PDA

View Full Version : jeozuu / bahçe

jeozuu
26-01-2013, 17:01
Bahçenin bulunduğu şehir Tokat

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) müstakil ev

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Bahçemiz anneannemin bahçesiydi, çok çok eski, anneannem ve dedem yaşlandıktan sonra ilgisizlikten çok kötü bir duruma gelmişti, son 10 yıldır annemle yeniden düzenlemeye çalıştık.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 10

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçe 4 terastan oluşuyor, alt 2 teras sebze bahçesi, üsttekilerse çiçekler için.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Ayva, elma, şeftali, erik, kayısı, dut, yenidünya (ama meyve vermiyor), üzüm, nar, kiraz, çeşitli güller, bahar dalı, leylak, kanarya gülü, ağaç hatmi aklıma gelenler.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Biber türlerine özel bir ilgim var, fide zamanı dayanamayıp heryere biber dikiyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Bahçemize eskiden kanalla "aksu" adı verilen su geliyordu, Tokat'ta her sokaktan kanallarla sular akardı, ancak son 7-8 senedir bu suyu iptal ettiler, yeraltı suyu da yok, musluk suyu ile suluyoruz maalesef :(

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Hayır, hiç bir ilaç kullanmadık şimdiye dek.

Bahçeniz organik mi? Bana göre evet :)

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Yanmış koyun gübresi

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Çok sevdiğimiz kedi zararlılarımız var :p

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Hortumla su salarak.

jeozuu
26-01-2013, 17:01
Merhaba,
Ben de içimdeki doğa sevgisini sizinle paylaşabilmek adına bir bahçe sayfası açmak istedim. Bu işi amatörce, başta annemden öğrendiklerimle, içimden geldiği gibi yapıyorum. İşim dolayısıyla farklı farklı şehirlerde ve ülkelerde çalıştım ve her gittiğim yerde de imkanlarım ölçüsünde bahçemi oluşturdum. Sonra bırakıp gitmesi kötü oldu ama :(
Yukarıda özelliklerinden bahsettiğim bahçe ise çalışmadığım zamanlardaki limanım, annemin kardeşim ve bana emaneti. Farklı bir yerde çalışsamda bir ayağım sürekli orada.
Dileğim sizinde önerileriniz ve desteğinizle annemin emanetini onun cenneti haline getirmek...

berrinb
26-01-2013, 17:09
Hoşgeldiniz....Bahçe sahifeniz hayırlı olsun....Güzel resimler görmek dileği ile selamlar...:)

gülenyüz
26-01-2013, 17:12
Hoş geldiniz.Bahçe sayfanız hayırlı olsun.Sevgi ve Saygılar.

jeozuu
26-01-2013, 17:14
Şimdi sanırım fotoğraflarla sizlere biraz tanıtmam gerekecek bahçemizi. Ama ben ilk olarak annemin yer almasını istiyorum bu sayfada...

jeozuu
26-01-2013, 17:24
Bahçe küçük küçük teraslardan oluştuğu için geniş açıdan bir fotoğrafını almak pek mümkün değil, ama en geniş açıdan görülebilen hali şu şekilde;

jeozuu
26-01-2013, 17:28
Geçen kışı annemin rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da geçirdik. Bahçedeki bir çok bitkiyi ve evin içindekilerin tümünü maalesef kaybettik. Onlar da annemle beraber gittiler...

mrduran
26-01-2013, 17:33
Hoş geldiniz.

İnşallah doğada annenizi yâd ederk bir nebze ferahlık bulursunuz, rahmeti bol olsun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

jeozuu
26-01-2013, 17:36
Biraz daha yakından tanıtabilirim...

jeozuu
26-01-2013, 17:46
Minyatür güllerimiz... Ankara'da yaşadığım dönem aldığım, bir süre saksıda baktığım güllerin son durakları;

jeozuu
26-01-2013, 17:54
Bahçemizin aslında çok eski bir bahçe olduğunu belirtmiştim. Bunlar da bahçenin en eski sakinleri, aslanağızları. Hiç bir şey yapmıyoruz onlar için, istedikleri yerden istedikleri renkte çıkıp yaşayıp gidiyorlar. Çok seviyorum onları...

gülenyüz
26-01-2013, 18:03
Anneniz için çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun.Bahçenizi siz resim yükledikçe tanıyoruz.Kolay gelsin.

jeozuu
26-01-2013, 18:11
Güllerle devam ediyorum...

jeozuu
26-01-2013, 18:19
Fotoğraflar genelde makro çekim, gittiğimde geniş açılı resimleri de çeker ve yüklerim...

jeozuu
26-01-2013, 18:23
ve soğanlılarımız... aslında daha laleler, sümbüller, çiğdemler de varda maalesef fotoları yok, bahara inşallah ;)

seyfi0505
26-01-2013, 18:25
Sayın Jeozuu önecelikle başınız sagolsun Allah mekanını cennet eylesin. Bahçeniz çok güzel
bahçenize baktıgımda memleketimi hatırlattınız.İnanın çok duygulandım Anenizinle birlikte o çiçeklerin yok olmasına tekrar başınız Sagolsun.

jeozuu
26-01-2013, 18:29
Ankara'da yaşarken, oturduğum apartmanın bahçesindeki leylaktan aldığım yavruyu anneme götürmüştüm. Şimdi bu halde:)

Doğayla Barış
26-01-2013, 18:31
Annenize Allahtan rahmet size sabır diliyorum. Doğa her derdin şifası. Anneniz bahçedeki çiçeklerde ve hep sizinle birlikte...
Hoş geldiniz. Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Kolay gelsin :-)

Cymbelina
26-01-2013, 18:35
Sayın jeozuu, sizin bazı başka mesajlarınızı da görmüştüm. Anneciğinizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin.

Bahçe sayfası açmanıza sevindim, hayırlı olsun:) Bu tür doğal ya da doğala yakın halleri de seviyorum ben:) Örneğin aslanağzınız, öyle kendiliğinden yetişiyor bazıları, ben de severim çok. Hatta bir keresinde öyle sokakta bir yerlerde kendiliğinden çıkmış olanlardan zar zor alıp eve getirip diktim ama malesef tutmamıştı.

Aynısefa resminden sonraki çiçeğiniz şebboy mu? Ben ona benzettim, şebboy yetiştiremedim ama resminden benzettim sadece.

Güzel bahçenizde sağlıkla ağız tadıyla güzel çiçekli günler dilerim:)

jeozuu
26-01-2013, 18:39
Bahçemizin aslında başka bir kısmı daha var. Ama maalesef orayı artık kendi haline bıraktık çünkü su sıkıntısı var. Tokat'ta her eve her bahçeye kanallarla su gelirdi eskiden. Dedemler bu bahçede dünyaları yetiştirirdi. Bir sürü cevizleri olurdu. Tokat Belediyesi akıl almaz bir şekilde bu suyun önünü keserek bahçelerimizin kurumasına sebep oldu. Su hala akıyor ama başka yöne. Yakınlarda yeraltı suyu da yok. Çok eskilerden tüm Tokat'ın içine örülen kanallar ağı şimdilerde suyunu bekliyor. Eski Tokat evlerinin özelliğidir evin hayat denilen bölümünden su akması...

jeozuu
26-01-2013, 18:41
Sayın jeozuu, sizin bazı başka mesajlarınızı da görmüştüm. Anneciğinizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin.

Bahçe sayfası açmanıza sevindim, hayırlı olsun:) Bu tür doğal ya da doğala yakın halleri de seviyorum ben:) Örneğin aslanağzınız, öyle kendiliğinden yetişiyor bazıları, ben de severim çok. Hatta bir keresinde öyle sokakta bir yerlerde kendiliğinden çıkmış olanlardan zar zor alıp eve getirip diktim ama malesef tutmamıştı.

Aynısefa resminden sonraki çiçeğiniz şebboy mu? Ben ona benzettim, şebboy yetiştiremedim ama resminden benzettim sadece.

Güzel bahçenizde sağlıkla ağız tadıyla güzel çiçekli günler dilerim:)

Teşekkür ederim sayın Cymbelina. Evet şebboy, o da bahçenin eskilerinden.

