View Full Version : Muallim / Bahçe
Diri öğütülmüş (göce) buğdayla kışlık tarhana yaptık.
Bahçemizdeki incirlerin bir kısmını güneşte kuruttuk, bandırdık. İçine ceviz konulup yenilecek.
Hala köylerimizde tektük de olsa kullanılan taşıma aracı; karakaçan.
Büyük kedi kendiliğinden bahçemize yerleşti. Üç yavrusu oldu. Yavrulardan birisi üç/dört aylıkken araba çiğnedi, öldü. Kalan anne ve iki yavru bizimle yaşamlarını sürdürüyor.
Zeytinyağından sabun yaptık.
Bahçe işlerinden fırsat bulunca yakınımızda bulunan Muğla Valiliğinin restore ettirdiği, işlettiği Belen Kahvesine çıktık, baktık ovayı.
Eski yıllarda yoğurtan tereyağı ve ayran elde etmek için kullanılan yayıklar
Emeklerinize sağlık..Bahçeniz,gülleriniz,çicekleriniz çok güzel...Ne güzel salçanız,tarhananız,sabununuz doğal..Sıhhatli günlerde tüketin inşallah...
Çamurdan korunmak için; Beton taşlardan ev ile bahçe kapısı arasına yürüyüş
yolunu kendim yaptım.
448418
Bahçemin bir kısmının zeminini Bodrum’dan getirttiğim kayrak taşlarla kaplattım.
448419
18 ay önce diktiğim asmalar için demir borudan çardak yaptık.
Tel çekilecek, kargıdan ızgaralar yapılacak.
Asma kütükleri bu çardaklara bağlanacak.
Yakınımızda bulunan Denizcik’ten inip-kalkan yangın helikopterlerinden birisi..
Ormanın ve bizim zeytinliklerin yangına karşı korunmasında etkin bir araç
Bahçemde 18 ay önce diktiğim asmalar az da olsa meyve vermeye başladılar.
Konya’nın meşhur büzgülü üzümü.
448423
Çekirdeksiz üzüm.
448422
Ziraat veya Kıbrıs üzümü.
448424
Bahçemin bir kenarına bahçemden çalışan ustalardan birisi hatıra olarak muz dikti.
3 yıl sonra meyve verecekmiş.
448425
Bahçemde yetişen güllerden birisi.
448426
Emeklerinize sağlık..Bahçeniz,gülleriniz,çicekleriniz çok güzel...Ne güzel salçanız,tarhananız,sabununuz doğal..Sıhhatli günlerde tüketin inşallah...
Sayın sonkez,
İlgi,güzel sözleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sağlıklı mutlu günler dilerim.
YeniGine
20-10-2013, 00:39
Sayın Muallim yine bir sürü güzelliklerle gelmişsiniz; hoşgelmişsiniz... Köyünüz, karakaçan, incir kurunuz, üzümleriniz, ipekleriniz, tarhananız, salçanız, sabununuz, domates kurunuz hepsine maşallah!.. Valla özledik çok özledik yeşili, kışlık hazırlıkları, doğayı, doğalı. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Rabbim sağlık sıhhatle tüketmeyi nasip etsin inşallah...
Bu arada ben hani minik harflerle, belli belirsiz yazmayı da bilmiyorum. Onun için laf aramızda acem borusu fidesi tutmadı... Ama tekrar deneyeceğim inşallah...
Sayın Muallim yine bir sürü güzelliklerle gelmişsiniz; hoşgelmişsiniz... Köyünüz, karakaçan, incir kurunuz, üzümleriniz, ipekleriniz, tarhananız, salçanız, sabununuz, domates kurunuz hepsine maşallah!.. Valla özledik çok özledik yeşili, kışlık hazırlıkları, doğayı, doğalı. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Rabbim sağlık sıhhatle tüketmeyi nasip etsin inşallah...
Bu arada ben hani minik harflerle, belli belirsiz yazmayı da bilmiyorum. Onun için laf aramızda acem borusu fidesi tutmadı... Ama tekrar deneyeceğim inşallah...
Sayın YeniGine
Övgü dolu kelimeleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Doğal yaşamayı seviyorum. Elimizden geldiği kadar uygulamaya çalışıyoruz.
Umarım sizde yaparsınız.
Acem borusunu; bu aydan sonra Nisan ayına kadar kökten dikin. Ara sıra gübre
verin, yazın devamlı sulayın.
