View Full Version : fatihs / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir :Samsun
Bahçenin büyüklüğü : 200 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Sürekli Güneş alıyor rüzgara ve yağmura elverişli.Denize sıfır olmasından dolayı tuzuluk oranı yüksek.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: Haritadaki yerin bilmiyorum , ama kışlar çok soğuk geçmiyor .En fazla bir ya da iki gece sıfıra düşer.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Yazlık
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Bahçe bakımsız ,kumla karışık topraktı.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 1 Yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?Tasarım yapmadım ,tamamen kişisel çabalarımla oldu.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Planı interntten garden planner adında bir program yükleyerek oluşturdum.Çk kolay ve kullanışlı bir program tavsiye ederim.
http://g1303.hizliresim.com/17/s/ldc45.png (http://bit.ly/c25MCx)
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) .Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Arka bölümde meyve ağaçları bölümü var.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Yan taraftaki 300 m2 lk araziyi de alıp bahçeme havuz ilave etmek.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
38 Adet Leylandi
3 Adet Alev
3 Adet Oya
2 Adet Fırça
1 Adet Gülibrişim
1 Adet Sofora
1 Adet Ihlamur
3 Adet Zakkum
2 Adet Acem Borusu
1 Adet Kamelya
1 Adet Dresena
1 Mimoza
1 Kayısı
1 Nar
1 Kiraz
1 Limon
1 Armut
1 Ayva
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?Oya ve Gülibrişimler şu an gözdelerim Yazı sabırsızlıkla bekliyorum
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?Hayır
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Yeraltı uyu mevcut
Kompost yapıyor musunuz? Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?Şu an için olmadı
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Çimler için yabani otlarla mücadele ediyorum umarım kazanırım.
Bahçeniz organik mi?Hayır
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?Yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?Bitkiler soğu almıyor
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?Leylandiler içi iyi ki yapmışım diyorum zira ağaçlar büyüdükçe bahçeyi kucaklayan bir anne hissiyatı yaşatıyor
Tetanoz aşısı oldunuz mu?Evet
2012 Yazında aldığımız yazlığın önceki ve sonraki halini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bayağı uğraştırdı beni.Hem İnşaat safhası ,hem bahçe ile ilgili düzenlemeler tamamı kendi gözetimimde oldu.Ustalar sadece söylenileni yaptı.
Bahçenin ön kısmı şimdilerde daha dolu, yeni eklemeler yaptım.Onları da eklemeye çalışırım.Herkese selamlar.
İlk resim önceki Hali anlaşılacağı üzere ...
Sonrakilerde nacizhane yeni hali
Not : Resim yükleme sıralamasında bir hata olmuş.5.Resim daha önceki çiçek dikilmeden hemen önceki hali.
tekomusti
21-03-2013, 18:24
Sn Fatih bey hosgeldiniz sayfanız hayırlı olsun
Saygılar
Çok teşekkür ederim ,Saygılar benden ...
Sayın fatihs,
Aramıza hoşgeldiniz. Bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Samsun lu bir hemşehrimizi yeni bahçe sayfası ile aramızda görmekten memnun oldum. Hoş geldiniz.
ibrahimcetin
22-03-2013, 09:22
Sayın Fatih bey sayfanız hayırlı olsun kolay gelsin
sn smnunal ,sn perimar ve sn ibrahimçetin
güzel dilekleriniz ve nezaketiniz için teşekkür ederim.
Aramıza hoşgeldiniz Fatih bey. Genel görüntü ve özellikle taş duvarlarınız ve kapı girişiniz göz alıcı görünüyor, ağız tadıyla çiçeklendirmenizi dilerim yazlığınızı. İklim koşullarınız ve bahçe konumuz bir çok bitki ve çalıyı yetiştirmeniz için çok uygun, hemen bir kaç çeşit clematis ve ortanca edinmenizi tavsiye ederim. :o En geç üç sene içinde harika çiçekleri ve dolgun görüntüleriyle göz kamaştırıcı bir hale bürünecek eviniz. Kolaylıklar dilerim..
Teşekkür ederim Sudenur Hanım .
Ne tesadüf ki Clematis Bir kaç gündür ilgimi çekiyor ,edinebileceğim satıcı arıyorum .Sanırım bir kaç kişiden bugün yarın haber gelir. Yne ne tesadüftür ki bugün Baumaxta çok güzel ortancallr gördüm ,o kadar çok çiçek almşıım ki aracımda yer kalmadı yarın ilk işim Ortanca edinmek .
