View Full Version : Gizsu / Balkon
Benim sahip olduğum bitkilerde bunlar,çoban çiçeği iki renk,zambak,hollanda nergisi,süs narı,çiğdem,gardenya,frezyalarım,katmer nergis,balıkesir top biber,pembe lilyum.Okadar zor edindimki bunları hepsinin hikayesi var o yüzden çok değerliler benim için..
Pasiflora,yaban mersini,saksıdan süpriz fışkıran sümbüller,goji berry,kalan orkidelerim,gloksinyalarım ve ismini bilmediklerim ancak bukadar edinebildim:( Sürekli yağmur yağdığı için balkon ve çiçekler düzensiz çoğu kırıldı şiddetli yağmurdan bir balkon kenarına bir masaya göç halindeler
bunun adını bilmiyorum ama hep çiçekli içimi açıyor..
Zephyranthes grandiflora uykuda şu an:)
serkan_istanbul
13-02-2013, 12:51
sayfanız hayılı olsun. sevgiler aramıza hoş geldiniz.
Tesekkurederim cok naziksiniz..
Cymbelina
13-02-2013, 17:47
Sayın Gizsu, sayfanız hayırlı olsun. Gayet güzel çiçekleriniz var, maaşallah. Balkonunuza da maaşallah, nispeten büyük ya da geniş balkonlar hoşuma gidiyor. Yağmur suyu biriktirme şansınız da var sanırım. Güvercin saldırısı ;) olmuyor mu? İyi hoş hayvan da, biz artık illallah dedik:(
Sorduğunuz çiçeğin ismi e. milii (euphorbia olmalı açılımı). Başka arkadaşların sayfasında görüp beğenmiştim ben de. Bay tömürcek isimli arkadaşımızda da var. Çiçekleri çok güzel ama o dikenlerinden dolayı bana uzak biraz:)
sayfan hayırlı olsun , burada bir dolu çiçeği görmek dileği ile :)
Cymbelina tesekkurederim,burada balkonlar cok buyuk balkonun yarisi gozuken ayrica benim 3 balkon iki terasim var cok sansliyim mi desem temizlemek cok zor,burada guvercin yok cok enteresan,tek zarar veren inanilmaz yagan yagmur..
gokcegokce
14-02-2013, 08:25
Sayfanız hayırlı olsun sevgili gizsu. Güzel paylaşımlarınızın takipçisi olacağım. Sevgiler...
Yeni bebekler bakalim beni guldurecekler mi yerde buldugum daldan bile medet umuyorum :)
milaca2010
15-02-2013, 07:45
Sn. gizsu; balkon sayfanız hayırlı olsun.
Güzel paylaşımlar, bol çiçekli günler dileğiyle.
bu arada frezyalarınız açmak üzere, misler gibi kokacak balkonunuz.
Sevgilerimle...
Sn milaca2010 teşekkürederim temennilerinize..frezyaları sabırsızlıkla bekliyorum muhteşem kokuyorlar ve geçen sene kapı kapı istediğim renkler ilk kez bu sene kendilerini gösterecek inşallah gerçi en çok istediğim açmadan kurudu hayırlısı çiçeklenince paylaşırım:)
Sn. Gizsu; balkon sayfanız hayırlı olsun. Hoşgeldiniz. Balkonunuzun bol çiçekli olmasını dilerim.
İremsıla
15-02-2013, 10:01
Sevgili gizsu çiçekleriniz çok sevimliler,frezyalara bayıldım.6 yapraklı diye bahsettiğiniz ruj çiçeği çeliğine benzettim değilsede bir tür hoya çeliği.ustalar daha iyisini bilir diğer tek yapraklı olan ise mum çiçeği çeliği ama sanınırım ters dikilmiş tomurcuk dalı aşağı doğru bakıyor resimden öyle anlaşılıyor..
Evet sevgili iremsila kopmus dallardi elegecirdim olmesinler diye ve dalin kok uzntisi verdigi taraf orasiydi o yuzden ters:)) ilginize tesekkurler bu arada baktim ruj cicegi supersiniz:)
Denizardacan
15-02-2013, 11:10
Hoşgeldiniz sn Gizsu, balkonunuzun ve teraslarınızın bitki ve çiçeklerle, tropikal meyve ağaçları ve salkım salkım cherry domates, salatalık, biber gibi emvai çeşit sebzeyle dolup taşmasını temenni ediyorum.
Şaka şaka :p, bakabileceğimiz kadar bitkiler edinelim hepimiz inşaAllah. Bol çiçekli günler diliyorum. Benim frezyalarda yapraktan başka birşey yok, üstüne üstlük bir de sararıyorlar :(
Görüşmek üzere.
Benimkiler beni hiç üzmedi sadece geçen sene rica minnet istediğim fuşya rengi olan yağmur ve fırtınadan çok uzadığı için kırıldı bende kestim o da kurudu:)inşallah ölmez hepsini çok zor buldum:)lilası,beyazı,sarısı,gül kurusu,fuşyası ve orjinalini toparlayabildim yalnız şunu söylemeliyim koku olarak orjinal frezya gibi kokmuyor hiçbiri yani aşılılar..
Adini bilmiyorum ama komsum verdi az once oleeeey:)))
Sayın gizsu Frezyanızı kurudu diyip sökmeyin soganı toprak altında büyüyordur bende yıllardır var İsatnbulda acmadan dona maruz kalıyor soganı ölmüyor.
Alanyaya misafir oldugumda cok sevmiştim ;) cok güzel bir yer hoş bir iklimi var ve muz bahcelerini unutmam imkansız heleki parklarda gördügüm Starliceleri .
iris41 Alanya iyi hos ama biraz mahrumiyet bolgesi:) bende istanbulu cok ozledim calisiyordum orada:( muz portakal limon agaclarina bende ilk gelgigimde saskinlikla bakmistim simdi apartmanin bahcesinde bile var:)bu arada cicek ve kaktuslerinize bayildim gule gule buyutun siz orada herseye cok rahat ulasabiliyorsunuz
Pazar gezmesi ganimetlerim:))guzel bir duzenleme icin saksi almam lazim ölmesinler diye geçici yuvaları paşada kontrol etti :)duvarlarda yetişen bitkileri bile aldım hepsi oradan buradan küçük saksıdakiler kokulu karanfil sanırım,soğan gibi olan sümbülün sarkanı adını bilmiyorum ve ilk kez gördüm bakalım akibetleri ne olacak...
nette buldum,soğanlar bundan işte:)
Bugün kızımla kızılkulenin arkasındaki eski sokakları gezdik,bu da karþýmýza çýkan aloe vera ve kaktüs bahçesi yanýlmýyorsam aðaçta okaliptus,sizde görün istedim..
arkadaşlar duvarda kendiliğinden çıkan alıp diktiğim çiçek meğer buymuş çok mutlu oldum:)kalanchoe_tubiflora bugünki ganimet süper
Hoşgeldiniz, bu mevsimde bunlar varsa baharda ne harikalar göreceğiz kimbilir, elinize sağlık. Ama en çok evin kabadayısını beğendim.. Onlar olmazsa olmaz, benim de iki tane var, asıl çiçek onlar.. Kolay gelsin...
Hoşgeldiniz, bu mevsimde bunlar varsa baharda ne harikalar göreceğiz kimbilir, elinize sağlık. Ama en çok evin kabadayısını beğendim.. Onlar olmazsa olmaz, benim de iki tane var, asıl çiçek onlar.. Kolay gelsin...
bu site beni canlandırdı meraklandırdı meğer bilmediğim nekadar çok çiçek ve bitki varmış yanından geçip bakmadığım çiçekleri şimdi dikkatle inceliyorum alanya nimet bu konuda herşey dağda tepede var bugün kekiklerimide topladım gezerken:)evin kabadayısı paşa ilk o denetledi gelenleri:)
milaca2010
17-02-2013, 22:12
Çok güzel bir succulent sevgili gizsu çiçekte açarsa süper olur, iyi günlerde büyütün, bol çiçekli günler dileğiyle...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/370623d1361122490-kal-tubl.jpg
arkadaşlar duvarda kendiliğinden çıkan alıp diktiğim çiçek meğer buymuş çok mutlu oldum:)kalanchoe_tubiflora bugünki ganimet süper
Bu ne güzellik.Güle güle büyütün.Anladım ben ilginç olanı daha çok seviyorum sanki.Çok güzel.
zuhaleyna
18-02-2013, 00:09
sukulentlerin büyük olanının adı Haworthia fasciata imiş, fazla varmı?,:cool:
sukulentlerin büyük olanının adı Haworthia fasciata imiş, fazla varmı?,:cool:
Olmaz mi zuhaleynaciiim :)Hosgeldin buralara,biranevvel gel vereyim kurumasın kökü,dikmedim cunku
Çok güzel bir succulent sevgili gizsu çiçekte açarsa süper olur, iyi günlerde büyütün, bol çiçekli günler dileğiyle...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/370623d1361122490-kal-tubl.jpg
Antalyadaysaniz getireyim sizede 27 subatta gelecegim:)ama çiçek açmıyor sanırım
milaca2010 çiçek açıyormuuuuuuş oleeey buldum resmini:)
Bunlar da aramiza yeni katilan arkadaslar henuz isimlerini bilmiyorum.
milaca2010
19-02-2013, 22:06
Antalyadaysaniz getireyim sizede 27 subatta gelecegim:)ama çiçek açmıyor sanırım
Teşekkürler sevgili gizsu; çok makbule geçer, sevinirim.
