View Full Version : Su Bahçeleri
Nuri Murvet
18-01-2013, 21:55
Merhaba
Suyun varlığı bahçeyi canlandırır, görsel zenginlik katar.
Cezp eder, sakinleştirir, huzur verir, rahatlatır doğal yaşamı bahçeye çeker.
Biraz hayal gücüyle hayalinizdeki su bahçesini birkaç metrekarelik bir alanda bile gerçeğe dönüştürebilirsiniz.
Konu olarak Peyzaj : Bahçe, Su, kaya, tasarım, uygulama başlığında kendi tasarım ve uygularımızı sizlerle paylaşıyorum.
Arşiv fotoğraflarımda keyifle izlediğim ve bize ilham kaynağı olan dünya bahçelerinden örnekleride sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sizlerinde hayalini kurduğunuz veya sahip olduğunuz su bahçeleri örneklerinin paylaşılması sayfaya zenginlik katacaktır.
Saygı ve selamlarımla...
Uygulaması, estetik güzelliği ve seyretmesi keyifli bir Su Bahçesi örneği ile başlamak istiyorum...
362624
Su Bahçeleri
Nuri Murvet
18-01-2013, 22:24
Su Bahçeleri
Doğal, harika bitki dizaynı, bakımlı, güzel bir su bahçesi örneği...
362630
Oturma bankıda tam yerinde, orada olmak vardı...
362631
Sayın Nuri Murvete teşekkürler
Nuri Murvet
19-01-2013, 17:44
Merhaba sayın ahmeter
Güzel bahçenizin, pırlanta kadar güzel, zevkle ve bilgi ile tasarlanıp uygulanmış su havuzunuzu paylaşmışsınız ne güzel...
Bahçe sayfanızda paylaşıyorsunuz fakat bu başlık altında da baharla birlikte, süs göletinizin fotoğraflarını paylaşmanızı rica edeceğim...
Saygı ve selamlarımla...
Nuri Murvet
19-01-2013, 17:51
Su Bahçeleri
Yanılmıyorsam, sayın cemo'nun küvetten süs havuzu çalışmasına farklı bir alternatif uygulama örneği...
362856
Hayal gücünün sınırı yok...
Nuri Murvet
19-01-2013, 18:57
Su Bahçeleri
İllaki kocaman olacak, şöyle olacak, böyle olacak deyip...
Çıkmazlara girmeden...
362866
Küçücükte olsa suyun hareketini ve canlılığını bahçenizde yaşamanızı tavsiye ederim.....
362867
Küçücükte olsa suyun hareketini ve canlılığını bahçenizde yaşamanızı tavsiye ederim.....
Nuri Murvet
19-01-2013, 19:22
Su Bahçeleri
Harika...
Sade ve özgün bir tasarım...
Konumuda süper...
362868
Bankta oturup süs havuzunun sığ yerinde, serçelerin yıkanmasını seyre dalıp gideceksin..
Bir de çay veya telveli bir Türk kahvesi..
Deyme keyfimize...
Nuri Murvet
19-01-2013, 20:15
Su Bahçeleri
Bahçe bitkilerinin muhteşem bir kompozisyonu ve suyun ortama kattığı doğallık, canlılık ve seyir zenginliği...
Tek kelime ile muhteşem...
362876
Suyla bütünleşmiş bahçeler beni heyacanlandırıyor.
Nuri Murvet
19-01-2013, 21:23
Su Bahçeleri
Su ve çocuk...
Suyun cazibesi, merak uyandıran gizemi çocukların dikkatini fazlasıyla çeker.
362886
Derin ve büyük göletleri olan bahçe sahipleri, 12 yaşından küçük çocukları yalnız başına bırakmamak bilincinde olması gerekir.
