View Full Version : Siyah inci acı biber
günebakan
09-07-2011, 15:42
Balkonum da yetiştirdiğim bu sene siyah inci biber diye ektiğim tohumların fideleri:)
370241
bahtiyar02
08-10-2011, 21:33
Siyah incinin en son durumunu gösteren bir resim yüklemeniz mümkünmü?
Saygılar
eminönüde aldığım siyah süs biberim 3cü yılına girdi:)bakalım bu kışı atlatacakmı?
İnci biberim çiçekte ,bol miktarda biber oluşturacak, herkese yetecek kadar..
Geçen yıl Praktiker'den aldığım inci biberimin tohumlarını aldım. Bu baharda ekmeme rağmen bir tanesi bile çimlenmedi. Bu yaz tekrar biber verdi, yine tohum alacağım bakalım bu sefer başaracak mıyım? Yoksa başka sorunlar olabilir mi?
Siyah inci biber. Benimkiler bu gün böyle. Yetiştiren olduysa fotolarını görmek isterim.
İnci biberim kızarmaya başladı. Yerini çok sevdi. Öğleden sonra güneş alıyor. Bu çok sıcak günlerde hergün suluyorum. Çok güzel gelişti.
Siyah İnci Biberim yakında tohum oluşturacak.
Halil Önen
22-10-2012, 18:42
Siyah İnci Biberim yakında tohum oluşturacak.
Sevgili gultar;
Siyah incileri saksıda mı yetiştiriyorsunuz?.. Sanki saksıda daha güzel gibi duracak...
İnci biberlerimin bir kökü saksıda diğerleri bahçede. Gelişmeleri aynı.
salvadore-tr
15-02-2013, 10:17
Capsicumannuum BlackPearl
Arkadaşlar bu biberin tohumu elime geçti sadece 5 adet tohumum var. Forumda bilgi bulamadım.İnternetten bulduğum resmi ekleyeceğim tohumlarıda mini serada çimlendirmeye çalışacağım. Gelişmleri takip edebilirsiniz.
Söz konusu biberle ilgili daha önce çalışması olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum
http://c1302.hizliresim.com/16/h/k41wc.jpg
Cumhur Tonba
15-02-2013, 11:43
Çimlendirmeyi ilk baharda yapsanız iyi olur herhalde. Daha garantili.
5 tomumu serada çimlendirirseniz daha sonra ne yapacaksınız. Mini sereda boy atacak, gelişmesi için doğal sıcaklığ bulamayacak, tam olarak beslenemeyecek. Sadece bir fikir.
Tohumu gerçek yerine alacağınız zamandan 45 gün önce ekin tohumlarınızı.
Diğer biberlerle yetiştirme bakımından fark yok. Bende de var renginden dolayı çok seviyorum hem yapraklar hem meyveler mosmor, siyaha yakın renkte.
Şurada (http://www.finegardening.com/plants/articles/capsicum-annuum-black-pearl.aspx)bulduğum bir makalede bolca güneş ve sıcak ortam istediği yazılı. Çok az su ve gübreyle yetinirmiş. Açık havaya dikmek için toprak sıcaklığının 15-16 derecelere gelmesi gerekiyormuş.
salvadore-tr
15-02-2013, 15:10
O zaman Mart sonuna kadar bekleyeceğim ilginiz için teşekkürler. İlk baharı sabırsızlıkla bekliyorum baya cins tohum elde ettim. birde dünyanın en acı biberi diye birşey aldım ama ekmekten vazgeçebilierim...
Cumhur Tonba
15-02-2013, 19:03
Sayın Malbman çok haklı.
Mart sonuna doğru çimlendirme yerine ekip, mayıs başlarında da şaşırtma yaparsanız esas yerlerine daha garanti olur.
salvadore-tr
18-02-2013, 10:29
Tamamdır tahomları saklıyorum çimlendirmeyeceğim bakalım ilkbaharda çimlenecekmi.
Tohum almak istiyorsanız diğer biberlere göre baya açılma oluyor. Ben geçen sene satın alıp ektiğimde 5 tohumdan 4 ü çimlenmişti ve hepsi mosmordu kotiledon yapraklardan itibaren. Bu sene kendi çıkardığım tohumlardan ektim. En az yarısı yeşil yapraklı. Bakalım nasıl bir melezleme olmuş :D
Geçen yıl Praktiker'den aldığım inci biberimin tohumlarını aldım. Bu baharda ekmeme rağmen bir tanesi bile çimlenmedi. Bu yaz tekrar biber verdi, yine tohum alacağım bakalım bu sefer başaracak mıyım? Yoksa başka sorunlar olabilir mi?
