Bağlan

View Full Version : 2n2 / Carmona Fukien Tea

2n2
04-02-2013, 20:50
Yapı marketten aldım...
Dün Toprağını ve saksısını değiştirdim... Budamak için erken mi ?
367449

367450

367451

Sakaki
04-02-2013, 23:15
Merhaba 2n2

Aramız hoş geldiniz öncelikle :)
Evet, ağacınızın türü hakkındaki tespitiniz doğru.

Hangi çalışmayı yapacağınıza karar vermeden önce ağacınız için hangi tarzı seçeceğinize karar vermelisiniz. İşlemleri daha sonra bu tarza uygun yapmanız gerekecek.
Ancak gördüğüm kadarıyla soldaki dal neredeyse geriye doğru bir C harfi şeklinde kıvrılmış ve diğer hafif eğik yükselen sağdaki dal ile çok uyumsuz.

Öncelikle ağacın saksı değişimini yeni yaptığınız için ağacın yeni saksısına ve yerine uyum sağlamasını ve güçlenmesini bekleyin. Ve ileride bence soldaki dalı alarak sağdaki hafif eğik olarak uzayan dal ile süpürge tarzı veya eğik dik tarz deneyebilirsiniz.

NOT: Başlıkları açarken "2n2 - Carmona Fukien Tea" şeklinde değil de "2n2 / Carmona Fukien Tea" şeklinde açıyoruz ve fotoğrafları da foruma yüklüyoruz. Bu defalık ben sizin için fotoğrafı yükledim. Daha sonraki çalışmalarınız için http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256.htm başlığındaki talimatlar doğrultusunda fotoğrafları foruma yüklerseniz, açtığınız başlıklardaki fotoğrafların ileride kaybolma/silinme riski ortadan kalkar ve ayrıca her üyenin rahatça görüntüleyebilmesi sağlanmış olur.

Başarılar dilerim.

2n2
05-02-2013, 07:39
Çok Teşekkür ederim..
Peki Ne kadar beklemem gerek güçlenmesi için?

Charlaux
12-02-2013, 19:06
Çok Teşekkür ederim..
Peki Ne kadar beklemem gerek güçlenmesi için?

Bu her zaman degiskenlik gosterebilecek bir soru;
ortam,bitkinin kendisinin gucu,kok yapisi,toprak yapisi,gubre ya da besin verip vermemeniz ...

gibi uzun bir liste bitkinizin ne zaman guclenecegin sinyallerini verebilir ancak hepsini bilmemiz ya da inceleyebilmemiz mumkun degil ;) Ben olsam 2013 sonhabar / 2014 baharinda calismalarimi gerceklestirirdim.

2n2
13-02-2013, 20:54
Bu her zaman degiskenlik gosterebilecek bir soru;
ortam,bitkinin kendisinin gucu,kok yapisi,toprak yapisi,gubre ya da besin verip vermemeniz ...

gibi uzun bir liste bitkinizin ne zaman guclenecegin sinyallerini verebilir ancak hepsini bilmemiz ya da inceleyebilmemiz mumkun degil ;) Ben olsam 2013 sonhabar / 2014 baharinda calismalarimi gerceklestirirdim.

Teşekkür ederim yorumlarınız için beklemeliyim o zaman