PDA

View Full Version : Sera, kameriye yapımı

Adil
06-07-2011, 08:45
Bende ilk kez deniyorum.Sonuçları hep beraber göreceğiz .Bu konuyu sizlerle paylaşacağım.
O sera duvarı 20 cm daha yükselecek.Zemin seviyesinin düz hale gelmesi için buna ihtiyaç var.

Seramın boyunun 6 m. boyunda standart profil boyuna göre ayarlamayı düşünüyorum.

Profilden zaiyat vermemesi için.Genişliğini 3 m. olarak düşünüyorum eğer dar olursa değiştirebilirim bu mesafeyi.Bu konuyu aşama aşama siz değerli dostlarımla fotoğraflarla paylaşacağım.Sizlerinde düşümcelerinizi almak isterim.
Çiçek tohumları .

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Saygılar selamlar

Adil
10-07-2011, 14:18
6 m.uzunluğunda boy, eni 3 m. den 3,5 metreye çıkarmayı düşündük.

Adil
10-07-2011, 14:42
üsten görünüş.

berrinb
10-07-2011, 15:08
Sevgili Adil.....Sıkı takipteyim bahçedeki tadilatı....Bayılırım böyle işlere...İnşaallah bu yaz bitmeden bitirip ,boyayıp resimlerini çiçekler varken eklersin de görürüm.merak ediyorum herhalde harika bir şey olur......kolay gelsin.....bbb....

Adil
12-07-2011, 07:36
Sevgili Adil.....Sıkı takipteyim bahçedeki tadilatı....Bayılırım böyle işlere...İnşaallah bu yaz bitmeden bitirip ,boyayıp resimlerini çiçekler varken eklersin de görürüm.merak ediyorum herhalde harika bir şey olur......kolay gelsin.....bbb....
Sayın Berrinb.
Kışa kadar bitirmeyi düşünüyorum.Arazi yapısı biraz engel teşkil ediyor.Masraflarıda artıracak gibi.Fakat ben bu yola girdim bir defa sonunu Allah izin ederse getireceğim.Her aşamada sizlerle fotoğrafları paylaşacağım.Bu işi tamamen zevk için yapıyorum.Umarım emeğime değer.Güzel bir iş başarırım.
Saygılar selamlar.

Adil
13-07-2011, 08:50
Köşelerin gönyelerini hazırlamak biraz zor olsada,Bu aşamayıda geçtik.

Adil
13-07-2011, 08:53
sera-4 devamı

Adil
13-07-2011, 08:57
25-30 cm alçak kenarlar yükselecek.Yüksek kenarla teraziye alınacak.

Adil
13-07-2011, 09:00
sera-4 Ebatlar 6m*3.5m

Adil
19-07-2011, 09:01
Çalışmalar devam ediyor.Kod farkını düzeltmek için 35 cm daha yükseltme yaptım.Ebatlar 6m*3.50cm.

Adil
19-07-2011, 09:13
Ön yükseklik tamam ,sadece arka kenar kaldı.Sonra tesfiye işleri başlayacak.Biraz toprakla dolması gerekecek ve düz bir alan oluşturulacak.Bu karadeniz bölgesinde arazi yapısının zorlukları.Bu işi zevkle ve severek yapıyorum.İçinde yağmurlu havalarda çay içmek için küçük bir çay ocağı yeri yapacağım.Küçükte bir masa iki tabure olay tamam:)Herşeye değecek .Yağmurun sesiyle çay içmek ve seranın içinde çalışmak,fidelerle uğraşmak..Bütün güzelliği burada sevgili dostlar.

mandalinci
27-07-2011, 13:52
Sn. Adil,

Yaşadığınız çevre çok yeşil, çok güzel, içimiz açıldı. Böyle bir bölgede yaşadığınız için çok şanslısınız.

Sera da çok güzel olacak gibi duruyor, ellerinize sağlık.

Bu arada şu güzel Karadeniz'i göremedim hala, içim ona yanıyor.

berrinb
27-07-2011, 19:14
sevgili Adil,vallahi bravo ....çiçeklere hiçbir zarar vermeden kalıbı kurup betonu dökmüşsün....Doğasever olduğunu ,bir kere daha kanıtlamış oldun ...Biz bu durumları çok yaşadık ama ortalık çarşamba pazarına dönmüştü... Titiz çalışmanı çok beğendim..Kutlarım...

Adil
01-08-2011, 07:36
Sn. Adil,

Yaşadığınız çevre çok yeşil, çok güzel, içimiz açıldı. Böyle bir bölgede yaşadığınız için çok şanslısınız.

Sera da çok güzel olacak gibi duruyor, ellerinize sağlık.

Bu arada şu güzel Karadeniz'i göremedim hala, içim ona yanıyor.

Sayın mandalinci.
Öncelikle bu güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.
Sera konusuna gelince Yerimiz düz olmasada bu maceraya girdik birkere.Masraflı olacak fakat sonunda istediğim hobi serama kavuşacağım.
Karadenizi birgün görmeniz nasip olur İnşallah.
Saygılar selamlar.

Adil
01-08-2011, 07:55
sevgili Adil,vallahi bravo ....çiçeklere hiçbir zarar vermeden kalıbı kurup betonu dökmüşsün....Doğasever olduğunu ,bir kere daha kanıtlamış oldun ...Biz bu durumları çok yaşadık ama ortalık çarşamba pazarına dönmüştü... Titiz çalışmanı çok beğendim..Kutlarım...

Sayın berrinb
Biraz zahmetli olsada buna değer. Acele etmeden yaptığım işi özenle ve severek yapıyorum.Sera alanı içinde kalan sebzeleri hasat yapıldıktan sonra koparıp toprağı tesviye yapacağım.1adet incir 1 adet ağaç kivisi 1 adet muz 1 adet nar 2 kök al kokulu üzüm şu an bu alanın içinde.Onlarıda zamanı gelince toprağıyla alıp uygun yerlere nakledeceğim.Şu an gelecek yıla hazırlık yaptığım için zamanım var.Araba garajını önce yapacağım .sonra seranın iskeletini yapacağım.İkisinin malzemesini birlikte almayı düşünüyorum.Kaptan abimle birlikte malzeme almaya gideceğiz.O bu işlerden iyi anlıyor.
Seram bitene kadar sizlerle fotoğraflarını paylaşacağım.
Saygılar selamlar.

Periş
08-08-2011, 15:12
Sevgili Adil maşallah sera işleri bitti sayılır heralde glayör çiçeginin rengi harika çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...

