View Full Version : Sakız sardunya (Pelargonium peltatum)
Sakız sardunyalarımızdan bir kaç fotoğraf.
308317
308318
308319
308320
308321
zafer1326
18-09-2012, 23:16
Sakız Sardunyalarım
332640
332641
332642
332643
Bu anne sakız.
377571
Bu da kızı. Rengi farklı kırmızı.
377572
cemre_77
13-03-2013, 08:19
Sakız sardunyam bir türlü açmıyor. sabah 11 e kadar Güneş alan kapalı balkonda. Uzadıkca uzuyor, çoğalıyor.
Diğer sardunyalarım açıyor sakızım açmıyor neden olabilir? Ne yapmalıyım?
benimkide öyleydi cemre 77 acaba saksısı kendinden çok mu büyük köke çalışıyor olabilir
cemre_77
13-03-2013, 12:44
hayır küçük saksıda. sıgır gübresini serbet yapıp versem mi acaba. Solucan yapar mı?
bay tömürcek
13-03-2013, 13:48
Sakız sardunyam bir türlü açmıyor. sabah 11 e kadar Güneş alan kapalı balkonda. Uzadıkca uzuyor, çoğalıyor.
Tek sebebin kapalı balkon olduğunu düşünüyorum. Yoksa sakız sardunyaların açmaması için hiç bir neden yok :) Dallar cılız cılız uzunsa açmaz dışarıya çıkarmanızı tavsiye ederim havalar ısınınca :) Güneşli yeri sever yakmamak kaydıyla :)
benimkide öyleydi cemre 77 acaba saksısı kendinden çok mu büyük köke çalışıyor olabilir
Büyük olaslıkla fosfat eksikliğine bağlı olarak çiçek vermiyordur. Çiçekli bitkiler için üretilen gübrelerden vermenizi öneririm.
Sakız sardunyam beni hiç üzmüyor. Geldiğinden bu yana mutlu. Ama bahçe toprağını çok seviyor. Çiçeği geçen seneden. Şimdi tekrar tomurcukta.
Bu da benim sakız sardunyam, yaklaşık 20 gün önce sokakta kırılmış bir dal olarak buldum üzerinde tomurcukları vardı, hemen aldım eve getirip bir saksıya diktim, hergün onunla konuştum :) "sakın solma bana ne renk olduğunu göster hadi" diyerek :) o da beni kırmadı ve çok havadar biyerde olmamasına rağmen açtı ve bana güzel rengini gösterdi... Şimdi onu, benim sakız kızım diyerek seviyorum hergün.
387569
Bunlar da benim sakızlarım
2 saksı olmak üzre 3'er kök var.
Gaziantep'e yağan zamansız, fındık irilliğindeki dolu sardunyalarımı mahvetti. Umarım toparlanırlar... Benim sardunyalar hırpalandı ama ya diğer insanların tarlasında olan sebzeler? Onları düşünemiyorum. Umarım ufak zararla atlatmışlardır.
Favori sardunyam sakızlar oldu. Böyle olacağını bilseydim sadece sakız sardunya edinirdim. Artık çoğaltarak arttıracağım saksıları :)
Bunlar da benim sakızlarım
2 saksı olmak üzre 3'er kök var.
Gül sardunya olduğunu düşündüğüm sardunyamın tomurcukları çok fakat açamadan kuruyorlar sebebi ne olabilir acaba? Çok üzülüyorum :((
Sn. ayhat; sizin sardunyanız sakız sardunya. Sağlıkla büyüsün.
ama büyüyemiyorrr ne yapsam acaba toprağında mı birşey var :( baksammı?
dağçiçeği
21-05-2013, 14:44
Sayın Ayhat sulamayı nasıl yapıyorsunuz. Yapraklar sağlıklı görünüyor ama ....
