View Full Version : mltmzfr / balkon
Bu siteyi takip etmeye başladığımdan beri acaba benim sayfam nasıl olur? diye hep düşündüm. Artık bir köşesinden tutunma zamanı geldiği kanaatine vararak sayfamı ufaktan görücüye çıkarmaya karar verdim. Bitkilerin dinlenme döneminde kabuklarına nasıl çekilmeye başladıklarını gözlemleyerek yaza doğru nasıl değişim sergilediklerini paylaşacağım. ;)
aşk merdivenlerim. bayılıyorum bu eğreti otlarına. Yaz kış beni hiç yalnız bırakmıyorlar:p
Parlak Mustafam. Tek bir çelikti geçen sene bana geldiğinde. O kadar arsızki çelik dağıttıkça coşuyor sanki. Aldığım kişide hiç çiçek açmamış. Bana çiçek açmaz sadece yeşillik demişti. Bu yaz O üzerindeki çiçekleri görünce çok heyecanlandım:D o anının fotografını şu an bulamadım. Bulduğumda hemen yayınlayacağım. parlak mustafa soğukta kaldıkça yaprak damarları kırmızılaşıyor. parlaklığı azalıp yaprakların yeşillikleri açılıyor. balkondan daha yeni içeri aldım. bu sebepten yapraklar kırmızımsı bir görüntüye sahip.
Parlak Mustafam. Tek bir çelikti geçen sene bana geldiğinde. O kadar arsızki çelik dağıttıkça coşuyor sanki. Aldığım kişide hiç çiçek açmamış. Bana çiçek açmaz sadece yeşillik demişti. Bu yaz O üzerindeki çiçekleri görünce çok heyecanlandım:D o anının fotografını şu an bulamadım. Bulduğumda hemen yayınlayacağım. parlak mustafa soğukta kaldıkça yaprak damarları kırmızılaşıyor. parlaklığı azalıp yaprakların yeşillikleri açılıyor. balkondan daha yeni içeri aldım. bu sebepten yapraklar kırmızımsı bir görüntüye sahip.
Maşallah coşmuşta coşmuş. ;) Sayfanız hayırlı olsun sayın mltmzfr. Minik kelebeklerinizi sonunda görebileceğiz. :rolleyes:
Rujj Çiçeğim. Bana geldiğinde çok küçüktü. İlk defa çiçeğini göreceğim kısmtse. on gündür bir çiçek açma telaşına kapıldı sormayın. Her yerinden çiçek filizi patlatıyor.:D Sanki biraz solgun gibi geliyor bana. bu havalar ona da pek yaramayacak herhal:(
teşekkür ederim resul22 bey evet sonunda paylaşabildim:)
Yılların dostu benjaminim;) Yılbaşı zamanı onu ben çam ağacı niyetine bir güzel süslüyorum ki sormayın.:D Zavallı arkadaşım benim neler çekiyor her sene benden bir bilseniz...
ATATÜRK çiçeğim. Bu çiçeğimi de çok seviyorum ama geçen ay kızım onu ben farketmeden baya bir hırpalamış geç farkettim:mad: Çiçeğimde ters bişi var gibi geliyor bana daha anlayamadım. Ona baktığımd eskisi gibi enerji alamıyorum. BENİ KÜÇÜK AFACANIN ELİNDE OYUNCAK ETTİN der gibi bakıyor bana;)
Bu da ismini bilmediğim (bilen aranıyor) ama evimin demirbaşı sayılacak yaşa gelmiş (baba evinden - koca ocağına ) taşınmış güzeller güzeli yelpaze bakışlım:D
Arap saçım (aşkın gözyaşı) ve buz çiçeğim. Buz çiçeğim kumru ve serçelerin yemi maşaallah. Gelen bir yaprak, giden bir yaprak götürüp duruyor.:D Zavallı çiçeğim tam kendine geliyor derken hoooop bir sabah bakmışım çiçeğin sağ tarafı olduğu gibi yapraksız. :mad:
çiftçi5234
17-11-2012, 22:56
Hayırlı olsun :)
Episcia. Çiçekleri ne kadarda japon küpesine benziyor. Ben daha bir ay önce çelikten aldım o sebepten daha küçükler ama yerlerini sevdiler sanıyorum. Dibinden küçük küçük filizler verdi bile;) Artık ne zaman çiçeklenirse bahtımıza;)
teşekkür ederim çiftçi5234
Evimin tek dikenli gülü;) kızım hiç sevmiyor bu kaktüsü. Garibim bir tek bu çiçeğime dokunamıyor . Galiba ondan sevmiyor:D İsmini bilmiyorum bu miniğimin:(
Arapsaçı çiçeği bana da çok ilginç gelir, çocukluk çiçeklerimden..
