View Full Version : Kelebek / Balkon
Tohumdan yetiştirdiğim Kolyoz (Coleus) Koleksiyonumu ve diğer çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Umarım beğenirsiniz.
Saygılar...
Tohumdan yetiştirilmiş Wizard Mix türünden büyüme evrelerine dair birkaç kare....
Karışık Türlerin gelişme evreleri....
Şaşırtılan karışık türler....
390011
390012
390013
390014
390015
390016
Pempe tonlar sonradan kendini gösterdi.
390017
390018
390019
390020
Rainbow'ların önceki halleri... Nerden nereye....
390026
390025
390024
390023
390027
bakımı cok kolay,nazsız çicek derler ama ben bunu bir türlü beceremedim.. siz tohumdan üretmişsiniz maşallah güle güle büyütün.
almanyalı
13-04-2013, 20:48
merhaba,
Sevgili Kelebek sayfanız hayırlı olsun, kolyozlara bayıldımm.
Rengarenk çok güzeller,
elinize sağlık büyüdükçe bu renkler değişecek mi? yoksa aynı mı kalacak?
kolyozu çok sevmeme rağmen pek başarılı olamadım şimdiye kadar hiç açtıramadım, birazda hevesin kırıldı, imrendiğim ama başarılı olamadığım sayılı bitkilerden.
:(
Sayfanızı bugün fark ettim ilgi ve merak ile takipte olacağım,
fotoğrafların devamını bekliyorum :)
Bol renkli çiçekli günler dilerim.
sevgilerimle
ay ay o sardunyalarada maşallahh.. şuan benim sadece 1 tane kırmızım açık:) devamını bekliyorum:) elimde hangi renkler var haberim bile yok:)
Sayfanız hayırlı olsun koleksiyon yapmanız çok güzel ben de birkaç türü yapacağım kısmetse.
Dikine Boylanan Tür.. Çok küçük olmasına karşın tomurcukları var...390063
390214
390215
Minik kolyozların, büyüdüklerinde bu karışımdan olmasını bekliyorum.....
390216
Sayın Kelebek,
Sayfanız hayırlı olsun, tohumdan bitki yetiştirmek ciddi emek istiyor ve siz layıkıyla yapmışsınız. Gönderdiğim yaprak güzelini görünce ayrıca mutlu oldum.
Yalnız çeliklerin yukarıya doğru gitmesi ilginç; aynı çiçek bende sarkan halde ve yere değdiği için birkaç defa budamak zorunda kaldım. Belki de dikme şekliniz ile ilgili olabilir? Neyse böyle de çok güzel:) Ellerinize sağlık...
KAPTANzst
15-04-2013, 08:20
Hepsi çok güzel. Belgesel gibi hazırlanmış ve emek verilmiş çalışmalar için tebrik ederim.
Özellikle bu karedeki çeşitler ve görüntüleri büyüleyici...
milaca2010
17-04-2013, 11:13
Sn. Kelebek; Hoşgeldiniz. Balkon sayfanız hayırlı olsun, minik kolyozlar ve sardunyalar çok hoş.
Güzel paylaşımlara...
dağçiçeği
20-04-2013, 12:56
Sayın Kelebek sayfanız hayırlı olsun. Kolyozlar maaşallah ne kadar güzel büyüyorlar. Ben de tohumlarından ektim bir hafta kadar oldu.Hala çimlenmediler. Siz kaç günde çimlendirmiştiniz ?
serkan_istanbul
20-04-2013, 13:02
Sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli günler dilerim. sevgilerimle.
Sayın Kelebek
Balkon sayfanız hayırlı olsun, tohumdan Kolyoz yetiştirme çabalarını, balkonu ve çiçeklerini bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Herşey gönlünüzce olsun.
Sayfamı ziyaret edip, beğenilerini sunan siz değerli üyelere teşekkür ediyorum.
Saygılar...
394463
394472
394473
394474
394475
Sayın Kelebek
Küpe çiçeklerinin görüntüsü ve rengi mükemmel, maşallah nazar değmesin.
Saygı ve selamlar
Kong Mix Türü
394505
394508
394506
394507
Sn. Kelebek;
yaprak güzelleriniz, küpelileriniz ve sardunyalarınız muhteşem ellerinize sağlık. Yaprak güzellerini tohumdan üretme işinde bayağı bir yol almışsınız tebrikler. Hepsi çok güzeller.
Yaprak güzelleri dış mekanda da yetişir mi? Yani bahçe toprağına direk dikilse yaşar mı? Yoksa sadece iç mekan bitkisi midir?
sn. kelebek sayfanız hayırlıolsun küpe ve sardunyalar harika
395384
"Rainbow"
395385
395386
"Kong Salmon Pink" ve "Multicolor"
395387
"Palisandra (çikolata renkli)", "Multicolor" ve "Salmon Lace'in" arasında yerini aldı
395388
3'ü 1 arada "Salmon Lace"
Öncesi...
396167
Şimdi....
396168
Sn.Anzac'ın hediyesi olan kolyoz, bir kaç çeşit rainbow türü ile beraber bir saksıda....
Sayın Kelebek
Adeniumlarınız hayırlı olsun güle güle büyütün.
Saygı ve selamlar
Teşekkür ederim Sn.Adneser. Adeniumlarla bu ilk deneyimim olacak. Umarım güzel sonuçlar alırım.
Saygılar....
sayfanız hayırlı olsun sabrınıza hayran kaldım. çok güzel büyümüşler emeğinize elinize sağlık.
Sn.Edasu,
Çok haklısınız, tohumdan çiçek yetiştirmek insanın sabrını arttırıyor.
Teşekkür ederim.
Palisandra ve Black Dragon
çok güzelller, bu kadar çeşitli yaprak güzeli bilmiyordum
Sayın Kelebek Fotoğraflarınız çok başarılı.Bundan sonraki bitki ,çiçek paylaşımlarınız da bizlere güzel görseller sunacağınıza eminim.Hepimize kolay gelsin.
Trabzonlu doğa sever den saygılar selamlar.
Merhaba Adil Bey,
Elimden geldiğince özellikle kolyozların gelişim evrelerini fotoğraflayıp, siz değerli agaclar.net üyeleri ile paylaşmaya çalışıyorum.
Sn.Hüzün, kolyozlar evet çok çeşitli ancak tohumunu tedarik edemediğim (Türkiye'ye satış yapmayan ülkelerden) türleri de var :(
Saygılar.
Sevgili Kelebek, çok başarılısın tohumdan yetiştirmede... Salmon lace'ler de harikaymış. Bu kış, üç dört kere tohumdan deneme yapmama rağmen bir tohum bile çıkmadı. Çiçekçilerde fide halinde değişik birkaç renge rast gelince çok sevindim doğrusu. Hemen çeşitlerime katıldılar. ;)
Fidelerin büyüdüğünde balkonun çok güzel görünecek eminim. Bazılarına tijli form vermeyi dene bence, o halleri de çok albenili oluyor.
YeniGine
03-05-2013, 00:13
Sevgili Kelebek sayfanız hayrlı, bol çiçekli olsun... Yaprak güzelleriniz gerçekten kolleksiyon olmuş, küpeler de az kalmış kolleksiyon olmaya... Çok güzeller. En çok da tohumdan yetiştirmiş olmanıza hayran kaldım ne kadar güzel çimlenmişler öyle. Ellerinize, gönlünüze sağlık. Rastgelsin...
