PDA

View Full Version : Saksıda Çilek Yetiştirmek

Tuba
04-04-2013, 12:08
Merhaba,

bahcealisveris.com'dan yediveren çilek fidesi ve yanmış-elenmiş hayvan gübresi aldım. Çıplak köklü fidelerde hiç başarılı olamadım geçen senelerde. Boşluğuma gelmiş yine çıplak köklü almışım. Şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz. Sitede biraz arandım ama bulamadım bilgi.

Bahar geldi. Bende de bir kış uykusu durumu var sanki, bahar - yaz aylarında sitede oluyorum. Ne güzel ki ne zaman gelsem git diyen olmuyor ;) Eskiden balkonda çilek başlığı da vardı sanki ama bulamadım...

mevcut koşullara gelince. Geçen sene terasta ciddi bir aktivite yoktu. Topraklar mutfak artıkları ve gübreyle beslendi. Evde yarım ne kaldıysa (gübre--toprak-kum-torf-mikroorganizmalı talaş-perlit vs vs...) hepsini karıştırıp mutfak artıklarıyla kat kat çuvallayıp ara ara sulamıştım. Kışı da terasta geçirdiler, artık dondular mı yandılar mı bilmem ;) şimdi bahsettiğim gibi yanmış elenmiş hayvan gübesi var 25 lt. Terastaki toprak da yani var bir 60 litre en azından diye düşünüyorum. Kaça kaç karıştırmalı ki?

Saksılar da çeşit çeşit. Çilekler için uzun (1 metre kadar) 30 cm genişliğinde ve 30 cm derinliğindeki saksıları kullanmak istiyorum. zannedersem 3 tane bir saksıda olacak şekilde iyi olur. Öncesinde açık köklü olduğu için ufak saksılara mı almalı, doğrudan uzun saksıya mı koymalı.

Ankara şartları malumunuz. Bundan sonra don olmaz artık merkezde. Hava da 0'ın altına düşmez. Terasa bırakayım mı, içeride mi kalsın?

nardane
06-04-2013, 17:54
Daha önceden yazdığımız bir çilek sayfası vardı ama göremedim mi acaba?

mavisakal
12-04-2013, 09:14
Çileklerim diriyken bu hale geldi acaba kırmızı örümcek olabilir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.

mavisakal
12-04-2013, 09:16
İlk hali bu şekilde diriydi şimdi üzerinde örümcek ağı gibi yapılar var??

anadolu07
12-04-2013, 11:19
Bende bursa şartlarında balkonumda çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. ama bu konu forumda ilgisiz kalmış sanirim . yok mu bizi aydinlatacak.

Gazi Barış
12-04-2013, 12:34
Bende bursa şartlarında balkonumda çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. ama bu konu forumda ilgisiz kalmış sanirim . yok mu bizi aydinlatacak.

İlgisizlik yok daha eski konulara iyi bakın, ben M.K.Paşa dayım, 7 saksıda çileğim var 3 senedir gayet güzel meyve veriyorlar. Kışı da tamamen dışarıda geçiriyorlar koruma yok, kısaca demem o ki Bursa şartlarında çilek yazın suyunu eksik etmedikçe saksıda güle oynaya yetişiyor.
Saksıya (http://www.agaclar.net/forum/952944-post989.htm) ekin sulayın o kadar.

Cemil B.
14-04-2013, 19:27
14.04.2013
Çilekteki son durum:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/644490_164304273729309_2008677780_n.jpg

köylükadın
14-04-2013, 22:14
allah meyvasını yemeyi nasip etsin çok güzel

köylükadın
14-04-2013, 22:16
çok güzel gözüküyorlar tebriler

Fagus Sylvatica
14-04-2013, 22:23
Sayın Cemil B. bunlar o bahsettiğiniz çilekler mi? Eğer öyleyse çok sevindim sizin adınıza :)

Cemil B.
14-04-2013, 22:29
evet gecen seneden olan çilekler ama,
ayırmadıydım gecen sene kayseriden gelen siparislerle , onların attıgı kollardan olan yeni fidelerden mi,
10-15 çilek fidesi var , yalnız bunda bu kadar çiçek var, aralık ayında tek tek saksılara aldıydım, bu cicek acanin saksısı aralarında en buyuk olandı, belkide ondan bu kadar cicek verdi.
digerlerinden de bekliyorum.

en buyuk tecrubem ne kadar cok toprak o kadar cok meyve ve gelisim.

Fagus Sylvatica
14-04-2013, 22:39
Evet, çilek arsız bir bitki, ama arsız olduğu için de geniş alanı daha çok seviyor. Avantaj ve dezavantaj bir arada, ama umarım kıpkırmızı çileklerinizi görmek de nasip olur.

köylükadın
20-04-2013, 22:00
çilek yetiştiriciligi hakkında bilgi alışverişi yapmak istiyorum şimdiden tesekkürler

best86
20-04-2013, 22:06
Merhaba, çilek yetiştiriciliği ile ilgili sorunuz nedir? çilek yetiştiriciligi hakkında bilgi alışverişi yapmak istiyorum şimdiden tesekkürler

Fagus Sylvatica
20-04-2013, 22:09
çilek yetiştiriciligi hakkında bilgi alışverişi yapmak istiyorum şimdiden tesekkürler

Çok bilgim yok bu konuda ama serada yaparsanız inanılmaz fazla ürün alırsınız. Hele Muğla gibi sıcak bir yerde...

best86
20-04-2013, 22:10
Herhangi bir sorunuz olursa cevaplayabileceğimi düşünüyorum.

köylükadın
20-04-2013, 22:25
merhaba arkadaşlar askılı saksılarda çilek yetiştiriyorum ama yapraklar çok küçük ne yapmam gerekiyor teşekkürler

Muda
20-04-2013, 23:29
merhaba arkadaşlar askılı saksılarda çilek yetiştiriyorum ama yapraklar çok küçük ne yapmam gerekiyor teşekkürler

Aynı çilekleri normal bahçede yetiştirdiğiniz zaman yaprakları büyüyor mu. Çilekler yeteri kadar güneş, besin ve su alamıyorlar mı. Saksıdaki bitkiler ve toprağı kaç yılda değiştiriyorsunuz. Sorununuz hakkında daha ayrıntılı bilgi verirseniz çok daha kolay yardımcı olunabilir.

köylükadın
21-04-2013, 21:23
merhaba muda yaklaşık 2 ay önce diktim .saksılarım seramın içinde duruyorlar,ama ne yaptıysam çok yavaş büyüyorlar,sulamasını ve bakımında hata var galiba.yaprakları zayıf ve cılız.yarın fotograflarını göndericem tesekkürler.

solucan17
01-05-2013, 21:07
sayın köylükadın genelde yapraklardaki zayıflık kök gelişmeden sık sulama yapılır ise yapraklar zayıf oluyor..Kendim yaptığım ekimlerde kalıcı olarak yaptığım şaşırtmadan sonra 10 gün az su veririm.Daha sonra iki üç gün hiç su vermem bu süreç kökü geliştiriyor,Ara ara su vermeden gelişim aşamasında bu olayı tekrarlarım...Ayrıca seranın naylonunu kireçlediysen gölgeleme için bu da gelişimi engeller,Çünkü çilekler güneşi çok sever..
Tavsiyem suyunu bir müddet azaltman, güneşe daha fazla göstermen.

hira
01-05-2013, 21:26
ocak ayında bir akrabanın bahçesinden 2 kök çilek alıp saksıya diktim,sürekli gölgede duruyorlar ve şuan 4 tane çiçek açtılar.eminmiyiz güneşi sevdiklerinden?

Fagus Sylvatica
01-05-2013, 21:51
Bence çilek güneşi seviyor ama gölgeye de uyumlu. Çünkü Türkiye'den Finlandiya'ya Avrupa'nın her tarafında ormanlarda yetişiyor ve gayet de güzel oluyor. Belki de türüne göre güneşi ya da gölgeyi seviyordur, bilmem artık :)

hira
01-05-2013, 22:11
belki güneşte dursa 8 tane çiçek açacaktı;) onu düşündüm şimdi:D

Fagus Sylvatica
01-05-2013, 22:13
Şimdi çıksa şimdi de açar, bence bekleme fazla sen, alıştıra alıştıra çıkar, hiç olmazsa çilekler çabuk kızarır :D

hira
01-05-2013, 22:22
ister kızarsın ister öyle kalsın ama kimseye yedirmemde yememde:) çilekler bozulana dek duracak üzerinde:) onlara çiçek muamelesi yapacağım.. karşıma bir hamile çıkarsa anca yediririm:D önce yastık kontrolü yaparım ama:)

solucan17
02-05-2013, 14:28
Sayın Hira her canlı güneşi sever doğru bir empati yaptınız şuan belki daha fazla çilek yemiş olacaktınız belki

hira
02-05-2013, 15:29
solucan,her canlı güneşi seviyor ama bazısı az bazısı çok güneşi seviyor.hakkında çok fazla bilgim olmayan bitkileri hemen gölgeye koyarım,daha sonra bilgi edinip ona göre davranırım. güneş çarpıyor bazı çiçekleri.

solucan17
02-05-2013, 21:02
solucan,her canlı güneşi seviyor ama bazısı az bazısı çok güneşi seviyor.hakkında çok fazla bilgim olmayan bitkileri hemen gölgeye koyarım,daha sonra bilgi edinip ona göre davranırım. güneş çarpıyor bazı çiçekleri.

hira, aslında bana verdiğin cevapta kendin yazmışsın ÇİÇEK diye.
Yetiştirdiğim tüm meyve veren bitkilerde (sıkça pazarda bulunan) elma armut üzüm böğürtlen çilek salatalık biber patlıcan vs. bunların nerede ise tamamı güneşi sever diye biliyorum serada yetiştirilenleri bu kategoriye koymuyorum...ÇİÇEK lerde haklısın ona diyecek lafım yok

hira
09-06-2013, 21:57
:rolleyes:başlığa bir göz atın arkadaşlar.. saksıda 2 adet çileğim var, çok güzel çiçeklendiler fakat çileklenemediler:dilli: bakımınıda güzel yaptım diyordum ama üzüldüm sanki biraz, meyvelerini yiyemedim:o

köylükadın
09-06-2013, 22:10
****.yanlış anlamadıysam çilekleriniz meyve tutmamış herhalde

hira
09-06-2013, 22:12
evet aynen öyle oldu köylü kadın:(

köylükadın
09-06-2013, 22:21
çileklerinizde çiçek oluşumu varmı*

hira
09-06-2013, 22:22
evet çiçek oluştu ve soldular,dedim artık çileklere sıra geldi ama yok:(

jojoba
09-06-2013, 22:25
sayın hira benimde aynı sorun meydana geldi vitamin yetersiz geldi sanırım o yüzden böyle durum.iyi akşamlar

köylükadın
09-06-2013, 22:26
fotograf koyma imkanınız varmı.

hira
09-06-2013, 22:27
anlayamadım neden böyle olduğunu. o kadarda sabırsızlıkta ve ümitle beklemiştim:) çilekler bozulana dek koparmayacak ve kopartmayacaktım:)fotoğraf koyma imkanım şuan yok köylü kadın

köylükadın
09-06-2013, 22:35
katlı sistemde ve saksıda çilek yetiştiriyorum.bu sene 300 adet saksıda çilegim vardı.üç hafta önce hasata başladım .size yadımcı olmak isterim.sayın hira

hira
09-06-2013, 22:40
of maşallah;) yok benim o kadar çok değil 2 kök çilekten bahsediyorum:o teşekkür ederim köylü kadın,şimdi biraz gezineyim,iyi geceler;)

köylükadın
09-06-2013, 22:40
okadar üzülmeyin benim elimde saksılı çilegim var isterseniz üzerinde meyvasıda var verebilirim.

köylükadın
09-06-2013, 22:41
sizede iyi geceler

Andora
10-06-2013, 10:38
Geçen hafta balkondaki saksılardan yediğimiz ilk çilek :p Oldukça iri idi, kendim yetiştirmesem hormonlu sanırdım...

solucan17
15-06-2013, 16:22
Vira ikinci bahar birdaha :)

http://j1306.hizliresim.com/1b/h/p68qj.jpg

etufanoglu
20-06-2013, 14:38
Herhangi bir sorunuz olursa cevaplayabileceğimi düşünüyorum.

Merhaba,
Ben de balkonumda askılı saksıda çilek fidesi ektim. Yaprakları çok güzel büyük ve canlılar ancak hala güzel çilek vermiyolar. Çilek arsızdır kısa zamanda da meyve verir diye okumuştum. Ama öyle olmadı.
Topraklarını nemli tutuyorum. İki günde bir akşamüstü suluyorum. Öğle sonrası başlayıp akşam güneş batana kadar güneş alıyolar.
Şu ana kadar yenecek boyutta 3 tane çileğim oldu. Bazı meyveleri de küçücük ve kurular. Neyi eksik yapıyorum acaba?

