View Full Version : Ben fakir / Bahçe
Ben fakir
08-11-2012, 19:28
Bahçenin bulunduğu şehir : Balıkesir ili, Bandırma ilçesine bağlı Avşa Adası.
Bahçenin büyüklüğü : 550 metrekare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Sürekli ve sert denebilecek poyraz eser. Yağış Marmara iklimi. Rüzgar sert estiğinde denizden tuzlu sepken getirir kış mevsiminde.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Haritada belirtilmemiş, ama 9 ya da 10 olabilir.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Yirmibeş yıl önce satın aldığımızda kısmen bağ, kısmen bostan idi.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Oniki yıl.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Kuzey – güney doğrultusunda yaklaşık27 X 20 boyutlu bir dikdörtgendir. Güneybatı köşesine yakın 11 X 6 boyutlu bir ev ile güneydoğu köşesinde 2 X 3 boyutlu bir depo vardır.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel olarak kendim ilgileniyorum.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Evin önünde iki gölcükten oluşan ve birbirine katmanlı bir dere ile bağlanan bir havuz sistemi inşa ettim. Arka bahçede 25 – 30 metrekare civarında bir bölüm sebzelik olarak ayrılmıştır.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Torunumun burada daha fazla vakit geçirebilmesine dua ediyorum.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Evin güney cephesinde bulunan 2.50 X 6 ebatlı teras üzerine yaptığım klasik (yuvarlak ağaçtan) çardağa sardığım iki kök sofralık üzüm, evin batı cephesinde iki zakkum, iki biberiye ve bir hanımeli, bahçede 1 ahlat, 1 ekşi kara dut, 1 ayva, 2 incir, 1 iğde, 2 zeytin, 1 nar, 1 hünnap, 1 ıhlamur, 1 filbahri ve 1 leylak fidanları ile, pergolaya sarılmak üzere 1 kök mor salkım, batı yakanın telinden kapı üstüne sarılmak üzere 1 kök beyaz sarmaşık gül, Kuzey cephesi tel örgüsüne sarılmakta olan üç kök sarmaşık(sonbaharda yaprakları kızarıp dökülen türden). Çeşitli çiçekler, güller, aloa veralar.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Ayrık otunu yıllarca temizleyemediğim için, şimdi ıslah ederek çim haline getirmekle meşgulüm.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Hepsi özel benim için, ama ayrık en özeli!
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Denemelerim var, aşıyı öğreniyorum.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Debisi yüksek ve içilir nitelikte bir kuyum ve ayrıca şebeke suyum var.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Tasarruf yapmamı engelleyen tek şey, köydeki koyun sürülerine sevabına içme suyu veriyorum.
Toprak özellikleri : Kumdan dönüşmüş. İlkbaharda işlemesi çok kolay, sulamalar sonrası mutlaka çapa ister.
Kompost yapıyor musunuz? : Çevreden topladığım yaprak ve bahçeden biçilen otları fidan diplerine gömerim.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Elbette, İlk önce fosseptiği güneyde açmıştım, sonra yanlışlığı görüp kuzeyde yenisini açıp eskisini doldurdum. Zira eğim ve su akış yönü güneyden kuzeyedir. Ayrıca ilk yıllarda sebzeye çok önem vermiştim. Rüzgar faktörüne karşı çok zaman kaybedip akıntıya kürek çektim.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Yapmıyordum. Fakat bu yıl üzümlere külleme geldi. Seneye gerekeni yapmak istiyorum.
Bahçeniz organik mi? : Öyle olması gerekir. Kimyevi madde, tarihinde girmemiş.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Koyun gübresi kullanıyorum. Ada dışından getirilen sığır gübreleri dana burnu getirdiği için kullanmıyorum.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Bol tavşan var.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Yatay eksende dönerek kare şeklinde bölge sulayan püskürtücü ile ve fidan diplerini hortum ile suluyorum.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : İki tarafım (doğu ve batı) yükseltidir, fakat dağ denemez.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Öncelikle eşim iyi ki burayı almış. İkimizin de sağlığı için önemli. Ben de bu bahçe için sigarayı bıraktım.
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet.
Ben fakir
08-11-2012, 19:28
Emeklilik Serencamı
Otuzbeş yıllık didinmeden sonra, sekiz yıl süren bir de emekliliğe hak kazandın – kazanmadın kavgası yaptık emekliliğe gerekli resmi organlarla… Sonunda kazandım ama, ben de benlikten geçtim doğrusu!..
Ben çalışma krizinde iken, Hanım Sultan, sağ olsun, iki karış toprak almış otuzbeş yıldan beri çocuklarla birlikte okullar kapanır kapanmaz götürüp terk ettiğim o kara parçasında.
Kara parçası demem şaşırtmasın sizi, Marmara Denizinin ortasında bir ada burası… Güneye bakan cephesi oldukça tanınmış bir turistik bölgedir. Bizim beğenip kaldığımız kuzeydoğuya bakan köy ise, sürekli poyraz aldığı için, tatilciler tarafından pek tutulmayan bir yöredir. Diskosu yoktur ki gürültü olsun, poyraz durmaz ki sıcak bunaltsın. Koca yılda birkaç gün esen güneyli rüzgarları da, o kadar kusur kadı kızında da olur diyerek sineye çekince tüm şartlar bana uyuyor ki, nasıl!..
Fazla uzatmadan anlatmaya çalışırsam, oniki yıl önce bir kulübe kondurduk bizim arsaya. Kulübe demem, küçüklüğü ve sadeliği nedeniyle… Bir oda ve açık mutfaklı bir oturma bölümü var. Önlü arkalı açık balkonların yüzölçümü kapalı bölüme neredeyse eşit. Hanım Sultanla ikimiz sığıyoruz da, gelen konukların gece rahat etmeleri zor doğrusu!..
Beşyüzelli metrekarelik bahçe tam bana göre… İstediğim şekilde hevesimi alabilmeme yetiyor. Belli belirsiz bir eğime sahip kum karakterli bahçede baş roldeki iki sanatçı, ayrık ve kanyaşı denen işgal kuvvetleri!.. Bu ikisiyle bitmez tükenmez savaşım sayesinde fizik gücüm gerçekten harika!.. Elli yıl aralıksız içtiğim günlük dört paket sigaramı bile bu ikisine karşı feda ettim; artık içmiyorum, ve aramıyorum!..
Kumlu özelliği sayesinde ilkbaharda toprağı işlemek çok kolay da, ekimden sonraki her sulamanın ardından kaymak kırma işlemi ihmal edilirse bir süre sonra o toprak kerpiç gibi sertleşiyor ki, işlemek ne mümkün…
Domates ve biber ile aramız iyi, ancak söz gelimi bir patlıcan ile aramız hiç olmadı. Sürekli rüzgar nedeniyle fidan boy alamıyor, iki karışı geçmiyor bir türlü. Eh bu cücenin yaptığı meyveyi büyütebilmek için altına çukur kazmak lazım ki, meyve yere değmesin! Olacak iş değil tabii, zaten patlıcan sevmem deyip kaytarıyorum.
