View Full Version : Müstakil yaşama doğru
Arkadaşlar ‘’Buralardan Çekip Gitmek’’ en çok takip ettiğim konulardan bir tanesi ve şu aralar bana en anlamlı gelen cümle. Küçüklüğüm müstakil evde ve bahçe içerisinde geçti. Tabi o zamanlar bu kıymetli ama bir o kadarda zor yaşam şartlarının farkında değildik. büyüdük evlendik işimiz gereği merkezden işimize yakın bir yerden ev tuttuk yani bir apartman dairesi.
İnanmazsınız belki ama bu 6 yıl içerisinde bütün hastalıklar beni bulmaya başladı.Başta Stres ve buna bağlı bir sürü sıkıntı. Bahçeye alıştığımız için mi bilmiyorum ama kendimizi hafta sonu olduğunda zor atıyoruz bahçeye. Evim kira ve ev sahibi olmak istiyorum şimdi ise önümde 2 seçenek var.
1 nci seçenek 100-120 arası para verip bir daire almak rahat etmek yani ısıtması iyi, kapıcısı olacak, modern apartman hayatı tertemiz yaşam vb..
2 nci seçenek ise şartları biraz daha zorlayarak küçüklüğümün geçtiği köyümde müstakil ev yapmak.(yani beraberinde sıkıntılar, bahçe ve toprak işleri, kedi, köpek tavuk bakımı yani bir sürü sıkıntı.)
Tabi Apartmanda rahat etmek ile müstakil evde sıkıntı çekmek kişiden kişiye değişecek göreceli bir kavram ama sanırım benim gönlüm sağlıklı yaşamın temeli olan 2nci seçenek... Bir çoğu kişinin iş olarak gördüğü şeyler benim için zevk olacak gibi. Ayrıca çocuklarımın rahat rahat oynayacağı alanları olması . Hayaller yaa.. sınırı ucu bucağı yok. Neyse...
Arsam merkeze çok yakın ve belediye mücavir alanı içerisinde imar planı da yeni çıktı zaten.Kuyusu, elektrik her şey hazır. Konumunu aşağıda çizmeye çalıştım. Kırmızı ile işaretlediğim yer ise ev yapmayı düşündüğüm yani hayal ettiğim yer. 120 veya 130 ar m2 lik iki daire diye hayal ediyorum. Çatıyı ise çatı katı şeklinde daha sonraları kendim dizayn edeceğim bir şekilde düşünüyorum.
Siz ne diyorsunuz seçenekler konusunda. Al bi daire rahat rahat oturmu dersiniz. Yoksa proje araştırmasına mı başlamalıyım.. Bir daire parasına müstakil 2 katlı bir ev yapılabilir mi?
Yorumlarınız benim için çok değerli ve merakla bekliyorum.
Saygılar.
Fagus Sylvatica
23-02-2013, 13:33
Kesinlikle ama kesinlikle müstakil ev derim. Bence apartman işkence. Hem arsa merkeze yakınsa daha iyi bir hayat seçeneği olamaz. Emin olun sizin sahip olduğunuz şansa sahip olmak için çok şey verecek milyonlarca insan var :)
Safranlı
23-02-2013, 14:46
Merkeze yakın olan ne güzel imarlı arsanız varmış
düşünmek bile hata..
Aslan gibi tertemiz kendi zevkinize göre iyi bit mimar ile projeji çizin be yeni bir hayata başlayın
apartmanda oturulurmu Allah aşıkına
Benim tercihim de müstakil evden yana olurdu.
Umarım hayalinizi en kısa sürede gerçekleştirirsiniz.
gürselbaranlı
23-02-2013, 21:07
İyi akşamlar
her şeyden önce anlıyorum ki kalbindeki ses müstakil evden yana...olmalı da bu kadar insan yanıp tutuşurken siz en azından arsa işini halletmişsiniz..
arsanızın cephe metrelerinide yazmanızda fikir ve yönlendirme açısından fayda var.. imar mevzuatı gereği yoldan 5 mt komşudan 3 mt en az çekme zorunluğu var...fakat ben kuzeyi çok dar gördüm...eger mesafe adına imkan var ise 3 mt üstüne çıkmanızda fayda var..
daha öncede yazmıştım size hayalinizi dinlemek gerekir diye..örnegin ben yatak odamla mutfağımı güney cehpeye yerleştirmeden yanayım..sabah güneşle uyanıp aydınlık ortamda kahvaltı edip güne zinde başlamak adına
bu uzar gider siz fikrinizi söylersiniz ben size anlatmaya çalışırım...bilmeniz gereken her şeyin artı ve eksisi var..mühim olan size yakın olanı bulmaktır...şimdilik bu kadar..
saygılar kolay gelsin
Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
İyi akşamlar
her şeyden önce anlıyorum ki kalbindeki ses müstakil evden yana...olmalı da bu kadar insan yanıp tutuşurken siz en azından arsa işini halletmişsiniz..
arsanızın cephe metrelerinide yazmanızda fikir ve yönlendirme açısından fayda var.. imar mevzuatı gereği yoldan 5 mt komşudan 3 mt en az çekme zorunluğu var...fakat ben kuzeyi çok dar gördüm...eger mesafe adına imkan var ise 3 mt üstüne çıkmanızda fayda var..
daha öncede yazmıştım size hayalinizi dinlemek gerekir diye..örnegin ben yatak odamla mutfağımı güney cehpeye yerleştirmeden yanayım..sabah güneşle uyanıp aydınlık ortamda kahvaltı edip güne zinde başlamak adına
bu uzar gider siz fikrinizi söylersiniz ben size anlatmaya çalışırım...bilmeniz gereken her şeyin artı ve eksisi var..mühim olan size yakın olanı bulmaktır...şimdilik bu kadar..
saygılar kolay gelsin
Sn. Gürsel Baranlı. Öncelikle cevabınız iiçin teşekkürler.
Çekilme konusu kolay ben kabaca bir çizim yaptım. Aslında bende tam tersini düşünmüştüm yatak odası ve mutfak güneye değilde kuzeye bakan kısım olmalı diye. Oturma odası en çok kullanılan kısım olduğu için güneye gelsin diye düşünüyorum. Aslında ev planı konusunda çokta fikrim yok. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli.
Mesela bir arkadaşım 4 katlı ev yaparken merdiven boşluğunu güneye getirdiği için çok pişmandı. Bende bu tip küçük ama sonuçları ağır hatalara düşmek istemiyorum.
Saygılar.
gürselbaranlı
23-02-2013, 21:33
Sayın prıtt
rica ederim burada bulunmamızın sebebi paylaşmak...ev konusunda emekli olduktan sonra proje dahil yaptığım işlerle biraz tercübem oluştu...seve seve yardımcı olmak adına paylaşırım..
söylediğim gibi siz ben dikkate derseniz tamda sadece güneye gelecek yerleşimde dahi anlaşamadık..onun için ben artısını size anlatacağım sizde karar vereceksiniz..fikir alışverişi bu şekilde gelişir..
arkadaşınız güneye gelen merdiven boşluğu binanın oturumuna içindeki dairelerin yerleşimiylede çok alakalı bir konu..genelde güneye salon ve mutfağın bir penceresini yerleştirmekten yanayım..
imkan şartlarında her oda , salon , mutfak gibi yerleşimlerin çift cepheye pencere yerleştirilmesi gerekir...bu pencerelerin ölçüsü biri 70x150 diğeri 120x 150 ölçüsünde diye düşünüyorum
uzar uzar uzar....saygılar
Anlaşamadık değil sizin bu görüşünüzden sonra ben o yönüylede düşünmeye başadım. Dediğim gibi bu konuda hiç fikrim olmadığı için mimara giderken sizden aldığım tavsiyeler ve fikirler doğrultusunda bişeyler isteyeceğim.
Pencere konusuna gelince büyük pencereler koyma taraftarıyım. Isı yönünden sıkıntılarını araştırmadım fakat aydınlık ve iyi güneş alan bir ev tercihim.
Fagus Sylvatica
23-02-2013, 21:58
Evin bahçeye açılan tarafında camın tam yerden başlamasını öneririm. Böylece evdeyken bile bahçede gibi hissedebilirsiniz. Biz şimdi duvarı yıkıp öyle yapmayı düşünüyoruz. Pişmanız biraz yani. Tabii Aksaray'ın iklimi için bu biraz zor gibi. Bir de bahçe sınırına leylandi dikmenizi öneririm çit bitkisi olarak, müthiş oluyorlar.
gürselbaranlı
23-02-2013, 22:10
Evin bahçeye açılan tarafında camın tam yerden başlamasını öneririm. Böylece evdeyken bile bahçede gibi hissedebilirsiniz. Biz şimdi duvarı yıkıp öyle yapmayı düşünüyoruz. Pişmanız biraz yani. Tabii Aksaray'ın iklimi için bu biraz zor gibi. Bir de bahçe sınırına leylandi dikmenizi öneririm çit bitkisi olarak, müthiş oluyorlar.
Sayın Fagus Sylvatica
sizde aynı fikirdeyim...yalnız bilmenizi istediğim bir konu var...cam iletken bir malzemedir...kışın o kadar soğuk yazın o kadar sıcak iletir...pancur olmasınıda öneriyorum yaşamış biri olarak...
sizden ricam küçücük bir bahçe evim var...üyelerin bahçesinden görme şansınız var..fikrimizin aynı olduğunu anlatmak açısında ziyaret edermisiniz fikir açısından...http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15661.htm
Pencerelerin yere kadar olması benimde en başından beri aklımdaki bir konu ama ısı kaybı konusunda sıkıntı yaşanabilir belki. Isı camların bu problrmi ortadan kaldırdığı söyleniyor ama nekadar doğru bilemiyorum.
Bu arada Sn Gürsel eviniz ve bahçeniz çok güzelmiş güle güle oturun.
gürselbaranlı
23-02-2013, 22:38
Pencerelerin yere kadar olması benimde en başından beri aklımdaki bir konu ama ısı kaybı konusunda sıkıntı yaşanabilir belki. Isı camların bu problrmi ortadan kaldırdığı söyleniyor ama nekadar doğru bilemiyorum.
Bu arada Sn Gürsel eviniz ve bahçeniz çok güzelmiş güle güle oturun.[/QUOTE]
teşekkür ederim ...ısı camlar mutlaka tek cama göre faydalı...bu demek değilki iletkenlik tamamen yok oldu...biraz pahalısı güneş ışınlarını geçirmeyen cinsler ama en güzeli pancur...hem estetik hemde daha sağlıklı olması açısından...anadolunu soğunu ve sıcağını yaşayan biri olarak lütfen pancur teklifimi kulak arkası yapma..avrupada pancursuz ev bulamazsınız..hele bir pencerelere gelelimde tartışırız.
saygılar...
cananbulak
26-02-2013, 12:26
Merhaba,
Ben de bu kervandayım, beni de alın aranıza... :) Sizin arsanız da var, ne güzel.. Elbetteki müstakil ev, bahçeli yaşam en güzeli.. Sizin çocukluğunuz gibi geçti benim çocukluğum da.. Yaş 28, şimdiden bile ayaklarım artık devamlı geri geri gidiyor. Geçmişe çocukluğuma.. Sizin oralarda daire fiyatları çok uygunmuş.. Bir de bizi düşünün, 200-250bin lira vermemiz gerekiyor İstanbulda. Biz de kaçıyoruz buralardan..
Gelişmelerden bizleri de haberdar ederseniz sevinirim.. Ben de şu an bir mimar buldum, onunla görüşeceğim, ön bilgi alacağız inşallah.. Dilerseniz size de yazarım..
Sn. Cananbulak
Sizin adınıza çok sevindim. Umarım sizde hayallerinize kavuşursunuz. Sizde benim gibi bir konu açıp gelişmeleri paylaşırsanız beraberce gideriz hemde karşılıklı fikir alışverişi yapmış oluruz. Benim için uzun bir süreç olacağa benziyor ama bir tarafından başlamak istiyorum artık.
Şu anda arsamız imara yeni açıldı. Beldiyeden son hali gelmedi ama bugün onunla ilgili bilgi almaya gideceğim.
Sizin paylaşımlarınızıda merakla bekliyorum.;)
Saygılar.
Şu anda arsamız imara yeni açıldı. Beldiyeden son hali gelmedi ama bugün onunla ilgili bilgi almaya gideceğim.
Saygılar.
Sayın prıtt; arsanız nerede?
Hamidiye de mi?
Sayın prıtt; arsanız nerede?
Hamidiye de mi?
Evet Sn. Tura
Bende müstakil ev taraftarıyım , bahçe içinde geniş ferah çok odalı , güney cephesinde kış bahçesi olan bir evde yaşıyorum. Her zaman ev işi çok oluyor :) Yaz mevsiminde ise bahçe işi çok , ancak ben severek yapıyorum , zaten sizde seviyormuşsunuz toprakla uğraşmayı . Yıllarca dairelerde oturduktan sonra bu ev bana cennet gibi geldi .