Şimdiden teşekkürler.

posthuman
30-06-2013, 15:41
merhaba arkadaslar resimde gördügünüz gibi 4 adet çilek mevcut ben bu yetistirdigim çilek türünü merak ediyorum birde neden sayısı az arttırmak için ne yapmalıyım saygılar.

boraun
20-09-2013, 10:28
Merhaba bende bu sene balkonumda çeşitli saksilarda farkli domatesler biberler cilek ve maydanoz dereotu denedim. En iyi verimi fidelerden aldım. Tohumdan buyuttugum domatesler çok güzel serpilip tomurcuk verse de hiç meyvaya durmadilar. Eylül sonuna kadar bekledim ve artık umudumu kestim :(( cilek ise bir alem. Uzadıkça uzuyor. Meyvelerini verdi yaz boyunca ama son 1 aydır sadece salkım gibi uzuyor. Ekte fotoğrafları var. Ne yapacağımı şaşırdım

serpil özdemir
21-09-2013, 08:27
sn boraun ne güzel işte bi sürü çilek fideniz olmuş .ama o salkımları toprakla buluşturmanız gerek

kaktüsçüm
22-09-2013, 18:58
bahçeye diktiğim çilekler sıcaktan kuruyup gidince kalanları hemen saksıya aldım..sularını saksıda daha iyi verebiliyorum..bakalım neler olacak

ametarasu
01-10-2013, 20:02
Merhaba. Bu bahçe işlerine çok hevesleniyordum ben de başlangıcı çilek ile yaptım. Ama henüz mevsimi değilmiş sanırım. Saksılara diktim. Kapalı balkonumda bekliyorlar. Peki su ihtiyaçları nedir bu miniklerin ? Yardımcı olursanız sevinirim .

celalim01
02-10-2013, 10:22
Merhaba arkadaşlar.Ben hem bahçede hemde saksıda uzun yıllardır çilek yetiştirmekteyim. Meyve konusunda sıkıntım olmadı.Bahçede Çilekler sıcaktan etkilenir ama sulamaya devam ettiğimizde tamamen kurutmadan zamanı gelince tekrar yenileme yaparlar.Soluk olması önemli değil.Tabi tamamen kurutmamaya dikkat etmek lazım.Kurumaya başlayacak diye sulamayı ihmal etmemek lazım.Ben bahçede olanları 2 günde bir suluyorum özellikle sıcak havalarda biraz solgunlaşmaya başladığında hemen su veriyorum.Saksıda olanlar gölgede ise toprak kurumaya başlayınca su veriyorum.Genişlemeye müsait bir bitki olduğu için uzun saksı kullanıyorum.İklim şartları etkiler elbette benim bulunduğum yerde saksılarım gölge ve hava şartları aşırı soğuk olmadığı için saksılarım da sürekli dışarıda durmaktadır.Birde çileklerin cinsi de önemli dayanıklık konusunda.Yediveren dediğimiz biraz daha büyük meyveli,hem yaprakları küçük hemde meyvesi küçük olan dağ Çileğim de var.Şuan yaklaşık 150 kök civarında Çileğimle mutluyuz.

boraun
11-10-2013, 19:42
sn boraun ne güzel işte bi sürü çilek fideniz olmuş .ama o salkımları toprakla buluşturmanız gerek

Sonradan farkettim ve yaptım. Simdi ana gövde ye ilaveten 4 fide daha oldu. Çok diri ve hızlı büyüyor :)

boraun
11-10-2013, 19:45
Merhaba. Bu bahçe işlerine çok hevesleniyordum ben de başlangıcı çilek ile yaptım. Ama henüz mevsimi değilmiş sanırım. Saksılara diktim. Kapalı balkonumda bekliyorlar. Peki su ihtiyaçları nedir bu miniklerin ? Yardımcı olursanız sevinirim .

Sadece su ver. Her fırsatta ver. Verebildigin kadar ver :) ama boğma. Azar azar ver. Haftada 1 de su tasana kafar dolfur saksinin altı delik olsun ki fazlasını atsın. Mart a kadar maalesef meyve vermesi zor. Mart ve Eylül arasında cosar çilek. Foto var mı?

Halilibrahim26
17-10-2013, 11:58
Bende cilekci hocamızdan çilek fidesi almayı düşünüyorum. Ankara'da gerekli malzemeleri nereden bulabilirim? Daha önce alan var mı?

kavunkabugu
24-02-2014, 14:07
arkadaşlar merhaba,
ben de evde çiçek ve meyve yetiştiriciliğine yeni başlayanlardanım. şu an çilek ekmek istiyorum lakin bir çok sorum var
1) şubat ayı ekim için uygun mu?
2) bitkiye hormon veriyor musunuz? vermiyorsanız sadece sıvı gübre mi veriyorsunuz?
3) evde çilek yetiştiriciliği için uyarılarınız nelerdir? çok teşekkürler.

heva
25-03-2014, 20:28
gecen seneden yediveren cilegim var balkonda yaprakları kucucuk cıkıyor gecen sene de meyveler hep mınıcıktı ne yapmam gerekır

gmzkzm
26-03-2014, 07:57
merhaba ben de merak ediyorum çileklere nasıl ne çeşit gübre veriyorsunuz?
ayrıca süpermarketlerde saksıda satılan çileklerden almıştım, üzerinde çilek de vardı. saksının üzerinde dekoratif amaçlıdır yazıyordu. yani yenebilir mi ki? mis gibi kokuyordu bir tane yedim ama bir şey olmamıştı. geri kalanını çekindim yemedim. ne dersiniz ?

capsaicin
26-03-2014, 16:02
Arkadaşlar sormak istediğim birşey var, geçen sene çilek fidesi ekmiştim. O zaman çok fazla bilgim yoktu, çilekler sürekli sürgün veriyorlardı ben koparmıyordum. Sayısız sürgün verdiler ama tüm yaz boyunca hiç çiçek açmadılar.

Acaba çiçek açmamış olmalarının nedeni sürgünlerini koparmamış olmamdan mıydı? Yoksa çileğin çiçeklenme yaşı mı var? Bol güneş alıyorlardı. Su sıkıntıları yoktu.

İsmail Kuzucu
26-03-2014, 16:27
arkadaşlar merhaba,
ben de evde çiçek ve meyve yetiştiriciliğine yeni başlayanlardanım. şu an çilek ekmek istiyorum lakin bir çok sorum var
1) şubat ayı ekim için uygun mu?
2) bitkiye hormon veriyor musunuz? vermiyorsanız sadece sıvı gübre mi veriyorsunuz?
3) evde çilek yetiştiriciliği için uyarılarınız nelerdir? çok teşekkürler.

Ekimi istediğiniza zaman yapabilirsiniz. Kök gelişmiş ise yazın dahi olsa çilek fideleri tutacaktır.

Saksıya ekim yaparken yanmış hayvan gübresi kullansanız bile yeterli olacaktır. İsterseniz kaliteli yaprak gübresi veya sıvı besin kullanabilirsiniz.

Çilek fidelerini sularken meyvelere su gelmesine engel olun. Fideler zaten aşırı bakıma gerek duymaz..

İsmail Kuzucu
26-03-2014, 16:38
Arkadaşlar sormak istediğim birşey var, geçen sene çilek fidesi ekmiştim. O zaman çok fazla bilgim yoktu, çilekler sürekli sürgün veriyorlardı ben koparmıyordum. Sayısız sürgün verdiler ama tüm yaz boyunca hiç çiçek açmadılar.

Acaba çiçek açmamış olmalarının nedeni sürgünlerini koparmamış olmamdan mıydı? Yoksa çileğin çiçeklenme yaşı mı var? Bol güneş alıyorlardı. Su sıkıntıları yoktu.

Eğer bitki hep sürgünlere çalışmış ise çiçek oranı çok düşük olacaktır. Her sürgün yeni bir fide. Bu sürgünleri toprağa kavuşturursanız verim artacaktır. Eğer sürgün yeni ise bir sonraki yıl verim artışı olacaktır.

Eğer kök gelişimi iyi ve çiçek açmıyorsa gübre ve besin takviyesi yapın. (Çilek fidesinin çeşidide önemli)

mor-sardunya
27-03-2014, 12:05
2 saksıda toplam 4 kök çileğim var minyatir güllerimde örümcek ağı gibi bişeyler oldu sanırım çileklerede bulaştı yaprakları kestim yeni çıkanlarda aynı şekilde ne yapmalıyım ?

İsmail Kuzucu
27-03-2014, 16:28
Yapraklarda sararma oldu mu? Fotoğraf eklerseniz tam olarak cevap alabilirsiniz. Kırmızı örümcek gelmiş olabilir. Elinize beyaz bir kağıt alıp, yaprağı bu kağıda doğru silkeleyim.

Eğer kırmızı örümcek var ise kükürt alıp atabilirsiniz veya ziraatten kırmızı örümcek ilacı alabilirsiniz.

fagu03
03-04-2014, 20:12
Cileklere yer bulamadim. Su borusunu gozume kestirdim.

arıkuşu
04-04-2014, 21:50
Elinize sağlık. Bol çilekli günleriniz olsun.

Tardis
08-04-2014, 14:24
Ben de geçen yaz ve bu yaz saksıya çilek ektim. Geçen sene ektiğimden bir meyve yemiştim çok güzeldi. Sonra anlamadım soldu gitti... Bu sene yiyeceğim inşallah...

bora55
14-04-2014, 19:43
Balkonda domates hevesimden sonra bir de balkonda çilek yetiştirmeye sardım. Buradaki konularıda okudukça iyice heveslendim. Aldığım adam çileklerin yanlış hatırlamıyorsam 7veren olduğunu söylemişti.
İlk aldığım ve diktiğim hallerinden bugune kadar biraz değişimler oldu ******. Mesala çiçekleri çoğaldı. ve uçlarında ki çilekler hafiften kızarmaya başladılar bile. eksik olduğumu düşündüğünüz yerde eleştirilerinizi eksik etmeyin ki güzel sonuçlarla karşılaşayım...

bora55
14-04-2014, 19:50
Yukarıda ki yazımın devamı. Çileklerin gelişimi...

Laleci_03
14-04-2014, 20:10
Sayın bora55 öncelikle çileklerin çok güzeller maşallah :rolleyes: Ama ben çileklerin toprağa değmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü genelde çürüyorlar. Bunun için çileklerin toprakla temas ettiği yerlere plastik malzemeler koyabilirsin :rolleyes: Başarılar...

torkulu
14-04-2014, 20:27
saksıda yetişen fazla meyve verebilen çilek türleri nedir acaba? toscana çileği gördüm bir sitede tavsiye eder misiniz? ya da başka türler önerir misiniz?

gmjgmg
17-04-2014, 20:39
İyi günler. Balkonda iki kök çileğim var. Birini iki sene önce almıştım. Kırmızı örümcek bulaştı ve o zamandan beri aralıksız yaşam mücadelesi veriyor. Kükürt ile şimdi başarılı sonuçlar aldık sanırım. Biraz toparlanma olunca pazardan yeni bir kök aldım ama toprağından aşağıdaki böceklerden çıktı. Şimdi izole etmeye çalışıyorum. Bu böcek zararlı mıdır?. Zararlıysa nasıl mücadele edebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

483623

483624[/QUOTE]

gmjgmg
17-04-2014, 20:42
Resimleri aşağıda görünecek umarım...

http://www.agaclar.net/forum/attachments/topraksiz-tarim/483623d1397670665-bocek-1.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/topraksiz-tarim/483624d1397670665-bocek-2.jpg

polemos
17-04-2014, 21:40
Resimleri aşağıda görünecek umarım...

http://www.agaclar.net/forum/attachments/topraksiz-tarim/483623d1397670665-bocek-1.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/topraksiz-tarim/483624d1397670665-bocek-2.jpg

Bildiğim kadarıyla bu tespih böceği. Aşağıdaki sayfada zararsız olduğu yazıyor. Benim de bazı saksılarımda mevcut. Ama bariz bir zararını görmedim.

Saksılarda toprak haşereleri (solucanlar, böcekler, mini sinekler) | Adan Zye Bitkiler Dünyası (http://azbitki.com/toprak-hasereleri)

bora55
18-04-2014, 10:50
Laleci_03 arkadaşın önerisini dikkate alıp pet şişelerden kestiğim ufak plastik parçalarını toprak ile çileklerimin arasına yerleştirdim. Lakin bu plastiklerin güneş ışığına maruz kalacağını düşündüğümden pek hoşuma gitmiyor bu görüntü. Başka çare bulmam gerek sanırım. Ayrıca son bir kaç günde çileklerim iyice kızarmaya başladı :D
Çileklerin son halleri :

Cemil B.
20-04-2014, 16:00
sn bora55
Laleci_03 ün dedigi dogru, sizin düşünceniz de dogru ama , plastik parcası yerine , saman kullanmanızı öneririm, çilek meyvesinin topraga temas etmemesini saglamak gerekli,

Saygılarımla...

maya
22-04-2014, 08:15
Resmini yükleyebilirsem eğer, bu da benim ilk çileğim

Hgksn
22-04-2014, 16:24
Herkese merhaba; bazı sorularım olacaktı;

Bu mevsimde ekim yapabilir miyiz?
Marmara bölgesi için önerilen bir çilek fidesi var mı?
Tohum veya fide Nereden alabiliriz, önerebileceğiniz bir yer var mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

orhanshen
23-04-2014, 15:12
485507

Araştırdım ama bulamadım, benim de çileğim de bu böceklerden yahut bitlerden var... Çok küçük olduklarından kürdan ile en az 10 tane falan temizledim 2 çilekten temizlenen saplarda yapışkan bir tabaka mevcuttu... Yapraklarda herhangi bir sıkıntıya rastlamadım, acaba konu ile ilgili bilgi sahibi olan var mıdır? Temizlemem yeterli midir? Yoksa arap sabunu veyahut sarımsaklı ev ilaçlarından birini uygulamam gerekir mi?