Kök çevresi nemli kalsın. Mutlaka tutar. Siz neleri başardınız. Acem borusunu
mu tutturtamayacaksınız.
Selam ve sevgilerimle, sağlıklı günler dilerim.
mlevent.aktan
24-10-2013, 15:07
Bahçemin bir kenarına bahçemden çalışan ustalardan birisi hatıra olarak muz dikti.
3 yıl sonra meyve verecekmiş.
448425
kışın nasıl koruyacaksınız?
mlevent.aktan
24-10-2013, 15:08
Bahçemde yetişen güllerden birisi.
448426
ısparta gülü mü? kokulu mu?
ısparta gülü mü? kokulu mu?
Sayın milevent.aktan,
Isparta gülü değil.
Selam ve sevgilerimle.
Bahçemden çiçekler.
449995
449996
449997
449998
Doğadan hazan mevsimi görüntüleri.
Bahçemden çiçekler.
450008
450009
450010
450011
Bahçemdeki kasımpatılar
451585
451586
451587
451588
451589
Bahçemdeki kasımpatılar
451598
451599
451600
451601
451602
Müğla-Akyaka ve Azmak koyu su altı görüntüleri
451603
451604
451605
451606
451607
Bahçemdeki kasımpatılar
451608
451609
451610
451611
Bahçemdeki güllerden bazıları
451612
451613
451614
451615
451616
Pusuda bekleyen kedi.
451621
451622
Maşallah kasımpatları ve güller çoşmuş...
Asmalara çardak yaptık
479281
Bahçemden çiçekler
479286
479287
479288
Bahçemden çiçekler
479289
479290
479291
Bahçemden Çiçekler
479292
479293
479294
Bahçemden çiçekler
479295
479296
479297
479298
Bahçemdeki Çiçekler
479299
479300
479301
Kasım ayında karanfi saksısını filiz uçları dışarıda kalacak şekilde toprağa gömdüm.
Kardeşlenme oldu.Nisan ayında çelikleri ayrı ayrı saksılara dikerek çoğaltma yapacağım.
479304
münevver48
03-04-2014, 08:15
sayın muallim,bu ne güzel bir bahçe ellerinize sağlık.özellikle top kasımpatılarına hayran oldum. ve lalelerin mantıklı bir çalıma aralarındaki hercailerin,aklınızla bin yaşayın.herşey çok güzel. emeklerinize değmiş.sağlıklı güzel bereketli bol çiçekli günler diliyorum.saygılarımla
sevgili Muallim bahçeniz çiçekleriniz memleketimiz resimleriniz hepsi harika..iyiki bu resimleri bizimle paylaşmışsınız..
emeklerinize sağlık..
Selam Sayın Muallim heryerinde emeğinizin, alın terinizin olduğu çok belli olan bir bahçeniz var ne güzel bulunduğunuz yerin iklimide çok müsait olduğundan herşey yetişiyor, umarım bende sizin gibi profosyonel arkdaşlardan feyz alarak bahçeme bişeyler yapmayı başarabilirim. Bizim Anakara/Elmadağda yetişmiyor ama şansımı denemek için 1 tana zeytin fidanı diktim bakalım tutacakmı inşallah tutar size işleinizde kolay gelsin.
sayın muallim,bu ne güzel bir bahçe ellerinize sağlık.özellikle top kasımpatılarına hayran oldum. ve lalelerin mantıklı bir çalıma aralarındaki hercailerin,aklınızla bin yaşayın.herşey çok güzel. emeklerinize değmiş.sağlıklı güzel bereketli bol çiçekli günler diliyorum.saygılarımla
Sayın münevver48,
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu yıl biraz daha kasımpatı diktim.
Seneye lale soğanlarım çoğalınca dikim alanı da artacak.
Sağlıklı,mutlu ve başarılı günler dilerim.
sevgili Muallim bahçeniz çiçekleriniz memleketimiz resimleriniz hepsi harika..iyiki bu resimleri bizimle paylaşmışsınız..
emeklerinize sağlık..
Sayın ngr33,
Övgü dolu kelimeleriniz için teşekkür ederim.Beğendiğniize sevindim.
Zeytinliklerdeki çalışmalardan arta kalan zamanlarda birşeyler yapmağa çalışıyorum.