Sn prıtt , aslında şu an evin planını çizdim ancak buraya aktaramıyorum , nasıl yapmam gerek bilemedim uuuffff :)
Sn prıtt , aslında şu an evin planını çizdim ancak buraya aktaramıyorum , nasıl yapmam gerek bilemedim uuuffff :)
Valla bekliyorum aktarmanızı sabırsızlıkla :D
Safranlı
26-02-2013, 16:14
damdan düşeni yani sizin gibi ev yapanı bulmayı unutmayınız
damdan düşeni yani sizin gibi ev yapanı bulmayı unutmayınız
Tam olarak anlatmak istediğinizi anlayamadım ama konuyu açmamın nedenide biraz bu şekilde ev yapan veya yapma fikri olanlardan düşüncelerinin almaktı zaten.
İnanın kafayı yedim , olmuyor , yanlış programda yaptım galiba, pc den de pek anlamıyorum ki, bir akıl verin yaaa :(
oleeeeey Sn prıtt buldum buldum , evi gogle da buldum , en iyisi siz evin içini de dışını da görün , gerçi bu çok eski görüntü de , idare eder , giriş kapısı doğuda,
ayazkentli
26-02-2013, 17:22
Bulduğunuza emin misiniz?
Doğu'da Olcim var.
Batı'da ise Beğen/Paylaş var. :o
Yüklenmemiş sn. Olcim. Bir kez daha deneyin.
oleeeeey Sn prıtt buldum buldum , evi gogle da buldum , en iyisi siz evin içini de dışını da görün , gerçi bu çok eski görüntü de , idare eder , giriş kapısı doğuda,
Malesef bişey göremiyoruz ama yinede merakla bekliyoruz.. :p
cananbulak
28-02-2013, 12:02
Sn. Cananbulak
Sizin adınıza çok sevindim. Umarım sizde hayallerinize kavuşursunuz. Sizde benim gibi bir konu açıp gelişmeleri paylaşırsanız beraberce gideriz hemde karşılıklı fikir alışverişi yapmış oluruz. Benim için uzun bir süreç olacağa benziyor ama bir tarafından başlamak istiyorum artık.
Sizin paylaşımlarınızıda merakla bekliyorum.;)
Saygılar.
Merhaba, yarına tanıdığımız bir mimar arkadaştan randevu aldık. Bina çeşitleri, maliyetler, arsada dikkat edeceğimiz hususlar vb. üzerine konuşacağız.. Notlarımı paylaşacağım inşallah..
mavisedir
28-02-2013, 12:49
Ben de müstakil ev taraftarıyım. 2 sene önce sapanca merkezde doğalgazlı sıfır bir dairede otururken, bahçe istediğim için merkeze uzak, sobalı, sadece iki komşumun olduğu bir eve taşındım.
Pişman mıyım? hayır. Çok mutlu ve huzurluyum.
İnşaallah Allah gönlünüze göre verir evinize kısa süre içerisinde oturabilirsiniz.
Merhaba, yarına tanıdığımız bir mimar arkadaştan randevu aldık. Bina çeşitleri, maliyetler, arsada dikkat edeceğimiz hususlar vb. üzerine konuşacağız.. Notlarımı paylaşacağım inşallah..
Sn. Cananbulak Mimarla görüşebildinizmi? Notlarınızı 2 gündür merakla bekliyorum.:D Bende dün belediye ile görüştüm imar yakın bir zamanda çıkacak dediler. Şimdilik beklemedeyim. İmar çıktığı anda bende bir mimar bulup fikir alacağım.
Ben de müstakil ev taraftarıyım. 2 sene önce sapanca merkezde doğalgazlı sıfır bir dairede otururken, bahçe istediğim için merkeze uzak, sobalı, sadece iki komşumun olduğu bir eve taşındım.
Pişman mıyım? hayır. Çok mutlu ve huzurluyum.
İnşaallah Allah gönlünüze göre verir evinize kısa süre içerisinde oturabilirsiniz.
Teşekkürler Sn mavisedir. Allah huzurunuzu bozmasın inşallah.
cananbulak
04-03-2013, 11:44
Merhaba, ancak bugün girebiliyorum foruma. koşturmacamız oldu epey. dün KOCAELİne gittik, bölge taraması yaptık.. bu arsa işi bizi zorlayacak gibi görünüyor. üzüldük...
mimarımız ile görüştük. arsa konusunda aydınlattı bizi. ev konusuna gelince, biz binanın yapısı hakkında soru işaretleri taşıyorduk. ahşap,çelik, beton şeklinde. bizi betona ikna etti. 2 katlı bir bina olduğu için bina yükü ve depremden endişelenmemiz gerektiğini söyledi. tuğla bile yapabilirsiniz dedi, biz ytong düşünüyoruz. ytong olsa ince bir mantolama, tuğla olsa kalın bir mantolama yaparsınız ve maliyetleri de kafa kafaya gelir dedi. binadan değil hırsızlıktan korkun dedi. kendi çalıştığı firma büyük projeler yapıyordu. başka bir firmayı önerdi. o firma mimar+inşaat mühendisi ikilisinden oluşuyor, abi kardeşler. adan zye işlerle onlar ilgilenecek. biz az yorulcaz yani. usta, kalfa vs ile çalışıp bütün ayrıntılar ile biz ilgilenip yorulacağımıza firma ile profesyonelce çalışmayı daha mantıklı ve rahat bulduk. çok şeyler konuştuk da hangileri sizi ilgilendirir diye düşünüyorum, onları anlatayım diye :)
maliyet olarak da 400-500tlye de 800-1000tlye de metrekaresini mal edebileceğimizi söyledi. yani tamamen özellikle ince inşaatta bizim isteklerimize bağlı olarak maliyetin değişeceğini söyledi. ama metrekaresi 800tlye güzel bir ev çıkar dedi. yine bilindiği üzere %30u kaba, %70i ince inşaata gider dedi. çoğunlukla böyle oluyor yani maliyetler... harçlara vs gelince proje maliyetiyle de beraber 10bin tl civarı birşey cebinizden çıkar dedi. ben de zaten 10-15bin tl gibi bir maliyet bekliyordum. proje çizimleri 5-6bin tl, harçla ile beraber 10bin tl olur dedi. ama bunlar, bina ile ilgili tüm ayrıntılar çatının şekline varana dek şehir şehir değişiyor. o şehrin imar yönetmeliğinde yazanlar bile belediyeye gidince değişebiliyormuş. her belediyenin uygulaması farklı olabiliyormuş. çok şey konuştuk da bu kadar yazmış olayım şimdilik :) siz neler düşünüyorsunuz???
Açıklamalarınız için teşekkürler. Benim aklıma takılan birkaç şeyi burada zaten paylaşmışsınız. Mesela benim en çok merak ettiğim Aceba plan proje işlerinin maliyetiydi fakat az çok sizin anlattıklarınızdan fikir sahibi oldum.
Maliyet derken Sadece inşaat maliyetinden bahsediliyor sanırım değilmi? Arsa hariç.
cananbulak
04-03-2013, 14:34
Açıklamalarınız için teşekkürler. Benim aklıma takılan birkaç şeyi burada zaten paylaşmışsınız. Mesela benim en çok merak ettiğim Aceba plan proje işlerinin maliyetiydi fakat az çok sizin anlattıklarınızdan fikir sahibi oldum.
Maliyet derken Sadece inşaat maliyetinden bahsediliyor sanırım değilmi? Arsa hariç.
Tabii arsa hariç. 2 bölüme ayrılıyor masraflar. ilk bölüm inşaat başlayana kadar. projeler ve harçlar, resmi işlemlerin maliyetleri. ikinci bölüm inşaat maliyeti. o da çoğunlukla verdiğim yüzdelerdeki gibi. arsa hepsinden ayrı birincil bela :)
inşallah sizin de erişeceğiniz rakamlar makul olur, hatta oralarda daha daha ucuz olur.. paranızı evinize ayırıp güzel güzel huzurla yaşarsınız inşallah...
Teşekkür ederim. Sanırım benim en büyük şansım arsam olması... Değilse benim için bu düşünce hayalden öteye gitmez.
Ama düşüncem mimardan teknik anlamda yardım alıp herşeyiyle kendim ilgilenerek inşaatı uzun vadeye yayacağım. Değilse o kadar maliyeti bir anda kaldırmak mümkün değil. Zaten İmar kesinleştikten ve çapı elime aldıktan sonra bende görüşeceğim mimarla. Bakalım nasıl olacak?
cananbulak
04-03-2013, 15:17
Teşekkür ederim. Sanırım benim en büyük şansım arsam olması... Değilse benim için bu düşünce hayalden öteye gitmez.
Ama düşüncem mimardan teknik anlamda yardım alıp herşeyiyle kendim ilgilenerek inşaatı uzun vadeye yayacağım. Değilse o kadar maliyeti bir anda kaldırmak mümkün değil. Zaten İmar kesinleştikten ve çapı elime aldıktan sonra bende görüşeceğim mimarla. Bakalım nasıl olacak?
Kolaylıklar diliyorum o vakit.. :)
Geçen hafta mimarla ön görüşme yaptım. 2 dairelik(Yani 2 kat) bir ev için Yaklaşık olarak bana 100.000 TL ye yaklaşmam ve hatta birazda geçmem gerektiğini söyledi. İnşşatta m2 nin çok önemli olduğunu fiyatı büyük ölçüde etkilediğinden bahsetti. Ayrıca mimar bodrum yapmamamı bodrumun inşaat maliyetini çok yükselttğini ve bunun yerine çatı kat yapmamı önerdi. Tabi bu çatı kat nasıl bişey bilmiyorum ama daha sonra burayıda kullanabilir ve tamir edebilirmişim herhangi bir resmi işe tabi tutmadan. Bana plan proje masrafları olarak 15.000 TL de öngördüğünü söyledi. Bakalım zaman neler getirecek.
Saygılar.
Arkadaşlar Dublex daireler kullanışlılık açısından aceba nasıl oluyor? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Saygılar.
Safranlı
03-08-2013, 08:13
dubleks dairelerde çok dikkat etmek gerekir
alt katı genişce tutup üst katı tel odalı gibi bir buçuk katlı iyi olur
iki katlı kullanımda çok zorlanıyor insan
gözlüğü ,telefonu unuttun kim çıkacak üst kata
temizlik sıstma bir dert
yeşillerin içinde altta iki yatak odası bir salon mutfak olmalı
üst kattada iki adet küçük misafir ve genç odası olabilir
dubleks dairelerde çok dikkat etmek gerekir
alt katı genişce tutup üst katı tel odalı gibi bir buçuk katlı iyi olur
iki katlı kullanımda çok zorlanıyor insan
gözlüğü ,telefonu unuttun kim çıkacak üst kata
temizlik sıstma bir dert
yeşillerin içinde altta iki yatak odası bir salon mutfak olmalı
üst kattada iki adet küçük misafir ve genç odası olabilir
Eşimde aynı düşünüyor.;) Aslında düşünüldüğünde gençlikte zorunlu hareket iyi bişey ama ilerisinide düşünmek lazım. Yaşlılıkta çok sıkıntı olabilir.
efekentli
03-08-2013, 10:00
Sayın prıtt,
Sayfanızı ancak bugün görebildim onun için fikirlerimi biraz gecikmeli olarak belirtiyorum. İnşaallah bazı şeyler için çok geç kalmamışımdır.
İlk mesajınızdan bu tarafa doğru gelecek olursak, aklınızdaki ilk soru apartman dairesi mi yoksa müstakil ev mi idi? İş durumunuz nedir ve ne şartlarda çalışıyorsunuz bilemiyorum ancak aktif olarak çalışan bir insan için çok büyük bahçesi olan bir ev nimetten çok külfete dönebiliyor. Zira akşama kadar yoğun bir iş temposu ve stres ardından da o yorgunlukla bahçe işleri gerçekten zor oluyor. Ama stres atacak kadar, kafanızı dağıtmaya yetecek kadar bir bahçesi olan akşam iş dönüşü biraz sizi oyalayacak ve hafta sonlarınızı güzelleştirecek küçük bir bahçe idealdir. Gerçi mesajlarınızda babanız ile beraber oturmayı düşündüğünüzü söylemişsiniz. Bu durumda zaten işler paylaşılacak ve bahçesi olan bir ev sizin için daha uygun olacaktır.
Şimdi de en son tarafta bulunan mesajlarınıza geçeceğim. Çünkü arada yazılmış olan kapı pencere, yalıtım faslından daha önemli görüyorum.
