Bağlan

View Full Version : Altay ceviz (Salkým ceviz)

Sayfalar : 1 [2] 3

chandler
24-08-2013, 13:03
Bunlar 3-5 senede köþe olacaklar. Bunun adý köþeyi dönme arzusu. 1 TL lik çöðürü 25 TL ye satýnca öyle oluyor. Ancak çok sürmez 3-5 sene sonra foya ortaya çýkar ve giderler. Ha þunu söyleyeyim ben genetik analiz yaptýracaðým ve o tohumdan çýkan þeylerin herbirinin ayrý birey olduðunu da göstereceðim. Bunun için 2-2,5 ay süre lazýmmýþ.
Cisco ile ilgili Bakteriyel Yanýklýða çok hassas diye duydum. Belki kullanýlmama sebebi budur.

ncp1963
24-08-2013, 13:35
kimsede çhantlere tozlayýcý aramasýn pedro veya kaman 1 diksin tozlayýp tozlamadýgýný herkes görecek ama bizim akademik kariyerimiz olmadýgý için kimse dinlemeyecek.

ben arif beyin damýzlýk bahçesinde gözlerimle gördüm chandler de býrakýlan ( kalem alýnmayan) dal meyvayý taþýyamýyordu altýnda destek vardý bahçedeki damýzlýklarýn cinsini, arif bey en iyi bilendir erkek ve diþi çiçek açma zamanlarýnýda mutlaka gözlemlemiþtir.

ksü de yapýlan bir çalýþmadada zaten chandlerin diþi çiçekleri ile kaman 1 in erkek püskülleri en çok çakýþan olarak görünüyordu o çalýþmayý formdada paylaþmýþtýk.

kýsaca chandlere tozlayýcý kaman1 ve pedro olarak görünüyor

okur60
25-08-2013, 12:16
Arif bey kaman 1 kaç yaþýnda erkek çiçek çýkarýyor.Bu bilgilere rastlayamadýk hiç biryerde sizin sitede dahil.

sergunbasturk
25-08-2013, 16:09
merhaba, chandlera tozlayýcý olarak franguetta getirttik bandýrma tarafýnda fidancýdan 3 yýl önce. franquetta hakkýnda bilgi alabilir miyim biz tozlayýcý olarak aldýk o zaman tek bu tozluyo demiþlerdi araþtýrdým bir kaç yerde de ayný durum var.Chandlerý tozlama durumu nedir bu konuda gözlem yapan, franquetta hakkýnda bilgisi olup paylaþmak isteyen olursa çok sevinirim.

Lilium
26-08-2013, 00:05
Üç yýl önce bandýrmadan kimden aldýnýz franguetteyi. franguette olduðundan eminmisiniz.

aviator34
26-08-2013, 09:46
nedir bu tozlayýcýdan çektiðimiz ya ? franguette ektim fernor ektim üstüne fernette ektim þimdi bir de kaman1 cisco pedro ekelim tam olsun elbet biri denk gelir artýk...

karabuz
26-08-2013, 10:32
Tozlayýcý konusu bitmez,
fernor cevizle ilgili fransýz sayfalarýnda oylesine gezerken chandler"e tozlayýcý " SERR" , "Ronde de Montignac" ve "Meylannaise" önerdiklerini gördüm...
kafa iyce oldu bulaþýk teli :D

tiryaki
26-08-2013, 11:12
E sizde altay cevizi ekin iþte :) tozlayýcý derdi yok, sulama, don, verim, erken uyanma, geç uyuma vs derdi yok deniyor :) :)

cihan.cakirca
26-08-2013, 16:03
sitelerinden alýntý yapmak ve bir soru sormak istiyorum

Asýl vataný Sibirya olan Altay Bosfor Ceviz, baþka aðaçlarla aþýlanarak (melezleme yöntemi ile) elde edilmiþ ceviz aðacýnýn meyvesinden üretilmiþtir.

yani aþýlý aðaçtan alýnan meyveler tohum olarak kullanýlýp çoðaltýlmýþ, torbalara dikilmiþ binlerce fidan resmindende bu açýkca görülüyor zaten hiçbirisi aþýlý deðil sipariþ versen direk getirip bahçeye dikilecekler modundalar...

diyelimki 1000 tane aldým diktim bildiðime göre 1000 adet farklý çeþit cevizim olmuþ oldu.

Siz bu 1000 adet cevizin aþýlý cevizlerde olduðu gibi ismine doðru tek tip ve ayný kalitede verimli ceviz olduðunu nasýl garanti ediyorsunuz bunu cidden soruyorum çünkü cevizleriniz kendisini ispatlamýþ en iyi yabancý ceviz çeþitinden daha pahalý,
bunu fidanlarýnýza sýnýrsýz güvendiðinize yoruyorum.

2 tane el kadar kýzýmdan ayrý çok zor þartlarda para biriktiriyorum þuanda gurbette, (Lilium bilir sürekli onu sýkboðaz ederim özelden saðolsun hala sabýrla cevap veriyor bana:rolleyes: ) zor þartlarda zor para kazanýyorum ve almak istediðim ürünün ne olduðunu bilmek istemek hakkýmdýr diye düþünüyorum.

Ancak bu baþlýkta gördüðüm kadarýyla saygý duyduðumuz bir büyüðümüzün bile güvendiði bir fidancýnýn farklý resim adý altýnda farklý fidan sattýðýna þahit olduk.

Bilgilendirmenizi bekliyorum.

chandler
26-08-2013, 18:55
nedir bu tozlayýcýdan çektiðimiz ya ? franguette ektim fernor ektim üstüne fernette ektim þimdi bir de kaman1 cisco pedro ekelim tam olsun elbet biri denk gelir artýk...
Þimdi Iverto diye yeni bir Arjantin çeþidi daha geldi.
Ama Çok da takmayýn kafanýza zaten gerekli herþey var bahçenizde. %5 dölleyici dahi yeterlidir Þu anda Franquette ve Fernette gibi 2 dölleyici ile bahçe kurmak yeterlidir. Gerisi detaydýr. Zaten Chandler kendi çiçeklerinin bir kýsmýný kendi döller.

formullaone
26-08-2013, 19:28
Þimdi Iverto diye yeni bir Arjantin çeþidi daha geldi.
Ama Çok da takmayýn kafanýza zaten gerekli herþey var bahçenizde. %5 dölleyici dahi yeterlidir Þu anda Franquette ve Fernette gibi 2 dölleyici ile bahçe kurmak yeterlidir. Gerisi detaydýr. Zaten Chandler kendi çiçeklerinin bir kýsmýný kendi döller.

Yüreðimize su serptiniz,saðolun.

atmel
26-08-2013, 22:53
Altay gibi bütün çeþitlerden 3-4 yaþýnda fidanlarýn resimlerini koysanýzda çeþitler hakkýnda karþýlaþtýrma yapsak bir atasözü var adam olacak kiþi çocukluktan belli olur derler.

aksazli
27-08-2013, 10:07
sitelerinden alýntý yapmak ve bir soru sormak istiyorum

Asýl vataný Sibirya olan Altay Bosfor Ceviz, baþka aðaçlarla aþýlanarak (melezleme yöntemi ile) elde edilmiþ ceviz aðacýnýn meyvesinden üretilmiþtir.

yani aþýlý aðaçtan alýnan meyveler tohum olarak kullanýlýp çoðaltýlmýþ, torbalara dikilmiþ binlerce fidan resmindende bu açýkca görülüyor zaten hiçbirisi aþýlý deðil sipariþ versen direk getirip bahçeye dikilecekler modundalar...

diyelimki 1000 tane aldým diktim bildiðime göre 1000 adet farklý çeþit cevizim olmuþ oldu.

Siz bu 1000 adet cevizin aþýlý cevizlerde olduðu gibi ismine doðru tek tip ve ayný kalitede verimli ceviz olduðunu nasýl garanti ediyorsunuz bunu cidden soruyorum çünkü cevizleriniz kendisini ispatlamýþ en iyi yabancý ceviz çeþitinden daha pahalý,
bunu fidanlarýnýza sýnýrsýz güvendiðinize yoruyorum.

2 tane el kadar kýzýmdan ayrý çok zor þartlarda para biriktiriyorum þuanda gurbette, (Lilium bilir sürekli onu sýkboðaz ederim özelden saðolsun hala sabýrla cevap veriyor bana:rolleyes: ) zor þartlarda zor para kazanýyorum ve almak istediðim ürünün ne olduðunu bilmek istemek hakkýmdýr diye düþünüyorum.

Ancak bu baþlýkta gördüðüm kadarýyla saygý duyduðumuz bir büyüðümüzün bile güvendiði bir fidancýnýn farklý resim adý altýnda farklý fidan sattýðýna þahit olduk.

Bilgilendirmenizi bekliyorum.

deðerli dostum

ceviz bahçesi kurmayý düþünüyorsanýz kendini kanýtlamýþ ve adýna doðru fidan olmak kaydýyla rakýma göre uygun olan çeþitlerden dikiniz. chandler rakým olarak sanýrým 1400 mt ye kadar dikiliyor ve geç uyanýyor.

4 yaþýnda þu kadar 8 yaþýnda þu kadar ürün veriyor laflarýna inanma. ben þuan bahçe kursam chandler ve pedro yaparým. 6 ve 7 yaþýndaki chandler ve pedrolarý gördüm verimi güzel.

altay cevizinide tercih ederdim ama fidanlarý çöðür. aþýlanmamýþ çöðürle bahçe kurup riske girmem.

denemek içinde bir kaç aðaç altay cevizi yaparým. dedikleri gibiyse zaten aþýlayarak çoðaltýrým.

iyi günler.

serdar1
27-08-2013, 10:59
Bu iþ karýþýk yýllardýr çeviz le uðraþýyorum çekirdek ten yetiþme çüðürlerin 4-5 yýldan önce meyve verdiðini görmedim. Verse bile 1-2 tane ancak ürün baðlar. Eðer denildiði gibi 1 yýllýk çöðürler ürün baðlýyorsa bunu söyleyen kiþinin neden yetiþtirme büyüme evrelerinin resimleri yok?

chandler
27-08-2013, 13:12
Gidildi meþhur ceviz yerinde görüldü. aynen tahmin edildiði gibi 5-6 aðaçta meyve var. Olanlarýn hepsinin meyvesi farklý !! çeþitlerin %90 ý küçük meyve yapýyor. Sadece araþtýrma ürünü olur. Baþkada biþey olmaz !!

cihan.cakirca
27-08-2013, 13:16
Sn. Chandler

Gözlemlerinizi detaylý bir þekilde anlatabilirmisiniz.

bilgilendirmenizden dolayý teþekkür ederim.

dagýnsesi
27-08-2013, 16:16
Saygýdeðer forum üyeleri,

Altay cevizin yer aldýðý Sivrihisar ilçesindeki bahçelere yolumun üstünde olduðu için 4-5 kere gittim. Kýrýkkale- Eskiþehir yolculuklarý sýrasýnda ilki Mayýs ayýnda olmak üzere, en sonuncusu da Aðustosun ortasýnda olmak üzere bahçede dolaþma olanaðým oldu.

Açýkçasý, senebaþýndan beri 12 dönümlük tarlama ceviz ekme isteði nedeniyle, ceviz ile ilgili birkaç kitap okudum, internette senebaþýndan beri sayfalara bakýyorum, bahçeleri gezdim. arazilere baktým. Bu iþin uzmaný sayýlmam, pek anlamam. Kýrýkkalede yer alan 1000 rakýmda 12 dönümlük arazime (karasal iklim) uygun ceviz çeþidi arýyorum.

Bu amaçla internette bulduðum altay ceviz çeþidi hakkýnda karýþýk fikirlerim var arkadaþlar. Aðaçlarý ve meyveyi görünce, þimdiye kadar ceviz hakkýnda tüm anlatýlanlarý, internetten tüm okuduklarýmý sileyim diyorum kafamdan. Ancak diðer yandan bu kadar sýk meyve veren aðaçta, meyveler istenilen büyüklüðe ulaþýr mý? meyve iriliði rahatça pazarlanacak boyutta olur mu diye soruyorum kendi kendime.

Öncelikle, burada yapýlan bazý yorumlardan hareket ederek, kimsenin ne dediðine bakmadan sadece gördüklerimi yorum katmadan (zira uzman deðilim, sadece gördüklerimi yazýyorum) burada yazacaðým.

1 -Mayýs ayýnda gezdiðim bahçede 4,5 dönüm arazideki aðaçlarýn hemen hepsinde yoðun bir meyvecik tutumu vardý. Sanýrým 40 adet aðaç vardý. Meyvelerin henüz hepsi çok küçüktü ancak küçük bir dalda onbeþe yakýn meyveye rastladým. Örneðin 3 yaþýnda, 2 metre boyunda bir aðaçta 215 adet meyve saydým.
O açýdan Aðustosun sonunda aðaçlarýn üzerinde meyve yoktu, sadece birkaç tanesinde meyve vardý sözü MAyýs ayý için geçerli deðil. mayýsýn ortasýnda benim gördüðüm tüm aðaçlarda uç ve yan dallarda, hatta ana gövdeden yukarý çýkan kalýn dallarda, meyve vardý. Sonuçta Altay cevizi, meyve tutumu açýsýndan, internette ve deðiþik bahçelerde gördüðüm kadarýyla çok önde. Bu arada aðaç altlarýna baktým, dökülmüþ meyve göremedim. Toplamýþlar mýdýr onu da bilmiyorum.

2-Haziranýn sonunda bir kez daha uðradým. Meyvelerde bir azalma yoktu. 40 adet aðaçtan 33-34 ü ayný meyve oranlarýna sahipti. agaçlarýn büyümesi için meyveleri kopartmaya baþlamýþlardý.
3- Baþka bir tozlayýcý tür yok. Aðaçta erkek çiçekler ayný aðaç üzerindeki diþi çiçekleri döllüyor.
4- Aðaç köklerinin toprakla buluþtu yer kalýn. Hemen tüm aðaçlarda ayný þekilde. Bana bu görüntü agacýn güçlülüðü hakkýnda olumlu bir fikir verdi.
5- Aðaçlarda nerdeyse hiç budama yapýlmamýþ. 40 aðaçtan sadece birkaçýnda bir iki dalýn kesildiðini gördüm. Sulama damla sulama sistemi ile yapýlýyor.
6- Ben oradayken, bahçeyi gezenler özellikle bu son gidiþimde, neredeyse bir kilo ceviz kopartanlar vardý aðaçtan. Gelen herkes topluyor aðaçtan. Sanýrým göstermek için. Ayný þeyi ben de yaptým. Biraz numune aldým.
7- Denildiði gibi, HAziranda gittiðimde, olan meyvelerin yanýnda, yeni yeni meyvelerin de oluþtuðunu gördüm. Ancak sanýrým bunlarýn ticari bir deðeri olmaz. Aksine kopartýlmalarý lazým, diðer meyvelerin büyüklüðüne olumsuz etkide bulunmamasý için.

8. Aðustosun ortasýnda son gidiþimde, 40 kadar aðaçtan sanýrým 10 tanesinde üzerinde meyve vardý. Meyveler biraz daha seyrekti. Yakýndan incelediðimde, meyvelerin çekip kopartýldðý belli oluyor.
9. Meyveleri incelediðimde iki tip ceviz var. Birisi týknaz denilebilecek, ip ile ölçüldüðünde çapý, tam ortadan ölçüldüðünde 7 santime (bundan tam emin deðilim, akþam tekrar ölçeceðim) denk geliyor. Boyu ise 3,5 santim. Meyveyi, kopartýldýktan 6 gün sonra tarttýðýmda ortalama 10 ile 15 gram arasýnda geliyor. Ýç tadýmýný yapmadým. BÝlen birisine yaptýrmayý düþünüyorum. Baklavacýlar olabilir.
10. DÝðer tür meyve ise çapý daha küçük ancak biraz daha uzun. 3,8 ile 4,2 santim aralýðýnda bir uzunlukta.

ARkadaþlar ****** bu gözlemler, meyve henüz tam olgunlaþmadan Aðustosun ortasýnda kopartýlmýþ haliyle yapýlýyor.

Piyasada satýlan ithal Þili ve Ukrayna cevizleri ile karþýlaþtýrdýðýmda kabuk kalýnlýðý onlara göre daha kalýn. Ancak siz de bilirsinizki Þiliden gelen cevizlerin kabuklarý baya ince. Bu altay cevizini yapýþma yerinden kanýrtarak açtým. Bazýlarýný iki cevizi elimin içinde bastýrarak açtým. BÝr kere þu anda satýlmakta olan Sapanca süt cevizlerinden daha ince kabuklu çýktý Altay cevizi. ****** henüz yaþ ve tam olgunlaþmamýþ bir cevizi deniyorum.

11. Ýç kalitesi açýsýndan damk tadýma pek güvenmiyorum. Arkadaþlarým baktý tadýna. Sapanca turfanda cevizi ile karþýlaþtýrdýk. Altay Cevizi pek dolgun deðil, Sapanca cevizine göre. Bir de galiba Sapanca cevizi biraz daha yaðlý gibi. Lezzet açýsýndan baklava ustalarýnýn sözüne bakmak gerek. Ancak tadan arkadaþlar ortada kaldýlar.

Benim görüþüme göre, verim açýsýndan hiç bir skýntý yok. Ancak kabuk kalýnlýðý, meyve iriliði ve iç kalitesi, yað oraný açýsýndan (çünkü iç dolgunluðu iyi deðilse, ceviziçi ince ise, bu ceviz kurutulduðunda büzüþmez mi?) soru iþaretlerinin giderilmesi gerekir.

Ayrýca, satýcýlar konusunda bu mesajda birþey yazmak istemiyorum. Belki sonra yazarým. Orasý ayrý konu arkadaþlar. Ama tam anlamýyla bir muamma.

Bence oradaki bazý tiplerin, satýcýlarý kastediyorum, benden daha fazla bilgisi yok bu ceviz hakkýnda. Sadece, orada bu fidanýn verimini görmüþler, getiren, geliþtiren bir adam var bu cevizi. O adamlar az çok ceviz jargonunu öðrenmiþler, ama derine indiðinde, burada deðerli ceviz uzmanlarý var, onlarý yanýtlayamýyorlar iþte. Bence ceviz aðacýnýn dili olsa anlatacak kendini ama onu satanlar cevizden anlamýyorlar.

yolgezer2001
27-08-2013, 21:26
anlattýklarýna bakýlýrsa; altay cevizinden iyi çöðür olur gibi, üstünede chandler i aþýladýnmý yemede yanýnda yat... :)

Lilium
28-08-2013, 01:49
Olanlarýn hepsinin meyvesi farklý !!

Meyvalarý farklý diyorsunuz,

Bu farklý aðaçlarda meyva tutumlarý da mutlaka farklýdýr.

Yani fiyaskomudur diyorsunuz?

çeþitlerin %90 ý küçük meyve yapýyor. Sadece araþtýrma ürünü olur.

Küçük meyva yapanlar resimlerini gördüðümüz çok meyva baðlayan (müre) çeþit mi?

serkanhoca
28-08-2013, 07:35
sayýn nail bey,
size site üzerinden epostanýza mesaj atmýþtým.
bir konu üzerinde fikir alacaktým.

chandler
28-08-2013, 10:57
Küçük meyva yapanlar resimlerini gördüðümüz çok meyva baðlayan (müre) çeþit mi?
evet öncelikle bence fiyasko ve yine evet salkým þeklinde meyve yapanlarýn meyvesi çok küçük avuca 7 adet yeþil kabuklu ceviz sýðýyor. Resimleri düzenleyim göndereceðim.
Meyve olan aðaçlarda Verimliliðe lafým yok ama kalitede yok. yolgezerin dediði gibi çok güzel çöðür anaçlýðý olur.

ay-yildiz50
28-08-2013, 11:17
selamun aleykum siteye yeni üyeyim uzun zamandýr paylaþtýklarýnýzý okuyorum araþtýrýyorum nevþehirliyim patetes yetiþtiriciliði yapýyordum son yýllarda masraflar artýnca üründe para etmeyince sektör deðiþtirmek þart oldu ceviz dikmeyi düþünüyorum cevizden anlamam altay cevizi takip ediyorum resimler videolar hayran olmamak elde deðil ****** ceviz uzmanlarýmýzda var burda onlarýn görüþleri söyledikleri farklý yapacaðým yatýrýmý doðru yapmak istiyorum . þimdi altay ceizin paykaþtýklarýnda okuduðum ve anlaðým kadarýyla cevizine güveniyor her türlü garanti veriyor bý paylaþýmýnda fidan baþý 2000 tl anlaþma yapalým demiþti bir üyeye o üyenin sesi kesildi sanýrým lilium ve chadlere soruyorum sizin önerdiðiniz fidanlara ne kadar garanti veriyorsunuz ben nevþehire chadler diktim diðelim emek verdim yýllarýmý verdim ürün alamýyorum diðelim siz bu konuda ne yapcaksýnýz öðrene bilirmiyim ve chadler en olgunluk zamanýnda kaç kilo ürün veriyor .altay ceviz ilk 4 .cü yýl 25 sonra 8 .ci yýl 150 kilo demiþ ben 8 .ci yýl 75 kiloya razýyým o kadar versin yeter daðýn sesi gördüklerini güzel biþekilde anlatmýþ altay cevizin söylediklerini doðrular biçimde .þunuda söylemek istiyorum altay ceviz kardeþimiz cevizden anlamadýný bende düþünüyorum bu cevizi keþfettikten sonra bu iþe girdiðini düþünüyorum altay cevizde yeni bi ürün illaki eksikler olcak eðerki altay ceviz gercekten sýra dýþý ve ürün kalitesi iyi olan biceviz türü ise lilium ve chandler size söylüyorum altay ceviz kardeþimizin önüne takoz deðil yanýna yoldaþ olun ki bu cevizi ülkemize kazandýralým klavye baþýnda eleþtirmekle olmaz sahaya inin birgün belirleyelim burda üye arkadaþlarla hep birlikte altay ceviz bahçesine gidelim hem görelim hemde fikir alýþveriþi yapalým deneyimleri olan arkadaþlardan faydalanalým altay ceviz kalitesini ýspatlayýnca ön yargýlý olan arkadaþlarýn sesi çýkacakmý merak ediyorum 25 tl fiana çok diosunuz bu ceviiz yurt dýþýnda adet baþý 50 dolara satýlýyor ve birisi gitmiþ tozlayýcýya 100 tl vermiþ 25 neree 100 nere anlayan anladý ......

formullaone
28-08-2013, 11:59
selamun aleykum siteye yeni üyeyim uzun zamandýr paylaþtýklarýnýzý okuyorum araþtýrýyorum nevþehirliyim patetes yetiþtiriciliði yapýyordum son yýllarda masraflar artýnca üründe para etmeyince sektör deðiþtirmek þart oldu ceviz dikmeyi düþünüyorum cevizden anlamam altay cevizi takip ediyorum resimler videolar hayran olmamak elde deðil ****** ceviz uzmanlarýmýzda var burda onlarýn görüþleri söyledikleri farklý yapacaðým yatýrýmý doðru yapmak istiyorum . þimdi altay ceizin paykaþtýklarýnda okuduðum ve anlaðým kadarýyla cevizine güveniyor her türlü garanti veriyor bý paylaþýmýnda fidan baþý 2000 tl anlaþma yapalým demiþti bir üyeye o üyenin sesi kesildi sanýrým lilium ve chadlere soruyorum sizin önerdiðiniz fidanlara ne kadar garanti veriyorsunuz ben nevþehire chadler diktim diðelim emek verdim yýllarýmý verdim ürün alamýyorum diðelim siz bu konuda ne yapcaksýnýz öðrene bilirmiyim ve chadler en olgunluk zamanýnda kaç kilo ürün veriyor .altay ceviz ilk 4 .cü yýl 25 sonra 8 .ci yýl 150 kilo demiþ ben 8 .ci yýl 75 kiloya razýyým o kadar versin yeter daðýn sesi gördüklerini güzel biþekilde anlatmýþ altay cevizin söylediklerini doðrular biçimde .þunuda söylemek istiyorum altay ceviz kardeþimiz cevizden anlamadýný bende düþünüyorum bu cevizi keþfettikten sonra bu iþe girdiðini düþünüyorum altay cevizde yeni bi ürün illaki eksikler olcak eðerki altay ceviz gercekten sýra dýþý ve ürün kalitesi iyi olan biceviz türü ise lilium ve chandler size söylüyorum altay ceviz kardeþimizin önüne takoz deðil yanýna yoldaþ olun ki bu cevizi ülkemize kazandýralým klavye baþýnda eleþtirmekle olmaz sahaya inin birgün belirleyelim burda üye arkadaþlarla hep birlikte altay ceviz bahçesine gidelim hem görelim hemde fikir alýþveriþi yapalým deneyimleri olan arkadaþlardan faydalanalým altay ceviz kalitesini ýspatlayýnca ön yargýlý olan arkadaþlarýn sesi çýkacakmý merak ediyorum 25 tl fiana çok diosunuz bu ceviiz yurt dýþýnda adet baþý 50 dolara satýlýyor ve birisi gitmiþ tozlayýcýya 100 tl vermiþ 25 neree 100 nere anlayan anladý ......

8.yýlýnda 75 kiloya razýyým demiþsiniz.Evet ben de razýyým.Ancak aðaç baþý deðil,dönüm baþý.

Sizin hevesinizi kýrmak istemem.Altay ceviz tam size göre.Hemen dikiniz.

Þimdiden bol hasatlar.

cihan.cakirca
28-08-2013, 12:53
25 tl fiana çok diosunuz bu ceviiz yurt dýþýnda adet baþý 50 dolara satýlýyor ve birisi gitmiþ tozlayýcýya 100 tl vermiþ 25 neree 100 nere anlayan anladý ......

Sn. ay-yildiz50 altay cevizinin 50dolara satýldýðý site linkini buraya ekleyebilirmisiniz. En azýndan 100 tl ya fidan satan adamlar sattýklarý ceviz hakkýnda bilgi vermiþlerdir diye tahmin ediyorum bizde o siteden Altay cevizini öðrenelim...

karabuz
28-08-2013, 14:05
50 dolara, hatta 100 dolara fidan alýnýr, aþýlý olacak, dev gibi olacak, adýna dogru belgesi olacak, fýtosanitar * hastalýksýz olduguna dair belge olacak. faturasý olacak. böylesini al baþýna koy. cimlendirilmiþ ceviz 1 yýllýk 1-2 dolar, 2 yýllýk 3-4dolar.

drokya
28-08-2013, 15:10
Bulunduðum yerde 2 metre standart boy ve 3 yaþýnda ceviz fidaný
10 dolar ( yazýyla ON DOLAR )
50 dolarý sanýrým rüyalarýnda görmüþler.

Aç tavuk kendini darý ambarýnda görürmüþ.
Ya sayý saymayý bilmiyorlar.
Ya da yurt dýþýnda 50 dolarýn ne olduðundan haberleri yok.

Bulunduðum yerde normal bir belediye çalýþaný
ayda 100 dolardan azýcýk daha fazla kazanýyor.
demek ki ayda anca iki fidan alabilecek.

Altay cevizi diye lanse edilen,
Buram buram Anadolu kokan fidanlarýn geldiði söylendiði yerde ise
durum çok daha kötü.

Sadece Moskva ve büyük illerde durum farklý.

Bu konu baþlýðýnda aklý baþýnda arkadaþlara son kez sesleniyorum.

Sayýn Lilium, sayýn Çamtepe, sayýn formullaone, sayýn chandler, sayýn Aksazlý, sayýn yolgezer2001 sayýn Ladikli, sayýn ncp1963 ve ismini zikretmeyi unuttuðum diðer aðaç dostlarý.

Reklamýn iyisi kötüsü olmaz reklam reklamdýr.

Lütfen feyk tabir edilen sahte rumuzlarýn ÝLK iletilerine yanýt vermeyin.
Kiþi tartýþmalarýn yoðunlaþtýðý anda üye oluyor ve ilk iletisi,
saða sola saldýrý.

Býrakýn kendileri çalsýn kendileri oynasýn.

Sizin gibi dostlar yanýt verdikçe böylesi güzel, ayrýcalýklý paylaþým sitesini onlar reklamasyon amaçlý kullanmýþ oluyor.
Lütfen sizleri itham altýnda býrakan feyk rumuzlara yanýt vermeden bu durumu bir kere daha düþünün.

Sizleri bilen biliyor.

KALANLARA SELAM OLSUN

Bu dünyadan gider olduk
Kalanlara selam olsun
Bizim için hayýr dua
Kýlanlara selam olsun

Ecel büke belimizi
Söyletmeye dilimizi
Hasta iken halimizi
Soranlara selam olsun

Tenim ortaya açýla
Yakasýz gömlek biçile
Bizi bir asân vechile
Yuyanlara selam olsun

Azrail alýr canýmýz
Kurur damarda kanýmýz
Yuyacaðýn kefenimiz
Saranlara selam olsun

Selâ verile kastýmýza
Gider olduk dostumuza
Namaz için üstümüze
Duranlara selam olsun

Dünyaya gelenler gider
Hergiz gelmez yola gider
Bizim halimizden haber
Soranlara selam olsun

Miskin Yunus söyler sözün
Yaþ doldurmuþ iki gözün
Bizi bilmeyen ne bilsin
Bilenlere selam olsun

Diye çaðlar öncesinden seslenen Yunus misali;
Bizi bilenlere selam olsun deyin ve burayý reklam amaçlý kullananlara kendinizi kullandýrtmayýn.

Sevgi ve saygýyla

dagýnsesi
28-08-2013, 15:46
Bu ceviz ise ötekiler ne?

Saygýdeðer arkadaþlar, ben bu siteye yeni üye oldum, zira Kýrýkkaledeki arazime uygun ceviz çeþidi aramaktayým.

Ancak bazý arkadaþlar, Altay ceviz ve diðer ceviz çeþitleri üzerine yapýlan olumlu-olumsuz yorumlarý, insanlarýn görüþlerini, gördüklerini burada yazmasýný gereksiz gören bir anlayýþ içindedirler.

Açýkçasý, bu yaklaþým bu forum açýsýndan kabul edilemez. Burada yorum yapanlardan birisi olarak ben, altay ceviz hakkýnda konuþarak kendimi kullandýrttýðýmý düþünmüyorum. zira bu baþlýðýn ilk mesajý, altay ceviz resmi için yapýlan yorumdan baþlýyor ve sonrasýnda insanlar olumlu olumsuz görüþlerini belirtiyor. Bu tartýþmayý okumak istemeyen baþkalarýnýn da yazmasýna karýþmasýn.

onlarca insan, ceviz bahçesi kurmak istiyor ve ceviz fidan çeþitleri hakkýnda bilgi sahibi olmak istiyor. altay ceviz fidanýna güveniyorsa ve biliyorsa çýkar paþa paþa anlatýr. Ancak bu konuda onlarýn sýnýfta kaldýðýný söyleyebilirim. Daha önce de belirttiðim gibi ben Sivrihisardaki satýcýlara güvenemedim, çünkü ceviz hakkýnda doðru düzgün bilgileri yok. Ayrýca, bahçedeyken öve öve bitiremedikleri, yere göðe sýðdýramadýklarý Abuzer adlý kiþi hakkýnda da kendi facebook hesaplarýnda hakaretler ediyorlar. Zira bana bu cevizi geliþtiren Abuzerdir diyorlardý, ben adamý görmedim hiç.Yani bir de kendi adamlarýný satýþ sorunu da var altay ceviz sivrihisar fidanlýðý sahiplerinde. Ayrýca Eskiþehir Sivrihisar Ýlçe tarýma uðradýðýmda bu türün tescili adýna bir çalýþma olmadýðýný öðrenmiþ oldum.