Esenlikler dilerim.
Selam Sayın Muallim heryerinde emeğinizin, alın terinizin olduğu çok belli olan bir bahçeniz var ne güzel bulunduğunuz yerin iklimide çok müsait olduğundan herşey yetişiyor, umarım bende sizin gibi profosyonel arkdaşlardan feyz alarak bahçeme bişeyler yapmayı başarabilirim. Bizim Anakara/Elmadağda yetişmiyor ama şansımı denemek için 1 tana zeytin fidanı diktim bakalım tutacakmı inşallah tutar size işleinizde kolay gelsin.
Sayın 06dilek,
Şevk veren güzel kelimeleriniz için teşekkür ederim.
Bahçem kendi alın terimdir.Allah müsade ederse daha güzelini yapmak istiyorum.
Baharda bir büyük teneke(118 lt) yanmış hayvan gübresi verin.
Yazın haftada bir , 30 lt yakın su verin.
Kışın çok soğuk havalarda zeytin fidanın üstünü örtün,üşümesin.İnşallah uzun yıllar yaşar...
Sağlıklı,mutlu ve başarılı günler dilerim.
YeniGine
05-04-2014, 23:36
Sayın Muallim maşallah ne kadar güzel bir uygulama yapmışsınız... Laleler, sümbüller ve hercailer. Renk uyumlarını da çok güzel uygulamışsınız... Maşallah, ne kadar da çoklarmış... Ellerinize sağlık.
Hep hayalimdir çoğalsınlar, sizin tarlanız gibi bir görünüm elde edebileyim. Ama ne hikmetse ben çoğaltmaya çalıştıkça lalelerim azalıyor...
Sayın Muallim maşallah ne kadar güzel bir uygulama yapmışsınız... Laleler, sümbüller ve hercailer. Renk uyumlarını da çok güzel uygulamışsınız... Maşallah, ne kadar da çoklarmış... Ellerinize sağlık.
Hep hayalimdir çoğalsınlar, sizin tarlanız gibi bir görünüm elde edebileyim. Ama ne hikmetse ben çoğaltmaya çalıştıkça lalelerim azalıyor...
Sayın YeniGine,
Beğendiğinize sevindim.
Güzel olmasındaki etken sadece ben değilim. Bölgenin, arazi yapısının etkisi de çok.
Zamanında dikiyorum. Yanmış ahır gübresi kullanıyorum, yabancı otlarını temizliyorum.
Sağlıklı günler ve mutluluklar dilerim.
Bahçemdeki şepboylardan birisi
483643
Bahçemdeki yer mineleri
483896
483897
Bahçemdeki güllerden
483898
483899
483900
YeniGine
17-04-2014, 23:28
Maşallah!.. Maşallah gerçekten Sayın Muallim, sağlıklı, bakımlı ve de çok güzeller...
Bahçemdeki Güllerden bazıları
484288
484289
Bahçemdeki Güllerden bazıları
484300
484301
İki yıl önce diktiğim portakalım bu yıl çok çiçek açtı,hepsinin meyve tutmsı mümkün değil.
484312
Bahçemdeki Aslanağzı
484313
Karanfilllerim
484632
484633
Evvelki sene aşıladığım, geçen sene filiz veren kayısı bu yıl meyve verdi.
Konya’dan geçen yıl aşılı olarak diktiğim şeker kayısı meyve vermedi.
Acaba Konya’nın şekerparesi Milas yöresine uygun değil mi?
Yine geçen yıl diktiğim biri bodur, diğeri yarı bodur elmalar meyve verdi.
Bahçe kendiliğinden çıkan üç yaşındaki şeftali çok meyve tuttu, seyreltme yaptım
486287
Bahçemdeki güller.
486288
486289
Bu yıl yöremizdeki yağışlar, diğer bölgelere göre iyiydi. Bu yüzden kır çekleri çok çoşkulu.
486460
Yanılmıyorsam Sığırkuyruğu
486461
Bahçenin çevresine 5m arayla asmalar diktim,çardak üstüne aldım.her biri geçen yıl meyve vermişti,bu yıl daha çok üzüm olacağa benziyor.
486465
akçabardak
26-04-2014, 13:48
Sayın muallim gülleriniz harika, aslanağzı portakal hepsi hepside ayrı bir güzel ellerinize sağlık.
