Bağlan

View Full Version : Edirne Gezisi 9 Şubat 2013 Cumartesi

Güler
18-01-2013, 16:07
Arkadaşımız Müjgan Yılmaz ortaya bir fikir attı:

" Sevgili Dostlar;
Edirne de bir toplantı fikri bence çok güzel,tarih,sanat,kültür, zengini bu muhteşem ilimizi ziyaret etmek,harika olmaz mı? "

Not:ücretsiz sanat tarihi dersiniz de benden)))

Bu teklif de çoğumuzun hoşuna gitti.

Ben arabamla gitmeyi düşünüyordum ki arkadaşımız ykaya194 şöyle bir teklifte bulundu:

" Bence, otobüs ile topluca gidip gelmek daha neşeli olur,
mesela;
Metro turizmin en uygun sefer saatı aşağıda.
Dudullu'dan saat 9:00 da kalkan otobüs önce Alibeyköy'den 9:30 ve saat 10:00 dada Esenler'den kalkıyor, saat 12:30 Edirne'de oluyor. Akşam kalkış saat 19:00 da ve 22:00 de Dudullu'da oluyor. (otobüs şirketinin buralara her semten servisi var )
Öğlen yemeğini topluca yedikten sonra gezilecek uzak yerlere taksi ile veya başka bir vasıta ile gidilir, aynı şirketin otobüsü ilede akşam topluca dönülür.
Bu fikre olumlu veya olumsuz katılan arkadaşların yorum getireceğini umarım."

Fatma Acar, arkadaşımız gibi ben de bu fikre olumlu bakıyorum.
Diğer arkadaşların fikirleri nedir?

cemal.S
18-01-2013, 20:58
Dokunmayın Cumhur AGA MA .. Varlığı 100 toplantı eder formdaya biz ona bakalım. Bizimle ağlar bizimle güler daha ne yapsın.:):):)

Edirnede toplantı yaptınızda gelmedi mi?;)

Saygıyla.

Müjgan Yılmaz
18-01-2013, 21:23
Dokunmayın Cumhur AGA MA .. Varlığı 100 toplantı eder formdaya biz ona bakalım. Bizimle ağlar bizimle güler daha ne yapsın.:):):)

Saygıyla.

Sevgili Dostlar;
Edirne de bir toplantı fikri bence çok güzel,tarih,sanat,kültür, zengini bu muhteşem ilimizi ziyaret etmek,harika olmaz mı?
Not:ücretsiz sanat tarihi dersiniz de benden:))))

Cumhur Tonba
18-01-2013, 21:39
Sevgili Dostlar;
Edirne de bir toplantı fikri bence çok güzel,tarih,sanat,kültür, zengini bu muhteşem ilimizi ziyaret etmek,harika olmaz mı?

Müjgan Hanım (Yılmaz)
Yanınızdayım.
Bayrak sizde. İki elim kanda da olsa geleceğim.
Bir kıvılcım çaktınız. Eminim ki devamı gelecektir.

Cumhur Tonba
18-01-2013, 21:46
Saygıyla.

Cemal Bey,
Öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. İnan. Bir toplantı olacak. Önce beni bir heyecan ve telaş sarar. Sanki ben gideceğim. Aslında gitmeye de can atarım. Bunu da bilesin. Kim katılmış, hangi dostlar hangi dostlarla buluşmuş. Sizden daha çok merak ederiz. Anlatılmaz hisler bunlar.
Şu an bir şarkı dinliyorum ayrı bir pencerede.
Elbet bir gün buluşacağız.
Bu böyle yarım kalmayacak.

Adalet Yağcı
19-01-2013, 00:06
Sevgili Dostlar;

Bu fikre bayıldım, sevgili Cumhur bey bize gelemiyorsa biz gidelim görmeye :)
Sanat tarihi dersi heyecan verici, bir de üstüne Edirne'nin meşhur ciğerini yersek değmeyin keyfimize ;)

Cumhur Tonba
19-01-2013, 00:14
Evet, güzel fikir.
Adalet Hanım da geliyor. Sayın Müjgan Yılmaz. Bu iş olur bence.

Arda yollarında dolanıyorum.
Ah annecim vah annecim yaktın ya beni

cemal.S
19-01-2013, 01:02
Cemal Bey,
Öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. İnan. Bir toplantı olacak. Önce beni bir heyecan ve telaş sarar. Sanki ben gideceğim. Aslında gitmeye de can atarım. Bunu da bilesin. Kim katılmış, hangi dostlar hangi dostlarla buluşmuş. Sizden daha çok merak ederiz. Anlatılmaz hisler bunlar.
Şu an bir şarkı dinliyorum ayrı bir pencerede.
Elbet bir gün buluşacağız.
Bu böyle yarım kalmayacak.

Merhabalar...!

Siz öyle güzel öyle özel bir dostsunuz ki benim için bırakın gerisi bana kalsın olurmu? Özü sözü bir göğnü gözü zengin AGAM....Seviyorum sizi vesselam....

Toplantı tarihini belirlensin sonra;( Edirne için)

1-Cemal SANSAR ve Eşi

Unutmayasın bizleri,,

Saygıyla.

Güler
19-01-2013, 06:09
Arkadaşlar, o zaman bir program yapalım.
Bir Eskişehir gezisi, bir Edirne seyahatini agaclar.net'in Nisan ayı doğum gününden önce plânlayalım.

Edirne seyahati için arabama 3 kişi alabilirim. Ama ben yola erken çıkmayı sevenlerdenim ona göre.

athena -asena
19-01-2013, 09:38
Müjgan Hanım (Yılmaz)
Yanınızdayım.
Bayrak sizde. İki elim kanda da olsa geleceğim.
Bir kıvılcım çaktınız. Eminim ki devamı gelecektir.

Bende Batı Karadeniz toplantısı olsun diye çok kıvılcımlar çaktım ama hiç alevlenmedi .

Adalet Yağcı
19-01-2013, 10:54
Arkadaşlar, o zaman bir program yapalım.
Bir Eskişehir gezisi, bir Edirne seyahatini agaclar.net'in Nisan ayı doğum gününden önce plânlayalım.

Edirne seyahati için arabama 3 kişi alabilirim. Ama ben yola erken çıkmayı sevenlerdenim ona göre.

Şubat ortalarına doğru olsun mu?
Martta ben Mersin'e döneceğim çünkü.

Arabadaki 3 kişilik yer için de şimdiden rezervasyon yapayım, Müjgan Yılmaz da bizimle gelebilir belki, konuşup bildiririm sana.

Nevzat
19-01-2013, 10:58
Güler hnm. çok güzel olur, ben katılırım:o

Güler
19-01-2013, 13:49
Sevgili Adalet Yağcı, Trakya'nın kışı namlıdır, o yüzden Edirne'li arkadaşlardan rica ederiz, yollarda kar olmadığı bir zamanı bildirirlerse bize iyi olur.
Çok da geç olmasa çok iyi olur.

2 veya 9 şubat nasıl olur?
(Burada yazışıyoruz ama daha sonra tarih belli olunca buradan taşırız.)

YeniGine
19-01-2013, 14:31
:D Harika bir fikir, çok hoşuma gitti. Harika... Peki beni kim alır arabasına?..

cemal.S
19-01-2013, 18:07
Şubat ortalarına doğru olsun mu?
Martta ben Mersin'e döneceğim çünkü.

Arabadaki 3 kişilik yer için de şimdiden rezervasyon yapayım, Müjgan Yılmaz da bizimle gelebilir belki, konuşup bildiririm sana.

9 şubat daha iyi duruyor bence ne dersiniz? Herkese uygun diye düşündüm bir an 2 şubat erken biraz. Veya bir sonraki haftada olabilir. Oylama yapalım. Madem demokrasi sanalda bari yaşayalım.;)

Şubat ortaları fikriiine benden bir oy.

Saygıyla.

Adalet Yağcı
19-01-2013, 18:16
9 Şubat iyi görünüyor hava koşulları da uygun olursa tabii.

cemal.S
19-01-2013, 18:26
Edirne HA ŞURA BEYAĞĞĞ. Karda daha güzel olur CİĞER TAVA eminim.

Fatma Acar
19-01-2013, 21:23
***,arkadaşlar süper ,bir kişilik yer saygılar.

Güler
19-01-2013, 23:56
Bırakın Edirne'yi bir defasında Silivri'de kara yakalandım, ne mümkün İstanbul'a dönmek. Mecburen kar kış demeden yazlık evde şömineyi yakıp, elektrikli battaniyeler ile geceyi geçirdim.
Ben rahattım da Oğuz'un aklı bende kaldı, telefon üstüne telefon etti durdu.

Silivri ha şurası İstanbul'un burnunun ucu. Ama Edirne öyle mi orada kar çok daha fazla olur.
Geziye varım ama kar yağarsa, yollarda kar olursa kusura bakmayın ben gelemem.

Benim için hava uygun olduğu takdirde 2 şubat da olur, 9 şubat da.
Sevgili Adalet Yağcı, 2 şubat neye göre erken, yeter ki hava güzel olsun.
15-16 şubatta ben Manyas'a kaçarım.

YeniGine
20-01-2013, 00:28
Sevgili Yeni Gine, haklısınız-çok özür dilerim, bana özel mesaj atarak yazmıştınız ama bu sıralar bazı ailevî işler yüzünden çok koşuşturdum ve bu arada unutuvermişim.
Kusura bakmayın.

Bana düşmediği için, magnetli bir fotoğraf gönderemiyorum.

Sevgili Güler Hanım; lütfen benden hiçç özür dilemeyiniz. Ben zaten eminim ki Güler Hanım fazlaca meşgul, ya da görmedi. Ve asla kusur olmaz.
:( Üzüldüm sizin alamadığınıza. İnşallah yine bulur ve alırım size de. En azından ismini sizden öğrendim. Teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!..

YeniGine
20-01-2013, 00:31
9 Şubat, 10 Şubat, 12 Şubat o aralar diyelim ne farkeder ki? Sonuçta hava durumunu dinleyip, öğrenip, bilip öyle gideriz inşallah!.. da geçerken beni alan bir araba olur mu acaba?

Güler
20-01-2013, 08:43
Sevgili Yeni Gine şubat ayının ilk haftası bana uyar. Cumartesi olmasını çalışan arkadaşların da gelmek isteyeceklerini düşünerek söylemiştim. Yok, çalışmayan-evde olan arkadaşlar gelecekse sadece, hiç sorun yok tarihte bana göre. Ama şubat ayının ilk haftasından sonra ben Manyas'a kaçarım.
Orada sanırım bir hafta kadar bir işim olacak sonra yine döneceğim İstanbul'a.

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır sözünü de hatırlayalım diyeceğim ama neredeyse iklimler bile değişti.

Eeee, toplantı teklifini ortaya atanlardan ses seda çıkmıyor, bir şeyler söyleyin de yazışmaları buradan kaydıralım.

cemal.S
20-01-2013, 09:29

1-Cemal SANSAR ve Eşi

Unutmayasın bizleri,,

Saygıyla.

Sesim duyuluyor mu?:):):) 9 ŞUBATA benim tercihim. Hayırlı olsun. Haaa çoğunluk ne derse uyarım ona göre. Yaşasın demokrasi yani. İlerisini pek uydurmaca buluyor inanmıyorum ama gerçeğine hayranım. Her ne kadar ülkemizde yaşanmasada.:(

Saygıyla..

günebakan
20-01-2013, 09:56
Aman Cemal abi şubat çok soğuk olur biraz daha bahara doğru olsun:):)

Adalet Yağcı
20-01-2013, 10:10
Sevgili Güler;
2 ve ya 9 Şubat farketmez benim için yeter ki bir hafta önceden kesin tarih belli olsun.
Ne zaman nerede olacağımı belirlemem gerek çünkü.
Senin ve diğer arkadaşların müsait olduğu tarihe göre ayarlarım kendimi.

Bu arada Cumhur bey korktu mu acaba sesi çıkmıyor :)

Cumhur Tonba
20-01-2013, 11:11
Aman Cemal abi şubat çok soğuk olur biraz daha bahara doğru olsun:):)

Günebakan doğru söylüyor.
Soğukta tir tir titremekdense bahar aylarında nehir kenarları da harika olur. Doğanın uyanışına şahit oluruz. Toprak mis gibi kokar. Çimenlerin üzerinde dolaşırız.

Lilium
20-01-2013, 12:03
Sesim duyuluyor mu?:):):) 9 ŞUBATA benim tercihim. Hayırlı olsun..

Cemal ağam bıldırcınları gördü dururmu :D bir de hindileri görse anam anam yatılı gidecek. :)

Giderken tüfenki almayı unutma :D yoksa yakalayacağım diye çok koşturursun, bıldırcın dediğime bakma bunlar gaz gaz ısırılar da ona göre, benden söylemesi

362956

Ehh artık gelirken heybe (http://www.cep-x.com/cep-x-sozluk/131540-heybe-heybe-nedirc-heybe-anlami.html) ye bir but koymayı unutmazsın . :D

kasap.94
20-01-2013, 12:36

1-Cemal SANSAR ve Eşi
2-kasap.94
Siz toplantıyı organize edin kesilip temizlenmiş hindi benden söz ilacıda yanında.

Lilium
20-01-2013, 15:28
Anam anam hindilerde gelmiş sansar şimdi kümese bekçi olurum da derse yatağı yorganı alıp da gelmezse ne olayım :D

Nevzat
20-01-2013, 15:37
Şubat'ın ikisi dukuzu benim içinde farketmez, Mart başındada Eskişehir yapılırsa onada varım.:o

Güler
20-01-2013, 18:01
Peki o zaman şöyle yapalım: Edirne'ye gelmeyi düşünen arkadaşlar hem isimlerini hem de kendilerine uygun tarihi belirtsinler. Bakalım nasıl bir durum ortaya çıkacak?

Daha sonra bu başlıkta yazılmış Edirne seyahati ile ilgli bütün mesajlar eğer başlık açılırsa oraya taşınacak, açılamazsa silinecektir.

Adalet Yağcı
20-01-2013, 18:15
Edirne toplantısı.

1-Adalet Yağcı---9 Şubat.