Sulamayı az yapmaya çalışıyorum, tomurcuğuda bol acaba toprakta bir zararlı varda, bu tomurcukların özünü mü yiyor bilemedim, ah bir yakalasam onu, çiçeğim açamadan gidiyor, karanca bakıyorum etrafılarda bile yok
Sulamayı az yapmaya çalışıyorum, tomurcuğuda bol acaba toprakta bir zararlı varda, bu tomurcukların özünü mü yiyor bilemedim, ah bir yakalasam onu, çiçeğim açamadan gidiyor, karanca bakıyorum etrafılarda bile yok
Çiçeğiniz bendeki katmerli sakız sardunyaya benziyor.Katmerli sardunyalarda tomurcuk halindeyken güle benziyorlar açınca farklı oluyorlar.Genelde su az verildiğinde havada çok sıcaksa tomurcuk kuruması olur.Sakız sardunya çok suyu sevmez deselerde kupkuruda bırakmamak lazım.Toprağa parmağınızı 2-3 cm sokun kuruysa sulayın.Hava çok sıcak olduğunda sabah baktığınızda ıslak olabilir ama öğleden sonra baktığınızda bazen kupkuru oluyor sabah ve akşam üzeri kontrol edin.Böcek falan olduğunu sanmam
peki birde böyle deneyeceğim ama çok üzüldüm çiçeğime tam diyorum yarın açacak sabah bir heves bakıyorum ki gitmiş çoktan, umarım açtığını görürüm.
Yakıcı güneş ışığından korumanızı öneririm sevgili ayhat. Sardunyalar özellikle yaz aylarındaki yakıcı güneş ışığına dayanamıyorlar, sabah ya da akşam üzeri şöyle bir dokunup geçen ışık yeterli oluyor.
Teşekkür ederim, gül sardunya zannediyordum, umarım tomurcuk kaybetmeyiz artık.
Ben bu tür çiçeklenen sakızlara "Gül" diyorum sevgili ayhat. Sakız sardunyanız "sybil" diye tanımlanan özel bir tür :)
sybil geranium - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?q=sybil+geranium&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.46865395,d.Yms&biw=1024&bih=653&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=hvqdUfWUM8XdsgapmIAQ)
SEVGİLİ MAKİ01, ABONE34 çok mutluyum sanırım çiçeğimi açtıracağım sayenizde, bir ağaçlar net üyesi olarak utanarak söylüyorum ama hakikatten suyu az gelmiş sanırım, ama sebebini açıklayayım arkadaşlar, bana ısrarla sardunya çok suda çürür dediler, geçen senede bir kaçtane kaybedince bu sene az suladım sanırım, çok mutluyum bakalım inşallah resmini paylaşacağım. Bende susuz bıraktıysam artık :( moralimi bozmayacağım ama böyle bir hata olabileceği hiç aklıma gelmemişti, ona çok üzüldüm.
Bendekiler de sybil geranium,
evet tam açılmadan önce aynen gül goncası gibi.
bazı goncaları yakaladım, macro çekimleri çok hoş gerçekten :)
Buyrunuz;
evet evet benimkinin aynısı, ya dün bütün gün onu izledeim, çok beğendim formunu ve rengini, kendi kendime nazar etmezsem iyidir, hepsine maşallah :)
violet19
07-06-2013, 17:38
Bir uzmandan dinlediğime göre,sardunyanın çiçek açması için arada bir susuz bırakmak gerekirmiş ki sardunya öleceğini düşünüp kendi neslini devam ettirebilmek için yeni nesiller üretsin...Bunlar da çiçekleri oluyor,ben denedim oldu,tavsiye ederim!;)
ipekkayra
11-06-2013, 01:32
bunlarda benim sakısçıklarım :p
ipekkayra
11-06-2013, 01:33
bu en sevdiğimm :rolleyes:
muhteşemler,çok beğendim.