Not: Resim temsilidir. Benim çektiğim resimler de hiç belli olmuyor...

duvane
25-04-2014, 08:41
Bende balkonda çilek yetiştirmeye yeni başladım. 11 adet uzun saksıda 80-90 lt agregat kullandım. Agretgat oluşumum %30u hazırlanmış cocopeat, %10'u perlit, %10u bağ toprağı, kalanı(%50si) torflu saksı toprağı halindedir. Festival cinsi fide aldım ve Mart sonu dikim yaptım. Gübre olarak, toprak hazırlığında leonardit kullandım ve 10 günde bir kendi hazırladığım makro besin eriği veriyorum(eriyikte kullandığım bileşik miktarları Kudret Tezele aittir.). Dinlenmiş musluk suyunu kullanıyorum. Suyun PH'si 7-8 aralığında olduğundan, 10lt suya 2 parça limon tuzu atıp eritiyorum ve PH'si 6-7 aralığına düşüyor:) Malç nylonunu beceremediğimden çakıl taşını tercih ettim. Fideler geldiğinde çiçekliydi, o çiçekler ziyan oldu ve yeniden çiçekleniyor.
Ekimden sonra kar yağınca bitkiler strese girdi, 2 hafta önce canlandılar. Trabzon'da oturuyorum,evim denizden 110mt. yüksekte(GPS). Balkonum 12-18 arası güneş alıyor. Şuan herşey yolunda gibi.

bora55
25-04-2014, 20:59
Bu da ilk hasat :D

Laleci_03
25-04-2014, 21:32
Afiyet olsun Sn. bora55. Kesin o minikler size olduğundan daha tatlı gelmiştir. ;)

bora55
26-04-2014, 16:54
Bugün itibari ile 4. çileği yedik. 4 kiloya eş değer :D

Emre İlhan
30-04-2014, 19:32
Sevgili orhanshen;

Tam da üzerine basmışsınız. Temsili fotoğraftaki zararlının aynısıyla karşı karşıyaysanız, bu yaprak biti. Arap sabunlu karışım işinize yarayacaktır. Karışımı bitkilerinize tamamen püskürtmeden önce, bir iki yaprağında ve çiçeğinde test edin ve bir gün bekleyip sonucu mutlaka görmeyi unutmayın:)

orhanshen
07-05-2014, 10:55
Sevgili orhanshen;

Tam da üzerine basmışsınız. Temsili fotoğraftaki zararlının aynısıyla karşı karşıyaysanız, bu yaprak biti. Arap sabunlu karışım işinize yarayacaktır. Karışımı bitkilerinize tamamen püskürtmeden önce, bir iki yaprağında ve çiçeğinde test edin ve bir gün bekleyip sonucu mutlaka görmeyi unutmayın:)

Emre Bey,

Cevabınız için teşekkür ederim lakin çileklerimi kaybettim. Yarı yarıya su sirke karışım denedim yaprak bitlerinden kurtulamamakla beraber çileklerimde önce karardı, sonra kurudu :( Kısmetse yeniden 2-3 kök fide alıp ekmeyi düşünüyorum.

Toprağını da ayırdım, o toprağı kullanmalı mıyım yoksa bir köşede kalsın mı?

posthuman
07-05-2014, 23:01
merhaba arkadaslar benimde çileklerim vardı yediveren diyorlardı gecen sene çaldırdım çileklerimi istanbulda oturuyorum Eminönüne gidiyorum çilek tohumları satılıyor ama üzerlerinde kocaman çilek resimleri bu piyasada satılan çileklerden hiç tat alamıyorum ist olanlar hangi türü yetiştirememi tavsiye eder ve nerde bulunur benim beslediğimde tat ve koku vardı ve çaldırdığım için çok üzgünüm

april13
07-05-2014, 23:36
Benim cileklerimde de yaprak biti olustu bugun arap sabunu uyguladim aksama gozle gorunur sekilde duzelmislerdi :) :)

maya
08-05-2014, 14:23
Ben birkaç yediveren fidesi internetten, birkaç fide de bir yapı marketten satın aldım. İnternetten getirttiklerim aynı şekilde tatsız ve maalesef kırmızı örümceklerle fazlasıyla hırpalandı. Yapı marketten aldıklarım ise ilginç bir şekilde daha sağlıklı ve lezzetli :rolleyes:

vetman996
08-05-2014, 23:57
merhaba arkadaslar benimde çileklerim vardı yediveren diyorlardı gecen sene çaldırdım çileklerimi istanbulda oturuyorum Eminönüne gidiyorum çilek tohumları satılıyor ama üzerlerinde kocaman çilek resimleri bu piyasada satılan çileklerden hiç tat alamıyorum ist olanlar hangi türü yetiştirememi tavsiye eder ve nerde bulunur benim beslediğimde tat ve koku vardı ve çaldırdığım için çok üzgünüm
Değerli Posthuman kardeş merhaba.

İstanbul için Camarosa cinsi çileği tavsiye ederiz. Satın almak için solucan Gübresi : madrasol.com (http://www.madrasol.com) sitemizden sipariş verebilirsiniz. Aroması güzeldir. Biz geçtiğimiz yıl topraksız tarımda çilek yetiştirdik ve deneyimlerimizi buradan http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29441.htm paylaştık.

Çileği organik gübre ile yetiştirdiğinizde (özellikle solucan gübresi ile) çok lezzetli oluyor. Çileği satmak için pazara girdiğinizde her yeri mis gibi çilek kokusu da sarınca elinizdeki çilek çok kısa sürede bitiyor.

Biz iş yoğunluğu nedeniyle çilek yetiştiriciliğine ara vermek zorunda kaldık ama en kısa zamanda tekrar başlayacağız.

Size kolaylıklar dilerim. Selamlar...

vetman996
09-05-2014, 00:12
Herkese merhaba; bazı sorularım olacaktı;

Bu mevsimde ekim yapabilir miyiz?
Marmara bölgesi için önerilen bir çilek fidesi var mı?
Tohum veya fide Nereden alabiliriz, önerebileceğiniz bir yer var mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Kıymetli Hgksn kardeş merhaba.

Sorularınıza kısa yanıtlar vereyim istedim.

Marmara Bölgesi için Camarosa cinsini önermekteyiz.

Bu mevsim çilek dikmek için uygun bir mevsimdir.

Tohumdan çilek üretimi biraz daha zor ve meşakkatli olduğu için biz fideyi öneriyoruz. Fide için farklı adresler olabildiği gibi solucan Gübresi : madrasol.com (http://www.madrasol.com) sitemizden de sipariş edebilirsiniz. Biz bu siteyi agaclar.net üyelerinin ihtiyaçlarını gözeterek oluşturduk. Ayrıca burada da http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/34429.htm satışımız var.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar...

mimarsertac
21-05-2014, 10:31
Çilekler olur olmaz kopartamadan çürümeye başlıyor. Tahmini olan var mı?

xxz
21-05-2014, 11:16
Ben bahçede yetiştirmiştim ama çoğunu Salyangozlar yedi :( :( :(

Emir Özkan
21-05-2014, 16:55
Sana gübre olarak Güvercin dışkısı öneririm ondan çok iyi olur bide bu gübre işini fazla kaçırmamalısın her ne yetiştiriyorsan mahvolur. :rolleyes:

Emir Özkan
21-05-2014, 16:57
eğer havalar ısınmadan öncede varsa soğuktan üşüyor olablilir banada oldu

Emir Özkan
21-05-2014, 17:00
Acaba çileklerin hızlı büyümesi için sonradan gelen dal köklenince koparmalımıyım?

mertgg27
26-05-2014, 16:24
çilekleri evde yetiştirmek için ne büyüklükte saksı en uygunudur

serkandurmaz
26-05-2014, 17:54
Merhaba, bende saksıda çilek yetiştirmeye çalışıyorum şimdiye kadar meyvelerden iki tanesi olgunlaştı geriye kalan beş meyve resimlerde göründüğü gibi kaldı yaklaşık 20 gündür aynı durumdalar sebebi ne olabilir. Birde bitkinin cinsini söyleyebilirmisiniz

https://lh5.googleusercontent.com/-ecNFz3NIjdg/U4Nan5D6fqI/AAAAAAAAGpM/KfK3DIfuRno/s512/IMG_20140526_180546.jpg?gl=TR

https://lh3.googleusercontent.com/-QjaWLbUTwsI/U4NaKle5f_I/AAAAAAAAGpE/G973_Yz03bw/s512/IMG_20140526_180532.jpg?gl=TR

https://lh4.googleusercontent.com/-sNNfrKBktQs/U4NZt3d5pxI/AAAAAAAAGo8/4BHH45MA_CE/s512/IMG_20140526_180629.jpg?gl=TR

https://lh5.googleusercontent.com/-lDcaySIjOKw/U4NZR-DuFmI/AAAAAAAAGo0/Fxv-2o1GLgM/s512/IMG_20140526_180650.jpg?gl=TR

asilturk1
26-05-2014, 17:55
Acaba Fidesini Şimdi Eksek Tutarmı ?

sapinuva
26-05-2014, 22:03
Bence tutar tutmasına da Çilek te şöyle bir durum var yer değiştirme yapınca bitki bir müddet kendini toparlayamıyor.Bir de çilekler şu an meyve aşamasında.Meyveli çilek dikiminde meyveleri riske atarsınız.Sonra dikeyim derseniz çilek yaşar ama meyve olmaz.Ama yediveren cins olursa yaz aylarında meyve yeme şansınız var.

Saksı konusunda da tecrübe ettiğim kadarıyla bahçede yetişen çilek daha gür oluyor meyveleri de ona göre bol ve iri oluyor ama saksıda yetişen çilekler sanki saksı olduğunu biliyor da fazla gür olmuyor, meyveleri bahçeye nazaran az ve küçük oluyorlar.Benim denemelerimden çıkardığım sonuç budur.

asilturk1
27-05-2014, 21:58
Bence tutar tutmasına da Çilek te şöyle bir durum var yer değiştirme yapınca bitki bir müddet kendini toparlayamıyor.Bir de çilekler şu an meyve aşamasında.Meyveli çilek dikiminde meyveleri riske atarsınız.Sonra dikeyim derseniz çilek yaşar ama meyve olmaz.Ama yediveren cins olursa yaz aylarında meyve yeme şansınız var.

Saksı konusunda da tecrübe ettiğim kadarıyla bahçede yetişen çilek daha gür oluyor meyveleri de ona göre bol ve iri oluyor ama saksıda yetişen çilekler sanki saksı olduğunu biliyor da fazla gür olmuyor, meyveleri bahçeye nazaran az ve küçük oluyorlar.Benim denemelerimden çıkardığım sonuç budur.

Bahçeye Dikecektim Zaten..
O zaman yediveren özellikli almam lazım

Teşekkürler bilgi için.:rolleyes:

vetman996
27-05-2014, 22:22
çilekleri evde yetiştirmek için ne büyüklükte saksı en uygunudur

Sayın mertgg27 merhaba.

Çilek fazla kök yapmadığı için saksıda çok kolay yetiştirebilirsiniz. Saksı büyüklükleri ile ilgili size linkini verdiğim saksıları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hatta bu saksıların her balkon demirine takılabilen aparatı da olduğu için kullanımı da pratiktir.

Evdesera Doğal Çilek Hazır Kiti GittiGidiyor'da 114473166 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/evdesera-dogal-cilek-hazir-kiti-114473166)

Aşağıdaki saksı ise 6 lt olup 5-6 adet çilek fidesi dikilebilmektedir.

Antik Balkon No:0 Saksı : : madrasol.com (http://www.madrasol.com/urun/antik-balkon-no-0-saksi_1541.aspx)

Çilek yetiştiriciliği ile ilgili agaclar.net üzerinde paylaşımlarımız mevcut: http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29441.htm Buradan veya diğer dostların paylaşımlarından aklınızdaki soru işaretlerine yanıt bulabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar... Saygılar...

vetman996
27-05-2014, 22:37
Merhaba, bende saksıda çilek yetiştirmeye çalışıyorum şimdiye kadar meyvelerden iki tanesi olgunlaştı geriye kalan beş meyve resimlerde göründüğü gibi kaldı yaklaşık 20 gündür aynı durumdalar sebebi ne olabilir. Birde bitkinin cinsini söyleyebilirmisiniz

https://lh5.googleusercontent.com/-ecNFz3NIjdg/U4Nan5D6fqI/AAAAAAAAGpM/KfK3DIfuRno/s512/IMG_20140526_180546.jpg?gl=TR

https://lh3.googleusercontent.com/-QjaWLbUTwsI/U4NaKle5f_I/AAAAAAAAGpE/G973_Yz03bw/s512/IMG_20140526_180532.jpg?gl=TR

https://lh4.googleusercontent.com/-sNNfrKBktQs/U4NZt3d5pxI/AAAAAAAAGo8/4BHH45MA_CE/s512/IMG_20140526_180629.jpg?gl=TR

https://lh5.googleusercontent.com/-lDcaySIjOKw/U4NZR-DuFmI/AAAAAAAAGo0/Fxv-2o1GLgM/s512/IMG_20140526_180650.jpg?gl=TR

Sayın Serkandurmaz merhaba.