Havuzlarda nilüfer . ve su sümbülü şart havuzu gösterişli yapıyor
Havuzda su sesi .fiskıye veya diğer şekillerde
Memnun kalanlarda var ben rahatsız oluyorum mümkünse kapatırmısın diyenlerde oldu
Pek tabii havuz kenarı sohbetlerinde
Su sesini kestirenlerin biraz sinirli tip olduklarını zaten biliyordum
Havuzu kullanmak biraz bilgi istiyor fakat çok güzel bir hobi
Yazın bütün canlılar orada toplanıyorlar
Zarar verenlerin başında kargalar geliyor yapmadıkları yok
Saim bey sabah çayımı senın havuzunun başında içiyorum diyenlere teşekkürler her sabah beklerim
Kargalar nilüfer yapraklarını delik deşik ediyor
Kediler içindeki balıkları yakalamak için havuz başında nöbet tutuyor
Yurt dışında gezdiğim bütün botanik bahçelerinde süs havuzları mevcut ve ilgi fazla
İnsanların uzun müddet oyalanacağı bir hobi
Hemen söyliyeyim kedilere ve kargaları en güzel önlem ağaçlarda bilhassa kiraz ağaçında kullandiğimiz ithal malı ağ
Havuz için kepçe ve uzun makas şart
İçine konacak bitkiler .kullanılacak gübreler . yosunlaşmasın diye alınacak önlemler ve bir yığın bilgi
Siz havuza başlayın biz buradayız
Memnun oldum uzun zamandır bahçeye gelmiyen 2 ismi burada beğen butonuna bastığını gördüm
Ben demedimmi su bütün canlıların buluştuğu bir ortamdır
Yazın karıncalar .kelebekler .her türlü kuşlar su içmeye ve yıkanmaya suya geliyorlar martıları kovalamaktan usandık
Resimdeki havuzun içinde açan su vanilyası Su sümbülü ile beraber ilk defa Türkiyeye getirdim seneler önce ,vanilyanın kokusu süper
Bahçeye uğrayanlara teşekkürler
Yaz geliyor Selamlar
Sn ahmeter sizin o muhteşem bahçenize uğramadan olur mu?
Bahçeniz ve havuzunuz sitede zaten ekol.. :)
Facebooktaki paylaşımlarınızı da zevkle takip ediyorum.. Elinize sağlık..
[B]
362886
Derin ve büyük göletleri olan bahçe sahipleri, 12 yaşından küçük çocukları yalnız başına bırakmamak bilincinde olması gerekir.
Tamamen haklısınız bu uyarıyı yapmakla Nuri bey.
Bahçe sayfamın planında görülen evin hemen önündeki çiçek adası diye adlandırdığım alan daha önce büyükçe bir süs havuzu idi. Amerika da her yıl 12 küçük çocuğun yüzme ve süs havuzlarında boğulduğunu okuduktan sonra torunum ayaklanır ayaklanmaz hemen doldurtmuştum.
Şimdilik orayı muhafaza ediyorum. Torunlarım 12 yaşını doldurduklarında tekrar boşaltıp havuz yapacağım.
Her şey gönlünce olsun.
ilksenozturk
21-01-2013, 07:23
15. mesajdaki bitkinin adı nedir?
sucul calla türü müdür?
nurcanaybay
21-01-2013, 11:35
Pontederia Lanceolata sanırım.
KRALIÇEM
Kışları havuzdan alıyorum Esasında havuzdada kalabilir ama olmaz dayanamam 10 senedir beraberiz
Herhalde beğendiniz
En sevdiği yiyecek su sümbülünün inçe kökleri
Nuri Murvet
22-01-2013, 18:57
Merhaba sayın ardacan2000, selis, kasap.94, OSMAN45, ilksenozturk, nurcanaybay...
Sayın ahmeter tül kuyruk Japon balığınız harika... Maşallah, nazar değmesin...
Su Bahçeleri
(Liner) Havuz brandası ile yapılan şelale ve gölet uygulaması...
363556
Güzel bir örnek...
Nuri Murvet
25-01-2013, 19:36
Su Bahçeleri
Bahçe sınırı veya duvar boyu monoton görüntüleri ortadan kaldıracak, seyir zenginliği çok güzel, örnek bir gölet çalışması...
364277
Bahçenin havasını değiştirmiş...
Harika, çok güzel...
ardacan2000
26-01-2013, 14:53
Sinek yapmıyormu?
Havuzdaki balıklar için koruma önlemi (kedi) ne yapıyorsunuz?
Kurbağa sesi çok oluyordur :)
Çok güzeller, teşekkürler...
Nuri Murvet
27-01-2013, 11:56
Su Bahçeleri
364649
Su Bahçeleri
kasap.94
27-01-2013, 13:01
Fotoğrafa lara bakar iken bile insan mutluluk duyuyor. Teşekkürler : Nuri Murvet.
nurcanaybay
27-01-2013, 14:38
Benim de katkım olsun :)
nurcanaybay
27-01-2013, 14:43
Her yerde güzel...
kasap.94
27-01-2013, 14:46
Yer sorunu olan bahçelere, çok güzel bir uygulama.
Nuri Murvet
27-01-2013, 16:46
Su Bahçeleri
364778
Su Bahçeleri
nurcanaybay
27-01-2013, 16:53
Huzur veriyor..
