View Full Version : Sardunaki / Balkon
sardunaki
15-04-2013, 15:16
390739
Bodrum papatyası
390740
Mine Çiçeği
390741
Kaktüslerim ,cinslerini tam bilemiyorum ama topuz olanlar Kaynana Topuzu olmalı
390742
Sakız Sardunyam
390743
sardunaki
15-04-2013, 15:23
Merhaba,
1 yıldır forumları takip ediyorum ancak dün üye olmak nasip oldu.Site ile tanışmamı sağlayan çiçek sardunya aşkımla başladı.Tüm çiçekleri elbetki çok ama çok seviyorum ama sardunyalar başka .. Geçen yıl taşındığım yeni evimde malesef koca balkon dolusu çiçeklerimin hepsini kaybettim.1 aylık uzun süren şehirdışı seyahatim dolayısıyla çiçeklerim ilgisiz bakımsız kaldı.Eşim ya hiç sulamamış ya da çok sulamış ve malesef hiçbirini kurtaramadım döndüğümde.Şimdi baharında gelişiyle tekrar balkonumu renklendirmeye ve yeni sardunyalar yeni çiçekler almaya başladım ..Evim işlek bir yol üstü,çok tozlu ve tüm gün güneş gören bir balkona sahip.Malesef her çiçeği yetiştiremiyorum ,deneme yanılma ve tavsiye üzerine çiçek bakımımı yapmaya çalışıyorum.Bu uğurda tavsiyelerinizi beklerim .
sardunaki
15-04-2013, 15:30
Aloe Vera
390745
Sardunya
390746
Kalanço
390747
Cinsini bilmiyorum
390748
Bebek kaktüs yavrularım
390749
sardunaki
15-04-2013, 15:33
Çiçek meraklısı oğlum Zeybek
390750
Üzüm sümbülü ,Nergis ve Sümbül soğanlarım
390751
Hercai Menekşe
390752
Hercai Menekşe
390753
Ceylan Sardunyam
390754
sardunaki
15-04-2013, 15:40
Sardunyam
390755
Sardunyam
390756
Sardunyam
390757
Zammia Culcas,İç mekan bitkisidir.2 yıldır benimle ve yaprağının yeşili /tonları harika ,zahmetsiz bir bitkidir.Bu yıl 7 tane fide verdi. Çiçekte açiyormuş ama henüz kendini göstermedi çiçekleri
390758
Zammia Culcas
390759
mandalinleerik
15-04-2013, 15:44
Sayfanız hayırlı, uğurlu olsun. Çiçekleriniz güzel. Kaktüs olması da sevindirici. Benimde evim işlek bir cadde üzerinde egzozdan oldukça etkileniyorlar. Mümkün olduğunca geceleri yapraklarını temiz tutmaya bakın. Güneş varken bu işlemi yapmayın. Balkonunuzun konumuna ve büyüklüğüne göre sardunyaları çoğaltabilirsiniz. Toprak seçiminde bugün size Hakkı abinin tavsiyelerine uyarsanız güzel sardunyalarınız olacaktır. Sizde Hakkı abi gibi Yaman'ların toprağını kullanıyormuşsunuz, bunu uygun miktarda hayvan gübresiyle zenginleştirip kullanabilirsiniz. Sardunyaları belli zamanlarda budamak ve saksı değişimlerini yapmak gerekiyor. Zaten onun haricinde çokta bakım istemiyor.
Güzel paylaşımlar diliyorum.
Zeybek'te pek bir havalı
sardunaki
15-04-2013, 15:47
Çok teşekkür ediyorum :)
Haklısınız egzos ve toz çiçeklerimin yapraklarını çiçeklerini mat yapıyor,sürekli tozlardan arındırmam gerekiyor.ayrıca bir bakım gerektiriyor .Evet Hakkı bey sağolsun tecrübelerini paylaştı benimle,harfiyen uyacağım bende..Eğer bu sene sıcaklarda ve uygulama koşullarımda çiçeklerimi yaşatmayı başarabilirsem seneye çok daha güzel bir balkona sahip olabilirim.Şimdilik 5 sardunyam var ve ben sardunyalarım daha çok olsun istiyorum ,umarım onları yaşatırım .Sevgilerimle
Hakkı Şen
15-04-2013, 16:11
Sayın Sardunaki, sayfanız hayırlı olsun...
Yeriniz ne kadar müsait olmasa da insan bir şekilde çaresini bulup bitkilerini yaşatmayı başarıyor. Eminim siz de ama tecrübeleriniz ama sitedeki arkadaşların da tavsiyeleri ile çok güzel bitkiler yetiştirebilirsiniz.
Sardunyalar biliyoruz ki çok sulanmayı ve bol gübreli toprakları sevmezler. Ama İzmir şartlarında bu değişir bence :) Sulamayı sabah saatlerinde yaparsanız bir çok bitkinizin mantar hastalığına yakalanma riskini azaltmış olursunuz. Ayrıca sardunyalarınızın kuruyan çiçek ve yapraklarını da düzenli olarak temizlemeniz halinde gayet sağlıklı olacaklarına inanıyorum. Kaldı ki fotoğraflardaki sardunyalar uzun süredir sizde ise gayet sağlıklılar. Kolaylıklar diliyorum, saygı ve selamlar..
gokcegokce
15-04-2013, 16:18
Hoşgeldiniz sayın Sardunaki, bitkileriniz, pembe saksılarınız ve Zeybek çok şirinler. Güzel paylaşımlarınızı takipte olacağım. Bol yeşilli günler dilerim.
bay tömürcek
15-04-2013, 19:09
Sayfanız hayırlı olsun sayın sardunaki çiçekleriniz çok güzeller maşallah :) Ayrıca Zeybeğe bayıldım :):)
Hoşgeldiniz
Rengarenk bir balkon izleyeceğiz elinizden inşallah.
Bol çiçekli bir yaz diliyorum.
mormenekşe
15-04-2013, 20:37
Sevgili Sardunaki, aramıza hoş geldiniz çiçekleriniz ve yakışıklı oğluşunuz zeybek çok tatlılar. Eğer aynı tempoda siteye katılırsanız çok değil haziran ayında balkonunuzda adım atacak yer zor bulursunuz.
sardunaki
15-04-2013, 22:10
Çok teşekkür ediyorum herkese,ne güzel sıcak karşıladınız beni.Zaten site içindeki yazışmalardan ve sıcak dialoglardan cesaret alarak ve imrenerek böyle bodozlama bir giriş yaptım :)
sardunaki
15-04-2013, 22:11
Bu arada Zeynek bey sizleri görse kucaklarınıza yatıp uyumadan ,şımarmadan asla salmazdı sizleri ,onun adınada teşekkür ederim :)
sardunaki
15-04-2013, 23:06
Sümbül,nergis ,Lale ve muscariler ile harika birkaç ay geçirdim .Malum çiçeklerini döktüler ve yeşil yapraklarda çürümeye durdu.Peki bu aşamadan sonra bir dahaki sene için soğanlarını sağlıklı bir şekilde nasıl saklamalı ?..İlgili sitelerden okuduğuma göre kimi bilgilerde soğanlar sökülüp serin yerde muhafaza edilmeli deniliyor,kimi yerde de saksıda kalıp sulanmadan muhafaza edilmeli yazıyor.Şu durumda ben ikilemde kaldım.Tecrübeli çiçek gönüllülerinden yardım istiyorum .Soğanları nasıl saklamalı ?
