View Full Version : Pachyphytum compactum
Crassulaceae ailesinden bir sukulent olan Pachyphytum compactum, mavimsi yeşil renkli ve elmas kesimi gibi yapraklarıyla hoş bir görüntü verir.
Güneş ve yarı gölge ortamları sever.
-6/-7 derecelere kadar soğuklara ve kuraklığa dayanıklı olup, su geçirgenliği yüksek ve kumlu karışımla hazırlanan toprağı kurudukça sulanmalıdır.
Sarı ve/veya turuncu çiçekler açtığını okudum.
Yaprakla üretimi yapılabilmektedir.
353043
Geçen sonbahar Coyote'den köklenmiş ve yavrulamış gelen bu yaprak 14 ay içinde yukarda görülen güzelliğe erişti.
Yapraktan çok kolay üretiliyor. Düşen ya da kopardığım hiçbir yaprağın köklenmediğini bilmiyorum. Yaprağı öylece toprak üstünde bırakıyorum kökleri görünüp uzayınca 45 derecelik aaçıyla toprağa ittiriyorum biraz.
selcuk44
10-12-2012, 18:10
Bittim, hakikatten çok güzel biraz daha büyüyünce daha da güzel olacaktır , ama evde yer kalmadı,
Bu da benim yapraktan büyüttüğüm,annesinden epey iri oldu:) fotoğrafta pek anlaşılmıyor ama gerçekten büyük saksısı çorba kupası ve deviriyor desteklemesem.
Aaaa, yavrular nerelerden çıkmış öyle:) Peki o yavrular anneden ayrılsalar da tutarlar mı dersin.
Coyotecim, çiçek açtırabilmiş miydin? Açtıysa çiçeklenmiş fotoğrafın var mı?
Tabi ki tutarlar;)) onlar da kopan yapraklardı.
Evet ya bu cicim yazın çiçek açmıştı echeveria çiçeğine benziyor çiçekleri ama çekip çekmediğimi bilmiyorum bakarım;)
günebakan
17-12-2012, 12:00
Buda benim Pachyphytum compactum
355427
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.