Bahçemin uzayan çimlerini bu akşam üstü kestim .Yarın uzun ama çok eğlenceli bir gün bizi bekliyor.Yaklaşık 50 saksı çiçek aldık resimleyip sizlerle paylaşmaya sabırsızlanıyorum .
İyi ki bu siteyi keşfettim. Ruhuma bahar daha erken geldi.
Hepinize teşekkürler
almanyalı
22-03-2013, 23:15
merhaba,
Sevgili fatihs, sayfanız hayırlı olsun,bol çiçekli bir bahçe göreceğiz belli şimdiden..kolay gelsin baharınız hiç solmasın.
sevgilerimle
Merhaba , sayfanız hayırlı olsun .Bol bitkili , bol çiçekli bir sayfanız olsun , bahçenizin keyfini sürmeniz temennisiyle hoş geldiniz...
seyfi0505
23-03-2013, 15:32
Sayın fatihs bahçe sayfanız hayırlı olsun çok güzel bir bahçeniz var güle güle oturun.
çok güzel bahçeniz varmış,güle güle oturun inşallah.
fikreteren
23-03-2013, 19:07
Sayın fatihs aramıza hoş geldiniz.Bahçeniz hayırlı olsun.Yazlığınız Samsun nun neresinde.
sn almanyalı , sn nardane , sn seyfi0505 ve sn hira çok teşekkür ederim iyi dileklriniz için.
Malesef bugün hiç durmayan bir yağmur vardı Samsun'da ... Gerçi yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışına göre şanslı da sayılabiliriz.
1.Resimde oya ,sofora, arkada alev çalıları onlrın sağında gülibrişim...
gülbrişim ağacını canlı gözle hiç görmedim.resimlerine hayran kaldım umarım beni etkileyen resimler gibidir.
çiçekleri dikemedim onu da havalar açınca inşallah resimlerim.
loveforlife
23-03-2013, 21:26
Sayın Fatihs,
Merakla takip edeceğimiz bir sayfamız daha olduğunu umut ederek, "aramıza hoş geldiniz!" diyorum.
teşekkürler sn fikreteren ve sn loveforlife
3 Gündür sanki kış geri geldi.Geçen hafta aldığım çiçekler saksılarıyla öyle duruyorlar yağmurlar müsaade etmedi bir türlü dikemedim
Çimler yer yer boşluklarla beraber hala sarımtırak bir haldeler.Geçen hafta bir peyzajcı arkadaş geldi , çivili bir aleti ile komple ters düz edip havalandırıp sonra kum ve yeni çim tohumuyla beraber güçlendirmek gerekiyor vs dedi.Tabi bunun için hatırı sayılır bir rakam tekifinde bulundu.Rakamdan ziyade çivili silindirle çimlerin daha berbat bir hal alacağı endişesi ile yaptırmadım.
Ağaçları satın aldığım yer ise ,bahar yağmurları ve gübreleme ile boşlukların dolarak gayet güzel bir hal alacağını söyledi.
Yaza glmeden ne yapmalıyım sizce ?
Sayın Fatihs çimlerdeki sararmalar mantar nedeni ile olabilir mi acaba? Bu konuda çim bölümünde faydalı bilgiler paylaşılmış. Çim konusunda bende sorunlar yaşadım.İlk yıl kendimiz ektik,homojen çıkmadı. İkinci yıl çatalçamda yol üzerinde kocaman tabelasında rulo çim yazan bir yerle anlaştık; büyük uğraşla ottan ayrıktan temizlediğimiz bahçemize getire getire çim yerine rulo ayrık otu serdiler. BU yıl tekrar üst çim tabakasını uzaklaştırıp bahçeden tek tek ayrıkları temizlemek çok zordu. Şimdi Bafra dan bir şirkete yaptıracağız. Bahsettiğim alansa sadece 30 M2 :)
Fatihs sayfanız hayırlı olsun. Güzel bir bahçe ile karşı karşıyayız. Zevkle izlenecek bir bahçe olacak. Böyle düşünüyorum. Hoşgeldin..