Adil
08-08-2011, 15:53
Sevgili periş
Ramazan dolayısıyla yavaşlasada devam ediyor.:)Kendim usta değilim fakat her iş elimden gelir.Yaptığım işi severek ve özenerek yapmaya çalışırım.Çok yönlü biriyim diyebilirim.Zaman ve ortam meselesi en büyük etken.
Saygılar selamlar.

Periş
08-08-2011, 17:52
Sevgili Adil her işin elinizden gelmesi avantaj bence herşeyi isteginize göre yapabilirsiniz bu azminizden dolayı kutluyorum sizi çalışmalarınızı merakla takipteyim sevgiler...

Adil
02-09-2011, 08:15
dolgu ve kapatma işlemlerine hazır.

Adil
12-09-2011, 19:00
Panellerin yapımına nihayet başlayabildik.1 Haftaya kadar yerlerine yerleştirip son boya işlerini tamamlayacağım.Bu seranın yapımında en çok emeği geçen abim'e ( Kaptanzst) buradan teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Adil
14-09-2011, 08:48
Panelleri yerleştirme tamamlandı.Son olarak tekrar kaynak yerleri boyanacak.
Sera içi tesfiye edilecek.Tesfiyeden sonra naylon çekilecek.

Adil
15-09-2011, 09:53
4 panelin dikildikten sonraki son hali.

Adil
26-09-2011, 07:56
sıralamalı sera yapımı aşamaları.
seranın yerinin tesbiti.

Adil
26-09-2011, 07:58
seranın yerinin kuş bakışı görünümü.

Adil
26-09-2011, 08:03
seranın ön kısmı.

Adil
26-09-2011, 08:05
sera alanının yandan görünümü.

Adil
26-09-2011, 08:07
ilk kalıp ve beton.
Zemini betonladık yanları kalıplarla yükselttik.

Adil
26-09-2011, 08:12
ilk beton kalıplarının sökülmesi.

Adil
26-09-2011, 08:14
seranın boyunu 6,5 m ye uzattık.

Adil
26-09-2011, 08:16
3 üncü kalıp yapıldı ve alanın gönyesi alındı.

Adil
26-09-2011, 08:18
4 üncu kalıp ve beton.

Adil
26-09-2011, 08:22
5 inci kalıp yapılıyor.Arazinin meyilli olması dolayısıyle zemini düzlemeye çalışıyoruz.

Adil
26-09-2011, 08:26
5 inci kalıpve beton.Sera alanı düz hale getiriliyor.

Adil
26-09-2011, 08:28
6 kalıp son kalıp.Sonra sıva işi tamamlandı.

Adil
26-09-2011, 08:34
Profilleri astar boyayla boyadık.Birgün boyama ve kuruma için geçti.
Bir sonraki gün ,Ölçüler alındı ,profiller kesildi.

Adil
26-09-2011, 08:40
Panellerin kaynak işleri başladı.
Kaynağı yapan kaptan abim.Aslında kendisi kaynakçı değil fakat el marifetleri bir hayli fazladır.Nazar değmesin.:)):Dİkimizde emekliyiz ve birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.Kaynak yapmayı banada öğretti.İlk gün biraz sıkıntı çeksemde.:)):D
İkimizde aslında çok yönlüyüz.Bu bizim en büyük avantajımız olsa gerek.

Adil
26-09-2011, 08:43
Abim kaynak yaparken bende çıraklık yapıyorum.:) Profilleri kesme ve kaynakları silme işi bana kalıyor.

Adil
26-09-2011, 08:47
Panellerin kaynak işleri bitti ve sera alanına 3 paneli taşıdık.

Adil
26-09-2011, 08:49
Ön giriş paneli takıldı ve teraziye alındı.

Adil
26-09-2011, 08:57
Ön ve arka paneller takıldı teraziye alındı.

Adil
26-09-2011, 08:59
Ara paneller takılıyor.

Adil
26-09-2011, 09:03
Esnemeyi önlemek için ara çaprazlar kaynatıldı .Kapı ve pencereler takılmaya hazır.

Adil
26-09-2011, 09:04
kapı ve pencereler takıldı.

Adil
26-09-2011, 09:06
garaj iskeleti bitmek üzere.

Adil
26-09-2011, 09:09
Garaj ve sera iskeleti bitti.Temiz boyandıktan sonra örtülmeye hazır hale gelecek.

Adil
26-09-2011, 09:11
Sera içi dolgu tesfiye işlemleri yapılıyor.İç kısımda kalan fidanlar sökülerek dışarıda uygun yerlere dikilecek.

Adil
26-09-2011, 09:15
Fidanların kurumaması için toprak ve kökleriyle dikkatli söküldü ve itinayla dikildi.Bol bol sulandı.

Adil
26-09-2011, 09:17
dolgu ve tesfiye işi başladı.

Adil
26-09-2011, 09:19
Seranın etrafında ulaşım için yol açıldı ,sera havuzu toprakla dolduruldu.

Adil
26-09-2011, 09:22
Artık örtü işlemine hazır hale geldi.Bundan sonraki çalışmalarımızıda siz sevgili dostlarımızla paylaşacağım.Saygılar selamlar.
Maliyet 1400 tl yi buldu İşçilik tamamiyle bizden.

hanndan
30-09-2011, 09:54
Sayın Adil Bey, sera cok güzel olmuş, yapılanları seyrederken bile ne kadar özveriyle yaptıgınız ortada. İçinde ne filizler yeşerecek umutlarla..........saygılar.
Buz çiçeğine iyi bakın oldumu :)

Adil
01-10-2011, 13:52
Teşekkür ederim Handan hanım.
Bugün seranın üst naylonunu çektik.Ön ve arka panellerin naylonları takılacak.Fotoğraflarını çekiyorum yakında yayınlayacağım.
Sayende Buz çiçeğinide öğrenmiştim.:)) Çok narin bir çiçek.Duvarda görüntüsü çok güzel.Çalışmalarımız esnasında ona biraz zarar verdik galiba.Kökü yerinde ve bakımını yapıyorum.Tekrar eski günlerine gelecek İnşallah.
saygılar selamlar.

Adil
06-10-2011, 17:11
sera naylonunu nihayet kapatıyoruz.

Adil
06-10-2011, 17:15
en zoru klipslerin takılması.Sıcak suya koyarak rahat takılmasını sağladık.