Merhaba sayın kelebek,öncelikle sayfanız hayırlı olsun.Yaprak güzelleriniz çok güzel.Bu kadar çeşidini görmemiştim.Geçen yıl ben de yaprak güzeli ekmiştim.Sonra fideleri tenekeye geçirdim.1.5 metreye yakın boylandılar.İnşallah sizin de tüm çiçekleriniz sağlıkla büyür ve yüzünüzü güldürür.Sevgiler.
Sn.Yeni Gine ve Sn.Mügem,
Güzel temennileriniz teşekkür ederim. Elimden geldiğince bol çeşitli olmasına çalıştım.
Saygılar.
Sayın Kelebek sayfanız hayırlı olsun, Kolyoz çeşitleri ve sağlıklı kolyozlardan görülen şu ki bu çiçeği iyi tanıyorsunuz. Tohumdan yetiştirme konusunda da başarılı olduğunuz belli. Ellerinize sağlık...
Henüz daha saksıya dikilmediler...
Bu türler tohumdan ilk çimlenenler. Gelişimleri de oldukça hızlı...
neslihan0602
04-05-2013, 22:52
Sayın kelebek hoş geldiniz safalar getirdiniz..:rolleyes:
Neslihan Hn. teşekkür ederim.
Kong Mix (içinde 1 tane de fırfırlı var)
Sn Kelebek balkon sayfanız hayırlı olsun. Kolyozlara bayıldım. Benim çocukluğum çiçeği. Çevremde göremiyorum artık. Birde sarmaşık gibi büyüyen sultan küpesi oda çocukluğumda çok yetiştirirdik. Çiçekleriniz çok hoşuma gitti. Kolyozlar çiçek açmasa bile renkleri çiçek gibi renk renk. Onların bu renklerine hayranım. Sizin kolyozlardan bizde nasipleniriz. Güle güle büyütün. Hepsi çok güzeller. Sevgiler.
Daha geniş saksıya alındılar...
bay tömürcek
08-05-2013, 19:58
Sayın kelebek yaprak güzelleriniz hayran olunacak güzellikte maşallah çok beğendim ;) Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama sakıncası yoksa sorabilir miyim merak ettim bukadar yaprak güzeli sevmenizin bir sebebi var mı? :p
Merhaba Sn.bay tömürcek,
İlgi ve beğeniniz için teşekkür ederim. Kolyozları çok sevdiğim bir gerçek ancak herhangi özel bir sebebi yok :)
Kolyozlar sevilmeyecek çiçekler mi! :) Tabi küpeliler de...
Saygılar...
Angels Sour
09-05-2013, 09:21
Sn Kelebek balkon sayfanız hayırlı olsun. Kolyozlara bayıldım. Benim çocukluğum çiçeği. Çevremde göremiyorum artık. Birde sarmaşık gibi büyüyen sultan küpesi oda çocukluğumda çok yetiştirirdik. Çiçekleriniz çok hoşuma gitti. Kolyozlar çiçek açmasa bile renkleri çiçek gibi renk renk. Onların bu renklerine hayranım. Sizin kolyozlardan bizde nasipleniriz. Güle güle büyütün. Hepsi çok güzeller. Sevgiler.
Sevgili Kelebek, benimde çocukluğumun çiçeği olan kolyozlara "empirme" derdi rahmetli teyzem. Tepelerinde salkım şeklinde, krem çiçekler olduğunu hatırlıyorum. Sizde çiçeklerini görün, inşallah.:p
Zenfree'nin ilk sayfalarında çiçeklerini görebilirsiniz.
bay tömürcek
09-05-2013, 10:47
Merhaba Sn.bay tömürcek,
İlgi ve beğeniniz için teşekkür ederim. Kolyozları çok sevdiğim bir gerçek ancak herhangi özel bir sebebi yok :)
Kolyozlar sevilmeyecek çiçekler mi! :) Tabi küpeliler de...
Saygılar...
Rica ederim ben teşekkür ederim sorumu cevaplandırdığınız için ;) Bende çok severim yaprak güzelini her sene 1 2 saksım olur bu sene de var :) Küpeliniz katlıya benziyor öyle mi? :) Resimlerinizin devamını bekliyorum iyi günler :)
dağçiçeği
10-05-2013, 10:00
Menekşenizi tavşanlar ziyaret etmiş galiba :D Çok güzel ;)
milaca2010
10-05-2013, 13:30
Katmerli küpeleriniz süper, çok beğendim sn. Kelebek; Kolyozlara diyecek hiç bir sözüm yok, siz uzmanı olmuşsunuz, bu güzelleri tohumdan yetiştirip böyle güzel sonuç alabilmek kolay değil.
Menekşenizde çok güzel. Size bol çiçekli günler dilerim...
Ofisimden bir kare....
Sayın Kelebek
Sunum'da mor menekşede muteşem, elinize sağlık.
Saygı ve selamlar
Çok teşekkür ederim Sn.Adneser, Sn.milaca2010 ve Sn.dağçiçeği.
Fırfırlılar... (Care-free)
İkisi de aynı türden ancak güneşin etkisiyle farklı iki tür gibi...
Çelikten yetiştirsem bu kadar devasal büyümezdi :)
Sn. kelebek tohumdan yerinde ekilip yetişenler daha iri ve daha canlı oluyor bu genelde tüm bitkiler için geçerli.
Teşekkür ederim Sn.Adneser. Adeniumlarla bu ilk deneyimim olacak. Umarım güzel sonuçlar alırım.
Saygılar....
Sayın Kelebek
Yılbaşından bu yana 12 adet tohumdan,:( iki tanesi çimlendi, fakat boyları kısa sizinkiler hızlı büyüyorlar maşallah, nazar değmesin.
Benimkilerin yeni resimlerini yarın yüklerim.
Saygı ve selamlar
sn kelebek sayfanız hayırlı olsun menekşedeki tavşan sevdim origamide iyiyyimdir...;)
banusemiha
12-05-2013, 22:06
Hepsi çok güzeller..Güneşte renkleri daha koyu oluyor galiba..
gürcan_keskin
16-05-2013, 19:48
Sayın Kelebek sayfanız hayırlı olsun.
Kolyoz (Coleus) Koleksiyonunuz çok güzel.Emeklerinize sağlık.
Büyüyünce güzel bir tür olacak....
çok harika bi renk...:D
biraz büyüsün çelik almaya geliriz...;)
YeniGine
17-05-2013, 00:02
Sevgili Kelebek evet bence de rengi çok güzel inşallah coşmuş halini de fotoğraflarsın. Gönlüne sağlık.
Hep beraber büyüdüğünü görmek umuduyla Sn.Yeni Gine, teşekkürler...
Kışın Yenimahalle serasından aldığım küpe fidesi...
Yenimahalle serası neresidir acaba sayın Kelebek?
Yenimahalle serası neresidir acaba sayın Kelebek?
Karşıyaka Mezarlığı karşısı... 2. ve 3. nolu kapının karşısındaki seracılar...