ipekkayra
11-06-2013, 12:56
daha çok çiçeğim var vakit buldukça eklerim... tam bir sardunya hastasıyım sarısını bulamadım sadece onuda bulursam tam olucak neredeyse her rengi var ... burada ortanca bölümü var mı ? varsa orada da ortancalarımı paylaşmak istiyorum :))
Sarı sakız sardunya mı? Bulanlar bulmayanlara haber versin arkadaşlar ben hiç görmedim :) şimdi de buna saracam sanırım, ah ahh bu sayfalarda böyle şeyler yazmasak, sarı menekşeye birde sarı sakız eklendi hadi hayırlısı :) Güler ablaaa sende var mııı ? :)
Sayın Ayhat,
Buyrun Sapancaya gelin bizden istediğiniz kadar çelik alabilirsiniz. Yok ben hemen çiçeğini görmeye başlamak istiyorum derseniz Sapanca gişelerden çıkınca sola İzmit yönüne döndüğünüzde hemen küçük bir köprü göreceksiniz köprüyü geçince İstanbul Çiçekçilik var orada bir çok rengini bulabilirsiniz. Ya da Arifiye'de ki serlarda da bulabilirsiniz.
Bir kaç fotoğraf ekleyeyim.
416668
416669
416670
416671
416672
416673
416674
416675
416676
416677
Teşekkürler Sn.Tturt dibimdeki çiçekleri sizden duymak çok garip oldu :)) sabah sabah güldüm kendime, burnumun dibinde ya ondan görmemişim demekki :) ilk önce arifiyede ki çiçekçilere bakalım o halde teşekkürler :)
Bu sakızımı bu sene aldım, öbürleri henüz açmadı.
425217
425218
Arkadaşımdan aldığım sakız sardunya çeliği nihayet tuttu. İnşallah çiçeklerinide mevsim geçmeden açar. Rengi koyu bordo.
426879
426880
Gül sardunya olduğunu düşündüğüm sardunyamın tomurcukları çok fakat açamadan kuruyorlar sebebi ne olabilir acaba? Çok üzülüyorum :((
aynı sorunla karşı karşıyayım,
sebebinin besin yetersizliği olduğunu düşündüm
doğru olabilirmi?
birde, kayın validem sakız sardunyasını tüm gün güneş alan bir balkonda yetiştiriyor
her tarafı tomurcuk dolu
ondan yola çıkarak bende güneşe aldığımda yaprakları matlaşıyor ve yumuşuyor.
artık ne yapacağımı bilemedim.
eceyıldız
17-07-2013, 07:31
arkadaşlar sakızlarınız gerçekten çok güzel maşallah...
sakız sardunyalar tohumdan üretiliyor mu acaba?
eceyıldız, tabi ki üretilebilir.
neden olmasın ki?
eceyıldız
17-07-2013, 21:37
o zaman her rengin olduğu tohumlara ulaşmak lazım. yaa bende sadece bir tanecik var onuda yeni ektim sanırım mor **** borda tam olarak bilmiyorum ki.
Sakızların en zirvede olduğu zamanı kaydetmemek olmazdı :) bir daha böyle olmam sanırım yazın. Belki bir de sonbaharda yapar mı bilemem :)
Şimdi çelikle çoğaltma zamanımız..
Hızlı geliştiler maşallah :)
resim önceki ve sonraki..
Sakızların en zirvede olduğu zamanı kaydetmemek olmazdı :) bir daha böyle olmam sanırım yazın. Belki bir de sonbaharda yapar mı bilemem :)
Sn alibaba9, sakızlarınızın renklerine bayıldım çok güzeller maşAllah. İkisininde rengi çok güzel ama kırmızı biraz daha güzel, bu kırmızı tonda çok aradım çiçekçilerde ama bulamadım. Güle güle sürün sefasını...
zafer1326
22-09-2013, 23:02
Bu sakızı çok seviyorum.;)
443647
mor-sardunya
02-10-2013, 13:39
merhabalar balkonda 1 karış kadar olan sakızımı kuşlar yemiş dallarına hiç karışmadım acaba yapraklanırmı?
456035
ama sanki çiçeklerini çok çabuk döktü. 1 haftada dökmeye başladı. Çiçeğinin ömrü ne kadardır sakızların?
Bunları annemden çelik alarak büyüttüm. 1 sene oldu hiç açmadılar. Annemdekiler 3-4 senelik onlar sedece 1 kere açmış. Çok verimli bir çiçek değil. Bol bol yaprak veriyor. Önceki mesajımda fotolarını gönderdiğim kırmızı ve pembeleri zorla açtırdım inanın. Tehdit yöntemi işe yarıyor :D Ama bu türde hiç birşey çare olmadı. Güneş, gübre, su, sevgi... Her türlü ihtiyaçları tamam. Biraz daha büyüsünler bakalım. :)
456036
sayın ezgigül çiçekleriniz güzel de saksıları daha çok dikkatimi çekti daha yakından görebilirmiyiz el yapımı mı?
