View Full Version : Tohumların Şifalı Etkisi ("SUJOK Tohum Terapi" öğrenmek ister misiniz?)
Mine Pakkaner
02-03-2013, 00:34
Sizlerle yeni bir konu paylaşmak istiyorum. Aylardır tohum paylaşıyoruz, gönderiyoruz, alıyoruz. Yıllardır tohumları ekiyoruz, izliyoruz, öğreniyoruz, öğretiyoruz.
Peki tohumların şifa etkisini ne kadar biliyoruz.
Yepyeni bir uğraş içindeyim. Sujok akupunktur terapisi alıyorum, bu arada çok ilgimi çektiği için konuyu öğreniyorum, eğitim alıyorum, uyguluyorum.
Önce tedavi alarak başladığım uygulamalar o kadar ilgimi çekti ki, bir süre sonra kendime yardımımın sürdürülebilir olması için ne yapabilirim diye düşündüm. Bu arada sujok akupunkturu öğrenmek ve basit düzeyde kendine uygulamak için illa doktor olmak gerekmediğini de keşfettim (Ancak profesyonel hizmet bazında bakılınca, hem doktordan hem de doktor olmayan terapistten tedavi aldım, arada fark çok.).
Bu kez öğretmen arayışım başladı. Yurt dışında pek çok kurs hatta özel akademi var bu konuda. Ülkemizde akademi kurma çalışmaları olduğunu öğrendim ama onu beklersem sürse uzayacaktı. Eğitim veren hocalar olduğunu duydum. Hoca buldum ama bir türlü zamanlarımız tutmadı, hoca bir türlü 1. seviye eğitim vermedi. Arayışımı sürdürünce nihayet öğretmenimi buldum ve hemen 1. seviye eğitimi aldım. Artık 2. seviyeye başlama düzeyine geldim. Kısa süre içinde işten vakit arttırıp 2. seviye eğitim alacağım.
Kısaca SUJOK öğreniyorum.
Öğrendiklerimin ve uyguladıklarımın bir kısmı da tohumlarla ilgili. Tohumlarla ilgi olan herşey de agaclar.net dostlarıyla ilgili. Öyleyse paylaşalım, öğrendikçe anlatalım. ;)
Sizlere tohumların şifa için kullanımı ile ilgili, kendinize ve çevrenizde dostlarınıza yardımcı olmak için uygulayabileceğiniz yöntemi anlatmadan önce kısaca sujok nedir diye bir bakalım;
Kore dilinde Su kelimesi el, Jok kelimesi ise ayak demektir. Kısaca sujok el ayak terapisi olarak adlandırılır. SU JOK Terapi yöntemini ise Güney Koreli Profesör Park Jae Woo keşfetmiş. Hem batı hem de Çin tıbbını bilen ve yakından takip eden Park Jae Woo, organlara uygun noktaların bütün vücudumuzda bulunduğunu, el ve ayakların organları çok kolay çalıştırdığını fark etmiş. Bu durumda el ve ayaklarımız bizim bedenimizin birer uzaktan kumandası gibi düşünülebilir.
Peki elimize (ayağımıza) vücudumuz nasıl yansır?
Baş parmağımızı başımız ve boynumuz olarak kabul edelim. Avuç içimize tüm iç organlarımız yansır, parmaklarımıza da kol ve bacaklarımız. Baş parmağımızı elimizin yan tarafından kaldırıp bileğimize çevirsek insan bedeninin şeklini aynen görürüz. Şöyle;
374153
Peki bu yansımada hangi bölge nereye denk gelir?
374154
Acaba iç organlarımız nasıl yerleşir?
374155
Elimizin ve ayağımızın içine, yani avucumuz ve tabanımıza vücudumuzun ön yüzüne, içine yerleşir. Buna yin bölgesi denir. Vücudumuzun arkası ise elimizin ve ayağımızın üst, dış kısmına yerleşir. Buna da yang bölgesi denir.
Bunları niye öğreniyoruz, çünkü tohumları nereye uygulayacağımızı bilmemiz gerek (İnanın size çok pratik anlatıyorum, hocam bunu en ince noktasını bile gözü kapalı bilelim diye bize nasıl detay vıdık vıdık anlattı anlatamam :eek: )
Burada da elin iç ve dış yüzüne vücudun yerleşimi detaylı gösteriliyor (Ayağı sonra anlatırım, el başlangıçta daha kolay).
374171
Elimizde ve ayağımızdaki gösterdiğim bu yansımalar sujok'ta ana sistem denilmekte.
Tohumla tedavi kısmına geçmeden önce bilmemiz gereken önemli bir vücut yansıması daha var. Bu da parmaklarımızda. Sujok'ta bu yansımaya "böcek sistemi" deniliyor. Bu her bir parmağımız için aynı. Yani 20 parmağımızın her biri tek tek bütün vücudumuzu temsil ediyor (Daha ana sistemi anlıyorduk böcek nereden çıktı demeyin, bir de mini sistem var, sırasını bekliyor, o da geliyor...)
Peki vücudumuz parmağımıza nasıl yansıyor? İşte böyle;
374178
Konuya bu şekilde bir başlangıç yapmadan size uygulamaları anlatma imkanım yok kusura bakmayın, birden üzüm çekirdeği, elma çekirdeği, nar çekirdeği, ceviz diye başlayamadım ;). Sorularınız olursa cevaplarım.
Not: Anlatımlarda kullandığım diyagramlar Prof. Dr. Park Jae Woo' nun Su Jok Tohum Terapi kitabından alıntıdır.
İlginç bir konu.
Bir tanıdığım vardı, çıplak ayakla çakıl taşlarının üzerinde yürürdü. Neden bunu yapıyorsun diye sorduğumda, ağrılarıma iyi geliyor derdi.
Bu şu demek mi acaba?
Böyle yapmakla, ayak tabanı altında vücudun yansıması olan bölgelere masaj mı yapıyordu?
Ama benim, sizin bu anlattıklarınızda tohumun şifa etkisi daha çok ilgimi çekti.
Konuyu takip edeceğim.
Mine Pakkaner
02-03-2013, 08:59
Aynen öyle, yansıma bölgelerine masaj yapıyor tanıdığınız kişi. Ayrıca taşların da şifa gücü yüksektir. Onlar toprağın, havanın, suyun, güneşin, rüzgarın, gece ve gündüzün hepsinin etkisine maruz kalır ve enerjilerini emer. Bir de kendi içindeki ana kayacın elementleri ve özellikleri var.
Tohumlarla terapiye geçmeden önce kısa bazı temel bilgiler daha vereceğim ki, bu başlık uygulamalı olarak da işe yarasın. Üyelerimiz hangi tohumu nereye nasıl uygulayacaklarını kısaca pratikte bilsinler. Üstelik sadece tohumlar değil bazı bitki parçacıkları da uygulayacağız, dallar, yapraklar gibi.
Mine Pakkaner
02-03-2013, 09:26
Parmaklarımıza yansıyan böcek sistemi elimizde genel olarak bu şekilde görünür. Düşünün ne çok tedavi noktamız var.
374196
Benim kişisel hedefim daha az ilaç kullanıp daha çok doğadan şifalanmak. Şifalı bitkileri ağızdan da alabiliriz ama, onların da ilaç etkisi olduğunu unutmayalım, doğru bitki, hatta bitkinin doğru kısmı, doğru doz, doğru toplanma zamanı gibi önemli pek çok konu var.
SUJOK tohum terapisinde ise bunların önemi yok, yanlış veya eksik birşey yaparsanız kendinize zarar vermeniz imkansız. Çünkü sujok tohum terapi uygulamayı yanlış noktaya yaparsanız çalışmıyor. Doğru noktaya yanlış uygulama yaparsanız yine çalışmıyor. İnsana zarar verecek hiçbir uygulama çalışmıyor. Kısaca bu metotla güvendeyiz. ;)
Çok ilginç bir konu. Kabataslak birşeyler biliyordum bu konuda : Bebeklere ve hamilelere ayak masajı yaparlar, oğlum bebekken gazlı olmasın rahat uyusun diye sık sık yapardım.
Tohumlarla ilgili bağlantısını ilk defa duyuyorum. Merakla bekliyorum.
Mine Pakkaner
02-03-2013, 11:52
Bazı bebekler parmak emerler, hatta ayak baş parmağını bile emen bebek görürsünüz, bu bebek için çok rahatlatıcı ve şifalandırıcı bir faaliyet. Bebek içgüdüsel olarak bunu yapmakta.
