Bağlan

View Full Version : themarmara44 / Gingko




themarmara44
11-04-2013, 13:56
389258
buda aldığım gingko fidesi. aldığım kişi bunu şimdilik budamamamı söyledi. yaprakları azalacağından ölebileceğini söyledi. sizce ne yapmam gerekir. yine saksı ve toprak hakkında yardımcı olabilirmisiniz




HakanG
15-04-2013, 22:32
Çok yavaş büyüdüklerini, dünyada ki en uzun yaşayan ağaç cinsi sanırım ve atom bombasına bile dayanıklı olduklarını biliyorum.Bir de meyvesi zehirli fakat alternatif tıpta kullanılıyor... :)
Bence çok güzel bir ağaç fakat maalesef size yardımcı olamayacağım çünkü ben de acemiyim... :D

sagol
16-04-2013, 08:46
Sayın Themarmara44,

4-5 gün hiç su vermezseniz etrafındaki plastik torbayı kesip toprağı oynatmadan, köklerine zarar vermeden daha büyük bir saksının ortasına oturtabilirsiniz. Etrafına oldukça geçirgen bir karışımla doldurabilirsiniz. Yarı dere kumu yarı torf mesela. Ginkgonuzun gelişmeye ihtiyacı var, yavaş yavaş büyüyecek. Şimdilik su ve gübre verin gelişsin.

İyi çalışmalar dilerim...