Kavun karpuz sevdi bizi, karga ve saksağanlar ile kaplumbağalar da onları!.. Meyveyi korumak için üstlerine küçük gözlü balık ağından tente gerip kenarlarını toprağa verdim; her hafta birkaç kamikaze özentisi kuş ile meyveye bel kündesi çekme heveslisi kaplumbağayı dolaştıkları ağdan kurtarmak zorunda kalıyorum.
Yıllardır süren ayrık savaşında hep yenik düştüm. Ne kadar iyiyim desem de, günler bedenimi yokuş aşağı ittirip durduğu için, bahçe işlerinin fazlasından da emekli olmaya karar verdim vermesine ya, şu ayrığa iyi bir ders vermeden meydanı terk etmeye de onurum el vermiyor.
Sonunda buldum!.. Ayrığı kendi oyunu ile yenmenin yolunu buldum. Ayrığın en dayanaklı çim alt yapısı olduğunu duymamla işi bitireceğime inandım.
Bu geçtiğimiz yaz, bir çim biçme makinesı, bir de kenar makinesı ile geldim buraya… Unutmadan bir de yelpaze gibi iki tarafa dönerek kare şeklinde bir alanı bitkilere şiddetli bir basınç vermeden sulayan alet vardı yanımda…
Her akşam sulama ve haftada bir biçme ile olayı yavaş yavaş ele geçirmeye başladım. Yazın sıcağında yöre kupkuru olduğunda benim bahçe kendini yeşilliği ile göstermeye başladı.
Seneye ilkbaharda ilk biçme sonrası çim tohumu saçarak ikinci kademeye geçeceğim de, ayrık ile en iyi uyum sağlayacak çim türünü henüz bilmiyorum. Her türlü tavsiyeye açık olduğumu saygılarımla bilgilerinize sunarım.
İlk ben geldim sanırım:) hayırlı bol verimli, bol çiçekli olsun bahçeniz. Resimleri merakla bekliyorum saygılarımla..
Ben fakir
10-11-2012, 10:25
İlk ben geldim sanırım:) ..
Evet, fakir bahçemi ilk siz şereflendirdiniz. Teşekkür ederim.
Sayın Ben fakir
Bahçeniz hayırlı uğrlu olsun.
Sağlıklı,mutlu,başarılı günler dilerim.
Ben fakir
10-11-2012, 10:50
Sayın Ben fakir
Bahçeniz hayırlı uğrlu olsun.
Sağlıklı,mutlu,başarılı günler dilerim.
Teşekkür ederim efendim.
Bahçelerimiz hepimize sağlık ve mutluluk versin.
loveforlife
10-11-2012, 10:52
Bahçenizdeki güzellikleri görmeyi büyük merakla bekliyoruz. Sigarayı bile bıraktırmaya kâdir olan bir bahçede ne güzellikler gizlidir kim bilir? E hadi, gizlenmeyi bıraksınlar artık ;)
Ben fakir
10-11-2012, 10:59
Bahçenizdeki güzellikleri görmeyi büyük merakla bekliyoruz. Sigarayı bile bıraktırmaya kâdir olan bir bahçede ne güzellikler gizlidir kim bilir? E hadi, gizlenmeyi bıraksınlar artık ;)
Sevgili komşum, on iki yıllık umutsuz bir inatlaşmanın sonunda bu yıl projelerimi ters yüz ettiğim için pek görücüye çıkacak hali yok henüz.
Ama bilirsiniz, kirpi bile yavrusunu "pamucağım" diye severmiş.
Şu anda görülecek noktalar, ellerimle inşa ettiğim, çardak, pergola ve havuz ile iç mekandaki mutfak dolapları ile tavan lambrileri.
Ben resimleri yetiştirebilirsem, karar siz komşularımındır.
Üyelerin bahçeleri daha da şenlenecek.
Sayfanız hayırlı olsun.
Ben fakir
10-11-2012, 11:54
Üyelerin bahçeleri daha da şenlenecek.
Sayfanız hayırlı olsun.
Neden buradayım sanıyorsunuz?.. Sayenizde, ustaların tavsiyeleri ile dediğiniz gibi olacak inşallah.
TaşevliBahçe
10-11-2012, 11:59
Sn Ben fakir ,
Hoşgeldiniz , Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun ..
gülenmelek
10-11-2012, 13:08
Öncelikle hoş geldiniz ve sayfanız hayırlı olsun ;)
Giriş yazınız çok hoş olmuş, bir çırpıda okunuverdi. Bundan sonra, fotoğraf destekli olursa daha güzel olacağını düşündüğüm paylaşımlarınızın takipçisi olacağım. Ayrık ile olan savaşta kazanan taraf olmanız dileğiyle ;)
Sayın Ben fakir,
Hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizde sağlıklı, mutlu ve hzuurlu zamanlar geçirmenizi diliyorum.
Hayırlı uğurlu olsun sayın Ben fakir. Anlatımınız çok güzel olmuş. O kumlu toprakta çok güzel patates ve pembe domates yetişir. ;) Tavsiye ederim.
Ben fakir
10-11-2012, 16:28
Sn Ben fakir ,
Hoşgeldiniz , Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun ..
Teşekkür ederim.
Öncelikle hoş geldiniz ve sayfanız hayırlı olsun ;)
Giriş yazınız çok hoş olmuş, bir çırpıda okunuverdi. Bundan sonra, fotoğraf destekli olursa daha güzel olacağını düşündüğüm paylaşımlarınızın takipçisi olacağım. Ayrık ile olan savaşta kazanan taraf olmanız dileğiyle ;)
Teşekkür ederim. yazımı beğenmenize sevindim. Fotoğraf, benim en büyük derdim. Bu şeytan icadını şimdiye kadar daktilo makinası gibi kullandım. Çocuklara boyun büküp öğrenmem gerektiğini biliyorum. Siz şimdilik yazılarımı izlemeyi ihmal etmeyin, borcum olan fotoları koyunca resimlere de bakarsınız. Ayrığı kendi oyunu ile yendim. İlkbaharda arasına da
bölücü unsurları da kattığım gibi, eli mahkum hale getireceğim. Hiç şansı yok.
Sayın Ben fakir,
Hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizde sağlıklı, mutlu ve hzuurlu zamanlar geçirmenizi diliyorum.
Teşekkürler...
Hayırlı uğurlu olsun sayın Ben fakir. Anlatımınız çok güzel olmuş. O kumlu toprakta çok güzel patates ve pembe domates yetişir. ;) Tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. O kumlu toprakta en güzel ayrık yetişiyor.
Domates ve biber dışında sebze ekmemee karar vermiştim ama, şimdi beni patates ile fena kışkırttınız. Bakacağız artık!
Hoş geldiniz.Resimleriniz ve katkılarınızı heyecanla bekliyoruz.
