View Full Version : Ceylangözü (Pelargonium domesticum)
Hayallerimi süsleyen ceylan sardunyalarıma nihayet kavuştum.iki gün önce aldım hepsini.yaprakları öyle güzel kokuyor ki anlatamam.çiçekler ise tam bir görsel şölen yaşatıyor.sizlerle paylaşmak istedim ilk görüntülerini
işte kızlarım
201138
201139
201140
201147
201148
bu da ayrı bir güzel
201149
acemifüsun
05-04-2011, 19:53
Ceylanlar benim gözlemlerime göre daha dayanıklı. Sağlıkla büyütün, çok güzeller:)
Güzel dilekleriniz için teşekkürler Acemifüsun.Deneyimlerinize göre ceylanlar büyük yuvarlak saksılarda daha mı iyi gelişiyorlar?
acemifüsun
05-04-2011, 22:11
Yeriniz varsa büyük yuvarlak saksılar iyi olur. Balkonda yer kazanmak amacıyla ben, büyük ve derin dikdörtgen saksıya 3 kök ceylanı birarada diktim.
menekşegül
06-04-2011, 14:22
Mehabalar bugün pazardan bir çiçek aldım. Fakat sardunya mı değil mi anlayamadım sizce bu çiçek sardunya mı? Çok beğendim çiçeklerini oldukça da büyümüş. Bu çiçeğin bir tane daha müşterisi vardı, kaptırmamak için hemen parasını ödeyip satın aldım.Ben çok seviyorum sardunyayı, bundan ayrı 4 tane daha var. İşte çiçeğim;
201287
201288
201289
Ceylan mı :)
İşte minyatürüm sevgili acemifüsun :)
201304
201311
Teşekkürler sevgili armeria, sizinkiler de çok çok güzel ve sağlıklı. Güzel günlerde büyütün.
Beyaz minyatürüm coştu :)
201792
Oranj minyatür tek tük çiçek veriyor ama çiçeği çok farklı, serseri bir şey :)
201793
201794
Sevgi Durul
09-06-2011, 22:11
Yeni aldığım ceylan.
222368
222369
Bu fotoğrafta ceylan tohumlarını görebilirsiniz :)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=212492&d=1305477186
bettyycim
15-06-2011, 15:15
Şu renklerin güzelliğine bir bakarmısınız ;)
Beyaz ceylanım yerine alıştı galiba...
228099
Biberiyenin gölgesinde halinden çok memnun.
http://s8.postimage.org/ayotvpzy9/2012_12_29_181.jpg (http://postimage.org/image/ayotvpzy9/)
http://s8.postimage.org/bpzxkgvup/2012_12_29_182.jpg (http://postimage.org/image/bpzxkgvup/)
yazın bu kadar çok çiçek açmamıştı. çiçekler geçmeden tomurcuklanıyor. sonbahardan beri çiçekler hiç eksik olamdı. Sıcakları sevmiyoruz sanırım.
seyfi0505
15-03-2013, 22:16
Sonbahara kadar sürekli çiçek açan ceylangöz sardunya ben hiç görmedim
İzmir, Adana gibi yaz aylarında aşırı sıcağın yaşandığı yörelerimizde sardunyaların en güzel gelişip çiçeklendiği dönemler ilkbahar ve sonbahar sevgili0505 :) Malesef yaz aylarında korumakta zorlanıyor ve kayıp veriyoruz.
2013 baharının ilk ceylanı benden olsun.Yılmayıp geçen yıl edindiğim güzel kızım, biraz erkenci davrandı.
381544
381545
maşallah çokta güzelmiş:) bendede bir tane var ama rengini bilmiyorum, o da heyecanlı oluyor, tomurcuk verdiği anda her sabah koşarak bakmak:)
günebakan
25-03-2013, 12:50
Benimkiler bu kış ne yazıkki dondular. Ama birkaç renk edinmeye çalışacağım
2013 baharının ilk ceylanı benden olsun.Yılmayıp geçen yıl edindiğim güzel kızım, biraz erkenci davrandı.
381544
381545
Sn. armeria; maşallah çok güzel açmış. Benimde bu renkten var. Bahçeye çıkardım üzerinde tomurcukta var. Renk dokusu harika.
Sağlıklı gelişirler inşallah.
Bunlarda yeni aldığım ceylangözlüler.