Yaprakların üzerindeki beneklerin demir vitamini fazlalığından olma ihtimali yüksek...
Biraz renk katalım.... (Coral Sunrise + Care-free)
Bu 3'ü bugün saksıya geçirildiler....
Versa kolyozlar henüz oldukça küçükler...
Fırfırlılara bayıldım, bende bu türden hiç çıkmadı..
Sn.Lalem,
Yurtiçinden tedarik ettiğim tohumlarda fırfırlı çıkmadı, fırfırlıların tohumunu yurtdışından tedarik ettim.
Saygılar.
Ellerinize sağlık.küpelere bayıldım.
2 günlük yolculuktan sonra bugün gelen küpeliler....
Emek verilerek, titizlikle paketlenmiş... Kutuda herhangi bir toprak dökülmesi yoktu :)
Sanırım bu küpeli mavi renkli...
Paketten çıkarıldıktan sonra... Sn.kamelyavadisi çok teşekkürler, emeğinize sağlık...
dağçiçeği
21-05-2013, 14:34
Küpelileriniz çok güzeller maşallah . Bol bol çiçeklerini görmenizi diliyorum.
Küpelileriniz çok güzeller maşallah . Bol bol çiçeklerini görmenizi diliyorum.
Çok teşekkür ederim Sn.dağçiçeği.
Salmon Lace
dağçiçeği
21-05-2013, 20:03
Oooo sunumda çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Adalet Yağcı
21-05-2013, 21:57
Sevgili Kelebek;
Başlığınız hayırlı olsun, biraz geç olmakla birlikte gördüm :)
Siz de benim gibi tohumdan yetiştirmeye meraklısınız anlaşılan.
Tohumlarla uğraşmak zahmetli bir iş, ama keyfi hazır alınanlardan daha fazla.
Kolyozlarınız çok güzel olmuş, inşallah bir gün bahçeniz olur doyasıya bitkilerle doldurursunuz.
Fotoğraf sunumunuzu çok beğendim, forumda en çok dikkat ettiğim konulardan biridir temiz ve net fotoğraf, ellerinize sağlık.
Güzel paylaşımlar diliyorum, kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim Adalet Hanım,
Evet, ben de tohumdan yetiştirmeyi; bu emeği çekmeyi seviyorum. Benim de gönlümden geçen balkondaki güzellikleri ileride bahçeye taşımak.. İnşallah hep beraber o günleri de görür ve güzel paylaşımlarda bulunuruz...
Elimden geldiğince kolyozları göze hitap edecek şekilde sunmaya çalışıyorum.
Saygılar...
Red Velvet (sağ alttaki 1 tanesi hariç :) )
Sayın kelebek,
Fotoğraf sunumlarınız çok güzel olmuş.
Yaprak güzellerinizi çok beğeniyorum.
Sevgiler
Sayın kelebek,
Fotoğraf sunumlarınız çok güzel olmuş.
Yaprak güzellerinizi çok beğeniyorum.
Sevgiler
Sn.Tika,
Çok teşekkür ederim.. Elimden geldiğince siz değerli üyelere, kolyozları sunmaya çalışıyorum.
Saygılar.
Çilli Begonyalar...
409908
409909
Bu da çelik...
409910
Profil resmimdeki, kolyozun tohumunu tedarik edemedim (satışı hemen bittiğin için). Ancak, bu fotoğrafdaki 2 tanesinin büyüyünce benzeme ihtimali var diye ümitleniyorum :)
Hızla büyümeye devam ediyorlar...
Rengini en çok beğendiğim kolyozumu ağzında taşıyan bu sevimli köpeği sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim...:)
Angels Sour
27-05-2013, 23:10
Sunumlarınız çok hoş olmuş, özellikle denizdeki kolyozlara bayıldım...:p
Adalet Yağcı
27-05-2013, 23:43
Sunumları bir sanat haline dönüştürdünüz sevgili Kelebek, denizdeki kolyozları ben de çok beğendim.
YeniGine
28-05-2013, 00:09
Sevgili Kelebek, buzçiçeği sunumunuz da çok güzel. Ellerinize sağlık.
Merhaba Sn.Yeni Gine, Sn.Adalet Yağcı ve Sn.Angels Sour,
Beğenmenize sevindim. Denizdeki kolyozları ben de çok beğendim :)
Çok teşekkür ederim.
Saygılar,
Sayın kelebek kolyoz koleksiyonunuzdan pasajlar izlemeye devam ediyoruz .güzelde oluyor.Fotoğrafları proğramda işleyerek farklı görünüm kazanmış halde sunuyorsunuz.
Kullandığınız proğram hanki proğram merak ettim.Buna benzer bir çok proğram kullandım, bu biraz daha farklı gibi geldi.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, kolay gelsin.
Sayın Kelebek
Son on gündür forum'da yoktum her şey harika olmuş, hele kolyozlarda gelişmeler mükemmel emeklerinize sağlık.
Saygılar
Sunumlarınız çicekleriniz kadar güzel....Çilli begonyanız çoşmuş....Bol çicekli başarılı daha güzel günlere.
Sn.Adil abi, Sn.Adneser abi ve Sn.Sonkez,
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar...
Kolyoz ve Sardunya güzelliği
Nazar deymesin ,sardunyalarda çok güzel...
Sn.Sonkez sağolun,
İçlerinde beyaz sardunya da var ancak henüz açmadı. Beyaz da açtığında güzel bir uyum olacak...
Saygılar.
Mosaic
Sayın Kelebek
Mosaic'ın renkleri mükemmel görünüyor eline emeklerinize sağlık.
Saygı ve selamlar
Sayın Kelebek
Mosaic'ın renkleri mükemmel görünüyor eline emeklerinize sağlık.
Saygı ve selamlar
Çok teşekkür ederim Sn.Adneser abi,
Fotoğrafda göründüklerinden daha güzeller :)
Red Velvet.... (yüksek verimle çimlendi)
Sizi kolyozların efendisi ilan ediyorum, harika hepsi.
Teşekkür ederim Sn.h_dogan;
Çocukken yetiştirdiğim aslanağzılar her sene bahçeye renk katıyor...
Yaprak güzelleri görüntüleri çok güzel,birde tohumdan yetiştiriyor olmanız gerçekten takdire şayan elinize emeğinize sağlık.Küpe çiçeklerinin görüntülerine bayıldım:D,Yenileri de hayırlı olsun bol çiçeklerini görmenizi dilerim...;)
Çiçekleriniz çok güzel ,Kolyoz konusunda oldukça uzmanlaşmışsınız neredeyse kitabını yazacak kadar hem de.
Yeriniz kısıtlı olmasına rağmen bunları gördüysek şöyle normal bir bahçeniz olsa tahayyül edemiyorum.Umarım o da olur bir gün.
Paylaşımlarınız için teşekkür ediyor , kolaylıklar diliyorum.
Çok teşekkür ederim Sn.berçin ve Sn.fatihs....
Beyaz fırfırlılar içerisinde kadife güzelliğindeki kolyoz....