:) Teşekkürler. Saksılar aslında bildiğimiz siyah saksı. Ben dışlarını bir tür iple ördüğüm kılıfı geçirdim. Sanki saksi çimlenmiş gibi görünüyor değil mi:) Akşam kullandığım ipi ve saksıları çekeyim, inşaallah yarın gösteririm burdan;)
turkanatalay
23-11-2013, 22:45
doğru olabilirmi?
birde, kayın validem sakız sardunyasını tüm gün güneş alan bir balkonda yetiştiriyor
her tarafı tomurcuk dolu
Sayın Hira, güneş konusunda bir gözlemimi paylaşayım sizinle.Annemin sardunyaları da hep güneşte ama altta bahçe var. Toprak var yani. Geçenyıla kadar sürekli dikerdim sardunyaları, yaz başında çok iyi lurlar yaz ortasında ölürlerdi. 3 yıl aynısı oldu. Bu sene balkonu değiştirdim. Ve sardunyalarım hala sağlıklı. Nedeni konusunda ise düşüncem şöyle. Balkonlarımın her ikisi de güneş alıyordu ama bitkilerin öldüğü balkonun altından asfalt yol geçiyor.Ve o yolun sıcağı, özellikle öğle vaktinde resmen öldürüyor çiçeklerimi. Ama diğer balkonun altında bahçe var. Aşağıdaki kumun gelen güneş sıcağını absorbe ettiğini ve bu yüzden her iki balkonum da aynı oranda güneş alsa da birinin yakıcı diğerinin daha yumuşak sıcaklıkta olduğunu düşünüyorum. Tabi benimkisi sadece ispatlanmamış bir tez. :p
Olabilir Türkan hanım, neden olmasın :) aşırı sıcak çiçekleri olumsuz etkiler.. Teşekkürler.
sayın ezgigül çiçekleriniz güzel de saksıları daha çok dikkatimi çekti daha yakından görebilirmiyiz el yapımı mı?
Sevgili Deryya bu bölümde anlatmak daha doğru geldi.
http://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler/28094-29.htm#post1222583
Yukarıdaki minik çeliklerimin bugünki halleri.
456366
456367
Kışı dışarıda geçiren sakız sardunya var mıdır acaba? Böyle bir tecrübesi olan varsa yazabilir mi?
akçabardak
24-11-2013, 20:02
Merhaba Sevgi hanım, ben Ayvalık'ta olmama rağmen kışın en fazla -2 lere kadar düşüyor.
Bundan iki üç sene önce ben dışarıda bırakmıştım, ama maalesef üşüdüler. Onun için artık dışarıda bırakmıyorum ne olur ne olmaz diye, gene de siz bilirsiniz, renkleri de çok tatlıymış
maşallah, bence tedbiri elden bırakmayın derim.
sardunyadervis
11-12-2013, 22:49
Kışa dayanıklıkları nasıl bu güzellerin?
mor-sardunya
19-03-2014, 14:31
merhabalar balkonda 1 karış kadar olan sakızımı kuşlar yemiş dallarına hiç karışmadım acaba yapraklanırmı?
yapraklandı ama zavallının başı yine dertde şimdide yerini değiştirdim ondanmı bilmem yaprakları kurudu :(
sardunyadervis
26-03-2014, 15:54
Benim sakızlarım hep dışarıda idi kışın bir problem yaşamadım kuvvetli yağmuru görünce yapraklar delindi,
Biz İzmir'de yaşıyoruz ama bulunduğunuz yere göre değişir.
Tomurcuk kuruması çoğu zaman soğuk vurmasından oluyor o kuruyan tomurcukları uzaklaştırmak ister durunca hastalıklara yol acabilir
mor-sardunya
27-03-2014, 10:33
benim sakızlarımın yaprakları kıvrılıyor neden acaba?
benim sakızlarımın yaprakları kıvrılıyor neden acaba?
fotoğraf eklerseniz mutlaka cevap alırsınız sorunuza.