Cymbelina
26-01-2013, 18:45
Yağmur ya da kar suyu biriktirme şansınız olursa belki faydası olabilir Sayın Jeozuu. Yani en azından Tokat'tayken belki biriktirebilirsiniz. Şimdi aklıma geldi.

jeozuu
26-01-2013, 18:47
Maalesef suyu olmayan diğer bahçemiz (hemen evimizin üst tarafı) baharda bir müddet de olsa bize güzelliklerini sergiliyor...

jeozuu
26-01-2013, 18:55
Meyvelerimizin de bir kısmını sizinle paylaşayım

jeozuu
26-01-2013, 19:06
Bu ayva ve ikinci resimdeki karadut ağacı çok yaşlılar, sanırım dedem bu bahçeyi satın aldığından beri varlar. Satın aldığı zaman da 1950'ler. Ayvamız çok güzeldir, sulu ve tatlı. Mahalleye dağıtıyoruz yine de bitmiyor. Ama vermeyince de vermiyor, geçen yaz meyveden neredeyse dalları kırılacakken bir önceki yaz sadece 8 tane vardı üzerinde...
Dut ise ayva kadar şanslı değil. Suyu olmayan bahçemizde çünkü :( Yine de her sene koca koca dutlar veriyor zavallıcığım.

jeozuu
26-01-2013, 19:10
Bu da minik şeftalimiz. Geçen yaz ilk kez meyve verdi. Ben yemeye kıyamazken evde olmadığımız bir gün açık kalan bahçe kapısından giren çocuklar bir tane bile bırakmamışlardı :(

jeozuu
26-01-2013, 19:19
Şimdi sıra sebzelerde. Bu fotoğraflar geçtiğimiz yazdan. O kadar sık dikmişimki bir süre sonra her şey birbirine girdi, ama verim hiç düşmedi, özellikle domateslerde. O kadar çok domates oldu ki ne yapacağımı şaşırdım :) Hiç denemediğim halde annemin anlattıklarından aklımda kaldığı kadarıyla salça bile yaptım. Kavanoz kavanoz da konserve domates.

jeozuu
26-01-2013, 19:29
ve benim özel ilgi alanım, biberler... Biberi çok severim, özellikle çiğ tüketmeyi. Kızartmasına da annem bayılırdı. Bunlar meşhur Tokat biberlerimiz, ince kabuklu, sulu, çıtır çıtır bir biber. Yurtdışında çalıştığımda Tokat'tan biber götürmüşlüğüm bile olmuştur :) o kadar severim. Ancak nedense pek verimli olmuyorlar.

jeozuu
26-01-2013, 19:33
Sıra ürünlerde...

almanyalı
26-01-2013, 19:33
merhaba,

Sayfanız hayırlı olsun sevgili jeozuu. hoşgeldiniz.

sevgilerimle

jeozuu
26-01-2013, 19:44
Biraz da bahçemizdeki yaban hayatı paylaşmak istiyorum. Suyu olmayan kısımda kaplumbağalar, sincaplar, kirpiler var. Su kesildiğinden beri sayıları çok azaldı. Biz yazın elimizden geldiğince kaplarla su bırakıyoruz onlar için. Küçük bir alan da değil, sanırım 5 dönüm kadar. İşimiz zor yani, onlar için çok üzülüyoruz...:(

jeozuu
26-01-2013, 19:57
Susuz bölümün doğal güzellikleri. Her geçen sene daha da azalıyorlar :( Çuha çiçeklerine biz yoğurt çiçeği deriz. Pembenin, morun neredeyse her tonundan vardı, ama şimdi 2-3 kök anca kalmış.

jeozuu
26-01-2013, 20:01
Bu sene bir sürü farklı türe ait tohumum var. Tohum takas etkinliğinden edindiğim :) Onlar da katılınca bahçemiz çok renklenecek. Tabi sizlerden edineceğim bilgi ve vereceğiniz tavsiyelerle...

Cymbelina
26-01-2013, 20:42
Tüm bitkilerinize maaşallah:) Siz ve diğer değerli arkadaşların bahçe ve balkonlarındaki bu tür güzelikleri görünce bir parça da olsa günlük hayatın üzücü yanlarını bir anlığına da olsa unutur gibi oluyoruz, bazen oradaymışım gibi hissediyorum, bazen de hayal kuruyorum:). Bu yüzden teşekkür ederim.

24 nolu mesajınızdaki ilk resimdeki kırmızı çiçekli bitki ve diğer resimdeki pembe çiçekli bitkinizin adını öğrenebilir miyim? Çiçekleri çok güzelmiş:)

jeozuu
26-01-2013, 21:05
Tüm bitkilerinize maaşallah:) Siz ve diğer değerli arkadaşların bahçe ve balkonlarındaki bu tür güzelikleri görünce bir parça da olsa günlük hayatın üzücü yanlarını bir anlığına da olsa unutur gibi oluyoruz, bazen oradaymışım gibi hissediyorum, bazen de hayal kuruyorum:). Bu yüzden teşekkür ederim.

24 nolu mesajınızdaki ilk resimdeki kırmızı çiçekli bitki ve diğer resimdeki pembe çiçekli bitkinizin adını öğrenebilir miyim? Çiçekleri çok güzelmiş:)

Teşekkürler...
Birinci resim nar çiçeği, pembe olansa şeftali. Aslında isimlerini yazmam gerekirdi!

Sevgi Durul
26-01-2013, 21:26
Sevgili jeozuu, sayfanız sürpriz oldu, görünce sevindim.

Bahçenize şöyle bir baktım, ilk dikkatimi çeken nergisler oldu. Ne de güzel açmışlar.:)

İyice incelediğimde sorularım olacak, hatıralarla dolu bu bahçe ile ilgili. Annenizin ruhu şad olsun. Ne mutlu ki bitki sevgisini size de aşılamış ve sizin gibi bir evlat bırakmış.:)

Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle... Sevgiler....

jeozuu
26-01-2013, 21:31
Sevgili jeozuu, sayfanız sürpriz oldu, görünce sevindim.

Bahçenize şöyle bir baktım, ilk dikkatimi çeken nergisler oldu. Ne de güzel açmışlar.:)

İyice incelediğimde sorularım olacak, hatıralarla dolu bu bahçe ile ilgili. Annenizin ruhu şad olsun. Ne mutlu ki bitki sevgisini size de aşılamış ve sizin gibi bir evlat bırakmış.:)

Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle... Sevgiler....

Çok teşekkür ederim...Nergislerimiz çok güzeldir evet:)

jeozuu
27-01-2013, 16:36
Merhaba,
Çöl'deki minik bahçem, mazide kaldı :)

mrduran
28-01-2013, 04:39
.... Bunlar meşhur Tokat biberlerimiz, ince kabuklu, sulu, çıtır çıtır bir biber. ....... Ancak nedense pek verimli olmuyorlar.

Ege taraflarında bu bibere üç burun deriz.

Fazla kart olmadan yenmesi, hele kahvaltıda nefistir. Üstüne biber yok desem yeridir bence.

Sağlıkla kalın inşallah.

ilksenozturk
28-01-2013, 07:22
hikayeniz benimkine benziyor. bana çiçekleri bitkileri sevdiren de büyükbabamdı. vefatından sonra onun çok sevdiği devetabanı aramaya başlamamla da burayı ve birçok bitkimi bulmuş oldum.
bahçeniz çok çok güzelmiş. emeğinize sağlık.
size ilkbaharda susuzluğa dayanıklı lavanta çelikleri göndermek isterim bolca. ama ilk yıllarını saksıda geçirmeleri ve bolca sulanmaları lazım, 2. yılda yerine alıp sulanmayan alana direbilirsiniz....

jeozuu
28-01-2013, 17:18
Ege taraflarında bu bibere üç burun deriz.

Fazla kart olmadan yenmesi, hele kahvaltıda nefistir. Üstüne biber yok desem yeridir bence.

Sağlıkla kalın inşallah.

Merhaba Sayın mrduran,
Aslında benzerlikleri çok üçburun biberle ama Tokat biberi çok daha ince ve ufak oluyor. Bir de sanırım üçburun tatlı Tokat biberini bilemezsiniz tatlı da olur acı da...Tokat kebabı da bu biberle yapılır.

jeozuu
28-01-2013, 17:21
hikayeniz benimkine benziyor. bana çiçekleri bitkileri sevdiren de büyükbabamdı. vefatından sonra onun çok sevdiği devetabanı aramaya başlamamla da burayı ve birçok bitkimi bulmuş oldum.
bahçeniz çok çok güzelmiş. emeğinize sağlık.
size ilkbaharda susuzluğa dayanıklı lavanta çelikleri göndermek isterim bolca. ama ilk yıllarını saksıda geçirmeleri ve bolca sulanmaları lazım, 2. yılda yerine alıp sulanmayan alana direbilirsiniz....

Çok teşekkürler...Bahçe daha da güzelleşecek inşallah yeni tohumlarımla :)
Çok sevinirim lavanta harika olur..:) Sevgiler.

jeozuu
28-01-2013, 17:28
Cizre'deki evimde de bir kaç tane bitkim var. Geçen sene çok istememe rağmen mevsimlik çiçekler dışında bir şeyim yoktu, çok sıcak olduğu için her gün sulamam gerek. Bu sene dayanamadım ve bir kumkuat aldım... Bir yere giderken ya komşuya bırakacağım ya da serum bağlayacağım.
Gölgesinde uyuyansa oğlumuz Şakir:)

Güzin Çakar
28-01-2013, 19:21
İlk tanıtım yazınızda ki zararlı tarifinizle oluşan gülümsemem, ilk fotoğrafla yerini bir hüzüne bıraktı. Sonra, bahçenizde kah hüzünle, kah keyifle gezindim. Yıllanmış bahçenızin yaşanmışlığı, güzelliği, susuzluğa rağmen doğanın ayakta kalma çabası ve yazdıklarınız… çok sevdim. Bahçenize emek verip gidenlerin ruhu şad olsun. Güzel bahçenizde güzel günler yaşayın…

jeozuu
28-01-2013, 19:38
İlk tanıtım yazınızda ki zararlı tarifinizle oluşan gülümsemem, ilk fotoğrafla yerini bir hüzüne bıraktı. Sonra, bahçenizde kah hüzünle, kah keyifle gezindim. Yıllanmış bahçenızin yaşanmışlığı, güzelliği, susuzluğa rağmen doğanın ayakta kalma çabası ve yazdıklarınız… çok sevdim. Bahçenize emek verip gidenlerin ruhu şad olsun. Güzel bahçenizde güzel günler yaşayın…

Teşekkür ederim Güzin hanım.
Güzel sözleriniz beni çok mutlu etti ve beğenmenize çok sevindim.
Zararlılarımıza gelince..:) Genellikle fide dikme zamanıyla bizimkilerin yavrulama zamanı birbirine çok yakın oluyor. Biraz ayaklanan yavrulardan da fideleri korumak biraz zor :) olsun ama olduğu kadarı yeter bize. Onları çok seviyoruz, hayatımızın olmazsa olmazları.

