View Full Version : emel262 / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : Muğla/Yeşilyurt
Bahçenin büyüklüğü :1.000 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Güneşli, Yağmurlu
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): yazlık
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?:yıllardır kullanılmıyordu
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :1 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?:hayır
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?: istediğim herşeyi bahçemde görmek istiyorum
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :
mazı
zeytin ağacı
erik, şeftali, şekerpare,nar, elma, armut, ayva ağacı
acem borusu
hanımeli
kasımpatılar
laleler
güller
lavanta
canna
papatya
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?:hayır
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?: şebeke suyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri
Kompost yapıyor musunuz?
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: plansızca diktiğim ve sökmek zorunda kaldıklarım oldu
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :hayır
Bahçeniz organik mi?
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?: keçi ve büyükbaş hayvan gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?: bildiğim kadarıyla yok
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?: daha çok yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: dağlık alan değil
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: iyiki bu evi yapmışım
Tetanoz aşısı oldunuz mu?: evet
miskinruh
08-03-2013, 11:08
Merhaba Emel Hanım aramıza hoş geldiniz, güzel paylaşımlarınızı bekliyoruz...
teşekkürederim :) en kısa sürede paylaşmaya başlayacağım....
Sayın hemşerim,
Aramıza hoşgeldin. Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
bahçe sayfası açmak belki de bahçeyle uğraşmak kadar zevk verir insana, hayırlı olsun
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Güzel paylaşımlar dileğiyle.
Sayın emel262 sayfanız hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz.
Bahçe bitki fotoğraflarınızı bekliyoruz.
Saygılar selamlar.
fikreteren
09-03-2013, 16:42
Hoş geldiniz .Hayırlı olsun. Güzellikleri sabırsızlıkla bekliyorum.
bu hafta niye çekmedim diye kızıyorum kendime :) en kısa sürede umarım...
dilek aydemir
15-03-2013, 14:22
bahçeniz ve sayfanız hayırlı, herşey gönlünüzce olsun.
tekomusti
15-03-2013, 21:43
Sayfanız hayırlı olsun
Saygılar
bahçeniz ve sayfanız hayırlı, herşey gönlünüzce olsun.
teşekkürederim :)
Sayfanız hayırlı , bol resimli , bol çiçekli , bol ürünlü olsun :)
( Bana da darısı bulaşsın ) :)
almanyalı
18-03-2013, 13:17
merhaba,
Sevgili emel 262,
Sayfanız hayırlı olsun, bol güneşli bol çiçekli olsun.
sevgilerimle
iyi dileklerinize çookkk teşekkürederim :)
Mehmet Kemer
18-03-2013, 14:24
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
size önce evin bahçeyle birlikte ön görünümünü vermek istiyorum... her yer ot içinde :)
tabi siz yukarıdaki resimlere bakınca hiç çiçek olmadığını düşünüyorsunuz :) ama yanılıyorsunuz... çuhaları göstereceğim... aslında resimler tam güneş altında çekildiği için biraz fazla parlamış :)
Fotoğraf işinden çok anlamıyorum biliyorum bu yüzden belki resimlerde çok keyifli değil...
Sümbüller ve Laleler...
emekli1964
29-03-2013, 19:49
aramıza hoş geldiniz. Sayfanız hayırlı olsun
Benim bahçem şimdilik bu kadar size güzel bir nergis bahçesi göstermek istiyorum. Komşularımın bahçesinden... ben bakınca çok kıskanıyorum :)
Sadike teyzenin bahçesi
birde memnune teyzemizin bahçesine bakalım...Resimdeki de benim kızım:)
aramıza hoş geldiniz. Sayfanız hayırlı olsun
çok teşekkürederim :)
milaca2010
01-04-2013, 16:13
Merhaba Sn. emel262; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Sadike teyzenin emeklerine sağlık; Nergizlere bayıldım.
Bahçeniz ilerleyen zamanlarda çok güzel olacağına eminim, ağız tadıyla huzur içinde yaşayın yeni evinizde.
Güzel paylaşımlar dileğiyle.
Sevgiyle kalın...
akçabardak
01-04-2013, 18:08
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
bay tömürcek
01-04-2013, 18:25
Sayın emel262 sayfanız hayırlı olsun :) Öncelikle belirteyim bahçenizdeki zeytin ağacına bayıldım az biryeri gözüküyor ama kök yapısı falan muhteşem zeytin ağaçlarına özel bir ilgim var da oyüzden çok dikkatimi çekti ;) Kızınız maşallah çok tatlı Allah bağışlasın ve komşularınızın nergisleri harika hiç bukadar bol nergisli bir bahçe görmemiştim :p Resimlerinizin devamını bekliyorum :)
Emel hn. Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Minik kızınıza kocaman maşallah. Allah nazarlardan korusun.:)
sayfanız hayırlı olsun allah ısteyen herkeze nasıp etsın bahçeli evler evınız çok şirin :)
Merhaba Sn. emel262; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Sadike teyzenin emeklerine sağlık; Nergizlere bayıldım.
Bahçeniz ilerleyen zamanlarda çok güzel olacağına eminim, ağız tadıyla huzur içinde yaşayın yeni evinizde.