Sayın Ben fakir,
Aramıza hoşgeldiniz. Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Adalet Yağcı
10-11-2012, 20:48
Yeni bir bahçe, yeni bitkiler, yeni güzellikler, yeni yorumlar...
Ağaçlar net e, aramıza hoş geldiniz sayın Ben fakir.
Doğaya gönül vermişseniz karşılığını mutlaka fazlası ile alacaksınız, hiç şüpheniz olmasın.
Baharda bu bahçeyi güzellikler içinde göreceğiz.
Bahçenizi oluştururken iyice düşünmenizi öneririm naçizane.
İkliminize, toprağınıza uygun bitkileri seçerseniz sorun yaşamazsınız.
Bizler zamanında bu hataya düştük, sonra da düzeltmek için çok uğraş verdik.
Zaman içinde hayalinizdeki bahçeyi yaratacağınıza inanıyorum.
Bizler de tohumlar, fideler, çeliklerle yardımcı oluruz, bir de bakmışsınız bahçeniz hayallerinizi aşmış :)
Tüm çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor, bahçe başlığınız hayırlı, uğurlu, bereketli olsun diyorum.
Sevgiyle.
İçimden bir ses "Toprağa yatırım yapan bu bahçenin muhteşem zenginliklere gebe olduğunu.." fısıldamakta. Hoşgeldiniz aramıza.. ;)
Ben fakir
10-11-2012, 20:59
Yeni bir bahçe, yeni bitkiler, yeni güzellikler, yeni yorumlar...Baharda bu bahçeyi güzellikler içinde göreceğiz...
Sevgiyle.
Ve yeni dostlar!..
Bahçem şimdiden daha güzelleşti.
Moralim yükseldi...
Burada olmaktan mutluyum...
Sağ olun, var olun!..
Ben fakir
10-11-2012, 21:02
İçimden bir ses "Toprağa yatırım yapan bu bahçenin muhteşem zenginliklere gebe olduğunu.." fısıldamakta. Hoşgeldiniz aramıza.. ;)
İçinizden gelen sese ben de inandım.
Hoş buldum; ummmadığım kadar hoş buldum efendim.
Sağ olun!
Hoş geldiniz..
Bahçe başlığınız hayırlı uğurlu olsun. Çok heyecan verici biir sürece girmiş bulunmaktasınız.
Bizlerde heyecanla bekleyeceğiz.
Ben fakir
10-11-2012, 21:22
Hoş geldiniz..
Bahçe başlığınız hayırlı uğurlu olsun. Çok heyecan verici biir sürece girmiş bulunmaktasınız.
Bizlerde heyecanla bekleyeceğiz.
Bende de aynı heyecan başladı gerçekten.
Bu ay kışlığa dönmeyi planlıyorduk ama, bu durumda ben biraz zor dönerim herhalde!..
Hayırlısı artık!..
fikreteren
10-11-2012, 21:42
Aramıza hoş geldiniz.Resimlerinizi sabırsızlıkla bekliyeceğim..
Ben fakir
10-11-2012, 21:49
Hoş geldiniz.Resimleriniz ve katkılarınızı heyecanla bekliyoruz.
Candan ilgileriniz sayesinde zaten hızlı ve heyecanlı bir giriş yaptım.
Teşekkürler.
Ben fakir
10-11-2012, 21:52
Aramıza hoş geldiniz.Resimlerinizi sabırsızlıkla bekliyeceğim..
Bu kış şehre dönünce bir fotoğrafçılık kursu bulmalıyım anlaşılan!..
Merhabalar..!
Bahçe sayfanızdaki ilk mesajınızı okumanın tadına doyamadım. Mücadele ve sevincinizi öyle güzel anlatmışsınız ki tadından yenmiyor doğrusu. Eminim bizleri yaptığınız çalışmaların fotoları ilede zaman zaman ihya edersiniz. Sayfaların bir yarışmaya konu olmadığını bilmenizi isterim. Önemli olan sizin yürekli ve İNADINA ÜRETİM mantığı ile ortaya koyduğunuz çaba diye düşünüyorum.
Tekrar tebrikler.
Saygıyla.
Ben fakir
10-11-2012, 22:07
Merhabalar..!
Bahçe sayfanızdaki ilk mesajınızı okumanın tadına doyamadım. Mücadele ve sevincinizi öyle güzel anlatmışsınız ki tadından yenmiyor doğrusu. Eminim bizleri yaptığınız çalışmaların fotoları ilede zaman zaman ihya edersiniz. Sayfaların bir yarışmaya konu olmadığını bilmenizi isterim. Önemli olan sizin yürekli ve İNADINA ÜRETİM mantığı ile ortaya koyduğunuz çaba diye düşünüyorum.
Tekrar tebrikler.
Saygıyla.
Bu yaştan sonra herhangi bir yarışmaya girmek niyetinde değilim. Benim ömrüm kendimle yarışmakla geçti sevgili Cemal Bey!.. İlgi ve takdirinize candan teşekkür ederim.Sağ olun...
Akhisarlı
10-11-2012, 22:35
Her şey gönlünüzce olsun .
Sayın Ben fakir;
Hoş geldiniz.
Bahçe sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
Bahçe resimlerinizi, sabırsızlıkla bekliyoruz.
Her şey gönlünüzce olsun, sağlıcakla kalın.
Ben fakir
10-11-2012, 22:49
Sayın Akhisarlı ve Sayın Dünyalı'ya teşekkür ediyorum.
Sağ olun.
Muhsin Hanif
11-11-2012, 00:09
Sayfanız hayırlı, bahçeniz bereketli olsun.
Fotoğraf olayını dert etmeyin, uğraştığınız diğer işlerin yanında hafif kalır. Kısa zamanda çözersiniz eminim. Bir kompakt makina alın, auto konumda başlayın çekmeye, kablosunu bağlayın bilgisayara tamamdır.:)
Sadece fotoğraf değil her konuda yardımcı olacak çok kişi var burada.
Darısı bizim başımıza, hoş geldiniz.
Halil Önen
11-11-2012, 00:38
Sevgili komşum, on iki yıllık umutsuz bir inatlaşmanın sonunda bu yıl projelerimi ters yüz ettiğim için pek görücüye çıkacak hali yok henüz.
Ama bilirsiniz, kirpi bile yavrusunu "pamucağım" diye severmiş.
Şu anda görülecek noktalar, ellerimle inşa ettiğim, çardak, pergola ve havuz ile iç mekandaki mutfak dolapları ile tavan lambrileri.
Ben resimleri yetiştirebilirsem, karar siz komşularımındır.
Resim de yüklerseniz (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256.htm) ve ters yüz ettiğiniz projeleriniz görücüye çıkarsa, görünecek hali için biz de bir şeyler deriz artık...:)
en azından şu çardağı görseydik, gerçekten fakirse bize de ilham olurdu...;)
Bahçe sayfanız hayırlı olsun; daha keyifli günler geçirmenizi diliyorum...
