Bağlan

View Full Version : ibrahimçetin / Hayal Bahçem

ibrahimcetin
21-02-2013, 09:25
Bahçenin bulunduğu şehir Eskişehir

Bahçenin büyüklüğü 1600

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri 7a

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) hobi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? bugday tarlası

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? yeni baslıyorum

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? hayır

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz yok

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) şu an için hiç birşey yok

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? yok

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? su yok

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?

Toprak özellikleri

Kompost yapıyor musunuz?

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

Bahçeniz organik mi? organık olacak

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? kuş ve koyun

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? sanırım köstebek var

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? iyiki aldım burayı

Tetanoz aşısı oldunuz mu? hayır

ibrahimcetin
23-02-2013, 12:33
Herkese selamlar işte buda benim bahçe olmaya aday yerim bu hafta surülüp tırmıklanacaktı ama hava muhalefeti nedeniyle 1 hafta sonraya kaldı ardından cit çekilecek ve sondaj vurulacak ve ağaçlandırılacak

gürselbaranlı
23-02-2013, 12:58
Herkese selamlar işte buda benim bahçe olmaya aday yerim bu hafta surülüp tırmıklanacaktı ama hava muhalefeti nedeniyle 1 hafta sonraya kaldı ardından cit çekilecek ve sondaj vurulacak ve ağaçlandırılacak

sn:ibrahim çetin

öncelikle hoş geldiniz..bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun...kolay gelsin..

saygılar..

s.serdar
23-02-2013, 15:06
Sayın ibrahim çetin.

Bahçe sayfanızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ben de sizin gibi buğday tarlası ile başlamıştım 1999 yılında. Şimdi hayal gibi geliyor o günler.

Size nacizane önerim, her şeyi planlı ve projeli ve tekrar tekrar düşünerek yapmanızı önermek olacak. Zaman geçince bazı şeyleri, özellikle altyapıyı zayıf yapmanın sıkıntıları sonradan kesinlikle çıkıyor.

Saygılarımla.

ibrahimcetin
23-02-2013, 15:22
sn:ibrahim çetin

öncelikle hoş geldiniz..bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun...kolay gelsin..

saygılar..

Sayın gürselbaranlı

Hoşbulduk tesekkur ederm

ibrahimcetin
23-02-2013, 16:30
Sayın ibrahim çetin.

Bahçe sayfanızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ben de sizin gibi buğday tarlası ile başlamıştım 1999 yılında. Şimdi hayal gibi geliyor o günler.

Size nacizane önerim, her şeyi planlı ve projeli ve tekrar tekrar düşünerek yapmanızı önermek olacak. Zaman geçince bazı şeyleri, özellikle altyapıyı zayıf yapmanın sıkıntıları sonradan kesinlikle çıkıyor.

Saygılarımla.

Sayın s.serdar
Sizin gibi başladım deyince siz hemen bahçenize ugradım ve yaşadıklarınızı zevkle okudum. Ne kadar çok işim var birkez daha anladım öneriniz için çok tesekkur ederim

Muallim
23-02-2013, 18:01
Sevgili ibrahimcetin,

Bahçen hayırlı olsun.

Herşeyin bir başlangıcı vardır.Başlamak ;başarının yarısıdır.
Üzülme ! Her şey zamanla olur.

Sonra;çok kimse senin gibi yeniden başlayıp aynı heyacanı yaşamak ister.

Selam ve sevgilerimle...

Elma Kurdu
23-02-2013, 18:03
Sayın ibrahimcetin;
Bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun öncelikle. :)
Bir bahçenin yapılanmasını görebileceğim için çok heyecanlıyım bu arada :)
Kolay gelsin ;)
Son olarak, sayfa başlığınız gerçekten çok hoş "Hayal Bahçem" :)

berrinb
23-02-2013, 18:29
Hoşgeldiniz...Bahçe sahifeniz hayırlı olsun..Resimden anladığı kadarı ile bir hayli işleriniz var...Kolay gelsinn....:)

dilek aydemir
25-02-2013, 10:01
hoşgeldiniz sayın İbrahimçetin; sayfanız ve bahçeniz hayırlı uğurlu olsun, eskişehirin sert kış şartlarında epey uğraşmanız gereken bir bahçeniz olacak, ama sonuç eminim harika olacak, herşey gönlünüzce olsun.

hanndan
25-02-2013, 11:03

,,,,bahçe planları şimdiden hazır ne güzel.Bu hazırlıklara tanık olmak çok güzel,hoşgeldiniz aramıza :)

ibrahimcetin
25-02-2013, 13:36
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Saygılar selamlar

seyfi0505
26-02-2013, 20:15
Sayın İbrahimcetin Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Allah gönlünüze göre versin çok güzel bir emek, çaba ile güzel bir bahçe haline gelecegine inanıyorum. Saygılar.