Güzel paylaşımlar dileğiyle.
Sevgiyle kalın...
çok teşekkürederin sn milaca2010 :)
Sayın emel262 sayfanız hayırlı olsun :) Öncelikle belirteyim bahçenizdeki zeytin ağacına bayıldım az biryeri gözüküyor ama kök yapısı falan muhteşem zeytin ağaçlarına özel bir ilgim var da oyüzden çok dikkatimi çekti ;) Kızınız maşallah çok tatlı Allah bağışlasın ve komşularınızın nergisleri harika hiç bukadar bol nergisli bir bahçe görmemiştim :p Resimlerinizin devamını bekliyorum :)
teşekkürederim bay tömürcek :) bahçede iki yaşlı zeytin ağacı var biz bu evi yaparken onların özellikle yerinde kalmasını istemiştik ama sizin gördüğünüz köklü ağaç zeytin değil erik ağacıdır :) ben size ilerde onların resimlerinide çekerim :)
Sevgi hanım ve sn dilek78 sizlerede iyi dilekleriniz için çok teşekkürederim...
bay tömürcek
02-04-2013, 13:43
teşekkürederim bay tömürcek :) bahçede iki yaşlı zeytin ağacı var biz bu evi yaparken onların özellikle yerinde kalmasını istemiştik ama sizin gördüğünüz köklü ağaç zeytin değil erik ağacıdır :) ben size ilerde onların resimlerinide çekerim :)
Emel abla 20. mesajındaki 2. resimden bahsediyorum o ağaç zeytin ama erik değil ki ;) Ama zeytinlerin resimlerini eklersen çok sevinirim ablacım :)
Emel abla 20. mesajındaki 2. resimden bahsediyorum o ağaç zeytin ama erik değil ki ;) Ama zeytinlerin resimlerini eklersen çok sevinirim ablacım :)
ağacın kökünden bahsedince ben sadece kökü görünen ağaçtan bahsediyorsun sandım :) bende istemediğin kadar zeytin var çünkü bizim bu bahçe dışında zeytinliklerimizde var :) ****** eklerim...
bay tömürcek
02-04-2013, 15:47
ağacın kökünden bahsedince ben sadece kökü görünen ağaçtan bahsediyorsun sandım :) bende istemediğin kadar zeytin var çünkü bizim bu bahçe dışında zeytinliklerimizde var :) ****** eklerim...
Kusura bakma ablacım anlatımım hatalı olmuş ;) Bu sene inşallah bir zeytin fidanı alıcam bende, çok seviyorum zeytin ağacını meyve verip vermemesi hiç önemli değil benim için o ağacın güzelliği yeter :p Bildiğim kadarıyla yavaş büyüyen bir ağaç değil mi emel abla? :)
Kusura bakma ablacım anlatımım hatalı olmuş ;) Bu sene inşallah bir zeytin fidanı alıcam bende, çok seviyorum zeytin ağacını meyve verip vermemesi hiç önemli değil benim için o ağacın güzelliği yeter :p Bildiğim kadarıyla yavaş büyüyen bir ağaç değil mi emel abla? :)
herhalde yavaş büyüyordur inan ki bilmiyorum... ben pek anlamıyorum, yeni yeni merak salıyorum bu işlere :)
Bahçe safyanız hayırlı olsun.
Sağlık içinde keyfini sürmenizi temenni ederim.
eviniz çok güzel görünüyor, bahçeniz de düz ve açık görünüyor, istediğiniz bitkileri istediğiniz şekilde yetiştirip evinizde istediğiniz hayatı yaşamanız ve güzel resimleri bizimle paylaşmanız dileğiyle...
eviniz çok güzel görünüyor, bahçeniz de düz ve açık görünüyor, istediğiniz bitkileri istediğiniz şekilde yetiştirip evinizde istediğiniz hayatı yaşamanız ve güzel resimleri bizimle paylaşmanız dileğiyle...
teşekkürederim sn. hüzün...
Hafta sonu yeşilyurtta ki evimize gitmiştik. Yeni fotoğraflarla geldim :) Lalelerin son hali...
10 yaşında bir oğlum var. Onun diktiği bodrum papatyası ve çeşme papatyası. Çiçek dikmenin ne kadar güzel olduğunu ayrıca bunları onun diktiğini de söylememi özellikle istedi :)
Bahçeden genel görüntüler vermek istedim ki bazılarının adını bilmediğim için yazmıyorum :) siz zaten hepsini biliyorsunuzdur.