Fakir zengin dilemeyiz bahçenize çay ve hatta ötesinde enzime geliriz; yeter ki bir selam gönderin (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/28540.htm)...;)
Ben fakir
11-11-2012, 00:48
Sevgili Muhsin Bey,
İyi dileklerinizi teşekkürlerimle karşılıyorum.
Foto konusunda moralimi yükselttiniz. Sağ olun.
Ben fakir
11-11-2012, 01:12
; ve ters yüz ettiğiniz projeleriniz görücüye çıkarsa, görünecek hali için biz de bir şeyler deriz artık...:)
en azından şu çardağı görseydik, gerçekten fakirse bize de ilham olurdu...
Fakir zengin dilemeyiz bahçenize çay ve hatta ötesinde enzime geliriz;
Sevgili Halil Bey,
Siz ustalardan bilgi ve görüş almak amacıyla buradayız.
Çardak konusuna gelince, Yıllar önce İstanbul, Boğaziçinde rahmetli Beybabamın evinin önünde bir çardak hatırlarım. Hatırlamak ne demek, unutamadım ki!.. On onbeş santim çaplı tomruklardan çatılmış, direklerle kirişleri birbirilerine çivi ve tel ile bağlanmış, derme çatma bir şey idi. Eski ev sahibi yapmış, 1950 yılında bize devrolmuş, ben orada kaldığım sürece her gün altında yaşadığımız bir, -çardak diyemem - adeta bir kavram idi.
İşte ben de o kavramı kendi kulübeme taşıdım. benzer ölçülerde malzeme buldum. Bu günkü imkanları ve teknolojiyi kullanmadan, derme-çatma, altmış yıl önceyi oraya taşıdım. Tek fark, onu örten yediveren gülü ile mor salkım idi; benimkiniyse üzüm!..
Verdiğiniz tiyolar için minnettarım. Takası da zamanı gelince konuşuruz.
Benim kapım, her gelene açıktır. Bunu tüm dostlarım bilir, sık sık sohbetimiz olur. Gelen kısmetiyle gelir derler; inanırım. Tecrübeyle sabittir.
Selamlar, sevgiler...
Sayın Ben fakir, bahçe sahifeniz hayırlı olsun ....Marmara denizinin ortasında Avşa gibi güzel bir adada,550 m2 lik bahçe ile hoşgeldiniz.....:) Bana göre çok zenginsiniz...:)))
Yazdan yaza aramızdaki Marmara denizi de olsa , karşı komşu sayılırız...:)Ne mutlu bizlere ki artık adalı bir arkadaşdan güzel manzaralı resimlerde görebileceğiz......Diyorumm.:))
Güzel bahçenizin ve Ada resimlerini şahsen merak ile bekliyorum...selam ve sevgiler efendim..:)
Ben fakir
11-11-2012, 02:13
Sevgili Berrinb
Teşekkürler ederim.
Önemli olan bence gönül zenginliği!..
Hani, derler ya; "Mal sahibi, mülk sahibi; hani bunun ilk sahibi?"
Fotoğrafların eksikliğini bu gece ben herkesten fazla duyuyorum.
Pek Yakında!!!
Sevgi ve selamlarımla efendim.
Aramıza hoş geldiniz. Ben fakir. :D:D:) Fotoğraflarınızı yüklemenizi sabırsızlıkla bekliyorum.:):)
milaca2010
11-11-2012, 22:40
Bahçeniz bol çiçekli olsun sn. ben fakir, bahçenizden fotoğraflar bekliyoruz.
Esen kalınız...
Ben fakir
11-11-2012, 22:50
İyi dileklerinizi şükranla karşılıyorum.
Ben de kendimden fotoğraflar bekliyorum.
Bakalım, hayırlısı!..
Merhaba Sayın Ben Fakir,
Hani derler ya ''senin dilini yerim ben'', çok yaşayın sağlıkla inşallah. Sevecenliğiniz hiç eksilmesin.
Resimler de anlatımınız gibi güzel olacak, inanıyorum.
Hoş geldiniz, kolay gelsin efendim.
Saygılarımla lütfen.
Ben fakir
12-11-2012, 00:05
Merhaba Sayın Ben Fakir,
Hani derler ya ''senin dilini yerim ben'', çok yaşayın sağlıkla inşallah. Sevecenliğiniz hiç eksilmesin.
Sevgili mrduran,
Biraz karabiber, biraz tuz,
ve gerekli içecek ile
Ben de bayılırım söğüş dile
Hoş gördük efendim.
Sevgili mrduran,
Biraz karabiber, biraz tuz,
ve gerekli içecek ile
Ben de bayılırım söğüş dile
Hoş gördük efendim.
Merhaba efendim,
Ayrık otu nelere kâdir olacak....?
Her şeyden önce Sayın Halil Önen bey ile dostluğunuz artacak bence.
Her şeyiniz ortak, ayrık otunuz dahil.
Kum üstü, yıldız altı fal bile bakarsınız birlikte efendim, tatlı yazımlarınıza ilâveten(her ikinizin de).
Bide ayrık otuna kesin çözüm bulsanız var ya, çardağınızdan hiç ayrılmaz, işgal bile ediverir sağ olsun:))).
Sizin eksiğiniz; gübre çeşitliliği azlığınız, o yönden size fark atar. Ama dengeler sanırım kendileri bu eksiği.
Saygılarımla lütfen.
Ben fakir
12-11-2012, 00:33
Bide ayrık otuna kesin çözüm bulsanız var ya,
Haklısınız!..
On yıldır amansızca yok etmeye çalıştığım ayrık otunu, bu yıl da "aman gelişsin" diye sulatıp biçtiren, makyajını tazeleten kadere, kader mi derim ben!..
Ben fakir
12-11-2012, 08:30
Geçtiğimiz yaz, sert rüzgar altında,akşamları sevgili ayrıklarımı sularken fidanların sıcak havadan kızışmış yapraklarına gelen serin su nedeniyle yapraklarda yanma ve kurumalar başladı. Fidanları kaybetme riskine karş kendimce bir çözüm buldum:
Fidanları büyük boy çöp torbalarının içine sokarak sulama yapmaya başladım. Sulama sonunda çıkardığım bu torbalar sayesinde fidanlarımı kurtardım, ama bir sorun hâlâ duruyor: Fidanlar büyüdükçe torbaya sığmaz hale gelecekler. Ben o zaman ne yapacağım, bilmiyorum.
gülenmelek
12-11-2012, 09:01
Geçtiğimiz yaz, sert rüzgar altında,akşamları sevgili ayrıklarımı sularken fidanların sıcak havadan kızışmış yapraklarına gelen serin su nedeniyle yapraklarda yanma ve kurumalar başladı. Fidanları kaybetme riskine karş kendimce bir çözüm buldum: Fidanları büyük boy çöp torbalarının içine sokarak sulama yapmaya başladım. Sulama sonunda çıkardığım bu torbalar sayesinde fidanlarımı kurtardım, ama bir sorun hâlâ duruyor: Fidanlar büyüdükçe torbaya sığmaz hale gelecekler. Ben o zaman ne yapacağım, bilmiyorum.
