View Full Version : milaca2010 / Bahçe
milaca2010
09-10-2012, 04:03
Merhabalar doğa ve çiçek sever arkadaşlar...
Kamelya ile bilgiler ararken ağaçlar.net karşıma çıktı, iyiki de çıkmış; harıka bir site bağımlılık yapıyor, bitkiler hakkındaki zengin içerik, bilgilendirmeler ve üyelerin paylaşım ve yardımları ile adeta bir hazine:))))
İstanbul'da evimin balkonundaki çiçeklerim şimdilerde Antalya'da bahçeyle tanıştılar, bu arada bir çok çiçeğim taşınma aşamasında yıpranıp telef oldular. Kamelyam bahçeye uyum sağlamakla meşgulken ona yeni arkadaşlar bulma aşamasındayız.
Siz değerli çiçeksever arkadaşlarla güzel ve rengarenk çiçekli paylaşımlar dileğiyle...
Bahçenin bulunduğu şehir: Antalya.
Bahçenin büyüklüğü: 220 metrekare.
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Normal.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 10a.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Konut.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Biraz bakımsız.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 2 Ay
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz, Yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Ufak bir Sebzelik yaptık.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) 2 tespih ağacı,3 portakal, 3 limon,2 nar 1 turunç, 1 malta eriği.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Kamelya, Amerikan Sarmaşığı, Yasemin, Ağustos Zambağı, Begonvil, Sarmaşık Gül.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Yok.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Hayır
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Sitemizin ortak kullanımı olan kuyu suyu ile.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri: Kireçli.
Kompost yapıyor musunuz? Hayır.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Henüz yok,olmuşsada farkında değiliz.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Hayır.
Bahçeniz organik mi? Evet.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Koyun gübresi.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Hayır.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? klasik yöntemle yapıyoruz.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Kuzeyde toroslar, Güneyde deniz fakat ılıman bir iklim.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Çok var, istediklerimi yaptıysam iyiki yapmışımdır.
Tetanoz aşısı oldunuz mu? eşimin kalıp imalathanesi olduğundan her yıl oluyoruz...
milaca2010
09-10-2012, 04:33
Kamelyamın geçen nisan ayında açmış olduğu çiçekler...
milaca2010
09-10-2012, 04:44
son kareler
milaca2010
09-10-2012, 04:58
Şimdilerde yeni yerine alışmaya çalışıyor, umarım ki bizi üzmez...
milaca2010
09-10-2012, 05:23
çiçeklerle karşılanmak çok güzel...
milaca2010
10-10-2012, 11:13
Bahçemizin önceki hali, çok bakımsızdı.
Bahçeniz bol çiçekli olsun
Ali_askn
10-10-2012, 16:49
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun :) kamelyanıza bayıldım bahçenizede öyle büyük bir merakla resimlerin devamını bekliyoruz :)
milaca2010
10-10-2012, 18:22
Bahçeniz bol çiçekli olsun
İyi akşamlar, Ahmeter hocam, çok naziksiniz;) değerli armağanınız için çok teşekkür ediyorum.
Güzel paylaşımlara:)
Esen kalınız, saygılarımla...
milaca2010
10-10-2012, 18:28
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun :) kamelyanıza bayıldım bahçenizede öyle büyük bir merakla resimlerin devamını bekliyoruz :)
Merhaba sayın Ali_askn, ilginize teşekkürler, bahçemizin görsellik kazanması için çok zamana ihtiyaımız var, sağlıkla kalın...
milaca2010
10-10-2012, 19:10
Eve giriş güzergahına attığımız betonun dış zemin kaplamaları yapılana kadar birazda eğlenelim dedik:))) bahçemin girişini güllerle donattım...
milaca2010
11-10-2012, 11:08
Roka, tere, maydanoz ve ıspanak tohumlarını ekerek küçük bir sebzelik yaptık,tereler çimlenmeye başladı, diğerleri ise henüz uyuyorlar...
milaca2010
11-10-2012, 12:25
Teşekkürler Esin, bol çiçekli günler...
s.serdar
11-10-2012, 12:26
Aramıza hoş geldiniz. Sayfanızın ve bahçenizin arzuladığınız tüm güzellikler ve mutluluklarla dolu olmasını diliyorum.
Eve giriş güzergahına attığımız betonun dış zemin kaplamaları yapılana kadar birazda eğlenelim dedik:))) bahçemin girişini güllerle donattım...
Merhaba efendim,
Bizleri de eğlenceli dünyanıza aldınız.
Her şey güzel, sağlık içinde sayfanız hayırlı olsun inşallah.
Beklentilerimizi yükselten bir başlangıç için teşekkürler efendim.
Renkli, çiçekli, o güzelim eser/uğraşı/zevk/eğlence, yürüyüş yolunun muhafazası hakkında çevreden baskılar.....?, olmalı bence:))).
Saygılarımla lütfen.
milaca2010
13-10-2012, 22:43
Minicik lakin 3 çiçek açtı...
milaca2010
13-10-2012, 23:04
Limon çiçekleri...
milaca2010
13-10-2012, 23:18
Fideyi alırken satıcı bize yediveren limon demişti, acaba o yüzdenmi zamansız çiçek açtı küçük limonumuz...
milaca2010
13-10-2012, 23:31
Gül'ün gülümsediği an!!!
milaca2010
19-10-2012, 16:38
Bakalım tereler olacakmı?
milaca2010
19-10-2012, 16:52
2,5 ay önce fidanlıktan aldığımız katmerli pembe begonvili bahçede gün boyu sürekli güneş alan bir yere ektik, bir hafta geçmeden sararıp solmuştu, üzerinde ne çiçek ne de yaprak kalmıştı, 2 haftadır yeniden yapraklanmaya başladı, seneye çiçekli halini görmek dileğiyle...
http://www.smoothgarden.com/index.php?title=propagator_cloners&b=20012/70&liste_sayfa=2
milaca2010
20-10-2012, 16:28
Orkide ve İstanbul.
Bu İstanbul şehrinin misli benzeri yoktur
Bir taşına bütün Acem mülkü fedadır
milaca2010
20-10-2012, 19:52
Euphorbia trigona;) merak ediyorum çiçek açarmı acaba?
milaca2010
21-10-2012, 07:31
İyi Günler.
Deniz kenarında kum tepeciklerinde bulduğum Pancratium maritimum (Kumzambağı)
iyi bir pazar günü tatili dileklerimle...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/340069d1350763094-zzambak-012.jpg
Sayın milaca2010, Euphorbia trigona, büyüdükçe görüntüsü çok hoş olur ama çiçek açmaz.
Bende 18 sene kaldı boyu bir buçuk metreyi aştı hep çiçek açmasını bekledim Ama maalesef açmadı.:(
Sayın milaca2010 , bahçe ve bahçe sahifeniz ile hoşgeldiniz.....Kamelyalarınız ,gülleriniz, limon çiçekleriniz, ve kum zambağınız ..Hepsi çok çok güzeller......Ama ben o """Gül döktüm yollarına """ isimli yol tasarımınıza bayıldım.....
Hiç böyle güzel ve değişik bir yol görmedim desem yalan olmazzz.....Harikasınız...İlk fırsatta bahçe yolunu değiştirmeyi düşünüyorum....Tabii ; bu harika tasarımı çalmama müsaade ederseniz....
Sanatçı ruhlu bir bahçeseverin aramıza katılmasından çok mutlu oldum....En renkli ve bol çiçekli bahçelerinizde tekrar gezmek üzere efendimm....Selam ve Sevgilerr..:))
milaca2010
21-10-2012, 20:37
Sayın milaca2010, Euphorbia trigona, büyüdükçe görüntüsü çok hoş olur ama çiçek açmaz.
Bende 18 sene kaldı boyu bir buçuk metreyi aştı hep çiçek açmasını bekledim Ama maalesef açmadı.:(
Sn vehibe bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, yinede yanlarındaki minik yaprakçıklarıyla çok güzel, demekki Euphorbia trigona'yı bu haliyle seveceğiz:))) bol çiçekli zamanlar dileğiyle esen kalınız...
milaca2010
21-10-2012, 20:53
Sayın milaca2010 , bahçe ve bahçe sahifeniz ile hoşgeldiniz.....Kamelyalarınız ,gülleriniz, limon çiçekleriniz, ve kum zambağınız ..Hepsi çok çok güzeller......Ama ben o """Gül döktüm yollarına """ isimli yol tasarımınıza bayıldım.....
Hiç böyle güzel ve değişik bir yol görmedim desem yalan olmazzz.....Harikasınız...İlk fırsatta bahçe yolunu değiştirmeyi düşünüyorum....Tabii ; bu harika tasarımı çalmama müsaade ederseniz....
Sanatçı ruhlu bir bahçeseverin aramıza katılmasından çok mutlu oldum....En renkli ve bol çiçekli bahçelerinizde tekrar gezmek üzere efendimm....Selam ve Sevgilerr..:))
Merhabalar Sn. berrinb, ilginiz ve güzel yorumunuzla onur verdiniz, belki yıllar sonra bir yıkım olayında bir zamanlar buraya işlem yapılmış diye, öbür taraflara bir hoş sada gelir kulağıma:))) benimki bir anlık doğaçlamaydı, sizden daha güzellerini izlemek dileğiyle, saygılar sevgiler...
Fideyi alırken satıcı bize yediveren limon demişti, acaba o yüzdenmi zamansız çiçek açtı küçük limonumuz...