Sayın Fatihs çimlerdeki sararmalar mantar nedeni ile olabilir mi acaba? Bu konuda çim bölümünde faydalı bilgiler paylaşılmış. Çim konusunda bende sorunlar yaşadım.İlk yıl kendimiz ektik,homojen çıkmadı. İkinci yıl çatalçamda yol üzerinde kocaman tabelasında rulo çim yazan bir yerle anlaştık; büyük uğraşla ottan ayrıktan temizlediğimiz bahçemize getire getire çim yerine rulo ayrık otu serdiler. BU yıl tekrar üst çim tabakasını uzaklaştırıp bahçeden tek tek ayrıkları temizlemek çok zordu. Şimdi Bafra dan bir şirkete yaptıracağız. Bahsettiğim alansa sadece 30 M2 :)
sayın mandalinaerik ve sayın gülsu güzel dilekeriniziçin çok teşekkürler
perimar hanım ,bahsettiğiniz yer bafra tarafına giderken sağ tarafta kalıyor sanırım , eğer öyle ise çivili silindir teklifinde bulunan firma orası :) .
hazır çim yaptığını iddia eden firmalar öyle sanıldğı gibi çok da kaliteli yapmıyorlar bu işi.
costaldan karışık yabani çimi kesip seriyorlar .
umarım bu defa bafralı firma işini hakkıyla yapar da rahatlarsınız inşallah.
sayın mandalinaerik ve sayın gülsu güzel dilekeriniziçin çok teşekkürler
perimar hanım ,bahsettiğiniz yer bafra tarafına giderken sağ tarafta kalıyor sanırım , eğer öyle ise çivili silindir teklifinde bulunan firma orası :) .
hazır çim yaptığını iddia eden firmalar öyle sanıldğı gibi çok da kaliteli yapmıyorlar bu işi.
costaldan karışık yabani çimi kesip seriyorlar .
umarım bu defa bafralı firma işini hakkıyla yapar da rahatlarsınız inşallah.
Evet Bafra ya giderken sağda :) Sonradan öğrendik bir çok bahçeyi mahvetmişler :(
sayfanız hayırlı olsun,program tavsiyesi için teşekkürler
Planı interntten garden planner adında bir program yükleyerek oluşturdum.Çk kolay ve kullanışlı bir program tavsiye ederim.
Orhan Özbilgiç
30-03-2013, 16:56
Sayın fatihs;
Merhaba. Sayfanız hayırlı olsun. Eklediğiniz fotoğraflardan edindiğim ilk izlenim, 'alt yapısı tamamen hazır, sadece bir iki sihirli dokunuşla, cennet bahçesine çevrilebilir bir mekan.'
Bunuda başarabilecek bir zevk sahibi, olarak algıladım sizi.
Kolaylıklar diliyorum.
Sn Attar ve Özbilgiç Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Çimlerin sararmasından şikayet etmiştim daha önce , son yapılan gübreleme işleminden sonra rengini bulmaya başladılar sanki.Umarım bahar yağmurlarıyla dolgunluk sorunumuzu da halletmiş oluruz.
Çimlerin arasından çıkan yabani otlar için yapılacak ilaçlama nasıl oluyorda kurtarmak istediğimiz çimlere zarar vermiyor ? Bir türlü anlayamadım ,bu yüzden ilaçlatma konusunu hala bekletiyorum .
Sararmış çimlerim demir takviyesinden sonra kendine geldiler.İyi ki de çivili havalandırma makinesini sokmamışım bahçeme .
Çok güzel görünüyor sayın fatihs, zümrüt gibi maşallah.. ;)
Teşekkür ederim Sudenur Hanım ...
Hoşgeldiiz....Bahçe sahifeniz hayırlı olsun....Güzel bir mekan ve bahçe...Harika resimler göreceğime inanıyorum....Selamlar...:)
Çok teşekkür ederim Berrin Hanım ...
Çimleri biçerken makine Gülibrişimin yerden yaklaşık 40 cm üstünden bir bölgede ağacın kabuğunu soydu ... Soyulan kesim dikey olarak 5 cm ,yatay olarak 1 cm ...
Çamurla bandajladım ,umarım ağaca bir şey olmaz...Sakınan göze çöp batarmış ya ,en merak ettiğim ve önemsediğim ağaç oydu :(
Toprak gibisi yok ... 1 saatte günün tüm yorgunluğu gidiyor .Allah herkese böyle meşgale nasip etsin .
Şu an herşey yolunda gidiyor ,umarım yaz bitimine kadar çiçeklerim formlarını korurlar ...
Mini sebzeliğim ve bugün bitirilen küçük ardiyem ... Muadili Büyük marketlerde iki katı fiyatına ve daha dayanıksız malzemeden yapılmış iken bir demirci ustasına hem daha dayanıklı hem daha ucuza yaptırmak mümkün ...
sofuranın dal uçları yapraklanmadı , görüldüğü üzere de sanki kuruma var sizce sebep nedir ne yapmam lazım ?
tüm ağaca yayılır mı ?