Sabah erken saatlerde sulamayı denediniz mi hiç ? ;) Güneş henüz yakmaya başlamadığı zaman.
Bir tanıdığım, biber dikmiş. Toprak kumlu. Akşamları bol bol suluyorum, biberler yine cansız, verimli olamıyor bir türlü demişti. Sonradan aklına gelmiş ki, toprak kumlu ya, akşam suluyor, sabaha kadar su, bitki kökünden akıp gidiyor, ertesi gün o sıcakta bitki yine susuz kalıyor. O günden sonra sabah sulamaya başlamış ve sorun çözülmüş ;)
Bir an çağrışım yaptı da paylaşmış olayım dedim ;)
Sayın Ben Fakir, agaclar.net'e hoş geldiniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Ohhh ya nihat bir fotoğraf yüklemiş sayın Ben Fakir diyerekten güzel lobelyalara baktım. Ama sonra anladım ki o fotoğraf da ahmeter tarafından yüklenmiş, yeri burası olmadığı için sildik.
Sayfanızda mesaj sayısı elliyi buldu ama bir tek fotoğraf bile koymadınız.
En azından bir iki Avşa fotoğrafı veya fidanlarınızı korumak için bulduğunuz pratik çözümleri bize fotoğraflayın.
Ben de arkadaşlar gibi bahçe fotoğraflarınızı merakla bekliyorum. :)
loveforlife
12-11-2012, 09:20
Benim kapım, her gelene açıktır. Bunu tüm dostlarım bilir, sık sık sohbetimiz olur. Gelen kısmetiyle gelir derler; inanırım. Tecrübeyle sabittir.
Buradaki dostlukları düşününce; önümüzdeki bahara sizin kapınızı açık bulan Avşa'ya doğru düşer yola... İnanın hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel bir dost mekanına düştü yolunuz!
Ben fakir
12-11-2012, 09:41
Sabah erken saatlerde sulamayı denediniz mi hiç ? Bir an çağrışım yaptı da paylaşmış olayım dedim ;)
Son derecede mantıklı ve Kristof Kolomb'un yumurtası kadar pratik bir öneri!..
Deneyeceğim. Teşekkürler.
Ben fakir
12-11-2012, 09:43
Buradaki dostlukları düşününce; önümüzdeki bahara sizin kapınızı açık bulan Avşa'ya doğru düşer yola... İnanın hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel bir dost mekanına düştü yolunuz!
Boşuna uğraşmayın, korkacak göz var mı bende (!);)
Ben fakir
12-11-2012, 09:48
Sayın Ben Fakir, agaclar.net'e hoş geldiniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Sayfanızda mesaj sayısı elliyi buldu ama bir tek fotoğraf bile koymadınız.
En azından bir iki Avşa fotoğrafı veya fidanlarınızı korumak için bulduğunuz pratik çözümleri bize fotoğraflayın.
Ben de arkadaşlar gibi bahçe fotoğraflarınızı merakla bekliyorum. :)
Hay Allah, inanın ben de şaşırdım.
Dün akşam arkadaşlardan fototransfer eğitimi aldım bir süre... Gece rüyamda da uygulamaya geçtim. Biraz önce sayfamda fotografı göründe heyecanla okuyup üflemeye başladım bu bir mucize diye!..
Ahmet Beye teşekkür etmem gerek bir kez daha.
Fotoğraf?.. Kimbilir, belki yarın; belki yarından da yakın!
gülenmelek
12-11-2012, 09:55
Rica ederim, ben de sayenizde bu güne kadar bilmediğim, hatta duymadığım Kristof Kolomb'un yumurtasını öğrenmiş oldum ;) Her şey paylaştıkça güzel ;)
Ben fakir
12-11-2012, 10:51
Resimlere siftah benden, bereket Allahtan!..
Kapıda sizi karşılıyorum.Kapının tuğla babaları, üzerindeki pergola ve yerdeki çakıl taşlı mozaik, velhasılı kelâm, tüm işler tarafımdan, ellerimle ve Hanım Sultan dışında kimsenin yardımı ya da işçiliği olmaksızın,yapılmıştır. Sonraki resimler için de geçerlidir.
Ben fakir
12-11-2012, 10:59
Bakalım sırada ne var?
Kapıdan giriş, havuzun büyük gölü, verandadan görünüm (veranda da komple yerli üretim!) Yine kapı...
Ben fakir
12-11-2012, 11:03
Bakalım, Havuz gölcükleri ve aradaki katlı dereden görünümler:
Ben fakir
12-11-2012, 11:14
Başka var mı?..
İlk resim yine havuzdan (Çok uğraştırdı beni!..)
İkincisi, verandadan görünüm.
Üçüncüsü, kuzey batımdaki köy(yaklaşık 1 km.) Sol alt yanda kuyum. Görünen tel örgü de yerli montaj!..
Dördüncüsü, doğu cephemin görünümü. Gördüğünüz gibi, zeytin fidanımı kışın tuzlu sepkeninden korumak için,kuzey ve doğu cepheleri kapalı bir kafesle koruyorum. Sağ önde nar fidanım. Bu resim geçen yılldan kalmadır. ön plandaki sebzelerin (domates ve biber) perişan hali ortada!
marklinci
12-11-2012, 12:21
Gök kuşağın bol olsun usta... :)
Kenan TUNÇER
12-11-2012, 15:46
gelecekteki bahçenizin durumunu şimdiden merak etmeye başladım.
saygılarımla, sağlıkla kalın.
gülenmelek
12-11-2012, 18:37
Huzurlu ;)
Selehattin 67
12-11-2012, 18:43
bahçeyi sık sık takip edeceğim olacak olacak inşallah güzel olacak azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz
mandalinci
12-11-2012, 21:15
Hoş geldiniz,
Kolay gelsin, bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Zeytinin işi zor görünüyor.
Ben fakir
12-11-2012, 21:32
Sevgili Mandalinci,
Biliyorum, işim zor!..
Nitekim sebze hevesinden vaz geçmek zorunda kaldım.
Zeytinlerin işi gerçekten zor; zaten o yörede o ikisinden başka zeytin yok!
Kışın uyumayan ağaçların bizim yörede hiç şansı yok.
Birkaç kök fıstık çamı fidanı diktim. Hepsinin üstüne dibini kestiğim 5 lt pet şişeler kapadım. Batı tarafımda badem bahçesinin rüzgarını kesmek için selvi diktiler, kışın sulu sepken yaktı; kavak diktiler, çoğu yandı; Okaliptüsler de dayanamadı. Zavallı adam çok yüksek beton duvar yaptırdı, onu da fırtına devirdi.
Ben fakir
13-11-2012, 14:58
Herkese merhaba,
Bugün Hanım Sultan ile birlikte ilk zeytin mahsulümüzü topladık.
Tahminen 1 veya 1,5 kilo kadar ürün aldık... (Sakın gülmeyin!)
