View Full Version : Zebra / Bahçe
Zebra - Yasam Bahçem
Bahçenin bulunduğu şehir; Fransa
Bahçenin büyüklüğü, Yaklaşık 200m²
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları; Gunesi sabah 11 gibi gormeye basliyor. Ruzgar yok denecek kadar az. Yaz-kis yagis bol oluyor.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri ; 6-7
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yasam
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Son iki yil haricinde ekim-dikim yapilmamis durumdaydi.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 2 yildir bahcemle ugrasiyorum.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Ilk yaz sadece aldigim domates-biber-cilek fideleri ile amatorce uretim yaptim. Bu yil siteniz sayesinde, tohumdan cimlendirmeyi ogrendim ve cimlendirdigim fideler, bahcemi senlendirecekler. Ayrica bahce ornekleri ile bahcemde peyzaj calismasi yapmaktayim.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz. Var, asagida fotograflari bulabilirsiniz.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) ; Internetten ogrendigim teknikler sayesinde kendi basima yapmaktayim.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? 8-9 sebze adasi mevcut olacak bu yaz insallah. Ayrica 3-4 cicek adasi olusturmayi planliyorum.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Her baktigimda icimi acan, yazlari icinde saatlerce vakit gecirebilecegim bir yasam bahcesi olusturmak.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Su anda seftali, incir agaci, yaban mersini, ortancalar, bodur kiraz, nar fidesi, muz, naneler, kekikler, mugeler, yilanyastiklari bulunmaktadir.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Genellikle domates agirlikli olsada, biber , altincilek ve bunlara kardes bitki olan cicekleride ekmek ilgi alanima giriyor.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Cok ozel yok ama nadir bulunan ve degisik sekillerdeki domatesler ilgi alanima giriyor.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Evet.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Sulama elle bidonlar sayesinde yapiliyor. Seneye damlama sistemi kurmayi hayal ediyorum.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Bu sene malç kullanacagim.
Toprak özellikleri; Analiz yaptirmasamda, siyah (tahminimce humuslu) ve solucani bol bir toprak turu.
Kompost yapıyor musunuz? Seneye yapmayi planliyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Zannetmiyorum.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Sadece bir defa, gecen yil sumuklu bocekler ve salyangozlar icin organik ilac kullanmistim. Marul ve cileklere cok asiri dadanmislardi.
Bahçeniz organik mi? Organikle kasit ilacsiz ortam bahsediliyorsa, evet organik, hatta dogalda diyebiliriz.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Simdiye kadar hic gubre kullanmamistim. Bu yil ilk defa at gubresi kullandim. Yazinda, organik sivi gubre kullanmayi planliyorum.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Sadece salgangoz ve sumuklu bocekler var. Taze fideler icin en tehlikeli hayvanlar, oyunu seven kedicikler !
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Bidon yöntemi ile yapiyorum.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Sagi, solu ev duvarlari ile kapli(1 ile 2 metre boyunda). Arka cephesi 3 metrelik calilik ile kaplidir. Soguk almiyor ama evler yuzunden gunesten tam randiman alamiyorum.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Iyi ki onceki yillarda zirai urun kullanip, bahcemi zehirlememisim diyorum.
Sayfan hayirli olsun zebra. Bir kac ay sonra bir cumbus goruruz sanirim bahcende. Solarlara da bayildim.
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31048.htm
Bahcemle ilgili konuda iki baslilik olmus ama neyse diyecegiz. Bu adresten en son ekledigim fotograflari gorebilirsiniz arkadaslar.
almanyalı
11-04-2013, 16:53
merhaba,
Sevgili zebra, bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Fransa'da incir yetişiyor mu?
sanırım hava daha müsait burda nar da yetişmiyor.
Neden bilmiyorum, bizim burada olmuyor kışı çıkaramıyor.
bol çiçekli bir bahçe dilerim size.