Çilekleriniz çok güzel görünüyor. Ama dikim yaparken meyvelerin saksıdan sarkabileceği şekilde dikerseniz, olgunlaşan çileklerin toprakla temas ederek çürümesinin önüne geçersiniz. Bizimki bir öneridir. Takdir sizindir.

Çileklerin olgunlaşabilmesi için Potasyum içeren besine ihtiyaç duyarlar. Potasyum içeren farklı gübre bulabileceğiniz gibi bu gübreyi iç ve dış mekan süs bitkileri için pratik gübre (http://www.madrasol.com/urun/cicekci_1485.aspx) de kullanabilirsiniz. Ayrıca çileklerin güneş görmesi de olgunlaşmasını hızlandıracaktır.

Selamlar... Saygılar...

hira
31-05-2014, 21:59
;):o

tortunga
01-06-2014, 02:14
Çilekler olur olmaz kopartamadan çürümeye başlıyor. Tahmini olan var mı?

Çok su ?

s.gultoprak
15-06-2014, 00:42
arkadaslar selam foruma yeni üye oldum. eskiden de takip ediyordum ama okuyup geçiyordum. bir iki bende paylaşayım dedim.benimki pek saksı sayılmaz ama... nisan ayında netten 100 adet çilek fidesi aldım terasım müsait böle bişi yaptım.biraz yedik çok şükür yediveren sweet carli cinsi çilekler...

capsaicin
15-06-2014, 09:23
Çilek evde saksıda yetiştirmek için çok mantıklı bir bitki gibi gelmedi bana. Bitki başına bir defeda en fazla 2-3 çilek oluyor üstünde. En az 20 tane dikilip korunup beslenilecek ki arada bir çilek yemenin tadı olsun. Yani verim olarak çok düşük bir kiraz domates ya da biberi düşündüğümüzde. İkide bir gelip zarar veren kuşlar da cabası.

sapinuva
15-06-2014, 22:52
Bahçede aynı zamanda yetişen çileklerden iki tane eşimin isteği üzerine saksıya alıp bir miktar evde baktık.Saksıdaki çilekler çok büyümüyor.Küçük kalıyor verim bahçe gibi olmuyor.İlk çilekleri yedikten sonra saksıdakileri götürüp bahçeye geri diktim.Aradan iki ay geçti saksıdan çıkanlar bahçedeki kuzenleri ile hala aynı boya gelemedi.Halen boyları kısa...

mimarsertac
16-06-2014, 13:43
Çok su ?

olabilir suyu azaltmayı denerim.

vetman996
16-06-2014, 19:52
Bahçede aynı zamanda yetişen çileklerden iki tane eşimin isteği üzerine saksıya alıp bir miktar evde baktık.Saksıdaki çilekler çok büyümüyor.Küçük kalıyor verim bahçe gibi olmuyor.İlk çilekleri yedikten sonra saksıdakileri götürüp bahçeye geri diktim.Aradan iki ay geçti saksıdan çıkanlar bahçedeki kuzenleri ile hala aynı boya gelemedi.Halen boyları kısa...
Sayın Sapinuva merhaba.

Saksıya diktiğiniz çileklere yeterli miktarda gübre verdiğinizde toprakta yetişen çilekler kadar büyüyecek, en az onlar kadar verim verecektir.

Çilek fazla kök yapan bir bitki olmadığı için yeterli besini saksıda bulabiliyorsa topraktan hiç bir farkı olmaz. Biz bunların denemelerini de yaptık. Uzun süre Azot miktarı yüksek gübre verdik saksıda aşırı büyüdüler ama çilek vermediler, dengeli gübre ile çok iyi sonuçlar aldık.

Ar-Ge seramızda saksı benzeri kanallarda da çilek yetiştirdik. Bazı çilekler o kadar büyük oldu ki görenler hormonlu zannediyordu ama yedikten sonra da hormonlu çilek bu kadar lezzetli olmaz diyordu. Solucan gübresi çileklere ayrı bir lezzet katıyor. Bu bir gerçek.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...

gokhan42
01-07-2014, 12:04
Çok güzel, tebrikler :)

Amilla
07-08-2014, 12:04
Ben evde çilek yetiştirmek istiyorum. Acaba evde yetiştirilecek olan çilekler için en uygun ekim zamanı ne zaman? Bu konuda bilgisi olan biri varsa bana yardımcı olabilir mi acaba?

evdeçiçek
07-08-2014, 12:38
Arkadaşlar merhaba

Saksıdaki çileğimin dibinde bir süre önce karınca kolinisi yaşamaya başladı. Şuan bitki yeşilliğini yitirmek üzere. İki gündür karıncalar gözükmüyorlar. Eğer terk edip gittiyseler çilek kendine gelir mi acaba veya benim bir şeyler yapmam gerekli mi ?

yalnızkartal
17-08-2014, 18:09
14.04.2013
Çilekteki son durum:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/644490_164304273729309_2008677780_n.jpg

çileğin bitkiside güzelmiş

hira
24-10-2014, 16:57
Çileğimin yaprakları neden böyle olmuş arkadaşlar?

okubilay
16-11-2014, 19:24
Bunlarda benim çileklerim.ilk çileklerimi nisan ayının sonunda almıştım.Hala çiçek açıp duruyorlar.En son geçen hafta üzerinde gene çilek vardı.

bora55
28-11-2014, 13:37
Yazın aldığım tek tük meyvesinden alsam da evime gelen misafirler bile neredeyse çileklerimden nasibini aldı.
Çilek için arsız derler sanırım ve bu doğru. Bende ki bir kök çilek sağa sola kol uzatınca bende pet şişeleri olsun diğer saksıları olsun yanına yanına getirdim ve sonuçta baya bir yayılma içine girdi. Çoktandır meyve vermedi çileklerim ama olsun nasipse verirler illa zamanları vardır :D
İşte resimleri :

bora55
01-12-2014, 12:32
Bi çilek gördüm sanki :D

bora55
09-12-2014, 10:42
Yukarıda görmüş olduğunuz tomurcuk şimdi oldu size bir çiçek... :D
(saksının yerini değiştirdiğim için yukarıdaki resimde biber sağ tarafa düşmüşken burada biber sol tarafta. Aynı çilek yanlış yok bizde :) )

sonkez
10-12-2014, 07:50
Kışın içeri alsakmı acaba..:confused:

intfa
19-12-2014, 10:25
Arkadaşlar balkonda çilek yetiştirmek için bu adresteki (http://www.intfarming.com/intfa-balkonda-sebze-yetistirme-sistemleri) katlı sistemlere bir göz atabilirsiniz

erkanbey
05-04-2015, 19:54
Kışın içeri alsakmı acaba..:confused:

Kışın içeri almanıza gerek yok eğer -10 dan daha soğuk bir yerde değilseniz, ben Samsunluyum bu sene son zamanların en soğuk kışı oldu buarada herkesin balkonundaki sardunyalar vs ne varsa kurudu kimse hesap edemedi o kadar soğuk olacağanı benim kuruyanlar oldu ama çileklerde hiçbirşey yok resminide ekleyeyim.

capsaicin
05-04-2015, 20:21
Kışın içeri almanıza gerek yok eğer -10 dan daha soğuk bir yerde değilseniz, ben Samsunluyum bu sene son zamanların en soğuk kışı oldu buarada herkesin balkonundaki sardunyalar vs ne varsa kurudu kimse hesap edemedi o kadar soğuk olacağanı benim kuruyanlar oldu ama çileklerde hiçbirşey yok resminide ekleyeyim.

Böyle bir düzenekten ne kadar çilek alıyorsunuz?

Çilekler kara, dona dayanıklı. Eskişehir kışında banamısın demediler şimdiden serpilmeye başladı benimkiler.

erkanbey
05-04-2015, 20:34
Böyle bir düzenekten ne kadar çilek alıyorsunuz?

Çilekler kara, dona dayanıklı. Eskişehir kışında banamısın demediler şimdiden serpilmeye başladı benimkiler.

bununla alakalı şu sayfada geniş açıklama yaptım isterseniz oraya bakın bi ama kısaca 120 kök gövdeye 5 kök üste toplam 125 kök,10 tanesini tutturamadık şu an 115 kök var böyle bir sistemde bu sene ilk mahsulüm olacak beklentim çok fazla ama bakalım nasip...
http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/11897-10.htm

Laleci_03
07-04-2015, 15:20
4 kök çileğim var, tomurcuklar art arda patlıyor, inşallah hepsi tutar ;)

erkanbey
24-04-2015, 16:41
İşte son halimiz havalar ısındıkça bişeye benzeyecek galba

denemet03
24-04-2015, 21:09
Arkadaşlar benimde balkonumda küçük bir bahçem var balkonda 19 lt su şişesini yarım kestim ve içine 2 çiçek fidesi ve birde salça kutusuna bir çilek fidesi diktim benim sorum
19 lt su şişesindeki çileklerim hep kurudu bazılarıda çiçek açtı ama çilekler hiç yokk

Salça kabındakiler ise hiç çiçek açmadı habire fide şeklinde uzuyorlar

Bu salça kabına diktiğimde bir iki dal vardı şimdi büyüdüler ama çiçek açmadılar acaba kap mı yetersiz

Arkadaşlar çilek güneşi çok sever mi sevmez mi ben silopi de çilek yetiştirmeye çalışıyorum buralar temmuzda 40 dereceyi buluyor
Birde buranın suyu çok kireçli bu suyu kaynatıp veriyorum bu bana zor geliyor o yüZden suyu bekletip içine limon tuzu koyup versem sorun olur mu

erkanbey
26-04-2015, 18:23
Kaldığımız yerden devam ilk kırmızılık göründü

mazda_ozan
27-04-2015, 12:11
Herkes ne güzel çilekler yetiştirmiş imrendim valla, tebrik ediyorum.. Arkadaşım bana organik osmanlı çileği tohumu getirdi al sende ek diye ve ne yalan söyliyim heveslendim. Konuyu baştan sona okudum ve sanırım çoğunluk fide kullanarak elde etmiş. Elimdeki tohumu, firmalarda paket olarak satılan toprağa(saksı içine) eksek bir sorun olmayıp çıkacakmış gibi görünüyor. Ve tabii 2 günde bir su veren arkadaşlar olduğunuda gördüm.. Yanıldığım kısımlar varsa tecrübelerinizden faydalanmak isterim. saygılar.

gk070
12-05-2015, 16:15
Erkan bey bu çiçeklerin cinsi nedir boyle ? Ya çok merak ettim

erkanbey
12-05-2015, 18:38
Cinsler hep karıştı 6-7 çeşit çilek vardı hepsi karışık şu an yediveren çeşitleri.

djtunc
15-05-2015, 18:40
arkadaşlar bende yeni küçük çilek fidesi aldım 50 kuruşa :D minicikler. 2 kökünü ektim tuttu büyüyolar henüz çiçek açmadılar. ankarada havalar hala rüzgarlı rüzgarda kırılmasın diyerek mutfak masasısın üzerine aldım şimdilik,

-çilek çok su istermi sulama nasıl yapılır ?
-fide küçük olduğu için, şimdilik sisleme şeklinde suluyorum bu doğru mu ?
-direk güneş ışığını mı sever, yoksa aydınlık endirekt ışığı mı sever?

bu konu hakkında tecrübesi olan kardeşlerim varsa, merakla cevaplarınızı bekliyorum :)

Laleci_03
16-05-2015, 20:10
İlk meyveciklerimizi aldık ;) Minicik minicik ;)

happygarden
29-05-2015, 16:29
Merhaba ,saksı çileklerimin güçlenmesi için ilk meyve tomurcuklarını koparmalımıyım biraz zor gelişiyorlar gibi

blueaslan27
05-06-2015, 13:03
Öncelikle merhabalar bende çilek yetiştirmeye heveslendim ve yediveren çilek fidesi sipariş ettim 2 güne elimde olur benim sorum bu fideleri şanlıurfa koşullarında saksıda nasıl yetiştirmeliyim??

erkanbey
05-06-2015, 14:58
Öncelikle merhabalar bende çilek yetiştirmeye heveslendim ve yediveren çilek fidesi sipariş ettim 2 güne elimde olur benim sorum bu fideleri şanlıurfa koşullarında saksıda nasıl yetiştirmeliyim??

