View Full Version : agaclar.net,İstanbul 14. Bonsai Atölye Çalışması (27 Ocak 2013 Pazar)
tourkana
21-01-2013, 09:18
Yer : Demirciköy Green Country Sosyal Tesis Binası
Saat : 12.00 -17.00
Çalışma İçeriği :
- Acer Palmatum (Akçaağaçlar ) ile ilgili genel bilgiler ( Türler, Toprak istekleri, Beslenme )
- Acer Palmatum türlerinde budama , toprak istekleri ,uygun tarzlar
- Uygulamalı işlemler ( Acer Palmatum budama - Telleme - Saksılama - Taş üstü tarzı çalışmaları)
( Her katılana üzerlerinde pratik yapabilecekleri uygun Acer Palmatum fidanları temin edilecek olup, budama makası getirilmesi yeterlidir.)
- Katılımcıların ağaçları üzerindeki çalışmalar, soru-cevap bölümü.
Adres Tarifi : Sarıyer'den Kilyos minibüsleri ile gelinip Demirciköy durağında inilebilir ve Green Country sitesi güvenlik bölümüne bina yeri sorularak rahatlıkla gelinebilir.
Metro ile gelmek isteyenler Hacıosman metro istasyonunda inip, Bahçeköy otobüs durağında inerlerse yoldan geçecek arabalı arkadaşlarla buluşmaları sağlanacaktır.
Çalışma mekanı kapalı alan olacaktır, kuşbakışı eşsiz orman ve deniz manzarası ve ikramlar ile güzel bir gün garanti edilmektedir. :) İlgi duyanları bekliyoruz.
tourkana,
Bu düzenli ve başarılı çalışmalarını gördükçe bonsainin geleceğine umutla bakıyorum :)
Çalışmalarının kesintisiz devamını dilerim!
NOT: Bu çalışmaya katılabilmek için elimden geleni yapacağım. Kısa bir süre kalmış olduğu için işlerimi düzenleyip fırsat bulup kaçabilir miyim bilemiyorum ama buna olmasa bile Şubat veya Mart ayındaki çalışmada kesin yanındayım :)
NOT-2: Kök tarağı olarak salata çatalı getirebilir miyim? :)
tourkana
21-01-2013, 09:37
Kök tarağına gerek yok , acerlerin kökleri öylesine düzenliki bir silkeleme ile rahatlıkla omuzlarının üstüne dökülüyor .
Her 15 günde bir çalışmaları nisan sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyorum. Bunlardan birine mutlaka gelirsin . Ama saksılar bu zamana kadar kalamayabilir, dev karaağaç da.
Ama saksılar bu zamana kadar kalamayabilir, dev karaağaç da.
Birşeyler daha yazacaktım ama başlığı konudan saptırmış olurum.
Neyse... yüz yüze görüşelim bu konuları :)
iceberg_534
21-01-2013, 10:17
evet geliyoruz inşaallah şimdiden hazırladım kendimi...
iceberg_534
21-01-2013, 10:19
havuçlu bir kek yaptırayımda öyle geleyim çayla dehşet güzel oluyor usta :)
tourkana
21-01-2013, 10:45
Benden de Genmaicha ,, Japonların Pirinç ve mısır patlaklı çayı , meyve suları ve daha nice sürprizler.. :)
Genmaicha'dan ben de almıştım bir miktar ama çok sevemedim açıkçası :)
Çoğu yeşil çay türünü denedim, favorim Oolong milk tea. Tavsiye ederim :)
Benden de Genmaicha ,, Japonların Pirinç ve mısır patlaklı çayı , meyve suları ve daha nice sürprizler.. :)
Yer bayağı uzakmış bana göre. Beylikdüzünden geleceğim nasip olursa herhalde sabah 8 de yola çıkmam lazım 12 ye anca yetişirim... :)
bonsaisan
22-01-2013, 17:01
Değerli Bonsai Dostu TOURKANA
Bu güzel çalışmalarının sürekli ve düzenli bir şekilde bol katılım ile devam etmesi dileği ile.
Düzenleyen ve katılan tüm bonsai sever dostlara güzel bir çalışma geçirmelerini dilerim.
Belki daha ılık havalarda ki bir kaç çalışmaya katılma dileği ile.
Darısı İzmir'li Bonsai dostlarının başına.
Saygı ve sevgilerimle.
tourkana
22-01-2013, 17:32
Sevgili viyol ,
Evet yol uzun ama geldiğinizde iyi ki gelmişim diyeceksiniz.
Bonsaisan , güzel dileklerin için teşekkürler, şubat-mart - nisan aylarında 15-20 günde bir çalışmalarımız olacak. Bunlardan birine mutlaka bekleriz.