Kolyoz denince ilk siz geliyorsunuz aklıma.. :eek: Fırfırlıların gelişmiş halleri harika olacak güzel günlerde büyütün.. :)
Angels Sour
05-06-2013, 19:08
Sizin kolyozlara o kadar imrendim ki; Zengarden'dan kolyoz tohumuyla, iki tane fide aldım. Fidelerim bugün geldi, ama sizin kolyozlar gibi dikine gelişmemiş. Sarmaşık fidesi gibi aşağıya doğru ve dallar hafiften kıvrılmış.
Çubukla dalları bağlasam düzelir mi?
Bir de, tohumların çimlenmesi uzun zaman alıyor mu?
Sevgiler..:p
Sizin kolyozlara o kadar imrendim ki; Zengarden'dan kolyoz tohumuyla, iki tane fide aldım. Fidelerim bugün geldi, ama sizin kolyozlar dikine gelişmemiş. Sarmaşık fidesi gibi aşağıya doğru ve dallar hafiften kıvrılmış.
Çubukla dalları bağlasam düzelir mi?
Bir de, tohumların çimlenmesi uzun zaman alıyor mu?
Sevgiler..:p
Merhaba Sn.Angels Sour,
Size öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kolyoz hastalığı size de bulaşmış ;)
Zengarden'dan tedarik ettiğiniz rainbow kolyozların tümü dikine boylanmaktadır, ancak çok fazla büyüdüğünde yayılmaya başlamaktadır. En son mesajımda eklediğim kadife güzelliğindeki kolyozum Sn.Anzac'ın hediyesi (kendisine tekrar teşekkür ediyorum) olup bu tür aşağıya doğru büyümektedir.
Tohumların çimlenmesi 4.günden itibaren başlamaktadır, uygun koşullar sağlandığı durumda.
Zengarden tohumları üzerinde tohumların nasıl çimlendirileceğine dair detay bilgi bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken husus uygun torfa ekim yapmak ve direk güneş ışığına tohumları bırakmamak.
Saygılar...
Minicik saksısında halen büyümeye devam eden en gelişmiş kolyozum...:p
Kolyoz denince ilk siz geliyorsunuz aklıma.. :eek: Fırfırlıların gelişmiş halleri harika olacak güzel günlerde büyütün.. :)
Sn.Sudenur,
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.
Saygılar...
Angels Sour
05-06-2013, 22:12
Sayın Kelebek, tohumlarım henüz gelmedi; son eklediğiniz resimden sonra benimde böyle kolyozlarım olacak diye, bir garip oldum. Gerçekten bu bir hastalık galiba...:p
İlginiz için teşekkürler.
Sn.Angels Sour,
136.mesajımdaki kolyozlar Zengarden tohumlarından çimlenenler... Sizin de en az bunlar kadar güzel kolyozlarınızın olduğunu görmek ümidiyle...
Şimdiden kolay gelsin... :)
Süper süper süper. Ben bulaşmayayım sizin kolyozları izlemekle yetineyim. Yazık olur güzel yapraklılara ilgisizlikten ölürler.
Sn.h_dogan,
Ben de sizin sayfanızı az önce gezdiğimde çeşit çeşit domateslerinize, patlıcana kısacası sebzelerinize çok imrendim. İnşallah afiyetle güzel günlerde yersiniz. Eminim, kolyoz işine bulaşırsanız, bu işte de çok başarılı olacaksınız.
Saygılar.
Bu sabah balkonumdan bir kare ;)
Sevgili Kelebek , aynı saksıda rengarek kolyozlar çok hoşuma gidiyor. Bende aynı şekilde uygulama yaptım.. Birde sol taraf arkadaki pembe yapraklıda mı tohumdan çıktı ? Merak ettim.
Sevgili Kelebek , aynı saksıda rengarek kolyozlar çok hoşuma gidiyor. Bende aynı şekilde uygulama yaptım.. Birde sol taraf arkadaki pembe yapraklıda mı tohumdan çıktı ? Merak ettim.
Sn.Lalem,
Kolyozlarımın %99'unu tohumdan yetiştirdim. Sizin sorduğunuz kolyozda yine aynı şekilde tohumdan yetişti. 42.mesajımda bu tür kolyozum önceki hali mevcut.
Saygılar...
Az önce biraz düzenleme yaptım...
Scarlet türü...
Sağdakinin üst kısmından koparıp soldakini diktim... Toplam 3 kök oldu..
Sn.h_dogan,
Ben de sizin sayfanızı az önce gezdiğimde çeşit çeşit domateslerinize, patlıcana kısacası sebzelerinize çok imrendim. İnşallah afiyetle güzel günlerde yersiniz. Eminim, kolyoz işine bulaşırsanız, bu işte de çok başarılı olacaksınız.
Saygılar.
Saksıdaki çiçeklerle pek ilgilenemiyorum o yüzden yaşayamıyorlar. Bu sene aldığım küpe çiçeği sizlere ömür. Doğrusu pek bakımını bilmiyordum hava da sıcak olduğu için toprağını değiştiremezdim. İlk başlarda iyi gidiyordu sonra birden soldu gitti. Bu kolyozların bakımı kolaysa düşünebilirim çünkü yaprakları izlemeye değer.
Sağlıcakla kalın şimdilik sizi izlemeye devam. ;)
Sn.h_dogan,
Kolyozlar insanı hiç üzmeyen bir tür. Bol ışık ve su yeterli... Bakımı oldukça kolay ve zahmetsiz..
Küpeli çiçeğinize üzüldüm :(
Saygılar...
YeniGine
07-06-2013, 00:07
Evet Sayın hdoğan haklı ben de pek merak sarmayayım; yoksa bina görevlisi istifasını verip kaçacak. Kapı önlerini yıkarken izliyorum, farkındayım benim saksıları fırlatır gibi çekip, itiyor. Zaten kapısının önü saksılarımla doldu, e 1-2 giriş önüne de koydum saksıları. Ben olanlarla yetineyim şimdilik.
Sevgili Kelebek bu yaprak güzellerini sende izlemeye devam. Ellerine sağlık hepsi çok güzel. Hele o minicik saksıda ne kadar büyümüş o kolyoz, hayret ettim.
Sevgili YeniGine ablacığım,
çok hoşsunuz ;)
Yenimahalle serasından kışın fide olarak aldığım küpeli.... Üzerindeki beyaz lekeler arap sabunu lekesi...
YeniGine
07-06-2013, 23:19
Sevgili Kelebek ne kadar güzel gelişmiş küpelin, ellerine sağlık. Arap sabununu bit mi vardı da sıkıyorsun?
Sevgili Kelebek ne kadar güzel gelişmiş küpelin, ellerine sağlık. Arap sabununu bit mi vardı da sıkıyorsun?
Merhaba Sn. YeniGine Ablacığım,
Arap sabunu ve tütün kürünü küpeli çiçeklerinde oluşan yeşil bitlere kullanıyorum. Özellikle tütünün herhangi bir yan etki olmuyor... Kesin çözüm değiller ancak belirli periyotlarda uygulandığı durumlarda faydalı oluyor.
Saygılar...
Biraz güneşten uzaklaştırınca açık renkler yeniden kendisini gösterdi...
dağçiçeği
08-06-2013, 08:07
Çok güzel çeşitlerin var sevgili Kelebek. Nedenli ilgili olduğun ve severek yetiştirdiğin tüm bitkilerinden belli oluyor. Küpelerinde çok güzel. Bol çiçeklerini gör inşallah.
