz olur.

Sevgiler.

doztayfundil
11-05-2013, 20:41
Bahçe sayfanız hayırlı olsun inşallah herşey gönlünüzce olur. Sevgiyle kalınız.

Teşekkürler.

doztayfundil
11-05-2013, 20:43
Merhaba sayın Doztayfundil,hoşgeldiniz bahçe sayfanızı gezerken havuz dikkatimi çekti;geçen yıl 2.3m yarıçaplı bir süs havuzu yaptım ama sizin de öngördüğünüz gibi havuz şiltesi berbat göründü ve bu yıl beton şap atıldı ,üzerine de havuz yalıtım malzemesi sürüldü..Kalekimle olur mu bilmiyorum yalıtım iyi olmazsa sızdırabilir.
Havuz şiltesi birkaç yerinden yırtıldı,çünkü havuzu temizlemek için ister istemez içinde gezeceksiniz ve çok dayanıksız bir malzeme ...o nedenle şilte yerine beton iyi bir karar

Merhaba,

Yalıtım malzemesi dediğiniz nedir? Henüz tamamlanmadığı için uygulayabileceğimiz birşey mi ?

2 gündür yağan yağmurlar gösteriyor ki şimdilik sızdırma tehlikesi ile karşı karşıya değiliz ama yine de garantiye almak gerekir.

doztayfundil
11-05-2013, 21:01
Bugün, eşim çalıştığından dolayı evde yalnızdım. Yoğun yağan yağmurun ardından çapalama işi için en güzel günün bugün olduğunu düşündüm.
Hayalim yıllarca el değmemiş olan 2. katı meyve bahçesine çevirmek. Sonuç su toplamış 2 el :) ve sadece 5 te 1 çapalanabilmiş bir bahçe :(
Olacak olacak moral bozmaya gerek yok.

doztayfundil
11-05-2013, 21:04
Birşey soracağım. Fotoğrafta görünen palmiye ile gül zamanında dip dibe dikilmiş. Palmiye yi ordan kökleyip başka bir yere diksem birşey olur mu ? Böyle bir deneyimi nar ağacı ile yaşadım ve güzelim ağacı kuruttum. Şimdi yoğurdu üfleyerek yiyiyorum.

doztayfundil
11-05-2013, 21:10
Bu da çapalanmadan önceki hali. Burada evin eski sahipleri tavuk yetiştirmek için kümes yapmışlar. Emekli olunca yenisi yapmak şartıyla geçen hafta onu yıkmıştık

doztayfundil
11-05-2013, 21:15
Fotoyu ekleyememişim

Fagus Sylvatica
11-05-2013, 21:16
Sayın doztayfundil, bence köklemek için serin bir mevsimi bekleyin. Şimdi hangisi olsa zarar görür. Hele İzmir'de! Bir de, bir bilene sormak lazım ama palmiye daha hassas olabilir, siz iisterseniz gülü taşıyın :p

doztayfundil
11-05-2013, 21:24
Hımm, gülü taşımayı hiç düşünmemiştim. Çok büyük. Bir de hangisi ölürse daha çok üzülürüm dedim. Neyazık ki birini seçmeliydim ve palmiyeyi seçtim :)

neslihan0602
11-05-2013, 22:57
Sayın doztayfundil,yapı marketlerde'havuz yalıtım malzemesi' diye satılıyor.70 tl 6-7 m2 alan için kullanılyor.kaleterasit marka kullandık biz,yalnız 5,6 gün su ile temas etmemesii gerekiyor;yağmurlu günlerden sonra yapmak lazım.. aslında çimento bazlı bir malzeme beyaz süt gibi bir sıvıyla karıştırılıp betonun üzerine fırçayla sürülüyor..İyi akşamlar dilerim..

doztayfundil
17-05-2013, 20:14
Havuzumuzdan son görüntüler. İşin en zor kısmı kaldı. Şelaleyi tasarlamak ve etrafını asıl dekore edeceğimize karar vermek. Her türlü fikre açığız. Yardımlarınızı bekliyorum

doztayfundil
17-05-2013, 20:21
Haydi şimdi birazda çiçeklerden bahsedelim. Öyle çok geniş bir çiçek ailem yok. Dediğim gibi bahçe ile uğraşmaya başlayalı 2 ay kadar oldu.Her ay artık ayakkab çanta yerine çiçek, ağaç almaya başladım :)
Koleksiyonum henüz çok yeni
İlk olarak aşkım begonyam. İlki bu yıl yeni aldığım çiçekli olan
diğeri sap halinde gördüğünüz geçen sene edindiğim begonyam.
Siz resimden göremiyorsunuz ama küçük küçük yaprakları çıkmaya başladı.
Bu çiçek kesinlikle güneş istiyor.

doztayfundil
17-05-2013, 20:23
Bodur begonya. Diğerleri gibi heryeri sarmazmış.

doztayfundil
17-05-2013, 20:26
Ben buna saat çiçeği ismini taktım ama gerçek ismini hatırlayamıyorum. Çok güzelll

doztayfundil
17-05-2013, 20:28
Bunun ne olduğunu ve neden bu halde olduğunu bilmiyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sadece üzerinden yığınla sümüklü böcek ayıkladım. Bunun etkisi var mıdır?