Crocus-Crocus
11-04-2014, 20:22
doğru olabilirmi?
her tarafı tomurcuk dolu
Merhaba hira, kuruyan tomurcuklarda ne yaptınız şimdi bende de aynı sorun var. Sayın sardunyaderviş soğuktan demiş ama benimkiler içerde ve yeri hep aynı
Merhaba hira, kuruyan
tomurcuklarda ne yaptınız şimdi bende de aynı sorun var. Sayın
sardunyaderviş soğuktan demiş ama benimkiler içerde ve yeri hep
aynı
Kuruyan tomurcuklardan hayır gelmeyeceği için kopartıp attım yapacak birşey yok:)
Soğuktan dolayı hiçbir zarar görmediklerine bizzat şahit oldum bu kış. otobüsle geçtiğim bir cadde üzerinde bir ev varki, balkonu sakız sardunyalarla dolu ve yaz kış hep aynı yerde duruyorlar.. Hepsi yavru ağzı renkte ve hepsi kış boyu çiçektelerdi..
kelebek çalısı
08-05-2014, 16:13
Pelargonium peltatum
490734
490735
Gül-bahar
08-05-2014, 17:30
Kelebek çalısı, sanırım benimki de aynı cins. İnternetten 1-2 ay önce sakız sardunya tohumunu aramış fakat bulamamıştım. Tabii bunu görünce hem şaşırdım hem de sevindim. İnşallah bu tohum keseciğinden olgun tohumlar edinirim.
pink panther
08-05-2014, 18:04
çok güzeler
yeşillim
20-05-2014, 12:53
Zamanla rengi değişime uğrayabiliyormuş. Bunun için yakınında bile beyaz sardunya barındırmayacağım. bakalım renk değişecek mi ?
Meğer ne güzelmişiz haziran ayında.. Tek tük açıyor sakızlarım şimdi:( Bu arad beyaz sakız sardunyam toz bembe oldu:) bi ara onuda eklerim.. Sizde son durum ne arkadaşlar? neden açmıyor bu sardunyalar ki?
Benol Hazaroğlu
01-09-2014, 11:23
Hiç bu seneki kadar kötü olmamışlardı. Mayısta coşkuyla açıp bittiler.
Ne hikmetse bu sene dallar odunlaşıp içleri boşalıyor.
Çok sıcak günler oldu ona bağlıyorum.
Bende de durumlar hiç iç açıcı değil. :(
benim de bir sürü tomurcuk daha ufacıkken kurudu kimisi de biraz daha büyüdü açmak üzereyken kurudu :( sularını eksik etmiyorum 3-7 arası güneş alıyorlar kapalı balkonda ve kuzey cephedeler sorun ne anlamadım. ama özellikle sakızlarda var bu sorun diğer sardunyalarım gayet sağlıklı
Bırakın çiçek vermeyi ,yaşadıklarına şükretmek lazım. Aşırı sıcaklar tüm sardunlarımı yaktı, kavurdu. Yaşayan sardunyam kalmadı diyebilirim...
Kaybım olmadı çok şükür ama bu yaz doğru düzgün açmadı sakızlarım. Hava serinleyince bi parça güldü yüzleri neyseki.
