View Full Version : Barbekü yapımı
Tuğlalar alındı ,kum ,çakıl hazır.Cuma günü çimento alacağım hava iyi giderse örme işlemine başlayacağım.
40 adet 8,5 luk tuğlayla işe başladık.
Sayın Adil Bey ben gözümde canlandıramadım barbeküyü,kullanımı yüksek olmaz dimi
Handan hanım.
Zeminden yukarıya doğru 5-10 cm aralıklarla ızgara ayakları yapılacak,zemin ve yanlara 3 cm lik ateş tuğlası mantolanacak.Bu mantolama yapılırken ızgara koyma ayakları yerleştirilecek.Ön taraftaki ayak yerleri seyyar olacak.Arkadakiler sabit.Buda benim düşünüp tasarladığım bir sistem olacak.Yapmaya devam ettikçe sizlerde bu konuda ne yapmaya çalıştığımı öğreneceksiniz.Bilmiyorum böyle bir barbekü başka yerde varmı fakat bu tamamen benim tasarım olacak.:)) ebatlar 62*40 .Orjinal satılan ızgaralara uygun bir ölçü olacak. Saygılar selamlar
Adil Bey,
Dediğiniz gibi yapıldıkça şekil alır,güzel bi eser çıkacağına eminim.
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum Handan hanım.
Vallahi ben karadenizlilerin aklına hayran olduğumu bir kerede Adil kardeşimin bahçesinden basın yayın yapmayı borç biliyorum... Ben örülen duvarların iç kısmına ve köşeye şömineyi beklerken, Sevgili Adil ne güzel akıl etmişsiniz dış kısıma şömine kurmayı...
Çünki yer kaybınız olmamış...İnşaatçılığın karadenizlilere ait olduğu bir kere daha kanıtlanmış oluyor böylece..:)))) Serada harika oldu ve daha şimdiden maşaallah marullar soğanlar...Sizden korkulur vallahi..:))
Ne çabucak da büyüdüler kış kıyamette..Eeee desene ben kimin kardeşiyim..:)) Kaptan zst. sağolsun...:)) serayı kuran, Hurmaları kurutmayı öğreten...:)) Tanrı başınızdan eksik etmesin...İkinize de maşallah diyorum....Ellerinize sağlık...Şöminenin bitmesini ve hamsi ızgara yemeyi dört gözle bekliyoruz...Birde kara lahana sarması...:)))))
Selamlar sevgiler..kolay gelsin..:)
Berrin Hanım hoş geldiniz.
Barbekü ve Lavabo yu alanın dışına alarak yer kazandık doğrudur.Yükseklikleride tam istenilen seviyede.Arazinin meyilli olması belki bu konuda bir avantaj oldu.
Emekli olmadan önce kapımızın önü ottan ve çamurdan yürünmüyordu ,emekli olduktan sonra böyle düzenlemeler yapma fırsatı buldum,şimdi çamur olmadan yeşilliklerin arasında dolaşacak çiçek bahçemiz, seramız ve kamelya alanımız oldu.
Bu yaptıklarımı gören komşularımızda yaptıklarımızı beğeniyor ve kendileride buna benzer düzenlemeler yapmayı düşünüyorlar.
Berrin Hanım Sayenizde adımız inşaatçı çıktı.:))
Seramız daki marul fidelerini sera içine düzenli bir şekilde dikmeyi düşünüyoruz.Aralarında yeşil soğan iyi uyum sağlıyor.
Pazardan aldığım beyaz çin marulu da seraya diktim bakalım olacakmı.Yaprak kısmından 5 cm den yukarısını kesip aldım ve diktim tutmuş gibi diri duruyorlar.Büyütüp Tohumunu almak için bunu yaptım.Deneme amaçlı.
Barbeküde ızgara bakalım ne zaman nasip olacak.Çalışmalar devam ediyor bugün kar yağdı etraf beyazlara büründü bizde ara vermek zorunda kaldık.
Kara Lahana sarması gerçekten harikadır.El marifeti önemlidir.
Hamsi ızgara ve kara lahana sarması İnşallah Ailenizle buyurursanız bir gün hep birlikte yemek nasip olur Berrin hanım.
Ailenize ve size Trabzondan saygılar selamlar.
Fırsat buldukça çalışıyoruz.Kış mevsimi dolayısıyla güneşli güzel hava olmasını bekliyoruz.Güneşli güzel bir günde kemerin kalıp yapıp betonunu döktüm.Betonun içine 8 lik demir koyarak sağlam olmasını sağladım.
Sn adil, Burayı ocak olarak kullanaçaksanız,kullandığınız malzeme ateşe dayanaçakmı? Gördüğüm kadarı ile tuğla ateş tuğlası değil.Aşırı ısınmalarda çabuk kırılıyor.
Benimki bir uyarı .
Saygılar.
Sayın Adil,
Barbekü yapımınız güzel gidiyor. Yavaş ama emin adımlarla ilerliyorsunuz. "Tabi bu işin yavaş ilerlemesinde, kışın da etkisi var." kanaatindeyim.
Kemer yapımında, kemerin her iki tarafındaki tuğlaları koymayıp, oralara da kalıp çakarak beton yapsaydınız, hem bütünlük oluşacak, hem de yapmış olduğunuz kemer, tuğlaların yanından tutunmayıp, üzerine oturacaktı. Böylesi de çok güzel olmuş.
Barbekünün içine ateş tuğlalarını da döşeyince, kemer bu tuğlaların üzerine binmiş olacak. Bahçenizi yakından takip etmekteyim. Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim.
Saygılar.
fatma sunay
24-01-2012, 19:21
Sayın Adil bey bu kış aylarında siz bayağı yol kattettiniz tebrik ediyorum. Bahara kadar zorlu işler bitecek gibi görünüyor. Elinize sağlık kolay gelsin..