Nuri Murvet
27-01-2013, 21:12
Su Bahçeleri
364928
Su Bahçeleri
Eser İlhan
27-01-2013, 21:42
Su bahçeleri............. İsmi bile insana mutluluk veriyor.
İster modern ister daha alışılmış uygulamalarda su herzaman farklı bir atmosfer sağlıyor.
Birkaç resim de benim dağarcığımdan ;)
(İlk resimdeki uygulamayı bir ara kendi bahçem için düşünmüştüm)
364953
364952
364954
Eser İlhan
27-01-2013, 22:17
Bu yıl denedim. Saksıda su bahçesi tatmin etmiyor. Hele de beklentiniz yüksekse..
Ama aşağıdakiler yine de çok estetikler doğrusu :
365000
365001
Eser İlhan
27-01-2013, 22:57
Beni çok etkileyen bir bahçe : Ressam Monet'nin muhteşem resimlerine konu olan en az resimler kadar muhteşem su bahçesi.
Monet ciddi bir bahçe meraklısıymış ve sucul bitkiler bu merakın önemli bir bölümünü oluştururmuş. O zamanın koşullarında dünyanın çeşitli yerlerinden getirttiği nilüferleri ve diğer bitkileri bahçesinde (bahçevanlarının da yardımıyla ) bakıp çoğaltmış.
Ressamın Giverny'deki evi onun yaşadığı dönemlerdeki haliyle korunmuş ve bugün müze olarak ziyaret edilebilmektedir.
365012
Her zaman dediğim gibi su bütün canlıların buluştuğu .huzur bulduğu bir yer
Yoksa biraz gönlüm kırık pek foruma girmek istemiyorum Fakat dayanamadım
Bu sene 2 yerden havuza su akıtacağım su sesini artırmak istiyorum Selamlar
Nilüfer kokusu saat 10 dan sonra tam açtığı vakit
Eser İlhan
28-01-2013, 17:22
..........Bu sene 2 yerden havuza su akıtacağım su sesini artırmak istiyorum Selamlar
Sayın ahmeter, ben de bu sene bahçemde kademeli bir havuz yapmayı düşünüyorum. Suyu fazla yüksekten akıtmayacağım. Sanki taştan seker gibi... Yine de devamlı akan su sesinin uzun vadede rahatsız edici olup olmayacağı konusunda kararsızım doğrusu. Sizin satırlarınızı okuyunca sormak istedim; suyu devamlı mı akıtıyorsunuz ve bu su sesinden hiç rahatsızlık duyduğunuz oldu mu?
Sayın İlhan
Su sesinin bende yarattığı olumlu durumu 30 sene evvel resimlerini koyduğum Almanya Köln şehrinin bir botanik parkında anladım
Kahve içilen üstü kapalı ve su sesinin duyulduğu bir kafe
Oturanları ve yüzlerindeki olumlu şekli defalarca seyrettim
Esasında bir terapi
Dozunu ayarlanması tatbikatla belli olacak .ben bahçede çalışırken suyun debisini artırıyorum eşim seviyor bir oğlum kapattırıyor
Su sesinin verdiği olumlu rahatlığı ben kabul ediyorum
Suyun ve çiçeğin insana verdiği artıları ve moral katkıları gayet yüksek
Canınız sıkıldığı vakit ya suyla veya çocukla oynayınız
Su konusu kitaplar doldurur İyi geçeler
Kafede müzik çalınmıyor .çocuk alınmıyor tabii sigara içilmiyor
Fagus Sylvatica
28-01-2013, 20:27
Ben de şöyle ufak bir su bahçesi hazırlamak istiyorum. Bir kuş banyosu gibi birşeyin içinde. Acaba dikkat etmem gereken püf noktaları nelerdir? (suyu temiz tutmak vb gibi)
Nuri Murvet
29-01-2013, 20:18
Sayın ahmeter,
Süs göletiniz çok güzel...
Zevkle ve bilgi ile hazırlanmış...
Fotoğraf çekim açıları ve sunuşta harika...
Ellerinize sağlık...
Nuri Murvet
29-01-2013, 20:24
Su Bahçeleri
365623
Su gibi aziz ol
Yani mütevazi, haddini bilen,ve su gibi kıymetli olmak
Nuri Murvet
30-01-2013, 19:17
Su Bahçeleri
365932
Nuri Murvet
30-01-2013, 19:21
365933
365934
Fagus Sylvatica
31-01-2013, 20:54
Benim gibi hevsliler için bir örnek :)
http://www.howto.fantasticcleaners.com/wp-content/uploads/2012/04/diy-water-garden-indoor-home.jpg
Bunlar ne kadar harika uygulamalar...