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili zebra, bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Fransa'da incir yetişiyor mu?
sanırım hava daha müsait burda nar da yetişmiyor.
Neden bilmiyorum, bizim burada olmuyor kışı çıkaramıyor.
bol çiçekli bir bahçe dilerim size.
sevgilerimle
Incir cok rahat yetisiyor (karasal iklim olmasina ragmen) ama nar fideleri daha cok ufak, bu yaz belli olacak kisi cikarip, cikaramadiklari :rolleyes: Mesajiniz icin tesekkurler.
Hayırlı olsun. Rüzgar almayan, etrafı duvarlı, güneşi kısıtlı, salyangozu bol olması ile benim bahçem ile ortak yönler çok :)
Bu da ortak:
"Her baktigimda icimi acan, yazlari icinde saatlerce vakit gecirebilecegim bir yasam bahcesi olusturmak."
Var olanlar çok güzel:
"Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Su anda seftali, incir agaci, yaban mersini, ortancalar, bodur kiraz, nar fidesi, muz, naneler, kekikler, mugeler, yilanyastiklari bulunmaktadir. "
Hayırlı olsun. Rüzgar almayan, etrafı duvarlı, güneşi kısıtlı, salyangozu bol olması ile benim bahçem ile ortak yönler çok :)
Bu da ortak:
"Her baktigimda icimi acan, yazlari icinde saatlerce vakit gecirebilecegim bir yasam bahcesi olusturmak."
Var olanlar çok güzel:
"Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Su anda seftali, incir agaci, yaban mersini, ortancalar, bodur kiraz, nar fidesi, muz, naneler, kekikler, mugeler, yilanyastiklari bulunmaktadir. "
Ne yazik ki oyle, gunes tam vurmayinca ve ortam nemli olunca, cirit atiyor sumuklubocekler. Ayrica yabanmersinini, sari-mor-kirmizi frambuazlarlari yazmayi unutmusum, yazayimda onlarda kusmesin.
Hoşgeldiniz...bahçe sahifeniz hayırlı olsun..:)
Artik bahce-doga isinde gaza geldigiminin son emaresi : Dun cadir aldik 200m²lik bahcemize ve dun geceyi cadirda gecirdik. Nisan ayinda cadirda bir gece gecirecegimi kim soylerdi. Ama cadir 3 kisilik ve 2 saniyede acilanlardan, o yuzden bu sabah topladim. Bir daha ki sefere cadir sefamizi fotograflayacagim insallah.
Bunlarda bu hafta acan ciceklerim. Her ne kadar hepsinin isminin ismini bilmesemde guzellikleri bana yetiyor;).
Bu da gecen yil diktigim ve insallah bu yil ilk defa meyvesini yiyecegim bodur kirazimin cicegi :
domates fidelerine ilginden bahçeye olan merakın belli oluyor, inşaallah iyi günlerde ağaçlar net beraberliği devam eder, kolay gelsin
İyi günlerde keyfini sürersiniz umarım. Kolay gelsin.
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bol çiçekli günler:)
Bu haftanin guzel cicekleri. Insan bakmaya doyamiyor.
Merhaba arkadaslar,
Bu aralar kendime bahcede ufak bir alan olusturmaya calisiyorum. Cardak gibi, yerde oturulacak ama ustu acik ve etrafi ciceklerle cevrili bir alan. Yabanci internet sitelerinde dolasirken, birkac site gozume carpti ve insallah onlara bakarak, kendi projemi uygulamaya soktum.
Bu arada daha ufak sekilde kendi tahta saksilarimizi 0TL'ye imal edebilecegimizi ogrendim. Ne yazik ki siteler yabanci ama semalara bakarak anlasiliyor (ya da ceviri programlari ile daha detayli bilgi alabilirsiniz). 0 TL'ye imal etmek icin, bedavaya tahtaya ihtiyacimiz var. Ben de bu sekilde "nasil bir paleti parcalari ayirabiliriz" ve "bedavaya tahta bulma" sorularina yanit vermek istedim. Altta kaynak siteleri bulabilirsiniz.
