Bağlan

View Full Version : Kemaliye tarhanası




fatma sunay
11-09-2011, 19:52
245168

Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu

245169

Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı

245170

tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır
Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.
245171

Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.
245172




cemo
11-09-2011, 19:56
Kışlıkların hazırlığı bitene kadar bu sayfaya bakmıyacağım. Ağzım şapur şupur oldu yahuuu:)))

fatma sunay
11-09-2011, 19:58
245173

Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor.

Sevgili Uzaylı umarım açıklamalarım anlaşılmıştır sende yapabilirsin biz çok seviyoruz ve her misafirimizede illaki bu tarhanadan pişiririz.

fatma sunay
11-09-2011, 20:01
Kışlıkların hazırlığı bitene kadar bu sayfaya bakmıyacağım. Ağzım şapur şupur oldu yahuuu:)))

Canım benim eniyisi sen bu kışı gel bizde geçir....
Ben sana biraz kilo aldırıp baharda geri yollarım...

bahtiyar02
11-09-2011, 20:45
[QUOTE=fatma sunay;858060]245173

Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor.

Sevgili fatma sunay;Her yörenin damak zevki ortak;)Bizde dövme çorbası denir ayrıca içine çok az nohut konur ve soğuk tüketilir.Her mevsim severek tüketiyoruz. Ellerinize sağlık.
Saygılar

fatma sunay
15-09-2011, 19:33
245834

245835

245836

kızılcık şekerlemesi iyice güneşte suyunu çekti

Sevgi Durul
15-09-2011, 19:39
Elinize sağlık, sevgili fatma sunay. Güzel günlerde afiyetle yemek nasip olsun inşallah.
Bu tarhanadan Eskişehir'in yerlileri de yapar. Yiyenler çok lezzetli olduğunu söyler. Ben hiç tatmadım.

fatma sunay
15-09-2011, 20:01
Elinize sağlık, sevgili fatma sunay. Güzel günlerde afiyetle yemek nasip olsun inşallah.
Bu tarhanadan Eskişehir'in yerlileri de yapar. Yiyenler çok lezzetli olduğunu söyler. Ben hiç tatmadım.



Sevgili SDurul teşekkür ederim Bizler çok sevdiğimiz için bize güzel olabilir ama herkesin damak zevki başka. Beğenmeyenlerde olabilir umarım sizde tadarsanız seversiniz. Et suyu ve tereyağı da kydunmu lezzetine lezzet katıyor. Artık bize afiyet olsun sizede birkerecik tadmak nasip olsun...