Çiçekleri harika...
sayfanız hayırlı olsun sevgili gizsu bol çiçekli günler artık sizi bekliyor hadi aramıza hoş geldiniz artık dur durak bilmiyceksiniz :)
nılgun_dogan
20-02-2013, 00:21
Sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli ve misafirlerle dolsun.
sayfanız hayırlı olsun sevgili gizsu bol çiçekli günler artık sizi bekliyor hadi aramıza hoş geldiniz artık dur durak bilmiyceksiniz :)
Gulsen hnm tesekkurederim gercektende dur durak bilmeyecegim sanirim,zaten takintiliyim bu site bana pek iyi gelmedi,gordugum her cicekten bendede olsun istiyorum ama alanya bu konuda cok yetersiz maalesef..
Sayfanız hayırlı olsun :)
Sayfanız hayırlı olsun :)
Cok tesekkurederim cok naziksiniz:)
Sayin adneser ve esine ziyaretleri ve hersey icin cok tesekkurler tekrar gorusmek dilegi ile bunlarda yeni misafirlerim
Bu ikinci resimdeki soldaki cicegin adi neydi acaba
Sayın Gizsu
Eşim ve ben sizi tanımakla mutlu olduk, ayrıca hiç bir çiçeğinizi esirgemeden hazırladığınız hediye sepeti için çok çok teşekkür ederim görüşmek üzere sağlıcakla kalın.
Çiçeğinizin adı
tradescantia spathacea
Saygı ve selamlar
Sayın Gizsu
Eşim ve ben sizi tanımakla mutlu olduk, ayrıca hiç bir çiçeğinizi esirgemeden hazırladığınız hediye sepeti için çok çok teşekkür ederim görüşmek üzere sağlıcakla kalın.
Çiçeğinizin adı
tradescantia spathacea
Saygı ve selamlar
Ben önem ve değer verip geldiğiniz için teşekkürederim,kızımda hediyenizi çok beğendi tekrar teşekkürler yine görüşmek dileği ile...
Ilk parti frezyalar orjinal asisiz olanlar merhaba dediler, sarilarda arkada sirada bekliyor sonra lila ve digerleri:)
Bayildim bunlara hemen bulmak lazim:)
Elma Kurdu
21-02-2013, 19:10
2. Resim Leş Kaktüsü' ne aittir :)
2. Resim Leş Kaktüsü' ne aittir :)
Tesekkurederim ikisinin de les kaktusu oldugunu biliyorum ama bu cesitlerine bayildim:)
Kisa gunun kari,nasil toparladim bir gorseniz gulermisiniz aglarmisiniz bilmem:)
Arkadaslar bunlar cok kucuk ve koksuz nasil koklendirmem lazim yardimci olurmusunuz
Ayşe Yıldız
22-02-2013, 13:22
Altta bulunan ilk yapraklarını kopartıp direk toprağa gömün. Bir kaç gün sonra toprağı sulayın. Kopardığınız yaprağı da direk toprağın üzerine koyun. .çok çabuk çoğalan bir sukkulenttir.
Altta bulunan ilk yapraklarını kopartıp direk toprağa gömün. Bir kaç gün sonra toprağı sulayın. Kopardığınız yaprağı da direk toprağın üzerine koyun. .çok çabuk çoğalan bir sukkulenttir.
Cok tesekkurederim ilgi bilginize yaptim ama yapraklar okadar minikki yapraklari tutmak bile mumkun degil:)
Güzel ve doğru olmuş mu :)
Su anki takintim Senecio Rowleyanus hayranim bu sukulente,olupta paylasmak isteyen olurmu acaba belki birisi acir halime,şu guzellige bakin
Bunada bayildim.sedum morganianum
Su anki takintim Senecio Rowleyanus hayranim bu sukulente,olupta paylasmak isteyen olurmu acaba belki birisi acir halime,şu guzellige bakin
Sayın Gizsu bu sukulent değilmiş :dilli: papatyagillerdenmiş :) Duyduğumda şaşırmıştım, aynı bitkiye aşık olmuşuz.. Forumdan Sn. Alacakaranlık satışa sokacak, sipariş verdim bekliyorum. Face hesabınız varsa Şeyma Çiçekçiliğe bakın.
Oradan sizde istediklerinizi sipariş edebilirsiniz. ha aman yanlış anlaşılmasın reklam meklam, daha kendisiyle tanışmadım bile.
Sayın Gizsu bu sukulent değilmiş :dilli: papatyagillerdenmiş :) Duyduğumda şaşırmıştım, aynı bitkiye aşık olmuşuz.. Forumdan Sn. Alacakaranlık satışa sokacak, sipariş verdim bekliyorum. Face hesabınız varsa Şeyma Çiçekçiliğe bakın.
Oradan sizde istediklerinizi sipariş edebilirsiniz. ha aman yanlış anlaşılmasın reklam meklam, daha kendisiyle tanışmadım bile.
Su anda bende sasirdim:0 :) ilginize tesekkurederim hele yesil beyazlari var onlarda coook guzel bu ise baslayinca insan kendini alamiyor,her gordugumden bulmak istiyorum:) sanirim tedaviye ihtiyacim var,bu arada adaşız:)
Su anda bende sasirdim:0 :) ilginize tesekkurederim hele yesil beyazlari var onlarda coook guzel bu ise baslayinca insan kendini alamiyor,her gordugumden bulmak istiyorum:) sanirim tedaviye ihtiyacim var,bu arada adaşız:)
Adaşım memnun oldum, hepimiz aynı durumdayız, tedavisiz maalesef :)
Yeşil-beyaz var dediniz ya, ilk kez duyuyorum, hemen bakmam lazım :)
Unutmadan ekleyeyim, çok iyi hatırlamıyorum ama evde çocuk ve hayvan varsa meyvesinin yenmemesine dikkat, galiba zehirliydi. Zehirli bitkiler listesini bulup, kontrol edeyim.
Gojiberry filizlendi,fuşya frezyam açtı yeni getirdiğim ve ilk kez gürdüğüm sümbülde çiçek verdi hemde inanılmaz kokuyor diğer sümbülden daha güzel ve yogun bir kokusu var tavsiye ederim.
Sevgili Gizsu baslığından harika kokular geliyordu bir bakayım dedim off kaynak varmış balkonda. Ellerinize sağlık frezyalar muthiş bir kere koklama sansım oldu bi daha da acmadılar. Bakalım kısmet bu yıl açarlar belki. :)
Sevgili Gizsu baslığından harika kokular geliyordu bir bakayım dedim off kaynak varmış balkonda. Ellerinize sağlık frezyalar muthiş bir kere koklama sansım oldu bi daha da acmadılar. Bakalım kısmet bu yıl açarlar belki. :)
Merhaba fatih (fatih dememede bir sakınca var mı:confused:)her sabah ilk işim yenileri açmışmı diye balkona koşmak oluyor koklayarak güne başlamak gibisi yok resmen enerji veriyor,frezyalardan daha açmasını beklediğim renkler var ilk karşılaşacağız bu sene onları merak ediyorum:)
Sayın Gizsu
Hepsi çok güzeller benim goji beryy'ler güney rüzgarına açık olduğundan daha yeni yapraklanıyor :(
Saygılar
Sayin adneser benimki 2 senedir meyve veriyor ama taneler cok kucuk saksida oldugu icinmi acaba.
Daha once bu siteyle tanisana kadar sukulent nedir bilmiyordum etrafada dikkat etmiyordum meger alanya sukulent kayniyormus bu da bir mahalle berberinin onunden elde edildi mesela,illa bi kök vereyim diye beni yoldan cevirdi kıramadım:)))
Merhaba fatih (fatih dememede bir sakınca var mı:confused:)her sabah ilk işim yenileri açmışmı diye balkona koşmak oluyor koklayarak güne başlamak gibisi yok resmen enerji veriyor,frezyalardan daha açmasını beklediğim renkler var ilk karşılaşacağız bu sene onları merak ediyorum:)
Hiçbir sakınca yok :) İçinizden nasıl geliyorsa öyle hitap edebilirsiniz. :)
Sayin adneser benimki 2 senedir meyve veriyor ama taneler cok kucuk saksida oldugu icinmi acaba.
Benimkinin meyveleride küçük, en büyüğü kuşburnu kadar oldu ve tabii saksıda
olduklarından.