Gelmeyi çok istiyorum. Umarım yine bir terslik olmaz ,ben Tarabya dayım bana çok uzak değil
tourkana
22-01-2013, 18:10
Sayın Hhatice ,Oradan gelecek arkadaşlarımız var, yol için organizasyon yapacağız. Bekliyoruz mutlaka.
sayın tourkana ben de gelmeyi istiyordum ama viyol arkadaşımız gibi ben de Beylikdüzündeyim ve açıkçası tekrar bir değerlendirme yapmam gerekecek. Elbette ki siz bulabileceğiniz en uygun yeri ayarlamışsınızdır da ileriki buluşmalarda bizleri de düşünerek biraz daha yakın yerler ayarlamak mümkün olursa çok seviniriz. Tabii karşı yakadan gelecek arkadaşlara da uygun olacak şekilde :)
Merhaba bizde eşimle çiçek, ağaç, bitki konularında çok hevesliyiz. Katılım için ne yapmamız gerekiyor ??
tourkana
23-01-2013, 10:25
Beylikduzunden arabayla gelecek arkadaslarimiz var sizi bilgilendirecegim.
Sayin 2n2 , katilim ucretsizdir bu adrese gelmeniz yeterldir.
Acer Palmatum fidanları için bir ücret var mı ? Sonrasında almak istersek ??
Beylikduzunden arabayla gelecek arkadaslarimiz var sizi bilgilendirecegim.
Sayin 2n2 , katilim ucretsizdir bu adrese gelmeniz yeterldir.
iceberg_534
23-01-2013, 16:14
beylikdüzü nden gelecek arkadaşları ev yapımı pasta börek çörek karşılığında ben getirebilirim :) çok pis çıkarcı oldum ben ya...
not: gelen nevaleyi hep beraber yemek şartı ile :)
Sayın Tourkana,
İstanbul dışında olacağımdan katılamayacağım. İnşallah bir sonraki çalışmaya İstanbulda olurum.
İyi çalışmalar dilerim...
beylikdüzü nden gelecek arkadaşları ev yapımı pasta börek çörek karşılığında ben getirebilirim :) çok pis çıkarcı oldum ben ya...
Canın sağolsun, iceberg özellikle istediğin bir şey varsa yaptıralım???
iceberg_534
24-01-2013, 08:15
ne gelirse razıyız :)
sayın iceberg gerçekten çok iyi olur bizi de götürmeniz çok sevinirim bana detayları özelden atarsanız ben ona göre kendimi ayarlamaya çalışayım inşaallah
bonsaialpay
24-01-2013, 17:47
arkaslar ben taa tekirdag gelcem kimsr ist ici uzak demesin yol gozumde buyuyecek valla hasan hocam ve sizlerle tanismayi sabirsizlikla pazar gununu bekliyorum
bonsaialpay
24-01-2013, 17:50
otogarin ordan:- gecen varmi beni de alin yol bilmem iz bilmem kaybolurum bak:-)
Çalışmadan parça parça video kayıtlar yapılsa, sonra youtube vs. bir yerde yayınlansa çok müteşekkir oluruz.
mehmetskl
25-01-2013, 12:11
bir terslik olmazsa ben de katilmayi dusunuyorum .henuz araniza katildim.
tourkana
25-01-2013, 18:53
Beylikdüzü- Avcılar'dan gelecek arkadaşları arkadaşımız iceberg534 (Enes Bey) aracının kapasitesi yettiği ölçüde alabilecek.
Hacıosman metro istasyonundaki arkadaşları da ben alacağım.En geç saat 11 de istasyonda olunması gerekiyor ki , programı aksatmayalım.
Video kaydı ve fotoğrafları elimizden geldiğince çekmeye çalışacağız ki uzaktaki arkadaşlara da buradan birşeyler verebilelim.
Normalde iki gün öncesine kadar ben de katılmak istiyordum. Ama bizim kız normalden 1 hafta önce dünyaya gelmeye karar verdi. Bu şekilde katılmam biraz zor, ama kısmet belki başka sefere artık. Gelebilseydim ben de hadımköyden gelirken 3-4 arkadaşı alabilirdim.
Artık daha sonraki organizasyonları takip edeceğim. Size iyi eğlenceler.
iceberg_534
26-01-2013, 08:30
bonsai play metroya binip emniyet fatih durağında inersen seni oradan alabilirim beylikdüzünden geçecek arkadaşlarında cep numaralarını özelden mesaj atarak bana ulaştırmalarını rica ediyorum selamlar...
bonsai play metroya binip emniyet fatih durağında inersen seni oradan alabilirim beylikdüzünden geçecek arkadaşlarında cep numaralarını özelden mesaj atarak bana ulaştırmalarını rica ediyorum selamlar...
Enes bey ben oğlum ile geleceğim inşaallah beylikdüzü beylik pazarının orada oturuyorum.
Kaçta nerede buluşacaksak telefonlaşalım...
Ayrıca kıymalı böreğinizde hazır olacak. :))))
iceberg_534
26-01-2013, 12:17
Allah diyorum viyol börek mi? dayanamayıp yolda kendimi kaybedebilirim.arabayı artık siz kullanırsınız :)
bonsaialpay
26-01-2013, 21:01
*** yarin kismet olursa ordaolcam.0531'383"75'76 alpay yigit
papaganos
26-01-2013, 22:11
Malesef son anda değişen pazar programı nedeni ile gelemicem Hasan Ali ve Enes inşallah birdahaki toplantıya garanti gelicem nadasa bıraktım adayları egitim şart şimdiden iyi eylenceler
Halen bitmedi mi acaba? :) katılanlardan haber gelmedi :)
Sayın (tourkana) Hasan hocaya teşekkürler sayesinde keyifli bir pazar günü geçirdik.