Benimde 2 tane yediveren limonum var şu an sizinkiler gibi çiçekteler. Geçtiğimiz kış don yediği için ne yazıkki bu sene meyve tutmadılar. Nisandan bu yana 4. kez çiçek açtılar, bu kez meyve tutumasını bekliyoruz:)
milaca2010
21-10-2012, 21:03
Benimde 2 tane yediveren limonum var şu an sizinkiler gibi çiçekteler. Geçtiğimiz kış don yediği için ne yazıkki bu sene meyve tutmadılar. Nisandan bu yana 4. kez çiçek açtılar, bu kez meyve tutumasını bekliyoruz:)
Sn.Sarin inşallah bol bol meyveler görürsünüz, aldığımızda üzerinde bir ufacık fıçıcık misali bir adet meyvesi var, çiçekler aldatmazsa üzerindeki yükü nasıl çeker bilemiyorum. saygılar esenkalınız...
Sn. Milaca,
Benim limonlarım 5 yaşında, daha önceki yıllarda limon verdiler. Gördüğünüz her çiçek meyve olmuyor, ağaç beslyeceği kadarını bırakıyor.
Saygılar selamlar.
milaca2010
21-10-2012, 22:32
Yıpranmışlığına rağmen çok güzel:) gün geçtikçe yenileniyor!!!
milaca2010
21-10-2012, 23:07
Alacalı Sakız sardunya
milaca2010
24-10-2012, 02:03
djelem djelem-romalen
suzan kardeş-gelem gelem-djelem djelem-romalen - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=d7pBbe9r2d0&feature=endscreen&NR=1)
milaca2010
28-10-2012, 12:18
Rokalar kış uykusuna yattılar:)))
milaca2010
28-10-2012, 12:21
Tüm Ağaçlar net üyelerinin Kurban bayramlarını kutlarım...
Sayın milaca2010 Aramıza hoş geldiniz.Sayfanız hayırlı olsun.İşleriniz Kolay gelsin.
Trabzon dan Size ve sevdiklerinize saygılar selamlar.
milaca2010
30-10-2012, 09:03
Sayın milaca2010 Aramıza hoş geldiniz.Sayfanız hayırlı olsun.İşleriniz Kolay gelsin.
Trabzon dan Size ve sevdiklerinize saygılar selamlar.
İlginiz ve temennileriniz için çok teşekkürler sn.Adil.
Saygılarımla...
milaca2010
01-11-2012, 13:10
sn.Mutlu Kutlu beye çok teşekkürler!!! İstediğim çiçek soğanları bugün geldi, şimdi en kısa zamanda uygun yerlere ekim yapmak lazım, bahçeye mi eksem yoksa saksılara mı? Biraz ikilemde kaldım.
Sümbüller, Frezyalar,Düğün Çiçekleri, Çiğdemler ve de mis missss kokulu Zambaklar!!! Kısmet olursa önümüzdeki bahar bahçemiz biraz renklenecek!!!
Muhteşem , çok beğendim. Bu bahçeyi 1-2 yıl sonra düşünemiyorum.
Evinizde , bahçenizde hep güzelliklerle dolup taşsın...
milaca2010
01-11-2012, 17:11
Teşekkür ederim sn.jineop, güzel sözleriniz benim için iyi bir motivasyon.
saygı ve sevgilerimle...
milaca2010
01-11-2012, 20:49
Beğenileriniz için çok teşekkürler, sn. smnunal...
milaca2010
01-11-2012, 21:39
Arap Fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans)
Bir apartmanın önünden her geçtiğimde biraz duraklayarak bahçesindeki fulleri imrenerek seyrettiğim çok olmuştu.
Bugün kendi kendime 1 dal Ful rica etmeden geçmeyeceğim dedim, aslında çekinirim nasılsa böyle bir çılgınlık yaptım!!! Kapı önünde başladım nöbete binaya ne giren var nede çıkan, yanımda torunum Arda başladı mızmızlanmaya, anneanne gidelim derken ben biraz daha bekleyelim elbette biri binaya girecek veya çıkacak derken yolları süpüren temizlik elemanının bahçeye girdiğini gördüm ve buranın görevlisimisiniz diye sordum, adam hayır dedi; aslında adam belediye görevlisi üniformasından belliydi, her akşam mesai bitiminde temizlik yaptığı süpürge ve küreği burada bir köşeye koyduğunu söyledi.
bir dal çiçek rica edecektik dedik sağolsun abimiz apartman sakinlerini tanıdığını söyleyerek bize kökteki filizlerden iki dal koparttı.
Bizde mutlu mutlu eve döndük, geçen Koçtaş'a gittik doğru dürüst çiçek yoktu, istediğimizi bulsakta böyle yollara başvurmasak daha iyi olurdu, bitki virüsü bulaşmasın bir kere bir daha iflah olmuyor insan...
Şimdi sitede araştırma gezisine çıkmalı Ful'u nasıl bozulmadan tutturacaz bakalım:)
milaca2010
02-11-2012, 12:52
HurManolyalarım:)
Sn. Romantik çok teşekkürler.
Kapıyı açtığımda kargo elemanının (Ordunun dereleri aksa yukarı aksa) diye türkü söyleyerek paketi teslim etmesine çok güldüm:)))
Beyaz çiçekli yaprak dökmeyen Manolyalar ile Trabzon hurması...
http://bahcevan.com/sehirli-bitki-daimi-yesil-manolya-magnolia-grandiflora
milaca2010
02-11-2012, 18:12
sn. almira. sn esin ve sn dünyalı, ilginize çok teşekkür ederim...
Sevgili milaca, bahçeniz önümüzde ki bahar muhteşem olacak, sabırla bekleyeceğim yetiştireceğiniz güzellikleri. :)) Şimdi ki hali de çok güzel, titizlikle uğraştığınız gül döktüğünüz yürüme yolunuzdan anlaşılıyor, elinize emeğinize sağlık, çok çok güzel olmuş. ;)
milaca2010
03-11-2012, 10:45
Kum Zambağı"( Pancratium maritimum )
tohum kapsülü ve kaktüs
milaca2010
04-11-2012, 00:33
Manolya fidelerim büyüdüğünde böyle güzel çiçeklerini görebilmek dileğiyle...
milaca2010
07-11-2012, 01:32
Sn. ahmeter hocamızın yöntemiyle begonvil çelikleri yapraklanmaya başladılar...:)
milaca2010
07-11-2012, 02:50
Merhaba arkadaşlar, dün bahçemizde bir sürprizle karşılaştık.
Bahçenin üç ayrı bölümünde koloni halinde, zambaklar çıkmıştı, eşimle birlikte sürekli çiçekler, ağaç fideleri dikmekle meşgulken bahçemiz bize ekstradan bir armağan verdi , şimdi merakla çiçeğinin açmasını bekleyeceğiz.
Fotoğraflardan belki tanıyabilirsiniz
ne cins bir zambaktır merak ettim doğrusu.
Bekleyip göreceğiz...
Bahçenin eski sahipleri ekmiş olmalılar, onlara çok teşekkürler:)
Amaryllis belladonna
YeniGine
07-11-2012, 02:56
Teşekkürler; hoşbulduuk!..
YeniGine
07-11-2012, 03:05
sn.Mutlu Kutlu beye çok teşekkürler!!! İstediğim çiçek soğanları bugün geldi, şimdi en kısa zamanda uygun yerlere ekim yapmak lazım, bahçeye mi eksem yoksa saksılara mı? Biraz ikilemde kaldım.
Sümbüller, Frezyalar,Düğün Çiçekleri, Çiğdemler ve de mis missss kokulu Zambaklar!!! Kısmet olursa önümüzdeki bahar bahçemiz biraz renklenecek!!!
Sevgili Milaca hoşgelmişsiniz, hayrlı olsun... Ben uzun süredir üyeyim sitede ne bir çiçek geldi, ne bir fide geldi, ne bir tohum geldi, ne bir soğan geldi. Tamam siz istemişsiniz... Ama ben hep hayal ediyorum şöylee bir hazine de bana gelse diye. Hele şu zamanda şöyle güzel güzel soğanlar gelse kötü mü olur yani?..
İstemiş olsanız da ben yine de kıskandım!..
milaca2010
07-11-2012, 03:12
Teşekkürler; hoşbulduuk!..
Hoşgeldiniz!!! sn.YeniGine hoşgeldiniz, ne iyi ettiniz de geldiniz:)
ziyaretiz ve ilginiz için teşekkür ederim sn. YeniGine, sevgiler selamlar...
YeniGine
07-11-2012, 03:20
Bahçe girişini görünce; bizler için giriş olduğunu düşündüm; önce ben hoşbulduk dedim, sağolun varolun, hayrlı olsun inşallah.
