View Full Version : Tarım ve ziraat ürünleri üretim ve pazarlama kooperatifçiliği
dost_kral05
11-03-2013, 19:13
arkadaşlar açıkcası reklamları görünce ağzım sulandı üye olmayı çok istiyorum
bugün firmayı aradım koop batması durumunda ne oluyor dedim
ödemiş olduğunuz maliyeti geri alıyorsunuz dediler
benim düşüncem proje zarar etmez çünkü
ıpard projesi kapsamında %65 e kadar devlet hibesiyle hayvancılık tesisi kurulabiliyor buda tesis masraflarını önemli ölçüde düşürüyor.
seçilen koyun ırkı malum motor gibi çalışıyor en az ikiz doğuruyor 3 sene içinde 5 ken 50 ye çıkıyor ve etinden epey fayda sağlanabiliyor
keçinin ise sütü ön plana çıkmakta ve karlı bir yatırım
3 sene sonunda bize verecekleri asgari ücret aslında az bile ama bana göre yinede hayat boyu alınacağı için karlı bir yatırım
ancak kafamı karıştıran şeyler sözleşmenin açık ve net olmaması
bu zamana kadar atılmış somut bir adım olmaması adamların sitelerine bakıyorum boş araziyi çekip koymuşlar
ayrıca keçiler halep keçisi denio reklamda saanen keçisi çıkıyor
bu iş hem bizim hemde bu işi planlayanlar için karlı olur
tabi bu koop başındakiler aç gözlülük yapıp milleti dolandırmaya çalışmazsa
arkadaşlar açıkcası reklamları görünce ağzım sulandı üye olmayı çok istiyorum
bugün firmayı aradım koop batması durumunda ne oluyor dedim
ödemiş olduğunuz maliyeti geri alıyorsunuz dediler
Yalnız eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz firma batarsa ödemiş olduğunuz maliyeti kaybeder zira alacaklılara ödeme yapılmalı para basamayacağına göre bu parayı nasıl ve nereden ödeyecek:confused:
vetman996
12-03-2013, 12:59
Merhaba Değerli Dostlar. Tartışmalara son noktayı koyabilecek bir yazı paylaşmak istedim.
Hayvancılıkta saadet zincirine dikkat
Ali Ekber Yıldırım yazısı
İnek, koyun ve keçi üzerinden saadet zincirleri kuruluyor. Yatırımcılar düzenli gelir vaadiyle zincire dahil ediliyor. Ortada hiçbir tesis, işletme yok.
Anadolu'nun pek çok yerinde bir inek parasına üç-beş koyun veya keçi parasına saadet zincirlerine ortak kaydediliyor. Geçmişte farklı alanlarda birçok örneği ve mağduru olmasına rağmen, insanlar bu saadet zincirlerinin halkası olmaktan çekinmiyor. Bir süre sonra inek, keçi ve koyun mağdurları diye medyada boy gösterenler olursa kimse şaşırmasın.
Hayvancılıkta saadet zinciri nasıl oluşturuluyor?
Öncelikle saadet zincirini doğuran koşullara bakmakta yarar var. Hayvancılık sektörüne yönelik yatırım yapanlara devlet sıfır faizli kredi veriyor. Destekler ise her yıl artırılıyor. Buna rağmen para kazanamadığını söyleyip çiftliğini elden çıkarmaya çalışanlar var.
Kar ortaklığı adı altında para topluyorlar
Devletin verdiği desteğin ve kredilerin cazibesine kapılıp sektöre girenler hayal kırıklığı yaşarken, yıllarca bu işi yapan küçük yetiştiriciler ise yüksek girdi maliyetleri nedeniyle üretimi sürdüremedikleri için hayvancılığı bırakıyor.
Buna rağmen kamuoyunda devletin verdiği kredilerin de etkisiyle hayvancılığa yatırımın çok karlı bir iş olduğu algısı var. Bu algıdan yararlanmak isteyenler, geçmişte birçok örneği yaşanan ve çok sayıda mağdur yaratan "saadet zinciri"ni oluşturmaya çalışıyor.
Yatırım yapmak isteyen veya düzenli bir gelir elde etmek isteyenlere "kar ortaklığı" veya "ayni ürün" verme vaadiyle yatırımcıdan para toplanıyor.
Yaygın olan yöntemlerin başında "1 inek parası" yani 5 bin lira ile saadet zincirine ortak kaydedilmesi geliyor.
Ortada hiçbir yatırım, işletme yok. Vatandaşa deniliyor ki, "bir defaya mahsus 5 bin lira yani sadece "1 inek parası" vererek ortak olabilirsiniz. İlk 6 ay herhangi bir geri ödeme yapılmayacak. İşletmeler kurulduktan sonra ve 6 ayın sonunda başlamak üzere her ay 200 lira net geliriniz olacak. Üstelik ineğiniz doğurdukça geliriniz katlanarak artacak."
Bir başka uygulama ise küçükbaş hayvancılıkta var. Vatandaşa 3-5 keçi veya koyun ile ortak olabileceği söyleniyor. Koyun veya keçilerin ırk özellikleri uzun uzadıya anlatılıyor. Süt verimleri, et verimlerinin ne kadar yüksek olduğu söyleniyor. Yine düzenli gelir ve ayni ürün vaadinde bulunuluyor.
Saadet zincirini tanıtmak için sosyal medya çok yaygın olarak kullanılıyor.
Ulusal yayın yapan kanallara reklam veriliyor
Bazıları açıkça olmasa da özellikle telefon görüşmelerinde ama çoğunlukla yüz yüze görüşmelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın adını kullanıyor. Ulusal yayın yapan televizyonlara ilan veriliyor.
Bu yöntemlerle paralar toplanıyor. Geçmişte farklı alanlarda yaşanan ve çok sayıda mağduru olan bu tür saadet zincirlerine vatandaşlar sorgulamadan para yatırıyor.
Bize de konuyla ilgili çok sayıda telefon geliyor. Böyle bir ortaklığın karlı olup olmayacağını soranlar var. Ailesinin hayvancılık yaptığını ama artır sürdüremediğini, hayvanlarını bu tür bir ortaklığa dahil edip edemeyeceğini soranlar oluyor. Bu tür bir yatırımın sürdürülebilirliğini soruyorlar.
Geçmişte yaşanan örnekleri hatırlatarak bu tür işlere girilmemesi gerektiğini anlatıyoruz.
Son zamanlarda bu talepler o kadar çok arttı ki, hayvancılık yapanlar da bu işten çok rahatsız. Sektöre zarar verileceğinden korkuyorlar.
Gurbetçi vatandaşımıza hayal satıyorlar
Hayvancılığa yatırım yapanlar uyarıyor. "Biz çok büyük paralarla yatırım yapıyoruz. Kendi yemimizi üretiyoruz. Eti, sütü en iyi fiyattan satmaya çalışıyoruz. Günün 24 saati işimizin başındayız ve buna rağmen hayvan başına vaat edilen paraları kazanamıyoruz. Yurttaşlarımızın ve devletin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeli. Yaşamı boyunca Almanya'da çok zor şartlarda alın teri ile kazandıklarını bu tür saadet zincirlerinde kaybeden binlerce yurttaşımız var. Bunlar örnek alınmalı. Bu tür saadet zincirlerine kesinlikle itibar edilmemeli."
Özetle, "hayvancılığın çok karlı bir iş olduğu" algısı üzerine saadet zincirleri oluşturuluyor. Yurttaşlar düzenli gelir sağlama hayaliyle paraları ile zincirin birer halkası oluyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise gelişmeleri izlemekle yetiniyor. Yeni mağdurların olmaması için Bakanlık en azından yurttaşlara açıklama yapmalı.
Ali Ekber Yıldırım/Dünya
Selamlar... Saygılar...
Mutlu Kutlu
12-03-2013, 14:49
Bu yazının altına imza atılır işte,
Bu gibi saadet zinciri koop örneklerinde olduğu gibi, köşe olan büyükbaş haramzade yöneticiler olur. Öpülen bu işlere para yatıran kişiler olur. Devlet uzaktan bakar, öpülen vatandaşlara ''aklınız yokmuydu, yatırmasaydınız paranızı'' der geçer.
Birde bankadan kredi çekip bu işlere girenin vay haline.
İsmail Karagülle
12-03-2013, 16:29
Merhaba Değerli Dostlar. Tartışmalara son noktayı koyabilecek bir yazı paylaşmak istedim.
Hayvancılıkta saadet zincirine dikkat
Ali Ekber Yıldırım yazısı
İnek, koyun ve keçi üzerinden saadet zincirleri kuruluyor. Yatırımcılar düzenli gelir vaadiyle zincire dahil ediliyor. Ortada hiçbir tesis, işletme yok.
Anadolu'nun pek çok yerinde bir inek parasına üç-beş koyun veya keçi parasına saadet zincirlerine ortak kaydediliyor. Geçmişte farklı alanlarda birçok örneği ve mağduru olmasına rağmen, insanlar bu saadet zincirlerinin halkası olmaktan çekinmiyor. Bir süre sonra inek, keçi ve koyun mağdurları diye medyada boy gösterenler olursa kimse şaşırmasın.
Hayvancılıkta saadet zinciri nasıl oluşturuluyor?
Öncelikle saadet zincirini doğuran koşullara bakmakta yarar var. Hayvancılık sektörüne yönelik yatırım yapanlara devlet sıfır faizli kredi veriyor. Destekler ise her yıl artırılıyor. Buna rağmen para kazanamadığını söyleyip çiftliğini elden çıkarmaya çalışanlar var.
Kar ortaklığı adı altında para topluyorlar
Devletin verdiği desteğin ve kredilerin cazibesine kapılıp sektöre girenler hayal kırıklığı yaşarken, yıllarca bu işi yapan küçük yetiştiriciler ise yüksek girdi maliyetleri nedeniyle üretimi sürdüremedikleri için hayvancılığı bırakıyor.
Buna rağmen kamuoyunda devletin verdiği kredilerin de etkisiyle hayvancılığa yatırımın çok karlı bir iş olduğu algısı var. Bu algıdan yararlanmak isteyenler, geçmişte birçok örneği yaşanan ve çok sayıda mağdur yaratan "saadet zinciri"ni oluşturmaya çalışıyor.
Yatırım yapmak isteyen veya düzenli bir gelir elde etmek isteyenlere "kar ortaklığı" veya "ayni ürün" verme vaadiyle yatırımcıdan para toplanıyor.
Yaygın olan yöntemlerin başında "1 inek parası" yani 5 bin lira ile saadet zincirine ortak kaydedilmesi geliyor.
Ortada hiçbir yatırım, işletme yok. Vatandaşa deniliyor ki, "bir defaya mahsus 5 bin lira yani sadece "1 inek parası" vererek ortak olabilirsiniz. İlk 6 ay herhangi bir geri ödeme yapılmayacak. İşletmeler kurulduktan sonra ve 6 ayın sonunda başlamak üzere her ay 200 lira net geliriniz olacak. Üstelik ineğiniz doğurdukça geliriniz katlanarak artacak."
Bir başka uygulama ise küçükbaş hayvancılıkta var. Vatandaşa 3-5 keçi veya koyun ile ortak olabileceği söyleniyor. Koyun veya keçilerin ırk özellikleri uzun uzadıya anlatılıyor. Süt verimleri, et verimlerinin ne kadar yüksek olduğu söyleniyor. Yine düzenli gelir ve ayni ürün vaadinde bulunuluyor.
Saadet zincirini tanıtmak için sosyal medya çok yaygın olarak kullanılıyor.
Ulusal yayın yapan kanallara reklam veriliyor
Bazıları açıkça olmasa da özellikle telefon görüşmelerinde ama çoğunlukla yüz yüze görüşmelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın adını kullanıyor. Ulusal yayın yapan televizyonlara ilan veriliyor.
Bu yöntemlerle paralar toplanıyor. Geçmişte farklı alanlarda yaşanan ve çok sayıda mağduru olan bu tür saadet zincirlerine vatandaşlar sorgulamadan para yatırıyor.
Bize de konuyla ilgili çok sayıda telefon geliyor. Böyle bir ortaklığın karlı olup olmayacağını soranlar var. Ailesinin hayvancılık yaptığını ama artır sürdüremediğini, hayvanlarını bu tür bir ortaklığa dahil edip edemeyeceğini soranlar oluyor. Bu tür bir yatırımın sürdürülebilirliğini soruyorlar.
Geçmişte yaşanan örnekleri hatırlatarak bu tür işlere girilmemesi gerektiğini anlatıyoruz.
Son zamanlarda bu talepler o kadar çok arttı ki, hayvancılık yapanlar da bu işten çok rahatsız. Sektöre zarar verileceğinden korkuyorlar.