Sn adil, Burayı ocak olarak kullanaçaksanız,kullandığınız malzeme ateşe dayanaçakmı? Gördüğüm kadarı ile tuğla ateş tuğlası değil.Aşırı ısınmalarda çabuk kırılıyor.
Benimki bir uyarı .
Saygılar.
Sayın hk50 hoş geldiniz.Doğru düşünüyorsunuz.
Ateşin yanacağı iç kısma ateş tuğlası örülecek.Malzemesini aldım.
Baca bitince iç kısmı ateş tuğlasıyla mantolonacak.
Saygılar selamlar.
[QUOTE=Dünyalı;903110]Sayın Adil,
Barbekü yapımınız güzel gidiyor. Yavaş ama emin adımlarla ilerliyorsunuz. "Tabi bu işin yavaş ilerlemesinde, kışın da etkisi var." kanaatindeyim.
Kemer yapımında, kemerin her iki tarafındaki tuğlaları koymayıp, oralara da kalıp çakarak beton yapsaydınız, hem bütünlük oluşacak, hem de yapmış olduğunuz kemer, tuğlaların yanından tutunmayıp, üzerine oturacaktı. Böylesi de çok güzel olmuş.
Barbekünün içine ateş tuğlalarını da döşeyince, kemer bu tuğlaların üzerine binmiş olacak. Bahçenizi yakından takip etmekteyim. Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim.
Saygılar.[/QUO
Sayın Dünyalı.
Ateş tuğlası o kemerin kenarlarına kadar iç kısıma mantolanacak.Gerçi üzerine bir saçaklı beton tabla atacağım ve onunla bütünleşecek.Sonra bir baca yapacağım.Ateş tuğlalarını en son öreceğim.Taban ve yanlara 70 tuğla ,bir torba ateş tuğlası çimentosu aldım.
Değerli görüşleriniz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil bey bu kış aylarında siz bayağı yol kattettiniz tebrik ediyorum. Bahara kadar zorlu işler bitecek gibi görünüyor. Elinize sağlık kolay gelsin..
Sayın Fatma hanım.Teşekkür ederim.
Bu gün de hava güzeldi ve saçak ve üst tablanın betonunu ,kalıbını hazırlayıp döktüm,kalıbın içini 8 lik demirle ördüm..2-3 gün sonra bu çalışmayıda yayınlayacağım .Söylediğiniz gibi bahara bitirmeye çalışacağım. Zira ,Bahçe işleri ozaman başlamış olacak .
Saygılar selamlar.
Tabla ve saçaklar tamam, şimdi bacanın yapılmasında.
ateş tuğlalarını dizerek uyumluluğunu kontrol ettim.Baca yapıldıktan sonra bu tuğlalar fayans gibi özel ateş tuğlası harcıyla yapıştırılacak.Harcın dökülüp üzerine yapışmaması lazım onun için tuğlaları tekrar geri alıp baca yapıldıktan sonra dizilecek.
Ben hemen 2 kg hamsi ve kırmızı soğan kapıp geliyorum...Izgara da içine konduğuna göre, natamam da olsa ,bu barbüke de bir hamsi yemek ,boynumun borcu oldu...:))))
Ellerinize sağlık sevgili arkadaşım...Artık bitiriniz şu işi de hamsi yiyelim...:)))
Efendim, balık almanıza gerek yok.
Barbekünün arkasındalar zaten onlar. Her şey hazır yani. Kırmızı soğanı düşünmemiş olabilirler ama:))).
Kolay gelsin sayın Adil bey, güzel icraât devam ediyor, bizde öğreniyoruz sayenizde, cümleten sağlıkla kalın inşallah.
Kuyu tandır.. neyse başınıza iş açmayayım efendim.
Saygılarımla lütfen.
İlahii mrduran....Acaba bakar körlüğüm tuttu da göremedim mi diyerek ,sahigeyi baştan aşağı hatmettim...:))
Siz çoktanberi balık yemediniz de balık hayali mi gördünüz...Arkada kara lahanalar mevcut....Ben yinede balıkları alıp geleyim...Ama bu defa 3 kg ya çıkardım...Çünkü taaa İzmir den Karadeniz e gelip te hamsi yemeden olmaz değil mi...:))))))
Ben hemen 2 kg hamsi ve kırmızı soğan kapıp geliyorum...Izgara da içine konduğuna göre, natamam da olsa ,bu barbüke de bir hamsi yemek ,boynumun borcu oldu...:))))
Ellerinize sağlık sevgili arkadaşım...Artık bitiriniz şu işi de hamsi yiyelim...:)))
Berrin hanım yorumlarınızı çok beğeniyorum.Harikasınız.Izgara görününce olay bitti gibi anlaşılsada.Bilgi olması açısından ateş tuğlalarıyla geçici olarak ızgarayla göstererek barbekünün ebatlarının daha iyi anlaşılmasını sağlamak istedim.Baca yapıldıktan sonra bu tuğlaları öreceğim.Harçlanmasın diye.
Bu gün Koçtaş a gittim orada montajlanmış bir taş barbekü gördüm.379 tl değerinde boyu 2,5 m. kadar var.Bacasına kadar herşeyi full.2 kat olarak yapılmış içinde ızgarasıda mevcut.Raflı sistem benim düşündüğüm gibi.
Fakat benim barbeküm toplamda 150 tl yi bulmayacak.Ustalığı benden olunca daha ekonomik olacak.
Barbekü için avm den dönüşte baca için 10 tane tuğla aldım havalar iyi gittiği sürece çalışmaya devam edeceğim.
Barbekü bitince hiç zahmet etmeyin dostlar balıklar salata ve kırmızı soğan herşey benden.
Siz gelmekte yeterki lütfediniz.
Saygılar selamlar.
Efendim, balık almanıza gerek yok.
Barbekünün arkasındalar zaten onlar. Her şey hazır yani. Kırmızı soğanı düşünmemiş olabilirler ama:))).