Ayrıca cüce lavantalarımı unutmak istemiyorum. Çünkü bunları 2 yıl önce ben çimlendirmiştim. Sonbahar da derin budamıştım. Şimdi yeni hali :)
bay tömürcek için zeytin ağaçlarımız :)
Size sormak istediğim bişey var bu resimleri onun için sona bıraktım. Bahçede 2 şeftali ağacı var geçen yıl dikildi. Sanırım şeftali ağacımızda hastalık var yaprakları normal gelmiyor bana. Sorunun ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilen var mıdır? Ayrıca erik ağacımızda da bir sorun var sanırım bir dalinda yapraklar kötü görünüyor diğer dallarında normal. Erik ağacında da sizce bir sorun var mıdır? (İlk resim şeftali diğer resim birisi kötü görünen erik dalından diğeri normal erik dalından çekildi)
akçabardak
15-04-2013, 11:38
Sevgili emel262,
Bahçeniz ne güzel, renklenmeye başlamış artık, hele o lalelere bayıldım keşke uzun müddet böyle çiçekli kalsalar, kısa ömürlü olmasalardı ne iyi olurdu ;)
bay tömürcek
15-04-2013, 11:48
Emel abla resimler mükemmel :) Zeytin ağaçlarının fotoğrafları için ayrıca teşekkür ederim ablacım ;) Son resimdeki hastalık biz pirecik diyoruz genelde şeftalilerin yapraklarını yiyip büzüştürüyor. Ziraatçılarda ilacı var oraya derdini anlatısan sana yardımcı olurlar emel abla ama tam olarak bilmiyorum zamanı geçti mi ilaçlamanın :) Sen gene de bi sor erikte de aynı pirecik sorunu var kolay gelsin :)
Emel abla resimler mükemmel :) Zeytin ağaçlarının fotoğrafları için ayrıca teşekkür ederim ablacım ;) Son resimdeki hastalık biz pirecik diyoruz genelde şeftalilerin yapraklarını yiyip büzüştürüyor. Ziraatçılarda ilacı var oraya derdini anlatısan sana yardımcı olurlar emel abla ama tam olarak bilmiyorum zamanı geçti mi ilaçlamanın :) Sen gene de bi sor erikte de aynı pirecik sorunu var kolay gelsin :)
aslına bakarsan ben doğal bir yöntemi varmı onu merak ediyorum. Yoksa ilaç verip kurtulmak kolay :) ama yinede teşekkürederim en azından ne sorunu var anlamış oldum.
Sevgili emel262,
Bahçeniz ne güzel, renklenmeye başlamış artık, hele o lalelere bayıldım keşke uzun müddet böyle çiçekli kalsalar, kısa ömürlü olmasalardı ne iyi olurdu ;)
kesinlikle çok haklısınız keşke daha uzun ömürlü olsalardı :) ben bile bir veya iki defa görebiliyorum bu hallerini...
Size sormak istediğim bişey var bu resimleri onun için sona bıraktım. Bahçede 2 şeftali ağacı var geçen yıl dikildi. Sanırım şeftali ağacımızda hastalık var yaprakları normal gelmiyor bana. Sorunun ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilen var mıdır? Ayrıca erik ağacımızda da bir sorun var sanırım bir dalinda yapraklar kötü görünüyor diğer dallarında normal. Erik ağacında da sizce bir sorun var mıdır? (İlk resim şeftali diğer resim birisi kötü görünen erik dalından diğeri normal erik dalından çekildi)
Şeftalideki Taphrina deformans- klok hastalığına benziyor. Biraz daha net çekebilir misiniz fotoğrafları?
Erikteki de tam çözemedim fotoğraf net değil ama yaprak piresi olabilir.
Şeftalideki Taphrina deformans- klok hastalığına benziyor. Biraz daha net çekebilir misiniz fotoğrafları?
Erikteki de tam çözemedim fotoğraf net değil ama yaprak piresi olabilir.
teşekkürederim sn h_doğan. Haftasonu yenilerini çekmeye çalışacağım.
bay tömürcek
15-04-2013, 13:23
aslına bakarsan ben doğal bir yöntemi varmı onu merak ediyorum. Yoksa ilaç verip kurtulmak kolay :) ama yinede teşekkürederim en azından ne sorunu var anlamış oldum.
Doğal bir yöntemi var mı bilmiyorum ama kendiliğinden geçen birşey değil kesinlikle. 3 şeftalim kurudu bu hastalıktan komşu ilaç kullanarak ayakta tutuyor şeftali biraz zor ve ömrü kısa bir meyve ilaç kullanmanı öneririm emel abla.
Doğal bir yöntemi var mı bilmiyorum ama kendiliğinden geçen birşey değil kesinlikle. 3 şeftalim kurudu bu hastalıktan komşu ilaç kullanarak ayakta tutuyor şeftali biraz zor ve ömrü kısa bir meyve ilaç kullanmanı öneririm emel abla.
biraz araştırdım da ilaç kullanmam gerekecek sanırım...teşekkürederim bay tömürcek.
Merhaba bence şu anda yapacak pek bir şey yok. Bana kalırsa hemen hastalıklı yaprakların tamamını yok edin. Benim başıma geçen yıl geldi. yaprakları temizleyerek ağacı kurtardım. Bu hastalığın tek çaresi, Ağaç yapraklarını dökünce %2 , ilkbahara girmeden tekrar %1 bordo bulamacı.
Erikte de sanırım yaprak biti var .iyice inceleyin eğer yaprak biti varsa ki gözle görülür.