Özel bir gayret gerektirmiyor çilek saksıya dikin sulayın ilk günler suk sulayın sonradan 3-4 günde bir duruma göre sularsınız.Sulamayı akşam yapmayın ya sabah öğlene kadar veya akşam üstü.yapraktan sulamayın direk kökten sulayın.
Güneş tepedeykende sulamayın tabi,gördüğünüz gibi çilek ve bütün bitkilerde en önemli faktör sulamadır.

Biz özen göstererek diktiğimiz birkilerin toprağımın üstünü kuru görsek hemen üstüne titrer sularız aslında yanlış.Bitki ihtiyaç duyduğunda her hali ile belli eder su ihtiyacını.Toprak olarak kumlu süzek toprak sever toprağınıza yanmış hayvan gübresi ekleyebilirsiniz saksılarınızın altları delik olsun aklıma gelenler bunlar.
İnşallah sorduklarınız bunlardır.

erkanbey
05-06-2015, 15:04
Merhaba ,saksı çileklerimin güçlenmesi için ilk meyve tomurcuklarını koparmalımıyım biraz zor gelişiyorlar gibi

Çileklerinizi yeni diktiyseniz köklerin kuvvetlenmesi için koparın ama yeni dikim değilse mevsimde tam zamanı koparmanıza gerek yok o zaman sorunu toprakta arayabilirsiniz belki yeteri kadar besin içermiyordur ondan yanada sıkıntı yok diyorsanız bırakın yavaş yavaş büyüsünler.
Çoğalmak için kol attılarsa oda etkiler meyvelerin gelişimini.

blueaslan27
06-06-2015, 01:22
erkanbey cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim sormak istediğim bir soru daha var bu çilek fidelerini günde 4-5 saat güneşte bekletmemde bir sakınca olurmu acaba malum ŞANLIURFA çok sıcak oluyor da fidelerime bir zarar gelsin istemem birde saksı toprağı olarak torf kullanmayı düşünüyorumda acaba sadece torfmu kullansam yoksa torf ve bahçe toprağını karışıtıpmı saksıya koysam sizce hangisi daha iyi olur önerilerinizi bekliyorum..

erkanbey
06-06-2015, 09:19
Güneşin zararı olmaz aksine çilek güneş sever.Toprak kesinlikle kullanın sadece torf yetersiz kalır.

blueaslan27
06-06-2015, 14:04
erkanbey çilek fidelerim pazartesi elimde olacak ve önerilerinizi dinleyeceğim..TİCARİ Gübreleme ye gerek varmı peki yoksa saksı toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırmam yeterli olurmu??

İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM AYRICA...

erkanbey
06-06-2015, 16:35
erkanbey çilek fidelerim pazartesi elimde olacak ve önerilerinizi dinleyeceğim..TİCARİ Gübreleme ye gerek varmı peki yoksa saksı toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırmam yeterli olurmu??

İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM AYRICA...

Rica ederim elimizden geldiği kadar birbirimize yardım etmek görevimiz.Yanmış hayvan gübresi fazlasıyla işinizi görecektir.Ben şahsen artık evdeki hiç bir bitkime kimyasal gübre vermeyeceğim zaten yeterincede pahalılıar onlara vereceğim parayla yanmış hayvan gübresi veya solucan gübresi alırım her anlamda daha iyi olur.Toprak hazırlamak için forumda toprak harcı hazırlama konularına bi göz atın faydası olur.

qtrendy
10-06-2015, 17:45
merhaba saksıda yetiştirdiğim çileklerimin meyveleri küçük şekilsiz ve lezzeti de çok düşük.

bu sorunu nasıl aşabilirim? (fide olarak almıştım cinsleri 7veren, saksılarında toprak torf perlit ve koyun gübresi karışımı var)

hasan_26
10-06-2015, 19:43
allah meyvesini yemeyi nasip etsin çok güzel

capsaicin
19-06-2015, 12:02
İki tane balkon saksısından haftalık bu kadar oluyor. ;)

560298

bizeherguntatil
23-06-2015, 11:51
Merhabalar
Ben de 1 ay önce Zeytinburnu'ndan Osmanlı çileği aldım küçük saksıda. Evde hazırladığım asıl yerine dikmedim çiçek solmasın diye, o tek çileği 2 gün önce evdekilerle 3'e bölüp yedik:))
Sorum şu, şimdi üzerinde çook minik bir çilek var yeşil şuan onu gözden çıkarabilirim ama bu mevsim uygun mudur yerini değiştirmek için? Ay yükseliyor ve hava yağmurlu bugün hatta cevap gelir gelmez değiştireceğim saksıyı çünkü bol güneş alıyor balkon hazır hava kapalıyken halledeyim bu işi diyorum siz ne dersiniz??

ahmetyasar
24-06-2015, 22:01
Merhabalar
Ben de 1 ay önce Zeytinburnu'ndan Osmanlı çileği aldım küçük saksıda. Evde hazırladığım asıl yerine dikmedim çiçek solmasın diye, o tek çileği 2 gün önce evdekilerle 3'e bölüp yedik:))
Sorum şu, şimdi üzerinde çook minik bir çilek var yeşil şuan onu gözden çıkarabilirim ama bu mevsim uygun mudur yerini değiştirmek için? Ay yükseliyor ve hava yağmurlu bugün hatta cevap gelir gelmez değiştireceğim saksıyı çünkü bol güneş alıyor balkon hazır hava kapalıyken halledeyim bu işi diyorum siz ne dersiniz??

çilek biraz nazlı sanırım..bende pek bilmiyorum dikmek içinde geç kaldım
6 fideden 3-4 tane çilek ancak yemişimdir.
bu mevsimden sonra bilmiyorum belki yediveren olanlar az biraz çıkar hatta bu gün 1 tane yediverenimdeki çilek kızarmaya başlamıştı
1 tanesini güneşe koydum..
sürekli güneş gördüğü için dalları ve yaprakları kıpkırmızı olup yandı :(
günde 2-3 saat güneş yeterli olucaktır sanırım..
deneme yanılma öğreneceğiz bu işi..
birdahaki sene salatalık,domates,biber yetiştireceğim artık.

bizeherguntatil
24-06-2015, 22:29
Hmm benimki yerini sevdi demek öğleden sonra ful güneş alıyor zaten dikeceğim saksının üzerinde duruyor minik saksıda ama şaşırıp solar mı diye korkuyorum cesaret edip alamadım geçen gün de duruyor öyle:) dediğiniz gibi deneme yanılma öğrenicez tecrübe en iyi öğretmen bakalım bi cesaret girişeyim şu işe artık yarın akşam.. En azından bu mevsimde değiştirilir mi değiştirilmez mi öğrenmiş oluruz, olan 10 tl ye olur o kadar;)

ahmetyasar
25-06-2015, 22:48
Hmm benimki yerini sevdi demek öğleden sonra ful güneş alıyor zaten dikeceğim saksının üzerinde duruyor minik saksıda ama şaşırıp solar mı diye korkuyorum cesaret edip alamadım geçen gün de duruyor öyle:) dediğiniz gibi deneme yanılma öğrenicez tecrübe en iyi öğretmen bakalım bi cesaret girişeyim şu işe artık yarın akşam.. En azından bu mevsimde değiştirilir mi değiştirilmez mi öğrenmiş oluruz, olan 10 tl ye olur o kadar;)

10 tl den birşey olmaz..
ben 1 ayda 100 lira harcamışımdır :D
ama hala istediğim toprağı bulmuş değilim..
bahçe veya orman toprakları daha verimli oluyor..
seneye artık memlekete gidenlerden isteyeceğim.

bizeherguntatil
25-06-2015, 23:55
Oo maliyetli olmuş.. Biz belediyenin bi kenara yığmış olduğu karışım topraktan taşıdık çuvallarla. İyi görünüyor şimdilik ama bakalım mahsuller nasıl olacak.. Bildiğim kadarıyla park bahçelerden satın alınabiliyor, he biz yürüttük o ayrı:D
Kolay gelsin:)

ahmetyasar
26-06-2015, 00:18
Oo maliyetli olmuş.. Biz belediyenin bi kenara yığmış olduğu karışım topraktan taşıdık çuvallarla. İyi görünüyor şimdilik ama bakalım mahsuller nasıl olacak.. Bildiğim kadarıyla park bahçelerden satın alınabiliyor, he biz yürüttük o ayrı:D
Kolay gelsin:)

bende yakalasam öyle bir şey :)
kapak toprağı olmasın sakın onada dikkat et
çok su tutan sakız gibi siyah renkli

bizeherguntatil
26-06-2015, 09:37
Valla gözümü kapattım doldurdum artık her neyse çünkü 30metrejare alan, satınalmam mümkün değildi, saksılarıda çöp kenarlarına bırakılan mobilyalardan hallettik. Kapama toprak nedir bilmiyorum ama bunun içinde cam kırıkları var, bide alırken gördüm kumdan oluşan katmanlar vardı, e kokuyor da sanırım iş görür, kısmet artık:) bir de baya konu dışına çıktık galiba birazdan uyarı gelebilir:)

Dr - beyazzz
02-07-2015, 01:19
bende balkonda çilek vs. yetiştiriyorum toprak maliyeti dikkatimi çekti bütün sezon için toplam 120 lt.torf ,6 patates çuvalı köyden toprak getirttim ve yarım patates çuvalıda kaya parçacık kumu karıştırdım .ekimden önce yaklaşık 20 litre de keçi koyun gübresini özleşecek kadar ilave süreci geçirdim .yinede saksılanacak daha bir hayli fidem var ve aynı miktarda karışım yapmam lazım.

veteriner_1
16-07-2015, 14:06
başlangıçta üen alttaki çilekler canlanmamış hemen hemen ölmek üzereydiler, ortadaki borunun homojen delinmedğini hesaba katarak musluğu az açıp biraz uzun suladım sonra hepsi güzel gelişim gösterdiler, fakat iki gün içinde tekrar kurudular yine mi susuz kaldı diye düşünürken üst sıralarda hatta en yukarıdakilerde de solma belirtileri başladı nedeni ne olabilir?

acandan
08-08-2015, 11:02
Bu sene sizlerden gördüğüm kadarıyla boruda dikey çilek yetiştiriciliği yapmaya çalıştım sizlerin yetiştiriciliği kadar güzel değil ama yinede sizinle paylaşayım istedim.
fazla mahsul alamadım ama balkona ayrı bir hava katıyor düşünen arkadaşlara öneririm.

570240

ahmetyasar
08-08-2015, 16:21
Merhabalar..
Ben cilek.fidesi almistim ama minik cilekler vermisti..
Bu markette satilan cinsler hangisi acaba.
Hangi cins tohum almam gerekiyor buyuk taneli cilekler icin ?
Tesekkurler.

erkanbey
09-08-2015, 23:12
Aromas çilek fidesi alabilirsiniz internette bulabilirsiniz hem yediveren cinstir memnun kalırsınız.

gekren
14-08-2015, 06:53
Merhabalar. Ben de saksıda çilek yetiştiriyorum. Sorunum bir sorun mu yoksa doğal birşeymi bilmediğimden yardım rica ediyorum. Çilek fidelerimi ilk satın aldığımda üzerlerinde çilekler vardı. Daha sonra da 3 4 tane kadar çilek aldım ancak şu anda bir sürü sarmaşık şeklinde saksıdan aşağıya yapraklı kollar inmeye başladı. Yerde de ilerlemeye devam ediyorlar. Bu durumda ne yapmalıyım? Çilek vermeyi durdurmasının sebebi bu olabilir mi? Teşekkürler

hira
14-08-2015, 08:12
Merhabalar. Ben de saksıda çilek yetiştiriyorum. Sorunum bir sorun mu yoksa doğal birşeymi bilmediğimden yardım rica ediyorum. Çilek fidelerimi ilk satın aldığımda üzerlerinde çilekler vardı. Daha sonra da 3 4 tane kadar çilek aldım ancak şu anda bir sürü sarmaşık şeklinde saksıdan aşağıya yapraklı kollar inmeye başladı. Yerde de ilerlemeye devam ediyorlar. Bu durumda ne yapmalıyım? Çilek vermeyi durdurmasının sebebi bu olabilir mi? Teşekkürler

Bu bir sorun değil :) eğer bahçede olsaydı o şekilde kol atarak yayılıp çoğalabilecekti. Meyve vermemesinin nedenide artık vaktinin geçmiş olması :)

gekren
14-08-2015, 19:37
:) Bunu bilmiyordum zamanının geçme durumunu. Bu kolları yerde bırakmalı mıyım tekrar toprağa mı dikmeliyim? Bunu keserek mi yapmalıyım? Çok soru sordum ama :)

hira
14-08-2015, 19:53
:) Bunu bilmiyordum zamanının geçme durumunu. Bu kolları yerde bırakmalı mıyım tekrar toprağa mı dikmeliyim? Bunu keserek mi yapmalıyım? Çok soru sordum ama :) Bu konuda bilgim yok. Ben onları kesip atıyorum :o :o Siz çoğaltmak için kesmeden toprağın üzerine yatırıp, hafiften toprak serperek köklendirebilirsiniz bence. Yanlışta olabilir, bilmiyorum.

gekren
14-08-2015, 23:43
Teşekkürler bilgi için.

erkanbey
15-08-2015, 00:11
Çilek fidesi çoğaltmak istiyorsanız toprağa temas ettirin toprağa temas ettirdiğiniz yerden sonrasında uzamaya devam eden kısımı kesin zaten köklendiğini anlarsınız 10-15 günde köklenir ondan sonra ana çilek saksısıyla bağlantısını kesin artık yeni bir çilek saksınız daha oluştu hayırlı olsun.