Kolay gelsin sayın Adil bey, güzel icraât devam ediyor, bizde öğreniyoruz sayenizde, cümleten sağlıkla kalın inşallah.
Kuyu tandır.. neyse başınıza iş açmayayım efendim.
Saygılarımla lütfen.
Sayın Mrduran.
Barbeküyü yapalım balık ve salata kırmızı soğan vs herşey kolay.Allaha şükür bolluk bereket var .
Barbeküyü yaparken her aşamada inanın farklı şeyler düşünerek aklıma yatan neyse onu yapıyorum.
Umarım işimize yarar bir şey olur.
Maceracı bir yapım var sayın mrduran.
Belki farklı küçük projeleride yaparken paylaşımlarımız olur.
İlk olarak bu projemi bitirmek hedefim.
Çok beyefendi bir insansınız saygılar selamlar bizden sayın mrduran.
KAPTANzst
28-01-2012, 19:16
Amaaaaan Adil. Öldürdün beni. Yutkuna yutkuna bi haller oldu boğazlarıma. Çabuk yap şu barbeküyü . Hamsi sezonu bitmeden çevirelim ızgarayı:p
Kuru kuruya fotoğraflar karın doyurmuyor:D
mandalinci
29-01-2012, 07:57
Ohh, ellerinize sağlık, sera bitti, barbekü tamam.
Biz de ya kendimiz yapacağız ya da berrin hanımın dediği gibi balıkları kapıp geleceğiz.
Kolay gelsin, afiyet olsun.
Nedense karadenizliler becerikli oluyor,ellerinize sağlık adil bey.Barbekünüzü ğüle, güle
iyi günlerde kullanın kdz ereğliden selamlar.
Amaaaaan Adil. Öldürdün beni. Yutkuna yutkuna bi haller oldu boğazlarıma. Çabuk yap şu barbeküyü . Hamsi sezonu bitmeden çevirelim ızgarayı:p
Kuru kuruya fotoğraflar karın doyurmuyor:D
Abi Allah sağlık sıhhat versin .İnşallah o günleride görürüz ve yaşarız.Allah sağlık sıhhat sabır ve uzun ömür versin.:)
Bugün 29 ocak 2012.Pazar Saat 10 da kar yağışı başladı gittikçe hızlandı ve irilenmeye devam ediyor.Dün tam bir yaz havası vardı.Bu güzel anı seyrederek zevkini çıkarmaya çalışıyorum.Bu arada baca işi de mecburen yattı.:)
Hava güzel olsa zaten boş durmam bişeylerle muhakkak meşgul olmaya çalışırım.Hareketsiz durmak canımı sıkıyor.Sadece karın yağışını seyretmek insanı biraz rahatlatıyor.
Şubattan sonra artık bizim baharımız gelir çalışmalarımız başlar.Şunun şurasında 1 ay kaldı.
Saygılar selamlar abi.
Ohh, ellerinize sağlık, sera bitti, barbekü tamam.
Biz de ya kendimiz yapacağız ya da berrin hanımın dediği gibi balıkları kapıp geleceğiz.
Kolay gelsin, afiyet olsun.
Sayın mandalinci.
Bütün dostlarımıza barbekümüz açıktır.:) Başımızın üstünde yeriniz var.
Siz malzeme konusunda hiç zahmet etmeyin.Bizdensiniz.
Güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkürler.
Saygılar selamlar.
Nedense karadenizliler becerikli oluyor,ellerinize sağlık adil bey.Barbekünüzü ğüle, güle
iyi günlerde kullanın kdz ereğliden selamlar.
aclen hanım
ziyaretiniz ve övgüleriniz için teşekkürler.
Hep beraber sağlıklı günlere inşallah.
Saygılar selamlar.
İlahii mrduran....
....Siz çoktanberi balık yemediniz de balık hayali mi gördünüz...
Merhaba efendim,
Şimdi minareye göre kılıf yapma çabalarım(Kıvırma san'atı) hakkında örnek;
Hani derler ya efendim, kuzey rüzgarlarına kapalı giriş..vs.
Barbekünün ağzı güneye bakarsa arkası kuzey ve karadeniz, balıklar da karadeniz de demek istedim...
Olmadı, kılıf uymadı, çuvala sığmadı mızrak.. Tehdit kısmını deneyelim;..
Beceremedik..özür lütfen. Hem üstüme fazla gelmeyin, Ziya bey gibi dumanları görür ifşa ederim..
Sizin ve sayın Adil beyin hoş görüşü ile lütfen.
Cümleten sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran
Hayal gücünüze hayran kaldım.:)
barbekünün fotoğraflarında karadeniz görünüyor.O görüntünün olduğu sahilde avladığım levreklerin bir bölümü derin dondurucuda hala duruyor.
mrduranın içine doğmuş vallahi.:)Levrekler hazır sadece barbekünün tamamlanması kaldı.
Sayın mrduran yüreğinize sağlık.Gönlünüzü hoş tutun.
Saygılar selamlar.
Bugün harika güneşli bir gün.Böyle güzel fırsatı bulmuşken barbekünün bacasını ördüm ve kaba sıvasını yaptım.Şimdi baca sehpası koyulacak.Sonra ateş tuğla iç kaplama yapılacak ince sıva ile devam edeceğiz.
bacadaki en alt kısımdaki tuğlalar 13,5 luk ,üst 2 sıra 8,5 luk, böylece 5 cm lik bir raf oluşmuş durumda buda görüntüyü daha iyi yapıyor.Baca içi genişliği standart olarak çıkıyor.Yani 5 cm lik fark baca dış duvarına bırakılıyor.Köşelere 4 tane beton blok yapacağım. Baca çıkış genişliğinden 5 cm daha geniş bir beton tabla kalıbı döküp ,alttaki 5 cm lik çıkıntıyla uyum sağlayacak olan tablayı, üstüne yerleştirdiğim zaman işlem tamam.
alev ve duman takılmasın diye baca girişini huni şeklinde yaptım.
son kaba işler bitmek üzere sadece baca tablası kaldı.
gök yüzünde bir tane bile bulut yok adeta yazdan kalma bir gün.Rüzgar bile esmiyor.
