Bağlan

View Full Version : Turunç/ Taş Porsuk bonsaisi

turunç
13-01-2007, 15:39
Dayanamayıp satın aldığım evlatlık bonsaimi paylaşmak istedim. Porsuk çok güzel bir ağaç türü. Çok severek bakıyorum. Diğer porsuklara göre daha uzun yaprağı var sanki. Bir de yaprak uçları batacak şekilde sivrilmiş değil, daha yumuşak..

Taş porsuk
6537

Halit Togay
13-01-2007, 18:08
Bunun porsuk olduğunu sanmıyorum.

turunç
13-01-2007, 18:50
Bu bir porsuk. Ali hocamızın uç alımıyla ilgili çalıştığı ağacın aynısı Taxus baccata... Ali hocanın porsuk ağacı (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=43554&postcount=25)

acerpalmatum
13-01-2007, 22:11
Ben de bu türü daha önce görmemiştim belkide yaprakları büyük olduğu için böyle düşündüm.

Porsuk veya değil evlatlık evlatlıktır. Terbiyesini iyi vermek lazım :D

turunç
13-01-2007, 22:33
İlk aldığımda netten çok araştırdım ve Ali hocamızın çalışmasınıda ekleyince Taş porsuk denilen çeşit olduğuna kanaat getirdim. Diğer porsuklarda yapraklar karşılıkl şekilde dallardan çıkıyor. Sizi yanıltan bu olsa gerek. Bu çeşitte yapraklar sarmal şekilde dizilmiş.

Başka açıdan çekilmiş resim...
6551

Ali H. ALI
14-01-2007, 08:36
Herkese iyi gunler, Turuncun resmini ekledigi agacin Porsuk[Taxus baccata] oldugunu dusunuyorum. Belki turuncun agacindaki yapraklar az daha genis ve biraz daha uzun olabilir. Asagida porsuk agacimdan yapraklarinin bir bolumunu gosteren resim var, Turuncun agaci ile karsilastirabilirsiniz. Hepinize guzel bonsaili gunler diliyorum.

6555
Taxus baccata[Porsuk] yapraklari