PDA

View Full Version : emregurten / Ginseng Ficus

emregurten
02-04-2013, 21:15
3 yıldır bende olan Ginseng Ficus'um..Aşılanmış olan bölümün yaprakları döküldü dalları kurudu. Bu dal ve yapraklar gövdeden aşılanan bölümün altından çıktılar. Orijinal dal ve yaprakları :)

emregurten
29-05-2013, 20:56
Yapraklar hızla gelişmeye devam ediyor.

emregurten
30-05-2013, 10:45
Bu ağaca yapraksızlaştırma yapmalı mıyım?

badrobot
10-06-2013, 15:54
Sn.emregurten.
Ficus Ginseng; Bu ağaca bir anda bakanlarda ilginç kök sisteminden dolayı etkileci gelmesi güzel.
Uzak doğuda Malsai (Ticari bonsai) denilmesi ve üzerinde hiçbir çalışlma olmadan yüzlercesinin marketlerde bonsai diye satılması hem bonsai'nin gerçek ruhuna zarar vermesi hemde bu bakımsız kalmış ağaçları satın alan kişilerin bu ağaçları fazla yaşatamaması itici yanı olarak düşünüyorum.
Bu ağaçtan bana çok hediye olarak geldi. Bu ağaçtan çok güzel üpürge tarzı oluyor. Bana gelen ağaç biri büyük biri küçük olmak üzere iki yumruluydu.Ben küçük olanı keserek büyük yumruyu ana gövde yapmak için bıraktım.
Fakat sizin ağacınız farklı sitildede değerlendirilebilir. Bırakın gelişsin. Şu an hiç bir budama yapmayı.

emregurten
11-06-2013, 14:26
Sn.emregurten.
Ficus Ginseng; Bu ağaca bir anda bakanlarda ilginç kök sisteminden dolayı etkileci gelmesi güzel.
Uzak doğuda Malsai (Ticari bonsai) denilmesi ve üzerinde hiçbir çalışlma olmadan yüzlercesinin marketlerde bonsai diye satılması hem bonsai'nin gerçek ruhuna zarar vermesi hemde bu bakımsız kalmış ağaçları satın alan kişilerin bu ağaçları fazla yaşatamaması itici yanı olarak düşünüyorum.
Bu ağaçtan bana çok hediye olarak geldi. Bu ağaçtan çok güzel üpürge tarzı oluyor. Bana gelen ağaç biri büyük biri küçük olmak üzere iki yumruluydu.Ben küçük olanı keserek büyük yumruyu ana gövde yapmak için bıraktım.
Fakat sizin ağacınız farklı sitildede değerlendirilebilir. Bırakın gelişsin. Şu an hiç bir budama yapmayı.

Sayın badrobot dediklerinize aynen katılıyorum. Bonsai'ye zarar veren ve herkesin Bonsai'yi bu ağaçlar çerçevesinde düşünmesine neden olan uygulamalar bunlar. Pek çok kişi ticari olarak suistimal edilmiş oluyorlar bu ağaçlar yüzünden.

Ağacın gelişmesi aslında çok yavaş, bıraktım zaten kendi haline. Bakalım ne olacak.