Adil
06-10-2011, 17:19
VE NİHAYET SERAMIZA KAVUŞTUK.:DŞimdi çevre düzenlemeleri yapılacak.

hanndan
06-10-2011, 18:56
Emeğinize sağlık.Ne güzel tohumlar yeşerecek orada.

berrinb
06-10-2011, 19:03
Sevgili Adil ,seranızın aşamalı görüntülerini eklemişsiniz...Çok güzel olmuş eve de yakın oluşunu çok sevdim...Ağaçların zarar verilmeden yer değiştirilmesi iyi olmuş...Ellerinize sağlık...İnşaallah iyi günlerde bitkilerinizi yetiştirirsiniz... Buz çiçeği de çok arsız bir çiçektir..Biraz nemli ve hafif topraklarda yerleri büsbütün sarabilir...Yüksek bir saksıda sarkar ve görüntüsü güzel olur...Başarılarınız daim olsun..Size ve ailenize selamlar ve sevgilerimi yolluyorum:))

KAPTANzst
07-10-2011, 08:22
Bu kadar uğrastık;)
Artık semaveri kurda bi çay içelim orada Adil:D:D

Adil
10-10-2011, 07:09
Sevgili Adil ,seranızın aşamalı görüntülerini eklemişsiniz...Çok güzel olmuş eve de yakın oluşunu çok sevdim...Ağaçların zarar verilmeden yer değiştirilmesi iyi olmuş...Ellerinize sağlık...İnşaallah iyi günlerde bitkilerinizi yetiştirirsiniz... Buz çiçeği de çok arsız bir çiçektir..Biraz nemli ve hafif topraklarda yerleri büsbütün sarabilir...Yüksek bir saksıda sarkar ve görüntüsü güzel olur...Başarılarınız daim olsun..Size ve ailenize selamlar ve sevgilerimi yolluyorum:))

Bizdende ailenize ve sizlere saygılar selamlar Berrinb Hanım.
Bizim hanımda böyle çiçek ve bahçe işlerini benden çok sever.Daha şimdiden seraya el koydu diyebilirim.:D4 m karesini marul dikti.****** biz bu serada sadece hayalimizdeki o toprakla 12 ay uğraşma fırsatını yakalamış olduk.Buda bizi fazlasıyle mutlu ediyor.Emekli olalı 1 yıl olmadı fakat iyi yol aldığımı düşünüyorum.O düzenlemeleri yapmadan önceki foyoğraflara bakıyorum bilgisayarda ve aradaki bu büyük farkı görebiliyorum.Gören komşular da çok beğendiler.Şimdi bu seranın ön tarafına bir kamelya yapmayı düşünüyorum.Duvarın üzerinde 1 metre geriye doğru çiçeklere ait toprak alan bıraktıktan sonra masa ve sandalyelerin koyulacağı yeterli bir alan yapmayı düşünüyorum.Onunda etrafında bazı projelerin olacak .Kamışların kenarında olduğu bir küçük havuz.****** buda yetmeyecek ve devamı gelecek.Her şeyi siz değerli dostlarımla paylaşmaya devam edeceğim.

Adil
10-10-2011, 07:19
Bu kadar uğrastık;)
Artık semaveri kurda bi çay içelim orada Adil:D:D

Yardımların ve bana verdiğin destek için sana nekadar teşekkür etsem azdır Abi.Bilmeyen dostlarım için belirteyim kaptanzst Abimdir.Devlet işinden emekli olunca oda bu işlere girdi.Seranın yapımında tecrubesinden faydalandım.Naylonun çekildiği ve kaynak işlerinin yapıldığı fotoğraflarda onu görebiliyoruz.Ben fotoğraf çekme işlerini üstlendim ve ona çıraklık yaptım.:D
Sana bin semaver çay feda olsun.:DZaten iki adımlık yoldasın.Senin seranla benim sera arasında 30 metre mesafe var yok.Oturma yerini yaparsam semaverimiz her zaman çay için emrimize hazır olacak.Biraz çalıştıktan sonra çay molası vermek büyük keyif verir doğrusu.:p

Bişey daha Zargana avında denizi kuruttuk dün.:D Millete iyi bir balık ziyafet çektik.Geçen 34 tane yakalamıştım.20 tanede dün yakaladım 54 zargana 3 büyük tava oldu.Sende dün Fatihle 50 küsur yakalamıştın.Vallaha akşama iyi bir balık ziyafeti oldu.
Bir balık avı, bir bahçe işleri.Şu an meyvelerde toplanmaya başlar.Günlük rutin işler.Boş günümüz yok gibi.Saygılar selamlar.

Uzaylı
10-10-2011, 09:08
Sayın Adil; Çalışmalarınızı başından beri ilgiyle izliyoruz. Dün eşim benim haberdar olmadığımı zannedip, uzun uzun neler yaptığınızı ve çok takdir ettiğini, hem sayfanızı gösterip hem anlatıyordu. " İşte bu dedi. İnsanlar kendi elleriyle bir şeyler yaptığı zaman güzel de oldu mu çok takdir ediyorum. İşte benim her şeyi kendim yapmak istediğim gibi. Gerçekten bravo, beni de bir an önce bir şeyler yapmak için heveslendiriyorlar" dedi.

Sanırım artık daha fazla kendini tutamayacak o da üye olacak. Çünkü sizlerle birebir yazışmak istiyor. Kendi uğraşlarının yanısıra sizleri de sık sık izliyor. Şu anda yazdığımdan haberi yok.;)

Bahçenin meyve bahçesi ve üzüm olacak kısmı benim , ben kendim yaptıklarımı paylaşmak istiyorum diyor. Ben ise evlerin olacağı sebze ve çiçeklendirilecek kısımla ilgilenecekmişim. Hadi hayırlısı.

Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim. Biz buradan sizi hep izliyor olacağız. Eğer tohum v.s. İzmir'den bir isteğiniz olursa çekinmeden yazabilirsiniz.

Saygılar,sevgiler...

Adil
10-10-2011, 16:45
Sayın Adil; Çalışmalarınızı başından beri ilgiyle izliyoruz. Dün eşim benim haberdar olmadığımı zannedip, uzun uzun neler yaptığınızı ve çok takdir ettiğini, hem sayfanızı gösterip hem anlatıyordu. " İşte bu dedi. İnsanlar kendi elleriyle bir şeyler yaptığı zaman güzel de oldu mu çok takdir ediyorum. İşte benim her şeyi kendim yapmak istediğim gibi. Gerçekten bravo, beni de bir an önce bir şeyler yapmak için heveslendiriyorlar" dedi.