Gurbetçi vatandaşımıza hayal satıyorlar
Hayvancılığa yatırım yapanlar uyarıyor. "Biz çok büyük paralarla yatırım yapıyoruz. Kendi yemimizi üretiyoruz. Eti, sütü en iyi fiyattan satmaya çalışıyoruz. Günün 24 saati işimizin başındayız ve buna rağmen hayvan başına vaat edilen paraları kazanamıyoruz. Yurttaşlarımızın ve devletin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeli. Yaşamı boyunca Almanya'da çok zor şartlarda alın teri ile kazandıklarını bu tür saadet zincirlerinde kaybeden binlerce yurttaşımız var. Bunlar örnek alınmalı. Bu tür saadet zincirlerine kesinlikle itibar edilmemeli."
Özetle, "hayvancılığın çok karlı bir iş olduğu" algısı üzerine saadet zincirleri oluşturuluyor. Yurttaşlar düzenli gelir sağlama hayaliyle paraları ile zincirin birer halkası oluyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise gelişmeleri izlemekle yetiniyor. Yeni mağdurların olmaması için Bakanlık en azından yurttaşlara açıklama yapmalı.
Ali Ekber Yıldırım/Dünya
Selamlar... Saygılar...
Ali Ekber Yıldırım , bu işe kendini adamış konu hakkında üstad isimlerden biridir.
Uzun zamandır , Bizim de takip ettiğimiz bir konu.
Değerli vetman bu konuda senin bilgi ve tecrübelerin de tartışılmaz.
Ve başlığa yorumsuz yazmışsın.
Halbuki en çok senin yorumun önemli.
Hem mesleki kariyerin hem de icracı yapın konuyu en iyi yorumlayacaklardan biri olduğunun gerçeği var.
O yüzden , en çok senin yorumuna ihtiyaç var.
Tartışmalardan hoşanmaz yapın icabı , YORUM yapmıyorsun sanırım
BÜYÜKANADOLU
14-03-2013, 11:14
Süt geliri üç yıl boyunca yok sayılması , esnasında , kaç yavru alınacak.
Üç yıl içinde , (üye diyelim 10 keçi ile katıldı )
üyenin keçi varlığı sayısı nereye ulaşacaktır.
10 keçi ile katıldığı takdirde 3 yıl içerisinde alacağımız yavru verimini 100 olarak kabul ediyoruz. Üyenin keçi sayısında artış veya azalma olmamaktadır. Yavrular kooperatif bünyesinde kalmaktadır.
Üyelikten ayrılma durumunda kişi kaç baş hayvanla katıldıysa direk hayvanları alıp çıkabilir veya ayrıldığı zamanın bilanço değerinden parasını alıp çıkabilmektedir.
drhegeli
14-03-2013, 11:40
Anasayfa - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi (http://ssbuyukanadolukoop.org/) sitemizin linkidir.
Sn BÜYÜKANADOLU,
kullandığınız nick ve verdiğiniz link ve cevaplara bakılırsa, ilgili kooperatif ile bir bağınız var. Ama nedir? Belirtmemişsiniz. Kendinizi tanıtmamışsınız. (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm)
İlgili kooperatif ile bağınız nedir? Görev ve sorumluluğunuz nedir?
Eğer bir bağınız var ise, burada bulunmanız hem bizim için, hem de sizin için bir şanstır. Bizler kaygılarımızı giderebiliriz. Sizler de kendinizi iyi bir şekilde kendinizi tanıtabilirsiniz.
İsmail Karagülle
15-03-2013, 22:44
10 keçi üç yılda 100 oğlak hesabından sonra , bir kaç kilo et ve askari ücret kadar bir gelir elde etmesi , halinde geride kalan esas gelir kimi zengin ediyor. Bu hesap doğruysa, Bu kadar para kazanacak bir projeye niye kredi alıp başlamıyorsunuz.
Mutlu Kutlu
15-03-2013, 23:44
Komediye devam:)
Az sonra uykuya yatacağım, rüyamda 100 keçi alacağım. Bu keçiler sabaha kadar 100 bin keçi olacak, onları toptan satacağım. Uğraşamam tek tek, kısaca sabah kalktığımda ben bir milyonerim. Eski parayla trilyoner.
Bu ne biçim hesap anlayışı anlamadım ki. Bunca çiftçi var, binlerce besici var. Hepside mankafa geri zekalı, para kazanamıyorlar. Bir bu koopcuların kafa süper çalışıyor 10 keçi 3 yılda 100 olacak ve 10 keçi parası ödeyene 3 yıl sonra asgari ücret verecekler.
Üstelik ödeme kolaylığıda sağlamışlar, yarısı nakit kalanı taksit. Bu tür umut tacirlerine, kek avcılarına inanan ve güvenenlerin aklına ......
Bu hayvanlar çoğalacaklar, çoğalırken yiyecekler barınacaklar. Arada bir hastalanacaklar falan filan. Hayvanların kaç para getireceğini düşünüyorlar da, bu hayvanlara kaç para masraf yapılır. Masrafları çıktıktan sonra kaç para elde kalır, bunların hesabını yapan yok.
Tesis yok, olsa bile uçuk vaatler olmadık kar payları. Bu işten köşe olacak kişiler bu koop kurucuları, avlanan kekler avlanıldıklarıyla kalacaklar.
10 gün kadar köydeydim, yeni döndüm..
Bizim köyde, kıraç tarlaların bulunduğu bir mevki var..
Bu kıraç tarlaların geçen yıl dekarı 1000 lira falandı..Bu yıl birden 7 bin, 10 bin liraya kadar çıkmış ve satılmış tarlalar var..Oysa, münbit ovamızda bile şu an dekarı 4000 lira civarında tarlaların..
Kim alıyor bu kıraç tarlaları diye sordum, ''keçiciler'' dediler..
Kimdir bunlar, niye bu kadar yüksek fiyatla yer alıyorlar, anlayamıyorum..
Aklıma hemen bu koop'çular geldi..
İsmail Karagülle
16-03-2013, 21:07
10 gün kadar köydeydim, yeni döndüm..
Bizim köyde, kıraç tarlaların bulunduğu bir mevki var..
Bu kıraç tarlaların geçen yıl dekarı 1000 lira falandı..Bu yıl birden 7 bin, 10 bin liraya kadar çıkmış ve satılmış tarlalar var..Oysa, münbit ovamızda bile şu an dekarı 4000 lira civarında tarlaların..
Kim alıyor bu kıraç tarlaları diye sordum, ''keçiciler'' dediler..
Kimdir bunlar, niye bu kadar yüksek fiyatla yer alıyorlar, anlayamıyorum..
Aklıma hemen bu koop'çular geldi..
Hiç sanmıyorum .Bu keçiciler onlar değildir.
Tarla almak için para lazım .Ben sordum araziler nerede diye , kimini valilkten hibe aldık , kimini 49 yıllığına kiraladık diye cevap aldım .
Hangi valilikten hangi araziler diye sordum cevap alamadım . Kiraladık dedikleri içinde aynı soruya cevap gelmedi.
karadayı
17-03-2013, 17:18
http://www.facebook.com/ssbuyukanadolu?ref=tn_tnmn#!/ssbuyukanadolu
aradığınız bütün cevaplar burada mevcut.
karadayı
17-03-2013, 17:22
Kooperatifte çalışan kız arkadaşımın dediğine göre; kooperatifin ortaklarının büyük çoğunluğu polis ve subaymış.İnsan Allahdan korkmadan polis ve subayların parasını nasıl yiyebilir? Ya da nasıl batırabilir? Kooperatif başkanı Ahmet Balcı boş durmuyormuş. Kooperatife hala ortaklık devam ediyormuş. Müteahhitlere de gerçek dışı ihale vermeye devam ediyormuş. Pes doğrusu.
karadayı
17-03-2013, 17:23
Kooperatifte çalışan kız arkadaşımın dediğine göre, kooperatif başkanı başına bir şey gelmesin diye kapıya bir sürü güvenlik elemanı yerleştirmiş. Ayırca bütün katlara ve odalara kamera yerleştirmiş. Yani kooperatif üyelerinin parası ile kooperatif başkanı Ahmet Balcı kendisini korumaya almış. Sakın kimse kooperatifi basalım da Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı'dan paramızı kurtaralım diye düşünmesin. Yoksa dayak yeyip geri dönebilirsiniz. Kooperatiften parasını geri almayı düşünenler için maalesef yapılacak bir şey yok. Paralarının üzerine soğuk bir su içsinler.
karadayı
17-03-2013, 17:25
Kooperatifte çalışan kız arkadaşımın dediğine göre, gerçek dışı ihaleler düzenleyip müteahhitlerden reklam gideri adı altında 400-500 bin TL çek ve para alıyorlarmış. Ayrıca başka bir kadına da danışman adı altında 400-500 bin TL çek ve para verdiriyorlarmış. Kooperatife üye olanlar koyun keçi almak yerine kooperatifin borçlarını ödeyeceklermiş.
karadayı
17-03-2013, 17:28
Kooperatifte çalışan kız arkadaşımın dediğine göre, bugüne kadar hiçbir valilik ya da kaymakamlık yer tahsisi yapmamış. Kooperatif bugüne kadar hiçbir yeri satın almamış. Yani kooperatifin ne malı var ne mülkü, ne de hayvan yetiştireceği bir hayvan barınağı var.
İsmail Karagülle
17-03-2013, 17:29
Saadet zinciri kopuyor,anlaşılan .
karadayı
17-03-2013, 18:01
Saadet zinciri kopuyor,anlaşılan .
saadet zinciri sadece kooperatif başkanı ve yöneticiler için kurulmuş, kooperatife para yatıran üyeler ise paralarıyla figüranlık yapıyor.
Kooperatife para veren arkadaşlara bir tavsiyem var:
Hemen ellerindeki ortaklık senetleri ve taahhütnameler ile birlikte bulundukları ilin cumhuriyet savcılıklarına gitsinler. dolandırıcılık polisleri harekete geçsin. Televizyonlarda tanıdığı olanlar da televizyonculara haber versinler. anladığım kadarıyla bu yüzyılın televizyon haberi olacaktır.
karadayı
18-03-2013, 15:23
Üyelikten ayrılma durumunda üye kaç baş hayvanla katıldıysa, katılım sayısı kadar hayvanlarını alabileceğini ya da o günkü değerindeki ücretini alabileceğini.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yukarıda ki yazı, sözleşme maddelerinden birisi.
Yani, 5 keçi ile girdiniz ama 8 yıl sonra çıktığınızda, sizin o 5 hayvandan 20 tane keçi üredi diyelim.
Sistemden ayrılırken;
25 keçi mi veriyorlar?
yoksa
5 keçi mi?
Kaç hayvan ile katıldıysa diye yazdıklarına göre, demek ki 5 keçi alabileceksiniz.
(Her ne kadar 5 keçi yerine, zamanla 20-25 keçinin sütünden kar verilecekse de, mantıklı değil).
Ayrıca, ilk ödeme 3 yıl sonra başlanacağı için, kesinlikle kazançlı bir iş değil.
Bende kesinlikle güvenmedim bu oluşuma.
Kooperatifin kasası tamtakır, gelen paralar bir şekilde buhar olup uçuyor. 610 üyeden toplanan paralar nereye uçtu? Bundan sonra ortak olacakların paraları da borçlara gidecek. Senin de tahmin ettiğin gibi güvenilecek bir oluşum değil. kooperatif 3-5 milyon TL borca batık durumda. Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı ve Hikmet çetin'in yeğeni Hülya Çetin kooperatifin iflasını niye istemiyor?
ayazkentli
18-03-2013, 19:31
Şu anda savunduğun kooperatif...
Der'ken. (!?)
Ne kastettinizi anlamış değilim. Bu sonuca nasıl ulaştığınızı merak ettim.
Son cümlem size görünmüyor sanırım.
Şöyle yazıyor; Ben bu oluşuma kesinlikle güvenmedim.
:D:D
karadayı
19-03-2013, 09:58
Der'ken. (!?)
Ne kastettinizi anlamış değilim. Bu sonuca nasıl ulaştığınızı merak ettim.
Son cümlem size görünmüyor sanırım.
Şöyle yazıyor; Ben bu oluşuma kesinlikle güvenmedim.
:D:D
Sevgili ayazkentli,
Başka bir alıntı yapacağıma yanlışlıkla senin yazını alıntı yapmışım. Hakkını helal et.
karadayı
19-03-2013, 10:11
10 keçi ile katıldığı takdirde 3 yıl içerisinde alacağımız yavru verimini 100 olarak kabul ediyoruz. Üyenin keçi sayısında artış veya azalma olmamaktadır. Yavrular kooperatif bünyesinde kalmaktadır.
Üyelikten ayrılma durumunda kişi kaç baş hayvanla katıldıysa direk hayvanları alıp çıkabilir veya ayrıldığı zamanın bilanço değerinden parasını alıp çıkabilmektedir.
Büyük Anadolu kooperatifi adına yazı yazan vatandaş; kooperatif yönetimi hapise girdiğinde sen de hapise gireceksin. Çünkü insanlara gerçek dışı şeyler yazıyorsun buraya. Kooperatife para yatıranların paraları niye hala sigortalanmadı? Bu paraların Ahmet Balcı ve Hikmet Çetin'in yeğeni Hülya Çetin tarafından ne yapıldığını niye yazmıyorsun buraya.