TAbi, bu ticaret ahlakýndan yoksunluk diðer fidan üreticilerinde de var. Samsun ilindeki bir fidan satýcýsý ile telefonda konuþtuðumda, ceviz fidaný dikmek istediðim yer Kýrýkkale deyince, "ooooo oraya en uygun çeþidimiz Chandler, yanýna Pedro tozlayýcý koyduk mu, senin iþin tamamdýr" diyor adam. Bu da ayrý bir vaka.

Ben þahsým adýna, bir kez daha yolum üstünde olan fidanlýða eylül ayý baþýnda gideceðim, meyveleri göreceðim. Eðer diðer arkadaþlarýn bahsettiði gibi küçük, misket büyüklüðünde ve iç kaliteleri kötü ise buradan herkesi uyaracaðým. Kýrýkkale için hangi tür ceviz fidaný uygun onu araþtýracaðým. saygýlar

ay-yildiz50
28-08-2013, 18:09
sayýn formullaone neye dayanarak buu söylüyorsun ben gercekten ceviz iþine gircek bi çift çiyim iþim reklam **** boþ konuþma dil bugün tel örgü ve beton direk iþleri uðuraþtým kasým ayýna dikimi gercekleþtircem inþallah bana dike bilceðim bi ceviz türü söyle o zaman altay cevizi önermiyorsun alternatifin nedir nevþehir hava iklim þartlarýna elveriþli ceviz türü istiyorum

ay-yildiz50
28-08-2013, 18:14
evet öncelikle bence fiyasko ve yine evet salkým þeklinde meyve yapanlarýn meyvesi çok küçük avuca 7 adet yeþil kabuklu ceviz sýðýyor. Resimleri düzenleyim göndereceðim.
Meyve olan aðaçlarda Verimliliðe lafým yok ama kalitede yok. yolgezerin dediði gibi çok güzel çöðür anaçlýðý olur.

Maþallah kardeþim lilium ve sen belliki iki fidancý Altay cevizi dönüp dolaþýp yere vuruyorsunuz fiyasko felan diyerek alaycý bir þekilde yorum yapýyorsunuz allah aþkýna 3-4 yaþýnda sizin fidanlarýn resimlerinide yayýnlanda bir görelim resimlerde videolarda meyveler görünüyor bizim gözümüz körmüki göremiyoruz bahcem yok þimdilik ama olacak fidancý deðilim milletin önünü kesmeyin türkiye sadece sizin pazar sahanýz deðil allah herkese kýsmetini verir tam bir yýldýr araþtýrýyorum adam akýllý daha bahce görmedimki ticari manada olgunlaþmýþ herkes þikayetci herkes kendi çeþitleriniz hakkýnda googlede bir arama yapýn kaç tane memnun çiftci yorumu göreceksiniz Altay cevizi yakýndan takip ediyorum yakýnda bahcesinede gideceðim fýrsat verilmeli diye düþünüyorum

ömür-uþak
28-08-2013, 18:17
8.yýlýnda 75 kiloya razýyým demiþsiniz.Evet ben de razýyým.Ancak aðaç baþý deðil,dönüm baþý.

Sizin hevesinizi kýrmak istemem.Altay ceviz tam size göre.Hemen dikiniz.

Þimdiden bol hasatlar.
Altay ceviz 8.yaþýnda 150 kg.Chandler en fazla 10 kilo belki verebilir dekar baþý deðil aðaç baþý.Daha önceleri yoktu nasip deðilmiþ.Arkadaþlar altay cevizine ikna olanlar yollarýna devam etsinler bol hasatlar bol kazançlar dilerim.Bende 13 yaþýndaki aðaçlarýmý chandlere aþýlattým belki bizde kazanýrýz kazanmasamda yeþilliði gene yeter.Herkese baþarýlar dilerim.

ay-yildiz50
28-08-2013, 18:17
sayýn karabuz bazý araþtýrmalar hatta çoðu bilindiði gibi olmadýðýný son yýllarda medyada internette duyar görür olduk hadi cevizde aþýlý olma tezleri yanlýþ ise çöðürdende dikilip ürün alýnýyorsa ben bunlarý sormak istiyorum önyargýlara karþýyým ben sen gittinmi altay ceviz bhçesine baktýnmý arkadaþ þurasý yanlýþ burasý yalan söylediðin gibi deðil dedinmi

ay-yildiz50
28-08-2013, 18:18
50 dolara, hatta 100 dolara fidan alýnýr, aþýlý olacak, dev gibi olacak, adýna dogru belgesi olacak, fýtosanitar * hastalýksýz olduguna dair belge olacak. faturasý olacak. böylesini al baþýna koy. cimlendirilmiþ ceviz 1 yýllýk 1-2 dolar, 2 yýllýk 3-4dolar.
http://www.zmk-ua.com/articles/2013/08/1000945-p09-greckij-oreh-velikan-ili-karlik.html

http://sadisibiri.ru/oreh-greckiy-razmn.html

http://kharkov.kha.slando.ua/obyavlenie/skoroplodnyy-gretskiy-oreh-ID61zpZ.html

incele googlede türkeleþtir.

atmel
28-08-2013, 18:32
Bu sitede maksat cinsi verimi felan eleþtirmek deðil iþin aslý kendilerini bilirler bir kaç fidancý var arkadaþlar bunlarýn amacý bu cins tutulur diye korkmalarý inanýn baþka biþey deðil adamlar boy boy video resim yayýnlýyor birisi çýkmýþ vay küçükmüþ verimsizmiþ kalitesizmiþ göre göre yalan söylüyor sende resim video koyda bakalým biz bilmiyoruz ceviz görsün gözümüz ona yanaþan yok fidancýlarýn deðil vatandaþý dinleyin **** aklýnýzý gidin kendiniz görün bende gidecem inþallah

RUS SÝTESÝ ÝNCELEYÝN FÝYATINA BAKMAYIDA UNUTMAYINIZ (http://kharkov.kha.slando.ua/obyavlenie/skoroplodnyy-gretskiy-oreh-ID61zpZ.html)

ömür-uþak
28-08-2013, 18:36
Maþallah kardeþim lilium ve sen belliki iki fidancý Altay cevizi dönüp dolaþýp yere vuruyorsunuz fiyasko felan diyerek alaycý bir þekilde yorum yapýyorsunuz allah aþkýna 3-4 yaþýnda sizin fidanlarýn resimlerinide yayýnlanda bir görelim resimlerde videolarda meyveler görünüyor bizim gözümüz körmüki göremiyoruz bahcem yok þimdilik ama olacak fidancý deðilim milletin önünü kesmeyin türkiye sadece sizin pazar sahanýz deðil allah herkese kýsmetini verir tam bir yýldýr araþtýrýyorum adam akýllý daha bahce görmedimki ticari manada olgunlaþmýþ herkes þikayetci herkes kendi çeþitleriniz hakkýnda googlede bir arama yapýn kaç tane memnun çiftci yorumu göreceksiniz Altay cevizi yakýndan takip ediyorum yakýnda bahcesinede gideceðim fýrsat verilmeli diye düþünüyorum

Lilium fidancý deðil. Bahçesi var Aðaç hastasý mesajlarýna ve açtýðý konulara bakýnca formdaki bilgilendirmelerine bakýnca ne olduðu anlaþýlýr.Chandler fidancý Türkiyeye ilk chandler cevizini getirenlerden.Ben kendilerinden fidan almadým o zamanlar 2000 yýlý chandler yoktu.Kimseye zorla fidan satmýyorlar.Þubat ayýndan sonra fidan bulamazsýnýz ben aradým fidanlarý bitmiþti.Sizin hoþunuza hangi ceviz giderse onu alýn o sizin tercihiniz.Bende 2000 yýlýnda 150 tane yerli çeþit diktim.Yýlda tamamýndan 5-6 yüz lira para kazanabildim. O da benim tercihimdi.Önce bahçe kurulacak altay cevizi dililecek 8.yýl 150 kg verecek ondan sonra gel lilium cahandler iþte beðenmediðiniz cevizler diyeceksiniz.Kaynak araþtýrmasýyla olmuyor.Bu arada chandler ve pedro verimini görmek isteyenler liliumun mesajlarýnada bol miktarda var.Herkese kolay gelsin.

atmel
28-08-2013, 18:56
Lilium fidancý deðil. Bahçesi var Aðaç hastasý mesajlarýna ve açtýðý konulara bakýnca formdaki bilgilendirmelerine bakýnca ne olduðu anlaþýlýr.Chandler fidancý Türkiyeye ilk chandler cevizini getirenlerden.Ben kendilerinden fidan almadým o zamanlar 2000 yýlý chandler yoktu.Kimseye zorla fidan satmýyorlar.Þubat ayýndan sonra fidan bulamazsýnýz ben aradým fidanlarý bitmiþti.Sizin hoþunuza hangi ceviz giderse onu alýn o sizin tercihiniz.Bende 2000 yýlýnda 150 tane yerli çeþit diktim.Yýlda tamamýndan 5-6 yüz lira para kazanabildim. O da benim tercihimdi.Önce bahçe kurulacak altay cevizi dililecek 8.yýl 150 kg verecek ondan sonra gel lilium cahandler iþte beðenmediðiniz cevizler diyeceksiniz.Kaynak araþtýrmasýyla olmuyor.Bu arada chandler ve pedro verimini görmek isteyenler liliumun mesajlarýnada bol miktarda var.Herkese kolay gelsin.

Þimdi arkadaþlar Altay cevizin kg verilerini abartýlý buluyorum bu konuda haklýsýnýz ama yaramaz,küçük,kalitesiz,denemelik ,fiyasko, gibi sözler kullandýnmý bu demekki ceviz deðil çalý gibi biþey adamlar boy boy resim video koyuyor birde onlar koysun diyorum acýmasýz eleþtiriyorlar kesinlikle kasýtlý fidancýlar çekilsin aradan gidenler girenler bilenler yazsýn kardeþim günlük araþtýrýyorum ben þu cinsi diktimde çok memnunum diyen yok yok yok bir çoðu cins deðiþimine gitmiþ allah milletimin yardýmcýsý olsun

tiryaki
28-08-2013, 20:22
Bu sitede maksat cinsi verimi felan eleþtirmek deðil iþin aslý kendilerini bilirler bir kaç fidancý var arkadaþlar bunlarýn amacý bu cins tutulur diye korkmalarý inanýn baþka biþey deðil adamlar boy boy video resim yayýnlýyor birisi çýkmýþ vay küçükmüþ verimsizmiþ kalitesizmiþ göre göre yalan söylüyor sende resim video koyda bakalým biz bilmiyoruz ceviz görsün gözümüz ona yanaþan yok fidancýlarýn deðil vatandaþý dinleyin **** aklýnýzý gidin kendiniz görün bende gidecem inþallah

RUS SÝTESÝ ÝNCELEYÝN FÝYATINA BAKMAYIDA UNUTMAYINIZ (http://kharkov.kha.slando.ua/obyavlenie/skoroplodnyy-gretskiy-oreh-ID61zpZ.html)

Neyi inceleyeceðiz anlamadým?

Birincisi site Rus deðil Ukrayna sitesi. Fiyat 50 grivna, yani 12.5 tl falan.
Skoroplodnye cevizi olarak geçiyor ismi ve bodur olduðu söyleniyor (2-3 metre oluyormuþ boyu en fazla) Baþka sitelerden de kontrol ettim, ayný bilgi var.

Bu konunun ilk mesajlarýnda altay cevizinin 5-6 metre olduðundan söz ediliyor. Yani nereden baksam elimizde kalýyor.

Kýsacasý, Rusça link verip kafalarý karýþtýrýyorsunuz.

Þimdi fidancý diye suçlarsýnýz diye baþtan söyleyeyim, geçen sene tohumdan ektiðim 4 tane ceviz fidaným var, boyu 20 santim falan. Satmýyorum :)

Kýstmetse bu sene 400 tane fidan alýp ekmeyi düþünüyorum. Daha önce bu konuda belirttiðim gibi Altay cevizi gerçek olmak için fazla iyi görünüyor o yüzden bu çeþidi düþünmüyorum.

ermana
28-08-2013, 20:28
inþallah 8. yaþýnda 150 kilo 10. yaþýnda 300 kilo 20 li 30 lu yaþlarda da 1 ton ürün alýrsýnýz bir aðaçtanda hem kendinizi hem ülkemizi kurtarýrsýnýz. bunu inanýn tüm yüreðim ile istiyorum. ancak ben bu olayý tamamen üfürükçülere benzetiyorum inananý var ama kusura bakmayýn ben inanmýyorum. bunca cevizçi bilim adamlarý da bir aðacýn bu derece meyva vermesinin mümkün olamayacaðýný söylüyor. 8 yaþýnda bir aðacýn meyvasý deðil aðacýn kendisi köküyle bile 150 kilo etmez hatta ekildiði topraðý dahi tartabilirsiniz. azýcýkta mantýklý olalým ( eðer fake deðilseniz).

YESHILL
28-08-2013, 20:47
sayýn karabuz bazý araþtýrmalar hatta çoðu bilindiði gibi olmadýðýný son yýllarda medyada internette duyar görür olduk hadi cevizde aþýlý olma tezleri yanlýþ ise çöðürdende dikilip ürün alýnýyorsa ben bunlarý sormak istiyorum önyargýlara karþýyým ben sen gittinmi altay ceviz bhçesine baktýnmý arkadaþ þurasý yanlýþ burasý yalan söylediðin gibi deðil dedinmi

Sayýn ay-yildiz50, bir arkadaþýn talep ettiði gibi bu cevizin 50 dolara satýldýðýný gösteren linki eklerseniz, bu konuda araþtýrma yaptýðýnýza ve ceviz bahçesi tesis etme konusunda ciddi olduðunuza inanabilirim. Aksi takdirde mesajlarýnýzý reklam yapmak için yazdýðýnýzý düþünürüm.

Birde sorum var. 8 yaþýndaki bir ceviz aðacýnýn 150 kg verim vereceðine tecrübeli bir çiftçi olarak gerçekten inanýyormusunuz? Kabaca dönüm baþý 3-4 ton ceviz eder. Amerika ortalamasý 500-600 kg. Yaklaþýk 7 de biri. Böyle bir verim varsa dünya uyuyormu?

Peþin fikirli olmýyalým.. katýlýyorum.. ancak verilen rakkamlarda biraz mantýklý olmalý. Bizim zekamýzla alay edildiðini hissediyorum. Altýn madeni/ petrol bulmaktan daha karlý bir iþ gibi lanse ediliyor. Belki gerçekten iyi bir çeþit.. denenmeli ancak verilen çeliþkili ve üçuk rakkamlarla kendi önlerini týkýyorlar diye düþünüyorum. Saygýlarýmla

ncp1963
28-08-2013, 20:55
bu sene mayýs ayýnda sayýn prf.dr. yaþar akçanýn seminerine katýldým. orada tam hatýrlayamasamda þunu ima ettiðineden çok eminim. kamanlý arkadaþlara dönerek yýllar önce sizin orada aþýsýz ceviz anacýnýn özelliklerini taþýmaz, aþý yapýlmalý dediðimde aþýda nereden çýktý deyip bana küfrettiniz diyerek gülmüþtü.... kamandada yýllarca kaman 1 diyerek çöðürden dikilen fidanlar dikildi, satýldý. sonuç ?????

varsayalýmki çöðürden diktik fidan verimlimi, anacýnýn özelliklerini ne ölçüde almýþ? meyva standardý ne? ( tüm aðaçlarda meyva boyutlarý eþitmi) eþit olmazsa pazar yok...

bu kadar iyi bir çeþitse vede güveniyorsanýz dikin kimse dikmek isteyeni tutamaz.

ses kesilmesimi ??? ekteki linker hala muhatabýndan mesaj bekliyor...

http://www.agaclar.net/forum/1154600-post39.htm

sayýn çamtepe mesajýnýzý alýntýladým umarým kýzmazsýnýz..

benimde bu bir üstteki linkteki mesajda katýldýðým teklif ekteki linkte.

http://www.agaclar.net/forum/1153962-post37.htm

karabuz
28-08-2013, 21:02
ЗМК | Сад | Орехоплодные | Грецкий орех: великан или карлик? (http://www.zmk-ua.com/articles/2013/08/1000945-p09-greckij-oreh-velikan-ili-karlik.html)

Ñêîðîïëîäíûé ãðåöêèé îðåõ - êóëüòóðà ïåðñïåêòèâíàÿ - Ñàäû Ñèáèðè (http://sadisibiri.ru/oreh-greckiy-razmn.html)

???????????? ??????? ????: 50 ???. ? ??????? ???????? ? ???????? ?? Slando (http://kharkov.kha.slando.ua/obyavlenie/skoroplodnyy-gretskiy-oreh-ID61zpZ.html)

incele googlede türkeleþtir.

türkceleþtirmesem de olur, ruscam var. yanýnda az fransýzca , ingilizcem kadar ýyý olmasalar da ...

o yazdýgýmýn arkasýndayým. cevizden cimlendirilmiþ býr ceviz ne olacagý belli degildir,aþýlý olsa TMM sözüm olmaz,ama cögür ceviz insanlar gibidir, anasý babasý cok akýllý, sevýyeli, ahlyaklý idir... ogullarý gider hayýrsýz amca-dayý gibi olur... sonucta iki agactan býr olmuþ, annesý babasý da iki agactan olmuþ..yedý sulalesini bilsen ne olacagýna garantý veremezsin.

bahcelerý gezme imkyaným yok. Turkiyede yaþamýyorum.

ay-yildiz50
28-08-2013, 21:11
sayýn yeshýll ustte verdiðim linklerin 3.cüsüne baka bilirsiniz bende google den ceviri yapýyorum birde siz bakýn

ömür-uþak
28-08-2013, 21:17
sayýn formullaone neye dayanarak buu söylüyorsun ben gercekten ceviz iþine gircek bi çift çiyim iþim reklam **** boþ konuþma dil bugün tel örgü ve beton direk iþleri uðuraþtým kasým ayýna dikimi gercekleþtircem inþallah bana dike bilceðim bi ceviz türü söyle o zaman altay cevizi önermiyorsun alternatifin nedir nevþehir hava iklim þartlarýna elveriþli ceviz türü istiyorum
Bahçeniz þimdiden hayýrlý uðurlu olsun.Bahçe kurmadan önce toprak analizini yaptýrýn.Yerini keþfettirin don çukuru varsa boþuna uðraþmayýn.çukurlarý kepçeyle kazdýrýn (ben badem dikeceðim çukurlar açýldý havalanýyor)Yörenize uygun olduðu kanýsýndayým Altay cevizini dikin 150 kilo olmasada 120 kilo olsun oda süper verim.Ben size altay cevizini öneririm.kolay gelsin.

YESHILL
28-08-2013, 21:20
RUS SÝTESÝ ÝNCELEYÝN FÝYATINA BAKMAYIDA UNUTMAYINIZ (http://kharkov.kha.slando.ua/obyavlenie/skoroplodnyy-gretskiy-oreh-ID61zpZ.html)[/QUOTE]

Sanýrým bu Rus sitesi deðil Ukrayna sitesi. Fiyat da 50 usd deðil. 50 UHA (Ukraine Hyrvna) 1 Usd : 8.12 UHA.

Altaycevizi
28-08-2013, 21:25
Altay Bosfor ceviz 6 aylýk fidanlarda meyve tutumu 1

436689

436690

436691

436692

436693

Altaycevizi
28-08-2013, 21:27
Altay Bosfor ceviz 6 aylýk fidanlarda meyve tutumu 2
436694

436695

436696

436697

436698

ay-yildiz50
28-08-2013, 21:32
kendi çapýmda yaptýðým araþtýrmalar sonucu altay cevizde yoðunlaþtým diðer ceviz diken çiftçi kardeþlerimin memnun olupda þu ceviz türünü tavsiye ediyorum diðen pek görmedim genelde tür deðiþimine gidiyorlar altay ceviz eken bi kaç çiftçi memnun olduklarýný söylüyorlar yani bi kaç yýllýk fidan olmasýna raðmen meyve tutuþu iyi diyorlar bu kasým ayýnda altay cevizi dikmeye karar verdim tahminim ben 8 yýlda 150 kilo beklemiyorum banada abartý geldi 50 **** 60 kilo benim için süper verim dikimden sonra düzenli olarak resim paylaþýmý yapcam inþallah herþey güzel olur ha diyelimki fiyasko çýktý bende aþý yapar tür deðiþtiririm yere göðe sýdýramadýnýz chandler cevizinde tür deðiþtiriyorlarda benmi deðiþtiremicem ve bulunduðum bölgede ceviz iþine girmek isteyen çok kiþi var onlarada öncülük etmiþ olururum altay ceviz iyi çýkarsa yardýmcý olurum fiyasko çýkarsa baþka türe bakýn derim bi rekabet ortamý var bu ceviz kedisini ýspatlasa dahi bu eleþtiriler hiç bitmez bitmeyecekte altay cevizin kökünün çok güçlü olduðunu söylüyorlar ileriki yýllarda chandleri **** baþka türü aþý yaparak yeni ürün diye piyasaya çýkacak ceviz türlerini þimdiden görür gibiyi,m sanki saygýlarýmla..

ay-yildiz50
28-08-2013, 21:34
sayýn yeshýll orda 50 rph yazýyor rph usd demekmi uhv demekmi ?

Altaycevizi
28-08-2013, 21:37
Altay Bosfor Ceviz 2 yaþýnda fidanlarda meyve tutumu
Ortadaki resimde 32 adet, en alttaki resimde 23 adet meyve sayýlmýþtýr.....

436701

436702

436703

ay-yildiz50
28-08-2013, 21:39
böyle çöðüre can kurban :))))

bulgur
28-08-2013, 21:43
Bu cevizin ticareti nedir sattýnýz mý? kaça gider piyasasý nedir **** gerçekten bunlar ceviz mi yoksa süs MÜ? Tadý nedir kullaným alaný hakkýnda bilgi istiyorum ben bu iþin ticaretini yapýcam sonra satamazsam bunu ben naparým ceviz oynamaya gelmedik.

Fotoðrafta arkadaki ceviz aðaçlarý neden boþ?(boþ gibi görünmekteler açýklarýmsýnýz.?)

ömür-uþak
28-08-2013, 22:05
Bu cevizin ticareti nedir sattýnýz mý? kaça gider piyasasý nedir **** gerçekten bunlar ceviz mi yoksa süs MÜ? Tadý nedir kullaným alaný hakkýnda bilgi istiyorum ben bu iþin ticaretini yapýcam sonra satamazsam bunu ben naparým ceviz oynamaya gelmedik.

Fotoðrafta arkadaki ceviz aðaçlarý neden boþ?(boþ gibi görünmekteler açýklarýmsýnýz.?)
Sn Bulgur o ceviz kilo ile satýlmaz yazýk olur.Bir ceviz bir fidan demektir.Aþýlý deðil direk meyveden oluyor.Bir fidan 25 tl 1kg cevizden tanesi 7 gr gelse 142 ceviz eder onuda dik poþete 142x25=3550 tl eder sana kilosuna 3000 tl verseler satarmýsýn neye kiloda 550 tl zarar edeceksin.Kim böyle bir cevizi piyasaya satar veye 7 gr cevize 1kilo pirzola benim hoþuma gitti hayýrlýsý inþallah çoðalýrda fiyatý düþer herkes alýr.Herkese bol kazançlar.

ay-yildiz50
28-08-2013, 22:25
sayýnn karabuz þöyle biþey düþünüyorum sizce doðrulu mümkünmüdür þimdi cevizin anacý iyi bi tür ama bu anaçtan ceviz çöðürü alýp dikildiði zaman tür bozuluyor ve ne olduðu belli olmayan bi ceviz türü çýkýyor ondan dolayý o iyi anaçtan aþý kalemi alýnýyor aþý yapýlarak anaç aðaç gibi oluyor benim düþüncem þöyle þimdi bu iyi anaca tozlama yapan aðac bu cevize otomatik olarak aþýlanmýþ olup onun çöðürü bundan dolayý bozuk ola bilirmi yani çiçekte iken ceviz verecek çiçek aþýlanmýþ ola bilirmi eðerki böyle bi ihtimal var ise altay ceviz kendi kendini tozlama yaptýðý söyleniyo bu durumda baþka bi türden aþýlama olmadýðý için ceviz türü bozulmama ihtimali olabilirmi bu yazdýklarým bilgi almak amaçlý kimse yanlýþ anlamasýn .. altay cevizede soralým acaba bu çöðür dikiminde tür bozulmasý ortalama yüzde kaç ihtimalindedir .. bence bu yazdýklarým tartýþýlmalý güzel bi tesbit olduðunu düþünüyorum kendimce :)

bulgur
28-08-2013, 23:22
Sn Bulgur o ceviz kilo ile satýlmaz yazýk olur.Bir ceviz bir fidan demektir.Aþýlý deðil direk meyveden oluyor.Bir fidan 25 tl 1kg cevizden tanesi 7 gr gelse 142 ceviz eder onuda dik poþete 142x25=3550 tl eder sana kilosuna 3000 tl verseler satarmýsýn neye kiloda 550 tl zarar edeceksin.Kim böyle bir cevizi piyasaya satar veye 7 gr cevize 1kilo pirzola benim hoþuma gitti hayýrlýsý inþallah çoðalýrda fiyatý düþer herkes alýr.Herkese bol kazançlar.

Bir Ömürsün sen.

aksazli
29-08-2013, 08:30
aðaç baþý 30 40 kg kuru kabuklu ceviz verse bana yeter valla. 6x4 dikimle aðaçlarýda nasýlsa fazla büyümüyor.

bizde kýraç bir tarla var hesap ettim þimdi. eni oratalama 30 mt boyu 250 mt 5 sýra sýðdýracaðýz enine boyunada 4 mt aralýkla 250/4 62 aðaç toplam 310 ediyor.

aðaç baþý 20 kg kuru ceviz alsam 310x20 =6200 kg

30 kg hesabý 310x30=9300 kg

40kg olsa 310x40=12400 kg

50kg olsa 310x50=15500 kg

parasýnýda hesap edelim. 5 tl diyelim kuru kabuklu sabit fiyat piyasa belli olmaz.

6200x5=31.000 tl

9300x5=46.500 tl

12400x5=62.000 tl

15500x5= 77.500 tl

yukardaki hesaba göre ben köþeyi dönecem demektir. 8. yýlý geçtim 10. yýlda versin deli para.

bu þartlarda ekdiði diktiði para etmeyen çiftçiler için iyi bir getiri. en düþük hesaplamada ortalama dönüme 4.000 tl getirisi var.

ama ne kadar güvenilir ne kadar adýna doðru çýkacak orasý belli deðil. resimler güzel ama sorulara verilen cevaplar yetersiz.

kafamda oluþan sorulara cevap bulamadýðým için sanýrým 4 adet altay cevizi alýp dikeceðim kendi sorularýmýn cevaplarýný kendim bulacaðým.

anlatýlanlar gerçekse elimizdede aðacý olacak bahçeyi beleþe getirmiþ olurum. :)

karabuz
29-08-2013, 08:36
sayýnn karabuz þöyle biþey düþünüyorum sizce doðrulu mümkünmüdür þimdi cevizin anacý iyi bi tür ama bu anaçtan ceviz çöðürü alýp dikildiði zaman tür bozuluyor ve ne olduðu belli olmayan bi ceviz türü çýkýyor ondan dolayý o iyi anaçtan aþý kalemi alýnýyor aþý yapýlarak anaç aðaç gibi oluyor benim düþüncem þöyle þimdi bu iyi anaca tozlama yapan aðac bu cevize otomatik olarak aþýlanmýþ olup onun çöðürü bundan dolayý bozuk ola bilirmi yani çiçekte iken ceviz verecek çiçek aþýlanmýþ ola bilirmi eðerki böyle bi ihtimal var ise altay ceviz kendi kendini tozlama yaptýðý söyleniyo bu durumda baþka bi türden aþýlama olmadýðý için ceviz türü bozulmama ihtimali olabilirmi bu yazdýklarým bilgi almak amaçlý kimse yanlýþ anlamasýn .. altay cevizede soralým acaba bu çöðür dikiminde tür bozulmasý ortalama yüzde kaç ihtimalindedir .. bence bu yazdýklarým tartýþýlmalý güzel bi tesbit olduðunu düþünüyorum kendimce :)

cicekte aþýlama demeylim de "çiftleþme " diyelim . dedigim gibi ayni insanlar gibi düþün.

aþýlama - kopyalama"dýr resim cekmektir, begendigin agacý alýrsýn baþka köke kopyalarsýn , ayni agacýn olur.

yan tozlama olmama ihtimali - 0 (sýfýr), teoretýk olarak guzel verimli býr agacý alsak , seraya kapasak baþka yerden tozlanmasýn, onun meyvasýný ekýp, 10 sene hepsini gözlemlesek, arasýndan en verýmlisini ve sürekli verimlilik gösterenini secsek, onun meyvalarini tekrar eksek(tekrar seralara) onlarý 10sene gözlemlesek...tekrar en verimlisini secsek.... bu sureci 10-20 -30 kez tekrarlasak (kafadan 100 - 200 senemizi alýr) ....gün gelir de tum ektigimiz cevizler eþit randeman verir ise, ayni zamanda ciceklenir, cicek acar, meyva verimi eþýt olur, irilikieri eþit olur .. o gün bu fýdan satýlýr ve denir ki bu fýdanlar 99% temiz dir ,, bu iþlem yapýlmadýkca her cogur býr býreydýr.

bir cok üstadýmýz konuda yazmayý brakmýþtýr, sorduklarý sorular havada kaldý diye, nacizane düþüncelerimi yazdým þu býr kac senelik tecrubemle, aramýzda hayatýný cevize vermiþ ustalarýmýz var, bu ilþe 20-30 sene kafa yormuþ insanlar var, bi dinleyin onlarýn sesini.kimileri gördüler ustalarýn bilgilerini silemeyecekler karaladýlar. dogru bu bir yöntemdir , tavýr elbise gibidir, kendin kendine yakýþtýrabilirsen - yakýþýr.

chandler
29-08-2013, 09:32
Öncelikle þunu söylemekte fayda var, benim hakkýmda atýp tutanlara : Fidancý deðilim demedim ama ben bir kiþiye forumda fidaný gel benden al deyip reklam yapmadým yapmam. Allah a çok þükür ihtiyacým da yok. O oturduðu yerden konuþan arkadaþlar biz altay cevizini görmek için sivrihisar a da gittik, diðer cevizleri görmek içinde Çin, Ýspanya, fransa,Ýtalya, Portekize de gittik. Nerde bir ceviz var derlerse oraya da gideriz. Ýsteyen istediðini diker, herkesin de rýzký ayrýdýr. Ayrýca ben þu anda özel genetik eðitimi almýþ bir biyolog olarakta konuþuyorum. Apomiks denen þeyde %17-24 arasý apomiks tohum elde edilen bir ceviz çeþidi var buda en yüksek oran. Mevzu edilen cevizde böyle birþeyde yok ve söylüyorum size meyve olan aðaçlarýn hepsinin meyvesi farklý!! Ben gerekli verim fotoðraflarýný koydum ve Sn lilium da koydu.
Bakýn Sütyemez hoca ne yazmýþ 8 yaþýnda aðaç kütüðü ile tartsan anca 180 KG gelir.
Ha tekrar söylüyorum orada bir verimli hat var ancak tohumla olmaz!! aþý ile çoðalt sat hiçbirþey söylemem. Buda onun çeþidi deriz tercih eden alýr. Ama tohumdan olmaz!!