YeniGine
07-11-2012, 03:50
Sevgili milaca gerçekten böyle gececi iseniz ben sevinirim. Zira ben site giriş saati 00.30 gibi hep. Bana arkadaş olursunuz; sevinirim. Ben çıktım, görüşürüz inşallah, iyi geceleer.
sayın milaca bahçe sayfanız hayırlı olsun bahçenizin dahada güzelleşeceğine içten kanaat ediyorum çünkü çok azimlisiniz sizin ne kadar azimli olduğunuzu bahçeniz bile anlamışta size hediyeler vermiş baksanıza o zambakları bende merakla nasıl açacaklar diye bekliyorum saygılar
Sevgili Milaca 2010 Hoş geldiniz. Bahçeniz hayırlı olsun.:):):D
milaca2010
07-11-2012, 23:43
sn.ahmeter, sn.sarin, sn. smnunal, sn.Dünyalı, sn.YeniGine, sn. Esin, sn. serkan_istanbul, ilginiz için teşekkür ederim...
milaca2010
08-11-2012, 00:00
Teşekkürler sn.tuya, sn. Maviş.
sn.tuya bekleyeceğiz bakalım, ben bu zambağa kendimce bir isim buldum bile:)
Kış Zambağı (Zima Studeno) olmalı, Kasım ayını yarıladık sayılır, doğa her mevsimde bizlere güzelliklerini sunuyor. güzel paylaşımlara sn. tuya, esen kalınız...
milaca2010
08-11-2012, 19:22
Begonvil kök kısmına yakın bir yerden çiçekler açıyor.
Mayfred'in hediyesi, süs biberleri.
milaca2010
09-11-2012, 00:24
Bu salon bitkisinin adı (Lacinato kale) olabilir, pek emin değilim; 10 gün gün önce yağlı begonyayla birlikte, bir bölümünü direk torfa ektim, diğerlerini ise suda köklenmeye bıraktım, her iki yöntemde güzel gidiyor, sudakiler köklenmeye başladı saksıdakilerse gayet sağlıklı görünüyor...
milaca2010
09-11-2012, 00:32
Canalar, kırmızı, herbiri farklı renk açıyor...
Bildiğim kadarıyla sümbül, çiğdem,nergiz,lale soğanlarının ekim zamanı kasım ayı. Bu soğanların güzel çiçeklere dönüşmüş hallerini merakla bekliyorum:)
Sevgi Durul
09-11-2012, 18:13
Sayın milaca2010, benimki geç bir hoş geldiniz oldu ama ancak fırsat bulabildim.:)
Güzel bahçenizle, güllü yolunuzla, çok beğendiğim kamelyanızla hoş geldiniz. Sayfanız hayırlı olsun.
Paylaşımlarınızın devamı dileklerimle...
milaca2010
10-11-2012, 01:53
Bildiğim kadarıyla sümbül, çiğdem,nergiz,lale soğanlarının ekim zamanı kasım ayı. Bu soğanların güzel çiçeklere dönüşmüş hallerini merakla bekliyorum:)
Sümbülleri komple toprak altında bıraktım, sanırım hata yaptım bir kısmı açıkta kalmalıymış, söküp tekrar ekecem, evet sn. dalya35 ziyaretiniz için teşekkür ederim, şimdi merakla açmalarını bekleyeceğiz:)))
Sevgiler selamlar...
YeniGine
10-11-2012, 01:56
Sümbülleri komple toprak altında bıraktım, sanırım hata yaptım bir kısmı açıkta kalmalıymış, söküp tekrar ekecem, evet sn. dalya35 ziyaretiniz için teşekkür ederim, şimdi merakla açmalarını bekleyeceğiz:)))
Sevgiler selamlar...
Evet sevgili milaca2010; benim soğanlar (sümbül, lale, nergiz, zıpçıktı) hepsi tamamen toprak altında ve gayet de güzel çiçeklenirler. Sakın artık oynatmayın yerlerinden kök salmaya başlamışlardır artık.
milaca2010
10-11-2012, 01:56
Sayın milaca2010, benimki geç bir hoş geldiniz oldu ama ancak fırsat bulabildim.:)
Güzel bahçenizle, güllü yolunuzla, çok beğendiğim kamelyanızla hoş geldiniz. Sayfanız hayırlı olsun.
Paylaşımlarınızın devamı dileklerimle...
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sn.SDurul. Sayfama onur verdiniz.
Güzel paylaşımlara.
Sevgiler selamlar...
YeniGine
10-11-2012, 02:02
Ben geçen sene Şubat ayında da lale, sümbül soğanları alıp dikmiş idim. Hepsi de çok güzel çiçeklendiler. Yalnız geçen seneye kadar hiç soğanları topraktan çıkartmamıştım; bu sene hepsini çıkarttım 3 ay kadar toprak dışında kaldılar eylül ayı sonu gibi tekrar diktim; bakalım bu sene ne olacaklar? Ben de merakla bekliyor, bir yandan da dua ediyorum inşallah yanlış birşey yapmamışımdır çiçeklenirler diye.
milaca2010
10-11-2012, 02:02
Evet sevgili milaca2010; benim soğanlar (sümbül, lale, nergiz, zıpçıktı) hepsi tamamen toprak altında ve gayet de güzel çiçeklenirler. Sakın artık oynatmayın yerlerinden kök salmaya başlamışlardır artık.
iyi geceler sn.YeniGine, 3 gün önce ekmiştim köklendiklerini sanmıyorum, genelde satın aldıklarımızda soğanların yarısı açıkta oluyor, bir bildikleri vardır.
YeniGine
10-11-2012, 02:04
Yeni dikmişsiniz evet. Ben edindiğim tecrübemi sizinle paylaşmak istedim; tabi ki karar yine de sizin. Siz bilirsiniz, nasıl isterseniz...
milaca2010
10-11-2012, 02:13
Yeni dikmişsiniz evet. Ben edindiğim tecrübemi sizinle paylaşmak istedim; tabi ki karar yine de sizin. Siz bilirsiniz, nasıl isterseniz...
tamam arkadaşım hiç ellemeyeyim, soğanlı çiçekler ekim yapıldıktan sonra ilk bir ay karanlık bir yerde bekletmeliymişiz, sonra yarı aydınlık ve finalde tamamen aydınlığa çıkartmalıymışız.
YeniGine
10-11-2012, 02:16
tamam arkadaşım hiç ellemeyeyim, soğanlı çiçekler ekim yapıldıktan sonra ilk bir ay karanlık bir yerde bekletmeliymişiz, sonra yarı aydınlık ve finalde tamamen aydınlığa çıkartmalıymışız.
Sevgili milaca2010 benim soğanlı çiçeklerim hepsi bahçede, dışarıda. Mesela size Sayın KAPTANzst yeni dikti soğanlarını son sayfalarında mevcut; tavsiye ederim bir izleyin.
YeniGine
10-11-2012, 02:18
Hatta bütün bahçeyi gezin, çok hoşunuza gidecek eminim. Benden söylemesi.
milaca2010
10-11-2012, 03:07
Maydanoz, tere, nane.
milaca2010
10-11-2012, 03:36
Dün yağan şiddetli yağmur sonrası, bahçemiz yapay bir göle dönüştü, atla sandala çık balık avına:)Aynı sorunları yaşamamak için bu gün su tahliyesi için direnaj çalışmaları ile geçti...
milaca2010
10-11-2012, 03:44
Oto lastik modası ve aloea veralar...
bahtiyar02
10-11-2012, 06:05
Ellerinize sağlık. Gerçekten çok güzel ve hoş bir görüntü olmuş.
Saygılar
61 nolu fotoğraftaki delikanlıların dostluğunu kıskandım doğrusu.:)Allah böyle nutlu günlerimizi hiç eksik etmesin İnşallah.Aloea veralar çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Araba lastiğiyle iyi uyum sağlamış.Kolay gelsin.
milaca2010
10-11-2012, 18:43
Ellerinize sağlık. Gerçekten çok güzel ve hoş bir görüntü olmuş.
Saygılar
sn. bahtiyar02, ilginiz ve değerli yorumunuzla sayfama onur verdiniz çok teşekkürler, saygılarımla...
milaca2010
10-11-2012, 18:49
61 nolu fotoğraftaki delikanlıların dostluğunu kıskandım doğrusu.:)Allah böyle nutlu günlerimizi hiç eksik etmesin İnşallah.Aloea veralar çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Araba lastiğiyle iyi uyum sağlamış.Kolay gelsin.
amin sn.Adil. Allah herkese güzel dostlar riyasız dostluklar nasip etsin. Değerli yorumunuzla onur verdiniz çok teşekkürler, esen kalınız...
Harika! http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/345051d1352515378-ss-176l.jpg
Drenaj çalışmalarına başlamışsınız kolay gelsin. ;)
milaca2010
10-11-2012, 20:09
Harika! http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/345051d1352515378-ss-176l.jpg
Drenaj çalışmalarına başlamışsınız kolay gelsin. ;)
Teşekkür ederim sn. sudenur, selamlar...
milaca2010
10-11-2012, 22:38
Yasemin...
milaca2010
11-11-2012, 00:50
Sevgili milaca2010 benim soğanlı çiçeklerim hepsi bahçede, dışarıda. Mesela size Sayın KAPTANzst yeni dikti soğanlarını son sayfalarında mevcut; tavsiye ederim bir izleyin.
İyi geceler sevgili Yenigine, sizin bahçenizi merak ettim, bahçe sayfası açmanızı öneririm, selamlar...
YeniGine
11-11-2012, 01:13
İyi geceler sevgili Yenigine, sizin bahçenizi merak ettim, bahçe sayfası açmanızı öneririm, selamlar...
Sevgili milaca benim bahçem yok; sitede oturuyorum bulabildiğim boş alanlara birşeyler dikmeye çalışıyorum. Yani bir bahçe sayfası açmaya değmez. Ama konu başlıklarında bitkilerimin fotoğraflarını koyuyorum tabi.