dilek aydemir
29-01-2013, 14:55
Cizre'deki evimde de bir kaç tane bitkim var. Geçen sene çok istememe rağmen mevsimlik çiçekler dışında bir şeyim yoktu, çok sıcak olduğu için her gün sulamam gerek. Bu sene dayanamadım ve bir kumkuat aldım... Bir yere giderken ya komşuya bırakacağım ya da serum bağlayacağım.
Gölgesinde uyuyansa oğlumuz Şakir:)

şakire bayıldım, bende aynısından 8 tane var, ama halen doyamıyorum ben onlara, gözüm hep böyle şirinlerde, şimdi olsada mıncıklasam onu.

jeozuu
29-01-2013, 17:30
Merhabalar,
Yerli bir çalışanımın getirdiği nergizler... Cizre'de nergiz çok önemli, kutsal bir çiçek.
Tomurcuk olmuşlar, sanki biraz erken mi ne?

jeozuu
05-02-2013, 15:48
Merhaba arkadaşlar, nergislerim açmaya başladı, keşke kokularını da gönderebilsem :) Peki bunlar mayısa kadar açacak mı acaba, asıl mayısta açar sanıyordum.

jeozuu
05-02-2013, 15:54
Nergizi olmayan arkadaşlara öneririm :) Ben yokluğunda bununla yetindim. Nusaybin kaçakçılar çarşısından aldım. 5 TL. Markaya da dikkat edin lütfen :) Kuzey Irak malı. Teko'da arkada mışıl mışıl uyuyor...

jeozuu
08-02-2013, 16:00
Merhabalar,
Bahçeye dikmek üzere aldığım Derik zeytini (Mardin) fidanı, bakalım Tokat'ta yaşayabilecek mi? Bu şekilde ne kadar bekleyebilir? Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Yaklaşık 1 ay oldu alalı ama hala gidemedim Tokat'a :(

h_dogan
08-02-2013, 16:23
Tüplü olduğu için daha bekleyebilir Sn. jeozuu ama Tokat soğuk değil mi zeytin için?

jeozuu
08-02-2013, 16:35
Evet soğuk :( Denemek istedim, zeytin ağacını çok seviyorum.

dalya35
08-02-2013, 17:09
Bahçe sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz:)

gokcegokce
08-02-2013, 18:57
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Hayat mücadelesi yüzünden göçebelik durumu sizi kendime yakın hissettirdi bana. Ayrıca böyle bir mirası en güzel şekilde değerlendirdiğiniz için anneanneniz, dedeniz ve anneniz sizinle gurur duyuyordur eminim. Sevgiler...

gülenyüz
08-02-2013, 19:33
Sn jeozuu,bende bazen olmayacak şeylere heves ediyorum.Hayırlı olsun zeytin ağacın.İnşallah zeytin verir. Hep yeşil kalacağından eminim.Kışın içeri alırsan.Dışarı ekersen donar diye düşünüyorum.Sevgiler...

jeozuu
08-02-2013, 21:50
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Hayat mücadelesi yüzünden göçebelik durumu sizi kendime yakın hissettirdi bana. Ayrıca böyle bir mirası en güzel şekilde değerlendirdiğiniz için anneanneniz, dedeniz ve anneniz sizinle gurur duyuyordur eminim. Sevgiler...

Merhaba Sevgili gokcegokce,
İlk zamanlar göçebe hayat hoşuma gidiyordu ama şimdi yerleşik hayat ister oldum. Mesleğim gereği de epey bir zaman daha yerleşik hayat zor gibi görünüyor benim için. Her gittiğim yerde hemen bir sürü hayvanım, bitkim oluyor. Her proje bitişinde ve ayrılık zamanı geldiğinde onlardan kopmak çok zor geliyor:(
Bakalım, hayırlısı...

gokcegokce
08-02-2013, 22:09
Sizi o kadar iyi anlyorum ki! Benim de eşimin mesleği gereği çok gezmek durumundayız. Aynı sizin gibi biz de hobilerimizi gittiğimiz her yere götürüyoruz :) Evimizde bitkilerimizden ayrı 2 muhabbet kuşumuz ve 80x25x68 ebatında yaklaşık 140lt'lik bir melek tankımız var. Bu sene mayısta tayinimiz var ve kara kara nasıl hayvanlarımızı ve bitkilerimizi taşırız diye düşünmekteyiz :P Sevgiler...

jeozuu
08-02-2013, 22:34
Sn jeozuu,bende bazen olmayacak şeylere heves ediyorum.Hayırlı olsun zeytin ağacın.İnşallah zeytin verir. Hep yeşil kalacağından eminim.Kışın içeri alırsan.Dışarı ekersen donar diye düşünüyorum.Sevgiler...

Merhaba Sevgili gülenyüz,
Begonvili çok severim ama Tokat'ta olmaz diye hiç bulaşmadım şimdiye kadar. Ancak geçtiğimiz yaz bir dükkanın önüne dikilmiş baya da boy atmış bir begonvil gördüm. Ona güvenerek aldım bu zeytini, begonvil de edineceğim :)

melih500
09-02-2013, 12:49
Merhaba arkadaşlar, nergislerim açmaya başladı, keşke kokularını da gönderebilsem :) Peki bunlar mayısa kadar açacak mı acaba, asıl mayısta açar sanıyordum.

nergislerinize bayıldım bndede bir çok çeşit var yazın küçük bir takas yapmak isterim :)

jeozuu
09-02-2013, 14:15
nergislerinize bayıldım bndede bir çok çeşit var yazın küçük bir takas yapmak isterim :)

Tabii ki Melih Bey, seve seve. Ben de balkonunuzu gezdim, çiçekleriniz çok güzel ama bende olmadığı için en çok frezyalarınızı sevdim :)

melih500
09-02-2013, 17:05
Tabii ki Melih Bey, seve seve. Ben de balkonunuzu gezdim, çiçekleriniz çok güzel ama bende olmadığı için en çok frezyalarınızı sevdim :)

frezyalarım bu sene üremiş baya bi yazın size karışık olarak yollaya bilirm :) teşekkürler yazı bekliyorum nergislerinizden almak için :)

jeozuu
13-02-2013, 11:36
Bahçeye dikerim, nisan mayıs gibi de açar dediğim nergislerin son durumu, seneye dikilecekler artık bahçeye.
369592

Halil Önen
13-02-2013, 12:03
Bahçeye dikerim, nisan mayıs gibi de açar dediğim nergislerin son durumu, seneye dikilecekler artık bahçeye.
369592

Çok güzeller, sevgili Jeozuu;

yukarı sayfalara bakamadım ama katmerli olanları yok mu?..:)

369594

Yoksa eğer gelecek yıl için, bir merabanız yeter...;)

jeozuu
13-02-2013, 12:21
Çok güzeller, sevgili Jeozuu;

yukarı sayfalara bakamadım ama katmerli olanları yok mu?..:)

Yoksa eğer gelecek yıl için, bir merabanız yeter...;)

Teşekkür ederim Halil Bey,

Katmerlilerinden yok maalesef, bunlar Cizre'nin doğal nergisleri.

Yaşasın...:) Seneye katmerli nergisim de olacak:)

jeozuu
14-02-2013, 21:10
Canım çok sıkkın:(

Bahçeye dikmek üzere, bin bir heves ve umutla internetten bir sürü lale ve ters lale soğanı almıştım. Kardeşim'de kendince bir düzenleme yaparak dikmişti laleleri.

Ancak bugün kiracımız bahçenin bir köşesinde maydonoz dikmek isteyip, sonradan gözü doymayıp istediği yerin en az 20 katı kadar bir yere yayılınca gitti bizim soğanlar.

İyilikten maraz doğar diye bu gibi durumlar için söylüyorlar sanırım. Be adam, 1-2 tane değil ki, 35 soğanı nasıl görmedin de devam ettin bellemeye!! Ayrıca orada daha önceden annemin de diktiği soğanlar vardı.

Gerçekten iyilikten maraz doğuyormuş!!!

gürselbaranlı
14-02-2013, 21:20
Sıkmayın canınızı...evet çok üzücü ama olmuş yapacak bir şey yok...keşke daha önceden soğanların dikili bölgesini işaretlemek maksadıyla bir şekilde dikkat çekecek şekilde belirleseydiniz....sağlık olsun.....saygılar

jeozuu
14-02-2013, 21:26
Sıkmayın canınızı...evet çok üzücü ama olmuş yapacak bir şey yok...keşke daha önceden soğanların dikili bölgesini işaretlemek maksadıyla bir şekilde dikkat çekecek şekilde belirleseydiniz....sağlık olsun.....saygılar

Evet onu da yazmayı unutmuşum. Kardeşim etrafını taşlarla çevirmiş lalelerin. Hem güzel görünsün, hem de yerleri belli olsun diye. Ama evet yapacak bir şey yok :(

Teşekkürler Gürsel Bey...

gürselbaranlı
14-02-2013, 21:34
Evet onu da yazmayı unutmuşum. Kardeşim etrafını taşlarla çevirmiş lalelerin. Hem güzel görünsün, hem de yerleri belli olsun diye. Ama evet yapacak bir şey yok :(

Teşekkürler Gürsel Bey...