Sevgili Adil,barbüke bitmek üzere...Seranız da maşallah , Kaptan zst nin serasının haline nazaran hiçbir zayiat yok...Nasıl başardınız bu kadar güzel korumayı...Anlaşılan abinizi aşmışsınız bu konuda ...Limonlar...Marullar yemyeşil...:))
Karlı manzaralarda harikaydı...Ellerine sağlık arkadaşım...Küçük çamı da eklemişsiniz..seralarda gördüğüm ber tür ama , ne yalan söyleyeyim, kokulu olduğunu bilmiyordum....Migrosta rastladım geçen gün, hakikaten değişik güzel bir kokusu var..Fakat biraz yanık gibiydi almadım...Bauhausda görürsem bende alacağım...
Şu barbükenizi bir an evvel bitiriniz de , karda bir sucuk köfte partisi yapalım.....:))
Herşey çok güzeldi...tanrı kolaylıklar versin....İstanbuldan selam ve sevgiler..:)
KAPTANzst
04-02-2012, 19:09
Sabah çalışırken görmüştüm seni. Yanına gelecektim ama , aniden başağrısı ve eklem ağrılarıyla yatmak zorunda kaldım.Grip mi nedir anlamadım 1 ayda 3ç kez yatağa düştüm. Zoraki yazıyorum şimdi.
Baya ilerlemişsin. Çok hoşuma gitti.Bana süpriz oldu:=))
Kolay gele
Sevgili Adil,barbüke bitmek üzere...Seranız da maşallah , Kaptan zst nin serasının haline nazaran hiçbir zayiat yok...Nasıl başardınız bu kadar güzel korumayı...Anlaşılan abinizi aşmışsınız bu konuda ...Limonlar...Marullar yemyeşil...:))
Karlı manzaralarda harikaydı...Ellerine sağlık arkadaşım...Küçük çamı da eklemişsiniz..seralarda gördüğüm ber tür ama , ne yalan söyleyeyim, kokulu olduğunu bilmiyordum....Migrosta rastladım geçen gün, hakikaten değişik güzel bir kokusu var..Fakat biraz yanık gibiydi almadım...Bauhausda görürsem bende alacağım...
Şu barbükenizi bir an evvel bitiriniz de , karda bir sucuk köfte partisi yapalım.....:))
Herşey çok güzeldi...tanrı kolaylıklar versin....İstanbuldan selam ve sevgiler..:)
Berrin hanım böyle güzel günlerde boş durulurmu.:)
Abimin serası biraz daha sırt üstü olduğundan ,rüzgar fazla alıyor ondan olabilir.Barbekü yapım fotoğraflarının arka planında görünüyor zaten.
Birde marul,yeşil soğan soğuğa dayanıklıdır.Bunu düşünerek dikim yaptım.Sera içindeki bazı çiçeklerim azda olsa etkilendi tabi fakat canlı bedenleri bana yeter.
Küçük çam yaprağını ezdiğiniz zaman ıtır kokusunu aratmıyor.İnşallah sizde alırsınız birtane.
Barbeküyü bir açacağız pir açacağız.:))
Hatta kurdele bile keseceğiz.:)
Sağlık sıhhat olsun yeterki Berrin hanım.
Abim birkaç gündür soğuk algınlığından yatıyor.O benim en iyi fikir hocam ve danışmanım.Onada geçmişolsun dileklerimi iletiyorum.
Sizlerede kolaylıklar diliyorum Berrin hanım.Görüşmek üzre.
Trabzondan saygı ve selamlarımızı gönderiyoruz.
Sabah çalışırken görmüştüm seni. Yanına gelecektim ama , aniden başağrısı ve eklem ağrılarıyla yatmak zorunda kaldım.Grip mi nedir anlamadım 1 ayda 3ç kez yatağa düştüm. Zoraki yazıyorum şimdi.
Baya ilerlemişsin. Çok hoşuma gitti.Bana süpriz oldu:=))
Kolay gele
Abi tekrar geçmiş olsun.
Toplu taşıma araçlarından kalabalık yerlerden uzak durmaya çalışıyorum.Salgın hastalık zamanı.2 günden beri tam yaz havası ondan önce çok soğuk ve karlıydı.Bu değişkenlik hasta yapıyor.
Şubat ayı çıkınca buranın ilkbaharı gelir artık.1 ayımız kaldı.:)
C vitamini yüklemesi yap limon ,ıhlamur,tarçın falan.
Barbeküyü beğendiğine sevindim.Senin beğenmen benim için çok önemliydi.:)
Saygılar selamlar.
Merhaba efendim,
Ziya bey' e geçmiş olsun.
Barbekü çıktı ortaya, iç dış işlemleri kaldı sanırım geriye.
Dediğiniz gibi havalar artık hastalık havası, korunmak gerek.
Levrekler için akşamdan sahile olta mı bırakıyorsunuz?
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Merhabalar Duran bey.
Abim için teşekkür ederim.
Barbekü konusunda ince sıva,baca tablası,ateş tuğlası ve .dış cephe boya vs kaldı.
Levrekleri 3 m lik kamış olta takımıyla gündüz at çek yaparak yakalıyoruz.Çapari ve silikon kancalarla avlanıyoruz.
Cümlemize Allah sağlık sıhhat versin.
Saygılar selamlar Duran bey.
Kış dolayısıyla fazla çalışma fırsatı bulamıyoruz.Yaz olsaydı şindi çoktan çoktan bitmişti.Yazın bu bahçenin hali çok daha farklı olacağından eminim.