Archer
26-02-2013, 22:01
Sayın İbrahimcetin Bahçeniz hayırlı olsun. Nereden aldınız ? Ben de Eskişehir'den bir yer almayı düşünüyorum. istanbulda yerim var satabilirsem artık memlekete dönüp hayatımın geri kalanını orada geçirmek istiyorum. Okçu Köyünde yerimiz var ama vakit bulup gidemiyorum. Eskişehire yerleşirsem köydeki yerlerle de uğraşmak istiyorum. Zaten istanbulda küçük bir bahçem var ama içindeki tüm ağaçlar Eskişehirden getirildi. Ahlat, Dağ eriği, güvem,vişne,yabani kiraz daha epey ağacım var. ben genelde genetiği bozulmamış yabani ağaçları ve meyveleri seviyorum.Sanırım önümüzdeki günlerde Eskişehire koyun gübresi getirmeye gideceğim.
Size tekrar başarılar diliyorum kolay gelsin

ibrahimcetin
27-02-2013, 09:27
Sayın İbrahimcetin Bahçeniz hayırlı olsun. Nereden aldınız ? Ben de Eskişehir'den bir yer almayı düşünüyorum. istanbulda yerim var satabilirsem artık memlekete dönüp hayatımın geri kalanını orada geçirmek istiyorum. Okçu Köyünde yerimiz var ama vakit bulup gidemiyorum. Eskişehire yerleşirsem köydeki yerlerle de uğraşmak istiyorum. Zaten istanbulda küçük bir bahçem var ama içindeki tüm ağaçlar Eskişehirden getirildi. Ahlat, Dağ eriği, güvem,vişne,yabani kiraz daha epey ağacım var. ben genelde genetiği bozulmamış yabani ağaçları ve meyveleri seviyorum.Sanırım önümüzdeki günlerde Eskişehire koyun gübresi getirmeye gideceğim.
Size tekrar başarılar diliyorum kolay gelsin

sayın Archer güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yerim karacaşehirle eşenkara köyü arasında **** orman fidanlıgının arka tarafında da diye bilirim.

ibrahimcetin
06-03-2013, 09:05
bahçemin artık bi yolu var.
Kepçeyle su kuyusu açıldı 6,5 mt bulduk tarla sürüldü geriye kaldı tırmıklanıp çitlemek

Sevgi
06-03-2013, 09:38
Sn. Ibrahimcetin; arsanız ve bahçe sayfanız hayırlı olsun. Sağlıkla planlarınızı gerçekleştirmenizi dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

KAPTANzst
06-03-2013, 16:03
Sayfa ve bahçeniz hayırlı olsun.

ibrahimcetin
06-03-2013, 16:20
Sayın.Sevgi
Sayın.Kaptanzst

İlginize ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

h_dogan
06-03-2013, 16:48
Hayırlı olsun bahçe sayfanız ve yeni bahçe adayı tarlanız. ;)

Adil
07-03-2013, 17:39
Sayın ibrahimcetin ,Aramıza hoş geldiniz.Sayfanız hayırlı olsun.
Bereketli ve güzel paylaşımlar dileğimle.

gülenyüz
07-03-2013, 19:48
Sn İbrahimcetin,Sayfanız hayırlı olsun.Güzel bir bahçe olması dileğiyle,Saygılar...

smnunal
08-03-2013, 08:29
Sayın İbrahimcetin,

Aramıza hoşgeldiniz. Bahçe sayfanız ve bahçe olmaya aday arazinizin size uğurlar getirmesini diliyorum.

ibrahimcetin
08-03-2013, 09:29
Arkadaşlar hepninize tek tek teşekkür ederim.Biraz şekillenince yardımlarınızı istiyecegim saygılar

TaşevliBahçe
08-03-2013, 09:45
Sn. ibrahimcetin ,

Bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun . Kepçeyle 6,5 metre derinliğinde su kuyusu açtığınızı gördüm . Kuyuyu nasıl yapmak istiyorsunuz ? Bende kepçeyle kuyu çalışması yapmıştım . benim kuyu yaklaşık 10 metre . Burada (http://www.agaclar.net/forum/901418-post189.htm)kuyunun yapımı ile ilgili detaylar var umarım işinize yarar.