Şurup rengi güzelim benim:) Ama nedense hiç büyümüyor? Sakız sardunyanında boduru oluyormu?:D
gmzokumus
24-10-2014, 12:19
Annemin sardunyalarından alıp kendi balkonuma diktiğim dallar çok çabuk tuttu, hava durumu rüzgarlı seyrettiği için zarar verecek diye çok korkmuştum ancak bir sorun çıkmadı. hatta üzerlerinde tomurcukları vardı, onlar bile açıyor şimdi, daha dikeli iki hafta oldu :)
gmzokumus
25-10-2014, 12:54
Sardunyalarımla ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var, saksılarıma kargalar dadandı :( Birkaç gün önce de toprağı deştiklerini fark etmiştim, bugün gelip bir de ceviz gömmüşler oraya! Sardunyalarımdan birinin dalını da kırmışlar, köklerine zarar vermiş olmalarından korkuyorum. Kurtulmak için, gelmemeleri için ne yapabilirim? :(
Laleci_03
25-10-2014, 13:10
Ben oyuncak bebek koymuştum yanına korkuluk işlevi görsün diye öylede oldu daha gelmediler :D
Sardunya severler, sakızlarınızda havaların soğumasıyla beraber meydana gelen bir sararma oldumu ?.. sizce bu durum soğuktan mı kaynaklanıyordur? ne yapmalı? Sakızlarınız şu günlerde nasıl bir ortamda? korumya aldınız mı, yoksa hala balkonda bahçedeler mi?
YeniGine
13-12-2014, 00:29
Benim de sakızlarımın yapraklarında sararmalar var. Sulanmaları normal, yer değişimi yapmadım henüz. Havalar da öyle çok soğuk değil.
Fotoğraf yüklerseniz daha iyi bir sonuca ulaşabiliriz.
Toprak çok ıslak kalıyor mu?
Yaz sulama şekliyle kış sulama şekli birbirinden çok farklı. Sardunyalara kış döneminde sulamayı oldukça azaltmanız gerekiyor. Çünkü bitkinin suyu kullanma miktarı mevsim itibariyle düşüyor. Bu bütün bitkiler için geçerli bir durum.
benim almış oldugum sardunyalar hepsi kurudu canan türleri cok üzüldüm :( neden acaba
gmzokumus
23-05-2015, 10:08
Şu sıralar çok güzeliz :)
554679
Pazartesi günü seranın önünden geçerken (asla kasıtlı olarak ordan geçmiyorum, otobüs duragının hemen yanı napalım :o :o :D ) Yukarıda 65. Mesajda görülen sakızdan gördüm, çok bakımsızdı hatta üzerinde 3-5 yaprak vardı ama hala hayattaydı sardunyacık. Kışın kaybettiklerimin arasında vardı bu renk ve ben cok seviyordum.. Her zaman hazır satılan sardunyaların torfta oldugu gibi bu da torftaydı. Bugün saksı ve toprak degişimi yapmak için saksıyı ters yüz ettigimde tam olarak 4 tane devasa boyutta solucanlarla karşılaştım (ıyyyk) Sardunyayı güzelce temizleyip yeni saksı ve toprağına aldım, şu an gölge yerde duruyor. Sormak istediğim şu ki; sardunya 2 koldan ibaret ve dalların birinde sadece uçtaki minik yapraklar var, o dalı kesip çelik yaparsam tutma ihtimali nedir? Sardunyalar arasında sakızdan başka nanemolla yok, anlamadım huyunu.
Sürpriz sakızım kırmızının çok tatlı bir tonu çıktı :)
a_fan_of_barca
28-07-2015, 12:01
Merhaba, ben bu gün ilginç bir şey gördüm ve hemen fotoğrafını çektim. Belki de sadece benim için ilginç. İşte benim gördüğüm, aynı çiçek sapında hem pembe, hem de beyaz renkli çiçek açan sakız sardunya.
sardunya18
12-11-2015, 20:38
Bu da benim sakızım şu anki hali çiçekleri dökülmüş vaziyette şimdi tekrar tomurcuklanır mı .baharımı bekleriz bilmiyorum?
merhebalar bende sardunya meraklılarındanım
Batı Rüzgarı
29-11-2016, 21:45
sardunyaları pek sevmezdim ama yavaş yavaş ısınmaya başladım sanırıım.
bu benim yegane sakız sardunyam.
rengi çok güzel
keşke çiçek ömrü içinde aynı şeyi söyleyebilseydim.
gerçi şu zamanda çiçek bulmuşumda uzun ömürlüsünü aramaya gerek yok sanırım :)
eslm mrym
03-06-2017, 23:55
Merhaba arkadaşlar. Benimde iki tane sakız sardunyam var.alalı iki ay oldu boyutları hala aynı.büyümüyorlar sadece çiçeğe gidiyorlar cok tomurcuk ve çiçek verdiler.daha fazla büyüyüp gelişmeleri için ne yapabilirim.yardımcı olabilirmisiniz.