Saygı ve selamlar
Güzel ve doğru olmuş mu :)
Arkadaslar bu yavrularin yapraklari yumusadi sanirim tutmadi nasil kurtarabilirim cok sevinmistim buldugum icin:((
Ayşe Yıldız
25-02-2013, 07:58
Suyunu verdiniz mi? Çok su vermeseydiniz.
Suyunu verdiniz mi? Çok su vermeseydiniz.
Damlattim ustune,yumurtalikta oldugu icin cok kucuk, biraz guneste kaldi ondan olabilirmi simdi yerini degistirdim:(
Ayşe Yıldız
25-02-2013, 14:56
Çok kolay tutuyor. Siz çok fazla müdahale etmeyin. Bitki köklenene kadar aydınlık bir yerde tutun. Haftada bir çok olmayacak şekilde sulayın.
Çok kolay tutuyor. Siz çok fazla müdahale etmeyin. Bitki köklenene kadar aydınlık bir yerde tutun. Haftada bir çok olmayacak şekilde sulayın.
Cok tesekkurederim ilginize toparlar yani,birseyi cok isteyip kaybedince fena oluyor elde etmek icin cok ugrastim o yuzden panikledim:)yakin olsaydik kahveye beklerdim:))
gokcegokce
27-02-2013, 18:37
Frezyalarınız harika açmışlar sn. Gizsu. Bizim için de koklayın bol bol.
Frezyalarınız harika açmışlar sn. Gizsu. Bizim için de koklayın bol bol.
Her sabah ilk isim o sizin icinde koklarim tabi :) Daha cok azi acti hepsinin acmasini bekliyorum hemen fotografini paylasacagim.
gokcegokce
27-02-2013, 19:51
Özel bir bakım yapıyor musunuz? Benim geçen sene aldığım ve martta diktiğim bütün soğanlar çürüdü :(
Özel bir bakım yapıyor musunuz? Benim geçen sene aldığım ve martta diktiğim bütün soğanlar çürüdü :(
Hiçbirşey yapmıyorum daha yeni ve ilk keçi gübresi koydum o da bolluktan:)fuşyaların rengini görünce ödüllendireyim dedim.Alanyada çok var ve heryerde sanırım iklim uygun zaten frezya saksı ve oda çiçeği değil,bilmiyorum sizinki nerede duruyor ama ben hiç içeri almıyorum sadece yazın gölge biryere alıp dinlendiriyorum bazen soğanları ayırıp tekrar dikiyorum yağmurlarla birlikte zamanı gelince kendileri çıkıyorlar:)
diğer renkler bunlara yetişemedi,bunlar yavaş yavaş solmaya başaldı bende olanı paylaşayım istedim devamı gelecek...
gokcegokce
28-02-2013, 13:14
Gerçekten iklim çok önemli. Benimkiler dışarıdaydı ve geçen sene ektikten sonra yağmur fazla yağmıştı martta. Fazla sudan çürümüşler :( Bakalım yine marketlere soğanı gelirse tekrar deneyeceğim. Sevgiler...
Gerçekten iklim çok önemli. Benimkiler dışarıdaydı ve geçen sene ektikten sonra yağmur fazla yağmıştı martta. Fazla sudan çürümüşler :( Bakalım yine marketlere soğanı gelirse tekrar deneyeceğim. Sevgiler...
Dün pazarda vardı adam hangi soğanın hangi renge ait oldugunu bilmiyordu bende cesaret edip alamadım eksik renkleri tamamlayacaktım..
almanyalı
01-03-2013, 08:34
merhaba,
Sevgili Gizsu, frezyalar ne kadar güzel böyle, hımmm kimbilir ne kadar güzel kokuyordur şimdi.
Ben de ektim karışık, balkonda duruyor daha yeni çıkıyorlar.
Sizinkileri görünce..hele de pembe olanı,
aramaya başlayacağım hemen..pembe pembe çok hoş maşallah.
Size sorum içeri alıyormusunuz? yoksa hep balkondamı duruyor? içeri alsam hemen büyür mü benimkilerde?
( bizim yerimize de şöyle iyice koklayın)
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili Gizsu, frezyalar ne kadar güzel böyle, hımmm kimbilir ne kadar güzel kokuyordur şimdi.
Ben de ektim karışık, balkonda duruyor daha yeni çıkıyorlar.
Sizinkileri görünce..hele de pembe olanı,
aramaya başlayacağım hemen..pembe pembe çok hoş maşallah.
Size sorum içeri alıyormusunuz? yoksa hep balkondamı duruyor? içeri alsam hemen büyür mü benimkilerde?
( bizim yerimize de şöyle iyice koklayın)
sevgilerimle
Gercekten cok guzel kokuyor ama sizin begendiginiz pembede goruntu var koku cok az orjinal frezya inanilmaz kokuyor su an salondaki koku cok hos.Ben hic iceri almiyorum daha oncede yazmistim frezya disari cicegi.O pembeyi istedigim bayanin yag tenekesini gormeliydiniz durup kapiyi caldim istedim valla cok iyi insanlardi istedigin kadar al dedi bende ona soganlar goturdum cok sevindi.
gokcegokce
01-03-2013, 15:23
Memleketimizin her köşesi kendi içinde çok güzel ama işte tam da bu nedenle ben Karsı hiç sevemedim. Pazarlarında değil çiçek soğanı, yemeklik taze soğan bile zor bulunuyor. Buranın her şeyi manavlar ve tabi Migros :) Alanyanın kıymetini bilin sn Gizsu.
Dün pazarda vardı adam hangi soğanın hangi renge ait oldugunu bilmiyordu bende cesaret edip alamadım eksik renkleri tamamlayacaktım..
Bu gun ilk kez yuzunu gordum:)kac sene sonra
Memleketimizin her köşesi kendi içinde çok güzel ama işte tam da bu nedenle ben Karsı hiç sevemedim. Pazarlarında değil çiçek soğanı, yemeklik taze soğan bile zor bulunuyor. Buranın her şeyi manavlar ve tabi Migros :) Alanyanın kıymetini bilin sn Gizsu.
Bir bakima dogru ama buradada farkli birsey isteseniz bulamazsiniz. Gorev yuzundenmi oradasiniz,istediginiz seyleri ben size yollarim frezyalarin ayirma zamani gelsin sizi aldim listeye;)hayallerinizi yikmak istemem ama orada biraz zor yetisir ama. birseyi isteyip bulamamak nasil birsey cok iyi biliyorum istediginiz insanlarda vermek istemiyor msj yaziyorum cevap bile vermiyorlar:) ben severim paylasmayi ...bu arada sogani antalyada gordum alanyada da yok alanyada saksilardan rica edeceksin:)
gokcegokce
02-03-2013, 00:59
İnceliğiniz için teşekkür ederim sn. Gizsu. Evet görev için burdayız bu yaz bitiyor Allah'ın izniyle. Aslen Denizliliyim. Sıcak memleketlere alışık olanlar soğukta yapamıyor. İnşallah alışık olduğum bir coğrafyaya giderim. Fazla çeşitliliğim yok ama eğer sizin de benden bir isteğiniz olursa seve seve paylaşırım. Sevgiler...
İnceliğiniz için teşekkür ederim sn. Gizsu. Evet görev için burdayız bu yaz bitiyor Allah'ın izniyle. Aslen Denizliliyim. Sıcak memleketlere alışık olanlar soğukta yapamıyor. İnşallah alışık olduğum bir coğrafyaya giderim. Fazla çeşitliliğim yok ama eğer sizin de benden bir isteğiniz olursa seve seve paylaşırım. Sevgiler...
Karsilik beklemiyorum daha suprizlerimde olacaktiiiir:))Insallah istediginiz yer olur kemiklerinizde ruhunuzda isinir:)
Sevgili gizsu; balkonunuzda keyifle dolaştım başarılarınızın devamını temenni ediyorum.Frezyalarınızda bütün güzelliklerini sergiliyorlar ellerinize sağlık :)
Bu miniside yeni diktim hemen acti:)
Çok beğendiğim bir fotoğraf..
Sevgili gizsu frezyaların kokusu taaaaa buraya geldi ...
Çok seviyorum eskiden bildiğim adıyla arpa zamabağını.
Çok güzel sizde görün istedim..
modern zen gardens {objects of desire} « plenty of colour (http://plentyofcolour.com/2012/03/25/modern-zen-gardens-objects-of-desire/)
Yeni minikleriiim oleeey isimlerini bilmiyorum ama:)isimlerini bilen yazabilirmi tesekkurler
Yeni minikleriiim oleeey isimlerini bilmiyorum ama:)
Sayın Gizsu
Güle güle büyütün, çok güzeller, nerede buldunuz minikleri?.
Esim istanbula gitti zorla misir carsisinin oraya yolladim biraz kandirilmis fiyatlarda ama ...istediklerimi bulamamis bunlari almis bitanede hic sevmedigim var onu burda degistirmeye calisacagim :) birde köksüz topraga sokmuslar sag alttakini insallah bozulmaz:( kaktusun dikenleri turuncu ilk kez gordum
zencefil cicegi
03-03-2013, 19:13
Yeni minikleriniz cok güzel özellikle portakal renkliye bayildim
Güle güle büyütün
Sevgiler
Cok tesekkurederim daha guzelleri sizin olsun..Arkadasimiz almanyaya gidiyor onada bir liste verdik bakalim ne olacak:)
milaca2010
03-03-2013, 22:25
Sevgili gizsu, yeni bitkileriniz çok güzel, iyi günlerde büyüsünler.
