PDA

View Full Version : Eskişehir Gezisi (2 Mart 2013)

Sayfalar : [1] 2

Güler
14-02-2013, 11:35
Derim ki önceliği bir gece konaklamalı Eskişehir gezisine verelim.

Eskişehir'li arkadaşlar bize bu konuda fikir açısından biraz yardım etseler hoşumuza gider.

ankstel
14-02-2013, 16:21
Ben derim ki önceliği bir gece konaklamalı Eskişehir gezisine verelim.

Eskişehir'li arkadaşlar bize bu konuda fikir açısından biraz yardım etseler hoşumuza gider.

Güler hanımın fikri üzerine bir Eskişehir araştırıp tur programı hazırladım görüşlerinize sunuyorum:)

Sabah 07.15 mecdiyeköy kalkış, Kartal Yemek Center, İzmit Asya Otel Karşısı'ndan hareketle Eskişehir'e hareket ediyoruz ve Eskişehir- İstanbul 330 km 4,5 saatlik bir yolculuk sonrasında Eskişehir'e varıyoruz.

Öğle yemeğimizi belirlenen bir yerde yemeğe gidiyoruz.

Yemek sonrası Sazova Bilim ve kültür parkı ile gezimize başlıyoruz. Korsan gemisi ve yepyeni çehresi ile bizleri karşılayan Eskişehir'de Sazova Bilim ve Kültür parkı gezilerimiz sonrası yeni opera binası, havacılık müzesi, devrim arabası gezilerimizi takiben Şahin tepesine hareket ediyoruz.

Buradaki Şelale parkta mükemmel şehir manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumladıktan sonra Anadolu Üniversitesi yerleşkesini panoramik olarak aracımızdan görüyoruz. Devamında Haller Gençlik Merkezi ni gezerek otelimize yerleşiyoruz..

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından günümüze Cumhuriyet Tarihi müzesi gezimizle başlıyoruz. Müze gezimiz sonrası 19.yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinden Odun pazarı' na geliyoruz.

Eskişehir Odun pazarı kent yapıları müzesinde hizmete giren Türkiye'nin ilk cam sanatları müzesi olan Çağdaş Cam Sanatları müzesindeki eserleri gördükten sonra Eskişehir'in simgesi haline gelmiş Lületaşı müzesini geziyoruz.
Lületaşı, gümüş işlemeciliği geleneksel ve yöresel el sanatlarının üretildiği Atlıhan el sanatları çarşısında vereceğimiz serbest zaman sonrasında Koca Müftü Sokak, Arif Bey Sokağı gezilerimizi takiben öğle yemeğimizi belirlenen bir yerde yemeğe gidiyoruz.

Sonrasında yepyeni çehresi ile bizleri karşılayan Eskişehir'in kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kent Park a geliyoruz. Kent Park' ta bize Akdeniz sahillerini anımsatan plajları, havuzları görüyoruz.

Fotoğraf karelerimizi aldıktan sonra Venedik kanallarını anımsatan Porsuk nehrinde yapacağımız keyifli tekne turu sonrasında çarşıda serbest zaman veriyoruz.

Serbest zaman sonrası İstanbul' a hareket ederek bir başka AGAÇLAR NET organizasyonunda buluşmak dileğiyle siz değerli dostlarımızı almış olduğumuz noktalarda veda ediyoruz.

Perhan
14-02-2013, 17:08
Sayın ankstel çok güzel bir program hazırlamış, banada Eskişehirli rehberden program geldi görüşlerinize sunulur.

ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü
Anadolu Üniversitesi Yunusemre kampusünde araçla bir tur atıp üniversite hayatını gözlemliyoruz ( 30 dk. )
Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı
Eskişehir’in en büyük parkı olan Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkını geziyoruz. 400000 metrekare üzerine kurulmuş park alanı 25000 metrekarelik su sporları göledi, Kalyon Gemisi ve Masal Şatosu göz kamaştırıcı ( 1 Saat )
Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı – Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi
Geleceğin mühendisleri doktorları mimarları pilotları öğretmenleri hepsi buraya gelecek bilimi Türkiye’nin ilk alternatif bilim ve deney merkezinde tanıyıp sevecekleri bir yer Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan merkez çocukların ve her yaştaki bireylerin ilgisini çekecek bir merkez. ( 2 Saat )
Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı
Eskişehir Çamlıca Mahallesinde, Tepebaşı Belediyesi tarafından Japon Parkı mantığından faydalanarak hiçbir yapay malzeme kullanılmadan yapılan parktır. Parkın ismi kendini Türkiye’de erozyonla savaşmaya adayan Hayrettin Karaca’ya ithafen verilmiştir… ( 30 dk. )
Devrim Arabası
Türkiye Cumhuriyetinin Türk İşçisinin Türk Mühendislerinin ve Eskişehir’in göz bebeği Devrim Arabası halen çalışır durumda ve görmemizi bekliyor ( 30 dk. )
Şehir Merkezi
Şehir Merkezinde Porsuk Nehrinin kenarında bir yürüyüş yapıyoruz ve modern şehirdeki değişimi görebilme fırsatı yakalıyoruz ( 1 Saat )
Porsuk Nehrinde Tekne Turu - Gondol turu
Şehir Merkezinde Eski Belediye Binasının önünden kalkan yüzde yüz yerli teknelerimiz ve gondollarımızla Porsuk Nehrinde kültürel bir tur yapmaya ne dersiniz. ( 45 dk. )
Şehr-i Aşk Adası
Şehrimizin sevgi ve aşk şehri olduğunu simgelemek için Porsuk çayı üzerinde oluşturulan adaya konulan kütüklere plakalarda sevdiğiniz kişinin ismini çakabilir ve sevginizi ölümsüzleştirmek için nikâh tazeleyebilirsiniz. ( 30 dk. )
Eskişehir Hava Müzesi
Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi’nin karşısında yer alan Havacılık Müzesi 1998 yılında bu yana ziyarete açıktı. Müzede, çeşitli tip ve modellerde sivil ve savaş uçakları görülebilme fırsatı yakalıyoruz.

Öğle Yemeği
Eskişehir Mutfağına ait Kırım Tatarlarının leziz böreği Çibörek **** yine Eskişehir’in Tatar Mutfağına ait Balaban Köftesini alıyoruz. ( 1 Saat )
Kentpark
Eskişehir’in İkici büyük parkı olan Kentpark ‘a geziyoruz Eskişehir’de deniz yok mu diyorsunuz? Öyleyse yanılıyorsunuz, Türkiye’nin İlk yapay Plajının olduğu Kentpark da Atları ve Manejleri ile görülmeye değer daha sonra Şehr-i Aşk adasını görme fırsatı yakalıyoruz. ( 30 dk. )
Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Kent Belleği Müzesi, Eskişehir Odunpazarı Evleri
Türkiye’nin ilk çağdaş anlamda yapılmış cam eserlerin sergilendiği Çağdaş Cam Sanatları müzesine geçiyoruz ve bol bol fotoğraf çekiyor ve Kent Belleği Müzesinde sanatsal veya tarihi objelerin sergilenmesinden ziyade, Eskişehir’in geçmişinden bugüne, gelişiminde rol oynayan ve Eskişehir’e özgü olan unsurların dijital ortamda kayıt altına alındığı yepyeni bir konseptle tasarlanan Kent Belleği Müzesini tarihi Odunpazarı Evlerinde geziyoruz.
( 40 dk. )
Cumhuriyet Tarihi Müzesi
I.Ulusal Mimarlık döneminde ünlü mimar Mimar Kemallettin tarafından yapılmış binada bulunan müzede Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğraf ve eşyaların bulunduğu sergiyi dolaşırken geçmişe yolculuk yaparak Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu yaşayabilirsiniz. ( 30 dk. )
Eti Arkeoloji Müzesi
Eskişehir Arkeoloji Müzesi, zengin koleksiyonu ile Türkiye'nin önemli müzeleri arasında yer almaktadır. Ağırlıklı olarak Eskişehir ve Bilecik gibi çevresindeki illerde bulunan ören yerlerinden ele geçen eserlerden oluşan bu koleksiyon özellikle Phrygia halkının kültürel tarihi hakkında günümüze önemli bilgiler iletmektedir ( 1 Saat )
Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Atlıhan
Gezimize Eskişehir geleneksel Türk Sivil Mimarisinin örneklerini görebileceğimiz Odunpazarı ile devam ediyoruz. Kurşunlu Cami ve Külliyesi’ni, (Cami, Medrese, Kervansaray, Sıbyan Mektebi, Şadırvan, Lületaşı Müzesi) ziyaret ediyoruz Koruma altındaki evlerin arasında dolaşırken bol bol fotoğraf çekiyoruz. Beyler Sokağı’ndan Atlıhan Kapalı Çarşısına geçiyoruz Lületaşının ustaların elerlide nasıl şekillendiğini görme şansı buluyoruz ve Mimar Kemalettinin yaptığı 1. ulusal Mimarlık dönemine ait binada bulunan Cumhuriyet Tarihi müzesini geziyoruz…. ( 1 Saat 30 dk. )
Şelale Park
Tüm Eskişehir’i kuş bakışı gören yapay şelalesi ile görenleri hayrete düşüren Eskişehir’in gözde mekânlarından birisi olan Şelale Parka çıkıyoruz ve gün batımında şehir manzarası izliyoruz ( 45 Dakika )
Haller Gençlik Merkezi
Haller Gençlik Merkezi Eski yaş sebze meyve hali yeni görüntüsü ile Londra’daki Covent Garden ve İstanbul’daki Çiçek pasajını andıran görüntüsü ile mükemmel ve Eskişehir’e veda ediyoruz. ( 30 dk. )

-Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı (Otobüs Park ücreti 5 TL. Kalyon Gemisi Giriş Ücreti Kişi Başı 1 TL. Öğrenci 5o Kuruş)
-Haller Gençlik Merkezi Mazlumlar muhallebicisi tatlı molası
-Devrim Arabası (Ücretsiz)
-Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Kent Belleği Müzesi (Ücretsiz)
-Kurşunlu Külliyesi Sıcak ve Soğuk Cam Atölyesi Lületaşı Müzesi Odunpazarı Evleri Atlıhan Kapalı Çarşısı (Cam, Lületaşı, Met Helvası, Haşhaşlı Cevizli Ekmek Meşhur Eskişehir Simidi)
-Şelale Park Çay ve Kahve molası
-Kentpark’da ev hanımlarının atölyelerde yaptığı Eskişehir hatıraları alma şansı
-Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı – Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi giriş ücretl
Uzay Evi: Tam 4 TL. , Öğrenci 2 TL.
Bilim Deney Merkezi: Tam 2 TL. Öğrenci 1 TL.
Rezervasyon için 444 8 236
-Eti Arkeoloji Müzesi giriş Müze Kartı olanlar, 65 yaş üstü ve 18 yaş ve altı öğrenci ücretsiz bunun dışında kalanlar giriş ücreti 8 TL.
1-Porsuk Nehrinde Tekne Turu kişi başı 3TL.Gondol Turu bedeli 4 kişi toplam 20TL.

Güler
14-02-2013, 17:39
Eskişehir'i hiç bilmem o yüzden fikir yürütemiyeceğim ama her ikinize de çok teşekkür ederim.

Programı uygularız.

Şimdi gelelim mali porteye. Gidiş-geliş nasıl olacak? ankstel'in programına göre yine bir minibüs gibi görünüyor. Bu durumda minibüs hafta sonu için bize bağlı olacak değil mi? Bunun için istenilen ücret ne kadar?

Yoksa tarifeli otobüsle mi gidip gelelim? Tren kalkmış.

Orada bir gece konaklayacağız. Nerede kalacağız? Çok konforlu olmasa da mutlaka temiz bir otel olmalı, veya aramızda öğretmen arkadaşımız olursa öğretmenler evi de olabilir, bize ayarlayabilir mi? Otel veya öğretmen evi için ne kadar ödememiz gerekir kişi başına?

Gezi için 02.03.2013 tarihi arkadaşlarımıza uyuyor mu?

Şimdi bunlara cevap bulmalıyız?

üzüm
14-02-2013, 18:12
Bu başlığı görünce çok sevindim. Sizleri Eskişehir'de görmekten, ağırlamaktan çok mutlu olurum.

ankstel
14-02-2013, 18:15
Eskişehir'i hiç bilmem o yüzden fikir yürütemiyeceğim ama her ikinize de çok teşekkür ederim.

Programı uygularız.

Şimdi gelelim mali porteye. Gidiş-geliş nasıl olacak? ankstel'in programına göre yine bir minibüs gibi görünüyor. Bu durumda minibüs hafta sonu için bize bağlı olacak değil mi? Bunun için istenilen ücret ne kadar?

Yoksa tarifeli otobüsle mi gidip gelelim? Tren kalkmış.

Orada bir gece konaklayacağız. Nerede kalacağız? Çok konforlu olmasa da mutlaka temiz bir otel olmalı, veya aramızda öğretmen arkadaşımız olursa öğretmenler evi de olabilir, bize ayarlayabilir mi? Otel veya öğretmen evi için ne kadar ödememiz gerekir kişi başına?

Şimdi bunlara cevap bulmalıyız?

Kişi sayısı çok önemli iki gün boyunca araç bizimle olması büyük avantaj
aşağıdaki otel güzel ve temiz fiyat kişiye göre grup indirimi alınabilir.

Ada Life Otel ***
Porsuk nehri kıyısında merkezde
İstiklal Mah. Adalar Sok. No:2, 26000, Eskişehir
Eskişehir Otel,eskişehir oteller,eskişehir konaklama,eskişehir hotel,eskişehir hoteller,eskişehir otel adresleri (http://www.adalifeotel.com)

ykaya194
14-02-2013, 18:32
((orada bir gece konaklayacağız. Nerede kalacağız? Çok konforlu olmasa da mutlaka temiz bir otel olmalı, veya aramızda öğretmen arkadaşımız olursa öğretmenler evi de olabilir, bize ayarlayabilir mi? Otel veya öğretmen evi için ne kadar ödememiz gerekir kişi başına?
Şimdi bunlara cevap bulmalıyız?[/QUOTE]))

Ben bir araştırma yaptım fiyatlar aşağıdır.

Eskişehir Öğretmenevi fiyatları: KDV+ kahvaltı dahil

sivil tek kişilik oda 90 tl
çift kişilik oda 60 tl/kişi
üç " " 50 "
dört " " 45 "

Anadolu Üniversitesi konuk evi fiyatları:

tek kişilik oda 45 tl
çift " " 70 "

Üniversite kampüs içinde her türlü restorant,kafetarya vs mevcut.

Eskişehir Anodolu Otelcilik Uygulamalı Y.O oteli fiyatları:

tek kişilik oda 45 tl
çift " " 60 "
üç " " 85 "

bilgilerinize,

Nevzat
14-02-2013, 18:38
Herşey hazırlanmış bile, bende bavulu hazırlıyayım bari:o

Eser İlhan
14-02-2013, 19:11
2 Mart biraz erken olmaz mı? Eskişehir Istanbul'dan daha soğuk olur diye düşünüyorum.

Güler
14-02-2013, 20:32
2 Mart veya 9 Mart olabilir. Ondan sonraki haftalar bana uymaz.

Edirne'ye gittiğimiz minibüsü mü düşünüyorsun? Yoksa başka bir tane mi ayarlayacaksın?

Tamam kişi sayısı önemli tabii de o minibüs ne kadar istiyor?