ibrahimcetin
08-03-2013, 12:47
Sn. ibrahimcetin ,

Bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun . Kepçeyle 6,5 metre derinliğinde su kuyusu açtığınızı gördüm . Kuyuyu nasıl yapmak istiyorsunuz ? Bende kepçeyle kuyu çalışması yapmıştım . benim kuyu yaklaşık 10 metre . Burada (http://www.agaclar.net/forum/901418-post189.htm)kuyunun yapımı ile ilgili detaylar var umarım işinize yarar.

Sayın TaşevliBahçe
Öncelikle teşekkür ederim Ben kuyu açtırırken keson kuyu gibi ertafını örüp üstüne bir kapak koyarım diyordum ancak kayın pederim sizin yaptığınız yöntemi söyledi ama ben çalışma sistemini tam olarak anlayamadım içini çakılla dolduracağız su nasıl birikecek tam olarak kafama yatmadı ama demir doğramacıya siparişleri vermiş bir kamyon çakılda ayarlamış bir tanede kullanmadığı benzinli su motoru varmış en korktuğum konu çok basit çözülüyor bir terslik var gibi ama.

ibrahimcetin
11-03-2013, 09:19
Pazar günü çit çekmek için direkleri dikmeye basladık ama dört kişi yirmi dört direk zor dike bildik devamı haftaya kaldı

377277

377278

susehri
11-03-2013, 10:18
bahçeniz hayırlı olsun.

Mehmet Kemer
11-03-2013, 11:22
Bahçeniz hayırlı ve bereketli olsun. Çalışmalarınızı takip edeceğim.

ibrahimcetin
22-03-2013, 15:56
Geçen hafta yağışlar nedeniyle hiç birşey yapamadık hafta sonu geldi yine yağışlar başladı bitiremeyeceğiz bu çit işini

ibrahimcetin
01-04-2013, 08:28
dört pazar sonra nihayet

almanyalı
01-04-2013, 09:08
merhaba,

Sevgili ibrahim çetin, hayal bahçeniz ve sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
Bahçenizde herşey gönlünüzce olsun.

Ev yapmayı ya da kulübe düşünüyormusunuz?
gördüğüm kadarı ile manzarası ve olduğu yer çok güzel, aklınızda meyvelik yapmak mı var sadece? merakımı mazur görün dikkatimi çekti.

sevgilerimle

h_dogan
01-04-2013, 09:32
Bence ilk önce toprak analizi yaptırın. Hangi bitkiler uygun hangileri için sorun olur onu öğrenirsiniz.

ibrahimcetin
02-04-2013, 07:11
merhaba,

Sevgili ibrahim çetin, hayal bahçeniz ve sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
Bahçenizde herşey gönlünüzce olsun.

Ev yapmayı ya da kulübe düşünüyormusunuz?
gördüğüm kadarı ile manzarası ve olduğu yer çok güzel, aklınızda meyvelik yapmak mı var sadece? merakımı mazur görün dikkatimi çekti.

sevgilerimle

sn Almanyalı ilginize teşekkür ederim öncelikle acil olarak çardak yapacağım kulübe sonraki senelerde inşallah haftada sadece bir günüm var o yüzden şimdilik meyve ve bir köşesi nede domates biber dikip bu seneyi böyle geçirmeyi planlıyorum
saygılar

ibrahimcetin
02-04-2013, 07:16
Bence ilk önce toprak analizi yaptırın. Hangi bitkiler uygun hangileri için sorun olur onu öğrenirsiniz.
sayın h_dogan
öneriniz için teşekkür ederim ama bunun için hiç vaktim yok yanımdaki bahçede de meyve ağaçlarının çoğu var ondanda cesaret alarak deneyip göreceğiz
saygılar

ibrahimcetin
16-04-2013, 13:52
meyve fidanlarını diktik

ibrahimcetin
16-04-2013, 14:08
Tarla çok taşlıymış alt tarafı sebzelik yapmak için taşını toplamaya başladım haftaya yerlerini hazırlayacağım.Su motorun ağzına kadar gelmesine rağmen dışarıya alamadım taşıma suyla suladım bütün fidanları şansıma yağmurda basladı inşallah haftaya su olayını da çözerim.Sağ tarafa ne yapacağıma daha karar vermedim Bu haftalık bu kadar

