View Full Version : resul22 / balkon ve salon
Sanırım artık bir sayfa açmanın zamanı geldi. Çok fazla bir çiçek çeşitliliğim şuan yok ama çeşidi arttırmaya uğraşıyorum. İlk önce geçen yılki soğanlı bitkilerimin resimlerini koymak istiyorum. Sonrasında da şimdikileri ve ilerleyen zamanlarda da gelişimlerini hep beraber göreceğiz.
Geçen yılki yatak odamdaki sümbüller. Özellikle baş ucuma koyuyordum ve gece uyandığımda o muhteşem kokuları burnuma geliyordu.
serkan_istanbul
16-10-2012, 10:38
Sayfanız hayırlı olsun.sevgiler
Bunlar da gül laleleri. Bir dalda iki çiçek açarak beni şaşırtmıştı.
Sayın resul22 balkon sayfanız hayırlı olsun.
Mavi fare kulağı çiçeğim. Yanında da beni unutma çiçeğim. Bir türlü gelişemedi nedense.
Menekşemin şimdiki hali. Yaz başında çok daha güzel çiçek açmıştı. O fotoğrafları da ekleyeceğim.
Son fotoğrafta suda çimlendirdiğim ve bugünde ektiğim aşkın gözyaşı damlaları.
sn.resul22 sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli günler.:)
sayfanız hayırlı olsun resul 22 çok güzel o sümbül ve lale maşallah devamını bekliyorum çok merak ediyorum
Telefonumda bulduğum sümbüllerimin resimleri.
Şimdi pembe açan menekşem yaz başında pembe beyaz açmıştı. Menekşemin hemen yanında da sedum.
Üçüncü resimde de ateş çiçeği.
Dördüncü resimdekinin ne olduğunu bilmiyorum. Apartmanın bahçesinde çıkmıştı. Bilen var mı acaba?
Çimlenen japon şemsiyeleri toprakla buluştu.
Sayın kaybol.2008'in gönderdiği aşkın göz yaşı çiçeğim ve sadece toprağın üzerine serptiğim damlaları. Yaprağın kenarından yeni damlalarda çıkmaya başlamış. İnşallah ana bitki köklenir.
Sayın ahmeter'in göndermiş olduğu su sümbülü. Sanırım çiçek açacak. ;)
Ve en sonda da çok sevdiğim sedum cinsi :rolleyes:
Sayın ahmeter'in göndermiş olduğu su sümbülü çiçek açtı.Bu sabah çektiğim 2 fotoğraf ve 1 ya da 1,5 saat sonra çektiğim 2 fotoğraf. Bu kadar hızlı gelişim gösteren bir bitki olduğunu bilmiyordum açıkçası.
Halil Balaban
20-10-2012, 10:41
Sayın Resul22,
Balkon sayfanız hayırlı olsun. Bu sayfa hızlı ve çok gelişeceğe benziyor. Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, hele sümbüllere bayıldım. Anlaşılan en kısa zamanda sümbül sahibi olmam gerekiyor. Size kolaylıklar dilerim. Sevgi ve saygılarımla, hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN
Sayın Resul22,
Balkon sayfanız hayırlı olsun. Bu sayfa hızlı ve çok gelişeceğe benziyor. Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, hele sümbüllere bayıldım. Anlaşılan en kısa zamanda sümbül sahibi olmam gerekiyor. Size kolaylıklar dilerim. Sevgi ve saygılarımla, hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN
Teşekkürler sayın halilbalaban. Geliştirmek ve çeşitleri arttırmak için elimden geleni yapıyorum. Sümbül sahibi olmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Çok kanaatkar bir bitki. Odamda güneş görmedikleri halde çok güzel olmuşlardı. Suyunu verin yeter. O güzel kokuları her şeye değer diye düşünüyorum. Bu sene bende daha fazla sümbül ekmeyi düşünüyorum.
Dün eşimle beraber aldığımız çiçekler.
alacakaranlik
25-10-2012, 10:14
Sayfanız hayırlı olsun
Red robin domatesleri saksılarına diktim. Toplamda 8 fide ekildi. Geriye 12 fide kaldı. :p
Az önce çektiğim yağmur sonrası bir fotoğraf.