Sevgiler
Hoşgeldiniz.Yeni sayfanız hayırlı olsun, bol çiçekli, saksılı, bilhassa sardunyalı günler dilerim.
YeniGine
16-04-2013, 01:16
Sardunaki merhaba; hoşgeldiniz, sayfanız hayrlı olsun.
Belli ki Zeybek ile birlikte rengarenk bir balkon görüntüleri bizi bekliyor. Başarılar, sevgiler...
Sayın sardunaki,
Hoşgeldiniz.
Bitkilerinizi kaybetmenize üzüldüm.Ben bitkilerle sanırım duygusal bağ kuruyorum. :) Birini bile kaybetsem çok üzülüyorum.Sizin için de zor bir durum olmalı çoğunu aynı süreçte kaybetmek. :(
Yeni baştan başlayarak çok doğru bir karar vermişsiniz.Kısa süre içerisinde güzel türler de edinmişsiniz,bundan sonra kayıp yaşamamanızı (yaşarsanız da tek tük :) ve gelişmelerin istediğiniz gibi olmasını diliyorum.
Zeybek'i de çok sevdim.Benim de Tika'm var. :)
Asya Ceylan
16-04-2013, 09:42
Sn. Sardunaki sayfanız hayırlı olsun.çiçekleriniz çok sağlıklı ve güzel gözüküyorlar.O pembiş pembiş saksılar gerçekten çok hoş.Yoldan geçen yolculara iyi seyir olacak ,kendimden biliyorum yolda balkonlardaki,cam önlerindeki bitkileri gördükçe çok mutlu oluyorum çünkü ;)
Toplu halde olan soğanlı bitkileriniz sık dikilmiş, çıktıklarında bence çok güzel bir görüntüsü olacak.Tamamen kurumadan topraktan çıkarmayın iyi dinlenmedikleri zaman seneye çiçek açmaları zor oluyor diye duydum.Serin,hava alacağı bir alan ayarlayabilirseniz topraktan çıkarıp soğan ,patates filelerine koyup asabilirsiniz ben öyle yapmayı düşünüyorum.Hemde saksıdan tasarruf etmiş oluruz ;)
sardunaki
16-04-2013, 10:40
Sayın TuRaÇ ,
çok teşekkür ediyorum umarım daim olur çiçeklerim.
Sayın YeniGine,
teşekkürler ,Zeybek bey benim balkon arkadaşım .
Pek meraklıdır,her çiçeği ayrı ayrı koklar başından ayrılmaz,çok şanslıyım ki hiç zarar vermez.
Sayın Tika,
evet sizin Tikanızlada tanıştım ,ne çok yakışıyorlar evimize ve çiçeklerimizin başına.Tika da maşallah pek meraklı benim oğlan gibi.Birkaç aydır çalışmıyorum ben,sürekli evdeyim ve 8. ayımda hamileyim/bu durumda en büyük dostum ve uğraşım Zeybek ve çiçeklerim :) O özel bağ bende de oluyor.Yapraklarını severim çiçeklerimin ,kızlarımmm kızlarımmm diye severim,Allahım sizi ne güzel yaratmış diye şaşıp kalırım..
Sayın Asya Ceylan,
sormayın bende pembe ve mor hastalığı var ,çiçeklerlede buluşunca ayrı bir renk cümbüşü oluyor.soğanlarım aslında uzun saksılardaydı ,çiçekleri dökünce karıık halde bu bulaşık kaplarına aldım geçici olarak.ama bir dahaki yıl için karışık olarak dikicem yine,sitede gördüm karışık halde çok daha cümbüşlü durmuş.Tavsiyeleriniize uyacağım bende,yeter ki ölmesin soğanlarım .Gerçekten çok ikilemde kaldım
Birde dün bir yazı okudum ,benim soğanlarımı eşim sağolsun her Tansaşa girdiğinde 1 er 1 er aldı getirdi :) Ve şuanda 30 dan fazla soğanım oldu karışık şekilde.
Yazıda diyorki bu tip yerlerden alınan soğanlar hibrittir ve seneye çiçeklenmesi mümkün değildir.Boşuna uğrasıp vaktınızı harcamayın çöpe atın diyordu ???? !!!!
sayfanız hayırlı olsun,
Çiçeklerinize ve oğlunuz Zeybek e bayıldım:) Güle güle büyütün...
Sayın Sardunaki
Sayfanız hayırlı olsun, bol çiçekli sayfanız olması dileği ile aramıza hoş geldiniz.
Saygı ve selamlar
Günaydın, hoşgeldiniz hayırlı olsun. Sardunya saksının rengiyle yarışmış, açık ara kazanmış,
hepsi çok güzeller, elinize sağlık. Zeybek çiçeklerin en güzeli ama :)
Aaaa arada atlamışım, bebek geliyormuş, ne güzel. Sağlıkla büyütün. Uzun, güzel, mutlu bir ömrü olsun..
Asya Ceylan
17-04-2013, 08:11
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi.Ailesine, vatanına milletine hayırlı evlat olur inşallah ;)
sardunaki
11-12-2013, 09:02
oğlumun doğumundan 1 gün önce açıp beni sevindiren güzel kızım,2 yıldır açmasını bekliyordum459949
sardunaki
11-12-2013, 09:05
Merhaba,
Bu arada oğlum Ata Barış doğdu sağlıkla,7 . ayına merhaba dedi bile hatta diş bile çıkardı.Bunları böyle yazınca ne kadar uzun zamandır sayfamdan ayrı kaldığımı anladım.Geçen zamanda çiçeklerimde büyüdü güzelleşti.Yeniler de eklendi ailemize.Son durumlarını gösteren fotoğrafları paylaşacağım ama güneşli bir hava gözlüyorum fotoğraflarını çekmek için
sardunaki
11-12-2013, 09:12
459953
Çok güzel açmış.. ne kadar nadide güzellikte anlatamam. maşallah diyorum korkmayın :)
Kaktüsler, bebeği karşılamışlar güzel çiçekleri ile sayfanız hayırlı olsun, oğlunuzu sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah.Sayfanız hayırlı olsun.
Çok renkli güzel bir balkon olmuş, saksılarınız ve çiçeklerinizde çok şeker.. tebrik ederim.
sardunaki
05-04-2014, 00:02
480781
480782
480783
480784
480785
sardunaki
05-04-2014, 00:04
480786
480787
480788
480789
480790
sardunaki
05-04-2014, 00:13
480794
480795
480796
sardunaki
05-04-2014, 00:23
480800
480801
480802
480803
480804
gokcegokce
05-04-2014, 19:26
Maşallah çiçekleriniz harika ama bir o kadar saksı renklerini uyumlu seçmeniz de gözden kaçmıyor. Balkonunuzun geniş açı ile bir fotoğrafını görmeyi çok isterim. Sevgiler...
sardunaki
07-04-2014, 13:41
Teşekkür ediyorum Gokcegokce ..Fotograf cekıp eklıyecegım ,iyi gunler
sardunaki
07-04-2014, 17:19
Ceylanım..1 yılda kocaman bir kız oldu.Geçen yıl sadece tek daldı
481576
Mor Salkım Hanım ..Ailemizin yeni üyesi
481577
Kalançolarım
481578
Sakız Sardumyam
481579
sardunaki
07-04-2014, 17:23
Huzuryeri..
