PDA

View Full Version : Reçele yanık kokusu sinerse ne yapmalı?

ciceksever70
22-10-2012, 16:56
Bugün erik receli yaptim ancak dibi tuttu. Hemen üst kismini baska bir kaba aktardim ancak yanik kokusu biraz sinmis. Bunu gidermenin bir püf noktasi var midir?

malina
22-10-2012, 17:00
Yenisini yapmalı :)

ciceksever70
22-10-2012, 18:12
Dibi tutmus tencereyi sirkeyle kaynatip kurtardim da, belki receldeki hafif koku icin bilinen bir ninelerden kalma yöntem vardir diye umdum. :rolleyes:

elek
22-10-2012, 21:09
Hayatında hiç reçel yapmamış biri olarak fikrimi beyan edeyim; tarçın, karanfil vs ile bir daha kaynatsanız? Bunların aroması belki yanığı hissettirmez :confused:

Güler
23-10-2012, 07:07
Dibi tutmus tencereyi sirkeyle kaynatip kurtardim da, belki receldeki hafif koku icin bilinen bir ninelerden kalma yöntem vardir diye umdum. :rolleyes:

Sevgili ciceksever70, cevabım soruna değil de, malina'dan öğrendiğim bir şeyi yazmak istedim.

Başıma çok geldiği için bana çok da faydası oldu. :p

Dibi tutan, hatta yanarcasına tutan tencerenizin içine su koyun (yanık kısmını geçecek kadar) içine bulaşık makinelerinde kullandığımız yıkama tabletlerinden bir tane atın (temizleme değil, yıkama tableti) bir gece bekletin ve sonra tencerenizi yıkayın da görün nasıl tertemiz oluyor. ;)

Bu sayade tencereler çaydanlıklar gibi saksı olmaktan kurtuldular.:D

ciceksever70
23-10-2012, 10:24
Ben dün internette bir yöntem okudum. Henüz sicakken dibi tutmus yemegi hemen soguk su dolu bir kapta bekletip sonra baska kaba aktarmak gerekiyormus. Ben recelde denedim ama zaten baska kaba aktarmistim. Sabah tadina baktik cok belli belirsiz bir yanik tadi geliyordu ama yenmeyecek durumda degildi.
Bir sonraki yemek yakisimda tekrar deneyecegim bakalim ne kadar etkili.

fideüreticisi
11-06-2013, 12:03
yenisini yapmak daha kolay anlaşılan