381655
381656
ebrulim77
28-03-2013, 12:47
bende her yaz çok severek ceylangözü alırım,ismine uygun gözüm gibi bakarım ama maalesef yazı çıkartamaz.diğer sardunyalarım coşup kışı bile atlatırken en görkemli zamanında ceylangözüm sineklenir (saksıyı salladığımda uçuşan minik sinekler).yaprakları sararır kurur-çalı kurusu gibi bişey olur bende saksısıyla birlikte atmak zorunda kalırım.neden bilmiyorum ikidir başıma bu geliyor.bir sene almıştım o ufacık ceylangözüm saksı büyüyünce kocaman olmuş haziran ayıydı çok iyi hatırlıyorum üzeri çiçekten gözükmüyordu.sonra hooop sinek kardeşlerin istilası ve mutsuz son...bu sene de alıcam bahçeli bir evim oldu ama inanın korkuyorum artık:(
Büyük olasılıkla ceylanlarınıza kurutan zararlı beyaz sinektir sevgili ebrulim77.
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/3062.htm#post22249 'ı okumanızı öneririm.
sererdem
28-03-2013, 19:27
Sayın maki01 ceylanlar hakkında bir şey sormak istiyorum.Ceylanlarım senede bir defa nisan ayı gibi açıyor.Sitedeki resimlerdemayıs haziran gibi hep açmış görüyorum ben mi hata yapıyorum acaba teşekkürler.
Bulunduğu yöreye göre değişiyor olmalı sererdem. Benim ceylanlar ilkbahar ve sonbaharda yani yılda 2 kez çiçekleniyor(du).
sererdem
28-03-2013, 19:40
teşekkürler biz bir kezle yetineceği anlaşılan iyi geceler
teşekkürler biz bir kezle yetineceği anlaşılan iyi geceler
Sayın sererdem, yetiştirilirken gübreye alışıyor bitkiler,eğer satın aldıysanız.Sizde o sisteme göre 15 günde bir vitamin verirseniz hep çiçekli görebilirsiniz.Bir de geçmiş çiçekleri devamlı toplayın üstünde kalmasın.
Benim ceylangözü sardunyalarım.
sererdem
29-03-2013, 19:53
Sayın Hülya Hanım sizin ceylanlar çok güzel görünüyor maşallah ben ceylanları 2-3sene önce arkadaşımdan almıştım.Hep nisan ayında açtı busene çiçekcoşturanın sardunyalar için olanını vermeye başladım bakalım ne olacak bir de burası çok sıcak bir iklime sahip değil ondanda olabilirmi diye düşünüyorum.
ebrulim77
02-04-2013, 15:16
teşekkür ederim maki01 dikkate alacağım..
Ceylangözü başka ceylansardunya başka mı oluyor? Yoksa karıştırdık mı? :)
günebakan
02-04-2013, 18:15
Ceylangözü başka ceylansardunya başka mı oluyor? Yoksa karıştırdık mı? :)
İkisi de aynı oluyor:)
Bu çiçeği canan,şükriye hanım,ceylangözü ,ceylan gibi isimlerle arayan varmış çiçekçimin dediğine göre
.384862
384863
384864
384865
İkisi de aynı oluyor:)
Sağolun var olun. :)
Benim de vardı, memlekete gidince kimse yetişememiş sulamak için, kurumuştu.
günebakan
03-04-2013, 11:07
Evet sn Armeria gerçektende bu çiçeğin bir çok ismi var sizinkiler harika görünüyorlar:)
arkadaslar bende ceylan gozu ne bayılıyorum hersene alırım cogaltmayı denedım bır turlu olmadı sebebı nedır acaba bu konuda bılgısı olanlar bana yardım edebılır mı acaba
arkadaslar bende ceylan gozu ne bayılıyorum hersene alırım cogaltmayı denedım bır turlu olmadı sebebı nedır acaba bu konuda bılgısı olanlar bana yardım edebılır mı acaba
Ceylan gözü aslında zor bır cıcek degildir..Şehirlere göre farklılıklar göstersede genelde İzmir de kasım ayında budar ve çelikleri dikeriz.. Ceylanlar yakıcı gunesi ve cok fazla suyu sevmez.. Aldıgınız ceylanlar genelde torfa dıkılı oldugu ıcın sera ortamı dısına uyum saglayamıyor olabılırler..Ben onun için marketlerden degil yerel semt pazarlarına gelen üreticilerden almaya dikkat ederim.. Aldıgınız ceylanlar torfa dıkıyse kökleri zedelemeden fazla torfu elınızle dökün ve temız topraga dikin.. İnşallah iyi sonuç alırsınız...
Rengini çok beğenerek aldığım ceylanım.Henüz saksıya geçiremedim.