1 koyunun 3 yılda 100 tane yavru vereceğini hangi bilimsel hesaba göre yaptınız? Dalga mı geçiyorsunuz bu milletle? Halep keçisi yılda 2 kere yavrular. bir doğumda ortalama 2,5 yavru yapar. Yılda toplam 5-6 yavru demektir. 3 yılda en fazla 18 yavru yapar. Keçinin bütün sütünü de yavrular içer. Yem vermeye başlayınca da kendi maliyetinin 2 katı kadar yem yer. Sonuç, bu işi yapan batar.
Halep Keçisi hakkındaki açıklamayı bizzat burada insanları yanıltmaya çalışan kooperatifin kendi veb sitesinden aldım. verdiğim linkte ki halep keçisi hakkındaki bilgileri okuyun. Sonra da bu kooperatif hakkında notunuzu verin.
http://ssbuyukanadolukoop.org/index.php/menu-styles/keci-ve-koyun-ueretim-projesi
karadayı
19-03-2013, 11:01
Öncelikle herkese selam,
Konu ss büyük anadolu tarım kooperatifi iken biraz dağılmış. Bu sisteme bayağı bir araştırmadan sonra bu kooperatife 10 keçi ile üye oldum.
Öncelikle şunu söylemem gerekir ki çalışanları çok tecrübesiz deneyimsiz ve işi takip etmeden uzak.
Ancak kooperatif yöneticilerinin forumda anlatıldığı kadar kötü niyetli olduklarını sanmıyorum. Ayrıca kooperatif yöneticilerinin katakulli yapmaları son zamanlarda zorlaştı diye biliyorum.
Taahhütnamesinde 2 madde dikkat çekiyor
1. 1163 kooperatifler ana sözleşme madde 16 gereği ölen ortağın kanuni mirasçılarının 3 ay içinde temsilci tayin ederek kooperatife bildirmeleri halinde, ortaklık hak ve yükümlülükleri kanuni mirasçıları lehine devam eder.
2. 1163 kooperatifler ana sözleşme madde 20 gereği, her ortak kooperatifin borçlarını karşı taahhüt ettiği pay kadar sorumludur. Üyeliğin başladığı tarihten itibaren 3. yıl sonunda başlayarak her 5 baş hayvan için her ay devletin belirlediği o yılın asgari ücret tutarının ödeneceğini, yine her 5 baş hayvan için haftada 2 kg et ve 5 lt sütün dağıtılacağını et ve süt almak istemeyen üyelere ise para......
Daha önce belirttiğim gibi personel acemi belki kurucularda acemi ama kötü niyet olduğunu inanmıyorum...
Hayvanların ve ortakların paraları Artı Sigorta tarafından sigortalanmış. Artı sigortayı bilmiyordum araştırdım bir falsosu görülmemiş.
Bu et süt dağıtımı işi kafamı biraz kurcaladı. Tüm Türkiyeden ortaklarınız olursa ne yapacaksınız diye sorduğumda bir çok yere bayilikler verip bu sorunu çözeceklerini söylediler.
Bekleyip göreceğiz.
Yalnız bol keseden atıp tutan arkadaşlar var bol miktarda. Bu adamlar bu işi başarırlarsa yüzleri ne hal alacak merak ediyorum :) Ortada hiç bir suç yokken birilerine dolandırıcılık isnat etmek millet olarak ana karakterimiz olmuş.
İstek olursa süreç hakkında buradan bilgi verebilirim.
Teşekkürler.
Merak etme,
Bu kooperatif çoktan battı. Şimdi olmayan arazilerine tesis yapmak üzere ihaleler düzenleyip müteahhitlerden çek ve para alarak yollarına devam ediyorlar. Üyelerden topladıkları paralar için hala sigorta yaptırmış değiller. Kooperatif şu anda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından denetleniyor. Bol keseden para verip üye olan arkadaşlar, şimdiden paranızın üzerine soğuk bir su için.
hasanyazan
20-03-2013, 13:41
merhaba,
yeni üye oldum. Hurriyetteki bugünki haberi okuyunca google da konuyla ilgili tecrübeleri okumak istedim, sizin forumu buldum.
Gördümki 12. aydan bugüne kadar adamlarin söylemleri degismemis, hep ayni cizgi de kalmislar hic ilerleme göstermemisler. iyiki tecrübelerinizi paylasmissiniz.
Özellikle ismail karagülle beyin ilk sayfalarda ki fikirleri müthis geldi. Eger yeni bir olusuma basladiysa mutlaka tecrübelerini okumak isterim. Selamlar
karadayı
20-03-2013, 17:13
merhaba,
yeni üye oldum. Hurriyetteki bugünki haberi okuyunca google da konuyla ilgili tecrübeleri okumak istedim, sizin forumu buldum.
Gördümki 12. aydan bugüne kadar adamlarin söylemleri degismemis, hep ayni cizgi de kalmislar hic ilerleme göstermemisler. iyiki tecrübelerinizi paylasmissiniz.
Özellikle ismail karagülle beyin ilk sayfalarda ki fikirleri müthis geldi. Eger yeni bir olusuma basladiysa mutlaka tecrübelerini okumak isterim. Selamlar
Bu da koyunlu keili 'saadet zinciri' - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22856005.asp)
ödenen paralara sigorta yapılması diye birşey söz konusu değil.
üye sayısı da 600 civarında. kooperatife hergün haciz geliyor. ne kirayı ne de personel maaşlarını ödeyebiliyorlar. dün yine personele 100-200 tl avans dağıtıldı. banka hesaplarında hacizler var.
hasanyazan
21-03-2013, 10:34
Bu da koyunlu keili 'saadet zinciri' - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22856005.asp)
ödenen paralara sigorta yapılması diye birşey söz konusu değil.
üye sayısı da 600 civarında. kooperatife hergün haciz geliyor. ne kirayı ne de personel maaşlarını ödeyebiliyorlar. dün yine personele 100-200 tl avans dağıtıldı. banka hesaplarında hacizler var.
ben daha haberi okurken öyle düsünmüstüm zaten. ama bu forumu okumam da iyi oldu, daha baska fikirler edindim. Umarim insanlar bu tuzaga düsmezler..
neyse, güzel fikirlerin takipcisiyim..:cool:
karadayı
28-03-2013, 17:20
Bu forumun konusu olan Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Kooperatifi hakkında, bu kooperatifin reklam filmlerini yapan Ya-Ya Prodüksiyon kendi veb sitesinde bu kooperatife para kaptıran herkesi uyaran bir yazı yayınladı:
"Yaya Prodüksiyon, Tanıtım ve Reklam Faaliyetlerine Hız kesmeden devam ediyor.Bir televizyon reklam filmini de başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşıyor desekte, son çalışmamız olan SS.Büyük Anadolu Ziraat Ürünleri Pazarlama Kooperatifi yapamadığı çalışmalar,tutamadığı sözler,mağdur ettikleri insanlar ile maalesef bize yakışan bir iş olamamıştır."
Reklam ve Tantm Faaliyetlerimiz - Yaya Prodksiyon - Yaya Prodksiyon (http://yayaproduksiyon.net/haber/55/17/reklam-ve-tanitim-faaliyetlerimiz)
Reklam çalışmaları tarafımızdan yapılan ,bizim yaptığımız çalışmalar ile ulusal kanallarda kendilerini ortaya çıkartan bu insanlar için bizler YA&YA Prodüksiyon olarak gerekli mercilere gerekli uyarıları yapmış olmamıza rağmen hala yayınlanmakta olan reklam yayınlarından ve doğabilecek sorunlardan mesul değiliz..
Mutlu Kutlu
30-03-2013, 13:30
Yurdumun saf ve uyanık girişimci ruhlu vatandaşları işte:))
482 bin, 420 bin dile kolay, bu rakamların dört te birini bir arada gören kaç vatandaş var acaba.
Birde başka gözle bakarsak bu 400 binli rakamları veren vatandaş kimbilir ne kazanacağım hayaliyle verdi bu paraları.
Mantıklı düşünmeyen uyanık girişimci keklere, oh olsun. Beter olun demek düşer bize..
Adli mercilerde olması gereken isim ve telefon bilgileri burada yazılamaz.
Bu içerikteki mesajlar kaldırılmıştır.
buyuk anadolu
03-04-2013, 16:45
Kooperatif yöneticilerimiz ile çalışanlarımıza yönelik suçlamalar ve ortaya atılan asılsız iddialarla ilgili dosya açılmıştır.Soruşturma no:2013/50172 Bilgilerinize...
Arkadaşlar belki biraz eski tarihli ama, aşağıdaki adrese bakar mısınız? (Artık yazılanlardan sonra imal kurallarına uyacağım diye elim ayağıma dolaşıyor. :)
Büyük Anadolu Kooperatifi hakkında (http://www.izafet.com/is-dunyasi/694180-buyuk-anadolu-kooperatifi-hakkinda.html)
Saygılar.
Sayın buyuk anadolu,
Sade ve meraklı bir vatandaş olarak, aşağıdaki hususlarda beni lütfen aydınlatır mısınız?
1- İnternet sayfanızdaki ''Projelerimiz'' bölümündeki ''Keçi ve Koyun Üretim Projesi'' kısmının tanıtım yazısında: (1. fotoğraf)
Keçi ve Koyun Üretim Projesi - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi (http://ssbuyukanadolukoop.org/index.php/menu-styles/keci-ve-koyun-ueretim-projesi)
''Halep keçisi ve Romanov koyunu ırkları düşük maliyetle çok kısa sürede çok fazla gelir sağladıkları için seçilmişlerdir.
Çiftçilerimiz bu hayvanlarda uygun fiyat ve ödeme koşullarında sahip olduklarında et ve süt veriminden yararlanmanın yanında 3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup, ortağımız olduğu sürece sürekli ve düzenli bir gelir imkanı kazanmış olacaktır diye yazılmasına rağmen,
yine internet sayfanızın ''Sözleşmeler'' bölümündeki ''Üyelik sözleşmesi (Ortaklık Belgesi)'' örneğinde bu husus ,
''Keçi/Koyun veya yukarıda tarafımca seçimi yapılan ürün/ürünler ile katılmak istediğimi.....baş keçi.....koyun ortaklığı karşılığında 3.(üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında, 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir.2012-2013 yılları için bir keçi bedeli olarak 600 TL.(Altıyüz Türk Lirası) Koyun Bedeli 800 TL. (Sekizyüz Türk Lirası) ''bakım ve yem ücreti'' KOOPERATİFİMİZİN bünyesinde kurulan ve kurulacak olan üretim çiftliklerinde sağlanacaktır.'' diye ifade edilmiştir. (2.fotoğraf)
http://ssbuyukanadolukoop.org/sozlesme.pdf
Tanıtım yazısında '' 3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup'' şeklinde, açık ve net yazılan bu husus neden aynı ifadelerle hukuki belge niteliği taşıyan ''üyelik sözleşmesine'' de yazılmamış ve ''..kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında..'' gibi muğlâk ve değişik yorumlara yolaçabilecek bir tarzda ifade edilmiştir?
''Keçi ve Koyun Üretim Projesi'' tanıtım yazınızda kar payı dağıtımının aylık olarak yapılacağı açıkça belirtildiği halde kooperatifin ''üyelik sözleşmesinde'' kar payı ödemelerinin ''aylık olarak'' yapılacağı niçin belirtilmemiştir ve ''aylık olarak'' ibaresi niçin yazılmamıştır?
İleride bir hukuki ihtilaf doğduğunda, hakimler internet sayfasında ne yazıldığına değil, üyelerin imzaladığı noter tasdikli ''Ortaklık belgesini'' dikkate alacaktır..Bu husus üyelerin menfaatleri açısından çok önemlidir.Bana göre, üyelik sözleşmeleri, hiçbir yoruma ve yanlış anlaşılmaya sebep olmayacak şekilde açık ve net olmalıdır ve ''Keçi koyun üretim projeniz'' ile ilgili tanıtım yazısıyla çelişkili ifadeler taşımamalıdır.Bu konuda görüş ve fikirlerinizi yazar mısınız?
2- Kooperatifinizin reklam ve tanıtım çalışmalarını yürütmüş olan Yaya Prodüksiyon firması, internet sayfalarında, hakkınızda ''Yaya Prodüksiyon, Tanıtım ve Reklam Faaliyetlerine Hız kesmeden devam ediyor.Bir televizyon reklam filmini de başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşıyor desekte, son çalışmamız olan SS.Büyük Anadolu Ziraat Ürünleri Pazarlama Kooperatifi yapamadığı çalışmalar,tutamadığı sözler,mağdur ettikleri insanlar ile maalesef bize yakışan bir iş olamamıştır.''