Annecim çok arsız olduğunu hemen her yeri kapladığını söyler.. İnanır mısınız uzun zamandır bu çiçeğe sahip olan biriyle karşılaşmamıştım, hatta artık unutulduğunu düşünüyordum. Sizde görünce yanıldığımı anladım ve bu da beni ziyadesiyle mutlu etti.. O şık, bembeyaz saksınızı tamamen kaplayıp dallarıyla aşağılara taşmasını dilerim..
Evimin tek dikenli gülü;) kızım hiç sevmiyor bu kaktüsü. Garibim bir tek bu çiçeğime dokunamıyor . Galiba ondan sevmiyor:D İsmini bilmiyorum bu miniğimin:(
Ben kaynana dili olarak bilirim, dikenleri bir battı mı, çıkarmak imkansız oluyor
serkan_istanbul
18-11-2012, 05:21
Sayfanız hayırlı olsun sevgiler.
arapsabunu
18-11-2012, 09:15
Arapsaçı ve parlak mustafa da benim çocukluğumda her evde bulunurdu, çok severim iksini de. Arap saçı baumax'da satılıyodu yazın görmüştüm 9 TL idi ve ben cimrilik ettim almadım, bir daha görürsem kaçırmayacağım. Sayfanız hayırlı olsun, çiçekleriniz sizi hep mutlu etsin. Hoş geldiniz...
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın papağan. Ayrıca kaktüsümün adı evet kaynana diliymiş öğrendim:)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın Serkan İstanbul.
çok beğendim çiçeklerinizi hayırlı olsun sayfanız
ziringaglia
18-11-2012, 17:38
sayfanız hayırlı olsun arapsaçına bayıldım bakalım bizi daha ne sürprizler bekliyor
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın arapsabunu. Arap saçını bu yaz sonu eşimin memleketine gittiğimde onların komşularından yaşlı bir teyzem vermişti. Bende bu vesile ile arapsaçını temin etmiş oldum. Yoksa bende bu çiçekten bihaberdardım:)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Heva. sayfamı ziyaret ettiğiniz için ayrıca teşekkürler:) bol Bol çiçekli günler bizim olsun:)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Ziringaglia. Havaların soğumasıyla arap saçım biraz biraz bozulmaya başladı ama yaza doğru inşallah tekrardan coşacak:)
Ve benim diğer miniklerim;)
japon küpem daha yeni çoğaltıyorum. Çiçeklerini görmek için sabırsızlanıyorum.;) ve severek devamlı kırpıp çoğalttığım diğer çiçeğim. ;)
her şeyi atma kullan ;) bu gözüken saksı görünümlü teneke çay kutusu. giydirdim kuşandırdım ve cam güzelime ev yaptım. nasıllar?:D
Ve diğerleriiiii... bu çiçeğimin ne çiçeği olduğunu bilmiyorum. sokakta yerde düşmüş bir saksı vardı. ondan bir çelik aldım (biraz çaldım sanki :D) hayata tutundu beni üzmeden....
Bunun nasıl bir şeye dönüşeceğini sabırsızlıkla görmeyi bekliyorum;) Hep beraber göreceğiz inşallah;)
kızancıklar;) köklenmelerini bekliyorum....
erguvan olacak kısmetse... son halini resimleyeceğim...