391032
Merhabalar,çiçekçi bana ceylan diye verdi ama yaprağı ıtır yaprağı olduğu için bu başlıkta paylaşmak istedim.Bu rengini hiç görmemiştim.Çok beğendim.
391033
391034
günebakan
16-04-2013, 15:36
Sayın Mügem çiçeğiniz ıtır değil minyatür ceylan, ceylan ve ıtırın yaprakları birbirine benziyor ama ıtırın yaprakları limoni kokar:)
mandalinleerik
16-04-2013, 15:56
Merhabalar,çiçekçi bana ceylan diye verdi ama yaprağı ıtır yaprağı olduğu için bu başlıkta paylaşmak istedim.Bu rengini hiç görmemiştim.Çok beğendim.
Yaprak ıtır çiçekler ceylan. Itır görünümlü ceylan. Aldığınız yere geri götürün. :)
Bence de ceylan. Itırın yaprakları daha girintili çıkıntılı.
Çok güzel bir minyatür ceylan bu. Aynı ceylandan bende de vardı ama geçen yaz aşırı sıcak nedeniyle kaybettim.
Güzel günlerde büyütün....
Not: İlgili mesajlar okunduktan sonra Ceylangözü (Pelargonium domesticum) (http://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/29325.htm#post1139594)başlığına taşınacaktır.
İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Düzeltiyorum,ben böyle ıtır da görmedim,ceylan da görmedim.Minyatür ceylanla tanıştığım için çok sevindim.İnşallah yaşatabilirim.
Sayın moderatörüm ilginize teşekkürler.Saygılar.
Rica ederim sevgili mügem :) Bu da benim kaybettiğim minyatür ceylanım...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sardunya-pelargonium/201793d1302282279-img_4300.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sardunya-pelargonium/201794d1302282279-img_4299.jpg
2013 baharını karşılayan ceylanlarım ...
391344
391345
391346
İzmir'li minyatürüm :)
391347
Hepsi birbirinden güzel,maşallah.Adana ikliminde kışın ceylanları,sardunyaları ve ıtırları kapalı yere almak gerekiyor mu?Bizde eylülden itibaren kırağı tehlikesi oluyor.Dikkatli olmak gerekiyor.
Daha saksılayacağım 5-6 çeşit ceylanım var.Sürpriz olsun diye çiçeksiz aldım.Bakalım hangi renkler çıkacak.
Adana sıfır dereceyi bile nadiren görüyor sevgili mügem. Kış aylarında önlem almak gerekmiyor.
Bizim yörede sıkıntı aşırı sıcaklarla birlikte başlıyor ve kayıplarımız yaz aylarında oluyor.
Bizim gözümüz eylülden itibaren havada.Havada bir parça bulut varsa,yaşasın bu gece kırağı yok.Eğer gündüz çok sıcak geçmiş,akşam da yıldızlı ise kırağı olabilir.Bizim burada ağustos akşamı balkonda yeleksiz oturulmaz :)
Bu arada bugün 5 adet ceylanı saksıya geçirdim.Yine kötü bir sürprizle karşılaştım.Russelia -mercan- fidesinde olduğu gibi,2 adet ceylanım köksüzmüş.Bitkiden kesilip poşete daldırılmış,fide yerine çelik almışım :)
Ama büyük ihtimalle tutar.
Birkaç kişinin yaptığını koca Bayındır'a maletmek istemiyorum ama,Bergama'ya gelen Bayındırlı bir satıcıdan almıştım.Mercanı da çiçek festivalinden almıştım.Bu 2 oldu.İnşallah bir daha başıma gelmez.Saygılar.
mandalinleerik
17-04-2013, 23:44
Bu arada bugün 5 adet ceylanı saksıya geçirdim.Yine kötü bir sürprizle karşılaştım.Russelia -mercan- fidesinde olduğu gibi,2 adet ceylanım köksüzmüş.Bitkiden kesilip poşete daldırılmış,fide yerine çelik almışım :)
Ama büyük ihtimalle tutar.
Birkaç kişinin yaptığını koca Bayındır'a maletmek istemiyorum ama,Bergama'ya gelen Bayındırlı bir satıcıdan almıştım.Mercanı da çiçek festivalinden almıştım.Bu 2 oldu.İnşallah bir daha başıma gelmez.Saygılar.
Çok şaşırdım, Üç Beş TL. için bunları nasıl yapabiliyorlar? Söyleyecek şey bulamıyorum. Geçmiş olsun.
