PDA

View Full Version : Karın, Mumbar dolması




Maviş
03-11-2012, 17:23
Mağzemeler.
Temizlenmiş karın (İşkembe)
Temizlenmiş Mumbar (Kalın bağırsak)
Dolma Harcının Mağzemesi:
Pirinç, İki büyük kuru soğan,6-7 diş sarımsak, Domates, bir tane limon, Maydonoz, yeşil nane, karışık salça (Biber ve domates), ay çiçek yağı, tuz , kara biber, kimyon.
343292




Selehattin 67
03-11-2012, 17:33
Acilen göz doktoruna gitmem lazım

Maviş
03-11-2012, 17:33
Sebzeler küçük şekilde doğranıp. Diğer mağzemeler eklenip karşırştırılacak.
343297

Maviş
03-11-2012, 17:34
Acilen göz doktoruna gitmem lazım

Hoş geldiniz.:):D

Selehattin 67
03-11-2012, 17:36
Hoş bulduk lakin gerçekten bana bir gözcü lazımmış

Maviş
03-11-2012, 17:51
Neden? Annem ve sürekli yaparız.:D:D:) Annem yaparkan fotograflarını çektim. Düzenleyip ekliyerek anlatacağım.:D:D

Selehattin 67
03-11-2012, 17:55
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim

hüzün
03-11-2012, 18:17
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .

Maviş
03-11-2012, 18:34
Sorun sizin yaptığınız yemek değil gerçekten çok güzel gözüküyor eminim tadı çok güzeldir niyetim sizi annenizi veya başka kimseyi kırmak değildir ben yemeği börek kek ve kurabiye sanmıştım sizi kırdıysam özür dilerim

Özür dilemenize gerek yok. Çok güzel, özel ve çok eski bir yemek Tarsus´ta çok yapılıyor. :D:D

Maviş
03-11-2012, 18:39
bizim buralarda da çok yapılır, ama sarmısak limon ve domates konmaz.kalabalıkla yenecek bir yemektir .

Biz İçel´de yeşillik, limon ve domatesi çok severiz çok güzel tat ve biraz hafif oluyor. İçine kıyma koymadım. Karın ve mumbar tek başına ağır bir yemek. Dolmalarımıza kıymasız ise zeytin yağ koyarız. Bil hassa asma yaprak sarmasına zeytin yağı mükemmel oluyor.:D

Maviş
03-11-2012, 19:02
Karın dolmasının Yapılışı:
Temizlenmiş karını küçük veya isteğe göre bıçakla düzğün şekillere kesilecek. Kenarından çıkan küçük parçalar kesilcek dolmayla beraber pişer.

343303

343304

343305

343306

Maviş
03-11-2012, 19:11
Düzeli kesilen parçalar kenarından tehel şeklinde yarısı dikilecek ve dolma harcı konulacak.
**** düzenli kesilen parçaların arasını dolma harıcı konulur ve dikilir. Size hangisi kolayınıza geliyorsa yaparsınız. :D:)

İplik hazır.
343307

343308

343309

Maviş
03-11-2012, 19:23
Düdüklüde normal ateşde 30 dakika pişecek.
Üstünü örtecek şekilde su konulacak. Suyuna bir tutam tuz eklenecek.
343310

Maviş
03-11-2012, 20:01
Yapılışı: Mağzemeler ince oyacak, Temizlenmiş mumbar, Dolma harcı. Dikkat:Oyacak ince olmasının sebebi mumbar dolması doldurulurke kesmesin diye.
Mumbarın fazla yağları temizlenecek çünkü fazla dolma harcı aması ve Domla harcındada yemeklik yağ var.
343334
Oyacak yardımıyla mumbarlar dolduruluyor. Ve mumbarın içi dışına çevriliyor.Yağlı kısım içinde kalıyor.
343335

343336

343337

yolac
03-11-2012, 20:02
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...

Maviş
03-11-2012, 20:09
Tebrikler,gerçekten harikasınız.
Bu kadar lezzetli sunulan bir yemek.
Bu kadar basit ve anlaşılır bir tarif.
Teşekkürler...


Teşekür ederim. Hoş geldiniz.:):):D

Maviş
03-11-2012, 20:14
Doldurmaya devam.
343349

343352

343353

343354

Maviş
03-11-2012, 20:22
Mumbar doldurmanın püf noktası. Mumbar parçasının ince tarafından başlanacak. Ve çevir işlemini yapabilmek için:
Oyacak mumbarın yağlı tarafından içine doğru katlancak, doldurma başlanılcak. Mumbar hem dolarken çevriliyor. Ve mumbar fazla tıka basa doldurmayanız. mumbar piştiğinde kendini topluyor ve inceliyor. Pirinde pişince büyüyor ve genişliyor. Bunları düşünerek doldurmak lazım. Fazla doldurulsa piştiğinde patlar.
343363

343364

343365

Maviş
03-11-2012, 20:34
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.

343368

343369
Afiyet olsun..
343370

elve
04-11-2012, 00:03
elinize sağlık güzel görünüyor.

melissa77
04-11-2012, 12:56
Mumbar dolmasının pişirilmesi:
Geniş çelik tencerede mumbarın üstünü örtecek şekilde içme suyu konulacak. Kısık ateşte pişirilecek. Sebebi mumbarların patlamasın diye.

343368

343369
Afiyet olsun..
343370

elinize saglik bence de guzel ikiside.)))

Maviş
04-11-2012, 13:33
elinize saglik bence de guzel ikiside.)))

Hoş geldiniz.

Selehattin 67
04-11-2012, 17:47
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti

selis
05-11-2012, 07:11
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım ;)

aydoner
05-11-2012, 17:48
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?

Maviş
05-11-2012, 20:06
Hiç yemedim, nasıl yapıldığını da ilk defa gördüm..
Çok zahmetliymiş.. Elinize sağlık maviş
Yapabilmek için dikiş de bilmek gerek sanırım ;)

Hoş geldiniz. Evet biraz zahmetli ama dağer.:D:)

Maviş
05-11-2012, 20:08
Hatayın yani bizim milli yemeğimiz bu, kurban bayramlarında özellikle her evde pişer. Yapan usta olursa enfes, yemesine doyum olmayan bir yemektir. Ellerinize sağlık, görüntü müthiş, yen mi yemen mi?

Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.

Maviş
05-11-2012, 20:10
ilginç bir yemek çeşidi kısmet bir gün o taraflara yolumuz düşerse mutlaka tadına bakacağım yiyen arkadaşlarım çok metetti

Hoş geldiniz. Çok güzel bir yemektir.:):):):D:D

Selehattin 67
05-11-2012, 20:20
bu kadar övgüye göre eminim güzel yemektir

aydoner
05-11-2012, 21:05
Hoş geldiniz. Biz aslen Tarsus´luyuz. Bizim milli yemeğimiz.

Aslında bir yörük yemeği gibi geliyor bana... Göçebe Türklerin çevrede yaymış olduğu ortak kültür işte, yemeğe de yansıyor, konuşmaya da, düşünmeye de.

Maviş
06-11-2012, 19:14
Olabilir. Anneme sordum. Bu yemek Tarsus´ta çok eskiymiş. Oyacak fikrini annemin kendisinin bulduğunu söyledi.:):)