Saygýlar

chandler
29-08-2013, 09:59
436849

436850

436851

436852

436853

chandler
29-08-2013, 10:03
isteyene devamýda var

chandler
29-08-2013, 10:10
cicekte aþýlama demeylim de "çiftleþme " diyelim . dedigim gibi ayni insanlar gibi düþün.

aþýlama - kopyalama"dýr resim cekmektir, begendigin agacý alýrsýn baþka köke kopyalarsýn , ayni agacýn olur.

yan tozlama olmama ihtimali - 0 (sýfýr), teoretýk olarak guzel verimli býr agacý alsak , seraya kapasak baþka yerden tozlanmasýn, onun meyvasýný ekýp, 10 sene hepsini gözlemlesek, arasýndan en verýmlisini ve sürekli verimlilik gösterenini secsek, onun meyvalarini tekrar eksek(tekrar seralara) onlarý 10sene gözlemlesek...tekrar en verimlisini secsek.... bu sureci 10-20 -30 kez tekrarlasak (kafadan 100 - 200 senemizi alýr) ....gün gelir de tum ektigimiz cevizler eþit randeman verir ise, ayni zamanda ciceklenir, cicek acar, meyva verimi eþýt olur, irilikieri eþit olur .. o gün bu fýdan satýlýr ve denir ki bu fýdanlar 99% temiz dir ,, bu iþlem yapýlmadýkca her cogur býr býreydýr.

bir cok üstadýmýz konuda yazmayý brakmýþtýr, sorduklarý sorular havada kaldý diye, nacizane düþüncelerimi yazdým þu býr kac senelik tecrubemle, aramýzda hayatýný cevize vermiþ ustalarýmýz var, bu ilþe 20-30 sene kafa yormuþ insanlar var, bi dinleyin onlarýn sesini.kimileri gördüler ustalarýn bilgilerini silemeyecekler karaladýlar. dogru bu bir yöntemdir , tavýr elbise gibidir, kendin kendine yakýþtýrabilirsen - yakýþýr.

Katkýda bulunmak isterim,
Ceviz kendi poleni ile döllenebilir. Çoðu cevizde zaten bu olur. Ama kendi poleni ile döllenen cevzi kendisinin aynýsýný vermez. Örneðin ; Ayný yumurta ikizi
ikiz kardeþler çocuk yapsa (olmaz sapýklýktýr ama mecazen) çocuklarýnýn kendilerinin aynýsý olma oraný 8 milyonda 1 dir.

Saygýlar

ay-yildiz50
29-08-2013, 21:18
Öncelikle herkese hayýrlý aklþamlar sorularýma cevap verdiðiniz için teþekkür etmeyi borc bilirim sizlere bi konu hakkýndada bilgi almak istiyorum cevize nasýl bir gübreleme yapýlýr yani hangi gübrelerden ne zaman nasýl kullanýlýr ceviz türüne göre deðiþirmi yoksa ayný gübre her ceviz için kullanýla bilirmi bizim patetes te kullandýðýmýz nitrat adýnda gübre vardýr patatesin toprak üstündeki yeþil bedenini büyütsün boylansýn güçlensin diye kullanýlýr mesela bunun gibi gübreler cevize uygulanabilirmi??? saygýlaýmla

ömür-uþak
29-08-2013, 21:29
Öncelikle herkese hayýrlý aklþamlar sorularýma cevap verdiðiniz için teþekkür etmeyi borc bilirim sizlere bi konu hakkýndada bilgi almak istiyorum cevize nasýl bir gübreleme yapýlýr yani hangi gübrelerden ne zaman nasýl kullanýlýr ceviz türüne göre deðiþirmi yoksa ayný gübre her ceviz için kullanýla bilirmi bizim patetes te kullandýðýmýz nitrat adýnda gübre vardýr patatesin toprak üstündeki yeþil bedenini büyütsün boylansýn güçlensin diye kullanýlýr mesela bunun gibi gübreler cevize uygulanabilirmi??? saygýlaýmla

Sn ayyýldýz önce aðaçlarýný dik bi ilerleme kaydet bi toprak analizi yaptýr bu sitedeki bütün arkadaþlar yardýmcý olur.Çukurlar açýldýmý tarlanýz tam nerede bu iþlerde bölge rakýmda önemli.Formu okuduðunuzu tahmin ediyorumda atladýðýnýz yerler olabilir.Gerekli bilgiler ceviz yetitiriciliði ve yeni baþlýyanlarýn sorunlarý baþlýðýnda.Pazardaki aþa sovan doðramýyalým.Kolay gelsin.

ay-yildiz50
29-08-2013, 21:43
Sn ayyýldýz önce aðaçlarýný dik bi ilerleme kaydet bi toprak analizi yaptýr bu sitedeki bütün arkadaþlar yardýmcý olur.Çukurlar açýldýmý tarlanýz tam nerede bu iþlerde bölge rakýmda önemli.Formu okuduðunuzu tahmin ediyorumda atladýðýnýz yerler olabilir.Gerekli bilgiler ceviz yetitiriciliði ve yeni baþlýyanlarýn sorunlarý baþlýðýnda.Pazardaki aþa sovan doðramýyalým.Kolay gelsin.
sayýn ömür uþak :))) o iþler yavaþ yavaþ ilerliyo inþallah bulunduðum bölge nevþehir rakým 1240 cývarýnda toprak testi orman bakanlýðý proje sunumu önümüzdeki günlerde bunlarýda hallederiz inþallah ekeceðim arazi kýraç diðil sulu arazi sürekli ürün ekimi yapýlan ve bol miktarda gübre kullanýlan bi arazi testlerde eksik fazla çýkar zaaten

ömür-uþak
29-08-2013, 22:39
sayýn ömür uþak :))) o iþler yavaþ yavaþ ilerliyo inþallah bulunduðum bölge nevþehir rakým 1240 cývarýnda toprak testi orman bakanlýðý proje sunumu önümüzdeki günlerde bunlarýda hallederiz inþallah ekeceðim arazi kýraç diðil sulu arazi sürekli ürün ekimi yapýlan ve bol miktarda gübre kullanýlan bi arazi testlerde eksik fazla çýkar zaaten
Patetes diktiðiniz tarlanýn orman bakanlýðý ile ne ilgisi var.Orman bakanlýðýndan kiralama yoluna gitseniz orada önceden patates ekilmez.Arazi kendinize ait büyük ihtimal orayada orman karýþmaz.Bu iþlerde önce aðacý seveceksin arkasý gelir.Geçenlerde 20 gün önce 20 dekar tarla aldým.Tapuyu aldýðým gün öðleden sonra tarlayý derin sürdüm.Ertesi gün 4 kiþi gittik aðaç yerlerini öðlene kadar iþaretledik 706 aðaç badem için.Hemen kepçeyi aradým çukrlarý kazdýrdým 10 saatte.Þimdi yaðmur yaðsa sulama derdi çýkmasa fidanlarý toprakla buluþturacaðým.Nasýl çabuk ilerledi.Aðaç sevgisi olunca yavaþ ilerlemez.Ben bahçeye gitmediðim gün uyku uyuyamýyorum.Bu arada söyliyeyim 13 yaþýnda 280 viþne 150 cevizim var.Onlarý görmeden duramam.Ceviz çeþitin belli oldu zaten yerde sulakmýþ hiç bekleme þimdi dik tüplü bir yýl kazançlý olursun.Plan proje þu bu bekleme.Aðaçlar sevdiðine (topraða) kavuþsun.Memleket için bir fidan dikenin kölesi olunur.Bu konularda bilginin yeterli olduðu kanýsýndayým.Çiftçilik yapýyorsun ukranyadaki cevizin fiyatýna kadar bilyorsun. Burada nitrat gübresini soruyorsun ben bildiðine eminim ama herkes bir aðaç dikse 80 milyon aðaç eder çok önemli.Kolay gelsin.

obahar
30-08-2013, 08:57
Bu fotoðraflar 2 farklý bahçeden fikir olmasý için gönderiyorum. Ýsteyene devamýný da gönderebilirim.....chandler çeþidi

bu resimdeki bahçe nerede ve dikim aralýðý nedir acaba?

chandler
30-08-2013, 11:07
bu resimdeki bahçe nerede ve dikim aralýðý nedir acaba?

Bahçenin biri Denizli merkezde biri Manisa sarýgöl de

doða64
30-08-2013, 14:09
Deðerli arkadaþlar...
Bende altay cevizinin fotoraflarýný ilk gördüðümde hayran kaldým ve kesinlikle dikeceðim çeþit bu dedim. Sonra araþtýrmalarýma hýz verdim. Sonra Eskiþehir sivrihisara gittim ve altay cevizi fidanlýðýný gördüm. Sonra ne mi oldu? Tam anlamýyla ifade etmem gerekirse bir hayal kýrýklýðý.

Ben oraya gidince düþünüyordum ki bütün aðaçlarda salkým salkým ceviz olacak. Ama gördüklerim benim için çok üzücüydü. 150 kök cevizden sadece 6-7 fidanýn üzerinde ceviz vardý ve bu cevizlerin de her biri bir baþka ceviz türüydü.

Bahçe sahibine sordum bu fidanlardan alýrsak nasýl bir cevizimiz olacak diye. Aldýðým cevap daha da þok edici bir cevap oldu '' BÝLMÝYORUM'' .

Sadece þunu söylemek isterim ki herkes yapmak dikmek istediði çeþitte özgürdür herkesin aklý var fikri var. Benim ilk gördüðümde hayran kalýp sonra hayal kýrýklýðýna uðradýðým gibi kimse hayal kýrýklýðýna uðramak istemiyorsa araþtýrsýn yerine gidip baksýn
sonra kararýný versin.

Allah (c.c) herkesin gönlüne göre versin bol ve hayýrlý kazançlar dileðimle...

Altaycevizi
02-09-2013, 22:32
Altay Bosfor ceviz ürün resimleri

438217

438218

438219

438220

bulgur
02-09-2013, 23:35
https://www.facebook.com/altay.cevizi/posts/153405364866016?comment_id=157073&offset=0&total_comments=11&notif_t=feed_comment_reply

ben bu resimlere yorum yapmýþtým acaba benim olumsuz yorumum neden silindi sizi ne rahatsýz etti.

karaçepiþ
03-09-2013, 08:33
sn hemþerim bulgur gel buraya gezelim bahçeyi altay pek bilinen bir ceviz deðil

dagýnsesi
03-09-2013, 09:44
Arkadaþlar, herkese iyi günler ve hasat zamanýnýn yaklaþtýðý þu günlerde bereketli, kaliteli kazançlar dilerim.

Daha önceki mesajlarýmda bahsettiðim Altay cevizi hakkýnda iki fotoðraf gönderiyorum. Cevizler aðustosun ortasýnda dalýlndan kopartýlýp yeþil kabuðundan soyulmuþtur. o haliyle fotoðraflanmýþtýr.

Fotoðrafta soldan ikinci ve saðdan ikinci ceviz marketlerde satýlan Þili ve Amerikan cevizleridir. Diðerleri ise Altay cevizi. Ben fotoðraf çektim, net olmayabilir çünkü akþam ýþýðýnda çektim. Fikir versin istedim. Ben henüz karar vermedim.

diðer fotoðraf ise kabuklarý kýrýldýktan sonra çekildi. marketteki cevizin kabuðu 1 mm. altay cevizinin ise 1.6 mm. Ancak þunu da sormak istiyorum. Altay cevizi henüz olgunlaþmadan dalýndan alýnýp incelendi, doðal olarak belki karþýlaþtýrmak için hasat ürününü beklemek gerekecektir.

son iki fotoðrafta ise metrede cevizin boyu ölçüldü. (saðdaki altya ceviz meyvesi) Bence en büyük sýkýntý standart meyve tipi ve büyüklüðünü altay cevizde yakalamak zor gibi. iyi günler

Altaycevizi
03-09-2013, 12:09
Sayýn dagýnsesi, bu cevizleri nasýl temin ettiniz? Biz sizi tanýmýyoruz. Hergün onlarca insan geliyor, bahçelerimizi geziyor arkadan dolaþýp gizli mi aldýnýz?

Altaycevizi
03-09-2013, 13:00
ýAltay Bosfor ceviz 2-3 yaþýnda meyve vermeye baþlar. Ýlkbahar geç donlarýndan, sonbahar erken donlarýndan etkilenmez. Rakýmý yüksek olan yerlerde aðustos ayýnda su verilmesi kesilmelidir. Agaçýn boyu ilk 4 yýl meyveleri toplanýrsa 5-6 metre olmakta 30-35 metre kazýk kök yapmaktadýr. Kendi kendini tozlama yapabilmektedir.(Homogammy) Baþka bir tozlayýcýya ihtiyacý yoktur.Hastalýklara ve zararlýlara karþý dayanýklý dýr. Ceviz iç agýrlýgý Altay 1, 8- 10 gram, altay 2 12- 14 gram, altay 3 15- 18 gram arasýnda gelmektedir. Rakýmý düþük yerlerde(0-200) nisan ayýnýn 15-20 si arasý rakýmý yüksek olan yerlerde(700m ve üzeri) mayýs ayýnýn 10 a kadar uyanmaktadýr. Altay bosfor ceviz mayýs ve haziran ayý boyunca çiçek açmaya devam eder. Bilinen ezberlerin aksine 1 defa çiçek açýp onu meyveye dönüþtürmez, mayýs 1, mayýs 15 ,haziran 1 gibi periyodlarda çiçeklenme devam eder.

438275

438276

438277

438278

438279

Altaycevizi
03-09-2013, 13:21
Altay Bosfor ceviz erken yaþta yüksek veriminden dolayý ilk 4 yýl meyvelerini henüz daha güçlenmemiþ kök yapýsýndan dolayý beslmekte zorluk çeker, bazý meyveler küçük bazý meyveler daha büyük olabilir. Zaten istenen ilk 4 yýl meyveleri kopartýlýp aðaçlarýn gövde geliþimini saðlamaktýr. Resimlerde görünen aðaçlar gelen ziyaretçilerimize çeþidin verimliliðini göstermek için býrakýlmýþ aðaçlar dýr. Kýyaslama yaparken bu aðaçlarýn 2, 3 ve 4 yaþýnda oldugu gözden kaçýrýlmamalý dýr. Ve diðer çeþidlerle kýyaslama yaparken ayný yaþta aðaçlarýn kýyaslama yapýlmasý daha uygun olur.

438290

438291

438292

438293

438294

Altaycevizi
03-09-2013, 13:42
Altay Bosfor ceviz güçlü bir kök sitemine ve yüksek yan dal verimine sahiptir.

438301

438302

438303

438304

438305

doða64
03-09-2013, 16:09
Sayýn altaycevizi bu hasat döneminde noter ile hasatýnýzý gerçekleþtirecektiniz noter belgelerinizi yayýnlayabilirmisiniz. 4 yaþýnda 25 kg verim alacaktýnýz ya o bakýmdan.

Saygýlarýmla...

dagýnsesi
03-09-2013, 16:12
Sayýn Altay Cevizi, aldýðým dört adet cevizi orayý sulayan bir adamdan aldým.hakkýnýzý helal edin.

Altay cevizi hakkýnda siz pek bilgi vermiyorsunuz, oraya gidenlerden biri olarak ben bilgi vereyim dedim.

Öncelikle, dediðiniz gibi, Altay cevizinin meyve verimini karþýlaþtýrýrken ayný yaþtaki diðer çeþit cevizler ile karþýlaþtýrmak gerek. Ancak ayný yaþtaki diðer ceviz türleri Altay cevizinin verimine yaklaþamaz bile.

Ben cevizinizin verimli olduðuna inanýyorum ancak üyeler kendi aralarýnda konuþtuklarýnda sizin ceviz hakkýnda yeterli bilgiye sahip olmadýðýnýzý düþünüyorlar ve açýkçasý size güvenmiyorlar. Ben de artýk bu konuda yazmayý býrakacaðým. Kanýmca insanlara faydalý olduðumu düþünüyorum.

Altay cevizi hakkýnda gözlem ve düþüncelerimi özetliyorum:

1. Verim ve bakým kolaylýðý açýsýndan, diðer çeþitlere göre avantajlýdýr.
2. tüm aðaçlardan standart meyveyi alabilir miyiz sorusunun net bir cevabý yoktur. Kanýmca hayýr alamayýz. Çünkü aldýðým dört meyvenin üçü farklý þekillerde.
3. Meyve iriliði, kabuk kalýnlýðý ve iç kalitesi (yaðý, randýmaný, dolgunluðu) açýsýndan sizin tarafýnýzdan sitelerinizde herhangi bir bilgilendirilme ve görsel materyal sunulmadýðý için sýkýntý var.
4. ne yazýk ki Altay cevizinin satýþýný siz yapýyorsunuz ancak, ceviz konusunda fidan satacak kadar uzman olduðunuzu düþünmüyor buradakiler. (Sitenizde bahsettiðiniz Paþa adlý kiþiyi hatýrladým, ceviz konusunda uzman o ise ne yazýk ki ben de kendi kendime bu cahilliðimle profesör diyorum kendime)

Altay cevizi konusundaki son sözüm: Verimli, güçlü, bakýmý kolay ancak meyvenin kendisi,içi konusunda ve altaycevizi.com sitesindekilere karþý bir güvensizlik var. saygýlar.

ermana
03-09-2013, 18:15
bende biraz önce 1 adet fidan sipariþi verdim. ekeceðim ve kendi gözlerimle kendi bilgi becerim ile ne olucak göreceðiz bakalým ne olacak.

ladikli
03-09-2013, 21:09
Ceviz iç agýrlýgý Altay 1, 8- 10 gram, altay 2 12- 14 gram, altay 3 15- 18 gram arasýnda gelmektedir.

Sn.Altaycevizi, sattýðýnýz fidanlarýn ya da çöðürlerin hangi çeþit olduðunu siz satarken biliyor musunuz, alan kiþiler biliyorlar mý?
Biliyorsanýz, size sipariþ geldiði zaman bu çeþitlerden hangisini, neye göre gönderiyorsunuz?

Yani diyelim ki ben sizden fidan istedim bana Altay 1 mi 2 mi 3 mü göndereceksiniz?

atmel
03-09-2013, 23:14
Arkadaþlar ben geçen cuma günü gittim hem bahceyi hemde fidanlýðý gezdim ilk defa benim gördüðüm düþüncem olumlu yönde verim olarak kesinlikle diðer cevizlere göre verimli bu tartýþýlmaz zaten görülüyor altay 3 dedikleri ceviz hem verim hemde büyüklük bakýmýndan güzel ben beðendim birtane buruþmuþ ceviz gördüm iri bir ceviz kurtmu varki neden buruþmuþ diye yoldum diðerleri gayet iyiydi kýrdým içi hem saðlam doldurmuþ hemde tadý güzeldi Altay 1 gelince bu tür zaten bambaþka bir tür kesinlikle hiç anlamayan birisi dahi anlaya bilir çünkü son bahara gelmemize raðmen hala üzerinde salkým salkým çiçekler var hatta çiçek sümbüllerinin bazýlarý abartýsýz 15-20 cm uzunluðunda ve dallarý çok yoðun meyve var yalnýz meyveleri diðerlerine göre büyüklü küçüklü standart deðil üzerindeki meyveye ve dallarýn inceliðine bakýnca benim kanaatým dallar zayýf düþtüðü için büyümediði çünkü üst kýsýmlarda seyrek olan yerlerde büyümüþ meyveler var dikkatimi çeken diðer bir konu meyvesi yolunmuþ dallarda abartsýzý 2 metreden fazla uzamýþ bu yýlýn sürgünleri var ama meyve olan dallarda sürgünler kýsa kalmýþ Altay 1 ve 2 yi ayýrt etmek gerçekten fidanken bile mümkün zaten aleni farklý yaprak yapýsý rengi temamen farklý altay1 açýk renkli yapraðý var ama altay 3 yaprak yapýsý yanlarý týrtýllý koyu renge sahip ayný yenidünya aðacýnýn yapraðýný andýrýyor 20 dönüm kadar arazimi dikmeye karar verdim orman bakanlýðý özel aðaçlandýrma projesi için projelendirme yapýyorum 5-7 yýl üzerinde hiç meyve göremiyeceðim bir aðaç ekmektense 2-3 yýllarda üzerinde moral meyvelerini göre bileceðim bir aðaç ekmek daha mantýklý geldi ayrýca bizzat ýslak mühürlü 127 ülkede geçerli cins patent belgesinide gözlerimile gördüm yani bu cins artýk sibirya kökenli deðil bir türk cevizi olmuþ vatana millete hayýrlý olur inþallah

kimyager147
04-09-2013, 08:28
Demek ki sayýn atmel 2-3 sene sonra altay cevizi hakkýnda sizde ve bizde yeteri kadar bilgi sahibi olacaðýz.
Ýnþallah emeklerinizin karþýlýðýný alýrsýnýz.
Hüsranla sonuçlanmaz.

doða64
04-09-2013, 15:58
Arkadaþlar ben geçen cuma günü gittim hem bahceyi hemde fidanlýðý gezdim ilk defa benim gördüðüm düþüncem olumlu yönde verim olarak kesinlikle diðer cevizlere göre verimli bu tartýþýlmaz zaten görülüyor altay 3 dedikleri ceviz hem verim hemde büyüklük bakýmýndan güzel ben beðendim birtane buruþmuþ ceviz gördüm iri bir ceviz kurtmu varki neden buruþmuþ diye yoldum diðerleri gayet iyiydi kýrdým içi hem saðlam doldurmuþ hemde tadý güzeldi Altay 1 gelince bu tür zaten bambaþka bir tür kesinlikle hiç anlamayan birisi dahi anlaya bilir çünkü son bahara gelmemize raðmen hala üzerinde salkým salkým çiçekler var hatta çiçek sümbüllerinin bazýlarý abartýsýz 15-20 cm uzunluðunda ve dallarý çok yoðun meyve var yalnýz meyveleri diðerlerine göre büyüklü küçüklü standart deðil üzerindeki meyveye ve dallarýn inceliðine bakýnca benim kanaatým dallar zayýf düþtüðü için büyümediði çünkü üst kýsýmlarda seyrek olan yerlerde büyümüþ meyveler var dikkatimi çeken diðer bir konu meyvesi yolunmuþ dallarda abartsýzý 2 metreden fazla uzamýþ bu yýlýn sürgünleri var ama meyve olan dallarda sürgünler kýsa kalmýþ Altay 1 ve 2 yi ayýrt etmek gerçekten fidanken bile mümkün zaten aleni farklý yaprak yapýsý rengi temamen farklý altay1 açýk renkli yapraðý var ama altay 3 yaprak yapýsý yanlarý týrtýllý koyu renge sahip ayný yenidünya aðacýnýn yapraðýný andýrýyor 20 dönüm kadar arazimi dikmeye karar verdim orman bakanlýðý özel aðaçlandýrma projesi için projelendirme yapýyorum 5-7 yýl üzerinde hiç meyve göremiyeceðim bir aðaç ekmektense 2-3 yýllarda üzerinde moral meyvelerini göre bileceðim bir aðaç ekmek daha mantýklý geldi ayrýca bizzat ýslak mühürlü 127 ülkede geçerli cins patent belgesinide gözlerimile gördüm yani bu cins artýk sibirya kökenli deðil bir türk cevizi olmuþ vatana millete hayýrlý olur inþallah

Sayýn atmel

Daha satýcýnýn bile bilmediði fidanlardan ''hangi çeþit çýkar bilmem'' dediði cevizi siz bir çýrpýda anlamýþsýnýz bunun için öncelikle sizi tebrik ederim.

Altay ceviz fidaný dikili bahçeyi ben de gördüm. Sizin dediðiniz koyu renkli yapraklý ve üzerinde meyvesi olmayan bir sürü aðaç vardý orda.

Sordunuz mu altay ceviz fidaný satýcýsýna bu 3-4 yýllýk aðaçlardan neden 7-8 tanesinde ceviz var diðerlerinde yok ve sertifikasyon iþlemleri ne durumda diye.

Eðer sertifikalý ise bende dikmek isterim ama sertifikasý yoksa adýna doðru bir ürünleri yoktur demektir Bu da demek oluyor ki; bu fidaný diken arkadaþlar büyük bir hayal kýrýklýðýna uðrayacaklar ve o kadar yaptýðý masraflar ve emekleri boþa gidecek.

Saygýlarýmla...

doða64
04-09-2013, 16:04
ýAltay Bosfor ceviz 2-3 yaþýnda meyve vermeye baþlar. Ýlkbahar geç donlarýndan, sonbahar erken donlarýndan etkilenmez. Rakýmý yüksek olan yerlerde aðustos ayýnda su verilmesi kesilmelidir. Agaçýn boyu ilk 4 yýl meyveleri toplanýrsa 5-6 metre olmakta 30-35 metre kazýk kök yapmaktadýr. Kendi kendini tozlama yapabilmektedir.(Homogammy) Baþka bir tozlayýcýya ihtiyacý yoktur.Hastalýklara ve zararlýlara karþý dayanýklý dýr. Ceviz iç agýrlýgý Altay 1, 8- 10 gram, altay 2 12- 14 gram, altay 3 15- 18 gram arasýnda gelmektedir. Rakýmý düþük yerlerde(0-200) nisan ayýnýn 15-20 si arasý rakýmý yüksek olan yerlerde(700m ve üzeri) mayýs ayýnýn 10 a kadar uyanmaktadýr. Altay bosfor ceviz mayýs ve haziran ayý boyunca çiçek açmaya devam eder. Bilinen ezberlerin aksine 1 defa çiçek açýp onu meyveye dönüþtürmez, mayýs 1, mayýs 15 ,haziran 1 gibi periyodlarda çiçeklenme devam eder.

438275

438276

438277

438278

438279

Sayýn altay cevizi 30-35 metre kazýk kök yapmaktadýr diye yazmýþsýnýz. bu 11 katlý binaya tekabül eder ki siz bunu gördünüz mü?

ömür-uþak
04-09-2013, 18:00
Sayýn altay cevizi 30-35 metre kazýk kök yapmaktadýr diye yazmýþsýnýz. bu 11 katlý binaya tekabül eder ki siz bunu gördünüz mü?
Atmel arkadaþ beyenmiþ benimsemiþ diksin hayýrlý olsun.3-4 gün önce ayyýldýz arkadaþta karar verdi.Oda dikecek onada hayýrlý olsun.Karda kendilerine zarar da kendilerine.Ama bu topraklara 1 tohum atmak bile önemli.Ýnþallah dikerler ama ben dikeceklerine inanmýyorum.2014 yýlý mayýs ayýnda bahçelerinin fotoðraflarýný bekliyorum.Eðer dikerlerse bahçelerindeki mangallarýný ben yakacaðým.

bulgur
04-09-2013, 19:06
https://www.facebook.com/altay.cevizi/posts/153405364866016?comment_id=157073&offset=0&total_comments=11&notif_t=feed_comment_reply

ben bu resimlere yorum yapmýþtým acaba benim olumsuz yorumum neden silindi sizi ne rahatsýz etti.

Bana lütfen cevap veriniz.

canpunar
04-09-2013, 20:42
Selamlar,
Anladýðým kadarýyla Altay cevizi anaç olarak kullanmak istersek, tohum olarak ceviz satýn alma þansýmýz yok. Onun yerine 25TL'den fidan almamýz isteniyor. Doðru mu anlamýþým?
Saygýlar.

atmel
04-09-2013, 21:05
Sayýn atmel

Daha satýcýnýn bile bilmediði fidanlardan ''hangi çeþit çýkar bilmem'' dediði cevizi siz bir çýrpýda anlamýþsýnýz bunun için öncelikle sizi tebrik ederim.

Altay ceviz fidaný dikili bahçeyi ben de gördüm. Sizin dediðiniz koyu renkli yapraklý ve üzerinde meyvesi olmayan bir sürü aðaç vardý orda.

Sordunuz mu altay ceviz fidaný satýcýsýna bu 3-4 yýllýk aðaçlardan neden 7-8 tanesinde ceviz var diðerlerinde yok ve sertifikasyon iþlemleri ne durumda diye.

Eðer sertifikalý ise bende dikmek isterim ama sertifikasý yoksa adýna doðru bir ürünleri yoktur demektir Bu da demek oluyor ki; bu fidaný diken arkadaþlar büyük bir hayal kýrýklýðýna uðrayacaklar ve o kadar yaptýðý masraflar ve emekleri boþa gidecek.

Saygýlarýmla...
Arkadaþ öyle pat diye sertifika alýnmýyor biliyorsun ben anladým hangisinin ne çeþit olduðunu fidanlýða gittinse iyi gözlemciysen sende anlaman lazým türkiyede kaç çeþidin patenti var soruyorum patent basit bir iþ deðil adamlar almýþ gördüm mavi sertifika alma süreci devam ediyor ben 20 dönüm ekecek kadar kanaat getirdim ben oraya adamlarý incelemeye deðilki cevizi incelemeye gittim onlarýn anladýðý anlamadýðý beni ilgilendirmez sonuçta dikdiðim bahceye kendim bakacaðým hiç hayal kýrýklýðýna uðranacak bir durum deðil ne meþhur bahceler ne meþhur cinsler gördük ortada ceviz yok zaten internette ki bilgilere göre ceviz eken en baþtan batar hepkirli bilgi fidan çýkarcýlarýnýn bilgisi kopyala yapýþtýr hepsi ben ikna oldum ekiyorum baþkasýnýda ikna etme gibi bir gayret içinde deðilim

atmel
04-09-2013, 21:12
Atmel arkadaþ beyenmiþ benimsemiþ diksin hayýrlý olsun.3-4 gün önce ayyýldýz arkadaþta karar verdi.Oda dikecek onada hayýrlý olsun.Karda kendilerine zarar da kendilerine.Ama bu topraklara 1 tohum atmak bile önemli.Ýnþallah dikerler ama ben dikeceklerine inanmýyorum.2014 yýlý mayýs ayýnda bahçelerinin fotoðraflarýný bekliyorum.Eðer dikerlerse bahçelerindeki mangallarýný ben yakacaðým.

Arkadaþým AyYILDIZ zaten kardeþim olur þuan tel örgü ve orman bakanlýðý özel aðaçlandýrma projesi yaýyorum istersen özelten adresimi yazým kurban bayramýndan sonra gel gör misafirim ol ama burda daha fazla yazý yazma resim paylaþma niyetinde deðilim çünkü burasý bilgi alýþveriþi yapýlan bir yer deðil bir kaç çýkarcýnýn kendi cinslerinden baþka bir cinsi beðenmediði bir yer oldu konunun baþýndan sonuna bak konuþulanlarýn kimseye faydasý yok eli boþ olanlarýn yeri zaten konuya katýlan hep ayný þahýslar saygýlar

atmel
04-09-2013, 21:24
Demek ki sayýn atmel 2-3 sene sonra altay cevizi hakkýnda sizde ve bizde yeteri kadar bilgi sahibi olacaðýz.
Ýnþallah emeklerinizin karþýlýðýný alýrsýnýz.
Hüsranla sonuçlanmaz.

Arkadaþým inþallah ben bahce ziyaretine gittiðimde bir müþteri 100 dönüm ekiyordu anlaþma yapýlmýþ bir baþkasý ekmiþ eken çok herkes burada yazmýyor hüsran meselesine gelince inanki diðer cinsleri ekenler hep hüsrandalar hep cins deðiþimine gidiyorlar ara googlede bir sürü konu var çýkar karþýna böyle bir durumda fidancýlarýn bahanesi hazýr rakým uygun deðil mevsim þartlarý uygun deðil felan vs ben burda defalarca yazdým 2-3 yaþýndaki fidanlarýnýzýn meyvelerini yayýnlayýn diye yayýnlayan olmadý önceki sayfada bir arkadaþým yayýnladý oda yaþça büyük aðaçlar ben bir kaç yer ile görüþtüm orman bakanlýðý tarým bakanlýðý yetkilileri adamlar hayretle anlatýyor ya onlar bilmiyor **** burdakiler çok iyi biliyor hayýrlýsý arkadaþlar bu konunun tadý kaçtý bu Altay ceviz altýn meyve verse burdaki bazý arkadaþlarý beðendiremezsin onun için efor sarfetmeye gerek yok þuanda sadece ben deðil çok sayýda bahce kuruluyor ama herkes burada yazmýyor herkese saygýlar

Engin37
04-09-2013, 22:05
Birkaç gün önce 65 adet tüplü Altay ceviz fidaný aldým.Fidanlarýn bölgemin iklimine uyum saðlamasý için 2-3 hafta bekletip dikmeyi düþünüyorum.Her canlýnýn olduðu gibi bu fidanlarýn da gereksinimleri eksiksiz karþýlanýrsa verimli olurlar,karþýlanmazsa verimsiz olurlar düþüncesindeyim.Ben elimden geleni kitabýna uygun þekilde yapmaya çalýþacaðým.Gerisini Allah'a býrakmaktan baþka çaremiz yok.Bu fidanlarla ilgili her türlü olumlu ve olumsuz sonucu burada paylaþacaðým.