İki fidanımız var ve üç yaşındalar.
Rüzgarın marifeti sayesinde boyları henüz bir metre civarında...
İki fidanın dal ve yaprak karakteri ile meyve boyutu ve şekli de farklı, ama bunları zeytin bölümüne soracağım.
Bu da ilk hasat.
Anlayacağınız, yavaş yavaş öğrenecekler meyve vermeyi!..
Selehattin 67
13-11-2012, 17:33
sayın ben fakir insanın kendi yetiştirdiği ürün gibisi yok 1 kg olsada 100 kg olsada lezzetleri aynı göreceksiniz bu sene aldığınız ürün daha lezzetli gelecek size
sayfanız hayırlı olsun, merakınıza hayran kaldım, herşey yerli yapım olması çok güzel, devamını bekliyoruz
Ben fakir
13-11-2012, 18:35
sayfanız hayırlı olsun, merakınıza hayran kaldım, herşey yerli yapım olması çok güzel, devamını bekliyoruz
"Attar" kelimesini ilk kez doğru yazılmış halde görüyorum. Teşekkür ederim.
yer,ev,bahçe... herşey çok güzel:) mutlu bir meşgale ve uzun bir ömrünüz olur inşaallah burada..
KAPTANzst
15-11-2012, 15:14
Hoş geldiniz Ben fakir.
Güzel bahçenizde güzel uğraşlar dileğiyle.
Gördüğüm birkaç fotoğraf sizin benden daha fazla maharetli olduğunuzu anlatıyor.
İlk olarak neyi nereye yapacağınızı planlamış olarak görüyorum sizi.
Takipteyim;)
Tebrik ederim.
Ben fakir
16-11-2012, 01:57
Hoş geldiniz Ben fakir.
Güzel bahçenizde güzel uğraşlar dileğiyle.
Gördüğüm birkaç fotoğraf sizin benden daha fazla maharetli olduğunuzu anlatıyor.
İlk olarak neyi nereye yapacağınızı planlamış olarak görüyorum sizi.
Takipteyim;)
Tebrik ederim.
Oniki yıllık bir sebze ve bostan macerasından sonra çiçekte karar kıldım. arazinin çoğu çim olacağı için daha az yorulacağım inşallah.
Dikkatle seyrettiğim işi oturur yaparım. ilkinde bazı hatalar olsa da ikincide tamamdır.
YeniGine
16-11-2012, 02:04
Sayın Ben fakir; güzel bir karar... Çiçekler... O halde rastgele...
Ben fakir
16-11-2012, 02:06
Sayın Ben fakir; güzel bir karar... Çiçekler... O halde rastgele...
Teşekkür ederim efendim. Sağ olun.
nılgun_dogan
16-11-2012, 02:29
Sayın Ben fakir sayfanız hayırlı uğurlu olsun yorucu bir yolculuk sizi bekliyor ama geçmişteki yorgunluğu burada atacaksınız bu yolculuğun yorgunluğu bir başkadır 1 tohumun canlandığını görmek bir fidanın meyvesini almak hele o verandada oturup çayımızıda aldıkmı deymeyin keyfinize bahçenizin adım adım yakın takipte olacağım.
Saygılarımla
Ben fakir
16-11-2012, 04:37
Sayın Ben fakir sayfanız hayırlı uğurlu olsun yorucu bir yolculuk sizi bekliyor ama geçmişteki yorgunluğu burada atacaksınız bu yolculuğun yorgunluğu bir başkadır 1 tohumun canlandığını görmek bir fidanın meyvesini almak hele o verandada oturup çayımızıda aldıkmı deymeyin keyfinize bahçenizin adım adım yakın takipte olacağım.
Saygılarımla
Teşekkür ederim sevgili nilgün doğan.
On iki yıldır yorulacağım kadar yoruldum zaten bu bahçede. Kararımı değiştirdikten sonra, hele o ayrıkları hükmüm altına alınca, keyfim öylesine yerine geldi ki, anlatamam.
Düşünün lütfen, bir patlıcanı ya da karpuzu kontrol etmekle bir "gül-i rana"yı incitmeye korkarak koklamak, ne lezzettir, ne saadettir!..
Bu köyün alışkanlığıdır. Meyve vermeyen ağacı yaşatmazlar, hemen kesip yerine tazesini ekerler. Şimdi ben leylak, filbahri vs. gibi çiçek fidanlarını dikerken çevremde gezen çobanlar (tanımadıkları için) soruyorlar. "ne fidanı bu?" adını veriyorum; ikinci soru geliyor; "meyvesi nasıl bunun?" Meyve vermeyeceğini duyunca yöresel ağızla son soru; "N'aramağa ekiyon meyve yoksa?" ve üşüttüğüme ikna olmuş halde, kimi şaşkın, kimi üzgün gidiyorlar.
İşte o keyifle Hanım Sultan'ın getirdiği çay ya da kahvenin tadı bir kat artıyor doğrusu...
Ne kadar sıkı takip ederseniz o kadar minnettarınız olurum. Eleştiri ve yorumlarınız beni yönlendirecektir.
Sevgi ve selam...
Ayşe Yıldız
16-11-2012, 07:54
Bakalım, Havuz gölcükleri ve aradaki katlı dereden görünümler:
Pek anlamam ama havuzunuzda daha yapacağınız işlemler var mı? Eğer yapılacak işlemler varsa bu sayfadan fikir edinebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/3206.htm
Ben fakir
16-11-2012, 11:06
Pek anlamam ama havuzunuzda daha yapacağınız işlemler var mı? Eğer yapılacak işlemler varsa bu sayfadan fikir edinebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/3206.htm
Merhaba Ayşe Hanım,
Önceden "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" nedeniyle betonun altına devirdaim hattı döşemiştim. Sonra, benim düşündüğüm motorun gürültülü olduğu meydana çıktı. Gürültü yapmayan ompayı buldum ve aldım ama gömdüğüm bor ince kaldı. Pompa devamlı zorda çalışacaktı. Bu nedenle kamufle edilmiş yeni bir hat döşeyeceğim. Ayrıca şelalenin tesisatını döşeyip taşları sabitleyeceğim.
Tabii bunlar seneye inşallah; sağ kalırsak elbet.
Verdiğiniz hat için teşekkür ederim.
Akhisarlı
16-11-2012, 11:41
Bu köyün alışkanlığıdır. Meyve vermeyen ağacı yaşatmazlar, hemen kesip yerine tazesini ekerler. Şimdi ben leylak, filbahri vs. gibi çiçek fidanlarını dikerken çevremde gezen çobanlar (tanımadıkları için) soruyorlar. "ne fidanı bu?" adını veriyorum; ikinci soru geliyor; "meyvesi nasıl bunun?" Meyve vermeyeceğini duyunca yöresel ağızla son soru; "N'aramağa ekiyon meyve yoksa?" ve üşüttüğüme ikna olmuş halde, kimi şaşkın, kimi üzgün gidiyorlar.