Japon şemsiyelerimin son hali.
Limonların saksısında çıkan kadife çiçekleri. Sanırım yazın açanların tohumları limonların saksısına dökülmüş. Yeni yerlerinde hemen tomurcuk yaptılar. ;)
Son fotoğrafta limonlarım.
Sayın resul22 sayfanız hayırlı olsun.Güzel çalışmalar ve paylaşımlar dileğiyle.
Saygılar selamlar.
İyi dilekleriniz için teşekkürler Adil bey. Saygılar bizden...
Bu gün Tekzenden sphagnum yosunu toprağı aldım ve menekşeden iki yaprak keserek köklendirmek için diktim. Bakalım nasıl olacak.
Diğer resimde sümbüller. Geçen yıldan daha farklı olarak bu yıl saksılara tek tek değilde bir saksıya iki sümbül ektim. Birde geçen yıl sümbüllerin sadece yarısını toprağa gömmüştüm. Bu yıl tamamını toprağa gömdüm ve böylece çiçeklenmeleri biraz daha gecikmiş olacak.
Selehattin 67
04-11-2012, 18:59
sayın resul22 sayfanız hayırlı olsun sümbüller çok güzel
sayın resul22 sayfanız hayırlı olsun sümbüller çok güzel
Teşekkürler sayın Selehattin 67. Bu yıl biraz daha farklı bir görüntü oluşturacak sümbüller. İkisi bir arada :p
Selehattin 67
04-11-2012, 19:58
eminim çok güzel gözükecekler sabırsızlıkla görüntüleri bekliyoruz
eminim çok güzel gözükecekler sabırsızlıkla görüntüleri bekliyoruz
Bende sabırsızlıkla bekliyorum ama bir kaç ay beklemek gerçekten çok uzun. ;) Biraz sabırsızım sanırım. Fakat elden bir şey gelmiyor.
Sayın alacakaranlıktan aldığım sedum ve tül kuşkonmaz.
Ve de göz yaşı çiçeğimin şimdiki hali. Ana bitki sanırım tuttu.
Göz yaşı çiçeklerinin bazılarını ayırdım fakat halen ana bitkinin dibinde çok fazla var. Sanırım hepsini dikecek saksı bulamayacağım.
Red robin domateslerim de saksılara ekildikten sonra epeyce büyüdüler.
çiçeklerinizi çok beğendim. bende sayfaları inceliyorum. daha minik kelebeklerimin fotolarını yüklemedim. hayırlısı olsun sizin içinde...:)
Sayın ahmeter'in göndermiş olduğu su sümbülü çiçek açtı.Bu sabah çektiğim 2 fotoğraf ve 1 ya da 1,5 saat sonra çektiğim 2 fotoğraf. Bu kadar hızlı gelişim gösteren bir bitki olduğunu bilmiyordum açıkçası.
Sayfanız bol çiçekler açsın sayın resul22, su sümbüllerine bayıldım:)
Red robin domatesleri saksılarına diktim. Toplamda 8 fide ekildi. Geriye 12 fide kaldı. :p
Çok denedim fakat tohumdan hiçbirşey yetiştiremiyorum:(
çiçeklerinizi çok beğendim. bende sayfaları inceliyorum. daha minik kelebeklerimin fotolarını yüklemedim. hayırlısı olsun sizin içinde...:)
Teşekkürler sayın mltmzfr. Sizin minik kelebeklerinizi görmek isteriz. ;)
Sayfanız bol çiçekler açsın sayın resul22, su sümbüllerine bayıldım:)
Teşekkürler sayın dalya35. Fakat su sümbülümün şimdiki hali beni üzüyor. Yapraklarının bazıları kurumaya başladı.