Altaycevizi
04-09-2013, 22:33
Forumda kasýtlý yazý yazan insanlar var. Fazla polemiðe girmemek için bazý yazýlarý görmezden geliyoruz. Bu ülkenin bir deðeri olan bir ceviz çeþidine bu kadar saldýrmak, destek beklerken bu kadar köstek atmak, akýl tutulmasý sanýrým.**** niyet baþka? Onlarca resim ve video ya raðmen ve o da yetmezse gel kardeþim bahçemize gör, dokun, resim, video çek dememize raðmen, hala sanki gelmiþ gibi konuþanlar,sahte resim ekleyenler, sahte isim verip sataþanlarý cahiliye döneminde bazý kiþilerin " hadi bize bir keramet gösterde inanalým **** bize gökten melekleri getirde inanalým" demesine benzetiyorum. Biz resim ve videolarý çekip internete koyduk.Orda gören göz görüyor. Daha fazlasý için adresimiz belli. Ýyi niyetli bütün soru, görüþ ve öneriler için 0 532 672 46 27 ve 0 312 222 26 62 nolu telefonumuz emrinizde. Ceviz fidanýmýz için bütün yasal mercilerden bütün yasal izinler alýnmýþ olup ceviz satýþýmýza hiç bir engel yoktur. Babadat köyü Sivrihisar Eskiþehir adresine gelen yüzlerce kiþi ile bu belgelerimiz paylaþýlmýþtýr. Forumu dikkatli takip ederseniz olumsuz yazan kiþlerin büyük bir bölümü fidancý olduðu anlaþýlmýþtýr. Pazar paylarýný kaybetmemek adýna tarafýmýza çirkin ifadeler kullanmaktadýrlar.Maksatýný ve eleþtiri sýnýrýný aþan, yorumlar için yasal haklarýmýza baþvurmaktan baþka çaremiz kalmamýþtýr. Yeni bir çeþid ****** sorular, eleþtiriler, görüþ ve öneriler olacaktýr ama art niyetli olanlarý 20 yýllýk esnaf, ticaret erbabý, þirket birikimi olan birisi olarak anlayabilecek düzeydeyiz.
Saygýlarýmýzla

bulgur
05-09-2013, 00:32
Size yalancý dolandýrýcý diyemem ancak yaptýklarýnýzý ispat edene kadar inmayacaðým size.Umarým ibret alýrsýnýz ya da ibretlik olursunuz. Milletin ekmeðini alýn terini alýrken 2 kere düþünmekte fayda var.

Lilium
05-09-2013, 02:01

Deðerli arkadaþlar...
Bende altay cevizinin fotoraflarýný ilk gördüðümde hayran kaldým ve kesinlikle dikeceðim çeþit bu dedim. Sonra araþtýrmalarýma hýz verdim. Sonra Eskiþehir sivrihisara gittim ve altay cevizi fidanlýðýný gördüm. Sonra ne mi oldu? Tam anlamýyla ifade etmem gerekirse bir hayal kýrýklýðý.

Ben oraya gidince düþünüyordum ki bütün aðaçlarda salkým salkým ceviz olacak. Ama gördüklerim benim için çok üzücüydü. 150 kök cevizden sadece 6-7 fidanýn üzerinde ceviz vardý ve bu cevizlerin de her biri bir baþka ceviz türüydü.

Bahçe sahibine sordum bu fidanlardan alýrsak nasýl bir cevizimiz olacak diye. Aldýðým cevap daha da þok edici bir cevap oldu '' BÝLMÝYORUM'' .

Sadece þunu söylemek isterim ki herkes yapmak dikmek istediði çeþitte özgürdür herkesin aklý var fikri var. Benim ilk gördüðümde hayran kalýp sonra hayal kýrýklýðýna uðradýðým gibi kimse hayal kýrýklýðýna uðramak istemiyorsa araþtýrsýn yerine gidip baksýn
sonra kararýný versin.

Sayýn atmel

Birileri yalan konuþuyor ama kim?

Sayýn atmel ve sayýn ay-yildiz50, size önerim cebinizdeki imza kadar konuþun, ya da var olan tecrübeniz kadar.

Sayýn ay-yildiz50 fidancý olduðumu kanýtlayýn size bahçemi baðýþlayacaðým.

Sayýn Altaycevizi, kasýtlý olarak bir mesajýmý gösteriniz cevap vereyim?

Sorduðumuz sorulara yanýt alamamak kasýt mý oluyor?

Geriye dönük mesajlarýma bakarsanýz sorduklarýma cevap alamadýðým gibi bir çok arkadaþýn da sorularý havada kaldý.

Bu konuyu doðru dürüst konuþacaksak konuþalým, ya da konuyu kapatalým.

Þahsým olarak ben sizlerin bu cinsinizle alýp veremeyeceðim bir þey olamaz, Ülkeme vatandaþa bir kazanç getiri saðlayacaksa yanýnýzda olmayý tahattüt ederim.

Birinci soruyla baþlayalým istersen.

Cevizi tohumdan ektiniz, bu bitiþti fidan oldu, bunun adýný ne koyuyorsunuz? Neye göre koyuyorsunuz?

Kýsa ve öz cevap verirseniz, diðer sorularýmý soracaðým.

ladikli
05-09-2013, 07:46
Sn.Altaycevizi, sattýðýnýz fidanlarýn ya da çöðürlerin hangi çeþit olduðunu siz satarken biliyor musunuz, alan kiþiler biliyorlar mý?
Biliyorsanýz, size sipariþ geldiði zaman bu çeþitlerden hangisini, neye göre gönderiyorsunuz?

Yani diyelim ki ben sizden fidan istedim bana Altay 1 mi 2 mi 3 mü göndereceksiniz?

Sn.Altaycevizi burada size sorulan hiç bir soruya cevap vermiyorsunuz.Ýþte daha önce benim sorum cevap bekliyorum...

Size sorulan sorulara, yapýlan olumsuz yorumlara, bunlar hep fidancýlar deyip cevap vermeden kaçamak yapýyorsunuz.Evet fidancýlar böyle bir çeþidin ortaya çýkmasýný istemeyebilir çok da normal, siz de fidancýsýnýz tersi durumda siz de ayný þekilde düþünebilirsiniz. Ama en küçük olumsuz eleþtiriye bile köstek oluyorsunuz, saldýrýyorsunuz demek kolaycýlýktýr.

Resimler var, inanmayan fidanlýða gelsin...Tamam da gidip görenlerin hepsi de "tamamdýr bu çeþit bir numara herkes bunu diksin demiyor" Görüp beðenmeyenler de mi hep fidancý?

Yine cevap vermeyeceksiniz ama biþey daha sorayým.Diyelim ki söylenenlerin hepsi doðru (aþýsýz tohumdan yetiþir, fazla bakým istemez, soguða-hastalýklara dayanýklý, tozlayýcýya gerek yok, 4 yaþýnda 25, 8 yaþýnda 100-150 kg verim..vs.vs..) neden ABD'de, Avrupa'da, Þili'de, Çin'de vs. bu çeþit yok?

Sonuçta yeni bulunmuþ bir çeþit deðil.Sibirya'dan geldiði, hatta Abuzer hoca dediðiniz kiþinin 10-20 yýl öncesinde Türkiye'ye bu çeþidi getirip fidanlar diktiði yazýlmýþtý...Yani geçmiþi olan, dikilen, aðacý olan bu çeþidi bu ülkeler nasýl fark etmemiþler neden dikmemiþler? Var da biz mi bilmiyoruz?

ermana
05-09-2013, 09:12
sayýn altaycevizi ;
tüm görüþ öneri ve soru için telefon numarasý býrakmýþsýnýz ancak telefon yerine burada altaycevizi olarak açýlan bu konuda sorulan sorulara cevap verirseniz tüm bu türü merak eden ve ya kafasýnda sorularý olan arkadaþlar da faydalanmýþ olurlar.
evet resimler videolar vaatler güzel ancak birde kafalarda ki sorularýda cevaplamanýz gerekiyor ki tercih yapýcak olan insanlarýn kafasýnda soru iþareti kalmasýn.
Emin olun þuan altay cevizi için en büyük sorun verimi,bakýmý,kalitesi deðil en büyük sorun bilgi eksikliði. bu yüzden bu türün ticareti yapan sizin bizleri açýkça bilgilendirmesi gerekiyor.

aviator34
05-09-2013, 11:09
Size sorulan sorulara, yapýlan olumsuz yorumlara, bunlar hep fidancýlar deyip cevap vermeden kaçamak yapýyorsunuz.Evet fidancýlar böyle bir çeþidin ortaya çýkmasýný istemeyebilir çok da normal, siz de fidancýsýnýz tersi durumda siz de ayný þekilde düþünebilirsiniz. Ama en küçük olumsuz eleþtiriye bile köstek oluyorsunuz, saldýrýyorsunuz demek kolaycýlýktýr.

Kendileri de olayýn farkýnda deðiller ki biri demiþ 1.000.000 tane fidan ürettik alýn bunlarý 25 tl den satýn onlarda bilgi vermeden tatlý tatlý satýyorlar... :rolleyes:

övünç
05-09-2013, 13:27
ben kayseri'de 150dönüm tarlamýn yaklaþýk yarýsýna ceviz fidaný dikmek istiyorum. maraþ 18 türüne karar vermiþken altay cevizini keþfettim. bu cevize kimisi ak diyor kimisi kara. bunun ortasý varmýdýr? ticari kaygýlarimizi bi kenara býrakarak doðruyu söyleyecek bi babayiðit yokmu.
diyelim ki tozlayýcýya ihtiyaç yok, diyelim ki su ve çýrparak hasat etme derdi yok. Altay cevizi aþýsýz çoðaltýlýyor, ceviz meyvesinden üretilen bütün fidanlar nasýl anacýn özelliklerini taþýyor. aþýsýz böyle birþey mümkünmü, çok rica ediyorum hocalarýmýzdan ve üreticiden bu konuda beni aydýnlatabilirseniz memnun olurum.

dagýnsesi
05-09-2013, 13:51
Sayýn Altay Cevizi:

Burada, ceviz konusunda deneyimli cevizdostu arkadaþlar var ve bu arkadaþlarýn sorduklarý sorular önemli sorulardýr. Biz onlarýn altay cevizi hakkýndaki yorumlarýný çok önemsiyoruz. Ama siz kendi sitenizde yazan bilgileri, burada tekrar etmekten baþka bir þey yapmýyorsunuz.

Anladýðým kadarýyla, web sitenizde yazan bilgilerle sýnýrlý bilgileriniz var. Aynen bir üniversite hocasýnýn derste anlatacaðý konuyu ezberleyip sýnýfta bunu anlatmasý gibi. Ancak öðrenci anlamadýðý baþka hususlarý gelip hocanýn odasýnda sormak istediðinde hocanýn cevaplayamamasý ve bu þimdi neyden bahsediyor demesi gibi.

Siz çok önemli ve cevizde ezber bozan bir iddia ve giriþimle ortaya çýkýyorsunuz ve insanlarýn bu giriþiminize iliþkin sorularýný garipsiyorsunuz.

Adam soruyor, bu cevizin meyvesi nasýldýr, yað oraný, randýmaný nasýldýr? Ve daha bir çok soru. Siz hiç birine cevap vermiyorsunuz.

Burada size soru soran arkadaþlarýn sorularýna verdiðiniz cevaplar çok sýð. Web sitenizde yazan bilgileri tekrarlayýp duruyorsunuz. Üstelik yeþil kabuklu cevizin fotoðrafýný buraya koymuþsunuz. Ne alaka? Soyup da öyle koysaydýnýz bari?

Ben 12 dönümlük arazime bahar ayýnda ekim yapacaðým. O zamana kadar sizden bu sorulan sorulara vereceðiniz cevabý bekleyeceðim.

malina
05-09-2013, 15:09
Forumda kasýtlý yazý yazan insanlar var. Fazla polemiðe girmemek için bazý yazýlarý görmezden geliyoruz. Bu ülkenin bir deðeri olan bir ceviz çeþidine bu kadar saldýrmak, destek beklerken bu kadar köstek atmak, akýl tutulmasý sanýrým.**** niyet baþka?

Size net olarak sorulan sorular var. Onlara cevap verir misiniz?

nkutsay
05-09-2013, 16:31
Ne cevizden anlarim ne de bahcem var. Ama sunu merak ettim. Bahce kuranlar neden binlerce liraya fidan aliyorlar? Yuz liraya 4 fidan alsalar 2 yil sonra yuzlerce meyveden fidan uretseler 4 yil sonra bahcelerini bedavaya donatmayacaklar mi? Olmadi bahceyi de kurmaz fidan satarlar. Yatirimi geciktirmek cok karli gorunuyor.

serdar1
05-09-2013, 19:12
Bu iþ karýþýk yýllardýr çeviz le uðraþýyorum çekirdek ten yetiþme çüðürlerin 4-5 yýldan önce meyve verdiðini görmedim. Verse bile 1-2 tane ancak ürün baðlar. Eðer denildiði gibi 1 yýllýk çöðürler ürün baðlýyorsa bunu söyleyen kiþinin neden yetiþtirme büyüme evrelerinin resimleri yok?

Yine sorularýmýza cevap alamadýk . Bizim derdimiz tohumdan yetiþtirilen cevizlerin nasýl 1. yýl meyve baðladýklarý ...

formullaone
05-09-2013, 20:40
Ne cevizden anlarim ne de bahcem var. Ama sunu merak ettim. Bahce kuranlar neden binlerce liraya fidan aliyorlar? Yuz liraya 4 fidan alsalar 2 yil sonra yuzlerce meyveden fidan uretseler 4 yil sonra bahcelerini bedavaya donatmayacaklar mi? Olmadi bahceyi de kurmaz fidan satarlar. Yatirimi geciktirmek cok karli gorunuyor.

Aslýnda amaç zaman kaybetmemek.Bir an önce aðaçlarý büyütmek.

Sizin dediðiniz de olur ama o sabrý göstermek gerek.Bu da çok zor.

Altaycevizi
05-09-2013, 21:23
Birileri yalan konuþuyor ama kim?

Sayýn atmel ve sayýn ay-yildiz50, size önerim cebinizdeki imza kadar konuþun, ya da var olan tecrübeniz kadar.

Sayýn ay-yildiz50 fidancý olduðumu kanýtlayýn size bahçemi baðýþlayacaðým.

Sayýn Altaycevizi, kasýtlý olarak bir mesajýmý gösteriniz cevap vereyim?

Sorduðumuz sorulara yanýt alamamak kasýt mý oluyor?

Geriye dönük mesajlarýma bakarsanýz sorduklarýma cevap alamadýðým gibi bir çok arkadaþýn da sorularý havada kaldý.

Bu konuyu doðru dürüst konuþacaksak konuþalým, ya da konuyu kapatalým.

Þahsým olarak ben sizlerin bu cinsinizle alýp veremeyeceðim bir þey olamaz, Ülkeme vatandaþa bir kazanç getiri saðlayacaksa yanýnýzda olmayý tahattüt ederim.

Birinci soruyla baþlayalým istersen.

Cevizi tohumdan ektiniz, bu bitiþti fidan oldu, bunun adýný ne koyuyorsunuz? Neye göre koyuyorsunuz?

Kýsa ve öz cevap verirseniz, diðer sorularýmý soracaðým.
Bunun adýný elimizde bulunan Türk Patent Enstitüsünden algýmýz 172 ülkede geçerli patentimize dayanarak koyuyoruz.

Altaycevizi
05-09-2013, 21:27
Size yalancý dolandýrýcý diyemem ancak yaptýklarýnýzý ispat edene kadar inmayacaðým size.Umarým ibret alýrsýnýz ya da ibretlik olursunuz. Milletin ekmeðini alýn terini alýrken 2 kere düþünmekte fayda var.

Fidanlýðýmýza **** üretim bahçelirimize gelirseniz size yaptýklarýmýzý isptalamamýz 5 dk yý bulmayacak. Alýn terinin ne olduðunu bu kadar fidan üreten yazýn + 40 derecenin altýnda kýþýn -15 derecede çalýþarak bir deðer ortaya çýkarmýþ birileri olarak çok iyi biliyoruz. Klavyede 2 tuþa basarak alýn teri akmýyor sanýrým...

ermana
05-09-2013, 21:36
sayýn altaycevizi;
aðaçlar verim çaðýna geldiðinde alacaðýmýz ürünün kalitesinin ve tek standartlýðýnýn yani her aðaçta her dalda boy boy mu olacak. yoksa her bir aðaç kendi içerisinde ve tüm bahçede ki cevizler genel anlamda tek boy mu olacak? ve bu boy kabuklu 12 gram üzerinde mi sabit olacak( tüm bunlar için aðacýnbakýmýnýn aksatýlmadýðýný varsayýyorum). budamalar diðer aðaçlarda olduðu gibi midir?
50 rakýmda kabuðunun daha kalýn olacaðýndan dolayý iç randýmaný oraný ne kadar olabilir?

ay-yildiz50
05-09-2013, 21:52
öncelikle selamun aleykum sayýn form üyeleri. uzun bi süredir dikmek için uygun bi ceviz türü ararken altay cevizi fark ettik internette bir çok resdim video görüntüleri hakkýnda çeþitli yorumlar tartýþmalar var þuan benim kanaatim ceviz piyasasý alt üst olmuþ durumda. ve sonra altay ceviz bahcesine gittik gözlerimizle gördük resim ve videolarda gördüðümüz gibi meyve verimi gercekten mukemmel altay 1 biraz ufaklý altay 3 ise iriliði gayet standartlara uygun. o kadar küçük bi fidanýn o kadar çok cevizi büyütmesi zor zaaten sayýn altay cevizin de defalarca belirtmiþ zaaten ilk 4 **** 5 yýl meyveler koparýlarak fidan güçlenecek meyveleri büyütecek güce glecek o zaman altay 1 de meyveleri büyütebilir die düþünüyorum bir çok çeviz bahçesine sahip olan çiftçi arkadaþlar 13 yýl bekleyip urun alamadýðý için tür deðiþimine gitmiþ bunun gibi örnekleri ben çok gördüm duydum. konuþtuðum bi çok kiþi þöyle diyor ceviz dikip urun alamamaktansa ürün alýrým biraz ufaklý alýrým yeterki elinde satacak malýn olsun diyen kiþiler çok sayýn atmel ayný yastaki fidanlarýnýzýn **** fidanlarýn resimlerini istedi yayýnlayan olmadý ve ben þöyle biþey sordum mademki altay ceviz bu kadar olumsuz bana 1250 rakýma uygun yüksek verimli dona dayanýklý bi ceviz turu tavsiye edin onu dikeyim dedim tavsiye eden olmadý bizi deneyimsiz gören sayýn lilium madem kendini çok deneyimli görüyyorsun neden bi tavsiyen olmadý bide þunu merak ediyorum diðer ceviz türlerinin bilgisi ne kadar biliniyor hep ayný þeyler yazýlmýþ kopyala yapýþtýr bence þuan encok hakkýnfda bilgi paylaþýlmýþ tur altay ceviz dir biraz abartýlý olsa dahi 4 yýl sonra 25 olmazsa 10 olsun 8 yýl sonra 150 olmazsa 70 olsun bu rakamlar bile altayýn farkýný gösteririr örnek . 1000 fidan diktim bundan 200 fidandan urun alamadým 800 fidandan bol urun aldým bu yanlýþ yatýrým olup paramý boþa harcamýþ oluyorumda 1000 adet meþhur fidan dikip hiç birinden ürün alamayýnca bu yanlýþ yatýrým olmuyor sanýrým ben yazýlanlardan bunu anladým arkadaþlar . sayýn ÖMÜR-UÞAK aðaca olan sevginiz ve ilginizi takdire þayan buluyorum kýsa zamanda dikimi yapýp resimleri paylaþcaz inþallah siz fidan iþleri ile çok uðuraþýyorsunuz orman bakanlýðýnýn ceviz ve bademe ciddi destek kredileri var bilginizin olmadýðý kanaatindeyim bulunduðunuz orman müdürlüðüne varýp bilgi isteyiniz faydasý olacaktýr inþallah ....

ermana
05-09-2013, 22:06
1 adet fidan sipariþi vermiþtim bu fidan altay 1 olarak mý gelmektedir?
sitenizde bir yerde "Rakým olarak deniz seviyesinden, 2000 m yüksekliðe kadar olan bütün bölgelerde yetiþmektedir" bi yerde de "Taban suyu 5 mt’ye kadar olan ve tuzlu, killi toprak haricindeki tüm toprak çeþitlerinde deniz seviyesinden 200 ila 2000 mt rakým arasýnda yetiþmektedir" deniyor. ben 50 rakým lý bir bölgedeyim burada yetiþir mi yetiþmez mi hangisini baz alalým.
lütfen polimik deðil cevap alalým. bu forumda bir çok bahçe ekmeye hazýrlanan insan var ve vereceðiniz cevaplara göre tatmin olacaklar ya da olmuyacaklar ( bunlardan birisi de benim).

Altaycevizi
05-09-2013, 22:28
Sayýn Ermana;
Aðaçlar verim çaðýna geldiðinde alacaðýnýz ürün kalite ve standart bakýmýndan hemen hemen ayný olacaktýr. 1-2 gram fark binlerce ceviz adedinde olabilir. Budama konusunda, gövde üzerinde ana dallarýn sayýlarý ve daðýlýþlarý düzenlenerek meyve aðaçlarýnýn saðlam,düzenli ve dengeli bir taç oluþturmalarý saðlanýr.Böylece, budama ile meyve iriliði,meyve kalitesi ve meyve kabuk renklenmesi artar. Budamayý biliyorsanýz **** bilen biri ile yapýyorsanýz yapýn.Ama yanlýþ budama aðaca ve meyve verimliliðine çok büyük zarar vermektedir. Budama da istediðimiz taç yapýsýnýn saðlanmasý dýr. Ýç randýmaný 1 kg. kabuklu cevizden 500 gr iç alýrsýnýz.

Altaycevizi
05-09-2013, 22:40
Yine sorularýmýza cevap alamadýk . Bizim derdimiz tohumdan yetiþtirilen cevizlerin nasýl 1. yýl meyve baðladýklarý ...

Bu ceviz fidaný, 2 yaþýnda aþý yok, 35 adet üzerinde meyve var.

438920

Altaycevizi
05-09-2013, 22:50
Size net olarak sorulan sorular var. Onlara cevap verir misiniz?

Net olarak sorulan sorulara net olarak cevap verilmektedir.

Sabah 07.00 akþam 21.00 a kadar çalýþan biri olarak forum sayfasýna zaman ayýrýp sorularý cevaplamaya net olarak çalýþmaktayým. 0 532 672 46 27 ve 0 312 222 26 62 nolu telefonlarýmýz gün içinde acele cevap almak isteyenlerin emrindedir.

tevmen
06-09-2013, 00:28
Tarým bakanlýðýndan fidan sertifikasý örneði sanýrým aþaðýdakine benziyor. Böyle bir belge varsa fidaný satan göðsünü gere gere göstersin. Yoksa net olarak yok desin.

Lilium
06-09-2013, 00:36
Bunun adýný elimizde bulunan Türk Patent Enstitüsünden algýmýz 172 ülkede geçerli patentimize dayanarak koyuyoruz.

Nasýl yani,

Türk patent enstitüsünden aldýðýnýz üretim belgesi olabilir, yeni bir ürün, yeni bir icat, (vs) için belge verirler, bu patentin ceviz ýrkýyla tesciliyle ne ilgisi var?

Benim sorduðum,

Tohumu ektik bitiþti büyüdü ve satýyoruz alan kiþi aldýðýnýn hangi cins olduðunu altay 1 mi altay 2 mi altay 3 mü ya da baþka bir cins mi olduðunun garanti belgesi yok ama bunu nasýl garanti ediyorsunuz? nasýl oluyor?
Örneðin: Ben size desem ki, 50 adet altay1, 100 adet altay 3, istiyorum bunu hangi belgeyle adýna doðrudur diye göndereceksiniz, belge yok bunu geçtik, peki o halde neye göre bunlarýn cinslerini belirleyebiliyorsunuz?

Bakýnýz bir üst mesajýmda da alýntý yaptýðým doða64 arkadaþýmýz gelmiþ ve sormuþ.

Hadi diyelim ki, yalan konuþuyor, koyu renkli yazdýðým bölümün cevabýný alabilirsem baþka konuya geçeceðim.

ncp1963
06-09-2013, 07:14
Tarým bakanlýðýndan fidan sertifikasý örneði sanýrým aþaðýdakine benziyor. Böyle bir belge varsa fidaný satan göðsünü gere gere göstersin. Yoksa net olarak yok desin.

evet bu belgenin gösterilmesini bende rica ediyorum. gösteremiyorsanýz veya baþvurunuzu yaptýðýnýz halde henüz bu evraký bayrak gibi sallama yetkisi tarafýnýza verilmedi ise sizin þu anda adýna sertifikasyon iþlemleri tamamlanmamýþ olan elinizdeki çeþitleri satmadan belgeniz size takdim edilene kadar beklemeniz gerekmiyormu..( altay cinslerini satmamanýzdan bahsediyorum, siz fidancý belgesi sahibi olabilirsiniz sertifikalý baþka fidanlar yetiþtirir veya alýr satarsýnýz. ama faturalý olarak altay cevizi satamazsýnýz satsanýzda alan kiþi destekleme alamaz)

varsayalýmki ben sizden 1400 adet fidan talep ettim desteklemeden faydalanacaðým bana neyin sertifikasýný ve ne cins olarak fatura vereceðenizi yazarmýsýnýz???

daha öncede yazdým sizin tüm resmi iþlemleriniz tamamlamadan pazara çýkmanýz size engel teþkil edecek ediyorda. belkide çok iyi bir cinse sahipsiniz resimlerde görünen o , cevizinizin kimyasal analizleri yok , cevizinizin denenmiþliði yok( kendi bahçeniz hariç) ne zaman gözleri uyanýr, ne zaman yapraklanýr, ne zaman çiçeklenir, ne zaman hasat edilir, ne zaman yapraklarýný döker. elle tutulur bir döküman yok ortada sadece sizlerin parça parça yazdýklarý var belkide çok verimli olabilecek ülkemiz coðrafyasýna uyum saðlayabilecek bir cins para hýrsýnýz yüzünden yok olup gidecek.

kamilokyaz
06-09-2013, 09:53
fidancýlýk da sertifika ile fidan üretici belgesi farklý þeylerdir.Fidan üretici belgesi sertifika deðildir.Benzetme yapacak olursak siz oto galeri açmak için iþyeri ruhsatý alýrsýnýz bu fidan üretici belgesidir.sattýðýnýz arabalarýn ruhsatý ise fidandaki sertifikadýr.siz devletten destekleme alabilmek için mutlaka sertifikanýz olmasý gerekir.insanlara doðru bilgilendirin kandýrmayýn

serdar1
06-09-2013, 10:06
Yýllardan beri aþý ile uðraþan biri olarak söylüyorum tohumdan yetiþen ceviz bu þekilde eðimli büyümez dik büyür . Aþý vurulan çöðürler bu resmini yayýnladýðýnýz þekilde büyüme yapar. Büyük ihtimal yaprak aþýsý veya tepe boru aþýlama yapýlmýþ. Ayrýca bu resmini yayýnladýðýnýz en az 3 yýllýk bir fidan Yabani aþýlanmamýþ birinci yýlýndaki ceviz çöðürü ekledim .

övünç
06-09-2013, 15:24
Dün ankarada altay cevizi üretimi yapan Sayýn üreticiyle yarým saati aþan bir telefon görüþmesi yaptým. Bana býkmadan usanmadan sabýrla verdiði cevaplar için çok teþekkür ederim. Ürettiði cevize güveni kesinlikle tam. Ancak forumdaki deðerli üyelerin yapmýþ olduðu eleþtiriler biz takipcilerin kafasýný hala kurcalamaya devam ediyor. 3-5 tane de olsa bu ceviz fidanýna sahip kiþilerin aðaçlarýn geliþimi ve meyveleriyle ilgili tecrübelerini paylaþmalarýný önemle beklemekteyim.

kamilokyaz
06-09-2013, 15:48
4 yaþýnda 25 kð ceviz veren aðaç henüz bu dünyada yok.25 kð ceviz demek 2500 adet demek sizin altay dediðiniz kabuklu fýndýk gibi pazar deðeri sýfýr.
ÝYÝ CEVÝZ NE DEMEKTÝR.
Ýlkbaharda geç uyanmalý-erken yaþta meyveye yatmalý-yan dal verimliliði % 80 ve üstü olmalý-içi bütün veya kelebek çýkmalý-Ýç rengi % 100 beyaz olmalý-Kabuk iç oraný en az % 50 olmalý.Kabuklu aðýrlýðý ort.12-14 gr olmalý.
Altay ceþidinde bu özelliklerin bir tanesi dahi yok araþtýrýn gerçekleri o zaman anlarsýnýz.Dünyanýn kabul ettiði USA. dan ÇÝN e kadar herkesin diktiði ana çel
þit CHANDLER DÝR

sergunbasturk
06-09-2013, 19:02
Üç yýl önce bandýrmadan kimden aldýnýz franguetteyi. franguette olduðundan eminmisiniz.

K.bakmayýn köyden yeni geldim geç cvp atýyorum o yüzden balýkesir bandýrmadan güneþ ve panç fidancýlýklrdan almýþtým fidanlarý faturalarý duruyor franquettayý hangisinden aldýðýmý hatýrlamam için karýþtýrmam lazým faturalarý benim franquettalarda etiket vardý 8 tane aldýk verimsiz olduðunu biliyorum chandlerlarý tozlasýn diye aldýk geliþimleri iyi fakat cisco çeþiti o zaman yoktu piyasada ben daha önce dikenlerden bilgi almak amaçlý sordum olmadý aþýyla franquettalarý deðiþtirebilirim tozlama konusunda daha fidanlar yeni 2 yýllýk var 1 yaþýna girmemiþte var

ermana
07-09-2013, 09:21
arkadaþlar dün 1 adet denemek için aldýðým altay cevizi fidaný elime ulaþtý. karton ile sarýlmýþ durumda gelen fidanda herhangi bir hasar yoktu. derhal köye giderek 60 cm derinliðinde 50 cm taban çapý olan çukur aðzý 90 cm olan çukur açarak dibine bir kürek yanmýþ hayvan gübresini atarak fidaný diktim. etrafýný 2 sýra tuðla ile çevreledim. besmelemizi çekerek ilk fidanýmýzý dikmiþ olduk. gerçekten þu hayatta 32 senedir diktiðim ilk fidan olmasýndan dolayý aldýðým mutluluðu hazzý anlatamam. kýsmet olursa seneye 10 dönüm alaný tamamen fidan ile doldurarak bu mutluluðun çok daha büyüðünü de yaþarýz. fidaný diktiðim yer tarlanýn köþesi ve daha önce hiç ekilmemiþ ve toprak kýrmýzý ve taþ gibiydi. çukuru zor açtýk. tarlanýn hemen yanýnda ev yapýmý için temel kazýldý orada da kýrmýzý toprak çýkarýlmýþ ve toprak tamamen kupkuru inþallah taban suyu yüksek olmayacak gibi gözüküyor. þimdi 1 fidandan anlayamayýz ya da bunu tutturamazsak diye 3-4 fidan daha alarak ekmek istiyorum. buradan tüm deneyimlerimi sizlerle sýksýk paylaþacaðým. chandlerý denememe zaten gerek yok bu ýrk zaten bilen biliyor hakkýnda bir çok þeyi bu iþin tecrübelilerinden görüp okuyoruz. tamamen bahçeyi oluþturana kadar da bu tür hakkýnda fikir sahibi olmaya çalýþacaðým. açýkçasý ilk zamanlarda abatýlý olarak anlatýmlardan dolayý ciddiye almadýðým bir türdü. gerçi hala pek inandýðým bir ýrk deðil. ancak artýk aksini görene kadar en iyi ýrkmýþ gibi elimde ki fidanlara bakacaðým. bakalým neler olacak.