Ilk once 5 malzemeye ihtiyacimiz var. Eldiven, saglam buyuk tornivida, orta boy cekic, testere (civileri kesmek icin) ve palet.
Oncelikle eldivenleri isinizi bitirinceye kadar cikarmayin lutfen. Cunku keseceginiz civilerin hepsi kuflu olacagi icin, batma ya da kesme durumunda kotu sonuclar dogurabilir. Ikinci fotografta goruldugu uzere torniviyi cekic sayesinde iki tahta arasina sokuyoruz ve iki tahta arasini acmaya calisiyoruz (Saga-sola, ustte-altta oynatarak). Eger paletleriz islak ve yeterince kalin degilse, kirilma olasiligi var, bu yuzden tornivadayi fazla zorlamaya gerek yok.
Testerenin rahatlikla hareket edebilecegi aralik acildiktan sonra, testeremizi bu araliga sokuyoruz ve civileri kesiyoruz. En son fotografta da gordugunuz uzere elde edilen tahtalar.
Tabi ki elde ettigimiz tahtalar yapi malzemeleri magazalarinda gorduklerimiz gibi kaliteli ve albenili degiller ama 0 TL'ye ihtiyacimizi rahatlikla karsilayacak turdeler. Ben bu tahtalari baska islerde kullanacagim. Saksi yapmak isteyen arkadaslar, alttaki kaynak sitelere baksinlar, buyuk olasikla cizimlerden anlayip, kendi 0 TL saksilarini yapabileceklerdir. Hepimizi kolay gelsin.
Kaynaklar :
* Fabrication de bacs à fleurs - L'atelier de Zep (http://zep62.over-blog.fr/article-fabrication-de-bacs-a-fleurs-52043852.html)
** Fabriquer un bac à fleurs pour moins de 5 euros (http://blog.code-promo.com/fabriquer-un-bac-a-fleurs/)
*** Jardin Boulay: fabriquer notre propre bac a fleur (http://jardin-boulay.blogspot.fr/2011/04/fabriquer-notre-propre-bac-fleur.html)
**** Fabriquer une jardinière en bois de 1.20m et plus (http://blog.code-promo.com/construire-une-jardiniere-en-bois-de-1m-et-plus/)
Ilk olarak bahcede hazirladigim "Turk kosesi - Turk bahcesi" adini verdigimiz kisimi tanitmak istiyorum. Yaklasik 3 haftami aldi hazirlamasi. Ama sonuc guzele benziyor. Resimlerin devami geliyor birazdan...
Bunlarda bahcenin guzelleri :
1) Saksida yerlerini bekleyen marul guzelleri
2) Hiyar
3) Hodan
4) Pembe sardunya / Lathyrus odoratus
5) Latin cicegi / Nasturtium - Peach Melba/ Tropaeolum majus
Devami birazdan ...
Bahce guzellerine devam :
1) Misirlar
2) Yerini begenmis marullar
3) Turkiye'den gelme nar (Babam sagolsun)
4) Maydanoz
5) Cilekler
Devami birazdan...
Bahce guzelleri bitmek bilmiyor :
1) Dun ve bugun diktigim domateslerin bir kismi
2) Dallarda kiraz
3) Domatesler
4) Adalarda domatesler
5) Yilanyastigi - Dana ayagi
Devami birazdan...
Bahce guzellerinin buyuk bir kismini paylastim. Artik fotograflarini koymadiklarim kiskanclik yapmazlar insallah.
1) Diger yilasyastigi ve etrafindaki domatesler ve altincilekler.
2) Frambuaz / Ahudular
3) Ismini bilmedigim, hediye gelen bir cicek (Bilen bir arkadas yardimci olursa sevinirim;) )
4) Yilanyastigi - Dana ayagi
Iyi geceler :rolleyes:.