Öncelikle bodrum meselesi. Aksaray'da hangi mimar ile görüştünüz bilmiyorum. Ama görüşmüş olduğunuz mimar arkadaşa kendim de bir mimar olarak kesinlikle katılmıyorum. Bana göre bizim toplum yapımızdaki insanlar için, özellikle de bahçeli evler için bir bodrum elzem bir mekandır. Bizler toplum olarak eskilerimizi atmaya kıyamayan, elimizde varken yenilerini almaya devam eden bir yapıya sahibiz. Yaşınız kaç bilmiyorum ancak, muhtemelen gençlik yıllarınızda bindiğiniz ve şu anda hiç kullanmadığınız bisikletiniz hala evinizde duruyordur. Veya arabanızın lastiklerini değiştirdikten sonra eskileri atmamış bir yerlerde istiflemişsinizdir. Bir evin ihtiyacı olan tabak çanak takımı 2 veya 3 takım iken hepimizin evinde en az 5 takım tabak çanak vardır. Bu örnekleri böyle uzatmak mümkün. Bu kadar eski eşya, kırık dökük nereye konulacak. Her birini teker teker çatı katına çıkartıp indirmeyi düşünüyorsanız bilemiyorum. Ayrıca bahçe işleri ile uğraşacağınız için, kazma, kürek, bel belki bir çapa makinası ve el arabası gibi bir takım alet ve edavatlarınız olacak. Bahçede kullandığınız bu aletleri nerede muhafaza etmeyi düşünürsünüz. Bütün bunlar için de bir bodrum ihtiyacınız olacak. Yine mesajlarınızda arsanızın imara yeni açıldığından bahsetmişsiniz. Muhtemelen doğal gaz hattı henüz bölgenize gelmemiştir. Doğal gaz hattı gelinceye kadar mecburen odun-kömür sobası ile ısınma işini halledeceksiniz. Aksaray şartlarını düşündüğüm zaman -ki bizim Konya şartlarına yakındır- her bir ev için yıllık 3 ton kömür ve 250 kilo odunu nerede istifleyeceksiniz. Şu anda hemen aklıma gelen birkaç sebebi size söyledim sadece bodrum kat için. Muhakkak maliyeti arttıracaktır ama ihtiyaçlar göz önüne alındığında bu maliyetin göze alınması gerektiğini ısrarla söylüyorum. Çizmiş olduğunuz şemada bahçede evden ayrı olarak müştemilat deposu çizmişsiniz. Böyle bir müştemilat deposu yerine binaya bir bodrum kat yapılması daha mantıklı geliyor bana. Ki bu depo da, size ileride imar yönetmeliği açısından sıkıntı çıkartacaktır.
Çatı katı ile ilgili sorularınız bulunmakta. Çatı katı yapmak gibi yasal bir hakkınız var ve bunu yapmanızı tavsiye ederim. Ancak yapacak olduğunuz çatı katını son kata dubleks bağlantı olarak değil müstakil olarak yapmanız. Bu konuda yönetmelik zaten iki hak veriyor. Ya son kata bağlı bir piyes yani halk arasında dubleks olarak tabir edilen uygulama, ya da son katta bir kapıcı dairesi şeklinde planlama. Ben her iki dairenin de size ait olacağı varsayımına dayanarak çatı katının kapıcı dairesi olarak planlanmasından yanayım. Son kata bağlı bir dubleks yapmanın biraz önce başka arkadaşlarımızın da yazdığı gibi ısıtma, temizlik ve hiç hesaba katılmayan vergi gibi bir takım külfetleri olur. Ancak kapıcı dairesi yaptığınızda ayrı kapısı olan yatılı bir misafiriniz geldiğinde rahatlıkla yukarıya çıkartabileceğiniz özellikle de ısıtma konusunda daha rahat edeceğiniz bir mekan elde etmiş olursunuz.
Şimdi de odaların yerleşimine gelelim. Aslında bu konuda mimarınıza teslim olmanız daha doğru diye düşünüyorum. Ancak birkaç ipucu vermek istiyorum. Biz mimarlara göre, özellikle de Konya, Karaman, Aksaray gibi iklimi sert olan bölgelerde doğu ve güney yönleri sevdiğimiz, batı ve kuzey yönleri ise pek de sevmediğimiz yönlerdir. Karşılaştıracak olursak, doğu güneşi sabah güneşidir ve ılık hoş bir sıcaklığı vardır. Batı güneşi ise öğleden sonra kendini gösteren bir güneştir ve batı cephesinde bulunan odalar öylesine ısınır ki yaz günlerinde o odalarda yatmak pek mümkün değildir. Kuzey de tam tersine soğukluğu sebebi ile sevilmez. Bu şemaya göre baktığımızda, eğer arsanız da el veriyorsa, mutfak ve yatak odalarının doğuya gelmesi makul olandır. Oturma odasının da güneye gelmesi makuldur. Bu arada eğer arsanızda manzara faktörü var ise önünüzde işlemekte olan yol mesala oturma odanız ve salonunuzun yola doğru bakması daha mantıklı olur. Tuvalet, lavabo, banyo, merdiven evi gibi az kullanılan mekanları ise yapabildiğiniz kadar kuzey ve batı cephelerine yayınız.
Tuğla mı gaz beton mu soruları vardı biraz önce. Tabii ki eğer imkanlarınız el veriyorsa ytong gaz betonu tavsiye ederim. Ancak maliyeti tuğlaya göre oldukça yüksektir. Her ikisine de yalıtım yapılacak nasıl olsa. Ama kesinlikle bims tuğla kullanmayınız. Onun yerine anam babam inşaat tuğlası kullanmanızı tavsiye ederim.
Yapacak olduğunuz yalıtım ise sadece dış duvarların mantolanması ile bitmiyor. Enerji performansı yönetmeliğine göre hem binaya dışarıdan mantolama yapmak zorundasınız, hem bodrum tavanına, hem ara kat yalıtımı dediğimiz daireler arasına, hem de çatı arasına yalıtım yapmak zorundasınız. Burada malzemeler çeşitleniyor xps, eps, cam yünü ve taş yünü alternatifleriniz var. İnşaat yapanlar özellikle maliyetinden dolayı xps tercih ediyorlar. Ama hem bina sağlığı hem içinde oturanların sağlığı ve gelecek açısından düşündüğünüzde kesinlikle tavsiye etmediğim ve hatta ilerleyen senelerde devletin de yasaklayacağını düşündüğüm bir malzeme xps. Maliyetinizi arttırmakla beraber naçizane tavsiyem camyünü veya taşyünü olacaktır. Bahsetmiş olduğum bütün ısı yalıtımı işleri için. Tabii bir de su ve nem yalıtımı bunun tek malzemesi ise mebran. Başka da bir alternatifiniz yok. Mecbur onu kullanacaksınız.
Şimdi de bahsetmiş olduğunuz pencere mevzusuna gelecek olursak. Zaten yönetmelikler gereği tek cam kullanamıyorsunuz. Mecburen çift camlı ısıcam kullanacaksınız ki bu da kafanızdaki pek çok soru işaretini silecektir. Zeminden başlayan pencere pek çok projemde kullandığım bir pencere türüdür. Özellikle de bahçeli müstakil evlerde oturma odalarının bu şekilde olmasını tavsiye ederim ki bir başka arkadaşımızın da belirttiği gibi iç mekan ile dış mekanı bütünleştirmek adına çok güzel bir uygulamadır. Ancak böyle bir pencere yapımı için "Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik"te bazı püf noktalar var. Proje çizim işini vermiş olduğunuz mimar arkadaşımız bunları da göz önüne alarak projesini ona göre çizecektir.
Şimdilik bu kadar. Eğer aklınıza takılan bir husus olursa her zaman yardıma hazırım. Şimdiden kolay gelsin...
Sn. Efekentli,
Cevbınız benim kafamdaki bir çok kuşkuyu sildiği gibi aynı zamanda çokta mutlu etti. Çok teşekkür ederim değerli zamanınızı ayırıp sonunun gelmesini istemediğim yazıyı yazdığınız bilgileriniz paylaştığınız için.
Öncelikle bodrum konusunda sanırım bir anlaşmazlık var **** ben yanlış anlattım. Dediğiniz gibi bodrum son derece gerekli ama mimarla görüşmemde bana arsamda 3-4 adet eskiden bazı amaçlar için kullandığımız ve sonradan düzenlediğimiz (samanlık, ahır,ambar) gibi yapılar zaten mevcut olduğu. yani malzemelerimi koyacağım yer sıkıntımın olmadığını o yüzden maliyeti düşürmesi açısından o şekilde tavsiyede bulunduğunu söyledi. Bu bana göre de imkanlarım ölçüsünde mantıklı geldi.
Bütün fikirleriniz değerliydi benim için ama odaların dizilişi konusundaki fikirleriniz aslında mimarla görüşmemde belirteceğim tam ihtiyacım olan fikirlerdi. Kesinlikle bunlar bana yön verecek.
Çatı katı meselesinde de beni tatmin edici yorumda bulundunuz. Eşimde aynı düşünüyor. Şu da var belki bunlar çok basit sorulardır ama biz bu konuda hiçbir bilgi sahibi olmadığımız için bize veli nimet gibi geliyor.
Şuan tapularımızı bekliyoruz inşallah elimize geçtikten sonra bazı şeyler için gayret göstereceğiz. Umarım hayal olmaktan çıkar ve gerçeğe dönüşür. Aslında ben bu konuda Konya ‘yı çok seviyorum özellikle Meram. En son geçen ay gittiğimde eşimle o 2 katlı müstakil tarzı evlere bakarak bir çok fikir yürüttük. Yani anlayacağınız ilham kaynağımız sizin oralar.
Tekrar teşekkür ederim.
efekentli
03-08-2013, 11:59
Sayın prıtt,
Konya'ya bir daha gelişinizde beklerim inşallah. Eğer elinizde imar çapı ve ölçü krokisi varsa bunlara bana ulaştırabilirseniz size biraz daha faydalı olabilirim diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim. İmar çapı ve ölçü krokisini belediyeden alarak sizin başınızı ağrıtacağım inşallah. :)
efekentli
03-08-2013, 12:43
Başımız ağrımaz aksine bir arkadaşımıza yardımcı olabildiğimiz için mutlu oluruz sayın prıtt. Ama ölçü krokisini belediyeden değil tapu kadastrodan alacaksınız. (Koordinatlı ölçü krokisi)
Sn .prıtt,
Öncelikle kararınız için sizi kutlarım. Doğru bir karar verdiğinize inanıyorum. Bodrum konusunda ilave etmek istediğim küçük bir not var : Bana Çanakkale'de mimarlar odasından verilen bilgiye göre; mimari proje harçları hesaplanırken, bodrum yüzölçümü de üstteki daire kadar hesaplanıyor ve toplam proje m2 sine dahil ediliyor. Bu durumda ödenecek harç ve proje ücretleri bodrum kadar artıyor. Belki de mimarınız maliyet kaygısı ile bodrumsuz bir öneride bulunmuştur...
efekentli
03-08-2013, 16:25
Sayın korucak,
Haklısınız. Netice itibariyle bodrum katta da bir imalat olduğu zaman hem proje m²'sine hem de ruhsatta işlenecek olan m²'ye bu kat eklenir. Dolayısla hem proje bedeli hem de belediyeye yatacak olan ruhsat harcı artacaktır. Ama her ne olursa olsun böyle bir yerde ben bir bodrum kata kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Sn.Efekentli;
100 m² üzerine yapılacak olan 2.5 katlı bir binanın altına 100 m² bodrum eklenmesi proje ve ruhsat bedelini yaklaşık olarak ne kadar arttırır. Bu konuda bir fikir verebilirmisiniz.
efekentli
05-08-2013, 15:43
Bahsi geçen konudaki maliyet yapılacak şehre göre değişir. Yaklaşık olarak belirtmem gerekir ise ikisi beraber minimum 2000 TL maksimum 5000 TL civarında proje ve belediye harcında değişikliğe neden olur. Ama inşaat yapım maliyeti farklı tabii ki.
Sitede hergün yeni bir şey keşfediyorum.Bu bölümü bugün bulup okudum.Çünkü böyle arayışlar içindeyim ben de.Ama tarihlere bakınca bölümün sonunda evin inşaatıyla ilgili fotoğraflar göreceğim diye beklerken konunun sonunun boş kaldığına şaşırdım.Acaba sayın Pritt ın hayalleri ne oldu?
Hayaller devam ediyor en ufak bir sapma yok. :)
Ama aşmaya çalıştığımız imarla ilgili bazı sıkıntılar var inşallah onlarda aşılırsa bişeyler olacak gbi. Aksini düşünmemeye çalışıyorum şimdilik. 2-3 aylık bir süre daha bekleyeceğiz bakalım.
Sn. Resimsel, Eviniz ve bahçeniz gerçekten harika. Ayrıca prefabrik heralde değilmi? Ankara gibi bir yerde ısıtma ile ilgili problem yaşıyormusunuz?
Northstar
18-04-2014, 09:59
Çok güzel eviniz imrendim:) Güle güle oturun herkezin hayalindeki bir ev olmuş ne desem az kalır gerçekten çok güzel...
isvicreli1
17-11-2014, 00:59
Kesinlikle ama kesinlikle müstakil ev derim. Bence apartman işkence. Hem arsa merkeze yakınsa daha iyi bir hayat seçeneği olamaz. Emin olun sizin sahip olduğunuz şansa sahip olmak için çok şey verecek milyonlarca insan var :)
Evet bence de müstakil ev olmalidir.
Sn. Resimsel, Eviniz ve bahçeniz gerçekten harika. Ayrıca prefabrik heralde değilmi? Ankara gibi bir yerde ısıtma ile ilgili problem yaşıyormusunuz?
Sayın prıtt
Evinizi yaptınız mı ?
Yaptıysanız tecrübelerinizden yararlanabilir miyiz acaba?
Dış cephede hangi malzemeyi kullandığınızı öğrenebilir miyim?
Sayın resimsel,
Andezit taşını nereden temin ettiniz? Kullanmaktan memnun musunuz?
Malzeme ve işçilik fiyatları konusunda bilgi verebilir misiniz?
aziztoprak
28-08-2015, 14:53
Sn.bozkır,andezit taşının diğer bir adı Ankara taşı,Gölbaşı ilçesinde çok sayıda işletme var.