Altaycevizi
07-09-2013, 18:45
Nasýl yani,

Türk patent enstitüsünden aldýðýnýz üretim belgesi olabilir, yeni bir ürün, yeni bir icat, (vs) için belge verirler, bu patentin ceviz ýrkýyla tesciliyle ne ilgisi var?

Benim sorduðum,

Tohumu ektik bitiþti büyüdü ve satýyoruz alan kiþi aldýðýnýn hangi cins olduðunu altay 1 mi altay 2 mi altay 3 mü ya da baþka bir cins mi olduðunun garanti belgesi yok ama bunu nasýl garanti ediyorsunuz? nasýl oluyor?
Örneðin: Ben size desem ki, 50 adet altay1, 100 adet altay 3, istiyorum bunu hangi belgeyle adýna doðrudur diye göndereceksiniz, belge yok bunu geçtik, peki o halde neye göre bunlarýn cinslerini belirleyebiliyorsunuz?

Bakýnýz bir üst mesajýmda da alýntý yaptýðým doða64 arkadaþýmýz gelmiþ ve sormuþ.

Hadi diyelim ki, yalan konuþuyor, koyu renkli yazdýðým bölümün cevabýný alabilirsem baþka konuya geçeceðim.

Aldýðýmýz patentin bakanlýk tescil iþiyle doðrudan alakasý var. Bakanlýða yeni bir tür için baþvuru yaptýðýnýz zaman ilk aþama, hangi isme tescil yapýlacaksa o ismin mutlaka Türk Patent Enstitüsünden tescil alýp, kayýt altýna almanýz gerekiyor.

Böyle bir ceviz çeþidini ülkemize kazandýran birileri olarak iþimizin inceliklerini bilmek býrakýn hakkýmýz olsun. Altay 1 Altay 2 Altay 3 hangisi biliyoruz. Belge henüz yok, ama fidanýn yapraklarýndan, renginden, büyüme þeklinden, vb .....
biliyoruz. Ayrýca altay ceviz sadece tohumdan ekilip üretilmiyor. Baþka üretim teknikleri de kullanýlmaktadýr(Tescilden sonra açýklanacaktýr). Ve üretilen yeni fidanlarýn þirketimiz bünyesinde ayrýmý yapýlmaktadýr.

Altaycevizi
07-09-2013, 19:39
Yýllardan beri aþý ile uðraþan biri olarak söylüyorum tohumdan yetiþen ceviz bu þekilde eðimli büyümez dik büyür . Aþý vurulan çöðürler bu resmini yayýnladýðýnýz þekilde büyüme yapar. Büyük ihtimal yaprak aþýsý veya tepe boru aþýlama yapýlmýþ. Ayrýca bu resmini yayýnladýðýnýz en az 3 yýllýk bir fidan Yabani aþýlanmamýþ birinci yýlýndaki ceviz çöðürü ekledim .

Sayýn Serdar1;

Ne yaprak aþýsý nede tepe boru aþýlama yapýlmamýþtýr. Babadat köyü/ Sivrihisar/Eskiþehirdeki adresimize dilediðiniz zaman gelip inceleme yapabilirsiniz. Gelmeden beni 0 532 672 46 27 **** 0 312 222 26 62 nolu telefonlardan arayýp bilgi verirseniz, size araþtýrmalarýnýz ve incelemeleriniz konusunda her türlü yardým ve destek verecegimizi belirtmek isteriz.

Lilium
08-09-2013, 01:52
Böyle bir ceviz çeþidini ülkemize kazandýran birileri olarak iþimizin inceliklerini bilmek býrakýn hakkýmýz olsun.

Tabi ki iþinizin gizliliði hakkýnýz fakat incelikleri konusuna katýlamayacaðým.

Altay 1 Altay 2 Altay 3 hangisi biliyoruz. Belge henüz yok, ama fidanýn yapraklarýndan, renginden, büyüme þeklinden, vb .....
biliyoruz.

Bir cinsin tohumdan ekilerek uðradýðý herhangi bir gen deðiþikliklerini daha fidanken renginden yapraðýndan ayýrabilmeniz aklýma selami bayraðýn sözünü hatýrlattý. "biz bunca yýl boþuna uðraþmýþýz".
Ayrýca altay ceviz sadece tohumdan ekilip üretilmiyor.
Tohumdan ekildiðini siz söylemiþtiniz?
Baþka üretim teknikleri de kullanýlmaktadýr(Tescilden sonra açýklanacaktýr.
Baþka üretim tekniði ne olabilir, doku kültürü ve aþý olabilir, yeni kimsenin bilmediði baþka teknik geliþtirdiyseniz sizleri gerçekten kutlarým, bu tekniði açýklamamanýzýn ne gibi sakýncasý var? Üretim þekli cins tesciliyle ilgili deðil ki,

4 yaþýnda 40 kilo, 8 yaþýnda 150 kilo meyva söyleminize siz inanýyormusunuz?

Ayrýca bu belirtilen kilogramlar yeþil kabuklu mu? kurumuþ yeterli nem miktarýndaki kabuklu ceviz mi?
Daha önce soruldu cevap verdiyse ben görememiþim çok özür dilerim.

Altaycevizi
08-09-2013, 21:15
4 yaþýnda 40 kilo, 8 yaþýnda 150 kilo meyva söyleminize siz inanýyormusunuz?

Ayrýca bu belirtilen kilogramlar yeþil kabuklu mu? kurumuþ yeterli nem miktarýndaki kabuklu ceviz mi?
Daha önce soruldu cevap verdiyse ben görememiþim çok özür dilerim.

Biz þunu ifade ediyoruz. Ceviz çeþidimiz yüksek verimli dir. Toprakta 2 **** 3 yaþýnda meyve vermeye baþlýyor. Yan dal verimi %90 dýr. 4 yaþýnda 40 kg **** baþka bir deðer tarafýmýzdan ifade edilmemiþtir. Sivrihisar'da ki bahçemizde 4 yaþýnda 20 kg (334 adet x 0,60gr) yeþil kabuklu ceviz veren aðaçlarýmýz vardýr. 8-10 yaþýnda 150 kg ve üstünü veren aðaçlarý Rusya da gördük. Resimlerini çektik. Ýnþ ülkemizde de bu rakamlara ulaþýr.

44baba
08-09-2013, 22:20
yani bu rakamlar yeþil kabuk soyulmadan verilen deðerler oluyor herhalde.eðer öyleyse 4 yaþýnda yeþil kabuklu 40 kg olursa soyulup kurutulunca dörtte bire düþer oda 10 kg eder.bugünkü piyasa þartlarýnda x15 tl dersek aðaçbaþý 150 tl lik bir gelir elde edilmiþ olur.eðer iç kalitesi albeniside iyiyse sorun yok.

karabuz
08-09-2013, 22:55
Biz þunu ifade ediyoruz. Ceviz çeþidimiz yüksek verimli dir. Toprakta 2 **** 3 yaþýnda meyve vermeye baþlýyor. Yan dal verimi %90 dýr. 4 yaþýnda 40 kg **** baþka bir deðer tarafýmýzdan ifade edilmemiþtir. Sivrihisar'da ki bahçemizde 4 yaþýnda 20 kg (334 adet x 0,60gr) yeþil kabuklu ceviz veren aðaçlarýmýz vardýr. 8-10 yaþýnda 150 kg ve üstünü veren aðaçlarý Rusya da gördük. Resimlerini çektik. Ýnþ ülkemizde de bu rakamlara ulaþýr.

oh be, ipin ucu ortaya cýktý. yeþýl kabukluymuþ rakamlar. huzura erdik. Ukraina sayfasýnda satýcýdan da bir bilgi cýkmamýþtý. bi sorayým dedim aþý falan varmý, yoksa ayni verimi nasýl garantý eder bana, sorunca adam irtibatý kestý !

Ekmek isteyen arkadaþlara baþarýlar. Önculere dayima ihtiac vardýr, gözünü kapayýp rýske atýlanlardan cok kazanan da olur.... atýlgan insan olmasa yený kýtalarý bulamazdý insanlýk...

binlercesi denýzlerde bogulmuþ,açlýktan, susuzluktan ölmuþ... ama aralarýndan bir kaçý amerikayý bulmuþ öncu olmuþ...

yanmaktan korkmayan arkadaþlara bol þanslar. (derler ya, yanmazsan ýþýk saçamazsýn)

Lilium
09-09-2013, 00:06
Biz þunu ifade ediyoruz. Ceviz çeþidimiz yüksek verimli dir.
Çeþit konusundaki görüþlerimi resimlerden görebildiðim kadar daha önce beyan etmiþtim, Tekrar edeyim. Verimli bir cins, kendi kendini tozlayabilen bir cins. Bunlar görebildiklerim.

Toprakta 2 **** 3 yaþýnda meyve vermeye baþlýyor.

Ýki üç yaþýnda meyva vermesi meyvaya yatmasý aðacý yaþlandýrmýyor mu? aðaçlarýn ömrü konusunda bilginiz var mý?

4 yaþýnda 40 kg **** baþka bir deðer tarafýmýzdan ifade edilmemiþtir.

Bu deðerleri biz söylemedik sitenizde vardý ve hala ifade ettiðiniz gibi 8 yaþýnda 150 kg diyorsunuz ve biz ifade etmedik diyorsunuz bu çeliþki deðil mi?

Sivrihisar'da ki bahçemizde 4 yaþýnda 20 kg (334 adet x 0,60gr) yeþil kabuklu ceviz veren aðaçlarýmýz vardýr. 8-10 yaþýnda 150 kg ve üstünü veren aðaçlarý Rusya da gördük.

Bakýnýz baþtan beri yanlýþ ifadeler kullanýyorsunuz bu ifade þeklinizi baþtan düzeltseydiniz konuda buralara kadar gelmeyecekti, belkide daha güzel þeyler konuþacaktýk, bu ifade þeklinizi bilmeyerek yapýyorsanýz bir þey söyleyemem bilerek yapýyorsanýz bu bir aldatmaca olduðunu özür dileyerek söylemek istiyorum.
Çünkü,
Ceviz hiçbir zaman yeþil kabuklu olarak kilogram ifade edilmez, hatta topladýktan soyduktan sonra dahi tartsan kilogram olarak ifade etmez,

Ceviz kuruyup yani yeterli saðlýklý nem miktarýnda tartýlýr ve aðaç verimi buna göre hesaplanýr.

Ben yinede bu söyleminizi (8 yaþýnda 150 kg yeþil kabuklu olarak) doðru kabul etsek dahi ve bu hesapla yola çýkacak olursak doðrusu þudur

150 bölü 4 = 37.5 kg dýr.

Sekiz yaþ için bence iyi bir rakamdýr,

Diðer konularda sorularýma cevap verebilirmisiniz bilemiyorum.

Örneðin: Yay oraný nedir? depolama dayanýklýðý nedir? saklama ömrü nedir? Meyva iç rengi nedir? kalibresi nedir? albenisi nedir?
Aroma tat kiþiye göre deðiþebilir olduðundan sorma gereði duymadým, bunu birazda yað oraný bunu belirleyecektir.

Lilium
09-09-2013, 00:14
yani bu rakamlar yeþil kabuk soyulmadan verilen deðerler oluyor herhalde.eðer öyleyse 4 yaþýnda yeþil kabuklu 40 kg olursa soyulup kurutulunca dörtte bire düþer oda 10 kg eder.bugünkü piyasa þartlarýnda x15 tl dersek aðaçbaþý 150 tl lik bir gelir elde edilmiþ olur.eðer iç kalitesi albeniside iyiyse sorun yok.

Düz mantýkla düþünürsek 10 ila 15 tl arasýnda hatta 20 tl ye kadar satanlar var ama hangi cins neye göre fiat diye bakmak lazým,

Bu cinsin de fiatýný piyasa belirleyecektir.

ncp1963
09-09-2013, 06:38
nihayet verilen tartý þeklinin cevabýný alabildik..

334 X 0,060 =20,04 Kg yeþil kabuðu ile birlikte
334 X 0,011 =3,674 Kg kurutulmuþ kabuklu cevizimiz olur (üç buçuk Kg)

hadi þimdi bir gayret ile cevizinizin kimyasal analizinide yayýnlayýn.

yað oraný nedir? protein oraný nedir ? omega3 yað asitlerinin hangileri var? detay yazmama gerek yok elinizde bir kaç ceviz vardýr hangi kimya labaratuvarýna gitseniz bu analizi yapar..

kimysal deðerler deyip geçmemek gerek bunlar cevizin pazar deðerini belirler. tadý, kokusu, aromasý, bu deðerlere baðlýdýr.

serdar1
09-09-2013, 09:05
Köydeki ceviz aðaçlarýmýn hasadý yapýldý 3 kök eski ceviz köklerine aþýlý ceviz ve tohumdan ekip yetiþtirip aþýladýðým irili ufaklý 25 adet cevizden 250 kð kuru iç ceviz elde edebildim. Çeviz aðaçlarýmýn büyük çoðunluðu 8 senelik . Tadý açýsýndan cevizlerde en iyi kaman cevizi bana göre daha iyi bahçemde toplam 6 çeþit ceviz türü var .Altay cevizi gerçekten anlatýldýðý gibi ise 25 aðaçlan 1 ton ceviz elde etmiþ olacaktým.Altý çeþit ceviz türünden hic biri anlatýldýðý gibi Altay cevizine yaklaþmýyor bile nerdeyse 4 katý ceviz hasadý..

ermana
09-09-2013, 10:41
150 kilo ceviz deniyordu. 150 kilo yeþil kabuklu cevizden geriye yaklaþýk 40 kilo kabuklu kuru ceviz kalýr. zaten chandlerýn da vaad ettiði 8 yaþýnda 40 kilo. altay cevizin avantajý tozlayýcýyý 7 sene beklemek yerine daha erken 4. yaþýnda verime baþlamasý,budama istememesi,daha dayanýklý ve bakýmý daha kolay gibi vaadler geriye kalýyor. kafalarda da en büyük soru iþareti olarak aþý olmadan nasýl standart meyva verimi olacaðý ve meyva büyüklüðünün 12 gr üzerinde olup olmadýðý iç rengi ve randýmaný gibi kalite sorularý kafalarda kalmýþ durumda.

ceviz.biz
09-09-2013, 12:18
Merhaba,Bizlerde piyasaya yeni giren Altay cesidini ilgi ile takip ediyoruz.Resmi olarak rapor vb iþlmeleri henüz tamamlamamýþ olabilirler ama birde soyut tabirler Reimler yani fotograflar var.Onlarda oldukça ilgi çekici baþarýlar diliyorum. Platformda ceviz üzerine güzel paylasýmlar var.

bulgur
09-09-2013, 17:34
Merhaba,Bizlerde piyasaya yeni giren Altay cesidini ilgi ile takip ediyoruz.Resmi olarak rapor vb iþlmeleri henüz tamamlamamýþ olabilirler ama birde soyut tabirler Reimler yani fotograflar var.Onlarda oldukça ilgi çekici baþarýlar diliyorum. Platformda ceviz üzerine güzel paylasýmlar var.

Nedense hep yeni üyeler foruma yeni olanlar Altay cevizci oluyorlar.Acaba bu tesadüf mü?

Altay hangi ligte oynuyor?

fýndýkçý74
09-09-2013, 21:48

sn.cevizbiz hoþgeldiniz Bartýn lý ceviz dostlarýný aramýzda görmek çok güzel .

Lilium
10-09-2013, 01:04
kafalarda da en büyük soru iþareti olarak aþý olmadan nasýl standart meyva verimi olacaðý ve meyva büyüklüðünün 12 gr üzerinde olup olmadýðý iç rengi ve randýmaný gibi kalite sorularý kafalarda kalmýþ durumda.

Evet bu gr konusu günümüz için önemli olmasa da ileride çok önemli olacaðý kesin, hatta baþladý bile,

Bugün bir alýcý aradý ve chandler istiyor 40-50 ton, anca bir ton ayarlayabilirim dedim, yerli cinslerden verelim dedim, artýk alýcý kalite ve randýmana bakýyor yerlilerinden ne çýktýðý belli olmuyor dedi istemedi, illede chandler, chandler varsa 40-50 daha fazlasý önemli deðil alým yaparýzdý sözleri.

Fiaatlar ise þartlar gereði cevizi olanlarýn yüzünü güldürecek cinsten, cevizi olanlar kýymetini bilsin derim, ama çok uçuða da kaçmadan.

sedatkso
10-09-2013, 11:15
Evet bu gr konusu günümüz için önemli olmasa da ileride çok önemli olacaðý kesin, hatta baþladý bile,

Bugün bir alýcý aradý ve chandler istiyor 40-50 ton, anca bir ton ayarlayabilirim dedim, yerli cinslerden verelim dedim, artýk alýcý kalite ve randýmana bakýyor yerlilerinden ne çýktýðý belli olmuyor dedi istemedi, illede chandler, chandler varsa 40-50 daha fazlasý önemli deðil alým yaparýzdý sözleri.

Fiaatlar ise þartlar gereði cevizi olanlarýn yüzünü güldürecek cinsten, cevizi olanlar kýymetini bilsin derim, ama çok uçuða da kaçmadan.
sayýn lilium bu cok guzel talep olmasý.peký fýyat ne soylendý aceba merak ettým.saygýlar

acemi_cevizci
10-09-2013, 13:49
Fidanlýk yapmayý düþünüyorum ve benim köyüm kütahya emet abaþ köyü rakým:1200 mt kýþlarý soðuk ceviz yetiþtirmeyi düþünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum hangi tür ceviz olsun.Altay cevizin özelliklerine baktým tam benim köyümü tarif ediyor Altay cevizi beni yarý yolda býrakýrmý ?

chandler
10-09-2013, 16:48

Þimdi anlaþýlmýþtýr heralde sadece verim deðil renk, randýman gibi faktörlerin çok önemli dememin sebebi.
Saygýlar

chandler
10-09-2013, 16:51
150 kilo ceviz deniyordu. 150 kilo yeþil kabuklu cevizden geriye yaklaþýk 40 kilo kabuklu kuru ceviz kalýr. zaten chandlerýn da vaad ettiði 8 yaþýnda 40 kilo. altay cevizin avantajý tozlayýcýyý 7 sene beklemek yerine daha erken 4. yaþýnda verime baþlamasý,budama istememesi,daha dayanýklý ve bakýmý daha kolay gibi vaadler geriye kalýyor. kafalarda da en büyük soru iþareti olarak aþý olmadan nasýl standart meyva verimi olacaðý ve meyva büyüklüðünün 12 gr üzerinde olup olmadýðý iç rengi ve randýmaný gibi kalite sorularý kafalarda kalmýþ durumda.
Dostum aþý olmadan standart meyve verimi olup olmayacaðý ile ilgili neden soru iþaretin varki? olmayacak...

sedatkso
10-09-2013, 17:10
Bizde yerli çeþitleri 13 TL den satýyorlar bu yýl. Þebin,bilecik,yalova.

Gerçi ürün en çok olanda 5 tonu geçmez.

Bu fiyat konusu miktara göre de deðiþir.
peki hocam pazarlamada bý sýkýntý yasýyormusunuz ya da yasayan var mý saygýlar

tkorkunckaya
10-09-2013, 19:42
Bu konu foruma sürekli yeni üyeler kazandýrýyor, kazandýrmaya da devam edecek en azýndan iplik pazara çýkana kadar. Allah insana akýl vermiþ, fikir vermemiþ. Fikri kendimiz edineceðiz, baþtan sona okuduk edindiðimiz fikir: birileri böyle zengin olacak diðerlerine de "bir musibet bin nasihatten yeðdir" sözü kalacak.

Benim anlamadýðým bu baþlýk resmen yalan dolan ve sahte hesaplarla dolu, bilimsellikten uzak herhangi bir mantýklý tartýþmanýn yapýlamadýðý bir reklam baþlýðý olmuþ, buna birisi dur diyecek mi? Burada benim gibi cevizden anlamayan arkadaþlarý uyarmak için uðraþan sayýn arkadaþlarýmý tenzih ederim. Gayet açýk sorular sormuþ ama hep farklý hesaplardan reklam fotoðraflarý gelmiþ cevap yerine.

Bu þekilde fidan reklamý yapýlacaksa bu fidanlara ait belgelerin, sertifikalarýn buraya konmasý gerekmez mi?
172 ülkede geçerli denen patentin buraya konmasý gerekmez mi?
Bu patenti sertifikasý bile henüz olmayan bir fidana nasýl aldýn demezler mi?

ömür-uþak
10-09-2013, 20:08
Fidanlýk yapmayý düþünüyorum ve benim köyüm kütahya emet abaþ köyü rakým:1200 mt kýþlarý soðuk ceviz yetiþtirmeyi düþünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum hangi tür ceviz olsun.Altay cevizin özelliklerine baktým tam benim köyümü tarif ediyor Altay cevizi beni yarý yolda býrakýrmý ?
Kütahyalý hemþerim bizim yöreler soðuk.Cevizleri mart ayýnda dik taze fidanýný soðuk vurmasýn.Yer hazýrlýðý çukur açýlmasý patlatma gübreleme derken 6 ay süren var.Forumdaki ceviz konularýnýn tamamýný oku hiç boþluk verme dikim aralýðý çeþit seçimi tozlayýcýlarý dikimi gübreme forumda bol bol var.Gediz tarafýnda çok fidan dikilmiþ oralarý gör bahçeleri araþtýr.Ýyi karar verip baþarýlý olacaðýný umuyorum.Bir kaç video resimle karar verme.Kolay gelsin.

Lilium
10-09-2013, 23:07
Dostum aþý olmadan standart meyve verimi olup olmayacaðý ile ilgili neden soru iþaretin varki? olmayacak...

Sayýn chandler, çok özür dilerim ama bu söyleminize katýlamayacaðým, aþý olmadan da standart verim veren yabani ýrklar var ama kalite radýman olmayabilir.

Aklýma geldi, söyleminizin tam tersi olanda var mesela aþýyla aþýlanarak üretilen pedro da standart yok meyvalarý irili ufaklý, yani aþýyla üretilenlerin de standart olacak diye bir þey yok ama yetiþtirilir gözlemlenir standart meyva verenleri alýp ekmek tercih edilmesi kiþinin keyfiyetindedir.

chandler
11-09-2013, 08:12
Sayýn chandler, çok özür dilerim ama bu söyleminize katýlamayacaðým, aþý olmadan da standart verim veren yabani ýrklar var ama kalite radýman olmayabilir.

Aklýma geldi, söyleminizin tam tersi olanda var mesela aþýyla aþýlanarak üretilen pedro da standart yok meyvalarý irili ufaklý, yani aþýyla üretilenlerin de standart olacak diye bir þey yok ama yetiþtirilir gözlemlenir standart meyva verenleri alýp ekmek tercih edilmesi kiþinin keyfiyetindedir.

Üstad Benim söylediðim bir aðaçtaki meyvelerin standart olmasý deðil. bahçedeki tüm aðaçlardan standart meyve alýnmasý. Bunu tohumdan yapamazsýnýz. Birde velevki 1-2 çeþit var Burada ticari anlamda cevizcilikten bahsediyoruz. Aslýnda söylediðim þudur aðaçlarýmýzýn klonal çoðaltýlmasý lazým bu aþý olur, doku kültürü olur farketmez.
Pedroda ise çeþit özelliði irili ufaklý meyve yapýyor. O yüzden zaten biz kimseye önermiyoruz fidanýný da üretmiyoruz.

TOLCA
11-09-2013, 17:50
Altay cevizi ile ilgili tüm yorumlarý okuyorum. Ýlginç bir cins . Tüm deneyenler gibi bende heyecanla cevizlerimin büyümesini bekleyeceðim.

fýndýkçý74
11-09-2013, 18:32
Altay cevizi kabuklu olarak þuan piyasada olmuþ olsaydý kaç tl ederdi acaba þu an chandler kabuklu cevizi ortalama 10 12 tl civarýnda fýndýk tüccarlarý bile bizim buralarda (BARTIN) CHANDLER cevizi varmý diye soruyorlar gözü kapalý alýyorlar chandler cevizini önemli olan kalitedir çok verim demek çok iyi para eder demek deðildir 100 kilo kalitesiz cevizin olacaðýna 20 kilo kaliteli cevizin olsun daha fazla para eder.

karabuz
11-09-2013, 20:51
kac para ederdi bilmem ama siz muþteri olsaydýnýz hangisini seçerdiniz ? :o

ömür-uþak
11-09-2013, 21:20
kac para ederdi bilmem ama siz muþteri olsaydýnýz hangisini seçerdiniz ? :o

Süpersin kardeþim.Þak diye araþtýrma.Ýþte forum bu yüzden güzel. Damdan düþenin halinden damdan düþen anlar.Foruma katkýlarýnýzdan dolayý teþekürler.Herkese bol hasatlar kazasýz belasýz.

ay-yildiz50
11-09-2013, 21:26
bu cevizlerin cinsi nedir

Altaycevizi
11-09-2013, 21:30
Güneþ balçýkla sývanmaz....

440796

440797

440798

440799

440800

karabuz
11-09-2013, 21:32
bu cevizlerin cinsi nedir

cins adlandýrmak mumkun degil, fideden büyüyen agaclar. anasý babasý bambaþka evlyatlarý bir alem...

ay-yildiz50
11-09-2013, 21:44
arkadaþlar genelde cevizizn büyüklüðü konusuna vurgu yapýyorlar yani ceviz dediðin büyük olmalý diyorlar ben büyüklük konusunda maraþ 18 zin üstüne yok diye duydum bilmem doðrumudur ama burda hiç maraþ18 den bahseden yok hep chandler diyorlar abd cevizi olduðu içinmi diye düþünüyorum ve ceviz alýcý tüccarlar yana yana chandler cevizi arýyorlar bulamýyorlarmýþ ****** bulamazlar chandlerin reklamýný yapcam diye insanlara diktiriyorlar ama ortada ürün yok yani dikim çok ürün yok buda bi acayip çeliþki bence satacak malýn olsun yeterki arakadaþým hepsininde alýcýsý olur sen üründen haber ver yeterki

Altaycevizi
11-09-2013, 21:58
Altay Bosfor ceviz;

yað oraný: 68,22

Protein: 18,20

Ýç oraný: %55

meyve iç rengi: açýk beyaz

Eylül ayý sonlarýnda hasat edilir.

Taze ve kuru olarak tüketilmeye elveriþlidir.

Geç çiçeklenir, Ýlkbahar geç donlarýnýn problem olduðu, karasal iklimin hakim olduðu yerlere dikilmesini tavsiye ediyoruz.

440801

440802

440803

440804

440805

dagýnsesi
12-09-2013, 09:54
Sayýn Altay Cevizi, burada bahsettiðiniz deðerler olan yað oraný, protein oranlarý Türkiye'de akreditesi olan bir gýda laboratuarýnda numune olarak verdiðiniz cevizlerden alýnmýþ deðerler midir?

Altay cevizine ait, belli bir rutubet oranýnda, cevizin yað oraný, protein oraný, iç oraný, omega deðeri bir gýda kontrol laboratuarý tarafýndan incelenip deðerleri ortaya çýkarýlmýþ mýdýr? Nasýl fidancý sertifikasýný burada yayýnlýyorsanýz bence bu gýda kontrol raporunu da burada yayýnlayabilirsiniz. Benim altay cevizi ekmem için sadece bu rapor beni ikna edecektir. Emin olun.

Dediðim gibi ben bahçenize geldim, bu sayfadaki fotoraflarýnda gerçek olduðuna inanýyorum ancak ne yazýk ki daha önce yüzde 45- 50 diye bahsettiðiniz yað oraný her nasýlsa yüzde 68'e çýkmýþ. Sorun sadece güven sadece güven.

fýndýkçý74
12-09-2013, 10:12
15 yaþýndaki yerli bir yalova çeþidinden 3 çuval yeþil kabuklu ceviz hasat ettim iyi bakým þartlarýnda yöreye uygun yerli çeþitler bile bol ürün verebiliyor saygýlar.

serdar1
12-09-2013, 13:05
15 yaþýndaki yerli bir yalova çeþidinden 3 çuval yeþil kabuklu ceviz hasat ettim iyi bakým þartlarýnda yöreye uygun yerli çeþitler bile bol ürün verebiliyor saygýlar.

Yolava 1 ve yolava 2 çeþitlerinden 15 kök aðacým var oldukca verimli tür .

fýndýkçý74
12-09-2013, 14:36
Yolava 1 ve yolava 2 çeþitlerinden 15 kök aðacým var oldukca verimli tür .

Özellikle yalova 1 hem iri hem verimli bir tür tabi bu yöreye göre deðiþir .

Lilium
13-09-2013, 13:10

Sayýn fýndýkcý,Paylaþýmýnýza teþekkür ederim

Yeþil kabuklu ve cuval olarak tespit, tahmin, karþýlaþtýrma, olarak merak eden yapan arkadaþlara daha iyi karþýlaþtýrma yapabilmeleri için soyup kurutup kg olarak yazarsanýz daha iyi katký saðlamýþ olursunuz

fýndýkçý74
14-09-2013, 10:22
Sayýn fýndýkcý,Paylaþýmýnýza teþekkür ederim

Yeþil kabuklu ve cuval olarak tespit, tahmin, karþýlaþtýrma, olarak merak eden yapan arkadaþlara daha iyi karþýlaþtýrma yapabilmeleri için soyup kurutup kg olarak yazarsanýz daha iyi katký saðlamýþ olursunuz

Sn.lilium 3 çuval ceviz ayrý olarak yeþil kabuðundan ayrýldý kurutuluyor tahminen 30 kilo civarý gelecek tam net cevabý kuruyunca yazarým .

Safranlý
14-09-2013, 12:13
Yalova çeþidi iyi bakýmda 30 kiloyu rahat buluyor
çok yaþlý ve güçlü olanlar 40-45 kiloya ulaþýrlar
çoçuklugumuzdan beri hep þahidiz
40-45 kð ceviz bizim köyümüzde görülebilen rakamlardýr
ama yanlýþ olmasýn
çok güçlü ve 20 yaþlarýndan sonra bu mümkün olur....

fýndýkçý74
14-09-2013, 16:26
Karadeniz kýyýlarýnda yalova çeþitleri özellikle 15 yaþýndan sonra iyi bakým þartlarýnda çok verimli bu kadar süre bekleyemem diyenler için chandler mükemmel seçim kýyý bölgeler chandler için çok uygun.

Lilium
14-09-2013, 22:59
Sn.lilium 3 çuval ceviz ayrý olarak yeþil kabuðundan ayrýldý kurutuluyor tahminen 30 kilo civarý gelecek tam net cevabý kuruyunca yazarým .

Üç çuval yeþil kabuklu cevizden (tabi cuvalýn ne büyüklükte olduðu önemli) en az 50 kg ceviz çýkmasý gerekir,

serdar1
15-09-2013, 11:53
Karýþýk 7 çeþit cevizden oluþan bu yýlki ceviz hasadý.Köydeki evimizin 2 balkonunda kurumaya alýndý.

atmel
16-09-2013, 16:59
Arkadaþlar toprak analiz sonucu benim için deðerlendirirmisiniz

atmel
19-09-2013, 17:09
yokmu anlayan topraktan

ykaya194
19-09-2013, 17:43
yokmu anlayan topraktan

Burada hangi ürünü yetiþtirmek istiyorsunuz ona göre daha saðlýklý deðerlendirme yapýlmalý, ben konunun uzmaný deðilim ancak yinede bir þeyler söyleyeyim.