Nevin Marangoz
14-02-2013, 21:09
Merhabalar!
Ben de ne zamandan beri Eskişehir'i görmek isterdim.Ağaçlar.net grubu ile beraber olmak ayrıca keyifli olacaktır.Benim gibi Ankara'dan başka katılmak isteyenler de olabilir.O zaman
nasil organize oluruz.Şehirler arası otobüsle gidip orada bir araba ile anlaşmak daha uygun gibi görünüyor.Ayrıca ben emekli öğretmenim.Öğretmenevi ile ilgili bir görev düşerse memnuniyetle...

günebakan
14-02-2013, 21:39
Ohh planlar yapılmaya başlamış hadi hayırlısı bakalım:)

Güler
15-02-2013, 05:58
Sevgili Nevin Marangoz, Ankara grubu bir iki sene evvel Eskişehir'e bir gezi tertiplemişti de gezinin güzelliğini anlata anlata bitirememişlerdi. Ne yalan söyleyeyim kıskanmıştım. :p

Ankara-Eskişehir arası tren çalışıyor diye biliyorum hem de mesafe daha yakın. İsterseniz sizler bir de o yolu düşünün.

Güler
15-02-2013, 06:02
Arkadaşlar, önce gezi tarihi hakkında düşüncelerinizi belirtin. Ama bu düşünceler lütfen geziye iştirak etmeyi düşünenlerden veya Eskişehir'de yaşayan arkadaşlardan gelsin.

(..... Mart'ın 2 si olsun ama ben o tarihte yurt dışında olacağım gelemiyorum.... gibi mesajlar hoş kaçmıyor.)

Gece konaklayacağız. Kalınabilecek yerleri belirtmişsiniz, fiyat vermişsiniz, teşekkür ederim.
Ancak belirtilen bu yerlerde kalanınız veya göreniniz var mı, nasıldır? Biraz bilgi verin lütfen.

Lunlun
15-02-2013, 06:52
Merhabalar,
Çocuklu katılımcı olabilir miyiz? Eskişehir için hep soğuk hava olabilir deniyor ama havalar ısındığında da pek fırsat olmuyor. Mart 15'e kadar ki planlara katılmayı çok isteriz. 16-17 Marttan sonraki tarihlerde düşünülürse pek imkanımız olmaz gibi.
Güzel bir gezi olacağından şimdiden şüphem yok. :) Yani 1-17 mart arası bir tarih için olabilir diyorum. Bizi +2 ve bir çocuk olarak düşünebilirsiniz.
Teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum

Perhan
15-02-2013, 07:56
Çok güzel bir gezi olacak. Porsuk çayında mutlaka gezinizi yapın. Şimdiden geziye katılacaklara iyi eğlenceler diliyorum.

Nevzat
15-02-2013, 08:18
Gün olarak 2 veya 9 benim için farketmez, hava şartları olarakta Mart ayı hiç belli olmaz, çok güzelde olabilir kar buzda olabilir, biraz şansa kalmış bişey.

Macera tutkunu arkadaşlar için ideal olabilir, nerde hareket orda bereket.

Ulaşım olarak o minübüs biraz kibar kalır düşüncesindeyim, sayı büyük otobüs ölçüsüne (45 kişiye) çıkarsa daha uygun olabilir, çıkmazsada aheste aheste gideriz artık.

ankstel
15-02-2013, 08:47
2 Mart veya 9 Mart olabilir. Ondan sonraki haftalar bana uymaz.

Edirne'ye gittiğimiz minibüsü mü düşünüyorsun? Yoksa başka bir tane mi ayarlayacaksın?

Tamam kişi sayısı önemli tabii de o minibüs ne kadar istiyor?

Edirne gezisindeki araç bazı belgeleri eksik olmayacak .
Edirne gezisinde katılmak isteyen bazı arkadaşların katılım talepleri karşılayamadık araç dolduğu için cemal bey konuyu daha iyi biliyor .daha büyük araç liste yapılsın sorumlular belirlensin ! bunlar yapıldıktan sonra araç ve kalacak yeri sorumlu arkadaşlar araştırıp bilgileri burada yayınlar diye düşünüyorum ..

Eskişehir de yaşayan dostlar nelere katkıda bulunacaklarını net paylaşmalarında yarar var.

Lunlun
15-02-2013, 09:04
Çocuklu aileler katılmış mıydı daha önceki gezilerinize? Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 3 yaşında kızımız var. Otobüsle yolculuk yaparken normalde bir koltuk daha alıyoruz ona ama gezi için ve Eskişehir de çok uzak olmadığına göre bizimle oturabilir. Kendi yazdıklarımı okurken çok pimpirikli bir anne gibi yazdığımı düşündüm. Kendimiz için değil de aynı hacmi paylaşacağımız kişilere rahatsız vermemek adına soruyorum. :) Saygılar

Güler
15-02-2013, 09:49
Sayın Lunlun, bu geziler seminer havasında olmadığı için çocukla katılmanın bir sakıncası olmamalı diye düşünüyorum.

ankstel'in dediği sanırım kaç kişi olacağımız üç aşağı beş yukarı belli olsun ki araba işini ona göre düşünelim gibi oluyor değil mi?

Nevzat Bey'in dediği doğru. Mart ayı günlük güneşlik de olabilir, yağmurlu-karlı da. Şansımıza kalmış.

Önce bir tarih belirleyelim. 9 Marttan sonrası bana uymaz.

ykaya194
15-02-2013, 10:03
Arkadaşlar, önce gezi tarihi hakkında düşüncelerinizi belirtin. Ama bu düşünceler lütfen geziye iştirak etmeyi düşünenlerden veya Eskişehir'de yaşayan arkadaşlardan gelsin.
Ancak belirtilen bu yerlerde kalanınız veya göreniniz var mı, nasıldır? Biraz bilgi verin lütfen.
-Değişik illerdeki öğrenmenevlerinde eşimle birçok defa konakladık, memnun kaldık ve zaten hepside aynı standart lükse sahipler.
-Eskişehir Anadolu Üniversitesi kampüsteki konukevinde, işyeri arkadaşlarım gerek iş ziyaretlerinde gerekse kongre tolantılarına katıldığında konakladılar ve hepside memnun olduklarını ifade ettiler.

Eskişehirli arkadaşlar belki daha detay yazabilirler.

elek
15-02-2013, 10:17
Öğretmen evi merkezin bir tarafında, Anadolu üniversitesi kampüsü diğer tarafında kalıyor. Her ikisinden de maksimum yarım saat yürüyüşle merkeze (merkez dediğim su boyu ve etrafı oluyor) gelebilirsiniz, dolmuş-otobüs-tramvay vs ulaşım da sıkıntı olmaz. Ama daha merkezde de oteller var.
Ortak istekler biraz daha netleşsin, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Lunlun
15-02-2013, 11:01
Teşekkürler Güler Hanım,
O zaman 2-3 veya 9-10 Mart'ta olması durumunda ;
Lunlun+eşi+kızı , diyorum. :)

Tarih ve sayı belirlemeye yardımcı olmak için fikrimi belirtiyorum. :)

ykaya194
15-02-2013, 11:12
Bence, tarih 2 Mart olarak belirlensin 3-5 gün öncesinde hava durumuna bakılır uygun değil ise 9 Mart'a ertelenir.

ykaya194
15-02-2013, 16:29
((Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Oh çimler üzerinde sansar lilium yağlı güreşi, ama şunu biraz yaza doğru yapalım beya pehlivanlar bu soğukta üşür.))

Cemal.s biraderimden hiç ses çıkmıyor, herhalde Lilium'dan korkmuş olmalı.

Adalet Yağcı
15-02-2013, 17:24
Çok güzel bir gezi olacağı kesin.
Köyüme dönmemin yaklaştığı şu günlerde plânlarımı değiştirmeyi göze alıyorum :)
Ve diyorum ki, 2 Mart bana uyar, daha geç olursa gelemeyebilirim.
Bahçemdeki değişiklikleri uygulayabilmem için kısa bir zamanım kaldı çünkü.

Koşup Müjgan'a haber vereyim heman :)

Güler
15-02-2013, 17:35
Tamam o zaman 02.03.2013 Cumartesi günü olarak tarihi belirledik.

Listelemeye başlayalım.

1- Lunlun ve eşi + kızı

2- Adalet Yağcı

3- Güler

YeniGine
15-02-2013, 17:37
Peki saray gezileri ne olacak?

ankstel
15-02-2013, 17:51
Bu gün bir saate yakın telefon görüşmelerim sonucunda belgeli ve tüm şartlar hayız bir vasıta 1.600 tl ücret istiyor yalnız şoför arkadaşın tüm masrafları bizden olmak şartı ile araç iki gün emrimizde olacak
kalacak yer ise 2 kişilik odalar 150 tl 4 kişilik odalarda 40 tl civarı bilgilerinize
Diğer tüm arkadaşlarda buradan yola çıkarak araştırma yapsınlar.:p

ykaya194
15-02-2013, 18:22
Üye arkadaşların İlgisine bakılırsa 15-17 kişiyi geçmez sanırım bunun için Edirne'ye giden münibüs gibi küçük vasıtaya bakakalım.
Konaklama üçreti ise gerek öğretmenevi,gerek Anadolu Üniversitesi kampüsü konuk evinden memnun kalacağınıza eminim. fiyatlar ise oda kahvaltı üç aşağı beş yukarı kişibaşı 40-60 tl arasında.
Metro otobus fiyatı 33 tl sabah 9:00 ilk kalkış Esen'lerden, Dudullu 10:15,İzmit 11;00 ve devam devam ediyor.

üzüm
15-02-2013, 18:52
İsterseniz pazartesi günü iki günlük Eskişehir'de ulaşımda kullanmak için vasıta fiyatı alabilirim.

Eskişehir gezisine katılmak isteyen diğer illerde ki ve Eskişehir'den katılacak arkadaşlar için de şehir içi ulaşım sorunu çözülmüş olur.

Güler
15-02-2013, 20:24
Peki, şöyle kabaca bir hesap yaparsak.

ankstel'in bulduğu araba 1.600.- tl istiyor.
15-17 kişi olursak bizlere adam başı 95-100 tl gibi bir fiyat çıkıyor. Bir de buna şöför masrafı ilave edilecek.

ykaya194 üniversite kampüsü veya öğretmen evlerinde kişi başı oda + kahvaltı için 40.- veya 60.- tl öneriyor ki bu ankstel'in 2 kişilik odalar 150.- tl den daha ucuz.

Eğer orobüsle gidersek gidiş 33.- dönüş 33.- toplam 66.-tl yol parası buna bir de orada dolaşmalarımız için tutulacak araba parası ilave edilecek.

Arkadaşlar sizler de fikirlerinizi belirtin.

Sevgili üzüm sağ ol, önce biz gelecekler bir plân yapalım, yardımlarını isteriz. Teşekkür ederim.

günebakan
15-02-2013, 20:42
Bence buradan araba kiralayıp gitmek daha uygun gibi geldi ama siz daha iyi bilrsiniz

oz26
15-02-2013, 20:47
istanbuldan turlar da düzenleniyor. onlarıda araştırırsanız... daha uygun gelebilir.
takipteyim...

Güler
15-02-2013, 21:06
günebakan'a katılıyorum, be ya. ;)

sayın oz26, biz bir gece konaklayacağız, turlar günü birlik değil mi?

Adalet Yağcı
15-02-2013, 21:09
Edirne gezisi çok rahattı, hiç strese girmeden istediğimiz yerleri gönlümüzce dolaştık.
Ben yine minibüs tutalım derim.

ykaya194
15-02-2013, 21:11
Ben şöyle bir hesap yaptım.
Mecidiyeköy-Eskişehir merkez gidiş dönüş 640 km, 60 km de şehir içinde yapsak 700 km eder,
benim arabam linea 100 km de ortalama 5 litre mazot yakıyor toplam 35 litre eder 4 tl den 140-150 tl yapar
( her arabada beş kişi olursa ) kişi başı gidiş- dönüş 30 tl olmadı 40 tl olsun hemde şehir içinde ulaşım sorunumuz olmaz.
Avrupa yakasından ve Anadolu yakasından kalkanlar yavaş giderek önceden belirlenen yerlerde çay molası vererek beraberliğimizide sağlamış oluruz.

oz26
15-02-2013, 21:15
konaklamalı da var...
Eskişehir Odunpazarı Turu Şahin Park Otel | Eskişehir Odunpazarı Turu Şahin Park Otel | Tatil | Erken Rezervasyon Tatil | Tatil Otelleri | Tatil Fırsatları | Kış Otelleri | Termal Oteller | Yurtdışı Tur | Tatil Rehberi | Kültür Tur | Online Rezervasy (http://www.jollytur.com/turbilgisi/182/Erken_Rezervasyon/Eskisehir-Odunpazari-Turu-Sahin-Park-Otel/Eskisehir-Odunpazari-Turu-Sahin-Park-Otel-erken-rezervasyon-fisatlari.html)

kişi sayısına göre pazarlık yapılabilir.

Fatma Acar
15-02-2013, 21:22
2 mart benim içinde uygun herhangi bir aksilik çıkmadığı sürece 2 kişi listeye ekleyebilirsiniz.

oz26
15-02-2013, 21:28
Eskişehir Odunpazarı Turu - Tatil Sepeti.Com - Eskişehir Turu, Odunpazarı Turu (http://www.tatilsepeti.com/TurDetay.aspx?Tur=15542&TurAdi=Eskisehir_Odunpazari_Turu&GirTar=15.02.2013&CikTar=15.05.2013&TurBasTar=02.03.2013&TurBitTar=03.03.2013&TUROP=4)

Eskişehir Odunpazarı Turu - Tatil Sepeti.Com - Eskişehir Turu, Kültür Park Turu, Şahin Tepesi Turu, Cumhuriyet Müzesi Turu, Odunpazarı Turu, Kent Park Turu (http://www.tatilsepeti.com/TurDetay.aspx?Tur=16838&TurAdi=Eskisehir_Odunpazari_Turu&GirTar=15.02.2013&CikTar=15.05.2013&TurBasTar=02.03.2013&TurBitTar=03.03.2013&TUROP=4)

Güler
15-02-2013, 21:33
1- Lunlun ve eşi + kızı

2- Adalet Yağcı

3- Güler

4- Fatma Acar

günebakan
15-02-2013, 21:47
1- Lunlun ve eşi + kızı

2- Adalet Yağcı

3- Güler

4- Fatma Acar

5- günebakan +3

Öğrenci indirimi yokmu beyaaa malum 2 tane öğrenci var bende:)))

Güler
15-02-2013, 22:21
" öğrenci indirimi yokmu beyaaa malum 2 tane öğrenci var bende))" düşünürüz bir kıyak be ya.

Lunlun
16-02-2013, 07:22
Merhabalar,
-Bizde 2 senaryo oluşuyor. Eşim kendi aracımızla gidip Eskişehirde tura dahil olabilir miyiz diye sorar?
-İkinci senaryomuz ise eşim giderken katılmayabilir, onun yerine anne ve babam katılabilirler tura. Eskişehir'e gitmişlerdi ama eminim tur planında olacağı gibi gezip görmemişlerdir. Ya da belki 2+2+ufaklık sayısı ile katılabiliriz.

Şimdi 2 Mart haftasonu için işyerimizden izin isteme bürokrasisi ile uğraşmamız lazım. :) Dilerim sıkıntı çıkmaz.
Gel 2 Mart geeelllll!

ankstel
16-02-2013, 07:32
1-Lunlun ve eşi + kızı

2- Adalet Yağcı

3- Güler

4- Fatma Acar

5- günebakan +3

6- Ankstel.

ankstel
16-02-2013, 07:35
Ben şöyle bir hesap yaptım.
Mecidiyeköy-Eskişehir merkez gidiş dönüş 640 km, 60 km de şehir içinde yapsak 700 km eder,
benim arabam linea 100 km de ortalama 5 litre mazot yakıyor toplam 35 litre eder 4 tl den 140-150 tl yapar
( her arabada beş kişi olursa ) kişi başı gidiş- dönüş 30 tl olmadı 40 tl olsun hemde şehir içinde ulaşım sorunumuz olmaz.
Avrupa yakasından ve Anadolu yakasından kalkanlar yavaş giderek önceden belirlenen yerlerde çay molası vererek beraberliğimizide sağlamış oluruz.