Biz kendi değerlerimize sahip çıkmazsak ,başkaları hiç çıkmaz.
milaca2010
11-11-2012, 22:03
Çimlenmeye başlayan çam tohumları. ( Cupressus arizonica )
Sessiz bir sömürgen...
Merhaba arkadaşlar, dün bahçemizde bir sürprizle karşılaştık.
Bahçenin üç ayrı bölümünde koloni halinde, zambaklar çıkmıştı, eşimle birlikte sürekli çiçekler, ağaç fideleri dikmekle meşgulken bahçemiz bize ekstradan bir armağan verdi , şimdi merakla çiçeğinin açmasını bekleyeceğiz.
Fotoğraflardan belki tanıyabilirsiniz
ne cins bir zambaktır merak ettim doğrusu.
Bekleyip göreceğiz...
Bahçenin eski sahipleri ekmiş olmalılar, onlara çok teşekkürler:)
Sayın milaca2010 öncelikle sayfanız hayırlı olsun demek istiyorum. Bahçe giriş yolunu çok renkli ve güzel yapmışsınız, elinize sağlık.
Bahçenizde çıkan zambaklar için üzücü bir haber vermek zorundayım, fakat o zambaklar çiçek açmayacaklar. Genelde havaların iyi olduğu bu zamanda yeşerir ama çiçek veremezler. Köydeyken her sonbahar bizimde zambaklar, özellikle beyaz zambak yeşillenir fakat çiçek açamazdı. Bu senede havaların iyi olmasını fırsat bilen apartmanın bahçesindeki beyaz zambaklar çok güzel yeşerdi fakat açamayacaklar.
milaca2010
16-11-2012, 00:46
Sayın milaca2010 öncelikle sayfanız hayırlı olsun demek istiyorum. Bahçe giriş yolunu çok renkli ve güzel yapmışsınız, elinize sağlık.
Bahçenizde çıkan zambaklar için üzücü bir haber vermek zorundayım, fakat o zambaklar çiçek açmayacaklar. Genelde havaların iyi olduğu bu zamanda yeşerir ama çiçek veremezler. Köydeyken her sonbahar bizimde zambaklar, özellikle beyaz zambak yeşillenir fakat çiçek açamazdı. Bu senede havaların iyi olmasını fırsat bilen apartmanın bahçesindeki beyaz zambaklar çok güzel yeşerdi fakat açamayacaklar.
Sn. resul22, ilginize teşekkürler, verdiğiniz bilgiler pek hoş olmasada yine de beyaz zambaklarım olmasına sevindim, bellimi olur belkide açarlar, ben umudumu kesmiyorum, zambağın fotoğrafı varsa eklerseniz sevinirim.
Esen kalınız...
Sn. resul22, ilginize teşekkürler, verdiğiniz bilgiler pek hoş olmasada yine de beyaz zambaklarım olmasına sevindim, bellimi olur belkide açarlar, ben umudumu kesmiyorum, zambağın fotoğrafı varsa eklerseniz sevinirim.
Esen kalınız...
Sayın milaca2010 zambaklar apartmanın arka bahçesinde, balkondan veya bahçeye indiğimde fotoğraf çekerim. Bende acaba onları saksıya alsam çiçek açarlar mı diye düşünüyorum.
Sayın milaca2010 size bahsetmiş olduğum beyaz zambaklar bunlar.
milaca2010
19-11-2012, 23:46
sn.resul22, size zahmetleriniz için teşekkür ederim.
Zambaklarınız çok sağlıklı görünüyor, sadece etrafındaki molozlardan arındırsanız daha iyi olurdu, çiçek açmasalarda bu halleriylede hoş bir görüntü oluşturmuşlar, çiçekli olarakta görmek nasip olur inşallah; dikkat ettim de bizim bahçede çıkanlara pek benzemiyor,sn. resul22 kokulu bir zambakmıdır? Bahçemizin başka bir yerinden adını bilmediğim farklı bir bitki türü çıktı, fotoğrafını çekip paylaşacağım.
size bolçiçekli günler sn. resul22, esen kalınız...
milaca2010
20-11-2012, 00:44
"Kaktüslerim"
1-Notocactus magnificus
2-Kaynana Topuzu
milaca2010
20-11-2012, 00:47
Kaktüsler...
milaca2010
20-11-2012, 00:51
"Starliçem gözbebeğim"
YeniGine
20-11-2012, 00:52
"Kaktüslerim"
Sevgili milaca2010 kaktüslerin çok güzel; onları padişah ve vezirlerin kavuklarına benzettim.
milaca2010
20-11-2012, 00:56
Sevgili milaca2010 kaktüslerin çok güzel; onları padişah ve vezirlerin kavuklarına benzettim.
İyi geceler sevgili YeniGine, haklısın benziyorlar, ilk baştaki muhteşem sülümanın kavuğu, (dokunan yanıyor:)
YeniGine
20-11-2012, 00:58
:) Evet bence de öyle kimse dokunmasın... Ama gözlemlemek gerek çünkü gerçekten çok güzel görünüyorlar.
YeniGine
20-11-2012, 01:22
Kaktüsten aklınıza geldi sanırım Sevgili milaca; ve gerçekten birebir "Muhteşem Süleyman" olmuş gerçekten, bravvo.
Sevgili milaca, kaktüsleriniz de çok güzelmiş. :eek: Bu saksı ve içindekine bayıldım. ;) http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/347459d1353368669-birigit-037g.jpg
Sayın milaca2010 bahçedeki zambaklar bunlardan. Fakat apartmanın arka bahçesinde ve komşularımız bahçeyi çok hor kullanıyor. Birazda bu yüzden saksılara almak istiyorum zambakları. Sizinkilerde tiger lilies'e benziyor. En azından bizim köydekiler topraktan çıkarken sizinkiler gibi bir görüntü oluşturuyorlardı. Fakat sizinkilerin yaprakları biraz daha büyük gibi geldi.
milaca2010
20-11-2012, 23:41
Sn.resul22, çok güzel çiçekler!!! Zambaklarınızı saksılara almakta fayda var, bu güzellikleri görmemekiçin kör olmalı insan, bence acele etmenizde fayda var, oradaki koca taşları çiçeklerin üzerinede atabilirler...:)
milaca2010
21-11-2012, 01:17
sn. Tura, sn. delete61, sn. Sudenur
sn.YeniGine, sn. Esin, sn.kılıç, sn. smnunal, sn. dalya35
beğenileriniz ve ilginizle onur verdiniz, çok teşekkürler.
Işığınız daim çiçekleriniz güzel olsun...
Zaten bu insanları anlayabilmiş değilim. İnsan yaşadığı doğayı, bitkileri neden sevmez ki. Öyle komşularımız var ki arka bahçeye çöp atıyorlar. Bahçedeki bir erik ağacını kestiler ve dut ağacının da büyük dallarını kestiler. Sebep kötü görünüyormuş. Polis çağırmasaydık üzümü de keseceklerdi. Şimdide bahçedeki erik fidanını ezmişler. Dik dursun diye dibine kazık çakıp bağladık ona rağmen yine ezmişler. İlk fırsatta bu apartmandan kurtulmak istiyorum.
Halil Balaban
21-11-2012, 11:51
Sayın Milaca2010 Merhabalar, Sayfanız çok güzel ve çok da güzel ilerliyor. Bunda bahçenizin adım adım güzelleşmesinin rolünün yanında, sizin anlatımınızın akıcı ve devamlılığı da çok önemli rol oynuyor. Üstü kaplanana kadar beton yola döktü(rdü)ğünüz güller varya. Onların üstünü örtmenize gönlüm hiç razı değil. Çok güzel bir çalışma yapmışsınız. Kıymasanız mı acaba?
Bahçeniz de eviniz de çok güzel. Gülegüle oturun. Allah sinerinle kullanmak nasip etsin. Sevgilerimle, hoşça kalın.
Halil Balaban
milaca2010
22-11-2012, 00:21
Düşünce paylaşımınız ve ilginizle bahçe sayfama onur verdiniz sn. Halil Balaban, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Sayfanızda yaptığım kısa gezintide gözlemlediğim; tek kişilik oyunda perdeyi kapatmışsınız.
Sağlık ve esenlikle kalın, saygılarımla...
Halil Balaban
22-11-2012, 09:41
Sayın Milaca Nasılsınız,
Sayfama göz atmış olmanızdan onur duydum.
Her halde Antalya'daki evi yazlık olarak kullanacaksınız. Eğer öyleyse belkide taşınmışsınızdır. Ama yinede yazmak istemiştim. Çünkü ben aslında sayfanıza yeni başladığınızda da sizi okumuştum. Ve hayırlı olsun dediğimi sanıyordum. Ama baktım ki unutmuşum. Yaşlılık var lütfen geç kalmamı hoş görün. Yaşıma verin.
Dediğiniz gibi benim sayfam, tek kişilik oyundu, ya da monolog da diyebiliriz. Arkadaşlar resimli sayfalara itibar ediyorlar.
Resimli çizgi romanlar gazetelerde duyrulurdu eskiden. "Yarın başlıyor. Otuiki kısım, tekmili birden resimli"
Bir dahaki sefere bende otuz iki kısım tekmili birden resimli gösteri yapabilirim inşaAllah.
Ama yinede ikibin gösterimi geçmişim.
Size kolaylıklar dilerim. Sevgilerimle, hoşçakalın.