1 litre su
3 kaşık arap sabunu
5-6 diş ezilmiş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
varsa birkaç yaprak adaçayı yaprağı
bir tutam çok acı biber
hepsini iyice karıştırıp süzün ve pompayla ağaca püskürtün. Bu ilacı güllerde de kullanabilirsiniz. Ben kesinlikle bundan başka bir şey kullanmıyorum Kolay gelsin saygılar
Merhaba bence şu anda yapacak pek bir şey yok. Bana kalırsa hemen hastalıklı yaprakların tamamını yok edin. Benim başıma geçen yıl geldi. yaprakları temizleyerek ağacı kurtardım. Bu hastalığın tek çaresi, Ağaç yapraklarını dökünce %2 , ilkbahara girmeden tekrar %1 bordo bulamacı.
Erikte de sanırım yaprak biti var .iyice inceleyin eğer yaprak biti varsa ki gözle görülür.
1 litre su
3 kaşık arap sabunu
5-6 diş ezilmiş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
varsa birkaç yaprak adaçayı yaprağı
bir tutam çok acı biber
hepsini iyice karıştırıp süzün ve pompayla ağaca püskürtün. Bu ilacı güllerde de kullanabilirsiniz. Ben kesinlikle bundan başka bir şey kullanmıyorum Kolay gelsin saygılar
Çok teşekkürederim sn Archer, kesinlikle deneyeceğim.
Sayfanız hayırlı olsun .
teşekkürederim sn fatihs.
Herkese günaydın. Hafta sonu birazdaha renkli görünen bahçemden fotoğraflarla geldim :)
Bugünlerde beni en çok sardunyalar mutlu ediyor :)
Sardunyalar, Lavantalar, Yaseminim ve zambak... Bu karışık görüntüye takıldım. Dönü dönüp bakıyorum :)
İki cins rudbekya var sanırım bahçede, birisi boylanıyor diğeri ise top gibi. Çiçeklenince bakacağız artık :) Dev papatyalarım ve güller...
ve üçgen bahçeyle bitirelim :) çiçek fidanları yeni dikildiler, iyice çiçeklendiklerinde yeniden fotoğraflarını çekeceğim :)
Sevgi Durul
27-05-2013, 11:48
Sevgili emel262, bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun. Her şey çok güzel, zamanla daha da güzelleşecektir.
Rudbeckiaları tohumdan mı yetiştirdiniz? Ben bir kez fide olarak almış ve çiçeklerini çok sevmiştim. Tohum aldım fakat tohumlarını çimlendiremedim. Bir daha çiçekçide de göremedim. Açtığında paylaşmayı unutmayın.:)
Sevgili emel262, bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun. Her şey çok güzel, zamanla daha da güzelleşecektir.
Rudbeckiaları tohumdan mı yetiştirdiniz? Ben bir kez fide olarak almış ve çiçeklerini çok sevmiştim. Tohum aldım fakat tohumlarını çimlendiremedim. Bir daha çiçekçide de göremedim. Açtığında paylaşmayı unutmayın.:)
teşekkürederim sn SDurul. Top şeklinde olanı fide olarak almıştım geçen yıl. Diğerlerini tohumdan yetiştirdim. Bu yıl sizin için tohumlarını alır gönderirim :) adresinizi vermeniz yetecektir.
çalışmalar güzel ilerlemiş..ilerledikçe de bahçeniz daha şenleneceğe benziyor..kolaylıklar dilerim...
çalışmalar güzel ilerlemiş..ilerledikçe de bahçeniz daha şenleneceğe benziyor..kolaylıklar dilerim...
teşekkürederim sn SUDEM, öyle olmasını gerçekten çok istiyorum :)
Sanırım son resimleri yaklaşık 1 ay önce eklemiştim siteye. Bir ayda bahçe daha bir renklendi sanırım :) En renkli halleriyle cüce kosmoslar ve yeni açmaya başlayan akşam sefası.
Çeşme papatyasını ben çok seviyorum çiçekleri her geçtiğinde buduyorum her defasında daha çok çiçek veriyor :) Oğlum yaklaşık 3 ay önce dikmişti pembe çeşme papatyasını.
adını bilmediğim çiçekleri bir araya topladım :) burada bu çiçeklerin hepsine izmir nazı diyorlar, hatta kirli hanımın adıda izmir nazı :) baştaki iki resimde olan çiçek daha çok küçük büyüdüğünde çok güzel oluyor o zaman yine resimleyeceğim. İşte izmir nazları...
ve benim en çok sevdiğim, kapıdan çıkana kadar dönüp dönüp baktığım rudbekyalarım. İki çeşit rudbekya var birisi top gibi ve ben en çok ona bayılıyorum diğerleride boyuna uzuyorlar.
hayatım boyunca yetiştirdiğim birşey yokken 2 yıldır bahçe ile uğraşıyorum. Birşeyden anladığım yok aslında burada sizlerin sayfalarına bakarak kendimce renkli bir bahçe için uğraşıyorum. Daha yapılacak çok şey var uzunda zaman gerekiyor biliyorum. Bu bahçe güzel olur ya da olmaz ama burada ki her düşüncenizin benim için önemi büyük. Burada beni güzel sözleriyle teşvik eden herkese yeniden teşekkür etmek istiyorum. İyiki varsınız...