Reklam çalışmaları tarafımızdan yapılan ,bizim yaptığımız çalışmalar ile ulusal kanallarda kendilerini ortaya çıkartan bu insanlar için bizler YA&YA Prodüksiyon olarak gerekli mercilere gerekli uyarıları yapmış olmamıza rağmen hala yayınlanmakta olan reklam yayınlarından ve doğabilecek sorunlardan mesul değiliz..'' şeklinde bir açıklama yapma ihtiyacını niçin hissetmiştir?
http://yayaproduksiyon.net/haber/55/17/reklam-ve-tanitim-faaliyetlerimiz
Firmanın size dair yaptığı çok ağır ithamlara karşı diyecekleriniz nelerdir?
Onlar da mı gerçekdışı ithamlarda bulunuyorlar yoksa size karşı? Bu firma hakkında da suç duyurusunda bulundunuz mu?
3- Hürriyet Gazetesinin ''ekonomi'' bölümünde Dinçer Gökçe tarafından yapılan 21.mart 2013 tarihli haberde:
''MÜFETTİŞLER İNCELİYOR
Kooperatif ile ilgili kuşkulu yaklaşım sürerken, konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da bir süre önce harekete geçtiği öğrenildi. Bakanlık müfettişlerinin kooperatif faaliyetlerini inceledikleri bildirildi.'' diye yazılıdır.
Bu haber doğru mudur, kooperatifiniz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerince incelenmekte midir?
Soruşturma bitmiş midir? Bittiyse sonuç nedir?
Sizin ''S.S. Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'' ile, yetkili yasal ilgisi olan veya yönetiminde bulunan bir kişi olabileceğinizi varsayarak vereceğiniz aydınlatıcı ve bilgilendirici cevaplar için teşekkür ederim.
Mutlu Kutlu
07-04-2013, 08:58
Cevap vereceklerinden ümitlimisiniz?
Adamlar durgun sulara yem takmadan boş kancalı olta atmışlar, 3 yıl sonra yem takacağız demişler. Epeyce uyanık sazanda boş kancaya atlamışlar yutmuşlar, 3 yıl sonra karnımız doyacak diye.Sayın buyuk anadolu,
Sade ve meraklı bir vatandaş olarak, aşağıdaki hususlarda beni lütfen aydınlatır mısınız?
Cevap vereceklerinden ümitlimisiniz?
.
Burada insanları cezbeden, büyüleyen iki kelime var: ''asgari ücret''..
Bunun ne anlama geldiğinin çok açık ve net anlatılması lazım..
a-) Kooperatifin internet sayfasında ''keçi ve koyun üretim projesi''nin tanıtım yazısında ''3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup..'' denilmekte,
b-) Kooperatifin ''üyelik sözleşmesi-ortaklık sözleşmesi''nde ''3.(üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında, 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir.'' denilmekte,
c- Kooperatif başkanı Ahmet Balcı 2 ekim 2012 tarihli habere göre yatırım çalışmaları için gittiği Elbistan'da ''3. yılın sonunda o günkü artış tutarı ile orantılı olmak üzere üyelerimize her ay asgari bir ücret ve her ay kâr payı itibarıyla haftalık 2 kilo et ve 5 litre süt ortaklarımıza verilecektir” demektedir.
Elbistan Manşet Gazetesi - Büyük Anadolu Kooperatifi Elbistan’a yatırım için geliyor (http://www.elbistanmanset.com/news_detail.php?id=6638)
Aklı başında, azıcık mürekkep yalamış herhangi bir kişi bunları okuduğunda bu 3 ifadenin çok farklı anlamlara geleceğini anlayacaktır.Özellikle ''ortaklık sözleşmesi''ndeki ifadeler son derece anlaşılmaz, lastik gibi her yöne çekilebilecek, çok muğlâk ifadelerdir.
İnsanların, 5'er keçi veya koyun parasını yatırdıkları takdirde 3 yıl sonra, devlet tarafından o yıl için açıklanan asgari ücret tutarını her ay düzenli (maaş gibi)alarak, tatlı bir gelir kapısı elde etme inancıyla bu kooperatife üye olma yoluna gittiklerini sanıyorum..Yaratılan algı maalesef budur..İnsanları cezbeden, büyüleyen, aklını başından alan en can alıcı püf noktası budur.
Bu konunun kooperatif yönetimince açık ve net olarak açıklanması gerekir.
Eğer iyiniyetli iseler, bu forum sayfaları onlar için güzel bir fırsattır..
Susacaklarına, vatandaşı aydınlatmaları gerekir.
Eğer cevap vermiyorlarsa, ben ''sükût ikrardan gelir'' diye düşünürüm..
Bu konuda halâ net bir açıklama yapabileceklerini umutetmek istiyorum.
demirilhan
13-04-2013, 14:22
Kooperatif ile avukatlık ilişkim kalmamıştır.
demirilhan
13-04-2013, 14:45
Karadayı denilen kişi her kim ise kendisini alnından öperim.
demirilhan
13-04-2013, 16:24
Türk Polis Teşkilatını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Av. İlhan Demir
Ben bu kooperafin düzenlediği ve yer teslimi yapmasının fiilen olanaksız olduğunu gören müteahhitlerden 3 tanesinin avukatıyım. Bu 3 müteahhit için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçlarından gerekli başvuruları yaptık.
Bu 3 müteaahitin hem avukatı olduğunu yazıyorsunuz hemde bu 3 müteahhit hakında suç duyurusunda bulunduğunuzu yazmışsınız..
Benim bildiğim, bir avukat müvekkillerini savunur, haklarında C. Savcılığına suç duyurusunda bulunmaz..
Bu yazdıklarınızda bir yanlışlık, çelişki var gibime gelyor..
Açıklarsanız iyi olur.
ayazkentli
14-04-2013, 19:47
"İçin" derken, 3 müteahit adına demek istemiş olabilir.
İçin kelimesi ile "müteahit'lere dava açtık" gibi algılanıyor doğal olarak.
demirilhan
15-04-2013, 08:57
3 müteahhit adına Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu müteahhitlerden Geylani Yıldırım maalesef kooperatife teminat olarak verdiği 482.000 TL tutarındaki çekler, Kooperatif yönetimi tarafından ticari amaçlı olarak başka firmalara verildiğinden şu anda aleyhine yapılan icra takipleriyle uğraşmaktadır.
Kooperatifin maalesef parası olmadığından ve üyelerden toplanan ve bundan sonra toplanacak paralar da kooperatifin borçlarını ödemeye yetmeyeceğinden müvekkilim Geylani Yıldırım'ın maalesef ticari itibarı sarsılmıştır. Kooperatife teminat senedi olarak verilen çeklerin arkaları kooperatifin alacaklıları tarafından yazdırıldığı için büyük zarara uğramıştır.
Kooperatif haziran ayının sonuna kadar genel kurul yapıp kooperatifin nasıl zarara uğradığını ortaklarına izah etmek zorundadır. Bütün ortakların muhakkak genel kurula gitmelerini tavsiye ederim.
demirilhan
15-04-2013, 09:00
Kooperatif ile ilişkim ve hukuki bağım kalmamıştır.
demirilhan
15-04-2013, 09:02
Kooperatif ile hiçbir hukuki bağım yoktur. Herhangi bir bilgim de kalmamıştır.
rastgele
16-04-2013, 19:16
Evet bizde o mütahitlerden biriyiz.
Biz gerçi 100.000.00 tl civarındaki çeklerimizi geri aldık ama halen bir o kadarda çeklerimiz var geçtiğimiz hafta koop.yapmış olduğumuz icra memeurlarıyla firmanın kasasınında bulunan senetlerin çoğuna alacaklı olarak el koyduk koop durumu çok kötü ahmet balcı namus sözü verdi bu gün için ama sözünü tutmadı
üye olanlar bence acil şekilde ankaraya gidip senetlerini geri alsınlar başka kişilerde el koymadan şu an bütün binadaki her şeyde haciz var star tv show tv vs vs bizde mahkemelik durumdayız şu an
İsmail Karagülle
16-04-2013, 19:33
Dememiş miydim? Demekten nefret ediyorum .
Yazık, insanların emekleriyle elde ettikleri birikimlerine.
rastgele
16-04-2013, 20:07
Bu kadar insan madur bu kadar şikayet var benim anlamadığım iş ise neden bu insanlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar devlet neden halen bu işe el koymuyor? evet Ahmet BALCI gazeteye 3 sayfa reklam vermiş garibandan aldığı reklam gideri olarak alınan paralarla vermiştir sanırım. bir de koop hakkında yazı yazanlar hakkında dosya açılmış deniliyor.
Orda çalışanlar maaşlarını dahi alamamışlar binanın sahibi tahliye davası dahi açmış durumda bu gün için paranın ödeyeceğine dahi namus sözü veripte tutmayan ahmet balcı eğer parayı ödemesem istediğin her şeyi yap diyor. bende bu gün itibariyle her yerde yazılarımı yazacam.
Gerçi basından yardım beklıyorum binanın boşalmasında yanımızda olmalarını istiyorum.ki rezilliklerini tüm TÜRKİYE görsün.:(
demirilhan
17-04-2013, 14:32
Kooperatif ile herhangi bir hukuki bağım kalmamıştır. Şu anda neler olup bittiği konusunda da herhangi bir bilgim yoktur.
Mutlu Kutlu
18-04-2013, 21:29
Fazlaca amerikan filmi seyrettiniz galiba.
Türkiye de dolandırıp da ömür boyu hapis yatan birini gösterin tarihte. Dolandıranlar ağa paşa, dolandırılanlar andaval, kek bu ülkede. Devlet kılını kıpırdatacakmış, işi gücü yoktu sanki.
Uyanık vatandaş 3-5 bin tl ye her ay asgari ücret sahibi olacağım diye, uyanık mütahit vatandaş iyi para kazancam diye teminat olarak çek verecek. Ve devlet bu uyanık zevatın parasına bekçilik yapacak, dolandırandan geri alacak. Bence çok komik bir durum bu.
Eğer ki ahmet balcı bu mütahit vatandaşlardan teminat olarak çek alabiliyorsa, çok inandırıcı biri demektir. Banka teminat mektubu kavramını duydumda, İlk defa duyuyorum teminat çeki diye bir kavram. Birde öyle böyle değil 100 bin 400 bin felan.
Ortada dolandırıcı bir çete, oluşum varsa. Bundan sonraki aşama daha korkutucu. Her an daha büyük bir tezgahla karşımıza çıkabilirler.
Allah sonumuzu hayır etsin,
Uyanık girişimci vatandaş, saf ve masum mütahit ve bunları avlamaya çıkanlar bizden uzak Allah'a yakın olsunlar.
Ancak kooperatif ortakları, kooperatif yönetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa dolandırıcılıktan dava açabilirler. Paralarını alamazlar ama hiç değilse kooperatif üyelerini ömür boyunca hapis yatırıp böylece başkalarına zarar vermelerini önleyebilirler.
demirilhan
19-04-2013, 15:31
Fazlaca amerikan filmi seyrettiniz galiba.
Türkiye de dolandırıp da ömür boyu hapis yatan birini gösterin tarihte. Dolandıranlar ağa paşa, dolandırılanlar andaval, kek bu ülkede. Devlet kılını kıpırdatacakmış, işi gücü yoktu sanki.
Uyanık vatandaş 3-5 bin tl ye her ay asgari ücret sahibi olacağım diye, uyanık mütahit vatandaş iyi para kazancam diye teminat olarak çek verecek. Ve devlet bu uyanık zevatın parasına bekçilik yapacak, dolandırandan geri alacak. Bence çok komik bir durum bu.
Eğer ki ahmet balcı bu mütahit vatandaşlardan teminat olarak çek alabiliyorsa, çok inandırıcı biri demektir. Banka teminat mektubu kavramını duydumda, İlk defa duyuyorum teminat çeki diye bir kavram. Birde öyle böyle değil 100 bin 400 bin felan.
Ortada dolandırıcı bir çete, oluşum varsa. Bundan sonraki aşama daha korkutucu. Her an daha büyük bir tezgahla karşımıza çıkabilirler.
Allah sonumuzu hayır etsin,
Uyanık girişimci vatandaş, saf ve masum mütahit ve bunları avlamaya çıkanlar bizden uzak Allah'a yakın olsunlar.
Sevgili Mutlu Mutlu,
Çok haklısın, öyle 3 kuruş verip her ay 5 kuruş cebime atayım mantığıyla düşünmeden hareket edenler ancak rezil rüsva olduklarıyla, ellerindeki 3 kuruşu da dolandırıcılara kaptırdıkları ile kalırlar. Fakat dolandırıcılar polisleri dolandırırlarsa, polislerin canları yanarsa "Türk Polisi Yakalar" deyip ellerinden geleni de yaparlar.
demirilhan
19-04-2013, 15:33
SS Büyük Anadolu Kooperatif Ortaklarına duyuru;
Kooperatif hakkında herhangi bir bilgim yoktur.
demirilhan
22-04-2013, 16:25
SS Büyük Anadolu Kooperatifi'nin bütün malları ve mobilyaları haciz edenler tarafından kaldırıldı. Bina bomboş kaldı. Kooperatif yönetimi birkaç eleman dışında bütün elemanlarını izne çıkardı. Kooperatif Konur 2 sokaktaki eski adresine geçti.