Sevgili Kelebek emeklerinize sağlık. Her mesajınızı okudum her fotoğrafınıza ilgiyle baktım ve alkışlayarak. Kolyozlarınız ve küpe çiçeklerinizi sevdim tanıdığım en eski çiçeklerden olsa gerek sanırım. Beğen butonum çalışmıyor siz bütün sayfalarda beğen butonuna basıldığını kabul edin. Kolaylıklar diliyorum:)
Sayın Kelebek
Kong Mix çok güzel olmuş arajmanmı yaptın? yoksa, tek saksıda değişik versiyonlarımı? ben sizi takipte zorlanıyorum, siz bunca çiçeği hemde tohumdan, ki bakımı zordur yetişene kadar, bravo demek az bile bu güzellikleri biz üyelerle paylaştığın için teşekkür ederim kardeşim eline ve emeklerine sağlık.
Saygı ve selamlarımla
Sn.adneser abi,
Kong mix leri aynı saksıya dikmiştim. Ancak gelişimlerinin daha iyi olması için seyreltme yaptım.
Kong Salmon Pink'leri aynı saksıya toparladım.
Sn.kamelyavadisi'nden gelen küpeli çiçeği...
Rengi çok güzel...
Sevgili YeniGine ablacığım,
çok hoşsunuz ;)
Yenimahalle serasından kışın fide olarak aldığım küpeli.... Üzerindeki beyaz lekeler arap sabunu lekesi...
Rengi belli oldu :)
dağçiçeği
13-06-2013, 09:01
Küpelilerin ne kadar güzeller. Kolyozları karışık olarak bir saksıya toparlaman çok güzel olmuş. Hepsi de çok sağlıklılar maşallah hepsine.
Çok teşekkür ederim Sn.dağçiçeği,
Haftasonu çiçeğini açık olarak fotoğraflayabildiğim paskalya...417211
İşten geldiğimde çiçekleri kapalı oluyor :(
417212
Gülbahçe
14-06-2013, 00:13
Merhaba Sayın Kelebek. Sayenizde bir çiçeğin adını daha öğrenmiş oldum, hem de bir anda bir çok çeşidiyle beraber. Benim de bir tane kolyozum varmış meğer :) ama bizim buralarda yaprağı güzel diye biliniyor. Tek bir çeşidi var bende ama çeşidinin adını hiç bilmiyorum.
Bendeki çok hızlı büyüyor, hatta istemediğim kadar hızlı. Ben tohumdan değil ama dallarından bir çok saksı üretip, çoğunu da hediye ettim. Fazla büyüdüğü için kırıyorum bazı dallarını ve yeni çiçekler oluyor böylece :) Sizin sayfanızdan sonra diğer çeşitlerine de merak saldım açıkcası ama sizinki kadar olacağını sanmam. Maşallah sizinkilere.
Bir de benim bildiğim kadarıyla çiçek açmayan bir tür değil mi? yani sadece kartlaşınca(kartlaşmak doğru kelime mi bilemedim ama annem öyle derdi) çiçek açmaz mı? benimki geçen sene mavi mavi küçük çiçekler açmıştı, annem de kartlaştıysa açmıştır demişti. Belki de biz yanlış biliyoruz ama ben çiçek açtı diye sevineceğime üzülmüştüm :)
Gülbahçe
14-06-2013, 00:20
Saksılarınız da tanıdık geldi. Bazıları baumax'tan sanırım :)
Sn.Gülbahçe,
Kolyoz türü çok çabuk büyüyen ve çok çabuk yaşlanan bir bitki. Kolyozların gelişimi için (eğerki tohum almayacaksanız) çiçeklerini büyümeden koparmakta fayda var.
Tohumunu alacağım kolyoz...
418233
Hediye etmek üzere hazırladığım çelikler....
Bana hediye gelen ve şimdilik ofisimde yerini alan uyku çiçeği....
1 gün öncesi
418659
1 gün sonrası
418662
loveforlife
18-06-2013, 18:06
Sevgili Kelebek,
Uyku çiçeğin o mor saksıya ne kadar da yakışmış! Yaprak sayısı artınca daha da güzel olacak sanırım. Hediyeliklerin de diğer çiçeklerin gibi çok güzel. Hele son karede küpe çiçeğini öyle güzel fotoğraflamışsın ki, bayıldım!
Emeklerine sağlık...
Sevgili Kelebek,
Uyku çiçeğin o mor saksıya ne kadar da yakışmış! Yaprak sayısı artınca daha da güzel olacak sanırım. Hediyeliklerin de diğer çiçeklerin gibi çok güzel. Hele son karede küpe çiçeğini öyle güzel fotoğraflamışsın ki, bayıldım!
Emeklerine sağlık...
Merhaba Sn.loveforlife,
Uyku çiçeğim malesef 2 gündür uyku modunda, uyanmıyor... Kaybedeceğim sanırım uyku çiçeğini :(
İlgi ve beğenileriniz için teşekkür ederim.
Saygılar...
Kong Mosaic, büyüdükçe gözümü alamıyorum.
loveforlife
20-06-2013, 21:45
Merhaba Sn.loveforlife,
Uyku çiçeğim malesef 2 gündür uyku modunda, uyanmıyor... Kaybedeceğim sanırım uyku çiçeğini :(
İlgi ve beğenileriniz için teşekkür ederim.
Saygılar...
Sevgili Kelebek,
Uyku çiçeğini içeride tutuyorsan hemen dışarı çıkar. Kolay kolay ölecek bir tür değil. Bir yaprağı gitse yerine 2 yeni yaprak gelir. Sadece dışarıda, güneş alan bir yerde tut ve suyunu eksik etme... Saksının tabağında su kalmamasına da dikkat et...
Sevgi ve selamlarımla...
Bilgilendirme için teşekkür ederim Sn.loveforlife. Ofisimde tutuyordum, yarın eve getirmem daha uygun olacak bu durumda. Önerilerinizi uygulayacağım.
Saygılar.
Sayın Kelebek
Küpe çiçeğin ve Kong Mosaic mükemmel gelişmiş emeklerine sağlık.
Saygı ve selamlar
Rengi benim için süpriz oldu :p
YeniGine
26-06-2013, 23:54
Sevgili Kelebek, küpelinin rengine bayıldım, çok güzel bir renkmiş...
dağçiçeği
27-06-2013, 00:03
Bende bayıldım :D harika bir rengi var.maşallah.
kamelyavadisi
28-06-2013, 10:47
Rengi benim için süpriz oldu :p
Mavi renkli küpe çiçeğini görmem çok iyi oldu. Ben halen daha çiçeklerin açmasını bekliyorum.
turkankaragoz
28-06-2013, 15:33
Ellerinize sağlık Sn Kelebek bütün çiçeklerinize bayıldım. Allah nazarlardan saklasın hepsini güle güle büyütün.
Ellerinize sağlık Sn Kelebek bütün çiçeklerinize bayıldım. Allah nazarlardan saklasın hepsini güle güle büyütün.
Çok teşekkür ederim Sn.turkankaragoz
Tohuma bırakılan kolyoz....
Sevgili Kelebek balkonunuz cok guzel keyifle dolastim.Mavi beyaz kupenize bayildim cok orjinal duruyor.