Yusuf bey çok güzel ve ekonomik konvoy şeklinde birde bunu deneriz.:)
ileride konvoy şeklinde batuma gideriz harika bir deneyim olur dermişim :)

Nevzat
16-02-2013, 08:34
1-Lunlun ve eşi + kızı

2- Adalet Yağcı

3- Güler

4- Fatma Acar +1

5- günebakan +3

6- Ankstel.

7- Nevzat +1

Güler
16-02-2013, 08:55
Sevgili Lunlun, bizce sorun yok. Siz aile içinde kararınızı verip bize bildirin lütfen.

Arabalarımız ile konvoy halinde gitme işine de girerim. Arabama da iki kişi alabilirim, ancak ayrı arabalar ile gidersek yoldaki eğlencelerimiz tam da olmaz be yaa.

Müjgan
16-02-2013, 09:56
2008 yılında Ankara grubu olarak bir Eskişehir gezisi yapmıştık. Bizimki daha çok dendrolojik bir geziydi ama çok eğlenceli geçmişti. Belki yeni gezimize örnek olacak yerlere gitmişizdir, kim bilir? :))

http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/8434.htm

Fotoğrafları da bu linkte...

http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=677&userid=

Mart ayı'nın sonunda bir konserimiz olduğu için, ben hafta sonları da dahil çalışmak zorunda olduğumdan, bu geziye üzülerek katılamıyorum.

Katılanlara şimdiden eğlenceli bir gün diliyorum :)

Perhan
16-02-2013, 10:14
Sayın Büyükerşen hocanın mumya müzesi biz gittiğimizde açılmamıştı. Gezi rehberimiz ocak 2013 de açılmasını bekliyoruz demişti. Açılmışsa gezi programına almak geziye katılanların kararına kalacaktır. Bizlerde resimlerden faydalanırız. Güzel geziler diliyorum.

günebakan
16-02-2013, 10:44
" öğrenci indirimi yokmu beyaaa malum 2 tane öğrenci var bende))" düşünürüz bir kıyak be ya.

Sağolun be yaaa:)))

Güler
16-02-2013, 11:16
Sağolun be yaaa:)))

Sizin gibi dostları kırarmıyız, te be yaa?

ykaya194
16-02-2013, 11:30
http://www.222rehber.com/odunpazari-konukevi-eskisehir.html
Anadolu üniversitesi Odun pazarındaki konuk evi

ykaya194
16-02-2013, 11:38
Eskişehir Ali Güven Uygulama Oteli - ODALARIMIZ (http://www.aliguvenuygulamaoteli.com/tr/6-odalarimiz.html)
Uygulamalı turizm MYO konuk evi

ykaya194
16-02-2013, 11:42
Eskişehir Öğretmenevi (http://www.eskisehirogretmenevi.com.tr/)
Eskişehir merkez Öğretmen evi

ykaya194
16-02-2013, 11:45
Eskişehir Anadolu üniversitesi Misafirhane | Eskişehir Otelleri Rehberi | Eskişehir Oteller | Eskişehir Konuk Evleri (http://www.eskisehirotelleri.org/etiket/eskisehir-anadolu-universitesi-misafirhane)

nadolu Üniversitesi kampüsteki konuk evi

Güler
16-02-2013, 11:45
ykaya194 ün linkini verdiği Anadolu Üniversitesi Odunpazarı Konuk Evi'ne telefon ettim ve Çağrı Bey ile görüştüm. Mart ayı için genellikle dolu olurlarmış ama 2.3.2013 için şu an müsait görünüyorlar.
2 kişilik odalar 100.- TL (kişi başı 50.-TL) buna kahvaltı da dahil.

bilgilerinize sunulur, linki incelemekte de fayda var.

Ooooo ne güzel başka alternatifler de geliyor, sağ olun ykaya194.

Fatma Acar
16-02-2013, 15:04
Harıka gidiyor valla,sırada Batum, mu var rehberiniz olurum bea ,Metro turz gidiş dönüş bilet alınırsa ve orada araç kiralama olursa nasıl olur,sıkıntı yaşarmıyız,özel araçlarla olursa 3 kişi alabilirim saygılar.

Güler
16-02-2013, 16:33
Harıka gidiyor valla,sırada Batum, mu var rehberiniz olurum bea ,Metro turz gidiş dönüş bilet alınırsa ve orada araç kiralama olursa nasıl olur,sıkıntı yaşarmıyız,özel araçlarla olursa 3 kişi alabilirim saygılar.

...:D

Ben gezmeyi çok severim. Daha bir kapıdan dönmeden ikinci kapının yolunu yaptığım için rahmetli annem bana " köpek ayağı yemiş gibisin, bir kapı bitmeden başkasını hazırlıyorsun " derdi.

Sevgili Fatma Acar ile ankstel de köpek ayağı mı yediler diye düşünmeye başladım. Hehh heee....

Ana gibi
16-02-2013, 18:23
Mayıs ayında da Kayseri, kapuzbaşı düşünmezmisiniz, emin olun memnun kalırsınız.

Fatma Acar
16-02-2013, 21:57
Canım güler ablacım,20 yıl vatana millete çalışttık fırsatı yakalamışken kendimiz için yapalım haçan ölümlü dünya da saygılar.

Müjgan Yılmaz
16-02-2013, 21:59
Sevgili Dostlarım;
Benim de ,sonradan oluşan bir program nedeniyle ,bienale yetiştirmem gereken resimler var.
Gönlüm sizlerle,çok keyifli bir gezi olacak,özellikle cam müzesin de sizlerle beraber olup sanat yorumları yapmayı çok isterdim:))))

Güler
17-02-2013, 08:22
Sevgili Müjgan, bunu kabul edemeyiz.

Tamam, gezi ile ilgili bilgileri bize ders olarak hazırlamak için harcıyacağın zamanını resimlerine ver ama şu iki günü bize ayır lütfen. Aramızda ol.

Bak, ben seninle aynı odada kalırız diye Oğuz'u bile getirmiyorum yanımda, yanlız mı kalacağım odamda? (duygu sömürüsü diye de buna derim işte)

ykaya194
17-02-2013, 11:45
Arkadaşlar ve Güler hanım,
Vasıta durumunu bugün bir tanıdığım ile görüştüm 17 kişilik bir minibüs olacak gibi, bugün yarın kesin cevap gelecek. benim ön teklifim şöförün konaklama+yemek bize ait
750-800 tl oldu, kişi başına 50 tl civarı yapar.

Ben ve eşim az ihtimalde olsa gelememe olasılığı olduğu için listeye ismimi yazmıyorum.
selamlar,

ankstel
17-02-2013, 13:14
Arkadaşlar ve Güler hanım,
Vasıta durumunu bugün bir tanıdığım ile görüştüm 17 kişilik bir minibüs olacak gibi, bugün yarın kesin cevap gelecek. benim ön teklifim şöförün konaklama+yemek bize ait
750-800 tl oldu, kişi başına 50 tl civarı yapar.

Ben ve eşim az ihtimalde olsa gelememe olasılığı olduğu için listeye ismimi yazmıyorum.
selamlar,

Harika tüm yol belgeleri de varsa bu bulunmaz fırsat...:)

Nevzat
17-02-2013, 13:43
Sayın ykaya194, araç sahibi o rakamlara evet diyosa vede belge konusunda sıkıntısı yoksa daha ne olsun bu iş tamamdır.

Eskişehirli bir arkadaşta şehir merkezinde orta halli makul bir otelden fiyat alıp bildirirse, ya da Eskişehir'de daha önce kalmış otelleri bilen arkadaşımız varsa onun telkinleri ile bir otel tespit edip angajemizi yaparız..

Mazeret bildiren arkadaşlarda oyun bozanlık yapmayıp listedeki yerlerini alırlarsa unutulmayacak çok güzel bir gezi olur diye düşünüyorum.:o

Batum ve karadeniz konusuda benim bir kaç senedir düşünüpte bir türlü yapamadığım konu, oradada ister özel arabayla ister otöbüsle her türlü şekilde olacağımı bildirmek istiyorum, ama zaman önemli bahçe işlerinden dolayı Eylül başı gibi falan ideal olur diyorum.:o

ykaya194
17-02-2013, 13:44
Bugün Ali Güven turizm ve otelçilik MO.konuk evi, gruplar için oda fiyatları geldi.

3-4 kişilik odalar 35 tl/kişi kahvaltı dahil
yer durumu kalmayabilir önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyormuş.

Nevzat
17-02-2013, 13:45
Sayın ykaya194, tek kişilik ve 2 kişilik oda fiyatlarınıda alamazmıyız:o

ykaya194
17-02-2013, 13:49
tek ve çift kişilik fiyatlar 54 nolu paylaşımdaki linki tıklayın orada var.
o fiyatlarada grup indirimide yapılabilir sanırım.

günebakan
17-02-2013, 13:53
Süpersiniz Sayın Ykaya uğraşlarınız için teşekkürler. Bastır Güler abla Müjgan hanım da bizimle olsun onsuz olmazzzzzz:)

Nevzat
17-02-2013, 13:56
Tek kişi 55 tl. çift kişilikde 90 tl. miş bence gayet uygun otelde güzel otele benziyo, mevkii olarakta merkezdeyse tamamdır.

ykaya194
17-02-2013, 14:08
Anadolu Üniversitesi yerleşkesine çok yakın

Güler
17-02-2013, 15:55
Tee be yaa daha ne düşünüyoruz. Davranın listelemeye....(Müjgan Yılmaz'ı listeye kim ekleyecek, Adalet Yağcı mı?)

Arkadaşlar, hakikaten yer kalmayabilir, sayıyı hemen belirleyelim ki rezervasyon yaptıralım.

ykaya194
17-02-2013, 16:24
Tee be yaa daha ne düşünüyoruz. Davranın listelemeye....(Müjgan Yılmaz'ı listeye kim ekleyecek, Adalet Yağcı mı?)

Arkadaşlar, hakikaten yer kalmayabilir, sayıyı hemen belirleyelim ki rezervasyon yaptıralım.

Güler hanım, 64 nolu paylaşımdada belirtttiğim gibi az ihtimalde olsa eşim ve ben gelememe olasılığı var diye yazmıştım,eğer gelememem söz konusu olursa özür dilerim yinede listeye ismimi yazarmısınız.
bu durumda lunlun çocuğu hariç 15 kişi oluyor

8- ykaya194 + eşi

Güler
17-02-2013, 16:27
1-Lunlun ve eşi + kızı

2- Adalet Yağcı

3- Güler

4- Fatma Acar +1

5- günebakan +3

6- Ankstel.

7- Nevzat +1

8- ykaya194 + eşi

(Bu durumda 17 olmaya iki kişi mi kaldık? Birini Müjgan Yılmaz'a ayırırsak bir tane boş yerimiz kalıyor)

Adalet Yağcı, Müjgan Yılmaz için senden cevap bekliyoruz.

Güler
17-02-2013, 16:35
Arkadaşlar listeye bakın yanlışlık varsa düzeltelim.

Eser İlhan
17-02-2013, 16:58
.............

(Bu durumda 17 olmaya iki kişi mi kaldık? Birini Müjgan Yılmaz'a ayırırsak bir tane boş yerimiz kalıyor)

Katılımcı sayısı 17 ile mi sınırlı?

Güler
17-02-2013, 17:01
Katılımcı sayısı 17 ile mi sınırlı?

Bir sınır koymadık ama şu an arkadaşların bulduğu minibüs 17 kişilik diye biliyorum.

Öyle değil mi arkadaşlar?

ykaya194
17-02-2013, 17:11
Bir sınır koymadık ama şu an arkadaşların bulduğu minibüs 17 kişilik diye biliyorum.

Öyle değil mi arkadaşlar?

katılımcı sayısı 17 yi geçerse koltuk sayısı 20 nin üstü olan vasıta bulmak gerekiyor fiyatı ona göre değişiyor.

Güler
17-02-2013, 17:29
Peki, sayımız artarsa biraz daha büyük bir araba kaç kişilik olur, kaça olur?

ykaya194
17-02-2013, 17:40
Henüz kesin olmayan ve haber beklediğim ancak teklifimi kabul etme olasığı olan vasıta 17 kişilik okul servis minübüsü. 2. bir alternatif olarak daha büyük vasıtayı araştırırım.

Güler
17-02-2013, 17:47
Teşekkür ederim, size zahmet olacak.

Adalet Yağcı
17-02-2013, 17:59
1-Lunlun ve eşi + kızı

2- Adalet Yağcı + Ablası

3- Güler

4- Fatma Acar +1

5- günebakan +3

6- Ankstel.

7- Nevzat +1

8- ykaya194 + eşi

Ablam da bizimle gelmeye karar verdi, böylece 17 kişiyi doldurmuş olduk.

Adalet Yağcı, Müjgan Yılmaz için senden cevap bekliyoruz.

Müjgan'ı iki gün önce aramıştım yoğun olduğunu gelemeyeceğini söylemişti.
Senin mesajını görünce az önce tekrar aradım telefonu kapalıydı.
Kendisi ile tekrar iletişim kurmayı deneyeceğim, son kararını yazarım buradan.

Müjgan Yılmaz
17-02-2013, 18:03
Sevgili Güler,Günebakan;
Sizlerle olmak benim için ne kadar,özel anlar bir bilseniz,ancak söz verdiğim resmi de yetiştirmem gerekiyor,ne olur beni bağışlayın,ama gelecekte bunların acısını çıkartacağız emin olun,söz veriyorum:)))))

gülenyüz
17-02-2013, 19:36
Herkese İyi akşamlar Arkadaşlar,büyükler,dostlar,Ankara ya yaklaşmışsınız.Eşimle gönülden söylüyoruz.Gelin bir akşam değil mi hep beraber bizde kalalım.Gerekirse yakın komşularımda da ağırlarım sizi.Buradan da hızlı trenle 15 tl Eskişehir e gidersiniz (1.5 saat uzaklıkta) Sabaha kadar otururuz,çiçeklerden bahçelerden konuşuruz.Ev büyük bekleriz.Buyurun gelin..

ykaya194
18-02-2013, 08:28
Arkadaşlar,
Malesef görüştüğüm vasıtanın bazı evrakları eksik,yolda bir sorun olur diye kabul etmedim ancak evrakları tam olan bir vasıta bulmaya çalışacak.
Organizasyonda Güler hanım'ın yükünü azaltmak için aşağıdaki birkaç alternatifli öneriyi sunuyorum.
Arkadaşların kabul edebileceği alternatifleri önceliğine göre yazmaları ayrıca varsa kendi fikirlerinide yazmalarında fayda var.
Vasıta:
I) vasıta kiralamak 50-60 tl/kişi ( öngörü )
II) Özel vasıtalar ile gitmek (gidiş-dönüş + şehir içi gezi = 700 km ) yakıt tahmini 160-220 tl/vasıta
III) Otobüs, gidiş-dönüş 66 tl/kişi

Konaklama:
I) Ali Güven turizm MO. konuk evi , 3-4 kişilik oda 35 tl/kişi, 2 kişilik oda 40-45 tl/kişi, 3-4 kişi katılacak olan aileler için en ucuz alternatif.
II) Anadolu Ü. Odunpazarı konuk evi, 2 kişilik odalar 50 tl/kişi (restore edilmiş tarihi evler)
III) Öğretmen evi , Kamu çalışanı ve emeklisi, öğretmenevi kartı olanlar, çift kişilik oda 40 tl/kişi sivil:çift kişilik oda 60 tl/kişi, 3 kişilik oda 50 tl/kişi , 4 kişilik oda 45 tl/kişi

Bu konaklama yerlerini, önceki paylaşımımdaki linkleri tıklayarak bakmanızda yarar var.
hadi hayırlı işler.