İşte o keyifle Hanım Sultan'ın getirdiği çay ya da kahvenin tadı bir kat artıyor doğrusu...
Benim köy de de benzer sözleri duydum üçüncü kişilerden.
Bir demiş ki "Bizim köye zaten akıllı adam gelmez diye "
Üstelik ben meyve dikmiştim .Para kazandıracak meyveden ziyade her dönem meyve olsun diye karışık dikmiştim.
Bu sene erik ikram ettim .Japon erik lerinden black diamond cinsi.
Takdir ettiler Öyle aroması, tadı farklı diye değil .Neymiş çekirdeği çok küçük etli kısmı fazla diye.
Zaman içinde köyün delisi ,olmaktan yırtarım inşallah.
kartal124
16-11-2012, 12:45
Sayın Ben fakir
,
Sayfanız hayırlı olsun, ailenizle birlikte sağlık ve huzur içinde bahçenizin keyfini sürmenizi dilerim.
Benzer şartlarla ben de uğraştığım için az çok bilirim o zorlukları.
Rüzgar için sınıra 1'er metre arayla leylandi dikmenizi öneririm. Dayanıklı ağaçlar.Çabuk boylanıyorlar ve rüzgar ile tuzlu su serpintisine de dayanıklılar. Onların siperinde dilediğinizi yetiştirirsiniz.
Ilgın da bir diğer çözüm olabilir.Baharda pembe çiçeklerinide görürsünüz ılgın'ın.
Selamlarımla.
Ben fakir
16-11-2012, 12:50
Sayın Ben fakir,
Sayfanız hayırlı olsun, ailenizle birlikte sağlık ve huzur içinde bahçenizin keyfini sürmenizi dilerim.
Benzer şartlarla ben de uğraştığım için az çok bilirim o zorlukları.Rüzgar için sınıra 1'er metre arayla leylandi dikmenizi öneririm.Dayanıklı ağaçlar.Çabuk boylanıyorlar ve rüzgar ile tuzlu su serpintisine de dayanıklılar.Onların siperinde dilediğinizi yetiştirirsiniz.Ilgın da bir diğer çözüm olabilir.Baharda pembe çiçeklerinide görürsünüz ılgın'ın.
Selamlarımla.
Sevgili kartal 124, teşekkür ederken iyi dileklerimi sunarım.
Ilgın burada çok yaygın kullanım alanı olan bir bitki, hem pembe hem de beyaz baharı var.
Leylandi adını forumda gördüm ama ne işe yaradığını sayenizde öğreniyorum. Şimdi derhal bakacağım.
Teşekkürler. Selam ve sevgi...
Güzel bir sayfa. İlerde çiçeklenince daha güzel olacak yani bahçenizde çiçek ekmeye karar vermenize memnuniyetim bu:)
Benim bahçem yok balkon bahçem var. Eskisi gibi rahat ilgilenemiyorum. Bahçeleri gezdiğimde özeniyor ve üzülüyordum bu nedenle bırakmıştım bağ bahçe dolanmayı. Sizin bahçenizle yeniden merhaba dedim çiçeklere böceklere, otlara ağaçlara :) Hanım sultana selamlar. Merakla diğer fotoğraflarınızı yani bahçe çalışmalarınızı bekleyeceğim:)
merhaba ben fakir bahçe sayfanız hayırlı olsun yeni yapacağınız çalışmaları merakla bekliyoruz saygılar
Ben fakir
17-11-2012, 13:05
Güzel bir sayfa. İlerde çiçeklenince daha güzel olacak yani bahçenizde çiçek ekmeye karar vermenize memnuniyetim bu:)
Benim bahçem yok balkon bahçem var. Eskisi gibi rahat ilgilenemiyorum. Bahçeleri gezdiğimde özeniyor ve üzülüyordum bu nedenle bırakmıştım bağ bahçe dolanmayı. Sizin bahçenizle yeniden merhaba dedim çiçeklere böceklere, otlara ağaçlara :) Hanım sultana selamlar. Merakla diğer fotoğraflarınızı yani bahçe çalışmalarınızı bekleyeceğim:)
Sevgili Sevim.K hocam, Bahçemi şimdi daha çok sevmeye başladım. Öyle ya, ilk çiçeği, sizi merhabaya sevketmek olmuş, baksanıza.
Teşekkürler, selamlar, sevgiler...
Ben fakir
17-11-2012, 13:50
Merhaba sevgili Tuya,
İyi dileklerinize teşekkür ederim.
Bu sezon programını umduğumdan daha verimli kapattım.
Seneye artık çiçeklendirme çalışmalarına başlamak zamanıdır.
Şimdilik havalar izin verdiği müddetçe yapıp ettiklerimizi seyredip keyiflenerek kahvelerimizi içiyoruz.
Sağ ve sağlıklı olarak dönebilirsek, seneye baharın programını şekillendiriyoruz.
Büyük bir anti geriatrik tedavi!..
Sevgilerimle, selamlarımla...
loveforlife
17-11-2012, 19:16
Büyük bir anti geriatrik tedavi!..
...
Ben gencecik ve dopdolu bir ruh görüyorum karşımda. Öyle yaşlı gibi sıfatları yüklemeyiniz kendinize. Geriatrinin ilgi alanınıza giremezsiniz, girmemelisiniz bence;)
Ben fakir
17-11-2012, 19:54
Ben gencecik ve dopdolu bir ruh görüyorum karşımda. Öyle yaşlı gibi sıfatları yüklemeyiniz kendinize. Geriatrinin ilgi alanınıza giremezsiniz, girmemelisiniz bence;)
Sevgili Loveforlife,
Kavramları karıştırıyorsunuz korkarım.!
Ben yaşlı bir kimseyim; bu bir gerçek!..
Ama kesinlikle ihtiyar değilim!.. ;)
Sevgiler, selamlar...
Sayın Ben fakir; bahçenizin son halini şimdiden çok merak ediyorum. Hayırlısı olsun. Bol yeşillikli bol çiçekli olsun. Sağlıcakla....
Resimlere siftah benden, bereket Allahtan!..
Kapıda sizi karşılıyorum.Kapının tuğla babaları, üzerindeki pergola ve yerdeki çakıl taşlı mozaik, velhasılı kelâm, tüm işler tarafımdan, ellerimle ve Hanım Sultan dışında kimsenin yardımı ya da işçiliği olmaksızın,yapılmıştır. Sonraki resimler için de geçerlidir.
Sayın Ben fakir, bu girişi sarmaşık güllerle bezenmiş olarak ne zaman görürüz acaba:)
Ben fakir
26-11-2012, 10:54
Sayın Ben fakir, bu girişi sarmaşık güllerle bezenmiş olarak ne zaman görürüz acaba:)
Günaydın sevgili Dalya 35, fotoğrafın sol tarafından tele sarılarak gelen gül, tuğlaları geride bırakıp ahşap kısma ulaştı. Seneye geldiğimizde pergolaya sarmaya başlayacağımı umuyorum.