481580
481581
:) Pek sakin durmasalarda ,balkon sakinlerim :)
481582
sardunaki
07-04-2014, 17:30
gokcegokce sizin için bugun fotograf cekıp ekledım.Pembe rengi tutkunu oldugum ıcın ve çiçeklere çok yakıstıgını düşündüğüm için nerde pembe saksı görsem alıyorum.Keşke balkonum daha büyük olsada nice çiçeklere kucak açsam onları sevsem beslesem ama şimdilik bu kadarla avunuyorum.Balkonum aşırı güneş,sıcak ve yol üstü oldugundan her çiçek uyum sağlıyamıyor ,şimdilik olan çiçeklerim bunlar.
sevgili sardunaki cicekleriniz çok güzel ama pembe saksilariniza bayildim..hic bu kadar çok pembe saksiyi bir arada görmemiştim gördüm ve bayildim..yarin saksilarimi pembeye boyayacagim galiba ;)
pembe ceylaniniz favorim ;)
sardunaki
08-04-2014, 00:10
ngr33 çok teşekkür ederim.Ahhhh o pembe ceylan kızım,bugun ona sarıldım desem inanırmısınız :)Bende çok seviyorum onu.Geçen yıl almıştım ,tek bir daldı .Kışın sadece gümreleme yaptım ve duzenlı suladım.Yerini sevdi ceylan hanım ve baharda beni çok mutlu etti.Bende şaşırdım bu kadar büyümesine.
Malesef artık pembe saksı bulamıyorum ,en son pazargünü aldım mor salkım için o da 31 litrelikti.Kapı kapı dolanıyorum magazaları pembe saksı için ama bu sene niyese yok.Hobi marketlerde suya ısıya v.s dayanıklı "Enamel" boyalar var o şekilde boyayabilirsiniz.Ben ahşap boyama işiylede uğrastıgım için güzel sonuc verecegını düşünüyorum bu boyanın.İyi günler dilerim,şimdi sayfanızı gezicem bulup.
sardunaki
08-04-2014, 13:09
Çileklerim :)
Oğlum 2 ay sonra 1 yaşına girecek ona tattırmak için ektim
481779
481780
481781
481782
sardunaki
08-04-2014, 13:26
Sevgili anneannem ekmiş benim için.Bilir çiçekleri sevdiğimi ama en çok sardunyaları ,ceylanları..Rengi sürpriz oldu - " anneanne söyleme rengini " demiştim .
481783
Babamların bahçesinden Kış Ortancası .Yeni ektim henüz çok küçük .Seneye o güzel pembe çiçeklerini vermesini sabırsızlıkla bekliycem .
481784
Sedum.Bir komşum saksıma iliştiri vermişti .Öyle coştuki bu yıl,bende 2 kişiye daha hediye ettim.Bu küçüğü kendime sakladım.
481785
1 ay önce babamların bahçesinden sıyırtma olarak almıştım ceylanı,henüz tomurcukları üstündeydi ,bu kızımında rengi sürpriz oldu bana ,aaa ama hep sürprizler pembe pembe şansıma :)
481786
ITIR KIZ ..
Parkta kendi halinde bakımsızca sere serpe yatıyordu.Dayanamadım bikaç sıyırtma yaptım ve ektim.Hepsi tuttu çok şükür.
Yazın çok hoşaf ve limonata yaparım ben,içine atınca harika bir aroma ve koku yapar.Tavsiye ederim.
481787
sardunaki
08-04-2014, 13:29
Balkonumun herdaim olmassa olmazı.Hercai menekşelerim.481790
sardunaki
08-04-2014, 13:36
Abimin kopan kaktüslerinden ektim.Kendi daha bebek olmasına rağmen 2side hemen yavruladı.
481791
481792
Yine abimin kopan kaktüslerinden ektiğin güzel kızlarım. 2 yıl çiçek vermedi ama geçen yıl harika pembe çiçek açtılar.Şuandada üstlerinde tomurcuklar var ,bekliyorum güzellikleri.
481793
Zamia Culcas ım ve hediye gelen bir sarmaşık türü,ismini bilmiyorum 481794
sardunaki
08-04-2014, 13:41
Menekşeleri çok sevmeme ragmen anlaşılan o ki onlar beni sevmiyor **** evimi sevmiyorlar ,yazın aşırı sıcak oluyor sebebi bu olabilirmi acaba ? 481796
İlk kez Küpe çiçeği bakacağım.1ay önce aldığımda üstünde 1 tane çiçeği vardı o da soldu tabii.Şuan için sağlıklı ama hiç tomurcuk yok üstünde .
481797
Sayın sardunaki,
Çileklerinizi toprağa temas ettirmemeye bakın, yoksa siz daha yiyemeden çürümeye başlarlar. Uzun kollu olanları saksı dışına sarkıtabilirsiniz. Yetişmeyenlerin altına da naylon vs.koyabilirsiniz..
Bir de balkonda çilek yetiştirciliğinin en büyük ortakları güvercinlerdir :) Ortaklıktan öteye de geçebilir bazen bu durum.. Biraz korumalı tutabilirsiniz belki aldığı güneş azalmıyorsa..
Çileklerim :)
Oğlum 2 ay sonra 1 yaşına girecek ona tattırmak için ektim
481779
481780
481781
481782
gürcan_keskin
08-04-2014, 20:28
Sayın sardunaki aynı zamanda hemşehrim :)
Öncelikle balkon sayfanız hayırlı olsun. Sardunya sever olarak çiçeklerinizin arasında sakız sardunya göremedim sanki. Eğer yoksa bir sakız sardunya edinmenizi tavsiye ederim çünkü çok çok güzel bir sardunya türü. Resim 45'te yer alan en alt resimdeki sarmaşık türü sanırım patos sarmaşığı. Çok güzel ve hızlı büyüyen bir sarmaşık.
Çiçekler,saksılar ve balkonunuz ne kadar güzel ve renkli öyle. Gerçi pembeyi sevdiğiniz için pembe hakim ve bir o kadarda güzel.
Ama balkon ve çiçeklerinizin yanısıra onlara anlam katan 3 gün sonra 11. ayına girecek olan oğlunuz Ata Barış ve şirin mi şirin Zeybek :p
Oğlunuz için şimdiden nice sağlıklı yaşlara ve uzun ömürlere...
Sevgilerle...
sardunaki
09-04-2014, 07:14
Sayın alibaba,öncelikle sizi hayranlıkla takip ettiğimi belirtmem gerekiyor.İlk defa çilek bakıcam o yüzden tecrübem yok.Forumlarda evet görmüştüm destek ve naylonla korundugunu.Birazdan hemen buna bir çare bulucam.Teşekkür ediyorum .Malesef benim balkonuma hiç kuş gelmiyor :( su tası ve yem koyup onları çağırmama ragmen.Özellikle kumruları çok ama çok severim ,hani gelseler yuva yapsalar diye beklemiyorum desem yalan olur.ama çileklerimi yemesinler :)Sevgiler
Sevgili sardunaki benim bahçe Sayfam yok maalesef simdilik evde kendi capimda menekselerle ilgileniyorum ama bu siteyle tanistigimdan beri bitki sayim ve cesidim hizla artiyor..sizin balkonunuz gibi tatli balkon ve bahce sayfalarini gorunce kendime engel olamiyorum ;)
balkon sakinlerinize de maşallah en güzeli onlar ;)
sardunaki
09-04-2014, 07:25
Sayın gürcan_keskin sizi görünce yine o domatesler,salatalıklar aklıma geldi.Bana bugün saksı toprak ve fideler aldırıp sebze işine girmeme sebep olacaksınız.Kendimi frenlemeye çalışıyorum resmen dünden beri :)
Şöyle söyleyeyim,sakız sardunya aslında yıllardır balkonumda hep var ama ne oluyorsa birşey oluyor ve hep kaybediyorum sakız kızlarımı.Geçen yılki fotograflarımda var sakızlar ama kaybettim malesef.bu bahardada aldım mor rengi bir tane.Bakalım akıbeti ne olacak .Kaybedince o kadar üzülüyorumki.Bugün Kemeraltına gidicem ve sakızıma duvar saksısıda alıcam.Kızlarağasında kendimi kaybetmessem çiçekler arasında görüşürüz dönüşte hemşehrim :) Sevgiler
sardunaki
09-04-2014, 07:33
ngr33 Günaydın :)
O menekşeleri birde ben yetiştirebilsem.Çiçekliyken özenip aldım 2 tane.Neredeyse 1 yıl oldu çok sağlıklılar ama çiçeklenme yok.Hatta onlara özel bir sehpa boyadım ,evimin en güzel köşesine koydum onları ,sabit bir yerleri olsun kıpırdatıp durmayım diye,yinede ses vermiyorlar bana.Bekliyorum ...