Teşekkürler mandalinleerik,bir daha denk gelirsem şöyle diyeceğim.Ana bitkiyi getirin,kırıp kırıp 1-1.5 liraya çelik satın.Daha pratik olur.Müşteri de ne aldığını bilir.
Hakkı Şen
18-04-2013, 19:35
Bu yıl benim ceylanlar tembel, bordo bol çiçeklendi ama yaprak vermedi.
mehmetçiçek
20-04-2013, 01:35
ben de bugün bir tane edindim. Çok güzel çiçekleri Hakkı Şen'in mesajının son son fotoğrafına benzer çiçekleri var. İnşallah yaşatabilirim.
YeniGine
20-04-2013, 01:46
Sayın Hakkı Şen; maşallah ceylanlarınız çok güzeller. Ben de 2 gün önce aldım ve çok güneş sevmediklerini öğrenince sabah güneşi alan komşumun bahçesine götürdüm. Hâlâ aldığım saksısı ile duruyor fakat saksısının değişmesi gerek. İnşallah fotoğraflayacağım. Yardımcı olur iseniz sevinirim. Teşekkürler.
Hakkı Şen
20-04-2013, 07:52
Sevgili YeniGine, beğenileriniz için teşekkür ederim. Ben komşumun bahçesinde olanları kendi terasıma taşımaya çalışırken siz elinizdekileri komşu bahçeye götürmüşsünüz; ben olsam vermem :)
Ceylanlar çok güneş sevmeseler de güneşsiz de olmaz. Gün içinde bir kaç saat gölge olan bir yer bile yeterlidir sanırım. Aksi halde dallar incelip bitki cılızlaşıyor.
Yeni saksıların altına çakıl, kiremit parçaları veya strafor parçalarıyla direnajı sağladıktan sonra toprağını hazırlayın (bahçe toprağı+koyun veya keçi
gübresi karışımı) Ceylanları eski saksısından çıkarın ve toprağını yanlardan ve alttan hafifçe döktürüp köklerin biraz meydana çıkmasını sağlayın ki kökler yeni toprağa daha çabuk ulaşabilsin. Dikim tamamlandıktan sonra sulayıp gölge bir yerde bir iki gün bekletip daha sonra asıl yerlerine alın. Kolay gelsin...
YeniGine
20-04-2013, 23:12
Sayın Hakkı Şen; biliyorsunuz ben zaten bütün bitkilerimi ortak alanlarda yetiştirmeye çalışıyorum verdiğim komşunun bahçesi ile de ben ilgileniyorum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, sağolun.
Baharın güzelliği ,hep böyle olsa çiçeklerimiz
.394867
Yaz sıcakları geldi mi böyle göremiyeceğiz.Bol,bol seyredelim :)
sardunyadervis
26-04-2013, 21:40
Ceylangözlü m
Arkadaşlar,
Sadece beğenilerimizi dile getiren mesajlar yerine, lütfen "Beğen" tuşuyla beğenilerimizi iletelim.
Sadece beğeni içeren mesajları başlıktaki bilgilerin kaybolmaması için belli aralıklarla siliyoruz. Daha az mesaj silmek için desteğinizi rica ediyorum :)
İri ve yoğun çiçekli çok güzel bir tür...
400010
400011
İzmir'e teşekkürlerimle...
Ve de kırmızılım :)
400015
sardunya çeşitlerim ve renklerim boldur ama sadece 2 ceylanım vardı, saksısı burda 5 ila 7 lira arasında değişiyor bende hep düşündüm durdum, neden bunu da diğer çiçekler gibi poşette fide olarak satmıyorlarki diye:) neyse dün dileğim kabul oldu poşetlerde 1 liraya satıyorlardı daldım tezgaha:) yine mutluyum,yine bir sürü yavrum oldu:)
403739
8 minik ceylanımın 2 si rengini belli etti.Biri daha önce paylaştığım beyaz-hazelili,biri de bu tatlı pembe.Birni de koyu kırmızı tahmin ediyorum.
eceyıldız
17-07-2013, 21:54
hiç bu kadar güzel renklerde şükriye hanım (bu arada bizim burada da şükriye hanım deniyor ) görmedim o renkler ne öyle bütün bu renkleri bulabileceğim yerler varmı acaba tohum satılan sitelere baktım pek yok.
merhaba,
Bozcaada 'da minyatür ceylangözlerini görüp hayran olduk. satın almak istediğimizi söyleyip nereden bulabileceğimizi sorduğumuzda, kaldığımız pansiyonun nefis sahibesi bir kök söküp verdi hemen bize.