Sayın muallim gülleriniz harika, aslanağzı portakal hepsi hepside ayrı bir güzel ellerinize sağlık.
Sayın akçabardak,
Bahçe sayfama hoş geldiniz,övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.
Bu vesileyle sağlık ve mutluluklar dilerim.
Zeytinliklerde çektiğim resimler
Yöresel adı Azgan çalısı
487019
Yöresel adı Dukguk çiçeği
487020
Güller,turunçlar çicekler hepsi muhteşem...Emeklerinize sağlık...
gezgin57
28-04-2014, 11:56
Değerli meslektaşım sayfanız,paylaşımlarınız,çiçekleriniz meyveleriniz muhteşem.Ben de 2 yıldır heves oluştu bu işlere.Yaklaşık 12-13 yıl önce aldığımız aile bahçemiz var uzun yıllardır sadece sebze ekimi yapıyorduk.Özellikle bu yıl meyvelere gönlüm kaydı tarlanın yarısını meyvelik yaptım.birçoğu sürgün verdi .yaban meyveler vardı onları da annemle acemi şansı iyi olur deyip aşladık onların da çoğu tutacak gibi duruyor.
Selam Muallim memleketimiz gibi senim sayfanada bahar gelmiş çok güzel eline, yüreğine sağlık yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Güller,turunçlar çicekler hepsi muhteşem...Emeklerinize sağlık...
Sayın sonkez,
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Değerli meslektaşım sayfanız,paylaşımlarınız,çiçekleriniz meyveleriniz muhteşem.Ben de 2 yıldır heves oluştu bu işlere.Yaklaşık 12-13 yıl önce aldığımız aile bahçemiz var uzun yıllardır sadece sebze ekimi yapıyorduk.Özellikle bu yıl meyvelere gönlüm kaydı tarlanın yarısını meyvelik yaptım.birçoğu sürgün verdi .yaban meyveler vardı onları da annemle acemi şansı iyi olur deyip aşladık onların da çoğu tutacak gibi duruyor.
Sayın gezgin 57
Meyve dikiminde ve aşılanmasında önce bir plan yapın ,hangi meyveden nereye kaç tane hangi türleri dilecek ve aşılanacak.Bu planı uygulayın.Elinize geçen her fidanı dikmeyin,sonunda pişman olursunuz,ama iş işten geçmiş olur.Fidanları ve aşıları güvenilir yerlerden alınız.
Yoksa sonunda fidan meyve verdiğinde beğenmediğiniz meyve ortaya çıkar,üzülür ,başa dönersiniz.
Bu vesileyle sağlık,mutluluk ve başarılar dilerim.
Selam Muallim memleketimiz gibi senim sayfanada bahar gelmiş çok güzel eline, yüreğine sağlık yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Sayın 06dilek
Şevk veren sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu vesileyle sağlık ve mutluluklar dilerim
Zeytinliğimde kendince yetişen Adaçayı
487467
Kırda çiçek açmış makiler
487468
Zeytin ağaçlarından birisi hastalık nedeniyle kurumaya başladı. Önce kuruyan dalları, olmazsa sonunda ağacın tamamını keseceğim.
487469
Bahçemden güller
487594
487595
Bahçemden güller
487601
487602
Bahçemden güller
487740
487741
akçabardak
30-04-2014, 09:30
Bahar ayının en güzel çiçekleridir GÜLLER, maşallah
Bahar ayının en güzel çiçekleridir GÜLLER, maşallah
Sayın akçabardak,
Bahar ayının güzel çiçeklerinden birisi güldür.
Güllerin en iştahla açtıkları bu günlerdir.Bu günlerde nem ve güneş onların daha alımlı olmalarını sağlar.
İlerleyen günlerde güneş olsada nem azalacağından albenileri azalır.
Bu vesileyle sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Bahçemden görünümler
488041
488042
Yağmur yağdı böyle oldu.
488330
Biz Yağmuru büyük bir hasretle bekliyoruz Muallim, Ankaranın bütün köylerinde yağmur duasına çıkıyorlar inaşallah dualarımız kabul olur:(
Biz Yağmuru büyük bir hasretle bekliyoruz Muallim, Ankaranın bütün köylerinde yağmur duasına çıkıyorlar inaşallah dualarımız kabul olur:(
Sayın 06dilek
Birkaç yıldır İç Anadolu istenilen yağışı alamıyor.