-Ph 5 asitik: normali 6,5- 7 arasý olmalý (topraðý iyileþtirmek gerekebilir )
-Organik madde: çok az (topraklarýmýz büyük bölümünde olduðu gibi)
-Killi deðil: iyi
-Týnlý : iyi
-Tuzluluk 0: çok iyi (bu arazide sulu tarým yapýlmadýðý anlaþýlýyor )
-toprakta yeterli fosfor, potasyum var

Badem ve ceviz yetiþtiriciliði için uygun bir arazi ancak sulama suyu temini için su kaynaðý yakýnýnda olmalý.

atmel
19-09-2013, 20:04
Burada hangi ürünü yetiþtirmek istiyorsunuz ona göre daha saðlýklý deðerlendirme yapýlmalý, ben konunun uzmaný deðilim ancak yinede bir þeyler söyleyeyim.

-Ph 5 asitik: normali 6,5- 7 arasý olmalý (topraðý iyileþtirmek gerekebilir )
-Organik madde: çok az (topraklarýmýz büyük bölümünde olduðu gibi)
-Killi deðil: iyi
-Týnlý : iyi
-Tuzluluk 0: çok iyi (bu arazide sulu tarým yapýlmadýðý anlaþýlýyor )
-toprakta yeterli fosfor, potasyum var

Badem ve ceviz yetiþtiriciliði için uygun bir arazi ancak sulama suyu temini için su kaynaðý yakýnýnda olmalý.

Buraya ceviz ekeceðim kardeþim arazi kendime ait yýllardýr sulu tarým yapýlýyordu kuyum suyum tarla içinde mevcut yorumun için teþekür ederim PH ilk 30 cmde 5 ama alt kýsýmlarda 6.5 olarak çýkýyor ben sadece 30 cm analizi buraya koydum 30-60-90-120 cm den analiz yaptýrdým dikkatimi çeken demir oraný oldu normalý kaç olmalý bilmiyorm ama bayaðý yüksek

Avanos
23-09-2013, 17:51
Arkadaþlar 22.09.2013 tarihinde Eskiþehirdeki bahçeye gittim.Yukardaki ürünleri gözlerimle gördüm.Sanýrým burdaki çoðu kiþi bu aðaçcýklara verimsiz diyemez.Çoðumuzun sorunu alacaðýmýz fidanlarýn altay çeþidi olup olamýyacaðý konusunda.Acemi cevizci arkdaþýnda dikim normu fidancýnýn dikim normu ile ayný.))Ben bulamadým 2013 yýlý tarým bakanlýðýnýn dikim normlarýný buraya eklerseniz böyle bir dikim normuvarmý?
Þimdi daha önce badem konusunda paylaþýmlarýmdada hep gözlemleri yazarým diye çeþitli defalarda belirtmiþtim.
Þimdiye kadar içandoluda Örneðin Nevþehirde ve Niðdede bahçeler gezdim daha 2 hafta önce 3000 dekar yapýlmýþ 4-5 yýlýný yaþayan chandler, kaman1, fernor çeþitlerinin olduðu bahçede, 4-5 yýl verimlerini yazan hiç bir fidancýnýn deðerlerine yaklaþanýný görmedim.Ortalamlarý 1 kilo chandler belki 2 kilo.:))

Bence en büyük sorunumuz Altayýn verimi deðil bu tartýþmasýz þimdi þayet alýrsak aldýðýmýz fidanlarýn bu verimde olacaðýný bu çeþit olacaðýný nasýl saðlacaðýz bu konuda fikri olan varmý?
Örnek fidanlardan yaprak alsak bahçedeki aðaçlardanda alsak bunu ispatlayabilirmiyiz.Bunun gibi fikirler bekliyrom somut.

Bu arada Türkiyede 7-8 yaþýndaki 40 kg veren Chandler bahçelerinde 4-5 tane örnek verirseniz gidip görmek isterim.:)))) lütfen ABD deki bahçe resimlerini eklemeyin.

sedatkso
23-09-2013, 18:07
Arkadaþlar 22.09.2013 tarihinde Eskiþehirdeki bahçeye gittim.Yukardaki ürünleri gözlerimle gördüm.Sanýrým burdaki çoðu kiþi bu aðaçcýklara verimsiz diyemez.Çoðumuzun sorunu alacaðýmýz fidanlarýn altay çeþidi olup olamýyacaðý konusunda.Acemi cevizci arkdaþýnda dikim normu fidancýnýn dikim normu ile ayný.))Ben bulamadým 2013 yýlý tarým bakanlýðýnýn dikim normlarýný buraya eklerseniz böyle bir dikim normuvarmý?
Þimdi daha önce badem konusunda paylaþýmlarýmdada hep gözlemleri yazarým diye çeþitli defalarda belirtmiþtim.
Þimdiye kadar içandoluda Örneðin Nevþehirde ve Niðdede bahçeler gezdim daha 2 hafta önce 3000 dekar yapýlmýþ 4-5 yýlýný yaþayan chandler, kaman1, fernor çeþitlerinin olduðu bahçede, 4-5 yýl verimlerini yazan hiç bir fidancýnýn deðerlerine yaklaþanýný görmedim.Ortalamlarý 1 kilo chandler belki 2 kilo.:))

Bence en büyük sorunumuz Altayýn verimi deðil bu tartýþmasýz þimdi þayet alýrsak aldýðýmýz fidanlarýn bu verimde olacaðýný bu çeþit olacaðýný nasýl saðlacaðýz bu konuda fikri olan varmý?
Örnek fidanlardan yaprak alsak bahçedeki aðaçlardanda alsak bunu ispatlayabilirmiyiz.Bunun gibi fikirler bekliyrom somut.

Bu arada Türkiyede 7-8 yaþýndaki 40 kg veren Chandler bahçelerinde 4-5 tane örnek verirseniz gidip görmek isterim.:)))) lütfen ABD deki bahçe resimlerini eklemeyin.
4-5 yasýnda 1-2 kýlo cevýz normal mý degýl mý?kac olmasý lazým ký.zaten 5 yasýnda verýme yatýrýl mýyor mu.5 yasýna kadar budama ve uzerýndeký meyveler toplanýyor dýye býlýyorum.saygýlar

atmel
23-09-2013, 18:11

Sayýn Avanos arkadaþým bende nevþehirliyim 20 dönüm altay ekiyorum inþallah yazdýklarýna harfiyyen katýlýyorum sizin ile görüþmek isterim özelden numaranýzý verirseniz burda sadece bir kaç kiþi var onlarda herþeye muhalefet ediyorlar kendi cinslerini öve öve bitiremiyorlar tam bir yýldan beri bahce arýyorum Altay bahcesinde gördüðüm yarýsýný bile göreceðim bir bahce bulamadým Avanos arkadaþým fidanlýðý gezdin ise altayý ayýrt etmek mümkün bende gittim keþke haberleþsekte beraber gitseydik burda bað bahçe ceviz tarla dan prof gibi konuþamlar ben bir toprak tahlili koydum herkes dilini yuttu bunlarýn anladýðý bukadar telefon veririseniz görüþürüz saygýlar

Avanos
23-09-2013, 18:51
4-5 yasýnda 1-2 kýlo cevýz normal mý degýl mý?kac olmasý lazým ký.zaten 5 yasýnda verýme yatýrýl mýyor mu.5 yasýna kadar budama ve uzerýndeký meyveler toplanýyor dýye býlýyorum.saygýlar

Hocalar dahil 5 yaþýnda chandlere ne kadar diyorlar bakarsanýz anlarsýnýz.

Avanos
23-09-2013, 18:57

Chandler isimli arkadaþa soralým 6 yaþýnda 5 yaþýnda ne kadar ürün beklentisi?

Avanos
23-09-2013, 19:00
Sayýn Avanos arkadaþým bende nevþehirliyim 20 dönüm altay ekiyorum inþallah yazdýklarýna harfiyyen katýlýyorum sizin ile görüþmek isterim özelden numaranýzý verirseniz burda sadece bir kaç kiþi var onlarda herþeye muhalefet ediyorlar kendi cinslerini öve öve bitiremiyorlar tam bir yýldan beri bahce arýyorum Altay bahcesinde gördüðüm yarýsýný bile göreceðim bir bahce bulamadým Avanos arkadaþým fidanlýðý gezdin ise altayý ayýrt etmek mümkün bende gittim keþke haberleþsekte beraber gitseydik burda bað bahçe ceviz tarla dan prof gibi konuþamlar ben bir toprak tahlili koydum herkes dilini yuttu bunlarýn anladýðý bukadar telefon veririseniz görüþürüz saygýlar

Hemþehrim özelden telefon atacaðým.Ýsterseniz ben yazayým:) Þimdi toprak mezunu birileri çýkar itiraz eder diye yazmak istemedin daha fazla bilgisi olan olur diye.
Birde bu yorumlarý yazarken baktýðýnýz yer çok önemli.
Batýda kirecin yüzde 1-2 olduðu bir yerden bir arkdaþýmýz bir analizdeki yüzde7-8 kirece çok dikktli olun çok fazla kireçli demiþti. Nevþehirin Ürgüp tarafýnda yüzde 7-8 bulursanýz süper demek.Bizim buralarda :)

Toprak deðerlerine baktým arazi nerde Avanos tarafýndamý kýrmýz topraksa kireç düþük demir yüksektir.

formullaone
23-09-2013, 19:20

Burada,4 yaþýnda chandler (50 dönüm) ,tozlayýcýlar franquette (erkek çiçek yok) ,bakýmlarý çok iyi,budamalarý iyi,aðaç baþý ortalama 30 meyve tutumu, 12gr*30= 360 gr kuru kabuklu.

Avanos
23-09-2013, 19:23
Burada,4 yaþýnda chandler (50 dönüm) ,tozlayýcýlar franquette (erkek çiçek yok) ,bakýmlarý çok iyi,budamalarý iyi,aðaç baþý ortalama 30 meyve tutumu, 12gr*30= 360 gr kuru kabuklu.

Teþekkürler. Size fidan satarken söylenen bumuydu?

formullaone
23-09-2013, 19:38
Teþekkürler. Size fidan satarken söylenen bumuydu?

Deðildi.

4 yaþýnda 300 meyve tutar dediler. Söylenenin 10/1'ini tuttu.

Avanos
23-09-2013, 19:56

Sütyemezin çalýþmalarýna bakbilirsiniz.Sütcü Ýmam üniversitesindeki azýlarýnda 5 yaþ için yazýlanlara ayrýca bende bir birma için yaptýðý beklenti projeksonu var burda yayýnlamam etik olmaz:)

karabuz
23-09-2013, 20:34

varmý bu konuda bir geliþme. iþin garantilisi bulundumu ?

ykaya194
23-09-2013, 20:52

Bursa, Balýkesir bölgesindeki ceviz bahçelerini dolaþýrsanýz ne kadar verdiðini görürsünüz, bilgi gezerek edinilir,oturarak deðil.

Avanos
23-09-2013, 21:01
:)) son bir yýlda kaç bin km yaptýnýz.))
ben kendi adýma söyleyim 70000 KM.
O bahçelerden resim alalým.Altaydaki resime benzer resimleri bekliyorum. ABD alýntý olmasýn lütfen.

Avanos
23-09-2013, 21:05
Ben þunu soruyorum. Arkadaþlar Benim bahçemde Mehmetin, Alinin vb bahçesinden þu resimleri çektim. Altaydan daha çok meyve var diyen eklesin.Sorun bu aðaçlarý nasýl üreteceðiz.Çözüm bekliyorum.

ykaya194
23-09-2013, 21:45
O bahçelerden resim alalým.Altaydaki resime benzer resimleri bekliyorum. ABD alýntý olmasýn lütfen.

[QUOTE=Lilium;1202304] bugünkü ( 23/9/2013) hasat düþük iki aðaç yalova1, bir aðaç pedro iki aðaç chandler.
Yalova1 ler oldukca oyaladý bu yýlki verimleri az çiçek döneminde gördükleri fýrtýna verimlerini de etkiledi, o dalda iki tane bu dalda üç tane derken zamanýmýzýn çoðunu aldý.

Yalovalarý tartmadým, pedro yeþil kabuklu 44 soyulmuþ 20, iki aðaç chandler kabuklu 85 soyulmuþ 40 kg

443873

Ben ve Sayýn lilium'un ceviz bahçesi ( cevizler 6 yaþýnda)

serdar1
23-09-2013, 22:12
bugünkü ( 23/9/2013) hasat düþük iki aðaç yalova1, bir aðaç pedro iki aðaç chandler.
Yalova1 ler oldukca oyaladý bu yýlki verimleri az çiçek döneminde gördükleri fýrtýna verimlerini de etkiledi, o dalda iki tane bu dalda üç tane derken zamanýmýzýn çoðunu aldý.

Yalovalarý tartmadým, pedro yeþil kabuklu 44 soyulmuþ 20, iki aðaç chandler kabuklu 85 soyulmuþ 40 kg

443873

Çevizleriniz oldukca bakýmlý ve saðlýklý gözüküyor. Benim çevizlerin yarýsý hemen hemen bu resimdekiler gibi, bu yýlki hasadýn resmini yayýnladým. Yaynladýðýnýz rakamlar çok düþük benim her fidandan 150-200 adet arasý çeviz geldi.Bende aðaç sayýsý çok az ama çeþit sayýsý 7-8 adet.

ykaya194
23-09-2013, 22:19
[QUOTE=ykaya194;1202323]

Çevizleriniz oldukca bakýmlý ve saðlýklý gözüküyor. Benim çevizlerin yarýsý hemen hemen bu resimdekiler gibi, bu yýlki hasadýn resmini yayýnladým. Yaynladýðýnýz rakamlar çok düþük benim her fidandan 150-200 adet arasý çeviz geldi.Bende aðaç sayýsý çok az ama çeþit sayýsý 7-8 adet.

Sayýn serdar1
Yayýnlanan adet deðil kg dýr yaklaþýk 1800-2000 adet

sedatkso
23-09-2013, 22:22
sayýn ykaya194 yayýnladýgý resýmlerý ve vermýs oldugu degerlerý gordunuz mu peký.

Avanos
23-09-2013, 22:27
[QUOTE=Lilium;1202304] bugünkü ( 23/9/2013) hasat düþük iki aðaç yalova1, bir aðaç pedro iki aðaç chandler.

443873

Mahsulünüz bol olsun öncelikle aðaçlarda güzel güzele güzel demek gerek.
Birde sizden isteðim Altaydaki gibi aðaçlarýn yakýn çekimini isteyeceðim ben þunu savunuyorum Yakýn sizin aðaçlarada bakýnca üzerinde 7-8 meyve olan aðaçlarýnýz varmý? Altay da bunu gözümle gördüm fidancý olmadýðýmý badem sayfasýný okuyanlar bilir.Altaycý olmadýðýmda kesin aðaçlar verimli deðil diyenide görmedim.Chandler 40 kg veriyorsa bu 100 verir salkýmlara bakýnca.Bu fidaný bu memlekete nasýl kazandýrýrýz sertifika ise sertifika alýnsýn aþý ise aþý yapýlsýn.
Bu aðaçlar var. Çözüm bekliyorum.

ykaya194
23-09-2013, 22:30
sayýn ykaya194 yayýnladýgý resýmlerý ve vermýs oldugu degerlerý gordunuz mu peký.

Resimdeki kiþi benim ve bahçesini her zaman ziyaret etmekteyim. aðaçlarýn geliþimlerini ve üzerindeki cevizleri beraber gezerek gözlemliyoruz.

ykaya194
23-09-2013, 22:40
[QUOTE=]

Mahsulünüz bol olsun öncelikle aðaçlarda güzel güzele güzel demek gerek.
Birde sizden isteðim Altaydaki gibi aðaçlarýn yakýn çekimini isteyeceðim ben þunu savunuyorum Yakýn sizin aðaçlarada bakýnca üzerinde 7-8 meyve olan aðaçlarýnýz varmý? Altay da bunu gözümle gördüm fidancý olmadýðýmý badem sayfasýný okuyanlar bilir.Altaycý olmadýðýmda kesin aðaçlar verimli deðil diyenide görmedim.Chandler 40 kg veriyorsa bu 100 verir salkýmlara bakýnca.Bu fidaný bu memlekete nasýl kazandýrýrýz sertifika ise sertifika alýnsýn aþý ise aþý yapýlsýn.
Bu aðaçlar var. Çözüm bekliyorum.

Ben altay ceviz hakkýnda yorumda bulunmadým, chandler hakkýnda olumsuz ( 3 kilo-5 kilo veren bahçeyi duymadým görmedim gibi) paylaþýmlarýnýzý yorumladým.

hdoðan
23-09-2013, 22:47
24 Eylül salý günü saat 11.30 da ve 19.30 ta TRT Belgesel kanalýnda Altay cevizi ile ilgili program varmýþ. Ýzlemek isteyenlerin bilgisine..

atmel
24-09-2013, 01:00
Bence Altay yavaþ yavaþ kendini kanýtlamaya baþladý bu konuyu sayýn sütyemez hocaya sormuþlar demiþki 3-4 yaþýndaki aðacý kökünden kesip odunlarýný tartsan okadar gelmez demiþ ama ben altay bahcesinde 2 yaþýnda iki tane dal gördüm üzerindeki meyve odunundan aðýr gelir göz yanlýþ görmez bin biliyorsan bir bilene sor demiþler ama bizim bilginler o kadar inatki resimleri videolarý adamlarýn gözüne soksan inanmýyor bunlara yapacak biþey yok

kimyager147
24-09-2013, 09:09
sayýn Atmelin 420. mesajýna atýfla.

burda bað bahçe ceviz tarla dan prof gibi konuþamlar ben bir toprak tahlili koydum herkes dilini yuttu

Bu cümle ne kadarda özensiz bir cümle sayýn atmel.
Üreticilerin hepsi toprak tahlilinden anlamayabilir ve ayrýca anlamasý gerekmez. Onun için onca tarým ve kimya teknisyeni var.
Ayrýca yorumlarýna güvenmediðiniz hatta kýzdýðýnýz insanlarýn sizin tahlillerinizi niye yorumlamasýný bekliyorsunuz. Ýnsanlarý önce prof diye küçümsüyorsunuz sonrada tahlillerinize cevap vermedi diye alay vari konuþuyorsunuz.
Benim nikimden de anlaþýlacaðý itibari ile kimyacýyým ama sizin tahliller benim için bir anlam ifade etmiyor çünkü toprakla ilgili sonuçlar ilgi alaným deðil. Herkesin ilgi alaný ayný olmayabilir olmadýðý içinde küçümsememek lazým. :)

ykaya194
24-09-2013, 10:33
sütyemez hocaya sormuþlar demiþki 3-4 yaþýndaki aðacý kökünden kesip odunlarýný tartsan okadar gelmez demiþ ama ben altay bahcesinde 2 yaþýnda iki tane dal gördüm üzerindeki meyve odunundan aðýr gelir göz yanlýþ görmez bin biliyorsan bir bilene sor demiþler ama bizim bilginler o kadar inatki resimleri videolarý adamlarýn gözüne soksan inanmýyor bunlara yapacak biþey yok

Buraya ceviz ekeceðim kardeþim

Biraderim,
Sana birkaç tavsiyem olacak.
- Kiþilere nasýl hitap edileceðini öðrenin.
- Kiþilerin fikirlerine saygý gösterin.
-Cümleleri kurarken türkçe dil kurallarýna dikkat edin.

- En önemlisi ise, anlamsýz paylaþýmlarýnýzla bu baþlýðýn kalitesini düþürmeyin.

atmel
24-09-2013, 20:44
Biraderim,
Sana birkaç tavsiyem olacak.
- Kiþilere nasýl hitap edileceðini öðrenin.
- Kiþilerin fikirlerine saygý gösterin.
-Cümleleri kurarken türkçe dil kurallarýna dikkat edin.

- En önemlisi ise, anlamsýz paylaþýmlarýnýzla bu baþlýðýn kalitesini düþürmeyin.

ARKADAÞIM SENDEN TAVSÝYEMÝ ÝSTEDÝMKÝ SAOL ÝHDÝYACIM YOK

1.Hitabeti senden iyi biliyorum adamýna göre deðiþir sen neden rahatsýz oluyorsun
2.Kusura bakmayýn burda yalan yanlýþ kendi çýkarlarý çarpýk bilgi verenlerin fikirlerine saygý göstermem söz konusu ceviz cinsi hakkýnda biz bahceyi fidanlýðý ve orda tesadüf denk geldiðimiz orman bakanlýðý ve tarým müdürlüðü yetkililerini bu ceviz cinsini hayretler içinde kaldýklarýný gördük
3.Türkçe yazýyorum ingilizce deðil her yerin konuþma ve þivesi faklýdýr

En önemlisini ben söleyim doðru söz eðri insanlara batar.

atmel
24-09-2013, 20:56
sayýn Atmelin 420. mesajýna atýfla.

Bu cümle ne kadarda özensiz bir cümle sayýn atmel.
Üreticilerin hepsi toprak tahlilinden anlamayabilir ve ayrýca anlamasý gerekmez. Onun için onca tarým ve kimya teknisyeni var.
Ayrýca yorumlarýna güvenmediðiniz hatta kýzdýðýnýz insanlarýn sizin tahlillerinizi niye yorumlamasýný bekliyorsunuz. Ýnsanlarý önce prof diye küçümsüyorsunuz sonrada tahlillerinize cevap vermedi diye alay vari konuþuyorsunuz.
Benim nikimden de anlaþýlacaðý itibari ile kimyacýyým ama sizin tahliller benim için bir anlam ifade etmiyor çünkü toprakla ilgili sonuçlar ilgi alaným deðil. Herkesin ilgi alaný ayný olmayabilir olmadýðý içinde küçümsememek lazým. :)

Arkadaþým uzun uzun cevab yazma gereksinimi duymuyorum konu baþka burayý fidancýlar sarmýþ onlarýn burda yazdýklarýna bakarak bahçe kuranlarýn vay haline sonu harab git bahçeleri gör sahiplerini dinle verime bak ozaman sende böyle düþünürsün

ay-yildiz50
24-09-2013, 21:52
selamun aleykum bu förmu altay cevizle ilgili sayfa açýldýðý zaman tanýdým ve o gunden beri bu sayfayý takýp ediyorum altay cevizi hakkýnda o kadar cok sörular sördularki eski mesajlarý okursanýz görürsünüz bu sorularý neden diðer ceviz türlerine sormuyorlar ben genelde chandler cevizinin reklamýnýn yapýldýðýný görüyorum bu formda edindiðim bilgilere göre chandler 800 rakýmdan sonra olmuyormuþ türkiyenin geneli 800 rakýmdan ibaret deðil arkadaþlar benim fidan dikeceðim arazi 1300 rakýmda sizlerin sözüne bakarak ben chandler diksem benim vay halime neden kendi cevizlerinizin kusurlarýný söylemiyorsunuz arkadaþlar türkiyede bi kaç tane chandler ceviz bahçesi var bol ürün veren oralarda sýcak ve rakýmý düþük bölgeler altay ceviz dikim yapcam arazi hazýrlýk aþamasýnda resimleri zamanla paylaþacam düzenli olarak ve sýranýn birinide diðer tür cevizlerden dikcem bakalým ak koyun kara koyun o zaman belli olur zamanla görcez

Lilium
25-09-2013, 00:03

Bu nedir?

http://www.agaclar.net/forum/1199986-post412.htm

ya bu?

http://www.agaclar.net/forum/1200903-post413.htm

peki, bu?

Buraya ceviz ekeceðim kardeþim

Sizden yaþça büyük birine hitap þekliniz hiç hoþ deðil.

burda sadece bir kaç kiþi var onlarda herþeye muhalefet ediyorlar kendi cinslerini öve öve bitiremiyorlar

Burda yazanlardan kendi cinsini öven birini gösterebilirmisiniz? Herkes elinde olan cinsle bilgi veriyor. Varsa sizde paylaþabilirsiniz.

burda bað bahçe ceviz tarla dan prof gibi konuþamlar ben bir toprak tahlili koydum herkes dilini yuttu bunlarýn anladýðý bukadar
Topraktan deðil ama bu hitap þeklinden hiç anlamýyoruz.

Ýnandýðýnýzý yapmakta serbestsiniz yapýn sizi kimse tutmuyor,

Hem soruyorsun hem tavsiye istediðim yok diyorsun bu bir çeliþki deðil mi?

burayý fidancýlar sarmýþ onlarýn burda yazdýklarýna bakarak bahçe kuranlarýn vay haline sonu harab

Kim bunlar açýklarmýsýn?

Fidancý olmasý yazmasýna bir engelmidir?

aksazli
25-09-2013, 13:49

altay cevizinden 4 adet alýp dikeyim durumuna göre çoðaltýrým diye düþünüyordum ama sizin mesajlarýnýzdan sonra gerek görmüyorum dikmeye.

ceviz olmazsa badem dikerim olmadý üzüm baðý yaparým.

senin yazdýklarýný okuyunca bu ceviz çeþidinin üreticileriyle bir þekilde göbek baðýn olduðu izlenimi alýyorum.

oldum olasý çoðunluðun gittiði yoldan gitmedim. yönlendirilenin tam tersine hareket ettim.

ben yine kendi burnumun dikine gideceðim ne olursa olsun ne derlerse desinler.

istersen bu cevizin içi altýndan çýkýyor desende havaya.

herkese iyi günler.

ibas06
25-09-2013, 13:59
altay cevizinden 4 adet alýp dikeyim durumuna göre çoðaltýrým diye düþünüyordum ama sizin mesajlarýnýzdan sonra gerek görmüyorum dikmeye.

ceviz olmazsa badem dikerim olmadý üzüm baðý yaparým.

senin yazdýklarýný okuyunca bu ceviz çeþidinin üreticileriyle bir þekilde göbek baðýn olduðu izlenimi alýyorum.

oldum olasý çoðunluðun gittiði yoldan gitmedim. yönlendirilenin tam tersine hareket ettim.

ben yine kendi burnumun dikine gideceðim ne olursa olsun ne derlerse desinler.

istersen bu cevizin içi altýndan çýkýyor desende havaya.

herkese iyi günler.
Bu Kiþilerin Ne olduðunu anlamadým tamam ceviz var üzerinde ama ne malum klonlanmadýðý belkide bir kaç yýl sonra aðaç ölecek belli mi olur

aksazli
25-09-2013, 14:15
Bu Kiþilerin Ne olduðunu anlamadým tamam ceviz var üzerinde ama ne malum klonlanmadýðý belkide bir kaç yýl sonra aðaç ölecek belli mi olur

valla bende anlamadým desem yalan olur.

bir dolap dönüyor ama bakalým sonu ne olacak.

bu ceviz çeþidi çok veriyor orasý kesin.

fidan fiyatý pahalý orasý kesin.

aþýya gerek duymuyor deniyor çöðürden de dikseniz ayný verim deniyor.

aþý yapmýyoruz ama deðiþik bir klonlama (veya öyle bir þey ) yapýyoruz deniliyor.

kökleri çok derine gidiyor kendi boyunun iki katý deniyor.

ellerinde 600.000 adet fidan olduðu söyleniyor.

bu sezon poþetlerde olan fidanlar tahmini 50 60 cm olmuþtur kökleri ne kadar oldular acaba ?

arada vatan millet sakarya edebiyatý yapýlýyor fidanlar neden pahalý o zaman.

15 tl olsa ellerinde fidan kalmaz çok kiþi dikerdi.

cevizlerinin resimlerini kullanarak kaman 1 çeþidi pazarlayan kiþiyi neden mahkemeye vermediler.

daha bir sürü soru ve sorun var ama yeterli cevap yok. koyduklarý resimler var bir kaç aðacýn deðiþik açýdan fotolarý.

birde evin yanýnda aþýlanmýþ büyük aðaç var esas anaç olan aðaç onun bu sezon ki resimlerini görmek isterdim.

kýsacasý bana güven vermiyor tereddüd oluþturuyor.

birde fanatik destekçileri.

atmel
25-09-2013, 14:20
Aslýnda cevab vermeye bile gerek yok çünkü bende sizde diðerleride herkes bilgiðini okuyor bu konunun baþýndan sonuna hiç yararlý bir bilgi yok ceviz ekmek isteyenler okusun vazgeçer iþte benim tepkim buna herçeþit farklý bölgede deðerlidir þu þekilde çoðaltýla bilir þuna aþýlana bilir denemek lazým bakmak lazým gibi fikir alýþveriþleri olmasý lazým ama insanlar görmediði cevizi olmaz diyor çýkýyor ben gittim gördüm tatmin oldum mesele tartýþmak deðil yeni çeþit kazandýrmak katkýda bulunmak kesinlikle Altay ceviz sahibi ile baðlantým yok bir sürü çeþit var bir çeþidimiz daha olsun TRT de belgeseli vardý onlarda demekki ilgisini çekmiþ belgesele konu yapmýþlar.
Neyse uzatmanýn anlamý yok.

ömür-uþak
25-09-2013, 19:23
Aslýnda cevab vermeye bile gerek yok çünkü bende sizde diðerleride herkes bilgiðini okuyor bu konunun baþýndan sonuna hiç yararlý bir bilgi yok ceviz ekmek isteyenler okusun vazgeçer iþte benim tepkim buna herçeþit farklý bölgede deðerlidir þu þekilde çoðaltýla bilir þuna aþýlana bilir denemek lazým bakmak lazým gibi fikir alýþveriþleri olmasý lazým ama insanlar görmediði cevizi olmaz diyor çýkýyor ben gittim gördüm tatmin oldum mesele tartýþmak deðil yeni çeþit kazandýrmak katkýda bulunmak kesinlikle Altay ceviz sahibi ile baðlantým yok bir sürü çeþit var bir çeþidimiz daha olsun TRT de belgeseli vardý onlarda demekki ilgisini çekmiþ belgesele konu yapmýþlar.
Neyse uzatmanýn anlamý yok.

Sn atmel TRT yayýnlýyor diye doðru olacak deðil.Siz anladýðým kadarý ile bahçe kuracaksýnýz çok iyi hayýrlý olsun.Allah kolaylýk göstersin baþarýlar.Yalnýz üretici üretecek olan kiþi biraz tanýmakla taparcasýna savunulmaz. Yarýn yüzün kara çýkarsa ne yapacaksýn.O kadar çok savunuyorsunki sanki altay cevizi nevþehir bayisisin.

Bu sitede kimi yeni bahçe kuracak kimisi bahçesi var.Kimiside konunun bileni mektepli.Herkes tecrübesini bilgisini paylaþýyor.

Ben 13 yýldýr ceviz ve viþne üreticisiyim 26 yýlda laborantlýk yaptým.Yanlýþýmýz olur doðrumuz olur zamanla giderilir.13 Yýl önce yavuz, yalova 3 þebin bilecik diktim. 150 aðaç. Ama hiç bir çeþite tapmadým.A ðacýn bir dalý kýrýlsa içim kýrýldý. Bu sene 85 tanesini keserek çentlere aþýlattým. Diger çeþitlerede kötü demem yerine iklimine göre farklýlýk gösterebilir.

Araþtýrdým 85 aðaca chandler aþýladým. Bilinen ceviz diye. Amerikalýlarýn 50 yýlda meydane getirdiði çeþit diye Orada % 80 o cins ekiliyor diye Türkiyede denendi diye (Bu arada amerikan hayraný falan diye düþünme Amerikan emparyelizmine en çok karþý çýkanlardaným.) Ama teknolojisini kullanýp faydadalanmak gerekir.Gavur icadý diye atmamak lazým.