Nevzat
20-01-2013, 18:27
1-Adalet Yağcı--9 ŞUBAT
2-Nevzat Tarih sorunu yok.

athena -asena
20-01-2013, 19:04
1-Adalet Yağcı--9 ŞUBAT
3-Athena -asena - Batı karadenizde olsun tarih önemli değil.:D

Müjgan Yılmaz
20-01-2013, 19:12
Dostlar;
Birlikte olmanın keyfi her yerde ve her zaman da,muhteşem:))Ancak,böyle kültürel bir gezi düşünürsek,biraz daha mı organize olmalıyız acaba:)
Örneğin: Edirne ye gidince,il dışında ki Beyazıt külliyesi görülmezse ,kendinizi gitmiş saymayın:)yolu biraz bozukçaydı,acaba düzeldi mi?Otobüse doluşup gitsek sorun değil de özel araçlarla nasıl olur:)
Bence de 9 Şubat uygun,kabul etmek lazım bahar da nehir boyun da oturmanın tadı da bir başka:))))

cemal.S
20-01-2013, 20:39
Anam anam hindilerde gelmiş sansar şimdi kümese bekçi olurum da derse yatağı yorganı alıp da gelmezse ne olayım :D

Aslında kümese bekçilik işini bizim çocuklara verseniz biz GAZLARLA, Ördeklere bakarız desem ne olur acaba... Kabul edermi ki bu Cumhur aga. O eder etmesinede ya şu Ceviz çuvalı gibi şakıyan bülbüle ne demeli. Hey bülbül atla gel ata ÇİLLİYİ götür öte.;) Bunlar bana ve bizim çocuklara ancak yeter kap git görmeyi VURURUM seni..:D:D

Çoban baba SANSARDAN sevgiler.

Kaç gündür GÜCÜĞÜN 9 zu deyip durun görmenmi be abıla. Gücükte neki diyen olursa Sevgili KASAP 94 dün hindilerinden otlayamaz ona göre. Payı benimdir bana ne...:D:D

kasap.94
20-01-2013, 21:18
1-Adalet Yağcı--9 ŞUBAT
3-Athena -asena - Batı karadenizde olsun tarih önemli değil.
4-kasap.94 Baharda olsa daha zevkli daha güzel olmaz mı. Benim zamanla hiç sorunum yok, her zaman hazırım.

Fatma Acar
20-01-2013, 21:39
Benim için tarih sorun değil,önemli olan havanın güzel olması.

Cumhur Tonba
20-01-2013, 22:20
Donuyorum anneciğim ben..
Mayıs-Haziran

Eee. Havayı güzel istediğine göre Sayın Fatma Acar'da bizle sayılır

Nevzat
21-01-2013, 06:39
Cumhur bey, ben orada (Süloğlu'nda) yaptım askerliğimi alışkınım yani.....:p

Hhatice
21-01-2013, 07:41
Selam arkadaşlar ,
Ben bir şey söyleyemiyorum .İstanbul toplantısından bir gün önce hastaneye yatırdık annemi pazar günü çıktık . Çok istememe rağmen malesef sizlerle olamadım . Edirne konusunda şimdiden gelirim diyemiyorum . Her şey kısmet :(

Nariel
21-01-2013, 08:25
Merhabalar, 9 şubat bana uygun. Sizlerle birlikte olmayı isterim, sevgiler..

1-Adalet Yağcı--9 ŞUBAT
4-kasap.94 Baharda olsa daha zevkli daha güzel olmaz mı. Benim zamanla hiç sorunum yok, her zaman hazırım.
5-Müjgan Yılmaz - 9 şubat
6-Nariel - 9 şubat

cemal.S
21-01-2013, 09:00
1-Adalet Yağcı--9 ŞUBAT
6-Nariel - 9 şubat
7-Cemal.S - 9 Şubat.

Liste güzelleşecek gibi duruyor ne dersiniz? Sırada ki....:D:D

Sizlerle olmak ayrı bir mutluluk onur samimiyetle. İyiki varsınız.

Saygıyla..

Ayşe Yıldız
21-01-2013, 09:09
1-Adalet Yağcı--9 ŞUBAT
6-Nariel - 9 şubat
7-Cemal.S - 9 Şubat.

Liste güzelleşecek gibi duruyor ne dersiniz? Sırada ki....:D:D

Sizlerle olmak ayrı bir mutluluk onur samimiyetle. İyiki varsınız.

Saygıyla..

Fatma'yı bir de orada arayın. Siz de haklısınız:D

Güler
21-01-2013, 10:20
Arkadaşlar, bahar aylarında Nisan-Mayıs içinde olsa mutlaka çok daha eğlenceli olur, ancak ben o tarihlerde burada olamam. agaclar.net'in doğum günü partisi için ya günübirlik ya da bir gün önce gelmeyi plânlıyorum.
Edirne seyahatini o aylarda düşünürseniz ben yokum.
Eğer 9 şubat çoğumuza uyarsa o gün için başlık açalım. Ama yine de tekrarlıyorum eğer kar yağarsa iptal yoluna gitmemiz gerekir.

Ben arabamla gelmeyi düşünüyorum. Hava güzel olduğu takdirde sabah 09.00 gibi yola çıkarım. Sanırım bana eşlik etmek isteyen Adalet Yağcı var. İki kişi daha alabilirim.

Adalet Yağcı
21-01-2013, 17:49
Müjgan Yılmaz'ı da alabiliriz Güler'ciğim.
Yeni Gine de bizimle olur bir kaç defa yazmıştı "beni kim alabilir" diye.

Hava böyle giderse iyi karda kışta yola çıkılmaz tabii.
Yine kapalı bir mekan seçmekte fayda var.

Güler
21-01-2013, 17:59
Müjgan bize rehberlik yapıp dolaştıracak, ben de sizi gül fidanlığına götürürüm.
Edirne'li dostlardan ses seda yok, Edirne de bildiğimiz bir yer değil, mekânı nasıl bulabiliriz?

Ama sizler 9 şubat tamam derseniz başlık açarız. Buraya bakmayanlar başlık açılınca görebilirler.

Adalet Yağcı
21-01-2013, 18:45
Edirne başlığından bir ünleyelim hele kimler ses verecek bakalım :)

Sudenur
21-01-2013, 19:01
Bahar da yine Ankara yaparız değil mi? :))

Mart sonu Nisan başı doyumsuz olur Karşıyaka seraları.. ;)

ykaya194
21-01-2013, 19:45
Bence, otobüs ile topluca gidip gelmek daha neşeli olur,
mesela;
Dudullu'dan saat 9:00 da kalkan otobüs önce Alibeyköy'den 9:30 ve saat 10:00 dada Esenler'den kalkıyor, saat 12:30 Edirne'de oluyor. Akşam kalkış saat 19:00 da ve 22:00 de Dudullu'da oluyor. (otobüs şirketinin buralara her semten servisi var )
Öğlen yemeğini topluca yedikten sonra gezilecek uzak yerlere taksi ile veya başka bir vasıta ile gidilir, aynı şirketin otobüsü ilede akşam topluca dönülür.
Bu fikre olumlu veya olumsuz katılan arkadaşların yorum getireceğini umarım.

Fatma Acar
21-01-2013, 21:10
Metro turzm süpr bir fikir .

Güler
21-01-2013, 21:57
ykaya194, böyle bir şey varsa bana da uyar. O zaman başlığı açıyorum.

Burada vınn kullandığım için mesajları taşıyamıyorum, o yüzden Edirne gezisi ile yapacağımız yazışmalara bundan böyle yeni başlıkta devam edelim.

YeniGine
21-01-2013, 23:22
Ben henüz heyecanımı yenemeden, işte tekrar güzel bir heyecan bana!.. Evet otobüs ile hep birlikte gidebilmek çok daha güzel bir fikir... Harika... Yine çok sevindim. Kısmet, inşallaah!..

cemal.S
21-01-2013, 23:49
09.02.2013 tarihli Edirne KÜLTÜR SANAT toplantısına katılacak arkadaşlar..

1-Müjgan
2-Adalet Yağcı
3-Güler
4-YeniGine
5-cemal.S

YeniGine
22-01-2013, 00:24
Çok teşekkürler Sevgili Cemal.S, hemşehrim. Beni yine iyi bir heyecan sardı, çok güzel olacak inşallah.

Nevzat
22-01-2013, 01:08
1-Müjgan
2-Adalet Yağcı
3-Güler
4-YeniGine
5-cemal.S
6-Nevzat + 1 olabilir.

Bayçalı
22-01-2013, 07:50
arkadaşlar sizlere kolay gele iyi eğlenceler şimdiden gelişmeleri takip ediyor olacağım :)

Adalet Yağcı
22-01-2013, 09:41
Bu günlerde İstanbul baharı yaşıyor sanki, inşallah 9 Şubatta da hava böyle güzel olur.

Otobüsle gitmek güzel de, geziyi saat saat plânlamak gerekecek, şehir içinde turlarken de yine ayrı araçlara binmiş olacağız.
Nereye nasıl gidilir bilemeyeceğiz.
Bir araç kiralamak daha mı iyi olurdu acaba?

missmenas
22-01-2013, 10:23
Sesim geliyor mu........ Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Ereğli, İzmit, Adana, Mersin ve ......
Sevgili Güler hanım,
sesiniz o kadar net geldiki,..... tan sonra Muğla diye ses gelince kulağım çınladı diyebilirim:p
Şaka bir tarafa, maalesef Kış Aylarındaki hiçbir toplantıya katılamayacağım için gelemedim:(

Bundan sonraki toplantılarda bulunabilmek için gayret göstereceğimin Sözünü verebilirim, her gece soba yakmam gerekiyor hava geceleri 16*C+ olduğu sürece seramda soba yakma gibi bir sorunum kalmayacağına göre, Baharda Ankara'daki hoyacıları kaynaştırmak adına bir toplantı düzenlenmesi çok hoşuma giderdi.

Sevgili Gönül Dostları aranızda bulunamadım, Resimleri görünce şunu söyleyebilirim, okadar samimi candan kareler varki içim cız etti.

Sizleri Seviyorum, Baharda düzenlenecek ilk toplantıda Sizlernen tanışmak için şimdiden heyecanlanıyorum;)

Yangın çok üzücü olmuş:(

ykaya194
22-01-2013, 10:24
Bu günlerde İstanbul baharı yaşıyor sanki, inşallah 9 Şubatta da hava böyle güzel olur.

Otobüsle gitmek güzel de, geziyi saat saat plânlamak gerekecek, şehir içinde turlarken de yine ayrı araçlara binmiş olacağız.
Nereye nasıl gidilir bilemeyeceğiz.
Bir araç kiralamak daha mı iyi olurdu acaba?
Anlaşılan teklifim genelde kabul görüyor.
Dudullu'dan kalkan (Metro turizm) aynı otobüs 9:30 da Alibeyköy'ü terminaline ve 10:00 da Bayramrampaşa terminaline uğruyor oradan direk Edirne'ye gidiyor ve 12:30 dada Edirne'de oluyor.
Edirne'de gezi için gerkirse orada minübüs tipi vasıta kiralanır, gezilecek mekanlara onunla gidilir.
Arabası olan arkadaşlar isterlerse otobüs terminaline gelerek arabasını orada bırakır veya servis ile gelir.
Katılacak arkadaşlar bir hafta önce bulunduğu yere en yakın satış ofisinden yer ayırtmaları ve hava durumuna göre birkaç gün önceden biletini almaları gerekir.
not:aynı otobüste yer kalmaması riskine karşı biletlerin daha önceden alınmasıda önemli.
otobüs bileti gidiş- dönüş 60 tl

Nevzat
22-01-2013, 10:50
Bence öyle tarifeli ötobüsle sorun olur, özel bir otobüs kiralanabilirse hep birlikte gidilip gelinebilir ayrıca oradaki gezi alanlarıda düzenli bir şekilde gezilmiş olur.

Ayrıca yine özel arabalarla gidilebilir, eğer bu şekilde olursa Güler hnm. gibi bende 2-3 arkadaşı alabilirim.:o

Adalet Yağcı
22-01-2013, 11:07
Sayın ykaya194;

Ben de Nevzat bey gibi düşünüyorum, tarifeli otobüs sorun olabilir.
Oto kiralamak daha iyi olur gibi geliyor bana.

ykaya194
22-01-2013, 12:04
Bence öyle tarifeli ötobüsle sorun olur, özel bir otobüs kiralanabilirse hep birlikte gidilip gelinebilir ayrıca oradaki gezi alanlarıda düzenli bir şekilde gezilmiş olur.

Ayrıca yine özel arabalarla gidilebilir, eğer bu şekilde olursa Güler hnm. gibi bende 2-3 arkadaşı alabilirim.:o
Şubat ayı kışın tam ortası bilhassa trakya'nın kışı sert olur yollarda kar, sis ve don olma ihtimali var dolayısıyla özel araba ile gitmek biraz daha riskli zira arkadaşlarımızın birine yolda olabilecek bir vaka hepimizi çok üzer.
Kralık bir araba tutulabilir, imkanı olan arkadaşlar araştırsın ancak genelde arabalar eski ve bakımsız olursa yolda arıza yapar problem yaşarız, otobüs şirketleri daha güvenli bana göre.

Güler
22-01-2013, 12:22
Ben de hava biraz bozuk olursa araba ile gitmeye korkarım. Daha evvel başıma böyle bir olay geldi ve günlük güneşlik bir havada gittiğim Silivri'de birdenbire kar bastırınca İstanbul'a dönemeyip, yazlık evde karlı bir kış gecesi geçirmek zorunda kaldım.

Bence de arkadaşımız ykaya194, nın teklifi güzel, ancak orada bir minübüs ayarlayabilirsek çok da iyi olur. Bunu yapabilecek, ayarlayabilecek arkadaş var mı?

Fatma Acar
22-01-2013, 14:14
***,araç kiralamak ******* mantıklı,kiralanırsa anadolu yakasından olursa gidiş dönüş fiyat alabilirim saygılar.

kenan kırca
22-01-2013, 21:02
Arkadaşımız Müjgan Yılmaz ortaya bir fikir attı:

" Sevgili Dostlar;
Edirne de bir toplantı fikri bence çok güzel,tarih,sanat,kültür, zengini bu muhteşem ilimizi ziyaret etmek,harika olmaz mı? "

Not:ücretsiz sanat tarihi dersiniz de benden)))

Bu teklif de çoğumuzun hoşuna gitti.

Ben arabamla gitmeyi düşünüyordum ki arkadaşımız ykaya194 şöyle bir teklifte bulundu:

" Bence, otobüs ile topluca gidip gelmek daha neşeli olur,
mesela;
Bu fikre olumlu veya olumsuz katılan arkadaşların yorum getireceğini umarım."

Fatma Acar, arkadaşımız gibi ben de bu fikre olumlu bakıyorum.
Diğer arkadaşların fikirleri nedir?

