View Full Version : Pelargonium "Vancouver Centennial"
Özellikle yapraklarını çok beğendiğim bir türü tanıtmak istedim.
Pelargonium "Vancouver Centennial"
151196
Fotoğraf internetten
Özellikle yapraklarını çok beğendiğim bir türü tanıtmak istedim.
Pelargonium "Vancouver Centennial"
151196
Fotoğraf internetten
Sanıyorum 3 yıl öncesi idi... A.O.Ç. fidanlığında resmi görülen sardunyanın bir eşi diğer top sardunyalarının arasında gizlenmiş bana bakıyordu. Hemen aldım ve ona tavşan adını koydum (çiçeğinin üst 2 yaprağı tavşan kulağını andırıyordu)
Ama maalesef fazla dayanmadı. Diğer sardunyalara göre daha nazlı idi sanırım. Kışı çıkartamadı. Ertesi bahar ve daha sonraları da baktım ama bir daha göremedim.
Kırmızı ve pembem açtı, güneşten sakındığımız için henüz yapraklarımız renklenmedi. Olsun böyle de güzel...;)
427019
427020
Çok güzel bir türmüş.. çiçek açmasada olur diyebilirim:)
sardunyadervis
20-02-2014, 22:07
Bunlarda yeni geldi
ben 3 yıldır bakıyorum. diğer sardunyalardan biraz farklı olarak kışın suyu hiç sevmiyor. çabuk çürüyor toprak havadar yapıda değilse.dal çeliği ise yazın sıcak günlerinde alınmalı ama dikilen çeliği gölge havadar bir yerde tutmak lazım.
sardunaki
13-07-2014, 21:43
Merhaba,yeni edindiğim sardunyamın türüne dair bir fikre varamıyorum.Kafam karıştı.Fotograftaki sardunyanın yaprak ve çiçek formuna çok benzıyor ancak yaprakları tek renk.Sizce nedir ? Bir kaynakta "morning star " olarak belirtilmiş.Sardunya uzmanlarından cevap bekliyorum lütfen .Sevgiler.
İşte benim güzelim
508684
508685
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.