Sevgili Kelebek , kolyozlar tohum oluşturmaya başlamış. Kolyozların en beğenmediğim tarafıda bu:p . Hemen yaşlanıp bozulmaya başlıyorlar. Ben sürekli çiçekleri kopartıyorum . Sonbahara doğruda istediğim cinslerin tohumlarını alabilmek için , çiçek açmasına izin veriyorum.
loveforlife
02-07-2013, 20:17
Sevgili Kelebek,
Hem kolyoz sayfasında hem de sayfanda paylaştıkların bir harika canım. Senden kolyoz konusunda öğreneceğimiz çok şey var...
Hayatından güzellikler hiç eksik kalmasın...
Beğenilerini sunan değerli agaclar.net üyelerine teşekkür ederim.
Bu küpeli çiçeği sevdasın vazgeçmem lazım ama geçemiyorum.....
Yüzlerce aldığım fidelerden bir kaç tane kaldı, onlarda ölmek üzere :(
Bu küpelilerle yıldızım nasıl barışır bilemiyorum :(
Sayın Kelebek;
Geçmiş olsun, severek takip ediyordum çiçeklerinizi. Boyunlarını bükmelerine üzüldüm :((
İnşallah eski hallerine dönerler. Bence fideden ziyade tohumdan yetiştirmek zahmetli ama en güzeli.
Saygılar...
Bu küpeli çiçeği sevdasın vazgeçmem lazım ama geçemiyorum.....
Yüzlerce aldığım fidelerden bir kaç tane kaldı, onlarda ölmek üzere :(
Sayın Kelebek
Geçmiş olsun çok sevmeme rağmen ben vaz gectim çünkü sonu hüsran oluyor :(yine üzülen ben oluyorum.:(
Saygı ve selamlar
Sevgili kelebek, küpe çiçeklerinize üzüldüm. Bulundukları yer sanırım evin içerisi ve cam önü. Fotoğraftan öyle gördüm. Eğer küpeleriniz içerideyse ve balkonunuz varsa balkonunuzda güneş almayan bir yere çıkartın. Küpe çiçekleri gölge ve serin yerleri severler. Toprak tamamen kurumadan da su vermeyin. Naçizane benim uyguladıklarım bunlar.
İnşallah kalanlar sağlıklı yaşarlar.
İyi günler.
Sevgili kelebek, küpe çiçeklerinize üzüldüm. Bulundukları yer sanırım evin içerisi ve cam önü. Fotoğraftan öyle gördüm. Eğer küpeleriniz içerideyse ve balkonunuz varsa balkonunuzda güneş almayan bir yere çıkartın. Küpe çiçekleri gölge ve serin yerleri severler. Toprak tamamen kurumadan da su vermeyin. Naçizane benim uyguladıklarım bunlar.
İnşallah kalanlar sağlıklı yaşarlar.
İyi günler.
Merhaba Sn.Sevgi,
Balkonda ve gölge yerde bulunan küpelilerimi kaybettim. En büyük problem yaprak biti ve unlu bitler... Ev yapımı kürleri denedim ama kesin sonuç alamadım...
Saygılar...
Sn.adneser abi ve Sn.bitane,
Teşekkür ederim. Bu gidişle ben de vaz geçeceğim küpeliden. Kohleria, adenium ve plumeria'ya yönelmeyi hedefliyorum...
Saygılar...
Kong Mosaic çok erken tohumunu çıkarttı ben de tohuma bıraktım, umarım tohumunu alabilirim...
Yaprak bitleri benim küpelerde de var. Güllerim için bahçıvandan aldığım ilaç karışımını arada küpelere de sıkıyorum. Şimdilik problem yaşamadım.
Ama geçen sene mayıs ayında aldığım küpe çiçeklerini bende yaşatamamıştım.
Angels Sour
17-07-2013, 15:22
Sayın Kelebek,
Küpe çiçekleriniz çok güzeldi, kaybetmenize üzüldüm!
Kolyozlar yine harika:p
Sevgili Kelebek , kolyozların tohumu çok çabuk olgunlaşıyor . Sürekli takip etmek gerekiyor , yoksa savrulur gider. Ben hergün kolyozlarımı kontrol edip ,tohum topluyorum.Yinede Balkonumdaki diğer bitkilerimin topraklarında, minik kolyozlar belirmeye başladı.
dağçiçeği
17-07-2013, 18:17
Sevgili Kelebek kolyozlarını harika. Benimkileri gördün mü ? :D son model geometrik desenli kolyozlarım oldu :D
Küpelilerin için çok üzüldüm. Ben yıllardır nedense bir türlü yaşatamadım. Bunu şuna bağlıyorum. Üreticiler galiba güzel gelişip gözalıcı olsun diye hormonla büyütüyorlar. Biz de eve getirince aynı ortamı sağlayamıyoruz. Yazık oluyor hevesimize ve onca çiçeğe.
Eski tür küpeliden alınan dallar kökleniyorlar . Ama çiçekçiden aldıklarımız köklenmiyorlar.
Kolyozlariniza bayildim...masallah diyelim...tohumlari nerden edindiniz netten mi karisikmi aldiniz ogrenebilirmiyim ...tesekkurler...
Sn. Kelebek;
Sayfanız hayırlı olsun. Ben de küpelileri ayrı bir severim. Benim küpelilerim Maşallah boylarını aşan marifet gösteriyorlar.
Geçen sene baktığım küpeli yarım metre olmuştu. Bir küpeli ağacına dönüşmüştü. Küpeli annemindi. Annem sobalı evde oturuyordu ve küpeliyi kışın bayağı budadıktan sonra sobanın yandığı odanın, güneş alan bir köşesine koydu. Küpeli 40 cm'i bulan birden çok eşkin verdi. Yaz ayı gelincede onu alıp, sabah 11'e kadar güneş alan, sonrasında rüzgarlı olan balkonuma koydum. Çok muhteşem oldu.
Benim naçizane fikrim; kışın küpeli üşütmemek lazım. Biraz sıcak yerde barındırıp eşkin vermesini sağlamak lazım. Mayıs ayında da, yazın ilk güneşine yavaş yavaş çıkarmak lazım. Benim küpelilerim, 2 ay civarında aşırı çiçek yapıyor, sonrasında eski canlılığını kaybediyor. Ben de bu durumu çözemedim gitti.
loveforlife
18-07-2013, 00:16
Sevgili Kelebek,
Küpeli, gerçekten de çok nazlı ve kaprisli bir güzel. Ben de onlardan yana ümidi kestik. Yetiştirebilenleri büyük bir hayranlıkla takip etsem de börtü böcekle olan münasebetlerinden vazgeçiremiyorum onları ve sonuçta üzülen ben oluyorum. Ama sen kolyozlardaki başarını adenium ve pulmeralarda da gösterirsen (ki göstereceğinden eminim) zaten çok keyifli olan balkon ziyaretlerinden alacağımız haz daha da katlanacaktır mutlaka...
YeniGine
18-07-2013, 00:20
Sevgili Kelebek; valla kolyoz uzmanı demek daha doğru gibime de geliyor. Çok güzel olmuş kolyozların hele Kong Mosaic dediğin maşallah harika görünüyor. Ne kadar güzel renkli yapraklar öyle. Maşallah.