Bir Edirneli olarak geziniz için sizlere yardım edebilirim

Müjgan Yılmaz
22-01-2013, 21:34
Sanmayın konuyu unuttuğumu,sessizce takip ediyorum,gezi ile ilgili çok güzel görüşler, var en uygununu bulacağımıza eminim;
En ideali sayımıza uygun bir midübüsle,anlaşmak :
İlk önce Bayezid külliyesini,sonra da Sinan ın başta ,Selimiye olmak üzere eserlerini incelemek afiyetle ciğer tavamızı ,halletmek ve İstanbul a dönmek:)
Tabi ki, hava şartları elverdiği süre içinde,bildiğiniz gibi trakya da ciddi kış hep şubat ayında olur.
Bir de organizasyon yeteneği olan arkadaşa ihtiyacımız var ,plan,program yaptım ama ben ancak sizler sus diyene kadar, sanat anlatabilirim:)))))

Halil Balaban
22-01-2013, 21:36
Ah, ah! Işıklar içinde yatsın
Cem Karaca. Nasılda güzel söylerdi.
"Şimdi İstanbul'da olmak vardı, anasını satayım."
İstanbul'dan Edirne bir adımda;
Antalya'dan katılmak mümkün değil.
Gidenlere iyi geziler olsun. Kışa dikkat. Bugünler havalar bahar gibi. Bunun arkasının çok soğuk
olması kuvvetle muhtemel.
Geziye çıkarken soğuğa sıkı hazırlıklı olmaya özen gösterin.
"Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun. Gördüklerinizi anlatın bize" diye bir söz vardır. Gördüklerinizi unutmayın. Sevgiyle kalın.

Cumhur Tonba
22-01-2013, 22:06
Yeni başlıkta buluşmak üzere..

Güler
23-01-2013, 00:05
Bence buradan Edirne'ye Metro seyahat ile gidelim (gidiş-dönüş) arabayı orada dolaşmak için kiralıyalım. Ama bir an önce de karar vermemiz gerekir.

cemal.S
23-01-2013, 00:17
Bir Edirneli olarak geziniz için sizlere yardım edebilirim

Merhabalar...!

Kenan bey ilginize çok teşekkür ederim. Yardım talebiniz bu ailenin bir ferdi olarak beni çok mutlu etti. Toplantı yapılacak mekan ve diğer konularda görüşmek üzere beni yarın bir ararsanız çok sevinirim. Özelinize cep numaramı yazıyorum..

Güler hanımın yükünü hafifletmemiz lazım bu tür organize işleri üslenmek isterim tabii sizlerde destek vermeniz kaydıyla.

Bilmem ne dersiniz?

Saygıyla.

kenan kırca
23-01-2013, 00:17
Bence buradan Edirne'ye Metro seyahat ile gidelim (gidiş-dönüş) arabayı orada dolaşmak için kiralıyalım. Ama bir an önce de karar vermemiz gerekir.

Ticari taksilerle Selimiye camiinden Şükrüpaşa anıtı,Saray içi,Sağlık müzesi,karaağaç,Lozan anıtı,Meriç köprüsü nü içeren yaklaşık 3 saatlik bir ticari taksi turu yaklaşık 90 100 tl bilgilerinize.

YeniGine
23-01-2013, 00:19
Evet haklısınız Sayın Cemal.S... Ne yapabiliriz? Var mı bana bir görev?

cemal.S
23-01-2013, 00:25
Evet haklısınız Sayın Cemal.S... Ne yapabiliriz? Var mı bana bir görev?

Sağ olun . Çok mutlu oldum resmi bir oluşturalım kafamızda sonra el birliği ile hallederiz diye düşünüyorum.;)

YeniGine
23-01-2013, 00:31
Tamam inşallah; biz Halkalı ekibi olarak Sevgili Adalet Yağcı, ben ve katılırlar ise Sayın tturt ve ailesi, Sayın Orhan Özbilgiç birlikte hareket ederiz. İnşallah.

Lilium
23-01-2013, 00:35
Yolunuz açık olsun, geziniz çok güzel geçmesi dileklerimle burnumuzu çeke çeke izleyeceğiz :(

Güler
23-01-2013, 06:38
Lilium, sen de katılsana.

Lilium
23-01-2013, 11:43
Gezi şubat sonu mart başı gibi olsaydı bir taşta iki kuş vurabilirdim, şubat sonu mart başı Kırlareli'ne gitme durumum var, bu Edirne- Tekirdağ ziyaretleri de olabilir. O nedenle bu geziye katılamayacağım, aranızda olmayı gerçekten çok isterdim.

ağaç sevdalısı
23-01-2013, 22:42
meriç kenarı, sağlık müzesi, karağaç dışında yürüyerek gezilebilir.eski edirne fatih kadar bir yer tarihi yerler birbirine yakın bazı caddeler araç trafiğine kapalıdır. biz ailece selimiye camiinin yanına aracımızı parkedip gezdik. özel otobüs daha iyi olur tur gibi. turizm şirketleri edirne gezisi düzenliyor. bir otobüs olunca özel program yaptırılabilir.

ağaç sevdalısı
23-01-2013, 22:44
hareket saatini erkene almalısınız 3+3=6 saat yol var

ağaç sevdalısı
23-01-2013, 22:51
plan için turizm şirketlerinin gezi programını kopyalayın derim. sabah 10 da edirne'de olmalısınız 3 saat gezince yemek 14-17 arası uzak yerler 17 de hava kararıyor ve ayaz çıkar.

betito
24-01-2013, 08:07
Araç kiralanması daha uygun. Daha önce arkadaşlarla bu tür organizasyon yapmıştık(Trakya gezisi), rahattı ve daha uygun şartlar olabiliyor.

ykaya194
24-01-2013, 08:49
Grup gezilerinin amacı zaten topluca yolculuk yaparak gezmektir bunun dışında ayrı ayrı özel vasıtalar ile yapılırsa o gezi yavan olur bence.
Şehir içi gezisine gelince; Selimiye camisi,Y.Beyazıt camisi, Edirne müzesi,sağlık müzesi,kervan saray,kapalı çarşı,turistik alış veriş yerleri, lokantalar gibi yerler zaten birbirine yakın ve yaya gidilebilir, bunun dışında vakit kalırsa belki bir kaç yere taxi ile gidilebilir, meriç köprüsü,saray içi,lozan anıtı gibi şehre uzak makanlar bahar aylarında gezilecek yerler dolayısıyla gezilmese bile çok önemli değil bir sonraki bahara kalır (yanlışım varsa Edirne'li arkadaşlar düzeltsin).

kasap.94
24-01-2013, 14:58
Lilium, sen de katılsana.

Katılmazsa çok ayıp olur. Sansar çilliyi tek başına aşırırken zorlanır.

Nevzat
24-01-2013, 17:44
Araba konusunda ben bir okul servisi ile konuştum 17 kişilik bir araç İstanbul'dan tek bir yerden (Beylikdüzünden) alıp otobandan giderim ve oradaki gezilecek yerleri gezdirdikten sonra tekrar beylikdüzüne bırakırım diyor.

Ücret olarakta 750 tl. diyor, bence çok uygun adambaşı 45 tl. civarına geliyor, uygun görünürse isteyen arkadaşta araç sahibi ile görüşüp konu netleşebilir.:o

Fatma Acar
24-01-2013, 21:44
***.arkadaşlar beylikdüzünden hareket eden servis anadolu yakasında oturanlar ne yapacak saygılar.

YeniGine
25-01-2013, 00:16
Sevgili Fatma Acar; ben Halkalı'dan Fenerbahçe'ye üç vasıta ile gelebildim. Bildiğim kadarı ile artık Söğütlüçeşme'den Metrobüs biniyorsunuz; Zincirlikuyu aktarma yapıp aynı metrobüs ile Avcılar'a kadar gittiğini biliyorum fakat Beylikdüzü'ne de devam ediyor mu? Araştırmak gerek!.. ki devam ediyor ise sizin için gayet güzel...

Orhan Özbilgiç
25-01-2013, 05:43
Sevgili Fatma Acar; ben Halkalı'dan Fenerbahçe'ye üç vasıta ile gelebildim. Bildiğim kadarı ile artık Söğütlüçeşme'den Metrobüs biniyorsunuz; Zincirlikuyu aktarma yapıp aynı metrobüs ile Avcılar'a kadar gittiğini biliyorum fakat Beylikdüzü'ne de devam ediyor mu? Araştırmak gerek!.. ki devam ediyor ise sizin için gayet güzel...

Devam ediyor. Ancak bir aktarma daha yaparak!..:dilli:

1. etap: Söğütlüçeşme-Zincirlikuyu,
2. etap: Zincirlikuyu-Avcılar,
3. etap: Avcılar-Beylikdüzü (Tüyap)

bfcelik
25-01-2013, 15:12
Merhabalar ben forma yeni üye oldum. Umarım faydalı olurum. gezi için neler yapılmalı.

ilksenozturk
25-01-2013, 15:59
Devam ediyor. Ancak bir aktarma daha yaparak!..:dilli:

1. etap: Söğütlüçeşme-Zincirlikuyu,
2. etap: Zincirlikuyu-Avcılar,
3. etap: Avcılar-Beylikdüzü (Tüyap)

ya da şöyle;
1. etap söğütlüçeşme-cevizlibağ
2. etap cevizlibağ- beylikdüzü.

güzergah ile ilgili karar verirseniz servis fiyatı konusunu ben de araştırabilirim.

ankstel
25-01-2013, 16:29
Değerli dostlar bu gün Nevzat beyin araç için aldığı fiyat üzere bende bir iki görüşme yaptım yardımcı olmak için sıkı bir pazarlık ‘tan sonra 16 kişilik klimalı ses sistemli geniş koltuklu 2011 model araç hijyenik:)

Sabah 7 de mecdiyeköy güler ablanın evinden başlayarak. mçköy meydan. metrobus durağı halıcıoglu metrobus durağı Bakırköy ömür metrobus duragı avcılar metrobus duragı beylik düzü tüyap önü olmak üzere otoban Edirne akşam dönüş saatine kadar grubun emrinde bir araç fiyatı 600 tl.

Uygun görünürse isteyen arkadaşta araç sahibi ile görüşüp konu netleşebilir. Bundan iyisi Şam da kaysı yeter ki 16 kişi rakamına ulaşmak:)

tturt
25-01-2013, 19:59
Servisle ilgili benim de bindiğim servisin şöförüyle konuştum. Kadıköy'den başlayım Kadıköyde bırakmak ve güzergah üzerinde ara duraklarda durmak şartıyla 700.- TL fiyat verdi.
Araç 2011 model mercedes 17 kişilik temiz bir araç 17. Saat sınırlaması yok tamamen bize tabi.

Sevgili Ankstel'de güzel bir teklif almış. Verilecek karara göre kendisi ile güzergahı kesinleştirebilirim.

tturt
25-01-2013, 20:04
Bu geziye biz de katılmak istiyoruz ama Ege ile nasıl olur, sıkıntı yaşarmıyız katılımcılara rahatsızlık verirmiyiz diye düşünüyoruz. Eşim Ege ile kolay olmaz sıkıntılar yaşarız içimize sinmez diyor. Ama sen katıl diyor. Bu nedenle henüz durumumuzu netleştiremedik.

Nevzat
25-01-2013, 20:24
Araç konusu tamam gibi, gelecek arkadaşlarda yukardaki listeye isimlerini yazarsa gelecekler listesi belirlenir 16 veya 17 kişide (araç kapasitesine göre) sınırlandırılır.

Güzergahta, gelecekler listesine göre saptanıp okeylendikten sonra ver elini, Edirne:o

Ben fakir
25-01-2013, 21:18
Sevgili arkadaşlar,

Proje tamam. Detayları konuştuğunuza göre, izninizle bir tavsiyem olacak.

Otuzbeş yıl önce son gördüğüm Edirne, bilmem hâlâ aynı Edirne midir?..

Ali paşa Kervansarayını geçtikten sonra, eski Kapıkule yoluna girer girmez, Sağda, Tümen girişi vardı. İşte onun tam karşısında, yolun solunda, bir geleneksel şekerci vardı.

Orada ya da taşınmış olsun, mutlaka bulun o şekerciyi...

"Gülbeşeker" isteyin!..

Tarihte büyük iz bırakmış bir tatlıdır.

Çalıkuşu romanını okuyan bilir!..

Kaldıysa sevinirim.

Güler
26-01-2013, 00:10
Sevgili arkadaşlar, bu akşam Müjgan Yılmaz, Adalet Yağcı, hozat ve ben buluşarak biraz sohbet ettik.

Müjgan Yılmaz, Edirne'ye bir seyahat yapalım fikrini ortaya atmış ve sizlerden gelen olumlu bakışlar içinde başlığı açmıştım. Arkadaşımız kendisi de size yazacak, detaylı anlatacak.

Ancak bana söylenen, Edirne'ye yapılacak bu seyahatin bu mevsimde hem hava şartları yüzünden hem de günlerin kısa olmasından dolayı pek de verimli olamayacağından daha ileri bir tarihe atılması.
Bu hem rehberimizin hem de Adalet Yağcı arkadaşımızın teklifidir. Sizlere bildirmek de benim görevim.

Şubat ayından sonra yapılacak Edirne gezisine ben katılamayacağım, sizlere hem organizasyon işlerinizde kolaylıklar, hem de güzel bir toplantı yapmanızı, hoş vakit geçirmenizi dilerim.

YeniGine
26-01-2013, 00:26
:( Buluşmuşsunuz; bana neden haber vermediniz ki?.. Çok üzüldüm!.. Ben de sizlerle olabilmeyi çok isterdim...

YeniGine
26-01-2013, 00:30
Güler Hanım; "Şubat ayından sonra yapılacak geziye ben katılamayacağım" demişsiniz... Peki Şubat tan sonra yapılabilecek Edirne gezisine ne zaman katılabilirsiniz? Madem ki hem hava şartları, hem günlerin kısa olması fikri atılmış ki; mantıklı... Anca beraber, kanca beraber diyerek başka bir tarih belirlenebilir sanırım!..

Güler
26-01-2013, 00:54
Arkadaşımız Müjgan Yılmaz ve Adalet Yağcı mesajları ile sizleri aydınlatacaklar, bana böyle söylediler. Lütfen onları bekleyelim.

Adalet Yağcı
26-01-2013, 11:54
Merhaba.
Bir kaç gündür int. giremediğim için yazamadım.