Mutlu Kutlu
23-04-2013, 12:00
Dolandırılan için para çok önemli değildir, nasıl olsa cebindeki fazlalıklardan kurtulunmuştur.
Ama dolandıran için para o kadar önemli ki, şerefini haysiyetini ve onurunu ayaklar altına alınmasına razı gelmiştir. Bu yüzden dolandırandan parayı geri almak o kadarda kolay değil.
O paralar ki, hatırı sayılır bir meblağ. Üyelerden toplanan 600x3 bin desek 1,800,000 tl (1,8 trilyon) Birde keklenen mütahitlerden toplananlar. Çoktan eş dost ve akraba emanetçilerin hesaplarına aktarılmıştır. Para banka hesabından başka bir hesaba geçerse iz sürebilirsiniz, ama elden başkasına gizlice geçerse nasıl ispat edeceksiniz ki.
Sonuçta dolandırılanlar bir kaç yıl içeri girer paşalar gibi tatillerini yaparken gelecekte kuracakları büyük tezgahların hesaplarını planlarını kurarlar. Nasıl olsa tezgah için sermaye hazır.
Bu millet ne zaman olmayan bir şeyin peşine düşmekten, varını yoğunu ortaya dökmekten vazgeçecek bilmem ki.
demirilhan
24-04-2013, 17:10
Kooperatif ile hiçbir hukuki bağım kalmamıştır.
demirilhan
25-04-2013, 15:25
Kooperatif
demirilhan
26-04-2013, 14:25
Kooperatif ile ilgili olarak beni aramayınız. Kooperatif ile hiçbir bağım yoktur. Ne yaptıkları konusunda bilgim de yoktur.
demirilhan
26-04-2013, 15:58
Kooperatif yöneticilerinin ne yaptıkları konusunda hiçbir bilgim yoktur. Boşuna beni aramayınız.
demirilhan
26-04-2013, 16:03
Kooperatif konusunda ve şu anda ne yaptıkları konusunda herhangi bir bilgim yoktur. Boşuna beni aramayınız.
rastgele
26-04-2013, 20:07
Demirilhan adındaki arkadaşın yazısına cvp
arkadaşım sonuçta bu olay yaşandı 100.000 tl cıvarında dolandırıldık ama keşke bize danışmadan internete ismimizi ve cep numaramızı yazmamış olsaydın sonuçta dolandırılmak kötü bir şey fakat bilmeyen yakın dostlarımız var ve belki bilmemeleri gereken ahpaplarmız olabılır o yazısı sılersen sevınırım.
özensoy inşaat:(
rastgele
26-04-2013, 20:16
Zaten hülya çetin ayrıldı muhabbetleri dönüyor.
Konuyla ilgili hikmet çetin bile arandı o adam bile bıkmış benim öyle bir yiğenim yok diyor.
Yazık ya o soy isimi hak etmeyen uzun zamanlar bankacılık yapmış ama bankada çalışırken büyük dolandırıcı nasıl olunur emeklı olana kadar onun hesaplarınız yapıyormuş demekki.
demirilhan
27-04-2013, 09:51
Demirilhan adındaki arkadaşın yazısına cvp
arkadaşım sonuçta bu olay yaşandı 100.000 tl cıvarında dolandırıldık ama keşke bize danışmadan internete ismimizi ve cep numaramızı yazmamış olsaydın sonuçta dolandırılmak kötü bir şey fakat bilmeyen yakın dostlarımız var ve belki bilmemeleri gereken ahpaplarmız olabılır o yazısı sılersen sevınırım.
özensoy inşaat:(
Rastgele İnşaat yetkilisi kardeşim,
Merak etme ben de bu kooperatif tarafından dolandırıldım. 11.000 TL avukatlık ücreti alacağım var, beş kuruş ödemiyorlar. Ayrıca reklam filminde kullandıkları Cahit Berkay'ın müziğini kendi veb sitelerinde hala kullanmaya devam ediyorlar ve hala beş kuruş ödemiyorlar. Cahit Berkay avukatı aracılığı ile dava açtı, 450.000 TL para istiyor. Bunu kooperatif ortakları koyun keçi parası diye verdikleri paraları ile ödeyecek. Kooperatif yönetiminin karekterini açıkça göstermek lazım ki başka insanlar dolandırılmasın ve kandırılmasın. Buraya açık açık yazı yazdığım için durmadan bir sürü teşekkür eden ve Allah Razı olsun diyen telefonlar alıyorum. Siz de kimliğinizi gizlemeyin ki millet uyansın. Arada bir bu kooperatifi öven ve dürüst olduklarını iddia eden sahtekarlarda deşifre olsunlar. av. ilhan demir - 0533 7179766
demirilhan
29-04-2013, 09:55
Kooperatif konusunda ve son durum hakkında bilgim yoktur. Herkese saygılar sunuyorum.
rastgele
29-04-2013, 13:57
olsun biz yinede bu siteden adımızın silinmesini istiyoruz.
tarafımızdan onay almadan tekrarlıyorum adımızı paylaşmasaydınız bu ss büyük anadolunun ne halt olduğunu herkesler öğrendi bir devlet öğrenemedi bu tarz kapılar açık olunca daha ne garibanlar dolandırılacaktır.
bunların uzaktaki kollarının isimlerıde var.
cavit doğan süleyman bey orhan bey daha neler var neler bundal mütahitleri bu adrese götürüyorlar ve ordan cıkısta cek para sanaet ıstıyorlar yanı bataga sürükleyenler bunlar ama takip yok arkadaşım takip devlet arkamızda durmuyor.
Kaç vatandaş şikayet etti halen ellerini kollarını sallayarak gezebiliyor ise bu vatandaşlar ee iste ben o zaman devletimin kanunlarından utanmak istiyorum
biz bu koop ilk iş alan mütahitiz geçen sene 10 ayda alır almaz bimere olan bıten her şeyi yazdım fakat yanıtı ıse bu sene 4 ayda geldi bize daha önce bu fırma dolandırıcı deselerdı ben o zaman ceklerımı toplar haczımı yapar paramı alırdım ama iş işten geçti.
:mad:
demirilhan
29-04-2013, 17:28
Kooperatif hakkında hiçbir bilgim yoktur. Lütfen beni boşuna aramayın.
rastgele
02-05-2013, 17:02
Şimdide koop üyelere yazı gönderiyormuş sizler ihraç ediyorum diye arkadaşlar senetlerinizi geri almadan ihraç diye bir şey olamz ihraç edilecek olan üye senedini geri almak zorundadır aksi halde öyle bir ihraç olmaz yaklaşık 75.000.00 tl lik senetler bizim tarafımızdan icra yoluyla alınmıştır üyeler bizimle irtibata geçebilirler senetlerin geçerliliği iptali asla söz konusu değildir zamanı gelinen ödemeler yapılmadığı taktirde senetlerle ilgili icra takipi yapılacaktır.
:(TÜM ÜYELERİN DİKKATİNE :(
demirilhan
03-05-2013, 10:40
Kooperatif yönetimi hakkında hiçbir bilgim yoktur.
demirilhan
13-05-2013, 10:01
Kooperatif ile hiçbir hukuki bağım kalmamıştır.
demirilhan
21-05-2013, 12:12
Kooperatif ile hiçbir hukuki bağım kalmamıştır. Bu yüzden son durum hakkında hiçbir bilgim yoktur. Beni boşuna aramayın.
rastgele
23-05-2013, 11:33
Evet ahmet balcı hak ettiki dayağı yedi.
O kadar masum insanın vabali kimsenin üzerinde kalmaz,bizim 110.000.00 tl kadar dolandırdı ama ne oldu 77.000.00 tl lik bölümüne senetleri hacizleyerek el koyduk olan yine garibana olacak senetlerin bir kaçının ödemsi geldi ve ödeme yapılmadı
şimdi ise bu gün itibari ile senet sahipleri örneğin senet tutarı 2.000.00 tl ödenmedi avukat icra yolu ile kendi masrafları dahil paraları alacak üzerine kendi masraflarını koyunca tutar yükselecek senedi tarihi gelip ödenmeyen tüm senetlerle ilgili icra işlemi yapılacaktır tüm üyelerin bilgisine sunulur.:(
koopuye06
24-05-2013, 19:41
sayın form takipçileri ben bu kooparatifin üyesiyim burada yazılan konular hakkında uzun bir araştırma sonucu topladıgım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim bu bilgileri herkez kolayca benim gibi ulaşabilir.sagdan soldan kulaktan duyma şeyleri yazmışlar bügüne kadar ama bir isbatını bulup koyan yok. madem bu kadar delil var elinde sayın demirilhan neden büğüne kadar kanıtlayıp savcılıga vermedin eger bu söylediklerin dogru olsaydı sende bunu ıspatlasaydın kooparatif yöneticileri her gittigimde kooparatifte olmazlardı.bu kadar komik duruma düşmeyin yapılan bir iş var devlete ve millete yararı olacak ama bu işin içinde yer alamadım diye karalamalar yapıyorsunuz ıspatınız yok avukat dedigin elinde belgeleri olur belgeleri sunar form sitesi adalet sarayı degil adalet sarayı nerede onu size göstermişler kooparatif yöneticileri hakkınızda avukatlık barosuna ve cumhuriyet başsavcılıgına baş vurulmuş meslekten olacaksınız buna şimdiden üzüldüm.lütfen meyve veren agacı taşlamıyalım kanser etmeyin milleti kansere ilaç bulmak zor ilhan bey
demirilhan
25-05-2013, 12:58
Kooperatif hakkında hiçbir bilgim yoktur. Kooperatif yönetimi hakkında da hiçbir bilgim yoktur.
demirilhan
25-05-2013, 13:04
Kooperatif hakkında hiçbir bilgim ve malumatım yoktur.
demirilhan
25-05-2013, 13:09
Kooperatif hakkında hiçbir bilgim yoktur.
demirilhan
25-05-2013, 13:22
Kooperatif hakkında hiçbir bilgim yoktur.
demirilhan
25-05-2013, 13:42
Kooperatif yöneticileri hakkında bilgim yoktur.
demirilhan
27-05-2013, 16:03
Kooperatif yöneticileri hakkında beni boşuna aramayın. hiçbir bilgim yok, neredeler, ne yapıyorlar?
demirilhan
29-05-2013, 09:00
SS. BÜYÜK ANADOLU DOLANDIRICILIK KOOPERATİFİ MUHASİP ÜYESİ HÜLYA ÇETİN!
TEBRİKLER!
Seni tebrik ederim. Nihayet benim adımı kullanıp kooperatifi kurumsal bir yapı içerisinde gösterebilmek amacıyla adımı kullanmaktan vazgeçip tarafıma azilname göndermişsin. fakat gönderdiğin azilname de başkan ahmet balcının imzası yok.
rastgele
30-05-2013, 16:08
Ya avukat bey eğer o kop delikanlı sözünün eri biri var ise çıksın bana desin ki yalan biz böyle bir şey yapmadık mütahitleri dolandırmak yalan o başkan var ya o başkan bana en son didiki sana namus sözü o parayı sana 1 hafta sonra verecem ne haftalar ne aylar geçti senin söylediğin her şey doğru vatandaşın birisi msj yazmış ya kesin o Ahmet balcının işidir.
namus bizde öz bir sözdür
zaten bizde çete suçuyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk yanaşmalı dahil hepsi hakkında devran döner gelir
Ama hayatta en güzel şey o kasayı açarken Ahmet balcının suratındaki ifade anahtar kayıp falan dedi tabi Türk çözümü çilingir var hemen çağırdık ve patlattık ama yazık o vatandaşların üyelerin senetleri günü gelip ödenmeyenler şu an icralık oluyorlar tebligat hepsine gitti
demirilhan
10-06-2013, 17:26
Kooperetifin ne yaptığı konusunda hiçbir bilgim yoktur. Çünkü kooperatif ile hukuki ilişkimizi bitirdik.
demirilhan
29-07-2013, 12:01
Kendilerine hayali ihale verildiğini söyleyen müteahhitler konusunda da hukuki sureçin ne olduğu konusunda hiçbir bilgim yoktur. saygılar sunarım.
demirilhan
29-07-2013, 12:06
SS Büyük Anadolu Kooperatifi ile hiçbir ilişkim kalmamıştır.
rastgele
07-08-2013, 13:16
Allah içerde Ahmet balcının yardımcısı olsun arkadaşlar. Bakalım ordada dolandırılacak adam bulabilecekmi sözlerini tutmamazlık yapacakmı kısacası rahat yapabilecek mi?
rastgele
24-08-2013, 23:11
Eee ahmet bey nasıl içerde havalar dışarda devamlı yalan dolan hep kaçtın hep kaçtın ha ödedim ha ödeyecem şimdi içerdesin kaçacak yerin kalmadı biZim mekandasın artık nasıl aksamları rahat yatabılıyormusun bakim korku varmı korku hayat ne yaparsın görüşmek dileğiyle
İsmail Karagülle
29-08-2013, 10:16
Yine haklı çıktık. Bıktım haklı çıkmaktan. Keşke yanılsaydık da bu kadar insanın canı yanmamış olsaydı.
anadolu.madur
18-11-2013, 21:45
Maalesef bu vurguna istemeden fırsat yaratan kişilerden biriyim(koop.ortağı). Umarım canı yanan kişilerin ahını almayız,temennim böyle fırsatçılara fırsat vermeyecek bir kanuni çatının oluşturulması, çünkü bu süslü iddialarla ortaya çıkacaklara inanacak benim gibi birileri her zaman olacak.
rastgele
06-02-2014, 19:29
Ss büyük anadolu projesiyle ilgili özensoy inşaat olarak almış olduğumuz projenin asılsız olmasından dolayı yaklaşık 180.000.00 tl civarında dolandırılmış olduk icra yoluyla ve polis eşliğiyle gitmiş olduğumuz kooperatiften bizden daha önce bina ve eşyalara gelen icra işlemlerinden dolayı icra işlemi yapılamadığından dolayı çelik kasayı açmalarını talep ettik açmadılar anahtar kayıp denildi icra memeuru ve polis nezaretinde çelik kasa çilingir yardımızla açılıp içinden yaklaşık 100.000.00 tl civarında koop üylerinin senetlerine özensoy inşaat olarak el kayulmuştur.03.02.2014 tarihinden sonra üylerinin senetleri karşılığındaki ödemeleri avukatımız aracılığıyla bilgilendirme yapılmış olup ödemelri yapılmamıştır yazmış olduğum tarihten itibaren senedi olan üyeler hakkında icra işlemleri yapılması için avukata bilgi verilip senet sahibi olanlar hakkında dava işlemleri başlatılacaktır.