Rica ederim...ama hala üzgünsünüz Smilies den belli...bu geç vakit atın üzerinizden lütfen sıkıntıyı üzüntüyü...bahçenize yapacak olduğunuz yarın ki güzel işleri düşünün...kendinize yazık etmeyin lütfen.....iyi geceler

jeozuu
21-02-2013, 11:32
Canım kardeşim minik bir sera yapmış dün. Ama yaptığı yerden çıkartması biraz zor olmuş :) Hava yağmurlu olduğu için üzeri kapalı olan verandada yapmış, tıpkı dağın başında tekne yapan sonra da denize nasıl indireceğini düşünen lazlar gibi. Eee ne de olsa lazız biz de :D Neyse gece başardı asıl yerine götürmeyi.

371627

371628

hira
21-02-2013, 12:06
yapacak güzel şeyler var aslında! o soğanları telef eden kişiye. konu çiçeklerim olursa sonu fena olur

hira
21-02-2013, 12:23
bak sinirimi alamıyorum yine yazıcam. o kadını (Kadın olduğunu düşünüyorum) yer bitiririm alimallah

jeozuu
21-02-2013, 13:02
bak sinirimi alamıyorum yine yazıcam. o kadını (Kadın olduğunu düşünüyorum) yer bitiririm alimallah

Sayın hi-ra,
Soğanlarımı mahveden kişi burnunun dikine giden yaşlı bir amca.
Bir de parçalanan soğanları bir köşeye saklamış aklınca.

Az değil tam sayı olarak 43 tane lale, 10 tane de ters lale. Geriye parçalanmadan kalan 2 ters lale ve bir kaç lale var.

Hepsini internetten bin bir umutla almıştım.

Kardeşim amcadan soğanlar için ödediğim 80 TL'yi almış ama artık yeni soğan alıp dikmek için çok geç :(

hira
21-02-2013, 13:28
bence o cici amcanın (:@) değil birşey ekmek, bahçeye girmesine dahi izin vermeyin!

hira
21-02-2013, 13:31
çok berzeri bir amcadanda bizde var, fakat bu bahçeye sigara izmariti atıyor ayrıcada leş gibi tükürüyor:(

jeozuu
21-02-2013, 13:32
Evet girmesini yasakladık. Bazı insanlara yetki verdikçe, daha fazlasını istiyor. Hiç gerek yok. En iyisi biraz katı olmak.

hira
21-02-2013, 13:45
kesinlikle katılıyorum, bulunduğmuz bina kayınpederime aitama kendileri burada oturmuyor. bina burada sahipsiz kalmasın diye o bahsettiğim amcaya; burası sana emanet demiş, amcada burayı kabüllenmiş:)

hira
21-02-2013, 13:48
şimdi desemki; amca bahçeye tükürme çiçeklerim var orda, cevap hazır; memet burayı bana emanet etti, siz yokken ben vardım:) gülsemmi aglasammı ?

hira
21-02-2013, 14:21
kayınpederim
kirasına zam yapıtğından beri binanın içinde benim duyacagımı düşünerek
söylenip duruyor her kira zamanı; abi ev bakımsız bu eve bu para çok ben bi daha ki ay
taşınırım aga diyip duruyor bende boşuna seviniyorum her ay :( amca git ne
olur,, evet o para bu eve çok, gitt:D

jeozuu
22-02-2013, 16:22
Merhaba,
Kardeşim dün elinde olan tohumları viyollere ekmiş ve seramızın içine yerleştirmiş :) Bakalım neler olacak...

372024

372025

perimar
22-02-2013, 18:32
Bazı insanların bakış açısı; sebze- meyve ekilecek alanları çiçek gibi boş şeylerle dolduruyorlar şeklinde oluyor.Yaşlı amcanın; Maydanoz soğan dikilecek canım alanları yenmez içmez çiçeklere ayırmışlar diye serzenişini duyar gibiyim :)

jeozuu
22-02-2013, 19:29
Bazı insanların bakış açısı; sebze- meyve ekilecek alanları çiçek gibi boş şeylerle dolduruyorlar şeklinde oluyor.Yaşlı amcanın; Maydanoz soğan dikilecek canım alanları yenmez içmez çiçeklere ayırmışlar diye serzenişini duyar gibiyim :)

Haklısınız Sayın Perimar,
Serzensiz dursun Yaşlı Amca :) Cezasını, belki biraz katı gelebilirim size ama, parayla ödedi. Olan benim hayallerime oldu...

jeozuu
05-03-2013, 20:16
Merhaba,
Buralar uyanmaya başladı. Benim minik anemonlarım nasıl?? Güneydoğu'nun bitki örtüsü gerçekten çok zengin, inşallah yaylalarını da gezme imkanı bulurum.

375270

jeozuu
16-03-2013, 16:04
Merhaba,
Yarın nihayet Tokat'taki bahçeme kavuşuyorum, çok mutluyum. Buradaki çiçeklerimi de sağolsun komşum sulayacak, gözüm arkada kalmayacak.

Bugün buraların yabani bir bitkisi olan banotum bana gitmeden çiçeğini gösterdi, nasıl çok güzel değil mi?

378772

jeozuu
16-03-2013, 16:12
Bir de buralardan bir fotoğraf paylaşayım. Dün hava çok güzeldi, pikniğe gittik eşimle. Yer size korkutucu gelebilir. Cizre Gabar dağları. Önyargıların ölmesi gerekiyor artık. Doğa o kadar güzel ki. Çok mutluyum buralarda yaşama, bu güzellikleri görme şansına sahip olduğum için.

378776

Archer
16-03-2013, 17:26
Merhaba
Buraya tesadüfen girdim . iyiki de girmişim. Bu fotoğrafı görünce inanın hayatımda hep hayalini kurduğum bir yerle karşılaştım. Orada olmayı , kuru odunları toplayıp ilerideki ağaçların oraya güzel bir ateş yakıp önünde oturmayı, sonra ateşin közlerini ön tarafa çekip islenmiş çaydanlığı üzerine koyup çay demlemeyi ,közün üzerinde ekmek ısıtıp üzerine tereyağ çalmayı......of ulen offf. Sen ne yaptın be dostum.

saygılarımla.

jeozuu
16-03-2013, 18:09
Merhaba
Buraya tesadüfen girdim . iyiki de girmişim. Bu fotoğrafı görünce inanın hayatımda hep hayalini kurduğum bir yerle karşılaştım. Orada olmayı , kuru odunları toplayıp ilerideki ağaçların oraya güzel bir ateş yakıp önünde oturmayı, sonra ateşin közlerini ön tarafa çekip islenmiş çaydanlığı üzerine koyup çay demlemeyi ,közün üzerinde ekmek ısıtıp üzerine tereyağ çalmayı......of ulen offf. Sen ne yaptın be dostum.

saygılarımla.

Merhaba Sayın Archer,

Buyurun gelin, bu güzellikleri siz de yaşayın :)

Haziranda bir de Beytüşşebap yaylalarını gezme planımız var, oralı bir dostumuzla, sağolsun bizi ağırlayacak bir kaç gün. Asıl fotoğraflar o zaman gelecek, bekleyin :)

jeozuu
19-03-2013, 22:28
Merhaba,

Nihayet bahçeme kavuştum :)

Yapılacak çok iş var. Bugün gülleri ve diğer çalıları budamaya çalıştım, becerebildim mi bilmiyorum. Güllerin yeni sürgünleri çıkmıştı, 10 cm kadar uzamış olanları da vardı ama budamak daha akıllıca geldi, umarım hata etmemişimdir. Genel durum şu şekilde

379892

379893

jeozuu
19-03-2013, 22:33
Sümbüller ve laleler açmış, hatta laleler geçmek üzere;

379894

379895

379896

jeozuu
19-03-2013, 22:39
Kardeşim küçük bir sera yapmıştı ancak geçen haftaki şiddetli rüzgara dayanamadı bu sera. Bugün daha profesyonel bir planla ve ekiple (eniştem ve arkadaşı Ercan amca ile) sera yapmaya başladılar. Yarın bitecek inşallah...

379897

jeozuu
30-03-2013, 12:14
Merhaba,
Uzun zamandır bahçede çalışmaktan yeni paylaşımlarda bulunamadım. Kardeşimle güzel şeyler yaptık bahçemize. En önemlisi bize göre kocaman (5 m2 kadar) bir seramız var artık, ve yan komşunun ardiye olarak kullandığı bahçesini kapatan bir çitimiz de oldu. İşte resimleri;

jeozuu
30-03-2013, 12:29
Maliyeti sanırım 150 TL civarında, genellikle elimizdeki malzemeleri kullanmaya çalıştık.

383393

383395

Seranın çatısında merakla ne yaptığımızı izleyen siyahbeyaz,

383394

jeozuu
30-03-2013, 12:34
Bu da ellerimle, çalılardan ördüğüm çit. Bazı yerlerde yamukluklar oldu ama olsun :)
Çalıların altındaki tuğladan örülmüş kısım vardı. Orayı hiç beğenmiyorum aslında.

383397

383398

Sevgi Durul
30-03-2013, 12:37
Sevgili jeozuu, elinize sağlık. Beğenmedim dediğiniz kısmı sarmaşıklarla kapatabilirsiniz aslında. Sulama imkânı varsa çok da güzel olur.:)

jeozuu
30-03-2013, 12:40
Kanaryayı çok seviyorum, biraz budadım ama budama işini onlara kıyamadığımdan çok beceremiyorum.

383400

Bunlar da annemin doğadan tohumlarını getirip serptiği ve her yıl açan minik gelincikler. Renkleri kırmızı ve beyaz karışık.