kurumaya yakın olan yapraklarını koparıp İstanbul havasına alışması için güneş alan bir yere yerleştirdik.henüz toparlanamadı. heyecanla bekliyoruz, taşınmayı atlatabilsin diye.
merak ettiğim şu; acaba ihtiyaçları ceylangözüyle aynı mıdır, dikkat etmemiz gereken bir ayrıntı var mıdır? şimdiden teşekkürler.
loveforlife
25-07-2013, 13:50
merhaba,
Bozcaada 'da minyatür ceylangözlerini görüp hayran olduk. satın almak istediğimizi söyleyip nereden bulabileceğimizi sorduğumuzda, kaldığımız pansiyonun nefis sahibesi bir kök söküp verdi hemen bize.
kurumaya yakın olan yapraklarını koparıp İstanbul havasına alışması için güneş alan bir yere yerleştirdik.henüz toparlanamadı. heyecanla bekliyoruz, taşınmayı atlatabilsin diye.
merak ettiğim şu; acaba ihtiyaçları ceylangözüyle aynı mıdır, dikkat etmemiz gereken bir ayrıntı var mıdır? şimdiden teşekkürler.
Alışana kadar gölgede tutmalısınız bence... Güneş onu bayıltır. Benimki neredeyse tam gölge ama çok aydınlık bir yerde, benimle 3. yılını yaşıyor. Sadece kışın korumaya aldım.
Alışana kadar gölgede tutmalısınız bence...
Çok teşekkür ederim sayın loveforlife, hemen gölgeye çekiyorum o zaman. :)
sardunyadervis
27-07-2013, 23:00
bu aralar pek acmıyor benim ceylangozluler ne tavsiye edersiniz
İlk aldığımda çok güzeldiler, şimdi ise minik beyaz sinekler yüzünden yaşamakta zorlanıyorlar. Bu sene küpe çiçeğim de dahil bir çok çiçeğimi mahvettiler :( Çok şey denedim, bu sefer Mine hanımın tarifini deneyeceğim, umarım işe yarar.
Evet, arap sabunu+sarımsak+sıvı yağ formülü işe yaradı ;) gerçi halen uçuşan birkaç tane var ama artık eskisi kadar zarar veremiyorlar. Tekrar teşekkürler Mine hanım ;)
Sevgili Aheste bana göndermiş.Dün toprakla buluşturdum.İnşallah yaşarlar ve beni üzmezler.Bende böyle nazlı nazlı çiçeklenmelerini görürüm.
Mart ayının ortasından bu yana açan sardunyalarım :D
benim de 1tanecik ceylangözüm var ama sürekli yeni yaprak çıkarıyor 1 kez çiçeğini görebildim yaklaşık 1,5 yıldır o da hemen solmuştu :( 5lt suyun içine 1 maden suyunu ekleyip o şekilde 10-15 günde bir takviye yapıyorum diğer sardunyalarıma çok iyi geldi ama ceylangözünde bir sonuç alamadım. ne önerirsiniz?
Sn. tgce- sodayı kesin bence.
sardunaki
10-04-2014, 22:26
1 tatlı kaşığı arap sabunu,1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 paket karbonatı 750 ml lik sprey şişeye koyup arap sabunu eriyinceye kadar karıştırınız ve böcek olan çiçeklerinize sıkınız.Tarif Erkan Şamcınındır ve tarafımdan defalarca denenmiştir.Kolay gelsin
sardunyadervis
10-04-2014, 22:34
Senede bir mevsim acıyor ceylangözlü
Soda da tuzda var soda yerine kaynamış yumurta suyunu soguyunca verebilirsiniz, sardunyalar için olan besinlerden kullanırsanızda cok faydaları var
sardunyadervis
10-04-2014, 22:39
Bunlar tuylu yapraklı olduğu için sıvı yağ kullanmadan arapsabunu kullanılması yeterli olur
Birde yeni dolmuş şehir suyu hafif klorlu olduğu için :) ile haftada bir kere felan fısfısla sprey yapmak bu sardunyalara ceylangözlere iyi geliyor
sardunaki
10-04-2014, 22:47
Bir arkadaşımıza da tavsiye olarak yazmıştım ama burayada yazmakta fayda görüyorum.
Denediğim ve sonuçlarına güvendiğim bir kaç önerim olacak
Direkt çeşme suyu vermeyin.En az 1 gün bekletilmiş su verin
Kaynamış yumurta suyu(soğutulmuş) ,kabukları (Beyazınıda henüz denemeye başladım ,sonuç alınca paylaşırım.Kalsiyum toprak için çok önemli)
çiğ birkaç parça balığı her saksı başına 3/5 tane gelecek kadar gömün.toprak için değerli bakteriler sağlayacak.