Olsun bence menekşeleriniz için bir sayfa açın.Zamanla yeniler eklenir.Çoğalırsınız .İlk başta böyle başlıyor zaten sonrası saksı koyacak yer kalmıyor.Sevgiler
sardunaki
09-04-2014, 07:52
Fatih arkadaşımızın sayfasını gezerken milli çiçeği gördüm,duygulandım ... İsmini bile henüz öğrendim ama anısı yıllar öncesine taşıyor beni.Babannemin bahçesinde vardı teneke kovalarda .Ve daha nice harika çiçekleri vardı babannem Emir Ayşe'nin. Gözleri behçet hastalığı nedeniyle tamamen görmüyordu gencliğinden beri ama gelin görünki bahçesi çiçeklerle ve meyve ağaçları ile doluydu.Sırf çiçeklerimi düşünürdü hayır,kuşlar için hep bir çömleği vardı birde yemleri..Kediler hep orda yemek yerdi.Severlerdi bu huzur dolu bahçeyi.Kimse kışt demezdi aksine davetkardık her birimiz.böyle büyüdük biz, şimdi biz yaşatıyoruz bu gelenekleri,babannemizden hatıralar kaldı ...Nurlar içindesin Emir Ayşem..
gürcan_keskin
09-04-2014, 13:27
Sayın sardunaki valla ne diyeyim şiddetle tavsiye ederim :)
Saksıda yetiştirip onların büyümesini izlemek ve meyvelerini yemesi gibi büyük bir keyif yok.
Bende yarın gitmeyi düşünüyorum kemeraltına çünkü toprak siparişi vermem lazım bu yıl yetiştireceğim fideler için. Toprak yok memlekette. Adım attığımız heryer beton. Yok böyle birşey.
Sakız sardunya ile bende yeni tanıştım diyebilirim hatta dışarıda duruyordu. Capcanlı görünce öyle çok hoşuma gitti. Dedim bu soğuktan etkilenmesin içeri alayım en iyisi ama baktım içeride solmaya başlıyor bir süre sonra dışarı tekrar çıkardım o soğuk gördükçe havadar ortamda dahada canlandı. Umarım toparlarlar kendilerini.
Kemeraltı çarşısına gidipte o atmosferde o çiçeklerin içinde birde yanında kahve içmeden dönmek İzmir'liye yakışmaz, doğasına ters bir kere insanın :))
Allah kolaylık versin...
Aysel Yavuz
09-04-2014, 14:28
merhaba Sardunaki.. o pembe saksıdaki muhteşem sardunyanıza bayıldım..Allah güzel balkonunuzda mutlulukla yaşamayı nasip etsin..
eylülburak
09-04-2014, 17:58
Oh...Mis gibi bir balkon...Otur, seyret saatlerce...Ellerinize sağlık...Oğluşa da maşallah...Rabbim esirgesin...
sardunaki
10-04-2014, 12:33
Teşekkür ediyorum arkadaşlar sağolun,daha güzelleri sizin olsun.Balkonum oturulacak gibi değil :(Çanakkale yoluna bağlanan ve devlet hastanesi yanı oldugu için,sürekli korna sesi ve sürekli siren sesi var.Ama bazen öyle oluyorki o kadar transa geçiyorumki gürültü bile duymuyorum çiçeklerimi izlerken.sonra bir siren **** korna sesi beni şehre döndürüyor malesef..
Bu arada 3 uzun saksı toplamda 14 tane daha küçük fide sardunya ektim.Ceylan sardunyalardan.Mevsimlik çiçeklerim geçince apartmanın bahçesine ekicem onları ve yerinede balkonuma sadece sardunya yapıcam boşalan saksılarımı.
Balkon notum: 07.04.2014 ..2 saksı menekşe tohumu ekildi
1 saksı 10 adet lavanta tohumu ekildi
1 saksı cherry domates tohumu ekildi..
Bakalım ilk tohum denemem oldu,başarı oranını yazarım .
sardunaki
10-04-2014, 12:38
İhtiyacınız olan sadece silikon tabancası ,urfa adana kebap çubukları ve boyutlu objeler..
Deniz kabukları da yaptım ama arkada kaldığı için gözükmemiş.Ahşap boyamalarımda boyutlu süsleme için kullandığım seramik objelerden yaptım bu saksı süslerimi.
482298
482299
482300
482301
482302
sumeyra47
10-04-2014, 15:34
Sayfanız hayırlı olsun. Hepsi birbirinden güzeller bakmaya doyamadım, Çokta güzel düzenlemişsiniz çiçekleriniz bol olsun.
sardunaki
10-04-2014, 21:44
Geçen sene bu zamanlar almıştım seni,ne çabuk büyüdün ne ara serpildin benim güzel ceylanım.
416[/ATTACH]
YeniGine
10-04-2014, 23:24
Sevgili sardunaki, ellerinize, gönlünüze sağlık balkondaki son durum, gelişmeler harika...
gürcan_keskin
10-04-2014, 23:36
Saksı süsleri süper olmuş. Emeklerinize sağlık.
sardunaki
11-04-2014, 07:21
Sevgili YeniGine ve gurcan_keskin çok teşekkür ediyorum .Geçen seneye oranla bu sene daha iyi oldu balkonum.Bu yazı atlatırsak sağsağlim başkada bişey istemem.
münevver48
11-04-2014, 08:38
sevgili sardunaki, çiçeklerin harika,hepsi çok güzel ellerine sağlık.balkonunuzda galiba cam cam var,buda çiçeklerinizin güneş ışığının faydasından çok zarara uğratacaktır.üstelik çok yakın olduğundan yaprakları aşırı sıcak günlerde kavrulacaktır.buna bir önlem almalısınız. örneğin çiçeklerininizin arkasına ince tül gibi benzeri malzemeden, güneş ışınlarını filtreleyek çiçeklerinizi koruyabilir, ve daha sağlıklı çiçekler yetiştirirsiniz.
benimde yaz aylarında havaların aşırı ısındığı günlerde böyle sorunlarım oluyor.araştırıyor çiçeklerime ve mekana uygun çare üretmeye çalışıyorum. çok sevdiğim halde küpelilerim, yazı çıkaramadan sıcak ve kuru havalardan etkilenip kuruyor.bu yıl bunlara çare düşündüm.saksılarımın altlarına,içi su ve çakıl taşlı geniş tepsi koyup,küpeli saksılarımı bunların içine yerleştireceğim.amacım nemili bir ortam yaratmak.sana güzel hiç solmayan çiçekli bolkon ve günler diliyorum.sevgiler..
sardunaki
11-04-2014, 08:38
Birkaç gün önce ektiğim yeni Ceylanlarım
482469
482470
482471
482472
sardunaki
11-04-2014, 08:41
1 ay önce ektiğim Mine çiçeği,Onbiray ve Bodrum papatyası
482474
482475
482476
engin koç
11-04-2014, 13:50
Düzenli ve rengarenk bir balkonunuz var. Size kutlarım.