Fırça Çalıları nihayet çiçeklerini gösterdiler ... Tahmin ettiğimden de güzeller.Çokca arıya ev sahipliği yapıyorlar.Umarım hemen solmazlar.
Bugün Baumaxta Limon ağacı gördüm ,bağaı gelişmiş ve meyveleri olan bir ağaçtı .Beğendim ve aldım ,şansıma bugün indirime de girmiş :) ...Fiyatı oldukça makul bu yaşta ve formdaki bir Limon ağacı için .(39 Tl )..Yalnız Bu mevsimde meyvelerinin olması çok ilginç geldi bana zira komumuzun bahçesindeki limon ağacı henüz meyve belirtisi vermemiş ...
Fırça çalınız da don problemi olmuyor mu Fatih bey? Ben de düşünmekteyim lakin Ankara ikliminde bahçede yetişmez duyumu aldım, tereddüt ediyorum.. :confused:
Sudenur Hanım ,Ankara'nın kış ayları Samsun'a göre daha sert geçer.Burada neredeyse hiç kar yağmaz .Mesela bu sene bahçeme kar tanesi düşmedi bile . Yine bu sene hiç sıfırın altına inen bir gece olmadı Samsun'da .(Denize sıfır olan kıyı kesimleri için söylüyorum ) .
Bu bitki ya da ağaç , soğuğa gelmiyor malesef. Ancak Kıyı kesimlerde yetişmesi uygun oluyor diye biliyorum .Nacizhane bilgim bu kadar daha bilgili arkadaşlar ekleme yapabilirler.
Saygılarımla
YeniGine
26-05-2013, 01:50
Sayın fatihs hoşgelmişsiniz, ben sayfanızı yeni gördüm. Gececi olup da geç saatlerde paylaşımlar olunca ancak görebiliyorum. Ve çok da güzel olmuş... Çünkü boş bir bahçeden sonra fazlası ile bitkilerin çoğalması, güzelleşmesi gayet güzel. Ellerinize sağlık bahçeniz güzelleşmiş Sayın fatihs.
Rastgelsin.
Sn Yeni Gine güzel sözleriniz ve temennileriniz için çok teşekkürler.Daha güzelleri sizin olsun inşallah.
Sudenur Hanım ,Ankara'nın kış ayları Samsun'a göre daha sert geçer.Burada neredeyse hiç kar yağmaz .Mesela bu sene bahçeme kar tanesi düşmedi bile . Yine bu sene hiç sıfırın altına inen bir gece olmadı Samsun'da .(Denize sıfır olan kıyı kesimleri için söylüyorum ) .
Bu bitki ya da ağaç , soğuğa gelmiyor malesef. Ancak Kıyı kesimlerde yetişmesi uygun oluyor diye biliyorum .Nacizhane bilgim bu kadar daha bilgili arkadaşlar ekleme yapabilirler.
Saygılarımla
Çok çok özür dilerim.. bakar körüm galiba.. nedendir bilmem Eskişehir'de ikamet ettiğinizi düşünerek sordum o soruyu. :o Dalgınlığıma verin, tekrar özür dilerim.. :)
Çok çok özür dilerim.. bakar körüm galiba.. nedendir bilmem Eskişehir'de ikamet ettiğinizi düşünerek sordum o soruyu. :o Dalgınlığıma verin, tekrar özür dilerim.. :)
Estağfurullah efendim ne özrü olur mu öyle şey .
Pasiflorayı buraya sardırmayı düşünüyorum bu cepheye sizce nasıl olur ?
nurcanaybay
05-06-2013, 08:21
Fatih bey ,
passiflora çok hızlı büyür , kısa sürede tutunabildiği her yeri kaplar hatta işgal eder demek
daha doğru olur .Ferforjeyi tamamen kaplıyacağı gibi arıları da çekecek , düşen tohumları
her yer de filizlenecek....bu özelliklerini dikkate alarak yer belirlemenizi önereceğim.
Hep olumsuz özelliklerini sıralasamda sevdiğim bir bitki . Büyük alanlarda , hızla kapatılmasını istediğiniz bir bölge var ise ideal bir sarılıcı .