Yurt dışından gelecek olanları merakla bekliyoruz, inşallah farklı güzelliklerin sahibi olursunuz.
Sevgilerle...
Sevgili gizsu, yeni bitkileriniz çok güzel, iyi günlerde büyüsünler.
Yurt dışından gelecek olanları merakla bekliyoruz, inşallah farklı güzelliklerin sahibi olursunuz.
Sevgilerle...
Tesekkurederim iyi dileklerinize,umarim bulur zuhaleynanin esi istediklerimizi..ama bu insanlari anlamiyorum köksüz saksiya koymuslar yumusamaya basladi cok uzgunum:(
Begenmedigimi degistirip yerine bunu aldim..Ismini bilen
gokcegokce
05-03-2013, 16:32
Sitenin alışveriş ya da ücretsiz tohum paylaşımı bölümlerinde zaman zaman tohumlar oluyor, takip edip birbirimize haber verelim. Ben de edinmek istiyorum bu sarılıcıdan.
Sitenin alışveriş ya da ücretsiz tohum paylaşımı bölümlerinde zaman zaman tohumlar oluyor, takip edip birbirimize haber verelim. Ben de edinmek istiyorum bu sarılıcıdan.
Merhaba gokce, nasilsin..Varmis ama bitmis ben birsey istersem olmaz zaten,herkese altin bana tas yagar:)tamam haber verelim birbirimize, ben siteyi kullanmayi iyi bilmiyorum ama:(
gokcegokce
05-03-2013, 17:01
Zamanla alışırsınız, bazen de yönlendirilirsiniz :) Aradıklarımızı konu başlıklarında değil, alışveriş bölümünde ya da özel mesajlarla istemek daha iyi sonuç verir. Bu sene fazla bitki edinemem çünkü taşınmam söz konusu. Taşınırken bitkiler zarar görüyor, üzülürüm kaybedersem. Ama yeni balkonumda yani sonbaharda ben de bitkilerimi çeşitlendirmek istiyorum.
Ozel msjla istedim bazi seyler,konuda actim cevap bile vermediler,paylasmayi seven pek gormedim.(sadece fatih ve iris41)(sozum meclistende disari)Bendede 10sogan olsun 9 tanesini dagitir tekrar uretmeye calisirim,mesela cok guzel ve cok sevdigim bir sardunyam vardi herkese bir dal verdim benimki kurudu cok uzulmustum, tekrar buldum sonra sayin adneser ve esi ziyaretime geldi onlara hediye ettim sonra tekrar diktim..yani paylasmak guzel bence cunku herkes herseyi bulamayabilir ya da ayiracak butcesi olmayabilir diye dusunmek lazim...
Nereye tasinacaksiniz bu arada belli oldumu..belki alanyaaa:)
gokcegokce
05-03-2013, 18:39
Keşkeeeee! :) Henüz belli değil nereye taşınacağımız, Antalya istediğimiz yerlerden birisi. Ama benim gönlümde İzmir var tabi :) Paylaşım konusuna gelince, biraz sabırlı olmalısınız. Benim forumda sadece birinci yılım ve zamanla dostluklar kuruldukça paylaşımlar artıyor. Çeşidi çok olan sadece bir kaç kişi var ve bizim gibi çeşitlerini arttırmaya çalışanlar onlardan sayıca fazla. Böyle bakıldığında bu bir kaç üye nasıl diğer üyelerin ihtiyaçlarını karşılayabilir, değil mi? Zamanla birlikte biz diğer üyeler de çeşitlerimizi arttırdıkça paylaşımlarımızın çoğalacağını düşünüyorum. Sevgiler...
gokcegokce
05-03-2013, 19:13
Size kötü hissettirmek niyetinde değildim sn. Gizsu. Eğer böyle hissetmenize sebep olduysam, özür dilerim. Sadece bitki büyütmek zaten sabır işi bu bitki edinmek de sabır işi. Eminim hiç ummadığınız bir sohbet arasında size de güzellikler teklif edilebilir. Sevgilerimle...
[QUOTE=gokcegokce;1114161]Size kötü hissettirmek niyetinde değildim sn. Gizsu. Eğer böyle hissetmenize sebep olduysam, özür dilerim. Sadece bitki büyütmek zaten sabır işi bu bitki edinmek de sabır işi. Eminim hiç ummadığınız bir sohbet arasında size de güzellikler teklif edilebilir. Sevgilerimle..
Lutfen sizinle ya da yazdiklarinizla alakali degil birisinden birsey isteyip cevap alamamak ya da baska seyler kotu hissettiriyor.Yazdiginiz hersey dogru duyarliliginiz icin tesekkurederim,sizinde hersey gonlunuze gore olur insallah bendende sevgiler ama ozur dilemeyin ve takmayin herseyi arkadasiz biiiz:)
gokcegokce
05-03-2013, 20:10
Yazışmalarda yanlış anlaşılmalar olabiliyor o nedenle özenli olmak istiyorum mesajlarımda sevgili Gizsu. Sonuçta beden dili ve ses tonu gibi diğer iletişim imkanlarımız yok sanal ortamda. Arkadaşlığınızdan ben de keyif alıyorum. Sayenizde biraz kaktüs ve sukkulent seveceğim herhalde. Güzel paylaşımlara inşallah :) Sevgiler...
Sayin adneser'in hediyesi su sumbullerim canlandilar :)
almanyalı
07-03-2013, 10:35
merhaba,
Sevgili gizsu, su sümbülleriniz hayırlı olsun.
toprak biraz az değil mi? yarı yarıya olması gerekir diye hatırlıyorum.
gerçi bende yok uzun zamandır aramaktayım hala bulamadım.
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili gizsu, su sümbülleriniz hayırlı olsun.
toprak biraz az değil mi? yarı yarıya olması gerekir diye hatırlıyorum.
gerçi bende yok uzun zamandır aramaktayım hala bulamadım.
sevgilerimle
Tesekkurederim.Geldiklerinde kis haliydi bu sekilde birden canlandilar bende rahatsiz etmek istemedim memnun gibiler:)
Kipa senlenmis:)renkli kaktusler cok guzel
sn.gizsu sayfanız hayırlıolsun çiçekleriniz çok güzeller özellikle frezyalar muhteşem güle güle büyüt bol çiçeklerini görmen dileğiile :)
sn.gizsu sayfanız hayırlıolsun çiçekleriniz çok güzeller özellikle frezyalar muhteşem güle güle büyüt bol çiçeklerini görmen dileğiile :)
Cok tesekkurederim.:)
gokcegokce
07-03-2013, 18:11
Sevgili Gizsu, marketler demek ki baharı bekliyorlarmış bitki getirmek için, inşallah çeşitler çoğalır. Yanılmıyorsam Koçtaş da olması lazım Alanya'da orada yok mu çeşit? Su sümbülleriniz hayırlı olsun. Çok çoğalan bir su bitkisi olarak biliyorum. Çabucak boşluklarını dolduracak ve güzel çiçeğini açacaktır. Son açan frezya resmen fanatik galatasaraylı, o nasıl güzel bir sarı-kırmızı öyle. Kısacası maşallah diyorum arkadaşım :)
Sayin adneser'in hediyesi su sumbullerim canlandilar :)
Sayın Gizsu
Teşekkür ederim, gerçekten hızlı gelişmişler,Sn Almanyalı'nın dediği gibi toprak ister, tabi birde saksı biraz büyük gibi geldi.
Geldiğinizde toprak veririm, cumartesi'ye bekliyoruz.
Sayın Gizsu
Teşekkür ederim, gerçekten hızlı gelişmişler,Sn Almanyalı'nın dediği gibi toprak ister, tabi birde saksı biraz büyük gibi geldi.
Geldiğinizde toprak veririm, cumartesi'ye bekliyoruz.