Bizde yağış çok iyi. Her yağış sonrası doğa tekrar yeşile bürünüyor.
İnşallah güzel yurdumun her yöresi istenilen yağışı alır.
Bahçemizdeki ocakta eşim yemek ve çay hazırladı.
489841
Bir haftadır sık sık yağmur yağmakta, Pazar günü geceden lodos esti, sabahı tekrar yağmur yağdı. Lodos bahçelerde epey zarar verdi. Asmaların, meyve fidanlarının ve güllerin zeytin ağaçlarının dallarını kırdı. Bölgemiz bu yıl iyi yağış aldı.
Bahçemden bazı güller
489842
489843
Bahçemden bazı güller
489844
489845
tarla kuşu
06-05-2014, 08:57
Sayın Muallim, maşallah bahçeniz, çiçekleriniz harika... Ben de geçen sene emekli oldum ve kendimi toprağa verdim. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle......
Bahçemdeki güllerden
490430
490431
Sayın Muallim, maşallah bahçeniz, çiçekleriniz harika... Ben de geçen sene emekli oldum ve kendimi toprağa verdim. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle......
Sayın tarla kuşu,
Toprakla haşır neşir olmaya başladığınıza sevindim .Toprağa ne verirsen onu alırsın.Onda çalıştığında yorulursun,ama yetiştirdiğin bir çiçek,bir meyve bir beğeni yorgunluğunu alır götürür,içine tatlı bir mutluluk doğar.
Kolay gelsin. Başarılar dilerim
4 yıldır kışları donan, ilkbaharda canlanan begonvil bu yıl kışın ılık geçmesiyle donmadı. İlk defa bu yıl çiçek açtı.
491437
Kışın donan muz ağacı ilkbaharla tekrar yeşerdi.
491444
Portakallarımda yağışların bol olması nedeniyle aşırı meyve tutumu var.Haliyle bu meyvelerin bir kısmı ileriki günlerde yok olacaktır.
Doğa kendi planlamasını mutlaka yapar.
491752
Gerektiğinde kullanmak için papatya topladık, kurutulacak.
Bu yıl yağışların iyi olmasından papatyalar çok büyüdü.
491753
Bu güzel bahçede sevdiklerinizle birlikte nice yemekler ve çaylar paylaşırsınız sıhhatle inşallah....
3 yıl önce diktiğim, çekirdeksiz olduğunu söyledikleri nar bu yılda çiçek açtı. Geçen iki yıl da çiçek açmış,
meyve tutmamıştı, inşallah bu yıl tutar.
491987
Bahçe girişine diktiğim sarmaşık gülün rengi güzel, fakat çiçeğini çok çabuk döküyor
491988
Göründüğü renkte mi? Harika görünüyor.
YeniGine
12-05-2014, 23:22
Sayın Muallim begonvilinize maşallah, rengiyle çok güzel görünüyor.
Sarmaşık gülünüzün rengine bayıldım ve ilk kez görüyorum. :( Fakat çiçeğini çabuk dökmesine üzüldüm. Bilmem ama belki de bir eksiği, isteği vardır özellikle araştırın lütfen. Yazık bu güzel renge.
Eşimin çok sevdiği sardunyalar
492633
Sayın YeniGine,h_dogan
Beğenileriniz için teşekkür ederim.
Sarmaşık gülün rengi göründüğü gibi. Çiçeğinin ömrü kırmızı güller gibi uzun değil.
Milas pazarındaki bir çiçekçiden almıştım.
İsterseniz mevsiminde çeliğinden gönderirim.
Bu vesileyle her ikinize de sağlık ve mutluluklar dilerim.
Öneriniz için teşekkür ederim. Unutmazsam ben isterim. ;)
YeniGine
15-05-2014, 23:40
Ben de çok teşekkür ederim Sayın Muallim. Gönlünüze sağlık.
Bahçemde 3 renk yer minesi bir arada.
493585
Aynı kök ebrulu yer minesi, bazı dalları beyaz çiçek açtı. Arıların marifeti mi?
493586
Zeytinliklerimde sıklıkla rastladığım; Yılan burçağı (yöremizdeki Adı),Yılanyastığı
Yenilmez, hayvanlara da yedirilmez. Eski yıllarda nedense yılan burçağı; gün dönümünde çok taze filizi olan fidanlara bağlanarak sıcaktan korusun diye kullananlar olurdu.