Emine Akman
05-06-2013, 12:53
Sevgili fatihs, kıskandım bahçenizi:) Zevkle oturun, keyifle büyütün. Çimleriniz konusunda tecrübelerime dayanarak sunu söylemek isterim: biz de Hendek'ten rulo çim aldık, bakımı,sulaması,gübrelemesi....Çok itina göstersek de ne yaparsanız yapın çim asla o ilk güzelliğini koruyamıyor. Benim bahçe resimlerinde fark etmişsinizdir, aradaki yabancı otları, sararmaları....Ya deli dumrul gibi Allahın günü,saati bahçede dört döneceksiniz bahçede ya da görmezden gelip, arka fon olarak değerlendirip biç,sula devam edeceksiniz. Belki size bezginlik gibi gelecek ama beni bahçede Allah'ın günü ot yolarken görenler yine mi diyor. Bahçe yetmez kapının önündeki 20 metrelik kaldırımdaki, bahçeme de hiç rahat vermeyen ayrık otlarını temizleyebilmek için kaldırım taşlarını bile tek tek söküp,otları temizleyip yeniden yerleştirdiğimi bilirim. Nafile...Kaldı ki sizin çimleriniz resimden hiç de fena görünmüyorlar.
Bir de çeşme papatyalarınız var. Onlar zamanla büyüyüp dev bir şimşir gibi olacaklar, soguga dayanıklılar ama üzerlerine kar yağmasına asla, gerçi siz kar yağmyor demişşinz ama ben yine de söylemek istedim, kar yagnca üzerine bir musamba ortun, vaktı zamanında benım herkesi hayran bırakan ceşme papatyalarımı soguktan degıl kardan kaybettım
Fatih bey ,
passiflora çok hızlı büyür , kısa sürede tutunabildiği her yeri kaplar hatta işgal eder demek
daha doğru olur .Ferforjeyi tamamen kaplıyacağı gibi arıları da çekecek , düşen tohumları
her yer de filizlenecek....bu özelliklerini dikkate alarak yer belirlemenizi önereceğim.
Hep olumsuz özelliklerini sıralasamda sevdiğim bir bitki . Büyük alanlarda , hızla kapatılmasını istediğiniz bir bölge var ise ideal bir sarılıcı .
Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar yayılabileceğini hiç düşünmemiştim.Önerilerinizi dikkate alacağım.Çok teşekkür ederim.
Sevgili fatihs, kıskandım bahçenizi:) Zevkle oturun, keyifle büyütün. Çimleriniz konusunda tecrübelerime dayanarak sunu söylemek isterim: biz de Hendek'ten rulo çim aldık, bakımı,sulaması,gübrelemesi....Çok itina göstersek de ne yaparsanız yapın çim asla o ilk güzelliğini koruyamıyor. Benim bahçe resimlerinde fark etmişsinizdir, aradaki yabancı otları, sararmaları....Ya deli dumrul gibi Allahın günü,saati bahçede dört döneceksiniz bahçede ya da görmezden gelip, arka fon olarak değerlendirip biç,sula devam edeceksiniz. Belki size bezginlik gibi gelecek ama beni bahçede Allah'ın günü ot yolarken görenler yine mi diyor. Bahçe yetmez kapının önündeki 20 metrelik kaldırımdaki, bahçeme de hiç rahat vermeyen ayrık otlarını temizleyebilmek için kaldırım taşlarını bile tek tek söküp,otları temizleyip yeniden yerleştirdiğimi bilirim. Nafile...Kaldı ki sizin çimleriniz resimden hiç de fena görünmüyorlar.
Bir de çeşme papatyalarınız var. Onlar zamanla büyüyüp dev bir şimşir gibi olacaklar, soguga dayanıklılar ama üzerlerine kar yağmasına asla, gerçi siz kar yağmyor demişşinz ama ben yine de söylemek istedim, kar yagnca üzerine bir musamba ortun, vaktı zamanında benım herkesi hayran bırakan ceşme papatyalarımı soguktan degıl kardan kaybettım
Çok teşekkür ederim Emine Hanım , sizden de birkaç şey öğrenmiş oldum. Bu vesile ile şahsınızla beraber sayfamı ziyaret eden tüm üyelere tekrar teşekkür etmek istiyorum.Hepinizden çok şey öğrenmiş oldum.
Fatih Bey;
Kısa zamanda sanki yalancı cennet yaptınız bahçeyi. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Pasiflora sardıracağınız yere, pasiflora yerine clematis sardırsanız. Hatta birbirine uyum sağlayacak iki farklı renk klematis. Hem yöremize de uyum sağlıyor. Bu naçizane benim fikrim. Aradaki küçük beyaz saksılara ne dikeceksiniz?