Ellerine sağlık çok güzel olmuş..
Havalar guzellistikce, sebze adalarida senlenmeye basladi:p.
Ve misir-araka cifti / lavanta guzelleri:D.
ellerine saglik. cilek gordukce kiskaniyorum haberin olsun. masallah diyeyim :))
bazi bitkiler pet siselerde mi yoksa sadece sise bitkinin etrafinda mi?
ellerine saglik. cilek gordukce kiskaniyorum haberin olsun. masallah diyeyim :))
bazi bitkiler pet siselerde mi yoksa sadece sise bitkinin etrafinda mi?
Allah'tan yuksek cozunurluklu fotograf koyamiyoruz foruma yoksa aksam aksam cilek aramaya baslardin herhalde:D.
Pet siseleri bu yil iki tipte koydum. Birincisi etrafina gecirerek cunku kedicik cok oyunbaz oldugu icin, taze fideleri kirmasindan korktum. Fideler irilesince alacagim, cunku cok hos goruntu degil.
Bodur ve gec gelismis fideler icin sapka seklinde ustlerine gecirdim(pet sisenin agiz kismini). Bu sayede kucucuk sera islevi gormus oldu ve baya ise de yaradi diyebilirim. Ama bu islemleri son donlar gectikten sonra yaptim!
Ne kadar okuyarak bilgiler ogrensekte, tecrubeyle ogrenen kadar olmuyor:rolleyes:.
Kedicikten bahsettik, onunda birkac fotosunu koyalim degil mi?
gönlün hoş
toprağın bereketli
bahçen hayırlı olsun
1)Yilan yastigi
2)?
3)Hodan
4)Sebze adasi
5)Gul
Devam ediyor...
1) Cicekler
2) Lavanta
3) Salatalik
4) Ahududu
5) Domates ahalisi
Devami var...
1) Sebze adasi
2) Siyah frenk uzumu
3) Latin cicegi (hala ciceksiz:o)
4) Ortanca ve sinek
5) Tohumdan yetistirdigim kadifeler
SON.:p
1 ve 2 kayinpederin "inanilmaz" sarimsaklari. Avcumun ic uzunlugu yaklasik 23cm oldugunu dusunurseniz, sarimsagin buyuklugu herhalde tahmin edebilirsiniz. Bir disi, neredeyse normal sarimsak buyuklugunde. Ikinci fotografta ufak olan, normal sarimsaklarin yaklasik iki kati buyuklugunde!:D
Ucun fotografta yorgun ve mayismis bir Nönöy
En sonunda latinim cicegini acti, darisi acmayanlarin basina(Eger kaldiysa;))
Ve altincilegim cok gecikmeli olarak buyuyor. Buyuk ihtimalle kisi evde gecirecek:)
Hodanlarimda ilk ciceklerini acti. Belirtmekte fayda var, hodanlari domateslere kardes bitki olsun diye ekmistim.
Bu sabah, sahurdan sonra adalarimi keten malci(samani) ile doldurdum. Su ihtiyacini yuzde50 oraninda azalttigini yaziyor. Ayrica Ph notr oldugu icin diger malclar gibi topragin asit-alkali dengesini bozmuyor.
Cicek adalarinda acan ilk soganli ciceklerden ama adini su an hatirlamiyorum.
Cicek adasini kakao kabuk malci ile doldurmustum.
Gunesli ve sicak havanin gelmesi ile domateslerim ciceklenmeye basladi. Ne kadar bu yil sicak hava gec kalsada, insallah agustos sonu gibi domatesleri yemek nasip olur diye dusunuyorum.
Domates bolumunde paylastigim fotograflari, burada ani babainda kalmasi icin paylasiyorum arkadaslar.
Ugurbocegi larvasinin dunku ve bugunku fotograflari. 24 saat icindeki degiseme bakin!