Günleriniz de çiçekli olsun dilerim.
gokcegokce
12-04-2014, 00:05
Sevgili Sardunaki, çok şirin bir balkonun ve balkonunun içinde de dünyalar tatlısı sakinlerin var. Ne mutlu sana :) Ayrıca yardım teklifinle gönlünün büyüklüğünü de göstermiş oldun teşekkür ederim. Arıyorum sayfamı güncelledim. İnşallah hep beraber buluruz değişik tür sardunyalarımızı ve paylaşırız. Sevgiler...
sardunaki
12-04-2014, 08:20
Sevgili gokcegokce ,teşekkür ediyorum .Mesajımda da yazdım ama haberdar etmek amacıyla tekrar buraya da yazmak isterim.Yakında Karşıyaka çiçek festivali olacak.Dediğim gibi orada bulursam hem kendim için hem sizin için almak beni mutlu eder.Ayrıca Urla'daki o serayada yolumuz düşerse orayada bakarım.Gördüm aradığınız türleri cidden bugüne kadar çiçekçilerde hiç görmedim bu türleri.Ama merak etmeyin bulucaz :) Bende taktım şimdi kafaya :)
sardunaki
12-04-2014, 08:22
Sayın Engin Koç bey,sizin terasınızda bir harika ,tam hayallerımdeki gibi teraslı bir ev.Ama şimdilik balkonla idare ediyoruz :( bu arada hemşehri oluyoruz çok sevindim.Tanıştıgımıza memnun oldum.Sevgiler
sardunaki
12-04-2014, 08:35
Sayın Münevver48 ,
Bu evde 3. yaza merhaba diyoruz.İlk yaz şehir dışındaydım bir süre ve eşim ya hiç sulamamış o canım çiçeklerimi ya dafazla su vermiş (!) .. Tüm ağaç gibi olan sardunya ve diğer çiçeklerimi kaybettim.Nadide çiçeklerim vardı.:(
Geçen yazda aşırı sıcak ve müthiş bir böcek istilasına ugradı balkonum.Bebeğimde olmuştu ve ilgilenemedim fazla.Kurtarabildiklerimi kurtardım ama gidenlere halen canım yanar.
Bu yaz bomba gibi hazırım.Böcek ilaçlarım hazır :) Hepsinin toprağı değişti,gübrelendi.
Tavsiyenizde çok haklısınız.Dün tente kumaştan perde siparişi verdim.2 yıldır yaptırma niyetım vardı ama nasip olmadı, artık çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum.Baktım tenteylede kayıplar olacak duruma göre çiçeklerimi içeri alıcam.Akvaryum ve ahşap boyama hobi odamız var evımızde,oraya tasıycam çiçeklerimi.Umarım kayıpsız geçer bu yaz .Sevgiler
sardunaki
12-04-2014, 08:58
Saksı süslerim ve çok daha fazlası için lütfen sayfamı ziyaret ediniz.:)
https://www.facebook.com/pages/Kediler-A%C5%9Fk%C4%B1na/1436946073183863?ref=hl
Aysel Yavuz
12-04-2014, 09:04
Saksı süslerim ve çok daha fazlası için lütfen sayfamı ziyaret ediniz.:)
https://www.facebook.com/pages/Kediler-A%C5%9Fk%C4%B1na/1436946073183863?ref=hl
maaşallah bir göz gezdireyim dedimde..Bu güzel çiçek ve saksıların sebebi anlaşıldı..Çok mağrifetli elleriniz var anlaşılan..Hepside birbirinden güzel olmuş..
münevver48
12-04-2014, 20:45
Sayın Münevver48 ,
Bu evde 3. yaza merhaba diyoruz.İlk yaz şehir dışındaydım bir süre ve eşim ya hiç sulamamış o canım çiçeklerimi ya dafazla su vermiş (!) .. Tüm ağaç gibi olan sardunya ve diğer çiçeklerimi kaybettim.Nadide çiçeklerim vardı.:(
Geçen yazda aşırı sıcak ve müthiş bir böcek istilasına ugradı balkonum.Bebeğimde olmuştu ve ilgilenemedim fazla.Kurtarabildiklerimi kurtardım ama gidenlere halen canım yanar.
Bu yaz bomba gibi hazırım.Böcek ilaçlarım hazır :) Hepsinin toprağı değişti,gübrelendi.
Tavsiyenizde çok haklısınız.Dün tente kumaştan perde siparişi verdim.2 yıldır yaptırma niyetım vardı ama nasip olmadı, artık çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum.Baktım tenteylede kayıplar olacak duruma göre çiçeklerimi içeri alıcam.Akvaryum ve ahşap boyama hobi odamız var evımızde,oraya tasıycam çiçeklerimi.Umarım kayıpsız geçer bu yaz .Sevgiler
sevgili sardunaki,sizde bu azimli çiçek arzusu olduktan sonra, çiçeklerinizden karşılığını alacaksınız. ayrıca size maşallah diyorum,hem bebek hem ahşap boyama hemde hobi odası, gerçekten sizi kutluyorum.bende ahşap boyama ile ilgileniyorum.size kolay gelsin,enerjiniz hiç bitmez inşallah.çiçekleriniz bol olsun sevgiler.
gokcegokce
12-04-2014, 23:30
Sevgili Sardunaki sardunya sevgisinden ayrı akvaryum ve ahşap boyama hobilerini de paylaştığımıza çok sevindim. Karstayken melek akvaryumumuz vardı. Kırklarelinde şimdilik japonlarımız var. Ahşap boyamada ise başlangıç aşamasındayım ama fena hevesliyim. Evdeki tüm siyah mobilyalarımı beyaza boyamak istiyorum. :P Sevgiler.
sardunaki
12-04-2014, 23:57
Sevgili Münevver48 teşekkür ederim.İlla birşeylerle uğraşan bir yapım var.hobi olarak bence yapılacak en güzel işlerden birisi ahşap boyamak dizayn etmek.Biz kadınlar çok renkliyiz ve evlerimizide severiz işte o yüzden en çok ahşap boyama işine meraklıyım 2006 dan beri.Önceleri hep yapıp hediye ettim ama artık ev dolup taşınca ve ben hiçbirini kullanmaya kıyamayınca şimdi satılığa çıkardım hepsini .ve yenilerinide yapıyorum oğlum uyurken .bu işin sonu yok cidden.Yaptığınız işleri görmek isterdim bende .Sevgiler
sardunaki
13-04-2014, 00:08
Sevgili gokcegokce :) Boyayalım bence de.Heryer rengarenk pastel tonlarında ya da bembeyaz olsun :)Bende bu hafta balkonumu bebek pembesine boyuyacağım ,evde boyayacak bişey kalmadı zira.Güzel bir hobi edinmişsin tebrik ederim.Yardımım dokunursa sevinirim.Özellikle ciddi bir dekupaj arşivim var .