383401

YeniGine
31-03-2013, 23:58
Sevgili jeozuu (Hemşerim) bahçen, bitkilerin ne kadar hoşuma gitti bilemezsin. Ah oralarda olup da keşke benim de bir bahçem olsa idi. :(
Ellerine sağlık; bütün bitkilerin tam da benim sevdiğim çiçekler. Aslanağzı renkleri süper, minyatür güllerin; benim de var 4-5 tane minyatür gülüm ama seninkiler kadar verimli değiller (Maşallah diyeyim) valla geçen ilkbahar sonuna doğru bir pas a yakalandı bütün yazı sırf dal iskelet şeklinde geçirdiler. Kanarya gülü, o da çok hoşuma gider ama maalesef bende yok. Geçenlerde bir komşum gitmiş kendi bahçesine almış. :( Kendilerine Müslümanlar, ben ortak alanlarda yetiştirmeye çalışıyorum, diğer komşular hep benim bahçeme olsun diyor. :mad:
Sera; çok güzel olmuş... Ellerinize sağlık artık karada size ölüm yok... Sera fikri ve kendisi çok güzel olmuş.
Ellerine, gönlüne sağlık; herşey gönlünce olsun inşallah hemşerim.

jeozuu
01-04-2013, 00:46
Merhaba Sevgili YeniGine,

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için, beğendiğinize çok sevindim. Hemşeriyiz demek, buyurun gelin, Tokat kebabı zamanı geliyor:) Ben de sizin azminize hayranım. Ben dayanamazdım ortak bir bahçe fikrine. Kendinize ait bir bahçeniz olsa neler yapardınız kim bilir. Umarım bir gün o da olur.

Minyatür güllerimiz çok eski, 13-14 senelik. Apartmanda otururken saksıda tek kök halindeydi. Bahçeye geçirince annem her sene birer ikişer çoğalttı. Kanarya bulamazsanız benimkinin dibinde yeni sürgünleri var, istediğiniz zaman gönderebilirim.

Sevgiler...

gokcegokce
01-04-2013, 00:52
Sevgili Jeozuu, siz de benim gibi yollara düşmüşsünüz gördüğüm kadarıyla. Ben de Kars'ın karlı günlerinde bulunup en güzel zaman baharda orayı bırakıp İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Neyse ki tek tesellim haftaya memleketime Denizli'ye gideceğim ben de... Seranız çok şirin olmuş, kedicik bile sevmiş. Çalı-çit de çok orjinal. Tuğla kısmı boylu bitkilerle ya da denildiği gibi sarılıcılarla kamufle edilebilir. Ama bence çitiniz örtülmemeli, görünmeli. Sevgiler...

YeniGine
01-04-2013, 00:58
:)) Ah Tokat Kebabı... Çok oldu ben oralardan ayrılalı ve tabi Tokat Kebabı yemeyeli.
Evet maalesef ortak bahçe zor. Ama işte ben karınca kararınca başarmaya çalışıyorum. Tabi kendime ait bir bahçem olsa daha farklı bitkiler, çiçekler, daha farklı bakım daha profesyonelce davranırdım. Ama olsun buna da şükür diyorum. Sağol.
:) Minyatür güller; bırak çoğaltmayı kendilerine bakabilsem, başarabilsem bana yetecekler inşallah...
Eveet Kanarya; tabi isterim; ama zamanı mıdır, olur mu? Sadece bir komşuda gördüm istedim, başka bir komşum sağolsun almış getirmiş kendi bahçesine dikmiş. :( İnsanoğlu işte bencil. Yani şimdi zamanı, olur isee isterim tabi. Teşekkürler, sağol.

jeozuu
01-04-2013, 21:16
Sevgili Jeozuu, siz de benim gibi yollara düşmüşsünüz gördüğüm kadarıyla. Ben de Kars'ın karlı günlerinde bulunup en güzel zaman baharda orayı bırakıp İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Neyse ki tek tesellim haftaya memleketime Denizli'ye gideceğim ben de... Seranız çok şirin olmuş, kedicik bile sevmiş. Çalı-çit de çok orjinal. Tuğla kısmı boylu bitkilerle ya da denildiği gibi sarılıcılarla kamufle edilebilir. Ama bence çitiniz örtülmemeli, görünmeli. Sevgiler...

Sormayın, hem de ne yollar... Öyle ki şu an gündemde Gabon var, bakalım bekliyoruz.

Denizli'yi daha önce görmedim ama eminim çok güzeldir, baharda her yer güzel.

Çitin altındaki beğenmediğim tuğla kısmın önüne uzun boylu çiçekler dikeceğim. O zaman kapanır. Sarmaşık türü bitkilerden kurtaramam benim yaptığım çiti diye düşünüyorum. Çitimi beğendiğinize de çok sevindim. Yalnız ellerim kollarım çizik içinde, kuru çalıyla uğraşmak zor...

jeozuu
02-04-2013, 21:29
Daha 2 ay önce dikilen mügelerimden biri açtı ve müthiş kokuyor :)

384757

jeozuu
09-04-2013, 21:34
Merhaba,
2 haftalık çalışmamın sonucunda bahçemin 1. seti bu hale geldi. Diğer katlara doğru ilerliyorum. Daha beni bekleyen 4 kat var.

İlk olarak çalı çitleri yaptım. Sonra her yeri çapalayıp otları ve taşları ayıkladım. Sonra da bahçenin tesviyesini yaptım, hafif bir eğim vardı. Sonra eski kiremitlerden çiçekler için bir alan düzenledim. Ardından bu kısmın önüne bir yol oluşturmak için düz kayalar getirdim. Biraz mesleğimi kullanarak toprağı güzelce sıkıştırıp taşları yerleştirdim. Sonra da çimi ektim. Çok yoruldum ama değdi.

Eski hali;
387878

Yeni hali;
387876
387877

jeozuu
09-04-2013, 21:41
Bu taşları evimizin biraz yukarısından getirdik kardeşimle. Metamorfik kayalardan oluşuyor zaten Tokat çoğunlukla. Metamorfikler bu şekilde yapraklanmala gösterir, yani düz bir şekilde kırılırlar. Bu bakımdan şanslıydım. Taşırken biraz yorulduk gerçi.

387879

jeozuu
09-04-2013, 21:47
Geçtiğimiz sene diğer evimizin çatısını aktarmıştık, eskiyen kiremitleri de değiştirmiştik. Kırık kiremitlerden bu şekilde bir alan oluşturdum.

İçindeki şakayıkları da 3 gün önce bir köyden getirdik. Komşumuzun bahçesinde vardı, ondan bir kök isteyince "bizim köyde bundan çok" dedi. O zaman gidelim sizin köye dedim komşumuz Kadir amcaya. Ertesi gün gittik ve oradan getirdik bu şakayıkları.

387880

jeozuu
09-04-2013, 21:52
Bu sene emzikotları çoğalmış, çiçekleri ve bitkinin formu çok hoşuma gidiyor.

387881

jeozuu
09-04-2013, 22:04
Nasıl oluyor bilmiyorum ama gelincikler her sene farklı renk açıyor. Annem tohumunu bir yerlerden gtirip bahçeye serpiştirmişti. O zamandan beri her sene bizimleler.

387883

Bunları da geçenlerde gördüm, simsiyahlar. Çok güzeller.

387884

jeozuu
09-04-2013, 22:12
Seranın içindekiler;
387885
387887

Sellukam;
387886

jeozuu
09-04-2013, 22:41
9 yaşındaki leylak, mis gibi kokuyor, keşke devamlı açsa.

387890

jeozuu
09-04-2013, 22:46
Bu çiçek anneannemin yadigarı.

Askılı saksılar gereksiz şekilde pahalı, demir telle yaptım, telin kilosu 3,5 TL. Bir dünya saksı asarsınız 1 kilo telle.

387896

jeozuu
09-04-2013, 22:50
Meyvesi lezzetli değil ama formu güzel. Bir de sürekli budamak zorunda kalıyorsunuz çok hızlı uzuyor yazın dalları. Gerçek kara dutla alakası yok.

387897

jeozuu
09-04-2013, 22:55
Fındığımız, çıtı pıtı :)

387904

YeniGine
10-04-2013, 00:14
:) Boşuna dememişler 'Nazar etme n'olur, çalış senin de olur...' Maşallah sevgili Jeozuu gayet güzel gidiyor çalışmaların... Telli askılı saksı fikrine bayıldım.

h_dogan
10-04-2013, 07:16
Bu çiçek anneannemin yadigarı.

Askılı saksılar gereksiz şekilde pahalı, demir telle yaptım, telin kilosu 3,5 TL. Bir dünya saksı asarsınız 1 kilo telle.

387896

Özellikle de büyük marketlerde saksı fiyatları çok uçuk. Ben de askılık olanların tellerini kendim yapacağım. Aksesuarlara o kadar para verirsek aysonu gelmez. :D

h_dogan
10-04-2013, 07:18
Nasıl oluyor bilmiyorum ama gelincikler her sene farklı renk açıyor. Annem tohumunu bir yerlerden gtirip bahçeye serpiştirmişti. O zamandan beri her sene bizimleler.

387883

Bunları da geçenlerde gördüm, simsiyahlar. Çok güzeller.

387884

Bizim burda hiç bu renklerden görmedim çok güzeller özellikle de beyazlar.

jeozuu
10-04-2013, 12:28
Bizim burda hiç bu renklerden görmedim çok güzeller özellikle de beyazlar.