Çok ilginç bir konuymuş. Bir de Mine hanımın içten anlatımıyla birleşince, bu başlığın müptelası olacağız sanırım :p
Teşekkürler Mine hanım. devamını merakla bekliyorum.
Mine Pakkaner
02-03-2013, 13:04
Peki sol avuç içimize bakalım, parmaklarımız başaşağı konumda , başparmak yukarıda. Bu durumda vücudumuzun solu neresi? Elimizin sol tarafı değil, bunu unutmayalım.Elimizi ayrı bir birey olarak düşünelim, yüzyüze bakıyoruz (avcumuz bize dönük), bu el kişisinin sol tarafı neresidir? Bizim bakışımıza göre sağa düşen tarafı el kişinin sol tarafıdır.
Şöyle;
374231
Bu bilgiyle sağda olan karaciğerimizin yerini her iki elde de bulalım.
374232
Siz de bütün organlarımızın vücuttaki yerlerine göre kısaca elimizdeki yerleşimini aklınızdan geçirin. Hatta, elinize çizebilirsiniz, hocamız bize öyle yaptırdı. Her organın yerini hem ana sistemde hem böcek sisteminde hızla düşünmeden bulabilmemiz için teker teker elimize çizdik.
Aslında ezbere hiç gerek yok, ilkokuldan bu yana öğrendiğimiz anatomiyi ele ve parmağa hangi yönde yerleştireceğimizi anladıysak tamam.
Daha detay anlatmam mümkün ama sizi sıkmak istemem, lütfen anlaşılmayan, aklınıza takılan bir yer olursa sorun.
Mine Pakkaner
02-03-2013, 13:32
Bu arada tohumlara geçmeden önce mutlaka söylemem gereken bir nokta kaldı;
Bacakların yerleşim yönü.
İlk mesajda size vücudumuzun yin ve yang bölgeleri olduğunu söylemiştim. Yin bölgeyi kısaca katlanan kapanan karanlıkta kalan, gölge bölge olarak düşünelim. Bu durumda gövdemiz öne kapanınca ön tarafı yin bölge arka tarafı yang bölge oluyor. Avucumuza yerleşiyor.
Peki bacaklarımızın neresi kapanıyor? Bacaklarımızın arkası kapanıyor, bacaklarımızı kendimize çektiğimizde kapanan gölgede kalan kısım yin, güneşte kalan kısım yang. Bir de bacakların iç kısmı var gölgede kalan.
Elimizin iç kısmına hep yin bölgeler yerleşiyor demiştik, öne kıvrılan gölge bölgeler;
Yüzümüz, başımız öne kıvrılıyor yin, gövdemizin ön yüzü, belden kırıldı gölgelendi yin, bacaklarımızın da arkası yin olduğuna göre elimizin iç kısmına bacakların arkası yerleşiyor.
Yani normalde vücudun önünde olan dizlerimiz sujokta arkada. Size diz ağrılarında hangi tohumun uygulanacağını anlatırken bunu bilmeniz gerek. Dizin yerini bilmezseniz tohumu uygulayamazsınız.
Kısaca şöyle;
374241
Gördüğünüz gibi parmak uçlarımıza ayak tabanımız yerleşiyor, yani çizim hatalı değil ;)
Daha pek çok önemli konu var ama yeri gelirse size gösteririm. Artık kısaca hepinizin asıl ilgilendiği konu olan tohumlardan bahsedelim.
Cosmos...
muh-te-şem
ve
onu keşfeden insan...
ne güzel
Ve her tohumda
muhteşem bir güzellik.
Bir bigbang.
Tohumuna dokunduğunuz bir ağacınız olduysa, şahit olduğunuz bir kainattır.
Tıpkı, tanımlayamadığınız bir sevgiyle vazgeçemediğiniz çocuğunuz gibi.
Takipteyim Mine hanım.
Cumhur Tonba
02-03-2013, 21:12
Sayın Mine Hanım,
Çok harika bir konu. Güzel bir uğraş ve öğrendiklerinizi bizlere aktarmanız şahane bir jest.
Hele hele şu cümle (SUJOK tohum terapisinde ise bunların önemi yok, yanlış veya eksik birşey yaparsanız kendinize zarar vermeniz imkansız. Çünkü sujok tohum terapi uygulamayı yanlış noktaya yaparsanız çalışmıyor. Doğru noktaya yanlış uygulama yaparsanız yine çalışmıyor. İnsana zarar verecek hiçbir uygulama çalışmıyor. Kısaca bu metotla güvendeyiz.)
Çok çok teşekkürler. Biliyorum ki siz, bu eğitim kaç seviye olursa olsun sonuna kadar gideceksiniz. Bizler de sizin güzel bilgilerinizde faydalanacağız. Kolay gelsin.
(Belli mi olur? Belkide isminizi, bu konuda ilerde uzman, eğitmen olarak da duyacağız)
Mine Pakkaner
02-03-2013, 22:00
Cumhur Bey o kadar ileriye gider miyim bilmiyorum, çünkü çok geniş bir konu.
Amacım kendime ve yakın çevreme yardımcı olacak, yaşam kalitemi sağlığım açısından yükseltecek ve kimyasal ilaçları en az düzeyde kullanarak hayatımı sürdürecek kadar öğrenmek.
Öğrendiklerim arasından en fazla kullandığım yöntemlerden biri tohum terapi, geçen yazdan beri uyguluyorum. Umarım sizler de fayda sağlarsınız.
Arada yetersiz açıklama yaptığım noktalar olursa lütfen sorun. Bilgim dahilindeki her soruyu cevaplarım, beni aşıyorsa öğretmenime sorarım. ;)
Başlığa ilgi duyan ve destekleyen mesajların tümüne teşekkür ederim.
Bu arada konu enteresan gelirse bir gün bakarsınız mini seminerler düzenleriz :)
Mine Pakkaner
02-03-2013, 22:18
Terapide kullanılan tohumların çimlenme yeteneğini kaybetmemiş, canlı tohumlar olması çok önemli bir konu. Ne demiştik, tohum kendi yaşam enerjisini bize iletiyor, hasta bölgeyle iletişime geçiyor. Bu iletişim sonucu tohumun yapısı bozulabilir, yumuşama,kırılma, çatlama, ezilme, kararma, içinin boşalması vs gibi değişimler görülebilir. Bunlar normal, şaşırmayın. Bunlar tedavinin iyi gittiğini gösterir.
Tohumlar kendi verdikleri enerjinin dışında birer küçük masaj aleti gibi de çalışırlar. Ağrılı noktaya uygulandıklarında o noktaya masaj yaparak ağrı bilyesinin yok olmasını sağlarlar. Tohumun altındaki noktada ağrı azaldıkça bedendeki sıkıntı da iyileşir.
Peki tohumları nasıl kullanacağız?
Genel olarak tohumları cilt üstüne ağrılı noktaya bir parça plaster yardımıyla yapıştırırız ve üzerine baskı uygulayarak masaj yaparız.
Büyük tohumları ise avucumuzda yuvarlayarak kullanırız. (Örneğin ceviz tohumu. Cevizi avuçlarımızın içinde bastırarak saat yönünde yuvarlarsak kabızlığa iyi gelir. Saat yönünün tersine yuvarlarsak ishali keser. Kabukları en girintili çıkıntılısından bir çetin ceviz seçin. Çantanıza atın. Sıkıntılı anlarda imdadınıza yetişir. Ayda bir çantanızdaki cevizi yenileyin. Avucunuzun neresinde yuvarlayacağınızı tam olarak anlamak için ilk avuçta barsakların yerleşim şekline bakın. Hem sıkı bastırıp hem yuvarlamayı unutmayın, yumuşak yumuşak çevirmek, cevizi elde gezdirmek işe yaramaz :) )
Tohum terapiyi hem akut hem kronikleşmiş hastalıklarda uygulamak mümkün.
Uygulama yüzeyi genişse büyük tohumlar kullanılabilir, kestane, ceviz, koçanıyla beraber mısır, şeftali çekirdekleri, çam ve servi kozalakları gibi.
Organın veya uygulama alanının büyüklüğüne göre hurma çekirdeği, palamut, kiraz çekirdeği, nohut, fasulye, buğday, keten tohumu, kabak, salatalık tohumları hep kullanılır.
Muhsin Hanif
02-03-2013, 23:02
Mine hanım, elinize emeğinize sağlık.
Hep ilgi duyduğum merak ettiğim konulardı bunlar.