Çok teşekkür ederim Gülsu Hanım .Aslına bakarsanız Clemetis çok hoşuma gidiyor ama bir türlü bulamadım . Sonunda internet üzerinden sipariş yoluyla alacağm artık.Dediğiniz gibi iki farklı renk ne kadar da güzel olurdu...
Beyaz Saksıların içinde tohumdan ektiğim arap saçı denen bir çiçek var .Sarkan ve acem halısına benzeyen bir şekli varmış Dha yaparaklanma evresindeler çiçeklenince onu da paylaşırım .
Teşekkürler.
cörekotu
25-06-2013, 02:06
Ne güzel ve düzenli bir bahce.. hayirli olsun, güzel günler gecirmeniz dilegiyle...
Çok teşekkür ederim Sn Çörekotu .
Bahçem de Bu akşam ki iftar yemeğim . Bir gün Samsun'da ki dostlara da nasip olması dileğiyle ...
Sonbahar
İlk Limon
ve Fırça Çiçekleri ...
Çok güzel bir bahçeniz var..Hayırlı ve bol çicekli olsun...
Çok teşekkür ederim sn sonkez sağolun ...
Geçen sene den bu yana bahçeye 2 Adet dut,Elma,Kiraz,Yeni dünya,İncir,Böğürtlenler diktim.Çok keyifli bir hale geldi Allah tadını çıkartmayı da nasip eder inşallah.
Leylandiler Bir senede yaklaşık bir kat büyüdüler ve Evimin etrafını çit haline getirdiler.Bahçeye taşan uzantılarını budadım biraz daha uzasınlar üstten de budayacağım .
Üstten Budanırsa üstte doğru büyüme yavaşlar mı ,durur mu ?
Bir de ; yolun sağ tarafındaki kısa alana diktiğim alev çalıları bir sezonda aralarını çit haline getirecek kadar büyürler mi ? Çok içime sinmedi kaldırsam mı ?
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Fotoğraflar çıkmamış özür dilerim
Fatih bey,
Bahçeniz çok güzel olmuş.Elinize sağlık.
Leylandileri üstten de budayabilirsiniz. Daha dolgunlaşacaklardır. Daha yüksek olmasını İstediğiniz zaman üstten budamaz,boylanmasını sağlarsınız.
Harika olmuş emeğinize sağlık...Huzur ve sıhhat içinde yaşayın...
Teşekkür ederim ,Sn Sonkez ve Hülya Hanım
Ellerinize sağlık.
Çok düzenli ve keyifli bir bahçeniz var.
Çok Teşekkür ederim Sağolun Hülya Hanım .
renga, renga, rengarenk:) ne kadar hoştu...
renga, renga, rengarenk:) ne kadar hoştu...
Teşekkür ederim :)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=591571&stc=1&d=1453068883
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=591572&stc=1&d=1453068883
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=592599&stc=1&d=1453069176
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=592598&stc=1&d=1453069176
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=592600&stc=1&d=1453069176
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=592601&stc=1&d=1453069176
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=592609&stc=1&d=1453069245
Değerli Dostlar , Yılbaşında yağan kar ve sonrasında Samsun'da yıllardan beri ilk defa deniz kıyısında bile eksi 8 lere kadar düşen gece ayazlarınden koruyamadığım , daha doğrusu korumayı akıl etmediğim Begonvilimin don alıp kurumuş olma ihtimali beni bir hayli üzdü.
Zira Küçücük aldığım yoğun ilgi ve bakımla birkaç senede sarıcı bir hale getirdiğim ,fotoğraftan da görüleceği üzere geçtiğimiz yaz bizlere güzel bir ortam oluşturan bu güzeli kaybetmek istemiyorum.Bunun için sağolsunlar bu siteden birkaç dostun önerisi ile solmuş büzüşmüş küçük dalları yaprakları oldukça derinden budamak suretiyle geç de olsa sardım.
Budama yaparken budanan yerlerin yeşil ve ıslakımsı olması umutlandırsa da beni ,bahar gelene kadar bu bekleyiş sürecek gibi ...
Umarım bu sarış biçimi ve sert budama hatalı değildir.Önerilerinizi rica ediyorum.Uzun yazımı okuma zahmetinde bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.
emir2604
18-01-2016, 18:08
sayın fatihs Bey gerçekten çok zevklisiniz.Güle güle oturun.
Sayın fatihs;Bahçeniz adeta cennetten bir köşe olmuş.Ellerinize ve yüreğinize sağlık..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.