Buna ek olarak, ev tarafından gelen mor salkım da aynı durumda.
Selam ve sevgilerimle...
Cumhur Tonba
26-11-2012, 12:07
Sayın Ben fakir
N'aramaya ekiyonuz, dikiyonuz bahçeye o kadar şeyi. Bak meyve de vermiyo.
Fakat 12 senenin yorgunluğunu çıkaracaksınız artık. Zaten ayrıkları da hükmünüz altına almışsınız.
Kolay gelsin.
Ben fakir
26-11-2012, 12:49
Sayın Ben fakir
N'aramaya ekiyonuz, dikiyonuz bahçeye o kadar şeyi. Bak meyve de vermiyo.
Fakat 12 senenin yorgunluğunu çıkaracaksınız artık. Zaten ayrıkları da hükmünüz altına almışsınız.
Kolay gelsin.
Sevgili Cumhur Bey,
Burada milleti çıldırtmak için elimden geleni yapıyorum. Adım iyice deliye çıktı. İyi adammşım ama birkaç tahtam eksikmiş. Dedilkeri bu.
Onbeş gün kadar önce işe paydos dedik. Şimdi çaydı, kahveydi.... oturup Hanım Sultan ile önümüzdeki yılın planlamasını yapıyoruz. Sanki garantimiz varmış gibi!..
Ayrıkların süngüsü düşeli hanidir!.. Kendi silahları ile vurdum kerataları!
Teşekkürler, selamlar, sevgiler...
Muhterem Ben fakir,
Her başlangıç güzel umutlar saklarmış. Güzellikleri bizlerle paylaşmanızı umuyoruz.....
İzninizin(!) bitmesini de dört gözle bekliyoruz, bilginize.......
Henüz havalar güzel güzel giderken hani bahçe fotoğrafları diyelim ve gelişmeleri görelim ne dersiniz :)
Sevgili Ben fakir...Plastik göletleri Bauhaustan bulunca havalara uçan bendeniz,harika göletlerinizi ve derenizi gördüğümde ; isminizin mütevaziiliğini bir kez daha gündeme getirmekten kendimi alamayacağım doğrusu....:))))
Şaka bir yana arkadaşım, ellerinize sağlık....Çok güzel olmuşlar,içinde su varmı ...Yoksa açık mavi mi boyadınız anlayamadım....İnşaallah bu yaz sucul bitkileriniz ve balıklarınızı da zevkle izleriz...Kolay gelsin...İyi günlerde keyfine varınız...Selam ve sevgiler..:))
Merhabalar,hoşgeldiniz aramıza.
20 yıl once babam da gıdıp gormeden oradan bı arsa almış yıllardır ne gıttık ne gorduk.Sayenızde avşayıda oğrenmıs olucam.Belkı komşu oluruz :)
Satırlara dokulen duygusallıgınız, emınım kı bahcenıze de yansıyacak.Yenı sezonu merakla beklıyorum.Saygılar.
Ben fakir
01-12-2012, 20:43
Henüz havalar güzel güzel giderken hani bahçe fotoğrafları diyelim ve gelişmeleri görelim ne dersiniz :)
Sevgili Hocam, sezonu kapattığımız için, ilk fotoğraflara eklenecek yenilik henüz yok.
Ben fakir
01-12-2012, 20:49
Sevgili Ben fakir...Plastik göletleri Bauhaustan bulunca havalara uçan bendeniz,harika göletlerinizi ve derenizi gördüğümde ; isminizin mütevaziiliğini bir kez daha gündeme getirmekten kendimi alamayacağım doğrusu....:))))
Şaka bir yana arkadaşım, ellerinize sağlık....Çok güzel olmuşlar,içinde su varmı ...Yoksa açık mavi mi boyadınız anlayamadım....İnşaallah bu yaz sucul bitkileriniz ve balıklarınızı da zevkle izleriz...Kolay gelsin...İyi günlerde keyfine varınız...Selam ve sevgiler..:))
Sevgili Berrinb, nazik övgülerinizle mutlandırdınız beni; sağ olun...
Fötoğrafları çekerken havuzlar boştu. Maviye bilerek boyadım. Dolu iken esintiyle su yüzeyi dalgalandığında dipteki yansıması harika oluyor.
Nilüferler için gereken hazırlığı yaptım. Bir çift ördek palazı için de söz aldım.
Gerisi kaldı yazı yakalamaya.
Selam ve sevgilerimle...
Ben fakir
01-12-2012, 20:55
Merhabalar,hoşgeldiniz aramıza.
20 yıl once babam da gıdıp gormeden oradan bı arsa almış yıllardır ne gıttık ne gorduk.Sayenızde avşayıda oğrenmıs olucam.Belkı komşu oluruz :)
Satırlara dokulen duygusallıgınız, emınım kı bahcenıze de yansıyacak.Yenı sezonu merakla beklıyorum.Saygılar.
Sevgili Hanndan,
Tapudaki adrese dair detayları bildirirseniz yerini size tarif edebilirim. İnşallah yakınımızda çıkar da komşuluğun keyfine varabiliriz.
Çetin geçen iş hayatımda diğer duygularımı tüketiğim için, elimde kala kala işe yaramayan bir duygusallık kaldı. Onu da şimdi keyfine vararak harcıyorum işte!..
Selamlar, sevgiler...
Ben fakir
01-12-2012, 21:01
Muhterem Ben fakir,
Her başlangıç güzel umutlar saklarmış. Güzellikleri bizlerle paylaşmanızı umuyoruz.....
İzninizin(!) bitmesini de dört gözle bekliyoruz, bilginize.......
Sevgili Pusarık,
Ben ömrümün her döneminde paylaşmanın keyfini yaşadım.
İznimin bittiğini deklare ettim!..
Selam ve sevgilerimle...
NOT:(Nick)inizin anlamı bana yabancı değil!
YeniGine
02-12-2012, 01:27
Sayın Ben fakir hoşgelmişsiniz...
Ben fakir
10-12-2012, 21:58
İyi akşamlar Sayın Ben fakir,
Dağları aşıp geldim, hatırınız için:))
Saygılar...
Çok sevindirdiniz.
Sağ olun.
çiftçi5234
02-01-2013, 17:26
Hüseyin Ulusan - Ah buğdayım - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=6yYeAGD2IPg)
İyi akşamlar ;)
Ben fakir
02-01-2013, 18:12
[QUOTE=çiftçi5234;İyi akşamlar ;)[/QUOTE]
Ne güzel bir armağan böyle!..
Teşekkürler!
çiftçi5234
02-01-2013, 18:14
Güzelliği göreceli ama beğendiyseniz sevindim Gavs amca..
Ben fakir
02-01-2013, 18:23
Güzelliği göreceli ama beğendiyseniz sevindim Gavs amca..
Evlat, Ben beğenmediğim şeye güzel demem!..
Beğendim ve söyledim. Tekrar sağ ol...
çiftçi5234
02-01-2013, 18:25
;)...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.