Gerçekten de tohumları zor çimleniyor benim tahminim yüksek sıcaklık istiyor. Jalapenolarım neredeyse ektiğim bütün tohumlar çıktı, siyah inciler çok az çıkış gösterdi. Bir de mart ayında deneyeceğim bakalım sıcak hava mı istiyor.
Denizardacan
18-02-2013, 18:51
Arkadaşlar merhaba,
Gülmek serbest, bir sorum olacak, ben de bir arkadaştan aldım bir kaç tane tohum ama resmini görünce terddütüm oldu.
Bu biber çiçek mi bir çeşit,yoksa yeniyor mu:confused:
Teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba,
Gülmek serbest, bir sorum olacak, ben de bir arkadaştan aldım bir kaç tane tohum ama resmini görünce terddütüm oldu.
Bu biber çiçek mi bir çeşit,yoksa yeniyor mu:confused:
Teşekkürler.
Hem dekoratif hem de afiyetle yiyebilirsiniz. Ben turşusunu bile yaptım. Ben pek acı yemem ama hanım sever acıyı.
Denizardacan
18-02-2013, 21:33
Çok sevindim işte bu habere,
Zaman zaman tartışıyoruz arkadaşlarla acı işte hepsi birbirinin aynı on çeşit almaya ne gerek var diye.
Her acının başka bir aroması olduğuna inanmıyorlar. Kısmetse afiyetle yiyip bakalım onun acısı nasılmış:D
Teşekkürler bilgi için, iyi akşamlar.;)
fethullah ç.
19-02-2013, 23:13
Çok lezzetli bir biber türü.
Süs bitkisi olarakda güzel duruyor.
gülenmelek
20-02-2013, 08:55
Sevgili gultar'a;
Tohumları, Tohum Takas Etkinliğine göndererek benim de sahip olmama vesile olduğu için bir kez daha ve çok çok teşekkür ediyorum. 7 adet minicik fidem var şu anda. Hayranlık duyduğum bir bitki idi ve sayesinde şimdi benim de var ;)
Denizardacan
20-02-2013, 20:48
Neeeeeeee,
Tohumları ektiniz mi sevgili Gülenmelek.
Ben hala bekliyorum ne durumdalar, bir de foto rica etsek.;)
gülenmelek
20-02-2013, 21:06
Evet sevgili Denizardacan ektim, ama onlar deneme amaçlı idi, hani çimlendirebilecekmiyim diye. 1-2 hatırlarken 7 tane ekmişim üstelik. İlk defa şaşırtma yaptım ve sonuçta onlar beni şaşırttı. Şimdilik gayet sağlıklılar ve 4 yaprak kadar oldular. ;)
Denizardacan
20-02-2013, 21:34
Bayıldım çok güzel görünüyorlar,
Şimdiden simsiyahlar, şaşırtmalarını da yapmışsınız üstelik:eek: ne ara ektiniz ya,:confused:
Kolay kolay sukunetimi bozmam ama ben de bir karıştırıyım tohumları, çok tatlılar.
Sağlıkla büyüsünler, bol bol inci biberler versinler inşaAllah.;)
Evet sevgili Denizardacan ektim, ama onlar deneme amaçlı idi, hani çimlendirebilecekmiyim diye. 1-2 hatırlarken 7 tane ekmişim üstelik. İlk defa şaşırtma yaptım ve sonuçta onlar beni şaşırttı. Şimdilik gayet sağlıklılar ve 4 yaprak kadar oldular. ;)
Sağlıklılar ama çok sık dikmişsiniz o saksıya 1 tane yeter gayet iyi büyüyor. Ben onları ayırmanızı öneriyorum, karar sizin tabi ki.
gülenmelek
21-02-2013, 10:43
Sayın h_dogan biliyorsunuz ki yorum yazdınız, karar bana kalmadı o halde ;)
3'ünü bir arkadaşıma vereceğim, henüz haberi olmasa da :D Kalanlar içinse en kısa zamanda toprak alayım. Teşekkür ediyorum ;)
dilek aydemir
21-02-2013, 20:06
bende geçen yıl inci biber tohumu aldım. gülenmelek inkiler gibi 5-10 cm.olduktan sonra yokoldular, ne oldu anlayamadım. bu senede bulabilirsem alacağım. resimlerdeki gibi olabilecekmi bakalım.
sadecegeçen
21-02-2013, 20:15
Şaşırtma ne acaba?
