Nuri Murvet
07-01-2013, 16:13
Merhaba
Bahçe sayfamda paylaşılmış bir lezzet tarifi...
Sahibi sayın Güler.
Bu farklı, sıradışı, harika salatayı hatta bu güzel ara yemeği bahçem sayfasında sıkışıp kalmasına gönlüm razı gelmedi...
Bir başlığı hak ediyor.
Karnıbahar mevsimi geçmeden, denemenizi tavsiye ederim.
Bahçe sayfamdan "alıntıdır" (Burada) (http://www.agaclar.net/forum/1080676-post49.htm)
" Karnı bahar - Çok ekmişim, kime istermisin desem... Hayır istemiyorum diyor." diye yazmışsınız. Bana niye sormadınız ki?
Çiğ çiğ karnı baharı yemenizi tavsiye ederim. Güzel bir dip eşliğinde harika oluyor. Kime ikram etsem bayılıyor.
(karnıbaharları olabildiğinde ufak çiçeklere ayırın, en büyüğü baş parmağınızdan da küçük olsun. Onları bir kaseye doldurun.
Süzülmüş 3-4 çorba kaşığı yoğurdun içine 3-4 diş döğülmüş sarımsak karıştırarak koyuca sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Arzu edenler buna bir çorba kaşığı mayanoz de ilave edebilir.
Biraz kırmızı pul biber, bolca kuru nane, (tuzu zaten sarımsak döğerken kattınız) bir kaç damla zeytinyağı ilavesi ile yapacağınız dip de hazırsa, bu çiğ karnı bahar çiçeklerini bu sosa batıra batıra yiyin.)
Eğer tadını alırsanızi, karnı baharları dağıtmaktan vaz geçeceğinize eminim.
Afiyet olsun...
Not: biraz da ince kıyılmış dereotu da ilâve edin.
Bahçe sayfamda paylaşılmış bir lezzet tarifi...
Sahibi sayın Güler.
Bu farklı, sıradışı, harika salatayı hatta bu güzel ara yemeği bahçem sayfasında sıkışıp kalmasına gönlüm razı gelmedi...
Bir başlığı hak ediyor.
Karnıbahar mevsimi geçmeden, denemenizi tavsiye ederim.
Bahçe sayfamdan "alıntıdır" (Burada) (http://www.agaclar.net/forum/1080676-post49.htm)
" Karnı bahar - Çok ekmişim, kime istermisin desem... Hayır istemiyorum diyor." diye yazmışsınız. Bana niye sormadınız ki?
Çiğ çiğ karnı baharı yemenizi tavsiye ederim. Güzel bir dip eşliğinde harika oluyor. Kime ikram etsem bayılıyor.
(karnıbaharları olabildiğinde ufak çiçeklere ayırın, en büyüğü baş parmağınızdan da küçük olsun. Onları bir kaseye doldurun.
Süzülmüş 3-4 çorba kaşığı yoğurdun içine 3-4 diş döğülmüş sarımsak karıştırarak koyuca sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Arzu edenler buna bir çorba kaşığı mayanoz de ilave edebilir.
Biraz kırmızı pul biber, bolca kuru nane, (tuzu zaten sarımsak döğerken kattınız) bir kaç damla zeytinyağı ilavesi ile yapacağınız dip de hazırsa, bu çiğ karnı bahar çiçeklerini bu sosa batıra batıra yiyin.)
Eğer tadını alırsanızi, karnı baharları dağıtmaktan vaz geçeceğinize eminim.
Afiyet olsun...
Not: biraz da ince kıyılmış dereotu da ilâve edin.