Hatta bir ara internet üzerinden araştırmalarımda ayak bölgesi organ yerleşimi fotoğraflarını indirmiş ve o bölgelere masaj yaparak etkilerini denemek istemiştim.
Sayenizde çok kolay bir şekilde konu hakkında çok şey öğreneceğiz.
Merakla ve heyecanla bekliyoruz. :)
Belki erken bir soru olacak ama ; sinir sistemi bu terapide anahtar göreve sahip sanırım, peki onda bir aksaklık olduğunda uygulanacak bölge ve ya yapılacak bir şey var mı ?
Tekrar teşekkürler bu sayfayı açtığınız ve paylaşımlarınız için. :)
Kesinlikle çok güzel bir paylaşım, hele hele de akşam üstü oturduğum yerde belimin tutulduğunu düşünürsek..Tabak dahi taşıyamıyorum, iki büklüm kaldım:(
Yazınızı okuyunca belim neresi oluyor acaba dedim, yuvarlak uçlu bir şeyle bahsi geçen bölgeyi elimde bulmaya çalıştım ama beceremedim sanırım.
O kadar ders bir yazıyla öğrenilecek olsaydı kimse bunun kursuna gitmezdi di'mi ama, ben kas gevşeticilere talim artık..:p
Mine Pakkaner
02-03-2013, 23:54
Hangi tohumu seçeriz?
Uygulanacağı organın şekline göre tohum seçmek uygun yöntemlerden biridir.
Örneğin uzun tohumlar uzun organ ve parçalara ( kol bacak, bağırsak, dudak, burun vs.), yuvarlak organlara ( göz, baş, meme) yuvarlak tohumlar gibi.
Örneğin böbreklere ve mideye böbrek şeklinde bir tohum olan fasulye, börülce tohumu kullanılabilir. Pankreas hastalıklarında üzüm çekirdeği kullanılır.
Tohumlar ait oldukları bitkinin tüm şifa gücünün bilgisi ve enerjisini aynen taşır, bitkinin neye iyi geldiğini biliyorsanız, tohumunu şifa için kullanabilirsiniz. Örneğin kimyon gaz söktürür tohumları uzundur, bağırsaklarda kullanılır gibi.
Genel olarak en çok kullanılan tohumlardan elma çekirdeği için bütün ailemi tembihledim, yiyince sakın çekirdeklerini atmayın, biriktirin bana verin diye. Yazın biriktirdiğim üzüm çekirdekleri bitti sayılır :) Mutlaka kara buğday, siyah tane karabiber, kırmızı tane biber, yeşil tane biber, pirinç tohum kutumda bulunur.
Sizi seçimlerle yormayıp ders notlarımdan genel tanımlama listeleri veriyorum elinizin altında olsun;
Uzun tohumlar: kol ve bacaklar, barsaklar, dudaklar, burun;
Küre şeklinde tohumlar: göz , kafa, meme;
Fasulye şeklinde: böbrek, mide;
Şeftali biçiminde: mesane ve safra kesesi;
Salkım şeklinde, üzümsü: pankreas.
----------------------------------------------------------------
Göz problemleri, baş ve meme problemleri küresel tohumlarla iyileşir (kiraz, karabiber, bezelye);
Bir şeye odaklanma eksikliği: ceviz;
Kalp: nohut, kartopu, kranberry, karabuğday, kızılcık, kabak çekirdeği ;
Böbrek, mide: fasulye, börülce, bakla;
Bağırsaklar, damarlar, uzun kemikler: yulaf, brom otu, kimyon;
Omurga ve eklemler: elma çekirdeği, karabuğday; burada başka bir enteresan nokta var, karanfil sağı, kırkeklem otu (efedra) gibi boğum boğum dalları olan bitkileri bu parçaları eklem hastalıklarında doğrudan kullanılır.
---------------------------
manolya asması (Schisandra rubriflora) (beyin bölgesine) - çalışma verimliliğinin arttırılması, uyuklamaya engel olma ( Bu tohumu mutlaka bulmam gerek, bulamadım :rolleyes:)
kuş kirazı (kalın ve ince bağırsakların bölgesi)- ishal;
kuşburnu (karaciğer ve safra kesesi bölgesi)- genel bütün karaciğer hastalıkları
nar çekirdekleri (kulak ve göz bölgesi)- işitme ve görme hastalıkları;
keten tohumu (ağız ve kalın bağırsak)- kabızlık ve diş ağrıları;
bezelye (böbrek ve idrar yolları şikayetleri)-böbrek ve mesane taşları;
mısır (pankreas)- diabet;
akasya (bacaklar)-varis,tromboflebit;
pirinç (bronş bölgesi)-bronşit, bronşiyal astım, sinüzit (eşim pirinç sayesinde bu kışı sinüziti için antibiyotik kullanmadan geçirdi);
kartopu (viburnum dentata), alıç (kalp ve baş bölgesi)-hiper tansiyon;
dereotu ve rezene (ince ve kalın bağırsaklar)-karında şişkinlik, gerginlik, aşırı gaz;
karpuz (böbrek ve idrar yolları bölgesi) - ödemler
Konuya devam edeceğiz. :)
Mine Pakkaner
03-03-2013, 00:12
Kesinlikle çok güzel bir paylaşım, hele hele de akşam üstü oturduğum yerde belimin tutulduğunu düşünürsek..Tabak dahi taşıyamıyorum, iki büklüm kaldım:(
Eyvah, maalesef forumda bir teknik sorun var, fotoğraf yükleyemiyorum yoksa size kendi elime tohum yapıştırarak yerini fotoğrafla gösterirdim...
Evde yakı varsa (hani eczanelerde satılan yakı bantları) şerit halinde kesip, daha önce yüklediğim fotoğraflara bakarak, elinizin üzerinde ve parmaklarınızda bel omurlarını gösteren bölgeye yapıştırın. Dayanana kadar tutun, belinizi yumuşatır.
Yapabileceğiniz ayrı bir çalışma ise fincan tabağıyla; mümkün olduğu kadar düz bir kahve fincanı tabağı alın, elinizi bir yüzeye koyun, avucunuz yere bakacak. Tabağı dik tutarak, tekerlek gibi elinizin üzerinde yüzük ve işaret parmaklarınız arasından başlayıp bileğinize kadar bastırarak ileri geri yuvarlayın. İki üç dakika yapın sonra bırakın yarım saat kadar sonra yeniden yapın. Bu yuvarladığınız hat fotoğraflara bakarsanız kuyruk sokumundan sırtınızın ortasına uzanıyor.
Geçmiş olsun. :(
Cevap için teşekkürler, hemen deneyeceğim. Bende avuç içinde orta parmak ve yüzük parmağımın ortasının üstüne bastırarak bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Arada bir belim sızlayınca da doğru bir şey mi yapıyorum yoksa psikolojik mi diyordum:p tabi o an kıpırdanmış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir acı..
Mine Pakkaner
03-03-2013, 00:40
Sızıyı ilk etapta belinizden çok elinizde hissedeceksiniz. Elinizdeki ağrı uygunluğu bilyaları biraz acı verebilir, o hafifleyince beliniz de rahatlayacak. Tekrar geçmiş olsun, yarın fotoğraf yükleme şansımız olursa size elinize bel için nasıl tohum bağlanır gösteririm.
Cumhur Tonba
03-03-2013, 14:04
Mine Hanfendi,
İnanın ilk işimiz bu sayfayı kontrol etmek oluyor.
Haberiniz olsun.
Saygılar, sevgiler.
handanhanım
03-03-2013, 18:19
Harika bir bilgi ve çok teşekkürler bizlerle de paylaştığınız için.
Mine Pakkaner
03-03-2013, 20:16
Evet, tohumların kullanımına devam edelim.
Bitkide eğer bir yeri kırılınca beyaz süt çıkıyorsa, tohumları emziren annelerin sütünü arttırmak için kullanılır.
Sarı süt çıkaran bitkilerin tohumları karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında kullanılabilir.
Keten tohumu gibi sıvısı bol tohumlar nezle, bronşit gibi ifrazatlı hastalıklara iyi gelir.
Soğuğa dayanıklı bitkilerin tohumları soğuk algınlığında iyi sonuç verir.
Kanatlı tohumlar, paraşüt gibi uçarak yayılanlar yabani hindiba, kavak, dişbudak, bazı akasyalar eklem, bağ, kas hastalıklarında kullanılır.
Dulavrat, domuz pıtrağı gibi dikenli meyvelerin bitkilerin tohumları cilt, saç, tırnak hastalıklarında kullanılır.