Çok denedim fakat tohumdan hiçbirşey yetiştiremiyorum:(
Bende hazır almayı sevmiyorum. Tohumdan veya çelikten köklendirmek onları daha değerli yapıyor. Gözümün önünde büyümelerini seviyorum. ;)
Sayın bay tömürcek'in göndermiş olduğu e.milli ve menekşeler. İnşallah hepsi tutar. :rolleyes:
Buradan kendisine çok teşekkür etmek istiyorum. Özellikle bu kadar çok menekşe gönderdiği için. ;)
bay tömürcek
10-11-2012, 16:37
Ne demek resul abicim güle güle büyüt ;) Menekşeler de okadar çeşit var elimde çeşitler arttıkça yaprak yollarım ben sana abi nası olsa her çiçek bitiminde buduyorum bütün yaprakları sadece göbektekileri bırakıyorum ;)
Çimlenme konusunda endişelenme abicim e.milii gayet arsızdır tutana kadar biraz buruşuk duruyor ama korkutmasın bu seni tutunca hızlıca büyüyor :p Menekşelerinde toprak karışımı çok iyi derin de dikmediysen tutup yavrulamamak için hiç bir nedenleri yok :) Ya olmazsa da abicim bu sefer yaprak değil de yavru yollarım sana ;)
Ne demek resul abicim güle güle büyüt ;) Menekşeler de okadar çeşit var elimde çeşitler arttıkça yaprak yollarım ben sana abi nası olsa her çiçek bitiminde buduyorum bütün yaprakları sadece göbektekileri bırakıyorum ;)
Çimlenme konusunda endişelenme abicim e.milii gayet arsızdır tutana kadar biraz buruşuk duruyor ama korkutmasın bu seni tutunca hızlıca büyüyor :p Menekşelerinde toprak karışımı çok iyi derin de dikmediysen tutup yavrulamamak için hiç bir nedenleri yok :) Ya olmazsa da abicim bu sefer yaprak değil de yavru yollarım sana ;)
Teşekkürler Enes. ;) Beklediğimden fazla geldi yapraklar. Bu arada menekşenin budandığını bilmiyordum açıkçası.
Fazla derine dikmedim sadece saplarının ucu toprağa gömülü. Dik bile durmuyorlar kendileri yatıyorlar o kadar sığ dikili yani. Sadece bir yaprağın sapı kırılmış onu mecburen dipten dikmek zorunda kaldım.
E. millinin tutması beni çok mutlu eder. Gördüğüm gibi vurulduğum bir çiçek kendisi. İnşallah beni üzmez. ;)
bay tömürcek
10-11-2012, 16:49
Teşekkürler Enes. ;) Beklediğimden fazla geldi yapraklar. Bu arada menekşenin budandığını bilmiyordum açıkçası.
Fazla derine dikmedim sadece saplarının ucu toprağa gömülü. Dik bile durmuyorlar kendileri yatıyorlar o kadar sığ dikili yani. Sadece bir yaprağın sapı kırılmış onu mecburen dipten dikmek zorunda kaldım.
E. millinin tutması beni çok mutlu eder. Gördüğüm gibi vurulduğum bir çiçek kendisi. İnşallah beni üzmez. ;)
Budanıyor resul abi budayınca hem tazeleniyor hem daha çok açıyor ;) Ben her çiçekten sonra mutlaka budarım hatta bu seferkine inanamadım çiçeği bitti budadım şuan her yaprağın altında tekrar tomurcuk var :p
Tamam resul abi derin değilse daha çabuk yavrular yaprakların. E.milii de dediğim gibi kesin tutar acayip arsız bişey tutmazsa bana söyle abicim köklendirip yollayım ;):p
Sayın Resul22,
Sayfanız hayırlı olsun, çiçekleriniz çok güzel. Redrobinleriniz epey yol almışlar. Ben bu gün ektim. selamlar
Teşekkürler sayın Sarin. Red robin tohumlarını ekeli bir ay olacak. Çok hızlı çıkıp geliştiler ve hiç fire vermedim. Bütün tohumlar çıktı. Umarım sorunsuz devam ederde size de bana da tadına bakmak nasip olur.
milaca2010
11-11-2012, 21:29
sn. resul22, balkon sayfanız hayırlı olsun.
Çiçekleriniz bol olsun, gelişmelerin devamlılığı dileğiyle.
Esen kalınız...
sn. resul22, balkon sayfanız hayırlı olsun.
Çiçekleriniz bol olsun, gelişmelerin devamlılığı dileğiyle.
