View Full Version : Sardunyalarda renk değişimi
Herkese Merhabalar
Sorum Fusya Rengi Ve Beyaz Renk Sardunya Kirdim Bunlari Bi Saksiya Dikersem Beyaz Sardunyamin Rengi Doner mi?
Cunku Meneksemde Oyle Renk Donusumu Yasamistim Cevap Alirsam Cok Sevinecegim
Herkese Tesekkurler
çiçeksever
30-03-2007, 15:20
geçen sene bahçede beyaz sardunya vardı,yanında da kırmızı,1-2hafta sonra beyazın pembe açtığını gördüm.sardunya etkileniyor.Arkadaşlar başka hangi çiçeklerin etkilendiğini burada belirtelim.
papatyam
17-05-2007, 12:37
Benim kafam karıştı, şimdi sardunya başlığını baştan okumaya başladım ve ben sardunyalarımı karışık diktim şimdi renkleri değişirmi onların ayırayım mı hemen
Papatyam renklilerde birşey olmuyor. Ama beyaz varsa renk değişiyor.Kırmızının yanıda olan bir beyaz kırmızı lekeler alıyor.
papatyam
17-05-2007, 12:43
Kırmızı lekeler derken benek gibimi :( hangisi beyaz şimdi bilmiyorum ki karışık karışık 3 uzun saksı yaptım :(
Kırmızı lekeler derken benek gibimi :( hangisi beyaz şimdi bilmiyorum ki karışık karışık 3 uzun saksı yaptım :(
Bence kalsın hiç dokunma değişik olur.:)
Merhaba Benim Yetiştirdiğim Sardunyalarda, Ayrica Petunyalarda Farkli Renkteki Bitkilerin Birbirinden Etkilendiği Gördüm, Hatta çiçekklerde Bizim Ebruli Dediğimiz Her Iki Renkte Bulunuyor.
Sümeyye Polat
11-10-2008, 16:31
Merhaba sardunyaseverler,
Sizinle karşılaştığım ilginç bir olayı paylaşmak istiyorum. Bu yaz pembe ve beyaz sardunya ekili saksıdan çıkan yeni bir sürgün kırmızı renkte açtı.
O zaman saksı değişimi yapamayacağım için toprağı eşeleyip nerden geldiğine bakmadım. Dün saksı değişimi yapmak istediğimde kırmızı açan dalın beyaz olanın dibinden çıktığını gördüm. Daha önce benzer bir durumla karşılaştınız mı veya bilginiz var mı?
İlk resimdeki beyaz ok,beyaz açanı, kırmızı ok kırmızı renkliyi, yeşil ok ise bağlantıyı gösteriyor. İkinci resim de yakından görünüşü.
ciceksever70
11-10-2008, 17:09
Sümeyye hanim sardunyalar ayni saksiya dikilince renkleri degisebiliyor. Benim de bu yil karisik diktiklerimin hepsinin rengi birbirine karisti, bazilari da koyulasti. Kirmizi hic almadigim halde cogu kirmiziya yakin renk aldi.
Benim geçen sene beyaz ve açık pembe açanların bu sene renkleri koyu pembe oldu, ben de karışık dikmiştim.
Ben de, geçen ay hepsini 2 büyük saksıya toplayayım, karışık güzel açar diye birleştirmiştim:(
Şimdi iş çıktı, yeniden ayıracağım demek :(
Sihirlikaktus
11-06-2013, 10:56
Bizimde evdeki sardunyamız tek kök bordo ve hem pembe hem bordo renk açarak bizi şaşırtmıştı
Ben de, geçen ay hepsini 2 büyük saksıya toplayayım, karışık güzel açar diye birleştirmiştim:(
Şimdi iş çıktı, yeniden ayıracağım demek :(
Aynı şeyi bende yaptım:( beyaz olanın dışında renk değiştiren olmuyor demiş arkadaşlar. Ayırmayacağım o halde, öylece kalsınlar.
496247
Kırçıllı sardunyamın bir dalında kırmızı ve pembe çiçekler ilginç oldu..
Üç tür sardunyaya dönüştü sanki.
Saksıda tek kök ama yakınında kırmızı pembe farklı renklerde sardunya var.
Tozlaşarak renk değişir mı acaba?
Benimde bordo sakiz sardunyam ve beyaz ceren sardunyam ayni saksiya dikili duruyor. Bordonun beyaz sardunyanin ustune gelen dallarindaki cicekler beyaz benekli acmaya basladi. Beyaz sardunyamda renk degisimi yok. Yani illaki beyaz olan renk degistirecek diye bir kaide yok.
ben geçen yıl beyaz sardunya aldım.Diğer sardunyaların yanına koydum.bu sene pembe açtı.
jasminne
08-06-2014, 14:00
Mavi renk çiçek açan sardunya varmıdır acaba hiç karşılaşmadım şimdiye kadar eğer varsa hemen mavş çiçek açan sardunyaya sahip olmalıyım;)
etrafında incecik mor çizgisi olan beyaz menekşem bu yıl mosmor açtılar sanırım yanındaki mor renkli saksıdan kaynaklandı
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.