Ödemelerini yapmak isteyenler 0532 3521134 davut özensoyla irtibata geçerek ödemeleri halinde senetler verilecektir.
Aksi halde avukat ve icra masrafları ekstra olarak kendilerinden alınacaktır .
Tüm üyelerin dikkatine sunulur.
Koop ihraç edildim ödeme yapmam diyeneler araştra bilirler 3 ay içinde bu senetleri ödeme zorunluluğunuz vardır aksi halde icra yolu ile alınır.
Ss büyük anadolu yeni başkanı ihrac edilenler borç bizim borcumuz ödeme yapmayın dese bile kesinlikle yalan asla inanmayın.Araştırma serbest bilginize sunulur.
İsmail Karagülle
06-02-2014, 23:15
Üyeler derhal borca itiraz da bulunsunlar. Dolandırıldıkları hakkında da dava açsınlar.
Borca itirazetmezlerse ödemek zorundalar.
rastgele
10-02-2014, 22:45
Siz rahat olun avukat bey biz tüm araştırmaları yaptık üyeler ihraç oldlarsa bile bu senetler ankara icra mahkemesinde aldukları için ve el koyma tarıhlerı belli olduğundan ne yaparlarsa yapsınlar 1.5 ay sonra faizleriyle birlikte kendilerinden alınacaktır.
Bu gun itibari ile senedi olanlar hakkında yasal işlemler devreye girmiştir,
Huseyinokur
10-03-2014, 11:46
Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı tutuklandı
Haberin devamı için bkz.:
Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı tutuklandı - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24415185.asp)
rastgele
12-03-2014, 19:30
Ahmet balcının tutuklandığını umarım daha yeni öğrenmiyorsunuzdur umarım veya ben bu msj içeriğini anlayamadım
iyi günler;
Benim SS. Büyük Anadolu Koop. senetlerim var, geri almak için iptal dilekçesi yazmıştım. Senetlerimin durumunu nasıl öğrenebilirim.
rastgele
17-06-2014, 11:24
Üyelerin dikkatine.
Ahmet balcı cezaevinden çıkmıştır.Bilgilerinize sunulur.
öncelikle herkese merhaba bu konu baya önce açılmış konuşulmuş olumlu bir şey söyleyen pek yok bende böyle işletmenin olduğunu 2 hafta önce öğrendim araştırma yaparken yazdıklarınızı gördüm tabi ki tedirgin oluyor insan ama acaba her şirket aynı ola bilirmi ekta et ve süt ürünleri diye bir şirkete 6 hamile inek alarak bir arkadaş girdi bu işletmeye inet bedeli olarak 5750 tl ödediler sitesine baktım gayet iş yapar gibi geliyor ama sizin gibi bilgisi olan arkadaşlara sormak istedim bu firma hakkında bilgisi olan varmı paylaşımlarınızı bekliyorum
Mutlu Kutlu
07-12-2014, 17:16
Bu tür pramitlerden uzak durmak lazım.
Parası fazla olan eninde sonunda bir uyanığa kaptırır, bu tür oluşumlar önceleri masum ve kazançlı sonrasında hüsran.
Neymiş ben 25-30 bin tl verecekmişim inek parası, sonra 32 ay boyunca her ay 750 tl vereceklermiş. Ne malum bu güne kadar herşey tıkırında giderken, tam ben böyle bir pramite gireceğim ve piramidin en altında kalıp paramı kaptıracağım.
Boşta parası olanları söğüşlemek için kurulan tezgahlar bunlar bence, uzak durmak en karlısı.
Bu tür firmaların bir sürü trolü var, bakarsınız buraya da gelip şöyle yatırdım böyle kazanıyorum felan. Kazanan kazansın, parasını kaptırana acıyan olmaz. Nasıl olsa fazlalıklardan kurtulmuştur derler.
Şenay hanım, öncelikle hoş geldiniz.
Size önerim bu ve benzeri oluşumlara her zaman şüpheyle yaklaşarak en kötü senaryoya göre önlem almanızdır.
Fakat her şeyden önce Kars gibi bir yerde yaşıyorsanız; mutlaka köyde yaşayan bir akrabanız veya dostunuz vardır, bu akraba veya dostlarınıza bireysel olarak aynı miktarda yatırım yaparak diğer koop. lerin vermeyi tahaddüt ettikleri miktarları isteyerek daha sağlam bir yatırım yaparsınız düşüncesindeyim, tabii bu teklifiniz kabul görürse :) ...
rastgele
01-03-2015, 16:49
Ss büyük anadolu koop 28.02.2015 tarihinde ankarada grand köşk otelde genel kurul yapmıştır.Genel kurulda başkan yine ahmet balcı seçilmiştir.Yapılan genel kurulda üyeler artık çıldırma noktasına gelmiştir,firma tarafından doladırıldığımızdan dolayı bende ordayım ve inanınlmaz şeyler duydum şimdide avm ve inşaat işine giriyorlarmış yeni insanlar dolandırmak için sanırım bakanlık onların keçi koyun saadet zincirlerine yasak getirdiğinden dolayı holding olmaya karar vermişler o üyelerin ALLAH yardımcısı olsun başkanın bize defalarca verdiği sözü tutmayıp tarafımıza olan ödemeleri yapmayacağından dolayı üyelerin senetlerini bu gün itibari ile işleme koyulmuştur yaklaşık 13 üyenin senei icra yolu ile almıştık ıkısını işleme koyup tahsil işlemi yapmıştık fakat Ahmet balcının tarzından dolayı tüm senetler işleme koyulacaktır.Konuyla ilgili avukat ıkı defa yazı göndermişti.3. Yazıyı kimse beklemesin işlem başlayacaktır.senetleri elimizde olan üyeler. Avukatımızı arayıp ödemelri yapsınlar yoksa hem avukat hem faiz işlemi üzerine binecek ıkı kat fazla para ödeyeksiniz tüm üyelerin dikkatine sunulur.
Dikkatli olun..aman..
Çiftlik Bank'a para yatıranlar dikkat! Bakanlıktan hamle...
KKTC menşeli 'Çiftlik Bank' hakkında yeni gelişme.
Gülseli KENARLI - Güven USTA - Taner YENER - Mehmet İNAN / İSTANBUL, (DHA)
BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kurdukları internet sitesi aracılığıyla ve sosyal medyada yaptıkları tanıtımlarla çok yüksek karlar vereceğini iddia ederek milyonlarca lira topladığı belirtilen KKTC menşeli 'Çiftlik Bank' hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu."İnternet yoluyla yalan haber yapmak, yaymak ve menfaat sağlamak" için bazı sosyal medya kanallarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün adının da karıştırıldığı kaydedilen suç duyurunda özetle şöyle denildi: Facebook adlı sitede Çiftlik Bank adlı kullanıcı tarafından "6.Uluslararası Dünya Kalite Zirvesi'nde Çiftlik Bank ailesi adına düzenlenecek ödül töreninde, Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, Çiftlik Bank ailesi adına 20 markanın hak kazandığı kalite ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Dr.Faruk Özlü'nün elinden alacak" içerikli afiş şeklinde resim paylaşılmış, yorum bölümünde de belirtilen ifade tekrar kullanılmıştır.Bu haber tamamen hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Çiftlik Bank adlı kullanıcının internet sitesi, üyelerin para yatırması üzerine kurulmuş bir sitedir. Üyelerine güven vermek ve daha fazla yatırım yapılmasını teminen bu yalan haberin yapıldığı açık olup, ilgili şirket hakkında suç duyurusunda bulunulması ve yalan haberin siteden kaldırılmasını talep etmek zorunluluğu doğmuştur."
"SİSTEM BİR GÜN ÇÖKER"
Bilişim ve İş Hukuku Uzmanı Avukat Gürsel Devrim İyim ise Çiftlik Bank'ın sistemi hakkında değerlendirmede bulundu. İyim, şirketin* KKTC'de kurulduğunu kaydederek, "Bu sistem sanal bir oyun değil, sanal oyun boyutunu tamamen aşmış. Ben burada suç görüyorum" dedi. İnternet sitesi aracılığıyla para toplandığına dikkat çeken Avukat Gürsel Devrim İyim, "Bu sisteme sanal oyun denilemez. Sanal oyun ücretsizdir. Garanti veriyorlar. Başka bir üye getirene onun karından para vermeyi vaat ediyorlar. Bu tam bir saadet zinciri. Sistem büyür büyür ve bir yerden sonra çöker" şeklinde konuştu.
"BÜYÜK CEZALAR SÖZ KONUSU"
Çiftlik Bank adındaki internet sitesinin, iflas halinde ana paraların ödeneceğini ve bunu ıslak imzalı belge ile garanti etmesinin yanıltıcı olduğunu da ifade eden Avukat İyim, "Bu ifade çok yanıltıcı. Çünkü hiçbir ticari kuruluş iflas halinde para ödemez. İflas halinde yönetim iflas idaresine geçer. İflas etmek demek, borçlarını ödeyememek demektir" dedi.İyim, sanal kumar ve saadet zinciri modellerinin suç olduğuna dikkat çekerek, "Türk Ceza Yasası'nın 228. Maddesinde hem para, hem de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var. Bu dolandırma olayı gerçekleşmişse, her dolandırılan için ayrı ayrı ceza verilir" şeklinde konuştu. Avukat İyim, çok büyük cezaların söz konusu olduğunu belirterek, "Sanal oyun diye başka bir organizasyon içine girilmiş. Bu konu Cumhuriyet Savcılığı'nın görev alanı içine giriyor" diye konuştu.
CEO MEHMET AYDIN ÇİFTLİK AÇTI
Çiftlik Bank yetkilileri ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın izinlerine sahip olduklarını ileri sürdü.Bursa'nın İnegöl ilçesinde yeni bir çiftlik açılışını yapan şirketin 25 yaşındaki CEO'su Mehmet* Aydın yatırım yapan üyelerine seslenerek, "Çıkan dedikodulara kulak vermediğiniz için sizleri alkışlamak istiyorum. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın tekrar eski haline gelmesini istemeyen, bizim dışa bağımlı halimizi sürdürmek isteyenler Kudüs'ü başkent ilan eden aynı kişilerdir" dedi. Kaynak: Çiftlik Bank'a para yatıranlar dikkat! Bakanlıktan hamle...
https://www.gercekgundem.com/ciftlik-banka-para-yatiranlar-dikkat-bakanliktan-hamle-308152h.htm
Dikkatli olun..aman..
Çiftlik Bank'a para yatıranlar dikkat! Bakanlıktan hamle...
KKTC menşeli 'Çiftlik Bank' hakkında yeni gelişme.