Akvaryum ile eşim ilgeniyor ,üretim yapıyor ben sadece doğumlarda bakıyorum büyük bir merak ve hevesle .Ben balığı tavadayken ve rakıyla seviyorum :) Şaka bir yana akvaryumda çok guzel bir hobi ,emek ve sevgi isteyen işler bunlar.Hı bu arada akvaryum suyunu çiçeklere veriyormusun .? Ben veriyorum ayda 1 neredeyse çok iyi geliyor çiçeklerime.Eşim profesyonel besliyor balıklarını bir yıgın takvıyeler,mineraller v.s ile.Suyu cidden çok kıymetli akvaryumun.bu kadar ortak noktada bulusmak benide memnun etti.Ahşaplarımızda ve çiçeklerimizde buluşmak üzre
YeniGine
13-04-2014, 00:14
Sevgili sardunaki yani akvaryum suyunu her bitkimize verebiliyoruz öyle mi?
sardunaki
13-04-2014, 00:27
Sevgili yenigine evet ayırtetmeden hepsine veriyorum,daha neler neler veriyorum bir bilseniz :)Kahve telvesi,çiğ balık,kaynamış yumurta suyu ve kabugu (bir süredir beyazınıda deniyorum bakalım ne olacak) ,sebzelerin suları ,gazoz kapağı,mineralli küçük taşlar ...
sardunaki
13-04-2014, 00:31
Tuz ve kimyasal ilaçlar kullanılmıyorsa elbette verilebilir.Bizim balık türlerimizin beslenme şekli bitkisel oldugundan ve hiçbir ilaçlama yapılmaya luzum görülmediğinden gönül rahatlıgıyla verıyorum .Bu önemli ayrıntıyı unutmayalım.
sardunaki
13-04-2014, 00:33
www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/22489.htm böyle bir forum var gözatarmısınız lütfen
YeniGine
13-04-2014, 00:35
:D Yani ne bulursam diyorsun sevgili sardunaki. Rastgelsin o halde inşallah.
Benim komşumda da akvaryum var ve bazı bazı birlikte temizliyoruz akvaryumu ve ben o canıım akvaryum sularını wc'ye döküyorum. :( Nerden bileyim ki çiçeklerime yarar... O halde en kısa zamanda akvaryum sularını değiştirmek için yardım talebinde bulunayım ben.
;)
gokcegokce
13-04-2014, 11:11
Sevgili gokcegokce :) Boyayalım bence de.Heryer rengarenk pastel tonlarında ya da bembeyaz olsun :)Bende bu hafta balkonumu bebek pembesine boyuyacağım ,evde boyayacak bişey kalmadı zira.Güzel bir hobi edinmişsin tebrik ederim.Yardımım dokunursa sevinirim.Özellikle ciddi bir dekupaj arşivim var .
Akvaryum ile eşim ilgeniyor ,üretim yapıyor ben sadece doğumlarda bakıyorum büyük bir merak ve hevesle .Ben balığı tavadayken ve rakıyla seviyorum :) Şaka bir yana akvaryumda çok guzel bir hobi ,emek ve sevgi isteyen işler bunlar.Hı bu arada akvaryum suyunu çiçeklere veriyormusun .? Ben veriyorum ayda 1 neredeyse çok iyi geliyor çiçeklerime.Eşim profesyonel besliyor balıklarını bir yıgın takvıyeler,mineraller v.s ile.Suyu cidden çok kıymetli akvaryumun.bu kadar ortak noktada bulusmak benide memnun etti.Ahşaplarımızda ve çiçeklerimizde buluşmak üzre
Sevgili Sardunaki, bana da akvaryum eşimden geçti. :) O Kars'taki işyerinde 2 ciklet akvaryumu baktı ben de evde melek akvaryumumuza... Ama malesef geçen sene tez araştırmam için istanbula gittiğimde ve eşim de o zaman haftaiçi eve gelemiyordu akvaryumumuz çatlamış ve avuç içi iriliğindeki meleklerimiz telef olmuştu. Şimdi bu acı tecrübe nedeniyle küçük bir japon akvaryumu ile avunuyoruz ama ileriki zaman ne gösterir bilinmez... Ayrıca bir çift sultanım ve muhabbetim var. Benim hobim esasında kuşlar. Forumun evcil sayfalarında açtığım başlıkları okuyabilirsiniz. Ahşapta hevesliyim ama şu ara yoğunum tezimi yazıyorum. Bitince ahşap ve cam boyama, biçki dikiş hobilerine iyice eğilicem inşallah. Sizden de bol bol öneri almak isterim deneyimlisiniz bayağı. Hobilerimi paylaştığım bloguma da beklerim. Gökçe'nin Hobileri (http://gokceninhobileri.blogspot.com/)
Akvaryum suyunu ben de veriyorum bitkilere ama açıkçası öle aman aman bir fayda göremedim henüz. Melek akvaryumumuz bitkiliydi ve kimyasal gübre kullanıyorduk ama dezenfekte için biraz da kayatuzu atıyorduk tanka. Ama yine de veriyordum bitkilere. Bir şey olmuyordu. Sevgiler...
sardunaki
13-04-2014, 12:12
Sevgili gokce içimizde ne cevherler varmışta bilmiyormuşuz.Baksanıza hepimiz maşallah 10 parmağımızda 10 marifet bayanlarız ne kadar güzel ne kadar güzel .sizleri tanıdıgıma çok memnun oluyorum gün geçtikçe.Çiçeklerimiz ne iyi şeylere vesile oldu.Sevgiler
sardunaki
13-04-2014, 12:18
Balkon notu:Yakında yıkılacak olan eşimin ailesinin bahçeli evinden bugün ganimetlerimi topladım.
2 sakız sardunya sıyırdım ,renklerini bilmiyorum
1 canan sıyırdım rengi mor :)
2 kök kendiliğinden çıkan minyatür hercai menekşe.
Envai çeşit çiçek var orada ama kıyıp alıp getiremiyorum evime.Yerlerinde mutlular ve teneke saksılarında hepsi coşmuş durumda.Ama ev yıkılacağı zaman benden kaçışları yok hepsini alacağım :)
sardunaki
13-04-2014, 14:52
1 yıl içerde baktım ama 1 milim bile büyümedi,ölecek gibiydi balkona aldım ve 1 yılda 4 katı uzadı .Cinsini bilmiyorum ,çengel gibi dikenleri var.Bulaşırsam asla bırakmıyor tutunduğu dikenleri.Bulaşık bişey yani bu kız :)
482920
Çiçeklenmeler başladı .
482921
sardunaki
13-04-2014, 14:54
Henüz açtı,Harika bir kırmızı.
482922
sardunaki
13-04-2014, 14:56
Rengi harika.
482923
Sözde bunlar bodur aslanağzıydı,annem almıştı bana .Şimdi saksıya sığmıyorlar.Rengarenk sürekli açıyorlar.
482924
sardunaki
13-04-2014, 14:59
Mor salkımımı alalı henüz 1 hafta oldu ki yeni bir fide verdi bana ,seni çok sevmekte haklıyım Mor Salkım hanım,teşekkür ederim :)
482925
sardunaki
13-04-2014, 15:01
Bugün ektim bu güzel hanımı .O kadar küçük ki ..
482926
sardunaki
13-04-2014, 17:13
Babamın bahçesinden (Ç)aldığım çiçekler
482945
482946
sakız kızımın yanına sabah 2 arkadaş daha geldi.Bakalım tutacaklarmı ?