Tüm fotoğraflara hayranlıkla bakakaldım.
Peysajın önemi kendini gösteriyor.
Her ne kadar benim balkonumda kendilerinden eser olmasa da,imkanım olsa ben de denemek isterdim.
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.
Nuri Murvet
01-02-2013, 20:52
366475
Nuri Murvet
02-02-2013, 20:51
Hayal etmenin sınırı yoktur. Demiştik...
Su sesi aşıklarına...
Farklı, sıradışı, ilginç, özgün, yaratıcı zekânın güzel bir örneği...
366708
Suyun armonisini duyar gibiyim...
Sahip olduğunuz ortamda, mekânda su sesi yok demeyiniz...
Fagus Sylvatica
02-02-2013, 22:59
Merhaba arkadaşlar. Su bahçesi için gereken su bitkilerine ulaşmanın oldukça zor olduğunu düşünerek (özellikle benim gibi büyük bir şehirde yaşamayanlar için) bir kaç site buldum. Burada bilgiler bulabilirsiniz Büyük Çamlıca Fidanlığı - Su Bitkileri (http://www.buyukcamlicafidanligi.com/Su-Bitkileri) ve bu da sipariş için Su bitkisi tohumu | Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/Su-bitkisi-tohumu,LA_163-2.html#labels=163-2)
Nuri Murvet
03-02-2013, 17:55
Merhaba sayın Fagus Sylvatica
Su bitkilerine ulaşmak, oldukça zor değil...
Su bitkilerini özellikle nilüfer, lotus, İris pseudoacorus ve Burada (http://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/25244.htm) diğerlerini 8 yıldan beri üretimini yapıyoruz.
Alıpta, satmıyoruz.
Su bitkilerine merakı ve ihtiyacı olan sevdalılar, sevdasını bulur merak etmeyin...
Nuri Murvet
03-02-2013, 17:57
366948
Fagus Sylvatica
03-02-2013, 20:27
Teşekkürler sayın Nuri Mürvet; ben Bandırmalı olduğum için biraz sorun bu bana, ama teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Bu konuya bayağı bir taktım bu günlerde :D .
Nuri Murvet
03-02-2013, 20:50
Merhaba sayın Fagus Sylvatica
Biz çok uzun süreden beri takılı kaldık...
Dumanlar çıkıyor. Yanmak üzereyiz...;)
Su Bahçeleri
Sade bir tasarım örneği...
366982
Su Bahçeleri
Nuri Murvet
08-02-2013, 18:09
Su bahçeleri sayfasında yakışacağına inandığım tasarım ve uygulamasını yaptığımız fotoğrafı paylaşmak istiyorum.
368349
Nuri Murvet
10-02-2013, 12:14
Doğal, fazla ayrıntılara girilmeden, bitkilerle uyumlu, güzel bir uygulama...
368668
Nuri Murvet
11-02-2013, 21:09
Bu fotoğraftan çok etkileniyorum...
Sade, doğal bir tasarım ve uygulama...
369227
Nuri Murvet
12-02-2013, 18:43
Gölet ölçülerine uyumlu, güzel bir su kaynağı örneği...
369408
Nuri Murvet
15-02-2013, 19:41
Böyle uçuk şeyler üreten beyinleri seviyorum...
370147
Marjinal bir tasarım ve uygulama örneği...
370146
Marjinal bir tasarım ve uygulama örneği...
Eser İlhan
15-02-2013, 22:10
Su Bahçeleri
Böyle uçuk şeyler üreten beyinleri seviyorum...
Beyne itirazım yok ama, baktım baktım bilemedim; kim ister ki bahçesinin ortasında bir araba enkazını? Şaşırmak ve bakıp geçmek için hoş, birlikte yaşamak için biraz fazla sıra dışı ;)
Nuri Murvet
16-02-2013, 17:58
Beyne itirazım yok ama, baktım baktım bilemedim; kim ister ki bahçesinin ortasında bir araba enkazını? Şaşırmak ve bakıp geçmek için hoş, birlikte yaşamak için biraz fazla sıra dışı ;)
Merhaba sayın Eser İlhan,
Bu uygulamanın amacıda ilgi çekmek, şaşırtmak, ortama renk katmak için yapılan bir uygulama olmalı....
Enteresan olan arabaların yalnızca ön kısımlarının, doğal peyzaj içersine harika monte edilmiş olması...