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/424899d1373484921-dsc05001.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/425245d1373563940-dsc05211.jpg
Bu da baska bir ugurbocegi larvasi.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/425247d1373564033-dsc05210.jpg
Ve ilk meyveye donen domateslerim.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/425246d1373564033-dsc05209.jpg
Salatalik, tohumdan uretip yemesi nasip olan ilk meyve oldu bu yaz. Ve ufak bir domates cesidi gosterine hazir olun.:D
Bunlarda seftali, limon, sari cherry, armut kafalar...
En sona da pasa kaldi. Pasayi tohuma yatirdim, insallah seneye tohumlar bu pasadan olacak.:D
dağçiçeği
02-08-2013, 21:55
Hasadınız bol olsun.
tohuma yatirmak icin erken degil mi? sezon sonunda birakmak daha iyi degil mi? bitki tohumlukla ugrasacagina yeni yeni meyveler versin.
Bol hasatlar sn zebra turkiyedekiler uzun zamandir
Sebzelerini hasat ediyorlar biz yeni yeni yemeye basladik
1 ay sonrada domatesler hastaliyorlar bizde 15 gundur filan
Domates salatalik yiyoruz daha fasulyeler 3 hafta oldu biberlerde 1 haftadir
kucuk kucuk topluyorum.
bay tömürcek
02-08-2013, 22:03
tohuma yatirmak icin erken degil mi? sezon sonunda birakmak daha iyi degil mi? bitki tohumlukla ugrasacagina yeni yeni meyveler versin.
Biz ilk dökeni tohumluk bırakırız ;) En düzgün en gösterişlisini seçer tohum yaparız onu. Sezon sonundakiler soğuklara gelir tohumunu dolduramaz kartlamaz diye ilk dökenlerdne tohum bırakırız hep. Yanlış olabilir bu yöntem tabi doğruluğunu idda edemem ama bu konularda hep eskilerin tecrübeleri kullanılır genelde :p Bu da öyle bir yöntem eskilerden kalma ;)
Bol hasatlar sn zebra turkiyedekiler uzun zamandir
Sebzelerini hasat ediyorlar biz yeni yeni yemeye basladik
1 ay sonrada domatesler hastaliyorlar bizde 15 gundur filan
Domates salatalik yiyoruz daha fasulyeler 3 hafta oldu biberlerde 1 haftadir
kucuk kucuk topluyorum.
Sagolasin yagmur, benim biberler daha 1cm varlar yoklar, herhalde domatesler yuzunden golgede kaldilar. Domateslerde Sekil A da gozuktugu uzere daha yemyesiller. Nasipse 10 gune cherryleri yemeye baslariz, sonrasida gelir. Bende de hastalaniyor ama bu sene yaz gec gelince buralara, herhalde agustos sonuna kadar sicak gececek diye bir his var icimde.:o
tohuma yatirmak icin erken degil mi? sezon sonunda birakmak daha iyi degil mi? bitki tohumlukla ugrasacagina yeni yeni meyveler versin.
Dediginiz cok mantikli ama zaten yetistirip yiyecegim 10 tane salatalik, gucten kesilse 5 tane yerim, yani cok kaybim yok. Ayrica buralarda yazlarin ne kadar surecegi belli olmadigindan, havalar bozmadan tohumlar elimde olsun, seneye tohum, bulur bulamam:(. Ayrica internette biberler icin mi domatesler icin mi bilemiyorum, en altta iri olan meyveden tohum alin diye tavsiye vardi. Ben de ayni mantigi salatalik icin uyguladim.
Bu arada bu salataligin tohum alma zamani geldigini nasil bilecegim?
Ayrica butun paylasimlarimi begenen arkadaslara tesekkur ederim.
36. mesajın son fotoğrafındaki hastalık sıcaklık farkının fazla olmasından kaynaklanan kedi yüzü hastalığı.
36. mesajın son fotoğrafındaki hastalık sıcaklık farkının fazla olmasından kaynaklanan kedi yüzü hastalığı.