Batı Rüzgarı
05-06-2017, 20:27
Merhaba arkadaşlar. Benimde iki tane sakız sardunyam var.alalı iki ay oldu boyutları hala aynı.büyümüyorlar sadece çiçeğe gidiyorlar cok tomurcuk ve çiçek verdiler.daha fazla büyüyüp gelişmeleri için ne yapabilirim.yardımcı olabilirmisiniz.
normalde istenen form budur siz aksini istiyorsunuz :D
çok fazla uzayabiliyor bir lokantada boyumdan uzun sardunya görmüştüm.ağaç olmuş resmen.
benim kişisel fikrim sardunyaların boyları güneşsizlikle doğru orantılı.yani ne kadar az güneş görürlerse o kadar boya gidiyor.
Tebiki bu bilindik sardunya için. sakız ve canan hakkında fazla bir deneyimim yok.
eslm mrym
05-06-2017, 23:58
normalde istenen form budur siz aksini istiyorsunuz :D
çok fazla uzayabiliyor bir lokantada boyumdan uzun sardunya görmüştüm.ağaç olmuş resmen.
benim kişisel fikrim sardunyaların boyları güneşsizlikle doğru orantılı.yani ne kadar az güneş görürlerse o kadar boya gidiyor.
Tebiki bu bilindik sardunya için. sakız ve canan hakkında fazla bir deneyimim yok.
Yorumunuz için teşekkür ederim.ben biraz daha yapraklarının sarkmasını istiyorum sürekli çiçeğe gidiyorlar.Yeni çıkan tomurcukları koparmam yaprak gelişimine fayda edermi acaba.
Batı Rüzgarı
06-06-2017, 08:13
Yorumunuz için teşekkür ederim.ben biraz daha yapraklarının sarkmasını istiyorum sürekli çiçeğe gidiyorlar.Yeni çıkan tomurcukları koparmam yaprak gelişimine fayda edermi acaba.
bence hayır. ama dediğim gibi az güneş gören bir yere koyulursa dolaylı olarak kendiliğinden tomurcuk sayısı azalacaktır muhtemelen...diğer yandan özellikle hibrit olarak üretilen sardunyalardan zaten bol çiçekli olanlar seçilir ve üretilir.
eslm mrym
07-06-2017, 02:59
bence hayır. ama dediğim gibi az güneş gören bir yere koyulursa dolaylı olarak kendiliğinden tomurcuk sayısı azalacaktır muhtemelen...diğer yandan özellikle hibrit olarak üretilen sardunyalardan zaten bol çiçekli olanlar seçilir ve üretilir.
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için.😊
Merhaba arkadaslar birsey sormak istoyorum.
Gecwn sene birtane ceylan gozlu sardunya aldim bu sene o sardunyamin yapraklarinda yapiskanlik var ve tuhaf kabuklu mu desem kabuklu degil kucuk bocek ne yapmam lazim.
Neyden kaynakli???
Batı Rüzgarı
15-06-2017, 02:23
Merhaba arkadaslar birsey sormak istoyorum.
Gecwn sene birtane ceylan gozlu sardunya aldim bu sene o sardunyamin yapraklarinda yapiskanlik var ve tuhaf kabuklu mu desem kabuklu degil kucuk bocek ne yapmam lazim.
Neyden kaynakli???
muhtemelen yaprak biti. ama sardunyalara geldiğini bilmiyordum.
1 litre suya bir çay kaşığı arap sabunu koyun ve yapraklara en az 1 hafta boyunca fısfıslayın ve sonrasında kontrol edin...
Klasik sardunyalarım güney cephe balkonumda 12 ay çiçekteyken, tek saksı sakızım sadece ilkbahar sonu yaz başı çiçekli. Yani yılda 2-3 ay çiçekli 9-10 ay sadece yapraklı. Forumda arkadaşların sakızlarını kasım aralıkta bile çiçekli görüyorum.
Bunun sırrı nedir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.