482947
Aloe Veram durmadan doğuruyor
482948
sardunaki
13-04-2014, 17:16
Bereketli bir bahar oldu :) Balkonum doğumhane gibi oldu :)482949
sardunaki
13-04-2014, 17:55
Oğlumla güzel havadan gaza gelip, gidip bu çiçekleri aldık.Şansıma çiçekçideki son 2 tane kalan pembe saksıyıda kaptık :) Yeni Ceylanlar yarın toprak alıp dikilecek.
482962
482963
482964
482965
482966
engin koç
13-04-2014, 21:21
Bence balkonunuzun ismini "pembiş" koyun. :-)
Sardunyalar harika..buaralar ruyalarima giriyor bu prensesler..dokunuveresim geldi çok tatlılar balkonunuza çok yakisacaklar ****** ;)
sardunaki
17-04-2014, 23:34
Cherry domateslerim çimlendi :)
483952
sardunaki
17-04-2014, 23:36
Geçen yıldan kalan hercai menekşe tohumlarım çimlendi
483953
sardunaki
18-04-2014, 11:39
Sevgili Engin Koç sizimi kıracağım .Peki Pembiş olsun ismi :)484012
gürcan_keskin
18-04-2014, 21:56
Cherry domatesleri ha :) süperrr.
Yalnız çok sık olmamış mı?
Bu arada herkes hobilerden gidiyor maşallah ne yetenekler var öyle...
ee o zaman bende beklerim bloğuma :p
hobi__sokağı (http://gurcankeskin.blogspot.com.tr/)
sevgilerle...
sardunaki
19-04-2014, 01:15
Haklısınız Gürcan bey,açıkcası ben çıkmazlar sandım ve atmayada kıyamadığımdan ektim.Fire veririm belkide diye düşündüm evet sık attım tohumları.Beni utandırdılar ama :) Nasıl olacak böyle şimdi kara kara düşünüyorum bende.Yüzlerce domates çimi oldu.Nereye ekicem ben bu kızlarımı :) ?
sardunaki
19-04-2014, 01:24
Sayın Gürcan bey,harikasınız ,Türk bayrağımız Atatürk'ümüzün portreleri ...Tebrik ediyorum sizi,ayakta alkışlıyorum.Hayran kaldım ,ellerinize sağlık.Cidden agaclar.net te ne gizli yetenekler varmış . Blog sayfalarımızı yayınlayacağımız bir forum mu açsak ne ?
sardunaki
19-04-2014, 17:26
Evimim küçük ve Pembiş bahçesi için yaptım
484247
484248
484249
484250
484251
sardunaki
19-04-2014, 17:27
484252
484253
sardunaki
20-04-2014, 17:53
Geçen yıl 7 yavru vermişti ,bu sene ilk yavruyu yaptı bakalım geçen yılki kadar bereketli olacakmı?
484542
sardunaki
20-04-2014, 17:55
Cherry domateslerim gittikçe büyüyor.Tek yalnışım çok sık tohumlama yapmam oldu
484543
Hercai menekşelerimde çıktı
484544
sardunaki
20-04-2014, 17:59
Amaryllislerimde çıkmaya başlıyor.
484550
484551
sardunaki
20-04-2014, 18:01
484552
Eşe dosta hediye etmek için bir çok çelik yaptım
484553
484554
sardunaki
20-04-2014, 18:02
484555
484556
484557
484558
484559
sardunaki
20-04-2014, 18:03
484560
Elma Kurdu
20-04-2014, 19:37
Merhaba, Ceylan Sardunyalarınıza bayıldım. :) Bundan sonra Pembiş bahçenizi takip edeceğim :)
YeniGine
20-04-2014, 23:45
Sevgili sardunaki, valla hangisine maşallah diyeceğimi şaşırdım... Hepsine maşallah da, ama yeni çimlenenlere, filizlenenlere ayrıca maşallah...
Sevgili sardunaki arslanlara, ceylanlara da maşallah zira çok güzeller... Ellerine sağlık...
sardunaki
21-04-2014, 07:39
Sevgili Elma kurdu Teşekkür ederim ,keşke yakın olsakta bir kahve içsek birbirimizin balkonlarında teraslarında ne iyi olurdu .
Sevgili YeniGine teşekkür ederim.O aslan ağızları normalde bodur cinsti ama nolduysa bu hale geldiler.Tüm kış boyunca açtılar.Bakana kadar aslanağzının bu kadar hoş bir çiçek olduğunu bilmezdim şimdi vazgeçilmezlerimden biri oldu.Hemde çocukluk anılarımı anlatıyor bana ,az oyunlar yapmadık aslanağzıyla .Ceylanlar dersen, sözün bittiği yer :) Resmen aşığım onlara aşık.Bu kadar güzel olur bir çiçek, bu kadar mı güçlü ,sapasağlam ,dimdik ,rengarenk .
Ne kadar güzel çicekleriniz var.Dahada güzel olurlar inşallah...
Amaryllisler için vakit geçmedi mi? Diğer üyelerin çoğunda şu an çiçekli hallerini görüyorum.
gürcan_keskin
21-04-2014, 14:26
Cicek deryasi...
Rengarenk ne güzeller öyle sevgili sardunaki.
Cherry dometeslerde seyreltme yapmani tavsiye ederim...
sardunaki
21-04-2014, 16:47
Sayın gürcan_keskin henüz çok minik fidelerim.başka yere alıp ekersem küsmezlermi,ya tutmazlarsa.? nasıl yapmam gerekiyor ,bir fikriniz varmı?
sardunaki
21-04-2014, 17:05
Sayın Yağmur,geçen yıl temmuz ayında gelmişti soğanlar bana,öncesinde çiçeklenen bir soğandı.Yani ilk kez açmıyacak.Tüm kış soğanlar ekiliydi,sulama,besin takviyesi gübreleme v.s hepsi yapıldı düzenli.Çıkmaz sanmıştım çünkü hiçbir hareket olmamıştı ama geçen hafta yeşillendiler.Evet bende gezdim sayfalarda hepsi açmış ama benimkiler henüz yeşillendi nedense.Çıktılar ya olsun :)
gürcan_keskin
21-04-2014, 20:46
Sayın sardunaki;
isterseniz sasirtma yapin isterseniz seyreltme.
seyreltmeden kastim, aralardaki yogun olan fazlaliklari sökup atin veya direk saksiya dikmeden once sasirtma yapin.
sasirtmadan kastim toprakli olarak kucuk obeklerde sökup tek tek nazik bir sekilde toprakli olarak pet bardaklara dikin.
sardunaki
22-04-2014, 11:51
Tamamdır sayın gürcan_ keskin :)
sardunaki
24-06-2014, 21:46
504514
504515
504516
sardunaki
24-06-2014, 21:47
504517
gokcegokce
25-06-2014, 20:50
Afiyet olsun, çilekler pek lezzetli görünüyor. Sardunyalardan haber yok mu daha fazla fotoğraf paylaşsanız keşke. Sevgiler...
sardunaki
03-07-2014, 07:51
Merhaba sevgili gokcegokce.Son günlerde balkonumda yaşanan tatsız durumdan dolayı pek fotograf yüklemeye varmadı elim ama şimdi gidip senin için son durumu fotograflıyacağım.Bir çok çiçeğimi arkadaşlarıma hediye ettim,birçoğunuda apartmanımızın bahçesine ektim,daha doğrusu zorunda kaldım.Aşırı sıcaklar ve klimanın balkona verdiği sıcaklık çiçeklerimi etkiledi,başka koyacak yerim olmadığından malesef çiçeklerimi azaltmak zorunda kaldım.
sardunaki
03-07-2014, 08:11
Malesef kökten çürüme yapmış,yeşil sağlıklı olanlarından çelik aldım ve suda biraz canlandırdım .13 çelik elde ettim tutarlarmı bilmem ama duruma oldukça üzgünüm.506474
sardunaki
03-07-2014, 08:15
Klima çalışacağı zaman çiçeklerimi kuytuya taşımak zorunda kalıyorum.