O domatesi kesip aatayim mi yoksa ileride yenilebilir duruma gelir mi? Cevabiniz icin cok tesekkurler.
Sağlam kısımlarını tüketebilirsiniz. Şekil bozukluğu sadece.
1 Ilk toplu mahsuller
2 - 4 Bahce genel gorunumu ve ortanca
5 Misir
1 - 2 Zebra domatesi
3 Orta boy cherry domatesi
4 Siyah kirim domatesi
5 Armut domatesler
1 Ismini kesin olarak bilmedigim ama "Costoluto Genovese" diye tahmin ettigim bir domates cesidi
2 Cok kucuk cherry domatesler (Yikiliyor, dallar dayamiyor)
3 Seftali domatesi
4 Limon domatesi
5 Beefsteack domatesi
Kisa gunun kari demek isterdim ama butun yilin verilen emegin sonucu desek daha dogru olur. Simdilik kucuk domateslerle idare ediyoruz, herhalde 2 haftaya buyukleri de yemeye baslariz insallah. Gec olsun, guc olmasin ;).
Artik eylul sonuna yaklasiyoruz, biz de buyuk domatesleri yemeye basladik birkac haftadir. Sizlerle birkac fotograflari paylasayim.
1) Limon tipli domates.
2) Seftali domatesi, tadi tatli, kabugu kalin ve hafif puruzlu.
3,4) Ortaya karisik
Diger fotograflar :
1) Kirim siyah domatesinin ici. Fotografi flashli cektigim icin kirmiziya yakin cikmis domatesin rengi.
2) Gecen haftasonundan domates salatasi. okkusagi gibi :).
3) Ananas domatesinin ici. Turuncu ve kirmizi ayrimi bir harika. Ayrica bu domatesin tadi da bir harika.
4) Bugunun hasilati.
6 ay kis uykusundan sonra, sezon 14'u acmis bulunmaktayim. Insallah centilmen ve guzel bir sezon olur. Tum bitki alemine basarilar diliyorum :D.
Yansin ortalik diyorum ve fotograf paylasimlarina basliyorum.
Bunlarda devami, hadi bakalim.
Biri beni durdursun :eek:
mermerdem
27-03-2014, 21:46
çok fena şevke geldim harikalar hepside gerçekten emeğinize sağlık
çok fena şevke geldim harikalar hepside gerçekten emeğinize sağlık
Tesekkur ederim. Azim edince ve bol bol okuyunca boyle bir guzel bahce ortaya cikiyor. En onemlisi kendi zevkimiz icin dogayi tahrip etmek degil, az da olsa organik uretim yapmak diye dusunuyorum. Gecen yil yaklasik 12m² yerden kilolarca organik sebze-meyve elde ettim. Bu yil, uretimi cok zayif olan cilek kismini istimlak ettim, ekilebilir alan 20m²'ye cikti. Insallah uretimimi %40 arttiririm diye dusunuyorum.
30 cesit domates, 3 cesit biber, acur, salatalik, marul,...
55-4 teki bitki nedir merak ettim. :)
55-4 teki bitki nedir merak ettim. :)
Adacayi, fide olarak iki gun once aldim. Burada kurusu cok pahali ya da bulmasi cok zor, bari bahcemizde olsun dedim ;).
Selam Zebra Güzel ülkemin Başkenti ANKARADAN Sana bol selam ve sevgiler gönderiyorum, sayfan hayırlı,uğur olsun bolca sebze, meyve dolsun, çiçeklerin renk, renk açsın kısacası doğa sever olarak aramıza hoş geldin.
Selam Zebra Güzel ülkemin Başkenti ANKARADAN Sana bol selam ve sevgiler gönderiyorum, sayfan hayırlı,uğur olsun bolca sebze, meyve dolsun, çiçeklerin renk, renk açsın kısacası doğa sever olarak aramıza hoş geldin.
Sagolasin. Sen de hosgeldin 06dilek;).