Zambak ve kirli hanımlar :)
araya genel bir görüntü vereyim cannalarla :)
kına çiçeklerini unutmayayım çünkü renklerini çok seviyorum :)
en sevdiğim papatyalar işte bu dev gibi olanlar :)
ben gülhatmi çiçeğinden çok hoşlanmazdım, bu katmerli olanını görene kadar :)
Acem borusunu geçen yıl dikmiştik bir yılda iyi gelişti. Hanımeli ise hala çiçek veriyor.
Ortancaları göstermeden bitirmeyeyim diyorum 3 ay önce dikmiştim. Gelecek yıl ne kadar geliştiklerini görelim diye bu yıl ki durumlarını ilk iki resimde verdim. Son üç resim komşumun bahçesindeki ortancalara aittir. Onlarda iki ya da üç yıllık ortancalarmış.
akçabardak
25-06-2013, 12:49
Sevgili emel 262, ellerinize sağlık hepsi de çok güzel ve sağlıklılar,
70 nolu mesajınızda bilemedikleriniz, ilk fotoğraftaki zinnia (kirli hanım), 3. sü aster
ve diğerleri yer minesi. Herşey gönlünce olsun.
Sevgili emel 262, ellerinize sağlık hepsi de çok güzel ve sağlıklılar,
70 nolu mesajınızda bilemedikleriniz, ilk fotoğraftaki zinnia (kirli hanım), 3. sü aster
ve diğerleri yer minesi. Herşey gönlünce olsun.
teşekkürederim sn akçabardak. 3.resimdeki gerçekten aster mi? gerçekten bilmiyordum. Teşekkürederim.
Sevgi Durul
03-07-2013, 12:21
teşekkürederim sn SDurul. Top şeklinde olanı fide olarak almıştım geçen yıl. Diğerlerini tohumdan yetiştirdim. Bu yıl sizin için tohumlarını alır gönderirim :) adresinizi vermeniz yetecektir.
Sevgili emel262, tohum istemek için sormamıştım, yine de teşekkür ederim.:)
Tohum paylaşımına katılmak isterseniz sizi buraya (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/) bekleriz.:)
Oylama yapan arkadaş bir yanlışlık yaptı sanırım. Bu güzel bahçe tek yıldızla kalmamalı.:) Sadece biraz daha net fotoğraflar olsa bahçenin güzelliği daha iyi anlaşılacak. Sevgilerimle...
YeniGine
04-07-2013, 01:27
Sevgili emel262 gerçekten tebrikler, ellerine, gönlüne sağlık. Görülüyor ki bahçe nerelerden nerelere gelmiş. Hangi bitkini desem diye şöyle bir bakındım tek tek diyemeyeceğim; hepsi birbirinden güzel gelişim gösteriyorlar, bitkilerin çoğalıyorlar. İnşallah nasip, kısmet olur ise seneye bu bahçeyi rengârenk görürüz diyorum inşallah...
Sn SDurul ve YeniGine, çok teşekkürediyorum, o sizin güzelliğiniz :) yeşil günlere inşallah :)
Tatil dönüşü son fotoğrafları yüklemek istedim. Son fotoğrafların üzerinden yaklaşık bir aydan fazla geçmiş. Daha çok genel görüntüler çektim.
en çok bunlar dikkatimi çekiyor
Kirli hanımlar, akşamları mis gibi kokan akşam sefaları ve oya ağacım :)
Bodrum papatyasını çok seviyorum aslına bakarsanız papatyaya benzeyen ne varsa en sevdiğim çiçek oluyor benim için...
Kasımpatı, kadifeler ve kınalar ...
Birde artık evde sokağa atılan iki küçük köpeğimiz Kömür ve Kahve birde kedimiz Pamukk var. Şimdilik sorun yok ama Ekim ayı gelip biz buradan ayrılınca onlar ne olacak bende bilmiyorum.
Sevgili emel, benimde en çok bu görüntüler dikkatimi çekti. MAŞALLAH çok güzel çoşmuşlar.
Pembelerde kirli hanımlar mı?
Sevgili emel, benimde en çok bu görüntüler dikkatimi çekti. MAŞALLAH çok güzel çoşmuşlar.
Pembelerde kirli hanımlar mı?
evet Sevgi hanım onlarda kirli hanım mış ama bunlar boylanmayan cinsiymiş öyle söylemişlerdi. Teşekkürederim.
Ama çok güzeller, bayıldım, bahçeniz çok güzel hepsine bayıldım, ellerinize sağlık.
Bizim Bergama Belediyesi de dikmiş bunlardan bazı yerlere, tohularından toplamaya çalışcam :) Sevgiler...
adını bilmediğim çiçekleri bir araya topladım :) burada bu çiçeklerin hepsine izmir nazı diyorlar, hatta kirli hanımın adıda izmir nazı :) baştaki iki resimde olan çiçek daha çok küçük büyüdüğünde çok güzel oluyor o zaman yine resimleyeceğim. İşte izmir nazları...