Sevgili Güler in de yazdığı gibi dün gece Müjgan Yılmaz arkadaşımızla birlikteydik.
Edirne gezisini kötü hava koşullarından dolayı erteleyebilmekten söz ettik.
Ancak organizasyon neredeyse tamamlanmış bu konuda çaba gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve diuorum ki;

Çok extrem bir durum olmazsa 9Şubatta gidelim diyorum.
Müjgan da Güler de aynı fikirde.

Ayın5-6 sı gibi meteorolojiden hava durumunu öğrenir durumu kesinleştiririz desem ne dersiniz?

cemal.S
26-01-2013, 12:32
Merhaba.
Bir kaç gündür int. giremediğim için yazamadım.

Sevgili Güler in de yazdığı gibi dün gece Müjgan Yılmaz arkadaşımızla birlikteydik.
Edirne gezisini kötü hava koşullarından dolayı erteleyebilmekten söz ettik.
Ancak organizasyon neredeyse tamamlanmış bu konuda çaba gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve diuorum ki;

Çok extrem bir durum olmazsa 9Şubatta gidelim diyorum.
Müjgan da Güler de aynı fikirde.

Ayın5-6 sı gibi meteorolojiden hava durumunu öğrenir durumu kesinleştiririz desem ne dersiniz?

Merhabalar...!

Bu gün sanırım EDİRNEDEKİ toplantı yapabileceğimiz kafe ile ilgili bir telefon numarası bana ulaşacak. Bana göre '' Plavdan dönenin kaşığı kırılsın'' derim. Araç konusunda arkadaşlar çok şey yazmışlar sağolsunlar. Bu iklim şartlarında özel aracada İstanbuldan kiralanacak aracada sıcak bakmadığımı bilmenizi isterim. En doğrusunun şehirler arası otobüslerle seyahat olacağını düşünüyorum. Aynı firmayla İSTANBUL ESENLER otogarda toplanıp hareket edebiliriz. Okey derseniz firmalarla görüşeceğim bu işi önümüzdeki salı akşamı saat 17:00 ra kadar netleştirelim gitsin fazla uzatmaya gerek yok derim.

Bunlar benim kendi sesli düşüncelerim diyelim.Çoğunluğa uyarım elbette.

Saygıyla.

Adalet Yağcı
26-01-2013, 13:40
Bunlar benim kendi sesli düşüncelerim diyelim.Çoğunluğa uyarım elbette.

Ben de çoğunluğa uyarım.
Hava koşullarına bakıp kesin kararımızı veririz o zaman.

ykaya194
26-01-2013, 13:49
Otobüs ile gitmeye karar verilirse en uygun daha önce yazdığım gibi METRO dır zira aynı otobüs Anadolu yakasından kalkıyor, Alibeyköy ve Esenler terminaline uğrayıp devam ediyor ayrıca her semtede servisleri var.
Dönüş Edirne 19:00

cemal.S
27-01-2013, 07:25
1-Müjgan
2-Adalet Yağcı
3-Güler
4-YeniGine
5-cemal.S
6-Nevzat + 1 olabilir.

Günaydın...!

Ne yani sadece 6 kişimiyiz. Koskoca DÜNYANIN İNCİSİNDEN gidecek. Güldürmeyin adamı. Evet isimleri görelim isimleri.;) Salı akşamı 17 ye kadar süre var ona göre. Nasıl tehdit ama..:):D

Sağolsun Kenan bey yazmış telefonlarını kafenin. Ablamız kendisi zahmet edip gidip görüşüp telefonları ulaştırmış Kenan beye. Ayaklarınıza sağlık be abla. İnşallah görüşürüz Edirnede de.
Bu gün bir çok şeyin planlamasını yapacağım. Sizlerden hareket bekliyorum. Böyle suskun suskun olmaz bu işler. Benden söylemesi. Promasyon mu bekliyor birileri ne?:D:D:D

Hayde gidelum haydeee
Hayde gidelum haydeeeeeee

Edirneye, Selimiyeye, Kocasinanı görmeye 1-2....:)

Saygıyla.

ykaya194
27-01-2013, 08:32
Ben varım hemde 3 kişiyiz

Orhan Özbilgiç
27-01-2013, 09:54
Edirne' ye birkaç kez gittim ve gezdim. Sizlerle beraber olmak adına tekrar giderdim.

Ancak 12 şubatta Kuşadası'na gidiyorum. Ertesi gün dönüp, 15 şubattada Samsun'a...

Böyle bir yorgunluğa dayanamam doğrusu.:)

Gidecek olan arkadaşlarımıza keyifli bir gün diliyorum.

Güler
27-01-2013, 09:56
Oooo, Samsun faslı başlıyor mu? Erken değil mi?

Orhan Özbilgiç
27-01-2013, 10:00
Ağustos'ta planlanmış bir yolculuk. Şubat - mart aylarına, 39 liraya ekonomik bilet bulunca, 6 martada dönüş aldım. 20 günlük bir özlem giderme.;)

cemal.S
27-01-2013, 13:07
Ben varım hemde 3 kişiyiz

1-Müjgan YILMAZ
2-Adalet Yağcı
3-Güler
4-YeniGine
5-cemal.S
6-Nevzat + 1 olabilir.
7-ykaya194+2

cemal.S
27-01-2013, 17:50
Merhabalar...!

Haberler güzel bu gün Edirnenin sayılı kafelerinden eski adı SERA yeni ismi MEYDAN kafenin sahibi Sinan beyle görüştüm. Kafenin en güzel köşesi bizlere ayrılıp masalar toplantı düzenine alınacak. Kahvaltı ve diğer fesbuk tüm çeşitleri ile hizmetimizde olacak kafe.
Sağolsun şehir içi ulaşım konusundada bizlere destek vereceğine söz verdiler. Telefon alıp bildirecekler.
Şehirler arası otobüs konusunu yarın halletmeyi planlıyorum. En geç salı günü akşam saat 17:00 de her şey hallolmuş olacak. Kaç kişiyiz son durum ve nerde buluşuyoruz şeklindeki tüm sorularımız cevabını bulmuş olacak.

Bundan sonra sıra sizde benden süylemesi. Süylemesi benden taktir sizden. Edirnenin meşhur CİĞER TAVA SINI tatmak isteyenler buyrun... ;):):)

Sesim geliyormu?

Yan şapkalı Ahmet aganın oğlu Cemal den selamlar hepinize. Ah Cemal ahhh. Ya kimse gelmez sen tek başına kalırsan bu ÜCBEJJler le.:D:D:D Olsun öteden beri sevmişimdir kendilerini.

Saygıyla.

günebakan
27-01-2013, 21:51
Nasıl gidileceğine karar verildimi acaba? fiyat ne olacak acaba bende 3 kişi gelmeyi düşünüyorum ayrıca otobüsler beylikdüzünden geçiyormu?

cemal.S
28-01-2013, 05:35
Nasıl gidileceğine karar verildimi acaba? fiyat ne olacak acaba bende 3 kişi gelmeyi düşünüyorum ayrıca otobüsler beylikdüzünden geçiyormu?

1-Müjgan
2-Adalet Yağcı
3-Güler
4-YeniGine
5-cemal.S
6-Nevzat + 1 olabilir.
7-ykaya194+2
8-Günebakan+2

Salı akşamı netleşecek bu gün bir çok şeyi halletmeyi planlıyorum. Evet zaman daralıyor nerde İSTANBULLU LAR..;) Henüz bir otobüs olamadık.

Destek mesajları gelmezse cınga çıkaracağım ona göre.:D:D:D Benden söylemesi.;)

Saygıyla.

ykaya194
28-01-2013, 08:41
Cemal.s biraderim,
Anadolu yakasından Esen'lere üç dört vasıta değiştirerek gidiliyor,gidiş dönüş bilhassa dönüş çok çileli oluyor, Esenler'de buluşmaya biz ulumlu bakmıyoruz, bizim tercihimiz Ankstel arkadaşımızın bulduğu kiralık vasıta ile hemde E-5 ten giderek bu güzargaha yakın arkadaşlarda vasıtaya kolayca ulaşmış olur. (tercihim, kalkış Kadıköy olmaz ise Mecidiyeköy) bunlarda olmaz ise Metro'nun Dudullu'dan saat 9:00 Esenler'de saat 10:00 da kalkan otobüsü tercih ediyoruz, vasıta durumunu araştırırken bunu dikkate almalısınız.
dönüş 19:00 Edirne
kolay gelsin.

kasap.94
28-01-2013, 12:12
Arkadaşlar , 8-9-10- tarihlerinde balıkesirde bulunmam gerektiğinden çok istediğim halde aranızda olamıyorum.

Fatma Acar
28-01-2013, 20:54
1-Müjgan
2-Adalet Yağcı
3Güler
4-Yeni Gine
5-Cemal S
6-Nevzat+1 olabilir
7-Ykaya194+2
8Günebakan+2
9-Fatma Acar

cemal.S
29-01-2013, 00:35
Değerli dostlar bu gün Nevzat beyin araç için aldığı fiyat üzere bende bir iki görüşme yaptım yardımcı olmak için sıkı bir pazarlık ‘tan sonra 16 kişilik klimalı ses sistemli geniş koltuklu 2011 model araç hijyenik:)

Sabah 7 de mecdiyeköy güler ablanın evinden başlayarak. mçköy meydan. metrobus durağı halıcıoglu metrobus durağı Bakırköy ömür metrobus duragı avcılar metrobus duragı beylik düzü tüyap önü olmak üzere otoban Edirne akşam dönüş saatine kadar grubun emrinde bir araç fiyatı 600 tl.

Uygun görünürse isteyen arkadaşta araç sahibi ile görüşüp konu netleşebilir. Bundan iyisi Şam da kaysı yeter ki 16 kişi rakamına ulaşmak:)

Merhabalar...!

Bu gün gerçekten çok yoğun bir gün geçirdim. Bu arada ulaşım problemimizide sağ olsun sevgili ANKSTEL ile telefonla görüştük ve araç problemimizi çözdük. Günlerin kısalığınıda göz önüne alarak İstanbuldan toplu olarak erken çıkıp gitmek ve bize ait olacak araçla dönmek elbette mantıklı bana göre. Şehir içi turumuzuda düşünmemiz etken oldu elbette kararımızda. Şehirler arası firmaların bize özel saat uygulaması şansımız mümkün değil. Konuyu sayın ankstel ile görüşrük ve sağolsun araç problemimizi çözmüş olduk. Kişi başı hem ekonomik hemde rahat edeceğiz diye düşünüyorum. Araç 17 kişilik 2011 modeldir.

Sizlerden istirhamım yarın akşam kadar telefon numaralarınızı özel mesajla iletmeniz. Az sonra listedeki arkadaşların tamamına özelden cep numaramı ileteceğim bende.

Hareket noktamız MECİDİYEKÖY olup saati 07:45 ve E.5 güzergahını takip edilerek ŞİRİNEVLER, İNCİRLİ,AVCILAR üzerinden devam edipTÜYAPIN önünden otoyola geçilerek saat 11:00 gibi Edirnede olabileceğimiz düşünülmektedir. Güzergah üzerindeki toplanma noktalarını telefonla görüşülüp tesbit edelim derim.

Güzel olacak güzel... ;);)

Saygıyla..

YeniGine
29-01-2013, 00:44
İlginize teşekkürler; hadi bakalım inşallah; bence de güzel olacak güzel...

Nevzat
29-01-2013, 07:41
Cemal bey size mesaj yazılamıyo, sanıırım mesaj kutunuz dolu.:o

cemal.S
29-01-2013, 08:25
Cemal bey size mesaj yazılamıyo, sanıırım mesaj kutunuz dolu.:o

Günaydın özür diliyorum şimdi boşalttım. Telefonlarınızı yazarsanız özel listeme kaydedeceğim.

Saygıyla.

cemal.S
29-01-2013, 08:32
Arkadaşlar , 8-9-10- tarihlerinde balıkesirde bulunmam gerektiğinden çok istediğim halde aranızda olamıyorum.

Sayın Kasap 94...!

Canınız sağolsun. Söz sizin yerinize CİĞER TAVAYI gezmeye çıkaracağım.:):)

Hamfendiye saygılarımı iletin lutfen. SAYGIYLA.

Güler
29-01-2013, 11:02
Sağlık sorunlarımız ile uğraşmaktayım, sağ olsunlar arkadaşlar organizasyon işini yüklendiler, inşallah ben de misafir gibi katılacağım.

Hepinize teşekkür ederim.

Fatma Acar
29-01-2013, 12:43
***, daha önce de belirttiğim gibi araç anadolu yakasından olursa çok çok iyi olacaktır,bu konuda Ykaya arkadaşıma katılıyorum bizim için çok sıkıntı olacaktır.

cemal.S
29-01-2013, 15:46
***, daha önce de belirttiğim gibi araç anadolu yakasından olursa çok çok iyi olacaktır,bu konuda Ykaya arkadaşıma katılıyorum bizim için çok sıkıntı olacaktır.

Merhabalar...!

Fatma hanım...! Araç mecidiyeköye göre görüşülüp ayarlanmış durumda. Taktir edersinizki zaman bizim için o gün çok önemli olacak. Metroyu kullanıp mecidiye köye ulaşırsanız iyi olur diye düşünüyorum. Akşam dönüşte de aynı şekilde aldığımız yerlere bırakacağız arkadaşları. Ben YALOVADAN geleceğim düşünün artık. Sizden istirhamım tel numaranızı özele mahsuru yoksa atarsanız iyi olur. Veya ben numaramı attım özelinize arayın görüşelim olmazsa.

Güler hanım...! Lutfen siz keyfinize bakınız sizin daha önceki çabalarınızın yanında bunların ne önemi var. Sağ olsunlar bütün arkadaşlar hep beraber kotaruyoruz bir şeyler. Her şey yolunda. Siz bizim onur konuğumuz olacaksınız o gün ne demek.... Çok geçmiş olsun. Oğuz beye saygılarımı iletin lutfen ememaneti ni bu gün araştırmadan edindim şu an elimde.

Saygıyla.

Güler
29-01-2013, 16:04
Sevgili cemal.S, dediğiniz gibi ne kadar erken Edirne'de olabilirsek iyi olacak.
Rehberimiz Müjgan Yılmaz da İkinci Bayezid Külliyesi'nin muhteşem bir yer olduğundan bahsetmişti, bir saatten fazla orayı dolaşmak sürüyormuş.
Selimiye camii ni görmüştüm de Bayezıd külliyesini görmediğim için merak ediyorum.