Benim tercihlerim:
vasıta altf. I,II
Konaklama:altf. III,I,II

Güler
18-02-2013, 09:58
Çok teşekkür ederim sevgili ykaya194.

Arkadaşlar bugün de düşünüp kararlarını akşama burada yazsınlar.

Benim fikrim, madem Müjgan gelemiyor, Adalet Yağcı da ablası ile gelmekte, Eser İlhan'dan da pek bir ses çıkmadığına göre sayımız tamam mı?

O halde yolculuk kâğıtları tamam, rahat bir araba bulmalıyız.
Yani ben özel araba yerine beraberce gitme taraftarıyım. Yok arabalarımızla derseniz, günebakan ailesini arabama alabilirim.

Anadolu Üniversitesi Odunpazarı Konuk Evi, tercihimdir. Yine de sizin konaklama kararınıza da uyarım.

Üçüncü şık da Müjgan Yılmaz'a bizi ektiği için kırıldığımı söylemek olacak(!) hehh heeee.

Lunlun
18-02-2013, 10:00
Tercihlerimiz,
Vasıta; I, II
Konaklama, II, I, III

Belki ben bi misafir daha getirir sayıyı 17'ye tamamlayabilirim. :)

Sevgiler

Güler
18-02-2013, 10:01
Sayımız tamamlanmadı mı? Tekrar bir kontrol edin. Ben tamamız diye eşimi ektim. :p

Güler
18-02-2013, 10:10
Sevgili gülenyüz, ne kadar ince düşünüşlüsünüz. Zarif davetiniz için çok teşekkür ederim.

Bizler cümbür cemaat kalktık bir Eskişehir gezisi düzenlemeye karar verdik. Şimdi kafamızda bu oluştu, müsadenizle bölmeyelim ama inşallah gün gelir sizi de ziyaret ederiz.

Biliyorsunuz bizler agaclar.net'liyiz ama deli taraflarımız da çoktur, hiç belli olmaz, bakarsınız çat kapı " siz, bizi davet etmiştiniz geldik işte" diyerek çalarız kapınızı bir gün aniden.

Tekrar, tekrar teşekkürler.

gülenyüz
18-02-2013, 10:44
Her zaman ne zaman yolunuz düşer ne zaman isterseniz.Buyurun gelin.Sevgi ve Saygılar..

Lunlun
18-02-2013, 11:02
Oo çok güzel, 17 olmuşuz bile, Adalet Hanım'ın yazdığını atlamışım. :).
O vakit, gelsin 2 Mart :)

günebakan
18-02-2013, 11:10
Güler abla biz bir eksik olabiliriz yani ben ve kızlar akşam en geç yarın akşam netleştiririm:) ayrıca araban da yer ayırdığın için teşekkürler:)
Konaklama ve yolculukta fiyatlar ne kadar düşük olursa bizim için o kadar iyi olur

Nevzat
18-02-2013, 13:06
Araç I II

Konaklama II III

Adalet Yağcı
18-02-2013, 13:49
Ben çoğunluğun fikrine katılırım.
Yine de tercihimi bildireyim.

Araç : I II

Konaklama: II III

cemal.S
18-02-2013, 18:51
Merhabalar...!

Neşeniz bol mutluluğunuz daim olsun. BÜYÜKERŞEN hocanın dünya kentine bizdende selam götürün. Havacılık müzesini mutlaka gezin derim. Porsuğun kenarında donmadan çay içebilirseniz benim yerimede birer tane için. Sorarım bak çay bahçesinin sahibine...:D:D:D ( Şaka Şaka)

Kimbilir delidir ne yapsa yeridir yinede belli olmaz bir bakmışsınız beraberiz diyorum. Şimdilik çok zooor gözüksede.;)

Saygıyla..

Güler
18-02-2013, 18:56
Kızınızı özlemediniz mi cemal.S, bari kızların anasını gönderin.

cemal.S
18-02-2013, 19:00
Kızınızı özlemediniz mi cemal.S, bari kızların anasını gönderin.

Kızım şu an dünyanın incisinde yarın gelecek sömestride biliyorsunuz ÇAKAL.

Güler
18-02-2013, 19:26
Efendim?

"Kızım şu an dünyanın incisinde yarın gelecek sömestride biliyorsunuz ÇAKAL" ?

ykaya194
18-02-2013, 20:17
Arkadaşlar ve Güler Hanım,
Belgeleri tam olan vasıta sahibi ile bu akşam görüştüm 2011 Mercedes 18 kişilik, şöförün masrafları bize ait olacak, 900 tl den aşağı inmiyor kişi başı 55 - 60 tl ye gelir, kabul etmeyen varsa özelime yazabilir.

Adalet Yağcı
18-02-2013, 20:51
Belgeleri tam olan vasıta sahibi ile bu akşam görüştüm 2011 Mercedes 18 kişilik, şöförün masrafları bize ait olacak, 900 tl den aşağı inmiyor kişi başı 55 - 60 tl ye gelir, kabul etmeyen varsa özelime yazabilir.

Benden kabul.
Güvenli bir araçla beş eksik on fazla farketmez.

ykaya194
18-02-2013, 21:00
vasıta koltuk sayısı 17 den 18 e çıktı ,1 kişi daha boş yerimiz var.

İlk kalkış sabah saat 8:00 Mecidiyeköy, Boğaz köprüsü, E5 üzeri Gebze, otoban,İzmit olacak şekilde gidilecek.

Güler
18-02-2013, 22:15
Ben de kabul ve uğraşlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Diğer arkadaşlar da yazsınlar da konaklama işini de bir an evvel ayarlayalım.

Nevzat
19-02-2013, 06:24
Sayın ykaya, hareket bu seferde Selimpaşa'dan olsa Beylikdüzü ve yakın ilçelerdende binenler olacaktır.
Sabah sabah yollarda heder olmayalım.:o

ankstel
19-02-2013, 08:18

Harika bir teklif . teşekkür ler Yusuf bey
bu araç işi de hal olduğuna göre kalacak yer ve rehber işi kalıyor geriye akşama da Eskişehir de sazlı sözlü bir yerde olmak için program yapalım dermişim.:) Eskişehirli arkadaşlara duyurulur...

ykaya194
19-02-2013, 08:23
Sayın ykaya, hareket bu seferde Selimpaşa'dan olsa Beylikdüzü ve yakın ilçelerdende binenler olacaktır.
Sabah sabah yollarda heder olmayalım.:o

Nevzat bey,
Araç sahibi benim gibi anadolu yakasında oturuyor, Selimpaşa'ya gidiş-dönüş 100 km nin üzerinde bir yol.
Aracı bir tanıdığımın aracılığı ile buldum ve sadece telefon ile görüştüm dolayısıyla nazım geçmez, siz yinede aşağıdaki telefondan arayın ve konuşun, ekstra bir ücret ödeme koşulu ile kabul edermi etmezmi bilemem.
tlf 0545 7414046 Recep

Perhan
19-02-2013, 08:56
Harika bir teklif . teşekkür ler Yusuf bey
bu araç işi de hal olduğuna göre kalacak yer ve rehber işi kalıyor geriye akşama da Eskişehir de sazlı sözlü bir yerde olmak için program yapalım dermişim.:) Eskişehirli arkadaşlara duyurulur...

Eskişehir'de hayal kahvesi restoranını değerlendirmeye almanızı tavsiye ederim.

Nevzat
19-02-2013, 11:47
Araç Selimpaşa'dan kalkıp Beylikdüzü K.çekmece güzergahından gidince, sadece benim için değil başka istifade edecek arkadaşlar varsa konuşayım, yoksa ben bir şekilde gelmeye çalışırım.

Güler
19-02-2013, 13:17
Bence hiç konuşmayın, Anadolu yakasından Mecidiyeköy'e bile geçmesi zor olacak, bir de taaa Selimpaşa'ya gel demek hoş kaçmaz derim. Tamam farkı öderiz dersiniz belki de ama zaman da kıymetli değil mi?

Fatma Acar
19-02-2013, 20:59
Bu sefer şans banamı gülüyor anadolu yakasından hareket ederse,auyaryrıca öğretmen evi kimliğimiz var alınan kararlara uyarız saygılar.

günebakan
19-02-2013, 21:49
Bizde 4 kişilik ailemle bir sorun çıkmazsa birlikteyiz kararlara da uyarız:)

Güler
19-02-2013, 22:26
Bu durumda gidiş-dönüş minibüs işi de halledildi.

Şimdi gelelim konaklamaya.

günebakanlar 4 kişi geliyorlar, sanırım bu durumda onlar için en uygunu Eskişehir Ali Güven Uygulama Oteli - olacak.

Ben tek kişilik bir oda istiyorum (devam edelim alt alta) ki hemen oda
rezarvasyonu yaptıralım.

Güler ..... tek kişilik oda.

Nevin Marangoz
20-02-2013, 02:50
Sevgili Güler Hanım;
Ankara'dan bir kaç arkadaşımla Eskişehir'de beraber olacağız inşallah.Tren saatlari uygun.Her sabah 6.45 te Eskişehir'e YHT var.Yol durumu problem değil.Baştan beri ben de sizin kalacağınız yere karar vermenizi beklemiştim.Ama şimdi tren saatlerini inceleyince akşam dönülebilir diye düşündüm.Arkadaşlar ne der bakalım?

Lunlun
20-02-2013, 07:46
2 kişilik bir oda uygun olacaktır bize, bir de 3 yaşında ufaklık var diye ekliyorum hemen. :)

ykaya194
20-02-2013, 07:57
(((Lulun,Belki ben bi misafir daha getirir sayıyı 17'ye tamamlayabilirim.)))

Günaydın arkadaşlar,

Lulun ailesi 4 kişi katılıyorsa sayımız 18 i tamamlamış oluyororuz

konaklama yeri anket sonucu:
1. tercihler:
AÜ Odunpazarı konukevi 10 kişi
Öğretmenevi 4 kişi
Ali Güven konuk evi 4 kişi

Öğretmenevi ile Odunpazarı Konuk Evi birbirine uzak sayılmaz, benim ve Fatma Acar'ın öğretmen indirim kartlarımız var dolayısıyla buradada kalabiliriz.
Ali Güven Konuk evi şehrin kenarında kalıyor yinede vasıtamız olduğuna göre Günebakan ailesi için problem olmaz sanırım.

- Rehberimiz olarak sevgili Ankstel'li öneriyorum zira kendisinin bu konuda deneyimli olduğunu biliyorum. (arkadaşları duraklardan alınması,yol molası,ve şehiriçi gezinin organizasyonu gibi.)

ykaya194
20-02-2013, 08:04
2 kişilik bir oda uygun olacaktır bize, bir de 3 yaşında ufaklık var diye ekliyorum hemen. :)
yazınızı görmemiştim kaç kişi katılmayı düşünüyorsunuz.

Güler
20-02-2013, 08:38
AÜ Odunpazarı Konuk Evi de olabilir, Ali Güven Konuk Evi de sorun değil benim için.

Ama bir an önce tercihler belirlenmeli.

Çoğunluk nerede karar kılıyorsa orada benim için tek kişilik oda istiyorum.

Nevzat
20-02-2013, 08:44
Nevzat.....İki kişilik oda

Lunlun
20-02-2013, 09:58
Hala 2 kişi olarak katılmayı düşünüyoruz :) Dilerim değişiklik olmaz, hala izin belgem imzalanmadı çünkü. Cumartesi günleri de 07:00-16:30 arası çalıştığımız için izin almamız gerek.

ykaya194
20-02-2013, 10:14
teee beee, sevgili Ankstel kardeşim baştan çuvalladın bee..
Odunpazarı Konukevi'nde kalmak isteyenler,
Güler Hanım 1 kişi
Adelet hanım 2 kişi
lunlum 2+çocuk
Nevzat 2 kişi

Öğretmenevi
ykaya 2 kişi
Fatma Acar 2 kişi

Ali Güven Konukevi
Günebakan 4 kişi

Ankstel+ şöför ????

bu durumda 16 kişi oluyoruz 2 kişi daha boş yerimiz var.

Cemal.s, YeniGine ve diğer üye dostlar buyurun lüks arabımızda boş yerimiz vardır.

Adalet Yağcı
20-02-2013, 10:15
AÜ Odun pazarı konukevi 10 kişi

Luplun- 1 oda 2 kişi +çocuk

Günebakan 2 oda 4 kişi

Nevzat 1 oda 2 kişi

Fatma acar 1 oda 2 kişi

ykaya194 1 oda 2 kişi

Ali Güven konuk evi 4 kişi

Güler 1 oda 1 kişi

Ankstel+ sürücüsü 1-oda 2 kişi

Adalet Yağcı 1 oda 1 kişi

Adalet Yağcı; 1 oda 2 kişi olarak düşünülsün, ablamla birlikte kalacağız.

Güler
20-02-2013, 11:32
Ben illâ da Ali Güven Konuk Evi demedim.
Çoğunluk AÜ. Odunpazarı istiyorsa oraya da aktarın beni.

Ben tek kişilik oda istedim.

Adalet yağcı da 2 kişilik bir oda istedi.

Adalet Yağcı senin Ali Güven Konuk Evinde kalma diye bir israrın var mı? AÜ. Odunpazarı Konuk evi de olur sanırım.

Böylece bir yerde toplanırız, olmaz mı?

ykaya194 listeyi buna göre bir güncellesene lütfen.

ykaya194
20-02-2013, 11:45
[QUOTE=ykaya194;1104981]teee beee, sevgili Ankstel kardeşim baştan çuvalladın bee..
Odunpazarı Konukevi'nde kalmak isteyenler,
Güler Hanım 1 kişi
Adelet hanım 2 kişi
lunlum 2+çocuk
Nevzat 2 kişi

Öğretmenevi
ykaya 2 kişi
Fatma Acar 2 kişi

Ali Güven Konukevi
Günebakan 4 kişi

Ankstel+ şöför ????

bu durumda 16 kişi oluyoruz 2 kişi daha boş yerimiz var.

Yukarıdaki alıntıdaki düzenleme arkadaşların 1. yani ilk tercihlerine göre düzenlenmiş şeklidir.

Güler Hanım,
AÜ Odunpazarı Konukevi (tarihi evler ) sizin telefonla görüştüğünüz konuk evidir, yanlışlık olmasın

günebakan
20-02-2013, 11:53
Güler abla liste biraz karıştı galiba

Bizim için Ali Güven turizm ve otelçilik MO.konuk evi
3-4 kişilik odalar 35 tl/kişi kahvaltı dahil

Uygun

ykaya194
20-02-2013, 12:19
Arkadaşlar,
Sanırım, Ankstel dostumuz önceki paylaşımları okumamış ve konukevlerinin ismini karıştırmış, ben tekrar konaklama yerlerini fiyatlarını tekrarlıyorum.
AÜ Odunpazarı Konuk evi şehrin restore edilmiş tarihi evler,şehrin içindedir( Güler Hanım'ın) telefon ile görüştüğü yerdir. 2 kişilik oda+kahvaltı 50 tl/kişi.
Öğretmenevi kart indirimli oda kahvaltı 40 Tl/kişi

Ali Güven MO Konuk evi ise 3-4 kişilik oda+kahvaltı 35 Tl/kişi, 2 kişilik ise 40-45 Tl/kişi

Arkadaşların önceki paylaşımları dikkatlice okumalarını tavsiye ederim.
saygılar,

Adalet Yağcı
20-02-2013, 12:35
Adalet Yağcı senin Ali Güven Konuk Evinde kalma diye bir israrın var mı? AÜ. Odunpazarı Konuk evi de olur sanırım.