Benim de 2 tane komşumun bahçesinde Küpelim var. Sabah güneşini alıyor ve esintili, havadar bir yerde. Hoş öyle aman aman bir çiçek açmadılar, sanki az biraz daha güneşe ihtiyaçları var gibi düşünüyorum. Senin küpeler de sanki esintisiz, havadar bir yerde değil ve fazla sulanmış gibi geldi bana.
Harika başka ne söylenebilrki...
Sevgili kelebek, Kolyoz denince ilk siz geliyorsunuz aklıma, maşallah çok güzeller.. ;) Kışın nerede konumlandıracaksınız? Çilli begonyalarla arajman yapsanız bakmaya doyum olmayacak.. :)
Beğenileriniz, önerileriniz, desteğiniz ve bilgi paylaşımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim.
427338
Diğer Kong'lar...
427339
Beğenileriniz, önerileriniz, desteğiniz ve bilgi paylaşımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim.
427338
Sayın Kelebek
Çok güzel bir teşekkür sunumu elinize sağlık.
Saygı ve selamlar
Sevgili Kelebek,yaprak güzellerin(kolyoz) çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Mavi beyaz küpeli de kayıplar arasında ise çok üzülürüm doğrusu,daha önce karşılaşmadığım bir renk sadece resimlerde görürdüm.
Bende de tek cins bir kolyoz vardı,çoğaltım eşe dosta hediye ederim diye yirmiye yakın saksı yapmıştım.Unlu bit sayesinde hepside telef oldu,ne yaptıysam kurtaramadım.Diğer bitkilere sirayet eder korkusuyla iki gün önce saksılarıyla birlikte çöpe attım:(( Şimdi hediye ettiğim kişilerden çelik isteyecek durumdayım.Unlu bit her bitkiye zarar veriyor ama kolyozu çok çabuk bitiriyor,kolyoz uzmanı olarak vereceğin her bilgiye minnettar olurum.Sevgiler...
Merhaba Sn.berçin,
Mavi-beyaz küpeliden 5-6 kök vardı... Sadece 1 tanesi hayatta o da yaşam mücadelesi veriyor...
Küpeli ve kolyozlar yanyana duruyor olmasına karşın küpelideki yeşil ve / veya unlu bitler kolyozlara geçmedi. Kolyozlarda herhangi bir bitlenme problemi görmedim... Umarım görmem de... Sizin kaybetmenize de üzüldüm :(
Saygılar...
YeniGine
20-07-2013, 00:32
427338
Diğer Kong'lar...
427339
Sevgili Kelebek, bu ne kadar güzel, sevimli bir teşekkür. Gönlüne, ellerine sağlık; sağolasıın...
eceyıldız
20-07-2013, 11:03
Sevgili Kelebek; sayfanız hayırlı olsun gerçekten çok güzel bir sayfa olmuş. Küpelileriniz çok ama çok güzel kolyozlara söyleyecek bir övgü bulamadım bayıldım desem yetrli olur sanırım.
Benim merak ettiğim bu kadar çok çeşidi nereden temin ediyorsunuz sizinkiler kadar olmasa da çeşitli kolyozlara sahip olmak istiyorum bende ama küpelilerin hepsinden bulmak isterim.
Güzel paylaşımlarınızın ve sunumlarınızın devamını bekliyoruz ellerinize emeğinize sağlık bol çiçekli günler sizin olsun...
milaca2010
20-07-2013, 20:52
Sevgili Kelebek; Kolyozlar yine muhteşem! Küpeliler oldukça nazlı çiçekler, bozulmalarına üzüldüm, bende bu konuda pek başarılı değilim.
Kolyozlardaki başarınız tartışılmaz hepsi çok sağlıklı ve güzeller, kolyozlarınızın içinde beğendiğim sevgili YeniGine arkadaşımın dediği gibi benimde favorim Kong Mosaic:))
Herşey gönlünüzce olsun, sevgilerimle...
Sn.Lalem,
Sizin de dediğiniz gibi tohumların pek çoğu yere dökülmüş. Bunlar da dökülmeden aldıklarım...
Sayın Kelebek, bu kolyozları çok ama çok seviyorumda , bu kadar kısa sürede tohuma gidip kısa ömürlü olmalarına çok üzülüyorum. Tam güzelliklerini sergilerken formları bozuluyor.
Tohumları hergün toplamak gerekiyor. Yakında diğer saksılarınızın diplerinde bebek kolyozlar belirmeye başlar.
Çiçek açmaya yakın çiçek saplarını koparsak da sadece yeşil kısmı kalsa daha uzun süre kalır mı?
Çiçek açmaya yakın çiçek saplarını koparsak da sadece yeşil kısmı kalsa daha uzun süre kalır mı?
Merhaba Sn.h_dogan,
Tohum çıkarmasına izin vermeden, çıkan tohumu koparırsanız daha uzun süreli oluyor.
Saygılar.
Ne yalan söyleyeyim, ben bu çiçeği aslında hiç sevmezdim. Ta ki, sizin sayfanızda bu kadar çok çeşidini görene kadar. Hepsi çok hoşuma gitti. Bende de bir çeşidi var. Sayenizde diğer çeşitlerinden de edinmeye çalışacağım inşallah. Tohumundan hiç haberim yoktu, onu da öğrenmiş oldum. :rolleyes:
Tohumların ekim zamanı var mı? Bende deneyeceğim de.
Ne yalan söyleyeyim, ben bu çiçeği aslında hiç sevmezdim. Ta ki, sizin sayfanızda bu kadar çok çeşidini görene kadar. Hepsi çok hoşuma gitti. Bende de bir çeşidi var. Sayenizde diğer çeşitlerinden de edinmeye çalışacağım inşallah. Tohumundan hiç haberim yoktu, onu da öğrenmiş oldum. :rolleyes:
Tohumların ekim zamanı var mı? Bende deneyeceğim de.
Merhaba Sn.Emine,
Tohumları kapalı alanda her dönem çimlendirebilirsiniz. Sayfamı ziyaret eden bir kaç üye de kolyoz yetiştirmeye başladı :)
Saygılar.
İlk uyku çiçeğimi kaybettikten sonra, arkadaşım ikincisini gönderdi. :p Az önce elime geçti ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Umarım bunu kaybetmem.
Üzerine çok düşmeyin şımarmasın. Şımarırsa nazik olur. :D
Sn. kelebek; bu da benim kolyozum. Uzmanı olarak size sormam lazım galiba; sağlığı nasıl görünüyor? Sayfanızda sizinkileri görmeden önce ölüp gitseydi kolyozum hiç üzülmeyecektim. Ama şimdi tohumlarını bekliyorum. Eee ne derler? Büyük aşklar nefretle başlar.:p
Merhaba Sn.Emine,
Kolyozunuz gayet güzel. Tohum almak bitkiyi çok erken yaşlandırıyor. Aşağıdaki işaretlediğim dalı çelik alıp (tohum ucunu kopararak tabi); diğer kalan kısımlardan da tohum alabilirsiniz. Sürekli tazelemek gerekiyor kolyozları.
Saygılar.