Sonra .... yaprak ciğer de yiyeceğiz. :)

dalya35
29-01-2013, 16:35
Sevgili cemal.S, dediğiniz gibi ne kadar erken Edirne'de olabilirsek iyi olacak.
Rehberimiz Müjgan Yılmaz da İkinci Bayezid Külliyesi'nin muhteşem bir yer olduğundan bahsetmişti, bir saatten fazla orayı dolaşmak sürüyormuş.
Selimiye camii ni görmüştüm de Bayezıd külliyesini görmediğim için merak ediyorum.

Sonra .... yaprak ciğer de yiyeceğiz. :)

Size katılmayı çok isterdim:( Memleketime benden çok selam söyleyin.

YeniGine
30-01-2013, 01:51
Yaprak ciğer yanında; patates kızartması da veriyorlar mı acaba?

kenan kırca
30-01-2013, 01:59
Yaprak ciğer yanında; patates kızartması da veriyorlar mı acaba?

yok patates kızartması vermezler ciğerin yanında Edirnenin kurutulmuş ve yağda kızartılmış acı biberi ile verilir mutlaka mümkünse başka bir şey yenilmemesi veya ayran,cacık şöğüs domates tavsiye edilir .

YeniGine
30-01-2013, 02:02
Anladım Sayın Kenan Kırca, teşekkürler. O halde inşallah , nasipse 9 Şubat ta Edirne'de görüşmek üzere diyeyim.
Katılırsınız herhalde!..

ykaya194
30-01-2013, 09:22
ooo... Edirne'nin 15 günlük hava tahmini güzel gözüküyor.
Edirne Hava durumu 15 günlük, 15 günlük hava durumu Edirne, Havadurumu, Tahmini, Raporu (http://www.havadurumu15gunluk.net/havadurumu/edirne-hava-durumu-15-gunluk.html)

Adalet Yağcı
30-01-2013, 13:07
15 günlük raporlara güven olmaz, son 24 saatte kesinleşir durum.
Kar yağıp yolları kapatmasın yeter.

Organizasyon tamamlanmış, sayın Cemal.S ve gayret gösteren tüm dostlara teşekkürler.

cemal.S
30-01-2013, 14:13
1-Müjgan YILMAZ
2-Adalet Yağcı
3-Güler
4-YeniGine
5-cemal.S ve Kızlarının anası.
6-Nevzat
7-ykaya194+2
8-Günebakan+3
9- Ankstel.
10- Fatma Acar

Merhabalar...!

Bu gün saat 12:00 itibarı ile liste yukarıdaki durumdadır ve organizasyon tamamlanmıştır. Listedeki bütün arkadaşlarla görüşülmüş ve kesinleştirilmiştir. Üzgünüm ancak yeni gelecek arkadaşlara malesef yerimiz yoktur. Ancak ikinci bir araç düşünülebilir veya aracın büyütülmesi gerekir ki oda çok zor gözüküyor.
Sevgili ankstelin verdiği destek taktire şayan. Sağolsunlar payı çok büyük oldu organizede.

Güler hanımın tecrübelerindende zaman zaman istifade ettik elbette.

Fikir sahibemiz MÜJGAN hanıma gelince o cezalı bize hem bedavadan rehberlik edecek hemde çayları ısmarlayacak. KOCA SİNANIN SELİMİYESİNİN bahçesinde. :):);)

Yer : EDİRNE ( Üjbejlerin başkenti.):D:D
Tarih: 09. 02. 2013 C.tesi.
Hareket: Mecidiyeköy Ortaklar cad. CarfurSA nın alt kapısından saat 07:45
Güzergah: Eski Londra asvaltı - Tüyap- Selimpaşa- Otoyol. EDİRNE.
Tahmini varış saati: 10:30- 11:00 Hayırlısıyla kısmet diyelim.
Sonrası: Rehberimiz MÜJGAN YILMAZA ait.

Hepinizi saygıyla selamlıyor hayırlı olsun diyorum. Destek veren bütün arkadaşlarıma huzurlarınızda tepşekkür ediyorum.

EEEEEEE Ben demedim mi? GÜZEL OLACAK GÜZEL.;)

Sevgiler.

ykaya194
30-01-2013, 14:33
Sn.Cemal.S,
Birde yedek liste oluşturulursa, son güne kadar çok önemli bir işi çıkıpta gelemiyecek arkadaşlar olabilir onların yerine yedek listedikilerle kontenjanı tamamlamış oluruz düşüncesindeyim.

Lilium
30-01-2013, 15:25
15 günlük raporlara güven olmaz, .

Onbeş günlük raporlar pek tutmuyorda, beş günlük raporlar genelde tutuyor, beş günlük raporları takip etmenizde fayda var.

Hayırlı yolculuklar keyifli bir gezi olmasını dilerim.

Güler
31-01-2013, 10:24
Edirne veya yakın çevresinden bir arkadaşımız benden aloevera talep etmişti. Şu an adını hatırlamıyorum. Edirne gezisine katılacak mı, aloeverayı getireyim mi?

OSMAN45
31-01-2013, 12:48
Güle güle ,sağlıkla, mutlulukla, aloevera ile gidin. Ters laleyi, hangi makamın hangi hastalığa iyi geldiğini ve diğerlerini görün. Gulbeşeker ile, badem ezmesi ve neşe ile dönün. Bizleri de fotograflarınız ile yaptıklarınız ile kıskandırın:D

Her şey gönlünüzce olsun.

Güler
31-01-2013, 14:44
.......;) Teşekkür ederiz.

ykaya194
01-02-2013, 13:36
Edirne sevdalıları herhalde kampa çekilmiş parmakları klavyeye bile gitmiyor.
iyi keyifler,

Cumhur Tonba
01-02-2013, 13:50
ykaya194,
Doğru söylüyorsun galiba.

cemal.S
01-02-2013, 14:29
Kim demiş buralardayız. Cumhur aga kaçamazsın bir yere. Baş köşede yeriniz ayrıldı ona göre. Her şey yolunda şimdilik hiç bir sıkıntı yok.
Hava öyle güzel olcak ki göreceksiniz... Abdala malum olur derler ya. Öyle bir şey.

Saygıyla..

gülenyüz
01-02-2013, 14:44
Sn Cemal.S iyi günler Edirne Gezisine gidecek tüm arkadaşlara iyi yolculuklar ve iyi eğlenceler.Gününüz inşallah çok güzel geçer.Sevgi ve Saygılar

loveflower
01-02-2013, 15:48
Edirne seyahatine katılacak olan arkadaşlara iyi eğlenceler diliyorum.

Geçen yıl tam da şubat ayında eşimle Edirne seyahati yapmıştık bir gece konaklamalı. Çok güzel bir gezi yapmıştık, tarihi yerleri sindire sindire dolaştık, meşhur ciğerinden yedik. Meşhur ciğercinin önünde çok uzun kuyruk oluyor, beklediğimize değdi:)

Hava güneşli değildi ama kar da yoktu, akşam yağmur yağdı biraz. Çok güzel bir yer, şehir içinde de zaman geçirmenizi tavsiye ediyorum, farkı farkediliyor. Tek kusuru var, havadaki yoğu kömür kokusu.

Ben ne yazık ki katılamayacağım. O hafta Cuma ve Pazartesi Ankara'da olacağım duruşmam olduğu için bu nedenle haftasonu da orada olacağız.
Gezi çok güzel olacak, fotoğraflardan takip edeceğiz biz de.

Sevgiler

cemal.S
03-02-2013, 06:42
Merhabalar...!

Dünyanın incisinden hareketle ilk başkentlerimizden Edirneye seyahatin son haftasına girmek üzereyiz.

Bende bir heyecan bir heyecan ya sizde? Çekiliş yapıyormuyuz Güler hanım...

Müjgan hanıma çayları ısmarlarsınız dedik KORKUDAN sesi çıkmaz garibin..:)))

Meterolijiyi takip eden oldumu aramızda. 2 gün önceden geçeceğiz DÜNYANIN incisine işlerimizi ona göre ayarladık.

Saygıyla.

Güler
03-02-2013, 07:26
Günaydın....

Ben de uyanır uyanmaz hemen dışarıda hava nasıl diye gözlemliyorum ve " aahhh inşallah hava bu cumartesi de böyle güzel olur" demeden geçemiyorum.
Yüksek sesle söyleniyormuşum ki içeriden bir ses yükseliyor: olur, olur merak etme. Hem hep beraber gittiğiniz için sizin havanız iyi olur."

Sevgili cemal.S, " Müjgan hanıma çayları ısmarlarsınız dedik KORKUDAN sesi çıkmaz garibin..:)))" ... demişsin. Çok güldüm, bir çayla mı korkutacağını düşünüyorsun Müjgan'ı?

Bizlerin vakti olduğunu bilse hemen " haydi buradan bizim çiftliğe gidiyoruz, misafirim olacaksınız" diyecek kadar gönlü bol arkadaşımızın. ;)

Nevzat
03-02-2013, 08:43
Meşhur Edirne tava ciğeri, manda yoğurdu ve Selimiye cami:o

Güler
03-02-2013, 09:58
Offf, yoğurda bak, bıçakla kesilmiş. Üstüne de biraz bal koydun mu... ehem ehemmm.

Bunu yemek için bile gidilir Edirne'ye değil mi sayın Nevzat?

kenan kırca
03-02-2013, 17:28
Meşhur Edirne tava ciğeri, manda yoğurdu ve Selimiye cami:o

bu ciğerin biberi yok???.

Nevzat
03-02-2013, 19:32
Güler hnm. çok doğru söylüyosunuz, gerçekten yoğurt çok güzel, ciğerde tabii...

Bu geziden sonra alışkanlık yapabilir 2 ayda bir Edirne turu olursa hiç şaşmam.:o

Sayın kenan kırca, biber olmazmı var elbette ama kadraja sığmamış...

günebakan
03-02-2013, 19:48
Benim kızlar için 15 tatil gezisi süper olacak gibi görünüyor:))

YeniGine
03-02-2013, 23:48
Ben de cumartesi günkü havayı görünce 'İnşallah haftaya da böyle güzel olur' dedim. Evet sevgili günebakan inşallah hepimiz için güzel bir gezi olur.

cemal.S
05-02-2013, 17:27
Merhabalar...!

Ciğer var yoğurt var KOCASİNANIN SELİMİYESİ Yıldırımın KÜLLİYESİ hatta Meriçin köprüsünün ayağında öğretmen evinde ziyafet bilem var. Ancak kimseden ses seda yok sizce nedendir?;) Heyecandan olmasın.. Kendi başımdan pay biçiyorum da.:):):)

Saygıyla.

YeniGine
05-02-2013, 17:36
:) Sayın Cemal.S ben şahsım adına heyecanla cumartesiyi bekliyorum ve hava durumunu takip ediyorum.

cemal.S
05-02-2013, 17:47
:) Sayın Cemal.S ben şahsım adına heyecanla cumartesiyi bekliyorum ve hava durumunu takip ediyorum.

Sizide heyecanınızıda Fenerbahçedeki toplantıdan azcık tanıyorum. Güzel olacak güzel...;):)

Bizim ekip uyuyor sanırım hemşerim bakarmısınız kimseden ses soluk yok.:D

YeniGine
05-02-2013, 17:50
Evet inşallah Sayın Cemal.S kısmet.

Müjgan Yılmaz
05-02-2013, 18:14
Sevgili Dostlar,
Birkaç günlük bir yurtdışı seyahatim oldu,yazışmaları takip ettim ancak ingilizce klavyeyle yazmak istemedim.Bugün evimdeyim,ders notlarımı karıştırıyorum size iyibir rehberlik yapmak istiyorum.
Gezimiz çok güzel olacak ,en azından onyedi güzel insan bir arada iyi bir zaman geçireceğiz İNŞALLAH:))))
Bu arada Canım Gülerim hakkımdaki düşüncelerin için çok teşekkür ederim:)

günebakan
05-02-2013, 19:57
Hani çok istediğin hayal ettiğin şeylerin çok istersen bozulma durumları vardır hevesin kursağında kalır. Bize genelde böyle oluyor hevesimiz kursağımızda kalmasın diye hiçççç ses çıkarmadan ailecek sakin sakin Cumartesiyi beklemekteyiz:)))

Güler
06-02-2013, 06:35
Bizim ekip uyuyor sanırım hemşerim bakarmısınız kimseden ses soluk yok.:D

Ne uyumasından bahsediyorsunuz?

Havayı güzel görünce Manyas'a kaçtık, biraz budama yaparız, perşembe günü de kalır, cuma günü sabahtan döneriz diye düşünmüştük. Ama Lodos çok kuvvetliydi, baktık ki bahçede çalışma yapamıyorum bari ev işlerini halledeyim diye giriştim temizliğe.
Daha sonra aklım başıma geldi " yaaa Oğuz bakarsın hava ya karlar veya Lodos daha da şiddetlenir kalırız buralarda. Cumartesi de gezi var, gel istersen biz dönelim, ne olur olmaz" dedim.
Adamcağız da şaşırdı " bir günlüğüne mi geldik onca yolu" dedi.

Haklı....ama eminim ki " delidir, ne yapsa yeridir" diye düşünmüş ama kibarlığından bana söyleyememiştir. ;) Ve hemen döndük. :D

cemal.S
06-02-2013, 10:29
Ne uyumasından bahsediyorsunuz?

Havayı güzel görünce Manyas'a kaçtık, biraz budama yaparız, perşembe günü de kalır, cuma günü sabahtan döneriz diye düşünmüştük. Ama Lodos çok kuvvetliydi, baktık ki bahçede çalışma yapamıyorum bari ev işlerini halledeyim diye giriştim temizliğe.
Daha sonra aklım başıma geldi " yaaa Oğuz bakarsın hava ya karlar veya Lodos daha da şiddetlenir kalırız buralarda. Cumartesi de gezi var, gel istersen biz dönelim, ne olur olmaz" dedim.
Adamcağız da şaşırdı " bir günlüğüne mi geldik onca yolu" dedi.