Gülseli KENARLI - Güven USTA - Taner YENER - Mehmet İNAN / İSTANBUL, (DHA)
BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kurdukları internet sitesi aracılığıyla ve sosyal medyada yaptıkları tanıtımlarla çok yüksek karlar vereceğini iddia ederek milyonlarca lira topladığı belirtilen KKTC menşeli 'Çiftlik Bank' hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu."İnternet yoluyla yalan haber yapmak, yaymak ve menfaat sağlamak" için bazı sosyal medya kanallarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün adının da karıştırıldığı kaydedilen suç duyurunda özetle şöyle denildi: Facebook adlı sitede Çiftlik Bank adlı kullanıcı tarafından "6.Uluslararası Dünya Kalite Zirvesi'nde Çiftlik Bank ailesi adına düzenlenecek ödül töreninde, Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, Çiftlik Bank ailesi adına 20 markanın hak kazandığı kalite ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Dr.Faruk Özlü'nün elinden alacak" içerikli afiş şeklinde resim paylaşılmış, yorum bölümünde de belirtilen ifade tekrar kullanılmıştır.Bu haber tamamen hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Çiftlik Bank adlı kullanıcının internet sitesi, üyelerin para yatırması üzerine kurulmuş bir sitedir. Üyelerine güven vermek ve daha fazla yatırım yapılmasını teminen bu yalan haberin yapıldığı açık olup, ilgili şirket hakkında suç duyurusunda bulunulması ve yalan haberin siteden kaldırılmasını talep etmek zorunluluğu doğmuştur."
"SİSTEM BİR GÜN ÇÖKER"
Bilişim ve İş Hukuku Uzmanı Avukat Gürsel Devrim İyim ise Çiftlik Bank'ın sistemi hakkında değerlendirmede bulundu. İyim, şirketin* KKTC'de kurulduğunu kaydederek, "Bu sistem sanal bir oyun değil, sanal oyun boyutunu tamamen aşmış. Ben burada suç görüyorum" dedi. İnternet sitesi aracılığıyla para toplandığına dikkat çeken Avukat Gürsel Devrim İyim, "Bu sisteme sanal oyun denilemez. Sanal oyun ücretsizdir. Garanti veriyorlar. Başka bir üye getirene onun karından para vermeyi vaat ediyorlar. Bu tam bir saadet zinciri. Sistem büyür büyür ve bir yerden sonra çöker" şeklinde konuştu.
"BÜYÜK CEZALAR SÖZ KONUSU"
Çiftlik Bank adındaki internet sitesinin, iflas halinde ana paraların ödeneceğini ve bunu ıslak imzalı belge ile garanti etmesinin yanıltıcı olduğunu da ifade eden Avukat İyim, "Bu ifade çok yanıltıcı. Çünkü hiçbir ticari kuruluş iflas halinde para ödemez. İflas halinde yönetim iflas idaresine geçer. İflas etmek demek, borçlarını ödeyememek demektir" dedi.İyim, sanal kumar ve saadet zinciri modellerinin suç olduğuna dikkat çekerek, "Türk Ceza Yasası'nın 228. Maddesinde hem para, hem de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var. Bu dolandırma olayı gerçekleşmişse, her dolandırılan için ayrı ayrı ceza verilir" şeklinde konuştu. Avukat İyim, çok büyük cezaların söz konusu olduğunu belirterek, "Sanal oyun diye başka bir organizasyon içine girilmiş. Bu konu Cumhuriyet Savcılığı'nın görev alanı içine giriyor" diye konuştu.
CEO MEHMET AYDIN ÇİFTLİK AÇTI
Çiftlik Bank yetkilileri ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın izinlerine sahip olduklarını ileri sürdü.Bursa'nın İnegöl ilçesinde yeni bir çiftlik açılışını yapan şirketin 25 yaşındaki CEO'su Mehmet* Aydın yatırım yapan üyelerine seslenerek, "Çıkan dedikodulara kulak vermediğiniz için sizleri alkışlamak istiyorum. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın tekrar eski haline gelmesini istemeyen, bizim dışa bağımlı halimizi sürdürmek isteyenler Kudüs'ü başkent ilan eden aynı kişilerdir" dedi. Kaynak: Çiftlik Bank'a para yatıranlar dikkat! Bakanlıktan hamle...
https://www.gercekgundem.com/ciftlik-banka-para-yatiranlar-dikkat-bakanliktan-hamle-308152h.htm
1 ay kadar önce akşehirde avrupanın en büyük çiftliğini açıyoruz diye ilanlar verdiler. Daha sonra aralık ayında tuzlukçu (bizim ilçeye çok yakın)'da açılış var diye ilanlar verildi ama ne hikmetse ilçede bu büyük tesisten kimsenin haberi yok. Bu olayda saadet zinciri gibi bir şey. Yakında balon patlar. Adamın biri anlatıyor 40 bin lira yatırmış, her ay 8 bin lira kar payı alıyormuş. Bu kadar büyük bir kazanç varsa donumu satıp gireyim bu işe. Böyle büyük kazançlar elde eden biri, neden bankadan kredi çekip de kendi başına kazanmaya bakmaz? Senede %250 kazanç hırsızlık dışında nerede var acaba?
O ŞİRKETE İKİNCİ ŞOK..
Kurdukları sanal sistemle yüksek kar vaadi karşılığında vatandaşlardan para toplayan Çiftlik Bank hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi
.Oktay ENSARİ - Gülseli KENARLI - Güven USTA - *Mehmet İNAN - Olcay DÜZGÜN - Atilla MEMİŞ/ İSTANBUL DHA -*
Bakanlık yetkilileri, Çiftlik Bank ile ilgili kapsamlı olarak başlatılan müfettiş incelemesinin sürdüğünü, incelemelerde 2 ortak firmanın daha ortaya çıkarıldığını ve iddia edilen 80 şarküteriyle ilgili de araştırma yapıldığını söyledi. Müfettişlerin inceleme sonucunu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'ne iletildikten sonra Reklam Kurulunu da direkt toplantıya çağırıp, uygunsuz görünen durumlar saplanırsa cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.
GÜMRÜK BAKANI: GELEN ŞİKAYETLER ÇOĞALDI
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şirkete *inceleme başlatılmasıyla *ilgili *konuştu. DHA'ya açıklamalarda bulunan Tüfenkci, "Bu tür organizasyonlarda mal alım satımının somut olarak yapılmadığı bir takım ihtimallerle oluşturulan oluşumlar her zaman vatandaşı bilemediği veya hesap edemediği noktaya götürebilir" dedi. "Özellikle tüketicilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz" diyen bakan Tüfenkci, "Çünkü gelen şikayetler çoğaldı ve biz bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Müfettişlerimizin incelemelerini bitirmesini bekliyoruz. Yapılan incelemeler neticesinde de gerekli işlemleri yapabileceğiz. Şimdi rapor aşamasında olduğu için beklemekteyiz ama ben yine bu vesileyle vatandaşlarımızı uyarmış olayım." diye konuştu.
TÜKETİCİ BAŞVURU MERKEZİ'NDEN UYARI
Sistem hakkında bir uyarı da Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan geldi. Ağaoğlu, "Tüketicilere şunu sormak istiyorum: Bir koyup 3 almaya heveslenmeyin. Bu ülkede her kazancın bir vergisi var. Sen kazancını nasıl belgeleyeceksin, vergiyi nasıl vereceksin? Bu işte bir bit yeniği var" dedi. "Nerede bu zamanda *bir koyup 3 ayda 3 misli kazanç?" şeklinde konuşan Aydın Ağaoğlu, *"Bu sistemde para toplanıyor, çalıştırılıyorsa Bankacılık Düzenleme ve denetleme Kurumu'ndan (BDDK), emtia alışverişi yapılıyor, hisseler devrediliyorsa bu tür bir işlem yapabilmek için de Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) izni lazım" diye konuştu. Tüketici Yasası'nın 80. Maddesine göre piramit satış sisteminin yasak olduğuna dikkati çeken Ağaoğlu, vatandaşların boş hayallere kapılarak paralarını kaptırmamalarını istedi. Ağaoğlu, "Bu tür satış işlemlerine girişenler örtülü olarak da yapsalar, yani bir mal alıp satıyor gibi davransalar bile Türk *Ceza Yasası'nın ilgili hükümlerine göre dolandırıcılıktan yargılanırlar" ifadelerini kullandı.
CEO AYDIN AÇIKLAMA YAPMADI
Bu arada Çiftlik Bank olarak bilinen Fame Game A.Ş., Konya'nın Tuzlukçu İlçesi'nde kuracağını açıkladığı çiftliğin temelini attı. Mehteranlı temel atma törenine katılan şirketin 25 yaşındaki CEO'su Mehmet Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın haklarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması konusunda sessiz kaldı.ÇİFTLİK BANK NEDİR?Kurulan internet *sitesinde Çiftlik Bank şöyle tanıtılıyor: "Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor. Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür. Saanen keçisi bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kar hanenize yazılıyor. Hayvanın sanal ömrü sona erdiğinde o hayvandan daha fazla gelir elde edemiyorsunuz ve yeni yatırımlar yapmanız gerekiyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank'ta vakit geçirdiğiniz de yaptığınız 1000 TL'lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200,00 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviye de faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL'ye kadar kazanabilirsiniz.
"ÇİFTLİK BANK İFLAS EDERSE…
İnternet sitesindeki verilen bilgilerde, Çiftlik Bank'ın herhangi bir nedenle iflas bildirmesi durumunda, şirketin yatırılan ana parayı geri ödeneceği iddia ediliyor ve garanti olarak ıslak imzalı bir sözleşme gösteriliyor. En az 5000 liralık bir yatırım karşılığında *sözleşmenin 15 gün içinde belirtilen adrese geleceği de belirtilen bilgiler arasında yer alıyor. Kaynak: O şirkete ikinci şok!
https://www.gercekgundem.com/o-sirkete-ikinci-sok-308247h.htm
birnefestoprak
15-03-2018, 05:38
Kazanamadılar zaten.
Cumhuriyet Gazetesi - (Video) Çiftlik Bank maduru neden para yat1rd1klar1n1 böyle anlatm1_t1 (http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/942649/Ciftlik_Bank_magduru_neden_para_yatirdiklarini_boy le_anlatmisti.html)
1 ay kadar önce akşehirde avrupanın en büyük çiftliğini açıyoruz diye ilanlar verdiler. Daha sonra aralık ayında tuzlukçu (bizim ilçeye çok yakın)'da açılış var diye ilanlar verildi ama ne hikmetse ilçede bu büyük tesisten kimsenin haberi yok. Bu olayda saadet zinciri gibi bir şey. Yakında balon patlar. Adamın biri anlatıyor 40 bin lira yatırmış, her ay 8 bin lira kar payı alıyormuş. Bu kadar büyük bir kazanç varsa donumu satıp gireyim bu işe. Böyle büyük kazançlar elde eden biri, neden bankadan kredi çekip de kendi başına kazanmaya bakmaz? Senede %250 kazanç hırsızlık dışında nerede var acaba?
Toplumun ahlak anlayışı, karakter yapısı, düşünce sistematiği çok çok bozuldu son yıllarda..
Düşünebiliyor musunuz; 27 yaşında gencecik bir üçkağıtçının, din sömürüsü dahil ballı laflarına 80 bin yurttaşımız kanabiliyor ve 511 trilyon lira kaptırabiliyor :(
Sebebi nedir..çalışmadan terlemeden haybeden kısa zamanda çok para kazanabilme hırsından..
Bin liraya bankalar bir yılda 100 lira faiz verirken bu üçkağıtçı ''ben sizin bin liranızı bir yılda 3 bin lira yapıcam'' diyor ve insanlar o azgın hırslarıyla tıpış tıpış paralarını götürüp üçkağıtçıya teslim edebiliyor..
Toplumun aynasıdır bu vaziyetler..
Zerre kadar üzülmem bu insanlara..ne ekersen onu biçersin..kendi düşen ağlamaz :)
Bu herife parasını kaptıranlara bence mağdur demek yanlış..
shawshang
15-03-2018, 13:30
İnek sağılacak denmişti ama ? Kim ne sağıldı anlamadım ben :D
Bu dolandırıcının eski işi bulaşıkçılıkmış..
https://odatv.com/gercek-meslegi-ne-cikti-15031829.html
İnek sağılacak denmişti ama ? Kim ne sağıldı anlamadım ben :D
İnekler sağıldı, sütler Uruguaya gitti. Bağıra bağıra gelen dolandırılma böyle oluyor demek ki. Atı alan uruguaya gitmiş, savcılar soruşturma başlatmış. Şu savcılara birileri, geciken adaletin adalet olmadığını ne zaman öğretecek acaba? Kadınlar kocaları tarafından şiddet görür, savcılar şikayeti görmezden gelir. Adam, karısını öldürür, savcılar soruşturma açar. Başbakanlardan birisinin bir sözünü unutamıyorum "Canlı bombalar kendilerini patlatmadan dokunamayız. İnsan hakları var" demişti.
Bir dine inanmıyorum ama adalet sistemine işimin düşmemesi için dua ediyorum.
Toplumun ahlak anlayışı, karakter yapısı, düşünce sistematiği çok çok bozuldu son yıllarda..
Düşünebiliyor musunuz; 27 yaşında gencecik bir üçkağıtçının, din sömürüsü dahil ballı laflarına 80 bin yurttaşımız kanabiliyor ve 511 trilyon lira kaptırabiliyor :(
Sebebi nedir..çalışmadan terlemeden haybeden kısa zamanda çok para kazanabilme hırsından..