Evet çok memnunum 8 yıl oldu yapılalı henüz bir çatlak dahi görmedim,
maliyeti hakkında bir bilgim yok maalesef ancak şunu söyleyebilirim
diğer kaplama taşlardan çok daha hesaplı idi.
Böyle bir evin maliyeti arsa hariç yaklaşık ne kadardır? Bilgi verebilir misiniz?
Safranlı
07-09-2015, 16:17
önceki sayfada 2013yılında görüne resimdebu buyuk bınalaryok gıbı gorunuyor
ıkı yılda mı yaptılarbu bınaları
Mücevher Çalısı
07-09-2015, 20:02
önceki sayfada 2013yılında görüne resimdebu buyuk bınalaryok gıbı gorunuyor
ıkı yılda mı yaptılarbu bınaları
Evet aynen iki yılda bu hale geldi.
İnşaat sektörümüz son yıllarda hızlı bir şekilde ilerledi. Artık hazır her şey duvarlar bile, binaya getirip konduruyorlar:) Hazır duvar kullanılmadan bile 4 katlı apartmanlar 3 ayda bitiyor...
yalınkat
30-12-2015, 12:54
Arkadaşlar mimar arkadaş şöyle bir taslak çıkardı içime sinmesine rağmen yinede bazı tereddütlerim var. Taslak hakkında fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Merhaba hocam, ev planlarına biraz merakım var. Şu anda da küçük bir müstakil evde oturuyorum. Yapısal olarak olmasa da, evimi kendim planladım. Ve çok memnunum. Hemen her türlü detayı düşünmüşüm. Gösterişi az ama ferah ve maksimum konforlu bir ev oldu. Şimdi de hedefim emekliliğimizi geçirebileceğimiz. Keyifli ve kullanışlı bir ev planlamak. Her boş zamanımı bununla ilgili okumakla geçiriyorum diyebilirim.
Öncelikle evin tek katlı olması çok iyi fikir. Ev içi asansör yapacak kadar parası olmayanlar için müstakil evin mutlaka tek katlı olması gerektiğini düşünüyorum. Malum bir gün yaşlanacağız. Eğer arazi ile ilgili bir sıkıntı varsa ve tek kata ev yapamıyorsak da bir yatak odası+ banyo+mutfak+ salon mutlaka giriş katında olmalı. gerekirse üst kata bir iki yatak odası vs banyo yapılabilir.
Sizin plana gelince, çok büyük aileler dışında yatak odasına banyo yapılmasını çok anlamlı bulmuyorum. Sizin özel bir talebinizse onu bilemem.
İkincisi madem böyle bir ev yapıyorsunuz evin içinde bir kiler olması önemli.
Internette gördüğümüz evleri yapabilmek için biraz cesaretli olmak lazım sanki. Ne yazık ki bizim mimarlarımız bu konuda biraz zayıf.
house plans diye bir site var. Orayı bir inceleyin isterseniz. Ben size bir plan ekliyorum. Kaba taslak bir şey. Ölçülerini çevirmedim, gerekirse yapılabilir. Yine sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
Kolay Gelsin
590756
Siteyi inceledim. Ama karar vermek o kadar zor ki. daha fazla kafam karışsın istemiyorum yukarıdaki eklediğim taslağı uygulatacağım.
Teşekkürler.
3 kata imarlı bir arsam var. 100 m2 tabandan 1 bodrum + 2 kat düşünüyorum ama şuan bunların hepsini birden yapacak gücüm yok.
Birde 200 m2 yi geçen inşaatlarda yapı denetim zorunluluğu var Buda proje maliyetine ekstradan 5 bin tl katıyor. Eğer önce tüm projeleri 2 kata göre planlatsak önce 2 katımızı (bodrum+1 kat) yapsak, mali gücümüz olduğunda 3. kat için başvurduğumuzda proje ve ruhsat maliyetleri çok mu artıyor.
Sn Saleri şu an oturduğumuz ev 4kat 1. katta oturuyoruz iskan alınmış ama tapu işlemleri zaman aşımı yüzünden tapu için sıfır proje istiyorlar maliyeti çok yüksek lütfen iyice araştırın için içinden çıkamıyor ruz kolay gelsin.
Sn Saleri şu an oturduğumuz ev 4kat 1. katta oturuyoruz iskan alınmış ama tapu işlemleri zaman aşımı yüzünden tapu için sıfır proje istiyorlar maliyeti çok yüksek lütfen iyice araştırın için içinden çıkamıyor ruz kolay gelsin.
Malesef öyle Pınar Hanım. Gerçekten size de yüklü miktarda proje ücreti çıkar.
Peki bu zaman aşımı ne kadar oluyo.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ayazkentli
08-01-2016, 17:19
Sn Saleri, eğer mecbur değilseniz evinizin altına asla bodrum yapmayın.
Kesinlikle önermem.
Çocukluğu, altında bodrumu olan bir evde geçen biri olarak, kalorifer için veya depo niyeti ile de kullanılma yararı gibi faydalarına rağmen asla önermem.
Kesinlikle önermem.
Çocukluğu, altında bodrumu olan bir evde geçen biri olarak, kalorifer için veya depo niyeti ile de kullanılma yararı gibi faydalarına rağmen asla önermem.
Bodrum diyince sanırım yanlış anlattım. Bodrum da kapalı havuz + Spor aletleri olacak. Ama evin temeli toprak seviyesinden 2 mt aşağıda olacak.
Hellmarch
11-01-2016, 17:17
Kesinlikle önermem.
Sayın ayazkentli,
Bodrum katını neden kesinlikle önermediğinizi biraz daha açar mısınız? Nem olduğu için mi önermezsiniz? Fare böcek çok olduğu için mi? Bende yakın zamanda, mutfağın altında yiyecek içecek depolamak için 12m2' lik bir alan yaptırmyı düşünüyorum. Bu yüzden konuyu biraz daha açmanızı istedim.
MeyveliTepe
11-01-2016, 17:41
Müstakil bir evde bodrum hayat kurtarıcıdır desem yeridir :)
Bir de bahçeniz varsa geniş bir kiler yaparsınız, malzeme deposuna mutlaka ihtiyacınız olur, vs.vs.
Bodrumun amaca uygun olması, size sorun çıkarmak yerine faydalı olması için mutlaka dikkat edilecekler ise;
- Çok iyi bir su izolasyonunuz (dıştan) olsun,
- Mümkünse (ve evi henüz yaptırmadınız ise) temel altına ve toprağa değen tüm yüzeylere ısı izolasyonu yaptırın.
Böylece, içinde herhangi bir ısıtma düzeneği olmadığı halde evinizden sadece 2 derece daha serin, kuru, rutubetsiz, temiz bir alanınız olur. Ha, bir de tavanı yeterince yüksek olsun, kafanızı vurabileceğiniz kirişler vb. olmasın. Bunların çözümleri var.
ayazkentli
11-01-2016, 17:42
Evin tamamının altını kaplayan bodrumu hiç önermem.
Eskiden böyle evler çok yapılırdı. Her şeyden önce ne yaparsanız yapın ısıtma sorunu oluyor (eğer aşağıda kalorifer kullanmayacaksanız). En azından ısınma maliyeti çok yükseliyor. Tabana ısı yalıtımı yapmıştık ama o bile yeterli olmamıştı.
Aşağıda bin bir türlü böcek-haşere ve fareler oluşuyor. Tabanın ve duvarlarının beton olması da çözüm olmuyor. Mutlaka bir yolunu bulup (ya da açıp) orada yaşıyorlar ve aynı şekilde, alt taraftan evin odalarına girmenin mutlaka bir yolunu buluyorlar.
MeyveliTepe
11-01-2016, 17:54
Bodrum diyince sanırım yanlış anlattım. Bodrum da kapalı havuz + Spor aletleri olacak. Ama evin temeli toprak seviyesinden 2 mt aşağıda olacak.
Evin projesini hazırlarken bodruma bir yüzme havuzu koymayı çok düşünmüştüm. Sonradan o alana kiler ve depo olarak daha çok ihtiyacım olduğu için vaz geçmiştim, ama evet, yapılabilir iyi bir proje ile çok da güzel olur.
Ben bodrum çok istemiştim. Bir atölye yapmak ve ufak tefek malzemeleri koymak için bir avantaj olarak görüyordum. Ama dez avantajları agir bastı ve şimdi sadece 1 metre şu basmanı üzerine 2 kat çıkacağım. Bodrum olmayacak. Dezavantajlar ne derseniz benim için bodruma girersem param yetmiyor çünkü çok maliyetli demir ve Beton yiyor. Ayrıca bodrum üstü evde oturdum soğuk etkisi çok fazla. Ayrıca rutubet ve nem olur dediler. Tabii param olsa yinede küçük bir alan bodrum ve garaj yapardım. En azından katı yakıt kazanımı ve kömürümu oraya koyardim. Şimdi dışarıya kaçak bir katı yakıt binası yapmak zorunda kalacağım.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MeyveliTepe
11-01-2016, 19:14
Evin tamamının altını kaplayan bodrumu hiç önermem.
Eskiden böyle evler çok yapılırdı. Her şeyden önce ne yaparsanız yapın ısıtma sorunu oluyor (eğer aşağıda kalorifer kullanmayacaksanız). En azından ısınma maliyeti çok yükseliyor. Tabana ısı yalıtımı yapmıştık ama o bile yeterli olmamıştı.
Aşağıda bin bir türlü böcek-haşere ve fareler oluşuyor. Tabanın ve duvarlarının beton olması da çözüm olmuyor. Mutlaka bir yolunu bulup (ya da açıp) orada yaşıyorlar ve aynı şekilde, alt taraftan evin odalarına girmenin mutlaka bir yolunu buluyorlar.
Bu binayı nasıl yaptığınız ile çok akalalı bir durum. Bizim bodrumda da ısıtma yok. Rutubet sıfır, ısı sabit 20 derece. Kiler bölümünün havalandırma penceresini açık tutuyorum, orada ısı 18 derece. Pencerede 2 kat çelik, iki kat da aluminyum sinek teli var. Çatıya fare, sincap giriyor, bodruma giremiyor, arada bir gördüğüm örümcek ağları dışında herhangi bir böcek haşere filan da yok.
Evin projesini hazırlarken bodruma bir yüzme havuzu koymayı çok düşünmüştüm. Sonradan o alana kiler ve depo olarak daha çok ihtiyacım olduğu için vaz geçmiştim, ama evet, yapılabilir iyi bir proje ile çok da güzel olur.
Evin ön tarafında veranda olacak. Yaklasık 40 m2. Verandanın altınıda bodrum - depo olarak kullanmayı düşünüyorum.
3 yıl önce konuyu açtığımda hayaldi bir adım daha öteye giderek geçen hafta temel kalıbımızı çaktık. Darısı tüm müstakil ev hayali kuranların başına. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Hayırlı uğurlu olsun. Başlayabilmek mühim olanı, gerisi zaman zaman zorluklarla da olsa hallolacaktır. ,
Başlanmış iş bitmiş iş demektir. Kolay gelsin..
Hayırlı olsun tez zamanda bitirin inşallah.
Hayırlı olsun. Lütfen en ince ayrıntılara kadar bizlerle paylaşın
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Mimari proje ile ilgili daha sonra detayları paylaşacağım. İnşaat işi beni hem maddi hem bedensel olarak çok yoracak gibi. Bedensel kısmını kendim için zevke dönüştürerek gitmeyi Maddi kısmına gelince ise süreyi uzatarak yavaş yavaş bitirmeyi planlıyorum. Ve bu konuda da fikirlerine her zaman değer verdiğimi belirtmek isterim.
Yakın tarihte bitirme gibi bir olanağım olmasa da Müstakil olması, daha sonra bahçe işleri, Çevre düzenini kendim planlamam, kimseyi rahatsız etmeyeceğim bir atölyem olması gibi avantajlarını düşündüğümde beni şimdiden mutlu etmeye yetiyor. Herkese tekrar teşekkürler.
merhaba bende köyde bir ev yapmayı düşünüyorum ama plan konusunda kararsızım. kızımın isteği üzerine dublex yaptırıcaz mecburen:) alt katta salon mutfak birlıkte olsun istiyorum tabı bir oda ve banyo wc ust katlarda da 1 banyo wc ve 3 yatak odası cok buyuk ıstemıyorum temizlık manyağı olduğum için kucuk ve az esyalı bır ev olsun ıstıyorum :) alt kat 90 merte kare olacak sekılde verandalı falan olsun dıye hayal edıyorum ama kafamda cok netleşmedı fikir verirseniz banada çok mutlu olurum teşekkur ederim şimdiden
merhaba bende köyde bir ev yapmayı düşünüyorum ama plan konusunda kararsızım. kızımın isteği üzerine dublex yaptırıcaz mecburen:) alt katta salon mutfak birlıkte olsun istiyorum tabı bir oda ve banyo wc ust katlarda da 1 banyo wc ve 3 yatak odası cok buyuk ıstemıyorum temizlık manyağı olduğum için kucuk ve az esyalı bır ev olsun ıstıyorum :) alt kat 90 merte kare olacak sekılde verandalı falan olsun dıye hayal edıyorum ama kafamda cok netleşmedı fikir verirseniz banada çok mutlu olurum teşekkur ederim şimdiden
Plan konusunda benimde o kadar kafam karışıktı ki anlatamam. Ama mimarım her türlü ikna etti. Önemli olan mimarınızı işini seven ve en önemlisi tecrübeli biri olması. Özellikle üstüne basa basa söylüyorum tecrübeli.. sonrası zaten kendiliğinden gelecektir.