Barbekünün ön tarafına bir kalıp yapıp beton döktüm.Böylece barbekünün tabanında bir kül ve köz tablası oluşturdum.Diğer yandan barbekünün baca tablasını içine 8 lik demirler koyarak beton döktüm.Bu tablanın ayaklarını 2,5 luk pet kola şişelerinin düz yerlerini keserek içine sabitleyici demir parçası koyarak beton doldurdum.Demirlerin ucunu U şeklinde bükerek betonun içine yerleştirdim.Bunlar donunca naylon kısım sökülecek ve bacanın köşelerine monte edilecek ,baca tablası üzerine konulacak.Buda benim icadım.:))
Baca ayaklarını 2,5 luk kola pet şişelerini keserek içini beton doldurarak yapmıştım,falçatayla petleri keserek çıkardım sadece yuvarlak beton bloklar elde ettim..Şimdi onları bacanın köşelerini kırıp açarak harç koydum ve demir uçları bükerek o harcın içine sapladım,köşelere yerleştirdim.Tablasıda hazır ve bacanın üzerine yerleştirilmeye hazır.
AVM de gördüğüm barbekü çeşitlerini sizlerle paylaşmak istedim.379 tl değerindeki taş barbekü.Bloklar halinde montaj yapılıyor.
Barbekünün bacasını kalıp içine demir koyarak betonlamıştım.Kurudu ve şimdi bacanın ayaklarının üzerine az kum harcı koyarak yerleştirdim.Barbekünün zeminine şamot harcını az çimento karıştırarak macun kıvamında 4 cm kalınlığında serdim ve ateş tuğlalarını düzgün bir şekilde yerleştirerek plastik fayans tokmağıyla hafifçe vurarak yerleşmelerini sağladım.Şimdi yanların kaplaması yapılacak.Yağmur dolayısıyla ara vermek zorunda kaldık.
Adilil kardeşim,
Barbekü bitmiş, kar demeden kış demeden yaza hazırladınız tebrik ediyorum.
Böyle gördükce insan hevese geliyor,size bahar geldide bizden bu kış bir türlü gidemedi
elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz.
Daha kır çiçeklerini bile göremedik, barbeküden sonra sırada ne var merak ediyorum.
Sağlık sıhatle iyi günlere inşallah....
Adilil kardeşim,
Barbekü bitmiş, kar demeden kış demeden yaza hazırladınız tebrik ediyorum.
Böyle gördükce insan hevese geliyor,size bahar geldide bizden bu kış bir türlü gidemedi
elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz.
Daha kır çiçeklerini bile göremedik, barbeküden sonra sırada ne var merak ediyorum.
Sağlık sıhatle iyi günlere inşallah....
alcen kardeşim,
Bu gün aralıklı hafif yağmurda bile yan duvarların ateş tuğlalarını örüp bitirdim.
Artık bağ bahçe işleri hızlanacak.Aşı zamanı geliyor.
Bulunduğumuz yer denize yakın olduğu için kar yağışı fazla etkilemiyor.Biraz daha sabredin bir ay sonra ilkbahar her yere,sizlerede ulaşacah inşallah.
Barbeküden sonra,küçük havuz ,tavuk kümesi vs düşüncelerim var bakalım zaman neler gösterecek.
Saygılar selamlar arkadaşım.
İç kısmın yan duvarlar ınıda yağmura rağmen bugün bitirdim.Artık kuruyunca ateş yakılacak hale geldi.Şamot harcı fayans harcı kıvamında az çimento katılarak hazırlanıyor.Taşların duvara yapışacak yüzeyleri ıslatılıp bu harç sürülerek yapıştırılıyor.Sonra plastik tokmakla vurularak tam yerleşmesi sağlanıyor.Tuğlaların düzlüğü bir su terazisiyle kontrol edilebilir.
Artık iki hafta kurumasını bekleyeceğiz.Ateş yakmak için hazır olacak.
KAPTANzst
29-02-2012, 19:17
İlk ızgara hamsimi olacak. tirsimi olacak , tavukmu olacak yoksa et mi?:p
Sevgili Adil çalışmalarınızı zevkle takip edenlerdenim barbeküde bitmiş ellerinize sağlık çuhalar kır çiçekleri pek güzel görünüyor maşallah ;)
İlk ızgara hamsimi olacak. tirsimi olacak , tavukmu olacak yoksa et mi?:p
Büyük bir ihtimalle deniz ürünü olmasından yanayım.Hamsi favorilerim arasındadır.:) Bakacağız mevsimine göre değerlendireceğiz.Abi açılışı beraber yapacağız inşallah.:)Bütün dostlarımız davetlidir.
Saygılar selamlar.
Sevgili Adil çalışmalarınızı zevkle takip edenlerdenim barbeküde bitmiş ellerinize sağlık çuhalar kır çiçekleri pek güzel görünüyor maşallah ;)
Periş hanım,
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.10-15 gün sonra yapraklar , çimenler, çiçekler açmaya başlar artık.Gözlerimiz ve ruhumuz bayram eder.
Saygılar selamlar.
Patlıca, biber közlemeye geliyorum........
Buda güzel fikir, teşekkürler alcen hanım.Buyrun bekleriz.:)
Saygılar selamlar.
Merhaba Adil bey;
Geçmiş olsun, bitti şükür. Güzel bir şey çıktı ortaya.
Hani diyorum kendime kendime; balık/et isleme için yükseğe yatay demir çubuk koymak(Elbise dolaplarındaki askılıkları sabitleyen sağ ve sol cephedeki 2 metal parça, demir de uzamaya karşı az kısa...)
Çok mu sesli düşündüm:))).
Çok güzel olmuş, bakmayın bana siz efendim.
Sağlıkla kullanın, sağlıcakla yaşayın inşallah. Siz zevkini sürdükçe bende tadacağım gibi...
Saygılarımla lütfen.