Gölet ve şelaleri arabanın kaputunun üzerinden akmasıda uçuk , güzel bir düşünce ve uygulama...
Oto ön kaportalarının ortama montajı, bence mükemmel...
Objeler ön plana çıkıyor, fakat arka plandaki peyzaj harika...
Cesaret isteyen bir uygulama...
Dediğiniz gibi uzun süre birlikte yaşamak sıradışı...
Eser İlhan
16-02-2013, 20:14
Çok emek verilerek ve düşünülerek yapıldığı belli. Zaten başka türlü böyle bir yerleştirme vücuda getirmek imkansız. Ama beni ürpertti biraz yine de....
Gece görüntüsünü merak ettim ama. Nasıl ışıklandırılıyor acaba??
Bu sabah havuz başından GÜNAYDIN
Merhaba,
Süs havuzu uygulama detayları için aşağıdaki başlığa bakabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/3206.htm
Hepsi de çok harikalar.Bende hep şuna inanmışımdır, suyun olduğu yerde hayatta vardır.Suyu çok severim, yazın tatile gittiğim zamanlarda bile denizden çıkmam. Su çevresindeki herşeye hayat veriyor.Bambaşka bir atmosfere çeviriyor.Benimde böyle bir bahçem olmasını çok isterim ama eldekilerle yetinmek zorundayım.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Allah herkesin gönlüne göre versin.
Nuri Murvet
20-02-2013, 22:42
Gece görüntüsünü merak ettim ama. Nasıl ışıklandırılıyor acaba??
Sayın Eser ilhan
Işıklandırılmış fotoğrafları yok...
Hay Allah...
Bakın şimdi bende merak etmeye başladım...
371585
Eser İlhan
21-02-2013, 10:18
Mesaj 75' deki fotoğraf : İşte benim bahçem... ;) (Allah söyletiyor diyelim ve evrene mesajımızı yollayalım. Niye olmasın, di mi ama ;) )
Nuri Murvet
21-02-2013, 19:49
Mesaj 75' deki fotoğraf : İşte benim bahçem... ;) (Allah söyletiyor diyelim ve evrene mesajımızı yollayalım. Niye olmasın, di mi ama ;) )
Sayın Eser İlhan,
Evrene mesajda, fazla aceleci davranmayalım...;)
Örnekler çok fazla....
Su Bahçeleri
371847
Su Bahçeleri
Nuri Murvet
28-02-2013, 21:08
Su Bahçeleri
373890
Su Bahçeleri
Nuri Murvet
17-03-2013, 20:26
Su Bahçeleri
379398
Nuri Murvet
20-03-2013, 19:49
Su Bahçeleri
380075
Nuri bey hepsi mükemmel! İnsan bakarken kendinden geçiyor. :p
Sormak istiyorum; bunlardan bir veya birkaç tanesini uygulamak için en az kaç dönüm gerekiyor? :)
Nuri Murvet
21-03-2013, 19:37
Nuri bey hepsi mükemmel! İnsan bakarken kendinden geçiyor. :p
Sormak istiyorum; bunlardan bir veya birkaç tanesini uygulamak için en az kaç dönüm gerekiyor? :)
Merhaba sayın Coyan,
Dönüm, çok büyük bir alan...
Su bahçesinin yapımı...
Hayal gücüne ve birazda bütçeyle, doğrudan ilişkilidir.
Nuri Murvet
22-03-2013, 10:42
Su Bahçeleri
380430
380431
380432
Bu görselleri bulup bulup koyuyorsunuz , aklım bunlarda kalıyor :(
Ya memleketi değişmeliyim :D
Belki de bu şehri başka bir iklime taşımalıyım :)
Siz beni sonunda çatlatacaksınız :D
Nuri Murvet
28-03-2013, 21:44
Merhaba sayın olcim
;)
Su Bahçeleri
382968
bahçeye ben de yapmalıyım diye iyiden iyiye düşünüyorum :)
Nuri Murvet
02-04-2013, 19:16
Merhaba sayın olcim
Su Bahçeleri
Su bahçelerine seyir zenginliği katan ayrıntılar...
384657
Nuri Murvet
04-04-2013, 18:58
Su Bahçeleri
385506
Su Bahçeleri
İllaki kocaman olacak, şöyle olacak, böyle olacak deyip...
Çıkmazlara girmeden...