Bu sene tohumlarını toplayacağım. Hepsi bir arada çok hoş duruyor. Ayrıca yaprakları sebze olarak tüketiliyor bizim buralarda.

jeozuu
18-04-2013, 22:04
Merhaba,
Çimler yavaş yavaş çıkmaya başladı :)

392029

392030

jeozuu
18-04-2013, 22:07
Burası da ölü bir alandı, kardeşim bu şekilde düzenledi. Çokta güzel oldu.

392031

jeozuu
18-04-2013, 22:14
Beni de ne yazık ki, daha bahçe işlerimi bitirmeden Cizre'ye çağırdılar. Neyseki geldiğimden bu yana Tokat'ta yağmur yağıyormuş, orda olsam da pek bir şey yapamayacaktım. Bu arada buralar iyice renklenmiş, sürekli dağ bayır gezmek istiyorum :) Umarım haftaya Tokat'a dönebilirim de işlere kaldığım yerden devam ederim...

15 Nisan günü Cizre'den;

392032

jeozuu
18-04-2013, 22:20
Beraber çalıştığımız bir arkadaşımızın kızı Esma, onun da aklı başından gitti çiçekleri görünce, neşesini sevincini görmeliydiniz :)

392033

jeozuu
29-04-2013, 11:34
Bahçenin son hali;

396863

396864

396865

gokcegokce
29-04-2013, 12:53
Çimlenmiş haliyle bahçe harika bir görünüme kavuşmuş sevgili Jeozuu. Siyah beyaz minik pisiyi de okşayın benim için pek şirin maşallah. Sevgiler...

h_dogan
29-04-2013, 16:42
Çimler çok güzel çıkmış.
Bahçemizi düzenleyebilirsem ben de çim ekeceğim (düzenleyebilirsem!!!) :D

jeozuu
29-04-2013, 21:07
Teşekkür ederim arkadaşlar. Çook yoruldum ama değdi. Şimdi bir katı daha çim yapma planım var, ama acelesi yok. Şimdi sebze bahçesi için çalışıyorum. Ne kadar çok taş varmış meğer bahçemizde, ayıkla ayıkla bitmiyor. Galiba biberlerim ondan az veriyordu.

jeozuu
29-04-2013, 21:08
Çimler çok güzel çıkmış.
Bahçemizi düzenleyebilirsem ben de çim ekeceğim (düzenleyebilirsem!!!) :D

Başlamak bitirmenin yarısıymış. Gerçekten :) Bir de güzel bahçelere bakıp heveslenip gaza gelmek lazım :)

jeozuu
05-05-2013, 08:37
Günaydın,
Tokat'a geldiğimden beri 7'de gözlerimi açıyorum. Halbuki uykuyu çok severim. Bu sabahtan fotoğraflar;

Aslanağzını çok seviyorum. Çocukluğumun çiçeği, bana anneannemi hatırlatıyor. Küçükken bu bahçeye anneannemi ve dedemi ziyarete gelirdik, o zaman da vardı aslanağızları, hala da var. Ama sanki o zamanlar kokuları çok yoğundu, şimdi o kadar hissedilmiyor. Bir de sarılarından çıksa da açsa bir yerlerde.

399703

399704

399705

jeozuu
05-05-2013, 08:46
Sarı sarmaşık gül aldık geçenlerde. Tonu çok açık çıktı.

Evimizin biraz ilerisinde harika bir sarı gül var. Bugün fotoğrafını çekeceğim. Üzeri tamamen çiçek dolu ve koyu bir sarı. O da eskilerden kalma. Hatta gözümü karartıp bahçenin sahibi olan bayandan isteyeceğim, yanında yöresinde çıkan bir dalı varsa.
Geçen sene Trabzon'dan gelen halam görünce dayanamayıp istemişti, bu zamanlardı yine, ve tutmuş, yeni sürgünler vermiş bu sene.

399706

Bunu da yeni diktim, kokusu istediğime yakın, rengi de.

399707

jeozuu
05-05-2013, 08:48
Bu çiçekliği de buraya koydum, bakalım kediler ne zaman devirecek..

399708

jeozuu
05-05-2013, 08:53
Bu bitkiye bazı yerlerde sarı yasemin denildiğini gördüm. Annem bunu evimizin üst tarafındaki dağdan söküp getirmişti, oralar bundan dolu, sonra da siyah meyveleri oluyor. Bence sarı yasemin bu değil, bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

Çiçekleri çok şirin, çıtı pıtı :)

399709

jeozuu
05-05-2013, 08:57
Komşumuzun kedisi bizim kedileri sürekli dövüyor. Dün yine bizimkilerden birini döverken gülümü kırmışlar :( Daha yeni diktim bunu da, rengi süper.

399710

399711

jeozuu
05-05-2013, 08:59
Şakayıkları bu tomurcuklu halleriyle daha yeni diktim, sanırım bu sene açmayacaklar. Yoksa açarlar mı dersiniz?

399712

jeozuu
05-05-2013, 09:03
Aynısafalar da bahçenin eski çiçeği. Hiç dertleri yok. Boş bırakmıyorlar bahçeyi.

399713

399714

jeozuu
05-05-2013, 09:06
Kartopu da açtı, ama öyle çok çiçek olmuyor üzerinde ve küçük toplar şeklinde, ne yapmalıyım kocaman açmaları için bilmiyorum.

399715

jeozuu
05-05-2013, 09:17
Yabani galyöllerim. Sanırım ismi Anadolu Glayölü. Geçen sene Almus'a giderken yol kenarında görüp getirmiştim bahçeye. 2-3 tane bir şeydi, çoğalmışlar. Tomurcuklarını çıkardılar.

399717

Buradakileri de bu sene yeni diktim. Rengarenk olacak burası açtıklarında. Ön tarafta da yine yeni diktiğim liliumlardan.

399718

jeozuu
05-05-2013, 09:19
Bahçemizin eskilerinden misk zambağı. Annem çiçeğinden reçel yapardı. Yukarı bahçemizde daha çok var, ben de reçelini yapacağım bu sene.

399719

jeozuu
05-05-2013, 09:26
Bu katı hala düzenleme aşamasındayım. dün gece 11'e kadar çalıştım burda. Taşlarını ayıklıyorum. Dedem "kızım buralar eskiden hep horosanlıktı" derdi. Horosan, taşlardan örülmüş duvar gibi bişey. O kadar taş varki o yüzden. Burası sebze kısmım. Bir alt kat daha var. Oranın da bir kısmı sebzeler için, kalanı çiçeklere.

399720

jeozuu
05-05-2013, 09:31
Buradakileri de Sevgili SDurul teyze gönderdi, sardunyalar da ordan, burdan aldıklarım. Daha çelik ama çiçek açmış biri.

399726

jeozuu
07-05-2013, 12:43
Komşunun bahçesindeki muhteşem sarı gül;

400704

jeozuu
14-05-2013, 12:04
Merhaba,
Aslanağızları harika renklerde açtılar;

404160

404162

404163

jeozuu
14-05-2013, 12:07
Hele buna bayılıyorum;

404165

jeozuu
14-05-2013, 12:09
Yabani galyöller de açtı;

404166

jeozuu
14-05-2013, 12:12
Yağmurlar bir bitse güllerimi ilaçlayacağım, kiminde külleme kiminde de bit var. Budamalarını da çok geç yapabildiğimden daha hala tomurcuktalar.

404167

Bu gülde ilginç bir şey oldu. Tomurcuğun hemen altından 2 yana yeni sürgünler uzadı. Tomurcuk ikisinin arasında kaldı. İlk kez gördüm böyle bir şey. Tomurcukta anormal büyüktü, bir türlü de tam açamadı. Nedendir anlamadım.
404168

jeozuu
14-05-2013, 12:18
Bu sene narı güzelce budadım, üserine gelen ayva dalını da kestim. Sonuç olarak bol çiçek verdi o da. En azından geçen senelere oranla :)

404169

404170

h_dogan
14-05-2013, 12:18
Çünkü obur dallar normal daldan daha fazla besin ve suyu çekerler doğal olarak daha hızlı büyürler. O dallar ana dalda daha fazla besin ve su aldığı için daha hızlı büyüyor.

jeozuu
14-05-2013, 12:21
Ayva baharın başından beri çok sağlıklıydı ama 3 gün önce fark ettim, uç yaprakları kurumuş, yakınındaki meyveler de kuruyor gibi. Ne yapmalı?

404171

404172

jeozuu
14-05-2013, 12:26
Minik menekşeleri kocaman olanlara kıyasla çok daha fazla seviyorum. Büyüklerin çiçek olduğu belli değil sanki. Belki sarkarlar dedim ama boyuna gidiyorlar. Her gün bize yemeğe gelen hamile bir kediş var, ipek tüylü, geçenlerde çatıdan inerken kırdı menekşenin bir tarafını :)

404173

jeozuu
14-05-2013, 12:28
Bu da evin güzellerinden Siyahbeyaz;

404174

jeozuu
14-05-2013, 12:32
Cizre'den getirdiğim kumkuat çok iyi paketlememe rağmen biraz yol yorgunuydu. Yeni sürgün verdiğini gördüm dün, çok sevindim. Saksısını büyütmeyi düşünüyorum. Acaba şimdi mi geçireyim yoksa sürgünler biraz büyüsün ondan sonra mı?

404175

jeozuu
14-05-2013, 12:37
Bu sundavillayı çok ucuza, 4 TL'ye aldım. Başka yerlerde 15 TL den aşağı değildi. Keçi gübresinden de şerbet yapıp bir güzel besledim, üzeri tomurcuklarla doldu.