En alttaki küçük pembe renkli açanlar civan perçemi. Burada bir yerde vardı. Ben bu yıl tohumdan yetiştirmeye çalıştım. Çıktıktan sonra kurudular. Burada beyaz ve sarı renklileri doğal olarak var. Bir defa ektikten sonra tekrar ekmeye gerek kalmıyor. İkinci yıl çiçek açıyorlar. Çiçekleriniz çok güzel. Daha sonra çeşit ve miktar olarak daha da artar. Sayfanız hayırlı olsun.
En alttaki küçük pembe renkli açanlar civan perçemi. Burada bir yerde vardı. Ben bu yıl tohumdan yetiştirmeye çalıştım. Çıktıktan sonra kurudular. Burada beyaz ve sarı renklileri doğal olarak var. Bir defa ektikten sonra tekrar ekmeye gerek kalmıyor. İkinci yıl çiçek açıyorlar. Çiçekleriniz çok güzel. Daha sonra çeşit ve miktar olarak daha da artar. Sayfanız hayırlı olsun.
aaaa evet olabilir bunlar civan perçemi galiba :) teşekkürederim sn Muda...
bay tömürcek
20-02-2014, 14:32
Emel ablacım sayfan çok sessiz kalmış, nergis zamanı gelince aklıma sen geldin sıra sıra, sarı nergisler vardı açmadı mı onlar merak ettim ;)
Merhabalar Emel hanım,ziyaretinizi görünce,ben de sizin bahçeye damladım.Maşallah papatya türleriniz çok gösterişli.Güle güle büyütün.Yeni paylaşımlarda buluşalım.Sevgiler.
Emel ablacım sayfan çok sessiz kalmış, nergis zamanı gelince aklıma sen geldin sıra sıra, sarı nergisler vardı açmadı mı onlar merak ettim ;)
:) beni gerçekten güldürdün, sıra sıra demek :))) benim değil komşularımın sıra sıra nergisleriydi onlar ama bende bu sonbaharda sıralı olarak diktim :) sanırım benimkilerde buhaftalarda açmaya başlayacaklar... Ama bir komşu bahçe daha var ki izin verirse tabi onun bahçesindeki nergisleride göstermek isterim... Biliyorum ki bayılacaksın by tömürcek...
bay tömürcek
21-02-2014, 11:04
:) beni gerçekten güldürdün, sıra sıra demek :))) benim değil komşularımın sıra sıra nergisleriydi onlar ama bende bu sonbaharda sıralı olarak diktim :) sanırım benimkilerde buhaftalarda açmaya başlayacaklar... Ama bir komşu bahçe daha var ki izin verirse tabi onun bahçesindeki nergisleride göstermek isterim... Biliyorum ki bayılacaksın by tömürcek...
Allah gülmekten ayırmasın ablacım ;) Evet sıra sıraydılar abla hiç aklımdan çıkmıyolar onlar benim eğer mümkünse konu komşu bahçedeki nergisleri de görmek isterim çok seviyorum nergisleri :p
Allah gülmekten ayırmasın ablacım ;) Evet sıra sıraydılar abla hiç aklımdan çıkmıyolar onlar benim eğer mümkünse konu komşu bahçedeki nergisleri de görmek isterim çok seviyorum nergisleri :p
:) kesinlikle izin alabilirsem senin için güzel bir bahçeden çekeceğim nergisler....
münevver48
21-02-2014, 19:44
sevgili emel262 sayfanız hayırlı olsun.bahçeniz çok güzel.emeğinize sağlık.çiçekleriniz hiç solmasın.sevgilerimle
by tömürcük senin için hafta sonu komşularımın bahçesine baktım ama nergisler daha yeni açmaya başlamıştı. Tam olarak açmadıkları için eklemek istememiştim ama gelecek haftalarda sana çok daha güzel bir nergis bahçesi çekeceğim için bunları eklemeyi istedim:)
Birde zühra teyzenin bahçesine bakalım mı? :)
Zühra teyzenin sümbülleri de güzeldir, ayrıca çuhaları ve birde yumak :)
bay tömürcek
24-02-2014, 21:14
Ablacım ellerin dert görmesin çok teşekkür ederim ricamı kırmadığın için ;) Ben bayıldım bu nergislere maşallah sıra sıralar bende saksıda 3 tane açtı diye sevinçten uçuyorum zühra teyzenin yerinde olmak isterdim :p Diğer şöleni de sabırsızlıkla bekliyorum emel ablacım ;)
Zühra teyzenin bahçesi bi harikaymış yani.. görsel şölen..
YeniGine
24-02-2014, 23:44
Maşallah!.. Sevgili Emel, ne kadar güzel bu nergisler böyle ellerinize, gönlüne sağlık, Zühra teyzenin de ellerine, emeklerine sağlık... Gerçekten ne kadar güzel olmuş o nergisler öyle, acaba ne yapıyor, nasıl bakıyor, soğanları çıkarıyorlar mı? Bir öğrenseniz bize de anlatsanız çok güzel olur vallahi...