Halil Balaban
Fotoğraflar çok güzel, renkler ve netlik harika.Kaktüsler çok sağlıklı.Geriye bu güzel fotoğrafları ve çiçekleri zevkle seyretmek kalıyor.Ellerinize sağlık.
milaca2010
22-11-2012, 23:18
Sayın Milaca Nasılsınız,
Sayfama göz atmış olmanızdan onur duydum.
Her halde Antalya'daki evi yazlık olarak kullanacaksınız. Eğer öyleyse belkide taşınmışsınızdır. Ama yinede yazmak istemiştim. Çünkü ben aslında sayfanıza yeni başladığınızda da sizi okumuştum. Ve hayırlı olsun dediğimi sanıyordum. Ama baktım ki unutmuşum. Yaşlılık var lütfen geç kalmamı hoş görün. Yaşıma verin.
Dediğiniz gibi benim sayfam, tek kişilik oyundu, ya da monolog da diyebiliriz. Arkadaşlar resimli sayfalara itibar ediyorlar.
Resimli çizgi romanlar gazetelerde duyrulurdu eskiden. "Yarın başlıyor. Otuiki kısım, tekmili birden resimli"
Bir dahaki sefere bende otuz iki kısım tekmili birden resimli gösteri yapabilirim inşaAllah.
Ama yinede ikibin gösterimi geçmişim.
Size kolaylıklar dilerim. Sevgilerimle, hoşçakalın.
Halil Balaban
Merhaba sn. Halil Balaban; görsel olarak izlenen bilgiler hafızada kalabilmesi açısından bir hayli faydalı: Hiç unutmam çocuklarım kelimeyi şehadeti Malkoçoğlu'ndan öğrenmişlerdi:)))
Sağlık ve esenlikler dilerim...
milaca2010
22-11-2012, 23:21
sn. Adil; ziyaretiniz için teşekkür ederim.
milaca2010
22-11-2012, 23:55
Kırmızı Kalonchoe'lerim...
milaca2010
23-11-2012, 00:03
Beyazi Kalanchoe...
milaca2010
23-11-2012, 00:05
Teşekkür ederim sevgili Yeni Gine, hayırlı geceler...
YeniGine
23-11-2012, 00:09
Teşekkürler sevgili milaca; size de hayrlı geceler...
Halil Balaban
23-11-2012, 00:14
Sayın Milaca2010,
Elbette haklısınız. Özellikle çocuklarda görsel izlenen bilgiler daha kolay algılanıyor. Ama benim bilgisayarım yok. İnternete telefonla giriyorum. Telefonum da hafızasındaki resimleri internete yükleyemiyor. Onun için sayfamı resimliyemedim. İyi geceler dilerim. Hoşça kalın.
Halil Balaban
Sevgili milaca, Kalonchoe'lerinizi çok beğendim keyifle seyreylemenizi diliyorum çiçeklerinizi, bahar da çok hoş, çok özenli, zevkli, seçici bir bahçe bekliyor olacak bizi, sabırsızlanmaktayım. :))
Yalnız ayrıntılara karşı özel bir ilgim var, siz de fark etmişsinizdir. :)) ;) Bu örtüyü de çok beğendim, biraz ayrıntı rica etsem? El örgüsü müdür bu doğal form? http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/348205d1353624825-bahcemiz-ve-cicekler-336.jpg
milaca2010
23-11-2012, 00:57
Sevgili milaca, Kalonchoe'lerinizi çok beğendim keyifle seyreylemenizi diliyorum çiçeklerinizi, bahar da çok hoş, çok özenli, zevkli, seçici bir bahçe bekliyor olacak bizi, sabırsızlanmaktayım. :))
Yalnız ayrıntılara karşı özel bir ilgim var fark etmişsinizdir belki? ;) Bu örtüyü de çok beğendim, biraz ayrıntı rica etsem? El örgüsü müdür bu doğal form? http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/348205d1353624825-bahcemiz-ve-cicekler-336.jpg
El örmesi hasır masa, sevgili Sudenur; detaycılığının farkındayım:)))
Hımm.. çok güzel olmuş. ;) Örnek çalabilirim değil mi? :D
milaca2010
24-11-2012, 22:04
Begonvil çelikleri yapraklandı...
milaca2010
24-11-2012, 22:35
Sıcak renkleriyle Sarı ve Kırmızı (Gazanya)
milaca2010
24-11-2012, 22:43
Otomobil lastiğinde sefa süren Buz Çiçeklerim...
Opontia microdays albispina.
Çam filizlerinde şimdilik problem yok oldukça sağlıklı görünüyorlar.
Kalanchoe.
Sayın Milaca 2010,
Bahçenizde gezdim.
Çok beğendim.Kaktüsleriniz harika.
Özellikle begonvil çeliklendirme dikkatimi çekti.
Ben daha yeni başladım sayılır.
Bilgi vetecrübelerizden yararlacağım.
Sağlıklı,mutlu günler dilerim.
YeniGine
24-11-2012, 23:13
Bitkileriniz gerçekten harika görünüyorlar sevgili milaca... gazanyaları ben de çok seviyorum.
milaca2010
25-11-2012, 00:46
Sn. Muallim; Bahçeme gösterdiğiniz ilgi ve beğeninizle çok mutlu oldum, teşekkür ederim.
Begonvil çeliklerini pet şişede üretim sn.ahmeter hocamızın yöntemidir.
bende yeni yeni öğreniyorum, uzmanları izlemek ve sormak gerekir.
Bende sn. ahmeter'in yöntemiyle Begonvil çeliklerini filizlendirmeye çalıştım.
Begonvil forumunda detayları incelemenizi öneririm.
Esen kalınız...
milaca2010
25-11-2012, 00:49
Sevgili YeniGine; teşekkür ederim...
milaca2010
25-11-2012, 01:19
Yumrulu Begonya.
Begonia tuberhybrida.
milaca2010
25-11-2012, 01:22
Kalonchoe tomurcuk vermiş, yalınkat kırmızıydı yanlış hatırlamıyorsam...
Çok sağlıklı görünüyorlar maşallah. :)) Sevgili milaca, profesyonel fotoğrafçı mısınız yoksa siz? Resim kalitesi ve sunum mükemmel. ;)
Elma Kurdu
25-11-2012, 12:00
Bahçeniz, çiçekleriniz ve fotoğrafçılığınız tartışılamaz güzellikte, tebrikler. :)
milaca2010
25-11-2012, 14:26
Begonyalar harika :)
Teşekkür ederim sn. perimar; güzel paylaşımlara.
Sevgilerimle...
milaca2010
25-11-2012, 14:32
Çok sağlıklı görünüyorlar maşallah. :)) Sevgili milaca, profesyonel fotoğrafçı mısınız yoksa siz? Resim kalitesi ve sunum mükemmel. ;)
Teşekkürler sevgili Sudenur; Fotoğraf çekmek çok sevdiğim hobilerimden.
Amatörce:)))
Sevgiler selamlar...
milaca2010
25-11-2012, 14:33
Bahçeniz, çiçekleriniz ve fotoğrafçılığınız tartışılamaz güzellikte, tebrikler. :)
İlginize teşekkürler sn. Elma Kurdu.
Antalya'dan memleketim Sakarya'ya sevgiler selamlar...
Sayın Milaca
Begonviller gayet güzel kapalı tutmayınız az nemli ortama alişsın
Yılbaşına doğru saksılara alabilirsiniz saksılarda yapraklar düşebilir meraklanmayın
Diplomanız için bir resim gönderirseniz hemen postalayaçağım
Tebrikler
Elma Kurdu
25-11-2012, 15:54
İlginize teşekkürler sn. Elma Kurdu.
Antalya'dan memleketim Sakarya'ya sevgiler selamlar...
Aleyküm Selam :)
milaca2010
26-11-2012, 01:48
Sayın Milaca
Begonviller gayet güzel kapalı tutmayınız az nemli ortama alişsın
Yılbaşına doğru saksılara alabilirsiniz saksılarda yapraklar düşebilir meraklanmayın
Diplomanız için bir resim gönderirseniz hemen postalayaçağım
Tebrikler
sn.ahmeter hocam; ziyaretiniz ve değerli bilgilerinizle sayfama onur verdiniz.
Açıklamanız yüreğime biraz su serpti, dün pet şişeleri kestim birkaç saat sonra tüm yapraklar boynunu büktüler, şu an direkt havayla temas ettiklerinden şok halindeler, kaybedersem çok üzüleceğim.
Begonvillerin fotoğraflarnıı en kısa sürede ekliyeceğim.
Diplama için çok erken:)
Esen kalınız. Saygılarımla...
milaca2010
26-11-2012, 02:41
Komşumuzun budadığı güllerden aldığım çelikler toprakla buluştular.
Bizim bahçemizde bu güzelliklerden mahrum kalmasın:)
Bir tanesi fotoğrafladığım bu muhteşem katmerli gül.
Diğerleri kırmızı kadife dokulu katmerli dikensiz gül.
milaca2010
26-11-2012, 03:11
Minik Sikas ve Manolya.
Manolya'yı ektiğimizden beri herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedim lakin gelişmede yok...
milaca2010
26-11-2012, 03:18
Atık su borularının kamuflajıyla uğraşan eşim işi sokağa kadar taşıdı:)
Bende Balkan ezgileriyle onu destekliyorum:))
milaca2010
26-11-2012, 03:36
Sağlıklı tomurcuklarıyla Kamelyanın keyfi yerinde...
milaca2010
26-11-2012, 03:38
Devam
Begonvil çelikleri yapraklandı...