Acı kırmızı biber tohumları adet sancılarını giderir, ayrıca kırıkların çabuk kaynamasını sağlar.
Limon çekirdeği beynin uygun bölgesine bağlanır, beyin ve beden yorgunluğuna iyi gelir, beyinciğe bağlanırsa kalp-damar ve solunum sistemini uyarır.
İnci çiçeği tohumları kalbin uygun bölgesine bağlanırsa kalp sorunlarında yardımcı olur.
At kestanesi varislerde kullanılır. Bacaklarda varisli bölgelere uçtan merkeze doğru masaj yapılır.
Arpa tohumu, nar çekirdeği hemeroitte kullanılır.
Nohut anemide de faydalıdır.
Mısır tohumları epilepside de kullanılır.
Portakal nergisi göz iltihaplarında faydalıdır.
Kuşburnu tohumları kan hastalıklarında göğsün uygun bölgesine bağlanır. Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, sarılıkta da faydalıdır.
Nohut tohumları temel enerji noktalarına uygulanırsa halsizliğe iyi gelir.
Küçük mısır tohumları baldırlardaki kas spazmlarında faydalıdır.
Armut çekirdekleri akciğer iltihabına iyi gelir, pirinç de akciğer hastalıklarına iyi gelir.
Sistit karabuğday ile şifalanır.
Eser İlhan
03-03-2013, 21:54
Mine Hanım, facebookda yazdıklarınızı tesadüfen gördüm, iz sürüp buraya kadar geldim. Çoook ilginç. Keşke Istanbul'da olsaydınız. Ben de çok isterdim bu dersleri almayı. Öyle de ihtiyacım var ki .....
Mine Pakkaner
03-03-2013, 22:56
... Keşke Istanbul'da olsaydınız...
Agaclar.net doğum günü toplantısına katılacağım, görüşürüz Eser Hanım.
Mine Pakkaner
03-03-2013, 23:18
Tohumları şu şekilde tuttururuz;
İri tohumlarda veya böcek sisteminde bazen tek tohum bağlamak yeter,
374692
Bazı minik tohumlar grup halinde bantlanır (Dere otu tohumu uygulaması ile ile mide ve barsak gazlarının tedavisi). Çok ince tohumlarda tohumu bantın üzerine tek tek dizmeye gerek yok. Yapışkan şeridi tohuma batırır ve yüzeye bantlarız.
374693
Bazı durumda elimde gördüğünüz gibi tohumlar sıra halinde dizilerek bantlanır. Elimde bantlı olan tohumlar karabuğday tohumu.
374694
Mine Pakkaner
04-03-2013, 01:10
Tohumların aktif ve pasif olduğu zamanlar var. Bir tohum normal halinde pasiftir, uykudadır. Eğer ona uygun koşulları sağlarsak hepimizin bildiği gibi uyanırlar ve içlerindeki enerjiyi aktive edip çimlenmeye başlarlar. Sujokta buna aktif zaman denir. Kronik hastalıklarda tohum pasif halde kullanılır. Ancak hastalık akutsa ve çok şiddetliyse tohumu aktive etmek şifayı hızlandırır.
Tohumu aktive etmek için bir turuncu veya kızıl ışığa maruz bırakabiliriz, ılık suda ıslatıp şişirebiliriz.
Odunsu çok yıllık bitkilerin (ağaç, ağaççık ve çalılar) tohumlarını kronik hastalıklarda, otsu bitkilerin tohumlarını akut hastalıklarda kullanabiliriz.
Tohumların kullanımında enerjilerinin çeşidine de dikkat etmek mümkün.
Ateş
Nem
Kuruluk
Soğukluk
Rüzgar
Sıcaklık enerjileri.
Buna 6 enerji teoremi deniyor. Buraya fazla girip akılları karıştırmayacağım. Ama şunu söylemek isterim, burada benim en çok kullandığım bilgi rüzgar. Bu enerji yeşildir, ve kurutur, rüzgar hareket demektir. Nasıl sizde de bir çok fikir canlandı mı? El bileklerini hareket ettirirken ağrı ve kısıtlılık hisseden bir arkadaşıma yeşil mercimek tohumu bağladım 1 hafta uyguladık, çok iyi geldiğini söylüyor.
Bugün kendiliğinden her sene aynı yerde çıkan ve hiç toplanmayan bir pamuktan çiğitlerini topladım. Yeşil renkli, uzun, üzerinde biraz beyaz bir hav var. Düşünün bakalım neler yapabilirim bu tohumlarla. :)
Temel bilgiler doğrultusunda aklıma yatan bir tohum olduğunda mutlaka deniyorum. İşe yararsa listeme alıyorum. Ama en çok kullandıklarım karabuğday, yeşil, siyah, kırmızı tane karabiberler, pirinç, elma ve üzüm çekirdeği.
Tohumları yapıştırdıktan sonra en az 8 en fazla 24 saat yerinde tutuyoruz. Bu süre içinde ıslatmıyoruz. Bu sebeple tek ele uygulama yapmak bazen daha pratik oluyor.
Şifa etkisini hızlandırmak için hasta olan noktanın hem standart sistemde hem de böcek sisteminde bütün yansımalarına tohum bağlamak mümkün. İki önceki mesajda dereotu tohumları hem standart sistemde hem de böcekte karın bölgesine bağlıydı. Tabii bütün parmaklarda böcek uygulaması yapılması daha iyi.
Buraya kadar anlaşılmayan bir konu var mı?
Sayın Mine Hanım;
Paylaştığınız bilgileri çok faydalı buluyorum. Bu yöntemler aslında çok daha etkin duyurulsa yurdum insanı için ne çok işe yarardı değilmi?
Bilinse, öğretilse, koruyucu yöntemlere ek olarak kullanılsa. KEŞKE ....
Umarım sizin sağlığınız, zamanınız uygun olur birgün SUJOK terapi ile ilgili olarak toplantı düzenlenebilinir. Zahmetleriniz için teşekkürler...
Saygılar...
Benol Hazaroğlu
04-03-2013, 13:24
Sevgili Mine hanım,
Çok yabancısı olduğumuz bir konuyu bizimle paylaşıp aydınlattğınız için teşekkürler.
Bende sıkı bir takipçiniz olacağım.
Mine hanım ilk defa duydum bu konuyu. Meyve ve sebzelerin vücudumuzda hangi organa benziyorsa yenilmesinin vücudun o kısmına iyi geldiğini çoğumuz biliyoruz ve de avuçiçi ve ayaktabanında belli noktaların vücuttaki organlara sinirlerle direk bağıntılı olduğunu ama bu bambaşka bir bilgi sanki iki bilginin birleşmesi olmuş.İlgiyle;) takipçinizim
İzninizle yazdıklarınızı toparlayıp bir çıktısını alıp evde sakin kafa ile baştan okuyacağım.
Çok faydalanacağım bir konu. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Mine Pakkaner
05-03-2013, 00:09
Elimizde ve ayağımızda temel enerji noktaları bulunur. (Bunlar çakralar değil, çakralar farklı :)) Temel enerji noktaların yerini bilirsek tohum terapide kullanıp şifa sağlarız.
Nasıl bir fayda mı?
Bağışıklık sistemimizi güçlendiririz, nezle grip gibi enfeksiyonları kolay atlatırız, yorgunluk, enerjisizlik, halsizlik gibi sıkıntıları atlatırız. Özellikle yaşlılar ve çocukların kendilerini çabuk toplamalarını sağlarız. T emel enerji noktalarına tohum uygulamak, mevsim değişimlerinde, ameliyat sonrası, hastalık sonrası nekahat dönemlerinde çok fayda göreceğimiz bir tedavi.
Peki temel enerji noktaları elimizde nerede (Ayakta da var, ama elde kullanımı daha pratik, ayağı özel olarak merak eden olursa yerini gösteririm) ?
Önce elimizin yang yani dış, yani aydınlık yüzeyine bakalım,
Bu yüzde toplam 6 nokta var.
Yüzük parmağıyla orta parmağın birleştiği nokta 1,
El bilek çizgisinin ortası 3,
1 ve 3 ün tam orta noktasında iki.
Baş parmağın 2. boğumunda 6
Baş parmağın kökünde 4,
İkisinin tam ortasında 5.
375143
Elimizin iç yüzeyinde yani yin kısmında ise dıştan farklı olarak 7 temel enerji noktası bulunur.