Böylece bir yerde toplanırız, olmaz mı?

Tabii ki olur Güler'ciğim, birlikte olmak isterim ben de.

O halde kesinleştireyim, AÜ Odunpazarı konuk evi için 2 kişilik 1 oda uygundur.

Bu organizasyon için yardımcı olan, yardımcı olmaya çalışan dostlara teşekkürler ediyorum.
Harikasınız.

Güler
20-02-2013, 12:54
Tamam, anladım da sormak istediğim şey şu:

ykaya (2 kişi) bir tane 2 kişilik oda
Fatma Acar (2 kişi) bir tane 2 kişilik oda olarak öğretmen evi kartları olduğu için
öğretmen evinde konaklamak istiyorlar. TAMAM MI?

günebakan ailesi(4 kişi) sanırım bir tane 4 kişilik oda alacaklar ve oda+kahvaltı kişi başı 35.-TL olduğu için Ali Güven Turizm Otelcilikte kalacaklar... TAMAM MI?

ankstel + şöför bilmiyorum beraber mi kalırlar, ayrı tek kişilik oda mı istenir, bir de onlar da Ali Güven Turizm Otelcilik mi istiyorlar ankstel cevap versin.

Eğer, Ali Güven Turizm Otelcilik de aynı kalitede ise neden

Güler (bir kişi) Tek kişilik oda
Adalet Yağcı (2 kişi) bir tane iki kişilik oda
Nevzat (2 kişi) bir tane iki kişilik oda
lunlun (2 kişi) bir tane iki kişilik oda + çocuk ilave (olabilir belki)

beraberce aynı otelde kalmıyoruz da AÜ Odunpazarını da işe sokuyoruz? Ali Güven'in fiyatında oda + kahvaltı da var? Hatta sanırım 5-10 lira da daha ucuz.

Merkeze yakınlık mı dejavantaj yoksa başka bir şey mi var?

Bu durumda 16 + 1 çocuk mu oluyoruz?
Arabamız 18 kişilik mi?

Eğer çocuğa lunlun ailesi bir koltuk ayırmak istemiyorlarsa bir veya 2 kişilik boşluğumuz mu var?

Bilelim ona göre yazarız. Veya aradaki yol farkını bölüşürüz.

(Adalet Yağcı'nın mesajını şimdi okudum, o da benim gibi düşünmekte, yani günebakanlar la beraber aynı otelde kalabiliriz demekte)

TOPARLAMAYA çalıştım, TAMAM MI?

(Sesinizi duymak istiyorum ki odalarımızı ayırtalım)

Lunlun
20-02-2013, 12:59
Ayrı ayrı kalınmasa daha iyi olmaz mı?
Bu arada iznimi ayarladım ben. Eşim henüz belli değil. Ama hala 2 kişi + 1 çocuk durumumuz devam etmekte. :) Yaşasın.

ykaya194
20-02-2013, 13:26
Eskişehir Ali Güven Uygulama Oteli - Eskişehir Ali Güven Uygulama Oteli (http://www.aliguvenuygulamaoteli.com/)

karar vermeden önce linki tıklayarak incelemenizi tavsiye ederim

Güler
20-02-2013, 13:42
Haydaaaa, sevgili ykaya194 linki vermişsin yukarıdaki linkte iki isim görünüyor, ikisi de aynı değil mi?

Karar vermeden önce linki inceleyin diyorsun. Linki açtım, güzel bir müzik eşliğinde odaları gösteriyor, neler var onları anlatıyor. Benim gözümden kaçan bir şey mi var?
Ben Eskişehir'i hiç bilmem, varsa bir şey söyle de bilelim.
Zaten alt tarafı bir gece kalacağız, çarşaflar-havlular temiz olsun, sabah kalktığımızda da sıcak suyla bir duş alabilelim.
Doğrusu benim beklediğim bunlar, arkadaşlar sizlerin fikri ne?

Karar vermeden incelemenizi tavsiye ederim diyor arkadaş.

ykaya194
20-02-2013, 14:16
Evet ikisi aynı yer ancak link öyle çıkıyor.
Yanlış anladınız,arkadaşların tercihleri burası değilde belki nostaljik bir yerde konaklamak isterler (odunpazarı evleri gibi) diye linki incelmelerini tavsiye ettim.

günebakan
20-02-2013, 14:37
Bence de aynı yerde kalmamız daha iyi olur. Güler ablaya katılıyorum.

Adalet Yağcı
20-02-2013, 15:06
Sanırım hepimiz aynı fikirdeyiz, aynı yerde kalmak her bakımdan daha güzel olur.

ankstel
20-02-2013, 18:20
Beraber olalım yeter ben iki kişi kalabilirim fark etmez , aynı yerde kalmak her bakımdan daha güzel olur benden tamam ;)

Fatma Acar
20-02-2013, 19:03
*** arkadaşlar hep birarada olalım fikrindeyim ,

Güler
20-02-2013, 21:14
Sevgili Fatma Acar, ben sanıyordum ki siz ve ykaya194, öğretmen evi indirim kartınız olduğu için Öğretmen evini tercih ediyorsunuz.

Öğretmen Evinde mi kalacaksınız, yoksa bizimle Ali Güven Turizm Otelcilik' de mi?

Sevgili lunlun, siz 2kişi+ 1 çocuk demişsiniz. Çocuğunuz için arabada ayrı bir koltuk istiyor musunuz? İstiyorsanız bir boş koltuğumuz kalır ona kimseyi bulamazsak ücretini aramızda bölüşürüz. Yok istemiyorum derseniz 2 kişilik bir aileyi bulmaya çalışırız.

ykaya194
20-02-2013, 21:20
Bende, hep beraber aynı otelde konaklamayı tercih ediyorum,

cemal.S
20-02-2013, 22:44
Merhabalar oldukça hızlısınız tebrikler... Bekliyoruz dört gözle. Havalarda iyiymiş hadi eyisiniz eyiiii..:):)

Aynı yerde kalıp eşofmanlı pijama partisi süper olur heralde. Sohbet gırlaaaa. Bana kalsa sobalı bir yer ayarlayın derim.
Pişmiş aşa sumu koydun yahu Ah Cemal ah. Güler abla vuracak seni barebellumla..:D:D:D Neşeniz bol olur inşallahhh.

Kolay gelsin...

Lilium
21-02-2013, 02:43
Linki açtım, güzel bir müzik eşliğinde odaları gösteriyor, neler var onları anlatıyor. Benim gözümden kaçan bir şey mi var?

Bit varr, pire varrr, tahta kurusu varr. :D

şaka şaka ,.

Arkadaşlar hepinize iyi yolculuklar iyi geziler dilerim. :) bol bol fotoğraf çekin balonları uçuracağım ona göre.

Lunlun
21-02-2013, 07:09
Günaydınlar efendim,

Güler Hanım, eşimin durumu netleşti artık, o gelemiyor ne yazık ki. Aslında çalıştığımız işin karakteri yüzünden bu haldeyiz. Dün akşam güle oynaya eve giderken birşey yoktu ama bu sabah pazar mesaileri için yazı çıktığını öğrendik. :(Ben o hafta yıllık iznimi kullanmayı istediğim için 1 haftalık izin aldım ama eşim sadece Cumartesiyi izin alacaktı. Şimdi pazar da var. offf.
Neyse, gün içinde durumumuzu netleştiririm. Şöyleki, anne ve babam ile birlikte geziye katılabiliriz. O zaman 3 yetişkin bi de ufaklık oluruz. Ancak konaklama kısmını sizden ayrı yapmamız gerekir. (Eskişehirde amcam yaşıyor.) Bu gün içinde durumumuzu netleştireceğim. Sabah sabah aldığımız pazar mesaisi haberi ile yıkıldığım için kafamı toparlamam gerek.
Bu arada gelmemiz durumunda ektra koltuğa gerek olmaz. İki kişinin arasında oturabilir. Özellikle dede gelirse bizle hiç sorun olmaz. :)

Teşekkürler efendim

Güler
21-02-2013, 07:25
Habere üzüldüm sevgili lunlun, eşinizle beraber daha da keyif alırdınız sanırım.Neyse sağlık olsun.
Bu durumda sizden haber bekliyoruz, kaç kişi geleceğiniz hakkında. Konaklamayı sanırım hepiniz akrabalarınızın yanında yapacaksınız.

Yine de bizi haberdar edin sayı ve konaklama için, lütfen.

Güler
21-02-2013, 07:27
İki koltuk boş gibi görünüyor lilium, kap Nagihan'ı da gel dermişim.....

Lunlun
21-02-2013, 10:54
Son durumumuz şöyledir: 3 kişi + 1 çocukla katılıyoruz. Ufaklık için koltuğa gerek yok. Kalacak yer konusunda sizden ayrılmak durumundayız . Amcamlarda misafir olacağız.
Teşekkür ederim bu güzel imkanı sağladığınız için.
:)

Güler
21-02-2013, 12:13
Tamam sevgili lunlun, gelebilmenize çok sevindik.

Evet arkadaşlar bu durumda sonucu ben yazayım.

ykaya (2 kişi) bir tane 2 kişilik oda okey geldi

Fatma Acar (2 kişi) bir tane 2 kişilik oda okey geldi

günebakan ailesi(4 kişi) sanırım bir tane 4 kişilik oda alacaklar okey geldi

ankstel + şöför 2 kişi (bir tane 2 kişilik oda okey geldi

Güler (bir kişi) Tek kişilik oda

Adalet Yağcı (2 kişi) bir tane iki kişilik oda okey geldi

Nevzat (2 kişi) bir tane iki kişilik oda okey geldi

Bu listeye göre şöför dahil (ki onun masrafını biz bölüşeceğiz) 15 kişi Ali Güven Turizm Otelcilik'te kalıyoruz.

lunlun (3 + 1 cocuk) olarak bize sadece 3 kişi olarak arabada eşlik edecekler, konaklamayı akrabalarının yanında yapacaklar. okey geldi

Lunlun 3 + Güler 1 + Nevzat 2 + Adalet Yağcı 2 + Ankstel 1 + günebakan 4 + Fatma Acar 2 + ykaya194 2 kişi = 17 kişi oluyoruz.

Araba parasını 17 kişi bölüşüyoruz. TAMAM MI?

Lütfen tamam diyenler okeylerini bildirsinler ki hemen odalarımızı ayırtalım.

Nevzat
21-02-2013, 12:27
Tamamdır Güler hnm.

ykaya194
21-02-2013, 12:37
tamam

Lunlun
21-02-2013, 12:43
Tamamdır efendim

Adalet Yağcı
21-02-2013, 13:57
Benden de TAMAM sevgili Güler.

maki01
21-02-2013, 14:31
İtiraf ediyorum, kıskanıyorum hepinizi ve Fındık'a söylenip duruyor(d)um .

O da " Ben masumum, sizin yasalarınız suçlu" diyor. "Otobüse, uçağa, trene almıyorsunuz bizi. Alışveriş merkezlerinizi, sinemalarınızı, restoranlarınızı yasaklıyorsunuz bize" diyor sanki.

Haklı da utandırıyor beni...

günebakan
21-02-2013, 14:53
Tamamdır.

ankstel
21-02-2013, 17:27
tamam

ykaya194
21-02-2013, 17:28
((Ankstel, Harika bir teklif . teşekkür ler Yusuf bey
bu araç işi de hal olduğuna göre kalacak yer ve rehber işi kalıyor geriye akşama da Eskişehir de sazlı sözlü bir yerde olmak için program yapalım dermişim. Eskişehirli arkadaşlara duyurulur... ))

Kalacağımız otelin (Ali Güven Uygulamalı Otel) tanıtım sitesini bir daha inceledim, teras ve bahçesi,restorantıda iyi ve temiz görünüyor ayrıca menü fiyatlarıda çok uygun, yukarıdaki Ankstel'in alıntısını hatırladim, nişan ve düğünde yapıldığına göre müzik grubu varsa, ( sazlı, sözlü ) bir akşam yemeğini aynı yerde yememiz iyi olur sanırım.
Güler Hanım, rezervasyon için telefon ettiğinizde bu konuyuda konuşurmusunuz.

Fatma Acar
21-02-2013, 20:46
Güler ablacım hep beraber olalım ,saygılar.

Güler
21-02-2013, 23:07
Oda rezervasyonunu yarın sabah yaptırır ve sizleri bilgilendiririm.

Eğlence kısmını orada hallederiz. Ama yine de bilgi alırım.

Bu durumda minibüsün bizi alma saatini ve yerini teyit edelim. Kimler nereden binecek onu tayin edelim.

Ben yine Edirne'ye gittiğimiz yerden kalkalım yani Mecidiyeköy Ortaklar caddesindeki Carfoursa'nın alt kapısından.( Mecidiyeköy kat otoparkının biraz daha aşağısından) derim.

Saat 08.00 hareket saatimiz olsun. (Yol uzun gecikme olmamalı)

Mümkünse şöförün cep tel.numarası ve araba plâka numarası burada belirtilsin.

Kimler Mecidiyeköy'den binecek?

1- Güler........ Mecidiyeköy

YeniGine
22-02-2013, 01:28
Evet... Biliyorum; çok güzel keyifli bir gezi olacak. Büyük zevk, güzel keyif, harika gezi, tatlı sohbetler... Çook güzel olacak çok.
İnşallah bana da sizler döndükten sonra fotoğrafları büyük bir zevkle paylaşmak olacak.
Pekii; bu arada Sarayların gezisi ne olacak. 2 Mart a daha var... Bu arada saraylar gezisini ve beni unuttunuz tabi. :(

ykaya194
22-02-2013, 07:45
2- ykaya194.... Göztepe E5 Medical Park Hastanesi önü saat 8:15

Avrupa yakasında oturan arkadaşlar Mecidiyeköy'den bineceğine göre, arkadaşlar telefonlarını Ankstel'in özeline yazarsa kendileri ile iletişim daha kolay olur derim.

Şöför: tlf. 0545 7414046

Lunlun
22-02-2013, 07:55
Günaydınlar

İzmit'e Kuruçeşme gişelerden giriş yaptıktan biraz sonra sağda Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bulunuyor. Hemen önündeki durakta Efetur veya İzmit Seyahat gibi otobüs firmalarının da servisleri bekliyor. Buradan binmemiz bizim için kolay ve hızlı olur. Ama şoför bey için nasıl uygun olursa biz de ona uyum sağlarız. Şehir merkezinde beklemek, indi bindi yapmak bazen zor olabiliyor.

En son bizler alınacağız herhalde. Bu durumda 8'de hareket ederse araç biz de herhalde 9:30a doğru hazır bulunsak uygun olur gibi. Telefon numaramı kime ileteyim? Ya da bana bir numara verebilir misiniz?