Sayın sadecegeçen,
Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgileri bulabileceğiniz başlığın linki aşağıda..
Size çok yardımcı olacaktır. Şaşırtma ve öncesi, sonrası Sn. Zeki Yağlı tarafından detaylı olarak anlatılmış.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363-2.htm
Sağlıklılar ama çok sık dikmişsiniz o saksıya 1 tane yeter gayet iyi büyüyor. Ben onları ayırmanızı öneriyorum, karar sizin tabi ki.
Merhaba efendim,
2 sene önce 5 tohumdan 3 ünü çimlendirmiştim.
Diğer biber çeşitleri ile aynı zamanda şaşırtma yaptım.
Siyah inciler gitti. Diğerleri tuttu.
Şahsi kanâatim, bilimsel değil deneysel:))).....;
Sanki bu cinsi biraz daha büyüttükten sonra, kökler iyice oturduktan sonra şaşırtmalı gibi.
Sağlıcakla kalın, güzel fideler edinin bahara inşallah.
Saygılarımla lütfen.
İnci biberci arkadaşlar, gerçek inci biberleri elde etmek ve gerçek tohumlar almak istiyorsanız başka cinslerden en az 100 mt uzak tutun ya da çiçeklenmeye başladıklarında kendinizce sağlıklı bulduğunuz çiçeklerden 4-5 tanesini üzerilerine tül gibi bir şey geçirerek yalıtın.
Aksi halde biberler çapraz tozlaşır ve aslından döner.
Sevgilerimle
gülenmelek
21-02-2013, 20:47
Sayın mrduran, ben şaşırtma yaptım ama gerçekte öylemi bilmiyorum. Nedenine gelince; tohumları direk toprağa ekmemiştim, dedim ya deneme amaçlı idi. Torf ve perlit karışımına ekip, torfun yüzeyi kurumaya başladığı zaman su fısfısladım sadece. Çimlenip ana yapraklarını çıkardıktan sonra, torfun besleyici değeri olmadığını ve ilk çift yapraklar çıktığı zaman bitkinin oradan alınması gerektiğini okuduğum için, toprağını hazırladım ve oraya aldım. Yani toprağa direk ekip sonradan tekrar toprağa aktarmadım. Belki torfta olduğu için, bilemiyorum, kökler gayet sağlıklı idi, o yüzden sorun çıkmadı galiba. ;)
rasimm07
22-02-2013, 09:26
meraba, siyah inci biber tohumundan gönderme şansınız var mı ?
ne kadar geç çimleniyor bu güzel bibercikler yahu:( ya da...! bunlardamı çimlenmeyecek yoksa :( şansım mı yok,elimin ayarımı yok anlamadım gitti arkadaş:(
solucan17
21-04-2013, 17:15
Ben siyah inci tohumlarından 5 tane buldum korkup hepsini çimleyemedim bir daha bulamam diye :) İkisini ektim çimlendiler birini 2 cm boyda 3 yaprak iken şaşırtmasını yaptım diğeri daha fide yerinde. Gözlemlediğim şaşırtma yapılan daha cılız oldu diğeri daha iri ve sağlıklı.Bana kalırsa fidede mümkün olduğu kadar büyütüp sonra şaşırtma yapmak bu biberlerde daha iyi sonuç veriyor.Tamamen benim görüşüm :)
solucan17
11-05-2013, 12:49
Arkadaşlar benmi hata yapıyorum bilmiyorum yoksa bu biberin özelliğimi çok yavaş gelişim gösteriyor.Sabah ilk güneş ile birlikte saat ikiye kadar güneş altında şuan için.Kök gelişimine güvenemediğim için iki günde bir suluyorum, yaprakları hiç bayılmadı, su yeterli gibi duruyor.Yeri gayet havadar boğaz manzaralı :) Ayrıca gübreside yeteri kadar mevcut kök gelişiminde ve sulamada sıkıntı olmasın diye dere kumu ve perlitte ilave edildi toprağa. Sıkıntısı ne acaba bir fikir veya tavsiyede bulunacak arkadaşlar vardır mutlaka
http://r1305.hizliresim.com/19/c/myjc7.jpg
yigit666
11-05-2013, 18:32
siyah inci biber tohumlarını bende bir ay önce ektim , diğer biber tohumlarından daha geç çimleniyor inci biber tohumlarım yeni yeni çimlenmeye başladı .