375144
Yüzük parmağıyla orta parmaağın birleşim yerinde 1,
Bileğin iç kısmındaki üçgenli çizginin ortasında 5,
1 ve 5 in tam orta noktasında 3,
Avuç içinden geçen çizgiyi 3 noktası ile iki eşit parçaya böldük ya, işte bu parçaları da 3 eşit parçaya bölersek, 1-3 arasındaki ilk 1/3 lik parça 2 nolu nokta,
3 ve 5 arasındaki 5 ten sonraki ilk 1/3 lük parça 4 nolu nokta.
Başparmak kökündeki çizginin ortasında 7,
7 ve 5 in tam ortasında ise 6 nolu nokta bulunur.
Anlatırken karışık oluyor :( ama grafik sanırım herşeyi izah ediyor. ;)
...
ayağı özel olarak merak eden olursa yerini gösteririm) ?
...
Ayaktaki temel enerji noktalarını merak ediyor ve öğrenmek istiyorum.
gece
doğada çıplak ayakla dolaşmaktan hoşlanan forum kişisi.
Mine Pakkaner
05-03-2013, 00:54
Şimdi bu karışık kuruşuk noktaları nasıl kullanacağız demeyin, önce elinize bir kalem alıp noktaları birer birer işaretleyin öğrenin :)
Bu noktaların hepsini tedavide kullanabileceğiniz gibi aklınızda tutmanız gereken şudur, akut hastalıklarda yang enerji noktaları, kronik hastalıklarda yin enerji noktaları fayda sağlar. Ama bağışıklık sistemini dengelemek, halsizlik, bitkinlikle mücadele etmek istiyorsak hem yin hem yang noktalar kullanılır.
Baş parmak hatırlarsanız göğüsten başa kadar olan bölgemizi temsil ediyordu. Rahatsızlık bu bölgede ise sadece o kısımdaki enerji noktalarını kullanabilirsiniz veya karın bölgesindeki bir rahatsızlıkta sadece o bölgenin yansımasındaki noktaları kullanabilirsiniz.
Bu noktalara acı kırmızı biber tohumları bağlamak ve cildimiz kızarıp yanana kadar tutmak faydalıdır. Dayanabiliyorsak uzun uzun tutalım. Kırmızı tane karabiber de bantlayabiliriz. Bu işlem bağışıklığımızı güçlendirir.
Bu noktalara yin bölgeye nohut bağlarsak fatik dediğimiz enerjisizlik, bitkinlik, yorgunluğa iyi gelecektir.
Tabi unutmuyoruz, tohumu bağlamakla kalmıyoruz, masaj da yapıyoruz. Burada tek tek tohumları bağlamamız gerek. Kendi elime bu noktalara tohum bağlayarak sizlere göstereceğim.
Tohumları tek tek uygun boyda flaster keserek bantladım.
375146
375147
Bu akşam diğer elime de bel ağrım için tohum bağlayacağım, boğazım hafifçe ağrıyor ona da müdahale edeceğim. Tohumarı bağlayınca sizinle paylaşacağım :) .
Mine Pakkaner
05-03-2013, 01:05
Ayaktaki temel enerji noktalarını merak ediyor ve öğrenmek istiyorum.
gece
doğada çıplak ayakla dolaşmaktan hoşlanan forum kişisi.
Elbette :)
375148
375149
Ayak tabanında prensip elle aynı, 1 ve 5 arasını ikiye böl, orta noktayı işaretle. Her parçanın ilk üçte birlik kısmında diğer noktalar var. Parmağın kökü ve ilk boğumunu ortadan bölen çizgiyi de 2 ye böl, baş, orta ve son noktaları işaretle.
Ayağın üzerinde de prensip aynı elin üzerindeki gibi :)
Mine Pakkaner
05-03-2013, 01:42
Bel ağrısı için elimde hem standart sistemde, hem de dört parmağıma böcek sisteminde tohum bağladım. Böylece bir çok noktadan ağrı bilyelerine müdahale edip şifa sinyali gitmesini sağlayacağım.
Böcek sisteminde karabuğday, standart ana sistemde ise elma çekirdekleri kullandım.
375150
Boğaz ağrım için teşhis çubuğumla baş parmağımdaki yansıma noktalarına baktım. Ağrılı olan iki noktaya karabiber tohumları bağladım.
375151
YeniGine
05-03-2013, 01:45
Sayın Mine Pakkaner; çok teşekkürler ne kadar güzel bir konuya değinmişsiniz. Sanırım tüm üyeler için faydalı olacaktır. Gönlünüze sağlık... Teşekkürler.
Ellerinize sağlık Mine hanım.Birde tabi belinize sağlık :) Bu bantlar kaç gün vücutta kalacak kaçırdım mı yoksa o kısmı.
Mine Pakkaner
05-03-2013, 20:44
Bu arada meyvelerin de organlarımıza uygunluğunda söz etmeden geçmemek gerek. :)
375277
Mine Pakkaner
05-03-2013, 20:48
...Bu bantlar kaç gün vücutta kalacak kaçırdım mı yoksa o kısmı.
Bantlar 8 ila 24 saat kalacak. Ama ıslanmayacaklar.
Mine hanım, gerçekten pek çok kimsenin bilmediği bir konuyu anlatmışsınız. Sunuşunuz da anlaşılır bir dilde olmuş, sizi kutluyorum. :)
Dört ya da beş yıl önce ben de su-jok terapisi görmüştüm ama tohumları değil akupunktur iğnelerini kullanmıştık.
Sol gözümün retinasındaki delikten sızan su dokuları bozmuş ve görmemi %20 civarına düşürmüştü.
Tıbben yapılacak bir tedavi olmayınca su-jok terapisti arkadaşımdan yardım almıştım.
Baş parmağımın ön bölümündeki, sol gözüme tekabül eden noktacık, diagnostik çubukla bayaca acılı bir süreçten sonra belirlenmişti ve o noktaya ısı, akupunktur iğneleri ve renk terapisi yapılmıştı. Sürekli göz noktacığını yeşile boyuyordum. :)
Terapi sürecinde sol gözümden kaynaklanan kocaman siyah leke küçüldü. Görmedeki problem ilerlemedi ama başparmağımdaki noktacık zaman zaman sızlar ve o noktacığa tavsiye üzerine minik yuvarlak uçlu bir cisimle masaj yaparım.
Tohum terapi konusunu ilgiyle okumaya devam edeceğim. Teşekkürler ;)
Mine Pakkaner
05-03-2013, 23:42
...
Baş parmağımın ön bölümündeki, sol gözüme tekabül eden noktacık, diagnostik çubukla bayaca acılı bir süreçten sonra belirlenmişti ve o noktaya ısı, akupunktur iğneleri ve renk terapisi yapılmıştı. Sürekli göz noktacığını yeşile boyuyordum. :)
Terapi sürecinde sol gözümden kaynaklanan kocaman siyah leke küçüldü. Görmedeki problem ilerlemedi ama başparmağımdaki noktacık zaman zaman sızlar ve o noktacığa tavsiye üzerine minik yuvarlak uçlu bir cisimle masaj yaparım...
Müjgan hanım geçmiş olsun. Tedavi alırken bana da akupunktur iğneleri ile terapi yapılıyor, elektromanyetik kupalar, mıknatıslar, ısıtıcı moksa çubukları kullanlıyor. Ben eğitim aldıktan sonra kendim de iğne kullanmayı öğrendim ve tedavime yardımcı olacak şekilde uyguluyorum. En çok kullandığım ise tohumlar, hem pratik, hem acısız :)
Gözünüze lütfen sadece başparmağınızdan değil, anlattığım böcek sisteminden de ulaşın. 15 gün boyunca hem başparmağınıza hem de diğer parmaklarınıza tane karabiber bağlayalım. Baş parmağınıza yeşil tane karabiber, diğerlerine siyah tane karabiber bağlar mısınız lütfen.
Daha sonra da nar çekirdeği bağlayacağız. Bir onbeş gün de baş parmağınıza ağrılı göz noktasına nar çekirdeğini yatay olarak bağlayın.
Siz zaten biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için sol gözün standart sistemde baş parmaktaki yeri;
375308
Bu da böcek sisteminde parmaktaki yeri;
375309
Şifalar dilerim.
Mine Pakkaner
06-03-2013, 00:05
...
Oysa mini sistemde organ veya vücudun o kısmı çok küçük bir alanda temsil ediliyor. Düşünün tüm vücut ilk boğumda :cool:. Bu durumda oraya tek bir tohum yereli olabiliyor.
Size örnekle göstereceğim.