Eğer 18 numara hala boşsa onu da biz alabiliriz. Yani ücreti 18'e bölebiliriz. Gelmek isteyen olur diye boş kalacak koltuğu sahiplenmek istememiştim. O zamana kadar durum değişmezse biz dört koltuk işgal etmeye hazırız. :)

ankstel
22-02-2013, 08:00

2-Ankstel...... Mecidiyeköy

Adalet Yağcı
22-02-2013, 08:28

3- Adalet Yağcı ve ablası....Mecidiyeköy

Nevzat
22-02-2013, 08:41

4- Nevzat.......Mecidiyeköy

Güler
22-02-2013, 08:49
Arkadaşlar yol güzergahı işini ve telefon numaralarınızı ankstel'e verin. Benden bu kadar.
Bu gün Otel rezervasyonunu yaptırır ve sizleri bilgilendiririm.

Hiç sorun değil sevgili lunlun, 18 numaralı koltuğu alabilirsiniz.

Sevgili lunlun, arkadaşımız Omer de katılmak istiyor, kendisi ankstel ile kankadır. Gerçi ben koltuğu size alabilirsiniz demiştim ama siz kararı verin. ;)

Omer
22-02-2013, 08:50
Her zamanki gibi, yine en sona ben kalmışım. Hala yer varsa beni de eklermisiniz listeye rica etsem.
Ankstel'le kalırım ben :)))

Güler
22-02-2013, 09:09
Sevgili Ömer biraz beklersen cevap vereceğim.

Omer
22-02-2013, 09:23
Teşekkürler Güler Hanım..

Lunlun
22-02-2013, 10:49
Sorun yok, tabi ki alabilir. :)

günebakan
22-02-2013, 10:54

4- Nevzat.......Mecidiyeköy

5-günebakan ailesi......Mecidiyeköy

ankstel
22-02-2013, 12:47
Her zamanki gibi, yine en sona ben kalmışım. Hala yer varsa beni de eklermisiniz listeye rica etsem.
Ankstel'le kalırım ben :)))

Çok horluyorsun sen

O yüzden evde bile kaldın değerli kardeşim :) :)

Ömer yol güzergahından nereden alalım seni..

Omer
22-02-2013, 13:45
Ömer yol güzergahından nereden alalım seni..

Anadolu yakası olacağı kesin ama güzergah E5 üzerinden mi, Tem üzerinden mi? Ona göre bir yere çıkarım.

Güler
22-02-2013, 14:19
Sorun yok, tabi ki alabilir. :)

Teşekkür ederim. :)

O halde ankstel, Omer ve şöfür için üç kişilik bir oda ayırtıyorum.

ankstel ile telefonda böyle anlaştık.

ankstel
22-02-2013, 16:25
Teşekkür ederim. :)

O halde ankstel, Omer ve şöfür için üç kişilik bir oda ayırtıyorum.

ankstel ile telefonda böyle anlaştık.

Dostlar böylece organizasyonla ilgili her şey hal oldu .:D
Ben aracımızın kaptanı ile görüştüm .
Allah'ın izni le 2 mart sabahı saat sekizde mecdiyeköy den hareket edeceğiz . yoldan alacağımız arkadaşlar kendilerini ona göre hazırlasınlar..

Güler
22-02-2013, 17:52
Arkadaşlar.... ya ne güzel insanlarız biz (kendilerine hayran forum kişileri).İnsanın aklına koyduğunu yapabilmek ne güzel şeydir.

Eskişehir dedik dedik, Allahın izniyle de gerçekleştiriyoruz, inşallah.

Ali Güven Uygulama Otelinde yerlerimiz ayrıldı.
Otel görevlisi Kübra Hanımla görüştüm. 0222 330 0326

4 tane 2 kişilik oda (ykaya194 - Fatma Acar - Adalet Yağcı - Nevzat)

1 tane tek kişilik oda (Güler)

1 tane 4 kişilik oda (günebakan ailesi)

1 tane 3 kişilik oda (ankstel - omer- şöför)

İki kişilik odalar TL.90.- (oda kahvaltı) kişi başı TL.45.-
Tek kişilik oda TL.55.-
3 kişilik oda TL.120.-
4 kişilik oda TL.150.- olarak fiyatlandırdılar.

Salı günü Otelin Ziraat Bankasındaki hesabına kapora olarak TL.200.- yatıracağım.

Benim işim bitti, ben Manyas'a kaçıyorum. İnşallah çarşamba günü döneceğim.

Cumartesiye görüşmek üzere.......Tee be bu kadar yaaa.. ;)

Güzergah işinizi lütfen ihmal etmeyin ankstel'le paylaşın.

Fatma Acar
22-02-2013, 18:53
Merhaba biz E5 Kartal köprüsünün altından mı bekliyelim,şöfor kartal a yakınsa ilk bizi mi alır nasıl olacağını bildirirseniz sevinirim selamlar.

ykaya194
22-02-2013, 19:45
Merhaba biz E5 Kartal köprüsünün altından mı bekliyelim,şöfor kartal a yakınsa ilk bizi mi alır nasıl olacağını bildirirseniz sevinirim selamlar.
Araç saat 8:00 de Mecidiyekö'den kalkıp E5 göztepe köprüsü, Kartal köprüsü, Gebze güzergahından gidecek.
Ankstel'e mesaj yazın, telefon numaranızı ve E5 yolu üzerinde bineceğiniz durağıda yazın.

Fatma Acar
22-02-2013, 20:53
Bendende tamam

ankstel
23-02-2013, 11:35
Değerli dostlar.

Aracımız 34 EFF 66 - 2012 model Mercedes beyaz renk

Aracımız 2 Mart 8.00 ile 3 Mart Pazar akşamı na kadar bize ayıt olacak
Bedeli… 900 tl

Araç sürücüsü otel yemek vs masraflar ortalama
Bedeli .. 110 tl

Eskişehirli çok profesyonel rehber iki gün tüm programlar ona ayit adı Barış ceylan
150… tl rehberle gezmek lazım diye düşünüyorum fikri olan varsa belirtsin

Toplam bedel 1.160/ 18 = 64.44 tl kişi baş ücret düşüyor dostlar

Tüm arkadaşların bekleme yerlerine 10 dak önce gelmeleri önem arz ediyor servis beklemez yolcu bekler.:D

Tür ücreti dışındakiler.

Yolda alınana yemek ve içecekler, konaklama bedeli,müze ve ören yeri ücretleri, gidiş-dönüş kişisel harcamalar.

Adalet Yağcı
23-02-2013, 11:48
Teşekkürler sevgili ankstel.

2 Mart saat 08:00 de Mecidiyeköy Ortaklar cd. Karfur'un önünde olacağız.
Mümkün olduğunca erken gelmeye gayret edeceğim söz :)

ykaya194
23-02-2013, 12:38
Bence, rehber tutma konusunu orada konuşup karar verelim, kalacağımız otelin tanıtım şitesinde eskişehir turu
başlığındahttp://www.aliguvenuygulamaoteli.com/tr/29-eskisehir-turu.htmlgezilecekgezilecek yerlerin resimleri var, hangilerine gitmek istersek önceden seçim yaparız ama illaki rehber zorunlu olursa, bu alternatifide gündeme alırız.

Lunlun
23-02-2013, 12:46
Rehberli gezmek zaman kazandırabilir mi?

Eser İlhan
23-02-2013, 13:41
Eskişehir gezisine zamanlama nedeniyle (çok istememe rağmen) katılamadım ama yazışmaları büyük ilgiyle takip etmekteyim.
İzniniz olursa hariçten gazel okuyup rehber konusunda bir deneyimimi paylaşarak fikrimi söylemek istedim : Mezun olduğum lisenin kapalı bir facebook gezi grubu var. O grupla ayda bir çeşitli yerlere (Istanbul içi / Istanbul dışı) gezi yapıyoruz. Aramızda profesyonel rehberler var ve gruba gönüllü rehberlik yapıyorlar. Doğduğumdan beri Istanbul'da yaşıyor olmama rağmen o rehberler örn. Sultanahmet gezisinde hatta Maçka-Teşvikiye bölgesi gezisinde öyle pencereler açtılar ki ki şaşıp kaldım. Yani imkan varsa rehber alın, pişman olmayacağınıza eminim...

ankstel
23-02-2013, 14:06
Bence, rehber tutma konusunu orada konuşup karar verelim, kalacağımız otelin tanıtım şitesinde eskişehir turu
başlığındahttp://www.aliguvenuygulamaoteli.com/tr/29-eskisehir-turu.htmlgezilecekgezilecek yerlerin resimleri var, hangilerine gitmek istersek önceden seçim yaparız ama illaki rehber zorunlu olursa, bu alternatifide gündeme alırız.

Eskişehirli profesyonel rehber bulmak kolay değil randevulu çalışıyorlar yanii açıkta kalmakta var ..
Rehbersiz bakar bakar geliriz...
Yusuf bey sizde bir araştırın isterseniz pazartesi gününe kadar opsiyon istedim rehber beyden ...;)

Perhan
23-02-2013, 14:15
Rehberli gezmek zaman kazandırabilir mi?

Kesinlikle rehber çok zaman kazandırıyor. Görülecek yerlerin güzelgahlarını biliyor ve turu ona göre ayarlıyor. Boş yere zaman kaybını önlüyor. Tabiiki işinibilen bir rehberden bahsediyorum. Biz üç ay önce büyük bir otobüsü doldurduk ve Sayın Büyükerşen'in görevlendirdiği bir rehber ile Eskişehir gezi yaptık. Çok da memnun kaldık. Rehberin faydasını bu seyahatımızde gördük. Gideceklere de tavsiye ederim. İyi yolculuklar

oz26
23-02-2013, 16:19
merhaba...
Az önce Büyükşehi Belediyesin'nden yetliki birisiyle görüştüm.
Rehber konusunda yardım edileceğini (net bir şekilde) söyledi. :)
Pazartesi tekrar görüşür, bilgilendiririm.

ykaya194
23-02-2013, 17:12
Eskişehirli profesyonel rehber bulmak kolay değil randevulu çalışıyorlar yanii açıkta kalmakta var ..
Rehbersiz bakar bakar geliriz...
.;)

Sevgili biraderim,bu kış ortasında, Eskişeher'e kaç tane ağaçlar.net deli grubu gibi guruplar gezi düzenleyecekki üçretli rehber bulması zor olsun??....

ykaya194
23-02-2013, 18:59
Biraz önce Eskişehir belediyesi ilgililerine,gezimiz süresince bize eşlik edecek gönüllü rehber bulmalarında yardımcı olabilirlermi diye ağaçlar.net'in ...... grubu adına mail göderdim. inşallah olumlu cevap gelir.
arkadaşımz oz26 nın paylaşımını biraz önce okudum,daha iyi çift taraflı araştırmış oluruz.

ykaya194
24-02-2013, 22:09
Arkadaşlar,
Bugün,Eskişehir'nin tarihi mekanları, park ve gezi yerlerini, önbilgi edinme amaçlı iyice inceledim. Buna göre bir gezi programını hazırladım. Eskişehir'li ve Eskişehir'i iyi tanıyan dostlar ile geziye katılacak arkadaşların görüşlerine sunuyorum, hatalı ve eksik bulduklarını düzeltirlerse mennun olurum.

-Kalkış, programlandığı gibi sabah saat 8:00 Mecidiyeköy,E5 üzeri Göztepe,Kartal,Gebze İzmit
-Kahvaltı molası, Berceste otoban kenarı Sapanca
-Ara mola Ulusoy tesisleri Pamukova
-Ara mola Bilecik
-Saat 13:00 te otelde oluruz, otele yerleşme+aynı yerde öğlen yemeği. (bir saat )

İlk gün öğleden sonra:
Biraz yorgun olacağımızdan dolayı şehrin eski ve merkezi yerleşim yeri olan odunpazarı civarında bulunan birbirine yakın mekanların gezilmesi.
-otelden ayrılma Saat 14:00
1)Kurşunlu camii külliyesi ve içinde bulunan lületaş müzesi
2)Çağdaş cam sanatları müzesi
3)Cumhuriyet tarih müzesi
4)Odunpazarı evleri
5)Atlıhan Lületaş çarşısı gezisi (burada lületaş atelyelerinde ustaların taşlara şekil verme çalışmaları izlenebilir)
6)Şehir merkezinde akşam yemeği (tatar yemeklerininin yapıldığı restorant veya başka bir yer olabilir)
7)Otele dönüş saat 20:00
8)Otel cafeteryasında sohbet toplatı.

2.gün:
-Hava durumuna göre aşağıdaki açık alanların gezilmesi (devrim arabası hariç bu mekanlar aynı bölgede sayılr )
1) saat 9:00 otelden ayrılış
2) Şelale park (burada tepeden Eskişehir'i izleme imkanı var)
3)Şehri aşk adaları (porsuk çayi etrafı gezisi,gondol,esbot turu yapma imkanı var )
4) Öğle yemeği yer ???
5)Japon bahçesi
6)Aquapark
7)Devrim arabası
8)Dönüş saat 17:00
9)İstanbul varış 21:00-22:00

son gün öğle yemeği şelaleparkta yememizi PERHAN üye arkadaşımız tavsiye ediyor

Adalet Yağcı
24-02-2013, 23:05
Sayın ykaya194;

Başınan beri emeklerinizi esirgemediniz, sağolunuz varolunuz.

Program çok iyi görünüyor, dönüş saati belki biraz daha erken olabilir, duruma göre ayarlanabilir.

ykaya194
25-02-2013, 10:24
Ankara'lı dostlarımız, isterlerse ilk gün öğleden sonra yapılacak gezide "Ankara'ya en son trenin kalkış saatine kadar" bizimle olurlarsa memnun oluruz.

ykaya194
25-02-2013, 15:50
Bu arada Eskişehir mutfağı ile ilgili bilgilere ulaştım, linkte tavsiye edilen tatar yemeklerin yakın çekim fotografları var görünce ağzım sulandı..
Eskişehir Çibörek Evi* (http://eskisehirdeyemek.net/eskisehir-ciborek-evi/)

-Gezi programını revize ederek perşembe günü akşamı forumda sizlerle paylaşacağım

kasap.94
25-02-2013, 16:22
Dondurmam kaymak.(süper) uğranılmazsa pişmanlık duyula bilir. Giderseniz benim içinde bir porsiyon yerseniz ücretini öderim. Hepinize afiyet olsun.

ibrahimcetin
25-02-2013, 16:39
Öncelikle herkese selamalar.Cumartesi çalışıyorum ama pazar günü elimden gelen birsey olursa yardımcı olabilirim saygılar

oz26
25-02-2013, 17:15
merhabalar...

Büyükşehir Belediyesi ile rehber konusunu kesinleştirdik.
rehberin isim ve telefon numarasını bekliyorum.
bilgiler bana ulaşınca Güler Hanım'a ileteceğim.

programın rehber eşliğinde yapılması daha uygun olur diye düşünüyorum (tercih sizin).
görüşmek dileğiyle...

ankstel
25-02-2013, 21:03
merhabalar...

Büyükşehir Belediyesi ile rehber konusunu kesinleştirdik.
rehberin isim ve telefon numarasını bekliyorum.
bilgiler bana ulaşınca Güler Hanım'a ileceğim.

programın rehber eşliğinde yapılması daha uygun olur diye düşünüyorum (tercih sizin).
görüşmek dileğiyle...

Rehber konusunda gelgitler yüzünden hatırla çok uygun fiyata protokol rehberi bulmuştuk bu gün saat 17 aradığımda çumartesine başka bir grop aldığını söyledi kaçırdık malesef :( başka bir rehbere yönlendirdi.
Şimdi başka bir profesyonel rehber arıyoruz onlarında fiyatları daha önçekin den çok yüksek iki gün sonuçta

O manada rehber mevzunu olmazsa olmaz oldu .

Güler
25-02-2013, 22:05
Rehber istiyor muyuz, istemiyor muyuz?

Ankstel rehber bize hafta sonu için gelecek değil mi? (ayarlanırsa tabii)

Ücret ne istiyor?