Sevgili Kelebek, çok güzel çok değişik kolyozlarınız var, her kolyoz çiçeği gördüğümde siz geliyosunuz aklıma. Geçen sene benimde 4 saksı kolyozum vardı bazılarından tohum aldım, (birtanesi hiç tohum vermedi sanırım o hibritti ama en güzelide oydu) ama ekmedim tohumları o kadar fideyi nereye dikicem diye, kolyozlar çok dekoratif çiçekler, bulundukları yeri dolduruyor. Ellerinize sağlık...
eceyıldız
20-08-2013, 08:32
Sayın Kelebek, uzun zamandır yoksunuz inşallah herşey yolundadır. Eğer siteye uğrarda mesajımı görür ve cevap verirseniz çok mutlu olacağım. ben bu gün kolyoz tohumu ektim bundan sonra ki aşamalar konusunda yardımcı olur musunuz.
Kaç günde çimleniyorlar. ben kolyozları yumurta kartonundan yaptığım viyollere ektim yine şaşrtma yapmak gerekir mi aslında daha bir çok sorum var umarım en kısa zamanda siteye uğrarsınız
Merhaba Sn.eceyıldız,
Malesef kolyozlarımın % 90'ına yakınını kaybettim... :(
En az 5-6 günde çimleniyorlar.... Çimlendirme torfu üzerine tohumları seyrek bir şekilde serpip, elinizle hafifçe bastırarak tohumun toprağı tutmasını sağlamanız gerekmektedir. Eğer ki sera ortamı yaparsanız çimlenme süresi 5-6 günde gerçekleşmektedir. Yumurta kolisini ilk denemelerimde ben de yapmıştım ancak pek önermiyorum. Steril olmuyor, küflenme oluyor ve bu da tohumun çürümesine sebep oluyor. Ektiğiniz tohumu doğrudan gün ışığı alan yere değil de aydınlık bir yere koymanız uygun olacaktır. Kolilere tohumları ekmiş olsanız da yine de şaşırtma yapmanız gerekmektedir.
Her hangi bir sorunuz olur ise lütfen sorunuz.
Saygılar.
eceyıldız
20-08-2013, 13:30
Hemen cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim.
Şimdi çok üzüldüm kolyazlarınızı neden kaybettiniz.En son eklediğiniz fotolarda çok güzel görünüyorlardı hastalık filan mı oldu.
Benim kullandığım yumurta kolisi bu strafor denilen cinsten yani karton değil inşallah bir sorun olmaz. Yalnız çimlendirme torfuna değil direkt çiçek toprağına dediğiniz gibi serpip parmağımla hafif bastırdım. Ben burada sera kullanamıyorum çünkü hava zaten çok sıcak ve nemli geçen gün ektiğim latin çiçeği tohumu dışarda 3 günde çimlendi. Bu yüzden seraya gerek olduğunu sanmıyorum. Bu arada başarısızlık ihtimaline karşı da bütün tohumları ekmedim bakalım ne olacak. Tohumları sulama işini yine fısfısla mı yapacağım yoksa üzerlerine direkt mi dökeyim
Sn.eceyıldız,
Tohumları fısfıs ile sulamanız uygun olacaktır.
Saygılar.
eceyıldız
20-08-2013, 15:00
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için. tavsiyelerine daha sonra tekrar başvuracağım iyi günler...
Adalet Yağcı
20-08-2013, 20:42
Sevgili Kelebek;
200-201 nolu kolyozlar çok güzel, sezon boyu balkonu renklendiriyorlardır.
Ama neden tohum almak için bitkiyi yoruyorsunuz ki, dalından çok çabuk köklenir.
Devam etmek istediğiniz kolyozdan 10 cm.lik çelik alıp bir bardakta suya ıslayın, bir hafta içinde kökleneceklerdir.
Kökler fazla uzamadan 1-2 cm. olduğunda hemen saksıya alın, kökleri fazla uzadığında tutma olasılığı zayıflar.
Küpelerinize üzüldüm, onları bol ışık alan gölge bir yerde bulundurun, yaz sıcağına dayanamazlar.
Suyunu eksik etmeyin, iyi havalanması gerekiyor, bazı arkadaşlar ağaç dallarına asıyorlar ama, saksı büyükse denemeyin.
Solmaya başlayan küpeleri budamanızı öneririm, kurtulma ümidi ola bilir.
Sevgiyle.
Merhaba Sn.eceyıldız,
Malesef kolyozlarımın % 90'ına yakınını kaybettim... :(
En az 5-6 günde çimleniyorlar.... Çimlendirme torfu üzerine tohumları seyrek bir şekilde serpip, elinizle hafifçe bastırarak tohumun toprağı tutmasını sağlamanız gerekmektedir. Eğer ki sera ortamı yaparsanız çimlenme süresi 5-6 günde gerçekleşmektedir. Yumurta kolisini ilk denemelerimde ben de yapmıştım ancak pek önermiyorum. Steril olmuyor, küflenme oluyor ve bu da tohumun çürümesine sebep oluyor. Ektiğiniz tohumu doğrudan gün ışığı alan yere değil de aydınlık bir yere koymanız uygun olacaktır. Kolilere tohumları ekmiş olsanız da yine de şaşırtma yapmanız gerekmektedir.
Her hangi bir sorunuz olur ise lütfen sorunuz.
Saygılar.
Sevgili Kelebek, kolyozlarınıza üzüldüm. Nedeni hastalık mı? yoksa sıcaklar mı?
Klasik bir söz olacak ama üzülmeyin. Siz nasıl olsa kolyoz üretiminde çok başarılısınız. Yenilerini yetiştirirsiniz. Yeter ki sağlık olsun.
Sevgiler.
Crassula Spring Time
463958
463959
Offff..Bu ne güzellik böyle...
Gerçekten çok güzeller, iyi de bakmışsınız ellerinize sağlık...
Hepsine bayıldım maşallah bir de küpe çiçeğine aklım kaldı:(
gokselcetin
10-03-2014, 12:40
Sayın Kelebek merhabalar,
Uzun zaman sonra her şey yolunda görünüyor. Sayfanız çok güzel olmuş. Kolyozlarınız zaten çok güzeldi, küpelere de bayıldım. Güle güle büyütün. Nazar değmesin.
Teşekkür ederim Sn.Göksel Çetin.
Malesef kolyozlarımın çoğunu kaybettim.
477345
Ankara'da dış mekanda kolyoz olmuyor maalesef.. üzüldüm.. Teşekkür ederim Sn.Göksel Çetin.
Malesef kolyozlarımın çoğunu kaybettim.
477345
Uzun süre sonra hızlıca bir göz attım sayfalarınıza...Hepsi çok güzel yazacaktım ancak çoğunu kaybetmiş olmanıza üzüldüm... Umarım çok daha güzellerini yakın zamanda yetiştirirsiniz...
Kolyoz'larınıza çok üzüldüm, sizin kadar olmasa da benim de vardı büyükçe bir saksı pembelim fakat bu kış öldü. :( Salonun sıcağı fazla geldi sanırım..
sevgihoca
20-07-2015, 23:04
Ben de gidip hemen kalyoz tohumu alacağım tabii son bir paket satılmadıysa.Değerli bilgileriniz için teşekkürler.Devamını bekliyoruz Sayın Kelebek.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.