Gerekli bilgiri toparlamýþssýn ve altay cevize karar vermiþssin tekrar hayýrlý olsun inþallah dikersin ama dikeceðin konusunda endiþelerim var. Burada üretici gibi deðilde fidancý gibi davranýyorsun. Tahminlerimde yanýlmam. Yalnýz buradaki fidancýlar kendilerini saklamýyor. Arif bey fidancýyým diyor Chandler fidancýyým diyor. Burada bilgi paylaþalým dostane konuþalým. Ýþlerinizde kolaylýklar dilerim.

atmel
25-09-2013, 20:59
Altay cevize ben tapmýyorum bütün çeþitler için ayný mesafedeyim ben demek istediðim bu çeþit gittim gördüm hoþuma gitti sevdim diðer çeþitler gibi bunada fýrsat verelim eksikler var ülkemize kazandýralým karalama yapmayalým köstek olmayalým bir cins bir yerde güzel olurken diðeri baþka yerde ola biliyor olmaz fiyasko demeyelim inanýn aranýzda hak veren çýkacaktýr bir yýldýr araþtýrýyorum fidancýlar ile bahçe sahipleri ile görüþüyorum fidancý ile bahçe sahiplerinin söyledikleri zýt birbirine þöyle verime oturmuþ çok memnunum diyen bahçe sahibi bulamadým daha özür dileyerek söylüyorum fidancýlara kýcýklandým sebebi birisi 20 milyon fidan var diyo nerden bulmuþ 20 milyon gözü aþýlamak için birisi senin orda benim cinsden baþkasý olmaz diyor meþhur hocalarýmýz ile konuþtum rakým sormadý toprak sormadý örnek þu cinsi ek diyor fidancý konuþunca çok güzel kurduðu bahçe sahibine gidiyorum beni yaktý sen yanma diyor çok acý gerçekler var gördüklerimi duyduklarýmý burada yazmam imkansýz.
Diyorumki kardeþim benim burasý 1300 rakým bana deki arkadaþým benim cins orda olmaz felan arkadaþýn cins uyar de bana adam nerdeyse bana sahil kenarýna ekilen cinsi 1300 rakýma ektirecek vala araþtýran arkadaþlar burdaki yazýlarý okuyarak ekime kalkmasýnlar gitsinler bahçeleri görsünler en temiz bilgiyi orda görürler bahçe sahiblerini dinlesinler

aksazli
26-09-2013, 07:39
Altay cevize ben tapmýyorum bütün çeþitler için ayný mesafedeyim ben demek istediðim bu çeþit gittim gördüm hoþuma gitti sevdim diðer çeþitler gibi bunada fýrsat verelim eksikler var ülkemize kazandýralým karalama yapmayalým köstek olmayalým bir cins bir yerde güzel olurken diðeri baþka yerde ola biliyor olmaz fiyasko demeyelim inanýn aranýzda hak veren çýkacaktýr bir yýldýr araþtýrýyorum fidancýlar ile bahçe sahipleri ile görüþüyorum fidancý ile bahçe sahiplerinin söyledikleri zýt birbirine þöyle verime oturmuþ çok memnunum diyen bahçe sahibi bulamadým daha özür dileyerek söylüyorum fidancýlara kýcýklandým sebebi birisi 20 milyon fidan var diyo nerden bulmuþ 20 milyon gözü aþýlamak için birisi senin orda benim cinsden baþkasý olmaz diyor meþhur hocalarýmýz ile konuþtum rakým sormadý toprak sormadý örnek þu cinsi ek diyor fidancý konuþunca çok güzel kurduðu bahçe sahibine gidiyorum beni yaktý sen yanma diyor çok acý gerçekler var gördüklerimi duyduklarýmý burada yazmam imkansýz.
Diyorumki kardeþim benim burasý 1300 rakým bana deki arkadaþým benim cins orda olmaz felan arkadaþýn cins uyar de bana adam nerdeyse bana sahil kenarýna ekilen cinsi 1300 rakýma ektirecek vala araþtýran arkadaþlar burdaki yazýlarý okuyarak ekime kalkmasýnlar gitsinler bahçeleri görsünler en temiz bilgiyi orda görürler bahçe sahiblerini dinlesinler

sayýn atmel

ben bu cevizi salkým ceviz olarak 90 larýn baþýnda duymuþtum ama bir türlü bulamadým. fidancý biri verdi elinde kalan son fidaný kazýk kökü kesilmiþ olmaz bu ama dene yinede dedi ücretinide almadý.

ben tenekeye diktim güzel filiz sürdü ama komþunun çocuklarý kýrdý kuruyor gibi oldu kýsa kesim yaptým patladý yine çocuklar kýrdý.

fidancýlarla ilgili görüþlerine katýlýyorum. ülkemizde her sektörde olduðu gibi fidancýlýktada sahtecilik var. piyasanýn %80 ni belkide daha fazlasý ayný durumda.

hangi çeþidi alacaksan o çeþit elinde oluyor. sana chandler diyor bana þebin oysa ayný fidan.

bizde var biri 80 lerden beri fidancýlýk yapýyor. köyde arkadaþýn biri söyledi sizin bahçeden kalem alýyordu diye bende þaþýrdým bizim bahçede kalem alýnacak kiraz yok var dedi ortada büyük geniþ dallý aðaçtan aldý dedi.

bende gülmeye baþladým. bizim fidancý aðacýn dalýna bakarak kalem aldýðý kiraz yoz kiraz yani kuþ kirazý dediklerinden sarý kýrmýzý küçük taneli bir kiraz.

bu adam bunlarý napolyon kirazý salihli kirazý diye pazarlýyor ve burdan kazandýðý parayla çocuklarýna bakýyor.

burda olumsuz görüþ yazanlarýn çoðu senin gördüðün durumu görüyor biliyor onun için tereddüd ediyor.

soruyor sorguluyor ama düzgün bir cevap yok.

biliyorsun Türk Milleti olarak üç kaðýtçýlýkta sýnýr tanýmayýz.

fýndýkçý74
26-09-2013, 10:03
Arkadaþým uzun uzun cevab yazma gereksinimi duymuyorum konu baþka burayý fidancýlar sarmýþ onlarýn burda yazdýklarýna bakarak bahçe kuranlarýn vay haline sonu harab git bahçeleri gör sahiplerini dinle verime bak ozaman sende böyle düþünürsün

Sayýn atmel mademki burayý fidancýlar sarmýþ burda iþin ne mademki burda herkes kendi çýkarlarý için uðraþýyor sen neden hergün bu baþlýðý kullanýyorsun burda hiç bir bilgi yok diyorsun neden ozaman bu forumu kullanýyorsun

10 aðaç cevizi olanlarý prof yaptýn burada yazan bir çok saygýdeðer akademisyenler hocalar bilinçli üreticiler var 140 sayfaya dayanan ceviz yetiþtiriciliði bölümününü okuda o prof dediðin deðerli üyelerin kim olduðunu gör bir bahçe kuracaðým diyorsun ALLAH kolaylýk versin ama ben senin altay cevizi ile 25 dönüm bahçe kuracaðýný sanmýyorum çünkü sende biliyorsun ki kendini ispatlamamýþ türkiyeye adapte olacak mý rusyada 150 kilo vermiþ (yeþil kabuklu) burada ne kadar verecek kafanda bir sürü soru iþareti varken ben senin böyle bir riske gireceðine inanmýyorum eðerki kurarsan birgün buradaki proflardan umarým teknik destek alma ihtiyacý duymazsýn saygýlar.

atmel
26-09-2013, 11:00
Sayýn atmel mademki burayý fidancýlar sarmýþ burda iþin ne mademki burda herkes kendi çýkarlarý için uðraþýyor sen neden hergün bu baþlýðý kullanýyorsun burda hiç bir bilgi yok diyorsun neden ozaman bu forumu kullanýyorsun 10 aðaç cevizi olanlarý prof yaptýn burada yazan bir çok saygýdeðer akademisyenler hocalar bilinçli üreticiler var 140 sayfaya dayanan ceviz yetiþtiriciliði bölümününü okuda o prof dediðin deðerli üyelerin kim olduðunu gör bir bahçe kuracaðým diyorsun ALLAH kolaylýk versin ama ben senin altay cevizi ile 25 dönüm bahçe kuracaðýný sanmýyorum çünkü sende biliyorsunki kendini ispatlamamýþ türkiyeye adapte olacakmý rusyada 150 kilo vermiþ (yeþil kabuklu) burada ne kadar verecek kafanda bir sürü soru iþareti varken ben senin böyle bir riske gireceðine inanmýyorum eðerki kurarsan birgün buradaki proflardan umarým teknik destek alma ihtiyacý duymazsýn saygýlar.

Elbette kuracaðým ve resimlerini burda paylaþacaðým sende ozaman görürsün kardeþim þuanda kapama iþleri ile uðraþýyorum bayram sonrasý inþallah resim atarým buraya benim arazi diðerlerine göre küçük sayýlýr haymana da iki kiþi ile görüþtüm 100 er dönüm birisi ekmiþ diðeride þuan çalþýyor eken diken çok herkes buraya yazmýyor.

ibas06
26-09-2013, 11:20
Sayýn atmel mademki burayý fidancýlar sarmýþ burda iþin ne mademki burda herkes kendi çýkarlarý için uðraþýyor sen neden hergün bu baþlýðý kullanýyorsun burda hiç bir bilgi yok diyorsun neden ozaman bu forumu kullanýyorsun 10 aðaç cevizi olanlarý prof yaptýn burada yazan bir çok saygýdeðer akademisyenler hocalar bilinçli üreticiler var 140 sayfaya dayanan ceviz yetiþtiriciliði bölümününü okuda o prof dediðin deðerli üyelerin kim olduðunu gör bir bahçe kuracaðým diyorsun ALLAH kolaylýk versin ama ben senin altay cevizi ile 25 dönüm bahçe kuracaðýný sanmýyorum çünkü sende biliyorsunki kendini ispatlamamýþ türkiyeye adapte olacakmý rusyada 150 kilo vermiþ (yeþil kabuklu) burada ne kadar verecek kafanda bir sürü soru iþareti varken ben senin böyle bir riske gireceðine inanmýyorum eðerki kurarsan birgün buradaki proflardan umarým teknik destek alma ihtiyacý duymazsýn saygýlar.
cevabýn cok güzel yorum da güzel arkadaþ siteye yeni girmiþ tesadüf ya tam da Altay cevizinin çýkýþýnda versin adresini uydudan görelim yerini saçma sapan þeylere kafaya yoruyoruz kendisi eger bahçe yapacaksa bu öfke niye anlamýþ deðilim katýlýrsýn katýlmazsýn kimse ondan menfaat peþinde deðil sonucta burasý bir form herkese açýk Yemiþim Altay cevizini banane herkez istediði gibi fidan dikebilir burda biz sadece adamlarýn ekmeðine yað sürüyoruz köþeyi dönen dönene .... selamlar

ladikli
26-09-2013, 12:25
Sn.Avanos, sn.atmel; siz bu konuyu baþtan sona okudunuz mu? Lütfen okurmusunuz.Okuduysanýz tekrar bir daha okurmusunuz, Bu baþlýða ilk yazý yazanlardan birisiyim, þimdi bütün yazýlanlarý tekrar okudum.Ben ve bir çok arkadaþ o kadar çok soru sormuþuz ki...hala da soruyoruz ama ortada bizleri tatmin edecek güvenilir cevaplar yok. Söylenen rakamlarýn(4 yaþýnda 25 kg vs..)yeþil kabuklu rakamlar olduðunu bile 14-15. sayfada öðrenebildik. 4 yaþýnda 25 kg deðil 4-5 kg mýþ!!!

Hadi fidancýlarý anladýk(onlarýn da hepsi ayný deðil, sonuçta altay cevizi satanlar da fidancý deðil mi) biz neden bu kadar verimli olduðu iddia edilen çeþide karþý çýkalým. Tamamen güvensizlik var. Söylenenlerin ispatý yapýlmýþ deðil.

Daha önce de burada tartýþmasý olmuþ, ismini tam hatýrlayamýyorum ama Noyar beydi sanýrým. Hani nerede þimdi þu yaþta þu kadar kg denen çeþitler. Ben göremedim varsa bilen söylesin. Þimdi o söylenenlere inanýp da bahçe kuranlarýn hali ne olacak?

Sn altaycevizi cevap vermemiþti bir de size sorayým belki siz bilirsiniz:

-Alacaðýmýz fidanlarýn hepsi de ayný verimi gösterecek mi? Diyelim ki ben 200 tane altay 1 veya 2-3 (bunlarýn da neye göre alýndýðýný-gönderildiðini bilmiyoruz ya) aldým bunlarýn hepsi ayný olacak mý? Ya da 3-5 tane aldým 4 sene sonra bu aðaçlardan alacaðým tohumlardan ekerek bahçe kuracak olsam hepsi ayný olacak mý?
-Bu çeþit söylenildiði kadar verimliyse yetiþtirildiði Rusya'da, Kazakistan'da deðeri nedir, ihracat yapýlýyor mu?
-Ve nasýl oluyor da hala Amerika, Çin, Ukrayna, Þili, Avrupa...bu çeþidin fardýnda deðil?

Lütfen cevap...

Ayrýca; "Biz ülkemize yeni çok verimli bir çeþit kazandýrýyoruz, birileri bize engel oluyor, fidancýlar þöyle böyle, biz sadece para için deðil ülkemiz için gece gündüz uðraþýyoruz" Böyle deðil mi? Taman çok güzel de 25tl ye fidan çok deðil mi? Bu fidanlarýn(çöðürlerin) maliyeti nedir? Bana göre en fazla 5tl..Satýn 10-15 tl den herkez alsýn denesin...

Lilium
26-09-2013, 13:29
Daha önce de burada tartýþmasý olmuþ, ismini tam hatýrlayamýyorum ama Noyar beydi sanýrým.

Sanýrým Noyan yýldýrým beyden bahsediyorsunuz,

Ýþte burada. (http://www.agaclar.net/forum/1121986-post907.htm)

kurmuþ olduðu üç yýllýk bir bahçe

atmel
26-09-2013, 16:51
Altay sahibi herkesi bahçesine davet etti biz gittik gördük yazýyoruz siz neyi yazýyorsunuz sayýnýz 5 geçmez artýk size zaman harcamam doðru dürüst resim video dahi koyamadýnýz.

uydudan bakacak arkadaþ baksýn buyursun ekilecek tarla
ENLEM : K38.52503
BOYLAM: D34.53702

Lilium
26-09-2013, 18:39
sayýnýz 5 geçmez artýk size zaman harcamam

burda iþin ne mademki burda herkes kendi çýkarlarý için uðraþýyor sen neden hergün bu baþlýðý kullanýyorsun burda hiç bir bilgi yok diyorsun neden ozaman bu forumu kullanýyorsun

Güle güle,

Umarým bu foruma tekrar ihtiyaç duymazsýnýz

Güle güle deyiþimin sebebi altay cevizine olan itimatýndan deðildir, buradaki yazan kiþilere olan kendine olan itimatsýzlýðýn. sana bir þey anlatýlamayacak olmasý, sabit düþünceniz olmasý, sorduklarýnýzla çeliþiyor olmanýz (vs)

Bu altay cevizi olsun baþka bir cins olsun hiç fark etmez ülkeye üreticiye yarar fayda getiren her cinsin baþýmýzýn üstünde yeri var, aksini yazaný da hiç görmedim, ama siz görüyorsunuz, tahminimce gördüðünüze de itimadýnýz yokya neyse.

ay-yildiz50
26-09-2013, 21:16
sayýn atmelin konuþmalarý sizi neden rahatsýz ediyor arkadaþlar ortada küfür yok aðýr söz yok acaba altay cevizini savunduðu içinmi bi kaç yýla kadar altay ceviz kendisini ýspatlar inþallah o zaman sizler ne diyeceksiniz ben yine burda olcam o kadar dandik sorular soruyorsunuz ki altay ceviz sahibi ben olsam bende cevap yazmam sizinki bilgi almak deðil köþeye sýkýþtýrmak ve þunu iyi anlayýn altay cevizin sahibi fidan iþine bu cevizi keþfettikten sonra baþladýðýný biliyorum anlayacaðýnýz bu iþe baþlayalý 4 yýl kadar olmuþ adamýn eksikleri illaki olcak pazarlama hatasý olcak bu konularda yardýmcý ola bilirsiniz ha illaki bilgi alcaksanýz adamýn her yerede telefon numarasý yazýyor ara telefonla sor istediðini tatmin olmadýnmý çýk git bahcesine .. ama olmaz burda sorcak cevap alamayacak ya rezýl ollcak **** sahtekar düzenbaz olcak demi .. ben baþka bi tür cevizden 6 bin adet dikip altay cevizi görünce bahceye oturup aðlayan kiþileri biliyorum siz sanmayýnki herþey bu forumdur facebook youtube araþtýrýn interneti ne insanlar araþtýrmak için ülkenin bi ucundan kalkýpta altay cevizi araþtýrmak için bahceye gidiyor kaç bin kilo metre yol tüketiyor sizn ustad dedikleriniz kiþilere altay ceviz 3 aydýr yalvarýyo bahceme gelin diye pc baþýndan kalkýp gidemediler ve bazýlarý bi kaç ay **** yýl bu forma üye olmakla formun sahibi olmuþ yeni üyeleri kovar olmuþ sizinde insani deðeriniz bu kadar iþte siz kendi bildiðinizi çalýn söyleyin bizde kendi bildiðimizi

ay-yildiz50
26-09-2013, 21:23
Altay Bosfor Ceviz 8 Yasýnda 150 kg hayal deðil gercek. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XRicayJTrt8)

ay-yildiz50
26-09-2013, 21:25
ALTAY CEVÝZ 3 YAÞINDA MEYVELÝ 2013-05-10-16-18-49 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FERdzuVKOOg)

ay-yildiz50
26-09-2013, 21:30
ALTAY CEVÝZ ÜRETÝM YERÝ SÝVRÝHÝSAR 0 532 672 46 27 MUTLAKA ÝZLEYÝN - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=hwC375bDvnM)

ladikli
26-09-2013, 22:14
sayýn atmelin konuþmalarý sizi neden rahatsýz ediyor arkadaþlar ortada küfür yok aðýr söz yok acaba altay cevizini savunduðu içinmi bi kaç yýla kadar altay ceviz kendisini ýspatlar inþallah o zaman sizler ne diyeceksiniz ben yine burda olcam o kadar dandik sorular soruyorsunuz ki

Yok bir de küfür etseydi...Ýkinizin de üslübu ayný, bu nedir ya dandik falan biraz terbiyeli olun.Soracaðýmýz sorularý siz özelden yazýn onlarý yazalým isterseniz.

Hiç birþey sorulmasýn sorgulanmasýn oh ne ala...Altay cevizi illaki telefonda mý cevap veriyor, sorulara cevap vermeyecekse burada yazma amacý sadece reklam o zaman.

Tutturmuþsunuz fidancýsýnýz istemiyorsunuz, engellemeyin..Ne istemeyeceðiz kardeþim Amerikanýn chandlerini, Fransanýn fernorunu dikeceðimize altay dikeriz bunu kim istemez...Ben 150-200 fidanlýk bahçe kurmak istiyorum.Hiç biþey sormadan mý fidan alacaðýz.Ýleride söylenildiði gibi çýkmazsa sen mi vereceksin yaptýðým masraflarý, boþa geçecek 4-5 yýlý geri getirebilecek misin? O zaman ortalýkta kimse kalmaz.

Maðdur olan onlarca insaný görüyoruz ki sorguluyoruz. Cevizle ilgili tüm tabularý yýkacak büyük iddialarla ortaya çýkýyorsanýz yapýlan eleþtirilere kýzmayacak, merak edilenlere cevap verebileceksiniz.

ibas06
27-09-2013, 09:00
Altay sahibi herkesi bahçesine davet etti biz gittik gördük yazýyoruz siz neyi yazýyorsunuz sayýnýz 5 geçmez artýk size zaman harcamam doðru dürüst resim video dahi koyamadýnýz.

uydudan bakacak arkadaþ baksýn buyursun ekilecek tarla
ENLEM : K38.52503
BOYLAM: D34.53702
Kardeþ yolun açýk olsun sitede boþa zaman harcama dilediðin kara ek bizi baðlayan yok burda boþa cene yorma herkezin elinin altýnda teknoloji var kim neyin ne olduðunu biliyor ama saha da olaný bulmak gerek senin yanýldýðýn taraf biri getirmiþ bir cins ne konuþtuðu da anlaþýlmýyor veriyorda veriyor diyor kendi memleketinde arsa bulamamýþta buraya mý yerleþmiþ sen onu sorgula .......

ibas06
27-09-2013, 09:04
sayýn atmelin konuþmalarý sizi neden rahatsýz ediyor arkadaþlar ortada küfür yok aðýr söz yok acaba altay cevizini savunduðu içinmi bi kaç yýla kadar altay ceviz kendisini ýspatlar inþallah o zaman sizler ne diyeceksiniz ben yine burda olcam o kadar dandik sorular soruyorsunuz ki altay ceviz sahibi ben olsam bende cevap yazmam sizinki bilgi almak deðil köþeye sýkýþtýrmak ve þunu iyi anlayýn altay cevizin sahibi fidan iþine bu cevizi keþfettikten sonra baþladýðýný biliyorum anlayacaðýnýz bu iþe baþlayalý 4 yýl kadar olmuþ adamýn eksikleri illaki olcak pazarlama hatasý olcak bu konularda yardýmcý ola bilirsiniz ha illaki bilgi alcaksanýz adamýn her yerede telefon numarasý yazýyor ara telefonla sor istediðini tatmin olmadýnmý çýk git bahcesine .. ama olmaz burda sorcak cevap alamayacak ya rezýl ollcak **** sahtekar düzenbaz olcak demi .. ben baþka bi tür cevizden 6 bin adet dikip altay cevizi görünce bahceye oturup aðlayan kiþileri biliyorum siz sanmayýnki herþey bu forumdur facebook youtube araþtýrýn interneti ne insanlar araþtýrmak için ülkenin bi ucundan kalkýpta altay cevizi araþtýrmak için bahceye gidiyor kaç bin kilo metre yol tüketiyor sizn ustad dedikleriniz kiþilere altay ceviz 3 aydýr yalvarýyo bahceme gelin diye pc baþýndan kalkýp gidemediler ve bazýlarý bi kaç ay **** yýl bu forma üye olmakla formun sahibi olmuþ yeni üyeleri kovar olmuþ sizinde insani deðeriniz bu kadar iþte siz kendi bildiðinizi çalýn söyleyin bizde kendi bildiðimizi
Eminim sende onlarla berabersin
arkadaþ biz ne fiadancýyýz ne de bilmem ne asdece piyasada gecerli zamanýmýzý götürmeyen cins aðacýn peþindeyiz hepsi bu bana Abuzerden bilmem kimden geçiniz....

ncp1963
27-09-2013, 09:26
Altay cevzi satýcýlarý ve savunucusu arkadaþlar

atladýðýnýz þeyler yenilir yutulur eksiklikler deðil..

cinse verimine artýk hiç bir þey demiyorum. o iþi satýn alan kiþilerin deðiþik coðrafyalardaki dikimlerinden sonra inþaallah burada fidanlarýn durumunu yazarlar okuruz.

soru þu..

sattýðýnýz fidanlar için ben devletten destekleme almak istediðimde devletin istediði evraklarý nasýl tamamlýyorusunuz?

fidan cinsi olarak ne yazýyorsunuz??

baþka fidan cinsi yazdýðýnýzda ilerde bu cinsle ilgili sorun olursa ben sizi nasýl dava edebileceðim? baþka cins yazýlmasýný kabul ederek, elimi baðlamýþ olumuyormuyum.

devlet derseki sertifikalý fidan dikmemiþin sana destek yok, destekleme karþýlýðý olan parayý üreticiye sizmi ödeyeceksiniz?

tarým bakanlýðý hibesi 100 TL dekar
orman bakanlýðý kredisi 330 TL dekar

dekarda yaklaþýk 430 TL

ibas06
27-09-2013, 09:44
Altay cevzi satýcýlarý ve savunucusu arkadaþlar

atladýðýnýz þeyler yenilir yutulur eksiklikler deðil..

cinse verimine artýk hiç bir þey demiyorum. o iþi satýn alan kiþilerin deðiþik coðrafyalardaki dikimlerinden sonra inþaallah burada fidanlarýn durumunu yazarlar okuruz.

soru þu..

sattýðýnýz fidanlar için ben devletten destekleme almak istediðimde devletin istediði evraklarý nasýl tamamlýyorusunuz?

fidan cinsi olarak ne yazýyorsunuz??

baþka fidan cinsi yazdýðýnýzda ilerde bu cinsle ilgili sorun olursa ben sizi nasýl dava edebileceðim? baþka cins yazýlmasýný kabul ederek, elimi baðlamýþ olumuyormuyum.

devlet derseki sertifikalý fidan dikmemiþin sana destek yok, destekleme karþýlýðý olan parayý üreticiye sizmi ödeyeceksiniz?

tarým bakanlýðý hibesi 100 TL dekar
orman bakanlýðý kredisi 330 TL dekar

dekarda yaklaþýk 430 TL
Ýþte Bu alýn size soru bekleyelim yanýtlasýnlar

serdar1
27-09-2013, 09:57
Birinci konu önce birbirimizi kýrmayalým Kimse Altay cevizine karþý deðil bahçemde yerli türlerle beraber 10 çeþit ceviz türü var ve hiç biri anlatýldýðý gibi tam randýmanlý deðil .Tamam bazý yýllar aðaçlarda belli bir ürün artýþý oluyor ama anlatýldýðý gibi aðaç baþý 30-40 kð hala göremedim.Tozlama sorunu da yok .Altay çevizinide bahçeme dikmek için alacaðým, gerekirse Eskiþehire o kurulu bahçeye gideçeðim üretici den sadece fidan deðil aþý için ürün veren dallardan çelikler isteyeceðim en kolay yolu bu aþýlayýp fidanlarýn verim deðerini görmek en azýndan üreticide rahatlar bizde.

06doðaci
27-09-2013, 16:29
Altay cevizi benimde ilk baþlarda çok hoþuma gitti ancak mantýðýmýn almadýðý þeyler var.Nasýl olduda 3-5 çeþit birden ortaya çýktý.Birde kurak bölge için ayrý sulu yerler için ayrý çeþitler varmýþ?......

malina
27-09-2013, 18:49

Bu üslubun kullanýlmamasý gerektiðini biliyor olmalýsýnýz.
Özel alanda sizi bir kez daha bilgilendireceðim.

Forumlarda bilgi vermek için yazýyorsanýz, telefon et ya da çýk gel gör diye yöntemler kullanamazsýnýz. Ýsteyen bunlarý ayrýca yapar ama esas olan yazarak anlatmaktýr.

tkorkunckaya
27-09-2013, 19:33
20 kilo altay cevizi satabilecek bir altay cevizcisi var mý acaba, altay cevizi fidaný yapýp satmak istiyorum. Cevizler 400TL, ekim, dikim, vs masrafým da o kadar olsa, etti 800TL. Nasýl olsa aþý gerekmiyor, ayrýca iþçilik yok, acemilik var tabii, %75 çimlenme olsa, ertesi yýla piyasaya yarý fiyatýndan 600 altay cevizi fidaný veririm, kýsa zamanda belki bir seferde tüketirim.

Fidanlarý 11TL den satacaðým, fidancýlýk belgem vs yok, arkadaþýmýn fidanlýðý üzerinden yapacaðým bu iþi, fiþ fatura sertifika tamamdýr. Allahýn çöðürüne ne kimse sertifika verir ne de kimse bana sorabilir. Baktým iþ tuttu ertesi sene 200 kilo cevizle piyasanýn altýný üstüne getirmez miyim?

Evelallah aðzým laf yapar, teknoloji dersen yazýlýmcýyým, 3 günde 30 tane altaycevizininhasi.com, ozbeozaltaycevizi.net, elhamdulillah-altay-cevizcisiyiz.com vb site açar SEO da diðerlerini de fark atarým ki Google'da býrak kendilerini bulmayý ayakkabý aratsalar benim sitem gelir birinci sýrada: altayceviziayakkabikadar.info

Bu hesaba göre yatýrým sermayemin üzerine vergiler çýktýktan sonra kalan paranýn tamamýna ertesi sene altay cevizi (fidan deðil, kiloyla ceviz satýn alýyorum), bu sene yurt dýþýna açýlým yapacaðým ama orada böyle bir çöðürü 2 yutup videosuyla satar mýyým emin olamadým, vaz geçtim daha henüz iç piyasada fiyat rekabeti ile ben daha çooook nemalanýrým.

Bu arada gelecek yýla ceviz bahçesi kurmaya hazýrlananlar için bir satýþ baþlýðý açmalýyým, bu þekilde saygýdeðer rakiplerimin sayfasýný meþgul eder duruma düþmeyelim, ne de olsa bu baþlýk benim de menfaatime çalýþýyor, habire yutup videosu yüklüyorlar saðolun varolun altay cevizci kardeþlerim.

Not: gelecek senenin altay cevizi fidanlarý için ön sipariþlere baþlamýþ bulunuyorum, özelden mesaj atabilirsiniz. Fiyatlarýmýz stoklarýmýzla sýnýrlýdýr!