Merhaba mrduran bey,
Şükürler olsun.Kaba olarak bitirdik.
Anlatmaya çalıştığınız o raf sistemini sabit ayaklarla yapıldığı gibi seyyar ayaklı sistemlede yapılabilir.Böylece sac kullanma ,kazan altı güveç te yapılabilme imkanına sahip olabiliriz.Yani çok amaçlı bir kullanım şekli düşünüyorum.
50cm yükseklikte saplı kalın sacdan yapılmış bir kazanı zemine koyulmuş bir güvecin veya bir kabın içindeki farklı pişirilecek yiyeceklerin üzerine kapatıp ,(sac altı gibi)Üzerinde ve etrafında ateş yakarak Tandır usulü pişirme yapabiliriz.
Söylediğiniz o ızgara ayaklarını seyyar ve kademeli olarak yapacağım.Izgara tablasınıda özel yaptıracağım.Şişler de bu ayakların üzerine koyulabilecek.
Görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ediyorum mrduran bey.
Bu aşamaları yaptıkça siz değerli dostlarımla paylaşacağım.Sağlıklı , sıhhatli ve neşeli kalınız.
Saygılar selamlar.
fatma sunay
02-03-2012, 19:30
Elinize sağlık çok güzel oldu ilk olarak bence balık yapmalısınız. Ne de olsa karadenize yakışır bır açılış olur.
Ah..ahh..bizde bahçedeki çuhaları bir şey zannedipte resimliyoruz...:))) dağ taş çuha dolmuş....Sevgili Adil tabii sizler bahçenize dikmeye gerek bile görmezsiniz...:)
Harika manzaralar için ellerinize sağlık...Şöminede bitmiş...Dış cephesi kalmış...Balıklar da hazır ise; biz mr duran ile yola çıkalım....Bu güzellikler bitmeden....:))))
Sevgiler ve selamlar .....:)
Bu seyyar ızgara rafını ağbeyimle birlikte yaptık.Barbekünün içinde ileri geri hareket ettirerek alanın her yerini kullanabiliyoruz.İki raf yaptık köze yakın ve uzak durması için istediğinizi kademeyi seçebiliyorsunuz.Şimdi ön cephe duvarın kenarlarına kancalar takarak seyyar bir çubuk demirle o kademelerle aynı hızada karşılıklı olmasını sağlayacağım.Bu çubuk demiri istediğiniz rafın karşısına takıp çıkarabileceksiniz.Yani herşey seyyar olacak.Bu malzemeyi kaldırıp barbekünün içini farklı çeşitli amaçla kullanabilme şansına da sahip olacağım.
Izgara rafların üzerinde sağ ve sol duvarlara kadar rahat hareket edebiliyor.Birinci raf altı yüksekliği 5 cm.
Barbeküyü boyatarak ,kuruduktan sonra içinde ilk odun ateşini yakarak bacanın çekmesini ve yanma durumunu gözlemledim.Gayet başarılı bir şekilde közlenene kadar yandı.Fakat boyanın rengi çok parlak ve gözü yoracak gibi duruyor.Boru çiçeğini yanına diktim saymaşık bir tür.Bu barbekünün üzerini bununla kamufle edeceğim ve sadece baca çıkışlarını açık bırakacağım.İnşallah olur.
Sevgili hemşerim Adil, Resimleriniz hepsi harika...Barbükeniz hayırlı olsun,renk çok güzel ama bence evinizin rengine boyasaydınız , hatta bahçe duvarlarını da ..Veya kontras bir renge...Barbükenin önündeki boş alana herhalde bir kameriye yapacaksınız..Mor sarmaşık ile sardırırsanız, evinizin rengine güzel bir uyum sağlayacaktır..tabi benim nacizane fikrim..:)
Su deponuz da çok iyi bir fikir olmuş...Sadece o siyah örtüyü anlayamadım...
Lilyumların bu kadar büyümesine de maşallah...Eeee bol yağmurlu yerde böyle olur...Bizimkiler daha bir karış kadarlar...Seranızın içi de çok tertipli olmuş...Limon ağacınızı da bir duvar kenarına alırsanız, büyük bir ağaca sahip olursunuz...Bahçenin köşesindeki Cycas ı kışın orada bıraktınızmı , yani üzerinden kaç kış geçti ..Bu benim için çok önemli..Baana bilgi verirseniz sevinirim...Çünkü her sene içeri taşımaktan bıktık..:)
Havuzdaki görüntüler çok net ve güzeller...Şimdiden sonra Tanrı sizlere kuvvet versin ...Çay başlıyacak , işiniz çok ..Artık çay bahçelerinin yeşillerini bolbol görürüz..:))
Selam ve sevgiler alenize ve size...:))
Sevgili hemşerim Adil, Resimleriniz hepsi harika...Barbükeniz hayırlı olsun,renk çok güzel ama bence evinizin rengine boyasaydınız , hatta bahçe duvarlarını da ..Veya kontras bir renge...Barbükenin önündeki boş alana herhalde bir kameriye yapacaksınız..Mor sarmaşık ile sardırırsanız, evinizin rengine güzel bir uyum sağlayacaktır..tabi benim nacizane fikrim..:)
Su deponuz da çok iyi bir fikir olmuş...Sadece o siyah örtüyü anlayamadım...
Lilyumların bu kadar büyümesine de maşallah...Eeee bol yağmurlu yerde böyle olur...Bizimkiler daha bir karış kadarlar...Seranızın içi de çok tertipli olmuş...Limon ağacınızı da bir duvar kenarına alırsanız, büyük bir ağaca sahip olursunuz...Bahçenin köşesindeki Cycas ı kışın orada bıraktınızmı , yani üzerinden kaç kış geçti ..Bu benim için çok önemli..Baana bilgi verirseniz sevinirim...Çünkü her sene içeri taşımaktan bıktık..:)
Havuzdaki görüntüler çok net ve güzeller...Şimdiden sonra Tanrı sizlere kuvvet versin ...Çay başlıyacak , işiniz çok ..Artık çay bahçelerinin yeşillerini bolbol görürüz..:))
Selam ve sevgiler alenize ve size...:))
Berrin hanım teşşekkür ederim.