506476
506477
sardunaki
03-07-2014, 08:20
Cherry domateslerimden arta kalanlar.Birçoğunu verdim.Zamansız yer değişimi ve seyreltmelerden dolayı bana küstüler.Hediye ettiğim kişilerin domatesleri çok şükür ki gayet sağlıklı .
506478
506479
506480
sardunaki
03-07-2014, 08:23
Çelikten aldığım sardunyalarım.Çok güzel boy verdiler,fakat geçen haftalarda hasta oldular.Yaprakları sarardı ve dalları sündü.Neyseki sararan yaprakları temizleyince ve biraz vitamin takviyesi yapınca toparlandılar.506481
506482
506483
sardunaki
03-07-2014, 08:26
Sakız kızım güzel boy attı.Sürekli çiçekleniyor.Bazen üzerinde 10 top çiçeği oluyor,tam bir görsel şölen oluyor.Yanında 2 tane daha çelikten ektiğim sakızım daha var ama onlar açmıyor ,büyüme telaşındalar sadece
506484
506485
sardunaki
03-07-2014, 08:30
Kardeşinin kökü kurudu ama bu kızım gayet sağlıklı.
506486
Karşıyaka çiçek festivalinden aldığım minyatür sardunyam.Çiçekleri o kadar küçük ki ..
506487
506488
sardunaki
03-07-2014, 08:32
Zambaklarım açmadı :( 506494
Kış ortancam büyüme telaşında ,yanındakilerde kalanşolar.506495
gokcegokce
03-07-2014, 23:04
Balkonun kayıplarına rağmen çok güzel maşallah. Arada heves kırıcı kayıplar hepimizde oluyor ama pes etmek yok tabi. Benim de amaryllislerim açmadılar belki sonbaharda açarlar, kısmet. Ceylanlarım da çiçeklenmediler. Olsun yemyeşil yaprakları yeter. Sevgiler...
sardunaki
04-07-2014, 13:41
Sevgili gokcegokce ilk kez amaryllis bakıcam bakalım bahara diyelim o zaman.Ne zaman açar nasıl bakılır bende buradan öğreniyorum.
Evet halen çok üzgünüm bende :( Ama dün bahçeden 15 çelik aldım ceylan sardunyadan ve ektim boş kalan saksılarıma.Ağaç gibi enine boyuna büyüyün pembe açan güzel bir ceylan sardunyadan aldığım çelikler moralimi biraz olsun düzeltti.
Bazen benim çiçeklerimde de oluyor sanırım genel bir durum bu.Ya çiçeğe duruyorlar sürekli ya da boya ve yapraklanmaya.Biri olursa biri olmuyor.Dengeyi böyle kuruyor bizim akıllı çiçeklerimiz sanırım.
sardunaki
06-07-2014, 11:35
Tamda böyle söylemek gerekiyor sanırım geçen hafta kaybettiğim ceylan sardunyamın ardından.Ona üzüntümden gittim 15 çelik sardunya diktim.Tabii 15 kökten kendime birkaç tane ayırayacağım yine,gerisi hep eşe dosta.Beni en çok mutlu eden çiçek sevenlere kendi yetiştirdiğim çiçeklerimi hediye etmek.
İşte yeniler :)
507116
507117
507118
507119
507120
sardunaki
06-07-2014, 11:37
507121
507122
507123
sardunaki
06-07-2014, 11:39
Mor salkımım budama sonrası filizleniyor
507124
507125
sardunaki
06-07-2014, 20:41
Pazar günleri elbette çok güzel ama bir çiçekçiye gidip sevdiğim çiçekleri almak çok daha güzel.2 ceylanın renklerine vuruldum resmen.Birde sakız sardunya aldım morun en güzel tonundan.
Poşette 75 kuruşa satılanlar sakız sardunyaları görünce dayanamadım 4 tane farklı renkte olanlarından aldım.Kısacası bu pazar günü bir harika :)507196
507197
507198
507199
sardunaki
12-07-2014, 15:35
Bu güzeli bugün aldım ,tek bir tane vardı ve kendimi çok şanslı hissettim.Yaprakları ve çiçekleri diğerlerinden farklı .Cinsini tam olarak bilmiyorum ,ilk işim bunu öğrenmek olucak
508412
508413
sardunaki
12-07-2014, 15:43
Geçen hafta 2 ceylan 1 sakız..
Bu hafta 3 ceylan 3 top sardunya
Diğer çiçeklerimi mümkün oldugunca eşe dosta veriyorum.Balkonumu sadece sardunya çeşitleriyle donatmak istiyorum.
Şuanda çeliklerle ,tedavide olanlarla ve henüz çok minik olanlarla bir 45 tane sardunyam var.
45 in içinde tabii ceylanlar,sakızlar ve top sardunyalarım da var.
508414
508415
508416
508417
münevver48
12-07-2014, 16:57
Bu güzeli bugün aldım ,tek bir tane vardı ve kendimi çok şanslı hissettim.Yaprakları ve çiçekleri diğerlerinden farklı .Cinsini tam olarak bilmiyorum ,ilk işim bunu öğrenmek olucak
508412
508413
sevgili sardunaki, bu sardunya türü galiba yıldız sardunya. güler ablanın bahçesinde görmüştüm. birde alaca yapraklısı ile kırmızı yapraklı ve gül sardunya var. ben kırmızı yapraklı (koyu kırmızı kahve arası)almştım .ne yazıkki köpeğim zarar verdi ve sardunyam kurudu.gerçekten her balkona çok yakışıyor şu günlerde sıcaklara tek takmayan çiçekler galiba sardunyalar.
sardunaki
12-07-2014, 22:58
Merhaba Sevgili münevver48 ,teşekkür ederim hoşgeldiniz .Bende araştırıyorum şuanda ama tam emin olamıyorum.Sizin kaybınız içinde üzüldüm şimdi.Geçmişte benimde başıma geldi ve nasıl üzülüyor insan tahmin ediyorum.Ama her kayıptan sonra daha çok sardunya alıyorum bunu farkettim :) Bundan sonra kaybetme korkusu ve riski olmasın diye hemen çelik alıcam kendime.Başka yolu yok sanırım bunun
sardunaki
12-07-2014, 23:01
Saksılarınıza sizde zevkinize göre böyle süsler yapabilirsiniz.Ben baykuşları çok severim o yüzden baykuş yaptım,arkada da işlediğim baykuşum var.
508504
sardunaki
12-07-2014, 23:05
Fotoğrafları uzun süre önce çekmiştim.Alaçatıdaki hakim renkler insanı büyülüyor.Beyaz,mavi,morun insanı alıp götüren etkisi...Sizde görün istedim
508505
508506
508507
508508
508509
sardunaki
12-07-2014, 23:45
Bu arada bugün aldığım sardunyalarımdan beyaz tomurcuklu olanın yaprakları kına kokuyor.İlk kez karşılaşıyorum böyle bir kokuyla .Bilen var mı ? Duyan var mı ?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.