Uzun sure bahcenin fotograflarini paylasamamistim, artik toplu gosteriye hazir olun :)
Nisan sonu gibi Nönöy'un 4 enigi oldu. Bunlar birkac haftalik fotograflari. Simdi hepsi masallah toraman gibiler. Nasip olursa onumuzdeki gunlerde son hallerini ceker, koyarim foruma. Gecen yil ki basarisiz misir denememden sonra, bu yil olusturdugum yeni adada (Fotograf 5), gunesi gun boyu goren kisima misirlari ektim. Sonuc basarili oldu, bu fotograf nisan sonu olmasi lazim. Birazdan son hallerini ekleyecegim.
1) Hodan cicegi bahcemin vazgecilmezi. Yabani ot gibi her yerden fiskirsa da, Ari, ugur bocegi gibi faydali bocekleri bahceme cekiyor. Yapraklari ve cicekleri yemeklerde kullaniliyormus, hala yeme firsati bulamadim. Seneye insallah.
2) Danaayagi
3) Ortancalarin ilkbahar hali.
4) Bahcede kendiliginden cikan hercai (alaca) menekse
5) Frenkuzumu
Bu yil domates cesidimi arttirdim, sInIrlI olan bahcemde. Yirminin ustunde domates cesidi var diye tahmin ediyorum.
1) Micro Tom, 7cm capinda saksida bile yetisen bir domates turu. Tabi ki saksi buyuk olunca, verim de artiyor.
2) Ortancanin son hali
3) Adacayim. Yapraklar bir turlu koparilip kurutulamadi :D
4) Money Maker, bu domates turu adindan anlisalacagi gibi, verimi bol olan ama denilene gore tadi vasatin biraz ustunde olan bir domates turu.
5) Ildi adli domates oldugunu tahmin ettigim, gorenleri sasirtan bir domates turu. Bir dalda yaklasik 250 domates cicegi aciyor. Tabi ki bunlari hepsinin tomatese donecegini zannetmiyorum.
1) Gecen yildan beri hayalini kurdugum domates, Mavi domatesim (Blue 20) :)
2) Iki gunde, 35°C'u yiyince, sahlanan turk hiyarim.
3) Bu da misirimin son hali. Yar saclarin lule lule, ...
4) Bahcenin ortasinda davetsiz misafir. Hep yabanotu cikacak hali yok, tahminlere gore patates :D
5) Barbunya, fasulye tahmin ettigim ama bir turlu sebze namina birsey goremedigim bir bitki. Ama kirmizi cicegin tonu harika!!!
1-4 ) Gecen yil olusturdugum cicek adalarindan, soganli cicekler.
5) Bu yil ki biber adam. Babam sagolsun tohumlari temin etti, sivri, dolmalik ve bursa biberleri.
1) Cicek acip acip bir turlu tutmayan acurlarim. Bahcemin nesini begenmedi anlayamadim :o.
2) Ilk biberim. Bugun itibariyle 3mm :cool:. Sivri biber digerlerini solladi.
Bu haftalik bu kadar. Hepinize simdiden hayirli ramazan bayramlari.
Hepinizin simdiden Ramazan bayrami mubarek olsun.
8 gun icinde biberler, hiyar, marullar ve misir baya bir buyuduler. Domateslerim hala cicek acacagim, buyuyecegim diye ugrasiyor. Herhalde Eylul basi gibi buyuk tipleri ancak yiyebilecegiz.
1) Kirmizi dolamlik Bursa biber
2) Poz veren Alfred
3) Artik fasulye olduguna kanaat getirdigim bitki :) Ama hangi tip artik onumuzdeki gunlerde belli olacak :D
4) Kader aglarini ormus arkadas.
5) Cherry domatesler
1) Sari Beefsteack domates
2) Iki kafadar
3) Dun aldigim degisik kirmizi marul turu
4) Kucuk saksida ki Microtom domates
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.