Bende dublex düşünmüştüm ama iç anadolu da iklim koşulları ve kullanım konusundaki zorlukları nedeniyle vazgeçtik. Ama tabi zevk meselesi. Umarım sizde hayalinizi gerçekleştirir ve burada bizlerle paylaşırsınız. ;)
Temelde felaket derecede demir kullanıldı. Temel taş ve toprakla doldurularak üzerine beton atıldı. Şuan temel bitti ve kolonların kalıpları çakılıyor. Benimde kafamda biraz biraz canlanmaya başladı ama heyecanla bekliyorum. Heralde merakım duvarlar örülünce ve odaları görünce gidecek. :)
Sn Prıtt
Cahilliğimden ve merakından soruyorum.
Yaşadığınız yer Aksaray yazıyor. Aksarayın büyük kısmı 6. derece deprem bölgesi.
Eviniz tek katlı.
Resmi mevzuatta minumum kolon boyutu 250mmx300mm. 2-3 kata kadar kolonsuz yığma evlere dahi ruhsat verilebiliyor.
Paylaştığınız resimdeki kolandaki 8 lik :confused: demirleri sayamadım. Sizde yazınızda felaket demir kullanıldı yazmışsınız.
Bu planı yapan kişinin yapının sağlamlığı hakkında ki fikirlerini neyi göz önüne aldığını gerçekten merak ettim . Bunlar maliyetinizi artırmadı mı :confused:
Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın . Daha öncede belirttiğim gibi aynı dertleri bende yaşayacağımdan hazırlık yapıyorum.:rolleyes:
Selamlar,
Bende Çeşme ilçesi Germiyan köyünde 150 m2 bir ev yaptırıyorum. Her şey yasal olarak yapıldı. İzin süreci yaklaşık 1 sene sürdü. (Acele edilmeden) Altıda 150 m2 bodrum. Radye temel atıldı. Bodrum duvarları perde beton. Tavanlar asmolen. Dış duvarlar BİMS ile örüldü. Zemin ve bodrum duvarları ısı ve nem yalıtımı yapıldı. Ayrıca yerden ısıtma ve soğutma sistemi ile ısı pompası için bir firma ile anlaşıldı. Buradan Sayın MeyveliTepe'ye verdiği desteklerden ötürü tekrar teşekkür ederim.
Şu anda kabası bitti. 17.5 ton demir ve 200 m3 C30 beton kullanıldı. Bakalım daha neler gidecek. Evdeki hesap çarşıya kesinlikle uymuyor. Şu anda hesaplar %25 civarında şaştı. Ama bu işin sonu yok. Her bütçeye göre bir inşaat maliyeti ortaya çıkıyor. Önemli olan dönüşü olmayan kısımların doğru bir şekilde yapılması. İleride keşke denilmemesi.
Uygun bir zamanda resimlerden yüklemeye çalışacağım. Herkese iyi günler dilerim.
Sn Prıtt
Cahilliğimden ve merakından soruyorum.
Yaşadığınız yer Aksaray yazıyor. Aksarayın büyük kısmı 6. derece deprem bölgesi.
Eviniz tek katlı.
Resmi mevzuatta minumum kolon boyutu 250mmx300mm. 2-3 kata kadar kolonsuz yığma evlere dahi ruhsat verilebiliyor.
Paylaştığınız resimdeki kolandaki 8 lik :confused: demirleri sayamadım. Sizde yazınızda felaket demir kullanıldı yazmışsınız.
Bu planı yapan kişinin yapının sağlamlığı hakkında ki fikirlerini neyi göz önüne aldığını gerçekten merak ettim . Bunlar maliyetinizi artırmadı mı :confused:
Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın . Daha öncede belirttiğim gibi aynı dertleri bende yaşayacağımdan hazırlık yapıyorum.:rolleyes:
Belediye projeyi en ince detaylarına kadar inceledi. İnşaat mühendisi hesaplamasını yaptı. Heralde oluru buydu.Ayrıca evet Aksaray 6. bölge ama zemin etüdünde zemin numuneleri herşeyi alındı. O kadar ince detaylara girerek araştırma da yapmadım doğrusu. Hatta ve hatta bir ara mimarımı arayarak ya ben vazgeçme aşamasına dahi geldim diyebilirim.
Selamlar,
Bende Çeşme ilçesi Germiyan köyünde 150 m2 bir ev yaptırıyorum. Her şey yasal olarak yapıldı. İzin süreci yaklaşık 1 sene sürdü. (Acele edilmeden) Altıda 150 m2 bodrum. Radye temel atıldı. Bodrum duvarları perde beton. Tavanlar asmolen. Dış duvarlar BİMS ile örüldü. Zemin ve bodrum duvarları ısı ve nem yalıtımı yapıldı. Ayrıca yerden ısıtma ve soğutma sistemi ile ısı pompası için bir firma ile anlaşıldı. Buradan Sayın MeyveliTepe'ye verdiği desteklerden ötürü tekrar teşekkür ederim.
Şu anda kabası bitti. 17.5 ton demir ve 200 m3 C30 beton kullanıldı. Bakalım daha neler gidecek. Evdeki hesap çarşıya kesinlikle uymuyor. Şu anda hesaplar %25 civarında şaştı. Ama bu işin sonu yok. Her bütçeye göre bir inşaat maliyeti ortaya çıkıyor. Önemli olan dönüşü olmayan kısımların doğru bir şekilde yapılması. İleride keşke denilmemesi.
Uygun bir zamanda resimlerden yüklemeye çalışacağım. Herkese iyi günler dilerim.
Sn. kon4224 , Dediğiniz gibi evdeki hesap pazara uymuyor. O yüzden hemen bitiremeyeceğim. Bu sene için planım kaba inşaat. Bodrum istedim ama yapamadım. maliyeti ve m2 yi baya etkileyen bir faktör. Onun yerine 2. katı çıktım.
Ayrıca c30 u sadece temelin altında kullandık. perdeler, subasman c20 kullanıldı. şu var ki biraz fiyatta pahalı ama c30 müthiş sağlam bir beton. Şimdiden allah kolaylık versin. Umarım sağ salim bitirir ve yerleşirsiniz.
bahriyeli67
06-05-2016, 13:17
Merabalar
Detayları verebilrmisiniz.kaba inşata ne kadar demir beton tuğla gitti.Taban kurulum kaç metre kare
Teşekkürler
Merabalar
Detayları verebilrmisiniz.kaba inşata ne kadar demir beton tuğla gitti.Taban kurulum kaç metre kare
Teşekkürler
Sn. Bahriyeli67
Taban kurulum 178 m2. yaklaşık olarak 200 m3 beton 20.000 kg da demir sarfiyatı olacak. 3000e yakın asmolen kullanılacak. Priket araştırmasını hiç yapmadım. Kalıp işini akabinde prikete sıra gelecek.
1 Zemin kat tavanının asmolenleri sılarandı, demiri örüldü. ve ardından betonu atıldı. Asmolenin üzerine 50 m3 beton kullanıldı. Şimdi sırada 1. kat kalıbı var.
İnşaat işi zannedildiği kadar kolay olmuyor 'L' merdivenin dönüş açısını beğenmediğim ve usulune uygun yapılmadığı için malesef 2 defa kalıbı ve demiri söktürmek zorunda kaldım böylelikle. Her bir detay ilgi, alaka istiyor. Bakalım daha sonra gözümüzden kaçan neler çıkacak karşımıza. :)
Erdinç Tümer
21-05-2016, 20:48
Allah yardımcınız olsun,ilgi ile takip ediyoruz.
Teşekkürler. Umarım müstakil ev hayali kuran herkesin ev yapim aşamalarını burada görmek nasip olur.
Bu arada her türlü fikirlerinize daima açığım. S
Çatıyı vurduk, Olukları olukları taktırdık ve Uzun zamandan sonra bu hale getirebildik. Acelemiz yok. Bundan sonraki hedefim bu sene için duvarlarını ördürmek. Sonrası allahkerim.
Yalnız kararsızım. Gaz beton mu Bims mi diye karar veremedim. Gaz beton pahalı ve avantajlarının yanında dezavantajları(Çatlama,sıva tutmama, su alma gibi) da olduğu söyleniyor. Yalıtım olacağı için bims yeterli diyenlerde var. Sanki parasından dolayı bims olacak gibi.
bahriyeli67
26-10-2016, 09:13
Çatıyı vurduk, Olukları olukları taktırdık ve Uzun zamandan sonra bu hale getirebildik. Acelemiz yok. Bundan sonraki hedefim bu sene için duvarlarını ördürmek. Sonrası allahkerim.
Yalnız kararsızım. Gaz beton mu Bims mi diye karar veremedim. Gaz beton pahalı ve avantajlarının yanında dezavantajları(Çatlama,sıva tutmama, su alma gibi) da olduğu söyleniyor. Yalıtım olacağı için bims yeterli diyenlerde var. Sanki parasından dolayı bims olacak gibi.
Sayın pırtt
İnşaat ne durumda duvarda hamgi malzemeyi kullandınız.sıvaya başladınızmı
Her şey gönlünüze göre olur inşallah
Sayın pırtt
İnşaat ne durumda duvarda hamgi malzemeyi kullandınız.sıvaya başladınızmı
Her şey gönlünüze göre olur inşallah
Sn. bahriyeli67,
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Binanın duvar örme işini yaptırdım. Malzeme olarak 20'lik bims kullandım. İşi biz yapmamıza rağmen bayağı bir yorulduk. O yüzden kışı hem maddi hem manevi dinlenerek geçirmeyi düşünüyorum. ;)
Sıva işine daha girmedim. Sırada elektrik ve su tesisatı uygulamaları var.
Sıva işi de biraz kafamı kurcalıyor. Binaya mantolama yaptıracağım. kara sıva yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım. Bu konuda da herkes bir şeyler söylüyor. Müteahhitler genelde kara sıva yapmıyor ve direk sıvasız mantolama yapıyor.
Bakalım biz ne yapacağız zaman gösterecek.
Sûz-i Dilârâ
28-10-2016, 11:06
Hayalimdeki ev: kesinlikle taş ev :) Bahçesi de taş duvarla örülü;) Çatısı da mor ya da yeşil:D
Hayalimdeki ev: kesinlikle taş ev :) Bahçesi de taş duvarla örülü;) Çatısı da mor ya da yeşil:D
Sn. Süz Dilara,
Bu konuyu 3 yıl önce açmıştım. O zaman da konu başlığında olduğu gibi bir çok şey hayaldi.
Ama hayaller gerçekleşmeye başladığı zaman işler öyle görüldüğü gibi olmuyormuş. Maddi olanaklarda hayallerin önüne bariyer örüveriyor. Belediye bir çok şeye izin vermiyor ve belirli standartlara uymak zorunda kalıyorsunuz.
Sonuçta hayallerin sonu yok. o yüzden elinizdeki ile mutlu olmak en önemlisi bende şuan öyle yapıyorum. ;)
Allah herkesin gönlüne göre, hayaline göre versin.
Sûz-i Dilârâ
28-10-2016, 12:53
Allah evinizde huzurla, sağlıkla oturmayı nasip etsin. ;)
Yalnız, ben taş evimi, köyüme yaptırmak istiyorum. Müstakil, küçük bir ev. Bahçemde de bakabildiğim kadar çok çiçek:D
Bu hayalim muhtemelen yaşlanınca gerçekleşeceği için öyle büyük, temizlenmesi zor, işi bitmeyen bir ev olsun istemiyorum. Sabah kalkınca evden çabucak çıkıp kendimi bahçeme atmak istiyorum. Aaaah ahh:D O günler de gelecek mi ve görecek miyiz acaba:cool:
Benim istediğim şekilde bir ev muhtemelen başlansa bir sene içinde hallolur. Taş bulmak da sorun değil bizim orada, Allah vermiş de vermiş:D
Merhaba
bende aranıza yeni katılıldım. Sayın prıtt yazdıklarını ve ev hayali kuranların heyacanını paylaşmasını zevkle okudum.
Allah herkese gönlünden geçeni hakkında hayırlı olanı nasip etsin.
Bende inşallah müstakil bir eve başlamanın arefesindeyim. Projeyi hazırlıyoruz. Sayın Prııt ın dediği gibi belediyeler bir çok şeye izin vermiyor hep iki sınır arasında gidip geliyorsunuz, siz azla yetinirim diyorsunuz belediye olmaz bundan aşağısını kabul etmem diyor, kullanacak olan benim basit olsun diyorum belediye standart dışı diyor.. Daha başlamadık, 2 ay olmadı ama şimdiden resmi işlemler yoruyor.
Sayın Sûz-i Dilârâ hayalleriniz gerçekten güzel,Sizin oraları da bilirim taşı bir ayrı güzel yeşili bir ayrı güzel, suyu ile yapılan çaya diyecek yok. :)
Hayat geçmişin hatıraları ile geleceğin hayalleri arasında geçerken bu günü şimdiki zamanı ıskalıyoruz. Sûz-i Dilârâ Bence imkanlarınız ölçüsünde hayalleri gerçekleştirmek için bir adım atın şartları zorlayın, yaylada olduğunu tahmin ettiğim köyünüzden bir yer alın,çevirin küçük bir bahçe evi başlayın sonrası gelir zaten ;)
Sayın prıtt
İşin kolay kısmı geçmiş, tecrübe edenler öyle diyor esas para harcanacak yerleri kalmış Allah yardımcınız olsun kolaylıklar versin.