Hergun sabah hepsiyle selamlasip hal hatir soruyorum,beni sevdiler sanirim.Deniz hasta cumartesiye iyilesir biraz insallah,umarim gelebiliriz ben haber veririm kahvenizi cok merak ediyorum terasi da:)esinize selamlar
Sevgili Gizsu, marketler demek ki baharı bekliyorlarmış bitki getirmek için, inşallah çeşitler çoğalır. Yanılmıyorsam Koçtaş da olması lazım Alanya'da orada yok mu çeşit? Su sümbülleriniz hayırlı olsun. Çok çoğalan bir su bitkisi olarak biliyorum. Çabucak boşluklarını dolduracak ve güzel çiçeğini açacaktır. Son açan frezya resmen fanatik galatasaraylı, o nasıl güzel bir sarı-kırmızı öyle. Kısacası maşallah diyorum arkadaşım :)
Kadinlar gunu icin getirmisler sanirim,insallah cesit cogalir ama hic sukulent yok cicekcilere soruyorum yuzume bakip o ne diyorlar:) halimi dusun hicbirsey bulamiyorum.Koctas var bize uzak ama orada da cesit yok:(frezyanin rengini birebir gormen lazim cok guzel turuncu gibi gul kurusu gibi cok degisik ilk goruyorum bende.Cogalsin sanada yollarim su an tek ama renklilerde koku coook az.
gokcegokce
07-03-2013, 23:13
Yakında tez araştırmam için İstanbul'a gitmem gerekiyor. Çok yoğun olmazsam, Eminönündeki çiçekçileri gezmek istiyorum. Bir de Bauhaus'a gitmek istiyorum. Sukkulentler çok ilgimi çekmese de sizin bir isteğiniz varsa ve bulabilirsem sizin için almak isterim. İlk hedefim bir clematis bulmak olucak. Çelikten çoğalıyormuş. :) Çiçeklerde üremek için arıları ve böcekleri çekici görkemli yaprak ve kokuları olduğunu biliyorum. Demek ki ikisi birden olmuyor. Ya kokusuyla cezbediyor ya da görünüşüyle.
Yakında tez araştırmam için İstanbul'a gitmem gerekiyor. Çok yoğun olmazsam, Eminönündeki çiçekçileri gezmek istiyorum. Bir de Bauhaus'a gitmek istiyorum. Sukkulentler çok ilgimi çekmese de sizin bir isteğiniz varsa ve bulabilirsem sizin için almak isterim. İlk hedefim bir clematis bulmak olucak. Çelikten çoğalıyormuş. :) Çiçeklerde üremek için arıları ve böcekleri çekici görkemli yaprak ve kokuları olduğunu biliyorum. Demek ki ikisi birden olmuyor. Ya kokusuyla cezbediyor ya da görünüşüyle.
Gokcecim nekadar iyisin birisinin bunu benim icin dusunmesi bile yeter almis kadar oldun:)bende clematis pesindeyim bulursam sanada alirim,esim eminonune gitti ama istediklerim disinda bulduklarini almis:)keske bende gidebilsem ama aklinda olsun orasi bence biraz pahali.Antalyadaki bauhous'da sukulent yoktu yani cok bahtsizim.Anlasildi sen yesil yaprakli ve ciceklileri seviyorsun..
gokcegokce
08-03-2013, 11:47
Bakalım bahtıma ne çıkarsa artık :) Evettt!!! Ben görkemli çiçekleri olan yeşil bitkileri çok seviyorum. Üstüne kokulu da olursa oh mis :) Bu aradıklarımı da genelde soğanlılarda, orkidelerde ve sarılıcılarda buluyorum. 3 tane orkide öldürdüm ama yine deniycem inşallah. Sevgiler :)
Renkleri cok guzel ama buyudugunde rengi kalmiyormus.Digerleride yeni cocuklar:)
milaca2010
11-03-2013, 21:19
Farklı farklı renkleriyle harika bir kompozisyon oluşturmuşlar Frezyalarınız sevgili gizsu; bende sarı ve beyaz mevcut, bulabilirsem farklı renklerini ne ala.
Keyfini çıkarın sevgili gizsu; ayrıca yeni kaktüs ve sukullentlerinizi iyi günlerde büyütün.
Sevgilerimle...
diğer renkler bunlara yetişemedi,bunlar yavaş yavaş solmaya başaldı bende olanı paylaşayım istedim devamı gelecek...
Frezyaya bayılırım.. Pembesini bir türlü bulamadım...Nıhayet gecen yıl sarı beyaz pembe 3 sogan karısık buldum.. ektım..Ama 3 hafta önce İzmire yagan dolu frezyalarımı mahfettı.. Simdi sadece 1 tane tomurcuk var üzerinde.. Pembe cıkması ıcın dua edıyorum..Cünkü sarı ve beyazım var.. Sizinkilere hayran kaldım.. Saglıkla seyredın...
Farkli renkleri gecen sene her gordugum evin kapisini calip rica ederek topladim cunku bu renkleri cok aradim bulamadim heryerde yok, tabi bende sonra onlara baska soganlar goturdum :)bende bu sene gordum renklerinin guzelligini,cok cabuk yavruluyorlar cogalsinlar zevkle paylasirim beraber koklar seyrederiz bu guzelligi. Akdeniz cok uygun sanirim frezyaya saksilar hep orada yagmur firtina birtek kurudugunda kaldiriyorum, gunes gormediginde yapraklar uzuyor cicek olmuyor..
Sevgili gizsu; frezyalarınızın maşallahı var, renk çeşitliliğide bol muhteşem gönüyorlar. Nereden aldınız? Soğandan mı yetiştirdiniz? Bu sene favorilerim arasına giren çiçeklerden birisi.
Su sümbüllerinizde sağlıklı büyüsünler.:)
Sevgili gizsu; frezyalarınızın maşallahı var, renk çeşitliliğide bol muhteşem gönüyorlar. Nereden aldınız? Soğandan mı yetiştirdiniz? Bu sene favorilerim arasına giren çiçeklerden birisi.
Su sümbüllerinizde sağlıklı büyüsünler.:)
Cok tesekkurederim,sizin msj ustundeki msj da yazmistim sorularinizin cevabini:)msj136
Sevgili gizsu , maşallah maşallah o ne güzellik öyle ...
Frezyalarınıza bayıldım misssss gibi kokusu buralara geldi sanki.Harika görünüyorlar.Ellerinize sağlık.
Çocukluğumdan kalan sempatisiyle çok severim ,annemin saksı saksı olurdu nasıl kokardı ,arpa zambağı derdik biz.
Ben bir türlü yetiştiremiyorum , şuan da var neden beceredmiyorum anlamıyorum.Hiç büyümedi cılız iki daldan oluşuyor,öyle kaldı.
Güya kokusuyla her yeri dolduracaktım ........olmadı
Sevgili gizsu , maşallah maşallah o ne güzellik öyle ...
Frezyalarınıza bayıldım misssss gibi kokusu buralara geldi sanki.Harika görünüyorlar.Ellerinize sağlık.
Çocukluğumdan kalan sempatisiyle çok severim ,annemin saksı saksı olurdu nasıl kokardı ,arpa zambağı derdik biz.
Ben bir türlü yetiştiremiyorum , şuan da var neden beceredmiyorum anlamıyorum.Hiç büyümedi cılız iki daldan oluşuyor,öyle kaldı.
Güya kokusuyla her yeri dolduracaktım ........olmadı
Umarim benimkiler gibi olur, sizi mutlu ederler:)bende cok seviyorum hem gorunusu cok estetik hem kokusu inanilmaz yaptigim ozel birsey yok renkli olanlara keci gubresi koydum biraz, topragi bile bahce topragi gunesi ve acik havayi seviyorlar benimkiler,her sabah gidip ilk onlari kokluyorum doping gibi:)
Farkli renkleri gecen sene her gordugum evin kapisini calip rica ederek topladim cunku bu renkleri cok aradim bulamadim heryerde yok, tabi bende sonra onlara baska soganlar goturdum :)bende bu sene gordum renklerinin guzelligini,cok cabuk yavruluyorlar cogalsinlar zevkle paylasirim beraber koklar seyrederiz bu guzelligi. Akdeniz cok uygun sanirim frezyaya saksilar hep orada yagmur firtina birtek kurudugunda kaldiriyorum, gunes gormediginde yapraklar uzuyor cicek olmuyor..
Çok tesekkurler sevgili Gizsu..İzmir de apartmanlar öyle yüksekki.. kimsenin balkonu görünmüyor...Pembe için yıllar önce köylere bile götürmüştü eniştem..Karısık renk dıye aldıgım soganlar hepsi beyaz cıktı..Elbet bir yerde vardır kısmetım..Hele sizinkiler büyüsün cogalsın...Buradan seyretmesıde cok güzel...Aslında kısa saplı krem rengı olanların kokusu daha guzel..Yarın cıkıp pazarı arastırmalı bir...
can17can
14-03-2013, 05:58
sayın gizsu bakonuzu gezdim hepsi çok güzeller. bana balkonda başlayan çiçek maceramı hatırlattı . bizde de birçok sukulent ve kaktüs var beğendiklerinizin dallarından kırıp alabilirsiniz.
sayın gizsu bakonuzu gezdim hepsi çok güzeller. bana balkonda başlayan çiçek maceramı hatırlattı . bizde de birçok sukulent ve kaktüs var beğendiklerinizin dallarından kırıp alabilirsiniz.
Nekadar iyi ve zengin gonullusunuz hicbirsey kirip almasam bile sizin gibi insanlarin kaldigini gorup tanismis olmak bile mutluluk verici hersey gonlunuzce olsun,dallari kirmaya basliyorum:) sizin benden bir istediginiz olursa bende zevkle paylasirim..