Esen kalınız...
Teşekkürler sayın milaca2010. Elimden geldiğince çeşitleri arttırmaya uğraşıyorum. Mümkün oldukça da gelişmeleri yayınlamaya devam edeceğim.
Bol çiçekli günler dilerim...
Sayfanız hayırlı olsun sayın resul22. Güzel çiçeklerinizi takipte olacağım. İyi akşamlar.
Sayfanız hayırlı olsun sayın resul22. Güzel çiçeklerinizi takipte olacağım. İyi akşamlar.
Teşekkürler Züleyha hanım. Sizinkiler kadar güzel olmasa da olduğu kadar yapmaya uğraşıyoruz işte. ;)
Göz yaşı çiçeğinin ilk ve son hali. Gelişimleri gayet güzel.
Yalnız güzel bir arajman oldu. Gözyaşı, soğan ve sedum. :D
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/339159d1350392748-foto_raf0134.jpg
bay tömürcek
16-11-2012, 13:19
Resul abi bu güzeller ağlayınca bikaçtanede benim için ağlarlar dimi ;):p
Resul abi bu güzeller ağlayınca bikaçtanede benim için ağlarlar dimi ;):p
Senin için hazırlar zaten kardeşim. Toplamda 31 tane ayrı olarak dikilmiş yavru var. Ana bitkinin dibi de dolu hala. İstediğin zaman gönderebilirim.
bay tömürcek
16-11-2012, 13:51
Senin için hazırlar zaten kardeşim. Toplamda 31 tane ayrı olarak dikilmiş yavru var. Ana bitkinin dibi de dolu hala. İstediğin zaman gönderebilirim.
Çok teşekkür ederim resul abicim ;) Abi sanırım isteyeceğim bikaç şey daha var senden senin içinde bi sakıncası yoksa ;) Derslerden bi ara bulayım isteyeceklerimi ve adresimi göndereceğim özeline :p
Çok teşekkür ederim resul abicim ;) Abi sanırım isteyeceğim bikaç şey daha var senden senin içinde bi sakıncası yoksa ;) Derslerden bi ara bulayım isteyeceklerimi ve adresimi göndereceğim özeline :p
Tabi ki özelden adres ve istediklerini gönder yeter. ;)
bay tömürcek
16-11-2012, 13:55
Şimdiden çok teşekkür ederim abicim ;)
Sardunya, kadife çiçeği ve kalanchoe
Kalp kalbe karşı çiçeğim tek daldı ve bu şekilde saksının içine yatırdım ve 1 - 2 mm toprak ile örttüm. Umarım başarılı olurum. Yanlış yapmış isem lütfen uyarın. Tavsiyesi olanlarında tavsiyeleri beni mutlu eder.
Aşkın gözyaşları çiçeğim tomurcuklandı.
bay tömürcek
19-12-2012, 14:05
Gözün aydın resul abi ;)
Gözün aydın resul abi ;)
Eyvallah kardeşim. Bu kadar çabuk olacağını tahmin etmiyordum açıkçası. ;)
bay tömürcek
19-12-2012, 16:41
Eyvallah kardeşim. Bu kadar çabuk olacağını tahmin etmiyordum açıkçası. ;)
Çabukluğuna bişey diyemicem abi de hatırlayamadım benimkiler tomurcuk yapıp açmış mıydılar acaba :rolleyes: Geçmiş gün hatırlayamadım şimdi sadece heryer dökülen yavrularla doluydu onu hatırlıyorum :p Açınca da paylaşır mısın abi görmek isterim çiçeğini ;)
Çabukluğuna bişey diyemicem abi de hatırlayamadım benimkiler tomurcuk yapıp açmış mıydılar acaba :rolleyes: Geçmiş gün hatırlayamadım şimdi sadece heryer dökülen yavrularla doluydu onu hatırlıyorum :p Açınca da paylaşır mısın abi görmek isterim çiçeğini ;)
Hele bir açsın paylaşırım tabi ki. Bende merakla açmasını bekliyorum. ;)
Sayfanız hayırlı olsun Resul bey. Mavi fare kulağı çiçeğinizi görünce yuvalarından fırladı gözlerim. :eek: Büyütün, çoğaltın, dolsun taşsın saksısı, istemeye geleceğim izniniz olursa.. :))
Sayfanız hayırlı olsun Resul bey. Mavi fare kulağı çiçeğinizi görünce yuvalarından fırladı gözlerim. :eek: Büyütün, çoğaltın, dolsun taşsın saksısı, istemeye geleceğim izniniz olursa.. :))
Teşekkür ederim sayın Sudenur. Mavi fare kulağı çiçeğimi malesef yaprak bitlerinden kurtaramadım ve kaybettim. O kadar güzel yetişmişti ki çok üzüldüm. İsterseniz size tohum gönderebilirim. Halen elimde biraz tohum var. İlkbaharda tekrar ekeceğim. İsterseniz sizin içinde çimlendirip fide olarak gönderebilirim.