Çileğiniz yediveren cins ise çilek fidesi çoğaltmaya ihtiyacınız yoksa o kolları kesin bir an önce meyveye dönsün.
Çilekte meyve lazımsa kollar kesilir,bitki çoğaltmak gerekiyorsa çiçekler koparılır,veya her ikisi birden yavaş gelişerek süreci devam ettirirler.umarım bu saatte anlaşılır yazabilmişimdir.

erkanbey
15-08-2015, 00:32
Geçen yılki çoğalttıklarımdan resim buldum ekliyorum daha anlaşılır olur.Kes diye işaretlediğim yeri kesmezsen ikinci bir kökte elde edebilirsin ama süreç çok uzun sürüyor örneğin 1 ay gibi bunları deneyerek tecrübe edersiniz zaten işin özünü kavramanız yeterli.

Çoğalttığınız çilek 4-5 yaprak olduktan sonra emin olmak için gövdesinden hafifçe sallayın toprağa iyice tutunmuşsa ana gövdeyle bağlantısını kesin ama bu süre en az 10 gün onu belirteyim.

gekren
15-08-2015, 06:35
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkürler. Zaten inceledim dirsek şeklinde kökler mevcut. Onları toprağa temas ettiriyorum.

gekren
15-08-2015, 06:36
Bu arada yediveren cinsi çileğim.

rottenlycan
19-08-2015, 22:36
Benim balkonda da uzun saksıda 5 kök çilek var. Coştu gitti bütün saksılara kök saldı lakin ilk başta 4-5 meyve aldık daha da alamadık. (Mükemmel lezzetli, en organiğinden). Yazın sıcağından mı, toprağından mı, yoksa uzama eğiliminden mi bilemedim.
Esas kışın ne yaparız onu düşünüyorum. Poşetle sarsak mı eski usul donmasın diye. Dağdaki çilek donmuyorsa buna birşey olmaz diyeceksiniz ama yavrucukları düşünüyorum işte :) N'apsak acaba var mıdır önerisi olan bu apartman bahçıvanına?

erkanbey
19-08-2015, 22:52
Çilek soğuğa dayanıklıdır,geçtiğimiz yıl Samsunda çok nadir görülen bir soğuk oldu -4 sanırım herkesin balkonlarındaki çiçekler kurudu benimde baya bir çiçeğim kurudu,ama çileklere hiç birşey olmadı.Yukarıdada bahsettiğim gibi uzayan sürgünler verimi düşürür.
Cinsleri yediverense 1-2 aya kadar tekrar meyve verecektir.Kısacası özel bir şey yapmanıza gerek yok -5 ten daha soğuk olmuyorsa.

Ereny
17-11-2015, 22:42
Dün ormandan çilek fidesi topladım.acaba nasıl bir meyvesi var ve nasıl çoğalta bilirim

ozgurke
06-12-2015, 10:32
Değerli Posthuman kardeş merhaba.

İstanbul için Camarosa cinsi çileği tavsiye ederiz. Satın almak için solucan Gübresi : madrasol.com (http://www.madrasol.com) sitemizden sipariş verebilirsiniz. Aroması güzeldir. Biz geçtiğimiz yıl topraksız tarımda çilek yetiştirdik ve deneyimlerimizi buradan http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29441.htm paylaştık.

Çileği organik gübre ile yetiştirdiğinizde (özellikle solucan gübresi ile) çok lezzetli oluyor. Çileği satmak için pazara girdiğinizde her yeri mis gibi çilek kokusu da sarınca elinizdeki çilek çok kısa sürede bitiyor.

Biz iş yoğunluğu nedeniyle çilek yetiştiriciliğine ara vermek zorunda kaldık ama en kısa zamanda tekrar başlayacağız.

Size kolaylıklar dilerim. Selamlar...

Merhaba
Camarosa saksıda yetişir mi?
Verdiginiz linkte en az 1000 adetlik satis var, daha az alınabiliyor mu? Kendim için 3-5 fide yeter açıkçası.
Camarosa yediveren bir tür mü? Sanırım yediveren değil. Anladığım kadarıyla sadece nötr gün olanlar(Kabarla Aromas Albion) yediveren oluyor, kısa gün ve diğerleri yediveren olmuyor, doğru mudur? Bu mantıkla bakarsak yıl boyu çilek yemek için albion veya benzeri yediveren dikmek daha iyi olmaz mı? Bir uzman bilen beni aydınlatırsa çok mutlu olacağım.

Arakil
14-12-2015, 00:00
Merhaba arkadaşlar,

Çileklerim hastalandı sanıyorum :( :( :( Çilek hastalıkları sayfasına post attım ama görmediler muhtemelen. Bu posttaki fotoğraflara bakabilir misiniz rica etsem? (http://www.agaclar.net/forum/1424536-post36.htm)

Yaprakları gördüğünüz üzere büzüştü acaba neden? Evin içerisinde duruyorlar. Ev istanbulda, çok soğuk değil, pek kombi de yakmıyoruz henüz. Neden böyle yapmış olabilir? Son fotoğrafta gördüğünüz iste toprağı. Yüzeyinde böyle beyazlıklar var. Acaba onlar nedir? Musluk suyu döküyorum ara sıra, sudaki kireç midir?

hanefi bilgi
16-01-2016, 19:00
geçmiş olsun

Manolyaa
29-02-2016, 20:06
Merhaba arkadaşlar;
Geçen yazdan küçük bir saksıda çileğim var ve çoğaltmak istiyorum ne yapmaö gerekiyor ?

seroş
03-03-2016, 20:57
:( arkadaşlar bu gün saksıya çilek Tohumu diktim gübre falan koymadım gerek var mı illa bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bakmalıyım lütfen yardım edin..

Acemi cilekci
06-03-2016, 19:59
Mrbalar ben araniza yeni katildim bende bir bilene sormak istedikleri vardi bir turlu nasil nerde mesaj yeri derken sizin sorunuzu gordum nacizanede olsa dag cilegi hakkinda bilgim var.. Cok sanslisiniz dag cilegi bulabilmissiniz meyveleri cok kucuk ama muthis lezzetlidir diger cilekler gibidir yetistirmesi.

İsmail Kuzucu
07-03-2016, 07:33
Bunlarda bizdeki saksılar. :)

599005

599006

599007

turannavruz
07-03-2016, 22:54
Merhabalar.Bugün ektim çilekleri.Cinsi nedir bilmiyorum.Bir tanıdığımızın bahçesinden söktüm topladım evin güneşi iyi olduğu için saksılara ektim.Umarım tutturabilirim.

Konuyu okudum baştan aşağı.Çilekler olduğu zaman toprakla temasının kesilmesi gerekiyormuş.Ama altlarına plastik metaryel koymak güneş altında zararlı olabileceğini düşünüyorum.Ufak çakıl taşları koymayı düşünüyorum,yine de çürürler mi?Ve varsa başka önerileriniz?

modelci
18-03-2016, 18:17
600787
600788

Merhabalar , gecen hafta satin aldigim cileklerimin yaprak uclari kararmaya baskadi. Yakinda tum yapraklar kararip, sonrada kuruyacak. Gecen seneki cileklerim hep bu sekilde öldü. Acaba benim balkonda bir hastalik mi kapiyorlar. Yardimci olabilirseniz memnun olurum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

banusemiha
20-03-2016, 19:15
600787
600788

Merhabalar , gecen hafta satin aldigim cileklerimin yaprak uclari kararmaya baskadi. Yakinda tum yapraklar kararip, sonrada kuruyacak. Gecen seneki cileklerim hep bu sekilde öldü. Acaba benim balkonda bir hastalik mi kapiyorlar. Yardimci olabilirseniz memnun olurum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

..Yaprakları posumediği surece bir tehlike yok.
Çilekleriniz şu anda çok sağlıklı goruluyor ..
Çileklerde çoğaltma ya kökten verdiği uzanan kollarında oluşturduğu fidelerden ya da kokun kenarlarında oluşan yeni çilek fidelerinden olur..
Kollarda oluşan minik fideler ,bu kollarda başka bir saksıya ekilebilecek hale gelince en dipten çilekten çıkan kol kesilir..ucundaki fideyle birlikte başka bir saksıya ekilir..
Sonra tekrar uçtaki fide buyuyunce tekrar başka bir saksıya..Çoğaltmak istemezseniz oluşan kolları kesersiniz..Allah ne güzel yaratmış..Ne kadar isterseniz o kadar çoğaltabilirsiniz..

banusemiha
20-03-2016, 19:18
Merhaba arkadaşlar,

Çileklerim hastalandı sanıyorum :( :( :( Çilek hastalıkları sayfasına post attım ama görmediler muhtemelen. Bu posttaki fotoğraflara bakabilir misiniz rica etsem? (http://www.agaclar.net/forum/1424536-post36.htm)

Yaprakları gördüğünüz üzere büzüştü acaba neden? Evin içerisinde duruyorlar. Ev istanbulda, çok soğuk değil, pek kombi de yakmıyoruz henüz. Neden böyle yapmış olabilir? Son fotoğrafta gördüğünüz iste toprağı. Yüzeyinde böyle beyazlıklar var. Acaba onlar nedir? Musluk suyu döküyorum ara sıra, sudaki kireç midir?

Çileklerinizi dışarı alın..

banusemiha
20-03-2016, 19:20
Merhaba arkadaşlar,

Çileklerini dışarı güneş gören bir yere koyarsanız duzelirler.Koku kurudukça sulayın..

Kok kısmındaki toprağı da bir çubukla kok kısma zarar vermeden karıştırınız..

kerem.cimen
21-03-2016, 10:19
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ve dün formu baya bir okudum. internetten 3 adet çilek fidesi sipariş ettim ve bunları saksılara ektim 2 si evde pencerenin önünde 1 tanesini iş yerine getirdim. sizlere bir kaç sorum olacak. evde bulunan çilekler pencerenin önünde ve sabah 7 den sonra 2-3 saat güneş alıyorlar pencereden gelen güneş yapraklarını yakar mı ? sulamayı ne sıklıkla yapmalıyım suyu çok mu sever az mı sever pek bilemedim. saksıya ekerken yine internetten sipariş ettiğim sebze ve bitki toprağı kullandım ve üzerine de biraz solucan gübresi koydum yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Birde bir fideden kol çıkartmış bunu ne yapmalıyım. fotoğrafı birazdan ekliyorum.

kerem.cimen
21-03-2016, 10:35
fideyi ektikten sonra yeni filizler çıkmaya da başladı bunlarda fotoğraflar

Fatih_Soydemir
21-03-2016, 21:51
601326

bu da benim çileklerimden ilk açanı şu anda.

Tolgahan61
23-03-2016, 15:08
Arkadaslar merhaba 2 gun once marketten cilek fidesi aldim aralarinda en temiz bunlardi hic bakmamislar kupkuru topragin icindeydi.Eve getirdim bahce topragi ve torfla karistirdim diktim.Kokleri ayirarak saksiya yaymayi dusundum ama cesaret edemedim.Yapraklar bu sekilde 2 gundur hafif sulamami yapiyorum gunes isigida aliyor sizce hastaliklimidir ?

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160323/903a4fb7f27ff473b454406071a34b45.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160323/b665018e88199158f3d912d53bc83cdb.jpg

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatih_Soydemir
24-03-2016, 16:32
aşırı derecede yıpranmış bu fideler o nedenle güneşi tamamen kes 10 gün boyunca güneşsiz havadar ortamda dursun toprağını çok aşırı sulamamak kaydı ile nemli tut düzelir muhakkak. 2 günde farklılık olması imkansız yeni sürgünleri sağlıklı gibi duruyor 10 gün sonra zaten yeni sürgünlerinden anlarsın düzeldiğini. çiçekçilerin sattığı torfu kullanma bu arada sebze türü bitkilere verimi öldürüyor illa torf takviyesi yapacaksan doğal torf kullan Hindistan cevizi torfu bunlardan bir tanesi yapı marketlerin bahçe ve çiçek bölümlerinde bulabilirsin. çiçekler için olan torftan çok fazla suyu tutabildiği gibi gübre ve bahçe toprağı karışımı şeklinde kullanırsan iyi sonuç alırsın. benim koyduğum resimdeki saksının içeriği bu karışımdan yapılmış durumda üstü ne kadar kurusada dibi kurumuyor hep nemli.