Depoda o boyayı buldum daha koyu bir renk çıkacak diye düşünmüştüm.Karşımıza böyle bir renk çıktı.Belki sonradan bahçe duvarlarıyla hepsini birlikte tekrar uyumlu bir renkle boyatabilirim.
Barbekü önündeki alana kamelya yapacağım.Hanım üzerini kapatalım diyor Abim sarmaşık çiçeklerle kapatılmasından yana .Üzerini kapatıp sarmaşıklarıda üzerine verirsem .İkisininde istediği olur sanırım.
Sizin söylediğiniz mor salkım ve yanında boru çiçeği,mini sarmaşık gül,karma bir şekilde düzenleyebilirim.Mor sarmaşıktan evimizin ön tarafına bir kök dikmiştim sarılmaya başladı bile.:)Düşüncenize tamamiyle katılıyorum.
Siyah örtü bir fabrikadan aldığım siyah naylon.Onun üzerine düşen yağmur damlaları pimaş borunun ağzındaki havuza akıyor oradanda yağmur suları depomda toplanıyor.
Çiçeklerimin gelişimi ve seramın durumu gayet iyi gidiyor.Fidelerim birbir çıkıyor.
Limon ağacımı seranın orta yoluyla kenar naylonu arasına ortalayarak diktim dalları rahat olsun diye .gerçi her yıl ona şekil budaması yapacağım.Dün üzerindeki 7 adet limonu makasla keserek aldım.İlk hasadımı yaptım..:)
Şu anda üzerinde bolca çiçek görünüyor.Bakalım bu yıl nasıl olacak.
Cycas konusuna gelince bu yıl soğuk fazla yaptı rüzgarın vurduğu yaprakları donma yaptı.önümüzdeki kış allah nasip ederse naylonla kapatacağım.
Bence cycas ınızı korumaya devam edin.Rüzgar almayan güneye bakan az güneşli yerlerde daha sağlıklı büyüyor.
Çay ı Rizenin sahillerinde görmek mümkün.Trabzonun sahillerinde genellikle fındık olur.Bizde de fındık var.5 km den sonra çaya rastlayabilirsiniz.Bahçemde süs için diktiğim 1 kök çay var.
Bahçe işleri hızlandı.Bugün yabani oyların ayıklanması ve sera içinde oturma yerine beton döktüm.
Bugünki egzersizlerimi yapmış oldum:))
Sizede bahçenizde ve işlerinizde başarılar diliyorum kolay gelsin.
Saygılar selamlar.
Bahçede salatalık ve domates biber yerlerini hazırlarken, Giresun daki öğretmen lik yapan kardeşim geldi.Dört kardeş bir araya gelmiş olduk.Böyle herzaman birarada olma imkanımız yok.Fırsatı yakalamışken ilk açılışı yaptık.Önce balık ziyafeti sonra çay molası,Bir saat sonra Kahve muhabbeti güzel oldu.Barbeküyü yaptığıma değmiş doğrusu.Kendi yapmış olduğum sedir ve masada işe yaradı .:)
Ohhhh...Ohhh..Maşaallah...Balıklar, çaylar...Açılışı yapmışsınız..Afiyetler olsun...Biz mr duran ile daha yola çıkamadan, siftahı yapmışsınız..:)))))
Vallahi helal olsuunnn...İşte hayat budur diyorum...Kendi elleri ile yapılan her işin keyfine doyum olmaz...Tebrikler kardeşim...:)) O güzel petunyalara karşı bende bir çay içmek isterdim doğrusu.....Selamlar selamlaaarrr..:)))
Ohhhh...Ohhh..Maşaallah...Balıklar, çaylar...Açılışı yapmışsınız..Afiyetler olsun...Biz mr duran ile daha yola çıkamadan, siftahı yapmışsınız..:)))))
Vallahi helal olsuunnn...İşte hayat budur diyorum...Kendi elleri ile yapılan her işin keyfine doyum olmaz...Tebrikler kardeşim...:)) O güzel petunyalara karşı bende bir çay içmek isterdim doğrusu.....Selamlar selamlaaarrr..:)))
Merhabalar efendim,
Berrin hanım; İnanın, sizi temin ederim ki Ziya ve Adil beylerin paylaşımi samimiyet nedeniyledir.
İstanbul ve İzmir' de, balık getirme mesafesi ve mangala atma zamanı yönünden onlardan eksiğimiz yok, eeee biz de balık yeme işinde zaman tanımayız yani. Ama nedense siz ve bizler gene de Karadeniz' den balık yemedeyiz, genel olarak. Eskiden ''kara'' kelimesi kıymet ifade ederdi, sanırım ondandır, olabilir, belki de:))).
Acaba bunu vurgulamak istemiş olabilirler mi efendim:))).
Ben de barbekü de yok:))). Yok canım, bunu kastetmemişlerdir, inanıyorum.
Her şeyin tazesi onlarda, çay dahil.
Demek ki sizin dediğiniz olmalı, orada balık yemeli, hani gitmeli demek istediğim buyurduğunuz gibi:))).
Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın siz kardeşler, tüm sevdiklerinizle inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Berrin hanım ,Duran bey gelirler diye gözlerimiz yollarda kaldı fakat ne yazıkki gelen olmadı.:) Açılışı yapmaktan başka çaremiz kalmadı.Nasip se gelir hint ten yemen den ,nasip değilse ne gelir elden.:) Gelmek isteyen dostlarımıza kapımız her daim açıktır.