Erguvanımın son hali. Hiç birşeye benzetemiyorum daha:(
:(Bu Yelken (barış) çiçeğim. Kayınvalidem bakamıyorum diye bana verdi ancak onu canlandırmak için ne yapacağımı bilemiyorum... Yaprakları çok büyük ve seyrek. nasıl barış çiçeği anlayamadım.
bunlarda bana yeni geldi... bahara kadar hepsini tek saksıda tutmak istiyorum. Doğru mu yaparım bilmem:rolleyes:
Erguvanımın son hali. Hiç birşeye benzetemiyorum daha:(
Kusura bakmayın bunlar fıstık çamı..
Çimlenmiş erguvan fotoğrafı için..
http://www.agaclar.net/forum/810661-post501.htm
http://www.agaclar.net/forum/810687-post502.htm
her şeyi atma kullan ;) bu gözüken saksı görünümlü teneke çay kutusu. giydirdim kuşandırdım ve cam güzelime ev yaptım. nasıllar?:D
Harikalar...çok beğendim.Elinize sağlık Sayın mltmzfr.Bravo
nılgun_dogan
22-11-2012, 00:39
Sayın mltmzfr sayfanız hayırlı bol çiçekli olsun.
Barış çiçeğiniz resimde toprağı çok kuru gözüküyor ben kendi bakımımı anlatayım toprağı hep nemli ama çok kurutmayın toprağını vıcık vıcık suda yapmayın üresiz gübre kullanıyorum gün ışığı bol alan yerde duruyor.
Sayın selis erguvan tohumu diye aldım ben ama bi gariplik var gibi geliyordu bana sizde böyle yazınca gerçekten bir gariplik olduğu kanaatşndeyim artık. Bilgi verdiğiniz için ayrıca teşekkürler.
Beğendiğinize sevindim Sayın Farpali. Sayfamı ziyaret ettiğiniz için ayrıca teşekkürler...
Temennileriniz için teşekkür ederim Sayın nılgun dogan. barış çiçeğim için bende internette araştırıyordum bu çiçeği nasıl kurtarabilirim diye. yaprakları kopuk, iyiden iyiye kurumaya başladı sanki yaprak uçları diye düşünüyorum. Yazdığınız tavsiyelere uyacağım. İnşallah çiçeğimle ilgili olumlu gelişmeleri paylaşacağım ileriki zamanlarda. Çiçekleriniz bol gününüz aydın olsun...
Halil Balaban
22-11-2012, 10:32
Sayın Mltmzfr, sayfanız hayırlı olsun. Çiçekleriniz çok güzel. Gülegüle bakın ve büyütün. İnşaAllah hepsinin çiçeğini görürsünüz. Kolay gelsin, sevgiyle kalın.
Halil Balaban
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın halil balaban. ayrıca sayfamı ziyaret ettiğiniz içinde memnun olsun. gününüz aydın çiçekleriniz bol olsun....
gokcegokce
22-11-2012, 18:24
Ve diğerleriiiii... bu çiçeğimin ne çiçeği olduğunu bilmiyorum. sokakta yerde düşmüş bir saksı vardı. ondan bir çelik aldım (biraz çaldım sanki :D) hayata tutundu beni üzmeden....
Merhaba sn. mltmzf öncelikle hoşgeldiniz ve sayfanız hayırlı olsun. Çiçeğiniz sanırım kalanchoe, sevgiler...
Sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim Sayın gokcegokce. Çiçeğimin adı hakkında vermiş olduğunuz bilgiyi araştıracağım. İlginiz için tekrar teşekkürler.
ziringaglia
25-11-2012, 00:05
sn mltmzfr barış çiçeğiniz tek kök olduğu için seyrek gözüküyor yaprakları normal ama toprak biraz fazla kuru barış çiçeğini toprağı kurudukça dinlenmiş su ile sulayın rizomlu bir bitki olduğu için uygun koşullar altında yavru verecektir ve dolgun bir hal alacaktır
iyi günler..
almanyalı
25-11-2012, 11:33
:(Bu Yelken (barış) çiçeğim. Kayınvalidem bakamıyorum diye bana verdi ancak onu canlandırmak için ne yapacağımı bilemiyorum... Yaprakları çok büyük ve seyrek. nasıl barış çiçeği anlayamadım.
selam sanırım bu yelken çiçeği benimde var aynisindan sayfama bakabiliriz yeni yukledim aydınlık seviyor sizinki kakaranlıkta kalmış galiba ışığı az alınca yaprakları koyu yeşil oluyor sık sık yaprakları silmelisiniz yoksa sarariyor uçları sevgiler
sayın ziringagliya ve almanyalı. sayfamı bir kaç gündür işlerimin yoğunluğu nedeniyle takip edemedim. vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. bol çiçekli günler bizim olsun.... sevgiler
sn.mltmzfr sayfanız hayırlı olsun güle güle büyütün çiçeklerinizi
Sayfanız hayırlı olsun. Hepsi çok güzel, emeğinize sağlık.
Yakup_ÜNAL
30-11-2012, 23:50
Gerçekten güzel bir hobi en beğendiğim tabi ki arap saçı bende her zaman olan bir çiçek ama bir yanlış budama yüzünden bu sezon olmadı. Hep böyle sağlıklı olmaları dileği ile.
Sevgili mltmzfr, çiçeklerinizle tanışmak çok keyifliydi. ;) Sayfanız hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz. :))
Sayfanız hayırlı olsun çiçekler çok güzel
iyi dilekleriniz için çok teşkkür ederim hepinize. uzun zamandır sayfamı güncelleyemedim. en kısa sürede yeni bebeklerimle geleceğim inşallah.;)
iyi dilekleriniz için çok teşkkür ederim hepinize. uzun zamandır sayfamı güncelleyemedim. en kısa sürede yeni bebeklerimle geleceğim inşallah.;)
Yeni bebişleri bekliyoruz..:rolleyes:
Hoşgeldiniz:) yeni fotoğraflar bekliyoruz.. bol çiçekli günler.
kandil13
28-12-2013, 19:59
Sayfanız hayırlı olsun. Adettendir bol çiçekli günle dilerim
çok çok uzun zamandır pasif durumda olduğum yeşil dostlarına tekrardan kavuşmanın mutluluğu içindeyim. küçücük bir kaktüsümle başlayacağım...
orkidelerim ama bir tanesi çiçeğini döktükten sonra dalı yapraklandı nedenini anlayamadım. bu ikindi güneşini çok seviyorlar.
mor menekşem uzun uğraşlarım sonucunda bir anda yapraklanarak bir adet tomurcuk verdi sonunda. çok çok mutlu etti beni sabırsızlıkla bekliyordum çünkü gelişini
Japon küpem ama çiçek açtıramadım.:(
aşk merdivenim eskiden daha güzeldi ama kışın kurudu şimdi daha yeni yeni toparlamaya başladı canım benim.
parlak mustafam, begonyam, dua çiçeğim yeni aldım ama tutup tutmadığı konusunda karasızım.
ve ismini bilmediğim ama daldan tutan güzeller güzeli çiçek dallarım.
baharın yüzünü göstermesiyle yeniden ufaktan ufaktan canlanmaya ve beni mutlu etmeye başladılar şükürler olsun.
hatta resmi biraz bulanık çıkmış ama yeni gine çiçeğim tomurcuklamaya başladı bile:p
sayın mltmzfr japon küpeniz çok güzel ama sanırım yeterince güneş almamış. iç camda tutarsanız yeterince güneş alırsa çiçeklenir. o zaman gövde kısmıda kızarıyor.
sukulentlerim bu türe meragım sonradan başladı işallah yetiştirmede başarılı olurum.
kohlera türlerim;) kendilerine yeni yeni geldiler tek bir saksıda kombin yapmayı düşünüyorum.
