View Full Version : Karın, Mumbar dolması
Mağzemeler.
Temizlenmiş karın (İşkembe)
Temizlenmiş Mumbar (Kalın bağırsak)
Dolma Harcının Mağzemesi:
Pirinç, İki büyük kuru soğan,6-7 diş sarımsak, Domates, bir tane limon, Maydonoz, yeşil nane, karışık salça (Biber ve domates), ay çiçek yağı, tuz , kara biber, kimyon.
343292
Selehattin 67
03-11-2012, 17:33
Acilen göz doktoruna gitmem lazım
Sebzeler küçük şekilde doğranıp. Diğer mağzemeler eklenip karşırştırılacak.
343297
Acilen göz doktoruna gitmem lazım
Hoş geldiniz.:):D
Selehattin 67
03-11-2012, 17:36
Hoş bulduk lakin gerçekten bana bir gözcü lazımmış
Neden? Annem ve sürekli yaparız.:D:D:) Annem yaparkan fotograflarını çektim. Düzenleyip ekliyerek anlatacağım.:D:D
Selehattin 67
03-11-2012, 17:55
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim
Özür dilemenize gerek yok. Çok güzel, özel ve çok eski bir yemek Tarsus´ta çok yapılıyor. :D:D
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .
Biz İçel´de yeşillik, limon ve domatesi çok severiz çok güzel tat ve biraz hafif oluyor. İçine kıyma koymadım. Karın ve mumbar tek başına ağır bir yemek. Dolmalarımıza kıymasız ise zeytin yağ koyarız. Bil hassa asma yaprak sarmasına zeytin yağı mükemmel oluyor.:D
Karın dolmasının Yapılışı:
Temizlenmiş karını küçük veya isteğe göre bıçakla düzğün şekillere kesilecek. Kenarından çıkan küçük parçalar kesilcek dolmayla beraber pişer.
343303
343304
343305
343306
Düzeli kesilen parçalar kenarından tehel şeklinde yarısı dikilecek ve dolma harcı konulacak.
**** düzenli kesilen parçaların arasını dolma harıcı konulur ve dikilir. Size hangisi kolayınıza geliyorsa yaparsınız. :D:)
İplik hazır.
343307
343308
343309
Düdüklüde normal ateşde 30 dakika pişecek.
Üstünü örtecek şekilde su konulacak. Suyuna bir tutam tuz eklenecek.
343310
Yapılışı: Mağzemeler ince oyacak, Temizlenmiş mumbar, Dolma harcı. Dikkat:Oyacak ince olmasının sebebi mumbar dolması doldurulurke kesmesin diye.
Mumbarın fazla yağları temizlenecek çünkü fazla dolma harcı aması ve Domla harcındada yemeklik yağ var.
343334
Oyacak yardımıyla mumbarlar dolduruluyor. Ve mumbarın içi dışına çevriliyor.Yağlı kısım içinde kalıyor.
343335
343336
343337
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...
Teşekür ederim. Hoş geldiniz.:):):D
Doldurmaya devam.
343349
343352
343353
343354
Mumbar doldurmanın püf noktası. Mumbar parçasının ince tarafından başlanacak. Ve çevir işlemini yapabilmek için:
Oyacak mumbarın yağlı tarafından içine doğru katlancak, doldurma başlanılcak. Mumbar hem dolarken çevriliyor. Ve mumbar fazla tıka basa doldurmayanız. mumbar piştiğinde kendini topluyor ve inceliyor. Pirinde pişince büyüyor ve genişliyor. Bunları düşünerek doldurmak lazım. Fazla doldurulsa piştiğinde patlar.
343363
343364
343365
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.
343368
343369
Afiyet olsun..
343370
elinize sağlık güzel görünüyor.
melissa77
04-11-2012, 12:56
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.
343368
343369
Afiyet olsun..
343370
elinize saglik bence de guzel ikiside.)))
elinize saglik bence de guzel ikiside.)))
Hoş geldiniz.
Selehattin 67
04-11-2012, 17:47
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım ;)
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım ;)
Hoş geldiniz. Evet biraz zahmetli ama dağer.:D:)
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?
Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti
Hoş geldiniz. Çok güzel bir yemektir.:):):):D:D
Selehattin 67
05-11-2012, 20:20
bu kadar övgüye göre eminim güzel yemektir
Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.
Aslında bir yörük yemeği gibi geliyor bana... Göçebe Türklerin çevrede yaymış olduğu ortak kültür işte, yemeğe de yansıyor, konuşmaya da, düşünmeye de.
Olabilir. Anneme sordum. Bu yemek Tarsus´ta çok eskiymiş. Oyacak fikrini annemin kendisinin bulduğunu söyledi.:):)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.