404177

jeozuu
14-05-2013, 12:40
En eskilerimizden, bodur kırmızı gül de açmak üzere;

404178

jeozuu
14-05-2013, 12:43
Artık yaprakları sararan sümbülleri söktüm, mart ayında A101'den aldığım dahliaların etrafı açılsın diye. Seneye soğanlı çiçekler için yeni bir düzenleme yapacağım.

404181

jeozuu
14-05-2013, 12:45
Çünkü obur dallar normal daldan daha fazla besin ve suyu çekerler doğal olarak daha hızlı büyürler. O dallar ana dalda daha fazla besin ve su aldığı için daha hızlı büyüyor.

Zavallı tomurcuk :(

jeozuu
20-05-2013, 15:33
Merhaba,
Bugün sonunda üst bahçemize fasülyeleri ekebildim. Bu sene ipe sardırmayı deneyeceğim bakalım nasıl olacak.
Her tarafı diz boyunda ot kaplamıştı, elimle söküyordum, kardeşim de bir taraftan belliyordu. Ta ki ben otların arasında bir yılan görünceye kadar :) Sonradan otların arasında tekrar gördük, bu sefer o kadar da korkmadım. Yarın devam edeceğim ot yolmaya ama görmesem daha iyiydi :)

jeozuu
20-05-2013, 15:39
40 günlük, barbunya, turşuluk ve şeker cinsi fasülyeler ektim. Tüm tohumlar Trabzon'dan, babaannemin evladiyelik tohumları. Bir de tohum takastan gelen sarı fasülye ile börülce. Börülceyi ilk kez yetiştireceğim. Kenarlara da biraz mısır serpiştirdim. O da babaannemin tohumlarından.

407234

407235

jeozuu
20-05-2013, 15:48
5-6 senedir üst bahçemizin suyu yoktu, o nedenle hiç bir şey ekip dikemiyorduk, olan ağaçların da çoğu kurudu bu sürede. Bu sene su yeniden geldi. Belediye kendisi bozduğu kanalı yeniden tamir etti, tabii bizim talebimiz ve paramızla. Olsun su gelsinde :) Şimdi bahçe sahiplerinde bir heyecan var ki :)

Bu bölüme ekeceğim daha çok şey var. Evin yanındaki bahçeye sadece domates, biber, salatalık ve maydonoz gibi sebzeleri dikeceğim. Kahvaltı ederken hemen alıp yiyebilmek için yakınımızda olsunlar :) Patlıcan ve kabak yukarıya. Bir de bu sene bamya deneyeceğim. Fide mi oluyor direk mi ekiliyor bilmiyorum ama ben dün biraz tohum ekip seraya koydum.

jeozuu
20-05-2013, 15:51
Serada yetişen bazı fideleri şaşırttım, rahat ettiler, artık viyol kullanmayacağım. Normal saksılara ektiğim tohumlar hızla büyürken viyollerdeki zavallılar yerlerinde sayıklayıp durdular.
Çıkmayan bazı tohumardan yeniden ektim.

407245

jeozuu
20-05-2013, 15:55
Domates ve biberleri evdeki tadilat işerinden bir türlü dikemedim diye üzülüyordum. Ama gerçekten her işte bir hayır vardır derler ya, 2 gün önce felaket dolu yağdı. Dikmiş olsaydım çok zarar görürlerdi.

Büyük kaptaki tohumlar tohum takastan edindiğim domates ve biber çeşitleri. Yandaki 2 saksıda ise Tokat Domatesi ve Tokat biberleri büyüyor.

407246

jeozuu
20-05-2013, 15:57
Bu arada sundavillam da açtı :)

407247

jeozuu
25-05-2013, 10:50
Oxalis açıyor;

409611

jeozuu
25-05-2013, 10:52
Canım annemin diktiği kirazlarımız da oldular;

409613

409614

jeozuu
25-05-2013, 10:57
Güller;

409615

409616

409617

409618

409619

jeozuu
25-05-2013, 11:01
Rengarenk aslanağızları;

409620

409621

409622

jeozuu
25-05-2013, 11:03
Nar çiçeği;

409624

jeozuu
25-05-2013, 11:05
Turuncu güngüzeli yakında açacak

409632

h_dogan
25-05-2013, 11:07
Merhaba,
Bugün sonunda üst bahçemize fasülyeleri ekebildim. Bu sene ipe sardırmayı deneyeceğim bakalım nasıl olacak.
Her tarafı diz boyunda ot kaplamıştı, elimle söküyordum, kardeşim de bir taraftan belliyordu. Ta ki ben otların arasında bir yılan görünceye kadar :) Sonradan otların arasında tekrar gördük, bu sefer o kadar da korkmadım. Yarın devam edeceğim ot yolmaya ama görmesem daha iyiydi :)

Fasulyeleri ip yerine kamış veya düzgün ince odunlara sardırırsanız daha iyi oluyor ipte çok fazla dolanıyor.

jeozuu
25-05-2013, 11:07
Kocamaaaan yeşil bir çekirge;

409641

jeozuu
25-05-2013, 11:10
1-2 ay önce diktiğim yasemin, çiçekleri minnacık, kokusu da azıcık, halbuki mis kokusu için almıştım

409643

jeozuu
25-05-2013, 11:15
Menekşe suratlar;

409644

Mickey Mouse :P

409645

jeozuu
25-05-2013, 11:17
Adenium serada büyüyor;

409648

jeozuu
25-05-2013, 11:24
Reyhan Tokat mutfağında çok kullanılır, ben de bolca ektim. Yavaş yavaş çıkıyorlar topraktan. Maydonozlar da çıktı neyseki. Maydonoz işi şans mıdır nedir, bazen bir tane bile çimlenmiyor.

409649

409650

Salatalıklarsa çok yavaş büyüyorlar, ziraat tohumu olsaydı şimdiye salatalık bile verirdi. Bunlar babaannemin tohumları, varsın geç olsun :)

409651

jeozuu
25-05-2013, 11:28
Domateslerimi de nihayet dikebildim. Ama daha bir sürü fidem var, yukarı bahçeye dikeceğim de hava çok sıcak, azıcık serinlese...

409652

jeozuu
25-05-2013, 11:32
Ve diğer meyveler;

409653

409654

409655

409656

409657

jeozuu
25-05-2013, 11:36
Fasulyeleri ip yerine kamış veya düzgün ince odunlara sardırırsanız daha iyi oluyor ipte çok fazla dolanıyor.

İpe sardırma düşüncemden dolayı ocak şeklinde değil de sıra olarak ektim fasülyeleri. Zaten çok da kararsızdım. Ekilme düzeni itibariyle artık sırık kullanabilir miyim bilmiyorum.

Sevgi Durul
25-05-2013, 12:32
Oxalis açıyor;

409611

Benim aldığım oxalis deppei ve depressalar bir türlü filizlenmedi. Soğanlı yumrulu bitki özürlüsüyüm nedense.:rolleyes:

Jeozuu'cum, bahçen giderek güzelleşiyor. Güller, aslanağızları, sundavilla, sebzelerin çok güzeller. Hepsi bol bereketli olsun, sağlıkla keyfini yaşa.:)

Pervane çiçekli yaseminin kokmaması neredeyse imkansız. Çiçekleri çoğaldıkça kokusu yoğunlaşacaktır.

Ayrıca fotoğraflarının netliği gözden kaçmıyor. Bu bahçeye oylama yapmak gerek diye düşünüyorum. Sevgiyle...

jeozuu
25-05-2013, 14:01
Benim aldığım oxalis deppei ve depressalar bir türlü filizlenmedi. Soğanlı yumrulu bitki özürlüsüyüm nedense.:rolleyes:

Jeozuu'cum, bahçen giderek güzelleşiyor. Güller, aslanağızları, sundavilla, sebzelerin çok güzeller. Hepsi bol bereketli olsun, sağlıkla keyfini yaşa.:)

Pervane çiçekli yaseminin kokmaması neredeyse imkansız. Çiçekleri çoğaldıkça kokusu yoğunlaşacaktır.

Ayrıca fotoğraflarının netliği gözden kaçmıyor. Bu bahçeye oylama yapmak gerek diye düşünüyorum. Sevgiyle...

Teşekkürler SDurul teyzecim,

Sizin oralar bizim burdan daha geç ısınıyor muhtemelen. Çünkü sayfanızda gezdiğim zamanlar bir çok kez "aa daha yeni mi çiçek açmış, bizimkiler geçiyor" dediğim çok oldu :)

Açıkçası ben de oxalisden umudu kesmiştim, sürpriz yaptı. Sizinki de yoldadır bence :)

Bu arada gönderdiğiniz yazkarında tomurcuk var, az önce gördüm, çok sevindim :) Atlası bir gece sümüklüböcek yedi ama hala toprak üstünde kalan bir kısmı var. Diğerleri ise gayet iyi.

Sevgiler...

Adil
27-05-2013, 18:58
Sayın jeozuu doğayla mücadeleniz çok güzel .
Çalışmalarınızda balşarılar diliyorum .
Kolay gelsin.

jeozuu
27-05-2013, 22:22
Sayın jeozuu doğayla mücadeleniz çok güzel .
Çalışmalarınızda balşarılar diliyorum .
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim Adil Bey,

Bugün bahçenizde gezdim ve o kokulu sarmaşık güle bayıldım. Trabzon'a geldiğimde sizin ve Sayın KaptanZst'nin bahçesini görmek isterim. Belki o gülden çelikte paylaşırsınız benimle o zaman :)

Görüşmek dileğiyle...

jeozuu
27-05-2013, 22:28
Oxalis deppei açtı, çok güzelmiş. Sayın hocam100'e teşekkürler bu güzellikle beni buluşturduğu için.