Yöremizde Mayıs ayının son günlerinde yılan burçağı leş gibi kokar. Belgeselde izlemiştim. Bazı bitkiler leş gibi koku yayarak ilgili sinekleri kendilerine çekerek tohumlarının döllenmelerini sağlarlarmış. Sanırım yılan burçağı da aynı yöntemle üreme yapıyor.
493587
Bahçemdeki dut ağacına bağladığım askılıklardaki çiçekler.
494088
Bahçemdeki dut ağacının çatalında duran sardunya.
494089
Solan çiçek kalıntılarını kestiğim mineler tekrar coştu.
494352
Maşallah dut ağacıda epey yaşlı ...
Maşallah dut ağacıda epey yaşlı ...
İlginize teşekkür ederim.
Söz konusu dut 1955 yılında dikildi.
Sağlık ve mutluluklar dilerim.
Doğada kendiliğinden yetişen çam fidanları.
494551
Doğada kendiliğinden yetişen bir sarmaşık türü.
494910
Zeytinliğimde boşluklara yeni zeytin fidanları diktim.hayvanların zarar vermemesi için çevresine çalıdan çit yaptım.
494918
Ölmüş kaplumbağa kabuğu. Sanırım bahçe sahiplerince öldürülmüş. Üstte çapa ağzı genişliğinde delik var.
Kabuk bağlantılarındaki simetriyi dikkatinizi çekerim.
Bahçeler önceleri tüm canlıların ortak yaşam yerleriydi. Biz oraları sahiplendik, diğer canlıları yok ediyoruz. Böylelikle kendi geleceğimizi de yok ediyoruz
494919
İki römork taze ağır güresini, bahçeden biçtiğim otları ve diğer bitkisel atıkları kat kat 0,5x2x3 m ebatlarında kazdığım çukura doldurdum, üstünü örttüm. Bir ay sonra durma göre 15 gün ara ile sulanacak. Eylül ayında gübre yığını alt üst edilecek. Kasım sonlarında yanmış gübre hazır olur.
Bu gübrenin kötü tarafı içinde ot tohumlarının kalmış olması. Bahçeye attığında ot temizlemekten başka iş yapamıyorsun.
Ot tohumlarından kurtulmak için gübreyi şerbet olarak vermek.
495161
Melih Bakırlıoğlu
23-05-2014, 09:21
Sayın Muallim, üzerini naylon ile örtebilirseniz hem ot tohumlarından kurtulur hem de azotun uçup gitmesini bir nebze engellemiş olursunuz. İyi günler dileklerim ile hoşça kalın.
Bahçemde çifte kumrular. Bidondan su içerken.
495709
Sayın Muallim, üzerini naylon ile örtebilirseniz hem ot tohumlarından kurtulur hem de azotun uçup gitmesini bir nebze engellemiş olursunuz. İyi günler dileklerim ile hoşça kalın.
Sayın Bakıroğlu,
İlgi ve bilginiz için teşekkür ederim.
Selam ve sevgilerimle..
Kapanan Milas-Beçin Belediyesi bizim verdiğimiz araziye çevrenin en modern Aile ve çocuk parkını yaptı. Milas Belediyesi de bu parkı çimlendirdi.
Beçin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Balcı’ya ve Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat’a teşekkür ederiz.
495848
495849
Park resimlerine devam
495851
495852
Park resimlerine devam
495853
495854
birgaripyolcu
14-03-2015, 23:36
sayın hocam,bende 40 yıllık öğretmenin ve sayfanızı izlerken çok sevindim,meslekdaşım adına,şimdi size hem tavsiyede hemde bilgi alacağım sizden.Benimde akbükte evim var.2-3 yılda bir begonviller donar.üzülürüz yıllarca baktığımız bitkiye,şok oluruz gidip görünce Sorum:sadece gövde kısmını çulla veya başka şeyle örtünce donmuyor mu,yani dallar donmuyor mu. Tavsiyem :sayın hocam çok uğraştığım için soruyorum krizantemler tozlaşarak birbirinin rengini bozar.sarı,mor ve kırmızı renkler açık renklerden 12-15 m kadar uzakta olsunlar.renk bozulması olduğunda hoş görünmüyorlar.Tekrar size sağlık ve mutluluklar dilerim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.