Haklı....ama eminim ki " delidir, ne yapsa yeridir" diye düşünmüş ama kibarlığından bana söyleyememiştir. ;) Ve hemen döndük. :D

Güler Hanım LEYLEĞİ havada görmenin sonucu bu olsa gerek. Bir bakıyoruz MANYAS, bir bakıyoruz dünyanın İNCİSİ. ( kalabalığını saymazsak) Ankara Edirne derken bir gün inşallah Yalovadada bekleyenleriniz olduğunu hatırlayacaksınız.:)

Edirne gezisi öncesi Müjgan hanım maşallah dersine çalışıyor desenize. Hoş geldiniz gelmesinede iyi bir rehberlik öncesi İNCE BELLİDE çaylar sizden ona göre.:D:D
Ah Cemal ah bu satırları okuyan bir başkası ''yüzsüzlüğün bu kadarı'' derse ne yaparsın hiç düşündünmü?:(

GÖZEL OLACAK GÖZEL... İsterseniz yan şapkalı Ahmet aganın gızı FATMAYA sorun. Benden söylemesi.;)

Saygıyla.

Lilium
07-02-2013, 10:54
Yolcular yavaş yavaş valizlerini hazırlıyorlar sanırım.

Benim bildiğim sansar gardaşına çillliyi getirir bak görürsünüz.

Aklım sizlerle, bedenim harçlar kumlar içerisinde :)

ykaya194
07-02-2013, 11:06
Evet.. Edirne sevdalıları umarım geziye hazırsınızdır, inşallah havalarında güzel olmasıyla verimli bir gezi olur. Dostumuz Ankstel ( Aytaç bey ) de vasıtayı süsletip hazırlatmış sağolsun. Arkadaşların zamanında buluşma noktalarında hazır olmalarında ayrıca ilk kalkış noktasında bulunacak olan arkadaşımız Ankstel ile temasa geçerek gerek buluşma noktaların tarifini gerekse buluşma saatini konuşmasında yarar görüyorum, zira yolda zaman kaybı yaşamaz daha çok yerleri ziyaret ederek verimli ve neşeli gezi yapmış oluruz.
selamlar,

Güler
07-02-2013, 11:44
" Hareket: Mecidiyeköy Ortaklar cad. CarfurSA nın alt kapısından saat 07:45"

Bunda bir değişiklik mi oldu?

ykaya194
07-02-2013, 12:16
" Hareket: Mecidiyeköy Ortaklar cad. CarfurSA nın alt kapısından saat 07:45"

Bunda bir değişiklik mi oldu?

Güler hanım,
herhangi bir değişiklik yok, yol güzergahında binecek arkadaşlar için hatırlatma olsun diye yazdım.

YeniGine
07-02-2013, 17:24
O halde ben; 08.30 da Küçükçekmece Belediyesi'nin önünde olayım inşallah. Adalet Hanım'la birlikte binecek idik fakat Adalet Hanım benimle birlikte binemeyeceğini söyledi bana. Bu durumda ben tek bineceğim; :D beni almadan gitmezsiniz inşallah!..

cemal.S
07-02-2013, 18:53
O halde ben; 08.30 da Küçükçekmece Belediyesi'nin önünde olayım inşallah. Adalet Hanım'la birlikte binecek idik fakat Adalet Hanım benimle birlikte binemeyeceğini söyledi bana. Bu durumda ben tek bineceğim; :D beni almadan gitmezsiniz inşallah!..

Merhabalar...!

Ne demek sizi almadan gidermiyiz hiç.
Bana göre birazcık daha erken gelin derim. Bizde hanımla şirinevlerden binmeyi planlıyoruz. 08:00-08:15 gibi düşünüyoruz. Ağırlıkla Mecidiyeköyden hareket çok önem arz ediyor.(07:45)Eminim arkadaşlarımız tam saatinde hareket edecekler ve bizleri yollarda bekletmeyeceklerdir.

Yenigineyi Küçükçekmece Bel. binasının önünden, Günebakan ve ailesini Tuyapa varmadan sağdaki Şell benzinciden. Alıp selim paşaya kadar devam edeceğiz.
Sonra ver elini edirne. Hayırlısı ile...
Bu gün sayın ANKSEL aradı görüştük araç hijyen temizliğinden oyun havalarına kadar sıcacık bizi bekler olacak. Oynamayanı kaynanasına şikayet edeceğiz ona göre. Hazırlanın benden söylemesi. Sağ olsunlar.

Yandan Yandan Oh. Oh. Oh.:D:D:D

Bekle bizi EDİRNE geliyoruz...

1-Müjgan YILMAZ ( Mecidiyeköy)
2-Adalet Yağcı( Mecidiyeköy)
3-Güler( Mecidiyeköy)
4-YeniGine (K.ÇEk. Bel. Önü.)
5-cemal.S ve Kızlarının anası. (Şirinevler ot. durakları.)
6-Nevzat (Selimpaşa)
7-ykaya194+2( Mecidiyeköy)
8-Günebakan+3 (Tüyap şelll)
9- Ankstel.( Mecidiyeköy)
10- Fatma Acar( Mecidiyeköy)

Liste hareket planı. Durumunda değişiklik olan lutfen paylaşsın.

Saygıyla

YeniGine
08-02-2013, 00:08
Sayın Cemal.S Şirinevler de bana yakın; ben de oraya gelebilirim; sizinle binerim benim için daha iyi olur.
Yarın inşallah ben sizi telefondan arayayım.
(Birlikte binek otobüse inşallah...)

Müjgan Yılmaz
08-02-2013, 09:05
Yok öyle oynamak,şarkı,türkü vs.sadece sanat konuşacağız vee Edirne ye kadar beni dinleyeceksiniz:)))))

Halil Önen
08-02-2013, 11:23
Yok öyle oynamak,şarkı,türkü vs.sadece sanat konuşacağız vee Edirne ye kadar beni dinleyeceksiniz:)))))

Sn. Cemal S bir şiir bari okusaydı...;)

Şimdi orada olmak vardı anasını satayım...;)

cemal.S
08-02-2013, 15:22
Merhabalar...!

Nasılsınız? Benmi? bir heyecan bir heyecan. Bu gün işlerimi bu saat itibarı ile tamamladım saat 17:40 deniz otobüsü ile DÜNYANIN İNCİSİNE geçeceğim. Akşam kısmetse kızımdayız. Yenigine aradılar telefonla. Sabahleyin 08:15 gibi sizi bekliyor olacağız şirinevler otobüsdurağında.

Proğram aynen devam ediyor.

Müjgan hanım..!

Dinleriz elbette neden olmasın ancak size birazcık pahalıya malolur benden söylemesi.;)( Şaka şaka) Canınız sağ olsun.

Güzel olacak güzel isterseniz Cevizci LİLİUM .....ya sorun. Seviyorum seniiiii.:) Çilli ha rüyamı görüyor neeee. :D:D:D Seni uyanık CEVİZCİ seni.

SAYGIYLA.

Adalet Yağcı
08-02-2013, 17:50
Cemal bey, yukarıyla aranız bozuk galiba, yarın Edirne yağmurlu görünüyor :)

Hazırlandım, yarın görüşmek üzere.
Herkese sevgiler.

Fatma Acar
08-02-2013, 18:46
*** , Cemal bey nasılsınız ne oldu yukardakiyle aranıza kullarmı girdi ,okadarda dua ettim aranız bozulmasın diye sabah görüşmek dileğiyle kalın sağlıcakla.

kenan kırca
08-02-2013, 19:31
Sayın Erdirne yolcuları merak etmeyiniz yağmur var ama azıcık çisenti şeklinde sizi rahatsız etmeyecek.

kenan kırca
08-02-2013, 19:37
CEMAL BEY Meriç köprüsünden 1300 metre sonra bosna köy yolunun SOL tarafında yola sıfır tel çit içinde bahçede içinde küçük bir beyaz bina var kapısı açıktır tezgah üzerinde yeğenimin kendi üzümlerimizden yaptığı bir bidon şarap var dolapta ceviz içi olması lazım kendi eviniz gibi uğrayıp tadına bakabilirsiniz afiyet olsun sizlere iyi gezmeler diliyorum

gülenyüz
08-02-2013, 20:19
Arkadaşlar,hepinize iyi yolculuklar iyi eğlenceler.Güle güle gidin gelin.Bol resim çekmeye çalışın.Sevgi ve Saygılar.

Nevzat
08-02-2013, 20:24
Kenan bey siz neden katılmıyorsunuz, bize ev arattırmayın...)))) Edirnede görüşelim.))

kenan kırca
08-02-2013, 20:36
Kenan bey siz neden katılmıyorsunuz, bize ev arattırmayın...)))) Edirnede görüşelim.))

Nevzat beY ben şu an muğla dalaman dayım .

sındırgılı
08-02-2013, 21:00
Sizlere guzel ve de eglenceli yolculuklar dilerim.
Ben, Buyukada da Dusakabinci ve de beyaz esya montaji icin bekleyecegim.
Allahtan, dogal gazim acik ve sicaktayim...

cemal.S
08-02-2013, 23:10
CEMAL BEY Meriç köprüsünden 1300 metre sonra bosna köy yolunun SOL tarafında yola sıfır tel çit içinde bahçede içinde küçük bir beyaz bina var kapısı açıktır tezgah üzerinde yeğenimin kendi üzümlerimizden yaptığı bir bidon şarap var dolapta ceviz içi olması lazım kendi eviniz gibi uğrayıp tadına bakabilirsiniz afiyet olsun sizlere iyi gezmeler diliyorum

Merhabalar...!

Nazik davetiniz için çok teşekkürler. AĞAÇLAR.NET farkı böyle bir şey sanırım. Meriç köprüsünden sonra büyük bir ihtimalle sizin bahçe denetlenecek ve yaptığınız tüm çalışmalar yerinde görülecektir.
Sizden sonra telefonla yeğeniniz Ali beylede görüştüm. Yarın meydan kafede bize katılacaklar kısmetse.

Sinan bey kafenin sahibi masaları hazırlatmaya akşamdan başladı bile sağolsun.:):)

Bu ÜJBEJLER varya gerçekten çok mükemmel insanlar Ali beyin bir davet edişi vardı telefonda beni çok duygulandırdı. Tekrar teşekkürler.

Şimdi gelelim sizlere Torosların NAZLI DİLBERİ ve FATMA hanım yukarı sizi üşütmeyeceğim diye söz verdi fazlası yok şemsiyelerinizi yanınıza alın.:):):) Benden söylemesi. Elçiye zaval olmaz.;)

Sındırgılı allah kolaylık versin ne diyelim.

GÖZEL OLACAK GÖZEEEEL.
Saygıyla.

Nevzat
09-02-2013, 21:29
Geziden ilk görüntüler:o

günebakan
09-02-2013, 21:31
Harika bir Edirne gezisi oldu hepinize çok teşekkürler. Bize Edirne'nin tarihi,Selimiye camisi ve Beyazıt külliyesi hakkında aktardığı bilgiler için de Müjgan hanıma ayrıca teşekkürler

368556

368557

368558

368559

Nevzat
09-02-2013, 21:39
Devam:o

günebakan
09-02-2013, 21:46
Beyazıtkülliyesinin devamı

368571

368572

368573

368574

368575

günebakan
09-02-2013, 21:49
368580

368581

368582

368583

368585

Nevzat
09-02-2013, 21:53

Orhan Özbilgiç
09-02-2013, 22:17
Kış koşullarına göre olabilecek en güzel havalardan biri.
Yaşama sık sıkıya bağlı, eğlenmeyi bilen bir grup insan.
Tabiiki böyle gülen yüzlerle dolu birçok güzel fotoğraf karesi olacaktı.

Sevgili dostlar;
Çok iyi yaptınız. Belliki Edirne'yi olması gereken biçimde yaşamışsınız. Sefanız olsun.

YeniGine
09-02-2013, 23:37
Sayın Nevzat Bey, Sevgili günebakan fotoğraflar için teşekkürler; kızının ellerine sağlık.

Sayın Orhan Özbilgiç; evet sanki hava bizim için özeldi bugün. Gezimiz havamızla birlikte çok güzel geçti. Büyük zevk aldım gerçekten.
Bu güzel gezi için bütün dostlarıma sevgiler ve teşekkürler.

sındırgılı
10-02-2013, 07:03
Gunaydin, iyi Pazarlar....
Bundan 10 sene once bir 29 ekim gunu, Igneada seferi yaparken yolda kara
saplanmistik.Rotamiz, Edirne olmustu.Esim ve de rahmetli Kayinvaldem ile 1 gunluk Edirne seferi yapilmisti. Kaldigimiz Otelden Selimiye Camii bayagi uzakti. Ben de, Sabah Namazini Selimiye de kilmak icin yanip tutusmustum. O sabah ayazinda tum atesim, benim donmami onledi, ve huzur icinde Otele geri donmustum.
Serhat Sehrinin bendeki hatirasi iste budur.

sındırgılı
10-02-2013, 07:06
sahi, Cilli` den haber alabildiniz mi ?

Nevzat
10-02-2013, 08:55

Müjgan Yılmaz
10-02-2013, 09:27
Ne kadar doğru bir teşhiste bulunmuşum,kendimi kutladım;Onyedi güzel insanla sanat,kültür ve doğa paylaşmak:))

ykaya194
10-02-2013, 12:39
Çok neşeli ve verimli bir gezi oldu, samimi dostlara ayrı ayrı teşekkür ederim, ayrıca organizasyonda emeği geçen arkadaşları kutlar kendilerinede teşekkür ederm.
Sağlıcaklı kalın.

Perhan
10-02-2013, 13:20
Ağaçlar Net e yeni üye oldum. Edirne gezisine katıldım. Çok güzel bir gezi oldu. Geziye katılan arkadaşlarla tanıştığıma çok sevindim. Bizim için eğitici ve eğlenceli bir geziydi. Düzenleyen arkadaşlara tekrar çok teşekkür ediyorum.

Adalet Yağcı
10-02-2013, 14:02
Mükemmel bir gezi oldu, günün bitmesini istemedim.

Güne sevgili Güler'in sıcacık simit ikramıyla başladık, hiç bir yerde şu İstanbul simitinin tadını kokusunu bulamıyorum.
Yol boyunca arkadaşlarımızı topladık, bir süre sonra güzel bir kafede çay molası verdik.
Ben kafelerdeki çayı pek sevmem ama gerçekten mükemel bir çay içtik.
Dostlar elleri ile yaptıkları poğaçalardan, böreklerden, elmalı kurabiyelerden ikram ettiler.

Önce Bayezit külliyesini sonra da muhteşem Selimiye yi gezdik.
Fotoğrafları yüklediğimde ayrıntıları yazarım.

Ciğer tava yemeden dönülmezdi tabii, plânımızın büyük parçalarından biri de buydu zaten.
Meşhur ciğeri tatmak :)
Kızarmış kuru biberlerin yanında bıçakla kesilmiş peynir gibi görünen manda yoğurdu ve ciğer tava nefisti.