Sulamaları gece yapmayın.Mantar riski vardır.
Hergün **** gün aşırı sulama yerine toprak kurudukça sulama yapın.Her şehrin iklimi,hava koşulu ve günden güne değişen güneş ışığı ve rüzgarı ayazı hesaba katın.
Ölen çiçekleri ve yaprakları düzenli temizleyin.
Akvaryum suyuyla sulama yapın ayda birkaç kez.
Her yıl toprak değişimi ve gübreleme şart.Yaz ve kış aylarında kullanıma uygun şekilde sıvı gübreleme yapılmalı.
Benim yaptıklarım ve sonucunu aldıklarım bunlar.Umarım yardımcı olur.Sevgiler.
sardunaki
10-04-2014, 22:56
Unuttuğum birkaç denediğim tavsiyem daha,
Türk kahvesi telvesi,sebze meyve yıkanılan sular,toprağa gömülen gazoz soda kapakları,çakıl taşı,akvaryumumuz için kullandıgımız minarelli taşlar ..
Balkonumdaki güzel...geçen yıl almıştım,beni çok mutlu etti.
sardunyadervis
11-04-2014, 17:00
Starbugs ta kahve telveleri isteyenlere gubre olarak veriliyormuş
Saksılara az bir miktar bir tatlı kaşığı kadar koyulabilir ama fazlası asid dengesini bozmasın
Çay da öyle
Sn. Armeria, sırrınızı söyleyin :)
Sevgili Hira,daha önce çokça bodur top sardunya ve ceylan sardunya almıştım.Ama hepsini maalesef kaybetmiştim.Bu kayıplardan edindiğim tecrubelerimi sizlerle paylaşmak isterim.
1.Bahçe sardunyalarından çelikler aldım
2.Asla plastik saksı kullanmadım,toprak saksılar edindim
3.Torf değil,bahçe toprağı kullandım
4.Esmer pirinci şişenin içinde bekletip,haftada bir kez sulama suyuna kattım.Bol çiçeğin sebebi bu diye düşünüyorum
Bol çiçekli günler dilerim
Ceylanlarım beni bırakmadı bu sene de çiçeklendiler ;)
Farklı renlerdeki ceylan sardunyaları aynı saksıda toparlayan oldu mu? merak ettigim şey şu ki; zamanla renk değişimi meydana geliyormu? bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
Sevgili Hira benim aynı saksıda farklı renkte olanlar var,değişim gözlemedim.
Sevgili hira,
Aynı saksıya dikilen farklı renkli aynı tür çiçekler birbirlerinden etkilenerek renk değiştirmezler ancak tohumlarda çapraz tozlaşma gerçekleşmiş ise o tohumlardan farklı renkli çiçekler elde etmek mümkün olabilir.
Bunlar da benim geçen seneyi başarı ile atlatan ceylanlarım :)
487001
487002
487003
487004
masallale
08-05-2014, 10:03
Bunlarda benim ceylanlarım. Ama artık çiçeklerimizi dökmeye başladık. Yeni tomurcuklar yolda. İki rengimizde açmak üzereler :D
masallale
08-05-2014, 10:09
Fotoğrafları yükleyemedim. Hata veriyor. Birazdan tekrar denerim
orhangumus
16-05-2014, 16:49
ufak bir kazadan sonra 1 ken 3 oldular :)
sardunaki
06-07-2014, 01:32
Bu sayfada huzur buluyorum..
sardunaki
07-07-2014, 21:21
507481
507482
sardunaki
07-07-2014, 21:26
Şubat..Önce
507486
Nisan ..Sonra
507487
Haziran ..Çok sonra :)
507488
sardunaki
07-07-2014, 21:31
Geçen yıl almıştım bu güzel kızı,1 yılda inanılmaz derecede büyüdü.
507489
507490
507491
sardunaki
07-07-2014, 21:38
Geçen kış çelikten aldım bu kızlarımı, 6 tanesini hediye ettim arkadaşlarıma ,kendime 2 kök ayırdım.