Çok tesekkurler sevgili Gizsu..İzmir de apartmanlar öyle yüksekki.. kimsenin balkonu görünmüyor...Pembe için yıllar önce köylere bile götürmüştü eniştem..Karısık renk dıye aldıgım soganlar hepsi beyaz cıktı..Elbet bir yerde vardır kısmetım..Hele sizinkiler büyüsün cogalsın...Buradan seyretmesıde cok güzel...Aslında kısa saplı krem rengı olanların kokusu daha guzel..Yarın cıkıp pazarı arastırmalı bir...
Kesinlikle o asisiz olanlar daha yogun kokuyor pembe balkonumda ilk kez acti cogalinca sizi unutmam cunku birseyi isteyip ulasamamak uyku kacirip insani delirtiyor cok iyi biliyorum sukulent isteyip hicbiryerde bulamiyorum mesela:)Alanyadaki balkonlarda yuksek ama benim radarlar cok iyi:)
Bir kavanozdan saksi ve bugun denedigim aşılama:)
Bunlar cok guzel bende istiyorum:(
Bu guzelligin adini bilen..
can17can
14-03-2013, 18:06
Nekadar iyi ve zengin gonullusunuz hicbirsey kirip almasam bile sizin gibi insanlarin kaldigini gorup tanismis olmak bile mutluluk verici hersey gonlunuzce olsun,dallari kirmaya basliyorum:) sizin benden bir istediginiz olursa bende zevkle paylasirim..
sizin gibi kadir, kıymet bilen insanlarla tanışmak ve paylaşmak bizi de çok memnun eder.
bu arada bir üstteki mesajda ki arajmanlarda ki sukulentlerin çoğu bizde mevcut kırmaya çekinirseniz çelik yaptıklarımdan da alabilirsiniz. ama insanın kendi ürettiği daha tatmin edici oluyor. insan onu bir başka seviyor nedense?
sizin gibi kadir, kıymet bilen insanlarla tanışmak ve paylaşmak bizi de çok memnun eder.
bu arada bir üstteki mesajda ki arajmanlarda ki sukulentlerin çoğu bizde mevcut kırmaya çekinirseniz çelik yaptıklarımdan da alabilirsiniz. ama insanın kendi ürettiği daha tatmin edici oluyor. insan onu bir başka seviyor nedense?
Cok tesekkurederim yazdiklariniz icin, inanin cok mutlu oldum.insan kendisi gibi dusunen insanlari bulunca mutlu oluyor ben cok severim paylasmayi soylediginiz gibi buyumusu yerine minicik daldan buyutunce daha size ait oluyor cocuk gibi oncelikle sizinle tanisip, seranizi gormeyi cok isterdim ama gelmesem daha iyi:))birseyi istemek buyuk zulum cok utanarak yaziyorum ama bulamayip cok isteyince insan gozunu karartiyor..
[QUOTE=gizsu;1106890]Su anki takintim Senecio Rowleyanus hayranim bu sukulente,olupta paylasmak isteyen olurmu acaba belki birisi acir halime,şu guzellige bakin[/QUOT
selam hayırlı olsun sayfanız evet bende bayıldım buna bıde uzum salkımı olanı var koparım yıyesım gelıyor :)
resmı yukleyememısım
sorun olmazsa resmı yuklemek ıstedım cıcegını gormen için
sorun olmazsa resmı yuklemek ıstedım cıcegını gormen için
Ne sorun olabilir,paylasiyoruz sevdigimiz seyleri.Senecio rowleyanus adi bende cok seviyorum ama favorim sedum morganianum super:)
benım favorımde bu agzım sulanıyo ya çok guzell
Sevgili gizsu nasıl atmışlar bu sukulenti çöpe, inanamadım. Ama iyi de olmuş, ona sahip çıkacak, kıymetini bilecek bir sahibi oldu. İsmini http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996-26.htm#post1120360 başlığında yazmıştım.
Kalanchoe marmorata'nın en güzel yanı yapraklarındaki benekler. Güneş aldıkça yaprakları beneklenir, yeterli ışık almazsa yapraklardaki benekler kaybolur, düz yeşil yapraklı olarak gelişir. Çok güzel, güle güle yetiştirin.
hayırlı olsun gizsu yeni sukulentin güle güle büyüt
Sevgili gizsu nasıl atmışlar bu sukulenti çöpe, inanamadım. Ama iyi de olmuş, ona sahip çıkacak, kıymetini bilecek bir sahibi oldu. İsmini http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996-26.htm#post1120360 başlığında yazmıştım.
Kalanchoe marmorata'nın en güzel yanı yapraklarındaki benekler. Güneş aldıkça yaprakları beneklenir, yeterli ışık almazsa yapraklardaki benekler kaybolur, düz yeşil yapraklı olarak gelişir. Çok güzel, güle güle yetiştirin.
Ben balkonda gorunce bir parca istedim sonra veririm gorevliye birakirim dedi bende eve ciktim sanirim vermeyecek diye dusunurken kapi caldi saksiyla yollamislar gorevlide asagi diksin diye verdikleri budanmislari cope atmis,hemen git bana getir ben arkadaslarima veririm diuerek kurtardim ben budanmislari daha begendim onlari diktim kendime:)ciceklerin cope atilmasina cok uzuluyorum benim icin hayvanlar gibi caresiz ve sahip cikilmali uzuluyorum:(
Kıskandım vallahi benim böyle cömert komşum olmadı.:))Çok güzel bir türmüş güle güle büyütün.
Kýskandým vallahi benim böyle cömert komþum olmadý.:))Çok güzel bir türmüþ güle güle büyütün.
Benden kurtulmak icin saksiyla veriyorlar:))yakin olsaydiniz sizede verirdim:)Antika seviyorsunuz bende bayilirim sandiklarim var benimde tasiyabilsem istefigim cok sandik var daha:)
fikreteren
17-03-2013, 12:55
Laleye benziyor.
Laleye benziyor.
Yukariya dogru sirali tomurcuklari var glayöl gibi,ilk kez goruyorum bu cicegi lale gibi tek degil:)
Yukariya dogru sirali tomurcuklari var glayöl gibi,ilk kez goruyorum bu cicegi lale gibi tek degil:)
Frezya bu bitki frezya ailesinden yanlız soganı daha yuvarlak.. fındık gibi ve sert..Adını tam hatırlayamadım.. Büyük ihtimalle frezya soganı veren bırısınden karısmıstır..Cok sevdıgım bır cıcektır ama kokusu yoktur....
Frezya bu bitki frezya ailesinden yanlýz soganý daha yuvarlak.. fýndýk gibi ve sert..Adýný tam hatýrlayamadým.. Büyük ihtimalle frezya soganý veren býrýsýnden karýsmýstýr..Cok sevdýgým býr cýcektýr ama kokusu yoktur....
Dogru frezyaya benziyor yapraklar ama frezya veren birinden gelmis olamaz cunku frezyalari ben cicekliyken birer ikiser ele gecirdim:))kismet,bana denk geldi biryerlerden glayol sogani almistim birkere acaba o bumu cikti.Evet kokmuyor ama renkler super aksamda kapandi cicegi.
Paylastigi hersey icin sn. can17can'a binlerce tesekkurler cok mutlu ettiniz sizde cooook mutlu olun:)
can17can
22-03-2013, 18:23
beni de hediyeniz çok sevindirdi. ilk defa bu çeşidi gördüm . sağolun.
işallah yolunuz düşerse sizin beğendiklerinizden verebilirsem daha çok sevinirim.
saygılar.
Sayın Gizsu
Arajman ve kavanoz saksı çok güzel olmuş elinize sağlık, frezyaların renklerini not aldınızmı?;)
Kalanchoe marmorata'lar için ayrıca teşekkür edrim;) salıklı bir şekilde büyüyorlar.
Saygı ve selamlar
Bunun gibi bir bağçe bende yapıcam uygun bir alanım var çok güzel görünüyor bakalım çiçekleri bulabilirsem...
Sayın Gizsu
Arajman ve kavanoz saksı çok güzel olmuş elinize sağlık, frezyaların renklerini not aldınızmı?;)
Kalanchoe marmorata'lar için ayrıca teşekkür edrim;) salıklı bir şekilde büyüyorlar.
Saygı ve selamlar
Merhaba sn adneser nasilsiniz,frezyalarin renklerini yazamadim saksilar ayri renklerde ama karisik olanin renkleri nasil ayiririm bilemedim cunku dipten yeni cikanlar var belki seneye ayri ayri dikerim:) esinize selam ve sevgiler..
sayýn can17can'a çoook teþekkürler yine beni çok mutlu etti paylaþtýklarýyla,çok paylaþtý ama iki iki,bol kazançlar diliyorum umarým emeklerinin karþýlýðýný alýr..
Hafta sonu gezisinden ganimetlerim..
Hafta sonu gezisinden ganimetlerim..
Bende Sn Gizsu nerelerde diyordum?
İyi günlerde büyütün.
Selamlar
Bende Sn Gizsu nerelerde diyordum?