Not2: altayciyiz.biz adresini ben aldým, boþuna bakmayýn.

beybaba4
27-09-2013, 22:40
*** ben ay yildiz50 üyeliðim iptal edilmiþ yeni üyelik yaptým.. sayýn korkunckaya yapa bilirsin yalnýz altay ceviz tescil ve bu cins cevizin her türlü hakkýna sahip olma belgesi alýrsa sen tazminattan kurtula bilirmisin bu arada ben bi kaç düþüncemi aktarmak istiyorum altay ceviz sahibi bu iþte yeni demiþtim biraz acemice giriþ yaptýlar bunu bi kaç kez yazmýþtým öyle olmasa bu cevizin çöðürden yetiþtiðini söyleyip korkunckaya gibi arkadaþlara fýrsat vermezlerdi fiyat konusuna gelirsek 25 tl bence adet fiyatý toplu alýmlarda ucuz olcaný düþünüyorum altay 1 biraz ufaklý ben örnek 500 fidan diksem bunun yarýsý **** fazlasý altay bir çýksa altay 3 aþý yaparak bahçeyi tek kalem cevize ceviririm ve onlar zamanla anaç aðaç olduðu zaman yeni fidanlara aþý yaparak fidanlarýn 1.2. 3 olduðunu seçe bilirim altay ceviz sahibinin yapmasý gereken budur anaç aðaç yetiþtirip çeþidini ayýrt ede bilcek bu arada altay cevizi tescil aþamasýnda diye duydum sertifika iþi nasýl oluyor bilmiyorum tescil sertifika iþi zaman aldýðý söyleniyor zaman bize göstercek ben bahcemi altay ceviz kurcam için sizlerede paylaþým yapcam geliþmelerden hem siz hem biz bu ceviz hakkýnda fikir sahibi oluruz zamanla hem sizin hem bizim aklýmýzda kalan soru iþaretlerine cevap olur inþallah saygýlarýmla

ncp1963
28-09-2013, 07:47
*** ben ay yildiz50 üyeliðim iptal edilmiþ yeni üyelik yaptým.. sayýn korkunckaya yapa bilirsin yalnýz altay ceviz tescil ve bu cins cevizin her türlü hakkýna sahip olma belgesi alýrsa sen tazminattan kurtula bilirmisin

kurtulur,, altay 6 der, yaltay der, altaylý der v.s

bu arada ben bi kaç düþüncemi aktarmak istiyorum altay ceviz sahibi bu iþte yeni demiþtim biraz acemice giriþ yaptýlar bunu bi kaç kez yazmýþtým öyle olmasa bu cevizin çöðürden yetiþtiðini söyleyip korkunckaya gibi arkadaþlara fýrsat vermezlerdi

bu dediðinizi bizde diyoruz acele edip belkide gerçekten deðerli bir türü yok edecekler diyoruz.

ben olsam bu þekilde asla piyasaya girmezdim.. malýma güvendiðim zaman sorun kalmaz. ülkenin deðiþik yerlerinden yetiþtiricilerlerle anlaþmalar yapar,gerekirse ücretinide ödeyerek.. hertürlü cezai þartlarý yazardým ve o kiþilere fidanlar vererek deneme üretimi yaptýrýrdým ülkenin heryerinde denemiþ olurdum tek þartýmda böyle bir form ortamýnda yýlda en az dört kez her üç ayda bir resimlerle üç ay içinde yaptýklarýný özetlemelerini rica ederdim. 40 yetiþtiriciye 2 þer fidan versem 80 fidan yapardý

fiyat konusuna gelirsek 25 tl bence adet fiyatý toplu alýmlarda ucuz olcaný düþünüyorum altay 1 biraz ufaklý ben örnek 500 fidan diksem bunun yarýsý **** fazlasý altay bir çýksa altay 3 aþý yaparak bahçeyi tek kalem cevize ceviririm ve onlar zamanla anaç aðaç olduðu zaman yeni fidanlara aþý yaparak fidanlarýn 1.2. 3 olduðunu seçe bilirim altay ceviz sahibinin yapmasý gereken budur anaç aðaç yetiþtirip çeþidini ayýrt ede bilcek

ne güzel söylemiþiniz baþtan beri bizim savunduðumuzu altay cevizi savunucusu yerinde gördüðünü söyleyen birinin söylemesi güzel olmuþ.

neymiþ ?? tohumdan dikince anacýn aynýsý olmuyormuþþþþþþ ne güzelde itiraf etmiþiniz

bu arada altay cevizi tescil aþamasýnda diye duydum sertifika iþi nasýl oluyor bilmiyorum tescil sertifika iþi zaman aldýðý söyleniyor zaman bize göstercek ben bahcemi altay ceviz kurcam için sizlerede paylaþým yapcam geliþmelerden hem siz hem biz bu ceviz hakkýnda fikir sahibi oluruz zamanla hem sizin hem bizim aklýmýzda kalan soru iþaretlerine cevap olur inþallah saygýlarýmla

1..yasal iþlemlerini tamamlamadan piyasaya çýkmak
2..uyum çalýþmasý yapýlmadan piyasaya çýkmak
3..uçuk, yalan, yanlýþ bilgiler vermek
4..yukardada itiraf edildiði gibi aþýsýz fidanýn asla anacýnýn özelliklerini taþýmayacaðýný kabul edip aþý ile çoðaltmaya baþlamamak veya bir adým ileri gidip genetik çoðaltma yapmamak eksikleriniz yanlýþlarýnýz kabul edersiniz veya etmezsiniz bilemem ama ben size bu gözle bakýyorum onun içinde asla ve asla para verip sizin fidanýnýzý alýp dikmem

nezaman aþý ile çoðaltýlýr, deneme ve uyum çalýþmalarý yapýlýr, sonuçlar kayýt altýna alýnýr, sertifikasyon iþleri tamamlanýr. iþte o zaman çeþidi beðenirsem seve seve para verir alýr dikerim

bu arada sakýn yanlýþ anlaþýlmasýn ben yetiþtiriciyim.. tek bir fidan dahi satmýþlýðým yok, þahsým adýna ben yabancý çeþitleri dikerken fidan üreticilerin deðil. cinsin asýl yetiþtiricisi, geliþtiricisi olan ülkelerin üniversitelerinin, enstütülerininin çalýþmalarýný okuyarak bu cinslere karar verdim. iklimsel uyumsuzluk olursa ne kaybederim??

örneðin adam iyi toprak þartlarýnda iyibir bakýmla çalýþma sahasýnda 10 yaþýnda aðaçtan 30 kg almýþ bende 15 kg alayým ne olur, 15 kg yeter bana :)

10 yaþýnda 150 kg demedim bakýn :) 15 kg dedim

bulgur
28-09-2013, 09:11
VAN da yaþamaktayým.Geçen gün bir manavdan meyve alýrken ceviz vardý ama cevizler fýndýktan büyük normal cevizden çok küçüktü bu altay cevizi olabilir mi?Manava sordum cinsi nedir diye ceviz iþte dedi adam bilgili.

mustafa431
28-09-2013, 09:27
arkadaþlar forumu belli aralýklarla takip ediyorum ve bu topicte en çok ilgi çeken topic gibi görünüyor..ne ceviz bahçem var(belki ilerde olur ) nede satýcýyým sadece cevize karþý ilgi duyuyorum...yazýlanlarýn çoðunu okudum hatta önceden yazýda yazdým buraya...videolarýný izleyince altay türü cevizlerin gerçekten hayran olunacak türler olduðu kesin...ha tadý kötüymüþ, cevizi küçükmüþ,ceviðzinden baþka tür ceviz olurmuþþþ bunlar ayrý konular ama bazý arkadaþlarýnda acýmazsýzca görüntüleri yok sayarak verimini eleþtirmesi iþte kabuklu þöyle dedide kabuksuz böyle dedi yalan söylüyorda...herkez açýk konuþsun ömrünüzde eðer o aðaçlar gerçekten 2 yaþýndaysa 2 yaþýnda böyle ceviz veren aðaç gördünüz mü....þimdi diyecekler vay sen altay cevizinin arkadaþýsýn...hayýr ben konyada öðretmenlik yapan biriyim.. ve sadece içimdekileri yazdým... ha bu altaycevizi nickli arkadaþ cevizinden baþka tür cevizler çýkýp çýkmadýðýný bilmiyorsa bu iþi derhal býraksýn çýkmadýðýný bildiði halde satýþ yapýyorsa bildiðin dolandýrýcý...

beybaba4
28-09-2013, 18:02
sayýn ncp ben biþey itiraf etmedim ben gittim gördüm bahceyi evet doðru altay 1 biraz ufaklý ama fidanda çok ufaktý yetkililer fidan küçük olduðu için bu kadar çok meyveyi büyütemiyor ondan dolayý ilk 3 yýl çiçekleri koparýlýp fidan kendini geliþtirdikten sonra meyveye býrakacaksýnýz o zaman bu meyveler normal boyda olur dediler altay 3 hem verimli hemde büyüklük konusunda standartlara uygun gibi gördüm iriliði gayet güzeldi
ve çöðürden anacýn aynýsýndan çýkmýyor bozuluyor diye biþey demedim ben yetkililere ben altay 3 dikmek istiyorum çinslerinizi ayýrt edebiliyormusunuz dedim evet dediler eðer ayýrt edemiyorlarsa ben o aþý sistemi ile ayýrt edebilirler dedim sonra resmi evrak gibi þeylere ben pek ilgi duymuyorum o kadar resmi evraktý sertifikaydý almýþ türler var ama yine hüsran býrakýyor diken çiftçi kardeþlerimizi ortada bi ürün var kendimde gördüm hem kendime hemde bu salkým cevize þans vermek istiyorum daha öncede söylemiþtim çevremde dikmek isteyen çok kiþi var ben umdumu bulamazsam onlarý uyarýrým eðerki bulursam onlara öncü olurum

YESHILL
28-09-2013, 23:00
[QUOTE=beybaba4;1203849] sonra resmi evrak gibi þeylere ben pek ilgi duymuyorum o kadar resmi evraktý sertifikaydý almýþ türler var ama yine hüsran býrakýyor diken çiftçi kardeþlerimizi

Sayýn beybaba4, yazdýklarýnýz bana bir baþka itiraf gibi göründü.. sertifikaya önem vermediðinizi belirtmenizi sertifikanýzýn olmadýðý þeklinde yorumladým. Serifikasýz nasýl satýþ yapabildiðinizi , yasal buyutunu bilmiyorum ve yorum yapamýyorum. Sanýrým forum üyelerin bir çoðu sizin ceviz bahçesi kurmak için araþtýrma yaptýðýnýza inanmýyor (yazdýðýnýz yazýlar, altay cevizi ile bir türlü maddi baðýnýz olduðunu gösteriyor - bence). Forum üyelerini sýkça suçluyorsunuz, ancak yazý üslubunuz, karþý fikirlere yaklaþýmýz ve yazýlarýnýzla aslýnda altay cevizine en çok zararý maallesef siiz veriyorsunuz. Bu benim þahsi görüþüm. Belki altay cevizi gerekten önemli bir çeþit - fakat yanlýþ tanýtýldý ve inanýrlýlýk sorunu yaratýldý. Biraz yazmaya ara verip nerelerde hata yaptýðýnýzý konusunda düþünseniz.. ve forum üyelerine biraz daha samimi davransanýz iyi olmazmý? Bir öneri... selamlar

beybaba4
29-09-2013, 00:30
sayýn YESHILL sizin niyetiniz üzüm yemek deðil baðcýyý dövmek sanýrým ne söylesem ne yazsam yanlýþ tarafa cekiyorsunuz sayýn ncp sertifikasyon evrak filan tamamlanýrsa o zaman bende dikerim dedi bende sertifika benim için pekte önemli deðil dedim altay ceviz ile benim maddi bi baðým yoktur ileriki günlerde bahceye fidanlarý diktiðim zaman resim olarak paylaþcam o zaman bana karþý kullanmýþ olduðun **** hakkýmda haksýz þeyler düþündün için özür dileyecekmisin merak ediyorum ben sýradan bi çiftçiyim siz altay cevizini þüpeli buluyorsunuz ben bulmuyorum siz altayý savunmuyorsunuz ben savunuyorum ve bahcemide altay dikcem bundan doðal biþey olabilirmi artý altay cevizin nasýl tanýtýldýðý ayrý bi konu zaaten bu cinz kendini ýspatladýðý zaman insanlar kendilinden ne yapmasý ne dikmesi gerektiðini bilir ve ben her konuda samimiyim þimdi ben altay cevizini savunduðum zaman altay ceviz sahibi ile baðlantým olduðunu **** satýcý olduðumu söylüyorsunuz bende burda altay cevizini karalayanlara karþý çýkanlara siz fidancýsýnýz böyle yapýyorsunuz dediðim zaman vay efendim aðzýný düzelt adam gibi konuþ tavýrlarý alýnýyor üç beþ kiþi bi araya gelmiþiniz burdada bi kaç bilmiþ sizleri kendi kuyruðuna takmýþ oynatýyor ben o kiþilere sorduðum bir çok sorularý cevapsýz býraktýlar eski nickim ay-yildiz50 önceki sayfalara bakýn görürsünüz adamýn biri takmýþ kafayý ceviz dediðin büyük olmalý peki hangisini tavsiye edersin diyolar chandler niye çünkü kendisi chandler ceviz fidan satýcýsý madem ceviz buyuk olmalý neden maraþ18 zi tavsiye etmiyor dunyanýn en buyuk ceviz cinsi tescillenmiþ ustelik yerli malý ben burda eski üyeler var onlar kendilerini iyi bilir biz yeni üyeleri istemiyorlar neden çünkü çarklarýna çomak soktuk kendini bu konuda bilmiþlik taslayanlara 2 ay yalvardýk resim yükleyin diye yok yok benim rakým 1300 diyorum adam halen bana chandler reklamý yapýyo chandler 800 rakýmdan sonra olmuyo bunu bilmiyomu biliyo al sana bu düzenbazlýk deðilmi söylenecek çok þey varda gerisi baþka zaman böyle yazdýðýmýz zamanda niye kýzýyorsun hakaret ediyorsun hemen bu ayaklara yatýyorlar site sahýbýde ayný kafadan iþine gelmedimi üyeliði iptal et bu ikinci üyeliðim eski nickim ay- yildiz50 saygýlar..

malina
29-09-2013, 13:43
site sahýbýde ayný kafadan iþine gelmedimi üyeliði iptal et bu ikinci üyeliðim eski nickim ay- yildiz50 saygýlar..

Sizinle görüþme yapmak için bu mesajý yazmýþtým.

Forumlarda bilgi vermek için yazýyorsanýz, telefon et ya da çýk gel gör diye yöntemler kullanamazsýnýz. Ýsteyen bunlarý ayrýca yapar ama esas olan yazarak anlatmaktýr.

Bu üslubu deðiþtirecekseniz üyeliðinizi açacaðým.

Cevap vermek yerine yeni üyelik aldýnýz.
Yeni üyeliðiniz banlanmýþtýr. Doðru düzgün yazýþmak niyetindeyseniz, önceki kullanýcý adýnýzla cevap vermeniz gerekmektedir.

idris þenol
30-09-2013, 17:31
Bana þu aklýmla, verim mi kalite mi deseniz hiç tereddütsüz, kalite derim, tek kelimeyle:)
Dolgun ve lezzet ön planda olmalý, içi boþ cevizleri satacak yer bulamazsýnýz

aksazli
01-10-2013, 09:49
altay cevizi ile ilgili bir önerim olacak.

þimdi resim ve videolarda gördüðümüz verim çok yüksek her yeri ceviz desek yeridir.

altay cevizi nikli arkadaþ sorduðumda 6x6 dikim ( sanýrým ) önermiþti.

bu verime bu aralýk bana az gelmiþti. 4 yaþýnda verime yatýracaðýmýz aðaç ne kadar bakarsak bakalým çok fazla büyüyemez.

bir kaç gündür benim kafama takýlýp duruyor bu dikim mesafesi. bodur aðaçlarý nasýl 4x2 3x2 5x3 gibi deðiþik aralýklarla dikiyorsak bu aðacý neden dikmeyelim.

benim önerim aklýma yatan 5x3 metre bu ölçüde yapýlacak bahçeden dekardan sanýrým 1000 kg kuru kabuklu ceviz hasat edebiliriz. tabii bu çeþidi pazarlayanlarýn dediklerini doðru kabul edersek.

ben bu þekil bir bahçe kurmaya hazýrým ama sorun fidanýn fiyatý 25 tl.

benim tarlanýn durumuna göre hesap yaptým dönüme 71 kök fidan toplamda 498 adete ulaþýyor 7 dönüm için.

1 dönüm maliyeti 1.775 tl 7 dönüm 12.425 tl. bunun birde diðer masraflarý var. 30 bin lira yetmez bence. sulama sistemini saymýyorum daha.

bu fidan fiyatý 10 tl olsa toplam maliyet 5.000 tl

ben burdan bu cevizi pazarlayanlara bir öneri sunacaðým.

bizim toplam metrekaresi 7.900 olan bir tarla var tam sizin aradýðýnýz gibi kýraç taban suyu yok kil kireç yok sulama sorunu yok rakým 700 mt iç ege kütahya balýkesir manisa il sýnýrlarýnýn kesiþtiði bölge adý üstünde kýrvadi ovasý.

benim dediðim gibi kuralým bahçeyi 5x3 hem bölgede deneme bahçesi olur hem deðiþik aralýklarda nasýl bir verim vereceðini araþtýrmýþ olursunuz.

yalnýz fidanlar sizden ben fidan parasý veremem. 6. yaþýna geldiðinde hasat sonrasý fidan parasýný ödeyeyim.bu günkü fiyatý olan 25 tl den hemde. dersenizki 6 yýl sona 50 tl olur oda kabul yalnýz o zaman iki yýlda öderim.

dediðiniz gibi olmazsa sizin fidan parasý benimde emeðim ve yapacaðým masraflar güme gider yalnýz onuda söyleyeyim.

siz olumsuzlukta fidan parasýndan vaz geçmeye hazýrsanýz bende emeðimden ve yapacaðým masraflardan vazgeçmeye hazýrým.

varmýsýnýz yokmusunuz bir öðrenelim.

dere1974
01-10-2013, 10:01
Altay cevizi konusunda da; satýcýlarýnýn hiç bilimsel olmayan ve reklam amaçlý tanýtým bilgileri için ( örneðin; bu ceviz aþý veya doku kültürü gibi gen yapýsýný tam olarak kopyalayan yöntemlere gerek duymadan tohumundan üretilen çöðür fidanla ayný verimi veriyor deniyor. Ki bu binlerce fidandan tabiiki birkaç tanesi için geçerli olabilir. Çok genç yaþta abartýlý ve çok büyük verimlerden bahsediliyor, ama standart irilik, hastalýklara dayaným, çeþitli iklim bölgelerinden hangisine uyum göstereceði konusu muallakta kalýyor. Altay cevizi iklim bölgelerimizden bazýlarýna uyumlu olabilir, belki verimli ve hastalýklara dayanýklý da olabilir ama bunun kendini ispat etmesi lazým, ayrýca ayný özelliklere sahip fidan çöðürle olmaz aþý veya daha pahalý bir yöntem olan doku kültürü yöntemiyle fidan üretimi yapýlmasý gerekli ve þart.) haklý olarak þüphelerini dile getiriyor ve birtakým sorular soruyor.

Bu kiþiler gerçekten kendilerine güvenseler bu sorulara dürüstçe yanýt verirler.
Ceviz meyveciliði konusunda biraz tecrübesi olan hiç kimse bu iddialara ve taktiklere inanýpta altay ceviziyle bahçe kurmaz bu kumar olur. Acemi ve meyveciliðe özenen binlerce insandan bazýlarý hayalcilikle beþer onar fidan alsa bu satýcýlar yine de büyük kar edecekler. Çünkü bu en ucuz fidan üretim yöntemi olduðu halde en pahalý fidaný bu kiþiler satýyor. Bu acelecilik ve açgözlülükle belki de deðeri olan bir çeþidin itibarýný da bitirecekler.

malina
01-10-2013, 17:48
Yine temizlik yapmak zorunda kaldým :)

chandler
02-10-2013, 15:27
Buraya yazmamak için kendimi tutuyordum ancak olacak gibi deðil yazmak zorundayýz. Tohumdan fidan olmaz !!!!!!!!! Hala bunu tartýþýyorsunuz.
Kardeþim sertifika da önemli deðil çeþit düzgünse çoðalt aþý ile sat nasýl olsa zamanla tescil edilir, ama sen öyle yapmýyosun ki hala tohum toplayýp çöðür üretiyorsun. 4 yaþýnda yeþil kabuklu 25 kg dahi yalandýr. madem 4 yaþýnda 25 kg bi yayýnlayýn bakalým bu sene hasat ettiðiniz cevizleri??? Þimdi 8 yaþýnda Chandler ceviz fotoðraflarý yüklüyorum. Bakýnda ceviz görün...

olcim
02-10-2013, 15:30
Ben gördüm gördüm :) Bol mahsüller :)

chandler
02-10-2013, 15:30
Hasat zamaný gelmiþ 8 yaþýnda Chandler cevizler... Tohumdan yatiþmemiþtir tamamý aþý ile üretildi.. Tohumdan ceviz fidaný yetiþmez!!! Sen bunu bilerek tohumdan ekip satarsan bunun adý dolandýrýcýlýktýr, bu iþe devlet televizyonun da program yaptýrýp onuda katarsan nitelikli dolandýrýcýlýk olur...

chandler
02-10-2013, 15:37
Toplam 400 aðacýnýz var ise yeþil kabuklu 10 ton ceviziniz olmasý lazým?? Hasat edilmiþ cevizler nerde bi görsek?? hadi kabuk soyulunca kalsýn 2 ton( daha fazla olmasý lazýmda) nerde odunsu kabuklu cevizler?? bir görsek??

fýndýkçý74
03-10-2013, 10:14
Hasat zamaný gelmiþ 8 yaþýnda Chandler cevizler... Tohumdan yatiþmemiþtir tamamý aþý ile üretildi.. Tohumdan ceviz fidaný yetiþmez!!! Sen bunu bilerek tohumdan ekip satarsan bunun adý dolandýrýcýlýktýr, bu iþe devlet televizyonun da program yaptýrýp onuda katarsan nitelikli dolandýrýcýlýk olur...

Maþallah Maþallah iþte ceviz bu ceviz dediðin böyle kanýtlanýr iþte öyle lafla falan deðil 4 yaþýnda 25 kiloymuþ resim verinde görelim cevizleri vay bahçelerine gitmiþlermiþ vay yerinde görmüþlermiþ nereden bilelim sizlerin altay ceviziyle iþbirliði yapmadýðýnýzý resim yükleyin beyler resim 2013 hasat döneminde çekilen 4 yaþýndaki aðaçlarýn 25 kilo veren resimlerini bir görelim öyle rusyadan falan deðil Ülkemiz topraklarýnda yetiþmiþ 4 yaþýnda 25 kilo ceviz veren resimlerinizi bir an önce bekliyoruz.

serdar1
03-10-2013, 10:26
Ceviz bahçem küçük ama benim için 1000 aðaçlýktan daha deðerli hepsini tek tek kendim yetiþtirdim tohumunu ve fidanlarý diðer bahçelerden çýkartýp tek bahçeye toparladým ve kendim aþýladým. Baþka bahçelerden ceviz yýllýklarý buldum,aþýladým hepsini ufak bahçeme toparladým hasat resmini bu sayfada yayýnladým .

fýndýkçý74
03-10-2013, 10:33
Sayýn chandler yukarýdaki 485 ve 487 nolu mesajlarýnýz daki ceviz resimleri nerede çekilmiþtir rakým kaçtýr bunlarýda paylaþýnki üreticilerimizin aklýnda soru iþareti kalmasýn.

fýndýkçý74
03-10-2013, 10:40
Ceviz bahçem küçük ama benim için 1000 aðaçlýktan daha deðerli hepsini tek tek kendim yetiþtirdim tohumunu ve fidanlarý diðer bahçelerden çýkartýp tek bahçeye toparladým ve kendim aþýladým. Baþka bahçelerden ceviz yýllýklarý buldum,aþýladým hepsini ufak bahçeme toparladým hasat resmini bu sayfada yayýnladým .

Altay cevizin den 4 yaþýnda 25 kilo veren hasat zamaný resimlerini bekliyoruz ama öyle çakma resim falan deðil orjinal resim bekliyoruz yayýnlayabilirlerse.

chandler
03-10-2013, 11:57
Sayýn chandler yukarýdaki 485 ve 487 nolu mesajlarýnýz daki ceviz resimleri nerede çekilmiþtir rakým kaçtýr bunlarýda paylaþýnki üreticilerimizin aklýnda soru iþareti kalmasýn.

Yer Manisa - Denizli Sýnýrýndadýr. Rakým 650 civarýndadýr.

malina
03-10-2013, 16:43
Hasat zamaný gelmiþ 8 yaþýnda Chandler cevizler... Tohumdan yatiþmemiþtir tamamý aþý ile üretildi..

Bu konunun baþlýðý Chandler ceviz mi?

nevsehirli
03-10-2013, 22:35
Maþallah Maþallah iþte ceviz bu ceviz dediðin böyle kanýtlanýr iþte öyle lafla falan deðil 4 yaþýnda 25 kiloymuþ resim verinde görelim cevizleri vay bahçelerine gitmiþlermiþ vay yerinde görmüþlermiþ nereden bilelim sizlerin altay ceviziyle iþbirliði yapmadýðýnýzý resim yükleyin beyler resim 2013 hasat döneminde çekilen 4 yaþýndaki aðaçlarýn 25 kilo veren resimlerini bir görelim öyle rusyadan falan deðil Ülkemiz topraklarýnda yetiþmiþ 4 yaþýnda 25 kilo ceviz veren resimlerinizi bir an önce bekliyoruz.

sayýn fýndýkcý altay cevizin yeterince resmi ve videolarý yüklendi bi önceki sayfalara bakarsanýz görürsünüz küçük fidanlar çakma deðildir kaç kilo gelir bilmiyorum 4 yaþýnda 25 banada abartýlý geliyor 25 k,lo olmasa bile 10 kilo olmasý yinede yüksek verim bence saygýlar

nevsehirli
03-10-2013, 22:47
Altay cevizi konusunda da; satýcýlarýnýn hiç bilimsel olmayan ve reklam amaçlý tanýtým bilgileri için ( örneðin; bu ceviz aþý veya doku kültürü gibi gen yapýsýný tam olarak kopyalayan yöntemlere gerek duymadan tohumundan üretilen çöðür fidanla ayný verimi veriyor deniyor. Ki bu binlerce fidandan tabiiki birkaç tanesi için geçerli olabilir. Çok genç yaþta abartýlý ve çok büyük verimlerden bahsediliyor, ama standart irilik, hastalýklara dayaným, çeþitli iklim bölgelerinden hangisine uyum göstereceði konusu muallakta kalýyor. Altay cevizi iklim bölgelerimizden bazýlarýna uyumlu olabilir, belki verimli ve hastalýklara dayanýklý da olabilir ama bunun kendini ispat etmesi lazým, ayrýca ayný özelliklere sahip fidan çöðürle olmaz aþý veya daha pahalý bir yöntem olan doku kültürü yöntemiyle fidan üretimi yapýlmasý gerekli ve þart.) haklý olarak þüphelerini dile getiriyor ve birtakým sorular soruyor.

Bu kiþiler gerçekten kendilerine güvenseler bu sorulara dürüstçe yanýt verirler.
Ceviz meyveciliði konusunda biraz tecrübesi olan hiç kimse bu iddialara ve taktiklere inanýpta altay ceviziyle bahçe kurmaz bu kumar olur. Acemi ve meyveciliðe özenen binlerce insandan bazýlarý hayalcilikle beþer onar fidan alsa bu satýcýlar yine de büyük kar edecekler. Çünkü bu en ucuz fidan üretim yöntemi olduðu halde en pahalý fidaný bu kiþiler satýyor. Bu acelecilik ve açgözlülükle belki de deðeri olan bir çeþidin itibarýný da bitirecekler.

sayýn dere1974 altay ceviz ile þu ana kadar bi maddii **** manevi baðlantýmýz yok biz 8 ay önce ceviz bahcesi kurmayý düþündük araþtýrmaya baþladýk aðýrlýk chandler **** maraþ18 düþünüyorduk ki chandlerin 1300 rakýmlara uygun olmadýðýný öðrendik ve altay cevizi karþýmýza çýktý verimi ve 1300 rakýma uygun olduðu söylendi baþladýk altay cevizini araþtýrmaya bizi yeterince tatmin etti ve 21 dönümlük bahce kurcaz altay cevizden sýranýn biride diðer tüm çeþidler olcak þunuda belirtmek isterimki altay cevizle görüþmelerimiz devam ediyor bayilik sistemi ile çalýþýyorlar bizde nevþehir bölge bayilini alcaz ha o zaman söyleye bilirsiniz bir baðlantýnýz var bunlarla diye saygýlar

nevsehirli
03-10-2013, 22:57
Toplam 400 aðacýnýz var ise yeþil kabuklu 10 ton ceviziniz olmasý lazým?? Hasat edilmiþ cevizler nerde bi görsek?? hadi kabuk soyulunca kalsýn 2 ton( daha fazla olmasý lazýmda) nerde odunsu kabuklu cevizler?? bir görsek??

sayýn chandler bu konu beni ilgilendirmiyor ama dayanamadým cevap yazmak istedim çünkü sorduðunuz soruda bi çarpýklýk olduðu kanatindeyim altay ceviz sahipleri 400 fidanlýk bahcenin meyveleri çiçekteyken yolunduðunu üç beþ aðacýn nümune olarak býrakýldýðýný söylediler sanýrým ve bu cevizin özelliðide bu ilk 3 ya da 4 yýl çiçekte koparacan yoksa meyveden dolayý fidan kendini geliþtiremiyor þimdi böyle bi durumda meyvesi koparýlmýþ bi bahçenin 400 fidanýnýz var hani meyveler diye sormak doðrumu ama sizin bilginiz olmaya bilir bu durumdan o zaman biþey söyleyemem ama bildiðiniz halde böyle biþey istiyorsanýz haksýzlýk yaptýnýzý düþünüyorum ve diðer merak ettiðim bi konuda yayýnlkadýðýnýz chandler cevizi bahcenizdeki fidanlar gayet güzel canlý dinamik bakýmlý gözüküyorlar acaba diyorum siz o 8 yaþýnda dediðiniz ceviz dalýndan 40 kýrk kilo cevizi bize göstere bilirmisiniz ben görmek istiyorum ýspatlayýn bana ama altay ceviz olsaydý belki 150 kilo olmazdý ama 40 kiloda olmazdý tahminim ortalama o yaþta 60 ya da 70 kilo meyve veriridi söylediðim gibi 40 kilo cevizi görmek istiyorum bir aðactan kabuksuz saygýlarýmla

nevsehirli
03-10-2013, 23:07

sayýn chandler burda þuna dikkatinizi çekmek istiyorum altay cevizi çöðürden yetiþtiriliyor ola bilir adamlar açýkça söylüyor ben malýmý çöðürden yetiþtiriyorum verimide budur diyor rersim video vs.. kanýtlamaya çalýþýyor ama ben aþýlý ceviz satýyorum diye aþýsýz ceviz satmaya kalkmýyor lar adamlar dobra dobra söylüyorlar acele etmeyelim zaman bize gösterir herþeyi

chandler
04-10-2013, 09:34
Bu konunun baþlýðý Chandler ceviz mi?

Deðil ama eðer ortaya bir ürün koyarsanýz bunun karþýsýna birþeyler konmasý normaldir. Kýyaslama açýsýndan herkese yardýmcý olur diye düþünüyorum sevgili Malina :)

chandler
04-10-2013, 09:42
sayýn chandler bu konu beni ilgilendirmiyor ama dayanamadým cevap yazmak istedim çünkü sorduðunuz soruda bi çarpýklýk olduðu kanatindeyim altay ceviz sahipleri 400 fidanlýk bahcenin meyveleri çiçekteyken yolunduðunu üç beþ aðacýn nümune olarak býrakýldýðýný söylediler sanýrým ve bu cevizin özelliðide bu ilk 3 ya da 4 yýl çiçekte koparacan yoksa meyveden dolayý fidan kendini geliþtiremiyor þimdi böyle bi durumda meyvesi koparýlmýþ bi bahçenin 400 fidanýnýz var hani meyveler diye sormak doðrumu ama sizin bilginiz olmaya bilir bu durumdan o zaman biþey söyleyemem ama bildiðiniz halde böyle biþey istiyorsanýz haksýzlýk yaptýnýzý düþünüyorum ve diðer merak ettiðim bi konuda yayýnlkadýðýnýz chandler cevizi bahcenizdeki fidanlar gayet güzel canlý dinamik bakýmlý gözüküyorlar acaba diyorum siz o 8 yaþýnda dediðiniz ceviz dalýndan 40 kýrk kilo cevizi bize göstere bilirmisiniz ben görmek istiyorum ýspatlayýn bana ama altay ceviz olsaydý belki 150 kilo olmazdý ama 40 kiloda olmazdý tahminim ortalama o yaþta 60 ya da 70 kilo meyve veriridi söylediðim gibi 40 kilo cevizi görmek istiyorum bir aðactan kabuksuz saygýlarýmla
1- Ben aðaçta 40 kilo var demiyorum konuyu saptýrma!
2-Dikkat ettiysen **** görebiliyorsan eðer fotoðraflardaki cevizlerin hasat zamaný gelmiþ, Daha çiçek deðil, tabi arasýndaki farký biliyorsan.. Cevizler hasad ediliyor merak etme sana istemediðin kadar fotoðraf koyarým.
3- Ceviz bu kadar deðerli iken 25 kg ceviz verecek olan aðacýn meyvesi yolunurmu?
4- O tohumlarý dikip çöðür yapacakken ve 25 TL ye satacakken o cevizler yolunurmu??

Lütfen saçmalamayalým.... Milleti kandýrmayalým...

chandler
04-10-2013, 09:45
sayýn chandler burda þuna dikkatinizi çekmek istiyorum altay cevizi çöðürden yetiþtiriliyor ola bilir adamlar açýkça söylüyor ben malýmý çöðürden yetiþtiriyorum verimide budur diyor rersim video vs.. kanýtlamaya çalýþýyor ama ben aþýlý ceviz satýyorum diye aþýsýz ceviz satmaya kalkmýyor lar adamlar dobra dobra söylüyorlar acele etmeyelim zaman bize gösterir herþeyi

Beklemeye gerek yok bilim denen birþey var. Birde çok dobra dediðiniz kiþiler neden kökü 30 metreye gidiyor diye yalan söylüyorlar?? **** neden verimleri yanlýþ söylüyorlar? 8 yaþýnda bahçelerimi varki 180 kg ürün verir diyorlar?