solucan17
11-05-2013, 20:19
sayın yiğit666 benim çimlenme diğer biberlerden erken oldu diyebilirim fakat şaşırtmalardan sonra diğer biberler bunların iki katı oldu bunlar daha yerinde oturuyor :)
benim biberciklerim çimlenmedi:( ne kadarda çok istemiştim inci biberimin olmasını:(
yigit666
12-05-2013, 14:47
sayın solucan17 . benimkiler daha yeni iki yaprak ben daha şaşırtmadım , sizin siyah inci biber fidesinin toprağı kuru gibi daha geçirgen toprak birazda yanmış koyun gübresi olursa büyüme daha iyi olur .
solucan17
12-05-2013, 21:11
sayın yigit666 toprağın sadece üst kısmında yarım santimlik toprak var o gördüğünüz şekilde oda hanım fırçasından koruyor :) yoksa üstte perlit gübre ve yahut çok ince toprak olduğunda rüzgarla birlikte terasa doluyor eee bunun sonucu hanım dan fırça :)
Toprak karışımımda perlit dere kumu yanmış keçi gübresi ve bahçe toprağı var yani toprak olarak gerekli şartlar var gibi. Şaşırtmadan sonra belli bir süre kök gelişimi için susuz bırakıldı . Sabah ilk ışıktan ikiye kadar güneş altında daha kısa veya daha uzun olma şansı var, Su günde yarım salça konservesi kutusu ile veriyorum acaba bunlardamı bir hata yapıyorum?
yigit666
13-05-2013, 09:56
sayın solucan17 . anlatıklarınıza göre herşey olumlu bundan sonra , siyah inci biber fidesinin gelişmesini beklemek .
Ben geçen yıl yetiştirdim. 3 kök oldu. Garip olan ikisinin yaprakları koyu yeşil fakat birinin yaprakları da sapıda simsiyah oldu. Birinin biberleri toparlak diğerleri hafif konik uçlu. Hepsi de feci derecede acıydı. Geçen yıl tohumluk bıraktığım bir tanesinden 20 çekirdek çıktı. Ektim tamamı çimlendi. Bazıları hafif siyah gövdeli. Eski ilk tohumlardan bulabilirsem siyah yapraklı olanı bulmak istiyorum.
solucan17
15-06-2013, 16:46
son halimiz tomurcuk verdik :)
http://j1306.hizliresim.com/1b/h/p69pv.jpg
solucan17
15-06-2013, 17:05
Ben geçen yıl yetiştirdim. 3 kök oldu. Garip olan ikisinin yaprakları koyu yeşil fakat birinin yaprakları da sapıda simsiyah oldu. Birinin biberleri toparlak diğerleri hafif konik uçlu. Hepsi de feci derecede acıydı. Geçen yıl tohumluk bıraktığım bir tanesinden 20 çekirdek çıktı. Ektim tamamı çimlendi. Bazıları hafif siyah gövdeli. Eski ilk tohumlardan bulabilirsem siyah yapraklı olanı bulmak istiyorum.
Sayın x_coder eğer siyah incilerin yanında başka biberde yetiştirdiyseniz yanlış hatırlamıyorsam melezme oluyor, daha sonraki tohumlar. O yüzden farklı farklı olmuşlardır yanlışım var ise ustalar düzeltir..
Kesinlikle açılım gösteriyor, eğer siyah inci olarak olmasını istiyorsanız bitkinizi arı vb tozlayıcı böceklerin giremeyeceği şekilde izole edin çiçeklenme başlamadan önce.
Arkadaşlar benmi hata yapıyorum bilmiyorum yoksa bu biberin özelliğimi çok yavaş gelişim gösteriyor.Sabah ilk güneş ile birlikte saat ikiye kadar güneş altında şuan için.Kök gelişimine güvenemediğim için iki günde bir suluyorum, yaprakları hiç bayılmadı, su yeterli gibi duruyor.Yeri gayet havadar boğaz manzaralı :) Ayrıca gübreside yeteri kadar mevcut kök gelişiminde ve sulamada sıkıntı olmasın diye dere kumu ve perlitte ilave edildi toprağa. Sıkıntısı ne acaba bir fikir veya tavsiyede bulunacak arkadaşlar vardır mutlaka
Bitkilerin yaprak sayıları arttıkça doğal olarak besin tüketimleri, güneşten faydalanma miktarı, su kullanma miktarı vb. değerler artar bitki daha hızlı büyümeye başlar. Bitkinin 2-3 yaprakken olan büyüme hızıyla 15-20 yaprakken olan büyüme hızı arasında elbette büyük fark olacaktır. Bu sadece biber için değil tüm bitkiler için geçerlidir.