İyi günlerde büyütün.
Selamlar
Merhaba sokakta bir iran kedisi bulmustum haftalardir onun tedavisiyle ugrasiyordum sahiplendirdim dondum:)
serpil D
09-04-2013, 23:33
Bu guzelligin adini bilen..
merhabalar sayın gizsu öncelikle sayfanız hayırlı olsun..resimdeki çiçeğin benzeri bende var ancak nerdeyse beş yıldır bende hiç çiçek açmadı..inşallah aynısıdır.
merhabalar sayın gizsu öncelikle sayfanız hayırlı olsun..resimdeki çiçeğin benzeri bende var ancak nerdeyse beş yıldır bende hiç çiçek açmadı..inşallah aynısıdır.
merhaba serpil hnm ben nette gördüm resmi bayıldım umarım sizdeki odur paylaşırız:))
Bebeciklerim büyüyor..elimden geldiğince toparlayabildiklerim bunlar,çok kıymetliler inşallah köklenir kurumazlar yoksa çok üzülürüm..
Sayın Gizsu
Elinize sağlık maşallahları var.
Yanilerden her ihtimale karşı birer tane yedekleyin derim.
Selamlar
Sayın Gizsu
Elinize sağlık maşallahları var.
Yanilerden her ihtimale karşı birer tane yedekleyin derim.
Selamlar
Yeni olarak fazla bitkim yok zaten, hepsi yaprak koklenmelerini bekliyorum cogu curudu umarim kalanlar tutar sn can17can verdi.Fotograftakiler benim eskiler buyuyemediler birturlu 6. resim can17can`dan
Bakalim beni sevindireceklermi bu resimden sonra cogu curudu maalesef..Sitede cok istedigim sukulentler oluyor rica minnet birer yaprak istiyorum cevap bile vermiyor insanlar,cok enteresan:)
bunlar yapraktan oluyormu?
bunlar yapraktan oluyormu?
Evet yapraktan buyuyor..
selam canım
morganıum varmı sende acaba?
serpil D
11-04-2013, 11:32
Komsum cope atmis apt.gorevlisi bana getirdi.Adi ne acaba
birde saksiyla geldi bir dal istedim bin dal oldu:)))) ben bukadarini ne yapacagim keske yakin olsanizda dagitsam hepinize
merhabalar bu güzelliklerden bende rica etsem mümkün mü acaba?
[QUOTE=gizsu;1136100]merhaba serpil hnm ben nette gördüm resmi bayıldım umarım sizdeki odur paylaşırız:))yetiştirmeyi denemek isterseniz gönderirim.açmasa bile duvara tırmanarak hoş bir görüntü oluşturuyor..
Duvara sarilmis olan mi?pek belli olmuyor umarim ciceklenir ve sizi mutlu eder:)bu arada duvara sizmi tutturdunuz yoksa kendisimi yapisti
merhabalar bu güzelliklerden bende rica etsem mümkün mü acaba?
Cok uzgunum hepsini dagittim okadar coktu ki olmesinler diye cok cok vererek dagittim :(
icime sinmedi adresinizi verin kendiminkinden söküp yollayayim.
selam canım
morganıum varmı sende acaba?
Merhaba benimde en cok istediklerimden morganium maalesef yok birsuru kisiden istedim hic ses cikmadi.Alanya da birsey bulmak cok zor .
Sana bir tanede
cilivya gönderiyorum umarım yoktur
Az once yuzsuzluk edip bir dukkandan istedim adam pek memnun olmadi gibi ama verdi yinede cok guzel neredeyse yere kadar sarkmisti..
serpil D
11-04-2013, 18:11
[QUOTE=serpil D;1136979]
Duvara sarilmis olan mi?pek belli olmuyor umarim ciceklenir ve sizi mutlu eder:)bu arada duvara sizmi tutturdunuz yoksa kendisimi yapisti
kendisi kök çıkararak sarılıyor..
Kargon yola çıktı canım güle güle büyüt
clivyay güneşe koyma sakın aydınlık bir yer olsun yeter
haftada bir sula
Bunlarada bayiliyorum bir bulabilsem..
Sapadere Kanyonu gezimizde çektiğim birkaç fotoğrafı paylaşmak istedim..
gokcegokce
15-04-2013, 16:22
Aranjmanların çok güzel olmuş sevgili Gizsu, gelişip saksılarını doldurdukları günleri de gör inşallah canım.
Aranjmanların çok güzel olmuş sevgili Gizsu, gelişip saksılarını doldurdukları günleri de gör inşallah canım.
Gökçecim teşekkürederim iyi dileklerine,daha güzelleri senin olsun aaah o her bir tanesini ne hallerle elde ettim bir bilsen..;)
Bu da benim ilk saksı denemem yaprağımın ucu kırılmış fırında ama:(
nazenin34
17-04-2013, 10:31
bunun adını bilmiyorum ama hep çiçekli içimi açıyor..
Çiçeginiz çok güzel güle güle büyütün. Benimde çok begendigim ve uzun aramalardan sonra bulabildigim bir çiçek, ismi Euphorbia milii;)
serpil D
17-04-2013, 17:18
merhabalar gizsu hediyelerini aldım sürprizlerede bayıldım.. çooook teşekkür ederim..hakkını helal et lütfen...
merhabalar gizsu hediyelerini aldım sürprizlerede bayıldım.. çooook teşekkür ederim..hakkını helal et lütfen...
Gule gule buyutun begendiginize sevindim:)
Güle,güle büyüt canım bebişlerini
unutma
ne kadar az su o kadar çiçek
Gule gule buyutun begendiginize sevindim:)
Sayın Gizsu
Kardeşim kıskandım yani haberiniz olsun;);):D
Selamlar
Sayın Gizsu
Kardeşim kıskandım yani haberiniz olsun;);):D
Selamlar
sn adneser kıskanmayın vallahi okadar çok uğraşıyorum ki birkaç bitkim daha olsun diye..
Güle,güle büyüt canım bebişlerini
unutma
ne kadar az su o kadar çiçek
canım benim çok sağol cliviayaya mı az su bol çiçek:)
Evet canım
yaz sıcakları hariç az sulama yap
bol gübreli taşlı kumlu topraktan hoşlanır kendileri
Evet canım
yaz sıcakları hariç az sulama yap
bol gübreli taşlı kumlu topraktan hoşlanır kendileri
Hayvan gubresimi kimyasalmi hocam:)
dağçiçeği
20-04-2013, 20:19
Sayın Gizsu , bitkilerimizin her biri birbirinden güzel. Maşallah. Bu bitki sevgisinin sonu yok. Her gördüğümüzde gözümüz kalıyor. Eminim benim gibi sizinde rüyalarınıza giren bitkiler vardır. :) inşallah tüm istediğiniz bitkilere sahip olursunuz.
Sayın Gizsu , bitkilerimizin her biri birbirinden güzel. Maşallah. Bu bitki sevgisinin sonu yok. Her gördüğümüzde gözümüz kalıyor. Eminim benim gibi sizinde rüyalarınıza giren bitkiler vardır. :) inşallah tüm istediğiniz bitkilere sahip olursunuz.
:)Maalesef fena durumdayim etrafim tedaviye ihtiyacim oldugunu soyluyor:))ruyalarima girenleri degerli insanlar bana ulastirdilar bazilari da cevap bile vermediler olsun Allah birsekilde karsima cikariyor mesela bugun 3 kapi caldim boynum tutuluyor sokakta balkonlara bakmaktan:),umarim sizinde ruyalariniz gercek olur sevgiler..
Daha once cok karsima cikmisti ama ilgimi ceken bir bitki degildi,bu rengi gorunce dayanamadim resmen altin yaldiz surulmus gibi parliyor..
Sn gizsu bu bitkinin adı ne? Çok güzelmiş...:D
Sn gizsu bu bitkinin adı ne? Çok güzelmiş...:D
Maalesef bilmiyorum ama fotografta belli olmamis icindeki renk yesille karisik dore ,resmen guneste simleri parliyor cok cesidini gordum ama bunu cok begendim:)
bay tömürcek
22-04-2013, 19:23
Telgraf çiçeği olabilir mi? ;)
Evet simdi baktim telgraf cicegiymis Tradescantia zebrina tesekkurler.