Isıtma ile ilgili ne düşünüyorsunuz, bir araştırmanız oldu mu?
paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba
bende aranıza yeni katılıldım. Sayın prıtt yazdıklarını ve ev hayali kuranların heyacanını paylaşmasını zevkle okudum.
Allah herkese gönlünden geçeni hakkında hayırlı olanı nasip etsin.
Bende inşallah müstakil bir eve başlamanın arefesindeyim. Projeyi hazırlıyoruz. Sayın Prııt ın dediği gibi belediyeler bir çok şeye izin vermiyor hep iki sınır arasında gidip geliyorsunuz, siz azla yetinirim diyorsunuz belediye olmaz bundan aşağısını kabul etmem diyor, kullanacak olan benim basit olsun diyorum belediye standart dışı diyor.. Daha başlamadık, 2 ay olmadı ama şimdiden resmi işlemler yoruyor.
Sayın Sûz-i Dilârâ hayalleriniz gerçekten güzel,Sizin oraları da bilirim taşı bir ayrı güzel yeşili bir ayrı güzel, suyu ile yapılan çaya diyecek yok. :)
Hayat geçmişin hatıraları ile geleceğin hayalleri arasında geçerken bu günü şimdiki zamanı ıskalıyoruz. Sûz-i Dilârâ Bence imkanlarınız ölçüsünde hayalleri gerçekleştirmek için bir adım atın şartları zorlayın, yaylada olduğunu tahmin ettiğim köyünüzden bir yer alın,çevirin küçük bir bahçe evi başlayın sonrası gelir zaten ;)
Sayın prıtt
İşin kolay kısmı geçmiş, tecrübe edenler öyle diyor esas para harcanacak yerleri kalmış Allah yardımcınız olsun kolaylıklar versin.
Isıtma ile ilgili ne düşünüyorsunuz, bir araştırmanız oldu mu?
paylaşırsanız sevinirim.
Sn Doğandc, öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi size kalmıyor ve standartlara uymak zorunda kalıyorsunuz. Hatta konunun ismini bile değiştirmeyi düşünüyorum bu yüzden.
Bir çok yapabildiğimiz işi hafta sonları babamla beraber yapmaya çalışıyoruz. O kadar yorulmama rağmen çok mutlu oluyorum ve huzur buluyorum. Bahçe duvarını kendimiz ördük. En son geçen hafta bahçe kapısı için Sütun Kalıbı çaktık ve İçine beton doldurduk(Kalıp işi gerçekten çok zormuş) :) İleriki zamanlarda bu sütunu dekoratif taşlarla kaplamanın planını bile yaptım. Bahçe düzenlemesinde kullanacağım minik taflanları şimdiden balkonda yetiştirmeye başladım bile. Daha sonra bahçe giriş peyzajında önerilerinize çok ihtiyacım olacak. İnanın insanın kendi emeğinin olması yorgunluğunuzu alıp götürüyor ve yerini huzura ve mutluluğa bırakıyor.
Dediğiniz gibi bundan sonraki iş daha zor. Zor derken insanı zorlayan maddi konular aslında onuda zamana yayarak çözmeyi düşünüyorum. İnsan bir an önce bitirmek istiyor ama işte yapacak bir şey yok. Ufak bir araştırma yaptım Ev alırken verilen krediler, ev yapan için aynı değil. Geri ödemeleri çok yüksek. aslında ev yapana da kolaylık sağlanmalı diye düşünüyorum.
Isıtma en çok önem verdiğim ve beni düşündüren konular arasında geliyor. Bulunduğum yerde doğal gaz yok ama yakın zamanda gelecek şekilde o zamana kadar Katı yakıtla kazanı ile işi çözmeyi düşünüyorum. Şuan yerden ısıtma binada oturuyorum ve çok memnunum. Projemi bir çok kişinin karşı çıkmasına rağmen yerden ısıtma çizdirdim. Ama her ihtimale karşı mobil sistem borularını da ekstradan çektirmeyi düşünüyorum. Buna da bir çok usta ve mühendis ''ne gerek var, paran çok heralde '' diyor ama ısınmayan ev bana göre hiç bir işe yaramaz. Hele hele benim gibi kışları soğuk bir memlekette iseniz.
Yerden ısıtma konusunda forumda daha önce bir konu açmıştım ve sağ olsun arkadaşlardan da güzel bilgiler geldi ve bunlar kararlarımda çok etkili oldu. isterseniz bir göz atın.
http://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/29986.htm
Yerden ısıtma ya da başka bir çözüm. Esas ısıtılan havanın mekandan kaçmamasıdır. Yerden ısıtma çok tercih edilen bir sistem değildir ama ister yerden ister klasik çözüm yapın önemli olan yalıtım yapmanız. Pencerenizin büyüklüklüğü ve duvar kalınlıklarına göre mantolamayı yaptırır ve sıcak havanın dışarıya çıkmasını engellerseniz verim alırsınız. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla binanızın ya subasmanını yüksek kurmuşsunuz ya da binanızın bodrum katı var. Katı yakıtlı sistem kullanacağınıza göre bodrum katınızın bulunduğunu düşünüyorum. Bodrum katınızın toprak altında kalan kısımlarını yalıtım yapmadıysanız o konuda çok sorun yaşayabilirsiniz. Isınma sisteminden ziyade yalıtım işini iyi analiz etmenizi söyleyebilirim. Tabi çatı içerisine (üst katın tabliyesinin üstüne ) izocam vs gibi yalıtım yapmanızı söylemiyorum bile :)
Yerden ısıtma ya da başka bir çözüm. Esas ısıtılan havanın mekandan kaçmamasıdır. Yerden ısıtma çok tercih edilen bir sistem değildir ama ister yerden ister klasik çözüm yapın önemli olan yalıtım yapmanız. Pencerenizin büyüklüklüğü ve duvar kalınlıklarına göre mantolamayı yaptırır ve sıcak havanın dışarıya çıkmasını engellerseniz verim alırsınız. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla binanızın ya subasmanını yüksek kurmuşsunuz ya da binanızın bodrum katı var. Katı yakıtlı sistem kullanacağınıza göre bodrum katınızın bulunduğunu düşünüyorum. Bodrum katınızın toprak altında kalan kısımlarını yalıtım yapmadıysanız o konuda çok sorun yaşayabilirsiniz. Isınma sisteminden ziyade yalıtım işini iyi analiz etmenizi söyleyebilirim. Tabi çatı içerisine (üst katın tabliyesinin üstüne ) izocam vs gibi yalıtım yapmanızı söylemiyorum bile :)
Sn. Hamsey, bodrum yok. Mantolama projede de var. 5 cm mantolama yapmak mecburiyetindeyim. Hatta çatıya dahi ısı yalıtım malzemesi sermem gerekiyor. Bunlar Belediye oturum almak için kesinlikle olmazsa olmazı.
Yalıtım konusu da şu aralar araştırdığım, sorduğum, okuduğum konular arasında.
O zaman dediğim gibi su basmanı yüksek yapmak için dışardan bodrum gibi bir yükseklik bırakmışsınız. Yalıtım konusunda da xps ya da taş yünü yapabilirsiniz. Xps ya da eps malzemelerin yangınla alakalı biraz sıkıntısı olduğunu söyleyecekler size az katlı bir yapıya sahip olduğunuz için bunu göz ardı edebilirsiniz. Piyasada yalıtım işini "dış sıva ve boya işi " yapan herkes yapıyor şu sıralar. O yüzden malzemeyi zaten bir şekilde çözersiniz ama önemli olan işçilik mevzusu. Etrafta görüyorum xps malzemeyi duvara yapıştırıp dübelle sabitlemeden sıvayı yapıp güzel renklerle de boyayıp geçenler var bu konuya dikkat etmeniz yeterli. Şimdide iyi oturmalar :)
Sn Prıtt
Duvar harika , usta elinden çıkmış gibi, ustalığınız da varmış yani.
Yorgunluk olsa da alınan keyif onu bastıracaktır bir kaç gün sonra. minik taftanlar nelerdir nasıldır merak ettim, sıcak ev konusunda hem fikiriz ısınmayan ev bence de işe yaramaz özellikle Konya Aksaray gibi iç anadolu da ise :)
Bu arada resimlerde evin silüeti çıkmış güzel olmuş dahada güzel olacak, İnşallah birlikte emek veren babanızla güzel günlerde oturursunuz
beşiktaşlı
03-11-2016, 19:13
hayırlı olsun
Sn pritt eğer hatırlıyorsanız maliyetten bahseder misiniz.
Sn pritt eğer hatırlıyorsanız maliyetten bahseder misiniz.
Sn. Dumanux, bu haliyle 110 u buldu. Proje kağıt kürek işleri dahil.
hayırlı olsun
Sn. beşiktaşlı, teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Sn. dogandc, teşekkür ederim. Babamın ustalığı vardır. Ama ben onu fazla yormak istemiyorum. O yüzden biraz fazla yoruluyorum. Ama başka türlüde olmuyor.
Hafta sonu pek çalışmak istemedim. Geçen hafta kalıbını doldurduğum kapı betonlarının kalıbını söktük. Beton biraz aşağıya doğru bombe verse de fena olmamış. Kırmızı ile işaretli yere ise daha sonra duvarı keserek küçük bir kapı ile bina girişine yol yapacağım.
Aslında evden daha önce bahçe için acele ediyorum. Arsamın önü geniş bir cadde. Dışarıya, yani caddeye arsa duvarı boyunca mavi servi fidanı dikmeyi düşünüyorum.
İç kısıma evin önüne ise(fotoğrafta yeşil ile işaretlediğim yere) hangi ağaç olsun karar veremedim. Ben yaz-kış yeşil çam türü diyorum eşim meyve ağacı olsun istiyor heralde eşimi dinleyerek meyve türü bir ağaç dikeceğim. burada da fikirleriniz benim için önemli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar.
ompekacar
20-11-2016, 21:58
Hayırlı olsun Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin
defender77
21-11-2016, 10:55
İç kısıma evin önüne ise(fotoğrafta yeşil ile işaretlediğim yere) hangi ağaç olsun karar veremedim. Ben yaz-kış yeşil çam türü diyorum eşim meyve ağacı olsun istiyor heralde eşimi dinleyerek meyve türü bir ağaç dikeceğim. burada da fikirleriniz benim için önemli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar.
Feijoa (Kaymak Ağacı) bitkisini öneririm. Yaz - Kış yeşil, çok güzel çiçekli ve meyve veren bir bitki. Çit formu veya ağaç formu verebilirsiniz zevkinize kalmış.
Arkadaşlar ‘’Buralardan Çekip Gitmek’’ en çok takip ettiğim konulardan bir tanesi ve şu aralar bana en anlamlı gelen cümle. Küçüklüğüm müstakil evde ve bahçe içerisinde geçti. Tabi o zamanlar bu kıymetli ama bir o kadarda zor yaşam şartlarının farkında değildik. büyüdük evlendik işimiz gereği merkezden işimize yakın bir yerden ev tuttuk yani bir apartman dairesi.
İnanmazsınız belki ama bu 6 yıl içerisinde bütün hastalıklar beni bulmaya başladı.Başta Stres ve buna bağlı bir sürü sıkıntı. Bahçeye alıştığımız için mi bilmiyorum ama kendimizi hafta sonu olduğunda zor atıyoruz bahçeye. Evim kira ve ev sahibi olmak istiyorum şimdi ise önümde 2 seçenek var.
1 nci seçenek 100-120 arası para verip bir daire almak rahat etmek yani ısıtması iyi, kapıcısı olacak, modern apartman hayatı tertemiz yaşam vb..
2 nci seçenek ise şartları biraz daha zorlayarak küçüklüğümün geçtiği babamın evinin yanına biri ona biri bana olmak 2 katlı ev yapmak.(yani beraberinde sıkıntılar, bahçe ve toprak işleri, kedi, köpek tavuk bakımı yani bir sürü sıkıntı.)
Tabi Apartmanda rahat etmek ile müstakil evde sıkıntı çekmek kişiden kişiye değişecek göreceli bir kavram ama sanırım benim gönlüm sağlıklı yaşamın temeli olan 2nci seçenek... Bir çoğu kişinin iş olarak gördüğü şeyler benim için zevk olacak gibi. Ayrıca çocuklarımın rahat rahat oynayacağı alanları olması . Hayaller yaa.. sınırı ucu bucağı yok. Neyse...
Arsam merkeze çok yakın ve belediye mücavir alanı içerisinde imar planı da yeni çıktı zaten.Kuyusu, elektrik her şey hazır. Konumunu aşağıda çizmeye çalıştım. Kırmızı ile işaretlediğim yer ise ev yapmayı düşündüğüm yani hayal ettiğim yer. 120 veya 130 ar m2 lik iki daire diye hayal ediyorum. Çatıyı ise çatı katı şeklinde daha sonraları kendim dizayn edeceğim bir şekilde düşünüyorum.