dağçiçeği
22-12-2012, 00:32
Sayın resul 22 çiçekleriniz çok güzeller umarım daha da güzellerine sahip olursunuz.
Bu yaz bende askın gözyaşı adlı çiçekle tanıştım. İki kök hediye geldi bana. Bende ikisini bir saksıya ektim. Zannedersem bu yüzden çok fazla gelişmedi. Yaza toprağını değiştirmek ve tek kök olarak dikmek istiyorum. Çiçeğini bende çok merak ediyorum.
Teşekkür ederim sayın Sudenur. Mavi fare kulağı çiçeğimi malesef yaprak bitlerinden kurtaramadım ve kaybettim. O kadar güzel yetişmişti ki çok üzüldüm. İsterseniz size tohum gönderebilirim. Halen elimde biraz tohum var. İlkbaharda tekrar ekeceğim. İsterseniz sizin içinde çimlendirip fide olarak gönderebilirim.
Çok naziksiniz teşekkür ediyorum. :o Geçmiş olsun Resul bey, ekeceğiniz yeni tohumlar sağlıkla ve güzel gelişirler umarım, yerinde çimlenip gelişebiliyorlarsa ben de ekebilirim fide büyütmek için zahmet etmeyiniz, tekrar teşekkürler. Saygılar.. :)
Sayın resul 22 çiçekleriniz çok güzeller umarım daha da güzellerine sahip olursunuz.
Bu yaz bende askın gözyaşı adlı çiçekle tanıştım. İki kök hediye geldi bana. Bende ikisini bir saksıya ektim. Zannedersem bu yüzden çok fazla gelişmedi. Yaza toprağını değiştirmek ve tek kök olarak dikmek istiyorum. Çiçeğini bende çok merak ediyorum.
Sayın dağçiçeği güzel temennilerinizden dolayı teşekkür ederim. Bende bu sonbaharda aşkın gözyaşı çiçeğine sahip oldum. Çok arayıpta bulamadığım bir çiçekti. Sağolsun sayın kaybol.2008 köksüz bir dal ve bir çok tomurcuk gönderdi. Bir kaç ay içerisinde o dal köklendi ve şimdi çiçek açıyor. Açıkçası bu kadar çabuk açacağını hiç tahmin etmiyordum. Çiçeklerini bende çok merak ediyorum.
Aslında bu çiçek çok fazla kök yapmıyor ve saksısı küçükte olsa gelişebiliyor. Suyu çok seviyor ve sürekli toprağının ıslak olması gerekiyor. Nazlı bir çiçekte değil aslında. Siz yinede toprağını değiştirip ayırmayı deneyin.
Çok naziksiniz teşekkür ediyorum. :o Geçmiş olsun Resul bey, ekeceğiniz yeni tohumlar sağlıkla ve güzel gelişirler umarım, yerinde çimlenip gelişebiliyorlarsa ben de ekebilirim fide büyütmek için zahmet etmeyiniz, tekrar teşekkürler. Saygılar.. :)
Evet Sudenur hanım yerinde çimlenip gelişebiliyorlar. Ben pet bardağa ekmiştim tohumları ve saksıya aldıktan sonra çok hızlı geliştiler. Yinede şaşırtma işlemi uygulamak gelişimlerini hızlandırıyor. Bu senede ilkbaharla birlikte aynı şekilde ekeceğim. Bir kaç tane fazla tohum ekmek benim için hiç zahmet olmaz.