YeniGine
24-02-2014, 23:52
Sevgili Emel ben sizin sayfa 3 yarıda kalmışım ve sonrasını yeni gördüm. Maşallah Maşallah ne kadar güzel olmuş kınalar, kadifeler vee bodur zinnialar. Bodur zinnialara bayıldım ve ilk kez sizin bahçenizde gördüm aynı renkleri nasıl bir arada toplayabildiniz, çok güzel bir görüntü vermiş. Harika olmuş, ellerinize sağlık... Maşallah!..
Ablacım ellerin dert görmesin çok teşekkür ederim ricamı kırmadığın için ;) Ben bayıldım bu nergislere maşallah sıra sıralar bende saksıda 3 tane açtı diye sevinçten uçuyorum zühra teyzenin yerinde olmak isterdim :p Diğer şöleni de sabırsızlıkla bekliyorum emel ablacım ;)
Kesinlikle bahsettiğim o bahçeyi görmelisin, resmini çekmemeyi özellikle istedim merakla beklemen için :) Çünkü orası gerçekten bir nergis tarlası olmuş diyebilirim...
Maşallah!.. Sevgili Emel, ne kadar güzel bu nergisler böyle ellerinize, gönlüne sağlık, Zühra teyzenin de ellerine, emeklerine sağlık... Gerçekten ne kadar güzel olmuş o nergisler öyle, acaba ne yapıyor, nasıl bakıyor, soğanları çıkarıyorlar mı? Bir öğrenseniz bize de anlatsanız çok güzel olur vallahi...
Teşekkürederim sn YeniGine, nergisler için özel birşey yapmıyoruz benimde var yaklaşık 150 soğan kadar. Ama resmini çekmedim çünkü benimkiler hem az hemde daha açmadılar. Soğanları çıkartmıyoruz ki toprak altında çoğalabilsinler. Birkere dikiyorsunuz birdaha artık soğanları ayırmak başka yerlere dikmek istediğinizde çıkartıyorsunuz...
Hepsine kocaman bir maşallah.....
Sevgili Emel fotoğraflar için çok teşekkürler, ellerine sağlık. Tam bir görsel şölen olmuş, Zühra teyzenin de ellerine sağlık, hepsine maşallah, çok güzeller bayıldım. Bende tömürcek gibi öbür bahçeyi merakla bekliyor olacağım...
münevver48
01-03-2014, 07:28
sevgili emel ne kadar şanslısın böyle güzel bahçeli komşuların var.hani (ev alma komşu al) diye boşuna dememişler. nergizlere sümbüllere hepsine bayıldım.bir koşuda gelip kokularını içime çekmek istedim.
sevgili emel ne kadar şanslısın böyle güzel bahçeli komşuların var.hani (ev alma komşu al) diye boşuna dememişler. nergizlere sümbüllere hepsine bayıldım.bir koşuda gelip kokularını içime çekmek istedim.
Fotoğraflarda gördüğünüzden çok daha farklı aslında. Muğlaya gelirseniz mutlaka beklerim ...
münevver48
03-03-2014, 12:20
sevgili emel, bu güzel davetin için çok teşekkür ederim.çok naziksiniz inşalah neden olmasın sizi daha yakından tanımak beni memnun eder.
Çok güzel görünüyorlar , size bahar gelmiş ben yine kıştayım :)
İremsıla
03-03-2014, 14:16
Sevgili emel hanım,ellerinize sağlık çiçekleriniz çok bakımlı ve güzeller.rudbekyalar,nergizler,anemon vs. hepsi muhteşem sevgiler..
by tömürcek sana göstermek istediğim için bu bahçenin resimlerini buraya ekliyorum ama bilesin ki bu bahçenin hakkı bu değildir. Bu yıl nazar mı değdi ne olduysa artık bu bahçede nergisler açmadı. Çok üzgünüm umarım gelecek yıl açarlar çünkü bu bahçeye bakmadan geçemeyeceğin kadar güzel bir görüntüsü olur. Ama sümbüller çok güzel kokuyordu :)
nergislerin nerelere kadar uzandığına bakar mısınız?
güneşi daha çok gören yerlerde biraz daha durum iyi.
birde çiğdemlere bakalım mı?
tabi bu bahçenin yanında benim ki ne ki :) bu resimlerde kendi bahçemden...
bay tömürcek
10-03-2014, 11:30
Ablacım ellerine sağlık kırmadın beni tekrar teşekkür ederim :) Nergisler nekadar az açmış olsalar da açmış olanların güzelliği yeter :) Çiğdemler çok güzel ve minyatür hercailerde gözüm kaldı maşallah :)
Merhaba emel262 bence herşey çok güzel eminim ilerleyen günlerde dahada güzel olucak, evinide çok beğendim kızında çok tatlı maşallah inşallah benim bahçemde seninki gibi renklenir herşey gönlünce olsun sağlıcakla kalın.
çok teşekkürederim 06dilek :)
Herkese Günaydınlar efendim :) Hafta sonu çiçeklere bakarken uzun zamandır birşeyler paylaşmadığımı farkettim ve hemen sardunyaların resimlerini çektim...