Sanırım artık daha fazla kendini tutamayacak o da üye olacak. Çünkü sizlerle birebir yazışmak istiyor. Kendi uğraşlarının yanısıra sizleri de sık sık izliyor. Şu anda yazdığımdan haberi yok.;)

Bahçenin meyve bahçesi ve üzüm olacak kısmı benim , ben kendim yaptıklarımı paylaşmak istiyorum diyor. Ben ise evlerin olacağı sebze ve çiçeklendirilecek kısımla ilgilenecekmişim. Hadi hayırlısı.

Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim. Biz buradan sizi hep izliyor olacağız. Eğer tohum v.s. İzmir'den bir isteğiniz olursa çekinmeden yazabilirsiniz.

Saygılar,sevgiler...

Sayın uzaylı.

Eşiniz çok haklı.:)İnsan boş zamanlarını değerlendirecek bir uğraş bulmalı ve kendini bir işle meşgul etmeli.Hem sağlığınızı kazanıyorsunuz .Hem birşeyleri başarmanın yapmanın sevincini gururunu yaşıyorsunuz.Kafanızdaki kara bulutları dağıtıyorsunuz.Eğer varsa tabi.:DBunlar insanın mutlu olacağı güzel hobiler.
Mesela ben on parmağında on marifet misali biriyim.Yapmadığım iş yok.Sosyal etkinlikleri fazlasıyla severim.Yağlı boya resim çalışmalarım oldu sergi açtım.Müzik konusunda 20 yıl müzisyen olarak bağlama ve klavye çaldım düğünlerde toplantılarda .Bölgesel Tv kanalında canlı müzik proğramına katıldım.lisanslı futbolcu oldum.Beldemizin futbol takımının kurulmasında bizde yardımcı olduk.Gençleri kahvelerden spora yönlendirmek için.Kıyı balıkçılığı.Avcılık.İnşaatla ilgili her şeyi yapabileceğime de güveniyorum.Belde siyasi teşkilattında görev aldım.Şimdi sera yapımı ve bahçe işleri ile ilgileniyorum.Fotoğrafçılık ve fotoğraf çekmek .İnternette insanlarla paylaşmak.Kısacası ben hiçbir şeye yapamam demem herşeyi önce gözlemlerim sonra yapmaya çalışırım.****** elimdem geldiğince.:D
Bizde hanımla sera içinde demokratik bir paylaşım içine girdik.
Onun yeri ve kendi yerimi belirledik.
O kendi yaptıklarıyla ,ben kendi yaptıklarımla birlikte mutlu olmaya ve paylaşmaya devam edeceğiz.
Bugün oturma yeri kamelyanın zemin tesviyesini yapmaya çalıştım.6 saatlık bir çalışmayla epey yoruldum terledim.Fakat değeceğine eminim.
Sizlerede güzel projeler düşünüp hayata geçirmenizi hayatla barışık mutlu olmanızı dilerim.Beyinize ve size başarılar diliyor, saygı ve selamlarımı gönderiyorum.

berrinb
10-10-2011, 16:56
Aaaaa,o çatının üzerindeki Kaptanzst. miydi....Bilseydim yazımda biraz takılırdım kendisine...Aman bu seferde seranın çatısından düşüpte ayağınızı sakatlamayınız diye..:))))vallahi bravo diyorum...Yaralı eliyle neler başarmışş...Vallahi sevgili Adil böyle bir ağabeye sahip olduğunuz için çooookkk şanslısınız...Bende oralara mı yerleşsem ne:)))

Şaka bir tarafada hakikaten çok maharetli maşaallah, sizde tabii......Yapacağınınız kameriyeye de mor salkım ve gül sardırın ,Mor salkımın çelikleri şubat ta benden olsun...
Selamlar ..sevgiler Trabzon a ..Sizlere Tanrı kolaylıklar versin:))

Adil
11-10-2011, 08:09
Amin.
Berrinb hanım sizin gibi dostlarımız oldukça sırtımız yere gelmez evel allah.:p
Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşıyorsunuz bu bize yetiyor.
Bu site sayesinde sizin gibi değerli insanları tanıma fırsatı bulabildim.
Kamelya çalışmalarım bugünde devam edecek.Yarından itibaren yağışlı hava geliyor.Bugün tesviye işlerini bitiririm inşallah.
Ağbeyim sosyal aktivitesi iyi olan biri. Araştırır inceler dener ,paylaşır.Hiç durmaz.Benide kendine benzetti.:D Bana arkadaşını(kardeşini) söyle sana kim olduğunu söyleyeyim ..misali.;)
Bugün hava çok güzel.Deniz adeta sütliman.Bu satırları yazarken pırıl pırıl güneşi ve denize baktıkça kendimi dışarı atasım geliyor.:eek:
Saygılar selamlar.

fatma sunay
14-10-2011, 20:07
Sayın Adil bey sera çalışmalarınızı aksatmadan takip ettim. Nihayet bitirip rahatladınız ellerinize sağlık çok güzel oldu. Yerini değiştirdiğiniz ağaçları köke zarar vermeden nasıl çıkardınız bende de değişecek fidanlar var. Çalışmalarınız yorucu ama zevkli bir iş. Kolay gelsin saygılar...

Adil
15-10-2011, 19:16
Fatma hanım teşekkür ederim.
Fidanları köklere fazla zarar vermeden 50 cm çapında bir kesitle toprağıyla alıp naklettim.
Bolca suladım.ŞU an hepsi tutmuş durumda.Üzerinden sağnak yağmurlar geçti.Bununda faydası oldu.
Saygılar selamlar.

Adil
16-10-2011, 08:32
Kamelya yapılacak alanın toprağının tesviye işlemlerine başladım.

Adil
16-10-2011, 08:34
zemin tesviyesi

Adil
16-10-2011, 08:37
alanın önceki haliyle şimdiki halinide görmeniz için bu seriyi hazırladım.

berrinb
16-10-2011, 13:34
Sevgili Adil ,kameriyenizin yerini tepit ederek işe başlamışsınız da kameriye ahşap mı yapacaksınız,yoksa profil tipi bir madde mi...Profil tipi olursa sarmaşıklarla kapatmanızı tavsiye ederim....Kara lahanaları sökmüşsünüz,arka planlara dikseydiniz onları ,çünkü ben 35 senedir onları görmekten Ha neredeysa düşüp bayulacağum daaa:))))) Şaka bir yana sevgili Adel biz kara lahanayı çok severiz.Bilhassa dolması ve Pirinçli yemeğini ....Ama çorbasını ben hiç yapamadım ,başarılı olamadım..Eşime göre en büyük yeteneksizliğim bu oldu:))).. Sizin bu çalışmalarınızdan çok hoş görüntüler çıkacağını umuyorum..Zevkli ve çalışkan bir arkadaşsınız...Tez zamanda kameriyenin bitmiş halini görmek ümidi ile ,selamlar ,sevgiler....