Sayın Solucan17,
Hazır aldığım tohumlar farklı çıktı. Onların içinden saf olanı seçip tekrar ektiklerimin hepsi siyah yapraklı çıktı ancak çok yavaş büyüyorlar. 20 tohum ekim, hepsi çimlendi, 6-7 yapraklılar şuan.
Geçen yıl yanında bhut jolokia ve jalapenolar vardı ancak onlar aynı dönemde çiçeklenmedikleri için karıştığını sanmıyorum. Hatta bhut jolokiar geçen yıl meyve vermedi, bu yıl 2 yaşında ve daha gelişkin duruyorar. Bakalım bu yıl tadabilecekmiyim :)
Siyah inciyi geçen sene internetten sipariş verip getirtmiştim. Diktiğim zaman yanlarında sarı süs biberi ve birkaç değişik süs biberi daha vardı.
Geçen sene kendi çıkarttığım tohumlardan ektim bu sene %80'i farklı çıktı. Ben de sadece siyah olan bitkileri alıp saksılara diktim.
Bir tanesinin meyveleri aşağı doğru sarktı, çok hoş görünüyor. ;)
Bu normal siyah inci
431731
Bu da açılım gösteren. En çok bu açılıma sevindim. ;)
431732
solucan17
24-08-2013, 09:24
Siyah incilerimden turşumu hazırladım bakalım lezzeti nasıl olacak.
Turşusu çok güzel oluyor ben geçen sene yapmıştım. Eşim çerez niyetine tüketiyor. Tek sorun mor renk kalmıyor yeşil biber turşunuz oluyor. ;)
kaktüsçüm
22-09-2013, 19:02
bu sene ben de bundan diktim..benimkiler önce siyah oldu, sonra rengi yeşile döndü,sonra da kızardı..turşu yaparken kullanacağım
solucan17
24-09-2013, 23:30
Turşusu çok güzel oluyor ben geçen sene yapmıştım. Eşim çerez niyetine tüketiyor. Tek sorun mor renk kalmıyor yeşil biber turşunuz oluyor. ;)
sayın h_dogan gerçekten turşusu lezzetli oluyormuş seneye özellikle turşu için çok ekiceğim..
birgaripyolcu
28-09-2013, 10:51
Sayın Gultar bana gönderdiş,eker yeni tohumları arkadaşlara gönderirim.
brojanska
12-11-2013, 11:58
Görüntüsü çok güzel görünüyor. Ben de almıştım 5 adet tohum fakat çimlendiremedim malesef.
zaferbozaci
15-11-2013, 17:14
Siyah inciyi geçen sene internetten sipariş verip getirtmiştim. Diktiğim zaman yanlarında sarı süs biberi ve birkaç değişik süs biberi daha vardı.
Geçen sene kendi çıkarttığım tohumlardan ektim bu sene %80'i farklı çıktı. Ben de sadece siyah olan bitkileri alıp saksılara diktim.
Bir tanesinin meyveleri aşağı doğru sarktı, çok hoş görünüyor. ;)
Bu normal siyah inci
431731
Bu da açılım gösteren. En çok bu açılıma sevindim. ;)
431732
Çok güzel büyümüşler yaa maşallah.
bezginkuh
27-03-2014, 15:36
Daha yeni çimlendiler.
Bu biberin tohumundan paylaşan var mı acaba?
salvadore-tr
05-08-2014, 14:55
bu yılki kara inci süs biberlerim,
Aspire07
09-08-2014, 10:57
Sayın Salvadore-tr siyah inci biberinden bende balkonumda yetiştirmek isterim. Tohum gönderirseniz müteşekkir olacağım, saygılar
salvadore-tr
09-08-2014, 12:46
Sayın Salvadore-tr siyah inci biberinden bende balkonumda yetiştirmek isterim. Tohum gönderirseniz müteşekkir olacağım, saygılar
Sevgili Aspire07 özelden adresinizi yollarsanız kargoyla gönderebilirim.
Aspire07
09-08-2014, 12:52
teşekkürler savadore-tr
Siyah inci biberlerim gelişmiyor!
Büyük saksıya alın. Havalardan tam olarak gelişme gösteremediler. Sıcaklar başladı bendekiler de gelişmeye başladılar. Mümkün olursa bahçeye dikin.
Siyah inci biberlerim gelişmiyor!