Sevgili Müjgan'ın nefis anlatımı ile gezimiz anlam kazandı.
Öyle detaylı anlattı ki, kendimi tarih dersinde buldum, yeniden öğrenci olmanın keyfini yaşadım.
Teşekkürler sevgili dostum, emeğine nefesine sağlık.

Organizasyon kusursuzdu.
Her şey plânlandığı gibi yürüdü, gün kısa olmasaydı aklımızda kalan bir kaç tarihi yeri daha gezecektik.
Organizasyonu gerçekleştiren, emeği geçen dostlarıma, çok teşekkürler, bu konuda ne kadar iyi olduklarını ispat ettiler.

Bizleri güvenle götürüp getiren, şehir içinde dolaştıran kaptanımıza da buradan teşekkür etmek istiyorum.

Pek çok fotoğraf çektim ama, kullandığım pc telefonumu tanımıyor, bu yüzden küçültemediğim fotoğrafları yükleyemiyorum.
Bir yolunu bulacağım elbet, biraz sabır :)

Cemal beyin yukarıyla arasının iyi olduğuna inandım, bütün gün gün rahat dolaştık, yağmur yoktu, üşümedik hiç :)

Dönüşte yine bir çay molası verdik, Sevgili Güler'in Cumhur bey için aldığı kocaman sütlü nuriye tatlısı paketi, Cumhur bey teşrif edemediklerinden :mad: tarafımızdan büyük bir iştiha ile anında tüketildi :eek:

İşte unutulmaz bir toplantı daha yaşadık, tekrarlanması dileği ile, tüm dostlara sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

gülenyüz
10-02-2013, 17:18
Ağaçlar Net li olmak böyle bir şey dedirtecek bir organizasyon.Emeği geçen herkese teşekkürler.Çok imrendim.Hepiniz çok mutlu gözüküyorsunuz.Yüzünüzden gülücükler eksik kalmasın.Sevgi ve Saygılar...

Fatma Acar
10-02-2013, 21:09
edirne gezisi

Fatma Acar
11-02-2013, 00:15
Ağaçlar net e üye olmasaydım,bu kadar güzel ,samimi ve candan insanları tanıma şansını bulamıyacaktım,geziyi düzenleyen güzel insanlara çok çok teşekkürler harıka bir ortam ve gezi oldu unutulmaz bir gün yaşadım bu tur kültürel gezilerin tekrarlanması dileğiyle xsaygılar,selamlar.

Güler
11-02-2013, 01:15
Merhaba,

9 şubat 2013 tarihinde bir grup arkadaşımızla Edirne'ye bir gezi tertipledik.

Arkadaşımız Müjgan Yılmaz, yolculuk esnasında bize göreceğimiz yerler hakkında kısa kısa bilgiler vererek bizi seyahatimizle ilgili bilgilendirdi.

Hakikaten görülesi yerler gördük, güzel bilgiler edindik, bu seyahatin gerçekleşmesinde emek sarfeden arkadaşlarımıza ve özellikle Müjgan Yılmaz'a teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Sağolun arkadaşlar.

Önce Sultan 2.Murat tarafından yapılan camiinin içini dolaşamadık ama 4 minaresini gördük. Baklavalı ve burma motiflerle süslenmiş camiinin minareleri çok yüksekti.

368920

368921

368922

Güler
11-02-2013, 01:17
Daha sonra şehri korumak için surların ve gözetleme kulelerinin yapıldığını ama bu surların zamanla yıkıldığını, Hadrianopolis Surlarına ait sadece bu kulenin kaldığını öğrendik.

368923

368924

368925

Güler
11-02-2013, 01:22
II. Bayezıd Külliyesine doğru yola koyulduk.

Külliye, Tunca Nehri kıyısında inşaa edilmiş.
Camii, Darüşşifa, İmarethane, Mutfak ve Tıp medresesi gibi daha birçok bölümden oluşmakta.

Bu külliyenin yapılmasında ne kadar zorluklar yaşandığını arkadaşımız Müjgan bize detaylı anlattı.

Vakıflardan büyük uğraşlar sonucu Trakya Üniversitesine devredilen ve Üniversite tarafından Müzeye dönüştürülen bu külliye Avrupada yılın en iyi müzesi ünvanını almış.

368926

368927

Güler
11-02-2013, 01:26
II. Bayezıd camii, avlusundaki mermer şadırvan ve ve avlu süsleri çok hoşuma gitti.

Camii içindeki hünkâr mahfeli, mimber ve mihrap işçiliği çok zarif, resimlerini paylaşıyorum.

368928

368929

368930

368931

368932

Güler
11-02-2013, 01:27
368933

368934

368935

Güler
11-02-2013, 01:30
Cami'yi gezdikten sonra sağlık müzesine gittik.

368936

368937

368938

Güler
11-02-2013, 01:43
Önce tıp merkezinde, medreselerde talebelerin yetiştirildiği odaları, zamanın eczane bölümünü-kullanılan alet ve edavatı, mutfak bölümünü, hastalıkların tedavi şekillerini gösteren maketleri inceledik.

Talebe odaları

368939

368940

368941

Güler
11-02-2013, 01:47
Hasta tedavileri.

368942

368943

368944

368945

368946

Güler
11-02-2013, 01:50
Eczane, ilaç hazırlama ve tedavi teşhis aletlerinden bir kısmı.

368947

368948

368949

368950

Güler
11-02-2013, 01:53
368951

368952

368953

368954

Güler
11-02-2013, 02:07
Müzikle tedavi.

368955

368956

368957

368958

Güler
11-02-2013, 02:08
368959

368960

368961

Güler
11-02-2013, 02:36
Darüşşifa'nın bahçesine girdiğimizde karşılaştığım bu yazıyı ben çok beğendim, belki sizin de hoşunuza gider diye yazıyorum.

368962

Ağaçla Sarmaşık

Burada, bu eski Darüşşifa'da
Birbirine aşık iki genç varmış.
Kızın bulunduğu yer, loş bir oda
Oğlanın kaldığı yer daha darmış.

Her sabah avluda buluşurlarmış
Doluncaya kadar bir kum saati,
Kızın etrafını periler sararmış,
Oğlanın etrafında bir sihir atı.

Nihayet bir zaman gelmiş, sıhhati
Düzelmiş bu iki sevdalı gencin
Bir anda kaybolmuş hayatın tadı,
Meğer saadetmiş bu onlar için.

Son defa yan yana gelmiş ikisi,
And içmiş bir daha ayrılmamaya
Kandırıp bu iki aşık herkesi,
Yeniden girmişler Darüşşifa'ya.

En sonda acımış onlara Hızır,
Yaptığı bir iksir varmış kendinin
Uyuduğu zaman Başhekim, Nazır
İlacına katmış her ikisinin.

İçince iksirden bu iki aşık
Dünyası değişmiş her iki canın,
Kız bir ağaç olmuş, oğlan sarmaşık
Issız bahçesinde Darüşşifa'nın

Ahmet Kutsi Tecer
Edirne 1957

Güler
11-02-2013, 02:38
Darüşşifa'nın kapısından içeri adımınızı attığınız anda kulağınıza hafif çok güzel bir müzik geliyor ve uhrevî bir havaya giriyorsunuz.

Beni en etkileyen bölüm Darüşşifa oldu.

368963

Güler
11-02-2013, 02:42
Akıl ve ruh hastaları müzik, güzel koku ve su sesleri ile tedavi ediliyorlarmış.

Farklı hastalıklara göre farklı makamlarda müzik çalındığını da burada öğrendim. Makamlar aklımda kalmadı ama Müjgan bunları Forumumuzda paylaşacağını söyledi.

Hasta yakınlarının bekleyeceği odalar, hastalıkların nevine göre tedavi şekilleri ayrı ayrı odalarda çok güzel ışıklandırılarak maketlerle anlatılmış.

Şifa için gelmiş aile

368964

Güler
11-02-2013, 02:44
Eczane- eczacı ve çırağı

368965

Güler
11-02-2013, 02:45
368966

368967

Güler
11-02-2013, 02:47
Bir başka oda

368968

368969

368970

Güler
11-02-2013, 02:49
Bir diğeri

368971

368972

Güler
11-02-2013, 02:51
Devam...

368973

368974

368975

Güler
11-02-2013, 02:52
Bir başkası...

368976

368977

Güler
11-02-2013, 02:54
Hekimbaşı ve hastası..

368978

368979

Güler
11-02-2013, 02:55
Devam...

368980

368981

Güler
11-02-2013, 02:58
Su sesi...

368982

368983

Güler
11-02-2013, 03:06
Burayı da dolaştıktan sonra, dağarcığımıza eklediğimiz bilgilerle Selimiye Camii'ne geçtik.

Selimiye, II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı camiidir. 8 sütuna dayanarak oturtulan kubbenin en geniş kubbe olduğu belirtilmiştir.
4 köşesine, her birinde 3 şerefeli zarif ve yüksek minareler yapılmıştır. Camii Edirne'nin her tarafından görünecek şekilde inşa edilmiştir.

İç kısımdaki mermer işçiliği, hat işçiliği ve çini işçiliği mükemmeliyetini gözler önüne serer. Çinilerde lale motifleri öne çıkmaktadır.

Avlu revaklarla ve kubbelerle süslüdür. Avlunun ortasında mermerden çok güzel bir şadırvan bulunmaktadır.

Sinan'ın 80-90 yaşları arasında yaptığı bu eseri için "en iyi eserim "dediği söylenilmektedir.

Mükemmel güzellikteki bu camiiden çektiğim fotoğraflar.

368984

368985

368986

368987

Güler
11-02-2013, 03:08
Devam...

368988

368989

368990

368991

Güler
11-02-2013, 03:09
Arkadaşlarla ilgili fotoğrafları da yarın yüklemeye gayret ederim.

Müjgan Yılmaz
11-02-2013, 09:50
Güler farkı;
Hiç böyle bir şey yaşamadım,orta öğ.ve üniversite de hocalık yaptım ,böyle bir öğrencim olmadı,fotolarla bilgileri ne güzel bağdaştırmış,o ne dikkatli gözlem,aman aman,Allahım nazarlardan koru:)))))
Gelelim Makamlara:
RAST:Havale ve felç tedavii
BUSELİK:Sırt,bel,eklem agrılarının iyileştirilmesine,
UŞŞAK:Kalp, karaciğer,mide rahatsızlıklarına,
NEVA:Kadın hastalıkları ,
HİCAZ:İdrar zorluğu hastalıkları,
REHAVİ:Baş ağrısına,
ISFAHAN:Zeka gelişimine ,zihin açmaya,
BU makamlarda ki eserler ile hastalıkları tedavi edip,iyileştirirlermiş.Batı dan önce müziğin gücünü keşfetmiş atalarımız .
Edirne gezisi,ayrıca bu ulusun evlatları olduğumuz için de çok gurur verici anlar yaşattı Mimar Sinan; Nurlar için de yatsın,bir kez daha bizleri büyüledi.

cemal.S
11-02-2013, 10:03
Merhabalar...!

Geziki ne gezi nasıl anlatılır bilemiyorum. Müjgan hanımın bilgilendirmesinden tutun Güler hanımın hepimizi aynı evin halkındanmış gibi sahiplenmesine kadar herşey çok güzeldi. Kısacası büyük üstad Nazımın Abidin dinoya Pariste '' Dino bana mutluluğun resmini yaparmısın'' dediğinde Abidin dinonun '' ondan kolay ne var''deyip bir çırpıda yaptığı bu gün değer dahi biçilemeyen bir resmi vardır bilirmisisiniz. Hani şu ANADOLUDA üç kuşak bir arada büyük ailenin bir odadaki resmi. İşte onu yaşadık hep beraber Edirne gezisinde. GÖZEL OLACAK GÖZEL demekle az bile demişim. Gerçekten her şey çooook süperdi.;)

Ciğerin tadı, kızarmış biber ve sunulan sosun lezzetine birde yoğudun unutulmaya yüz tutmuş tadını ekleyin öyle hayal edin lutfen. Ne o ağzınızın suyunu görür gibiyim.:):)

Dönmek üzereyken davullu zurnalı oynanan çiftetelliyi saymıyorum bile. Kim mi oynadı? Orası devlet sırrı döktüren döktürene.:D:D
Huzurlarınızda bizlere uzaktanda olsa destek sağlayan arkadaşımız Kenan beye ve bilge Şıracımız yeğeni Ali bey başta; katılan, gönlüyle katılan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bir diğerinde buluşmak dileği ile.

SAYGILAR.

Güler
11-02-2013, 10:09
Mecidiyeköy'de toplanmaya başladık, kiralanan minibüse yerleşerek hem sıcacık simitlerimizi atıştırdık hem de sohbet ede ede, belirlenen yerlerden arkadaşlarımızı topladık ve yola koyulduk.

Bize rehberlik eden Müjgan Yılmaz arkadaşımız, yol boyunca dili-damağı kuruyana kadar bize anlattı. Gideceğiniz yere önceden bilgi sahibi olarak gitmenizin çok faydası oluyor. Nereye-nelere bakacağınızı daha iyi anlıyorsunuz.

Yoldayız.... geliyoruz Edirne.

369000

369001

369002

369003

Güler
11-02-2013, 10:22
Yer, yer çay molası verdik. Edirne'ye gelip de yaprak ciğer yemeden dönmek olmaz diyerekten ciğercinin yolunu tuttuk.

Ciğer eşliğinde çok acı biber ve nefis manda sütünden yapılmış yoğurt da ikram ediliyor.
Mutlaka denemelisiniz dostlar... nefisti. Ama nedense günebakan arkadaşımızı yemesi için ikna edemedik. Sanırım kendi elleriyle hazırladığı harika elmalı kurabiyelerden çay molalarında çok yedi. ;)

369004

369005

369006

369007

369008

Güler
11-02-2013, 10:24
Kule önündeyiz

369011

Perhan
11-02-2013, 10:25
Tıp medresesi (medrese-i etibba)ve Sultan II.Bayezid külliyesi

Güler
11-02-2013, 10:47
Darüşşifa'ya doğru giderken yolda tarihi güzel evler gördük.
günebakan ailesi de sanırım böyle bir evin özlemini çekiyorlar, Allah size de nasip etsin sevgili günebakan, çok da yakıştınız.

369013

Güler
11-02-2013, 10:52
Ciğercideyiz.