bay tömürcek
06-03-2013, 23:28
Resul abi nerelerdesin nezamandır forumda göremiyorum seni :) Gel de bikaç kare paylaş mesela benim gönderdiğim sabriyeyi yine gönderdiğim menekşe yapraklarını ve kendi menekşenden diktiğin yaprakları merak ediyorum son durumları ne :) Ha unutmadan abi sümbüllerini de görmek isterim :)
Resul abi nerelerdesin nezamandır forumda göremiyorum seni :) Gel de bikaç kare paylaş mesela benim gönderdiğim sabriyeyi yine gönderdiğim menekşe yapraklarını ve kendi menekşenden diktiğin yaprakları merak ediyorum son durumları ne :) Ha unutmadan abi sümbüllerini de görmek isterim :)
Kardeşim onların hiç biri olmadı. Sümbül soğanları çürüdü :( Ama onların yerine başka çiçekler aldım. Şimdi yayınlıcam onları.
Bardak menekşem, Geçen yıl tohumdan ektiğim beni unutma çiçeğim ve E. milli
bay tömürcek
29-05-2013, 23:32
Abicim bıraktın gitin sayfanı ya öksüz kaldı herşey ;) Umarım kötü birşey yoktur :) Maşallah gloksinyana bayıldım aynı renkten ve mor beyazlısı bende de var yeni aldım inşallah seninki kadar güzel açarlar :p
Kışın çiçekler pek aktif olmayınca onları kış uykusuna bıraktım. Sonrada iş güç derken burayla ilgilenemez oldum. Ama yeni resimler eklemeye devam edeceğim. Bardak menekşe tek renk kırmızı olanıda var fakat üzerinde tek bir çiçek var şuan onun resmini çekmedim.
mandalinleerik
29-05-2013, 23:54
Sayfanızı gezdim çok güzel çiçekleriniz var. Yalnız küçük bir önerim olacak. Saksı olarak kullandığınız kaseleri değişik malzemelerle kaplarsanız çiçeklerinizin güzelliği daha da ön plana çıkacaktır.
Çiçeklerinizi çok beğendim, paylaşımlarınızı bekliyorum.
bay tömürcek
30-05-2013, 16:32
Kışın çiçekler pek aktif olmayınca onları kış uykusuna bıraktım. Sonrada iş güç derken burayla ilgilenemez oldum. Ama yeni resimler eklemeye devam edeceğim. Bardak menekşe tek renk kırmızı olanıda var fakat üzerinde tek bir çiçek var şuan onun resmini çekmedim.
Yenilerini merakl bekliyorum resul abi ;) Beniim bardak menekşelerde de birinde tek birinde iki çiçek var eğer üstündeki tomurcuklar bir açsa taşıyamıcak ama arada bazen kuruyor tomurcukları :p
Sayfanızı gezdim çok güzel çiçekleriniz var. Yalnız küçük bir önerim olacak. Saksı olarak kullandığınız kaseleri değişik malzemelerle kaplarsanız çiçeklerinizin güzelliği daha da ön plana çıkacaktır.
Çiçeklerinizi çok beğendim, paylaşımlarınızı bekliyorum.
Öneriniz için teşekkürler sayın mandalinleerik. Zaten şuan hemen hemen bütün çiçeklerim saksıdalar. Önceki resimlerdeki kasede dediğiniz çiçeklerin kaplarını saksı ile değiştirdim. Sanırım kaplamak zor geliyor ;) Saksı değiştirmek işime geliyor :D
Yenilerini merakl bekliyorum resul abi ;) Beniim bardak menekşelerde de birinde tek birinde iki çiçek var eğer üstündeki tomurcuklar bir açsa taşıyamıcak ama arada bazen kuruyor tomurcukları :p
Benimde diğer bardak menekşem de bir tanecik çiçek kaldı ama bir sürü tomurcuğu var. Bir tane daha var oda şuan çiçeksiz ama onda da bir sürü tomurcuk var.
