Bağlan

View Full Version : Hasan Çetin / Akçaağaç (Acer Palmatum)

Hasan Çetin
15-04-2013, 09:04
Arkadaşlar merhaba hafta sonu Bursa'da fidancıları dolaşırken aşağıdaki akça ağaçı görüp aldım sizlerin fikirlerini almak istiyorum bu mevsimide budama olurmu yoksa budama mevsimi gelincemi budama yapayım birde ağaçın hangi dallarını kesmek gerekir aklımda herhangi bir model yok sizce bu akça ağaça en uygun model nedir bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim seneye kök dudaması yapıp bonsai saksısına alabilirmiyim ilginiz için çok teşekkür ederim.

Site üzerinden resim yükleme denemesi
394607

sagol
16-04-2013, 08:52
Acerinizin güzel, kökleri de iyi gelişmiş. Gelişimini tamamlamadan bonsai saksısına almak sakıncalı. Budamak için biraz geç kalınmış. Siz şimdilik plastik saksısında yaşatmayı sağlayın. O dönem içinde de acer palmatumlar ve bonsailer hakkında okuyup bilgi edinin.

İyi çalışmalar dilerim..

Hasan Çetin
16-04-2013, 13:08
Arkadaşlar ben bu akça ağaçını fidanlık tan 25 TL aldım(pazarlık yapmadım) bana ucuz geldi ama piyasası ne kadardır onu bilmiyorum sizlerle bilgi amaçlı paylaşmak istedim.

Hasan Çetin
19-04-2013, 08:52
Arkadaşlar fikrini paylaşmak isteyen yokmu acaba yolun başında olan birine yardımcı olmak bahabında

tourkana
22-04-2013, 12:51
Akçaağaçta uç alımı - sonbahahar sonu gibi istediğiniz forma yönelik budama işlemleri yapmalısnız .
Forumdaki bilgileri öğrenmye çalışın, şu anda yapılacak çok fazla işlem yok maalesef.

tourkana
22-04-2013, 15:15
Sn. Hasan Cetin, fotoğrafları forum üzerinden yüklemeniz gerekiyor. Paylaşım siteleri bir süre sonra linkleri silebiliyor, böylece sizin mesajınız da ilerde eksik kalıyor.
Foruma fotoğraf yüklemek çok kolay, bir sorun yaşarsanız yardımcı olurum.

Hasan Çetin
24-04-2013, 06:58
site üzerinden resim yüklemede bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler