View Full Version : Trabzon ve yaylaları
Hayırlı bayramlar Türkiyem.
Selehattin 67
31-10-2011, 15:00
Adil bey karadenizin bu güzelliklerini bir daha sunduğunuz için bir daha teşekkürler aslen bende ordulu oldugum ve zonguldakta yaşadığım için bu güzelliklere pekte yabancı değilim fotoğraflar çok güzel;);)
Adil bey karadenizin bu güzelliklerini sunduğunuz için çok teşekkürler.Tek kelimeyle harika bayıldım Sevgiler... :)
Sevgili Adil resimleriniz çok güzel Trabzonu pek gezmedim ama ,Bir hayli tanıtım yapmışsınız...Fotoğrafları nasıl bu kadar büyük yükleyebildiğinizi öğrenmek istiyorum..Ben mutlaka küçültmek mecburiyetinde kalıyorum..Resimler vasfını kaybediyor:( hangi programı kullandığınızı öğrenebilirmiyim...Bilhassa kaptanzst. ninkiler resmen cinemascop gibiler:))..
Kayalarınız ,çakıltaşları ve midye kabuklarına bayıldım...O midye kabuklarından ve taşlardan kaya bahçesinde faydalanabilirsiniz...Eski binaların görüntüleri de harikaydı. Ellerine sağlık...Şimdi sıra geldi ,Uzungöle, ve Sümela ya ...Ha gayret :)) bir uzanıver o tarafa doğru da, gözlerimiz bayram etsin:)))))))...Çok çok teşekkürler...Selamlar ve sevgiler:))
Maşallah, maşallah. Ne güzellikler, sağ olun inşallah.
Hırçın Karadeniz, uslanmış mı ne:))
Aklıma geldi Adil bey. 2001 yılında, Devletimiz ile Japonya arasında yapılan bir anlaşma gereği, Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi vardı. Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde, Trabzon-Giresun yolu üzerinde, Trabzon şehrinden sahile inen üst yaya geçidinden, sanırım 3-5 km. uzakta yol kenarında, solda bayırda, bir büroları vardı. Orada bir Japon araştımacı heyeti ve bizimkiler, projeler konusunda çalışıyorlardı. O iş birliği devam ediyormu hala? Bilginiz varmı diye sorayım dedim.
Neyse sizin gezinizi bölmeyeyeim:))
Ailece hayırlı bayramlar dilerim, sağlık içinde inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Adil bey karadenizin bu güzelliklerini bir daha sunduğunuz için bir daha teşekkürler aslen bende ordulu oldugum ve zonguldakta yaşadığım için bu güzelliklere pekte yabancı değilim fotoğraflar çok güzel;);)
Sayın selehattin67 rica ederim ,memnun kaldıysanız ne mutlu bize hemşerim.
Saygılar selamlar.
Adil bey karadenizin bu güzelliklerini sunduğunuz için çok teşekkürler.Tek kelimeyle harika bayıldım Sevgiler... :)
Sayın periş hanım rica ederim.Beğeninize memnun oldum.Konuyu biraz değiştirmek istedim.Sizleri mutlu edebildiyek nemutlu bize.
Saygılar selamlar.
Sevgili Adil resimleriniz çok güzel Trabzonu pek gezmedim ama ,Bir hayli tanıtım yapmışsınız...Fotoğrafları nasıl bu kadar büyük yükleyebildiğinizi öğrenmek istiyorum..Ben mutlaka küçültmek mecburiyetinde kalıyorum..Resimler vasfını kaybediyor:( hangi programı kullandığınızı öğrenebilirmiyim...Bilhassa kaptanzst. ninkiler resmen cinemascop gibiler:))..
Kayalarınız ,çakıltaşları ve midye kabuklarına bayıldım...O midye kabuklarından ve taşlardan kaya bahçesinde faydalanabilirsiniz...Eski binaların görüntüleri de harikaydı. Ellerine sağlık...Şimdi sıra geldi ,Uzungöle, ve Sümela ya ...Ha gayret :)) bir uzanıver o tarafa doğru da, gözlerimiz bayram etsin:)))))))...Çok çok teşekkürler...Selamlar ve sevgiler:))
berrinb hanım biraz farklılık olsun istedim.:)Gerçi projelerimize yine döneceğiz.Sizlerin de dileklerine cevap vermek durumundayım.:)Fotoğraf yükleme konusunda sayfanıza yazarım.
Denizi çok sevdiğim için arada bir sahile iner olta atarız balık tutarız..Fotoğraf makinemi yanımda taşırım ve güzel gördüğüm şeylerin fotoğrafını çekerim.O çakıltaşları ve midye kabukları fotoğraflarımı 3D tasarım proğramım var onda doku olarak kullanmak amaçlı makro çekmiştim.
Kanuni Sultan Süleyman , Yavuz Selim Trabzon için çok önemli bir tarihtir..
O tarihi binaların ve surların tablolarını yapmayı düşünüyorum.Trabzonda böyle bina çok var.Daha denizden bir damla görüyorsunuz.
Uzun göle seneye Allah nasip ederse hanımla birlikte gideceğim.Bol bol fotoğraf çekme şansım olur .Sizlerle paylaşırım.
Trabzonda ikamet etme me rağmen hiç sümelayı ziyaret etmedim.Yayla yolumuz yanından geçtiği için geçerken uzaktan görüyorduk.Bende Sümelayı görmek ve fotoğraflarını çekmek istiyorum.Yazın ziyaretçi akınına uğruyor çok kalabalık oluyor.
Emekli olduk Artık hanımla gezmeye geldi sıra .
Yayla gezilerimideki fotoğraflarıda sizlerle paylaşmak istiyorum.İlerleyen dönemde.
Saygılar selamlar .
Maşallah, maşallah. Ne güzellikler, sağ olun inşallah.
Hırçın Karadeniz, uslanmış mı ne:))
Aklıma geldi Adil bey. 2001 yılında, Devletimiz ile Japonya arasında yapılan bir anlaşma gereği, Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi vardı. Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde, Trabzon-Giresun yolu üzerinde, Trabzon şehrinden sahile inen üst yaya geçidinden, sanırım 3-5 km. uzakta yol kenarında, solda bayırda, bir büroları vardı. Orada bir Japon araştımacı heyeti ve bizimkiler, projeler konusunda çalışıyorlardı. O iş birliği devam ediyormu hala? Bilginiz varmı diye sorayım dedim.
Neyse sizin gezinizi bölmeyeyeim:))
Ailece hayırlı bayramlar dilerim, sağlık içinde inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın myduran.
Karadenizin bu nezaman ne yapacağı hiç belli olmuyor.:)
Bazen Kuzu bazen Aslan kesiliyor.Biz bu haliyle onu seviyoruz.
AB nin projesi olan doğu karadeniz kalkınma projeleri.Japonya işbirliğiyle devam etmekte olup.Adım adım ilerlemektedir.Son 8 yıla baktığımızda farklılıkları görebiliyoruz.Projeler hala devam etmekte.Trabzon akyazı stadı bu projeler arasından sadece biri..Ulaşım,ticaret,İmar,turizm ,çevre düzenlemeleri,ekonomi,tarım,hayvancılık,teknoloji konularında çalışmalar devam ediyor.İpek yolu,demiryolu projeleri tüneller.Kuzeyi güneye bağlayan bölünmüş yollar vs bu kalkınma projeleri arasında yer alıyor.Devam ediyor.
Sizlerede hayırlı bayramlar mrduran.Saygılar selamlar.
Merhaba sayın Adil bey,çektiğiniz fotraflarla kaç yıldır gidemediğim memleketi gezmiş oldum eline sağlık. Ben Maçkalıyım, Sümelayı tavsiye ederim bulunduğu vadi mükemmel bir floraya sahip,manastır eski haliyle çok daha güzeldi tarihin dokusunu görebiliyordunuz. En son gördüğüm haliyle tertemiz ve eksiksiz tamir edilmiş fakat eski tarihi doku yok. Ganitayı yeniden görmek ne güzel, öğrencilik yıllarını tekrar yaşadım sanki.Sahil boyu ve meydanı gezdim yeniden.
Tekrar teşekür ederim eline sağlık , kolay gelsin. Saygılarımla...
Ellerinize sağlık Adil bey, Trabzon'un güzelliklerini seyrederken nefesim tutuldu. Sera ve kamelya çalışmalarınız çok güzel. Yazın orada sabah ve akşam oturmalarının keyfi başka olacak. İyi bayramlar.
Sayın nilgün-doğan.
Hem Karadenizlisiniz hemde Karadenizi gezmemişsiniz.:)Gerçekten şaşırdım.
Belki haklı bir sebebiniz vardır.? Karadenizli olupta karadenize hiiiiç gidememek nasıl olur bilmek isterdim doğrusu.İnşallah dileğinize kavuşursunuz kardeşim.Ziyaretiniz için çok teşekkürler.
Saygılar selamlar.
Merhaba sayın Adil bey,çektiğiniz fotraflarla kaç yıldır gidemediğim memleketi gezmiş oldum eline sağlık. Ben Maçkalıyım, Sümelayı tavsiye ederim bulunduğu vadi mükemmel bir floraya sahip,manastır eski haliyle çok daha güzeldi tarihin dokusunu görebiliyordunuz. En son gördüğüm haliyle tertemiz ve eksiksiz tamir edilmiş fakat eski tarihi doku yok. Ganitayı yeniden görmek ne güzel, öğrencilik yıllarını tekrar yaşadım sanki.Sahil boyu ve meydanı gezdim yeniden.
Tekrar teşekür ederim eline sağlık , kolay gelsin. Saygılarımla...
Merhabalar Yaylacı.
Bizim yaylamız Camiboğazı ndaki Kasapoğlu yaylasıdır.Maçka yolundan yaylamıza gidiyoruz.Sarp kayakların ve çamlıkların arasındaki dere yatağına saplanmış kanyon ve derenin akışı çok güzel bir görsellik sunar.Turizm nedeniyle yollarıda şimdi çok güzel yapılıyor.Dilaver yayla tesisleri altındaki köprünün sağ tarafından yaylamıza gidilir.O köprünün hemen yanında maden suyu çıkar.Sümelanın yanından belki çok defa geçmişimdir.Dere yatağındaki o güzel çay bahçelerinde konaklayıp çay içmişizdir.Fakat Sümelayı hiç gezmedim.Şimdi emekli olduk artık gezmek hakkımız.:)
Sümela da Bazı onarım restorasyon çalışmaları yapıldı .Aslına nekadar uygun o tartışılır.Fakat şu var o yüksek yamaçlardaki bu tarihi bina herzaman ilgi çekecek öneme haiz.Sümela Arazi yapısı bitki florasıyla görülmeye değer bir yer .
Aslında Trabzonumuzda böyle güzel gezilecek gizli cennetler bir hayli fazla.
Sizi mutlu edebildiysem ne mutlu bana.
Saygılar selamlar Hermşehrim.
Ellerinize sağlık Adil bey, Trabzon'un güzelliklerini seyrederken nefesim tutuldu. Sera ve kamelya çalışmalarınız çok güzel. Yazın orada sabah ve akşam oturmalarının keyfi başka olacak. İyi bayramlar.
Fatoş hanım .
İlginiz ,beğeniniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Emekli insan ne yapar işte bizim gibi kendine meşgale arar.:)Kafamıza ve zevkimize bütçemize göre bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Ve siz değerli dostlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz.
Saygılar selamlar.İYİ BAYRAMLAR
Sayın Adil bey annem Trabzon babam Rizeli dedelerimiz sakaryaya göç etmişler ama saf kan karadenizli olduğum için kalbim hep oralarda sakaryayada çok uzak ve maddi imkanlarımı biraz zorlar onun için gelemiyorum hani yaşını başını almış büyüklerimiz umreye gitmek isterya bende bir karadenize gitmek görmek istiyorum.
Sayın nılgun-doğan.
Aslında Karadenize gelmek çok zor olmasa gerek.Sizin gibi böyle göç edip Türkiyenin dört bir yanına Avrupaya giden göçen hemşehrilerimiz var.Onlarda sizin gibi Memleketini özlüyordur.Dileğinizin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle.Saygılar selamlar.
Adil Bey,kartpostal gibi görüntüler,
güzel mekanlar olunca çekimlerinde güzelliği kaçınılmaz bi sonuç olmuş.
Sayın hanndan hanım.
Yapmış olduğunuz çalışma için teşekkürler.Güzel olmuş.
Bizden de Ankara-Gölbaşına Saygılar selamlar.
Trabzon meydan fotoğraflarımı çektiğim günden bir kare.
Çay molası. Diğer şehir görüntüleri yakında.
bugün sulama kar birkaç dakika sürdü.
Önceki fotolardan ,bir saat sonraki havanın hali.gökkuşağının yeşili benim.:)
Merhabalar Adil bey;
Çok güzel, boş vakitleriniz bile ayrı birer değer katmakta. Kapanış resminiz muhteşem. Kolay gelsin inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Merhabalar mrduran.
Havalar soğudu bağ bahçe ve düzenleme işlerine ara verdik.Trabzonumuzu siz değerli dostlarıma şöyle bir gezdireyim dedim.:)Bu fotoğraf karelerini paylaşmak istedim.Allah fırsat verirse projelerimizin devamında paylaşımlarla tekrar beraber olacağız İnşallah.
Sizede kolay gelsin.Saygılar selamlar.
Merhaba sayın Adil, sayenizde şehrinizi gezdim, dolaştım. Güzel manzara fotograflarınız içinse teşekkürler..
Sayın sakdag.Ziyaretiniz için teşekkür ederim.Rica ederim saygılar selamlar.
Sevgili Adil,sayende Trabzon u çarşı pazar dolaştık,siz yorgunluk çayınızı içerken ,bende imrenip çay demlemeye başladım:)) maşallahınız var ...Görüntüler de sizde harikasınız...
bir hayli de balık yakalamışsınız...Hurma kurutmuşsunuz,Hurmalar sizin olsun ,çünkü ağzı buruşturan bir meyve ...Ama balıklarda gözüm kaldı, birde son gökkuşağını gösteren fotoğrafta...:))...Kaptanzst. ye yazdığım gibi , iki kardeş feikoları kivanoları resimleyip duruyorsunuz ama nasıl bir meyvedir ...Tadı ,içinin rengi biçimi nedir ? ...Niye bir iki tane kesip de resimleyemediniz ??..Bu arada Trabzonspor bizi, yinede memnun etti:)) sevgiler selamlar.........
Sevgili Adil,sayende Trabzon u çarşı pazar dolaştık,siz yorgunluk çayınızı içerken ,bende imrenip çay demlemeye başladım:)) maşallahınız var ...Görüntüler de sizde harikasınız...
bir hayli de balık yakalamışsınız...Hurma kurutmuşsunuz,Hurmalar sizin olsun ,çünkü ağzı buruşturan bir meyve ...Ama balıklarda gözüm kaldı, birde son gökkuşağını gösteren fotoğrafta...:))...Kaptanzst. ye yazdığım gibi , iki kardeş feikoları kivanoları resimleyip duruyorsunuz ama nasıl bir meyvedir ...Tadı ,içinin rengi biçimi nedir ? ...Niye bir iki tane kesip de resimleyemediniz ??..Bu arada Trabzonspor bizi, yinede memnun etti:)) sevgiler selamlar.........
Berrin Hanım tekrar aramıza dönmenize mutlu oldum.Eşiniz inşallah iyi olmuştur.Tekrar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.
Gezmeyi,çalışmayı severim.Herşeye hevesli ve ilgiliyim.Hepsinden bir parça olsun istedim.Şehrimizi gezerken siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim.
Her hafta mutlaka böyle uzun bir yürüyüş gezme maratonum olur.Yürümeyi çok severim.Şehrin avm lerini ve yapılan projeleri görmek için dolaşırım Parkları bahçeleri.Sosyal etkinlik varsa uğramaya çalışırım.Bu bende bir hastalıkmıdır nedir.Bunları yapınca kendimi çok rahat hissediyorum.Günde hiç durmadan 2-3 saat yürüyebilirim.Ondan sonra güzel bir yerde güzel bir yorgunluk çay molası:))
Balıkların pişirirken ve yerken keşke ailece birlikte olabilseydik.
Balık işi hobi ve spor amaçlı.Temiz hava bol güneş harika bir deniz ve kumlar üzerinde balık yakalama .At çek ,muhabbet,hareket.
Gök kuşağı olan fotoğraftaki sahilde balıkları yakaladım, o sahilde büyük bir kumsal plaj var.
Hurmaların her çeşidi ağız buruşturmaz.Bizde 3-4 çeşidi var bir tanesi tam olgunlaşmadan bile elma gibi yenir.Hele kurutulunca ,Lokum gibi olur .Kabe hurması gibi lezzeti olur.Bütün hurma çeşitleri kurutulunca şekerlenir ve buruşturma kaybolur.Belki istanbul dada bulabilirsiniz denemenizi tavsiye ederim.Kalsiyum bakımından zengindir .Hurmada vucudun her ihtiyacını karşılayacak vitaminler bulunmaktadır.
Feyiko çilek tadında aroması var.Kabuğu soyulup Reçeli de yapılıyor.İçi beyaz etli kısmın aralarında sıvı bölümle var ve elle sıkılarak bu jel çıkınca yeniyor.
Kivano ise salatalığın içi gibi jel halinde ve çivitlerden oluşmakta.Kivanonun lezzetini hiç sevmedim ot gibi tatsız tuzsuz bişey.Görüntüsü dikkat çekici.
Kivano bir adete tohumluk aldım çeşit olsun diye.
Feiko bir kök diktim daha meyve vermeye başlamadı.Bu feikoları Abimin feikolarından topladım.Öyle meyve vermişki yerlere dökülmeye başlamış.
Abim İzmirden gelince kesitlerini fotoğraflayıp yayınlamasını söylerim.
Trabzonspor bizim yaşam biçimimiz onsuz asla olmuyor.Bu takıma kötülük düşünenler çatlasın.:)İnşallah bir üst tura çıkarız.
Eşinize ailenize ve size sağlık ,mutluluk dolu günler dilerim Saygılar selamlar.
Bu gün fırtınalı soğuk ve güneşli bir gün.Kamelyanın zemin betonunun altına plastik akar borusu yerleştirdim .Beton dökmeye hazır hale geldi.
Çok güzel bir havada taşköprü yaylasında güzel bir piknik yaptık.Yayla çayı topladık ,soğuk sularından içtik.Güzel doğasını ve bitkilerini çiçeklerini sisini,karını yaz ortasında yaşamak kadar güzel birşey yok.Hele birde orada çay içmek sıcak kanlı insanıyla muhabbet etmek.
Bitki çeşitliliği ,çiçek çeşitliliği yaylalarımızın o güzel yüzünü bizlere sergiliyor.
Dipsiz kuyu.Bu kuyuya düşen kaybolup gidiyormuş.
Abim ve ben.Yaylaya adını veren tarihi taş köprü.Osmanlılardan kalma.
Bu güzel bitki ve çiçek deryasında adeta boğulduk.
çakırgöl ve çevresi.Bu gölün bir küçük çağlayanı var ve suyu yaz ortasında bile buz gibi.Yazın en sıcak anında bile bu karlar eriyip bitmiyor.
Sevgili Adil herşey okadar güzelki nutkum tutuldu inanın tarihi taş köprü harika yayladan görüntüler sanki cennet gibi bayıldım teşekkür ederim bu güzellikleri bizlerle paylaştıgınız için Sevgiler ;)
bahtiyar02
09-12-2011, 21:52
Sevgili Adil Trabzon'a geldim, göremeden geri dönmüşüm:( Yazın dünürleri rahatsız edeceğim sayenizde. Gerçektende çok güzel yerler.Resimleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Saygılar
mandalinci
09-12-2011, 22:13
Sn. Adil,
Taşköprünün zerafetine, doğanın ihtişamına, keyfinizin güzelliğine bayıldım.
Daim olsun, sayenizde gene Karadeniz'in sırlarına vakıf oluyoruz.
Paylaşım için teşekkürler.
Sn. Adil,
Muhteşem görüntüler,hayran kaldık,paylaşım için teşekkürler...
Sayın Adil bey;
Nefis, nefis, nefis.
Geleyim oraya, beni dereye bandırıp bandırıp çıkarın, taş köprüden dipsiz kuyuya atın, kalayım orada. Çoğu yeri nisan/mayıs 22 gün gezdim, yeşilliklerini yakaladım fakat sizin yakaladıklarınız çok şahane efendim.
Sağlıcakla kalın inşallah.
Dipsiz kuyudan bir rezervasyon... not alın lütfen:))
Saygılarımla lütfen.
Yaylada pişen tavuklara,akan derelere,sisli bayırlara.....Bu mevsimde bile değme bahçeleri sollayan dağ çiçeklerine ...Hele hele O harika kır zambaklarına.......Mantarlara....DİPSİZ KUYULARA :)).....TAŞ KULUBELERE....futbol maçına...BAKINIZ BU KÖPRÜYÜ DE BEN YAPTIM ..dercesine poz veren KAPTAN ZST.YE:)))))......pembe çiçeklerle Trabzonspor formasının kontrasıyla enerji dolu ADİL e ,
Yaylalara bile : Apartman ve cami yapan ,inşaatçı ruhlu KARADENİZLİ lere .....Dağınıza, taşınıza...Papatyalı kayalıklarınıza .....VE bu resimleri çekip ekleyen SANATÇI ruhlu sevgili arkadaşım,ADİL e KOCAMAN BİR HELAAAAAALL olsun diyorum....:)))) Harika iki sahife gezdim...Ellerine sağlık kardeşim....sabah sabah içim açıldı..:)) selamlar sevgiler......
Sevgili Adil bütün manzaralar harikaydı...Ama 416. mesajdaki 2. resmi , ben çalarım oradan kardeşim..:)) Konum olarak ve köprünün biçimi taşları akan suyu ve arkadaki dağ manzarasına bayıldım...Onu tuale dökmek boynumun borcu olsun..:)))) Tekrar selamlar....
Sevgili Adil herşey okadar güzelki nutkum tutuldu inanın tarihi taş köprü harika yayladan görüntüler sanki cennet gibi bayıldım teşekkür ederim bu güzellikleri bizlerle paylaştıgınız için Sevgiler ;)
sayın Periş beğeniniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler.
Saygılar selamlar.
Sevgili Adil Trabzon'a geldim, göremeden geri dönmüşüm:( Yazın dünürleri rahatsız edeceğim sayenizde. Gerçektende çok güzel yerler.Resimleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Saygılar
Bahtiyar bey bölgeyi iyi tanıyan bir rehbere ihtiyacınız var.Benim rehberim abim di.:)) Yöremizde böyle çok gezilecek tarihi eserler ve harika doğal güzellikler var.Bundan sonra Gidebileceğim bu güzellikleri foyoğraflayıp paylaşmak istiyorum Allah nasip ederse.İnşallah geldiğinizde bu güzellikleri görmeniz dileğiyle.Saygılar selamlar bizden.
Sn. Adil,
Taşköprünün zerafetine, doğanın ihtişamına, keyfinizin güzelliğine bayıldım.
Daim olsun, sayenizde gene Karadeniz'in sırlarına vakıf oluyoruz.
Paylaşım için teşekkürler.
Sn Mandalinci beğendiğinize memnun oldum.Bundan sonraki gezilerimde güzel bölgelerimizi paylaşmaya devam edeceğim.
Saygılar selamlar.
Sn. Adil,
Muhteşem görüntüler,hayran kaldık,paylaşım için teşekkürler...
Sn Gokkurt hoş geldiniz.
Rica ederim Saygılar Selamlar.
Sayın Adil bey;
Nefis, nefis, nefis.
Geleyim oraya, beni dereye bandırıp bandırıp çıkarın, taş köprüden dipsiz kuyuya atın, kalayım orada. Çoğu yeri nisan/mayıs 22 gün gezdim, yeşilliklerini yakaladım fakat sizin yakaladıklarınız çok şahane efendim.
Sağlıcakla kalın inşallah.
Dipsiz kuyudan bir rezervasyon... not alın lütfen:))
Saygılarımla lütfen.
Sn mrduran çok teşekkür ederim.Beğeniniz ve değerlendirmeleriniz için.
Sizde sağlıcakla kalın .
Saygılar selamlar.
Yaylada pişen tavuklara,akan derelere,sisli bayırlara.....Bu mevsimde bile değme bahçeleri sollayan dağ çiçeklerine ...Hele hele O harika kır zambaklarına.......Mantarlara....DİPSİZ KUYULARA :)).....TAŞ KULUBELERE....futbol maçına...BAKINIZ BU KÖPRÜYÜ DE BEN YAPTIM ..dercesine poz veren KAPTAN ZST.YE:)))))......pembe çiçeklerle Trabzonspor formasının kontrasıyla enerji dolu ADİL e ,
Yaylalara bile : Apartman ve cami yapan ,inşaatçı ruhlu KARADENİZLİ lere .....Dağınıza, taşınıza...Papatyalı kayalıklarınıza .....VE bu resimleri çekip ekleyen SANATÇI ruhlu sevgili arkadaşım,ADİL e KOCAMAN BİR HELAAAAAALL olsun diyorum....:)))) Harika iki sahife gezdim...Ellerine sağlık kardeşim....sabah sabah içim açıldı..:)) selamlar sevgiler......
Berrin hanım bir çağlayan gibi coşmuşsunuz.Bu coşkunuz bizide mutlu ediyor.Enerjiniz ta Trabzona kadar ulaşıyor.Eğer beğendirebildiysek ve mutlu edebildiysek ne mutlu bize.Bundan sonraki gezilerimde Trabzonumuzun güzelliklerini siz değerli dostlarımla paylaşmaya devam edeceğim.Yorumlarını en çok beğendiğim değerli birisiniz.Yazarken çok doğal ve içinizden geldiği gibi yazıyorsunuz.
Köprüyle ilgili Yapacağınız yağlı boya tabloyu artık burada fotoğrafını yayınlarsınız.:))
Renkli ve enerji dolu kişiliğinizle etrafınıza güzellikler sunuyorsunuz.
Ailenize ve tüm sevdiklerinize sağlık sıhhat mutluluk dolu günler diliyorum.
Gerçi sizde bu artı enerji varken etrafınızdaki insanların mutsuz olmaları imkansız.:))
Trabzondan saygılar selamlar.
fatma sunay
14-12-2011, 21:04
Karanfilim sarkarım
Açılmaya korkarım
Bu güzellikler karşısında
Ölü olsam kalkarım...
Fatma Hanım bu güzel Mani niz için teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.
10 şubat 2012
Bu fotoğraflar aynı gün çekilmiştir.Zağnos vadisi düzenlemesi son sürat devam ediyor.
her yer kar Trabzon güneşli.
İlk Baharı özleyen dağlar.
İki genç arkadaş bu köpekleri gezdirmeye çıkarmıştı.Biraz muhabbet ettik.
Köpekleri öyle hareketliydilerki yerlerinde zor duruyorlardı.Sahiplerinin komutlarıyla bu kareleri çekebildim.Sahil bandında köpekleri özgür bıraktılar.Hayvanlar adeta sevinçten uçuyordu.Tabi yaptıkları şirin muzipliklerde extrası.
Büyük bir gurup halinde sahilde her yerde bu sakar mekelerden var.Sahile insanların 5 -10 metre yakınına kadar geldikleri oluyor.Oturup bir yerde onları seyrederseniz dahada yakından izleme şansı bulabilirsiniz.Eti yensede çok makbul değil.Bence varlıkları ve seyri daha güzel.
Trabzonun gururla taşıdığı Türk büyüklerimiz.Trabzonun büyük bir tarihe sahip olduğunu Tarihi dokusuyla dahada iyi anlaşılıyor.Ufak bir araştırma bunun için yeterli.KANÛNÎ SULTAN SÜLEYMAN
Dünyanın muhteşem, biz Türklerin ise Kanûnî adıyla andığımız ünlü Osmanlı padişahıdır. 27 Nisan 1495 günü, babası Yavuz Sultan Selim'in vali olarak bulunduğu Trabzon'da doğdu. 1520 yılında tahta çıktı ve en uzun süre saltanat süren Osmanlı padişahı oldu. Kanûnî'nin tahtta kaldığı 46 yıl içinde Osmanlı İmparatorluğu en yüksek noktasına ulaştı. Kanûnî, torununun oğlunu gördükten sonra 7 Eylül 1566'da Zigetvar muhasarası sırasında harp meydanındaki otağında öldü. Osmanlı İmparatorluğunun en yüksek devrinde hükümdar olan Kanûnî Sultan Süleyman, cihangir bir padişahtı. İmparatorluğunun bir ucundan güneş doğar, öbür tarafından batardı. Türkiye bir güneş ülkesi idi. İmparatorluğun içinde yaşayan Müslüman ve Hıristiyan tebaalar tam bir hürriyet ve saadet içinde yaşamakta idiler. Müslümanlar camilerinde ne derece hür ibadet ederlerse, Hıristiyan tebaa da aynı derecede serbestçe ayin ve ibadetlerini yaparlardı. Ticaret serbestti, en yüksek derecesini bulmuştu. Kanûnî nin saltanat sürdüğü XVI. yüzyılda Osmanlı Devleti nin nüfusu 110 milyondu. O devirde bu kadar büyük bir nüfusa sahip bir devlet yoktu. İmparatorluğun yüz ölçümü sekiz milyon kilometre kare olup devlet, Avrupa Türkiye si, Asya Türkiye si ve Afrika Türkiye si olmak üzere üç kıtaya hakimdi. Sınırlarımız Viyana kapılarından Kafkasya ya, buradan da Fas a kadar devam etmekteydi. İmparatorluk tam otuz sekiz devleti idaresi altına almıştı.
Böylesine haşmetli bir devirde Osmanlı tahtında bulunan Kanûnî Süleyman a Avrupalılar Muhteşem Süleyman, Türkler de bir kanunname meydana getirdiğinden dolayı Kanûnî unvanını vermişlerdir.
Kanûnî, Yavuz Sultan Selim in oğludur. Yavuz Sultan Selim, annesi Gülbahar Sultan ve eşi Hafize Ayşe Sultanla beraber Trabzon da bulunuyordu. Babası II. Bayezit onu Trabzon a Vali tayin etmişti. Bir Türkmen kızı olan eşi Hafize Ayşe Sultan sima itibariyle pek güzeldi, kalbi de o derece yüksekti. Hafize Sultan, 1494 tarihinde Trabzon da bulunan Ortahisar sarayında bir erkek çocuk doğurdu. Yavuz Selim, oğlunun adını Süleyman koydu. Oğlunun doğumunu babası Bayezid-i Veli ye bildirdi. Hafize Sultan ın sütü az olduğundan Beşiktaş Dergahı şeyhlerinden Yahya Efendi nin annesi, Süleyman a süt anası olarak tayin olundu. Süleyman on bir yaşında iken, çok sevdiği büyükannesi Gülbahar Sultan öldü. Onu, İmaret Camii haziresine gömdüler. Bundan sonra Süleyman ın terbiyesiyle annesi meşgul oldu. Yavuz un tek erkek evladı Süleyman dı. Dört tane de kızı dünyaya gelmişti.
Şehzade Süleyman a devrin en büyük alimlerinden Kastamonulu Mevlana Hayreddin hoca olarak tayin olundu. Bu hoca ona okumayı, yazmayı ve diğer ilimleri öğretti. Süleyman bir yandan kültür derslerini öğrenirken ayrıca kuyumculuk sanatını da öğrendi. İstanbul un en meşhur kuyumcularından Unkapanı nda dükkanı bulunan Kostantin Usta ona kuyumculuğu öğretti. Fakat günün birinde Şehzade Süleyman hocasının verdiği işi yapamadı. Ustası ona kızarak : Sana bin sopa atacağım... diye yemin etti. Bunu duyan Valide Sultan, hocasını huzuruna çağırtarak oğlunu affetmesini rica etti. Hatta oğlunu affederse ona bin altın vereceğini vadetti. Kostantin Usta, Valide Sultanın ricasını kabul etti. Biraz sonra çırağı Süleyman ı yanına çağırarak bu altınlardan yüz tane ince tel yapmasını söyledi. Yeminini yerine getirmek için Süleyman ın yapmış olduğu bu telleri bir araya getirip Süleyman ın tabanına on kere vurdu, Süleyman da cezasını hafifçe atlatmış oldu.
Yavuz Sultan Selim, bir ordu ile babasının üzerine yürüyerek Bayezid-i Veli yi tahttan indirip padişahlığı ele aldı. O zaman Süleyman da hayli büyümüştü. Yavuz oğlunu devlet işlerine alıştırmak için onu Manisa ya vali tayin etti. Süleyman, babası gibi kuvvetli bir şairdi. Muhibbî mahlasıyla şiirler yazıyordu. Bütün şiirleri bir Dîvan halinde toplanmıştır.
Benol Hazaroğlu
20-02-2012, 09:02
Sevgili Adil
Bu güzel resimlerle Trabzon'un reklamını çok düzel yapıyorsun. Eline sağlık.
Belki üyeler bu resimlerden sonra toplanıp buraya gelmek isterler.
Çok da güzel olur.
Sayın Adil bey,
Maşallah efendim, ocak, bahçe, çevre, doğa ve de tarihi doku ile birbirlerini tamamlayan konu ve şahane resimler ile dolu kurgunuza.
Sağlık ile yaşayın, kolay gelsin.
Saygılarımla lütfen.
Sevgili Adil
Bu güzel resimlerle Trabzon'un reklamını çok düzel yapıyorsun. Eline sağlık.
Belki üyeler bu resimlerden sonra toplanıp buraya gelmek isterler.
Çok da güzel olur.
Benol Hanım,
Çorbada bizimde tuzumuz bulunsun,azda olsa.:)
Tabi ki Trabzonumuza gelmelerini çok isterim .Tarihiyle ve doğasıyla Trabzon şehrimiz görülmeye değer bir kent.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil bey,
Maşallah efendim, ocak, bahçe, çevre, doğa ve de tarihi doku ile birbirlerini tamamlayan konu ve şahane resimler ile dolu kurgunuza.
Sağlık ile yaşayın, kolay gelsin.
Saygılarımla lütfen.
Duran bey,çok teşekkür ederim.
Sizinde Türk milliyetçiliğinizi takdirle karşılıyorum.Türkiyeye yapılan haksızlıkları.Konu olarak işliyorsunuz .Bu konuda her zaman yanınızdayız.
Sizede sağlıklı güzel günler diliyorum ,
Saygılar selamlar .
Bugün Trabzon Ataparkta kuğulu çay bahçesinde yorgunluk çayı içerken çektiğim
fotoğrafları paylaşmak istedim.Harika sıcak pırıl pırıl bir gün ve çiçek açmış ağaçlar altında kuğulara fotoğraf çekerken havuzda gerdanı kırmızı şeritli kaplumbağalar olduğunu son anda farkettim onların bir fotoğrafını da ekledim.
Meydan parkına gittiğimde kalabalık iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalıktı.İnsanlar böyle güzel günde kendilerini fıskiyeli havuzlarla dolu bu parkı doldurmuştu.Bu kalabalık ortamdan çıkıp köydeki o güzel çiçekleri çektim.Harika bir gündü diyebilirim.
Trabzonda devam eden kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor.Bu görünen alan tamamen gecekondu vari eski binalarla doluydu.Hepsi yıkıldı ve tarihi surlar Tarihi evler ortaya çıktı.Ortadaki sarı bina Kanuni nin evi.Taş dokudan su yolu yapılmış henüz çalışmalar devam ediyor.Bulunduğum fotoğraf çektiğim yer tarihi bir köprü.Bu 3 üncü etap.Bundan önce surlar boyunca 2 bölge daha bu hale getirildi.4 üncü etap başlamak üzere bu etap ta bu projelerin önünün denize açılması var.Şehirler arası sahil yolundan gelen bir ziyaretçi bu surlar boyunca su kanalları yanından şehrin merkezine kadar yürüyebilecek.Liman çevresindeki daha büyük kentsel dönüşüm projeleri başlamak üzere.Trabzonumuzda böyle güzel işlerin yapılması çok anlamlıdır.Bütün illerimizde kentsel dönüşümler hızla devam etmelidir.İnsanlarımız daha temiz ve düzenli şehirlere kavuşmalı.
Kuğulu çay bahçesinde çay molası.:D
Dalalımmı.:)Haydi hoooop.
Biraz suda temizlik yapalım.:)
Birazda karada temizlenelim.:)
Trabzon Atapark kuğulu gölde çay molasından sonra ,surlar, restore edilmiş tarihi bina ve zağnos köprüsüne doğru gezi.
Trabzon zağnos köprüsü girişi.
Trabzonun tarihi zağnos köprüsü restore edildikten sonraki hali.
Şimdi bu surlar üzerindeki tarihi evlerin önünde bir mola daha verip devam edelim.
Trabzon Ayasofya camii ve Eski tarihi Vilayet sarayı.Şimdi kültür merkezi.
Vilayet sarayının önünden aşağıya doğru yürümeye devam ediyoruz.Buradaki tarihi binalar henüz restore edilmemiş.Burası Trabzonun eski tarihi caddelerinden biriydi.
Eski caminin yerine yeni çift minareli cami yapılıyor.Geçen hafta fotoğrafını çekerken hava alanından kalkan uçak kadraja girdi.Bu gün çok güzel bir hava vardı ve bu caminin son aşamasını görüntülemek isterken gizli kameraya çekildiğimizi son anda farkettim.:D
Eriklibahçe
07-11-2012, 18:54
Sn.Adil,
sayenizde bir Trabzon turu yaptık,harika bir şehir,harika manzaralar,
kusursuz fotoğraflar...
elinize sağlık,teşekkürler..
çiftçi5234
07-11-2012, 19:03
Trabzona diyecek yok benimde yakınlarım var orada...(Bu arada çay ekim zamanı geldi onuda görebilirmiyiz sizin elinizden.)
Sn.Adil,
sayenizde bir Trabzon turu yaptık,harika bir şehir,harika manzaralar,
kusursuz fotoğraflar...
elinize sağlık,teşekkürler..
Çok teşekkür ederim Eriklibahçe.
Saygılar selamlar.
Trabzona diyecek yok benimde yakınlarım var orada...(Bu arada çay ekim zamanı geldi onuda görebilirmiyiz sizin elinizden.)
Sayın çiftçi5234 Bizim olduğumuz bölgede fındık yetişir.Biz sahile yakınız.Çay yüksek kesimlerde yetiştiriliyor.Rizede deniz kenarına kadar inmiş durumda.Sahilden Rize tarafına geçersem çay bahçelerini sizlerle paylaşabilirim.
Saygılar selamlar.
yeni imajı daha güzel.Şimşirler parka daha bir güzellik katmış.
Zağnos 1 etap kentsel dönüşüm çerçevesinde burada bulunan gecekondu tarzı evler yıkılarak Trabzona bu güzel yeşil alan kazandırıldı.Şimdi 4 etap çalışmalarıyla bu bölge denize kadar uzanmış olacak.Surlar boyunca 2 tarihi köprü bulunmakta.Bu fotoğraflar Tanjant yolundan kuş bakışı çekilmiştir.
Trabzon belediyesi eski binası önü.
iskender paşa camii önünden meydan parkına bakış.Liman ve ganita askeriye surlar önü tarihi binalar.
Ganita surlar boyu görüntüler.
Surlar boyunca ganita koyuna yürüyüş.
Ganita koyunda karabatak ve martılar.
Sahilde yürüyüş.Nekadar yol yaptığımı siz anlayın artık.:DTekrar meydan parkıyla devam ediyoruz.
ayaklarıma kara sular indi.:D
yürümek sağlıktır.günde en az 20 dakika aynı tempoda.:)
Hava soğuk ve yağışlı olduğu için pek kalabalık yok.
Kunduracılar caddesi.Kemeraltına inen cadde.
kunduracılar caddesi sanatsal ve tarihi binalar.
Kunduracılar caddesi tarihi ve sanaysal binalar.
Böylece fotoğraflı gezimiz sona erdi.Farklı mekanlarla Trabzonumuzu tanımaya devam edeceğiz inşallah.
Ne kadar güzel fotoğraflar, ne kadar güzel bir Trabzon gezisi. Elinize ve ayağınıza sağlık. Lütfen bu güzelliklerin sık sık fotoğrafını çekip bir arşiv oluşturun. Zaman içinde herşey yenileştirme ve geliştirme adına yok olup gidiyor.
Adil kardeşim, sayende tüm Trabzonu gezdim ellerine ve ayaklarına sağlık.Üniversite yıllarında sık sık Ganitaya ders çalışmaya ve çay içmeye giderdik, orayı görünce bir anda geçmişe döndüm, ne günlerdi o günler.
Ben tüm çiçek soğanlarını ekmiştim şimdilerde çimlenerek ilk yapraklarını yüzeye çıkardılar, sen de ekebilirsin herhangi bir sorun olmaz. Çiçek soğanları kışın toprak altında donmaz, çekinmeden ekebilirsin.
Bizim bölgenin zambağı (Trabzon zambağı veya yöresel ismiyle Agrita), yapraklarını verdi, dilerim ki bu sene iyi yetişirde İstanbul zambak görür :)
Sayın Kaptan ile köşe kapmaca ve fotoğraflama işi güzel bir fikir, çok güzel doğaçlama ellerinize sağlık. İstanbuldan saygılar, selamlar....
Ne kadar güzel fotoğraflar, ne kadar güzel bir Trabzon gezisi. Elinize ve ayağınıza sağlık. Lütfen bu güzelliklerin sık sık fotoğrafını çekip bir arşiv oluşturun. Zaman içinde herşey yenileştirme ve geliştirme adına yok olup gidiyor.
almira bu fotoğrafların orjinalini arşivde saklıyorum.Bölgemizle ilgili fotoğrafların geleceğe ışık tutacağı ve merak oluşturacağını.Değerli olacağını çok iyi biliyorum.Kentsel dönüşüm alanlarındaki eski binalar ve yerleşim birimlerinide arşivde saklıyorum.Herşey öyle hızlı değişiyorki.10 yıl bile fazla geliyor.
Saygılar selamlar.
Adil kardeşim, sayende tüm Trabzonu gezdim ellerine ve ayaklarına sağlık.Üniversite yıllarında sık sık Ganitaya ders çalışmaya ve çay içmeye giderdik, orayı görünce bir anda geçmişe döndüm, ne günlerdi o günler.
Ben tüm çiçek soğanlarını ekmiştim şimdilerde çimlenerek ilk yapraklarını yüzeye çıkardılar, sen de ekebilirsin herhangi bir sorun olmaz. Çiçek soğanları kışın toprak altında donmaz, çekinmeden ekebilirsin.
Bizim bölgenin zambağı (Trabzon zambağı veya yöresel ismiyle Agrita), yapraklarını verdi, dilerim ki bu sene iyi yetişirde İstanbul zambak görür :)
Sayın Kaptan ile köşe kapmaca ve fotoğraflama işi güzel bir fikir, çok güzel doğaçlama ellerinize sağlık. İstanbuldan saygılar, selamlar....
Yaylacı kardeşim geçmişinizi(anılarınızı) gözünüzde canlandırabildiysem ne mutlu bana..
Çiçek soğanları konusunda zamansızmı diye endişelenmiştim.Bilgiler için teşekkürler.
Ağbeyimin böyle güzel şakalarına sık sık maruz kalıyorum.:D Hayatın tadı başka çıkmıyor doğrusu.:p
Trabzon zambağı çok değerli bir çiçek kokusu ve renkleri onu çok özel kılıyor.Evimizin bahçesinde ortamını sağlayarak çoğaltmayı başarabilirsek çok mutlu olacağım.Bunu hep birlikte başaracağız inşallah.
Saygılar selamlar kardeşim.
Trabzon dam Samsun a kadar yolculuk.
Hava çok güzel .Manzarada öyle.:)
Sahil yolu harika.Emeği geçenlere teşekkürler.
çiftçi5234
27-11-2012, 17:52
Kumbaşı mevkiini bilirmisiniz hemen yolun kenarında..
Böyle güzel bir hava çok zor bulunur.Pırıl pırıl.Hemde bu mevsimde.
Samsuna girmek için tünelleri geçmek lazım.Bu yol Trabzon Samsun karayolu ulaşıöımı 7 saate düşürüyor.
Türkiyenin en uzun tünellerinden biri bu tünellerin arasında.
Yol bomboştu 120 km ile gittiğimizi bile anlayamadık.Ağbim boş yolu görünce hızını alamadı.:)Fakat çevirmeye yakalandık.
Evrak muayenesinden sonra bir sorun yaşamadan yola devam ettik.Artık 90 km yi bile zor yapmaya başladık.:D Trafik polislerimize teşekkür ederim.Çok beyefendi memurlardı.Diyalog ve hitap şekilleri çok güzeldi.Biz devletin her kademesinde görevini saygı çerçevesinde yapan memurlara çok ihtiyacımız var.Ceza yesek bile.
ikinci molamız güzeldi bu tesisleri yapanlar güzel düşünmüşler.Yel değirmeni ve çevre düzenlemesi güzeldi.
Sazlık alanda birçok yaban hayvanı vardı ve sesleri bize kadar geliyordu.Bu gölde büyük balıklarda var.54 zoom la çektiğim sazların arasındaki bazı kuşlar.
Ağbeyim KAPTANzst manzarayı karelemeye çalışıyor.
Güzel şekil verilmiş linon selvi ve aydınlatma lambası.
Emek verilmiş ve çok güzel görselliği var.
Bu meyveler dikkatimi çekti.
Çok farklı fotoğraflar var fakat noktayı koymalıyız.
Erdoğan arkadaşıma buradan çok çok teşekkür ediyorum.Bir akşam misafiri olduk.Terminale Ağbeyimle beni yolcu yapmaya geldiler.Ağbim 1 gün daha Samsunda kaldı.Gezimize burada nokta koyuyoruz.
Kumbaşı mevkiini bilirmisiniz hemen yolun kenarında..
Sayın çiftçi5234 Karadeniz sahilimizin her yeri güzel.Hakeza Kumbaşı mevkiide kendine özgü güzelliğini taşıyor.
Harika manzaralar.Hiç gitmedim ama sayenizde görmediğim yerleri de görmüş oluyorum.Teşekkürler.
Harika manzaralar.Hiç gitmedim ama sayenizde görmediğim yerleri de görmüş oluyorum.Teşekkürler.
Sayın Esin beğeniniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.
Sahilde balıkçıları izlerken bir yandan yürüyüş yapıyordum.Dereyle denizin buluştuğu yerde martıları ve karabatakları gödüm ve bir kaç kare alabilmek için o yöne doğru gittim.Birkaç kare fotoğraflarını çektim .Dönerken kumlar üzerindeki izler dikkatimi çekti.Ne izi olabilie diye tahmin etmeye çalıştım.Sonra izi takip etmeye başladım.20-30 metre ileride izler denize doğru gidiyordu.Veeeee Kaplumbağa ,,,,gerdanında kırmızı şeritler olan el büyüklüğünde kaplumbağa denize 2-3 m kala onu yakaladım.bir kap bularak içine çayır çimen koyarak kaplumbağayı o kabın içine koyarak arabanın bagajına koydum.O gün benimle arabayla dolaştı.Eve gelince Onu Hobi seramın içine koydum.Marul ot ne ararsa orada var.Kaplumbağanın fotoğraflarınıda çok yakında yayınlayacağım.Şimdilik martılara çektiğim bu iki kareyi paylaşıyorum.
çiftçi5234
16-01-2013, 19:40
Yavuz Tonyalı Yak Çırayı 2012 Nette İlk Kez - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nOf5rGBKBho)
İyi akşamlar..
Yavuz Tonyalı Yak Çırayı 2012 Nette İlk Kez - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nOf5rGBKBho)
İyi akşamlar..
Yaylalara giderken bu kemençe ve yöresel müzikler arabada çalmak bir kültürdür.O dağ havasında tulum ,kemençe çok harika bir atmosfer oluşturur.
Yayla özlemi yolda böyle giderilir.Duman sis ,yağmur,zirveler ,tepeler.Zorlu yayla yolları.Birde yaylada horon tepmek.:)
Sonuna kadar dinledim.Sözler ve müzik çok güzelmiş.
çiftçi5234
17-01-2013, 18:17
Yaylalara giderken bu kemençe ve yöresel müzikler arabada çalmak bir kültürdür.O dağ havasında tulum ,kemençe çok harika bir atmosfer oluşturur.
Yayla özlemi yolda böyle giderilir.Duman sis ,yağmur,zirveler ,tepeler.Zorlu yayla yolları.Birde yaylada horon tepmek.:)
Sonuna kadar dinledim.Sözler ve müzik çok güzelmiş.
Aynen katılıyorum, sizde bilirsiniz ya arabada değilde göçte çalmak daha iyidir :p Bende tulum çalıyorum birkaç ay sonra kemençeye başlayacağım ;) Tabancayıda unutmamalı :cool::cool: Al aşağa bi daha, ha ha ha ;)
:DStresin kralı gelse yaylalarda vız gelir.Yayla havası stresin düşmanı zaten.:D:D
Merhaba Adil Bey,
Ben de çok iyi bilirim kemençe, tulum havalarıyla yaylaya gitmeyi, bir de arada durur iki horon oynar tekrar yola devam edersiniz..:)
Kendini Sakarmeki zanneden kaz.Veya kendini Sakarmekiler arasında güvende hisseden Kaz da diyebiliriz.:D
Trabzonda bu kış ortasında sımsıcak güneşli bir gün olunca .Sakarmeki leri seyretmek çok güzel oluyor.:)
Denizin üzeri cıvıl cıvıl.
gülenyüz
26-01-2013, 16:58
Sn Adil,Ellerinize sağlık güzel memleketimi tanıttınız. Trabzon a gitmiş gibi oldum.Saygılar
tekomusti
26-01-2013, 23:08
Adil abicim sizin ve emegi gecen tüm dostlara bu güzel karelerden dolayı çok teşekkürler ellerinize sağlık
Esen kalın
milaca2010
26-01-2013, 23:34
Sn. Adil bey; emeklerinize sağlık, çok güzel bir sunum ve kaliteli fotoğraflarla ilinizi mükemmel tanıtmışsınız.
Trabzon'u sayenizde adım adım gezdik, karadenizin güzelliklerini sunduğunuz için çok teşekkürler.
Harika bir doğaya sahipsiniz..
Esenkalınız
Böyle bir başlık açılmışken benim de güzel yaylamızın fotoğraflarını paylaşmam gerekir diye düşündüm...Orada hissettiğim özgürlüğü bana hissettiren bir başka yer daha yok...Trabzon-Aşot yaylası;
Küçükken yaylaya gittiğimizde annemle neredeyse 1 çuval çiçek toplar öyle dönerdik, sonra evdeki tüm bardaklar, kavanozlar da vazo olmak zorunda kalırdı...işte o güzellikler;
Birinci resim en sevdiğim, unutmabeni çiçeği. İsmini bilmezdik o zamanlar mavi mine derdik,
İkinci resimdeki gelinciği sanırım tanıtmama gerek yok,
Diğerlerinin isimlerini bilmiyorum
25 Ocak 2013 Cuma 20:04
Trabzon'da, Osmanlı Devleti'nin 714. kuruluş yıldönümü mehter marşlarıyla kutlandı.
Tarihi Ortahisar Mahallesi'nde yapılan tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Trabzon Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. Törende konuşan Vali Recep Kızılcık, Osmanlı'nın insanlık tarihe bıraktığı izlerin asla silinemeyeceğine vurgu yaptı.
Bu medeniyetin hiçbir coğrafyaya toprak kazanma arzusu ile gitmediğinin altını çizen Kızılcık, "Bu toprakların insanları medeniyetin gelişimine büyük katkı sağladılar. Biz bunun için dünyada huzur, barış sevgi ve kardeşliğin hüküm sürmesi için mücadele ediyoruz. Yeryüzünün en değerli yaratılmışı olan insanın mutluluğu için mücadele ediyoruz. Arakan'da, Sudan'da, Mali'de kısacası dünyanın hiçbir yerinde sırf inançları sırf düşünceleri nedeniyle haksızlığa uğramasın diye kendilerini yalnız hissetmesin diye onların da bir sahiplerinin var olduğunu göstermek için bu millet fedakârlıklar yapıyor." dedi.
Vali Kızılcık, yapılacak yenileme projesiyle tarihi Ortahisar'ın 3 yıl içinde ihya edileceğini de sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise 714 yıl önce kurulan Osmanlı Devleti'nin adalet, insan sevgisi ve kurduğu muhteşem medeniyetle dünyaya hükmettiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu oyuncuları Şeyh Edibali'nin Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'ye nasihatini temsili olarak canlandırdı. Daha sonra katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi. Programda ayrıca Trabzon Belediyesi tarafından bastırılan ve içerisinde Şeyh Edibali'nin Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'ye vasiyeti dağıtıldı.
toprak kız
29-01-2013, 10:47
karadeniz hele de yaylaları görmeyi en çok istediğim yerlerden :) fotoğraflarla kısa bir tur atmış oldum sayenizde teşekkür ediyorum:)
Sn Adil,Ellerinize sağlık güzel memleketimi tanıttınız. Trabzon a gitmiş gibi oldum.Saygılar.
gülenyüz ,gurbetçi kardeşlerimizi mutlu edebiliyorsak nemutlu bize.