doztayfundil
17-05-2013, 20:33
Melisam
Önceki ev sahibinden hatıramız. Budamayı öğrenince eminim çok çiçek açacak

Fagus Sylvatica
17-05-2013, 20:34
Sayın doztayfundil, bir süs havuzu benim hayalim olmasına rağmen henüz sahip olamadığım için pek bir bilgim yok bu konuda. Ancak bir havuz görünce dayanamayıp karıştım :D af edersiniz. Bence havuzun kenarlarına saz türü bitkilerle özellikle yazın çiçek açan soğanlı bitkileri (sulak alan kenarlarına uygun bazı soğanlılar var, onlar da olabilir) tercih edin derim. Havuz içine de bir saksı ile nilüfer, su sümbülü gibi bitkiler koyabilirsiniz. Bir de bence havuzun kenarını kiremit rengine boyayın, müthiş olur. Ama yapacağınız en iyi şey tabii su bahçesi sayfalarına bakıp oradakileri örnek almak ve oradaki bu konunun uzmanı arkadaşlara sormak olur ;)

doztayfundil
17-05-2013, 20:36
Bodrum papatyası
Bu çiçek zamanla çoğalır mı acaba? Bayılıyorum bunun renklerine

doztayfundil
17-05-2013, 20:41
Sayın doztayfundil, bir süs havuzu benim hayalim olmasına rağmen henüz sahip olamadığım için pek bir bilgim yok bu konuda. Ancak bir havuz görünce dayanamayıp karıştım :D af edersiniz. Bence havuzun kenarlarına saz türü bitkilerle özellikle yazın çiçek açan soğanlı bitkileri (sulak alan kenarlarına uygun bazı soğanlılar var, onlar da olabilir) tercih edin derim. Havuz içine de bir saksı ile nilüfer, su sümbülü gibi bitkiler koyabilirsiniz. Bir de bence havuzun kenarını kiremit rengine boyayın, müthiş olur. Ama yapacağınız en iyi şey tabii su bahçesi sayfalarına bakıp oradakileri örnek almak ve oradaki bu konunun uzmanı arkadaşlara sormak olur ;)

Öneriniz için teşekkürler. Su bahçesi sayfasını kontrol ediyor olacağım. Etrafını kiremit rengine boyayın demişsiniz, esinlendiğiniz bir foto var mı yoksa hayal mi ettiniz. Etrafını ne yapacağım çok zor bir iş. Bir yandan beyaz ağırlıklı bir bahçe istiyorum bir yandan da çok boş garip oldu diyorum. Denemelerimi tek tek çekip bütün gece bakıyorum. Bir türlü içime sinmedi

doztayfundil
17-05-2013, 20:44
Önce çiçeklikte deneme yapayım dedim. Küçük renkli taşları kalekim ile yapıştırdım olmadı..Yamuk olmasına bakmayın sonra düzünü de yaptım o da olmadı

doztayfundil
17-05-2013, 20:54
Bunlar da meyve bahçesinden... Henüz hepsi çok küçük ama büyüyecekler ve kocaman olacaklar.
Bugün Edremit ten zeytin ağacı da aldım. Yağmur geçsin O da yerini bulacak. Bahçe de 3- 4 tane zeytin ağacı var ama aşısız olduğu için henüz kullanılmıyor. Yeni aldığım aşılı ağaç büyüyünce aşılama denemelerini onun üzerinde deneyeceğim. Umarım tutar.

Fagus Sylvatica
17-05-2013, 20:58
Hayal ettim aslında ama daha önce örneklerini de görmüştüm. Aslında beyaz ağırlığı konusunda haklısınız. İzmir orası, Ege. Yani beyaz evleriyle ünlü :p Ben biraz bizim kuzeye göre düşünüyorum ;) ama yine de kiremit rengini bir düşünün derim. Ya da daha iyisi tuğla deseni olabilir.

Sevgi
18-05-2013, 07:56
Bahçe sayfannız hayırlı olsun. Çalışmalarınızın güzel sonuçlar vereceği belli. Nilüferli havuzu merakla bekliyorum. Çok güzel olacak.

Kolay gelsin.

h_dogan
18-05-2013, 08:07
Ben buna saat çiçeği ismini taktım ama gerçek ismini hatırlayamıyorum. Çok güzelll

Bence siz bir yerden hatırlıyorsunuz bu çiçeğin adını. :D
Saat çiçeği- Passiflora- Çarkıfelek

doztayfundil
21-05-2013, 23:03
Bahçe sayfannız hayırlı olsun. Çalışmalarınızın güzel sonuçlar vereceği belli. Nilüferli havuzu merakla bekliyorum. Çok güzel olacak.

Kolay gelsin.

Umarım. güzel dilekleriniz için çok teşekkürler

SUDEM
24-06-2013, 13:36
ne kadar emek veriyorsunuz...sıfırdan ya da viraneyken alıp bir güzelliğe kavuşturmak bu olsa gerek.adım adım izliyor olacağım çalışmalarınızı..kolaylıklar diliyorum.