362866
362867
Sayın Murvet hocam;
bu verdiğiniz örnek çok kolay gibi heleki yeni başlayanlar için.Ben bu tarz örneği geçmiş bir zamanda internette görmüştüm, ama malesef yapılış şeklini şimdi hatırlayamıyorum:(
Ben bahçe katı olan evimin önüne minicik bir süs havuz yapma niyetindeyim. Kullanmak istediğim meteryal, büyükçe bir leğen olacak.Onun içine fışkıran suyu sağlayabilir miyim , bu konudaki bilginizden faydalanabilir miyim?
Kış bahçesi olarak tasarladığım yerden vazgeçerek yere kum taş atarak üstünü bir güzel sıva çektirdik.Dünde bahçe taşını aldık inşallah hafta sonuna döşemesi biten kocaman bir veranda olacak.Verandadan sonra bir basamak boyu sonrası toprak alana giriliyor.Size bahsini ettiğim süs havuzunu verandanın bittiği yerden yaklaşık 2 veya 3 adım sonra kurmayı düşünüyorum.İnşallah resim yüklemeyi öğrendikten ve işlerimi kolayladıktan sonra buraya resimleri atacağim.Önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler...
Eser İlhan
17-04-2013, 16:58
İnternette su bahçelerine ait görüntüleri tararken ilginç bir uygulama ile karşılaştım. Tel kafes içine doldurulan taşları kullanarak şık bir havuz yapımı :
Hayal gücünün sınırı yok. çevresi birçok şekilde zenginleştirilebilir ;)
391460
391461
391462
canannuman
05-06-2013, 09:51
su vanilyası
Bu nasıl bir kibar çiçekmiş MAAŞALLAH. Tamam Nilüferler, su sümbülü güzel ama bu nasıl bir kibar alımı var. Hayran oldum. MAAAŞALLAH.
canannuman
05-06-2013, 09:55
Her yerde güzel...
Böyle bir örneği filtresiz denemeyi düşünüyorum acaba filtresiz ve minik boy koi ile olurmu?
nurcanaybay
05-06-2013, 11:17
Canan hanım ,
filtreye gerek yok , nilüfer düşünüyorsanız saksının daha derin olması gerek ama su sümbülü - su marulu gibi bitkiler için sorun olmaz .Balık düşünmeyin derim ( saksı çok çok
büyük olmadıkça ) , bir kaç çeşit bitki suyun temizliğini sağlıyacaktır.
Benim havuz da da filtre yok , bitkiler bu dengeyi sağlıyorlar.
Nautilus Cycad
05-06-2013, 16:55
Herkeze selamlar. Konuya bir heyecan ile girdim ama hiç örnek yok ?
Su bahçesi bahçenin ortasında 50-60cm derinliğinde etrafı pahalı taşlar ve birkaç Su bitkisi ile bezenmiş kurbağa havuzu değildir. Su bahçesi yaşan suyun oluşturduğu bahçedir. Su gezer gelir bünyesinde bitkiler balıklar ve bir habitat barındırır. Su oynar suyun sesi duyulur.
Su bahçesi **** water garden diye google **** youtube a yazdığımızda bunların hepsi zaten çıkıyor. Burada bence üyeler kendi yaptıkları su bahçelerini ve yapım aşamalarını anlatıp fotoğraflandırmalılar.
Hadi bekliyoruz.. Benden bu şekilde ciddi bir çalışma yakında gelecek....
Eser İlhan
05-06-2013, 17:22
Herkeze selamlar. Konuya bir heyecan ile girdim ama hiç örnek yok ?
Su bahçesi bahçenin ortasında 50-60cm derinliğinde etrafı pahalı taşlar ve birkaç Su bitkisi ile bezenmiş kurbağa havuzu değildir. Su bahçesi yaşan suyun oluşturduğu bahçedir. Su gezer gelir bünyesinde bitkiler balıklar ve bir habitat barındırır. Su oynar suyun sesi duyulur.
Su bahçesi **** water garden diye google **** youtube a yazdığımızda bunların hepsi zaten çıkıyor. Burada bence üyeler kendi yaptıkları su bahçelerini ve yapım aşamalarını anlatıp fotoğraflandırmalılar.
Hadi bekliyoruz.. Benden bu şekilde ciddi bir çalışma yakında gelecek....
Ben de bahçemde "yaşayan bir su düzeneği" planlamaktayım. Bu bağlamda çalışmanızı "ayinesi iştir kişinin" düsturuna paralel olarak heyecanla bekliyorum. Ama burada sergilenen örnekleri de küçümsemeyin, "kurbağa havuzu" düzeyinde olduklarını hiç düşünmüyorum doğrusu.
Su Bahçeleri başlığının ilk mesajını, açılış amacını gözden kaçırdıysanız okumanız açısından aşağıya alıyorum:
Merhaba
Suyun varlığı bahçeyi canlandırır, görsel zenginlik katar.