Dün size elime hem standart sistemde hem de böcek sisteminde bağladığım tohumları göstermiştim. Linke tıklarsanız o mesajı açarsınız.
http://www.agaclar.net/forum/1113700-post39.htm
Peki mini sistemde bağlasaydım nasıl olacaktı bakalım :rolleyes:
375314
Elimin üzerinde standart sistemde, işaret parmağımın ilk boğumunda mini sistemde bel uygunluğu bölgesine bağlanmış tohumları görüyorsunuz. Parmağımda sadece tek bir tohum var. Zaten bölge minicik tek bir tohum yorgan gibi üzerini örttü.
Teşekkürler Mine hanım. Konser öncesi bağlama klavyesi üzerinde parmaklarımın çok işi olduğundan, nisan ayında başlamayı planladım hemencecik :)
Cumhur Tonba
07-03-2013, 15:48
34 ncü mesaj.
Organlar ve tohumlar ne kadar da birbirine benziyor. Dikkatimi çekti.
Mine Pakkaner
07-03-2013, 21:59
Haklısız gerçekten de çok beziyorlar. ;)
Uyelerimiz isterlerse ilerleyen günlerde konuyu daha detaylandırıp bazı basit ve yaygın rahatsızlıklar için hangi noktalara tohum bağlayacağımızı gösterebilirim.
Haklısız gerçekten de çok beziyorlar. ;)
Uyelerimiz isterlerse ilerleyen günlerde konuyu daha detaylandırıp bazı basit ve yaygın rahatsızlıklar için hangi noktalara tohum bağlayacağımızı gösterebilirim.
Çok iyi olur. Konunun tamamlanmasını beklediğim için araya girmek istemedim ama malum migren oldukca yaygın bir rahatsızlık. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler :)
Cumhur Tonba
08-03-2013, 09:22
Mine Hanım,
34 ncü mesajı gördükten sonra bir çok yerde makaleler, açıklamalar okudum. Aşağıdaki cümleyi buraya ekledim. Dilerim bir sorun olmaz.
("Her organ şekli itibariyle bir bitkiye benzer ve bu haliyle o organı tedavi edebileceğine işaret eder" diyen Maranki'nin teorileri, bilimsel olarak da desteklendi...)
sadecegeçen
08-03-2013, 16:24
Sinir stres azaltmak için bir uygulama var mı acaba
menekşecibaba
09-03-2013, 09:57
Mine Hanım böyle güzel faydalı bir konuyu gündeme getirip bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Size zor bir soru ? Afrika menekşesi tohumu nu nereye koysak neye iyi gelir ki..:)
Mine Pakkaner
09-03-2013, 22:24
... migren oldukca yaygın bir rahatsızlık...
Maki, migren tedavisinde de temel nokta baştaki ağrılı bölgenin ele yansımasını düzgün tespit etmek.
Bunun için başın parmağın ilk boğumuna yerleşimini ekliyorum. Başınızda ağrının yerine dikkat edin, o noktayı parmağınızda bulun, baş parmakta da (standart sistemde), diğer parmaklarda da(böcek sisteminde) yerleşim ilk boğumda ve aynı şekilde.
Örneğin başın sol tarafında ağrı mevcutsa elde de o nokta bulunması,
376694
Bazen ağrı birkaç noktada birden bulunur, buradaki noktaları inceleyelim, hem böcek sisteminde, hem standart sistemde sağ tarafta bulunan ağrı noktaları.
376697
Migrende karaciğer ve pankreasa da ağrılı nokta var mı diye bakın, varsa oralara da tohum uygulayın. Karabuğday tohumu etkilidir. Parmak uçlarınıza küçük buz küpleri bağlamak da etkili olur.
(Karabuğday mutlaka tohum kutunuzda bulunmalı, ben Migros'tan satın aldım.)
Burada da iki taraflı şakaktaki ağrının mini sistemde ayak başmağında uygulaması.
376703
Mine Pakkaner
09-03-2013, 22:26
Ayakta tohum olur mu demeyin, bastıkça üzerine masaj yapılmış olur. İlk başta canınız acır yürüyemezsiniz ama alışırsınız. Ayaktan şifa sinyalleri çok hızlı iletilir.
"Nasıl yani" demeyin bakın şöyle, bu gerçek bir ayaktan tohum terapi fotoğrafı 20 gün önce çekildi :rolleyes: Tohumlar takılır, üzerine çorap giyilir ki açılmasın. Pabuç terlik vs ayağa geçirilir , tohumlar 24 saat çıkarılmaz, üzerine basılmadığı zaman tohumlara elle masaj yapılır.
376704
Bantlar 8 ila 24 saat kalacak. Ama ıslanmayacaklar.
Kalma süresi değil ama ıslanmamaları zor. Bağlandıktan sonra yenileyerek
devamı mümkün değilmi?
Mine Pakkaner
09-03-2013, 23:09
Kalma süresi değil ama ıslanmamaları zor. Bağlandıktan sonra yenileyerek
devamı mümkün değilmi?
Mümkün tabi ıslatılacaksa çıkarın, yeniden koyun ama pratik değil. Ben kendime bir elimi ıslatmamak üzere ayırıyorum. Sen bugün kuru elimsin diyorum, onu ıslatmıyorum ve tohum bağlıyorum.
Genelde akşam yemekten sonra bağlıyorum, yatana kadar sürekli masaj yapıyorum. Çok sıkıntım olduğunda gündüz de bağlıyorum, ıslanacaksa çıkarıyorum ya da üzerine eldiven takıyorum. Bu durumlarda ayağa tohum bağlamak ta çözüm.
Mine Pakkaner
09-03-2013, 23:18
...Size zor bir soru ? Afrika menekşesi tohumu nu nereye koysak neye iyi gelir ki..:)
Mor renkli olanlar faranjit, laranjit, bronşite iyi gelir. Tohumlar yerine çiçeği de kullanılır. Özellikle küçük çocuklarda boğaz kısmına mor çiçek bağlanır.
Tohumlar çok ince ve az oluyor, terapide kullanmak gereksiz, siz iyisi mi çimlendirmeye devam edin menekşecibaba ;) Nasıl olsa bu rahatsızlıklara daha uygun birçok tohum kullanmak mümkün. :cool:
Mine Pakkaner
10-03-2013, 22:32
Kırıklarda sujok çalışır mı? Evet.
Size örnek olması açısından bir grafik paylaşıyorum. Sol ön kol kemiğinin kırmızı acı biber tohumları ile terapisi şöyle.
377178
Mine Pakkaner
10-03-2013, 22:38
Kabızlık probleminiz var mı?
Önce bir cevizi avucunuzun içinde bağırsaklarınıza uygun düşen bölgede saat yönünde bastıra bastıra yuvarlayın. Sonra kimyon tohumlarını kullanabilirsiniz elinize bağlayın.
377189
İshal tedavisi içinse tam ters yönde çalışın. Ceviz saat yönünün tersine çevrilecek. Elma çekirdekleri daha önce yüklediğim mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/1113042-post25.htm)nin tam tersi yönüne bağlanacak. Böylece doğal akımın tam tersi yönünde çalışıp ishali kesecek.
Mine hanımcım elimde şebboy tohumları (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/231227d1309859992-sebboy-tohumlari-2-.)var bunları toprağa vermeden önce sujok terapi için nasıl kullanabilirim?
Mine Pakkaner
11-03-2013, 15:21
Ekspektoran etkisinden dolayı el ve parmaklarda bu amaçla akciğerler üzerine bağlayarak kullanmak mümkün :) Ama önemli olan uygulamayı tekrar etmek. Sadece bir iki kez tohum bağlamak yeterli olmuyor. Kür şeklinde tedavi uygulamak gerek.
Teşekkürler Mine hanım :)
Bu gidişle bayaca soru gelecek size, işte onlardan birisi; troid bezi sıkıntılarında guatr vs. gibi hastalıklarda n'apmalıyız? Baş parmağın ilk boğumu troid bezinin olduğu nokta gibi görünmekte, orası için öneriniz ne olacak:)
Aniden troid bezi sıkıntısı yaşayan hastalarımıza da da bir fâidemiz olursa ne iyi :)
Mine Pakkaner
13-03-2013, 19:53
Müjgan hanım aşağıda harika bir grafik yükledim, hangi noktaya uygulama yapılacağını çok güzel anlatıyor.
Badem, ay çiçeği ve kırmızı yapraklı akçaağaç tohumları bağlayarak bu bölgeye etki yaparsak tiroide karşı mücadele vermiş oluruz.