Ben rehber ile daha iyi olur diyorum.

ankstel
25-02-2013, 22:26
Rehber konusu, arkadaşların ortak karar vereceği bir konu, bence arkadaşlardan oluru alınmadan söz verilmemeli.

Size özelden de yazdığım gibi Yusuf bey yarın belirtiğim saate kadar bekleyip ok Demeyi düşünüyorum adam başı 10 ile 12 tl hesabını yapmamak lazım sanırım

Ne yapalım şimdi .

Güler hanım rehber konusunda isabet buyurmuşsunuz .
son rehber telefonda pazarlıkla sonucunda 225 istedi iki gün olarak.
buda önceki fiyata 4 tl etkiliyor .

Güler
25-02-2013, 22:34
Ankstel, ben de Eskişehir'i bilmiyorum. Eser İlhan da " bilmediğiniz yeri rehber ile gezmekte fayda var dediği için onayımı verdim.
Siz yine de arkadaşların fikirlerini alın.

Omer
25-02-2013, 22:46
Arkadaşlar,
Bugün,Eskişehir'nin tarihi mekanları, park ve gezi yerlerini, önbilgi edinme amaçlı iyice inceledim. Buna göre bir gezi programını hazırladım. Eskişehir'li ve Eskişehir'i iyi tanıyan dostlar ile geziye katılacak arkadaşların görüşlerine sunuyorum, hatalı ve eksik bulduklarını düzeltirlerse mennun olurum.

-Kalkış, programlandığı gibi sabah saat 8:00 Mecidiyeköy,E5 üzeri Göztepe,Kartal,Gebze İzmit
-Kahvaltı molası, Berceste otoban kenarı Sapanca
-Ara mola Ulusoy tesisleri Pamukova
-Ara mola Bilecik
-Saat 13:00 te otelde oluruz, otele yerleşme+aynı yerde öğlen yemeği. (bir saat )

İlk gün öğleden sonra:
Biraz yorgun olacağımızdan dolayı şehrin eski ve merkezi yerleşim yeri olan odunpazarı civarında bulunan birbirine yakın mekanların gezilmesi.
-otelden ayrılma Saat 14:00
1)Kurşunlu camii külliyesi ve içinde bulunan lületaş müzesi
2)Çağdaş cam sanatları müzesi
3)Cumhuriyet tarih müzesi
4)Odunpazarı evleri
5)Atlıhan Lületaş çarşısı gezisi (burada lületaş atelyelerinde ustaların taşlara şekil verme çalışmaları izlenebilir)
6)Şehir merkezinde akşam yemeği (tatar yemeklerininin yapıldığı restorant veya başka bir yer olabilir)
7)Otele dönüş saat 20:00
8)Otel cafeteryasında sohbet toplatı.

2.gün:
-Hava durumuna göre aşağıdaki açık alanların gezilmesi (devrim arabası hariç bu mekanlar aynı bölgede sayılr )
1) saat 9:00 otelden ayrılış
2) Şelale park (burada tepeden Eskişehir'i izleme imkanı var)
3)Şehri aşk adaları (porsuk çayi etrafı gezisi,gondol,esbot turu yapma imkanı var )
4) Öğle yemeği yer ???
5)Japon bahçesi
6)Aquapark
7)Devrim arabası
8)Dönüş saat 17:00
9)İstanbul varış 21:00-22:00

]son gün öğle yemeği şelaleparkta yememizi PERHAN üye arkadaşımız tavsiye ediyor[/B]

Ellerinize, emeginize saglik. Program çok güzel görünüyor.

Ben en son Eskisehir'e gittigimden beri en az 10 yil geçmistir. Bu son halini gerçekten çok merak ediyorum. Onun için de kisa bile olsa bu programa katilmak istedim.

Istanbul'dan molalar hariç, 3,5-4 saat yol gidip gelecegiz. Orada ise, yol, yemek, dinlenme vs sonrasi, gezmek için bize kalan süre iyimser bir hesapla, kabaca 10-11 saat civarinda. Havanin gerçekten soguk olma olasiligi da çok yüksek. Soguk havada açikta gezmek insani ayrica yorar.

Bu kadar kisitli bir süre içerisinde bizim için en olmamasi gereken sey ise zaman kaybi olsa gerek. Programa bakinca hersey mükemmel görünüyor.

Yani meramim sudur ki; biz bu programi elimize alip, sizi takip ederek herseyi ve heryeri kolaycacik bulup ayrintili bir sekilde gezip ögrenip görebilecegiz degil mi?

Söförümüzün de Eskisehir'e yabanci olmasi nedeniyle bizi indirdigi yere en yakin otoparki adama tarif edebiliriz degil mi?

Ayrica sizin Eskisehir'de yasayan tanidiginiz kimseler vardir degil mi? Bir yerden bir yere, en çabuk ve kisa yoldan nasil gideriz biliyorsunuz degil mi?. Bir konuda sikisirsak yardim isteyebilecegimiz tanidiklariniz vardir degil mi?

Gezmeye gittigimiz cami, müze ya da ören yerinin ne kadar sürede gezilip bitirilebilecegini, eger zamana sikisirsak öncelikli görülmesi gereken en önemli noktalari biliyosunuz degil mi?

Kisacasi bir rehberin bize verecegi tüm servisi siz bize saglarsiniz degil mi?

Bunca yil sonra gittigimiz Eskisehir'de bir de Anadolu'nun ustura gibi sogugunda organizasyon problemi yasamak, gör gözüm yollari seklinde gidip gelmeyi hiç istemezsiniz sanirim.

Ben de hiç istemem..

Omer
25-02-2013, 22:52
Size özelden de yazdığım gibi Yusuf bey yarın belirtiğim saate kadar bekleyip ok Demeyi düşünüyorum adam başı 10 ile 12 tl hesabını yapmamak lazım sanırım olmasa ben karşılarım rehber bedelinin tamamını olur biter :mad:

Ne yapalım şimdi .

Güler hanım rehber konusunda isabet buyurmuşsunuz .
son rehber telefonda pazarlıkla sonucunda 225 istedi iki gün olarak.
buda önceki fiyata 4 tl etkiliyor .

Zaten şu anda gereksiz bir fiyat artışı oluşmuş durumda.
Madem vaktimiz kalmadı. rehbere okey verelim hemen. Minibüste son yoklamayı yaparız. Rehber ücretine katılmak istemeyenler olursa, canları sağolsun bizim misafirimiz olsunlar. Daha da vakit kaybetmenin hiç gereği yok artık.
Hesabını yaptığımız ücret 4 TL.

Güler
26-02-2013, 00:07
Yok Omer yanlışın var TL.4.- değil.

225 .-TL yi 18 e böl = 12.50 çıkar.

İki kişi için bu 25.- TL eder.
4 kişi için ise 50.-.- TL eder ki az miktar değil.

Kimseyi bu ücret için zorlamak doğru değil.

YeniGine
26-02-2013, 00:15
Eminim çok güzel bir gezi olacak. :( Ben katılamıyorum onun için de çok üzgünüm.

Adalet Yağcı
26-02-2013, 10:29
Rehber konusundaki fikirlerim diğer konulara verdiğim "okey" ler gibi olacak.
Gezi konusunda her zaman çoğunluğun fikrine uyarım.

Şoförümüz Eskişehir'i bilmiyorsa zaman kaybımız olacaktır ki bu çok önemli.

Güler
26-02-2013, 10:42
Bu günlerde ne oldu bizlere, nazar mı deydi güzel agaclar.net ortamına. Her başlıkta neredeyse ters muhabbetler.

Yapmayın arkadaşlar, gezmeye-öğrenmeye, keyif almaya gidiyoruz.

Sevgili ykaya194, ne oldu? Neden zan altında kalmak istemiyorum dediniz. Size kimse bir şey söylemedi ki. Lütfen alınganlık yapmayın, özellikle rica ediyorum. :)

Çok kısa bir zaman dilimindeki gezimizi en faydalı, en güzel bir şekilde yapılmasını hepimiz arzu ediyoruz. Siz de ben de diğer arkadaşlarımız da.

İstiyoruz ki hem güzel olsun hem de olabildiğince ucuz olsun. 3-5 kuruşun hesabında tabii ki değiliz. Hesaplama işinde ben yanlış yapmışım hemen düzelttim.

Rehber eşliğinde çok daha faydalı olacağını bir çok arkadaşımız yazmış, olur yaaa biz de tutarız bir rehber. Arzu eden arkadaşlar ücretine iştirak ederler. Tee be bu kadar uzatmaya değer mi be yaa? :D

Evetttt, uzatmayın ve hep birlikte gelsin Cumartesiiiiiii diyelim, can dostlar.;)

ykaya194
26-02-2013, 11:07
Kisacasi bir rehberin bize verecegi tüm servisi siz bize saglarsiniz degil mi?

Güler Hanım ve arkadaşlar,
omer dostumuzun paylaşımıma alıntıda cevap olarak yazdığı yazının ne anlama geldiğini sizlerin yorumuna bırakıyorum.

Omer
26-02-2013, 12:24
Sevgili omer,
Sizi tanımıyorum,sanırım PERHAN arkadaşımızın 3 nolu,benim 185 ve 188 nolu paylaşımları dikkatlice okuyup iyi analiz etmemissiniz.
Ben rehberlik teklifinde bulunmadım bunu nerden çıkarıyorsunuz? iyi niyetimle araştırma yaparak 185 nolu paylaşımda Eskişehir'de gezilecek yerleri ve saatleri yazarak bir program hazırladım hatta yöresel yemeklerin adlarını ve yakın çekim fotograflrını 188 nolu paylaşımda yazdım, ayrıca bu proramı revize edeceğimide yazdım ve arkadaşların görüşlerine sundum, hatta eksik ve yanlış bilgiler varsa yazmalarını bundanda memnun olurum diyede yazdım.
Arkadaşlara soruyorum burada rehber gereksiz ben size rehberlik yaparım gibi bir ima varmı???. lütfen ama lütfen cevap yazın ve herkesin cevabını sabırla bekliyorum, zan altında kalmak istemiyorum.
selamlar,

Saygıdeğer Büyüğüm ykaya194,

Ben de sizi tanımıyorum ama gördüğünüz gibi buradan konuşabiliyoruz. Kısmet olursa yüzyüze de tanışırız. Bahsettiğiniz mesajları okudum. Zaten o mesajlardan birisine cevap olarak size yazmıştım.

Sizi suçlamak gibi bir çabam hiç olmadı. Size bu cevabı yazma nedenim ise, sizin zan altında kalma konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti gidermek için. İyi niyetinizden en ufak bir kuşkum yok. Yaptığınız internet araştırmalarında bulduklarınızı buraya kopyala yapıştır yapmanız çok ince bir davranış. Tekrar çok teşekkür ederim. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

Sizi hiç bir biçimde zora koşmadan şöyle sorayım o zaman.
- Yaptığınız bu araştırmalar, bizim orada rehbersiz olarak gezebilmemiz için yeterli olacakmıdır?
- Yoksa mesajımda (http://www.agaclar.net/forum/1109103-post197.htm) sorduğum sorular ışığında uygun bir bedel ödenecek bir rehbere yine de ihtiyacımız olduğunu düşünüyormusunuz?
Sanırım bu iki sorunun hiçbir biçimde sizi zan altında bırakmaya yönelik olmadığını görebilirsiniz.

Aslında bu (http://www.agaclar.net/forum/1109103-post197.htm) iletimdeki sorular da bu kadar basitti. Üzgünüm ama gereksiz bir hassasiyet göstermişsiniz.

Örnek gösterdiğiniz Perhan’ın mesajına ek olarak ben de sizin yine Perhan’ın 181 (http://www.agaclar.net/forum/1107360-post181.htm) numaralı mesajını tekrar okuyup “analiz” etmenizi rica ederim.

Saygılarımla..

Omer
26-02-2013, 12:27
Güler Hanım ve arkadaşlar,
omer dostumuzun paylaşımıma alıntıda cevap olarak yazdığı yazının ne anlama geldiğini sizlerin yorumuna bırakıyorum.

Herhangi bir yoruma gerek yok.
Soru size sorulmuş. Siz de "evet yapabilirim" veya "hayır yapamam diye cevap verirsiniz, olur biter.

ykaya194
26-02-2013, 13:24
dostum omer,
Siz benden evet veya hayır cevabı bekliyorsunuz, ancak hiç bir paylaşımda "rehbere gerek yok ben rehberlik yaparım" diye yazdığımı hatırlamıyorum.
Arkadaşların ön bilgisi olsun diye gezilebilecek ve yemek yiyelebilecek yerler ve saatlar ile ilgili kendimce bir program yaptım ve görüşlerine sundum.

Rehbere taraf olup olmadığımı sorarsanız, yanlışlıkla sildiğim paylaşımda belirttiğim gibi "rehberle anlaşma yapmadan önce arkadaşların ortak oluru alınmalı"vurgusunu yaptım.

Perhan
26-02-2013, 14:04
Rehberli veya rehbersiz çok güzel bir seyahate çıkmak üzeresiniz. Büyükerşen hoca hakikaten Eskişeir'i yeniden yaratmış. Eskiden Porsuk çayına kokudan yaklaşılamıyordu. Şimdi içinde motor veya gondollarla dolaşıyorsunuz. Cam, lületaşı ile birlikte tarihe de tanık olacaksınız. 45 dakika uzay üstündeki gösteride çok enteresan. Şato ve casper, Nuhun ve korsan gemisi gibi bir çok yer göreceksiniz. Biz orada iken Büyükerşen hocanın mumya müzesi açılmamıştı. Açılmışsa resimlerini paylaşırsanız sizlere teşekkürler ederiz. İyi yolculuklar

günebakan
26-02-2013, 16:05
Biz bu geziyi çok istediğimiz için bütçemi zaten zorluyorum lütfen kusura bakmayın ama biz 4 kişilik bir aile olarak geliyoruz ama bir 50 lira daha benim için fazla gelir. Zira orada da harcama yapacağımız. Ne yapacağız karar veremedim. Acaba gelmekten vazmı geçsek sizide sıkıntıya sokmak istemiyorum bilemedim ki

Güler
26-02-2013, 17:32
Sevgili günebakan hiç öyle şey olur mu, lütfen programınızı değiştirmeyin, çok üzülürüm.

Arkadaşlar, bu konu hakkında hiç konuşmak istemiyorum. Lütfen sizler de kapatın konuyu. Hep beraber 18 kişi programımızı gerçekleştireceğiz. NOKTA konmuştur.

Biraz daha yazarsanız başlığı kapatacağım.

Yazacağınız şeyler kim nereden vasıtaya binecek olabilir ancak.

Omer
26-02-2013, 20:16
Sevgili günebakan hiç öyle şey olur mu, lütfen programınızı değiştirmeyin, çok üzülürüm.

Arkadaşlar, bu konu hakkında hiç konuşmak istemiyorum. Lütfen sizler de kapatın konuyu. Hep beraber 18 kişi programımızı gerçekleştireceğiz. NOKTA konmuştur.

Biraz daha yazarsanız başlığı kapatacağım.

Yazacağınız şeyler kim nereden vasıtaya binecek olabilir ancak.

Hık mık.. Kem küm..

sedoş1
26-02-2013, 23:23
Eskişehirli olarak rehberlik yaparız seve,seve

cemal.S
26-02-2013, 23:45
Merhabalar...!