Geçen sene çiçeklerini açamadan döken yılbaşım bu sene açabildi. Tül kuşkonmazımda baya büyüdü. Gözyaşı çiçeklerimin de yapraklarında gözyaşı damlacıkları var ;) Son resimde de mis kokulu yasemin çiçekleri. Kokusuna bayılıyorum :p
Devasa boyutlara ulaşan sardunyam. :cool: Geçen yaz 4 dal köklendirip diktiğim japon şemsiyem. 2 dalını kesip tekrar köklendirmek için suya koydum. Diğer bardak menekşemde çiçeksiz geçirdiği bir kaç günden sonra tekrar açmaya karar verdi :D
Menekşem bu senenin ilk çiçeklerini açıyor. İkinci resim bugün aldığım mum çiçeği. Son resimde tanesini 1 TL'ye aldığım 5 adet buz çiçeği.
canannuman
10-06-2013, 13:10
Maaşallah özellikle bardak menekşesinin rengi çok güzel inşallah üretebilirsiniz.
sn. resul22 abicim sayfan hayırlı olsun maşallah çok güzel çiçeklerin var...:D
su sümbülünüze bayıldım hemen aramaya koyulmalıyım bence...;)
Maaşallah özellikle bardak menekşesinin rengi çok güzel inşallah üretebilirsiniz.
aldigimda uzerinde 2 adet cicek vardi ve bu kadar cosmasi benide sasirtti ve mutlu etti. Digerinin yaninda da yeni cikan bir yavrusu var. Sanirim cogaltabilecegim.
sn. resul22 abicim sayfan hayırlı olsun maşallah çok güzel çiçeklerin var...:D
su sümbülünüze bayıldım hemen aramaya koyulmalıyım bence...;)
Tesekkur ederim. Su sumbulum cicek acti ama kisin malesef dondu. Tekrardan edinmek istiyorum.
Tesekkur ederim. Su sumbulum cicek acti ama kisin malesef dondu. Tekrardan edinmek istiyorum.
hmm o resmi şu anki hali değil yani...:p
hmm o resmi şu anki hali değil yani...:p
Malesef şu anki hali değil. Geçen sonbahar ki hali.
E. milli yeni saksısında artık daha mutlu. Yılbaşımda annemin yılbaşı çiçeğinden. Sularken bir yaprağını kırmış bende gördüm ve atmaya kıyamayıp ektim. Şu an tek yapraktan 7 yaprak oldu.
mum çiçeğime merdiven yaptım. Rahatça tırmansın yukarı doğru. :p
Yok olmaktan kurtardığım limon kokulu kekiğimde bayağı gelişti.
Diğerleri de kipadan aldığım kaktüslerim.
Sarı japon gülünü ilk kez görüyorum, kırmızıdan daha güzel duruyor.
Sarı japon gülünü ilk kez görüyorum, kırmızıdan daha güzel duruyor.
bende kırmızıya bayılıyorum ama alırken en formlu sarı olandı o yüzden sarı aldım ama sarıda çok güzel. En son çiçeğini önceki gün döktü. Bu kadar uzun süre çiçeklenebileceğini düşünmemiştim.
Dikilmeyi bekleyen lale, sümbül, üzüm sümbülü, frezya ve crocus soğanlarım.
çiçekleriniz sevimli güzeller... hangisi çirkin olabilir ki yeter ki yeşil olsun... bu soğanlı çiçeklerden hiç yetiştirmedim merak ettiğim bu soğanlı çiçekler mevsimlik mi acaba
çiçekleriniz sevimli güzeller... hangisi çirkin olabilir ki yeter ki yeşil olsun... bu soğanlı çiçeklerden hiç yetiştirmedim merak ettiğim bu soğanlı çiçekler mevsimlik mi acaba
Bence yetiştirmelisiniz. Çiçekleri mevsimlik ve bence o çiçekleri için bir yıl beklemeye değer diye düşünüyorum. Üstelik soğanlı bitkileri yetiştirmek çok kolaydır. Kanaatkardırlar ve toprak olmasa bile köklerinin suyla temas etmesi bile çiçek açmalarına yeter. O muhteşem kokularını söylemeye gerek bile yok. ;)
Deneyeceğim ama ben yanlış mi anladim acaba yani her tohumun bir sene her soğainn bir senelik ömrü oluyor değilmi :)
Deneyeceğim ama ben yanlış mi anladim acaba yani her tohumun bir sene her soğainn bir senelik ömrü oluyor değilmi :)
Hayır hayır :) soğanlar çok yıllıktır. Sadece çiçekleri sezonluktur. Çiçekler kuruduktan sonra soğanları söküp bir daha ki seneye tekrar ekebilirsiniz ya da hiç sökmezsiniz bir daha ki sene onlar tekrar çiçek açar. Yanlış zamanda soğanları sökmenin önüne geçmek için ve soğanların çoğalmasını sağlamak için hiç sökmemeniz daha iyi bence.