377836
Teşekkürler, grafik harika olmuş :) Uygun günler geldiğinde deneyeceğim.:)
Mine Pakkaner
25-03-2013, 21:04
27 Mart Çarşamba günü hocam Dr. Ayşe Mujdabaeva' nın, Kanal 7 de saat 12.00- 14.30 arasında konuk olup, tohum terapi anlatacağı haberini aldım. Benim gibi acemiden sonra uzmanından dinlemeniz fark yaratacaktır. :)
Dr. Ayşe
26-03-2013, 10:32
Faydalı paylaşımlar olmasını dilerim.
Biyosfer toprağın varoluşunu, üzerindeki bitkilere borçlu. Özellikle de fotosentez yapanlara.
İnsan bitkilerle hep sıkı bir bağ içinde ve hayatı hep bitkiler içinde geçer. İnsanlar bitkileri ihtiyaçları için kullanmayı çok eskiden öğrendiler. Bitkiler eski çağlardaki insanlara hem ev ve yemek, hem ilaç ve zehir oldular.
Sonra insan onları teknik madde olarak kullanmasını ve üretmesini öğrendi. Var olan özelliklerini güçlendirmeyi başardı ve yeni özelliklere sahip olmalarını sağladı. Bazı insanlar bitkilere ibadet ediyorlardı, onları majik törenlerinde ve ayinlerinde kullanıyorlardı. Zafer törenlerinde kahramanlarını bitkilerle şereflendiriyorlardı veya bitkileri koruyucu olarak kullanıyorlardı.
İnsanın hayatı bitkilere bağlıdır, bitkilerin hayatı da insanın faaliyetine.
Bizim yeşil kardeşlerimiz, insanların varoluşlarına yardımcı olmak ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak için çok büyük enerji potansiyeline sahipler.
İnsanlık, bitki dünyası ile şüphesiz bütünlük içinde bir sistem oluşturuyor.
Tohumlar bitkilere hayat verir. Bu da tohumların içinde gizlediği büyük enerji gücünün varlığını ispatlıyor.
Enerjik nefes mekanizması sayesinde o gizli enerji dış ortamla sürekli alış-veriş halindedir. Bu sebeple tohumlar hayat kaynağı olarak diğer canlı organizmaların iyileşmesini ve gelişmesini sağlarlar
Bu doğal ve kolay uygulanabilen terapi metodu bizi pratikte muhteşem sonuçlara ulaştırıyor.Tohumları ağrıyan noktalara bantlarsak, hastalık surecinde olumlu değişikler oluyor.
Tohum terapisi SU-JOK terapinin bir yöntemidir.
SU_JOK terapi Güney Koreli BİLİM ADAMI PARK JAE WOO tarafından geliştirilmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır.
Bu sadece bir terapi metodu değildir. SU-JOK terapi BATININ nın klasik eğitim ve bilimiyle binlerce senelik eski DOĞU TIBBININ birikimini birleştirip, hayatın genel kurallarını kavrama metodudur.
SU-JOK EL ve AYAK demektir. İnsan bedeninde, tüm bedenin, ayrı sistemlerin veya organların enerji enformasyon kopyası olarak pek çok benzeri sistemler vardır, bunlar bedenimizin minyatürleridirler. En gelişmiş minyatür sistemler ellerde ve ayaklardadır.
Eller ve ayaklardan ağrıyan bölgelere veya noktalara tohumları bağlayarak ve bastırarak direkt o rahatsız veya hasta olan organın veya sistemin iyileşmesi sağlanıyor.
Tohumlara dikkatle bakarsak hem renkleri ile hem formları ile bizim organlarımızı ve sistemlerimizi hatırlatıyorlar. Bitkilerin sadece tohumları değil, kökleri de dalları da kullanılmakta.
Bu sistem nasıl çalışıyor? Tüm vücudumuzda elektromanyetik dalgalar üretilir, hasta organda veya bölgede enerji akım düzeni bozulduğu için, akımda devre oluşuyor. O dalgalar tüm benzeri sistemlerine yöneliyorlar ve o bölgede küçücük, yuvarlak çok ağrıyan bir yumak oluşturuyor.
Buraya baskı yapılırsa sanki içinde bir iğne varmış gibi bir acı olur. O noktaya doğal tohumla veya aletle bastırmaya devam edersek, bu terapiyle elektromanyetik dalgalar oluşmaya başlar ve bu dalgalar hem enerji hem fiziksel olarak problemi çözmek için soruna sebep olan hasta veya ağrıyan bölgeye iletilirler.
FatihBahce
28-03-2013, 06:15
Dünkü TV programını kaydettim. Benim ilgimi çekti.
Terapiyi denemekte fayda var.
http://www.youtube.com/watch?v=D5kN3Qj26M8
382691
382692
382693
382694
382695
Mine Pakkaner
31-03-2013, 20:50
Tohum terapi Sujok' un sadece bir bölümü. Peki SuJok nedir, nasıl uygulanır, hangi enstrümanları kullanır, gerçekten herkes öğrenebilir mi?
Bu konularda merak ettiğimiz soruları Ayşe Hanım cevaplamaya söz verdi. :)
Kısa süre içinde İzmir' li arkadaşlarımıza Dr. Ayşe Mujdabaeva ile bir sohbet toplantısı organize etme gayretindeyiz. Güzel bir günde buluşur çay içer, sohbet eder ve bu arada Sujok nedir ne değildir, öğreniriz.
kadriye34
01-04-2013, 11:42
Nasıl teşekkur edeceğimi bilemedım zahmetınız,içinizdeki paylaşma duygusuna cokk cok tesekkur ederım hem ılgı alanım hemde herkesın bılmesı gereken cok faydalı bılgıler,yeni paylaşımlarınızı heyecanla beklıyorum.tekrar çok teşekkurler
Mine Pakkaner
01-04-2013, 20:19
Toplanıyoruz ve uzmanından sujok dinliyoruz, bekleriz. :)
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/31004.htm
fatmadundar
01-04-2013, 21:17
Mine Hanım, daha önce hiç duymadığım bir konu paylaşmışsınız. Çok ilgimi çekti. Uygulaması çok pratik galiba.
Toplantıya da geleceğim.
ssengoren
02-04-2013, 19:53
Mine hanım konu çok ilginç ve çok etkileyici, takip ediyorum.
Teşekkürler...
Konu gerçekten enteresan, güzel anlatmışsınız ama denedim bu şekilde öğrenmeye imkan yok. Kursuna gitmek gerek sanırım. Toplantıya gelicem.
Bu konuda meğer ne çok şey varmış yazılan, bilmiyodum.
Su jok | Anima Rapha (http://www.animarapha.com/su-jok-2)
Eğitim Videoları (http://www.ridvansujok.com/index.php?option=com_content&view=article&id=61%3Aeitim-videolar&catid=35&Itemid=60)
İzmir toplantısında acaba ne kadarlık bir zaman su jok'a ayrılacak? Program hakkında biraz daha detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim. Zaman ayarlayabilirsek Ankara'dan katılmak istiyoruz. Teşekkürler.
FatihBahce
17-04-2013, 15:58
İzmir toplantısında acaba ne kadarlık bir zaman su jok'a ayrılacak? Program hakkında biraz daha detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim. Zaman ayarlayabilirsek Ankara'dan katılmak istiyoruz. Teşekkürler.
Programı belirleyecek Dr.Ayşe hanım. Sanırım 1,5-2 saat anlatır.
Mine Pakkaner
18-04-2013, 18:49
Toplantı adresimiz değişti, katılacak arkadaşlarımızın bilgilerine.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/31004.htm
sarıaltıngül
20-04-2013, 21:47
Sevgili doğa dostlarım iyi akşamlar;
Bir aksilik olmazsa yarın bende aranızda olacağım. Çiçek getirmek istiyorum fakat ''ne getirsem?'' diye düşünüyorum. Kırmızı sardunya budayıp getirsem işinize yarar mı? Normalde salon ve soğanlı çiçeklerim var.
sarıaltıngül
21-04-2013, 16:28
Merhaba.
Bugün bulunduğum toplantı her şeyin bir gidişatı olduğunu gösterdi. Tesadüfler aslında kaderin bir çizgisi. Hiç aklımda yokken elektronik mektup kutuma bakıp ilk defa toplantının gününden önce öğrenip gitmem, toplantıda Sayın Dr. Ayşe hanımın uygulaması ile şifa başlangıcını yakalamam hepsi hayatın akışı. ''Hayatı akışına bırak'' sözü bir daha kanıtlandı. Şu an belimde ağrı var fakat o bel kemiğindeki beni yıkan ağrı yok. Tohumu bağladım.:-D Sizleri tanıdığıma çok memnun oldum.