Çok ilginç bir yöntem... Sera etkisi yaratsın diye mi çeliği şişeye ektiniz acaba?
milaca2010
26-11-2012, 20:16
Çok ilginç bir yöntem... Sera etkisi yaratsın diye mi çeliği şişeye ektiniz acaba?
Sn. dalya35; bu yöntemle çeliklerin tutma yüzdesi oldukça yüksek oluyor.
sn ahmeter begonvil başlıklı forumda deteylarıyla anlatıyor, okumanızı tavsiye ederim, malum begonvil biraz nazik.
sevgilerle kalın...
Sn. dalya35; bu yöntemle çeliklerin tutma yüzdesi oldukça yüksek oluyor.
sn ahmeter begonvil başlıklı forumda deteylarıyla anlatıyor, okumanızı tavsiye ederim, malum begonvil biraz nazik.
sevgilerle kalın...
Cehaletimi mazur görün lütfen, aynı yöntemle ortanca çeliklerine de uygulanabilir mi acaba?
milaca2010
27-11-2012, 19:18
Bu fotoğrafı dün çektim!!!
milaca2010
27-11-2012, 19:25
Cehaletimi mazur görün lütfen, aynı yöntemle ortanca çeliklerine de uygulanabilir mi acaba?
Sn. dalya35; lütfen öyle söylemeyin, cehaletlik ne kelime, bilmediğimiz bir şeyleri öğrenmeye çalışıyoruz; bende ortanca çeliklerine denemeyi düşünüyorum, sanırım bir çok çeşitte güzel sonuçlar alırız.
Size kolay gelsin sevgili dalya35, sevgiler selamlar...
milaca2010
14-12-2012, 02:21
Kasımpatı ( Chrysanthemun, Krizantem )
Sonbaharda bahçemizi şenlendiren Krizantemler...
milaca2010
14-12-2012, 02:25
Makro...
milaca2010
14-12-2012, 02:29
Bahçede Starliçe kolonileri oluşturmaya başladık...
milaca2010
14-12-2012, 02:32
Yakın ve uzak planlar...
milaca2010
14-12-2012, 02:36
Devam...
YeniGine
14-12-2012, 02:36
Çook güzeller sevgili milaca, daha da çoğalsınlar, öbek öbek olsunlar inşallah!..
milaca2010
14-12-2012, 02:39
Ailemizin "Starliçe'si"
Sayın Milaca 2010; bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun. Sağlıklı mutlu günlerde keyfini çıkarmanız dileğiyle.... Bende begonvil hayranlarından olarak 20 senelik begonvil hayranlığımı bu sene aldığım ada begonvilleriyle inşallah gidereceğim. Bahçeme alıpta onun büyüdüğünü görmek için sabırsızlanıyorum.
Sizi tebrik ederim begonvil çeliklerinden çoğaltmayı başarmışsınız. Inşallah hepsi güzelce gelişirler. Ahmeter hocamdan bende ders alacağım begonvillerimin çelik verme zamanı gelince.
Sağlıcakla.....
milaca2010
16-12-2012, 01:09
Night Blooming Cereus yeni toprağı ve mekanında umarımki yaşama tutunup canlanır...
Sn. Zafer İnandıklı Bey'e teşekkürlerimle...
milaca2010
18-12-2012, 22:13
Migrostan aldığım kaktüsler.
Çiçekler sıcak silikonla yapıştırılmış bitkilere, yara oluşmasını istemediğimden kopartmadım...
http://www.sedumphotos.net/
milaca2010
19-12-2012, 19:55
Kamkat (Kumkuat) lar sarardı, reçel yapmayı planlıyorum bir avuç bile olsa değişik bir tad olacağından eminim...
milaca2010
19-12-2012, 20:04
Kum Zambağı'nın tohumları.
Sn Mutlu Kutlu'dan aldığım Mis Zambak,Yer Şakayığı
Düğün çiçekleri (Ranunculus) Erengül (henüz adına tam karar kılınamamış) ve Frezya soğanları yeşerdiler...
Ben de Halil beyle aynı fikirdeyim. :) Zevkle takip ediyorum sayfanızı, bahar da muhteşem bir bahçe bizi bekliyor olacak. Gel bahar gel.. ;)
Sevgili milaca, kaktüs üzerlerine yapıştırılan yapay çiçeklerin üzerinde oluşacak yaradan daha çok zarar verdiklerini söylüyorlar uzmanlar. Yine de siz bilirsiniz. :o
Mesajınızı ilgili başlığa taşıdım.
Rölyef Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler/29081.htm)
milaca2010
25-12-2012, 08:30
Sn. Selçuk Boz beyin göndermiş olduğu Manolya, Lavanta, Lif Kabağı ve Küstüm Çiçeği tohumları; tohumların çimlenmiş ve büyümüş olarak bahçede bana göz kırptıklarını görür gibiyim..:)
sn. Selçuk Boz; size çok teşekkür ederim...
milaca2010
29-12-2012, 21:00
Bir avuç Kumkuat'tan yaptığım reçel.
Aromasından dolayı tadı oldukça güzel...
Çok teşekkür ederim efendim. Bende sizin ve ailenizin yeni yılını kutluyorum, dilerim yeni yıl size ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve huzur getirir.
milaca2010
31-12-2012, 17:28
2013'te Savaşsız bir Dünyada yaşamak tek dileğimiz.
Yurdumuza ve Dünya ülkelerine 2013 hayırlar getirsin.
Tüm Ağaçlar net üyelerinin 2013'ü aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmeleri dileğiyle.
Yeni yılınız Kutlu Olsun...
milaca2010
04-01-2013, 23:39
Adını bilmediğimden Çit Çamı diye adlandırdığım çam fideleriyle bahçe çevresini tamamiyle çamlandırdık, itiraf edeyim oldukça yorucu bir çalışmaydı.
85 adet fide bir kaç sene sonra küçük bir koru oluşturacak.
Ekilmeyi bekleyen Gazanya...
milaca2010
04-01-2013, 23:45
Üzerinde tomurcuklarıyla yeni yıla merhaba diyen yılbaşı çiçeği...
dağçiçeği
05-01-2013, 00:32
Sayın milaca2010 bahçeniz , çiçekleriniz harika. Bende çoğu arkadaş gibi girişteki güllü yola bayıldım. Sanatçı ruhla yapılan her iş daha bir güzel oluyor ve göze çarpıyor. Herşey gönlünüzce olsun.
milaca2010
05-01-2013, 00:52
Sayın milaca2010 bahçeniz , çiçekleriniz harika. Bende çoğu arkadaş gibi girişteki güllü yola bayıldım. Sanatçı ruhla yapılan her iş daha bir güzel oluyor ve göze çarpıyor. Herşey gönlünüzce olsun.
Sn. dağçiçeği; düşünce paylaşımınız ve güzel görüşünüz için çok teşekkür ederim; eşimin planlarına göre maalesef güllü yol kısa bir zaman sürecinde granit mermer altında kalacakmış:))
Sevgiler ve esenlikler...
milaca2010
05-01-2013, 00:57
Sevgili YeniGine, sevgili Esin; ilgi ve beğenilerinize çok teşekkürler.
Esen kalın...
Adını bilmediğimden Çit Çamı diye adlandırdığım çam fideleriyle bahçe çevresini tamamiyle çamlandırdık, itiraf edeyim oldukça yorucu bir çalışmaydı.
85 adet fide bir kaç sene sonra küçük bir koru oluşturacak.
Ekilmeyi bekleyen Gazanya...
Kolay gelsin.
Bahçe düzenlemek yorucu olduğu kadar da çok zevkli işlerin başında geliyor. :)
Ağaçlarınızı kayıpsız büyütüp, seyretmenizi diliyorum. Sadece duvara çok yakın olduklarını düşünüyorum.Büyüdükleri zaman rahatsız olacaklar.
Benim bahçemin yeşil duvar olması için dikilen, limon selvilerini bu nedenle bir ay önce söküp, tekrar diktik.
Selamlar.
milaca2010
05-01-2013, 01:02
Kalanchoe'ler yeni çiçekler ve filizler veriyor.
milaca2010
05-01-2013, 01:05
devam
milaca2010
05-01-2013, 01:17
Kolay gelsin.
Bahçe düzenlemek yorucu olduğu kadar da çok zevkli işlerin başında geliyor. :)
Ağaçlarınızı kayıpsız büyütüp, seyretmenizi diliyorum. Sadece duvara çok yakın olduklarını düşünüyorum.Büyüdükleri zaman rahatsız olacaklar.
Benim bahçemin yeşil duvar olması için dikilen, limon selvilerini bu nedenle bir ay önce söküp, tekrar diktik.
Selamlar.
Sn. Hülya; öncelikle ilginiz ve verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
sürekli budamak gerekecek sanırım, ikinci bir iş çıkmaz inşallah:)
esen kalınız...
milaca2010
05-01-2013, 01:24
Sürekli çiçek değişikliği yaptığımız otolastik saksılardaki son trend...
Sarı Kasımpatı yerini Kaktüse bıraktı...
milaca2010
05-01-2013, 01:30
Menekşeler!!!Benim Favorim Mor Çiçekli:))
milaca2010
05-01-2013, 01:36
Menekşeler, Frezyalar ve Mis Zambak...