Cezp eder, sakinleştirir, huzur verir, rahatlatır doğal yaşamı bahçeye çeker.
Biraz hayal gücüyle hayalinizdeki su bahçesini birkaç metrekarelik bir alanda bile gerçeğe dönüştürebilirsiniz.
Konu olarak Peyzaj : Bahçe, Su, kaya, tasarım, uygulama başlığında kendi tasarım ve uygularımızı sizlerle paylaşıyorum.
Arşiv fotoğraflarımda keyifle izlediğim ve bize ilham kaynağı olan dünya bahçelerinden örnekleride sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sizlerinde hayalini kurduğunuz veya sahip olduğunuz su bahçeleri örneklerinin paylaşılması sayfaya zenginlik katacaktır.
Saygı ve selamlarımla...
Gördüğünüz gibi, bu başlığın açılış amacı sadece görsel anlamda, fikir edinmek ve esinlenmek adına yerli ve yabancı kaynaklardan alınmış su bahçelerinden görüntüler paylaşmak. Daha fazlası yok...
Su bahçeleri yapım aşamaları ve üyelerin kendi el emekleriyle yarattıkları su bahçeleri belki de yeni bir başlık altında derli toplu olursa çok daha iyi olur, ihtiyaç halinde ulaşılması daha kolay olur. Ne dersiniz?
Nautilus Cycad
05-06-2013, 21:43
Kurbağa benzetmem yanlış anlaşıldıysa affola. Amacım kimseyi küçüksemek değil. Burada kimseye atıfta bulunmadım. Sadece daha heyacan katmak lazım diye düşünüyorum. Dünyada bitkiden güzel güzel bir şey varsa o da su bahçeleridir. Birbirini tamamlar daha doğrusu.
Şöyle izah edeyim. Bir hevesle hazırlanan su bahçeleri ( su birikintileri ) taşlar ile bitkiler ile bezeniyor. Sonrasında O birikintilerde ruh olmadığı için belli bir süre sonra kurbağa bahçesine dönüyor demek istedim. Çoğunun sonu bu. Bu son çok üzücü. Yaşayan su bahçesi yapmak en güzeli... İçerisinde balıkların oynadığı suyun tepelerden dolaşıp etrafı dolanıp gezdiği yaşayan su bahçeleri....
Belkide yanlış izah ettim. Ama inanın amacım kimseye atıfta bulunmak değil. Sadece bu bölümü canlandıralım istiyorum.
Nuri Murvet
09-09-2013, 18:26
Su Bahçeleri
440119
Nuri Murvet
21-11-2013, 19:29
Su Bahçeleri
455720
Nuri Murvet
12-12-2013, 21:37
Merhaba sayın habiş,
Su Bahçeleri
460330
Bunlarda benden,tenkit ve yorumlarınızı bekliyorum,saygılar.
Çok güzeller ! Ben tenkit edecek bir şey bulamadım . :rolleyes: Sanırım akvaryumu kurmalıyım .:D
havuz lineri nerden bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
avşarkızı
20-01-2014, 12:16
sayın alpediz tenkit değil takdir ettim ama birazda kıskandım çok güzel olmuş elinize sağlık
havuz lineri nerden bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
*** havuz liner i olarak benim araştırmalarımda ciddi kuruluşlardan birinin adresini veriyorum gereken bilgileri size vereceklerdir..saygılar
Hakteks Tekstil Tic. Ve San. AŞ.
Adres : Çatalca İnceğiz Köyü Yolu Üzeri Çatalca/İstanbul/Türkiye
Tel. : +90-212-789 44 50 Pbx
Mobil : +90-533-773 28 80
Fax : +90-212-789 26 21
Web: HAKTEKS Group|Branda,Suni Deri ve Endüstriyel Teknik Tekstiller (http://www.hakteks.com.tr)
Facebook : https://www.facebook.com/hakteks
E-mail: hakteks@hakteks.com.tr
Nuri Murvet
13-02-2014, 20:04
Su Bahçeleri
469410
cidden çok güzel resimler :)
yapanların ellerine sağlık.
Nuri Murvet
03-03-2014, 20:09
Su Bahçeleri
473764
ilksenozturk
04-03-2014, 06:33
bazı tasarım su havuzları eskiyince güzelleşiyor. hani birazcık yosunlanınca, biraz hırpalanınca...