Tolgahan61
24-03-2016, 19:27
aşırı derecede yıpranmış bu fideler o nedenle güneşi tamamen kes 10 gün boyunca güneşsiz havadar ortamda dursun toprağını çok aşırı sulamamak kaydı ile nemli tut düzelir muhakkak. 2 günde farklılık olması imkansız yeni sürgünleri sağlıklı gibi duruyor 10 gün sonra zaten yeni sürgünlerinden anlarsın düzeldiğini. çiçekçilerin sattığı torfu kullanma bu arada sebze türü bitkilere verimi öldürüyor illa torf takviyesi yapacaksan doğal torf kullan Hindistan cevizi torfu bunlardan bir tanesi yapı marketlerin bahçe ve çiçek bölümlerinde bulabilirsin. çiçekler için olan torftan çok fazla suyu tutabildiği gibi gübre ve bahçe toprağı karışımı şeklinde kullanırsan iyi sonuç alırsın. benim koyduğum resimdeki saksının içeriği bu karışımdan yapılmış durumda üstü ne kadar kurusada dibi kurumuyor hep nemli.
Tesekkur ederim suanda gunes gormuyor sulamasini yapiyorum azar azar ama dediginiz gibi muhtemelen cogu yaprak curuyecek zaten bu sekilde almistim marketten kendini toplar diye dusundum.Bi kac gun daha gozlemliyim bakalim ne olucak

aslanaslan11
05-04-2016, 13:56
Merhaba arkadaşlar,

bende bauhaus tan 6 fide çilek almayı düşünüyorum. bu konuda çok bilgisizim. hatam olursa affola.bazı konuda kafamda soru işaretleri var. yardımcı olursanız sevinirim.

1- toprak nasıl olmalı. torflu toprak ve solucan gübresi alıp karıştırsam verimli olur mu.
2- volkanik torflar gördüm kahverengi taşlar gibi. bunları saksının altına döksem ve çileklerin toprağa değmemesi için döksem iyi olur mu.
3- çilek fideleri saksıya ekerken kökteki eski toprağı temzleyip toprağa eksem daha mı iyi olur kökü zarar görür mü

teşekkürler.

Fatih_Soydemir
06-04-2016, 00:30
Merhaba arkadaşlar,

bende bauhaus tan 6 fide çilek almayı düşünüyorum. bu konuda çok bilgisizim. hatam olursa affola.bazı konuda kafamda soru işaretleri var. yardımcı olursanız sevinirim.

1- toprak nasıl olmalı. torflu toprak ve solucan gübresi alıp karıştırsam verimli olur mu.
2- volkanik torflar gördüm kahverengi taşlar gibi. bunları saksının altına döksem ve çileklerin toprağa değmemesi için döksem iyi olur mu.
3- çilek fideleri saksıya ekerken kökteki eski toprağı temzleyip toprağa eksem daha mı iyi olur kökü zarar görür mü

teşekkürler.

torf kesinlikle kullanma ziyan edersin torfta asla verim alamazsın. gübre olarak solucan **** koyun gübresi olması fark etmez sönmüş bulabilirsen tavuk gübresi çok daha güçlü ve uzun etkili olur.düzgün bahçe toprağı edin fideleri alacağın yerde Hindistan cevizi torfu var bunu bahçe toprağı ile karıştır hem su tutma özelliği kazanır hemde toprak bitkiyi sıkamaz kurusa dahi. ben bu sene çok kullandım ve faydasını gördüm sonuçları çok iyi kolay kolay toprak kurumuyor.

**** bu toprağı kullanabilirsin compo sana markasının sebzeler için olanı var hiç bir katkı maddesine gerek kalmadan kullanabilirsin çilek ve diğer sebze türlerinde denedim sonuçları oldukça olumlu oldu.

Tolgahan61
09-04-2016, 18:02
AArkadaslar ben yeni fide aldim 1 haftadir iyi buyuduler cicekleride acti ama cicekler 2 3 gun sonra döküldü suan yanda bi cicekte ayni durumda actı fakat dokulcekmi bilmiyorum.Bu dokulen cicekleri ne yapmam gerekiyor kökünden söküp atayim mi ?

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160409/e0cafb19c78224b2862916c73d8f6998.jpg

İsmail Kuzucu
09-04-2016, 19:14
Buda bizdeki saksı. :)

604385

604386

604387

uydu
11-04-2016, 14:05
Tohum olarak diktiğim çilekler bir aydır bu şekilde kaldılar büyümüyorlar (boyları yaklaşık 2 cm ) sebebi ne olabilir

http://i.hizliresim.com/m6ayQ4.jpg (http://hizliresim.com/m6ayQ4)

Tolgahan61
26-04-2016, 22:37
Arkadaslar cikan ciceklerim bi sure sonra dokuluyor meyve olusmuyor tozlasma sıkıntısı cekiyorum yorumlari okudum parmaginizla veya yumusak fircayla tozlasma yapabilirsiniz diyolar bunu nasil yapicaz tam detay bulamadim

Tolgahan61
26-04-2016, 22:42
Merhaba yaklasik 1 aydir cilek bakiyorum ilk aldiklarim tutmamisti sonraki aldiklarim tuttu fakat cicek aciyor ve bi sure sonra cicekler dokuluyor meyveye donusmuyor.Balkonda ruzgarda var neden olmuyor bilmiyorum forumda okudugum kadariyla parmakla veya fircayla tozlasma yapilabiliyormus.Tam olarak nasil yapmam gerekiyor ?

Muda
27-04-2016, 09:50
Arkadaslar cikan ciceklerim bi sure sonra dokuluyor meyve olusmuyor tozlasma sıkıntısı cekiyorum yorumlari okudum parmaginizla veya yumusak fircayla tozlasma yapabilirsiniz diyolar bunu nasil yapicaz tam detay bulamadim

Çiekler yeni dikildikleri zaman çok fazla randımanlı olmuyorlar. Sonbaharda dikmiş olsaydınız muhtemelen sağlıklı ve kökleşmiş çilekleriniz olacaktı. Şu anda fazla bir müdahalede bulunmayın. Yeni dikilen meyve ağaçlarında çıkan çiçekler bile meyve yapmaması için koparılıyor. Bitkinizin önce iyi kök salması gerekiyor. Daha sonra hem geliştiğini yediveren denilen çeşitlerden ise yeniden çiçeklendiğini görürsünüz. Çiçekler dökülse de balkonda havadar bir yerde ise muhtemelen çilekleriniz olacaktır. Çilekler meyve tutumu olduktan sonra dokunursanız dokunduğunuz yerin büzüldüğünü görürsünüz. Kendi doğal hallerine bırakın. Önce büyüsünler. Sonra iki üç yıl kadar çilek alırsınız. Kademeli olarak gençleştirirsiniz.

İsmail Kuzucu
29-04-2016, 22:29
İlk çilekler olmaya başladı. :p

608935

608936

608937

melek yüzlü
02-05-2016, 15:59
Arkadaşlar bunlar benim iki ay önce diktigim çilek fidelerim her yerden uzamaya başladı ve cekemedigim kısımlarda da var Komşum oradan kes dik çoğalır dedi bir baskasi da koklenmesi lazim dedi ne yapacağım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Muda
02-05-2016, 17:03
Arkadaşlar bunlar benim iki ay önce diktigim çilek fidelerim her yerden uzamaya başladı ve cekemedigim kısımlarda da var Komşum oradan kes dik çoğalır dedi bir baskasi da koklenmesi lazim dedi ne yapacağım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sn. melek yüzlü;

Saksının her iki yanına birer saksı daha topraklı saksı koyun. Kolları toprağa değdirin. Gerekirse kolların üzerine biraz toprak atarak çileğin hareket etmemesini sağlayın. Normal şekilde sularsanız Kollar çabuk bir şekilde köklenip büyüyeceklerdir. Kolları hemen keserseniz çok fazla büyümeleri mümkün olmuyor. Çıkan ikinci kolları da da aynı şekilde saksı içine dikersiniz.

Tolgahan61
02-05-2016, 17:32
Sn. melek yüzlü;

Saksının her iki yanına birer saksı daha topraklı saksı koyun. Kolları toprağa değdirin. Gerekirse kolların üzerine biraz toprak atarak çileğin hareket etmemesini sağlayın. Normal şekilde sularsanız Kollar çabuk bir şekilde köklenip büyüyeceklerdir. Kolları hemen keserseniz çok fazla büyümeleri mümkün olmuyor. Çıkan ikinci kolları da da aynı şekilde saksı içine dikersiniz.
Merhaba benim fidelerim yaklasik 1 aylik bi tane cilegim buyudu digerleride ciceklerini doktu buyumeye basladi fakat yukarida ki arkadasin gibi bende oyle uzun kollar olmuyor neden olabilir ? Kol dedikleri sey resimde isaretledigim kısım mı oluyor ? Her fidemin yaninda tek yaprakli sekilde cikiyor ben kopartiyorum onu

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160502/73ace540ddec5ad8088a32decd3d17b2.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160502/1b376bf9f81651bf3c09ecd390365713.jpg

erkanbey
02-05-2016, 22:20
Hayır kol o değil bir önceki sayfaya bakınız orada kol nedir nasıl çoğaltılır resimli olarak anlattım.

Tolgahan61
02-05-2016, 22:31
Hayır kol o değil bir önceki sayfaya bakınız orada kol nedir nasıl çoğaltılır resimli olarak anlattım.
Peki o gosterdigim alanda ki yapragi koparmaya devam edeyim mi ? Cunku hep tek yaprak cikiyor

erkanbey
02-05-2016, 23:15
Peki o gosterdigim alanda ki yapragi koparmaya devam edeyim mi ? Cunku hep tek yaprak cikiyor

Koparmanızın faydasıda zararıda olacağını sanmam ama dokunmayın bırakın kendi haline.

Mupabx
03-05-2016, 22:38

Merhaba,

Çok tecrübeli değilim ama bildiğim kadarıyla ve fazla detaya girmeden cevap vermeye çalışayım.

Çileğin kısa gün cinsi ya da nötr gün (yediveren) cinsi oluşuna göre, kısa günlerde çiçek gelişimi, uzun günlerde ise kol ve yaprak gelişimi oluyor.

Yüklediğiniz fotoğraftan görebildiğim kadarıyla herhangi bir kol gelişimi yok gibi. İşaretlediğiniz yer kol değil yapraktır.

Bana kalırsa siz yaprakları kopartmayın. Hatta önceki mesajlarda belirtildiği gibi kök gelişimi için çiçekleri bir makasla kesmeniz daha uygun olur. Böylelikle bitkiniz meyve yapmakla uğraşmayıp tüm enerjisini kökünü sağlamlaştırmak için harcayacaktır. Çileğiniz nötr gün cinsi ise öyle ya da böyle bu yıl mutlaka meyve alırsınız.

Kol (stolon) yeni çilek fidesi üretmek için gereklidir.
Çileğinizin çiçeklendiği şu dönemde çiçekleri kopartmaya kıyamam derseniz; kol gelişimi olduğunu fark ettiğinizde, kolları gövdeye 2-3 cm uzaklıktan kesin. Çünkü kol gelişimi çiçek ve meyve gelişimini yavaşlatır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kolay gelsin.

remus2
05-05-2016, 18:18
Benim çilekler saksıda değil ilgili konuyu forumda bulamayınca bura yazdım.
Kendi kendine çileklerim kuruyor nedenini anlayamadım. Bazılar önce ortadan yaprak vermesine rağmen sonrada tekrar kurudu. ne yapmam gerekir? :D

Tolgahan61
07-05-2016, 16:28
Çikan cilekleri kopardiktan sonra meyve verdigi kolu da kopartcakmiyiz ?

melek yüzlü
07-05-2016, 23:06
Yukardaki dağ cileklerim süreli uruyor fakat hic çilek yok neden?

İncili Arwa
08-05-2016, 21:28
merhaba arkadaşlar ablam ilk maaşıyla bana büyük boy pringles aldı :D bende kutusuna Erkan bey'in şu resmindeki gibi http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/548553d1429886377-1.jpg sağdan soldan delikler açıp oralara çilek tohumu atsam büyür mü? bide saksının üstüne koyduğunuz beyaz küçük taşları nereden buluyorsunuz kutusunun resmi => https://brobible.files.wordpress.com/2014/12/pringles.jpg?quality=90

remus2
10-05-2016, 17:12
merhaba arkadaşlar ablam ilk maaşıyla bana büyük boy pringles aldı :D bende kutusuna Erkan bey'in şu resmindeki gibi http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/548553d1429886377-1.jpg sağdan soldan delikler açıp oralara çilek tohumu atsam büyür mü? bide saksının üstüne koyduğunuz beyaz küçük taşları nereden buluyorsunuz kutusunun resmi => https://brobible.files.wordpress.com/2014/12/pringles.jpg?quality=90

büyür hiç durma dene :D ya da başka bi yerde çimlendir sonra ora aktar.

DemirkanDemirci
13-05-2016, 17:31
Merhabalar. Saksıda çilek yetiştirmekteyim. 14tane çıkan çilek var. ama yaprakları sararıyor ne yapmalıyım?