507492
507493
sardunaki
07-07-2014, 21:45
Bu kızımda kısa zamanda büyüdü
507495
507496
sardunaki
07-07-2014, 21:49
507497
507498
507499
Sayin Sardunaki, hepsi harika gozukuyorlar. Cok guzel cicek acmislar. Ama bunlarin hepsi ayni anda bu kadar cicekleniyor mu? Yoksa ciceklenmeleri icin ozel yontemleriniz mi var? :)
sardunaki
07-07-2014, 21:55
507500
507501
sardunaki
07-07-2014, 22:01
507502
507503
507504
507505
507506
sardunaki
07-07-2014, 22:09
507507
507508
sardunaki
07-07-2014, 22:11
507509
507510
507511
507512
sardunaki
07-07-2014, 22:27
Merhaba Sevgili abk,teşekkür ederim.İçlerinde zamansız açanlar çok var.İzmir iklimi ve balkonumun aldığı güneş yoğunluğu buna en büyük etken diye düşünüyorum.Sardunyalarla ilgili bir çok yazı forum okudum denedim yanıldım ...En önemli etken toprak kalitesi ve gübreleme.Gübrelemeyi sıvı ,hayvan dışkısı ve npk şeklinde veriyorum düzenli olarak.Topraklarını havalandırıyorum sıksık,kuru sağlıksız yaprak ve kurumuş çiçekleri temizliyorum hergün.Sulamaya gelince belli bir zaman aralığım yok.İzmir iklimi çok değişken ve işte bu yüzden toprak kurudukça suluyorum.Çok fazla sulama yapmıyorum ,topragın nemli olmasına dikkat ediyorum sadece.Birde sabit tutmuyorum çiçeklerimi hiç ben.Yönünü ve yerini sıksık değiştiyorum balkonda.Bazı sardunya türlerim zaman zaman sürekli çiçeğe duruyor,zaman zamanda boya ve yaprak üretimine.Neyi sevip sevmediklerini böylece bende anlamış oluyorum.Hmm birde onları çok ama çok seviyorum.El teması yapmadan duramıyorum,tıpta böyle bir hastalık var sanırım ondan oldum,aşığım hepsine :)
herkese merhaba..ceylangozu almistim cok guzel ciceklendi ama su an butun cicekleri bitmis durumda..tekrar ciceklenmez mi? napmam lazim simdi?
Suyunu gübresini verip bekleyeceksiniz yaprak:)
YeniGine
27-02-2015, 00:01
Bugün; donlardan sonra kalan sağlar bizimdir diyerek artık dışarı çıkardım saksılarımı. 2 tanecik :( kaldılar; ceylangözüm... Çok da boylanmışlar budama yapmam gerekiyor mu?
538637
538638
538639
Hayallerimi süsleyen ceylan sardunyalarıma nihayet kavuştum.iki gün önce aldım hepsini.yaprakları öyle güzel kokuyor ki anlatamam.çiçekler ise tam bir görsel şölen yaşatıyor.sizlerle paylaşmak istedim ilk görüntülerini
işte kızlarım
201138
201139
201140
201147
201148
Bende İzmirde yaşıyorum ama bukar çok çeşidi satan bir yer görmedim nereden aldınız acaba?
günebakan
27-02-2015, 07:52
Sayın Sardunaki ceylanlarınız gerçekten çok güzeller bayıldım güle güle büyütün:)
gokcegokce
12-05-2015, 13:22
Merhaba ben de mart gibi ceylan fideleri almıştım pazardan. Ancak şu zaman oldu yapraklanmaktan başka bir şey yapmadı ceylanlar. Çiçeklenmelerini nasıl sağlarım acaba?
Merhaba ben de mart gibi ceylan fideleri almıştım pazardan. Ancak şu zaman oldu yapraklanmaktan başka bir şey yapmadı ceylanlar. Çiçeklenmelerini nasıl sağlarım acaba?
Güneş alan bir yere koy Gökçe, besinde verip bekle bakalım :rolleyes:
Bunlarda benim;) çoğaltmak istiyorum ne yapmalıyım:confused:
mühendis57
09-06-2015, 15:00
Bunlarda benim;) çoğaltmak istiyorum ne yapmalıyım:confused:
Merhaba
bitkinizi çoğaltmak için çiçek tomurcuğu olmayan sürgünleri dipten kesin.
Kestiğiniz çelik üzerindeki yaprakları kopartın 1 veya 2 adet bırakın. direk toprağa 3/2 si toprak içinde kalacak şekilde dikin.
Toprak yerine torf, perlit, vermikulit,kum veya su dolu bir bardakta dahi köklenebilir.
Diktiğiniz bitkinin saksısını direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin.
Diktiğiniz çeliğin nemli kalması için aşırı olmamak kaydıyla toprağını nemlendirin.