410875

jeozuu
27-05-2013, 22:32
Bu arada yaseminimden özür diliyorum, çiçekleri iyice açtıkça o muhteşem kokusunu yaymaya başladı. Sabırsızlık etmişim.
Haklıymışsın SDurul teyzecim :)

410878

jeozuu
27-05-2013, 22:34
Pembe sarmaşık gül de açtı ama hala bazı yapraklarında külleme var, ilaçlamama rağmen.

410880

Orhan Özbilgiç
27-05-2013, 22:47
Sevgili jeozuu;
Ağzımı sulandırdın valla!:dilli:
O ne güzel kirazlar öyle. İki ağaç kirazım var. Kocaman oldular. 5 senedir, bir tek geçen sene bir tabak meyvesini yiyebildik. Bu sene üzerlerine ilaç için bile yok.:mad: Hoş diğer meyvelerde öyle ya. Kayısı nohut kadarken hep döküldü. Erik, Şeftali ve nektarin iyi durumdalar.
Afiiyetle yiyin.
Serana bayıldım arkadaş. Basit malzemelerle, pratik çözüm. Helel olsun!;)
Yaseminin hemde pervane yasemini. bol çiçekleniyor ve yoğun kokulu. Hele birkaç sene geçsin gör onu sen.:p
Domatesleri bende yakında diktim. Ama domateste ''Tokat Domatesi'' nin yanına gelemez bizimkiler. Afiyetle yiyin.

Selam ve sevgiler.

jeozuu
27-05-2013, 22:51
Çim ekili kısmın bir üst kattan görünüşü;

Çimleri de biçtim bugün. Bu iş için heybetli bir bahçıvan makası almıştım. Ama kesinlikle kesmiyor, biledim yine olmadı, otları sadece arasına alıp sıkıştırıyor, kesemiyor. Sonra normal budama makasını denedim, onunla da olmadı. En son gittim mutfaktan en iyi kesen bıçağımızı aldım ve onunla biçtim çimleri. Küçücük yer için bir sürü uğraştım. 2 kez de parmağımı kestim.Kan ter içinde kaldım resmen :) Ama sonunda başardım :)

Şimdiyse boynum ve belim koparcasına ağrıyor :(

410916

jeozuu
27-05-2013, 22:54
Bugün üst bahçemizde gördüğüm, ismini bilmediğim soğanlı yabani çiçek.Çiçek sapı 65-70 cm kadar var;

410917

jeozuu
27-05-2013, 22:58
Yine üst bahçemizdeki kokulu zambaklar açmaya başladı. Reçel yapacağım hepsi bir açsında.

410924

410925

kamelyavadisi
27-05-2013, 23:01
Merhaba;
Bahçende bir gezinti yaptım. Her şey çok güzel. Emeklerine sağlık.

jeozuu
27-05-2013, 23:13
Sevgili jeozuu;
Ağzımı sulandırdın valla!:dilli:
O ne güzel kirazlar öyle. İki ağaç kirazım var. Kocaman oldular. 5 senedir, bir tek geçen sene bir tabak meyvesini yiyebildik. Bu sene üzerlerine ilaç için bile yok.:mad: Hoş diğer meyvelerde öyle ya. Kayısı nohut kadarken hep döküldü. Erik, Şeftali ve nektarin iyi durumdalar.
Afiiyetle yiyin.
Serana bayıldım arkadaş. Basit malzemelerle, pratik çözüm. Helel olsun!;)
Yaseminin hemde pervane yasemini. bol çiçekleniyor ve yoğun kokulu. Hele birkaç sene geçsin gör onu sen.:p
Domatesleri bende yakında diktim. Ama domateste ''Tokat Domatesi'' nin yanına gelemez bizimkiler. Afiyetle yiyin.

Selam ve sevgiler.

Teşekkürler Orhan Bey,

Kirazlar harika görünüyorlar değil mi, tatları da bir o kadar harika. Ama sadece 10 civarında kiraz vardı ağaçta :) O nedenle kiraz fotoğrafları yakın çekim :) Sizin kirazdan pek de farkı yok yani. Olsun umudumuzu kesmeyelim, seneye olur inşallah.

Bizim kayısıda bir iki tane vardı, şimdi arıyorum arıyorum bulamıyorum meyveleri, o kadar çok yaprağı var ki ağacın. Bir tek erik, elma ve üzümlerde bol meyve var.

Serayı çok seviyorum, sabah uyanır uyanmaz ilk seraya gidiyorum. Kardeşim ve bir dostumuz Ercan amca, beraber, eldeki malzemelerle yaptılar benim için.

Domatesler olduğunda buyurun gelin Tokat yakın, Tokat kebabı da yaparız size kardeşimle. Bu arada ikimiz de İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Samsun'da okuduk o nedenle Samsun bizim için çok özel.

Sevgiler...

jeozuu
27-05-2013, 23:16
Merhaba;
Bahçende bir gezinti yaptım. Her şey çok güzel. Emeklerine sağlık.

Teşekkür ederim Sayın kamelyavadisi,

Sizleri bahçemde görmek çok güzel. Bahçemi biraz daha toparladıktan sonra sizinle iletişime geçecektim ben de, kamelya ve küpe için. Sebze dikme işlerim bitince görüşmek dileğiyle...

jeozuu
29-05-2013, 10:16
Buyurun karaduta;

411529

eylül
05-06-2013, 09:48
Sayın Jeozuu , bahçenizde gezmekten büyük keyif aldım.

Biraz hüzünlenek birazda gülümseyerek. Benimde bitkiler alemine sevdamın
temeli rahmetli anneannemin bahçesine dayanır.(Kaybettimiz tüm yakınlarımızın mekanı cennet olsun İnşaallah)

Azminizi ve çalışkanlığınıza hayran kaldım. Sağlıkla ve huzurla bahçenizin
keyfini çıkarırsınız İnşallah.

jeozuu
05-06-2013, 17:18
Sayın Jeozuu , bahçenizde gezmekten büyük keyif aldım.

Biraz hüzünlenek birazda gülümseyerek. Benimde bitkiler alemine sevdamın
temeli rahmetli anneannemin bahçesine dayanır.(Kaybettimiz tüm yakınlarımızın mekanı cennet olsun İnşaallah)

Azminizi ve çalışkanlığınıza hayran kaldım. Sağlıkla ve huzurla bahçenizin
keyfini çıkarırsınız İnşallah.

Çok teşekkür ederim Sayın Eylül,

Kaybettiklerimizin emaneti olması insanın azmine azim katıyor. Hepsinin mekanı cennet olsun. Bize bu doğa sevgisini aşıladıkları için onlara binlerce teşekkürler.

Her şey için şimdien çok teşekkür ederim.

Sevgiler...

jeozuu
05-06-2013, 22:50
Merhaba,
Kaç gündür yaşanan olayları takip ettiğimden bahçemle pek fazla ilgilenemedim. Ama çektiğim fotolar var, onları paylaşabilirim.

Seradakiler;
Adenium;
414193

Plumeria;
414194

Balon çiçeği;
414195

Kelebek orkide, mimulus, nemessia ve çeşitli çiçekler;
414196

İpek;
414197

jeozuu
05-06-2013, 22:59
Kocaman ağaçları kesmeyi kafasına koyanlara (!), bilmiyorum ne diyeyim. Biliyorum bilmesine de yeri değil.

Ben iste bu fotoğraftakilerin gözlerinin içine bakıyorum büyüsünler diye.

Mimoza;
Trabzondaki köyümüzün camisinin bahçesinde 2 tane kocaman mimoza vardı. Yeni gelen hoca efendi caminin lojmanına kökleri zarar verir diye kestirmiş ! Duyunca ne üzülmüştüm zira mimozayı çok severim.
414202

Mimozalar, jakarandalar, palmiyeler, sinameki ve gülibrişimler;
414203

jeozuu
05-06-2013, 23:02
Lisianthus, pazı ve reyhan fideleri;

414204

414205

jeozuu
05-06-2013, 23:07
Diğerleri;

414206

414207

414208

Tütün çiçeği;
414209

jeozuu
05-06-2013, 23:11
Sanırım bir böceğin larvaları. Çok güzel metalik bir rengi var. Dut ağacının gövdesindeydi. Acep hangi böceğindir??

414210

jeozuu
05-06-2013, 23:17
Biraz da çiçeklerime bakın;

414216

414217

414218

414219

414220

jeozuu
05-06-2013, 23:21
Bunlar da seradan çıkan ve büyümeye devam edenler;

Yıldız çadırı;
414221

Peygamber çiçeği ve hünkarbeğendi;
414222

Meksika şapkası;
414223

jeozuu
05-06-2013, 23:26
Filbahri açıp geçeli çok oluyor, ama son bir sürpriz yaptı :)

414225

jeozuu
05-06-2013, 23:28
Tişörtümde erikler;

414226

jeozuu
05-06-2013, 23:36
Tokat'ta dün;

414227

Tokat'ta bugün;

414228

jeozuu
05-06-2013, 23:40
Ve son olarak, her zamanki gibi, en sevdiğim açıdan bahçem;

414229

sevgihoca
17-09-2015, 23:16
Ve mutlu son olmuş.Her şey bir film gibiydi.Ellerinize sağlık.Hem görsel. hem duygusal bir anlatım.Sıcacık bir sayfa.Devamını bekliyoruz.