DemirkanDemirci
13-05-2016, 17:32
http://i.hizliresim.com/WklJbE.jpg

Tolgahan61
17-05-2016, 10:52
Arkadaslar cilekte boyle beyazliklar var bu nedir

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160517/f91b7c4ab89a3f7b395633c5b6bb4da7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160517/d31684196b096e40be77ff49f9b8f9b6.jpg

vuslat40
17-05-2016, 13:45
Tolgahan kardeş aynı sorun benim cileklerdede var yaprak biti galuba ben arap sabunlu kür uyguladım cileklere

Tolgahan61
17-05-2016, 16:43
Tolgahan kardeş aynı sorun benim cileklerdede var yaprak biti galuba ben arap sabunlu kür uyguladım cileklere
olumlu sonuc aldiniz mi bide nasil yapiliyor

vuslat40
17-05-2016, 22:29

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi daha yeni başladım uygulamaya. Yarım litre suya 1 yemek kaşı sıvı arap sabunu 1 yemek kaşından buraz fazla zeytin yagı 2 diş samırsak ezip kullanılacak ama samırsak olmadıgı icin kullanmadım

heyyamola
17-05-2016, 23:13
Geçen sene kollarından çoğalan bazı çilek fidelerini, yaklaşık bir ay önce daha sonra uygun bir yere dikmek amacıyla ufak saksılara almıştım. Küçücük saksı da uygunmuş aslında...

612841

vuslat40
18-05-2016, 13:34

Bu gün baktım cok o böcekler azalmışlar yarıdan fazlası kaybolmuş:D;)

vuslat40
19-05-2016, 13:05
Bunlarda bocek istilasından cıkmış cileklerim:D:D:p:rolleyes:

vuslat40
31-05-2016, 13:33
Çiçek vitamin i çilek uygulasak fayda sağlarmı?😕:o:confused:

safaguclu
21-06-2016, 23:31
Merhaba, saksıdaki 10 kök çileğim çoğunlukla küçük meyva veriyor, nadiren orta boylar oluyor. İlk aldığımda üzerlerinde iri çilekler vardı.
Toprak önceki yıllarda kullanışmıştı. 2 ayda 1 npk 15 15 15 gübre atıyorum. Açık balkonda olduğu için gün boyu güneş alıyor, bir de çok rüzgar alıyor. Bunların etkisi olabilir mi?

safaguclu
03-07-2016, 16:42
Merhaba, saksıdaki 10 kök çileğim çoğunlukla küçük meyva veriyor, nadiren orta boylar oluyor. İlk aldığımda üzerlerinde iri çilekler vardı.
Toprak önceki yıllarda kullanışmıştı. 2 ayda 1 npk 15 15 15 gübre atıyorum. Açık balkonda olduğu için gün boyu güneş alıyor, bir de çok rüzgar alıyor. Bunların etkisi olabilir mi?

Resimini de yükledim, yaprakları ve çiçekleri çok oluyor ancak çiçeklerin bir kısmı kuruyor. Meyvaları da çoğunlukla küçük oluyor.

safaguclu
14-07-2016, 20:56
Resimini de yükledim, yaprakları ve çiçekleri çok oluyor ancak çiçeklerin bir kısmı kuruyor. Meyvaları da çoğunlukla küçük oluyor.

Yapraklar sağlıklı görünüyor. Çok fazla çiçek açtığı için belki bu kadar meyvayı besleyemiyordur düşüncesi ile çiçeklerin bir kısmını ve ufak meyvaları kopardım. Ancak hala meyvalar küçük oluyor.
Tavsiyesi olan var mıdır?

aydemiraydın
15-07-2016, 08:02
çilekte bir türlü başarılı olamadım. dikey boru,yatay boru,dev saksı denemeleri hep başarısız oldu. arazide güzel gelişiyor bu seferde ot basıyor. verim alabilmek için gübre ve tarım ilacını bolca kullanmak gerekecek o zamanda bi anlamı kalmayacak.

Fatih_Soydemir
14-11-2016, 18:51
633225

bu da benden kış çileği açık alandaki hali.

Gauke
25-12-2016, 12:16
Tohumdan yetiştirdiğim çileğim önce çok güzel yeşil yapraklar çıkarıyor fakat bu yapraklar birkaç gün içerisinde kenarlardan sararıp solmaya başlıyor. Yeni gelen yapraklar sağlıklı. Sizce neden olabilir?

636116

Yaprakların ilk hali

636117

Birkaç gün sonrası

anarius
18-01-2017, 19:05
Tohumdan yetiştirdiğim çileğim önce çok güzel yeşil yapraklar çıkarıyor fakat bu yapraklar birkaç gün içerisinde kenarlardan sararıp solmaya başlıyor. Yeni gelen yapraklar sağlıklı. Sizce neden olabilir?

636116

Yaprakların ilk hali

636117

Birkaç gün sonrası

Konunun uzmanı değilim ama toprağı yeterince süzek olmayabilir mi? Perlit, pomza göremiyorum, çoğunluğu torf mu yoksa?

acar35
18-01-2017, 23:26
çilekte bir türlü başarılı olamadım. dikey boru,yatay boru,dev saksı denemeleri hep başarısız oldu. arazide güzel gelişiyor bu seferde ot basıyor. verim alabilmek için gübre ve tarım ilacını bolca kullanmak gerekecek o zamanda bi anlamı kalmayacak.
Arazide yetiştireceğiniz zaman ekecegiz yeri yükseltin.siyah naylon ile kapatın.sadece ekeceğiniz yer açık kaldığından ot çıkmaz çilek çamur olmaz.çilek ekim videolarını izleyebilirsiniz youtube da bolca mevcuttur.gübre olarak suda dinlendirilmiş güvercin gübresinin yaramadığı yer görmedim.güvercin gübresi suda bir hafta bekletildikten sonra su süzülüp verilir.

izmir buca dan bir arı meraklısı

Gauke
19-01-2017, 18:07
Konunun uzmanı değilim ama toprağı yeterince süzek olmayabilir mi? Perlit, pomza göremiyorum, çoğunluğu torf mu yoksa?

Evet çoğunlukla torftan oluşuyor. Toprak değişimi mi yapmalıyım?

anarius
19-01-2017, 18:39
Evet çoğunlukla torftan oluşuyor. Toprak değişimi mi yapmalıyım?
Ben olsam yapardım çünkü gidişat iyi değil, bir şeyler yapmak, aksiyon almak gerek. Kum bulabiliyorsanız katmanız iyi olur süzekliği arttırmak için.

Sulama da çok önemli; yüzey 1 santim kurumadan su vermemekte fayda var çünkü köklerin oksijene de ihtiyacı var.

Başarılar dilerim, inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur.

Gauke
21-01-2017, 11:18
Ben olsam yapardım çünkü gidişat iyi değil, bir şeyler yapmak, aksiyon almak gerek. Kum bulabiliyorsanız katmanız iyi olur süzekliği arttırmak için.

Sulama da çok önemli; yüzey 1 santim kurumadan su vermemekte fayda var çünkü köklerin oksijene de ihtiyacı var.

Başarılar dilerim, inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Toprak değişimini yaptım, umarım kısa zamanda tekrar canlanır ve fotoğraflarını paylaşırım ;)

songurhalil
23-01-2017, 14:00
satılık çilek malç makinesi - 1000 tl - 533 595 35 10

Poinsettia
24-03-2017, 21:46
http://i.hizliresim.com/9Qg6Wo.jpg

1,5 litrelik saksıya tek fide diktim, sizce küçük olur mu?
Bir de fidenin cinsi nedir?

Cilekliturta
22-04-2017, 13:08
Biz de bahcemizdeki cilekleri torba olarak almistik. Ama fazla yayilmadilar.

cgokhana
01-06-2017, 09:59
Biz de çilekleri ilk diktiğimizde hemen çiçek açtılar. sonra bir öldüler, neden oldu anlayamadık. acaba toprak seçimimiz mi yanlış. bauhaus'tan almıştık toprağı ama ne diktiysek belli bir yerden sonra büyümedi.

istavrit59
12-06-2017, 09:13
Benimde çileklerim çiçek açıp çiçekleri kuruyor. Toprağın tamamı neredeyse organik gübre. (hayvansal gübre olmayabilir)

5 kök kadar çiler vardı benzer şekilde. Kırmızı örümceklerden kurtulmak için tüm yapraklarını koparmıştım. Sonra küçük yapraklar çıkardı ve çiçel açmaya başladı. Ancak yapraklar büyümeye başlamasına rağmen çiçekler aynı safaguclu'de olduğu gibi kuruyor.

Çilek saksıda ne nazlanırmış arkadaş. Ananem bağda kiraz ağacı altına ekerdi yine büyürdü. Bayıra ekerdi olurdu. Açık alana ekerdi olurdu gölgeye eker olurdu. Kızarmamış beyaz renktekiler bile lezzetli olurdu.

Geçen yıl torfa ekmiştim. Deli gibi yaprak vermişti. Meyveleri minarel eksikliğinden eçiş bücüş ve acı olmuştu. Sonra bir arsadan bayağı killi bir toprak alıp torfa karmıştım. Sonra minik ama çok lezzetli çilekler vermişti. Bu sene gübreyle bile çilek alamadım.

Önce külleme vardı. Temiz fideleri farklı toprağa ektim.
Sonra kırmızı örümcek derdi yaşadım. Yaprakları kökünden budadım. Kökleri çıkarıp bir güzel çeşmede yıkadım. Sonra temiz toprağa ektim.

Ama şimdi de çilekler çok güzel çiçek açıyor. Hemen ardından kuruyor.

Saksıda çilek yetiştirmeyi bir türlü öğrenemedim...

Barmuda
23-09-2017, 18:04
saksıda çilek yetiştirmek benim içinde kabus.burda güzel şeyler var

Kerem Örenç
18-12-2017, 21:17
Saksıdaki çilekler organik ve doğal olduğu için tadına doyum olmuyor.

Vedart
19-01-2018, 23:39
Bu da benim çilegim

Melisandre
24-04-2019, 14:18
691886
Herkese merhaba!
Ben yeni üyeyim, saksıda yetiştirmeye çalıştığım çileklerim var :) Yaklaşık 2 hafta önce fideler elime ulaşmıştı, hemen tuttular ve çiçeklenme oldu. Ben de tozlaşmayı kulak çöpüyle yapmaya çalıştım. Bu sabah şöyle bir görüntüyle karşılaştım ve üzüldüm. Tomurcuklar kahverengileşmiş sanki hastalık gibi geldi. Bu olgunlaşma açısından doğal bir durum mu? Değilse sebebi ne olabilir?

anarius
06-05-2019, 11:47
Tozlaşma olmayınca böyle oluyor. Arada açık havaya çıkarın rüzgar/arıların faydası olur.

Melisandre
06-05-2019, 23:15
Tozlaşma olmayınca böyle oluyor. Arada açık havaya çıkarın rüzgar/arıların faydası olur.

Teşekkür ederim, deneyeceğim. ölen fidelerim de oldu maalesef. Suyunu mu fazla veriyorum nerede hata yapıyorum anlamadım.

RobotHobisi
15-05-2019, 00:56
Arkadaşlar biraz acemiyim kusura bakmayın. Sistem başlık açmama da izin vermiyor. Ben Balkonda 6 adet çilek ile topraksız tarım yapmaya çalışıyorum. Bu gün sistemi kurdum. Şimdi gürbre vermem lazım. iz element aldım. Arkasında bazı değerler var. "da" yazıyor.
Burada yazan da ne demek bileniniz var mı?

_violet
25-05-2019, 07:47
693941

Bu çileğin cinsi nedir bilen var mı acaba?

2 yıl önce komşumuz verdi. bahçe çileği evde olmuyor dedi. gerçekten de öyle. birkaç kök alayım onlar da balkonda büyüsünler istedim. ancak bu iki kök çileği tutturabildim. bahçedekiler onlarca kök atarak yayıldı . diktiğimiz ilk yıl sadece kök attı, hiç çilek vermedi. bu yıl da durum böyle. henüz tadına bakmak nasip olmadı.

Papatyacı
29-06-2019, 15:52
1 ay önce almış olduğum 2 tane salkım çilek bir türlü çiçek açıp meyve vermedi sebebi ne olabilir ?

Papatyacı
29-06-2019, 15:53
kırmızı yerine pembe mi oluyorlar Osmanlı çileği olabilir

Robinson Crusoe
11-06-2020, 22:14
Merhaba,

Ben de saksıda çilek yetiştirdiğimi düşünüyordum ama fotoğraflara bakınca benimkilerle alakası yok :D

710128

710129

Büyük olanı kışın ekmiştim, altın çilek olduğunu düşünüyordum. Diğerlerini bu bahar ektim, çilek diye. Ama şimdi elimdeki tohum paketlerine baktım ne altın çilek ne de çilek yok :D

Benim bu ektiklerim farklı bir çeşit çilek olabilir mi? Yoksa yabani ot mu yetiştiriyorum özene bezene :confused:

Yüklediğim fotoğraflar yeterli mi bilmiyorum ama gerekirse farklı fotoğraf yükleyebilirim.

gülen cicekler
29-06-2020, 07:39
Ben biraz altın çileğe benzettim. Altın çilek fidanı boylu uzun yaprakları farklı olur. Bu attığına benzer yaprakları vardır. Lakin tam emin olamadım. Koparmadan gözlemlemeye devam ediniz. Sonucu buraya atınız. Görelim neymiş. ����