Adil
17-10-2011, 08:56
Berrinb Hanım.
Kamelyayı profilden yapmalıyım ,malum burası karadeniz.Yağmurlu ve nem oranı yüksek bir havaya sahibiz.İçine uygun masa ve sandalye koymak istiyorum.Şimdilik beton ve kalıp işlerini düşünüyorum.Şu sıralar havalar yağışlı ve soğuk gidiyor.çimento aldım havaların açmasını bekliyorum.Zemin şu an çamur durumda.
Kamelyanın üstünü sarmaşık türü güzel çiçeklerle karma yapacağım.Yan taraflarına güller ve limon çiçeği şimdiden diktim.Kokulu beyaz lilyum da var.Hanımeli de iyi olur aslında.Etrafımız mis gibi çiçek kokar.
Lahana konusuna gelince bende sarmasını çok severim.Kışın soğuk havalarda çorbasıda güzel olur.:)
O kopardığımız lahanaları Hanım başka bir bahçeye dikti.Zaten bizim buralarda lahanayı bahçenden eksik ettinmi o bahçede büyük eksiklik var demektir.:)
Çorbayı yapamamanızın sebebi, bunu bir uzmanından öğrenmediğinizdendir .:))
Herkes bu çorbanın lezzet ve kıvamını tuturamaz.
Çalışmalarımız devam ediyor fakat başka işlerimde çıkıyor bazen ara vermek zorunda kalıyorum.Fırsat buldukça devam ediyorum.
Birkere başladık ya, sonuda gelir inşallah.
Saygılar selamlar.

Adil
21-10-2011, 16:13
çaşışmalar devam ediyor.

hanndan
21-10-2011, 17:01
Sayın Adil Bey,kamelayanın yeride hazırlanmış ne güzel.İçine barbeküde yapıcakmısınız.bizde kamelya yaparken cok düşündük,yaz kış kullanabılceğimiz bir mekan yapalım istedik,katlanır camlada kapattık.Şimdi yaz kış çok rahat kullanıyoruz.Sizin memlekette yağışı bol aldığı için bir fikir olsun istedim.Selamlar.......

Adil
22-10-2011, 13:46
Handan hanım
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Şimdilik yazlık olarak üzeri sarmaşıklarla kaplı bir yer düşünüyorum.İleride barbekü düşünebilirim.Evde balık pişirmek pek uygun olmuyor,ızgara sorununu böylece çözebiliriz.Şimdi internette barbekü görsellerine bakacağım.Beni heveslendirdiniz.:))
Saygılar selamlar.

Adil
22-10-2011, 13:55
Bugün bir basamak daha ilerledik.

Adil
22-10-2011, 13:58
kamelya çalışmaları.

Adil
25-10-2011, 06:53
Sera kamelya

Adil
25-10-2011, 07:08
Beton için son aşama kaldı.Sera önü basamağı ve kamelya alanının zemini.Sonra sıva yapılacak.Handan hanımın barbekü düşüncesine katılıyorum.İstinat duvarının sağ köşesine kendi tasarım olan bir barbekü yapmak istiyorum.:)Bakalım nekadar başarılı olacağım.Takdir sizlerin.:)

YeniBON
25-10-2011, 08:20
Sayın Adil,

Bahçenizi, seranızı geliştirme çalışmalarınızı imrenek takip ediyorum. Çok güzel. Daha da güzelleştireceksiniz inanıyorum.

Ama benim dikkatimi çeken konu beton. Bahçenizde ki beton alanlar giderek artıyor. Zemini beton dışında tuğla, çim vb. doğal malzemeyle kaplamak daha güzel olur diye düşünüyorum.

Ayrıca bir barbekü yerine, bir fırın daha kullanışlı olur sanıyorum. Tabii benim ki hariçten gazel okumak. Asıl olan sizin düşünceniz.

Kolay gelsin. Saygıılar.

mrduran
25-10-2011, 11:55
Sayın Adil, Merhabalar efendim,

Çalışmanızı zevk ile takip ediyorum.

Dört tarafı beton ile çevrili minik bahçenizin içi, tamamen su ile dolduğunda, sanırım duvarlar patlamaz. Hiç tahliye boruları göremedim efendim. Barbekü' yü ayakları tekerlekli, paslanmaz metalden yapsanız ve gerektiğinde tedbil-i mekan ederek farklı yerlere taşısanız. Kamelyenin üstüne akerdion borulardan sabit bir baca ve altında da davlumbaz. Davlumbaz da 4 köşeden zincir askılar ile sabit bacanın altında, aşağı yukarı yüksekliği ayarlanabilir(ilk yakış esnasındaki duman veya rüzgardan koruma amaçlı). Akaerdion borular da monte/demonte imkanı sağlar. Örneğini, 20 sene önce yapan bir arkadaşım vardı.

Herşey güzelliğinizde hayat buluyor Sayın Adil.
Umarım bu güzel insanlığınız ile beni de hoş görürsünüz.

Ailece sağlık içinde mutlu ve bereketli yaşamlar.

Saygılarımla lütfen.