zebra
16-04-2013, 15:23
Merhaba Ibrahim Bey, bahceniz hayirli olsun. Evimin arkasinda ufak bir bahcem olsa da sizin bahceyi gorunce, icimden "ahh soyle bir bakabilecegim guzel ve genis bahcem olsa" diye gecirmedim degil. Meyve fidelerinden bahsetmissiniz. Benim kisitli bilgime dayanarak, bir fikir vermek istiyorum. Normal meyve fidesi dikeceginize, bodur fidelerden dikerseniz, hem meyve toplamasi kolay olur hem de daha cok agac sahibi olursunuz hem de agac bakimi ileride daha kolay olur diye dusunuyorum. Ama bu dediklerim ne kadar mantiklidir bilemiyorum, ustalar belki daha cok yardimci olabilirler.

ibrahimcetin
16-04-2013, 16:29
Sayın zebra
fidanları alırken yarı bodur olduğunu söylediler bide ilerideki budamayla alakalıymış dediğiniz gibi eski evimizin bahçesinde bir badem ağacımız vardı boyu maşallah 6-7 metre olmuştu budama filanda olmayınca ancak kendileri düşünce toplaya biliyorduk o yüzden baştan sordum ama nasip artık 25 adet karışık fidan diktim inşallah tutarlarda

ibrahimcetin
27-04-2013, 09:33
ve korktuğum başıma geldi motor suyu çekemiyor susuz kaldık sanırım çaktığımız borunun gözleri tıkandı kuyuyu doldurduğumuz için eski yöntemle de su çekemiyoruz boruda 3-4 metre su var ama şimdilik taşıma suyla fidan sulamaya devam

macuroğlu
27-04-2013, 09:39
hayırlı olsun ibrahim bey inşllah bereketli ürün alırsınız

Hülyab
27-04-2013, 09:57
Sevgili Hemşerim İbrahimcetin,
Bahçeniz hayırlı olsun umarım bol bol mahsülünüz olur memleketime ve size selam olsun...

ibrahimcetin
07-05-2013, 10:45
fidanlarım

ibrahimcetin
07-09-2013, 11:21
susuz yaşata bildiğim sebzeler

ibrahimcetin
07-09-2013, 11:23
devam

ibrahimcetin
11-11-2013, 16:07
Gelecek seneye hazırlık

ibrahimcetin
11-11-2013, 16:15
Devam

ibrahimcetin
11-11-2013, 16:18
nihayet temiz su

ibrahimcetin
23-11-2013, 11:44
sondaj etrafına beton döküm sezonu kapattım

ibrahimcetin
17-03-2014, 11:19
yaza hazırlık yapmaya başladım çardak yarım kaldı aletlerin şarjı bitince jeneratörde inat etti çalışmadı haftaya pazara devam

resimsel
18-03-2014, 16:06
Bahçeniz hayırlı olsun,bereketi bol olsun.

ibrahimcetin
18-04-2014, 13:46
Bugün bahçeme ıhlamur ağacı almaya gidip ıhlamur haricinde ağaçlar alıp geldim
10 adet mazı
15 adet sarmaşık
1 adet ahlat
1 adet alıç
2 adet kuşburnu
2 adet sarkık söğüt
1 adet erik
1 adet kayısı

badem ceviz ve ıhlamur haftaya kaldı

06dilek
18-04-2014, 14:20
Merhaba Sayın İbrahimçetin Bahçeniz hayırlı, uğurlu olsun yakın zamanda yeşilliklerle dolsun, sebzesi meyvesi bol olsun:) bu arada çardak yapıyorsunuz benimde ilgimi çekti çünki bende böyle bişey yapmayı düşünüyorum ama ençok sondaj vurmuşunuz ya çıkan suya bayıldım bana göre en zor bölümü atlattınız su olsuktan sonra herşey çok daha kolay olur.
Size işlerinizde kolaylıklar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun.

ibrahimcetin
18-04-2014, 15:58
sn 06dilek güzel temennileriniz için teşekkür ederim.Çardağı bitirdim bir tek vernik lemesi kaldı onuda eşim yapacak pazar günü hava güzel olursa su bizimde yüzümüzü güldürdü geçen sene çok çektik araba bagajında su taşımaktan resimlerini yakın zamanda paylaşırım