Siz ne diyorsunuz seçenekler konusunda. Al bi daire rahat rahat oturmu dersiniz. Yoksa proje araştırmasına mı başlamalıyım.. Bir daire parasına müstakil 2 katlı bir ev yapılabilir mi?
Yorumlarınız benim için çok değerli ve merakla bekliyorum.
Saygılar. merhaba evinizi yaptınızmı
Yeşilhayat
24-01-2017, 10:28
Şöyle bir ağaç evde yaşamak isterdim. Sessiz sakin huzur dolu. Paratic.com'un bu yazısında (http://paratic.com/keske-benim-olsa-diyeceginiz-agac-evler/) herkesin yaşamak isteyeceği ağaç evler hakkında süper bir içerik buldum. Göz atmanızı öneririm.
http://img.paratic.com/dosya/2015/04/tongabezi-agac-evi-zambiya.jpg
bahçe heveslisi
31-08-2017, 13:20
hayırlı olsun, eviniz çok güzel olmuş. güle güle oturun. yalnız son halini de paylaşırsanız sevinirim :)
Sûz-i Dilârâ
20-11-2017, 16:58
Bir ağaç evimin yanı sıra yüzen evim de olsun isterdim, nilüferlerden ilham alınmış:D tabii timsah, pirana vs. olmayacak. :D
İnşaata hız verdim. iç-Dış Kaba Sıva ve yalıtım işini anlaştım ve ustalar başladılar. Plastik Pencereleri anlaştım. Yalnız şunu gördüm ki maliyetler geçen 2017 nin başına göre tam %50 fazla. Geçen yıl 12.000 liradan aldığım pencere teklifi şimdi 18-20.000 liralardan el sıkıştık.
Bu işte bitince kafamı en çok kurcalayan ısıtma sistemine geçeceğim. Yerden ısıtmaya karar kıldım ama doğal gazın henüz mahalleye gelmemesi yüzünden Katı yakıt ile kullanacağım bununda maliyetlerin artmasıyla bana epey bir masraf çıkaracak gibi.
elifaydin
06-08-2018, 13:57
Merhaba, ben de sizinle aynı yolda ilerleyen birisi olarak bir konuda kendi uygulamamı yazma ihtiyacı duydum. Kot farkı nedeniyle evin bir tarafını yükseltince diğer tarafında bodrum olarak kalorifer kazanını ve aracımızı koyacak kadar alan kazanmış olduk. Şimdi akıllı katı yakıt kazanları varmış onlardan yerleştirdik. Bizim oraların kış mevsimleri de Trakyanın iç kesimlerinde kalmasından dolayı sert geçer bu akıllı kazanlarla ısınmaktan herkes memnun. Üstelik binalar da tek katlı değil. Biz de kullananlarla görüştük ve tesisatı tamamlayıp kazanı yerleşirdik. Islak zeminler için ne düşünüyorsunuz onu merak ettim, son zamanlarda doğal taş uygulamaları oldukça ilgimi çekiyor ancak kararsızım.
Merhaba, ben de sizinle aynı yolda ilerleyen birisi olarak bir konuda kendi uygulamamı yazma ihtiyacı duydum. Kot farkı nedeniyle evin bir tarafını yükseltince diğer tarafında bodrum olarak kalorifer kazanını ve aracımızı koyacak kadar alan kazanmış olduk. Şimdi akıllı katı yakıt kazanları varmış onlardan yerleştirdik. Bizim oraların kış mevsimleri de Trakyanın iç kesimlerinde kalmasından dolayı sert geçer bu akıllı kazanlarla ısınmaktan herkes memnun. Üstelik binalar da tek katlı değil. Biz de kullananlarla görüştük ve tesisatı tamamlayıp kazanı yerleşirdik. Islak zeminler için ne düşünüyorsunuz onu merak ettim, son zamanlarda doğal taş uygulamaları oldukça ilgimi çekiyor ancak kararsızım.
Isıtma sisteminiz yerden mi mobil mi bilmiyorum ama. Sanırım ben oturma odası, salon gibi yerleri de granit düşünüyorum :) bende araştırma içerisindeyim.
elifaydin
07-08-2018, 08:41
Isıtma sisteminiz yerden mi mobil mi bilmiyorum ama. Sanırım ben oturma odası, salon gibi yerleri de granit düşünüyorum :) bende araştırma içerisindeyim.
Aslında ısıtma sistemimiz yerden değil ancak tesisatı döşeyen usta boruları odaların tam kenarından geçirmedi, biraz ortalı kaldı, nasıl olsa şap altında kalacağı için sıcak su peteklere gidene kadar bir nevi yerden de ısıtmış olur dedi.
Açıkçası salon, oturma odası ve yatak odalarını ısıtma yerden olmadığı için parke düşünüyorum. ama daha bu aşamalara gelmek için çok fırın ekmek yemesi lazım bizim inşaatın. :)
skanatlar
13-08-2018, 15:53
Sn Pritt Merhaba,
Fiyatlar gerçekten inanılmaz artış gösteriyor. Pencere olarak hangi markayı tercih ettiniz ? Aksesuar ve cam özellikleri nedir ? Otomatik panjur sistemi düşündünüz mü ?
Saygılarımla
Sn Pritt Merhaba,
Fiyatlar gerçekten inanılmaz artış gösteriyor. Pencere olarak hangi markayı tercih ettiniz ? Aksesuar ve cam özellikleri nedir ? Otomatik panjur sistemi düşündünüz mü ?
Saygılarımla
Sayın Skanatlar,
Winsa ve Kompen arasında kaldım.
Pencere olarak KOMPEN i tercih ettim. Kompen işçilik olsun, kalite olsun, Fiyat olsun düşündüğüm bir marka idi. Bu saydıklarımda fiyat yönünden biraz yüksek geldi ve WİNSA elendi. Otomatik panjuru sadece büyük mutfak penceresinde kullandım. Pencere kollarını ise 10 lira fark verdim ve daha kalitelisini sipariş verdik. Ayrıca dışarı sarkarak cam silmemek içeriden cam silmek için. Pencerelerin iki kanatıda açılır şekilde yaptırdım.
Çok şükür yalıtımı ve boyayıda yaptırdım. şimdi alçı işi yapılıyor.
Zemindeki kot farklarını gidermek amacıyla ısıtma strafonunun altına tesviye şapı atıldı. Tesviye şapı kolay ve ucuz oması dolayısı ile elenmiş lav kırığı ve çimento ile atıldı helikopter ile de düzlendi. Ama bu kumu ısıtmanın üzerine kullanmayacağım. çünkü çok hava boşluğu olan bir malzeme ısıtmanın altına olabilir ama üzerine yalıtım görevi göreceği için sıkıntılı olabilir.
elifaydin
05-11-2018, 07:39
şu araç helikopter miymiş adı, biz de onunla yaptırdık şapı. Ancak kenarların da düz olması için bir işlem daha yapması gerekiyor. Nedense ıslak zeminleri yapan ustalar bu helikopter için çok da iyi şeyler söylemediler anlayamadık.
Oturduğum binanın yanında bu inşaat da çalışma var.
Bir aydır kat zemininlerine şap döküyorlar.
Binlerce ton kum taşındı.
Kaç defa saydım harç makinesine yüzün üzerinde kürek kum atıldı ve bir torba çimento karıştırılıyor.
Üç kürek kuma bir kürek çimento olması gerekiyor.
Oysa, gördüğüm içler acısı bu bina resmen çürük.
Yapan mütahit ile sohbet ettim serzenişimi dile getirdim yapılanın standartların üzerinde yani en iyisi böyle yapılanmış.
Maliyetli olabilir ama ömrü uzun ve sağlam olur.
Çimento karışımından tasarruf etmeyin.
Fırsat bulamadığım için fotoğrafları atmakta biraz geriden geliyorum.
Isıtma tesisatımızı yaptırdık. İyi bir usta ve malzeme kullanmaya özen gösterdik. Yerden ısıtma boruları ve kollektör Danfoss marka kullanıldı. Küçük bir ayrıntı ama strafor, folyo kaplamalı ve diğer beyaz straforlar gibi şap suyu ve nemini içine alıp ısı iletkenliği göstermemesi sebebiyle folyo kaplı olanı kullanıldı. Umarım ısınmada bize fayda sağlar.
Malesef döviz kurundaki artış malzeme fiyatlarına anormal derecede yansıdı ve bu bizi epey yordu ve m2 maliyeti 12 euro ya 80 TL civarına mal oldu. İnşallah patlak çatlak çıkmaz bundan sonra bunun için dua ediyorum. :p
Kapılar, balkon korkulukları derken Şimdi ise taban döşemesinde ısı iletkenliğini düşünerek seramik uygulaması yapıyoruz, ve heyecanla bitmesini ve müstakil yaşama artık bir an önce adım atmayı istiyoruz.
Saygılar.
Sn.Prıtt evinizde son durum nedir acaba? artık yerleştiniz mi?
Evime 2 ay önce yerleştim. Yazın gelmesini dahi bekleyemedik. İnternetim çekmediği ve koşuşturma içerisinde paylaşım yapamadım. Şu an bahçe hazırlıklarına başladım. Sanki biraz kendimizi bulduk. Şükürler olsun.
Hatta çocuklar kumbarayı boşalttı ve bir keçi bir de oğlağımız oldu. Dün 1 litre süt aldık. :)
Portakal Rengi
07-05-2019, 08:05
Sağlıkla, güle güle oturun. Büyük iş başardınız.
Etraf yeşillendikçe daha keyifli oluyor :)
Yaşasın özgürlük. Yorulmaya değer.
elifaydin
07-05-2019, 08:06
Mutlu günlerde güle güle oturmanız dileklerimle...
Evimize yerleştik. İş hiç bitmese de halimizden oldukça memnunuz. Bize bir hareketlilik getirdiği kesin. Ev de televizyonu kurmaya bile gerek görmedik.
Havalar ısındıktan sonra bahçe düzenlemesine başlama imkanımız oldu. mesai saatlerimin sonunda hepsini kendi imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalıyoruz.
2 yıl önce İnşaat aşamasında iken meyve fidanlarımı dikmiştim. Yeni yeni kendilerine gelmeye başladılar. Bahçeye ilk olarak maydanoz, roka, marul gibi yeşilliklerden ektik.
Bahçem 2 bölüm. evin önünü çocuklara çim alan için ayırdım ki oynasınlar,yuvarlansınlar diye birazda yeşillik. Yan tarafı ise sebze için ayırdım. Bu sene maddi manevi çok yorulduk. onun için sadece domates, biber, salatalık, kavun ektim. Fakat 2 tane büyük dut ağacı var ki sebzelere epey bir gölge yapar diye düşünüyorum. bakalım ne olacak.
Arada sırada evimizin önüne 3-5 keçi ve oğlak gütmek için akşamları gelen bir çocuk vardı. Bizim çocuklarda her gün oğlakları seviyordu. Hatta bir tanesi evimizin önünde doğum yaptı ve onu sevdiler.
Sevmekle kalsalar iyi ya. Hemen bizimkiler kumbarayı boşaltmış ve 600 lira çıkmış. Üzerini de babam tamamlamış ve şimdi bizimde bir keçi bir oğlağımız oldu. Annesini emmese 1- 1,5 lt keçi sütümüz var :)
Evimize yerleştik. İş hiç bitmese de halimizden oldukça memnunuz. Bize bir hareketlilik getirdiği kesin. Ev de televizyonu kurmaya bile gerek görmedik.
Havalar ısındıktan sonra bahçe düzenlemesine başlama imkanımız oldu. mesai saatlerimin sonunda hepsini kendi imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalıyoruz.
2 yıl önce İnşaat aşamasında iken meyve fidanlarımı dikmiştim. Yeni yeni kendilerine gelmeye başladılar. Bahçeye ilk olarak maydanoz, roka, marul gibi yeşilliklerden ektik.
Bahçem 2 bölüm. evin önünü çocuklara çim alan için ayırdım ki oynasınlar,yuvarlansınlar diye birazda yeşillik. Yan tarafı ise sebze için ayırdım. Bu sene maddi manevi çok yorulduk. onun için sadece domates, biber, salatalık, kavun ektim. Fakat 2 tane büyük dut ağacı var ki sebzelere epey bir gölge yapar diye düşünüyorum. bakalım ne olacak.
Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun güle güle oturursunuz insaallah. Tam emekli olup hayal ettiğim yasantı şimdi sizi kıskandım :cool: ama her şey çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık darısı bizim başımıza. Sakıncası yoksa toplam da kaça mal oldu belirtebilirmisiniz.
teşekkürler.
Birde dıştan en son halini çekip koyabilirmisiniz.
Sayın Asya'm
Evin son hali. Biz 2016 yılında başladık. O zaman döviz bu kadar yüksek değildi. Kaba inşaatı yani duvarı örülü, çatısı yapılı hali 120 bini buldu. Tabi o zaman demir 1.140 tan aldım şimdi 2 küsür, Beton 110 liradan aldım şimdi 200 küsür. gerisini siz hesaplayın.
Ve geçen bahar ayı döviz tavan yaptı. Her şey iki katına çıktı. İç dış kaba sıva yaptırdık. Dış cephede taş yünü istedim yalıtım için ama kullanamadım maliyeti strafora göre iki katına çıktığı için. İçeride imkanlar ölçüsünde masraftan kaçmadım.