Bazı arkadaşlarımızın servisi daha erken yapıldı. Nevzat Bey de çok mu acıktı ne? Atasözümüzü hiç inkâr etmemecesine " kedinin ciğere baktığı gibi" iştahla bakıyor. :p

369014

369015

Güler
11-02-2013, 10:57
Edirne'de daha işimiz bitmemişti. Madem buraya kadar geldik, ne kadar çok şey yapabilirsek yapalım diyerek önce gül serasına gittik.
Güller daha açmamıştı, çelikler hazırlanıyordu. Bir iki arkadaşımız sarmaşık gülü aldı. Özgür Bey'le konuştuk, siparişlerimizi hazırlamak için anlaştık.

369018

kenan kırca
11-02-2013, 11:01
Merhabalar...!

Geziki ne gezi nasıl anlatılır bilemiyorum. Müjgan hanımın bilgilendirmesinden tutun Güler hanımın hepimizi aynı evin halkındanmış gibi sahiplenmesine kadar herşey çok güzeldi. Kısacası büyük üstad Nazımın Abidin dinoya Pariste '' Dino bana mutluluğun resmini yaparmısın'' dediğinde Abidin dinonun '' ondan kolay ne var''deyip bir çırpıda yaptığı bu gün değer dahi biçilemeyen bir resmi vardır bilirmisisiniz. Hani şu ANADOLUDA üç kuşak bir arada büyük ailenin bir odadaki resmi. İşte onu yaşadık hep beraber Edirne gezisinde. GÖZEL OLACAK GÖZEL demekle az bile demişim. Gerçekten her şey çooook süperdi.;)

Ciğerin tadı, kızarmış biber ve sunulan sosun lezzetine birde yoğudun unutulmaya yüz tutmuş tadını ekleyin öyle hayal edin lutfen. Ne o ağzınızın suyunu görür gibiyim.:):)

Dönmek üzereyken davullu zurnalı oynanan çiftetelliyi saymıyorum bile. Kim mi oynadı? Orası devlet sırrı döktüren döktürene.:D:D
Huzurlarınızda bizlere uzaktanda olsa destek sağlayan arkadaşımız Kenan beye ve bilge Şıracımız yeğeni Ali bey başta; katılan, gönlüyle katılan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bir diğerinde buluşmak dileği ile.

SAYGILAR.

kentimizden mutlu bir şekilde döndüğüğnüze sevindim kapımız açok her zaman bekleriz ama Şükrü paşa va lozan anıtı sanırım unutulmuş daha lalapaşa ilçesinde dolmenlerimiz var Cemalbey size bir bir tur daha lazım herhalde şimdiden kolay gelsin selam ve saygılarımla.

Güler
11-02-2013, 11:25
Sera gezisinden sonra cemal.S'in telefonla konuştuğu ve bizi mutlaka bahçesine götürmek istediği Ali Erkenciler Bey'in hakikaten görülmesi gereken fidanlığına gittik. Sanırım fidanlık bir başkasına ait de Ali Bey'le beraber çalışıyorlar.

Ali Bey bize bahçedeki armut ağacının ve asmaların budanması hakkında bilgiler verdi. Yarma aşısının nasıl yapılacağını tarif etti.
O kadar güzel şekilde anlattı ki, bu bilgilere agaclar.net üyeleri olarak hep ihtiyaç duyacağımızı bildirerek kendisine üyemiz olmasını teklif ettik.

Hava hem soğumaya hem de yavaş yavaş kararmaya yüz tuttmuştu, eeee biraz ısınalım diyerek, Ali Bey'in şiraz üzümlerinden yaptığı güzel şarabın tadına baktık.

Peynir eşliğinde ikram ettiği şarap da enfesti, değil mi cemal.S, ankstel? ;)

cemal.S'in çocuklarının anasının yanakları pembe pembe olmuştu, saraptan mı, yoksa kuzinenin sıcaklığından mı pek karar veremedim. :)

Daha görmemiz gereken bir iki camii daha olduğunu söyledi Müjgan ama bizi bu halde, o saatte kim cami'ye alır ki diyerek bir başka sefere bıraktık ve dönüş yoluna koyulduk. :p

Sevgili Cumhur Tonba sütlü nuriye tatlısını çok sever.
Ben de gelebilirse kendisine veririm düşüncesiyle 2 kg sütlü nuriye almıştım, ama nasip ona değilmiş.:(

Dönüş yolunda arkadaşlar başladılar " hadi Güler Hanım, açın paketi" diye. Benim de onu tekrar eve götürmeye hiç de niyetim yoktu.
Çay molası verdiğimizde paket açıldı.... inan sevgili Cumhur Tonba vallahi bu seferki de çok güzeldi... değil mi günebakan, Fatma Acar? :D

369024

369025

Güler
11-02-2013, 11:29
Biz Edirne'deyken hava çok güzeldi, rahat rahat dolaştık. Akşam dönüş yolunda ise yol boyunca yağmur yağdı, anladık ki cemal.S, yukarısı ile iyice pazarlık yapmış ve başarılı olmuş. :)

Yine arkadaşlarımızı aldığımız yerlerde bıraka bıraka evimize biraz yorgun ama çok huzurlu ve mutlu bir şekilde döndük.

Geziye katılan bütün arkadaşlara, organize edenlere ve sevgili Müjgan Yılmaz'a tekrar teşekkür ederim.

Nevzat
11-02-2013, 11:43
Kenan kırca bey, herşey çok güzeldi nazik davetiniz için çok teşekkür ederim, samimi sıcak yiğeniniz Ali beyden ağaçlar ve budama konusunda çok şeyler öğrendim, üye olarakta aramızda olmasını isterim.:o Selamlar..

selenn
11-02-2013, 11:46
Kendi adıma böyle güzel bir gezi kaçar mıydı hiç diye hayıflanıyorum ama birbirinden güzel kareleri gördükçe de sizin ne kadar büyük keyif aldığınızı görebiliyor, seviniyorum.

Ne iyi ettiniz de bir arada bu güzel gezinin tadını çıkarttınız. Fotoğraflar için de teşekkürler ben de sizinle gezmiş kadar oldum.

Güler
11-02-2013, 11:47
Sayın kenan kırca, ben de ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Sağ olsun Ali Bey bizimle çok ilgilendi.
Ben de sizleri kendi bahçemde ağarlamak isterim, vaktiniz olursa buyrun.

Müjgan Yılmaz
11-02-2013, 12:16
Sayın Kenan Kırca;
Bahçenize misafir ettiniz,yeğeniniz de ınanılmaz,mükemmel bir evsahibiydi...Sizlere çok ama çok teşekkür ederiz.Şükrü Paşa anıtı na ,bu değerli insana vefa borcu olarak gitmek isterdik, ancak programın öncelikleri vardı,gerçi ben yol boyu söylendim gaddar bir öğretmen olarak,görmemiz gereken bir çok eseri göremedik diye.Umarım bir daha ki sefere:)))

ykaya194
11-02-2013, 12:26
Sevgili dostlarım; Nevzat bey, Cemal. bey, Güne Bakan hanım , Perhan hanım, Fatma hanım,Adalet hanım, Müjgan hanım veeeee Güler hanım fotağraflar ve anlatımları ile geziyi o kadar güzel yorumlamışlarki daha iyisi olamaz, benim çektiğim fotağraflar bunların yanında sönük kalacağından dolayı yüklemedim özür dilerim, tekrar katılan ve gezide emeği geçen dostlara çok çok teşekkür ederim, umarım bunun devamını getiririz inşallah.
Bizi davet eden Kenan Kırca bey'e ve meyve bahçesinde gerek budama konusunda bilgi aktaran gerekse kendi ürünü olan şarabından ikram ederek bizi misafir eden Ali bey'ede ayrıca teşekkür ederim.

saygılar,sevgiler.

Müjgan
11-02-2013, 12:28
Güzel ve özenilesi bir gezi olmuş. Güler hanım'ın resimlerini yüklediği şifahane özellikle ilgimi çekti... :)

Batı'da akıl hastaları, bedenlerine şeytanın girdiği düşünüldüğü için birer birer öldürülüyorken; ta 15. yüzyılda Edirne’deki şifahanede su ve müzik sesi ile uygulanan müzikterapi o dönemin akıl hastalıklarını iyileştirmede büyük yollar katediyor, dönemin ilk psikoterapi örneğini oluşturuyordu.

Avrupa, şifahanelerimizde uygulanan terapilerin sonucunu gördükten sonra, bizden öğrendiklerini şimdilerde geliştirerek, büyük tıp merkezlerinde özel kliniklerle uygulamaya başladı. Bizde ise hala bu tür uygulamalara dudak bükülüyor olması çok manidar.

Perhan
11-02-2013, 12:40
Sayın Ali Erkenciler bey ağaç budamasını yaptıktan sonra asma üst ve kök budamasını gösterdi. Budama bittiğnde asma bu şekli aldı. Bu güzel bilgiler gezimize renk kattı. Emeği geçenlere teşekkürler ediyoruz. Bu ekibin önü açıldı ve davetler almaya başladık. Darısı herkesin başına.

kenan kırca
11-02-2013, 19:56
Sayın Kenan Kırca;
Bahçenize misafir ettiniz,yeğeniniz de ınanılmaz,mükemmel bir evsahibiydi...Sizlere çok ama çok teşekkür ederiz.Şükrü Paşa anıtı na ,bu değerli insana vefa borcu olarak gitmek isterdik, ancak programın öncelikleri vardı,gerçi ben yol boyu söylendim gaddar bir öğretmen olarak,görmemiz gereken bir çok eseri göremedik diye.Umarım bir daha ki sefere:)))

Sn Müjgan Yılmaz bir ağaçlar net ailesinin yeni ferdi aile üyelerinin deneyimlerini okuyarak çok şey öğrendiğime inanıyorum çoğunada teşekkür bile edemedim ,bir vesile ile sizlere cemal bey sayesinde bir hizmette bulunma fırsatı oldu bu bizim için bir onurdur kapımız her zaman açıktır ağaçlar net ailesi olmak kolay değil herhalde saygılarımla.

Lilium
12-02-2013, 00:22
Peynir eşliğinde ikram ettiği şarap da enfesti, değil mi cemal.S, ankstel? ;)

[CENTER]369024

Ağzımın sularını toplayamıyorummmm :) yeter yahu aramızda hamile falan vardır. :D

Şaka şaka.

Sizleri kıskanmadım desem yalan olur, çok güzel bir gezi olduğu her şeyi belli tüm katılan arkadaşları kutlarım.

Ayşe Yıldız
12-02-2013, 08:04
Ağzımın sularını toplayamıyorummmm :) yeter yahu aramızda hamile falan vardır. :D

Şaka şaka.

Sizleri kıskanmadım desem yalan olur, çok güzel bir gezi olduğu her şeyi belli tüm katılan arkadaşları kutlarım.
:D:D:D Korkmaya başladım....:dilli:

Cumhur Tonba
12-02-2013, 21:18
Sevgili Cumhur Tonba sütlü nuriye tatlısını çok sever.
Ben de gelebilirse kendisine veririm düşüncesiyle 2 kg sütlü nuriye almıştım, ama nasip ona değilmiş.:(

Dönüş yolunda arkadaşlar başladılar " hadi Güler Hanım, açın paketi" diye. Benim de onu tekrar eve götürmeye hiç de niyetim yoktu.
Çay molası verdiğimizde paket açıldı.... inan sevgili Cumhur Tonba vallahi bu seferki de çok güzeldi... değil mi günebakan, Fatma Acar? :D

369024

369025

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Zaten buraya cevap yazacak halde bile değilim.
Hiç olmazsa teselli buldum. Arkadaşlar tatlıları yeniş. Hepinize selamlar, sevgiler, saygılar. Çok harika bir gezi olmuş. Sizler de harikasınız.

YeniGine
13-02-2013, 00:08
Sevgili Güler Hanım; emeğinize, paylaşımlarınıza teşekkürler, ellerinize sağlık.
Erşey çok güzeldi be ya... Tadı kaldı damağımda be ya... Tekrar gidelim bir yerlere avamız olsun be ya...

Sevgili Güler Hanım; sanırım sıra saraylarda. Topkapı Sarayı mesela!.. Sizler İstanbul'dan ayrılmadan toplanıp gidelim lütfen!..

YeniGine
13-02-2013, 01:47
Ve ayrıca sevgili Güler Hanım; gezerken 'Meşguliyetle tedavi odası' na baktığımda ne ile meşgul oluyorlarmış acaba ki demiştim; :) nihayet sizin paylaşımınızda gördüm ve anlayabildim. Teşekkürler. Ama hâlâ orada tedavilerde kullanılan ve galiba 'Steteskop' dediğimiz şeyi çözebilmiş değilim.

Ayrıca Selimiye Camii içersinde sevgili ankstel'in tanıyıp bizlere tanıtmış ve bizi de kendisine tanıtmış olduğu (ismi ne idi hâlâ bilmiyorum) zat_ı muhterem kişinin orada bulunuyor olması da bizim için çok güzel sürpriz ve şans idi. Zira her zaman orada bulunmaz imiş. Bizim şansımıza orada idi o gün. Bizlere yansattığı akustik, eko ses duyumu, tarihçesi hakkındaki anlatımı muhteşemdi, herkese nasip olmaz sanıyorum.
Kısaca çook güzeldi çok; tadı damağımda kaldı.
İnşallah hep birlikte tüm ağaçlar.net üyelerine tekrarı olsun diyorum.
(Saray gezilerine de olsun inşallah.)

Fatma Acar
13-02-2013, 22:08
Merhaba,güzel memleketimin güzel insanları nasılsınız,benki tatlı sevmiyen kişi o güzel dostluklar karşısında iki dilim tatlı yedim bea tekrar bir araya geleceğimiz günleri iple çekiyorum kalın sağlıcakla.

Cumhur Tonba
15-02-2013, 19:08
Hemide benim tatlıları yediniz değil mi? Afiyet olsun

Cumhur Tonba
15-02-2013, 19:11
Dün bir arkadaşın acil bir işi işi için Edirneye gittik. Belediye'ye. Zaten karşısı Cami ve arasta çarşısı. Baktım oralara. Neler düşündüm neler. Bazı şeyler insanın elinde olmuyor.

günebakan
15-02-2013, 19:44
Cumhur abi çok bekledik gelirsin diye ama sen gelmedin mecburen senin sütlü nuriyeleri yemek zorunda kaldık yoksa yazık olacaktık güzelim tatlılara:) Çok teşekkür ederiz Güler abla:)