Karadenizli dehasına güvenen biri.

hanndan
25-10-2011, 13:01
Adil Bey,barbeküyü Sayın Mrduran ın dediği gibi seyyarda yaptırabilirsiniz.Biz barbeküyü yaparken hep baca kısmınıda içeride düşünüyorduk.Babacımın projesine göre baca kısmını dışarıya alarak mekandan yer kazandık.Size fikir olması için resim ekleyeyim.KOLAY GELSİN

berrinb
25-10-2011, 13:12
Sevgili Adil,bahçenizi gezmeyeli bir hayli işler başarmışsını..Desenize Trabzon un uşaklarına iş mi dayanır:))))Vallahi o bakımdan eşim de dahil olmak üzere hepinizi kutluyorum...Çalışkan ve neşeli insanlarsınız.....Azminize dağlar dayanmaz:)) Örnek sevgili Kaptanzst...tırnağı düşecek parmakla çatı tepelerinde işi bitirdi:)))) Heelal olsun diyorum:)
Görüntüler harika ...Orada dikili bir mor aster vardı ...inşallah onları zedelemeden bir yerlere nakil etmişsinizdir...Diğer arkadaşlar gibi bende bir köşeye eski ocaklar tipinde, doğal taşlardan, bir barbekü yapmanızı öneririm..Birde limonlarınızı güneye bakan bir duvar dibine nakil etmeniz ,ileride size kocaman bir limon ağacı kazandırır..Bende iki tane var birisi 20 seneliktir...Karda buzda hiçbir şey olmadı...Ama kökü duvara yakın olsun...Tebriklerimi ve sevgilerimi yolluyorum sizlere...Tanrı kolaylıklar versin:)

Adil
26-10-2011, 10:30
Sayın Adil,

Bahçenizi, seranızı geliştirme çalışmalarınızı imrenek takip ediyorum. Çok güzel. Daha da güzelleştireceksiniz inanıyorum.

Ama benim dikkatimi çeken konu beton. Bahçenizde ki beton alanlar giderek artıyor. Zemini beton dışında tuğla, çim vb. doğal malzemeyle kaplamak daha güzel olur diye düşünüyorum.

Ayrıca bir barbekü yerine, bir fırın daha kullanışlı olur sanıyorum. Tabii benim ki hariçten gazel okumak. Asıl olan sizin düşünceniz.

Kolay gelsin. Saygıılar.
Sayın YeniBON
Güzel düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Beton konusunda size hak veriyorum.Fakat burası karadeniz yağmurdan çamurdan korunabilmek için böyle ufak yeşile gömülü bir alanımız olsun istedim.
Beton duvara, taş duvar boyaması yapıp görüntüyü farklı yapabilirim.
Etrafımız hep yeşil zaten.Fındık bahçeleri ve meşelerimiz ,ormanımız var.
Arada geziyor ve bu güzellikleri yaşıyoruz.
Barbekü konusuna gelince 50-60 cm genişliğinde içinde ızgarası olan duvarları ısıya dayanıklı ateş tuğlasından örülü bir küçük yer yapmayı düşünüyorum.8 lik çubuk demirden ızgarasını özel kaynatarak yaptıracağım.Çok amaçlı ve kullanışlı bir yer olmasını düşünüyorum.Hertürlü ocak ızgara,sac altı vs gibi özellikleri bir arada bulunduracak bir projem olacak.Belki patentinide alırım:)))
Görüşlerinizi benimle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.

Adil
26-10-2011, 10:46
Sayın Adil, Merhabalar efendim,

Çalışmanızı zevk ile takip ediyorum.

Dört tarafı beton ile çevrili minik bahçenizin içi, tamamen su ile dolduğunda, sanırım duvarlar patlamaz. Hiç tahliye boruları göremedim efendim. Barbekü' yü ayakları tekerlekli, paslanmaz metalden yapsanız ve gerektiğinde tedbil-i mekan ederek farklı yerlere taşısanız. Kamelyenin üstüne akerdion borulardan sabit bir baca ve altında da davlumbaz. Davlumbaz da 4 köşeden zincir askılar ile sabit bacanın altında, aşağı yukarı yüksekliği ayarlanabilir(ilk yakış esnasındaki duman veya rüzgardan koruma amaçlı). Akaerdion borular da monte/demonte imkanı sağlar. Örneğini, 20 sene önce yapan bir arkadaşım vardı.

Herşey güzelliğinizde hayat buluyor Sayın Adil.
Umarım bu güzel insanlığınız ile beni de hoş görürsünüz.

Ailece sağlık içinde mutlu ve bereketli yaşamlar.

Saygılarımla lütfen.

Karadenizli dehasına güvenen biri.
Sayın MrDuran merhabalar .
İlgi alakanız ve uyarılarınız beni memnun etti.Duvarların dibinde su kanalları mevcut ve çıkış yerleri bu kanallara bağlı onun için bir tehlike yok .
Barbekü konusu Hanndan Hanım sayesinde gündeme geldi.Yapacağım hem barbekü,hem ocak,hemde sac altı yapılabilecek çok amaçlı bir sabit yer olacak adını ben bile bilmiyorum.Şu anda kafamda tasarlamaya çalışıyorum.:)
Siz değerli dostlarımın da fikirlerini benimle paylaşmaları beni çok mutlu ediyor.
Bunlarıda derleyip bir fikir üretebilirim.
Alçak gönüllü beyefendi bir insansınız.
Allah bu güzelliğinizi hiç bozmasın.
Saygılar selamlar.

Selehattin 67
26-10-2011, 10:58
Seradan sonra kamelyanın yapımını izlemek çok güzel olacak ilgiyle takip ediyoruz selamlar saygılar

Adil
26-10-2011, 11:37
Adil Bey,barbeküyü Sayın Mrduran ın dediği gibi seyyarda yaptırabilirsiniz.Biz barbeküyü yaparken hep baca kısmınıda içeride düşünüyorduk.Babacımın projesine göre baca kısmını dışarıya alarak mekandan yer kazandık.Size fikir olması için resim ekleyeyim.KOLAY GELSİN

Sayın Hanndan hanım bu konuda ilk fikrini benimle paylaşan siz olduğunuz için çok teşekkür ederim.Geçen Hanımla Forum AVM ye gittim birçok seyyar barbekü modeli vardı.Fakat onlara içim ısınmadı.Benim düşündüğüm sabit, içi ateş tuğlasıyla örülü, çok amaçlı bir yer olması.50-60 cm genişliğinde iç hacmi olan 2-3 kattan oluşan bir yer.50 cm lik bir sacın altına patates koyup üzerinde çalı ateşinin çıtır çıtır sesini duyup, hem ısınıp hemde o güzel pişmiş sac altı patatesleri de görmek ve tadmak ta istiyorum.:))
Izgara çıkmalı ve raf kademeli olsun istiyorum.
Alt zemini ateş tuğlasından örülü kül yeri ve sac yeri, yanlarda raf şeklinde yükseltilip alçaltılabilen ızgara rafları gibi sabit ve ömürlük bir şey olsun istiyorum.
Merdiven çıkışının tam karşısındaki duvarın önüne kurmayı düşünüyorum.Hem ayak altından uzak alanı engellemeyen bir yer.
Bu arada Hanımla AVM de çiçek reyonuna da uğramayı ihmal etmedik.AVM ye her gidişimizde ilk uğradığı yer bu çiçek reyonları.Alışverişimizi yapmadan önce burayı mutlaka ziyaret ederiz,bu bir alışkanlık oldu artık:D
Saygılar selamlar.