Bin liraya bankalar bir yılda 100 lira faiz verirken bu üçkağıtçı ''ben sizin bin liranızı bir yılda 3 bin lira yapıcam'' diyor ve insanlar o azgın hırslarıyla tıpış tıpış paralarını götürüp üçkağıtçıya teslim edebiliyor..
Toplumun aynasıdır bu vaziyetler..
Zerre kadar üzülmem bu insanlara..ne ekersen onu biçersin..kendi düşen ağlamaz :)
Bu herife parasını kaptıranlara bence mağdur demek yanlış..
Uyaranlara da yapmadıkları hakaret kalmamıştı.
Kazanamadılar zaten.
Cumhuriyet Gazetesi - (Video) Çiftlik Bank maduru neden para yat1rd1klar1n1 böyle anlatm1_t1 (http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/942649/Ciftlik_Bank_magduru_neden_para_yatirdiklarini_boy le_anlatmisti.html)
Bu kadar insan aptal olamaz deyince çok güldüm. Ülkedeki aptal sayısının yanında, bu devede kulak bile değil.
İlçemizdeki şeker fabrikası satılıyor. Pancar eken bir komşuma "ne olacak bu işin sonu?" diye sorunca "Alan kişi, 5 yıl boyunca fabrikayı çalıştırmak zorunda, ihale şartları böyle" diyor. 5 yıl sonra ne olacak deyince, o zaman düşünürüz diye cevap veriyor. 1 sonraki seçimde AKP'ye ilçemizden çıkacak oy minimum %70 ve ilçenin en büyük geçim kaynağı şeker fabrikası. Başka sorusu olan?
birnefestoprak
15-03-2018, 17:13
Sn pria,
Son yıllarda çok bozulduğunu söylüyorsunuz ama ben kendimi bildim bileli bu böyle. Saadet zincirleri, İmarbank, Jet Fadıl (80'lerdeki bankerleri saymıyorum) vb, sadece yöntem değişiyor.
Bir de burda çok ilginç birşey var, pek konuşulmuyor. Dolandırılanların önemli bir kısmı çiftçilikle bir şekilde ilgisi olanlar sanırım. Bunlar, gerçek çiftçilikten sanal çiftçiliğe geçmekte hiçbir sakınca görmüyorlar. Sanal tavuğa, ineğe, o parayla gerçek hayvan çiftlikleri kurulacağı taahhüt edildiği için para veriyorlar. Yani ayakları toprağa değmeden çiftçilik yapıp paradan para kazanmaya razı olmuşlar.
Sn pria,
Son yıllarda çok bozulduğunu söylüyorsunuz ama ben kendimi bildim bileli bu böyle. Saadet zincirleri, İmarbank, Jet Fadıl (80'lerdeki bankerleri saymıyorum) vb, sadece yöntem değişiyor.
Bir de burda çok ilginç birşey var, pek konuşulmuyor. Dolandırılanların önemli bir kısmı çiftçilikle bir şekilde ilgisi olanlar sanırım. Bunlar, gerçek çiftçilikten sanal çiftçiliğe geçmekte hiçbir sakınca görmüyorlar. Sanal tavuğa, ineğe, o parayla gerçek hayvan çiftlikleri kurulacağı taahhüt edildiği için para veriyorlar. Yani ayakları toprağa değmeden çiftçilik yapıp paradan para kazanmaya razı olmuşlar.
Hayvancılık yapıp da, bu adama para kaptıranlar bile bile kandırılmışlardır. Hayvancılık yapan hiç kimse, hayvancılıktan yılda %250 kazanılamayacağını bilir (altın yumurtlayan tavuklar hariç) . Bu akşam haberlerde çıktı, meğerse bizim buralara çiftlik kuracağız diye tuzlukçu belediyesini kazıklamışlar. Çok yakın olmamıza rağmen ilçemizde kimsenin haberi yok bu olaydan. Sanırım tuzlukçu belediyesi, bizim ilçenin bu ballı işten faydalanmasını istemediği için gizliden yürütmüşler. 700 milyon lira yatırım sözü verilmiş. Tuzlukçuyu satsan 700 milyon etmez. Ne akıllı insanlar var bu ülkede :p
birnefestoprak
15-03-2018, 19:12
Tuzlukçu'yla ilgili kurma sözü verdikleri tesisten bahsedildiğini gördüm. Bildiğim kadarıyla, tesis inşaatı bitip işletme açılmadan önce devlet hibe vermiyor. Bakanlıktan bir hibe yapılmış olması söz konusu değil, değil mi?
Hayvancılık yapıp da, bu adama para kaptıranlar bile bile kandırılmışlardır. Hayvancılık yapan hiç kimse, hayvancılıktan yılda %250 kazanılamayacağını bilir (altın yumurtlayan tavuklar hariç) . Bu akşam haberlerde çıktı, meğerse bizim buralara çiftlik kuracağız diye tuzlukçu belediyesini kazıklamışlar. Çok yakın olmamıza rağmen ilçemizde kimsenin haberi yok bu olaydan. Sanırım tuzlukçu belediyesi, bizim ilçenin bu ballı işten faydalanmasını istemediği için gizliden yürütmüşler. 700 milyon lira yatırım sözü verilmiş. Tuzlukçuyu satsan 700 milyon etmez. Ne akıllı insanlar var bu ülkede :p
https://odatv.com/ciftlik-bank-vakasi-neyin-habercisi-15031852.html
Tuzlukçu'yla ilgili kurma sözü verdikleri tesisten bahsedildiğini gördüm. Bildiğim kadarıyla, tesis inşaatı bitip işletme açılmadan önce devlet hibe vermiyor. Bakanlıktan bir hibe yapılmış olması söz konusu değil, değil mi?
Böyle bir işletme sadece lafta olan bir olay. Tuzlukçu ile aramız o kadar yakın ki, orada biri esnese bizi de esneme tutar. Burada devletin hibesinden ziyade yerel yöneticilerin aç gözlülükleri ile dolandırılmaları söz konusu sanırım. Şu kadar sermaye koyacağız, devletten şu kadar hibe alacağız, size de buradan pay çıkacak deyince, yöneticilerin ağzının suyu akmış. Dimyada pirince giderken, ellerindeki çakıl taşlarını bile kaybetmiş zavallılar.
''Ben Mehmet Aydın’ın topladığı paralarla göstermelik üretim tesisleri açarken asıl kazancını kripto para üzerinden sağladığı düşüncesindeyim. Kendisinin de bitcoine yatırım yaptıklarına dair bir videosu mevcut
https://www.youtube.com/watch?v=mHL6w1x1X0E
Videoda da görüldüğü gibi milyonlarca liralık bitcoin madenciliği yatırımı yapılmış. Nispeten ufak bir yatırım olduğunu söylese de bence inandırıcı değil ve çok daha fazlası var.
Bu kadar ses çıkarmaya ve kullanıcı sayısı da yüzbinleri bulmaya başlayınca eleştirenlerle savunanlar karşı karşıya geliyor ve olay burada patlak veriyor. Devlet denetimleri başlıyor, haberler üstüste geliyor kurulu sistem paniğe kapılıyor ve toparlanmaya başlıyor. Ulusal kanallara verdikleri reklamlarla son yatırımları da toplayıp ortadan kayboluyorlar. Bu toparlanma sürecinde sermaye akışının kaydı bankalar üzerinde mevcut mu bilmiyorum. Kayıtlı sistemlerde bahsedilen büyük rakamların da görüneceğini sanmıyorum çünkü yatırım olarak toplanan paranın büyük kısmının bitcoin madenciliği yoluyla, dolayısıyla bitcoin olarak yurt dışına kaçırıldığını düşünüyorum.
Bütün bu anlattıklarımdan Mehmet Aydın’ın, geçmişi ve donanımı itibariyle bunların altından kalkabilecek bir isim olmadığını anlamışsınızdır. ‘Kim olabilir’ diye düşünürken o keskin değişimin tarih aralığına bakınca dehşete kapıldım. 15 Haziran 2016’da eski hayatını bir kenara koyan Mehmet Aydın, 25 Temmuz 2016’da yeni hayatına yelken açmış. 15 Temmuz darbe girişimi bıçak gibi bölmüş Mehmet’in hayatını. Kullanıcılardan toplanan 500 milyon lira, mining sayesinde 1 milyar liraya yakın gelire çevrilmiş, kullanıcılara 380 milyonu iade edilmiş, ortalık karışınca da eldekiyle kayıplara karışmış. Ortalık karışmasaydı ve bitcoinin seyri aşağıya yönelmeseydi muhtemelen uzun süre transferi yapmaya devam edecekti. Belki de yıllarca genç ve başarılı iş adamı ünvanıyla yıllarca bu ülkede kuryelik yapacaktı.''
En2qma (http://gazeteport.com/2018/en2qmanin-sifresi-ciftlik-bank-mehmet-aydin-111464/)
2 Mart 2018’de Counter Strike oyununun forumlarında oyun hilesi ararken görünüyor
İlginç bir hikaye. Mağdurlarına elbet acımıyorum ama bu adamın bu kadar zeki olabileceğine(bitcoin madenciliği) ihtimal vermiyorum. Yanında biri ya da birileri yönlendirmiş olsa gerek.
Günün bomba haberini kimse vermemiş. Gazetelerin yazdığına göre; 1500 tosuncuk mağduru, paralarını geri almalarını sağlayacaklarını söyleyen dolandırıcılara 500 lira ve kredi kartı bilgilerini vermişler.
Bu olay olmadan önce bu fikir benim aklıma gelmiş ve facebookta arkadaşlara olayın nasıl işleyeceğini anlatmıştım. Uygulamak için geç kaldım, demir tavında dövülürmüş. Şimdi bu 1500 kişiyi, sabun yapıp ekonomiye kazandırmaktan daha mantıklı bir fikri olan var mı?
Dolandırıcı deyip de geçmeyin...
Sülün Osman'la ölümünden önce son röportajı ben yaptım. Bir kısmı gerçek, bir kısmı da ona yakıştırılan Aziz Nesin'e bile ilham vermiş- çok sayıda dolandırıcılık hikâyesinin efsane kahramanıydı o...
1962 senesinde Adalet Bakanlığı yattığı cezaevinde ona, 'Kendi emeğiyle geçinmek' başlıklı konferans verdirmişti.
Anlattığı onca anıdan kaçı aklımda kaldı bilmem ama şu söylediklerini hiç unutmadım: "Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı. On tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti. Kuyumcunun kapısındayız. Ve dükkân kapalı. Karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini, o an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan. Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki 300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın... Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım da ortaya çıkıyor ve o almak istiyor bilezikleri. Telaşlanıyor adam kazanç imkânı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri, ben de kayboluyorum ortalıktan. Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince, dolandırıldım, diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum. Demiyorlar ki ona, be adam 1000 liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı, diye. Gayet açık ki, beni dolandırmayı planlamıştı. Ben hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım."
Avni Özgürel- RADİKAL
'Ak'la 'kızıl' arasında bir sultan... - Yorum Haberleri - Radikal (http://www.radikal.com.tr/yorum/akla-kizil-arasinda-bir-sultan-778997/)
Çok eskilerde dolandırıcılığın bile bir adabı varmış :)
Sülün Osman'dan 1000 lira ederi olan bilezikleri 300 liraya kapmaya çalışanla, Çiftlikbank'a bin lira verip 3000 lira kapmak arasında pek bir fark göremiyorum ben..
birnefestoprak
21-03-2018, 13:56
Çiftlik Bank benzeri bir başka olay: Anadolu Farm adındaki şirket aracılığıyla, 44 bin kişiden 200 milyon TL toplanmış.
Çiftlik Bank'tan sonra bir çiftlik vurgunu daha... Tam 200 milyonluk şok! (http://www.patronlardunyasi.com/haber/Ciftlik-Bank-tan-sonra-bir-ciftlik-vurgunu-daha-Tam-200-milyonluk-sok/203122)
birnefestoprak
23-03-2018, 13:32
Bitmiyor; bir de Süt Bank varmış: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201803231032749971-ciftlik-bank-sut-bank-saadet-zinciri/?utm_source=https://t.co/QoXwTBwxkS&utm_medium=short_url&utm_content=hbZm&utm_campaign=URL_shortening
Bitmiyor; bir de Süt Bank varmış: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201803231032749971-ciftlik-bank-sut-bank-saadet-zinciri/?utm_source=https://t.co/QoXwTBwxkS&utm_medium=short_url&utm_content=hbZm&utm_campaign=URL_shortening
Resmi dairelerde alım satım vs işlem yapmak için belirli bir yaşın üzerinde olduğunuzda, hastaneden sağlık raporu istiyorlar. Ülkemizde parasal işlemler için IQ raporu istense, ülkenin yarısı parasal konularda tasarruf da bulunamaz. Dolandıranlardan daha öncelikli konumuz ülkenin IQ seviyesi bence. Aziz nesin mezarında kıs kıs gülüyordur eminim. Az bile söylemiş.
Savcılık ne kadar doğru tesbitlerde bulunmuş, bravo :)
https://odatv.com/savciliktan-ciftlik-bank-icin-inanilmaz-karar-24031836.html
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.