Saygılar selamlar.
Adil abicim sizin ve emegi gecen tüm dostlara bu güzel karelerden dolayı çok teşekkürler ellerinize sağlık
Esen kalın
Beğeniniz için,
Çok teşekkürler Tekomusti kardeşim.
Sn. Adil bey; emeklerinize sağlık, çok güzel bir sunum ve kaliteli fotoğraflarla ilinizi mükemmel tanıtmışsınız.
Trabzon'u sayenizde adım adım gezdik, karadenizin güzelliklerini sunduğunuz için çok teşekkürler.
Harika bir doğaya sahipsiniz..
Esenkalınız
Sayın milika.
Bunlar Aysbergin denizin üzerindeki görünen güzellikleri.:)
Trabzonumuzun görülmesi gereken harika doğa güzellikleri ve tarihi eserleri var.Fırsat buldukça bunları bu sayfada yayınlamaya devam edeceğim.
Saygılar selamlar.
Küçükken yaylaya gittiğimizde annemle neredeyse 1 çuval çiçek toplar öyle dönerdik, sonra evdeki tüm bardaklar, kavanozlar da vazo olmak zorunda kalırdı...işte o güzellikler;
Birinci resim en sevdiğim, unutmabeni çiçeği. İsmini bilmezdik o zamanlar mavi mine derdik,
İkinci resimdeki gelinciği sanırım tanıtmama gerek yok,
Diğerlerinin isimlerini bilmiyorum
Sayın jeozuu fotoğraflar çok güzel.Bizim yaylalarımız çok zengin flporaya sahiptir.Benimde çektiğim yayla çimen örtüsü fotoğraflarımda bu zenginlikleri görebiliyoruz.1m*2 de 30 a yakın çeşit bir arada olabiliyor.Özellikle kokulu Trabzon zambağını ve yayla çiçeğini(kurutulmuş sarı kokulu olan)çok seviyorum.
Fotoğraflar için çok teşekkürler.
karadeniz hele de yaylaları görmeyi en çok istediğim yerlerden :) fotoğraflarla kısa bir tur atmış oldum sayenizde teşekkür ediyorum:)
Sayın toprak kızı inşallah daha güzel fotoğrafları burada yayınlamaya devam edeceğim.Trabzon Turizm çalışmaları devam ediyor.Yaylalarımıza rahat ulaşabilmek yollar yapılıyor.Trabzona ulaşım çok kolay.Turizim rehber acenteleri bu güzellikleri tüm insanlara sunabilmek için güzel proje çalışmaları başlatmış bulunuyorlar.Gidilecek en güzel yerlere rehberlerle ulaşmak çok kolay olacaktır.Trabzondan uzun göl e seyahat gidiş dönüş 30 tl ye tura katılıyorsunuz.Yaylalarımıza da çok yakında böyle turlar yapılacaktır.
Kayak merkezleri ve yayla otelleri altyapı ve yol asfalt çalışmaları devam ediyor.
Yaylaları gezmeden önce Trabzonun merkezinide gezmel lazım.Boztepede çay içerken limanı kuşbakışı görebilirsiniz.
İnşallah gelip gezmek nasip olur.
Nuri Murvet
29-01-2013, 21:16
Bizim yaylalarımız çok zengin flporaya sahiptir.Benimde çektiğim yayla çimen örtüsü fotoğraflarımda bu zenginlikleri görebiliyoruz.1m*2 de 30 a yakın çeşit bir arada olabiliyor.Özellikle kokulu Trabzon zambağını ve yayla çiçeğini(kurutulmuş sarı kokulu olan)çok seviyorum.
Fotoğraflar için çok teşekkürler.
Merhaba sayın Adil
Tahrik edici kelimeler kullanıyorsunuz...
Fakat hep kelimelerde kalıyor.
Sizden bu paylaşımları bekliyorum(z).
Mevsiminde (mayıs-haziran ) kendim gelip yayla florasındaki bitkileri tek tek fotoğraflarını çekip burada paylaşmak size ayıp olur diye düşünüyorum... Ne dersiniz.?
Saygı ve selamlarımla...
Sayın Nuri Murvet.
Mayıs haziranda gidersen kardan yaylaya ulaşamazsın.:)Temmuz ağustos daha uygun.
Önceki sayfalarımda yayla fotoğraflarım ve çiçek fotoğraflarım var.Onları beğenmedinizmi.? :)Sayfalarda gezerseniz onları görebilirsiniz.
Tabi ki fotoğraflarım yine gelecek.Herşeyin zamanı var.Emekli olalı daha 1 yıl oldu bence bukadarı bile şimdiden gayet iyi.
http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/29968-3.htm
3 sayfayı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Saygılar selamlar.
Nuri Murvet
30-01-2013, 18:58
Sayın Nuri Murvet.
Mayıs haziranda gidersen kardan yaylaya ulaşamazsın.:)Temmuz ağustos daha uygun.
Önceki sayfalarımda yayla fotoğraflarım ve çiçek fotoğraflarım var.Onları beğenmedinizmi.? :)Sayfalarda gezerseniz onları görebilirsiniz.
Tabi ki fotoğraflarım yine gelecek.Herşeyin zamanı var.Emekli olalı daha 1 yıl oldu bence bukadarı bile şimdiden gayet iyi.
http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/29968-3.htm
3 sayfayı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Saygılar selamlar.
Merhaba sayın Adil
Paylaştığınız yayla fotoğraflarını ve bitkilerin fotoğraflarını tabii ki izledim...
Hıdırellez ve (Mayıs 15) sonrasında yaylalara çıkıldığını biliyordum.
İlinizin ve bölgenizin çok zengin bitki cinsi ve türüne sahip olan florasındaki, güzellikleri biliyoruz...
Beğenmemek ne demek...
Fotoğraflarınızın çok tahrik edici olduğunu, kıskanarakta olsa dile getirmek istedim.
İlinizin ve bölgenizin florasındaki bitkilerin güzelliğini bizlerle paylaşmanızı rica ediyorum.
Bakın emeklide olmuşsunuz:);)
Paylaşım zamanınızı merak içinde bekliyorum(z)
Saygı ve selamlarımla...
Sayın Nuri Murvet .Fırsat buldukça ve ulaştıkça sizlere güzel fotoğraflar sunmak bizim görevimiz.İnşallah devamı gelecek.
Saygılar selamlar.
Trabzon kültür merkezindeki resim sergisine bir göz atalım.Ressam kardeşimiz güzel eserler çıkarmış.El emeği göz nuru,yağlıboya tablolar.
Her resim sergisine elimden geldiğince uğruyorum.Candaşlar adı altında 5 ressam arkadaşın açtığı bu resim sergisini ziyaretten büyük keyif aldım.
Candaşlar resim sergisi-2
8 mart 2013 cuma .
İskenderpaşa camiinde cuma namazından sonra böyle güzel güneşli bir gün.
Kar ve soğuk havadan sonra 2 günden beri sımsıcak günler yaşıyoruz.
Trabzonlular evlerinden sokaklara caddelere parklara meydanlara çıkmış.
Bu güzel günü, iki fotoğrafla paylaşmak istedim.
arkadaşlar baştan başa ya da en azından doğu karadenizin gezilip görülmesi gereken mekanlarını bi başlık altında toplasak olmaz mı?
Yüksel Baydar resim sergisi.Trabzon Kültür merkezi binasında.
Meydan parkında halka açık konser .Mehteran ve yöresel sanatçılar ve horon.
Çaylarımızı paylaşamadık fakat poğçaları bölüştük.:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.