Adil
26-10-2011, 12:26
Sevgili Adil,bahçenizi gezmeyeli bir hayli işler başarmışsını..Desenize Trabzon un uşaklarına iş mi dayanır:)Vallahi o bakımdan eşim de dahil olmak üzere hepinizi kutluyorum...Çalışkan ve neşeli insanlarsınız.....Azminize dağlar dayanmaz:))Örnek sevgili Kaptanzst...tırnağı düşecek parmakla çatı tepelerinde işi bitirdi:) Heelal olsun diyorum:)
Görüntüler harika ...Orada dikili bir mor aster vardı ...inşallah onları zedelemeden bir yerlere nakil etmişsinizdir...Diğer arkadaşlar gibi bende bir köşeye eski ocaklar tipinde, doğal taşlardan, bir barbekü yapmanızı öneririm..Birde limonlarınızı güneye bakan bir duvar dibine nakil etmeniz ,ileride size kocaman bir limon ağacı kazandırır..Bende iki tane var birisi 20 seneliktir...Karda buzda hiçbir şey olmadı...Ama kökü duvara yakın olsun...Tebriklerimi ve sevgilerimi yolluyorum sizlere...Tanrı kolaylıklar versin:)

Berrinb Hanım çok teşekkür ederim.
Kimin hemşerisi .Beyinize selamlarımı iletin lütfen.:)
Mor aster aradaki toprak alanda kaldı .Çiçek dönemi bittiği için toprak üzerinden biçtim.50 cm lik bir alanda bir sürü filizler atmış çok arsıza benziyor.
Seneye allah nasip ederse yanındaki o pembe adını bilmediğim çiçekle çok güzel ikili oluşturacaklar.Oturduğumuz alanın önünde çiçek bariyeri oluşacak inşallah.Hanım onların dallarından diğer alanlarada serpiştirdi.Seneye farklı güzel bir görüntüyle karşılaşacağımızı umuyorum.
Barbekü yeri sabit olacak.Merdivenlerin hemen karşısına.Çok amaçlı bir şey olsun istiyorum.
Limonların soğuk iklime dayanıklı olanları varmış diye duydum.Belki ondan kaynaklanıyor.Bilgileriniz için teşekkürler.
Eksik olmayın,ailenize ve size saygılarımı selamlarımı gönderiyorum.

Adil
26-10-2011, 12:31
Seradan sonra kamelyanın yapımını izlemek çok güzel olacak ilgiyle takip ediyoruz selamlar saygılar

Selehattin bey ilginiz için çok teşekkür ederim.
Bizdende saygılar selamlar.

hanndan
26-10-2011, 14:30
Sayın Adil Bey, inanın bende öyleyim ne zaman yapı markette kaybolsam annemler beni bahçe kısımında buluyorlar.Geçen hafta nergiz ve çiğdem soğanları aldım:rolleyes: Sizinde sevdiğiniz bir alan olduğu için eşiniz halinden çok memnundur eminim.Eşinize selamlar,sevgiler.Yumurcak nasıl?öpün yerime oldumu.
Size bir fikir olması için resim ekliyorum.Bizim inşaat aşamasında böyle araştırma fırsatımız olmadı bir furya içine girmiş gibi olmuştum.Ama en sorunsuz mekanımız çardağımız ve barbekümüz.Çok zaman harcadık proje aşamasında,keşke diğer mekanlar içinde uzun uzun düşünme fırsatımız olsaymış.
Barbekümüzün alt kısmıda aslında ocak şeklinde ama yağmurlar yağmaya başlayınca kışlık odunlarımızı o kısıma yerleştirdik. Arka kısımında da bacaya çıkış var,hem alt kısımda hemde üst kısımda ateş yanabiliyor, dublex barbekü :rolleyes:
İç kısımda ateş tuğlası,dış kaplama olarak da ankara taşı var.
Izgarayı sabitlemek için bir kısım yok,içerisinde 3lü sac ayağı kullanıyoruz. Sizde sabitlemeyin bazı yiyeceklerin ısı farkı oluyor.Yan tarafında raf var,şimdi sezonu kapattığımız için tohumları oraya koydum.
Bence sizin mekanda, üstten görünüşteki resimlerin sol üst kısıma barbekü yerleştirilebilir.
Kafanızı iyice karıştırdım :D
Kolay gelsin.

Adil
27-10-2011, 09:34
Hanndan Hanım Birbirimize yakın duygu ve düşüncelerimiz olduğu için burada paylaşımlarımız oluyor.
Aldığınız tohumları sağlıkla büyütün inşallah.
Eşim ve benim doğa sever lilik konusunda şunu söyleyebilirim.O benden daha iyi, yani ben ondan memnun olmak durumundayım.:) Selamınız başımız üstüne.
Yumurcak her zamanki gibi ellerinizden öper.:)Öpücüğünüzü kendisine iletirim.Bana da fırsat olur:))
Gönderdiğiniz örnek fotoğraflar ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Güzel bir mekan olmuş.Güle güle kullanın.
Benim durduğum ev 3 katta bazı fotoğraflarım kuş bakışı evimin salon penceresinden çekilmiş.Eğer düz ayak yer evi olsaydı bu şekilde çok kullanışlı olurdu.
Ben sadece yaz dönemi boyunca günün yorgunluğunu atmak için burayı kullanmak istemiştim.Bahçede serada çalıştıktan sonra bir yorgunluk çayı içmek için.Yaz akşamları havadar güzel bir mekan olsun istedim.
Barbekü fikriniz alternatif olarak hoşuma gitti.Güzel olacağına inandım.
Yapacağım kamelyanın üstünü sarmaşıklarla kapatmayı düşün semde ileriye yönelik çatı yapılacak şekilde profillerini yapacağım.
Zaman bizi nerelere sürükler bilemiyoruz.:)
Bu güzel fikirlerimizi birbirimizle hep paylaşırız inşallah.
Her aşamada yeni fotoğraflarımla sizleri bu çalışmalarıma ışık tutacak fikirlerinizi bekleyeceğim.:)
Saygılar selamlar Hanndan Hanım.

fatma sunay
27-10-2011, 18:53
Adil bey kamelya çalışmaları epeyce ilerlemiş bu sene tamamen bitirmeyi düşünüyormusunuz. Artık hava şartları malum. Benim nacizene fikrim barbeküyü dış kısma veya seyyar yaptırın kamleyanın içini küçültmeyin. İçine üç taraflı sedir yaparsanız çok kullanışlı oluyor. Zira bizimkini öyle yaptık ve oturma alanı daha çok oluyor. Tabi sizin fikirleriniz daha önemli bizimki sadece bir öneri selamlar...

hanndan
27-10-2011, 20:38
Adil bey,çalışmaları merakla bekliyorum çok güzel bir eser çıkaracaksınız.
Kolay gelsin...

