View Full Version : Akçaağaçlarda Saksı Değişimi Uygulamaları
tourkana
14-02-2013, 11:57
Arkadaşlar ,
Fidanlığımdaki (http://www.agaclar.net/forum/bonsai-haberleri-satis-yerleri-ve-faydali-linkler/23481.htm) bazı Akçaağaçları alıp budama- uç alım gibi işlemlerini yapıp gelişimlerini görmek istemiştim.
Fidanlıktaki Acerlerde hiç ayırım yapmadan kullandığım toprak, dağ kumu-volkanik tüf- killi toprak ve torf idi.
Bugün bonsai saksısına aktaracağım aşağıdaki Acerin kökleri o kadar güzel gelişim göstermişki , tüm saksıyı saçak kökleri doldurmuş vaziyetteydi.
Bu hafta sonu bahçeme gelecek arkadaşlar ile bol bol Acer Saksılaması yapacağız , elimde bolca saksı var , gelip görmek tecrübe etmek isteyen arkadaşları bekleriz.
tourkana
18-02-2013, 10:43
Önceki Acerin toprağına ,ortak yerleşim alanlarından topladığımız yosunları da yerleştirdikten sonraki fotoğrafı.
tourkana
18-02-2013, 10:48
Mart Sonuna kadar devam edeceğimiz Saksılama çalışmalarında ,2. Acer palmatumun gövdesi ve saksısı oldukça büyüktü.
Saksısından çıkardıktan sonra 2 kişi yarım saat boyunca saçak kökleri topraktan ayırmak için uğraştık. Yeni saksıya yerleşimini yaptıktan sonra Torf-Volkanik Tüf-İri dişli Dağ Kumu-Toprak karışımıyla dikimini yaptık, boşlukları önlemek için Asya Yemek Çubukları ile toprağı iyice didikledikten sonra , sulama ile toprağın drene olup olmadığını kontrol ettik.
Ağacın gövdesi kalın ama bir kısmı maalesef hasarlı görünüyor.Buraya Volkanik cüruflar ile birlikte gösterecek bir çalışma yapmayı düşünüyorum.
tourkana
18-02-2013, 10:52
Ağacın nebarisi çok güzel. Baharda uç alma - dalcık sayısını arttırmaya yönelik işlemler ile çalışmalar devam edecek.
tourkana
18-02-2013, 10:58
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bonsai-calismalari/292644d1336501475-3.jpg
Yukardaki linkteki güzel Acer de saksılananlar arasında yerini aldı.
Ellerinize saglık sayın tourkana muhteşemler.
Acerlerin kök yapısı yüzeysel bildigim kadarıyla ve cok yogun bunu sınırlamak bitkiyi olumsuz etkilemiyormu .
tourkana
21-02-2013, 09:22
Ellerinize saglık sayın tourkana muhteşemler.
Acerlerin kök yapısı yüzeysel bildigim kadarıyla ve cok yogun bunu sınırlamak bitkiyi olumsuz etkilemiyormu .
Teşekkürler iris41,
Acer'in köklerini sınırlamak kesinlikle etkilemiyor, saçak kökleri ne kadar yoğunlaştırırsak o kadar iyi ,aynı zamanda bunu ağacın kök boğazının etrafına 360derece yaymak da çok önemli. İyi sulama ve besleme ile hiç sorun olmayacak bir yapıda.
Şimdilik daha cok ufaklar saksı degişimi ne zaman uygun olur Sayın tourkana.
Ben bonzai düşünmüyorum büyütmek icin aldım geniş saksı uygun olur sanırım .
Sizin yaptıklarınızı gördükce heveslenmedim degil ;) birde kuruyan dallar var ne önerirsiniz budamak icin erkenmi .
tourkana
22-02-2013, 13:27
Kuruyan dalları 45 derecelik bir açıyla budayın, bu dalları her zaman budayabilirsiniz, ama diğer dalların budanması için de tam zamanındayız.
Geniş bir saksıda , sabah güneşi alan bir yerde rahatlıkla gelişir. Başarılar.
tourkana
06-03-2013, 08:52
Çalışmalar son sürat devam etti, bu hafta çok uzun çalışamadık ama yine de güzel çalışmalar elde ettik. Bu hafta (Raft Style) sal tarzına uygun gövdeli 2 acer fidanını bonsai saksısına aldık.
Not : Saksılar yamadorian'dan , kendisine teşekkür ederiz buradan . :)
tourkana
06-03-2013, 08:54
Çalışmaların devamı ,
***.bi saksi aldim altinda delik yok.alt kisminda içe monte su hazne mevcut.cok bozdu bitkilerimi...kullanan varmi nasil kullaniyorsunuz
acaba tam şu sıralarda aceri toprağa diksem saksıdan çıkardığım gibi bi sıkıntı oluşur mu sayın dostlar?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.