Sayın Dr. Ayşe hanımın kart vizitindeki bilgilerin hepsini aşağıya aktarıyorum.
AKUPUNKTUR VE REİKİ UZMANI
Dr. Ayşe Mujdabaeva
Tel:0232.463 68 64 GSM:0536 557 72 93
1429 Sk. 3/2 Meriç Ap. Kahramanlar - İZMİR
Nabız ve Akupunktur muayenesi
Psikoanaliz
MRT
Lazeropunktur
Meditasyon
NLP
Manuel Terapi
Fioterapi
10 KİŞİLİK GRUP OLUŞTURDUĞUMUZDA 600 TL, TEK KİŞİ 800 TL
Sevgili ağaclar.net dostlarıma duyurulur. Saygılarımla.
Sevgili Mine, çok sevdiğim bir yakınım 6-7 yıldır felçli, sol tarafını tam kullanamıyor. Ona sujok tohum terapi uygulamalarının yararı olabilir mi? N'apmalı, n'etmeli?
Sesli yanıt sistemi için teşekkürler. ;)
Mine Pakkaner
02-05-2013, 13:46
Bu beni çok aşar Müjgan'cığım:) acaba aileden birinin eğitim alması mümkün mü? Bütün ağrılı noktalara uygulama yaparlar o zaman. Birinci sınıf öğrencisi olarak bilgim bu kadarına yetiyor maalesef.
Bu beni çok aşar Müjgan'cığım:) acaba aileden birinin eğitim alması mümkün mü? Bütün ağrılı noktalara uygulama yaparlar o zaman. Birinci sınıf öğrencisi olarak bilgim bu kadarına yetiyor maalesef.
Bu konuyu onlara anlattım, Ankara'da 10-15 kişilik bir grup oluşturabilirsek, Ayşe hanımdan bir eğitim çalışması rica edebiliriz. Birinci sınıf öğrencisiyim diye de hiç konuşma, sen bayaca aşmışsın bu konuda;):))
Mine Pakkaner
07-05-2013, 10:11
İğne ile tedavi.
400626
dikenliçiçek
20-05-2013, 22:33
merhaba tohumla tedavi konusunu baştan sona okudum . zaten medyadan takib ederdim sayenizde çok daha iyi anladım .saddece masaj yaparak ağrıyan yere kalem ucuyla bastırarak çok faydasını gördüm .allah razı olsun ....
Merhabalar.. Ben kulak çınlaması ile yapılabilecek tedavi yöntemlerini öğrenmek istiyorum.Bunun için neler yapabilirim aydınlatırsanız mutlu olurum.
Mine hanım,harika bilgiler için çok teşekkürler
Mine hanım, diz ağrıları için uygulama nasıl olmalı? teşekkürler.
mine hn merhaba su jok hakkında kimden eğitim aldınız acaba
Ozge Can
26-07-2022, 20:23
Merhaba Mine Hanım, Acaba tohumları takı olarak üzerimizde taşıdığımızda da pozitif enerjilerinden faydalanabilir miyiz?
Sizlerle yeni bir konu paylaşmak istiyorum. Aylardır tohum paylaşıyoruz, gönderiyoruz, alıyoruz. Yıllardır tohumları ekiyoruz, izliyoruz, öğreniyoruz, öğretiyoruz.
Peki tohumların şifa etkisini ne kadar biliyoruz.
Yepyeni bir uğraş içindeyim. Sujok akupunktur terapisi alıyorum, bu arada çok ilgimi çektiği için konuyu öğreniyorum, eğitim alıyorum, uyguluyorum.
Önce tedavi alarak başladığım uygulamalar o kadar ilgimi çekti ki, bir süre sonra kendime yardımımın sürdürülebilir olması için ne yapabilirim diye düşündüm. Bu arada sujok akupunkturu öğrenmek ve basit düzeyde kendine uygulamak için illa doktor olmak gerekmediğini de keşfettim (Ancak profesyonel hizmet bazında bakılınca, hem doktordan hem de doktor olmayan terapistten tedavi aldım, arada fark çok.).
Bu kez öğretmen arayışım başladı. Yurt dışında pek çok kurs hatta özel akademi var bu konuda. Ülkemizde akademi kurma çalışmaları olduğunu öğrendim ama onu beklersem sürse uzayacaktı. Eğitim veren hocalar olduğunu duydum. Hoca buldum ama bir türlü zamanlarımız tutmadı, hoca bir türlü 1. seviye eğitim vermedi. Arayışımı sürdürünce nihayet öğretmenimi buldum ve hemen 1. seviye eğitimi aldım. Artık 2. seviyeye başlama düzeyine geldim. Kısa süre içinde işten vakit arttırıp 2. seviye eğitim alacağım.
Kısaca SUJOK öğreniyorum.
Öğrendiklerimin ve uyguladıklarımın bir kısmı da tohumlarla ilgili. Tohumlarla ilgi olan herşey de agaclar.net dostlarıyla ilgili. Öyleyse paylaşalım, öğrendikçe anlatalım. ;)
Sizlere tohumların şifa için kullanımı ile ilgili, kendinize ve çevrenizde dostlarınıza yardımcı olmak için uygulayabileceğiniz yöntemi anlatmadan önce kısaca sujok nedir diye bir bakalım;
Kore dilinde Su kelimesi el, Jok kelimesi ise ayak demektir. Kısaca sujok el ayak terapisi olarak adlandırılır. SU JOK Terapi yöntemini ise Güney Koreli Profesör Park Jae Woo keşfetmiş. Hem batı hem de Çin tıbbını bilen ve yakından takip eden Park Jae Woo, organlara uygun noktaların bütün vücudumuzda bulunduğunu, el ve ayakların organları çok kolay çalıştırdığını fark etmiş. Bu durumda el ve ayaklarımız bizim bedenimizin birer uzaktan kumandası gibi düşünülebilir.
Peki elimize (ayağımıza) vücudumuz nasıl yansır?
Baş parmağımızı başımız ve boynumuz olarak kabul edelim. Avuç içimize tüm iç organlarımız yansır, parmaklarımıza da kol ve bacaklarımız. Baş parmağımızı elimizin yan tarafından kaldırıp bileğimize çevirsek insan bedeninin şeklini aynen görürüz. Şöyle;
374153
Peki bu yansımada hangi bölge nereye denk gelir?
374154
Acaba iç organlarımız nasıl yerleşir?
374155
Elimizin ve ayağımızın içine, yani avucumuz ve tabanımıza vücudumuzun ön yüzüne, içine yerleşir. Buna yin bölgesi denir. Vücudumuzun arkası ise elimizin ve ayağımızın üst, dış kısmına yerleşir. Buna da yang bölgesi denir.
Bunları niye öğreniyoruz, çünkü tohumları nereye uygulayacağımızı bilmemiz gerek (İnanın size çok pratik anlatıyorum, hocam bunu en ince noktasını bile gözü kapalı bilelim diye bize nasıl detay vıdık vıdık anlattı anlatamam :eek: )
Burada da elin iç ve dış yüzüne vücudun yerleşimi detaylı gösteriliyor (Ayağı sonra anlatırım, el başlangıçta daha kolay).
374171
Elimizde ve ayağımızdaki gösterdiğim bu yansımalar sujok'ta ana sistem denilmekte.
Tohumla tedavi kısmına geçmeden önce bilmemiz gereken önemli bir vücut yansıması daha var. Bu da parmaklarımızda. Sujok'ta bu yansımaya "böcek sistemi" deniliyor. Bu her bir parmağımız için aynı. Yani 20 parmağımızın her biri tek tek bütün vücudumuzu temsil ediyor (Daha ana sistemi anlıyorduk böcek nereden çıktı demeyin, bir de mini sistem var, sırasını bekliyor, o da geliyor...)
Peki vücudumuz parmağımıza nasıl yansıyor? İşte böyle;
374178
Konuya bu şekilde bir başlangıç yapmadan size uygulamaları anlatma imkanım yok kusura bakmayın, birden üzüm çekirdeği, elma çekirdeği, nar çekirdeği, ceviz diye başlayamadım ;). Sorularınız olursa cevaplarım.
Not: Anlatımlarda kullandığım diyagramlar Prof. Dr. Park Jae Woo' nun Su Jok Tohum Terapi kitabından alıntıdır.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.