Adil
28-10-2011, 18:52
Adil bey kamelya çalışmaları epeyce ilerlemiş bu sene tamamen bitirmeyi düşünüyormusunuz. Artık hava şartları malum. Benim nacizene fikrim barbeküyü dış kısma veya seyyar yaptırın kamleyanın içini küçültmeyin. İçine üç taraflı sedir yaparsanız çok kullanışlı oluyor. Zira bizimkini öyle yaptık ve oturma alanı daha çok oluyor. Tabi sizin fikirleriniz daha önemli bizimki sadece bir öneri selamlar...

Fatma hanım önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Bazı özel işlerimiz araya girdiği için ara vermek zorunda kalacağım.
Gerçi burada kar şubatta yağar ve 1 haftada çıkar.Denize yakın olduğumuz için bu bir avantaj.Daha çok güneşli günler göreceğiz inşallah.
Alt betonuda dökmeyi düşünüyorum.
Barbeküyü duvar üstünden arka boşluğa doğru monte ederek alanı engellemeyeceğim.
Masa ve sandalye koymayı düşünüyordum.6 kişilik olsa yeterlidir kanısındayım.
Şimdilik zaman var .ileride fikirler değişebilir.:)
Şu anki geldiğimiz nokta bu.Hayırlısı.
Saygılar selamlar.

Adil
28-10-2011, 18:57
Adil bey,çalışmaları merakla bekliyorum çok güzel bir eser çıkaracaksınız.
Kolay gelsin...
Hanndan hanım çok teşekkür ederim.Ziyaretinize memnun oldum.
saygılar selamlar.

Adil
14-04-2012, 20:50
On yıl kadar önce kendi yaptığım sedir ve masayı odunluktan çıkardım.Su ile güzel bir yıkadım.Bir gün güneşte kuruduktan sonra.Şimdi üzerlerine ahşap desenli pvc ile kablayarak hem yağmurdan korunması , uzun ömürlü olmasını sağlamış olacağım.Bali ile yapıştırarak sağlam durmasını sağlayacağım.
Kir tutmaması ve temizlenmesi açısından iyi olacak diye düşünüyorum.
Bu işide hallettik gibi.:p

Adil
20-04-2012, 19:06
5 m aldığım desenli marley i ikiye böldüm .Bir parça sedir için, bir parça masa için.
Zımba ile köşeleri sabitledim sonra her tarafı gerdirerek sabitledim Köşelerden üçgen çıkartarak ,üst üste yatırıp zımbaladım. 1 saatlik bir uğraşın sonunda kablama bitti.Şimdi yağmura daha dayanıklı hale geldi.Silme ve temizlik konusundada kullanışlı oldu.İş bitiminde çaylarımız hemen geldi.:p
Çayı hakettik demekki.

Adil
04-10-2012, 09:14
Sera içindeki yürüyüş yolunun yapımı.

Adil
04-10-2012, 09:16
seranın yürüyüş yolunu nihayet fırsat bulup yapabildim.

Adil
04-10-2012, 09:18
sera ayak yolu-2

Dünyalı
04-10-2012, 21:43
Adil Bey, seraya yapmış olduğunuz ayak yolu güzel görünüyor.
Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. İnce kumdan kalın beton dökmüşsünüz. Bence kumun daha kalın, yani çakıllı olması gerekirdi.
Şu durumda sizin betonda oldukça fazla çatlaklar oluşabilir. Çatlakların oluşmaması için ya da çatlakları en aza indirmek için, sabah ve akşam günde iki kere betonu sulamanızı tavsiye edeceğim.

Size kolaylıklar dilerim.

Adil
06-10-2012, 18:04
Adil Bey, seraya yapmış olduğunuz ayak yolu güzel görünüyor.
Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. İnce kumdan kalın beton dökmüşsünüz. Bence kumun daha kalın, yani çakıllı olması gerekirdi.
Şu durumda sizin betonda oldukça fazla çatlaklar oluşabilir. Çatlakların oluşmaması için ya da çatlakları en aza indirmek için, sabah ve akşam günde iki kere betonu sulamanızı tavsiye edeceğim.

Size kolaylıklar dilerim.
Dünyalı kardeşim çok teşekkür ederim.
Kalıpları söktüm ve seranın içini bugün marul ve yeşil soğan diktim.Bir bölümünde de salatalık ve biber yetişmekte.Şu an üzerlerinde 4-5 salatalık türemeye başlamış.Bakalım kışa kadar nasıl bir gelişim gösterecek.

Ayak yolunun betonu hakkında bilgi vereyim.
3 m*3 kum vardı eleyerek çuvallara doldurdum.Kalan çakıllı kumlu kısmını bu betonda kullandım.Kumu fazla evet.Fakat sizinde söylediğiniz gibi 3 günden beri suluyorum hiç çatlama olmadı çokta sağlam,düzgün ve güzel görünüyor.
Çatlak hiç yok.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Bu görüntüleri en kısa zamanda paylaşacağım.
Saygılar selamlar efendim.

Adil
07-10-2012, 17:46
sera içi marul dikimi ve ayak yolunun son hali.

tekomusti
07-10-2012, 17:56
Abi maşallah marul senden soğan yumurta sirke benden inşallah :)
Saygılar

Adil
07-10-2012, 17:59
Sera içi yolu betonu sürekli suladığım için çok sağlam oldu.

Adil
15-02-2013, 18:26
Bugün aldığım 80 lt lik torfla .
7 Çeşit domates.
pembe iri.
Salkım iri.
Ayaş.
red-robin.
Mor salkım.
Romen,
Unlu iri domates.
PATLICAN
Kadife,
Top .
BİBER
DolmalıkSalçalık kırmızı etli biber.
Tohumlarının ekimini yaptım.Yarında diğer salatalık ve biber çeşitlerini ekeceğim inşallah.