Hayır hayır :) soğanlar çok yıllıktır. Sadece çiçekleri sezonluktur. Çiçekler kuruduktan sonra soğanları söküp bir daha ki seneye tekrar ekebilirsiniz ya da hiç sökmezsiniz bir daha ki sene onlar tekrar çiçek açar. Yanlış zamanda soğanları sökmenin önüne geçmek için ve soğanların çoğalmasını sağlamak için hiç sökmemeniz daha iyi bence.
tamam şimdi oldu :) teşekkür ederim bol çiçekli günler....
tamam şimdi oldu :) teşekkür ederim bol çiçekli günler....
Ben teşekkür ederim. Sizede bol çiçekli günler.
Açan lalelerim. Diğerleride yeni açmaya başladı.
bay tömürcek
21-02-2014, 22:37
Lalelerin çok güzel abicim maşallah :) Göremez oldum seni buralarda :)
minik yavrularım afrika menekşesi ve bardak menekşe. Sonunda çimlendirmeyi başarabildim.
bunlarda halamın verdiği menekşeler.
Martta çiçek açarak bahara merhaba diyen bardak menekşem.
bay tömürcek
04-04-2014, 23:35
Martta çiçek açarak bahara merhaba diyen bardak menekşem.
Maşallah resul abi nasıl bukadar çok açtırmayı başarıyosun gloksinyayı? Benimkiler tek tük açtılar geçen sene sonra da hiç açmadılar bidaha!
Maşallah resul abi nasıl bukadar çok açtırmayı başarıyosun gloksinyayı? Benimkiler tek tük açtılar geçen sene sonra da hiç açmadılar bidaha!
Sanırım bütün çiçeklerim yerini çok sevdiler. Mum çiçeğimde çiçek açıyor. Yasemin köklendirdim ve baharın gelmesiyle oda yeni yapraklar çıkarmaya başladı. İlk defa yapraktan menekşe yetiştirebildim. Sanırım bunların hepsi yerlerini çok sevdiklerinden oluyor. ;)
bay tömürcek
05-04-2014, 11:06
Sanırım bütün çiçeklerim yerini çok sevdiler. Mum çiçeğimde çiçek açıyor. Yasemin köklendirdim ve baharın gelmesiyle oda yeni yapraklar çıkarmaya başladı. İlk defa yapraktan menekşe yetiştirebildim. Sanırım bunların hepsi yerlerini çok sevdiklerinden oluyor. ;)
Maşallah resul abicim senin adına çok sevindim :) Mümkünse yasemininle mum çiçeğinin resmini de ekler misin sayfana merak ettim ikisini de :)
Çiçek açmaya hazırlanan mum çiçeğim. Yapraktan yetiştirdiğim Afrika menekşem ve bardak menekşem. Son olarakta köklendirdiğim ve minicik haline bakmadan çiçek açan kalanchoem ve de yapraktan çimlendirdiğim kalanchoelerim.
bay tömürcek
06-04-2014, 21:06
Maşallah resul abi yetiştirdiğin menekşeler de mum çiçeğin de harika Allah nazardan saklasın :)
Ve sonunda mum çiçeğim açtı.
bay tömürcek
15-04-2014, 22:49
Maşallah abicim ne kadar güzel açmış inşallah mum çiçeğinin açtığını görmek bana da nasip olur :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.