Bu sardunyaların da çoğu baharda yeni dikildiler... Araya begonyayı, mercan çiçeğimi, hercaiyi ve papatyalarla ballıcayıda sıkıştırıvermişim :) herşey gönlünüzce olsun....
resimsel
27-05-2014, 09:15
Emel hanım,bu çiçekler bir arada çok güzeller ama su ihtiyaçları farklı sanırım zarar vermiyormu fazla su?
Emel hanım,bu çiçekler bir arada çok güzeller ama su ihtiyaçları farklı sanırım zarar vermiyormu fazla su?
Sn resimsel eğer son resimdeki çiçeklerden bahsediyorsanız ben bir sorun yaşamıyorum. Ayrıca ballıcada, sardunya da şu an için resimde gördüğünüz hercaiyede verdiğim su yetiyor.
akçabardak
27-05-2014, 11:26
Sevgili emel262 sardunyaların çok güzel açmışlar, hepsi de biribirinden güzeller maşallah
ellerine sağlık.
münevver48
27-05-2014, 17:56
sevgili emel262,doğru söylüyorsunuz uzun zamandır sesin soluğun çıkmadı .dönüşün muhteşem olmuş.sardunyaların çok güzel ve sağlıklı kimbilir daha ne güzeller vardır paylaşılacak,bu güzelliklerin devamını da getirirsin inşallah.sevgilerimle.
Bir sardunya hastalığıdır gidiyor bende, açtıkça paylaşmak istiyorum, paylaştıkça her yere sardunya dikmek istiyorum...
Begonyalarda Bodur Begonvil de yenilerden :)
Rudbekya, Hatmigül, Fener çiçeği, yıldız çiçeği ve Glayör
Ortancaların bu yıl ki hallerini göstermezsem olmaz değil mi:)
petunyaların son halini de ekleyeyim ve bitireyim artık bu sabah çektiğim bahçe resimlerini :)
bay tömürcek
02-07-2014, 15:19
Emel ablacım ellerine emeklerine sağlık sardunyalara bittim bayıldım :)
YeniGine
02-07-2014, 23:17
Sevgili emel maşallah maşallah!.. Bütün çiçekleriniz coşmuş da coşmuş. Harika olmuşlar, ellerinize sağlık...
Glayölün dibindeki çiçek ve 135 nolu mesajdaki kadifelerin yanındaki çiçeklerin isimleri nedir acaba?
Hepsi birbirinden güzel...
Sevgili emel maşallah maşallah!.. Bütün çiçekleriniz coşmuş da coşmuş. Harika olmuşlar, ellerinize sağlık...
Glayölün dibindeki çiçek ve 135 nolu mesajdaki kadifelerin yanındaki çiçeklerin isimleri nedir acaba?
Hepsi birbirinden güzel...
Sayın, YeniGine öncelikle çok teşekkürederim beğeniniz benim için gerçekten çok önemli :) Glayölün dibindeki civanperçemi, kadifelerin yanındaki de yer minesi. Mine bu yıl çok güzel açıyor...
Emel ablacım ellerine emeklerine sağlık sardunyalara bittim bayıldım :)
çok teşekkürederim bay tömürcek... çok daha güzelleri senin olsun :)
Günaydın herkese :) Bahçelerin sanırım en güzel hali Gaura çalısı ve asterlerde...
Günaydın...
Geçen hafta yeni ekilen çim alanın 10 günlük halinin resimlerini çekmiştim ama fırsatım olmadığı için ancak bugün gösterebiliyorum...
10 günlük çimlerimiz :)
kışın soğukta bütün sardunyaları kaybetmiştim. Kaybettiklerimizin yerine alınan yenilerden...
Baharı ne kadar özlediğimi düşünüyordum. Yazın fırsat bulup aktaramamıştım:) Özlemimi paylaşmak adına...
En sonunda yapabildiğim havuzumuz :)
shawshang
25-05-2016, 09:56
kayrak taşlarla kaplama da güzel olmuş
teşekkürederim sn.shawshang
münevver48
25-05-2016, 12:41
sevgili emel262, uzun zaman olmuş ziyaret etmeyeli sayfanı, çimlerin ve havuzun çok güzel olmuş. havuz heveslisi birisi olarak bahçene havuz çok yakışmış.sevgiler.
sevgili emel262, uzun zaman olmuş ziyaret etmeyeli sayfanı, çimlerin ve havuzun çok güzel olmuş. havuz heveslisi birisi olarak bahçene havuz çok yakışmış.sevgiler.
çok teşekkürederim sn münevver48. Çok daha güzelleri sizin olsun inşallah...
YeniGine
27-05-2016, 23:42
Sevgili emel262 ben sizin havuzunuzu görmemişim :( yeni gördüm emeklerinize sağlık, çok güzel olmuş...
Ve yeni görüntülerinizle birlikte nerelerdesiniz?
Sevgili emel262 ben sizin havuzunuzu görmemişim :( yeni gördüm emeklerinize sağlık, çok güzel olmuş...
Ve yeni görüntülerinizle birlikte nerelerdesiniz?
teşekkürederim sn YeniGine... Hayatımız biraz yoğun galiba, zaman buldukça gelebiliyoruz :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.