Her zamanki gibi her şey çok güzel.Pembe, beyaz alacalı menekşe harikaymış. Benim menekşeler hala sağlıklı fakat sanırım bana küstüler açmamakta ısrarcılar.Sizinkilere bakıp imrenmemek elde değil. Kalanchoe'lere gelince onlar yüzümü güldürenlerden. Hepside tomurcuk dolu ve renklerini gösterdiler bana baktıkça mutlu oluyorum.Umarım bu güzellikler içinde sizinde yüzünüzden gülücük eksik olmasın. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/359475d1357345357-26-yyy-128.jpg :eek: :eek: Bu görüntüden uzun süre ayrılamadım, hepsi çok güzel, rengarenk menekşeleriniz de harika fakat yine de favorim kaynana dili. :p Kasımpatlarını nereye aldınız? Seneye güzel çiçekleriyle yine mutlu edeceklerdir sizi.. :))
milaca2010
05-01-2013, 23:24
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/359475d1357345357-26-yyy-128.jpg :eek: :eek: Bu görüntüden uzun süre ayrılamadım, hepsi çok güzel, rengarenk menekşeleriniz de harika fakat yine de favorim kaynana dili. :p Kasımpatlarını nereye aldınız? Seneye güzel çiçekleriyle yine mutlu edeceklerdir sizi.. :))
Selam sevgili Sudenur; kasımpatıları lastiğin etrafına ve şeftali ağacının dibine ektim, çiçeklenmeleri bittiğinde derin budama yapıp üzerlerini kurumuş çam yapraklarıyla örtmek dışında nasıl bir korumaya alacağım hiç bir bilgim yok.
Sevgiler selamlar sevgili sudenur...
milaca2010
05-01-2013, 23:36
Her zamanki gibi her şey çok güzel.Pembe, beyaz alacalı menekşe harikaymış. Benim menekşeler hala sağlıklı fakat sanırım bana küstüler açmamakta ısrarcılar.Sizinkilere bakıp imrenmemek elde değil. Kalanchoe'lere gelince onlar yüzümü güldürenlerden. Hepside tomurcuk dolu ve renklerini gösterdiler bana baktıkça mutlu oluyorum.Umarım bu güzellikler içinde sizinde yüzünüzden gülücük eksik olmasın. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhaba sevgili Esin;menekşeleri 1 ay kadar önce migrostan almıştım, halen hiç bir bakım yapmadım, saksılarını ve toprağını yenilemezsem benimkilerde bana küsecekler:)) Sizin menekşelerinizde sağlıkları yerinde olduğuna göre en kısa zamanda çiçekleriyle sizi mutlu edeceklerdir.
Kalanchoe'leri önceleri pek sevmezdim, şimdilerde ise bir tutku oldu, aslında hiç üzmeden gelişip onlarca çiçeğini bizlerden esirgemediklerini fark ettim, çok seviyorum onları.
Sevgilerimle sevgili Esin...
Kasımpatlar dayanıklı çiçeklerdir sevgili milaca. :)) Buraların soğuna ayazına dahi bana mısın demiyorlar maşallah. Seneye yine sarı sarı açarlar, hiç telaş etmeyiniz. ;)
YeniGine
05-01-2013, 23:49
Selam sevgili Sudenur; kasımpatıları lastiğin etrafına ve şeftali ağacının dibine ektim, çiçeklenmeleri bittiğinde derin budama yapıp üzerlerini kurumuş çam yapraklarıyla öertmek dışında nasıl bir korumaya alacağım hiç bir bilgim yok.
Sevgiler selamlar sevgili sudenur...
Sevgili milaca2010 kasımpatların solmuş çiçeklerini şimdilik çimdikleme usülü koparın; haziran - temmuz a kadar kalsın dalları ondan sonra derin budama yapın. Gezdiğim bahçe sayfalarında öyle yaptıklarını okudum.
Ahh evet, ben o ayrıntıyı yazmayı unutmuşum. :o Onca süre beklemeye gerek yok diye düşünüyorum, Nisan Mayıs gibi derin budama yapıyorum, hiç bir sorun olmuyor. :))
YeniGine
06-01-2013, 00:49
Tamam o halde Haziran diyelim.
milaca2010
08-01-2013, 01:35
Fideciden aldığım Full, en hasarsızını seçtim:))
Görünümü içler acısı, yaprakları yoluk yoluk yıpranmışlar.
Arkadaşlar; yapraklarını kesmeyi düşünüyorum bir problem olurmu ne dersiniz?
Sevgili milaca2010 ,fulunuzu güle güle büyütünüz...:) Hiç yapraksız bırakmamak kaydı ile ; bozulan yapraklarını kesiniz, hiçbir şey olmaz...Yanlız kar ve don havalarda içeri alınacağını biliyorsunuzdur...Veya naylon ve battaniyeye sarınız... İyi geceler....:))
milaca2010
08-01-2013, 01:58
Sevgili milaca2010 ,fulunuzu güle güle büyütünüz...:) Hiç yapraksız bırakmamak kaydı ile ; bozulan yapraklarını kesiniz, hiçbir şey olmaz...Yanlız kar ve don havalarda içeri alınacağını biliyorsunuzdur...Veya naylon ve battaniyeye sarınız... İyi geceler....:))
Yardımınız için teşekkürler Sevgili berrinb; havalar çok soğursa dediğiniz gibi içeri alırım.
Sizde İstanbul'da yağan karın keyfini doya doya çıkartın.
Esenlikler dilerim...
milaca2010
17-01-2013, 01:34
Amaryllis
YeniGine
17-01-2013, 01:40
Sevgili milaca2010 amarallis inizin şimdiki hali mi?
milaca2010
17-01-2013, 01:46
Sakız Sardunya tomurcuk vermiş.
milaca2010
17-01-2013, 02:00
Sevgili YeniGine; evet Amaryllis in şimdiki hali. İstanbul'dan getirdim yolculuk esnasında biraz hırpalandı, bugün saksı değişimi yaptım, Amaryllis'lerin çiçeklenme zamanı, şimdilik çiçeklenmeye pek niyetli değil sanırım.
Sevgiler selamlar sevgili YeniGine ...
YeniGine
17-01-2013, 02:08
Benim bildiğim; şu anda amarallisler yapraklarını çürütmekle meşgul olup, baharda yeniden yaprak filizleri vererek temmuz-ağustos gibi çiçeklerini açarlar.
Şu an üyelerin sayfalarında görüyorum sizde de olduğu gibi yeşil yapraklı, daha da olmalı çiçeklerini bile açmış!.. Bir türlü anlamadım!..
Sevgiler sevgili milaca2010.
milaca2010
17-01-2013, 03:08
Sevgili YeniGine; yıllar önce anneannemin verdiği Amaryllis Mayıs Haziran gibi açarlardı, pusulaları şaşmış:) haklısınız...
Bahçenizi ilk defa ziyaret ediyorum. Öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum.
1. Kamelyanızı çok beğendim.
2. Kalanchoe'larınızı çok beğendim favorim onlar.
3. Starliçenize sadece Allah nazarlardan korusun diyorum çok tatlı.
4. Tablonuz harika.
5. Saksı olarak kullandığınız malzemeler çok hoş.
6. İYİ GÜNLERDE OTURMANIZ DİLEĞİYLE. ;)
milaca2010
17-01-2013, 21:32
Sn. h_dogan; beğenileriniz iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkürler.
milaca2010
18-01-2013, 02:56
Sardunyalar, full.
milaca2010
18-01-2013, 03:14
Stapelia LEŞ KAKTÜSÜ Duvalia parviflora
Haworthia Attenuata
Echeveria.
Pilosocereus Pachycladus
milaca2010
18-01-2013, 03:23
Adını bilmediğim yaprakları selviye benzeyen birçam türü.
Çevreyi tanımak amacıyla çıktığımız bisiklet turunda bisikletli bir günbatımı.
milaca2010
18-01-2013, 03:31
Irmağın Akdenizle buluşması muhteşemdi!
Balıkçılardan aldığımız taze balıklarda cabası...
milaca2010
18-01-2013, 03:35
Devam
milaca2010
18-01-2013, 03:42
Sümbüllerim! sn.Mutlu Kutlu beyden aldığım sümbüller topraktan çıkmaya başladılar...
Yeni bir can, yeni bir hayat. Bu muhteşem güzellikler açtığında da resimlerini görmek isterim:)
Sayın Milaca
Çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel hangisine bakacağımı bilemedim, fotoğraflar deseniz onlarda harika hele günbatımı muhteşem olmuş.
milaca2010
19-01-2013, 11:00
Eklemezmiyim Sevgili dalya35; gözlerim sürekli üzerlerinde, güzel yorum ve ilgin için çok teşekkürler, sevgiler...
milaca2010
19-01-2013, 11:02
Sn. september82; beğenileriniz çok teşekkürler.
Esen kalınız...
milaca2010
22-01-2013, 03:42
sn. adneser; ilginiz ve güzel yorumunuzla onur verdiniz, çok teşekkürler...
milaca2010
22-01-2013, 03:44
Sevgili YeniGine arkadaşım, sevgili,Sudenur, sevgili Esin, sevgili dalya35, sevgili Sevgi, sn.adneser, sn. heyyamola, sn.september82, sn.kılıç ilgi ve beğenileriniz için çok teşekkürler.
Bol çiçekli günler dileğiyle sevgiler selamlar.