Kolay gelsin...
Merhaba
bitkinizi çoğaltmak için çiçek tomurcuğu olmayan sürgünleri dipten kesin.
Kestiğiniz çelik üzerindeki yaprakları kopartın 1 veya 2 adet bırakın. direk toprağa 3/2 si toprak içinde kalacak şekilde dikin.
Toprak yerine torf, perlit, vermikulit,kum veya su dolu bir bardakta dahi köklenebilir.
Diktiğiniz bitkinin saksısını direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin.
Diktiğiniz çeliğin nemli kalması için aşırı olmamak kaydıyla toprağını nemlendirin.
Kolay gelsin...
Teşekkürler, şuan çiçeksiz sürgün yok beklemelimiyim:confused:
Sembug Hanım, ceylanlarınız çok güzeller, ama henüz çelik alınacak büyüklükte değiller. Ekim veya Kasım ayında bitkinin durumuna göre çelik alabilirsiniz. Ceylan sardunyalar budanmayı seviyor.
Sembug Hanım, ceylanlarınız çok güzeller, ama henüz çelik alınacak büyüklükte değiller. Ekim veya Kasım ayında bitkinin durumuna göre çelik alabilirsiniz. Ceylan sardunyalar budanmayı seviyor.
Haklısınız saksıları büyütüp biraz daha beklemeliyim sanki...;)
Minik boyuna bakmadan açanlar ;)
Parmak kadar boyuna bakmadan coştu bizim kız. Hala tomurcukları var.
YeniGine
15-07-2015, 23:43
Sevgili hira; maşallah çok güzelmiş, rengi aynı fotoğraftaki gibi mi?
Sevgili hira; maşallah çok güzelmiş, rengi aynı fotoğraftaki gibi mi?
Evet YeniGine ablacım, Aynı o renkte. Yanında da bordo var, o da tomurcukta.
YeniGine
16-09-2015, 23:52
Rengini çok beğendiğim ceylanım; yapraklar kalınlaştı, çiçeği bitti, büyüdü de büyüdü sanırım budanacak, budamasını ne zaman yapmalıyım?
577725
577726
577727
Parmak kadar boyuna bakmadan coştu bizim kız. Hala tomurcukları var.
Sevgili hira, bu çok güzelmiş...
mavi eylul
27-10-2015, 17:08
Minicikti arkadaşımdan aldığımda şimdiki hali bu...
Sn Yeni Gine, cananlarmı ben geçen hafta budadım. Geçen yılda aynı dönemde budamıştım,
biliyorsunuz cananlar erken çiçeğe başlıyor. Şimdilerde budamanızda fayda var diye düşünüyorum.
YeniGine
28-10-2015, 23:05
Sayın Sabihas, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Ben de 15 gün kadar önce budadım, budadıklarımı saksılara çelikledim. Geçen kıştan ağzımız yandı ne var ne yok dondu çoğu bitkimiz, şimdi de nereye saklayabilirim diye düşünmeye başladım. Hepimize rastgelsin inşallah!..
Selehattin 67
31-10-2015, 21:14
benim favori çiçeklerimden birisidir ceylan gözü
Sayfayi renklendirelimmi birazcikhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161218/bdbbcabf664dfac1712021be39ce9a04.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161218/e90c01b93041cbd6bf440409bbbd7753.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161218/f6e112d51222e423f65df0793048acd3.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161218/0d5d45f4d396daff074f207d71809eff.jpg
Отправлено с моего HUAWEI Y511-U10 через Tapatalk
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161218/73bf30cab53e33f6ade6a260356645a3.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161218/2f89b14904b69157ace3fffa6ab6a814.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161218/a1692a7898f270dee89c6e8ca4505db4.jpg
Отправлено с моего HUAWEI Y511-U10 через Tapatalk
ZEYNEP ASYA
26-02-2019, 21:49
hazır bahar ayı geliyorken fazla sardunyası olan varsa ben talibim. :)
Nurcan1467
14-06-2020, 22:33
En sevdiğim çiçek ceylangözü sardunya bayılıyorum. Çiçekleriniz çok güzeller güle güle büyütün 😊😊
Minik, tek çelikten ceylanım. Keşke, çiçeklenme süresi biraz uzun olsaydı.
E.Kahraman
15-06-2020, 19:20
Bunlar da benden olsun. 😊
Fatih_Soydemir
22-04-2024, 22:23
730184
Buda benden olsun kendisi ile çok alakadar olamasamda iyi çiçekleniyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.