Telgrafdan daha çok bir sukulenete benziyor.:D
bay tömürcek
22-04-2013, 19:32
Bende var boyu neredeyse 1 metreye ulaştı ;) Çok uzuyor bu, sizinkinin yaprakları biraz güneşe maruz kalmış gibi yarı gölge bir yerde yetiştirirsiniz hem mutlu olur hem de yapraklarına gümüş yaldız boya sürülmüş gibi simli olur ;)
Bende var boyu neredeyse 1 metreye ulaştı ;) Çok uzuyor bu, sizinkinin yaprakları biraz güneşe maruz kalmış gibi yarı gölge bir yerde yetiştirirsiniz hem mutlu olur hem de yapraklarına gümüş yaldız boya sürülmüş gibi simli olur ;)
Cok tesekkurederim bende bakimini arastiracaktim:)Burada heryerde var sokaklar bahceler bordo olaniyla kapli sanirim arsiz bir bitki
bay tömürcek
22-04-2013, 19:44
Yarı gölge büyük saksı ve toprağı fazla kurumadan su bu kadar işte bakımı ;) Acayip arsız bişey ama çok güzel oluyor hele içerde bol aydınlık biyerde vitrinin falan üzerinden sarkıtınca ;) Benimki dolabımın üstünden sarkıyorhemen hemen 1 metreyi buldu küçük küçük pembeyle mor arası bir renk çiçekleri oluyor ;)
Bu ne guzellik..gokte ararken yerde buldum:))
bay tömürcek
23-04-2013, 21:25
Atlas nekadar da büyümüş öle maşallah harika görünüyor :) Bayıldım görüntüsüne :)
Bende bayildim,biz gozunun icine bakarken baskalari bir kenara koymus bakimsiz yag tenekesinde ama hala muhtesem heryerinden cicek fiskiriyor..
bay tömürcek
23-04-2013, 22:07
Bende bayildim,biz gozunun icine bakarken baskalari bir kenara koymus bakimsiz yag tenekesinde ama hala muhtesem heryerinden cicek fiskiriyor..
Tenekelerin çiçekler üzerinde çok olumlu etki yarattığına inanıyorum ben :) Bir de çiçekleri fazla nazlatmamak lazım sonra şımarıyorlar biraz kendi hallerine bırakmalıyız tabi yapamıyoruz o ayrı :)
Çok harika bir çiçek...
Sözlerin bittiği nokta.:D
YeniGine
24-04-2013, 00:33
Sevgili gizsu; sayfanızı yeni gördüm hoşgelmişsiniz... Emekleriniz boşa gitmesin, herşey gönlünüzce olsun inşallah...
Sevgili gizsu; sayfanızı yeni gördüm hoşgelmişsiniz... Emekleriniz boşa gitmesin, herşey gönlünüzce olsun inşallah...
Iyi dilekleriniz icin binlerce tesekkurler..cok naziksiniz
Annannesinin kizima 23 nisan hediyesi..
Çok güzeller..
Kıskandım:D
Fiyat okadar uygunduki bitanede ben almadigima pisman oldum cok guzel renkler vardi fiyati 3,5 lira
gokcegokce
24-04-2013, 21:32
Atlasa bayıldım sevgili Gizsu. Maşallah! Bir çelik aldın dimi :P
Atlasa bayıldım sevgili Gizsu. Maşallah! Bir çelik aldın dimi :P
Ben:))hic bos donermiyim abla olsun sanada ben celik gondereyim:)
Az once A101 den aldim:) acaba ne renk acacak
Ne atlasmış,bayıldım düştüm:))çeliğini güle güle büyütün,anneannenin hediyesi de fevkalade...
Ne atlasmış,bayıldım düştüm:))çeliğini güle güle büyütün,anneannenin hediyesi de fevkalade...
Atlas tam atlasti:)butun siteye birer celik cikardi ama okadar bakimsizdi ki..
Ben daha bugün a101'e uğradım böyle kaktüs yoktu...
Ben daha bugün a101'e uğradım böyle kaktüs yoktu...
Burada birsuru cesit vardi tohum falan toprak,saksi bahce aleti
sanslimiyim ne:)
Ilk kez boyle narin ve kucuk cicek goruyorum.Aksam sefasi gibide kokuyor ama biraz kotusu..
Pazar gezmemiz heryer ciceklerle kapliydi sumak,maydanoz,dereotu keci yogurdu avakado heybemizde donduk..
Pasifloram çiçek açtı,umarım meyvesinide görürüm..
Sevgili gizsu merhaba
Suklulent ve kaktüsüm yok dediniz ama maşallah şimdiden yok yok olmuş. Size bir paket yapıp göndereyim dedim. Bu gidişle sanırım siz bana göndermek zorunda kalacaksınız. Bende bu kadar çeşit ne gezer. Balkonunuza baştan sona baktım. Eğer istersen birkaç çeşit suklulent belki olur yanında kalançolardan da gönderirim. Adresinizi özelime yazınız. O kadar paylaşımcı bir ruhunuz var ki size kıyamadım. Haberiniz olsun frezyalarda ve pasifolara gözüm kaldı. Birkaç suklulen daha var onları daha sonra söylerim. Sağlıcakla kalın. Tebrik ediyorum. Bütün çiçeklerin muhteşem.
Sevgili gizsu merhaba
Suklulent ve kaktüsüm yok dediniz ama maşallah şimdiden yok yok olmuş. Size bir paket yapıp göndereyim dedim. Bu gidişle sanırım siz bana göndermek zorunda kalacaksınız. Bende bu kadar çeşit ne gezer. Balkonunuza baştan sona baktım. Eğer istersen birkaç çeşit suklulent belki olur yanında kalançolardan da gönderirim. Adresinizi özelime yazınız. O kadar paylaşımcı bir ruhunuz var ki size kıyamadım. Haberiniz olsun frezyalarda ve pasifolara gözüm kaldı. Birkaç suklulen daha var onları daha sonra söylerim. Sağlıcakla kalın. Tebrik ediyorum. Bütün çiçeklerin muhteşem.
Yorumlariniz ve vakit ayirip baktiginiz icin cok tesekkurederim gercekten paylasmayi cok severim bende bir tane olani verir birdaha bulmaya calisirim ama.... kotuler bende kalsin
elimdekileri nasil toparladim bir bilseniz gulermi aglarmisiniz bilmem cok emek harcadim sokak sokak gezdim benimkiler cok kucuk daha ama Allah benim karsima istediklerimi cikardi istediklerim var tabi ama zaten bu sevgininde sonu yok sanirim katkisi olan guzel gonullu tum dostlara tesekkurederim paylasmak cok guzel ..:)Bu arada pasiflora altin cilek vs tohumu yollayabilirim frezyada ama renkliler icin biraz beklememiz gerekecek cogalmalari icin sonra zevkle:)
bay tömürcek
07-05-2013, 20:31
Gizsu abla 230. mesajda ilk resim çok tanıdık bizde her sene yufka yaparız ramazan için :) Kokusu buraya kadar geldi paylaştığın için teşekkürler ablacım ;)
Gizsu abla 230. mesajda ilk resim çok tanıdık bizde her sene yufka yaparız ramazan için :) Kokusu buraya kadar geldi paylaştığın için teşekkürler ablacım ;)
Cok severim koyleri,bir arkadasin bahcesine gittik yan evde yufka yapiyorlarmis tereyazli bazlama yaptilar bize gonulleri bol bir lokmayi paylasan insanlar..ben tesekkurederim deger verip baktigin yorum yaptigin icin:)
Hayatimda boyle bir paylasim gormedim,guzel gonlunuze emeginize saglik binlerce tesekkurler siz kendinizi biliyorsunuz isminizi paylasmak istermisiniz bilmedigim icin yazmiyorum gul yuzlu bahar gonullu melek:)
Resmen size bir koleksiyon göndermiş ellerine sağlık. Tabi siz de güzelce saksılamışsınız iyi günlerde büyütün yeni elemanları. ;)
Evet bukadar guzel seyleri bana gondermesi cok buyuk mutluluk benim icin,ozenle bakacagim 3-4 saatte duzenledim zevkle,paylasim kadar paketlenmedeki ozende superdi tekrar elinize gonlunuze saglik tesekkurden biktirdim ama hepside birbirinden guzel ve siradan olmayan kaktus ve bitkiler gozum gibi bakacagim..
coskun8553
08-05-2013, 18:24
Gönderen kişinin gönlüne sağlık doğrusu. Küçük bir kaktüs bahçesi göndermiş ;)
YeniGine
09-05-2013, 00:29
Sevgili gizsu harika; ne kadar güzel kaktüsler gönderilmiş (gönderen kişinin gönlüne sağlık) ne kadar güzel de saksılanmış (Saksılayan kişinin de ellerine, gönlüne sağlık.) Harika olmuşlar.
n.yıldız
11-05-2013, 06:48
Sevgili gizsu kaktüsler de diğer bitkiler de çok güzeller. Güle güle büyütün. Kaktüslere bayıldım doğrusu, çok şanslısınız.
Bana da dün bir paket geldi. Elindeki güzelliklerin 1 tanesini bile paylaşan arkadaşlar benim için çok değerli,hepsi çok özel. Sevgiler.
helin-123
18-11-2013, 09:50
kaktüslerin hepside çok güzeller maşallah
helin-123
22-12-2013, 23:52
sevgili gizsu küpe çiçeklerini nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim aynı şehirde yaşıyoruz bende almak isterim.
Sevgili helin küpeler artık yok:( alanyada maki peysajdan almıştım ama çok narin ve dayanıksız bir çiçek ya da ben bakımını beceremedim:(
Bitkileriniz kadar fotoğrafçılığınızda bi harika, tebrik ederim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.