Garlangufa arkadaşımız bu ay sonu çay saz muhabbetine gelirim demişti.
onuda bekliyoruz.Bi işi çıkmaz uğrarsa sözümüzü yerine getiririz.:)
Berrin hanım içimden geçenleri çok güzel tercüme etmişsiniz teşekkürler.
Sağlık sıhat ve bol neşeli günler sizlerin olsun efendim.
Merhabalar efendim,
Berrin hanım; İnanın, sizi temin ederim ki Ziya ve Adil beylerin paylaşımi samimiyet nedeniyledir.
İstanbul ve İzmir' de, balık getirme mesafesi ve mangala atma zamanı yönünden onlardan eksiğimiz yok, eeee biz de balık yeme işinde zaman tanımayız yani. Ama nedense siz ve bizler gene de Karadeniz' den balık yemedeyiz, genel olarak. Eskiden ''kara'' kelimesi kıymet ifade ederdi, sanırım ondandır, olabilir, belki de:))).
Acaba bunu vurgulamak istemiş olabilirler mi efendim:))).
Ben de barbekü de yok:))). Yok canım, bunu kastetmemişlerdir, inanıyorum.
Her şeyin tazesi onlarda, çay dahil.
Demek ki sizin dediğiniz olmalı, orada balık yemeli, hani gitmeli demek istediğim buyurduğunuz gibi:))).
Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın siz kardeşler, tüm sevdiklerinizle inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Duran bey esprileriniz için teşekkürler.:)))
Hayat paylaştıkça güzeldir .
Herkes gücü nispetinde paylaşımlarını yapabilir.Muhabbet ve güzellik olsun.
Şimdi mesafeler kısaldı.Bunun avantajlarını kullanmaya sahibiz.
Uçaklar hava alanına inerken bizim deniz manzaramızdan inerler.
Bende Duran bey, Berrin hanımla, her uçak inişinde bir süpriz yaparmı diye bekledim.
Ömrümü tükettiniz.:)))
Siz yeterki sağlıklı sıhhatli ve mutlu olun buda bize yeter.
Saygılarımla.
ayhan219
17-04-2012, 19:12
Adil bey Allah muhabbetinizi ve neşenizi artırsın
tekomusti
26-01-2013, 23:15
Adil abim her şey ON numara olmuş maşallah ellerine sağlık
Esen kalın
Adil bey Allah muhabbetinizi ve neşenizi artırsın
Ayhan bey çok teşekkür ederim.Bilmukabele.
Adil abim her şey ON numara olmuş maşallah ellerine sağlık
Esen kalın
Çok teşekkürler Tekomusti kardeşim.Emeklilik insana neler yaptırmazki.:D
ardacan2000
30-01-2013, 22:30
Çok güzel kareler. Adım adım göstermişsiniz. Güle güle kullanın.
Çok teşekkürler Ardacan2000.
Sn. Adil.
Barbekü çok güzel olmuş. Elinize sağlık bende düşünüyorum ama ben köy fırınımın önüne yapacağım. Sizin resimleri görünce peki neden arkasına 3-4 ekmek koyabileceğiniz küçücük bir fırın yapmadınız ki diye sormak geçti içimden. :D
Saygılar
Sayın Prıtt Bunu bende düşündüm .O kubbenin yapımı çok daha işçilik ister.Üşendim kısacası.:)
Sonradan eklenebilir,yapılabilir.Frezeyle orta kısım düzgün kesilip arka kısıma kapı açılabilir..Barbekünün arka kısımı müsait.
Emekli olunca böyle sevdalara daldık.:)1Yılda tek başıma neler yaptığımı görseniz banada hak verirsiniz.
Fakat zaman geçince,yorgunluklar unutuluyor, heves yeniden artıyor.
Birgün oda olur inşallah.
Saygılar selamlar .
by_falcon
02-02-2013, 18:57
adil bey eline saglık güzel olmuş güle güle kullanın gördüğüm tek hata ön tarafına örmüş oldugunuz duvar delikli tugladan yapmış olsa idin ızgara altı hava alır daha güzel yanardı küçük bir püf nokta :)
Sayın by-falcon yanlardan içten dışa zeminden kalın matkapla 4 er havalandırma deliği açarsak belki bu konuda çözüme ulaşabiliriz.Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.
by_falcon
05-06-2013, 21:03
rica ederim adil bey birde karşı tarafına bir sıra daha tuğla koy şişlerin uçlarını **** uzgaranın önünü onun üzerine korsun kolay gelsin
bende bir berbekü yapmıştım terasıma lakin yağmurlardan sonra şamot harcı un gibi oldu tüm ateş tuğlaları yerinden sökülüp düştüler...
by_falcon
11-06-2013, 18:56
bende bir berbekü yapmıştım terasıma lakin yağmurlardan sonra şamot harcı un gibi oldu tüm ateş tuğlaları yerinden sökülüp düştüler...
arif bey ya çok kalın kullanmışsınızdır harcı **** içinde fazla ateş yakmamışınızdır o harcın özelliği sıcakta sertleşir tuğla misali
wega_pcc
24-03-2014, 18:40
iş olarak yaptıgım için bilgilendirmek istedim dökülen betonun sulu olmaması gerekir . yoksa çatlama yapar . kuru döküm tekniğiyle dökülmelidir .
bende bi kaç modelin üretimini yapmaktayım ... ilgilenen arkadaşlar varsa .. yardımcı olmak isterim
link vercem ama site izin veririmi bilimiyorum ....
0506 714 50 89
ANKARA BETON BARBEKÜ KURULUM VE NAKLİYE BİZDEN - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 158476487 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-ankara-beton-barbeku-kurulum-ve-nakliye-bizden-158476487/detay/)
ANKARA BETON BARBEKÜ ŞEHİR İÇİ NAKLİYE MONTAJ FİYATA DAHİL . - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 154437357 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-ankara-beton-barbeku-sehir-ici-nakliye-montaj-fiyata-dahil-154437357/detay/)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.