Ayrıca arabası ile bizi demirci köye götürüp getiren (iceberg_534) enes kardeşimizede teşekkür ederiz.
emeği geçen herkese teşekkürler bir daha ki toplantıyı sabırsızlıkla bekliyeceğim... :)))
Hasan Ali hocaya, Enes abiye ve katılan herkese teşekkürler. Soğuğa rağmen gerçekten güzel bir gündü.
tourkana
28-01-2013, 08:41
Çalışmada dergilerden, benim bahçedekilerden ve çalışma alanına getirdiğimiz Akçaağaçlardan türün özellikleri , budama tekniğini ve toprak istekleri gibi konularda bilgi sahibi olduk.
Bir tane Portulacaria budadık.
Gelen herkese teşekkürler, aşağıya fotoğrafları ekliyorum.
iceberg_534
28-01-2013, 09:33
usta özverin için bütün dostlar adına teşekkür ediyorum sana,senin sayende bu sanat türkiyedede çok iyi yerlere gelecek ve bunun öncüsü kesinlikle sensin...
iceberg_534
28-01-2013, 09:34
bu arada teşekkür edenlere bende teşekkür ediyorum, yeni dostlar edinmiş olduk sayenizde...
tourkana
28-01-2013, 09:36
Enes ağacın bir fotosunu da eklesene zahmet olmazsa. Harika birşey oldu , onu da geri alasım var. :)
iceberg_534
28-01-2013, 09:40
eklerimde dünden beri uyku uyuyamıyorum daha bismillah konkavı kullanalım dedim canına okudum ya,gitti canım konkav bi daha kalın dal kesmek için konkav kullanırsam 2 olsun :) birde usta sözü dinlemek lazım seni dinlememenin ceremesi
tamam usta 2 tane acere geri veririm :)
bonsaialpay
28-01-2013, 13:29
sevgi ve saygiyla.oncelikle dun ilk bonsai kursunu geride birakirken hasan hocama bilgilerini bizimle paylastigin icin sonsuz tesekkurlerimi bir borc biliyorum.sagolasin enes arkarkadasimizda her konuda bize yardimlarini esirgemedin icin sagol .komutan sen ve arkadaslarinada cok tesekkur ediyorum donus yolunda cok yardimci oldul:cool:ar.
bonsaialpay
28-01-2013, 13:43
ilk kurs hocam hasan hocaya bilgilerini bizimle paylasan orcun hocaya harun hocaya cok uzakllardan bilgileri bizimle paylasan ali hocaya bonsai sanatini bize sevdirdikleri icin sonsuz tesekkurler
bonsaialpay
28-01-2013, 13:48
tekirdagdan gelmek biraz zor oluyor ama diger kurs gunlerini sabirsizlikla bekliyorum hocam acer icin tekrar cok tesekkur ederim elimden geldigince en guzel sekilde yetistircem soz
Hasan hocanın Portulacaria'sına yapılan ameliyattan sonra kalan parçaları toprağa daldırdım hadi hayırlısı. :))
yağmur yağıyor diye video çekemediniz mi yoksa? :(
Charlaux
28-01-2013, 22:16
Icimden alibaba9'in sorusunu aynen bende soruyordum ama haykirmak geliyor icimden artik napayim.Nerede videolar,nerede fotograflar,nerede ne yaptiniz ne ettiginizin anlatimlari,gelemedik diye bize ceza midir bu :( Heyecanla ve sabirsizlikla calismanin icerigini merak ediyor ve bekliyorum/bekliyoruz :rolleyes:
Nail Sarı
29-01-2013, 09:36
Bu harika organizasyonun görselleri için sabırsızlanıyorum. Hasan Ali'nin çalışmasını görmek, izlemek ayrıcalık. Tüm katılımcılara saygılar.
granatum
29-01-2013, 10:42
Gerçekten güzel bir gündü Herkese teşekkürler Bir daha ki buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
tourkana
29-01-2013, 11:48
Dostlar benim ekleyebileceğim görseller bu kadar maalesef .. Katılımcı arkadaşların da çektiği kareler varsa paylaşırlar umarım.
Yeni çalışma ne zaman. 15 günde bir düşünüyordunuz sayın tourkana???
neoazrael
03-02-2013, 20:53
Tüh yaa tam benim ilgimi çeken bir çalışma olmuş,acer palmatumlar hakkında ve ben kaçırdım haberim olmadığı için :(((
Merhaba ben siteye yeni üye oldum, en son atölye tarihini görünce acaba geç mi üye oldum diye düşündüm. 15. atölye yapılacak mı acaba? Bir de atölyelerde yeni başlayanlara da yardımcı oluyor musunuz?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.