Nuri Murvet
22-08-2014, 21:12
Su Bahçeleri
514426
acropora
25-08-2014, 11:43
Harika, benim en fazla sevdiğim dizayn bu. Ama çok büyük bir bahçe gerektiriyor.
Nuri Murvet
27-10-2014, 12:31
Su Bahçeleri
523036
Eser İlhan
27-10-2014, 16:55
Çok güzel... Ama sanki ortadaki fıskiye olmasa daha güzel olurmuş gibi geldi. Herşey doğal, o plastik. Bir kayanın içinden kaynasa su mesela...;)
Nuri Murvet
30-10-2014, 16:02
Çok güzel... Ama sanki ortadaki fıskiye olmasa daha güzel olurmuş gibi geldi. Herşey doğal, o plastik. Bir kayanın içinden kaynasa su mesela...;)
Evet, çok haklısınız. Ortama hareket kazandırsın diye konulmuş fakat doğal yapının içinde sırıtmış...
Nuri bey; Bir arkadaşım boya gibi bir malzemenin püskürtülerek kullanımı ve su geçirmez ve dayanıklılığı ile ilgili televizyonda proğram izlemiş. Ürün tanıtımında karton, karpuz, ytong sanırım malzeme üzerine sprey gibi boyanarak su yalıtımı ve dayanıklılığı sağlıyor. Bu malzemeden kullandınız mı. Bu konuda bilginiz var mı. Ben ve o arkadaş arazide çukur açarak yağmur suyunu biriktirmeyi ve yazın kullanmayı düşünüyoruz. Arazi eğimli. Yağmur suyunu toplama imkanı var.
.:: Duayen Yapı İzolasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. ::. (http://www.duayen.com.tr/video.php)
Nuri Murvet
04-11-2014, 18:43
Nuri bey; Bir arkadaşım boya gibi bir malzemenin püskürtülerek kullanımı ve su geçirmez ve dayanıklılığı ile ilgili televizyonda proğram izlemiş. Ürün tanıtımında karton, karpuz, ytong sanırım malzeme üzerine sprey gibi boyanarak su yalıtımı ve dayanıklılığı sağlıyor. Bu malzemeden kullandınız mı. Bu konuda bilginiz var mı. Ben ve o arkadaş arazide çukur açarak yağmur suyunu biriktirmeyi ve yazın kullanmayı düşünüyoruz. Arazi eğimli. Yağmur suyunu toplama imkanı var.
.:: Duayen Yapı İzolasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. ::. (http://www.duayen.com.tr/video.php)
Merhaba sayın Muda,
Bahsettiğiniz malzemeden kullanmadık...
Kullanılan malzeme yalıtım sağlayabilir, fakat siz toprakta çukur açarak yapacağınız deponun zeminide esnek olacaktır. Bu tür yalıtım malzeleri ile yapılan yalıtımlar sağlıklı olmaz gibi görünüyor.
Sizin için en iyi malzeme havuz brandası (Liner) veya tır brandası ile yapılan malzemeler verimli olacaktır.
526394
Benimde böyle bir havuzum var ancak bitki tavsiyelerine ihtiyacım var.
bulabildiğim japon şemsiyesi, lotus, adını bilmediğim gölden topladıgım bir bitki ve aynı şekilde gölden aldıgım sazlıklar. Resimlerde büyük yapraklı ince yapraklı çok ilginç bitkiler var tavsiyelerde bulunabilirsiniz çok memnun olurum .
Nuri Murvet
21-11-2014, 17:26
Su Bahçeleri
527099
Nuri Murvet
16-03-2015, 12:12
Su Bahçeleri
541163
Harika işler başarmışsınız tebrik ederim, ellerinize sağlık.
lalebenli
20-10-2015, 00:45
Ben de bu canım arabaları nasıl kıyıp koymuşlar oraya diyorum. Ama gözler bayram eder
Murat Maral
11-11-2017, 22:54
Su bahçeleri için kullanılacak en iyi çözüm püskürtme sistemler gibi görünüyor. Önce köpük püskürtüp sonra üzerine Muda Beyin önerdiği malzeme püskürtülüyor. Açıkçası örtülerle karşılaştırıldığında ek yerinin olmaması büyük avantaj gibi görünüyor.
polyurea kaplama (http://www.polyureakaplamalar.com) konusunu biraz araştırdım aşağıda kapsamlı bir siteyi paylaşıyorum her türlü açıklama sitede mevcut.
Polyurea Kaplama | Polyurea Su Yalıtımı, Epoksi Kaplama Sitesi (http://www.polyureakaplamalar.com)
0 532 277 2328
info@polyureakaplamalar.com
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.