Yalovadan katılma ihtimalimiz olabilir kesin değil ancak şartları zorlayacağım...Yalova seyahat ne güne duruyor. Kızımı göreceğim fıstığımı...:):) Analarını ikna etmeye çalışıyorum. Olmazsa yalnız geleceğim en geç perşembe akşamı netleşecek. Güzel olacak güzel...;)

SEDOŞ çok teşekkür ediyoruz desteğiniz için ESKİŞEHİRLİ olduğunuza göre eminim diğer arkadaşlarda sizinle tanışmak isteyeceklerdir.

SAYGIYLA.

nrkrkmz
27-02-2013, 23:40
Hepinize iyi eğlenceler...... Sizler gezin tozun bize anlatın. :D

İnanın ruhum sizinle bedenim İstanbul ...........:p

Muda
28-02-2013, 12:03
Arkadaşlar ben de sizlerle tanışmak ve uzun süredir gezmediğim Eskişehir'in son halini görmek için ailem ile birlikte Afyonkarahisar'dan gelmeyi düşünüyordum. Burada iki üç gündür bahar havası gibi güzel ve sıcak olan normalin üzerinde iyi olan havalar bugün sabah itibari ile kar yağmaya başladı. Şu an için yağan kar eriyor. Eskişehir'deki durum hakkında oradaki arkadaşlar bilgi verirlerse iyi olur sanırım.

Güler
28-02-2013, 12:07
Arkadaşlar ben de ailem ile birlikte Afyonkarahisar'dan gelmeyi düşünüyordum. İki üç gündür bahar havası gibi güzel ve sıcak olan havalar bugün sabah itibari ile kar yağmaya başladı. Şu an için yağan kar eriyor. Eskişehir'deki durum hakkında oradaki arkadaşlar bilgi verirlerse iyi olur sanırım.

Buyrun gelin.

Hava buzzz gibi de olsa, bizim neşemizle ısınacaktır, hiç şüpheniz olmasın. ;)

Muda
28-02-2013, 17:43
Buyrun gelin.

Hava buzzz gibi de olsa, bizim neşemizle ısınacaktır, hiç şüpheniz olmasın. ;)

O konuda hiç şüphem yok. Her şey gönlünüzce olsun.

Fatma Acar
28-02-2013, 23:28
SEDOŞ a çok teşekkürlerr.

Adalet Yağcı
01-03-2013, 11:53
2 Mart Cumartesi Eskişehir sisli (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/turkiye.aspx?g=2#sfB) ve soğuk görünüyor, kalın giyecekler tercih edilmeli.

3 Mart Pazar (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/turkiye.aspx?g=3#sfB) günü hava yağmurlu olacakmış, her ne kadar araçla gezilecekse de şemsiye buluındurmakta fayda var.

Yarın buluşmak üzere.

ykaya194
01-03-2013, 12:35
Ankstel,
Bizi unutma saat 8:15 te E5 Göztepe Mediacal Park hastanesi durağı.

sedoş1
01-03-2013, 12:50
Bugün hava çok güzel on derece civarı muhtemelen pazar günü soğuk olacak

sedoş1
01-03-2013, 13:16
Sesimi duyan birileri varmı acaba arkadaşlar iki kişiye mesaj attım fakat dönen olmadı yarın akşam uygun olursa sizleri evimde akşam yemeğine davet ediyorum kabul görürse cevabınızı bekliyorum

Lunlun
01-03-2013, 14:19
Haydi bakalım, inşallah görüşmek üzere.

Sayın Sedoş, kendi adıma teşekkür ediyorum size. Kısmet olur da gelebilirsek cumartesi akşam için gruptan ayrı bir programımız var. Nazik davetiniz için tekrar teşekkürler.

Adalet Yağcı
01-03-2013, 19:09
Sesimi duyan birileri varmı acaba arkadaşlar iki kişiye mesaj attım fakat dönen olmadı yarın akşam uygun olursa sizleri evimde akşam yemeğine davet ediyorum kabul görürse cevabınızı bekliyorum

Çok naziksiniz sevgili sedoş, nazik davetiniz için teşekkürler ederi(z)m.

Arkadaşlar şimdi yol hazırlığı heyecanından size cevap verememişlerdir.
Biz kalabalığız en iyisi siz bize katılın, hep birlikte keyifli zamanlar geçirelim.
Konaklama adresimizi biliyorsunuz :)

Sevgiler.

cemal.S
01-03-2013, 20:34
Merhabalar...!

Felek Mustafaya yar olmadı diye bir deyim vardır bizim oralarda. Umarım duyanınız olmuştur. Malesef sizleri uzaktanda olsa fotolarda seyreyleyeceğiz diğer katılamayan arkadaşlarla birlikte.

İyi eğlenceler. GÜZEL OLUR GÜZEL...

Saygıyla.

günebakan
01-03-2013, 22:06
Beylikdüzünden metrobüsle geleceğiz sakın bizi unutmayın:)

Nevin Marangoz
01-03-2013, 22:29
Eskişehir'e giden bütün herkese iyi yolculuklar,bol eğlenceler dilerim.

Güler
01-03-2013, 22:57
Sayın sedoş, çok naziksiniz-teşekkür ederiz.
Lütfen zahmet etmeyin, siz buyrun beraber olalım.

Yücel Özlem
03-03-2013, 00:41
Hiç haber yok.
Yorgun düştünüz sanıyorum.

YeniGine
03-03-2013, 01:00
Evet hiçbir haber yok; ne yaparlar, ne güzellikler, ne mutluluklar yaşarlar acaba? Eminim ki ne kadar güzel bir gezi oluyor. A o gezide ben de olaydım... :(

Perhan
03-03-2013, 09:18
Dün 11.00 gibi görüştüm Pamukova'dan geçiyoruz dediler. Sonra ses seda yok. Herhalde çok yoruldular.

Sevgi Durul
03-03-2013, 10:28
Arkadaşlar biraz önce Sevgili Güler hanım'la görüştüm. Dün akşam sitede sorun olduğu için fotoğraf yükleyememişler.

Çok mükemmel bir gezi olduğunuı ve Eskişehir'i çok beğendiklerini söyledi. İyiler ve bir sorun yok, merak etmeyiniz.

Adalet Yağcı
03-03-2013, 21:21
Hiç haber yok.
Yorgun düştünüz sanıyorum.

Sayın Yücel Özlem;

İnanın hiç yorulmadık, öyle keyifli bir gezi oldu ki, tüm ayrıntıları yazacağım.

Fatma Acar
03-03-2013, 21:42
Perihan hanımcım çok güzel vakit geçirdik süper süper süperrrrrrrrrrrrrr,

Güler
03-03-2013, 21:57
Harika bir gezi oldu, Eskişehir'i görmemiştim çok beğendim. Sizlerin de aramızda olmanızı isterdik.

Sağ olsunlar arkadaşlarımız Büyük Şehir Belediye'sinin rehberlerinden çok cici bir hanımın bize eşlik etmesini sağlamışlar, gördük, bilgilendik, keyif aldık.

Sevgili sedoş, zahmet edip otelimize kadar gelip davetini yineledi. Çok kısıtlı zamanımız olduğu için davetine icabet edemedik diye üzgünüz, inşallah kırılmamıştır bize.

Bugün de üzüm geldi, turumuza katıldı. Onu yeniden görmekten çok mutlu olduk. Teşekkür ederiz sevgili üzüm.

Sizlere demiştim ya " Eskişehir'de hava buzzz gibi de olsa sorun değil, bizler neşemizle ısıtırız diye, aynen öyle oldu. İlk gün paltolarımızı bile çıkartarak dolaştık. Eskişehiri bu iki günde ısıtıverdik. ;)

Eskişehir mutfağını tanıdık, yedik, yedik, yedik. Çiğ Böreğe " çi börek" diyorlar.
Ondan da yedik, balaban köftesinden de. Hakikaten çok lezzetliydi. İsterseniz siz bir de ömer ve ankstel'e sorun. Maşallahları vardı valla. :)

Armudun sapı, üzümün çöpü var diyerekten bir şey yemeyen Adalet Yağcı bile
yedi de yedi. :D

Gezi notlarını fotoğrafları küçülttükten sonra yazacağım.

Güler
03-03-2013, 22:38
Bir grup arkadaş Mecidiyeköy'de toplandık. Arabamızın önüne Gezi Grubu pankantımız asıldı ve yola koyulduk.
Yol boyunca arkadaşlarımızı toplayarak, ilk durak Berceste Sapanca'da çay molası verdik

Daha sonra otelimize yerleştik ve rehberimiz eşliğinde Eskişehir turu yapıp Eskişehir Kırım Çi Börekçi'sinde çi börek yedik kuzu etli sorpa içtik.

Toplanmaya başladık....

374675

374676

Güler
03-03-2013, 22:47
Gezimize katılan arkadaşlardan lunlun ve yk194 ün aile fotoğraflarını çekememişim, üzgünüm. Ama başka arkadaşlarımız mutlaka yüklerler.

İlk fotoğrafta sağ başta ankstel görünüyor.

Omer

günebakan ailesi (Hacer-Mehmet-Bahar-Ezgi)

Fatma Acar ve eşi Taner Bey

Nevzat ve eşi Çiğdem Hanım

Adalet Yağcı ve ablası Zekavet Hanım.

374677

374678

374679

374680

374681

Güler
03-03-2013, 22:54
Çi börekçideyiz. (aç kurtlar gibi beklemekteyiz, öyle acıkmışız ki gelince fotoğraflamayı unutmuşum güzelim çi börekleri)

Ve kuzu etli sorpa.

374683

374684

374685

374686

Güler
03-03-2013, 23:37
Şehir merkezinde olan Odun Pazarı evlerini dolaştık, Eskişehir Kent Belleği Müzesini gezdik.

Eskişehir bence yepyeni bir şehir olmuş. Şahit oldum ki her Eskişehir'li hem belediye başkanlarına hem de şehirlerine aşık. Herkes, şehri için bir şey yapmak, tanıtmak çabasında.

Eskişehir Kent Belleği Müzesi bütün bunları size göstermekte. Nasıl bir Eskişehir alıp, ne hale getirdiklerini safha safha sözlü tarih arşivleri ile göstermekte. Kulaklık takarak veya dokunmatık ekrana dokunarak bütün bunları izleyebilme olanaklarını sunmuşlar.

9 standa bölmüşler: Tarih - Kültür Mirası - Etnik Kültür - Eğitim - Kültür ve Sanat - Spor -Ekonomi - Genetik Miras - Benim Eskişehirim.
Bu bölümleri görmemiş olanlar bence kaçırmamalı.

Cam müzesi de çok güzel. El emeği çok güzel sergilenmiş. Temaları da bir o kadar etkileyici. O kadar ilgi görmüş ve beğenilmiş ki, yurt dışından da hediyeler gönderilmiş.

Sizlerin görmesini istediklerimden....

374701

374702

374703

374704

374705

Güler
03-03-2013, 23:38
374706

374707

374708

374709

374710

Güler
03-03-2013, 23:40
374712

374713

374714

374715

YeniGine
03-03-2013, 23:49
Evlerinize ve siteye hoşgelmişsiniz... Evet biliyorum, eminim çook güzel bir gezi olduğunu... Katılamadığım için üzgünüm; inşallah günü birlik gezilere nasip olsun.

Güler
03-03-2013, 23:50
İsterdim ki vaktimiz daha bol olsaydı da Kent Belleği Müzesinde daha da fazla kalabilseydik.

Yine Odun Pazarı içersindeki Atlıhan Elsanatları Çarşısını gezdik. Burada Lületaşlarından yapılmış hediyelik eşyaları gördük.

Rehberimizden öğrendiğime göre Lületaşı dünyada en çok Eskişehirde çıkıyormuş. Ana maddesi mağnezyum ve silisyum olan bu beyaz taş, yer katmanının ne kadar derininden çıkarsa kalitesi o kadar iyi oluyormuş. Yumuşak olan bu taş yontulmaya kolay gelirmiş.

374716

Güler
04-03-2013, 00:11
Dolaşmaktan yorulmuştuk ama hiç birimiz şikâyet de etmiyorduk.

Daha sonra rehberimiz hem Eskişehir'i tepeden görebileceğimiz aynı zamanda da çay-kahve içebileceğimiz Şelale Parka götürdü bizleri.

Şelale Park'ta kocaman bir şelale yapılmış ama kış mevsimi olduğu için suyu akmıyordu.

Tepeden bakış güzeldi ama çayları hiç güzel değildi. Porsuk suyunu arıtarak musluklara veriyorlarmış. İçilebilir hale getirilmiş olan bu su, şehrin su şebekesiymiş. İçilmesinde hiçbir sakınca yokmuş ama söylediklerine göre o kadar güzel doğal kaynak suları varmış ki herkes bunu tüketiyormuş, adı da Kalabak.
Benim de hoşuma gitti, yumuşak bir su. İsterdim ki Şelale Parktakiler de çayı, Porsuk Çayı'nın suyu yerine bu doğal sudan yapsalardı.

Daha sonra Otelimize döndük, 2 saat dinlendikten sonra ver elini 222 Park Eskişehir eğlence kompleksi.... akşam yemeğini canlı müzik yapan şık bir restoranda yemeğe karar verdik.

Eskişehir'liler her fırsatta ya telefon kod numaralarını ya da şehir plâka numarasını kullanacak yerler buluyorlar. Şehir aşkından mı geliyor diye merak ettim.

Eğlence yerleri telefon kod numarası 222, Porsuk üzerinde 26 tane köprü yapmışlar, araba plâka numaraları 26. Parkta şato yapmışlar 26 kuleli ....;)

Güler
04-03-2013, 00:26
Arkası yarın diyelim mi arkadaşlar? Eeee ne de olsa yol yogunluğu var. ;)

Omer
04-03-2013, 09:27
374875

Otelimizin önünde "hoşgeldiniz hatırası"..

374876

374877

Odunpazarı sokaklarında rehberimiz Nurcan Hanım'ı dinliyoruz.
Arkada Odunpazarı'nın "simge" oteli Abacı konak Oteli.. ;)

374878

ykaya194 - ankstel - Adalet Yağcı Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Odunpazarı

374879

Kent Belleği Müzesi Odunpazarı..

Güler Hanım, resimaltı yazılarını siz çok güzel toparlamışsınız zaten. Ben daha fazla karıştırmayayım dedim.

ankstel
04-03-2013, 09:27
Çok güzel bir gezi olduk emeği geçenlere çok teşekkür ederim
Bu gezide bize rehber konusunda zaman ayırarak yardımcı olan Sayın Özgür akbıyık beye ve hanım hanımçık rehberimiz Nurcan canalp hanıma huzurlarınızda tekrar teşekkür ederim..

Resim Akşam yemeği.

Omer
04-03-2013, 09:36
374881

Yeni Eskişehir'in mimarı Yılmaz Büyükerşen hoca ve bizim grup..

374882

374883

374884

374885

Odunpazarı sokaklarında..

Omer
04-03-2013, 09:44
374886

ankstel, önce ayaküstü kurs alıyor..

374887

ardından da, Nevzat ve eşinin fotoğrafını çekiyor ;)

374888

Porsuk üzerinde tekne gezimiz.

374889

374890

Güler
04-03-2013, 09:46
Sevgili Omer'in güzel fotoğrafları ile benim anlatmak istediklerimi birleştirirseniz ne kadar güzel, doyurucu bir gezi olduğunu görürsünüz. ;)

Omer
04-03-2013, 09:50
374891

374895

374892

374893

374894

Porsuk Tekne gezisi başladığı yerde, Köprübaşında sona erdi..

Güler
04-03-2013, 09:50
Bütün gezimiz süresinde ankstel ile Omer, adeta anlaşamayan-birbirlerini kıskanan iki eltiyi oynadılar. Bu halleri hepimizi güldürdü. :D

Ama ayrı da olamadılar bir türlü. :p