barış çiçeğim açtı bir başkası da geliyor yolda:D
yeni ginemden bir başka kare
sokakta buldum parçalamışlar atmışlar çöpe. görünce dayanamayıp aldım:( bir iki parça biri köklüydü biraz suda bekletiyorum haftaya dikeceğim inşallah:) bu arada bu sabah işe giderken yine çöpte benekli begonya buldum onu da aldım eve bıraktım. mahallemizde yeşile duyarlı olmayan insanların olduğunu görmek çok üzdü beni.
iş yerimdeki güzeller güzeli menekşem çiçeklenmeye başladı tek yapraktan çoğaltmıştım ne renk olduğunu bilmiyordum sürpriz yaparak mor açıyor :rolleyes:
kohlera türlerim;) kendilerine yeni yeni geldiler tek bir saksıda kombin yapmayı düşünüyorum.
sanırım bunlar kalancho...
orkidemde oluşan yapraklar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. çiçeklerini dökdükten sonra böyle dalı yapraklanmaya başladı
merhaba sayın fatitoo. mesajınızı gördükten sonra kalancho türlerine baktım. gerçekten kalancho imiş. benim miniklerimde pempe pembe çiçek açan bir kalancho parçasıydı. İsmini yanlış biliyor muşum. teşekkür ederim.
Japon küpem açmaya başladı şükür.
Arap saçım. Saksısını değiştirdikten sonra coşmaya başladı canım benim.
minik sakız sardunyalarım saha yeniler. Acaba ne zaman beni mutlu edecekler?
Menekşelerimin bazıları köklendirme çalışmalarım başarılı bir şekilde devam ediyor.
Bunlar bana kohleria değil de kalanchoe gibi geldi.
Ve bir başkaları renklerini bilmiyorum ve sabırsızlanıyorum.
ismini bilmediklerim. Bilen arkadaşlar varsa beni de aydınlatırsa çok memnun olurum.
Canlarımdan bir tanesi daha.
yeni bulduğum yılbaşı çiçeğim.:eek:
çöpte bulduğum çiçek diye daha önceden fotoğraflarını yüklemiştim artık tepe noktalarından yaprak çıkmaya başladı ve ben çok mutluyummmm.
Arap saçım. Saksısını değiştirdikten sonra coşmaya başladı canım benim.
maşallah. arapsaçınız çok sağlıklı görünüyor. hep sahip olmak isteyip de çevremde bulamadığım çiçektir kendisi. bulsam da kesin bende kurur gider :)
Sağlıkla büyüsün inşallah.
coskun8553
17-10-2014, 10:41
çöpte bulduğum çiçek diye daha önceden fotoğraflarını yüklemiştim artık tepe noktalarından yaprak çıkmaya başladı ve ben çok mutluyummmm.
Difenbahya'yı çöpe mi atmışlar, yazık :(
Uzun bir suredir ilgilenemedigim sayfama yine geldim. cok özlemisim bunu farkettim.
sokakta buldum parçalamışlar atmışlar çöpe. görünce dayanamayıp aldım:( bir iki parça biri köklüydü biraz suda bekletiyorum haftaya dikeceğim inşallah:) bu arada bu sabah işe giderken yine çöpte benekli begonya buldum onu da aldım eve bıraktım. mahallemizde yeşile duyarlı olmayan insanların olduğunu görmek çok üzdü beni.
Ne güzel çöpten çiçek bulmak :) yaşatmanız ayrıca bir güzel. Keşke ben de bulsam ;)
kohlera türüm tomurcukta çiçeklenme zamanı geldi.
Devamlı çiçeklerini döküp döküp yeniden çiçeklenen menekşelerimden bir tanesi...
kohlera türüm tomurcukta çiçeklenme zamanı geldi.
Kalanchoe sanki bu? benmi yanlış görüyorum..parlak parlak yapraklarıyla ona benzettim, kohlera tüylü yapraklara sahip.
sumeyra47
09-01-2015, 22:01
Evet son fotoğraftaki kalanchoe..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.