İnce işçiliğe geçince biraz sağlama kaçtım ki masraflar burada başladı. Malzeme kalitesinin yanında işçiliğe önem verdim biraz beni zorlasa da kesinlikle doğru yapmışım. (Pvc, Seramik,Isıtma,Merdiven Mermer) işçiliğinden memnun kaldım.
Pvc leri silmek kolay olsun diye 2 kanatta açılımlı yaptırdım ve 1,5*1,5 olunca biraz fiyat yükseldi.
Isıtma ki en fazla maliyet bindirdi. Yerden ısıtma yaptırdım. Isıtmadan korktuğum için kaliteli işçilik ve malzeme kullandım işçilik ve malzeme kullandım.Burada hakkı neyse ısıtmaya verdim. İnşallah doğalgaz gelince göreceğiz farkını. Şimdilik katı yakıt kullanıyoruz.
Odalarda ısıtmadan dolayı seramik kullandım bu da biraz maliyetimi arttırdı.
Elektrik tesisat işleri beni maddi manevi anlamda en çok yoran konu oldu. Elektrik borularının çoğunu kendim attım hiç anlamama rağmen. Elektrikte Detaya indim ve buda bana maliyetli oldu Hatta malzemeciden kablo alırken 'kardeşim fabrikamı yaptın naptın' diye takıldı. Oysa daha başka yerlerden de malzeme almıştım. neyse ki kullanmaya başlayınca elektrik işinden memnun kaldım. Her tarafta priz :)
Merdiven korkulukları, mermerleri, işliği sigortası,mutfak tezgahı, dolapları,alçısı boyası, vs.vs . Kısaca bu bina bize kabası,incesi 380 bin i buldu. Evde daha ufak tefek eksiklerimiz devam ediyor fakat bahçe bize bunları unutturdu. onları da zamanla yaptıracağız.
Kısacası Lüks yapmadık ama kullanışlı sade yaptık. Eşimin benim gönlümüze göre oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin. 4 aydır Müstakil evin huzurunu ve güzelliğini doya doya yaşıyoruz en çokta çocuklar. 3 yaşındaki elinden telefonu bırakmayan, tv başından ayrılmayan kızım şimdi dışarıdan içeri girmiyor. Evde televizyonumuz yok. İnşallah herkes bir gün hayalindeki müstakil eve kavuşur ve huzur içinde yaşar.
Selamlar.
Hayırlı olsun eviniz...İyi ki 2016 da başlamışsınız inşaata...Şu an ufacık bir iş yapmaya bile kalktığımızda düşünüyoruz...fiyatlar gerçekten uçtu...Sizin gibi biz de 2016 da bir ahşap ev inşasına başladık...Biz takribi 2017 de bitirdik sayılır...Eğer işe önceden başlayıp anlaşmasaydık halimiz dumandı....Dediğiniz gibi en az 2 ile çarpın maliyeti...Allah huzurla oturmak nasib etsin...
Sayın Asya'm
Kısacası Lüks yapmadık ama kullanışlı sade yaptık. Eşimin benim gönlümüze göre oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin. 4 aydır Müstakil evin huzurunu ve güzelliğini doya doya yaşıyoruz en çokta çocuklar. 3 yaşındaki elinden telefonu bırakmayan, tv başından ayrılmayan kızım şimdi dışarıdan içeri girmiyor. Evde televizyonumuz yok. İnşallah herkes bir gün hayalindeki müstakil eve kavuşur ve huzur içinde yaşar.
Selamlar.
Evet belki ihtiyacınızı karşılama boyutunda 380 Bin TL fazla bir para gibi görünse de koyu renkle işaretlediğim cümleniz için bile fazlasıyla değer. Aşama aşama kaliteli malzeme ve işçilikten oluşturduğunuz evinizde her şey gönlünüzce olsun. Keyfini sürün.
Açıklamalarınız için çok teşekkürler Allah gönlünüze göre versin inşallah
Yuvanız neşe, balkonları çiçekle dolsun ve hayırlı olsun
Herkese merhabalar. uzunca bir zamandır yazamıyordum.
Aman Allahım nasıl bir iş anlatamam. yorgunluk ve keyif had safhada. Babam, eşim, annem neredeyse durmadık 1 senedir.
Konunun ismininde artık Pritt'in Bahçesi olması zamanı geldi sanırım. Bunun için allah'a ne kadar şükretsem az. Eşimi, işimi,çocuklarımı, bahçemi ve ailemi seviyorum. onları bu süre zarfında ihmal etsem de artık rutin hayatımıza alıştık sayılır.
Neyse, keçileri 3 ay bakabildik ama hala tadı damağımızda. sütünü kış boyu derin dondurucudan çıkarıp kullandık. Keçiler çok haylaz hayvanlar bahçede baş gelemedik. Neyse ki şuan için düşünmüyoruz keçi bakmayı.
Babamla evin etrafına bir kazan dairesi yaptık. katı yakıt kazanımızı yerleştirdik ve bu sayede rahat ve konforlu bir kış geçirdik. ardından küçük bir atölye, ambar derken baya bir zamanımızı aldı bu yapılar.
Bahçeye geçen yaz pek bakamadık diğer işlerden. Ama ailemizi idare etti. Birkaç üzüm bağı diktim ve terbiyeleri etmeye çalıştım. ilgi ve bilgi isteyen bir işmiş bağcılık hala uğraşıyorum telli terbiye sistemi konusunda.
Kışın tere, marul, rokamızı yetiştirdik. Ardından bu bahar bahçemizi biraz olsun düzene soktuk. Sivri biber, kapya biber, salatalık, kavun, domates, bamya ektik. Yorgunluğun rehaveti midir nedir kendi stilimizi yetiştirmek konusunda biraz geç kaldık. aslında geçte kalmadık serayı kışın garaj olarak kullandığım için sera işine pek bakamadım, evde de yetiştirebilirdik ama yapmadık işte. tembelliğe kaçtık.şimdi pişmanım. :D
Kısaca hayat köyde zor ama keyifli. sevmeyen ne kadar yapabilir orası tartışılır ama şu içinden geçtiğimiz ve insanların virüsten eve kapandığı günlerde bize hayat oldu bahçemiz. saygılar.
Sayin pritt evinizde güle güle oturmanizi diliyorum
Bende mustakil bir ev yapmak istiyorum su an proje asamasindayim
Müteahhitlik kısmını nasil yaptiniz ? Bir de eviniz kac m2 ?
Çamfıstığı
05-05-2020, 09:37
Sn pritt evinizde sevdiklerinizle beraber mutlu ve mesut olarak yaşamanızı dilerim.Ektiklerinizin bol bo ürünler vermesi temennisiyle.
Sn pritt evinizde sevdiklerinizle beraber mutlu ve mesut olarak yaşamanızı dilerim.Ektiklerinizin bol bo ürünler vermesi temennisiyle.
Teşekkür ederim Sn. Çamfıstığı. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Sayin pritt evinizde güle güle oturmanizi diliyorum
Bende müstakil bir ev yapmak istiyorum su an proje asamasindayim
Müteahhitlik kısmını nasil yaptiniz ? Bir de eviniz kac m2 ?
Ev 178+178 olmak üzere 356 m2 ve 2 bağımsız daireden oluşuyor. Müteahhitlik kısmını kendim yaptım. Her detayı araştırdım, tasarladım, planladım. hatta bazı işlerini de kendim yapmaya çalıştım. Mesela elektrik işini,
ekstra prizler, etrafın betonu vs. vs. Müteahhitte vereceğim parayı malzemedeki kaliteye verdim. Ama yoruldum. Şimdi dönüp baktığımda ne kadar doğru yaptığımı da gördüm.
İnşallah sizde yapar ve girersiniz. Her gün Allaha şükrediyorum. Çocuklarda bir hayli mutlu. sabahları dahi bütün ev halkı erken kalkar olduk. artık saat 8 de kahvaltıdan kalkar isek o günü geç kaldık diyoruz.
Çamfıstığı
12-05-2020, 09:22
Sn.Prıtt,
Müteahhitlik kısmını ben yaptım derken orayı biraz açarmısınız.Yasal boyutu,imza yetkisi,resmi kurumların istedikleri prosedürler gibi.Teşekkür ederim şimdiden.
Sn.Prıtt,
Müteahhitlik kısmını ben yaptım derken orayı biraz açarmısınız.Yasal boyutu,imza yetkisi,resmi kurumların istedikleri prosedürler gibi.Teşekkür ederim şimdiden.
İlk olarak mimarımıza projeyi çizdirdik daha sonra kaba inşaatı bir ekibe verdim ve devamlı olarak projeye uyması konusunda başında durdum. Mimarıma güvendiğim için ustanın tavsiyesine bırakmadım. ayrıca ince detaylarda müdahale ettim. Bunlar kaba işti. (demir,kolonlar,beton,çatı, duvarlar)
Daha sonra inceye geçtik. İç-dış sıva yalıtım-boya işini bir ekibe verdim. tabi bunların hepsinde malzemeyi kendim araştırdım ve kendim aldım. parasını kendim ödedim. Ustalara sadece işçilik verdim. Pencere, kapı, granit, dolap vs.vs bunları da ayrı ayrı kendim gittim anlaştım ve taktırdım, yaptırdım.
İşin evrak boyutuna gelince. Bir müteahhit ile anlaşmadım. Çevre ve şehircilikten 'Geçici Müteahhit Belgesi'' aldım. bunun şartları var kurumla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Bu belge ile resmi kısım aşıldı.
iLGİLİ ŞART
Geçici yapı müteahhitliği yetki belge numarası alınabilmesi için yapılacak inşaatın( Bodrum kat hariç, en çok 2 katlı olacak biçimde ) toplam inşaat alanı 500 m2’den küçük olma şartı vardır.
ancestral
13-05-2020, 16:36
geçici müteahhitlik belgesini bende 2 gün önce aldım kardeşim, benim 90 m2 bodrum, 90 m2 zemin ve 70 m2 1. kat olacak bakalım
şu an mimar projeyi çiziyor ama asansör konusunda takıldık kaldık, kanun 3 kat yapılınca asansör boşluğu koyacaksın diyor, bizim kotdan dolayı bodrum çıktı bu durumda ne oluyor bilen yok.
Bodrum iskana dahil ise, ki normali budur muhtemelen asansör boşluğu isterler.
@prıtt'ın açıklamasına ek olarak,
Geçici müteahhitliğin bir diğer şartı tek temel kazılmasıdır. Sizin durumla pek alakası yok ama bilgi olsun diye söylüyorum, toplam inşaat alanı 500 metrekare altında kalsa bile birden fazla temel atamazsınız.
bodrum iskana dahil, bilgi için teşekkürler kardeşim, evet benim tek temel olacak, toplam 240 m2 civarı olacak ve bodrum dahil 3 katı aşmayacak
Sayin pritt selamlar, benim de yarın hafriyat isleri başlıyor ve sonrasında inşaata başlıyoruz, fakat gazbeton konusunda kafa cok karışık, sıvada çatlama yapıyor vs diyenler oldu, siz kaçlik gazbeton kullandınız ve yalıtımı kac cm yaptınız (bende tasyunu ve strafor konusunda kararsızım maddi sebepli)
Sayin pritt selamlar, benim de yarın hafriyat isleri başlıyor ve sonrasında inşaata başlıyoruz, fakat gazbeton konusunda kafa cok karışık, sıvada çatlama yapıyor vs diyenler oldu, siz kaçlik gazbeton kullandınız ve yalıtımı kac cm yaptınız (bende tasyunu ve strafor konusunda kararsızım maddi sebepli)
İşe başladınız mı bilmiyorum. Biraz geçgördfüm mesajı ama ben Bims kullandım. gaz betonunda avantaj ve dezavantajları var diye biliyorum. Yalıtım konusunda ben 5cm capatec dalmaçyalı diye bir ürün kullandım.
İşe başladınız mı bilmiyorum. Biraz geçgördfüm mesajı ama ben Bims kullandım. gaz betonunda avantaj ve dezavantajları var diye biliyorum. Yalıtım konusunda ben 5cm capatec dalmaçyalı diye bir ürün kullandım.
Peki bu yalitimdan memnun kaldiniz mı? Bims uzerine kaba siva yapıp mantolama mi yaptınız, yoksa karasiva uygulamadiniz mi?
Bir de yalitimin m2 maliyeti size ne oldu?
Simdiden ilginiz için tesekkur ederim
Peki bu yalitimdan memnun kaldiniz mı? Bims uzerine kaba siva yapıp mantolama mi yaptınız, yoksa karasiva uygulamadiniz mi?
Bir de yalitimin m2 maliyeti size ne oldu?
Simdiden ilginiz için tesekkur ederim
Karasıva uygulkandı. Bims/Sıva/yalıtım şeklinde oldu. evet memnun kaldım. taş yününden bir tık ısı yalıtımı konusunda üst seviyede zannedersem.
Karasıva uygulkandı. Bims/Sıva/yalıtım şeklinde oldu. evet memnun kaldım. taş yününden bir tık ısı yalıtımı konusunda üst seviyede zannedersem.
cevap icin çok tesekkur ederim, maliyeti aklınızda kaldi mi ustad?
Benim mantolama yapilacak alan 250 m2 civari
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.