Sayın Hira Biberlerde bir terslik var sanırım. Su an durumları nasıl? Foto yukleyebilir misiniz?
Sayın Hira Biberlerde bir terslik var sanırım. Su an durumları nasıl? Foto yukleyebilir misiniz?
Ne gibi bi terslik?
a_fan_of_barca
06-08-2015, 14:36
Ne gibi bi terslik?
Sn. hira, ben bir terslik görmüyorum. Sadece biberler gerektiğinden yavaş büyümüş ve bir az da boyu kısa kalmış. Bunun nedeni de besleyici olmayan toprak, güneş eksikliği, az sulama, bitkinin kendi çeşidiyle de alakalı bir durum olabilir.
Mücevher Çalısı
06-08-2015, 14:49
Sn. a_fan_of_barca güzel bilgiler vermiş. Bildiğim kadarıyla biberler çok da hızlı büyüyen bitkiler değil, yavaş yavaş emin adımlarla ilerliyorlar ve diğer sebzelerden daha az hastalanıyorlar:)
Ben geç ekim yaptım, hiçbir gübre kullanmadım, uzunca süre çimlendiği kapta kaldı. Haklılar aslında :)
İnci biberlerin yapraklarını makasla kesmişcesine dümdüz yiyen zararlı ne olabilir? Tamda herşey yolunda giderken :(
İnci biberlerin yapraklarını makasla kesmişcesine dümdüz yiyen zararlı ne olabilir? Tamda herşey yolunda giderken :(
Sevgili Hira, benim sellukamı yiyen kuş ta böyle bir görüntüde bırakmıştı bitkiceğizi, sakın kuş olmasın?
Sevgili Hira, benim sellukamı yiyen kuş ta böyle bir görüntüde bırakmıştı bitkiceğizi, sakın kuş olmasın?
Aslında aklıma geldi Jakin'cim, çünkü biberlerin yanındaki acem halısıda iskelet olarak kalmış :( acem halısını kuşlar çok seviyor. Bahçeye kuşlar pek gelmiyordu ama artık gelecekler demek ki.
Sayın Hira terslikten kastım fidelerin çelimsiz gözükmesi ve rengin siyah olmayisi. Benim ilgi alanım aşırı acı biberler olmasına rağmen siyah inci biberinin görünümüne hayran kaldığım icin geçen sene internetten tohum satın aldım. 5 adet tohumdan sadece iki tanesinde başarılı oldum. Filizlenen ilk tohumun kotiledonlari çürüdü ama atmaya kiyamadigim icin sabırla bekledim. kök sistemi gelişmiş olacakki büyümeye devam etti. Gecen zaman içerisinde bir gelin gibi evin bas köşesinde yerini almıştı. Kışın balkonda toprağı dondugundan bitkim ölmüştü. Saksısını başka bir ağaç fidesi icin kullanmıştım. Tohum ayirmadigim siyah inci biberim bana sürpriz yapıp topraga bıraktığı tohumla onlarca fide hediye etmişti. Bu sene istemeyeceğim kadar cok siyah biberim oldu. Yaklaşık 50 kadar. Birçoğunu komşulara hediye ettim, kalanları bahçeme diktim. Biberlerinizden ümidinizi hiçbir zaman kesmeyin.
Benim kara incim geç büyüse de uzarken dalını kırsak da (yanlışlıkla) bizi üzmedi.Bitkiler konusunda cahil olduğum için buradan sormak istiyorum.
*Tohum almak için bir iki tane ayırmalı mıyım yoksa hepsi kalabilir mi
*Kış geliyor artık kapalı ama buz gibi soğuk olan teras da yaşar mı
Merhaba arkadaşlar, bana bu biberin tohumundan lazım. Konu eski fakat elinizde halen bulunuyor olabilir. Elinde bu tohumundan olan bana özelden ulaşabilir mi.
Sa arkadaslar bu biber tohumu dan nerde bula bilirim yarcimci olursaniz çok sevinirimçok aradim ve bulamiyorum ücret karşiliğinda yardimci olandan allah razi olsun
akçabardak
07-09-2021, 15:05
Sa arkadaslar bu biber tohumu dan nerde bula bilirim yarcimci olursaniz çok sevinirimçok aradim ve bulamiyorum ücret karşiliğinda yardimci olandan allah razi olsun
Bu linke bir göz atın, şu an stokta yok ama ara ara takip edin derim.
https://www.zengardentr.com/urun/siyah-sus-biber-tohumu
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.