Esen kalınız...
milaca2010
22-01-2013, 03:48
Sümbüller tek tek açmaya başladılar.
milaca2010
22-01-2013, 03:52
Sıradakiler:))
milaca2010
22-01-2013, 03:55
Yılbaşı çiçek açmakta geciksede açmaya başladı...
Sümbüllerinize kocaman maşallah..... sağlıklı günlerde keyfini çıkarınız. Biz istanbul da daha bekleyeceğiz bu güzellikleri. Neyse sizin görüntülere bakar " ayyyy ne güzel açmış maşallah, bu da güzelmiş, aman bu da güzelmiş" deriz.:D :o
Sağlıcakla ve hoşçakalınız....
NOT: sümbüllerin kokusuna ayılıp bayılan bir deliyim. Onlarla konuşup sevdiğim zaman kızım resmen kıskanıyor.
sn.milaca2010 bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle
milaca2010
23-01-2013, 17:10
Şimdi İstanbul'da olmak vardı aslında:)) teşekkürler Sevgili Sevgi; kısa zamanda sizde güzel kokulu sümbüllerinizin açtığını görmeniz dileğiyle, aşamalı olarak bizde sizin sümbüllerinizin güzelliklerinizi seyrederiz, (değerli yavrunuz hiç kıskanmasın, en güzel kokular onlarda yoğunlaşmış) allah bağışlasın Sevgi'cim.
selamlar sevgiler...
milaca2010
23-01-2013, 17:14
Sn. BAYÇALI; güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Esen kalınız...
gülenyüz
23-01-2013, 17:14
Sn Milaca2010 merhabalar bu sene bir gariplik mi var acaba ilkbahar neşelerimiz biraz erkenci davranmadılar mı sizce (ay ocak) sümbülleriniz harika ya da ben bu sene geriden mi geliyorum acaba saygılar.
milaca2010
23-01-2013, 17:17
İlginize teşekkür ederim sn. september82.
Esenlikler dilerim...
milaca2010
23-01-2013, 17:21
Teşekkürler Sn. gülenyüz; evet haklısınız bu gidişle bahara bir şey kalmıyacak...:))
belliki bölgesel bir fark var.
Esen kalınız...
milaca2010
23-01-2013, 17:24
"Yılbaşı" devam.
milaca2010
23-01-2013, 18:14
Sümbül.
milaca2010
23-01-2013, 18:23
Yeni oranj Kalanchoe, Ceylan ve adını bilmediğim minik minik mine çiçekler açan bir tür çalı gibi bir bitki türü...
milaca2010
27-01-2013, 22:49
Sümbüller açmaya devam ediyorlar...
milaca2010
31-01-2013, 00:19
Kaktüsüm minik bir yavru gibi, yakında çiçeğini açacak...
YeniGine
31-01-2013, 00:24
Sevgili milaca2010; benim yılbaşı çiçeğim öyle tomurcuk halinde kaldı. Ne açıyor, ne de kuruyor. Birkaç yaprağından bugün baktım minik minik tomurcuklar da vermeye başlamış. Yardımcı olabilir misin?
Kaktüsüm minik bir yavru gibi, yakında çiçeğini açacak...
Sayın milaca
Yanlış görmediysem ikinci çiçekte kendini götermiş ;)
milaca2010
31-01-2013, 00:36
Sevgili YeniGine; Bir süre sonra açarlar sanırım, tomurcuklanmaya başladığında toprak değişimi yaptım sadece.
Selamlar...
YeniGine
31-01-2013, 00:38
Sevgili milaca zaten ben hâlâ aldığım saksıda minicik bir saksı onda duruyor. Toprak mı yetersiz kaldı ki acaba? Saksı ve toprak değişimi yapmam mı gerekiyor?
3-4 günde bir fısfıslıyorum.
milaca2010
31-01-2013, 00:43
sn. adneser; bir buçuk aydır dinlenmeye almıştım kaktüsleri, zamanımı bilmiyorum lakin tomurcuklanmaya başladı, diğerleri kış uykusundalar...
milaca2010
31-01-2013, 00:57
Sevgili Yeni Gine; arkadaşımın paylaşımı, tomurcukta olan çiçeği ortadan ayırıp verince, toprak değişimi mecburiyetten.
Yeni bir bitki aldiğımda muhakkak saksı değişimi yapıyorum, ufacık saksılarda tamamen kök sarmış vaziyette oluyorlar,neredeyse toprak bile olmuyor içlerinde, bence güzel bir toprak karışımı hazırlayıp saksısını değiştirmeni öneririm.
Kum, torf, bahçe toprağı ve koyun gübresini harmanladım...
YeniGine
31-01-2013, 01:00
Tamam sevgili milaca2010 anladım, çok teşekkür ediyorum. Hayır bir de duydum ellersen tomurcuklar dökülür diye. Onun için de ellemedim hiç. Deneyeyim, saksıyı büyüterek toprak değişimi. Teşekkür ettim.
Sümbüller çok güzeller. Kaktüslere uzağım ama güzel bitkiler bence. Elimizi öpmeseler daha çok memnun olacağım. :D
Sn. milaca sayfanızı zevkle beğenerek gezdim.Sümbüller şimdiden böyle açtılarsa sizin bahçe baharda kim bilir nasıl olacak,emeğinize sağlık sevgiler.
milaca2010
13-02-2013, 02:09
Mayısta açan Kamelyam bu sene çiçeklerini erkene aldı...
milaca2010
13-02-2013, 02:21
"Sardunyalarda güzelliklerini sergilemeye başladılar.
Sayın Milaca
Uzun aradan sonra bahçenizden haber geldi, havalar iyi gidince kamelya'nız erken uyanmış,tam açmış hali çok güzel olacak.
Sardunyaların yeni çelikleride çabuk çiçeklenmiş ne güzel.
Bol çiçekli günler
milaca2010
13-02-2013, 08:01
Sn. adneser; Kamelya geçtiğimiz yıllarda Nisan gibi çiçeklerini gösterir ve tomurcuklar yumurta büyüklüğünde olurdu, sanırım bu sene çiçekler küçük olacak Akdeniz iklimi erken açmasının sebebi, yinede tam açana kadar biraz daha gelişeceklerdir.
Çeliklerde test amacıyla bıraktığım çiçekler açtı, çeliklerinde keyifleri yerinde:))
Dikkatiniz ve ilginize teşekkür ederim.
Esen kalınız...
milaca2010
13-02-2013, 08:14
Günaydın; Gününüz güzel olsun.
Sarı sarı Kalanchoe çiçekleri.
milaca2010
13-02-2013, 08:18
Sn. Sevgi, Sn. perimar, Sn. gülenyüz, Sn.h dogan; beğenileriniz için çok teşekkürler...
gülenyüz
13-02-2013, 08:28
Sn milaca2010,günaydınlar,Nerelerdeydiniz.Yine güzellikleri paylaşmışsınız.Ellerinize sağlık.Sevgi ve Saygılar...
milaca2010
13-02-2013, 09:06
Teşekkürler sevgili gülenyüz, ziyaretinizle onur verdiniz.
Sevgilerimle...
milaca2010
13-02-2013, 09:16
Bahçeye yeni diktiğim adını sevgili gülenyüz'den öğrendiğim ( Teşekkürler gülenyüz:) Aynısafalar.
Açelyalar yok canlarıyla birer tane çiçek açarak dikkatimi üzerlerine çektiler...
Sn. Sevgi, Sn. perimar, Sn. gülenyüz, beğenileriniz için çok teşekkürler...
Sevgili milaca2010; artık bahçeye geldiniz. Tekrar hoşgeldiniz. Eh bundan sonrada bizlerede yetiştirip paylaşacağınız güzellikleri seyretmek düşecek.
Sümbüllerin kokusunu ekrandan da olsa içime çekiyorum:o uzun süreli çiçekli kalırlar inşallah.
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. :p
sağlıcakla ve hoşçakalın.
Sevgili milaca2010, uzun zamandır yoktunuz. Hoşgeldiniz iyiki geldiniz:p
milaca2010
13-02-2013, 12:57
Teşekkürler sevgili dalya35 hoşbuldum! kısa bir aradan sonra tekrar sizlerleyim.
Güzel paylaşımlar dileğiyle, sevgilerimle...
milaca2010
13-02-2013, 23:59
Dün aldığım Kaktüsler, en kısa zamanda toprak ve saksılarını değiştirerek rahatlarını sağlamalı.
1.inci fotoğraf Rebutia muscula
3.cü fotoğraftaki (Mammillaria Matudae) kaktüsün silikonla yapıştırılmış yapma çiçeğini dikkatle sökmeme rağmen dikenleriyle birlikte sıyrıldı, yarasını kısa zamanda tamir eder umuduyla, yapma çiçeklilere taviz vermememiz tavsiye edilsede bir tanesinin güzelliğine dayanamadım...
milaca2010
14-02-2013, 00:26
Devam
milaca2010
14-02-2013, 21:56
Bahçeden
milaca2010
14-02-2013, 21:59
Starliçem çiçekleriyle yaz güneşi gibi...
milaca2010
16-02-2013, 09:57
Sümbüller sırasıyla açmaya devam ediyorlar.
Beyaz sümbül...
gülenyüz
16-02-2013, 18:32
Sizde bahçelerin kraliçesi varmış.Başka çiçeklere ne gerek.Tacı konduruyorum.Harika gözüküyor.Daha çok fotoğraf lütfen.Sevgi ve Saygılar...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.